Krachtafnemers voor toepassingen. Algemene informatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Krachtafnemers voor toepassingen. Algemene informatie"

Transcriptie

1 Algemene informatie Afhankelijk van de gebruikte carrosserie-uitrusting en systemen kunnen verschillende soorten krachtafnemers worden gebruikt. Dit document geeft voorbeelden van verschillende krachtafnemers en systeemconstructies voor de meest voorkomende carrosserietypen. In meerdere voorbeelden kunnen de carrosseriefuncties ook op andere manieren worden aangedreven, bijvoorbeeld met een afzonderlijke dieselmotor. Algemene informatie Scania CV AB 2017, Sweden 1 (13)

2 Voorbeelden van krachtafnemers voor verschillende toepassingen Voorop gemonteerde stukgoedkraan Een koppelingsafhankelijke krachtafnemer kan worden gebruikt omdat de kraan alleen wordt gebruikt wanneer het voertuig stilstaat. 3 1 Krachtafnemer op de versnellingsbak 2 Hydraulische pomp met constante opbrengst 3 Kleppengroep Reservoir hydraulische olie Systeemdruk: 20-0 MPa ( bar) Benodigde opbrengst: l/min. Aandrijving van een stukgoedkraan met een krachtafnemer op de versnellingsbak. Scania CV AB 2017, Sweden 2 (13)

3 Achterop gemonteerde houtkraan Een koppelingsafhankelijke krachtafnemer kan worden gebruikt omdat de kraan alleen wordt gebruikt wanneer het voertuig stilstaat. 1 Krachtafnemer op de versnellingsbak 2 Cardanas 3 Hydraulische pomp met variabele of constante opbrengst Reservoir hydraulische olie Systeemdruk: MPa ( bar). Benodigde opbrengst: l/min Aandrijving van een achterop gemonteerde houtkraan met een krachtafnemer op de versnellingsbak Scania CV AB 2017, Sweden 3 (13)

4 Kiepmechanisme Alleen kiepen wanneer het voertuig stilstaat Een koppelingsafhankelijke krachtafnemer kan worden gebruikt als het kiepplatform alleen wordt gebruikt wanneer het voertuig stilstaat. 1 Krachtafnemer op de versnellingsbak 2 Hydraulische pomp met constante opbrengst 3 Kleppengroep Enkelwerkende hydraulische cylinder die wordt gevuld door de hydraulische pomp en leegloopt door het eigengewicht van de laadbak. 5 Reservoir hydraulische olie Systeemdruk: MPa ( bar). Aandrijving van een kiepplatform met een krachtafnemer op de versnellingsbak. Benodigde opbrengst: l/min. Scania CV AB 2017, Sweden (13)

5 Kiepen zowel wanneer het voertuig stilstaat als tijdens het rijden Een koppelingsonafhankelijke krachtafnemer kan worden gebruikt als het kiepplatform zowel moet worden gekiept wanneer het voertuig stilstaat als tijdens het rijden, bijvoorbeeld voor het strooien van zand. 1 Krachtafnemer op de motor 2 Hydraulische pomp met constante opbrengst 3 Kleppengroep Enkelwerkende hydraulische cylinder die wordt gevuld door de hydraulische pomp en leegloopt door het eigengewicht van de laadbak. 5 Reservoir hydraulische olie Systeemdruk: MPa ( bar). Benodigde opbrengst: l/min Aandrijving van een kiepplatform met een krachtafnemer op de motor Scania CV AB 2017, Sweden 5 (13)

6 Betonmixereenheden Een koppelingsonafhankelijke krachtafnemer kan worden gebruikt omdat de mixereenheid moet kunnen worden gevuld en geleegd terwijl het voertuig stilstaat en moet kunnen draaien tijdens het rijden. Gebruik een hydraulische-oliepomp met variabele opbrengst om ervoor te zorgen dat het toerental van de betonmixer onafhankelijk is van het motortoerental. Nr. Beschrijving Krachtafnemer op het vliegwiel 2 Cardanas 3 Hydraulische pomp met variabele opbrengst Hydraulische motor 5 Oliekoeler 6 Reservoir hydraulische olie Systeemdruk: MPa ( bar). Aandrijving van een mixereenheid met een versnellingsbak op het vliegwiel. Benodigde opbrengst:: 150 l/min. Scania CV AB 2017, Sweden 6 (13)

7 Haakarm Een koppelingsonafhankelijke krachtafnemer kan worden gebruikt omdat de haakarm zowel moet kunnen worden bediend terwijl het voertuig stilstaat als tijdens het rijden. Laden en lossen gaat gemakkelijker als het voertuig kan rijden terwijl de haakarm wordt bediend. 3 1 Krachtafnemer op de motor 2 Hydraulische pomp met constante opbrengst 3 Kleppengroep Dubbelwerkende hydraulische cilinder 5 Reservoir hydraulische olie Systeemdruk: MPa ( bar). Benodigde opbrengst: l/min Aandrijving van een haakarm met een krachtafnemer op de motor Scania CV AB 2017, Sweden 7 (13)

8 Tank Een koppelingsafhankelijke krachtafnemer kan worden gebruikt om de vloeistofpomp aan te drijven omdat het voertuig stilstaat wanneer de pomp wordt gebruikt. 1 Krachtafnemer op de versnellingsbak 2 Cardanas 3 Vloeistofpomp Aandrijving van een vloeistofpomp met een krachtafnemer op de versnellingsbak. Scania CV AB 2017, Sweden 8 (13)

9 Koeleenheid Een koppelingsonafhankelijke krachtafnemer kan worden gebruikt omdat de koeleenheid zowel moet kunnen worden bediend terwijl het voertuig stilstaat als tijdens het rijden. De krachtafnemer wordt aangevuld met een elektromotor zodat de koeleenheid ook kan werken wanneer de motor is uitgeschakeld. Alternatief 1 Een hydraulische motor drijft de compressor aan Krachtafnemer op de motor 2 Hydraulische pomp met variabele of constante opbrengst 3 Hydraulische motor Compressor voor koelmiddel 5 Elektromotor die de compressor aandrijft wanneer de motor is uitgeschakeld. 6 Reservoir hydraulische olie 1 2 Systeemdruk: 20 MPa (200 bar). Benodigde opbrengst: 150 l/min Aandrijving van een koeleenheid met een krachtafnemer op de motor. Scania CV AB 2017, Sweden 9 (13)

10 Alternatief 2 Een hydraulische motor drijft een generator aan die de voedingsspanning voor de compressor opwekt Krachtafnemer op de motor 2 Hydraulische pomp met variabele of constante opbrengst 3 Hydraulische motor Dynamo 5 Elektromotor die de compressor ook kan aandrijven wanneer de motor is uitgeschakeld. 6 Compressor voor koelmiddel 7 Reservoir hydraulische olie Aandrijving van een koeleenheid met een krachtafnemer op de motor en een generator. Scania CV AB 2017, Sweden 10 (13)

11 Bulkgoederen Een koppelingsafhankelijke krachtafnemer kan worden gebruikt om de compressor aan te drijven omdat het voertuig stilstaat wanneer de pomp wordt gebruikt. 1 Krachtafnemer op de versnellingsbak 2 Cardanas 3 Compressor Aandrijving van een compressor met een krachtafnemer op de versnellingsbak. Scania CV AB 2017, Sweden 11 (13)

12 Vuilnisverzameleenheid Er kan een koppelingsafhankelijke of koppelingsonafhankelijke krachtafnemer worden gebruikt, afhankelijk van het feit of de vuilnisverzameleenheid alleen moet kunnen werken terwijl het voertuig stilstaat of ook tijdens het rijden. Alleen gebruikt voor werking bij stilstand 1 Krachtafnemer op de versnellingsbak 2 Hydraulische pomp 3 Kleppengroep Reservoir hydraulische olie 3 Systeemdruk: MPa ( bar). Benodigde opbrengst: l/min. 1 2 Aandrijving van een vuilnisverzameleenheid met een krachtafnemer op de versnellingsbak Scania CV AB 2017, Sweden 12 (13)

13 Gebruikt voor werking zowel bij stilstand als tijdens het rijden 1 Krachtafnemer op de motor 2 Hydraulische pomp 3 Kleppengroep Reservoir hydraulische olie Systeemdruk: MPa ( bar). Benodigde opbrengst: l/min Aandrijving van een vuilnisverzameleenheid met een krachtafnemer op de motor Scania CV AB 2017, Sweden 13 (13)

Maximale belasting binnen koppelbereik (Nm) Brandweerwagen, waterpomp X X Brandweerwagen, "water tender"

Maximale belasting binnen koppelbereik (Nm) Brandweerwagen, waterpomp X X Brandweerwagen, water tender Algemene informatie over bestellen Algemene informatie over bestellen Bestel krachtafnemers en elektrische voorbereidingen voor krachtafnemers rechtstreeks bij de fabriek. Achteraf aanbrengen is erg duur.

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting

Componenten voor hydraulische uitrusting Algemene informatie Algemene informatie Een compleet hydraulisch systeem kan af fabriek worden besteld. Het is ook mogelijk om afzonderlijke componenten voor hydraulische uitrusting te bestellen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Activering EK-krachtafnemer. Algemene informatie

Activering EK-krachtafnemer. Algemene informatie Algemene informatie EK-krachtafnemers worden mechanisch aangedreven door het vliegwiel. Algemene informatie Informatie over hoe krachtafnemers kunnen worden gecombineerd vindt u in het document Krachtafnemercombinaties.

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem Algemeen Algemeen De volgende componenten voor het bedienen van hydraulische uitrusting kunnen af fabriek worden besteld: De volgende componenten zijn beschikbaar: Bedieningshendel Hydraulische olietank

Nadere informatie

Door een krachtafnemer aangedreven hydraulische systemen

Door een krachtafnemer aangedreven hydraulische systemen Algemene informatie Algemene informatie Dit document beschrijft aan welke vereisten moet worden voldaan tijdens de installatie van en andere werkzaamheden aan een hydraulisch systeem dat wordt aangedreven

Nadere informatie

Krachten en bewegingen. Definities. Torsiesoepele carrosserie

Krachten en bewegingen. Definities. Torsiesoepele carrosserie Algemene informatie over krachten en bewegingen Algemene informatie over krachten en bewegingen Het chassisframe wordt aan krachten in verschillende richtingen blootgesteld afhankelijk van de manier van

Nadere informatie

PTO S EN HYDRAULISCHE POMPEN. Toepassingsgebieden Berekeningshandleiding

PTO S EN HYDRAULISCHE POMPEN. Toepassingsgebieden Berekeningshandleiding PTO S EN HYDRAULISCHE POMPEN Toepassingsgebieden Berekeningshandleiding INHOUD VOLVO S PTO S EN HYDRAULISCHE POMPEN KOPPELINGSAFHANKELIJKE PTO S KOPPELINGSONAFHANKELIJKE PTO S PTO S VOOR VERSCHILLENDE

Nadere informatie

Brandstofkoeler aansluiten en luchtinlaat koeling verbeteren

Brandstofkoeler aansluiten en luchtinlaat koeling verbeteren Algemene informatie over de behoefte aan een brandstofkoeler Algemene informatie over de behoefte aan een brandstofkoeler Wanneer voertuigen met HPI- en PDE-systemen stationair worden gebruikt met een

Nadere informatie

PALFINGER Nederland. Movares, Utrecht 15 maart 2016 Klankbordbijeenkomst Co2 reductie. Presentatie electro / hydraulische aandrijving autolaadkranen

PALFINGER Nederland. Movares, Utrecht 15 maart 2016 Klankbordbijeenkomst Co2 reductie. Presentatie electro / hydraulische aandrijving autolaadkranen PALFINGER Nederland Movares, Utrecht 15 maart 2016 Klankbordbijeenkomst Co2 reductie Presentatie electro / hydraulische aandrijving autolaadkranen Gerco Windhorst Manager Special Sales PALFINGER AG in

Nadere informatie

Regeling rijhoogte. Handmatige rijhoogteregeling. Functies voor rijhoogteregeling via BICT

Regeling rijhoogte. Handmatige rijhoogteregeling. Functies voor rijhoogteregeling via BICT Functies Functies Het is mogelijk om de rijhoogte van voertuigen met luchtvering te verhogen of te verlagen door de hoeveelheid lucht in de luchtbalgen te regelen. De rijhoogteregeling kan bijvoorbeeld

Nadere informatie

1 Hydraulische systemen 9 1.1 Hydraulische overbrengingen 10 1.2 Kracht, snelheid en vermogen 15 1.3 Afsluiting 18

1 Hydraulische systemen 9 1.1 Hydraulische overbrengingen 10 1.2 Kracht, snelheid en vermogen 15 1.3 Afsluiting 18 Inhoud Voorwoord 5 Inleiding 6 1 Hydraulische systemen 9 1.1 Hydraulische overbrengingen 10 1.2 Kracht, snelheid en vermogen 15 1.3 Afsluiting 18 2 Hydraulische onderdelen 19 2.1 Oliereservoir 19 2.2 Pompen

Nadere informatie

MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE

MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE F I A T D U C A T O 2. 0 M u l t i j e t 2 E u r o 6 MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE Versie Motorcode 250A2000 De volgende carrosserieversiecode en sleutel zijn een voorbeeld dat voor alle carrosserieversiecodes

Nadere informatie

Beperkingen bij werkzaamheden aan het chassis. Algemeen

Beperkingen bij werkzaamheden aan het chassis. Algemeen Algemeen Voor het plannen van carrosseriewerkzaamheden is het van belang in een vroeg stadium te weten welke werkzaamheden wel en niet zijn toegestaan aan een voertuig. Algemeen Dit document beschrijft

Nadere informatie

Hydrauliek 1 AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2013

Hydrauliek 1 AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2013 AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2013 Inleiding In de land- en tuinbouw wordt veel gewerkt met hydraulische installaties, Een trekker heeft een hydraulische hefinrichting waarmee werktuigen opgetild

Nadere informatie

2.1. Enkelwerkend gereedschap Dubbelwerkend gereedschap Dubbelwerkend gereedschap

2.1. Enkelwerkend gereedschap Dubbelwerkend gereedschap Dubbelwerkend gereedschap Hoofdstuk 5 Hydraulisch reddingsgereedschap Cursus Korporaal reddingstechnieken 2. Soorten hydraulisch reddingsgereedschap Industrie vs brandweer Bij de brandweer: Hydraulische gereedschapsset, enkelwerkend

Nadere informatie

Achterste cabine-ophanging verwijderen voor montage van een hulpchassis

Achterste cabine-ophanging verwijderen voor montage van een hulpchassis Algemene informatie Algemene informatie Dit document beschrijft hoe de dwarsbalk op de achterste cabine-ophanging wordt verwijderd, bijvoorbeeld om de montage van het hulpchassis te vergemakkelijken. Veiligheid

Nadere informatie

Koppelbegrenzer. Activering met behulp van analoge signalen. Activering via externe CAN

Koppelbegrenzer. Activering met behulp van analoge signalen. Activering via externe CAN Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie De koppelbegrenzingsfunctie wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface carrosserie). De functie kan ofwel door analoge signalen ofwel via

Nadere informatie

Weeguitrusting. Installatie van weegcellen

Weeguitrusting. Installatie van weegcellen Algemene informatie over weeguitrusting Algemene informatie over weeguitrusting Het wegen van de lading van het voertuig kan op verschillende manieren gebeuren. Dit hangt onder meer af van het gebruik,

Nadere informatie

Onkruidbestrijding Frontale onkruidborstels

Onkruidbestrijding Frontale onkruidborstels Onkruidbestrijding Frontale onkruidborstels Hydraulisch - Industrieel gebruik XMI KM-25-MB XMI KM-25-MB Prijs incl. BTW 5.899 Prijs excl. BTW 4.875,21 Hydraulisch Tractor Min. 30 Liter/min - 180 bar Staal

Nadere informatie

SCANIA BOUWVOERTUIGEN. Robuust, sterk en flexibel

SCANIA BOUWVOERTUIGEN. Robuust, sterk en flexibel SCANIA BOUWVOERTUIGEN Robuust, sterk en flexibel SCANIA BOUWVOERTUIGEN Klaar voor het zware werk. Op zwaar terrein. Bij Scania stellen we alles in het werk om met onze ervaring en expertise de krachtigste

Nadere informatie

Versnellingsbak verwijderen. Algemeen. Gereedschap. Geldt voor versnellingsbak GR/S/O 875/895/9105/R.

Versnellingsbak verwijderen. Algemeen. Gereedschap. Geldt voor versnellingsbak GR/S/O 875/895/9105/R. Algemeen Algemeen Geldt voor versnellingsbak GR/S/O 875/895/9105/R. Gereedschap Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Artikelnummer Benaming 99 309 Draaigereedschap 99 318 Motorsteun 99

Nadere informatie

Activeren van een EK-krachtafnemer via BWS. Algemene informatie. Veiligheidsvoorwaarden. Permanente veiligheidsvoorwaarden

Activeren van een EK-krachtafnemer via BWS. Algemene informatie. Veiligheidsvoorwaarden. Permanente veiligheidsvoorwaarden Algemene informatie Algemene informatie De functie EK-krachtafnemer activeren is bedoeld voor het activeren voor de door het vliegwiel aangedreven krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en/of vanaf de

Nadere informatie

3.1. Basiswetten van de hydraulica Basiswetten van de hydraulica Hefbomen Hefbomen Hefbomen het Moment

3.1. Basiswetten van de hydraulica Basiswetten van de hydraulica Hefbomen Hefbomen Hefbomen het Moment Hoofdstuk 5 Hydraulisch reddingsgereedschap 2. Soorten hydraulisch reddingsgereedschap Industrie vs brandweer Bij de brandweer: Hydraulische gereedschapsset, enkelwerkend Hydraulische gereedschapsset,

Nadere informatie

Constante motortoerentalbegrenzing

Constante motortoerentalbegrenzing Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Er zijn drie opties voor het activeren van de constante motortoerentalbegrenzing. Als het voertuig is uitgerust met BCI-functionaliteit (Bodywork Communication

Nadere informatie

980 mm 1363 mm. 319 Compacte graafmachines

980 mm 1363 mm. 319 Compacte graafmachines 980 mm 1363 mm 319 Compacte graafmachines Makkelijk verplaatsbaar Een graafmachine van de ene naar de andere werkplek veplaatsen is nooit zo eenvoudig geweest. De Bobcat 319 compacte graafmachine kan vervoerd

Nadere informatie

Groots in prestaties, licht in gewicht

Groots in prestaties, licht in gewicht PU-, Compacte elektrische pompen Afgebeeld: Groots in prestaties, licht in gewicht Manometers Gebruik altijd een manometer om het risico van overbelasting te beperken zodat u kunt rekenen op een lange

Nadere informatie

Wettelijke vereisten. Meer informatie over wetten en regelgevingen vindt u in de volgende documenten:

Wettelijke vereisten. Meer informatie over wetten en regelgevingen vindt u in de volgende documenten: Algemene informatie over wetten en regelgevingen De richtlijnen en regelgevingen voor zware voertuigen worden gecoördineerd binnen de EU. Deze worden als wettelijke vereisten toegepast in de EU-lidstaten.

Nadere informatie

Rijverlichting deactiveren

Rijverlichting deactiveren Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie De functie voor deactivering van de rijverlichting wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface carrosserie). De functie kan ofwel door analoge

Nadere informatie

Mobiele energiesystemen

Mobiele energiesystemen Mobiele energiesystemen De mobiele krachtcentrale! Over Dynawatt Inhoud Pagina Over Dynawatt 2 Dynawatt mechanisch (Aandrijfas) aangedreven energiesystemen 3 Dynawatt hydraulisch aangedreven energiesystemen

Nadere informatie

D H L. Capaciteit. V ert. Hor. T ype P02 1,0 1, P03 1,3 1, P01 0,5 0, P06 3,0 3,

D H L. Capaciteit. V ert. Hor. T ype P02 1,0 1, P03 1,3 1, P01 0,5 0, P06 3,0 3, Stone Micro Units Gelijkspanning DC Vooraanzicht unit Elektromotor Ventielblok Pomp Reservoir T-1/4" P-1/4" 60 M6 A Type S panning Vermogen Diameter A M0 12 VDC 0 W 80 238 M06 24 VDC 0 W 80 238 M08 12

Nadere informatie

DRIEBANWEG ML HEM. Amfibie - Maaiboten

DRIEBANWEG ML HEM. Amfibie - Maaiboten DRIEBANWEG 25 1607 ML HEM Amfibie - Maaiboten Mag het een beetje anders zijn? Jvs maaiboten en mastertrack amfibie zijn speciaal in samenwerking met de gebruiker ontwikkeld voor het onderhoud van watergangen

Nadere informatie

Open vragen Technische Leergang Hydrauliek. Ing. R. van den Brink

Open vragen Technische Leergang Hydrauliek. Ing. R. van den Brink Open vragen Technische Leergang Hydrauliek Ing. R. van den Brink 2013 1 Hoofdstuk 1 1 Wat verstaat men 'technisch' gezien onder 'hydrauliek' 2 Wat wordt er bedoeld met 'elektro-hydraulische regeltechniek'?

Nadere informatie

motor D16K euro 6 Nettovermogen volgens: EC 582/2011 D16K750 D16K650 D16K550 D16K550 Motortoerental (t/min)

motor D16K euro 6 Nettovermogen volgens: EC 582/2011 D16K750 D16K650 D16K550 D16K550 Motortoerental (t/min) motor Dk euro 6 motor D16K euro 6 Vermogen/koppel Vermogen/koppel Nettovermogen volgens: EC 582/2011 Nettovermogen volgens: EC 582/2011 Vermogen (pk) Koppel (Nm) Vermogen (pk) Koppel (Nm) 950 5 850 530

Nadere informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie Algemene informatie Er is een minimaal toegestane afstand tussen de cabine en de carrosserie vastgelegd om ervoor te zorgen: Algemene informatie Informatie over de cabinetypeaanduiding vindt u in het document

Nadere informatie

Naam:.. Klas: Datum:..

Naam:.. Klas: Datum:.. Naam:.. Klas: Datum:.. Vragen over motoren: 1 Wat is een rootscompressor? Een Roots type supercharger of Rootsblower vindt zijn toepassing in auto's en vrachtwagens in alternatief van een turbolader. Een

Nadere informatie

Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving

Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving Tegenwoordig worden vrachtwagens niet enkel gebruikt om van A naar B te rijden, maar ook om werkzaamheden op lage snelheid

Nadere informatie

Motortoerentalregeling tijdens kiepen. Achtergrondinformatie

Motortoerentalregeling tijdens kiepen. Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Om het manoeuvreren met het voertuig te vergemakkelijken wanneer een haakarm of kiepplatform wordt gebruikt, kan het wenselijk zijn om tijdelijk het motortoerental

Nadere informatie

HYDRAULIEK Adviesbureau de Koster v.o.f.

HYDRAULIEK Adviesbureau de Koster v.o.f. HYDRAULIEK Adviesbureau de Koster v.o.f. 2013 Pagina 1 Voorwoord: Voor u ligt het boek Hydrauliek. De betekenis van dit boek spreekt voor zich. Het boek bevat enerzijds basiskennis die minimaal noodzakelijk

Nadere informatie

Landini Pompen. Leverbaar met vele soorten overbrengingen, waardoor vooral zwaardere tractoren zeer rustig kunnen draaien (1600 toeren).

Landini Pompen. Leverbaar met vele soorten overbrengingen, waardoor vooral zwaardere tractoren zeer rustig kunnen draaien (1600 toeren). Trekker aftakas pompen voor hoge druk Om een druk te bereiken boven de 10 atm. (bar), wat bij gebruik van bijvoorbeeld een beregeningsautomaat (haspel) noodzakelijk is, kunnen wij u een aftakas pomp leveren

Nadere informatie

Tentamen Octrooigemachtigden

Tentamen Octrooigemachtigden Tentamen Octrooigemachtigden Tentamen Verdedigen van een octrooiaanvrage (deel B) elektrotechniek/werktuigkunde 6 oktober 14 13.4 17.4 uur 1 TENTAMENOPGAVE VERDEDIGEN VAN EEN OCTROOIAANVRAGE (B) E/W 14

Nadere informatie

Provinciaal Technisch Instituut EEKLO. Automatiseringstechnieken. Hydraulica toepassingen

Provinciaal Technisch Instituut EEKLO. Automatiseringstechnieken. Hydraulica toepassingen Provinciaal Technisch Instituut EEKLO Automatiseringstechnieken Hydraulica toepassingen Moerman P. 7S TSO CMP/Regeltechniek 2 1. Verband tussen debiet en druk. Aan de hand van de proefopstelling gaan we

Nadere informatie

Onkruidbestrijding Onkruidborstels

Onkruidbestrijding Onkruidborstels Onkruidbestrijding Onkruidborstels Batterij - Openbare diensten XMI KM-A10 Motor Borstel XMI KM-A10 4.899 4.048,76 45cm Li-ion accu 48V 1500 W HEAVY DUTY Duwmodel 120 kg De KM-A10 is een unieke en uiterst

Nadere informatie

Turbo II, lucht-hydraulische pompen. Van perslucht naar compacte hydrauliek. gemonteerde kleppen. veeleisende omstandigheden

Turbo II, lucht-hydraulische pompen. Van perslucht naar compacte hydrauliek. gemonteerde kleppen. veeleisende omstandigheden Turbo II, lucht-hydraulische pompen Van links naar rechts: Van perslucht naar compacte hydrauliek Aanbevolen voor gebruik met alle luchtpompen. Voorziet in schone, gesmeerde lucht en maakt regeling van

Nadere informatie

Voertuigen met verwijderbare opbouw. Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw PGRT

Voertuigen met verwijderbare opbouw. Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw PGRT Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw worden beschouwd als torsiesoepele constructies. Bij voertuig met verwijderbare

Nadere informatie

Hydraulische Electrische en Pneumatische Verantwoording

Hydraulische Electrische en Pneumatische Verantwoording Hydraulische Electrische en Pneumatische Verantwoording 5/6/15 WH29.b.2 ELON HENDRIKSEN FINN KRIJGER CAS HILLENIUS JAAP HEEMSKERK JASPER HOP WALTER HEEMSKERK THIJS HOOFTMAN Inhoud Inhoud... Error! Bookmark

Nadere informatie

P Als twee van de drie eenheden P, U of I bekend zijn, dan kan de derde worden berekend aan de hand van de volgende formule (zie de afbeelding):

P Als twee van de drie eenheden P, U of I bekend zijn, dan kan de derde worden berekend aan de hand van de volgende formule (zie de afbeelding): Algemene informatie over stroomverbruik Algemene informatie over stroomverbruik BELANGRIJK! Om beschadiging van de accu te voorkomen, moet de laadcapaciteit van de dynamo worden aangepast aan het stroomverbruik.

Nadere informatie

ONDERSCHEIDENDE TECHNISCHE ARGUMENTEN

ONDERSCHEIDENDE TECHNISCHE ARGUMENTEN ONDERSCHEIDENDE TECHNISCHE ARGUMENTEN John Deere 4-cilinder, 4.5 liter, 140 PK: PREMIER/FEEDSTAR 110-120-140 4-cilinder, 4.5 liter, 177 PK: PREMIER/FEEDSTAR 170-200 6-cilinder, 6.8 liter, 225 PK: PREMIER

Nadere informatie

MULTIFUNKTIONELE MINI MULTI TRUCK MTR23

MULTIFUNKTIONELE MINI MULTI TRUCK MTR23 MULTIFUNKTIONELE MINI MULTI TRUCK MTR23 Deze zeer compacte MINI MULTI TRUCK voorzien van een Briggs & Staton motor, is een zeer veelzijdige machine die met een zeer brede range aan aanbouwhulpstukken voor

Nadere informatie

ROPS. Kubota E-TVCS dieselmotor

ROPS. Kubota E-TVCS dieselmotor Supercompact. Zeer betrouwbaar. De efficiënte Kubota K0083, met verbeterde bescherming van de machinist, is de super minigraver voor flinke klussen waar de ruimte beperkt is. Kubota ETVCS dieselmotor De

Nadere informatie

USER MANUAL BUS. www.fogmaker.com Art. No. 8012-004. Edition 2.1

USER MANUAL BUS. www.fogmaker.com Art. No. 8012-004. Edition 2.1 USER MANUAL BUS www.fogmaker.com Art. No. 8012-004 Edition 2.1 1. Algemene beschrijving Deze bus is uitgerust met een volledig automatisch blussysteem voor de motorruimte en eventuele aparte verwarmde

Nadere informatie

Brandrisico en schade met betrekking tot hete componenten

Brandrisico en schade met betrekking tot hete componenten Hete onderdelen Hete onderdelen WAARSCHUWING! De temperatuur in het uitlaatsysteem van een vrachtwagen kan bij hoge werkbelasting oplopen tot meer dan 500 C. Het plaatsen van carrosserie-uitrusting dicht

Nadere informatie

HYDRAU LISCHE GRAAFMACHINE. Bakinhoud: 1.250 l - 1.500 l Motorvermogen: 153 pk / 2.000 min -1 (ISO Net) Machinegewicht: 22.700 kg

HYDRAU LISCHE GRAAFMACHINE. Bakinhoud: 1.250 l - 1.500 l Motorvermogen: 153 pk / 2.000 min -1 (ISO Net) Machinegewicht: 22.700 kg HYDRAU LISCHE GRAAFMACHINE Bakinhoud: 1250 l - 1500 l Motorvermogen: 153 pk / 2000 min -1 (ISO Net) Machinegewicht: 22700 kg Lager brandstofverbruik Nieuw hoogwaardig design Overzichtelijk informatiedisplay

Nadere informatie

Koelvloeistof bijvullen. Werkzaamheden aan het koelsysteem van het voertuig WAARSCHUWING!

Koelvloeistof bijvullen. Werkzaamheden aan het koelsysteem van het voertuig WAARSCHUWING! Werkzaamheden aan het koelsysteem van het voertuig Werkzaamheden aan het koelsysteem van het voertuig WAARSCHUWING! Vóór het aanbrengen van wijzigingen aan het koelsysteem moet het koelsysteem leeggemaakt

Nadere informatie

Krachtafnemer in aandrijflijn via BWS. Algemene informatie over de functie. Bediening met voertuig in beweging en stilstaand voertuig

Krachtafnemer in aandrijflijn via BWS. Algemene informatie over de functie. Bediening met voertuig in beweging en stilstaand voertuig Algemene informatie over de functie Algemene informatie over de functie De krachtafnemer in de aandrijflijn wordt hoofdzakelijk gebruikt als er om heel veel vermogen wordt gevraagd. Het voordeel is dat

Nadere informatie

...een product van BEKA

...een product van BEKA Algemene beschrijving en hydraulisch schakelschema Algemene beschrijving De hydraulisch aangedreven vetpomp BEKA HAMAX Systeem 2 wordt voornamelijk gebruikt voor het smeren van hydraulische hamers en alle

Nadere informatie

Zuigercompressoren. met benzine- of dieselmotoren. voor geheel onafhankelijke perslucht. Benzine-diesel aangedreven compressoren.

Zuigercompressoren. met benzine- of dieselmotoren. voor geheel onafhankelijke perslucht. Benzine-diesel aangedreven compressoren. Zuigercompressoren met benzine- of dieselmotoren voor geheel onafhankelijke perslucht Benzine-diesel aangedreven compressoren.indd 1 25-9-2012 15:34:26 Veelzijdige motoraangedreven voor geheel onafhankelijke

Nadere informatie

Versnellingsbak verwijderen. Algemeen. Gereedschap. Geldt voor de versnellingsbak ZF Transmatic. Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania:

Versnellingsbak verwijderen. Algemeen. Gereedschap. Geldt voor de versnellingsbak ZF Transmatic. Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Algemeen Algemeen Geldt voor de versnellingsbak ZF Transmatic. Gereedschap Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Artikelnummer Benaming 587 496 Voertuiglift 587 33 Versnellingsbakkrik 587

Nadere informatie

300.9D. Hydraulische minigraafmachine

300.9D. Hydraulische minigraafmachine 300.9D Hydraulische minigraafmachine Motor Vermogen 13,7 kw 18,6 pk Gewicht Transportgewicht zonder veiligheidsframe 935 kg Transportgewicht met veiligheidsframe 985 kg Compacte afmetingen Eenvoudige terreintoegang

Nadere informatie

Toyota Prius Hybrid Synergy Drive. Presentatie voor technische scholen

Toyota Prius Hybrid Synergy Drive. Presentatie voor technische scholen Toyota Prius Hybrid Synergy Drive Presentatie voor technische scholen Toyota Hybrid Synergy Drive Onderwerpen Wat is een hybride auto? Waarom worden hybride auto s ontwikkeld? Wat zijn de voordelen van

Nadere informatie

STW34/STW37/STW40. Uitzonderlijke betrouwbaarheid, eenvoudige bediening, ongeëvenaarde prestaties en krachtige motoren kenmerken de nieuwe STW-serie.

STW34/STW37/STW40. Uitzonderlijke betrouwbaarheid, eenvoudige bediening, ongeëvenaarde prestaties en krachtige motoren kenmerken de nieuwe STW-serie. ST KUBOTA DIESEL TRACTOR STW34/STW37/STW40 Uitzonderlijke betrouwbaarheid, eenvoudige bediening, ongeëvenaarde prestaties en krachtige motoren kenmerken de nieuwe STW-serie. SERIE STW STW34/STW37/STW40

Nadere informatie

Compacte graafmachines

Compacte graafmachines 319 Compacte graafmachines 980 mm 1363 mm Makkelijk verplaatsbaar Een graafmachine van de ene naar de andere werkplek veplaatsen is nooit zo eenvoudig geweest. De Bobcat 319 compacte graafmachine kan vervoerd

Nadere informatie

De overdrive. Overdrive 1 - Voorste overdrive huis

De overdrive. Overdrive 1 - Voorste overdrive huis De overdrive Er zijn tijden geweest dat de topsnelheid van auto s als maar toenam. Vooral door de verbetering van de wegen, in het midden van de jaren twintig, was er plotseling behoefte aan een hogere

Nadere informatie

Hydraulische kracht- en drukmanometers. Visuele referentie voor systeemdruk en kracht. glycerine, voor demping en een lange levensduur

Hydraulische kracht- en drukmanometers. Visuele referentie voor systeemdruk en kracht. glycerine, voor demping en een lange levensduur Hydraulische kracht- en drukmanometers Van links naar rechts: Visuele referentie voor systeemdruk en kracht Voor automatische regeling van fluctuaties van de manometer regelt het ventiel de beweging van

Nadere informatie

Tandradpompen Monoblok. WPL/WPP serie

Tandradpompen Monoblok. WPL/WPP serie Tandradpompen WPL/WPP serie Tandradpompen WPL/WPP De tandradpompen uit de serie WPL en WPP zijn zelfaanzuigende pompen voor het verpompen en doseren van dunvloeibare vloeistoffen zonder vaste bestanddelen

Nadere informatie

Centrale elektrische eenheden

Centrale elektrische eenheden Algemeen Algemeen Er zijn vier centrale elektrische eenheden in het voertuig: Beschrijving Aanduiding Locatie Centrale elektrische eenheid Centrale elektrische eenheid opbouw Centrale elektrische eenheid

Nadere informatie

5 Elektronische sturing (VSE) 5.1 Werking Schema. Tractor

5 Elektronische sturing (VSE) 5.1 Werking Schema. Tractor 5 Elektronische sturing (VSE) 5.1 Werking 5.1.1 Schema 9 10 M 4 Tractor 8 2 7 7 5 1 5 1 6 3 3 62 1. Cilinders 2. ECU 3. Hoeksensor 4. Kingpensensor 5. Hydrauliek unit 6. Centreerleiding 7. Stuurleidingen

Nadere informatie

Klant Besteknummer Onderdeel Opening offerte VUILNISWAGEN ITM T-SERIE

Klant Besteknummer Onderdeel Opening offerte VUILNISWAGEN ITM T-SERIE Klant Besteknummer Onderdeel Opening offerte VUILNISWAGEN ITM T-SERIE ALGEMEEN De vuilniswagen kan gebruikt worden voor: het wegnemen van sluikstortingen het ophalen van marktvuil het ophalen van vuilnis

Nadere informatie

Balen-losmaaktechniek. voor ronde balen

Balen-losmaaktechniek. voor ronde balen Balen-losmaaktechniek voor ronde balen GÖWEIL / Balen-losmaaktechniek / Pagina 02-03 GÖWEIL Maschinenbau GmbH Davidschlag 11 / 4202 Kirchschlag / Oostenrijk Tel.: +43 (0)7215 2131-0 / Fax: +43 (0)7215

Nadere informatie

Pneumatiek 1 AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2013

Pneumatiek 1 AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2013 AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2013 Inleiding Het woord pneumatiek is afgeleid van het Franse woord pneu. Dit betekent lucht. Je zou kunnen zeggen dat pneumatiek het werken met perslucht is. In het

Nadere informatie

Vorkheftrucks met verbrandingsmotor 5.0-8.0 t

Vorkheftrucks met verbrandingsmotor 5.0-8.0 t Vorkheftrucks met verbrandingsmotor 5.0-8.0 t 5FG/5FD www.toyota-forklifts.eu Vorkheftrucks met verbrandingsmotor 5.0-6.0 t Specificaties 5FG50 5FG60 50-5FD60 1.1 Fabrikant Toyota Toyota Toyota 1.2 Type

Nadere informatie

Algemene informatie over krachtafnemers. Inleiding. Motortoerentalregeling. Motortoerentalregeling voor 16-liter-motoren met Euro 6

Algemene informatie over krachtafnemers. Inleiding. Motortoerentalregeling. Motortoerentalregeling voor 16-liter-motoren met Euro 6 Inleiding Inleiding Er is een bepaalde krachtafnemer nodig om een hydraulische pomp, koelvloeistofpomp, compressor of overige uitrusting aan te drijven. Selecteer de krachtafnemer op basis van het carrosserietype,

Nadere informatie

RVS 316 Elektrische Dubbele membraan pomp

RVS 316 Elektrische Dubbele membraan pomp RVS 316 Elektrische Dubbele membraan pomp Eten, drinken, farmaceutica, proces Afvalwater behandeling Chemie en petro chemie Poeder coaten Verf, hars en inktsoorten Mijnbouw en bouw industrie Olie & benzine

Nadere informatie

Landini Pompen. Pompen voor kleine lichte trekkers, direct op de aftakas. Niet zelfaanzuigend

Landini Pompen. Pompen voor kleine lichte trekkers, direct op de aftakas. Niet zelfaanzuigend voor kleine lichte trekkers, direct op de aftakas LL(F)T/A52 Niet zelfaanzuigend Art. Nr Type Opbrengst Max. druk Max. verm. Opm. 32L000.035 LLFT/A52 30m3 4,0bar 6Pk Vrij op as LLT/A52 30m3 4,0bar 6Pk

Nadere informatie

Transmissietechniek in motorvoertuigen (4)

Transmissietechniek in motorvoertuigen (4) Transmissietechniek in motorvoertuigen (4) E. Gernaat (ISBN 978-90-79302-02-4) 1 Transmissie met Continu Variabele Transmissie (CVT) Fig. 4.1 geeft een opgewerkte opstelling van een CVT-versnellingsbak

Nadere informatie

Nederlands. 200 Serie

Nederlands. 200 Serie Nederlands 200 Serie De eenvoudige manier van werken! AVANT s nieuwe uitdaging AVANT heeft met de 200 serie een langverwachte machine op de markt gebracht, een machine die tot op de dag van vandaag een

Nadere informatie

ALGEMEEN. DD Volledig hydraulische afstempeling

ALGEMEEN. DD Volledig hydraulische afstempeling AMAK ALUKRANEN AMAK 25 AMAK 33 33.00 m 650 kg 1. Afsteunbreedte 4.84 m Lengte 9.18 m 8.15 x 2.03 x 2.28 m Hoogte 2.60 m 2.27 m - 5.20 m Boom 650 kg 4.06 m Knikarm (max. 1.) 4.87 m Verlenging 1 (300 kg)

Nadere informatie

PE & PTFE elektrische Dubbele membraan pomp

PE & PTFE elektrische Dubbele membraan pomp PE & PTFE elektrische Dubbele membraan pomp Eten, drinken, farmaceutica, proces Afvalwater behandeling Chemie en petro chemie Poeder coaten Verf, hars en inktsoorten Mijnbouw en bouw industrie Olie & benzine

Nadere informatie

Hygienische RVS 316 L Elektrische Dubbele membraan pomp

Hygienische RVS 316 L Elektrische Dubbele membraan pomp Hygienische RVS 316 L Elektrische Dubbele membraan pomp Inclusief plug en Play frequentie omvormer met schakelaar Eten, drinken, farmaceutica, proces Afvalwater behandeling Chemie en petro chemie Farmaceutische

Nadere informatie

ZOUTSTROOIER ITM SPRD

ZOUTSTROOIER ITM SPRD ZOUTSTROOIER ITM SPRD ALGEMEEN De driepuntsstrooier SPRD is ontworpen om vooraan of achteraan een landbouwtractor te monteren. De aandacht is geschonken aan het speciale design en het hoogwaardig gebruikt

Nadere informatie

Alternatieve aandrijfvormen

Alternatieve aandrijfvormen Alternatieve aandrijfvormen Als alternatief voor de klassieke benzine- en dieselmotor zijn er momenteel acht andere aandrijfvormen beschikbaar. We lijsten ze even op met telkens een definitie, de voor-

Nadere informatie

het robuuste werk voor minder inspannende bediening afstrijksysteem zorgen voor lange levensduur dubbelwerkende cilinders.

het robuuste werk voor minder inspannende bediening afstrijksysteem zorgen voor lange levensduur dubbelwerkende cilinders. Van links naar rechts: het robuuste werk Tweetraps pompwerking Aanbevolen voor toepassingen waar de cilinderplunjer zich snel moet voortbewegen om contact met de last te krijgen, en voor toepassingen waar

Nadere informatie

Motorkarakteristieken

Motorkarakteristieken Motorkarakteristieken Aan de orde komen: Vermogen Draaimoment of motorkoppel Elasticiteit Vermogensmeting Motorkarakteristieken pag 95 Vermogen Men onderscheidt: het inwendig of geïndiceerd vermogen P

Nadere informatie

803 dual power Rupsgraafmachines met conventionele achterkant. 1 graafmachine, 2 aandrijvingen: 803 dual power

803 dual power Rupsgraafmachines met conventionele achterkant. 1 graafmachine, 2 aandrijvingen: 803 dual power 803 dual power Rupsgraafmachines met conventionele achterkant 1 graafmachine, 2 aandrijvingen: 803 dual power Wacker Neuson dual power is de innovatieve oplossing voor een emissievrije hulpaandrijving.

Nadere informatie

Optimale momentsleutel- en pompcombinaties

Optimale momentsleutel- en pompcombinaties Keuzematrix momentsleutel & pomp Optimale momentsleutel- en pompcombinaties Voor optimale snelheid en prestaties raadt Enerpac de volgende configuratie aan met combinaties van, pompen en slangen. Voor

Nadere informatie

THUIS OP ELK TERREIN 2965 KG TB230

THUIS OP ELK TERREIN 2965 KG TB230 THUIS OP ELK TERREIN 2965 KG TB230 TAKEUCHI De ruime, luxe ingerichte cabine met groot glasoppervlak DUURZAAMHEID EN SOUPLESSE IN ÉÉN TAKEUCHI TB230 DEZE COMPACTE GRAAFMACHINE KENMERKT ZICH DOOR ZIJN VERNIEUWDE

Nadere informatie

ROM - TOILET SERVICE UNITS

ROM - TOILET SERVICE UNITS ROM - TOILET SERVICE UNITS Ledigen & reinigen van portable toiletcabines WWW.ROMBV.COM ROM... MEER DAN MACHINES ALLEEN Waarom ROM? Gunstige prijs-kwaliteitverhouding RUIM 30 jaar ervaring Duurzaam & Betrouwbaar

Nadere informatie

PALENPLANTMACHINE OP RUPSONDERSTEL PAUSELLI MOD 400

PALENPLANTMACHINE OP RUPSONDERSTEL PAUSELLI MOD 400 ENFONCEUSE POTEAUX À CHENILLES Grondboormachines en materieel Machines et matériel de forage Snel en precies palen planten dankzij Palenklem onder de hamer met palengeleiding onderaan de mast Automatische

Nadere informatie

THUIS OP ELK TERREIN TAKEUCHI TAKEUCHI TB216H HYBRIDE 1905 KG

THUIS OP ELK TERREIN TAKEUCHI TAKEUCHI TB216H HYBRIDE 1905 KG THUIS OP ELK TERREIN TB216H HYBRIDE 1905 KG De TB216H beschikt over een slanke giekconstructie MILIEUVRIENDELIJK EN FLEXIBEL INZETBAAR, HET GROENE ALTERNATIEF TB216H DE TB216H IS HET HYBRIDE BROERTJE VAN

Nadere informatie

Balen-losmaaktechniek. voor ronde balen

Balen-losmaaktechniek. voor ronde balen Balen-losmaaktechniek voor ronde balen GÖWEIL / Balen-losmaaktechniek / Pagina 02-03 GÖWEIL Maschinenbau GmbH Davidschlag 11 / 4202 Kirchschlag / Oostenrijk Tel.: +43 (0)7215 2131-0 / Fax: +43 (0)7215

Nadere informatie

Motorvermogen: 10,2 pk / 7,4 kw Eigen gewicht: 980 kg KUBOTA SUPER MINIGRAAFMACHINE

Motorvermogen: 10,2 pk / 7,4 kw Eigen gewicht: 980 kg KUBOTA SUPER MINIGRAAFMACHINE Motorvermogen: 10,2 pk / 7,4 kw Eigen gewicht: 980 kg KUBOTA SUPER MINIGRAAFMACHINE Verstelbare rupsbreedte Hydraulisch verstelbare rupsbreedte van 700 tot 860. De totale breedte kan snel teruggebracht

Nadere informatie

Hogedruk rioolreinigingsinbouwmachines

Hogedruk rioolreinigingsinbouwmachines ROM - Compact lijn Hogedruk rioolreinigingsinbouwmachines WWW.ROMBV.COM Quality you expect at a price you won t ROM compact lijn De COMPACT lijn bestaat uit drie typen: Compact BASE, Compact en Compact

Nadere informatie

Worldleader DRAINCLEANERS

Worldleader DRAINCLEANERS Worldleader DRAINCLEANERS INVESTEREN IN VOOR JARENLANG ONDERHOUDSARM REINIGEN VAN DRAINAGEBUIZEN De voordelen van drainage in het land of in de kas kent u natuurlijk. Uw gewassen groeien beter en de werkomstandigheden

Nadere informatie

Compacte veelzijdigheid 3036E Standaard Compacttrekker

Compacte veelzijdigheid 3036E Standaard Compacttrekker Compacte veelzijdigheid 3036E Standaard Compacttrekker 2 Standaard zoals u het nog niet eerder heeft gezien Soms moet je verder durven te gaan. Toen we de John Deere 3036E Standaard Compacttrekker ontworpen,

Nadere informatie

Activeren voetplaat volgens EN Functie

Activeren voetplaat volgens EN Functie De functie is een klantoptie voor vuilniswagens met een voetplaat. Als de voetplaat wordt geactiveerd aan de hand van deze beschrijving, beschermt de functie personeel op de voetplaat. De functie voldoet

Nadere informatie

www.toyota-forklifts.eu Vorkheftrucks met verbrandingsmotor 1.5-3.5 t

www.toyota-forklifts.eu Vorkheftrucks met verbrandingsmotor 1.5-3.5 t www.toyota-forklifts.eu Vorkheftrucks met verbrandingsmotor 1.5-3.5 t Vorkheftrucks met verbrandingsmotor 1.5-1.75 t Specificaties 02-8FGF15 02-8FDF15 02-8FGF18 02-8FDF18 1.1 Fabrikant TOYOTA TOYOTA TOYOTA

Nadere informatie

Oliestroomregelventielen

Oliestroomregelventielen Oliestroomregelventielen 2 weg oliestroomregelventielen leiding tussenbouw type ST-U Deze ventielen regelen (smoren) de oliehoeveelheid in één stromingsrichting. In de tegenovergestelde richting kan de

Nadere informatie

Handleiding Volkswagen Caddy (Maxi) voor rolstoelvervoer. (Versie 1.5 Nederlands)

Handleiding Volkswagen Caddy (Maxi) voor rolstoelvervoer. (Versie 1.5 Nederlands) Handleiding Volkswagen Caddy (Maxi) voor rolstoelvervoer (Versie 1.5 Nederlands) Inleiding Geachte bestuurder / gebruiker, Gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe aangepaste auto. Deze handleiding is

Nadere informatie

BINNEN DE RUPSEN DRAAIENDE KUBOTA MINIGRAAFMACHINE

BINNEN DE RUPSEN DRAAIENDE KUBOTA MINIGRAAFMACHINE BINNEN DE RUPSEN DRAAIENDE KUBOTA MINIGRAAFMACHINE Ultracompact. Verbeterde bescherming van de machinist. De efficiënte en makkelijk te gebruiken Kubota U103 binnendraaier is dé minigraver waarop u kunt

Nadere informatie

HYDRAULISCHE GRAAFMACHINE. Bakinhoud: 2.250 l - 2.500 l (ISO) Motorvermogen: 249 pk/ 2.150 min -1 (ISO Net) Machinegewicht: 34.

HYDRAULISCHE GRAAFMACHINE. Bakinhoud: 2.250 l - 2.500 l (ISO) Motorvermogen: 249 pk/ 2.150 min -1 (ISO Net) Machinegewicht: 34. HYDRAULISCHE GRAAFMACHINE Bakinhoud: 2250 l - 2500 l (ISO) Motorvermogen: 249 pk/ 2150 min -1 (ISO Net) Machinegewicht: 34300 kg Nieuw hoogwaardig design Lager brandstofverbruik Standaard camera met kleurenscherm

Nadere informatie

SUIRE MINIGREEN met 1 rotor speciaal voor mini tractoren tot 35 pk

SUIRE MINIGREEN met 1 rotor speciaal voor mini tractoren tot 35 pk SUIRE MINIGREEN met 1 rotor speciaal voor mini tractoren tot 35 pk MG 100 maaibreedte 1000 mm maaihoogte 25/45/65 mm, gewicht 125 kg, benodigd vermogen min.-max. 15-25 1.022,-- MG 120 maaibreedte 1200

Nadere informatie