PLENAIRE BIJEENKOMST IMPLEMENTATIE FUNCTIEBOEK JEUGDZORG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PLENAIRE BIJEENKOMST IMPLEMENTATIE FUNCTIEBOEK JEUGDZORG"

Transcriptie

1 PLENAIRE BIJEENKOMST IMPLEMENTATIE FUNCTIEBOEK JEUGDZORG

2 Programma 9.30 uur Inloop uur Plenaire start uur Lunch uur Sessie uur Pauze uur Sessie uur Afsluiting Sessies: 1. Plan van aanpak 2. Functiewaarderingsmethoden 3. Procedures en regelingen

3 PLENAIRE BIJEENKOMST Wat betekent de nieuwe Cao functieboek voor mijn organisatie met als onderwerpen het nieuwe Cao functieboek, Cao afspraken, plan van aanpak en doorkijk bredere toepasbaarheid functieboek. SESSIE PLAN VAN AANPAK Interactieve sessie gericht op delen van ervaringen waarbij de volgende vragen aan de orde kunnen komen: Hoe pakt u het als organisatie aan?, Waar loopt u tegen aan of waar ziet u tegen op?, Wie betrekt u erbij? en Hoe verdeelt u de rollen?. SESSIE WAARDERINGSMETHODEN Informatieve sessie met uitleg over de systematiek van waarderen, de toepassing van waarderingsmethoden (vergelijkend indelen versus toepassen van MNT) en hoe om te gaan met de samenloop van meerdere Cao s. SESSIE PROCEDURES EN REGELINGEN Een sessie gericht op de bezwaarprocedure, de samenstelling en taken van de Interne Bezwaren Commissie en een toelichting op de salarisgarantieregeling en de onderhoudsprocedure.

4 ONDERWERPEN 1. INLEIDING 2. UITGANGSPUNTEN EN CAO AFSPRAKEN 3. ONDERSTEUNINGS- AANBOD 4. ONTWIKKELING PLAN VAN AANPAK 5. SCENARIO S INSPANNING 6. STAPPEN INVOERING FUNCTIEBOEK 7. AANSLUITING HR INSTRUMENTARIUM

5 1. INLEIDING In het cao akkoord is de afspraak gemaakt om tijdens de looptijd van die cao het functieboek te herzien en te komen tot meer generieke functies die een bredere inzetbaarheid ondersteunen. Randvoorwaarden: Aansluiting bij de praktijk. Zo min mogelijk ingrijpend. Keuzevrijheid voor instelling in de toepassing. Onderhoudsarm. Beperkte inspanningen voor instellingen. Gebruikers betrekken in ontwikkeling. Ontwikkeling functieboek: In overleg met werkgeverorganisatie, werknemersvertegenwoordiging, HR adviseurs en Human Capital Group. Functies zijn gewaardeerd door toepassing van de Bakkenist-methode. Na de meting zijn de functies naar zwaarte gerangschikt en geclusterd in één van de 13 functiegroepen.

6 2. UITGANGSPUNTEN EN CAO AFSPRAKEN Generiek Algemeen omschreven, los van specifieke context en/ of organisatorische positie. Voordeel: Het functieboek behoeft minder onderhoud en kan flexibeler ingezet kan worden. Doelgericht Wat moet ik bereiken? Voordeel: Is minder onderhoudsgevoelig: doelen hebben stabieler karakter, de weg waarlangs kan wijzigen. Voordeel: Geeft de medewerker meer regelruimte. Specifiek Specifieke functie in een specifieke context op een specifieke organisatorische positie. Taakgericht Wat moet ik doen?

7 De functies zijn gebaseerd op de huidige situatie. Hierbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met de situatie na de transitie. Indien mede door de transitie functies verder wijzigen, zullen de cao partijen de benodigde wijzigingen (laten) doorvoeren.

8 Het nieuwe functieboek kent minder matrixfuncties dan het oude functieboek hierdoor is er geen één op één transitie beschikbaar tussen het oude en nieuwe functieboek. Om de functie een eigen karakter te geven is het mogelijk om een verschijningsvorm te ontwikkelen met een weergave van specifieke aanvullende activiteiten binnen het werkgebied. Organisaties kunnen net als in de huidige situatie de eigen functie beschrijven wanneer ze dit wenselijk achten. Bij de functies zijn geen specifieke opleidingen opgenomen. De belangrijkste reden hiervoor is om de actualiteit van het functieboek te optimaliseren. Daar waar voor de uitoefening van een functie een wettelijke registratie verplicht is, is dit opgenomen bij de functievereisten.

9 Nieuwe matrixfuncties Niveaus Matrixfuncties uit. het oude functieboek (selectie) Primair proces Jeugdzorgwerker D, C, B, A 7, 8, 9, 10 Ambulant Hulpverlener, Pedagogisch Medewerker, Gezinshuisouder, Educatiemedewerker, Medewerker Bureau Halt, Jeugdbeschermer, Jeugdreclasseerder, Begeleider Pleegzorg Therapeut 9 Speltherapeut, Creatief Therapeut, Fysiotherapeut, Logopedist Management Leidinggevende Staf C, B, A 8, 10, 12 Leidinggevende Staf / Ondersteuning, Chef Facilitaire Dienst Strategie, beleid en organisatie Accountmanager 10 Nieuw Beleidsmedewerker/ -adviseur B, A 9, 10 Beleidsmedewerker, P&O-functionaris, Opleidingsfunctionaris, Medewerker PR en Communicatie Ondersteunend Administratief Medewerker B, A 5, 6 Secretariaatsmedewerker, Ambtelijk Secretaris Ondernemingsraad, Medewerker Administratie, Medewerker Personeelsadministratie, Medewerker Personeelszaken, Financieel Administratief Medewerker, Salarisadministrateur, Medewerker Rapportage

10 Functieboek is gewijzigd qua wijze van beschrijven, inhoud en format. Wijze van waarderen is ongewijzigd. De functies worden dus op dezelfde manier gewogen en ingedeeld. Het nieuwe functieboek heeft daardoor geen gevolgen voor de indeling van functies.

11 CAO AFSPRAKEN Het is verplicht om de huidige functiebeschrijvingen te beschrijven overeenkomstig de in het functieboek gehanteerde systematiek met betrekking tot: Context Doel van de functie Organisatorische context Resultaten Activiteiten Profiel Dit betekent dat vóór 1 januari 2016 de systematiek moet zijn toegepast op alle functiebeschrijvingen. Voor de fase van implementatie is een bezwarenprocedure invoering generiek functieboek van kracht. In de cao is tevens opgenomen een onderhoudsprocedure functiewaardering passend bij het nieuwe functieboek.

12 Vraag Antwoord Het nieuwe functieboek dient volgens de afspraak in de cao voor 1 januari 2016 geïmplementeerd te zijn. Kan echter de doorlooptijd van een voor 1 januari 2016 opgestarte bezwarenprocedure doorlopen? De werkgever moet voor 1 januari 2016 alle functiebeschrijvingen en bijbehorende functiewaarderingen aan de werknemers hebben voorgelegd. Hierbij is het mogelijk dat de opgestarte bezwarenprocedure doorloopt na 1 januari 2016

13 Vraag Antwoord Zijn er eisen waar een verschijningsvorm (een specificatie bij een generieke functiebeschrijving) aan moet voldoen? Sommige generieke functiebeschrijvingen zijn niet herkenbaar genoeg. Om de herkenbaarheid te vergroten kan de werkgever besluiten om aanvullend bij de generieke functie een verschijningsvorm te maken. Cao-partijen hebben de verschijningsvorm Jeugdzorgwerker b: begeleider Pleegzorg uitgewerkt (zie hand out). De werkgever bepaalt zelf welke onderdelen binnen de functiebeschrijving (context, doel van de functie, organisatorische context, resultaten en activiteiten en profiel) extra uitwerking nodig heeft om de herkenbaarheid te vergroten. Dit kan per functie verschillen.

14 3. ONDERSTEUNINGSAANBOD Op de FCB website biedt het Overleg Arbeidsvoorwaarden Jeugdzorg een breed aanbod aan dat bestuurders, HR en OR kan helpen bij de invoering. Het aanbod is tot stand gekomen in samenwerking met Human Capital Group. -Overzicht cursusaanbod -Informatie MNT licentie -Voorlichtingspresentatie -Format plan van aanpak -Voorbeeld communicatieplannen en plannen van aanpak uit de praktijk -Veelgestelde vragen

15 4. ONTWIKKELING PLAN VAN AANPAK Inspanning Vaststellen van de inspanning als het gaat om de implementatie van het functieboek. De inspanning is onder meer afhankelijk van actualiteit en format van huidige functieprofielen. Context Vaststellen van aanpalende trajecten waar rekening mee dient te worden gehouden bij de invoering van het functieboek, bijvoorbeeld een aanstaande reorganisatie of implementatie zelfsturende teams. Doel functieboek Desgewenst vaststellen van overig doel en toepassingsmogelijkheden van het functieboek, zoals hulpmiddel voor gesprekscyclus en/ of transparant geheel voor sturing op formatie. Plan van aanpak Opstellen van plan van aanpak op basis van inspanning, context en desgewenst doel/ toepassingsmogelijkheden functieboek.

16 5. SCENARIO S INSPANNING A. Huidige functieprofielen zijn niet verouderd én voldoen aan de eisen vanuit de nieuwe cao. C. Huidige functieprofielen zijn verouderd én voldoen niet aan de eisen vanuit de nieuwe cao. B. Huidige functieprofielen zijn niet verouderd, maar voldoen niet aan de eisen vanuit de nieuwe cao.

17 SCENARIO A INSPANNING C. Huidige functieprofielen zijn verouderd én voldoen niet aan de eisen. A. Huidige functieprofielen zijn niet verouderd (wat op papier staat doet de medewerker) én voldoen aan de eisen. A. 1. Koppelen aan nieuwe matrixfuncties. B. Huidige functieprofielen zijn niet verouderd (wat op papier staat doet de medewerker), maar voldoen niet aan de eisen.

18 SCENARIO B INSPANNING C. Huidige functieprofielen zijn verouderd én voldoen niet aan de eisen. B. Huidige functieprofielen zijn niet verouderd (wat op papier staat doet de medewerker), maar voldoen niet aan de eisen. B. 1 Formatomzetting. 2. Optioneel: een generieke(re) slag op de functieprofielen. A. Huidige functieprofielen zijn niet verouderd (wat op papier staat doet de medewerker) én voldoen aan de eisen vanuit. 3. Koppelen aan nieuwe matrixfuncties.

19 SCENARIO C INSPANNING A. Huidige functieprofielen zijn niet verouderd (wat op papier staat doet de medewerker) én voldoen aan de eisen. C. Huidige functieprofielen zijn verouderd (wat op papier staat doet de medewerker (deels) niet meer) én voldoen niet aan de eisen. C. 1. Actualisatie huidige functieprofielen (op basis van nieuw format). B. Huidige functieprofielen zijn niet verouderd (wat op papier staat doet de medewerker), maar voldoen niet aan de eisen. 2. Waarderen functies.

20 Vraag Antwoord Onze organisatie heeft onlangs haar eigen functies beschreven. Kunnen wij deze bedrijfseigen functies aanhouden, of moeten wij aan al onze medewerkers een functie uit het nieuwe functieboek aanbieden? Het is mogelijk om de bedrijfseigen functies aan te houden. Tevens is het mogelijk de waardering aan te houden als deze bedrijfseigen functies onlangs ook zijn gewaardeerd door toepassing van MNT. Immers, de waarderingssystematiek is niet veranderd. De waarderingen, indelingen en onderbouwingen zijn echter gebaseerd op de matrixfuncties uit het oude functieboek. Met de invoering van het nieuwe functieboek moeten de functies nog wel worden gekoppeld aan de nieuwe matrixfuncties.

21 Vraag Antwoord Ben ik verplicht om mijn functies opnieuw te beschrijven? Nee, dit hoeft niet als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: De functiebeschrijvingen actueel zijn én De functiebeschrijvingen zijn opgesteld overeenkomstig de in het cao functieboek gehanteerde systematiek met betrekking tot: Context Doel van de functie Organisatorische context Resultaten Activiteiten Profiel

22 6. STAPPEN INVOERING FUNCTIEBOEK VOORBEREIDING 1. Opstellen (maatwerk) plan van aanpak, inclusief planning, communicatie- en beslismomenten. 2. Bijeenkomst om conceptordening profielen vast te stellen ( blauwdruk van functies, verschijningsvormen en rollen, inclusief functieniveaus). 3. Voorlichtingsbijeenkomsten OR en leidinggevenden. 4. Opstellen communicatieplan. UITVOERING 1. Op basis van blauwdruk opstellen praatstukken en voorleggen aan werkgroepen (leidinggevenden) per zgn. functiefamilie/ reeks. 2. Desgewenst voorleggen van de definitieve conceptprofielen per functiefamilie/ reeks aan de spiegelgroepen (afvaardiging medewerkers). 3. Waarderen van de functieprofielen. IMPLEMENTATIE 1. Voorbereiden van en geven van voorlichting aan medewerkers. 2. Voorbereiding en toewijzing van de functieprofielen. 3. Doorlopen van de bezwaarprocedure invoering generiek functieboek. 4. Aansluiting met overig HR-instrumentarium.

23 Vraag Antwoord Welke rol heeft de OR/ PVT tijdens de invoering van het nieuwe functieboek? Betrokkenheid van de OR bij de invoering van het functieboek is van belang voor het draagvlak in de organisatie. Ook vervult de OR een rol bij de invulling van de IBC. Omdat de werkgever het functiewaarderingssysteem gebruikt dat de cao voorschrijft (zie bijlage 1 artikel 2), heeft de OR geen instemmingsrecht (artikel 27 lid 3 WOR). De cao legt de invoerings- en bezwaarprocedure/ de manier waarop de werkgever de functiebeschrijving en functiewaardering moet toepassen vast (bijlage IB en IC). Daarom heeft de OR hierover geen advies- of instemmingsrecht meer. Bij wijziging van het belonings- of een functiewaarderingssysteem kan de OR instemmingsrecht hebben (artikel 27 lid 1 sub c WOR).

24 7. AANSLUITING HR INSTRUMENTARIUM DOORKIJK: KOPPELING GESPREKSCYCLUS 1. Ontwikkeling competentieprofielen voor functiebeschrijvingen. 2. Ontwikkeling of actualisatie planning- en functioneringssysteem. 3. Training leidinggevenden in sturen op doelen/ resultaten en (eventueel) competenties werken met de gesprekscyclus. 4. Workshops voor medewerkers om hen voor te bereiden op en in hun kracht te zetten voor de gesprekscyclus.

25 HUMAN CAPITAL GROUP JACQUELINE SPAARGAREN

INTERACTIEVE SESSIE PLAN VAN AANPAK

INTERACTIEVE SESSIE PLAN VAN AANPAK INTERACTIEVE SESSIE PLAN VAN AANPAK ONDERWERPEN 1. DOEL SESSIE 2. INVENTARISATIE ONDERWERPEN 3. PLAN VAN AANPAK 1. DOEL SESSIE ERVARINGEN DELEN A. (Beoogde) aanpak E. (Geplande) rol betrokkenen B. Geleerd

Nadere informatie

Implementatieplan functiegebouw Hibin

Implementatieplan functiegebouw Hibin Implementatieplan functiegebouw Hibin Inhoud 1. Aanleiding... 2 2. Planning... 2 3. Invoeren functie-/loongebouw... 3 1. Voorbereiding... 3 2. Opstellen of actualiseren functiebeschrijvingen (01-01-2018

Nadere informatie

SESSIE FUNCTIEWAARDERINGSMETHODEN

SESSIE FUNCTIEWAARDERINGSMETHODEN SESSIE FUNCTIEWAARDERINGSMETHODEN ONDERWERPEN 1. BAKKENIST METHODE 2. MNT VERGELIJKEND INDELEN 3. VEELGESTELDE VRAGEN RONDOM WAARDEREN 4. MEERDERE CAO S 1. BAKKENIST-METHODE VOOR FUNCTIE-WAARDERING EN

Nadere informatie

SESSIE PROCEDURES EN REGELINGEN

SESSIE PROCEDURES EN REGELINGEN SESSIE PROCEDURES EN REGELINGEN ONDERWERPEN 1. SALARISGARANTIE 2. BEZWARENPROCEDURE 3. INTERNE BEZWAREN- COMMISSIE 4. ONDERHOUDS- PROCEDURE 1. SALARISGARANTIE BIJ IMPLEMENTATIE WERKNEMERS DIE EEN FUNCTIEBESCHRIJVING

Nadere informatie

1/1/18 - peildatum start functiebeschrijvingen in de bedrijven

1/1/18 - peildatum start functiebeschrijvingen in de bedrijven Stappenplan invoering Loon- en functiesysteem De cao Hibin is een collectieve arbeidsovereenkomst die is afgesloten door Koninklijke Hibin namens werkgevers enerzijds en FNV Bouw en Wonen, CNV Vakmensen

Nadere informatie

VRAAG & ANTWOORD. Sectoraal generiek functiegebouw. Versie:

VRAAG & ANTWOORD. Sectoraal generiek functiegebouw. Versie: & Sectoraal generiek functiegebouw Versie: 27-3-2019 ALGEMEEN 1. Wat is een generiek functiegebouw? Een generiek functiegebouw benadert functies vanuit overeenkomsten in plaats van verschillen. Zo kijkt

Nadere informatie

Inhoud. Functiewaardering in het kort. FWG en uw salaris

Inhoud. Functiewaardering in het kort. FWG en uw salaris FWG in Vogelvlucht Inhoud Functiewaardering in het kort 3 FWG en uw salaris 5 Hoe is de zwaarte van uw functie bepaald? Beschrijven Waarderen met FWG 3.0 IJkfuncties Toetsing en besluit 7 7 9 10 11 Wat

Nadere informatie

Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering gemeente Helmond

Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering gemeente Helmond GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Helmond Nr. 47629 24 maart 2017 Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering gemeente Helmond Burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond;

Nadere informatie

Informatiebrochure. Invoering HR21. Gemeente Littenseradiel

Informatiebrochure. Invoering HR21. Gemeente Littenseradiel Informatiebrochure Invoering HR21 Gemeente Littenseradiel Verbindt functies, competenties en resultaten April 2012 Inhoudsopgave Een nieuw functieboek voor de gemeente Littenseradiel 3 HR21 3 Het selecteren

Nadere informatie

2010-2011 FWG in vogelvlucht

2010-2011 FWG in vogelvlucht 1 2010-2011 FWG in vogelvlucht 2 Inhoud Functiewaardering in het kort 3 FWG en uw salaris 4 Hoe is de zwaarte van uw functie bepaald? 5 Beschrijven 5 Waarderen met FWG 3.0 6 IJ kfuncties 7 Toetsing en

Nadere informatie

Concept Communicatieplan

Concept Communicatieplan Concept Communicatieplan DATUM AUTEUR VERSIE Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Achtergrond... 3 1.2 Doelstelling... 3 1.3 Randvoorwaarden... 3 2 Communicatiestrategie... 4 2.1 Doelgroepen...

Nadere informatie

Bijlage II Procedure FuWater

Bijlage II Procedure FuWater Bijlage II Procedure FuWater Artikel 1.1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: a. ambtenaar: degene zoals bedoeld in artikel 1.2.1, van de Sectorale arbeidsvoorwaardenregelingen waterschapspersoneel

Nadere informatie

FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o.

FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o. FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o. Juni 2012 Opgesteld door de SKPO in samenwerking met Leeuwendaal VOS/ABB Functiebouwwerk en Toelagebeleid SKPO 1 FUNCTIEBOUWWERK In dit deel van de

Nadere informatie

Performance Strategies. Performance Strategies

Performance Strategies. Performance Strategies Performance Strategies Performance Strategies FUNCTIEWAARDERING BIJ DE WATERSCHAPPEN De Unie van Waterschappen heeft een aantal jaren geleden, middels s sectoraal overleg, bij cao besloten tot één n functiewaarderingssysteem

Nadere informatie

Bijlage D Protocol FunctieWaardering Gezondheidszorg. 1. Algemeen

Bijlage D Protocol FunctieWaardering Gezondheidszorg. 1. Algemeen Bijlage D Protocol FunctieWaardering Gezondheidszorg 1. Algemeen Artikel 1.1 Definities In deze bijlage wordt verstaan onder: FWG : het functiewaarderingsysteem als bedoeld in artikel 7.1.3 van de cao.

Nadere informatie

Het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie

Het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie Het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie overwegende dat bij besluit is vastgelegd dat de GR-BAR per 1-1-2014 voor het beschrijven en waarderen van functies aansluiting zoekt

Nadere informatie

Regeling Generiek Functieprofiel en Functiewaardering van de Gemeente Schiedam

Regeling Generiek Functieprofiel en Functiewaardering van de Gemeente Schiedam GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Schiedam. Nr. 108990 9 augustus 2016 Regeling Generiek Functieprofiel en Functiewaardering van de Gemeente Schiedam Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Bijlage 11.B Invoerings- en bezwaarprocedure bij de invoering van het generieke functieboek

Bijlage 11.B Invoerings- en bezwaarprocedure bij de invoering van het generieke functieboek Bijlage 11.B Invoerings- en bezwaarprocedure bij de invoering van het generieke functieboek 1. Wijze van invoering nieuwe functiebeschrijvingen en bezwaarprocedure 1. De werkgever maakt een beschrijving

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING HR21

FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING HR21 PROCEDUREREGELING INVOERING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING HR21 GEMEENTE TERSCHELLING Burgemeester en wethouders van de gemeente Terschelling; Overwegende: dat bij besluit van 7 februari 2012

Nadere informatie

ORBA informatiebijeenkomst. Introductie nieuwe referentiefuncties in het Schoonmaaken Glazenwassersbedrijf. R.P.J. (Ruud) Niessen M.

ORBA informatiebijeenkomst. Introductie nieuwe referentiefuncties in het Schoonmaaken Glazenwassersbedrijf. R.P.J. (Ruud) Niessen M. ORBA informatiebijeenkomst Introductie nieuwe referentiefuncties in het Schoonmaaken Glazenwassersbedrijf R.P.J. (Ruud) Niessen M. (Maaike) Jacobi Even voorstellen: EVZ organisatie-advies - Opgericht in

Nadere informatie

PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING GEMEENTE STICHTSE VECHT

PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING GEMEENTE STICHTSE VECHT PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING GEMEENTE STICHTSE VECHT Secretariaat BPL Partners in BPL ING bank 65.13.65.465 Postbus 1255 T 070-414 27 00 (Leeuwendaal) KVK 54423392 2280 CG

Nadere informatie

RUD Utrecht. Procedureregeling functiebeschrijving en waarderingrud Utrecht

RUD Utrecht. Procedureregeling functiebeschrijving en waarderingrud Utrecht RUD Utrecht Procedureregeling functiebeschrijving en waarderingrud Utrecht 1 Regeling functiebeschrijving en -waardering RUD Utrecht Het dagelijks bestuur van de RUD Utrecht Overwegende - dat de RUD Utrecht

Nadere informatie

Voorgesteld besluit 1. In te stemmen met bijgevoegde procedureregeling functiehuis gemeente Hoogeveen.

Voorgesteld besluit 1. In te stemmen met bijgevoegde procedureregeling functiehuis gemeente Hoogeveen. Onderwerp Vaststellen procedureregeling functiehuis gemeente Hoogeveen Voorgesteld besluit 1. In te stemmen met bijgevoegde procedureregeling functiehuis gemeente Hoogeveen. Beoogd resultaat Het beoogd

Nadere informatie

Uitwisselbare functies Oosterpoort

Uitwisselbare functies Oosterpoort Uitwisselbare functies Oosterpoort Johan Weevers hoofd P&O Oosterpoort jeugd- en opvoedhulp Versie 3.1, 3-12-2014 Uitwisselbare functies Oosterpoort Inleiding Als gevolg van de transitie van de jeugdzorg

Nadere informatie

Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering SED organisatie

Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering SED organisatie Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering SED organisatie Procedureregeling Functiebeschrijving en functiewaardering SED organisatie De colleges van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen

Nadere informatie

PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING. BghU

PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING. BghU PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING BghU Het bestuur van de Belastingsamenwerking gemeenten & hoogheemraadschap Utrecht (BghU); Overwegende: dat bij besluit van 28 oktober 2016 is

Nadere informatie

AANPAK INVOERING VAN HR21 GRIFFIE GEMEENTE GRONINGEN DE WERKGEVERSCOMMISSIE VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN:

AANPAK INVOERING VAN HR21 GRIFFIE GEMEENTE GRONINGEN DE WERKGEVERSCOMMISSIE VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Groningen. Nr. 100666 22 juli 2016 AANPAK INVOERING VAN HR21 GRIFFIE GEMEENTE GRONINGEN DE WERKGEVERSCOMMISSIE VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN: Gelet op

Nadere informatie

FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o.

FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o. [] ~ s t;.;hl:ng ~. Katltot"e ~ en - Prot~sl.;~nls Chrlst~!., Ie OndBrnijs Elndho\Cn o.o. FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o. Juni 2012 Opgesteld door de SKPO in samenwerking met Leeuwendaal

Nadere informatie

Informatie over HR21, het functiewaarderingssysteem van de VNG

Informatie over HR21, het functiewaarderingssysteem van de VNG Informatie over HR21, het functiewaarderingssysteem van de VNG Wat is HR21 HR21 is het functiewaarderingssysteem voor gemeenten en voor andere organisaties in de gemeentelijke sector. De VNG is eigenaar

Nadere informatie

Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied: Overwegende: dat bij besluit van 27 juni

Nadere informatie

Het nieuwe Functiegebouw Rijk is ingevoerd. En nu?

Het nieuwe Functiegebouw Rijk is ingevoerd. En nu? Het nieuwe Functiegebouw Rijk is ingevoerd. En nu? Het Functiegebouw Rijk en de implementatie ervan zijn klaar. Functies zijn nu beter vergelijkbaar en verschillende loopbaanmogelijkheden binnen het Rijk

Nadere informatie

PROCEDUREREGELING BEHEER EN BEHOUD FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING HR21

PROCEDUREREGELING BEHEER EN BEHOUD FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING HR21 PROCEDUREREGELING BEHEER EN BEHOUD FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING HR21 GEMEENTE TERSCHELLING Burgemeester en wethouders van de ; Overwegende: dat bij besluit van 7 februari 2012 is vastgelegd

Nadere informatie

REGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN WAARDERING OMGEVINGSDIENST GRONINGEN CONCEPT

REGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN WAARDERING OMGEVINGSDIENST GRONINGEN CONCEPT REGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN WAARDERING OMGEVINGSDIENST GRONINGEN CONCEPT Bijzonder Georganiseerd Overleg Groningen 15 mei 2013 1 Artikel 1. Definities In deze regeling wordt verstaan onder: a. Functiehouder:

Nadere informatie

Met deze brief vragen we aandacht voor de functiewaardering van de griffier en de griffiemedewerkers.

Met deze brief vragen we aandacht voor de functiewaardering van de griffier en de griffiemedewerkers. Gemeente T.a.v. Werkgeverscommissie van de raad Postbus Plaats Den Haag 25 januari 2017 Betreft Functieprofielen griffie Beste leden van de werkgeverscommissie, Met deze brief vragen we aandacht voor de

Nadere informatie

GESPREKSCYCLUS EN BEOORDELEN. Aandachtspunten voor de OR

GESPREKSCYCLUS EN BEOORDELEN. Aandachtspunten voor de OR GESPREKSCYCLUS EN BEOORDELEN Aandachtspunten voor de OR Gesprekscyclus Plannen: afspraken maken over: Voortgang: Beoordelen: dia 2 Gewenste resultaten Te ontwikkelen competenties Wat heb je nodig? Ben

Nadere informatie

Welzijn Nieuwe Stijl. Invalshoek: functieontschotting Een generiek functiegebouw voor de nieuwe professional.

Welzijn Nieuwe Stijl. Invalshoek: functieontschotting Een generiek functiegebouw voor de nieuwe professional. Welzijn Nieuwe Stijl Invalshoek: functieontschotting Een generiek functiegebouw voor de nieuwe professional. OPOF bijeenkomst MO Groep Utrecht 17 november 2011 Door: MJD Groningen, Ditty Heijens en Mathi

Nadere informatie

NERF HRM-implementatie

NERF HRM-implementatie NERF HRM-implementatie informatie over het NERF functiewaarderingssysteem NERF HRM-implementatie Nerf visie op HRM Highlights NERF functiewaarderingssysteem Gezichtspunten NERF functiewaarderingssysteem

Nadere informatie

Omgevingswet? OR aan zet. Workshop OR & Omgevingswet 12 april 2018

Omgevingswet? OR aan zet. Workshop OR & Omgevingswet 12 april 2018 Omgevingswet? OR aan zet. Workshop OR & Omgevingswet 12 april 2018 Helemaal de verkeerde foto: dit ben ik dus niet. Wie van jullie gaat vanuit de eigen functie werken met de omgevingswet? Waarom? De Omgevingswet,

Nadere informatie

AANPAK INVOERING VAN HR21 EN WIJZIGING REGLEMENT FUNCTIEWAARDERING 1999 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN GRONINGEN:

AANPAK INVOERING VAN HR21 EN WIJZIGING REGLEMENT FUNCTIEWAARDERING 1999 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN GRONINGEN: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Groningen Nr. 142531 15 augustus 2017 AANPAK INVOERING VAN HR21 EN WIJZIGING REGLEMENT FUNCTIEWAARDERING 1999 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN

Nadere informatie

Personeelsplan. Samenwerking Leiden - Leiderdorp

Personeelsplan. Samenwerking Leiden - Leiderdorp Bijlage behorend bij de Gemeenschappelijke Regeling sociale diensten gemeenten Leiden en Leiderdorp, 2006 Personeelsplan Samenwerking Leiden - Leiderdorp 1 van 5 01. Inleiding. Het besluit van de gemeente

Nadere informatie

Praktijk. antwoorden. op bedrijfsvraagstukken. FUNCTIEWAARDERING Wilma van Vuuren. Geactualiseerde versie d.d. 21 mei 2008

Praktijk. antwoorden. op bedrijfsvraagstukken. FUNCTIEWAARDERING Wilma van Vuuren. Geactualiseerde versie d.d. 21 mei 2008 Praktijk antwoorden op bedrijfsvraagstukken FUNCTIEWAARDERING Wilma van Vuuren Geactualiseerde versie d.d. 21 mei 2008 Deze publicatie bevat de vragen & antwoorden zoals die zijn opgenomen in de databank

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr.: 07.1142, d.d. 13 november 2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Functiebouwwerk openbaar primair onderwijs Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie OWZ het functiebouwwerk openbaar

Nadere informatie

Logistiek medewerker Ok en functiewaardering

Logistiek medewerker Ok en functiewaardering Logistiek medewerker Ok en functiewaardering FWG ontrafeld Isala Marie-Anne Nijhuis Datum 29 mei 2015 Inhoud Inleiding Introductie FWG Procedures Nieuwe functie Herindeling Herbeschrijving Functiebeschrijving

Nadere informatie

Onderwerp: Wijziging Procedureregeling Fube & Fuwa gemeente Heusden 2009

Onderwerp: Wijziging Procedureregeling Fube & Fuwa gemeente Heusden 2009 College V20100243 Onderwerp: Wijziging Procedureregeling Fube & Fuwa gemeente Heusden 2009 Collegevoorstel Inleiding: Op 21 juli 2009 heeft uw college de Procedureregeling FuBe & FuWa gemeente Heusden

Nadere informatie

Toepassing functiewaardering in Noord-Holland Noord

Toepassing functiewaardering in Noord-Holland Noord Rapportage afstudeeronderzoek Toepassing functiewaardering in Noord-Holland Noord Afstudeerscriptie juli 2009 HBO Management, Economie & Recht Uitgevoerd door Mandy Heiloo in opdracht van V O O R R E S

Nadere informatie

1. Algemeen. Artikel 1.1 Definities

1. Algemeen. Artikel 1.1 Definities 1. Algemeen Artikel 1.1 Definities In deze bijlage wordt verstaan onder: FWG : het computerondersteunde functiewaarderingsysteem als bedoeld in artikel 7.1.3 van de CAO. De laatst vastgestelde versie is

Nadere informatie

Functiewaardering in de Groothandel in Bloembollen. praktische wegwijzer

Functiewaardering in de Groothandel in Bloembollen. praktische wegwijzer Functiewaardering in de Groothandel in Bloembollen praktische wegwijzer INLEIDING In de CAO van de Groothandel in Bloembollen is afgesproken dat bij de indeling van functies gebruik gemaakt wordt van het

Nadere informatie

Rapportage Evaluatie Functieboek cao Jeugdzorg

Rapportage Evaluatie Functieboek cao Jeugdzorg Rapportage Evaluatie Functieboek cao Jeugdzorg Auteurs: A.J.W. Reitsma, E.J. Bergman, C. van de Braak en A.J. Reinink december 2012 Human Capital Group Herculesplein 80 3584 AA Utrecht T +31 (0) 30-219

Nadere informatie

FUNCTIEBOEK & FUNCTIEBOUWWERK

FUNCTIEBOEK & FUNCTIEBOUWWERK FUNCTIEBOEK & FUNCTIEBOUWWERK Concept nr. 3 Maart 2010-1 - Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1. Functieboek... 4 1.1 Inleiding... 4 1.2 Keuze Functieboek Het Sticht... 5 1.3 Overzicht huidige normfuncties en

Nadere informatie

Reorganisatie met personele gevolgen Visie en aanpak Berenschot, 2015

Reorganisatie met personele gevolgen Visie en aanpak Berenschot, 2015 Reorganisatie met personele gevolgen Visie en aanpak Berenschot, 2015 Reorganisatie Wat nu?! Staat u aan de vooravond van een reorganisatie of zit u er middenin? Misschien herkent u de volgende kopzorgen

Nadere informatie

Wat zijn die rechten dan?

Wat zijn die rechten dan? Een mondige werknemer kent zijn rechten Wat zijn die rechten dan? Els Unger 10 april 2017 Verruiming openingstijden e.d. Verruiming van openingstijden heeft gevolgen voor medewerkers: op andere tijden

Nadere informatie

Flexkompaan-medewerker: de werknemer die een arbeidscontract heeft bij Flexkompaan BV en gedetacheerd

Flexkompaan-medewerker: de werknemer die een arbeidscontract heeft bij Flexkompaan BV en gedetacheerd CVDR Officiële uitgave van WVS-groep. Nr. CVDR484578_1 5 juni 2018 Regeling organieke functiewaardering 2018 Regeling organieke functiewaardering 2018 Inhoudsopgave Artikel 1 Definities 3 Artikel 2 Algemeen

Nadere informatie

Klaar voor Morgen? 16 mei 2017

Klaar voor Morgen? 16 mei 2017 Klaar voor Morgen? 16 mei 2017 Bijdrage Participatie - app en medezeggenschapsvernieuwing Medewerkersparticipatieonderzoek (MPO) Wij doen ook digitale verkiezingen en vertellen daar graag meer over. www.e-democracy.nl

Nadere informatie

CONVENANT LEERKRACHT. Invulling docentfuncties VO

CONVENANT LEERKRACHT. Invulling docentfuncties VO CONVENANT LEERKRACHT Invulling docentfuncties VO 1 www.aob.nl www.cmhf.nl www.cnvo.nl www.vo-raad.nl Colofon Deze brochure is een gezamenlijke publicatie van de VO-raad en de werknemersorganisaties AOb,

Nadere informatie

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS INVOERING FUNCTIE-/LOONGEBOUW EN TOEPASSING BEOORDELINGSSYSTEMATIEK CAO DAGBLADJOURNALISTEN

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS INVOERING FUNCTIE-/LOONGEBOUW EN TOEPASSING BEOORDELINGSSYSTEMATIEK CAO DAGBLADJOURNALISTEN FREQUENTLY ASKED QUESTIONS INVOERING FUNCTIE-/LOONGEBOUW EN TOEPASSING BEOORDELINGSSYSTEMATIEK CAO DAGBLADJOURNALISTEN Ten aanzien van de invoering en toepassing van het functie-/loongebouw Algemeen 1.

Nadere informatie

Startnota Gebruikersoverleg Functiegebouw Rijk

Startnota Gebruikersoverleg Functiegebouw Rijk Startnota Gebruikersoverleg Functiegebouw Rijk Versie 1.0 Datum 23 november 2012 Status Besproken in het GO-FGR op 22 november 2012 Aangepast 23 september 2014 (werkwijze) Inhoud Inleiding 1 Doel, Reikwijdte

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 28 augustus ECWGO/U Lbr: 17/047 CvA/LOGA 17/09 (070)

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 28 augustus ECWGO/U Lbr: 17/047 CvA/LOGA 17/09 (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 28 augustus 2017 Ons kenmerk ECWGO/U201700615 Lbr: 17/047 CvA/LOGA 17/09 Telefoon (070) 373 8393 Bijlage(n) - Onderwerp Nieuwe leverancier HR21 opleidingen

Nadere informatie

Principeakkoord Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening

Principeakkoord Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening Principeakkoord 2019 2021 Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening Ondergetekenden, onderhandelaars voor de partijen bij de Cao Sociaal Werk: de werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland

Nadere informatie

Bedrijfsmaatschappelijk werker

Bedrijfsmaatschappelijk werker Bedrijfsmaatschappelijk werker Doel Verlenen van hulp aan werknemers met (dreigende) (psycho)sociale moeilijkheden, alsmede adviseren van leidinggevenden over (psycho)sociale vraagstukken, binnen het sociaal

Nadere informatie

Pr Jeugdzorg 2014-2015. ojectmanager. Zie ook artikel 7.1 van deze cao

Pr Jeugdzorg 2014-2015. ojectmanager. Zie ook artikel 7.1 van deze cao Pr Jeugdzorg 2014-2015 ojectmanager Bijlage 11 Zie ook artikel 7.1 van deze cao Het nieuwe functieboek Inleiding In deze cao is het nieuwe functieboek opgenomen. Hierin zijn de functies generiek beschreven

Nadere informatie

Casus: richtinggevend voor uitwerking blok 3. Van virtueel naar één geheel. 14 juni 2007 v. 1.1. Leon-Paul de Rouw Robin Scherrenburg

Casus: richtinggevend voor uitwerking blok 3. Van virtueel naar één geheel. 14 juni 2007 v. 1.1. Leon-Paul de Rouw Robin Scherrenburg Casus: richtinggevend voor uitwerking blok 3 Van virtueel naar één geheel 14 juni 2007 v. 1.1 Leon-Paul de Rouw Robin Scherrenburg Meer informatie over het onderwerp servicedesk en andere aspecten op het

Nadere informatie

Regeling Functiewaardering Gemeente Deventer

Regeling Functiewaardering Gemeente Deventer Regeling Functiewaardering Gemeente Deventer inwerking getreden 1 juli 1999 gewijzigd per datum 1 december 2007 ALGEMEEN Artikel 1 1. Deze regeling is van toepassing op medewerkers van wie de bezoldiging

Nadere informatie

Bedrijfscommissiekamer voor de Overheid voor Lagere Publiekrechtelijke Lichamen

Bedrijfscommissiekamer voor de Overheid voor Lagere Publiekrechtelijke Lichamen Bedrijfscommissiekamer voor de Overheid voor Lagere Publiekrechtelijke Lichamen ADVIES Rolnummer: LPL 99.061 DE BEDRIJFSCOMMISSIEKAMER VOOR DE OVERHEID VOOR LAGERE PUBLIEKRECHTELIJKE LICHAMEN, ADVISERENDE

Nadere informatie

Van werk naar werk. Sociaal Plan reorganisatie Groot Salland

Van werk naar werk. Sociaal Plan reorganisatie Groot Salland Sociaal Plan reorganisatie Groot Salland Van werk naar werk Het Waterschap Groot Salland gaat reorganiseren met als doel een effectievere en efficiëntere organisatie. Dit vraagt om veranderingen op het

Nadere informatie

Aan de slag met duurzame inzetbaarheid 3 november 2015

Aan de slag met duurzame inzetbaarheid 3 november 2015 Duurzame inzetbaarheid uitgangspunt personeelsbeleid Het voorstel is duurzame inzetbaarheid centraal te stellen in het personeelsbeleid om medewerkers van alle levensfasen optimaal inzetbaar te houden

Nadere informatie

AGRIFIRM PERFORMANCE MANAGEMENT REGELING AUGUSTUS 2015, VERSIE 2015-2

AGRIFIRM PERFORMANCE MANAGEMENT REGELING AUGUSTUS 2015, VERSIE 2015-2 AGRIFIRM PERFORMANCE MANAGEMENT REGELING AUGUSTUS 2015, VERSIE 2015-2 INLEIDING Bij Agrifirm maken onze mensen het verschil. De missie, visie en strategische doelen van Agrifirm worden door onze medewerkers

Nadere informatie

Gaan en blijven werken in de jeugdzorg Werkbijeenkomst met leden van Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak

Gaan en blijven werken in de jeugdzorg Werkbijeenkomst met leden van Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak Gaan en blijven werken in de jeugdzorg Werkbijeenkomst met leden van Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak Datum: 21 april 2009 Tijdstip: 13.00 tot 15.30 Graag nodigen wij u namens Hans Wijers, bestuurder

Nadere informatie

Bijlage C behorende bij artikel 2 lid 3 Besluit personeel veiligheidsregio

Bijlage C behorende bij artikel 2 lid 3 Besluit personeel veiligheidsregio Bijlage C behorende bij artikel 2 lid 3 Besluit personeel veiligheidsregio Supplement f. Functie procesmanager multidisciplinair oefenen Functie zoals genoemd in artikel 2 lid 3 sub f Besluit personeel

Nadere informatie

ECCVA/U201001027 CvA/LOGA 10/07 Lbr. 10/048

ECCVA/U201001027 CvA/LOGA 10/07 Lbr. 10/048 Brief aan de leden T.a.v. het college informatiecentrum tel. (070) 373 8021 betreft start ontwikkeling sectoraal functiewaarderingssysteem uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U201001027 CvA/LOGA 10/07 Lbr. 10/048

Nadere informatie

UITSPRAAK. in het geding tussen: mevrouw A, wonende te B, bezwaarde, hierna te noemen A gemachtigde: de heer F. Verschuren

UITSPRAAK. in het geding tussen: mevrouw A, wonende te B, bezwaarde, hierna te noemen A gemachtigde: de heer F. Verschuren 107364 - Het bezwaar tegen de beschrijving en waardering van de functie van accountmanager schaal 10 is ongegrond omdat de opgedragen werkzaamheden voldoende in overeenstemming zijn met de functiebeschrijving

Nadere informatie

Beoordelen en Belonen

Beoordelen en Belonen Beoordelen en Belonen NERF HRM-implementatie augustus 2005 NERF-visie op Human Resource Management (HRM) Veel organisaties kiezen ervoor om hun organisatie en de personele inrichting ervan vorm te geven

Nadere informatie

Transitie, reorganisatie en krimp

Transitie, reorganisatie en krimp Transitie, reorganisatie en krimp Medewerkersbijeenkomsten 1 en 2 december 2014 Programma Welkom Reorganisatie en krimp Gevolgen voor het personeel 1. Van budget naar benodigde krimp 2. Realisatie van

Nadere informatie

Pr Jeugdzorg 2014-2015. ojectmanager. Zie ook artikel 7.1 van deze cao

Pr Jeugdzorg 2014-2015. ojectmanager. Zie ook artikel 7.1 van deze cao Pr Jeugdzorg 2014-2015 ojectmanager Bijlage 11 Zie ook artikel 7.1 van deze cao Het nieuwe functieboek Inleiding In deze cao is het nieuwe functieboek opgenomen. Hierin zijn de functies generiek beschreven

Nadere informatie

Instructie inzageversie voor medewerkers

Instructie inzageversie voor medewerkers Instructie inzageversie voor medewerkers Voor inzage in het FWG 3.0 systeem, kunt u als medewerker gebruik maken van de inzageversie van FWG 3.0 via internet. Het werkt overeenkomstig het FWG 3.0-systeem

Nadere informatie

Bezwaarde benoemd in de functie van onderwijsassistent schaal 5: bezwaar gegrond

Bezwaarde benoemd in de functie van onderwijsassistent schaal 5: bezwaar gegrond LANDELIJKE BEZWARENCOMMISSIE FUNCTIEWAARDERING CONFESSIONEEL BVE FUWA Confessioneel BVE 2014-01 18 november 2014 Bezwaarde benoemd in de functie van onderwijsassistent schaal 5: bezwaar gegrond Samenvatting

Nadere informatie

Fase 2 Project Beroepenstructuur. Jeugdzorg. Stappenplan Januari december 2008

Fase 2 Project Beroepenstructuur. Jeugdzorg. Stappenplan Januari december 2008 Fase 2 Project Beroepenstructuur Jeugdzorg Stappenplan Januari december 2008 5 maart 2008 1 Conceptprofiel stap 1 Het maken van eerste conceptprofiel op basis van documentanalyse en interviews. Uitgangspunt

Nadere informatie

P&O-adviseur. Context. Doel

P&O-adviseur. Context. Doel P&O-adviseur Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en/of de uitvoering van het personeel- en organisatiebeleid voor faculteit(en), diensten of de instelling, binnen de kaders van, wettelijke bepalingen

Nadere informatie

Principeakkoord Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening

Principeakkoord Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening Principeakkoord 2019 2021 Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening Ondergetekenden, onderhandelaars voor de partijen bij de Cao Sociaal Werk: de werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland

Nadere informatie

Bezwaar- en beroepsprocedure functiewaardering (Bijlage 15 CAO OBD 2004) (artikel 20, lid 5 CAO Onderwijsadviesbureaus)

Bezwaar- en beroepsprocedure functiewaardering (Bijlage 15 CAO OBD 2004) (artikel 20, lid 5 CAO Onderwijsadviesbureaus) 070455/446 29 oktober 2007 In artikel 20 van de CAO wordt verwezen naar de onderhoudsprocedure, bezwaar- en beroepsprocedure alsmede de Garantieregeling voor wat betreft de artikelen 1, derde lid, artikelen

Nadere informatie

Invoering functie-/loongebouw en beoordelingssystematiek. Informatie voor de journalisten

Invoering functie-/loongebouw en beoordelingssystematiek. Informatie voor de journalisten Invoering functie-/loongebouw en beoordelingssystematiek CAO Dagbladjournalisten Informatie voor de journalisten Inhoudsopgave Voorwoord 1 Inleiding 2 Het functiegebouw Begrippenlijst De functiewaardering

Nadere informatie

Instructies inzage in FWG 3.0

Instructies inzage in FWG 3.0 Instructies inzage in FWG 3.0 Werkt u in de zorg en is uw functie met FWG 3.0 ingedeeld? En wilt u graag weten hoe deze indeling tot stand is gekomen? Speciaal hiervoor is de inzageversie van FWG 3.0.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Inleiding 2

Hoofdstuk 1 Inleiding 2 Gesprekscyclus Scholengroep Rijk van Nijmegen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 2 Hoofdstuk 2 Gesprekscyclus Opbouw De tweejarige scyclus van SGRvN - Het voortgangs - Het beoordelings 4 4 4 5 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

rat Heemstede Bioc * mei idaai HET CON VENANT VAN HUIS LEYDUIN

rat Heemstede Bioc * mei idaai HET CON VENANT VAN HUIS LEYDUIN rat Heemstede Bioc * mei idaai j HET CON VENANT VAN HUIS LEYDUIN Het Con venant van Huis Leyduin be vat in aanvulling op de WOR, uitgangspunten, kaders, randvoorwaarden en spelregels voor hoe de bestuurders

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord Reorganisatiekader NN en Delta Lloyd

Onderhandelingsakkoord Reorganisatiekader NN en Delta Lloyd Onderhandelingsakkoord Reorganisatiekader NN en Delta Lloyd Begrippen DL: Delta Lloyd Services B.V. DL medewerker: medewerker in dienst bij Delta Lloyd Services B.V. Functieniveau: Het niveau van de functie

Nadere informatie

P&O-adviseur. Context. Doel

P&O-adviseur. Context. Doel P&O-adviseur Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en/of de uitvoering van het personeel- en organisatiebeleid voor faculteit(en), dienst(en) of de instelling, binnen de kaders van, wettelijke bepalingen

Nadere informatie

BELEIDSMEDEWERKER DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING (M/V) voor 16 tot 24 uur per week

BELEIDSMEDEWERKER DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING (M/V) voor 16 tot 24 uur per week Interne en externe oproep Afdeling PO&O Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenwichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt van ons handelen, waarbij

Nadere informatie

EEN NIEUW HANDBOEK FUNCTIE-INDELING

EEN NIEUW HANDBOEK FUNCTIE-INDELING EEN NIEUW HANDBOEK FUNCTIE-INDELING De CAO voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf kent sinds begin jaren 90 het Handboek functie-indeling. Dit Handboek bevat referentiefuncties aan de hand waarvan

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Voorstel voor burgemeester en wethouders. Onderwerp Vaststellen regeling functiebeschrijving- en waardering

GEMEENTE HOOGEVEEN. Voorstel voor burgemeester en wethouders. Onderwerp Vaststellen regeling functiebeschrijving- en waardering Onderwerp Vaststellen regeling functiebeschrijving- en waardering Voorgesteld besluit 1. In te stemmen met bijgevoegde regeling functiebeschrijving- en waardering onder voorbehoud van goedkeuring door

Nadere informatie

Drechtsteden. Procedureregeling met betrekking tot functiebeschrijven en functiewaarderen Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden 2008

Drechtsteden. Procedureregeling met betrekking tot functiebeschrijven en functiewaarderen Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden 2008 Drechtsteden Procedureregeling met betrekking tot functiebeschrijven en functiewaarderen Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden 2008 Versie 4 16 december 2008 , Inhoudsopgave Preambule 3 Artikell: Algemene

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G Landelijke Bezwarencommissie functiewaardering PO, VO en MBO. Meer informatie op

J A A R V E R S L A G Landelijke Bezwarencommissie functiewaardering PO, VO en MBO. Meer informatie op J A A R V E R S L A G 2 0 8 Landelijke Bezwarencommissie functiewaardering PO, VO en MBO Meer informatie op www.onderwijsgeschillen.nl 2 Inhoudsopgave. Inleiding... 3 2. Samenstelling van de Commissie...

Nadere informatie

Onderwerp: Mandaat portefeuillehouder P&O inzake functiewaardering in het Georganiseerd Overleg (GO) - Besluitvormend

Onderwerp: Mandaat portefeuillehouder P&O inzake functiewaardering in het Georganiseerd Overleg (GO) - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 8 september 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00681 Onderwerp: Mandaat portefeuillehouder P&O inzake functiewaardering in het Georganiseerd Overleg (GO) - Besluitvormend Beknopte

Nadere informatie

Spoorboekje arbeidsvoorwaardenproces en oprichting stichting WIJ040 Uitgangspunt: begin 2015 gereed

Spoorboekje arbeidsvoorwaardenproces en oprichting stichting WIJ040 Uitgangspunt: begin 2015 gereed Spoorboekje arbeidsvoorwaardenproces en oprichting stichting WIJ040 Uitgangspunt: begin 2015 gereed NB: indien besluitvorming vertraagt treedt verschuiving oprichting op Hoe loopt proces dat leidt tot

Nadere informatie

Je kunt de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen

Je kunt de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen beloningsmanagement Je kunt de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen Karssen Grant biedt elke vernieuwingsgezinde organisatie de Plus op het gebied van functiebeschrijving, functiewaardering,

Nadere informatie

Implementatieplan interactief beleid

Implementatieplan interactief beleid Implementatieplan interactief beleid (juni 2010 t/m mei 2011) Gemeente Weert, 15 juli 2010 Portefeuillehouder interactief beleid: wethouder H. Litjens Regisseur wijkgericht werken: Marianne Schreuders

Nadere informatie

ORBA IN HET SLAGERSBEDRIJF INFORMATIEBROCHURE VOOR WERKNEMERS

ORBA IN HET SLAGERSBEDRIJF INFORMATIEBROCHURE VOOR WERKNEMERS ORBA IN HET SLAGERSBEDRIJF INFORMATIEBROCHURE VOOR WERKNEMERS INHOUDSOPGAVE Inleiding 4 Wat is ORBA? 6 Hoe wordt een functie ingedeeld? 9 Wat gebeurt er met mijn salaris? Wat als ik het niet eens ben met

Nadere informatie

Voorstellen voor de CAO Philips Lighting 2017

Voorstellen voor de CAO Philips Lighting 2017 Voorstellen voor de CAO Philips Lighting 2017 Inleiding Het jaar 2015 stond voor veel werknemers in het teken van de splitsing van Philips. Halverwege het jaar 2015 kregen de werknemers te horen of ze

Nadere informatie

Plan van Aanpak Format. Pilot functiecreatie gemeente/provincie SW bedrijf

Plan van Aanpak Format. Pilot functiecreatie gemeente/provincie SW bedrijf Plan van Aanpak Format Pilot functiecreatie gemeente/provincie SW bedrijf Inhoudsopgave 1 Naar een inclusieve arbeidsorganisatie met functiecreatie. 1 2 Plan van aanpak pilot functiecreatie... 2 3 Projectstructuur

Nadere informatie

Functies waarderen met de Integrale Functie Analysemethode

Functies waarderen met de Integrale Functie Analysemethode Functies waarderen met de Integrale Functie Analysemethode Waarom functiewaardering? Functiewaardering is één van de manieren om vorm te geven aan het beloningsbeleid van een organisatie. Functiewaardering

Nadere informatie

ECCVA/U Lbr: 13/009 CvA/LOGA 13/04

ECCVA/U Lbr: 13/009 CvA/LOGA 13/04 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 uw kenmerk bijlage(n) 2 betreft arbeidsvoorwaardennota 2013 e.v. - ledenraadpleging ons kenmerk ECCVA/U201300208 Lbr:

Nadere informatie

Cao is getekend, hoe nu verder?

Cao is getekend, hoe nu verder? I N T E R E S S A N T E I N F O R M A T I E : 1 8 D E C E M B E R 2 0 1 8 I N D I T N U M M E R : Cao getekend Capagne Afspraken vanuit LOAZ Brief FNV campagne Fuwavaz Contact Vakbondsfunctionaris 1 2

Nadere informatie