Cobra Bridge CAN 8800

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cobra Bridge CAN 8800"

Transcriptie

1 Cobra Bridge CAN 8800 Installatie Handleiding 2005 Clifford Electronics Benelux, Lijnden.

2 Inhoudsopgave. Bridge 8800 CAN...3 Tabel Geheugen Alarm LED....3 Garagestand...4 Plaatsing van de alarmunit...4 Ultrasoon sensoren...4 Glas breuk sensor (optie)...4 Motorkapschakelaar...5 Codepaneel...5 Bedrading alarm...5 Extrasensor input...5 Voertuig volgsysteem...6 De standaard functies....6 Buzzer...6 Waarschuwing bij openstaande portier, motorkap of kofferbak,...6 Knipperlichten bij in- en uitschakelen...6 Automatische inschakeling...6 Automatische startonderbreking (indien aangesloten)...6 Alarm signalering bij actieve startonderbreking...6 Geavanceerde functies...6 Startonderbreking opnieuw inschakelen...6 Alarm automatisch opnieuw inschakelen...7 Automatische anti-car-jacking...7 Handmatige anti-car-jack...7 Anti-car-jack startonderbreking doormiddel van bewegingssensors...7 Het systeem uit schakelen zonder de handzender...7 PIN code wijzigen....8 Programmeermenu van het systeem...8 Tabel 1. Buzzer volume programmeren....8 Tabel 2. Basisfuncties in- /uitschakelen....9 Tabel 3. Geavanceerde functies in- /uitschakelen....9 Tabel 4. Sirene tonen programmeren Functie test ultrasoon en vergrendeling...10 Bijlage Programmeermenu Bijlage Bridge CAN 8800 bedradingschema Bijlage montagesysteem...13

3 Bridge 8800 CAN De Bridge 8800 CAN is een alarmsysteem dat met een seriële interface aangesloten wordt op de data link van de auto, dit gebeurd doormiddel van de CANbus. Hierdoor wordt het mogelijk het alarm via de originele handzender van de auto te activeren/deactiveren. Dit systeem zal daarmee een hogere functionaliteit en een grotere betrouwbaarheid geven. Dit systeem zal de installatie eenvoudig en gemakkelijker maken en het inbouwen zelf zal ook veel tijd besparen. Het systeem wordt geactiveerd door op de knop van de originele handzender te drukken, door de portieren te sluiten wordt het alarm geactiveerd hierbij zullen de knipperlichten enkele seconden knipperen. Ook zal de sirene twee piepjes geven (indien deze functie geactiveerd staat). De beveiliging heeft een inschakeltijd van 40 seconden tot die tijd zal de LED constant aan staan waarna het na die 40 seconden gaat knipperen. Als er een alarm is geconstateerd zal het systeem een akoestisch en visueel alarm genereren voor 30 seconden. De ultrasoon sensoren zullen bij detectie van een indringer ook het alarm genereren. Het alarm zal na het afgaan nog actief blijven en continue afgaan. Het alarm is uit te schakelen doormiddel van de originele handzender van de auto, door op de knop van de originele handzender te drukken. Hierbij zullen de knipperlichten enkele seconden knipperen en de sirene één piep geven en het LED zal uitgaan. Als het alarm is afgegaan zullen de sirene en knipperlichten vier maal een signaal geven in plaats van één maal om dit aan te geven. Vervolgens zal het LED bij het uitschakelen van het alarm aangeven waar het alarm precies op is afgegaan. De signalering zal totdat er contact gemaakt wordt aangegeven worden. Tabel Geheugen Alarm LED. LED knippert: Alarm beschrijving: 1 x deuren of kofferbak zijn open geweest. 2 x ultrasoon sensoren zijn getriggerd 3 x motorkap is open geweest. 4 x een poging gemaakt om de auto te starten. (+15V) 5 x bewegingssensor is getriggerd 6 x kabels zijn geknipt. De ultrasoon sensoren kunnen uitgeschakeld worden indien u de ramen open wilt laten staan of voor als er iemand in het voertuig blijft zitten. Dit gebeurt door 5 seconden het codepaneel ingedrukt te houden direct nadat het contact is uitgezet. U dient de knop ingedrukt te houden tot het LED een lange tijd blijft branden. Als er een hyperfrequency of anti-car-jacking sensor is aangesloten op het systeem kunnen deze weer uitgeschakeld worden door nogmaals 5 seconden het codepaneel ingedrukt te houden. Het LED zal doormiddel van 1 maal op te lichten een bevestiging geven. Vervolgens wordt het systeem geactiveerd door de portieren te vergrendelen met de originele handzender van de auto. De uitgeschakelde functies zullen dan geen alarmering geven totdat er weer contact is gemaakt en zullen alle sensoren weer geactiveerd worden bij het opnieuw inschakelen van het alarm.

4 Garagestand Het alarmsysteem heeft een garage stand hierbij worden alle sensoren en anti-car-jack functies tijdelijk uitgeschakeld. Dit kan handig zijn als u de auto naar een garage brengt. Deze functie wordt ingeschakeld door contact te maken, een portier te openen en vervolgens de PIN code in te toetsen via het codepaneel. Bevestiging van de activatie van de garagestand zal worden aangegeven doordat de knipperlichten 1 maal knipperen. Het alarmsysteem is van garagestand af te halen door het alarm in- en uitschakelen met de originele handzender of als het contact 10 keer aan en uit wordt gezet. Plaatsing van de alarmunit Plaats deze onder de motorkap zorg ervoor dat deze zoals in de tekening hiernaast wordt geplaatst. Ultrasoon sensoren Plaats deze sensoren bovenaan beiden a-stijlen, zorg er wel voor dat deze niet bedekt worden door de zonneklep panelen (zie linker afbeelding). Als er een schuifdak aanwezig is plaats dan de ultrasoon sensoren op het dashboard. De connectors worden op de witte(rx) en rode(tx) connector van het alarm systeem aangesloten (zie rechter afbeelding). Glas breuk sensor (optie) Plaats de microfoon centraal op het dashboard gericht naar de achterruit, hierdoor wordt de gevoeligheid het grootst. De connector van de glas breuk sensor wordt op de witte connector RX bevestigd. De ultrasoon sensor wordt vervolgens weer op de glas breuk sensor aangesloten.

5 Motorkapschakelaar Deze moet gemonteerd worden als deze niet aanwezig is of niet gecontroleerd wordt door de CANbus. Houd er rekening mee dat de schakelaar minimaal 5mm wordt ingedrukt als de motorkap wordt gesloten. Zorg ervoor dat deze niet op een plek komt waar het mogelijk door geluid mee kan trillen. Om de schakelaar aan te sluiten gebruikt u de blauwe kabel. Codepaneel Monteer deze in het dashboard op een bereikbare plek, de LED moet duidelijk zichtbaar zijn vanaf buiten. Het codepaneel dient niet alleen ter afschrikking maar wordt ook gebruikt voor het programmeren van het systeem en voor het opheffen van het alarm indien de afstandsbediening niet meer werkt. Deze wordt aangesloten op de zwarte connector van het alarm. Bedrading alarm Zie bijlage Bridge CAN 8800 draadschema, en let op de volgende punten: - Zorg ervoor dat de kabels van het alarm langs de kabelboom van de auto komen te liggen - De massa van het systeem dient aangesloten te worden op een massa punt van de auto - Sluit de voeding van het systeem aan voordat de accu wordt aangesloten. - De positieve voeding van het systeem moet gezekerd worden met een geschikte zekering deze wordt dicht bij de aansluiting geplaatst. zie bijlag Bridge CAN 8800 draadschema. Extrasensor input De extrasensor input geeft de mogelijkheid om een pulssignaal zoals de tachopuls van de auto aan te sluiten als bewegingssensor. Ook is het mogelijk een hellingshoeksensor of een schoksensor aan te sluiten op deze input. Als deze functie is ingeschakeld dient het signaal aan de roze-zwarte draad van het alarm te worden aangesloten en de bruine draad van het alarm wordt gebruikt als negatieve trigger.

6 Voertuig volgsysteem Het systeem voorziet van de mogelijkheid om aangesloten te worden op een voertuig volgsysteem doormiddel van de zwarte draad waarop code staat vermeld. Deze wordt op de code draad van het voertuig volgsysteem. De standaard functies. Buzzer, als deze geactiveerd is zal deze synchroon met de knipperlichten een signaal geven om aan te geven of het alarm aan of uit wordt gezet. Standaard staat deze functie uitgeschakeld. Waarschuwing bij openstaande portier, motorkap of kofferbak, als tijdens het inschakelen van het alarm een portier, motorkap of het kofferbak open staan zullen de knipperlichten 5 maal knipperen, en de buzzer zal dan ook 5 piepjes geven ( als deze geactiveerd staat). Als deze binnen 40 seconden nog niet dicht zijn zal het nogmaals aangegeven worden, daarna zal er niks meer gebeuren totdat ze gesloten en weer geopend zijn. Standaard staat deze functie ingeschakeld. Knipperlichten bij in- en uitschakelen, als het alarm aan wordt gezet wordt dit aangegeven met 2 maal knipperen van de knipperlichten en als het alarm uit wordt gezet 1 maal knipperen. Als deze functie uitgeschakeld is zullen de knipperlichten alleen bij het afgaan van het alarm knipperen. Standaard staat deze functie uitgeschakeld. Automatische inschakeling, hiermee wordt het alarm na 2 minuten automatisch ingeschakeld nadat het contact is uitgezet en alle portieren zijn gesloten, de portieren zullen echter niet automatisch op slot gezet worden. Als binnen 2 minuten contact wordt gemaakt zal het alarm niet automatisch worden ingeschakeld. Standaard staat deze functie uitgeschakeld. Automatische startonderbreking (indien aangesloten), deze zal 4 minuten nadat het contact uit staat worden ingeschakeld, dit wordt aangegeven door een knipper van de LED. De motor kan dan niet meer gestart worden. Door de portieren open en dicht te doen met de handzender van de auto wordt deze functie weer gedeactiveerd. Standaard staat deze functie uitgeschakeld. Alarm signalering bij actieve startonderbreking, als de automatische startonderbreking is geactiveerd en er contact wordt gemaakt zal na 25 seconden het alarm afgaan zowel sirene als knipperlichten zullen worden aangestuurd. Standaard staat deze functie uitgeschakeld. Geavanceerde functies. Startonderbreking opnieuw inschakelen, startonderbreking zal automatisch inschakelen als er na 4 minuten nadat het alarm is uitgeschakeld nog geen contact is gemaakt. Standaard staat deze functie uitgeschakeld.

7 Alarm automatisch opnieuw inschakelen, als het systeem is uitgeschakeld met de handzender zal na 40 seconden het alarm opnieuw geactiveerd worden als het contact uit staat. De vertraging zal zich reseten als de portieren open/dicht worden gedaan. Standaard is deze functie uitgeschakeld. Automatische anti-car-jacking, om te kunnen rijden moeten de eerste twee cijfers van de PIN code ingevoerd worden met het codepaneel, dit moet binnen 10 seconden gebeuren nadat er contact is gemaakt. Bevestiging van het invoeren van de code wordt aangegeven door een lange oplichting van de LED. Als deze procedure goed is gevolgd kunt u normaal rijden tot het contact weer aan/uit wordt gezet. Als de procedure niet is gelukt kan de auto 4 minuten rijden waarna deze op alarm gaat voor 30 seconden. Als het contact wordt uitgezet zal het alarm stoppen en zal meteen de startonderbreking worden ingeschakeld. Om het systeem weer te deactiveren dient de PIN code te worden ingevoerd met het codepaneel. Handmatige anti-car-jack, deze kan door de bestuurder geactiveerd worden door de knop op het codepaneel 2 seconden ingedrukt te houden, dit kan elke keer dat het contact aan staat. Hierbij zal het LED snel knipperen om aan te geven dat het geactiveerd is. Als er een portier wordt geopend zullen de handzenders niet meer werken op het alarm systeem, de auto kan dan 4 minuten rijden waarna het alarm voor 30 seconden zal afgaan. Als het contact wordt uitgezet zal het alarm meteen stoppen en de startonderbreking worden ingeschakeld. Het is dan noodzakelijk om de PIN code in te voeren om het systeem geheel uit te schakelen. Als er nog een deur moet worden opengemaakt terwijl de anti-car-jack is geactiveerd (hierbij zal het LED snel knipperen) kan deze worden uitgeschakeld door ongeveer 2 seconden op het codepaneel te drukken (hierbij zal de LED lang oplichten waarna deze uit gaat). Anti-car-jack startonderbreking doormiddel van bewegingssensors, Deze zal indien de anti-car-jack functie aan staat en een bewegingssensor of hellingshoeksensor getriggerd wordt de motor uitschakelen zodra deze tot stilstand komt, ook al staat het contact dan aan. Opmerking: deze functie is niet beschikbaar voor Europese Systemen. Het systeem uit schakelen zonder de handzender gaat als volgt: Druk op de knop van het codepaneel het aantal keer dat correspondeert met het eerste cijfer van uw PIN code. De LED zal elke keer dat er gedrukt wordt oplichten, als deze langer aan blijft wordt bevestigd dat het cijfer overeen komt met het cijfer van het PIN code. Zo worden de overige 3 cijfers ook verder ingedrukt. Na het invoeren van het laatste cijfer zal het alarm uitgeschakeld zijn en de LED zal dan vervolgens uit blijven.

8 PIN code wijzigen. PIN code, de standaard code voor het systeem is 1111 deze dient veranderd te worden naar eigen keuze, hierbij mag niet gebruik worden gemaakt van de 0. Om een eigen PIN code in te voeren moet als eerst het alarm uit staan. Dan wordt er een deur opengemaakt en contact gemaakt. Vervolgens wordt de oude PIN code ingevoerd, eerst dient het eerste cijfer ingedrukt te worden het aantal keren dat correspondeert met het cijfer. Als dit cijfer overeen komt met die van de PIN code zal de LED langer aan blijven. Zo worden de overige 3 cijfers ook ingevoerd als de PIN code wordt herkend zullen de knipperlichten 1 maal knipperen. Nu dient binnen 20 seconden weer de oude PIN code ingevoerd te worden op hetzelfde manier als hiervoor, de LED zal bij de juiste PIN code voor 3 seconden aan blijven en er kan een nieuwe PIN code worden ingevoerd dit gaat op hetzelfde manier. Als de nieuwe PIN code is ingevoerd wordt het contact uit gezet. Vervolgens wordt de nieuwe code opnieuw ingevoerd als deze overeen komt met de zelf ingevoerde PIN code zal deze opgeslagen worden dit wordt aangegeven doordat de knipperlichten 3 seconden gaan knipperen. Het programmeren kan op ieder moment beëindigd worden door de deur te sluiten, hierbij zal de oude PIN code niet gewijzigd worden. LET OP! Indien de PIN code wordt kwijtgeraakt is het niet meer mogelijk om in het systeem te komen en deze opnieuw te programmeren. Programmeermenu van het systeem. Het programmeren van het systeem gaat als volgt (zie ook bijlage programmeren ): 1. Schakel het alarm uit 2. Open een portier 3. Open de motorkap 4. Zet het contact aan 5. Voer de PIN code in (zie noodprocedure) 6. Knipperlichten gaan knipperen, u zit nu in het programmeermenu in tabe1 1 Buzzer volume programmeren. Nu kan er door middel van het contact uit en weer aan zetten naar een volgende tabel worden gegaan. Door maximaal 1 seconde op het codepaneel te drukken gaat u verder naar de volgende regel in de tabel. Door minimaal 2 seconden op het codepaneel te drukken wordt de functie geactiveerd of gedeactiveerd. Door de motorkap weer te sluiten gaat u uit het programmeer menu. Tabel 1. Buzzer volume programmeren. Volume + Volume - Buzzer Volume Codepaneel Maximaal 1 seconde indrukken Codepaneel Minimaal 2 seconden indrukken

9 Tabel 2. Basisfuncties in- /uitschakelen. Kort knipper Lang knipper 1. Niet in gebruik 2. Niet in gebruik 3. Niet in gebruik 4. Waarschuwing bij openstaand portier, kofferbak of motorkap Aan Uit 5. Knipperlichten bij in- en uitschakelen Aan Uit 6. Automatische inschakeling Aan Uit 7. Automatisch startonderbreking inschakelen Aan Uit 8. Alarm signalering bij actieve startonderbreking Aan Uit Tabel 3. Geavanceerde functies in- /uitschakelen. 1. Startonderbreking opnieuw inschakelen Aan Uit 2. Alarm automatisch opnieuw inschakelen Aan Uit 3. Niet Activeren Aan Uit 4. Voertuig volgsysteem Aan 5. Fabrieks PIN code 1111 Aan 6. Automatische anti-car-jacking Aan Uit 7. Handmatige anti-car-jack Aan Uit 8. Anti-car-jack startonderbreking d.m.v. bewegingssensoren Aan Uit Tabel 4. Sirene tonen programmeren.. 1. U.S. Frequentie NIET VERANDEREN Aan Uit 3. Vaste monotoon Aan Uit 4. Wisselend monotoon Aan Uit 5. Tweetonig Aan Uit 6. Pulserend signaal Aan Uit In de bovenstaand tabellen zijn de fabrieksinstellingen gearceerd.

10 Functie test ultrasoon en vergrendeling. Ultrasoon functie test. Voer deze test uit volgens onderstaande procedure. De test dient binnen 40 seconden dat het systeem nodig heeft om in te schakelen uitgevoerd te worden. Als het niet binnen deze tijd gelukt is zal het alarm afgaan. Sluit de deuren, kofferbak en motorkap laat hierbij 2 ramen voor 10 centimeter open staan. Activeer het alarm met de handzender. Zorg ervoor dat er niks in de auto kan bewegen. Vergrendeling alarm functie test. Voer deze test uit volgens de onderstaande procedure nadat alle portieren, kofferbak en motorkap zijn gesloten. Schakel het alarm met de handzender in en wacht 40 seconden. Maak een deur open met behulp van de sleutel. De sirene gaat af en de knipperlichten moeten gaan knipperen. Doe een hand in de auto en zwaai ongeveer op de hoogte van de hoofdsteunen. Als de LED uit gaat elke keer dat er met de hand wordt gezwaaid werkt de sensor goed. Schakel het alarm uit met de handzender. De knipperlichten zullen 4 maal knipperen. De LED zal aangeven waarop het alarm is afgegaan. Schakel het alarm uit met de handzender en doe de ramen dicht. Schakel het alarm weer in en voer hetzelfde uit met de overige deuren, kofferbak en de motorkap. Schakel het alarm aan met de handzender en sla met de vuist voorzichtig op het raam. De LED moet hierbij op een vaste manier blijven branden.

11 Bijlage Programmeermenu.

12 Bijlage Bridge CAN 8800 bedradingschema.

13 Bijlage montagesysteem

Cobra Alarm 4627. Gebruikers Handleiding

Cobra Alarm 4627. Gebruikers Handleiding Cobra Alarm 4627 Gebruikers Handleiding Clifford Electronics Benelux BV Tel.+31 20 40 40 919 info@clifford.nl ISO 9001:2008 Cobra Alarmsysteem: Diefstal is de laatste tijd explosief gestegen. CAN Bus manipulatie

Nadere informatie

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding Rho-Delta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +03110-4795755 Fax. +03110-2927461 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl - OMSCHRIJVING De GT-912 /GT-913/GT-914

Nadere informatie

Mitsubishi - Cobra Alarm CO4627. Gebruikers Handleiding

Mitsubishi - Cobra Alarm CO4627. Gebruikers Handleiding Mitsubishi - Cobra Alarm CO4627 Gebruikers Handleiding Clifford Electronics Benelux BV Tel.+31 20 40 40 919 info@clifford.nl ISO 9001:2008 Mitsubishi - Cobra Alarmsysteem: Om uw auto optimaal te beschermen

Nadere informatie

Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948

Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948 Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948 Belangrijke informatie Gefeliciteerd met de aankoop van uw voertuig beveiligingsysteem. Het is ontworpen om jaren van probleemloze

Nadere informatie

INBOUW HANDLEIDING GT806 (GT804+GT844)

INBOUW HANDLEIDING GT806 (GT804+GT844) 1 INBOUW HANDLEIDING GT806 (GT804+GT844) Hartelijk dank voor het kiezen van een GT produkt. Onze materialen zijn met uiterste zorg gefabriceerd en getest. Mocht U vragen over onze produkten hebben, dan

Nadere informatie

Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards

Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards Gebruikershandleidingding Effectief en gebruiksvriendelijk Het in uw voertuig gemonteerde Cobra alarmsysteem biedt een simpele, maar uiterst effectieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Inhoud verpakking: Alarmunit Sirene Handzender ( 2 stuks) Kabels incl. zekeringen Zoekfunctie Stil alarm Startblokkering Paniek functie Anti carjacking Aansturing

Nadere informatie

Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een COBRA alarmsysteem type 889.

Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een COBRA alarmsysteem type 889. COBRA 889 INLEIDING Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een COBRA alarmsysteem type 889. De belangrijkste vernieuwing in deze 889-serie bestaat uit het systeem, dat de herkenningscode van de afstandsbediening

Nadere informatie

GT-912/GT-913/GT-914 Inbouwhandleiding

GT-912/GT-913/GT-914 Inbouwhandleiding GT-912/GT-913/GT-914 Inbouwhandleiding Rho-Delta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +031 102927461 Fax. +031 104795755 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl 1.0 - OMSCHRIJVING De GT-912 /GT-913/GT-914

Nadere informatie

INBOUW HANDLEIDING GT403, 404

INBOUW HANDLEIDING GT403, 404 INBOUW HANDLEIDING GT403, 404 Hartelijk dank voor het kiezen van een GT produkt. Onze materialen zijn met uiterste zorg gefabriceerd en getest. Mocht U vragen over onze produkten hebben, dan staan onze

Nadere informatie

Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you

Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards Gebruikershandleiding Vodafone Power to you Effectief en gebruiksvriendelijk 1. Alarmsysteem met aparte autorisatie Het in uw voertuig gemonteerde

Nadere informatie

GT909NL. Gebruikershandleiding

GT909NL. Gebruikershandleiding GT909NL Gebruikershandleiding Rhodelta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +31 102927461 Fax + 31 104795755 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl 1.0 HANDZENDER OMSCHRIJVING GT889 GT969CH GT889: handzender

Nadere informatie

Gebrukershandleiding Gemel/SerpiStar GR48n

Gebrukershandleiding Gemel/SerpiStar GR48n ALGEMEEN Gebrukershandleiding Gemel/SerpiStar GR48n GEFELICITEERD! Met de aanschaf van de alarmkit GR48 klasse 2 / klasse 3 bent u in het bezit gekomen van de nieuwste generatie alarmsystemen van SERPI

Nadere informatie

Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you

Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards Gebruikershandleiding Vodafone Power to you Effectief en gebruiksvriendelijk 1. Alarmsysteem met aparte autorisatie Het in uw voertuig gemonteerde

Nadere informatie

SELCA SPLIT INSTALLATIEHANDLEIDING

SELCA SPLIT INSTALLATIEHANDLEIDING SELCA SPLIT INSTALLATIEHANDLEIDING 1.0 INTRODUCTIE. Het Selca Split systeem is een Hi-Tech auto alarm met een externe sirene. Het systeem voldoet aan de Europese eisen 95/54 en 95/56 en wordt in- en uitgeschakeld

Nadere informatie

INBOUW HANDLEIDING GT625, GT626, GT627

INBOUW HANDLEIDING GT625, GT626, GT627 1 INBOUW HANDLEIDING GT625, GT626, GT627 Hartelijk dank voor het kiezen van een GT produkt. Onze materialen zijn met uiterste zorg gefabriceerd en getest. Mocht U vragen over onze produkten hebben, dan

Nadere informatie

Dit beveiligingssysteem voor uw auto is getest en goedgekeurd door

Dit beveiligingssysteem voor uw auto is getest en goedgekeurd door SYSTEEM 2980 COMPLEET ALARMSYSTEEM MET AFSTANDSBEDIENING GEBRUIKERSHANDLEIDING GOED BEWAREN VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK DIT SYSTEEM MAG UITSLUITEND DOOR EEN VAKKUNDIG INSTALLATEUR WORDEN INGEBOUWD BELANGRIJK

Nadere informatie

Auto Alarm FM5000 FM500 FM600 FM700 LCD MINI

Auto Alarm FM5000 FM500 FM600 FM700 LCD MINI Auto Alarm FM5000 FM500 FM600 FM700 LCD MINI I. Functies FM 2-weg autoalarm. 2. Alarm aan (stil) Druk nogmaals 1x op de knop van de afstandbediening om alarm in AUTO Localiseren status te activeren, indien

Nadere informatie

De GT636 is een afstandsbediend autoalarmsysteem met de volgende mogelijkheden:

De GT636 is een afstandsbediend autoalarmsysteem met de volgende mogelijkheden: INBOUW HANDLEIDING GT636 Hartelijk dank voor het kiezen van een GT product. Onze materialen zijn met uiterste zorg gefabriceerd en getest. Mocht U vragen over onze producten hebben, dan staan onze technische

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Lees de gebruikershandleiding voor gebruik zorgvuldig door en maak u vertrouwd met de verschillende functies van uw autoalarm. Deze handleiding beschrijft de functies

Nadere informatie

- 0 - INSTALLATIE HANDLEIDING ND 6

- 0 - INSTALLATIE HANDLEIDING ND 6 - 0 - INSTALLATIE HANDLEIDING ND 6 - 1 - INHOUD BLZ. - WERKING 2 - INSCHAKELTIJD 2 - SOORTEN ALARM EN GEHEUGENCAPACITEIT ALARM 3 - COMFORTSLUITINGEN 3 - INSTALLATIE 4 - NOODSLEUTEL 4 - PASSIEVE INSCHAKELING

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding MED 3200 Goedgekeurd alarmsysteem voor voertuigen met originele afstandsbediening Inhoud Voorwoord 3 Aan u wordt verstrekt 3 Systeemeigenschappen 3 Inschakelen alarm 4 Uitschakelen

Nadere informatie

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Originele afstandsbediening van het voertuig leidraad bij het instellen - Dutch Geachte klant, In deze handleiding vindt u de informatie en bedieningen

Nadere informatie

SELCA IS200 klasse 2 alarm SELCA IS300 klasse 3 alarm

SELCA IS200 klasse 2 alarm SELCA IS300 klasse 3 alarm SELCA IS200 klasse 2 alarm SELCA IS300 klasse 3 alarm SCM certificeringnummer AA030037 INSTALLATIE HANDLEIDING OMSCHRIJVING van de componenten Basisunit FM7.11 Sirene AL6.51 met ingebouwde noodstroomaccu

Nadere informatie

Installatie handleiding Centrale Deurvergrendeling De Basis unit. Schema type 1

Installatie handleiding Centrale Deurvergrendeling De Basis unit. Schema type 1 Installatie handleiding Centrale Deurvergrendeling De set bestaat uit: 2x Handzender (AB) Kabelboom Basis unit Aansluitmateriaal De Basis unit. Plaats deze in de auto onder het dashboard of in het midden

Nadere informatie

CLIFFORD 330X. CAN Bus alarmsysteem. Gebruikershandleiding. 2009 Clifford Electronics Benelux

CLIFFORD 330X. CAN Bus alarmsysteem. Gebruikershandleiding. 2009 Clifford Electronics Benelux CLIFFORD 330X CAN Bus alarmsysteem 2009 Clifford Electronics Benelux Garantie bepaling Clifford Electronics Benelux B.V. zegt aan de originele koper van dit alarmsysteem toe, onder garantie dit alarmsysteem

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING META AUTO-ALARMSYSTEMEN HPA 3.5 / 4.5

GEBRUIKSAANWIJZING META AUTO-ALARMSYSTEMEN HPA 3.5 / 4.5 12 GEBRUIKSAANWIJZING META AUTO-ALARMSYSTEMEN HPA 3.5 / 4.5 Advies: Lees deze gebruiksaanwijzing geheel door, zodat u volledig op de hoogte bent van de functies van uw alarmsysteem. INHOUDSOPGAVE: ONDERWERP:

Nadere informatie

SELCA SPLIT GEBRUIKSAANWIJZING

SELCA SPLIT GEBRUIKSAANWIJZING SELCA SPLIT GEBRUIKSAANWIJZING (zie voor uitschakelen alarm zonder handzender hoofdstuk 6.1) Beste klant, Wij danken u voor de aanschaf van het high tech SELCA SPLIT modulair alarm systeem. Deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Alarmsysteem met afstandsbediening leidraad bij het instellen - Dutch Geachte klant, In deze handleiding vindt u de informatie en bedieningen die nodig

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING META AUTO-ALARMSYSTEMEN HPB SERIE SCM/TNO GOEDGEKEURD KLASSE 2Z EN 3Z

GEBRUIKSAANWIJZING META AUTO-ALARMSYSTEMEN HPB SERIE SCM/TNO GOEDGEKEURD KLASSE 2Z EN 3Z GEBRUIKSAANWIJZING META AUTO-ALARMSYSTEMEN HPB SERIE SCM/TNO GOEDGEKEURD KLASSE 2Z EN 3Z De HPB voldoet aan de keuringseisen van het SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging) ten behoeve van

Nadere informatie

Motor Scooter Alarm Systeem. Installatie handleiding

Motor Scooter Alarm Systeem. Installatie handleiding Motor Scooter Alarm Systeem Installatie handleiding Aansluiten van draden en stekkers Stap 1 Basisunit.Basis unit aansluiten (speaker, sirene, antenne) en tijdelijk een plaats zoeken voor bevestiging (pas

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING META AUTO-ALARMSYSTEMEN M-8700 SERIE

GEBRUIKSAANWIJZING META AUTO-ALARMSYSTEMEN M-8700 SERIE 12 GEBRUIKSAANWIJZING META AUTO-ALARMSYSTEMEN M-8700 SERIE Advies: Lees deze gebruiksaanwijzing geheel door, zodat u volledig op de hoogte bent van de functies van uw alarmsysteem. INHOUDSOPGAVE: ONDERWERP:

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING MKR 41

INSTALLATIE HANDLEIDING MKR 41 INSTALLATIE HANDLEIDING MKR 41 MKR41 HI-SEC DEZE KIT BESTAAT UIT: 1. Elektronische module met een startonderbrekingssysteem, knipperlichtsignalering, aansluitingen voor alle typen deurvergrendeling en

Nadere informatie

INTELLISTART 4 INSTALLATIE

INTELLISTART 4 INSTALLATIE Standaard mogelijkheden van de IntelliStart 4. INTELLISTART 4 INSTALLATIE Op afstand starten voor automaten en handgeschakelde auto's tevens ook geschikt voor diesels Automatisch starten bij lage accu

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. SELCA IS200 klasse 2 alarm SELCA IS300 klasse 3 alarm. SCM goedkeuringsnr. AA030037

GEBRUIKSAANWIJZING. SELCA IS200 klasse 2 alarm SELCA IS300 klasse 3 alarm. SCM goedkeuringsnr. AA030037 GEBRUIKSAANWIJZING SELCA IS200 klasse 2 alarm SELCA IS300 klasse 3 alarm SCM goedkeuringsnr. AA030037 Beste klant, Wij danken u voor de aanschaf van het hightech SELCA modulair alarm systeem. Deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

GT909NL INBOUW HANDLEIDING

GT909NL INBOUW HANDLEIDING GT909NL INBOUW HANDLEIDING Rho-Delta ACP. BV Esudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel nr: 010-4795755 Fax nr: 010-2927461 website: www.rhodelta.nl 1.0 - INHOUD VAN DE DOOS EN LIJST VOOR UITBREIDINGS MODULES.

Nadere informatie

SELCA MC1.02 - MC1.03 : 12V SELCA MC1.04 : 24V

SELCA MC1.02 - MC1.03 : 12V SELCA MC1.04 : 24V SELCA MC1.02 - MC1.03 : 12V SELCA MC1.04 : 24V Afstandbediening voor centrale deurvergrendeling INSTALLATIE en GEBRUIKERS HANDLEIDING Installatie: Zorg ervoor dat de afstandbediening en de autosleutels

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding KL2 MED 11 TX KL3 MED 11 TX KIWA/SCM goedgekeurd alarmsysteem met eigen autorisatie Inhoud Korte beschrijving:... 3 Voorwoord... 3 Aan u wordt verstrekt...... 3 Inschakelen alarm...

Nadere informatie

Vodafone Automotive 4627PS Startonderbreker met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you

Vodafone Automotive 4627PS Startonderbreker met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you Vodafone Automotive 4627PS Startonderbreker met DriverCards Gebruikershandleiding Vodafone Power to you Effectief en gebruiksvriendelijk 1. Startonderbreker met aparte autorisatie De 4627PS startonderbreker

Nadere informatie

Cobra 4627PS Startonderbreker met DriverCards

Cobra 4627PS Startonderbreker met DriverCards Cobra 4627PS Startonderbreker met DriverCards Gebruikershandleidingding Effectief en gebruiksvriendelijk De Cobra 4627PS startonderbreker kent 2 toepassingen. Ten eerste als een standalone startonderbreker

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ZEER BELANGRIJK - ZEER BELANGRIJK - ZEER BELANGRIJK META AUTO-ALARMSYSTEMEN M-999II / M-999III SCM/TNO GOEDGEKEURD KLASSE 2 EN 3

GEBRUIKSAANWIJZING ZEER BELANGRIJK - ZEER BELANGRIJK - ZEER BELANGRIJK META AUTO-ALARMSYSTEMEN M-999II / M-999III SCM/TNO GOEDGEKEURD KLASSE 2 EN 3 ZEER BELANGRIJK - ZEER BELANGRIJK - ZEER BELANGRIJK > Bewaar de creditcard met NOODCODE zeer zorgvuldig! > Noteer deze code in agenda, organizer of mobiele telefoon. > Zonder deze code kan het systeem

Nadere informatie

DELTA ELETTRONICA SPA SPYBALL DIVISION VIA ASTICO 41 21100 VARESE www.spyball.it

DELTA ELETTRONICA SPA SPYBALL DIVISION VIA ASTICO 41 21100 VARESE www.spyball.it 6527 Compact motorfiets beveiligings systeem MONTAGE INSTRUCTIE Nederlands 1 2 Handzenders Centrale unit DELTA ELETTRONICA SPA SPYBALL DIVISION VIA ASTICO 41 21100 VARESE www.spyball.it Manuale di installazione

Nadere informatie

Auto alarm systeem Ultra Micro Ultrasonic

Auto alarm systeem Ultra Micro Ultrasonic Auto alarm systeem Ultra Micro Ultrasonic De Hoofd onderdelen De Basis unit. Plaats deze in de auto onder het dashboard of in het midden console, het moet een plek zijn waar alle draden naar toe kunnen.

Nadere informatie

VALET START 561T. by Clifford Electronics Benelux B.V. Installatiehandleiding

VALET START 561T. by Clifford Electronics Benelux B.V. Installatiehandleiding VALET START 561T by Clifford Electronics Benelux B.V. Installatiehandleiding CLIFFORD ELECTRONICS BENELUX B.V. Madridstraat 41-43 1175 RK Lijnden Tel. +31 (0) 20 40 40 919 Voorwoord: Deze handleiding is

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING. Art. 866 DRIVERCARD 06DE1939A - 03/04. Cobra is a registered trade mark by DELTA ELETTRONICA

GEBRUIKSHANDLEIDING. Art. 866 DRIVERCARD 06DE1939A - 03/04. Cobra is a registered trade mark by DELTA ELETTRONICA GEBRUIKSHANDLEIDING Art. 866 DRIVERCARD 12 Cobra is a registered trade mark by DELTA ELETTRONICA 06DE1939A - 03/04 1 06DE1939A.pmd 1 GARANTIE Garantie bepaling INHOUD Introductie... pagina 2 1. DriverCard

Nadere informatie

ZWART GROEN-ROOD GROEN-BLAUW GEEL-BLAUW GROEN-ZWART GEEL-ROOD BRUIN WIT-BLAUW PAARS BRUIN-ROOD BLAUW WIT-ROOD

ZWART GROEN-ROOD GROEN-BLAUW GEEL-BLAUW GROEN-ZWART GEEL-ROOD BRUIN WIT-BLAUW PAARS BRUIN-ROOD BLAUW WIT-ROOD HFDSCHEMA E541 -Demontagedienttegeschiedendooreenprofessioneleinstallateur -Maakdeaccupolenlosalvorensmetdemontagetebeginnen -Houdtdecontactsleutel,wanneerdeunitvolledigisaangesloten,buitendeautoen beginmetdenoodzakelijkeprogrammering

Nadere informatie

Rev.0 MBCarParts 1 van 7

Rev.0 MBCarParts 1 van 7 Rev.0 MBCarParts 1 van 7 Installatie handleiding De CV set De set bestaat uit: 2x Handzender (AB) Type chroom Type klapsleutel Kabelboom Basis unit De Basis unit. Plaats deze in de auto onder het dashboard

Nadere informatie

Montagevoorschriften

Montagevoorschriften Montagevoorschriften BCU Mont_BCU1_NL.Doc 1/9 Inhoudsopgave 1. Montage van de onderdelen... 3 2. Aansluitingen van de 8 polige stekker... 3 3. Aansluitingen van de 10 polige stekker... 4 4. Opstarten...

Nadere informatie

Syncro AS. Analoge Brandmeldcentrale. Gebruikershandleiding. Man V1.0NL

Syncro AS. Analoge Brandmeldcentrale. Gebruikershandleiding. Man V1.0NL Syncro AS Analoge Brandmeldcentrale Gebruikershandleiding Man-1100 030209V1.0NL Index Section Page 1. Inleiding...2 2. Bediening...2 3.1 Bedieningsniveau 1...2 3.2 Bedieningsniveau 2...2 3. Alarmen...2

Nadere informatie

TOYOTA Montagehandleiding

TOYOTA Montagehandleiding Type model: Toyota Yaris Hatchback 2007. Type alarm: META HPB2 klasse 2/3 i.c.m. originele afstandsbediening. Technische omschrijving: META HPB2 i.c.m.toyota Yaris Hatchback 2007. De Meta HPB2 is in combinatie

Nadere informatie

MiBlock gebruikershandleiding

MiBlock gebruikershandleiding MiBlock gebruikershandleiding MiBlock gebruikshandleiding Manage all things moving MiBlock-UM-1 Product beschrijving De MiBlock startonderbreker voorziet in een betrouwbare bescherming van het voertuig

Nadere informatie

Uitschakelen in noodgevallen Doe de touch-key kort in de opening op het bedieningspaneel. Het alarm zal uitgaan.

Uitschakelen in noodgevallen Doe de touch-key kort in de opening op het bedieningspaneel. Het alarm zal uitgaan. Basis handeling Het systeem inschakelen Kort op de grote (in-/uitschakelen) knop drukken. Alarm klinkt eenmaal kort. Voortentlamp gaat 30 seconden aan. Het duurt 15 seconden voordat het alarm op beweging

Nadere informatie

Het Keypad (met segmenten)

Het Keypad (met segmenten) Het Keypad (met segmenten) Het JABLOTRON 100 systeem kan worden gebruikt met verschillende type keypads waarmee het systeem kan worden bediend, en die informatie geven omtrent de status van het systeem

Nadere informatie

- 0 - INSTALLATIE HANDLEIDING ND 14C

- 0 - INSTALLATIE HANDLEIDING ND 14C - 0 - INSTALLATIE HANDLEIDING ND 14C - 1 - INHOUD BLZ. - WERKING 2 - INSCHAKELTIJD 2 - SOORTEN ALARM EN GEHEUGENCAPACITEIT ALARM 3 - COMFORTSLUITINGEN 3 - INSTALLATIE 4 - NOODSLEUTEL 4 - PASSIEVE INSCHAKELING

Nadere informatie

S4 User Guide Dutch.qxp 13/06/2008 10:24 Page 1

S4 User Guide Dutch.qxp 13/06/2008 10:24 Page 1 S4 User Guide Dutch.qxp 13/06/2008 10:24 Page 1 PostScript Picture S4logo [Converted].eps S4 User Guide Dutch.qxp 13/06/2008 10:24 Page 2 Welkom Hartelijk dank voor uw keuze voor het nieuwe DATATOOL S4

Nadere informatie

Sigma CP K and Sigma CP T series

Sigma CP K and Sigma CP T series Sigma CP K and Sigma CP T series Brandmeldcentrale Gebruikers Handleiding DOCUMENT REFERENCE K6800-08 (Man-1082) MODEL NUMBERS K11020M2, K11040M2, K11080M2 T11020M2, T11040M2, T11080M2 191108V1.0FN Brand

Nadere informatie

MotorCycle Alarm by DEF COM 3 MONTAGE-INSTRUCTIES LED 80 C

MotorCycle Alarm by DEF COM 3 MONTAGE-INSTRUCTIES LED 80 C MTAGE + DEF COM 3 MTAGE-INSTRUCTIES H 2 O MotorCycle Alarm by OK KO MOTORBLOKKERING (FAIL SAFE SYSTEM) Positieve logica (het relais schakelt over wanneer de centrale uitgeschakeld is en bij +15). Fig.2

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING VLEUGELHEKOPENER De Hekopenerspecialist Byzantium gebouw Stadhouderskade 20 B 1054 ES Amsterdam Telefoon: 020-489.9459 Telefax: 020-612.2581 Technische dienst: 06-46.075.244 info@hekopener.nl

Nadere informatie

Vehicle Security System VSS 1. Handleiding voor systeeminstelling - Dutch

Vehicle Security System VSS 1. Handleiding voor systeeminstelling - Dutch Vehicle Security System VSS 1 Handleiding voor systeeminstelling - Dutch Geachte klant, In deze handleiding vindt u de informatie en bedieningen die nodig zijn om de installatie van het alarmsysteem te

Nadere informatie

EM8622 Draadloos bedieningspaneel

EM8622 Draadloos bedieningspaneel EM8622 Draadloos bedieningspaneel 2 NEDERLANDS EM8622 - Draadloos bedieningspaneel Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Inhoud van de verpakking... 3 1.2 Voorkant bedieningspaneel... 3 1.3 Binnenkant

Nadere informatie

Gebruikers handleiding. JupiterPro. P2000 alarmontvanger

Gebruikers handleiding. JupiterPro. P2000 alarmontvanger Gebruikers handleiding JupiterPro P2000 alarmontvanger Inhoudsopgave: Functie toetsen. 3 Opties en functies. 4 Het scherm... 5 Ontvangen en lezen van de meldingen.. 6 Prioriteit per capcode selecteren

Nadere informatie

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM Inhoud Inleiding... 3 1. Smartsiren app... 4 2. Installatie... 6 3. Montage... 7 4. Gebruik... 8 5. Deur-/ raamsensor... 9 6. Afstandsbediening... 10 7. Bewegingssensor...

Nadere informatie

Afstelbare parameters - Alarm en centrale vergrendeling

Afstelbare parameters - Alarm en centrale vergrendeling Inleiding Inleiding De lijst van afstelbare parameters is beperkt tot die parameters die relevant worden geacht voor carrosseriebouwers. Bezoek voor meer informatie over de huidige parameters voor een

Nadere informatie

Bedieningshandleiding video huisstation iloft (Software versie 3)

Bedieningshandleiding video huisstation iloft (Software versie 3) BUS-2:Ref 5612 (inbouw) -Ref 5615 (opbouw) VDS:Ref 5620 (inbouw) Algemeen Dit video huisstation is verkrijgbaar als inbouw huisstation of als opbouw huisstation, beide zijn uitgevoerd met een 3,5 TFT-kleurenscherm.

Nadere informatie

* Beveiligde code voor Valet Mode - BlackJax 4 kan alleen in Valet Mode (garagestand) gezet worden indien de juiste geheime code is ingegeven.

* Beveiligde code voor Valet Mode - BlackJax 4 kan alleen in Valet Mode (garagestand) gezet worden indien de juiste geheime code is ingegeven. Welkom in de wereld van hoogwaardig technologische autobeveiliging en comfort Gefeliciteerd met de aanschaf van uw Clifford BlackJax 4 en hartelijk dank dat u Clifford Electronics Wereldklasse in autobeveiliging

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

TOYOTA montagehandleiding

TOYOTA montagehandleiding Type model: TOYOTA HiLux D4D 2006 2 & 4 deurs uitvoering met sleutel handzender Type alarm: COBRA 3868 klasse 2 en 3 Toyota bestelnummers; 01800-03868 Cobra CO5452 of M1603 (voor klasse 3 bijbestellen)

Nadere informatie

Serpi Star GR 410 / GR 440

Serpi Star GR 410 / GR 440 -1- Serpi Star GR 410 / GR 440 INHOUD BLZ. - WERKING 3 - LED GEHEUGEN 3 - ULTRASOON DETECTIE 3 - UITSCHAKELEN ULTRASOON 4 - STARTONDERBREKING 4 - CARCHECK 4 - WANNEER GAAT HET ALARM AF? 5 - SOORT EN DUUR

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM-300 INBOUWDIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM-300 INBOUWDIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM-300 INBOUWDIMMER/SCHAKELAAR Verlichting: Aan / Uit / Dimmen A B C D * E F * Afbeelding van de YCT-102 (niet inbegrepen) A: Verbind-knop B: Indicator (spannings- en verbindstatus)

Nadere informatie

Di-Control HANDLEIDING Di-Control versie: 2.6

Di-Control HANDLEIDING Di-Control versie: 2.6 Di-Control HANDLEIDING Di-Control versie: 2.6 2 INLEIDING Di-Control kan gebruikt worden met diverse apparatuur om een muisaanwijzer (mode: Mouse-control) te besturen of toets-commando s (mode: Key-control)

Nadere informatie

Handleiding GSM kiezer V2.03

Handleiding GSM kiezer V2.03 Voor GSM kiezers geleverd vanaf augustus 2014 Plaatsen SIM kaart / Installatie PIN code van SIM kaart uitschakelen. Let erop dat de SIM kaart voldoende bel- en SMS-tegoed heeft. Tijdens opstartfase van

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM-1000 INBOUWSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM-1000 INBOUWSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM-1000 INBOUWSCHAKELAAR Verlichting: Aan / Uit A B C D * E F * Afbeelding van de YCT-102 (niet inbegrepen) A: Verbind-knop B: Indicator (spannings- en verbindstatus) C: Zekeringhouder

Nadere informatie

Sinthesi Deuropenermodule

Sinthesi Deuropenermodule Sinthesi Deuropenermodule 1105/3 met numeriek toetsenbord Elbo Technology b.v. Versie 1.1 - juni 2009 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Handleiding Sinthesi

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88

Nadere informatie

DUMAN US-Module V1.5 2 ste druk Inbouw handleiding. Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5

DUMAN US-Module V1.5 2 ste druk Inbouw handleiding. Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5 Inbouw handleiding Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5 Eigenschappen: - Geen hitte-ontwikkeling (in tegenstelling tot andere modules)! - Instelbare helderheid van de US-Lights van

Nadere informatie

HANDLEIDING BEDIENINGSPANEEL

HANDLEIDING BEDIENINGSPANEEL HANDLEIDING BEDIENINGSPANEEL Inhoud INSTALLATIE...2 AANMELDEN...3 WACHTWOORDEN MANAGEN...4 ALARM IN- EN UITSCHAKELEN...6 FUNCTIES...8 SPECIFICATIES...9 WACHTWOORD RESETTEN...9 1 INSTALLATIE Meegeleverd:

Nadere informatie

MK99 NL AUTOMATISCH IN WERKING TREDENDE STARTONDERBREKER MET ELEKTRONISCHE SLEUTEL EN OVERRIDE NOODCODE

MK99 NL AUTOMATISCH IN WERKING TREDENDE STARTONDERBREKER MET ELEKTRONISCHE SLEUTEL EN OVERRIDE NOODCODE MK99 NL AUTOMATISCH IN WERKING TREDENDE STARTONDERBREKER MET ELEKTRONISCHE SLEUTEL EN OVERRIDE NOODCODE Met de startonderbreker MK99 kunnen twee automatisch in werking tredende startonderbrekingen plaatsvinden

Nadere informatie

InteGra Gebruikershandleiding 1

InteGra Gebruikershandleiding 1 InteGra Gebruikershandleiding 1 Algemeen Met dank voor de keuze van dit product aangeboden door SATEL. Hoge kwaliteit en vele functies met een simpele bediening zijn de voordelen van deze inbraak alarmcentrale.

Nadere informatie

Introductie. HomeSecure 433MHz Handleiding draadloos keypad: 13-04-2015

Introductie. HomeSecure 433MHz Handleiding draadloos keypad: 13-04-2015 Introductie Het draadloos keypad is bij sommige modellen inbegrepen. Is dat niet het geval, dan kunt u het ook los aanschaffen. In deze handleiding leest u hoe u het keypad met het HomeSecure BASIC V2

Nadere informatie

TOYOTA Montagehandleiding

TOYOTA Montagehandleiding Type model: Toyota Landcruiser 120. Type alarm: META HPB2 klasse 2/3 i.c.m. originele afstandsbediening. Technische omschrijving META HPB2 i.c.m.toyota Landcruiser 120 De Meta HPB2 is in combinatie met

Nadere informatie

Handleiding Mini deur/raam contact.

Handleiding Mini deur/raam contact. Totaal Alarm Een veilig gevoel voor THUIS EN FAMILIE. Handleiding Mini deur/raam contact. Inhoud Aanmelden en montage.... 2 Batterijen vervangen.... 3 Instellingen mini deur/raamcontact WeBeHome... 3 Pagina

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

MECHANISCHE CODESLOTEN HANDLEIDING & INSTALLATIE INSTRUCTIES. Flexess 1/6. t f

MECHANISCHE CODESLOTEN HANDLEIDING & INSTALLATIE INSTRUCTIES. Flexess 1/6. t f MECHANISCHE CODESLOTEN INHOUD 1. Specificaties 2. Gebruiksspecificaties 3. Overzicht toets functies 4. Instellingen menu 5. Nieuwe gebruiker toevoegen 6. Een enkele bestaande gebruiker verwijderen 7. Alle

Nadere informatie

MX5 NB Alarm of CV+AB plaatsen. Deel 4 >> Alarm of CV aansluiten.

MX5 NB Alarm of CV+AB plaatsen. Deel 4 >> Alarm of CV aansluiten. MX5 NB Alarm of CV+AB plaatsen. Deel 4 >> Alarm of CV aansluiten. Basis unit: Voor het plaatsen van de basisunit is het zoeken naar een mooi weg gewerkt, en toch toegankelijke plaats. Dat laatste is het

Nadere informatie

Di-Control HANDLEIDING

Di-Control HANDLEIDING Di-Control HANDLEIDING 2 INLEIDING De Di-Control kan gebruikt worden met diverse apparatuur om een muisaanwijzer (Mouse-control) te besturen of toets-commando s (Key-control) te versturen. De Di-Control

Nadere informatie

Inhoudstabel van de Concept 300

Inhoudstabel van de Concept 300 3 Inhoudstabel van de Concept 300 Standaard mogelijkheden van de Concept 300...................5 Welkom.................................................6 Onderhoud...............................................6

Nadere informatie

Installeren van de Forest Shuttle. Home Automation by

Installeren van de Forest Shuttle. Home Automation by Installeren van de Forest Shuttle Installeren van de Forest Shuttle 1 Assembleer de rail 2 Installeer de steunen en monteer de rail in de steunen 3 Hang de gordijnen pas na het instellen van de eindposities.

Nadere informatie

Colofon. Joost van den Brink

Colofon. Joost van den Brink Colofon Auteur: Eindredactie: Waldo Ruiter Trea Winter van Faassen Joost van den Brink Dit is een uitgave van Brink Technical Solutions BV 2006 Deze uitgave mag vrij worden gekopieerd binnen educatieve

Nadere informatie

Bedieningshandleiding video huisstation iloft (Ref en 5620 V3.0)

Bedieningshandleiding video huisstation iloft (Ref en 5620 V3.0) Algemeen Dit video huisstation is verkrijgbaar als inbouw huisstation of als opbouw huisstation, beide zijn uitgevoerd met een 3,5 TFT-kleurenscherm. De inbouwdoos voor de iloft 5612 of 5620 moet apart

Nadere informatie

Besturingspaneel v Raam E-systeem functie omschrijving v109

Besturingspaneel v Raam E-systeem functie omschrijving v109 Besturingspaneel v Raam E-systeem functie omschrijving v109 Aantal druktoetsen: 4 stuks met de volgende functies: On/off toets voor in- en uitschakelen, toets 1 laagste vermogen, 2 midden stand, 3 max.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Voor voertuigen met 7 / polige stekkerdoos Aanhangers/caravans met 7 / polige stekker volgens ISO 724 en DIN 446 Aanhanger Tester / Aanhanger Simulator Voor voertuigen met 7 / polige

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING CDC300

GEBRUIKERSHANDLEIDING CDC300 GEBRUIKERSHANDLEIDING CDC300 Product overzicht 1. TF kaart sleuf 7. HDMI out poort 12. RESET 2. Omhoog knop 8. OK knop 13. Microfoon 3. Menu knop 9. Modus knop 14. Luidspreker 4. Omlaag knop 10. Vergrendeling

Nadere informatie

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 INFOTEC AP/TAVG/MMXP/MUX BEVESTIGING DIAGNOSE BSI ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 G01 CONTROLEPROCEDURE VAN DE FUNCTIE VERLICHTING Toepassing bij PEUGEOT 206 (vanaf DAM-nr. 9076) 307 406 (vanaf

Nadere informatie

Bedieningshandleiding FC 1008 E

Bedieningshandleiding FC 1008 E Bedieningshandleiding FC 008 E Technische wijzigingen en leveringsmogelijkheden voorbehouden Copyright by B.V. Alle rechten voorbehouden. Wijzi gingen voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Download de WAE Music app

Download de WAE Music app NEDERLANDS 3 5 12 2 6 1 8 7 9 10 11 13 4 1. Laad de speaker volledig op voor eerste gebruik Laad de WAE Outdoor 04Plus FM speaker volledig op voordat u hem de eerste keer gebruikt. Sluit de micro-usb connector

Nadere informatie

ES-S8A. Sirene op zonne-energie.

ES-S8A. Sirene op zonne-energie. ES-S8A Sirene op zonne-energie www.etiger.com Inhoud van de verpakking 1 x ES-S8A Schroeven en pluggen Documentatie Presentatie Wat is de ES-S8A? De ES-S8A is een draadloze sirene op zonneenergie die geschikt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54

Gebruikershandleiding. Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54 Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54 Copyright TEF Nederland erland B.V. Inhoud: 1.1. Omschrijving Bediening Brandmeldcentrale 1.2. Alarmsituatie 1.3. Reset de brandmeldcentrale 1.4. Starten

Nadere informatie

460XV. Gebruikershandleiding Clifford Electronics Benelux, Lijnden.

460XV. Gebruikershandleiding Clifford Electronics Benelux, Lijnden. 460XV Gebruikershandleiding 2006 Clifford Electronics Benelux, Lijnden. Garantie bepaling Clifford Electronics Benelux B.V. zegt aan de originele koper van dit alarmsysteem toe, onder garantie dit alarmsysteem

Nadere informatie