Onderhandelingsakkoord Reorganisatiekader NN en Delta Lloyd

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderhandelingsakkoord Reorganisatiekader NN en Delta Lloyd"

Transcriptie

1 Onderhandelingsakkoord Reorganisatiekader NN en Delta Lloyd Begrippen DL: Delta Lloyd Services B.V. DL medewerker: medewerker in dienst bij Delta Lloyd Services B.V. Functieniveau: Het niveau van de functie conform het herziene functiehuis Integratieproces: samenvoeging van de bedrijfsonderdelen van NN Group en Delta Lloyd Groep NN: NN Insurance Personeel B.V. en NNIP Personeel B.V. NN medewerker: medewerker in dienst bij NN Insurance Personeel B.V. of NNIP Personeel B.V. Partijen: Werkgever en Vakorganisaties SKR: Sociaal Kader Reorganisatie NN 1 april januari 2019 SP: Sociaal Plan Delta Lloyd Groep 1 januari januari 2020 Vakorganisaties: FNV Finance, CNV Vakmensen en De Unie Werkgever: NN en DL Inleiding Het SKR en SP kennen verschillende definities en procedures die van toepassing zijn op reorganisaties. Deze verschillen in definities en procedures staan een zorgvuldig integratieproces met eerlijke kansen voor medewerkers van DL en NN in de weg. Werkgever en Vakorganisaties hebben daarom afspraken gemaakt over een gemeenschappelijk Reorganisatiekader. In dit Reorganisatiekader zijn eenduidige definities en procedures vastgelegd die gelden voor zowel NN als DL medewerkers bij alle reorganisaties die gerelateerd zijn aan het integratieproces en zich zullen voordoen in de periode van 1 september 2017 tot 1 januari Dit Reorganisatiekader is alleen van toepassing op reorganisaties gerelateerd aan het integratieproces. Op reorganisaties binnen NN of DL die niet gerelateerd zijn aan het integratieproces blijven respectievelijk het SKR en SP volledig van toepassing. Het Reorganisatiekader beoogt niet de bestaande arbeidsvoorwaardelijke verschillen in het SKR en SP te harmoniseren. Deze arbeidsvoorwaardelijke verschillen, zoals de duur van de herplaatsings/bemiddelingsperiode, de hoogte van de vertrekvergoeding etc., blijven naast elkaar bestaan. 1. Looptijd De looptijd van het Reorganisatiekader is van 1 september 2017 tot 1 januari Werkingssfeer 2.1 De definities en procedures als vastgelegd in het Reorganisatiekader zijn exclusief van toepassing en vervangen daarmee de definities en procedures in het SKR en SP die zien op dezelfde onderwerpen als geregeld in dit Reorganisatiekader. 2.2 Het SKR en SP blijven onverkort van toepassing op respectievelijk de NN medewerkers en DL medewerkers ten aanzien van de onderwerpen die niet geregeld zijn in dit Reorganisatiekader.

2 2.3 Het Reorganisatiekader is van toepassing op reorganisaties gerelateerd aan het integratieproces, waarvoor een adviesaanvraag bij de medezeggenschap is ingediend op of na 1 september Van een reorganisatie gerelateerd aan het integratieproces is in ieder geval sprake bij een reorganisatie waarbij zowel NN medewerkers als DL medewerkers betrokken zijn. 2.4 Het Reorganisatiekader is eveneens van toepassing op DL medewerkers met functieschaal L of hoger. 2.5 Het Reorganisatiekader is van toepassing op NN of DL medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd in die zin dat zij indien zij werkzaam zijn in een reorganisatiegebied zullen worden meegenomen in de afspiegeling. Indien zij uitgespiegeld worden, kunnen zij aanspraak maken op bemiddeling gedurende de resterende looptijd van hun arbeidsovereenkomst. Gedurende die periode zullen zij bij interne vacatures als voorrangskandidaat beschouwd worden net als boventallige medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. 2.7 Het Reorganisatiekader heeft te gelden als addendum op het SKR en SP en wordt aangemeld als CAO bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 3. Definities Voor reorganisaties worden de volgende definities gehanteerd. 3.1 Gelijkblijvende functie Een functie op hetzelfde functieniveau waarvan de inhoud en verantwoordelijkheden niet wijzigen of slechts zodanig wijzigen dat een willekeurige vervuller van de oorspronkelijke functie in staat is de functie te vervullen, eventueel na een opleidings- en inwerkperiode van twee maanden. Met functie-inhoud wordt bedoeld de huidige overeengekomen werkzaamheden van structurele aard. 3.2 Nieuwe functie Een functie die in het reorganisatiegebied niet bestond, die voor minder dan 50% overlap heeft met een functie in het reorganisatiegebied en ook niet herleidbaar is tot een functie in deze organisatie. 3.3 Vervallen functie Een functie die niet terugkomt in het reorganisatiegebied, ook niet in gewijzigde vorm. 3.4 Gewijzigde functie De taken en verantwoordelijkheden van de functie wijzigen zodanig dat deze functie in een ander functieniveau wordt ingedeeld; of de functie behoudt hetzelfde functieniveau, maar wijzigt zodanig dat een willekeurige functiehouder van de oude functie naar objectieve maatstaven niet in staat is om, eventueel na een opleidings- en inwerkperiode van twee maanden, de gewijzigde functie te vervullen. Objectieve maatstaven houdt in dat dit beoordeeld moet worden los van het functioneren van de medewerker. 3.5 Passende functie Een functie die aansluit bij de kennis, opleiding, werkervaring en vaardigheden van de medewerker. Daarnaast moet aan de volgende criteria voldaan zijn:

3 1) de functie is ingedeeld in een gelijke functiegroep of één functiegroep hoger of lager. Indien sprake is van plaatsing in een lagere functiegroep zullen NN en de medewerker zich inspannen voor een mogelijke toekomstige plaatsing in de vroegere functiegroep; 2) max. 4 arbeidsuren, maar niet meer dan 15% (waarbij dit aantal uren of het % voor DL medewerkers vertaald wordt naar een 38-urige werkweek) 1 van het oorspronkelijk aantal arbeidsuren, minder is; 3) de aansluiting op de functie is zodanig dat van de medewerker mag worden verwacht dat hij binnen acht maanden aan de gestelde functie-eisen voldoet, eventueel door middel van bijscholing of opleiding; 4) er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het arbeidspatroon van de medewerker en 5) de reistijd bedraagt niet meer dan 90 min. enkele reis volgens en staat in redelijke verhouding tot het arbeidspatroon. Reistijd wordt gemeten op dinsdag tussen 08:30 uur en 09:30 uur. Dit criterium is alleen van toepassing in geval van toename in reistijd. De medewerker kan een reistijd van meer dan 90 min. enkele reis als gedefinieerd in dit artikellid vrijwillig accepteren. 3.6 Uitwisselbare functie Functies die naar functie-inhoud, vereiste kennis en ervaring, vereiste competenties, functieniveau en beloning onderling vergelijkbaar en gelijkwaardig zijn. 3.7 Reorganisatiegebied Dit is de organisatorische scope zoals vastgesteld in de adviesaanvraag. Deze scope bepaalt onder meer het bereik van het afspiegelingsbeginsel. 3.8 Potentieel boventallig De fase waarin een medewerker zich bevindt van wie de functie wijzigt of is komen te vervallen. Deze fase eindigt door plaatsing op een vacante positie of boventalligheid. 3.9 Peildatum afspiegeling De datum van het reorganisatie-besluit van de bestuurder, tenzij anders aangegeven in de adviesaanvraag. 4. Plaatsingsproces algemeen Opstellen van de adviesaanvraag; bepalen van het reorganisatiegebied (de organisatorische scope); Bepalen wat de gevolgen zijn van de reorganisatie op functieniveau (vervallen, gewijzigd, nieuw, gelijkblijvend, uitwisselbaar); Vaststellen voorlopige personele consequenties op medewerker niveau (direct geplaatst of potentieel boventallig); Indienen adviesaanvraag (incl. de was/wordt lijst op functieniveau) bij de (C)OR; Ter beschikking stellen van nieuwe en gewijzigde profielen aan potentieel boventalligen (als de situatie daarom vraagt wordt een interessepeiling gehouden onder potentieel boventallige medewerkers, oftewel de oude functiehouders. Als er dan nog vacatures open 1 Dit is omdat de standaard werkweek bij DL anders dan bij NN geen 36 uur, maar 38 uur per week is.

4 staan, kunnen deze met voorrang vacant worden gesteld voor andere potentieel boventalligen binnen het reorganisatiegebied); Plaatsingsproces voor beschikbare functies door plaatsingscommissie; Advies (C)OR en besluit bestuurder; definitieve vaststelling personele gevolgen; Medewerkers worden geïnformeerd over de uitkomst selectie; bij afwijzing wordt de reden voor afwijzing schriftelijk toegelicht; Start nieuwe organisatie. 5. Herziene functiehuis De generieke functieprofielen van het herziene functiehuis (dwz jobfamily and level ) gelden als primair uitgangspunt voor de vergelijking van de functie in de oude- en nieuwe organisatie. In aanvulling daarop zal de werkgever aangeven of voor de beoordeling van een gelijkblijvende-, gewijzigde-, nieuwe- of passende functie de feitelijke functie-inhoud doorslaggevend is overeenkomstig de definities van Hoofdstuk 3. Op basis van deze toets kan Werkgever concluderen dat binnen de omschreven job family en level in het reorganisatiegebied de werkzaamheden zover uiteenlopen dat gesproken moet worden van twee of meer onderscheiden functies. Medezeggenschap en werkgever zullen, alvorens zij afspraken maken over het toetsingsinstrumentarium, de Vakorganisaties uitnodigen om hun expertise in te brengen. 6. Plaatsingsprocedure gewijzigde functie 6.1 De plaatsingsprocedure voor gewijzigde functies verloopt op hoofdlijnen als volgt: een plaatsingscommissie wordt samengesteld waarin het management, HR en een onafhankelijke expert (Organisatie & Change Consultant of de HR BP, HR Consultant of HR adviseur van een ander aandachtsgebied) vertegenwoordigd zijn; de oorspronkelijke houders van de gewijzigde functie komen als eerste in aanmerking voor plaatsing op de gewijzigde functie op basis van de criteria van een passende functie (zie artikel 3.5); indien er daarna een groter aantal geschikte medewerkers is (op basis van toepassing van de criteria in artikel 3.5) dan het aantal plaatsen op de gewijzigde functie, wordt het omgekeerde afspiegelingsbeginsel toegepast. Dit houdt in dat medewerkers die als laatsten boventallig zouden worden door toepassing van de afspiegelingsmethode, als eersten worden geplaatst op de gewijzigde functie. 6.2 Deze plaatsingsprocedure voor gewijzigde functies wordt verplicht doorlopen. Dit betekent dat de medewerker indien hij of zij geschikt is bevonden voor de gewijzigde functie en niet wordt uitgespiegeld bij toepassing van het omgekeerde afspiegelingsbeginsel verplicht is de functie te aanvaarden. Indien de medewerker van mening is dat de gewijzigde functie niet passend is, dan kan hij of zij tegen de plaatsing bezwaar en beroep aantekenen op grond van de Beroepsprocedure Reorganisatiekader (zie artikel 8). Indien de Beroepscommissie van oordeel is dat de functie wel als passend kan worden beschouwd, dan zal de medewerker een laatste termijn van 14 dagen worden gegeven om de functie alsnog te aanvaarden. Indien de medewerker binnen deze termijn de functie niet aanvaardt, dan zal tot ontslag worden overgegaan zonder dat de medewerker nog rechten en/of aanspraken kan ontlenen

5 aan het SKR of SP. Indien de Beroepscommissie van oordeel is dat de functie niet als passend kan worden beschouwd, dan wordt de medewerker alsnog boventallig verklaard met volledig behoud van zijn of haar rechten en aanspraken onder het SKR of SP. 7. Plaatsingsprocedure samenloop gelijkblijvende en gewijzigde functie Bij reorganisaties in het kader van het integratieproces kan het voorkomen dat een functie in de doelorganisatie ( de functie in scope ) voor de NN medewerkers gelijkblijvend is en voor de DL medewerkers gewijzigd of vice versa. In deze situatie geldt de volgende plaatsingsprocedure: Stap 1: de medewerkers voor wie de functie gelijkblijvend is, komen in aanmerking voor plaatsing op de functie in scope; Stap 2: de medewerkers voor wie de functie gewijzigd is, doorlopen de plaatsingsprocedure voor een gewijzigde functie (zie artikel 6); Stap 3: de medewerkers voor wie de gewijzigde functie als passend is beoordeeld, komen in aanmerking voor plaatsing op de functie in scope; Stap 4: de medewerkers die op grond van stap 1 en stap 3 in aanmerking komen voor plaatsing op de functie in scope worden als één groep beschouwd; Stap 5: indien het aantal plaatsen op de functie in scope gelijk of groter is dan de groep medewerkers als bedoeld in stap 4, dan wordt deze groep medewerkers geplaatst zonder dat afspiegeling hoeft plaats te vinden; Stap 6: indien het aantal plaatsen op de functie in scope kleiner is dan de groep medewerkers als bedoeld in stap 4, dan vindt afspiegeling plaats over deze groep. 8. Plaatsingsprocedure bij langdurig arbeidsongeschikte medewerkers 8.1 Indien medewerkers werkzaam in een reorganisatiegebied langdurig arbeidsongeschikt zijn (inhoudend dat geen volledig herstel zal optreden binnen twee maanden na de Peildatum afspiegeling) dan worden zij meegenomen in de afspiegeling. Daarnaast nemen zij op dezelfde wijze als arbeidsgeschikte medewerkers deel aan de plaatsingsprocedure bij gewijzigde functies, tenzij dit redelijkerwijs niet van hen verwacht kan worden. 8.2 Indien langdurig arbeidsongeschikte medewerkers niet worden geplaatst, vallen zij onder het SKR of het SP. Ten aanzien van de bemiddeling van deze medewerkers worden per medewerker specifieke afspraken gemaakt, afhankelijk van de omstandigheden van het geval. 9. Instellen Ontslagcommissie 9.1 Partijen hebben besloten tot instelling van een Ontslagcommissie als bedoeld in artikel 7:671a lid 2 BW. 9.2 De Ontslagcommissie is uitsluitend bevoegd tot de behandeling van, en beslissing op aanvragen van Werkgever tot het verkrijgen van een ontslagvergunning tot opzegging van de arbeidsovereenkomst wegens bedrijfseconomische en/of bedrijfsorganisatorische redenen. Ten aanzien van alle overige geschillen over de uitleg en/of toepassing van het Reorganisatiekader, het SKR en/of het SP is de nieuwe Beroepsprocedure Reorganisatiekader van toepassing (zie artikel 10).

6 9.3 De procedure, werkwijze en samenstelling van de Ontslagcommissie zal worden vastgesteld in een nog door Partijen uit te werken Reglement Ontslagcommissie. Dit reglement zal voor 1 september 2017 worden gepubliceerd op Sterknet en SAM. 10. Beroepsprocedure Reorganisatiekader 10.1 De Beroepsprocedure Reorganisatiekader zal worden vastgelegd in een tussen Partijen nog uit te werken Reglement Beroepsprocedure Reorganisatiekader. Deze beroepsprocedure zal minimaal aan de volgende vereisten/uitgangspunten voldoen: commissie met onafhankelijk voorzitter; vertrouwelijke behandeling gegevens; hoor en wederhoor; redelijke termijnen voor bezwaar en beroep; onderzoek of oplossing via mediation kan worden bereikt; redelijke beslistermijn Het Reglement Beroepsprocedure Reorganisatiekader zal voor 1 september 2017 worden gepubliceerd op Sterknet en SAM In afwijking van de werkingssfeer van het Reorganisatiekader die beperkt is tot reorganisaties gerelateerd aan het integratieproces, geldt de Beroepsprocedure Reorganisatiekader voor alle reorganisaties die zich zullen voordoen vanaf 1 september 2017, derhalve ook voor reorganisatie die niet gerelateerd zijn aan het integratieproces. Met de inwerkingtreding van het Reorganisatiekader komen de procedure van de Werkzekerheidscommissie NN (artikel 7.6 SKR) en de procedure van de Begeleidingscommissie DL (Bijlage 1 SP) daarom te vervallen. ***********

Sociaal Kader Reorganisatie NN. 1 april 2017 tot en met 31 december 2018

Sociaal Kader Reorganisatie NN. 1 april 2017 tot en met 31 december 2018 Sociaal Kader Reorganisatie NN 1 april 2017 tot en met 31 december 2018 Inhoud Verklaring 3 Voorwoord 4 1 Onze reorganisatie 5 1.1 Personele gevolgen 6 1.2 Gelijkblijvende functie 6 1.3 Vervallen functie

Nadere informatie

Sociaal Kader Reorganisatie NN. 1 april 2017 tot en met 31 december 2018

Sociaal Kader Reorganisatie NN. 1 april 2017 tot en met 31 december 2018 Sociaal Kader Reorganisatie NN 1 april 2017 tot en met 31 december 2018 1 Inhoudsopgave Verklaring 2 Voorwoord 3 1. Onze reorganisatie 4 1.1 Personele gevolgen 4 1.2 Gelijkblijvende functie 4 1.2.1 Afspiegeling

Nadere informatie

Werknemer: degene met wie werkgever een arbeidsovereenkomst is aangegaan en op wie een van de CAO s van AkzoNobel in Nederland van toepassing is

Werknemer: degene met wie werkgever een arbeidsovereenkomst is aangegaan en op wie een van de CAO s van AkzoNobel in Nederland van toepassing is Sociaal Plan AkzoNobel in Nederland 2014-2016 AkzoNobel en vakorganisaties streven naar het behouden van werkgelegenheid bij reorganisaties. Voor die situaties waar behoud van werkgelegenheid onverhoopt

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN Delta Lloyd Services

SOCIAAL PLAN Delta Lloyd Services Versie juli 2019 Inhoudsopgave 1. Algemeen 5 1.1 Begripsomschrijvingen 5 1.2 Uitgangspunten van dit Sociaal Plan 9 1.3 Werkingssfeer en - duur 10 1.4 Overgangsbepalingen 10 1.5 Schriftelijke vastlegging

Nadere informatie

Magentazorg. Addendum. Doorlopend Sociaal Plan tot 1 juli 2015

Magentazorg. Addendum. Doorlopend Sociaal Plan tot 1 juli 2015 Magentazorg Addendum Doorlopend Sociaal Plan tot 1 juli 2015 versie 12 augustus 2014 Pagina 1 van 8 Verklaring Aldus overeengekomen te Heerhugowaard op 21 augustus 2014 tussen: De werkgever: Stichting

Nadere informatie

Interventies eerder en meer inzetten: introductie nieuwe fasen vóór de ATC-fase

Interventies eerder en meer inzetten: introductie nieuwe fasen vóór de ATC-fase Eindbod nieuw Sociaal Plan Achmea - 7 april 2014 Hieronder zijn de hoofdlijnen van het eindbod van Achmea voor het nieuwe Sociaal Plan weergeven. Het betreft wijzigingen en aanvullingen op het huidig Sociaal

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN Zorgcentrum Horizon

SOCIAAL PLAN Zorgcentrum Horizon SOCIAAL PLAN Zorgcentrum Horizon Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN 1.1 Inleiding Zorgcentrum Horizon zal met ingang van 1 januari 2015 de werkwijze in de facilitaire dienst, met name de keuken ingrijpend

Nadere informatie

Addendum Sociaal Plan URDV (6 oktober 2016) met een looptijd van 13 september 2018 tot en met 30 juni 2022

Addendum Sociaal Plan URDV (6 oktober 2016) met een looptijd van 13 september 2018 tot en met 30 juni 2022 Addendum Sociaal Plan URDV (6 oktober 2016) met een looptijd van 13 september 2018 tot en met 30 juni 2022 Overeengekomen tussen Unilever en FNV, CNV Vakmensen en De Unie Addendum: aanvullende regelingen,

Nadere informatie

3. Invulling functie Procescoördinator

3. Invulling functie Procescoördinator Resultaat personele gevolgen bij herinrichting van de afdeling Operatie Klantbegeleiding en het samenvoegen van de afdelingen Klantbegeleiding en Reisinformatie Afspraken over personele gevolgen bij de

Nadere informatie

Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van Schouwburg Almere. December 2011. Sociale regeling. Versie 3 d.d. december 2011 Pagina 1 van 8

Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van Schouwburg Almere. December 2011. Sociale regeling. Versie 3 d.d. december 2011 Pagina 1 van 8 Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van Schouwburg Almere. December 2011 Sociale regeling. Versie 3 d.d. december 2011 Pagina 1 van 8 Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van

Nadere informatie

Artikel 9 Herplaatsing

Artikel 9 Herplaatsing Artikel 9 Herplaatsing 1. Bij de beoordeling of binnen de onderneming van de werkgever een passende functie beschikbaar is voor een werknemer die voor ontslag in aanmerking komt, worden arbeidsplaatsen

Nadere informatie

Sociaal Convenant 28 juni 2018

Sociaal Convenant 28 juni 2018 Sociaal Convenant 28 juni 2018 Inhoudsopgave Ondertekening...1 Inleiding...2 1. Begrippen...3 2. Afspraken...5 3. Bezwarencommissie...8 4. Hardheidsclausule bij onbillijke situatie... 10 5. Overige bepalingen...

Nadere informatie

1.5 Er is afgesproken om dit addendum van toepassing te laten zijn van 1 juli 2012 tot en met 31 december 2013.

1.5 Er is afgesproken om dit addendum van toepassing te laten zijn van 1 juli 2012 tot en met 31 december 2013. ADDENDUM behorend bij Sociaal Plan Parnassia Bavo Groep Betreft : versie Sociaal Plan januari 2011 1. Toepassing van dit addendum 1.1 Vanuit de wijze waarop het doorlopend Sociaal Plan van de Parnassia

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN 24 februari september 2014

SOCIAAL PLAN 24 februari september 2014 SOCIAAL PLAN 24 februari 2014 30 september 2014 Sociaal plan Goes 2014 V 0.4 1 1. Werkingssfeer en doelstelling 4 2. Werkingsduur 5 3. Definities 6 4.1 Hardheidsclausule 7 4.2 Speciale afspraken 7 5. Begeleidingscommissie

Nadere informatie

Voorgelegde cao NN en DL. Werknemersbijeenkomsten CNV Vakmensen De Unie FNV Finance

Voorgelegde cao NN en DL. Werknemersbijeenkomsten CNV Vakmensen De Unie FNV Finance Voorgelegde cao NN en DL Werknemersbijeenkomsten CNV Vakmensen De Unie FNV Finance NN / DL Pensioen Pensioen In 2019 blijft afspraak voor DL gelden In 2019 gaat voor NN de premie naar 30% exclusief uitvoeringskosten

Nadere informatie

CONCE. Sociaal Plan. Inhoud

CONCE. Sociaal Plan. Inhoud CONCE Sociaal Plan Zwanenberg PT Lichtenvoorde B.V. Inhoud 1. Inleiding 3 2. Definities 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Bruto salaris 4 3. Algemene voorwaarden en uitgangspunten 4 3.1 Overeenkomst 4 3.2 Werkingssfeer

Nadere informatie

Cao Openbare Bibliotheken Gewijzigde artikelen per 1 januari 2017

Cao Openbare Bibliotheken Gewijzigde artikelen per 1 januari 2017 Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken Cao Openbare Bibliotheken 2015-2019 - Gewijzigde artikelen per 1 januari 2017 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 4 (Aard van de arbeidsovereenkomst)

Nadere informatie

Sociaal Plan NN 1 januari 2016 tot en met 31 maart 2017

Sociaal Plan NN 1 januari 2016 tot en met 31 maart 2017 Sociaal Plan NN 1 januari 2016 tot en met 31 maart 2017 Inhoud Verklaring 3 Voorwoord 4 1 Preventieve mobiliteit 5 1.1 Uitgangspunten 6 1.2 Definiëren en actueel houden van de doelgroep 6 1.3 Aanvullend

Nadere informatie

SOCIAAL KADER

SOCIAAL KADER SOCIAAL KADER 2010-2015 Sociaal kader mei 2010 blz 1 1. Inleiding Voor u ligt het sociaal kader van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB). Dit sociaal kader is een voortzetting van het sociaal kader

Nadere informatie

Sociaal Plan RELX Groep

Sociaal Plan RELX Groep Sociaal Plan RELX Groep Inleiding Als onderdeel van een internationaal opererend, in multimedia gespecialiseerd concern, worden de Nederlandse RELX ondernemingen (verder in deze inleiding afgekort tot

Nadere informatie

Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties

Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Pre-ambule In de cao provincies 2012-2015 zijn uit oogpunt van goed werkgeverschap afspraken gemaakt over een sectorale regeling Van Werk Naar

Nadere informatie

Sociaal Overgangsprotocol. Triversum GGZ NHN

Sociaal Overgangsprotocol. Triversum GGZ NHN Sociaal Overgangsprotocol Triversum GGZ NHN Verklaring, DE ONDERGETEKENDEN: de STICHTING GGZ Noord-Holland-Noord, statutair gevestigd te Heiloo en kantoorhoudende te Heerhugowaard., hierna te noemen:

Nadere informatie

Deel onderhandelingsresultaat Sociaal Plan ING

Deel onderhandelingsresultaat Sociaal Plan ING Deel onderhandelingsresultaat Sociaal Plan ING 2018-2022 ING Bank Personeel B.V en de vakorganisaties CNV Vakmensen, FNV Finance, De Unie hebben overeenstemming bereikt over de contouren van een nieuw

Nadere informatie

1.1 Doel Het doel van dit sociaal plan is om de nadelige sociale gevolgen van reorganisaties voor

1.1 Doel Het doel van dit sociaal plan is om de nadelige sociale gevolgen van reorganisaties voor Sociaal plan Meander Medisch Centrum Inleiding Voor u ligt het sociaal plan van Meander Medisch Centrum. Om klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg te leveren aan onze patiënten zijn wij voortdurend

Nadere informatie

2. Gevolgen van toepassing van dit addendum voor de inhoud van het sociaal plan

2. Gevolgen van toepassing van dit addendum voor de inhoud van het sociaal plan Addendum, behorend bij Sociaal Plan Arkin 01-02-2014/31-01-2016 1. Toepassing van dit addendum 1.1 Arkin staat voor de opgave om een gezonde bedrijfsvoering te behouden bij teruglopende inkomsten. Als

Nadere informatie

Handleiding Afspiegelingsbeginsel gemeente Amsterdam

Handleiding Afspiegelingsbeginsel gemeente Amsterdam (ingangsdatum 22 november 2016 ZD2016-008173) Handleiding Afspiegelingsbeginsel gemeente Amsterdam Inleiding In het Sociaal Plan Amsterdam (artikel 16.15 NRGA) staat beschreven dat er binnen de gemeente

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 11 september TAZ/U / Lbr. 19/067 LOGAnr 19/ Cao Ontslagcommissie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 11 september TAZ/U / Lbr. 19/067 LOGAnr 19/ Cao Ontslagcommissie Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 11 september 2019 Kenmerk TAZ/U201900706/ Lbr. 19/067 LOGAnr 19/08 Telefoon 070-3738393 Bijlage(n) 2 Onderwerp Cao Ontslagcommissie Samenvatting Op

Nadere informatie

Het Andere Plan

Het Andere Plan Het Andere Plan 2016-2018 1 Terug naar inhoudsopgave Inhoudsopgave Partijen bij Het Andere Plan pagina 3 Inleiding pagina 4 Hoofdstuk 1 Looptijd, toepassing en reikwijdte pagina 5 Hoofdstuk 2 Mijn plan

Nadere informatie

Addendum behorend bij Sociaal Plan (1 januari 2013 1 januari 2015) 6 maart 2015

Addendum behorend bij Sociaal Plan (1 januari 2013 1 januari 2015) 6 maart 2015 Addendum behorend bij Sociaal Plan (1 januari 2013 1 januari 2015) 6 maart 2015 Woonzorggroep Samen Jacob Ruysdaellaan 30 1741 KW Schagen Addendum Teamleiders Welzijn/Facilitair/Zorg & Dienstverlening

Nadere informatie

Justitiële Jeugdinrichting Het Poortje. Sociaal Plan

Justitiële Jeugdinrichting Het Poortje. Sociaal Plan Justitiële Jeugdinrichting Het Poortje Sociaal Plan Versie 8, 10 april 2005 Inhoudsopgave Overeenkomst 3 Overwegingen 4 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 5 Artikel 1 Definities 5 Artikel 2 Werkingssfeer

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten.

Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten. Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten. Inhoud Voor wie geldt het sociaal plan PostNL 2013-2015?... 2 Ik krijg een aanbod voor nachtdiensten. Mag ik dit aanbod weigeren?...

Nadere informatie

Addendum GGZ WNB. Looptijd: datum ondertekening tot en met 1 januari 2020 DE ONDERGETEKENDE: Werkgever: GGZ WNB, gevestigd te Halsteren.

Addendum GGZ WNB. Looptijd: datum ondertekening tot en met 1 januari 2020 DE ONDERGETEKENDE: Werkgever: GGZ WNB, gevestigd te Halsteren. Addendum GGZ WNB Looptijd: datum ondertekening tot en met 1 januari 2020 DE ONDERGETEKENDE: Werkgever: GGZ WNB, gevestigd te Halsteren. Werknemersorganisaties: FNV- Zorg & Welzijn, gevestigd te Utrecht

Nadere informatie

Bijlage 2 bij Mobiliteitsafspraken 2015

Bijlage 2 bij Mobiliteitsafspraken 2015 Bijlage 2 bij Mobiliteitsafspraken 2015 (AMS/GG.145 d.d. 20 november 2015): HPO Selectieprocedure Deze sheets vormen tevens onderdeel van het document AMS/DA.1066 d.d. 7 september 2015 Besproken met: OR

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 08.0949, d.d. 7 oktober 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Sociaal kader BESLUITEN Behoudens advies van de commissie Het als bijlage toegevoegde sociaal kader (van toepassing op verzelfstandigen

Nadere informatie

Sociaal plan Aspen. 2015-2016 Ziekte en arbeidsongeschiktheid

Sociaal plan Aspen. 2015-2016 Ziekte en arbeidsongeschiktheid Sociaal plan Aspen 2015-2016 Ziekte en arbeidsongeschiktheid Vooraf Deze presentatie is bedoeld als uitleg van het sociaal plan. De tekst van het sociaal plan is altijd leidend. Dus: aan deze uitleg kunnen

Nadere informatie

Voorgelegde cao NN en DL. Werknemersbijeenkomsten CNV Vakmensen De Unie FNV Finance

Voorgelegde cao NN en DL. Werknemersbijeenkomsten CNV Vakmensen De Unie FNV Finance Voorgelegde cao NN en DL Werknemersbijeenkomsten CNV Vakmensen De Unie FNV Finance NN / DL Pensioen Pensioen In 2019 blijft afspraak voor DL gelden In 2019 gaat voor NN de premie naar 30% exclusief uitvoeringskosten

Nadere informatie

10. AFSPIEGELINGSBEGINSEL

10. AFSPIEGELINGSBEGINSEL 10. AFSPIEGELINGSBEGINSEL Inleiding Het Ontslagbesluit regelt in paragraaf 4 de toetsingscriteria voor een ontslagaanvraag wegens bedrijfseconomische redenen. Als eerste wordt getoetst of de bedrijfseconomische

Nadere informatie

Sociaal plan DSM NL Services B.V. 1 april 2018 tot en met 31 maart 2023

Sociaal plan DSM NL Services B.V. 1 april 2018 tot en met 31 maart 2023 Sociaal plan DSM NL Services B.V. 1 april 2018 tot en met 31 maart 2023 Inhoud 1. Werkingssfeer... 3 2. Definities en leeswijzer... 3 3. Werking... 3 4. Procedure... 4 4.1 Boventalligheid... 4 4.2 Passende

Nadere informatie

Van sociaal plan naar sociaal beleid: van vangnet naar springplank

Van sociaal plan naar sociaal beleid: van vangnet naar springplank Van sociaal plan naar sociaal beleid: van vangnet naar springplank TOEKOMST, ONTWIKKELINGEN DI+ GROEP EN PLAN VAN AANPAK Waar gaat Enexis, de afdeling, het team en jij naar toe? Vroegtijdig betrekken en

Nadere informatie

Samenvatting. SOCIAAL PLAN `van werk naar werk` DUTCHMEDIA PUBLICATIE

Samenvatting. SOCIAAL PLAN `van werk naar werk` DUTCHMEDIA PUBLICATIE van versienummer Versie 2.0 atum 11 juni 2007 Samenvatting SOCIAAL PLAN `van werk naar werk` DUTCHMEDIA PUBLICATIE 1 Inleiding In de periode van medio maart tot medio juni zijn vakbonden en werkgever met

Nadere informatie

ONDERHANDELAARSAKKOORD ONDERHANDELAARSAKKOORD ONDERHANDELAARSAKKOORD

ONDERHANDELAARSAKKOORD ONDERHANDELAARSAKKOORD ONDERHANDELAARSAKKOORD SOCIAAL PLAN TENNET De ondergetekenden (Partijen): de directie van (TenneT), gevestigd te Arnhem enerzijds en ABVAKABO FNV, gevestigd te Zoetermeer CNV Publieke Zaak, gevestigd te Den Haag VMHP-N, gevestigd

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Geldigheidsduur van het sociaal statuut. 3. Medezeggenschap

1. Inleiding. 2. Geldigheidsduur van het sociaal statuut. 3. Medezeggenschap Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Geldigheidsduur van het sociaal statuut 3. Medezeggenschap 4. Vakorganisaties en sociaal statuut 4.1 in welke gevallen moet er overleg met de vakorganisaties worden gevoerd?

Nadere informatie

Sociaal Plan. In het kader van organisatieveranderingen bij N.V. Oasen te GOUDA. Oasen Nieuwe Gouwe O.Z. 3 Postbus 122 2800 AC GOUDA

Sociaal Plan. In het kader van organisatieveranderingen bij N.V. Oasen te GOUDA. Oasen Nieuwe Gouwe O.Z. 3 Postbus 122 2800 AC GOUDA Sociaal Plan In het kader van organisatieveranderingen bij N.V. Oasen te GOUDA Oasen Nieuwe Gouwe O.Z. 3 Postbus 122 2800 AC GOUDA 1 Ondergetekenden: enerzijds: - Oasen, gevestigd te Gouda, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Sociaal Plan 2015-2016 Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren

Sociaal Plan 2015-2016 Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren Sociaal Plan 2015-2016 Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren November 2015 1 Inhoudsopgave Preambule Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel

Nadere informatie

Addendum Doorlopend Sociaal Plan. Stichting Eleos

Addendum Doorlopend Sociaal Plan. Stichting Eleos Addendum Doorlopend Sociaal Plan Stichting Eleos Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. Algemene bepalingen...3 3. Boventalligheid...4 4. Mobiliteit...5 5. Overige bepalingen...7 6. Monitoring en evaluatie...7

Nadere informatie

Sociaal Plan ECN januari 2011

Sociaal Plan ECN januari 2011 Sociaal Plan ECN 2011 13 januari 2011 Preambule... 3 Artikel 1 Definities... 4 Artikel 2 Werkingssfeer en werkingsduur... 5 a. Werkingssfeer... 5 b. Werkingsduur... 5 c. Wijzigingen... 5 d. Registratie...

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. maken bekend dat door Gedeputeerde Staten in hun vergadering van 23 juni 2015, nr. A.17, is vastgesteld hetgeen volgt:

PROVINCIAAL BLAD. maken bekend dat door Gedeputeerde Staten in hun vergadering van 23 juni 2015, nr. A.17, is vastgesteld hetgeen volgt: PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Groningen. Nr. 3806 2 juli 2015 Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties en wijziging van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling provincies,

Nadere informatie

Nieuwe ontslagrecht in 25 minuten?

Nieuwe ontslagrecht in 25 minuten? Nieuwe ontslagrecht in 25 minuten? 0 Workshop nieuwe ontslagrecht en OR Hoofdlijnen nieuwe ontslagrecht Inzoomen op ontslag om bedrijfseconomische redenen De transitievergoeding + WW Sociaal plannen 1

Nadere informatie

Wijzigingen Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA) in verband met Sociaal Plan Amsterdam (Hoofdstuk 16 NRGA) versie 18 mei 2017

Wijzigingen Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA) in verband met Sociaal Plan Amsterdam (Hoofdstuk 16 NRGA) versie 18 mei 2017 Bijlage bij B&W-flap d.d. 30 mei 2017 ZD2016-008589 Wijzigingen Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA) in verband met Sociaal Plan Amsterdam (Hoofdstuk 16 NRGA) versie 18 mei 2017 Huidige

Nadere informatie

Regeling begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Noord-Brabant

Regeling begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Noord-Brabant CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR381680_2 19 december 2016 Regeling begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Gelet op artikel

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gezien de in het Sectoroverleg Provinciale Arbeidsvoorwaarden bereikte overeenstemming over deze wijziging;

PROVINCIAAL BLAD. Gezien de in het Sectoroverleg Provinciale Arbeidsvoorwaarden bereikte overeenstemming over deze wijziging; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Noord-Brabant. Nr. 402 1 februari 2017 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant houdende regels omtrent begeleiding van werk naar

Nadere informatie

Nieuwe ontslagrecht in 25 minuten? Jo van Saase

Nieuwe ontslagrecht in 25 minuten? Jo van Saase Nieuwe ontslagrecht in 25 minuten? Jo van Saase 0 Workshop nieuwe ontslagrecht en OR Hoofdlijnen nieuwe ontslagrecht Inzoomen op ontslag om bedrijfseconomische redenen De transitievergoeding + WW Sociaal

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO

Onderhandelingsresultaat CAO Onderhandelingsresultaat De onderhandelaars van de SVB enerzijds en van Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak anderzijds, partijen bij de cao en het Sociaal Beleidskader (SBK) voor de SVB, zijn voor de nieuwe

Nadere informatie

CONCEPT SOCIAAL PLAN SMO HELMOND

CONCEPT SOCIAAL PLAN SMO HELMOND CONCEPT SOCIAAL PLAN SMO HELMOND De ondergetekenden, SMO Helmond enerzijds en de Vereniging ABVAKABO FNV, gevestigd te Zoetermeer anderzijds, komen volgend sociaal plan overeen: HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland houdende Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties

PROVINCIAAL BLAD. Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland houdende Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zeeland. Nr. 379 31 januari 2017 Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland houdende Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Besluit

Nadere informatie

Tot slot vindt u in het sociaal plan een uitwerking van de noodzakelijke en wenselijke communicatie rondom het reorganisatieproces.

Tot slot vindt u in het sociaal plan een uitwerking van de noodzakelijke en wenselijke communicatie rondom het reorganisatieproces. Bijlage 1: Sociaal Plan Het sociaal plan is het kader waarbinnen de reorganisatie zal worden uitgevoerd. In het sociaal plan staan de verschillende stappen in het reorganisatieproces beschreven. Daarnaast

Nadere informatie

Sociaal Plan - Air Products Nederland BV. Januari 2015.

Sociaal Plan - Air Products Nederland BV. Januari 2015. Sociaal Plan - Air Products Nederland BV. Januari 2015. Inleiding. Air Products ziet zich genoodzaakt op wereldwijd, Europees en op landen niveau de bedrijfsorganisaties anders in te richten teneinde te

Nadere informatie

Principe-akkoord. ADDENDUM behorend bij Sociaal Plan Parnassia Groep. Betreft : versie Sociaal Plan januari Toepassing van dit addendum

Principe-akkoord. ADDENDUM behorend bij Sociaal Plan Parnassia Groep. Betreft : versie Sociaal Plan januari Toepassing van dit addendum ADDENDUM behorend bij Sociaal Plan Parnassia Groep Betreft : versie Sociaal Plan januari 2011 1. Toepassing van dit addendum 1.1 Vanuit de wijze waarop het doorlopend Sociaal Plan van de Parnassia Groep

Nadere informatie

Kwaliteitsslag bij reorganisaties

Kwaliteitsslag bij reorganisaties Kwaliteitsslag bij reorganisaties Maruca Overdijk Mareine Callemeijn Roermond, 19 juni 2013 1 2 Reorganisatie Onderwerpen > Historie preventieve ontslagtoets > Getallen > Beleidsregels UWV en uitzonderingen

Nadere informatie

Perspectief op werk 1/ Deelonderhandelingsresultaat Sociaal Plan ING met looptijd van 5 jaar. Forse investering in jouw vakmanschap

Perspectief op werk 1/ Deelonderhandelingsresultaat Sociaal Plan ING met looptijd van 5 jaar. Forse investering in jouw vakmanschap Perspectief op werk ING en de vakorganisaties CNV Vakmensen, FNV Finance, De Unie sluiten een collectieve arbeidsovereenkomst. In de cao worden afspraken gemaakt over het Sociaal Plan, pensioen en de overige

Nadere informatie

1 escaut SOCIAAL PLAN. l'escaut woonservice. woonservice

1 escaut SOCIAAL PLAN. l'escaut woonservice. woonservice 1 escaut woonservice SOCIAAL PLAN l'escaut woonservice 4 oktober 2018 ONDERGETEKENDEN: 1. I'escaut woonservice te Vlissingen, vertegenwoordigd door J.L. van Deemter, interim directeur-bestuurder en 2.

Nadere informatie

FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES. Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks

FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES. Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks Fusie convenant 1 van 7 INLEIDING Het fusie convenant bestaat uit: - het doorlopend

Nadere informatie

De Ontslagprocedure WERKBEDRIJF. Afdeling Arbeids Juridische Dienstverlening (AJD) Maastricht

De Ontslagprocedure WERKBEDRIJF. Afdeling Arbeids Juridische Dienstverlening (AJD) Maastricht De Ontslagprocedure UWV WERKBEDRIJF Afdeling Arbeids Juridische Dienstverlening (AJD) Maastricht BEZOEKADRES UWV WERKBEDRIJF MAASTRICHT AFDELING AJD RANDWIJCKSINGEL 22 6229 EE MAASTRICHT TEL: 043 7506200

Nadere informatie

Afspraken inzake boventalligheid en tijdelijk werk d.d.25 februari 2014

Afspraken inzake boventalligheid en tijdelijk werk d.d.25 februari 2014 Afspraken inzake boventalligheid en tijdelijk werk d.d.25 februari 2014 Aanleiding Rabobank Nederland enerzijds, en de vakorganisaties De Unie, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond anderzijds, zijn op 25

Nadere informatie

Bijlage 6 bij de cao APG Groep. Sociaal Plan APG GROEP plan voor de opvang van de sociale gevolgen van reorganisaties

Bijlage 6 bij de cao APG Groep. Sociaal Plan APG GROEP plan voor de opvang van de sociale gevolgen van reorganisaties Bijlage 6 bij de cao APG Groep Sociaal Plan APG GROEP plan voor de opvang van de sociale gevolgen van reorganisaties Inhoud BIJLAGE 6 BIJ DE CAO APG GROEP... 1 HOOFDSTUK 1 DEFINITIES... 4 ARTIKEL 1. WERKGEVER...

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Regeling begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Gelet op artikel B.8 van de

Nadere informatie

22 REGELS BIJ REORGANISATIE

22 REGELS BIJ REORGANISATIE 22 REGELS BIJ REORGANISATIE Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ========= ===== * Begripsomschrijvingen 22:1:1 * Werkingssfeer 22:1:2 * Mogelijke besluiten bij reorganisatie ten aanzien van de ambtenaar 22:1:3

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT AANVULLING SOCIAAL STATUUT VOOR RABOBANK NEDERLAND

ONDERHANDELINGSRESULTAAT AANVULLING SOCIAAL STATUUT VOOR RABOBANK NEDERLAND ONDERHANDELINGSRESULTAAT AANVULLING SOCIAAL STATUUT VOOR RABOBANK NEDERLAND Rabobank Nederland enerzijds, en de vakorganisaties De Unie, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond anderzijds, hebben in het licht

Nadere informatie

Vragen en antwoorden belangstellingsregistratie

Vragen en antwoorden belangstellingsregistratie 1 TOP Finance 25 juni 2015 Vragen en antwoorden belangstellingsregistratie kwartiermakers T.b.v. Finance medewerkers 2 1 Functies 1.0 Om welke functies gaat het? Het gaat om de volgende functies: Manager

Nadere informatie

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, Achmea Interne Diensten N.V., gevestigd te Utrecht, Als partij ter ener zijde

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, Achmea Interne Diensten N.V., gevestigd te Utrecht, Als partij ter ener zijde De ondergetekenden: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, Achmea Interne Diensten N.V., gevestigd te Utrecht, Als partij ter ener zijde En FNV Bondgenoten, gevestigd te Utrecht, CNV

Nadere informatie

Reglement Centrale Bezwaarcommissie Sociaal Plan 1 mei 2013 t/m 31 december 2015

Reglement Centrale Bezwaarcommissie Sociaal Plan 1 mei 2013 t/m 31 december 2015 Reglement Centrale Bezwaarcommissie Sociaal Plan 1 mei 2013 t/m 31 december 2015 1. Doel en werkingssfeer Het Sociaal Plan Rabobank CAO biedt medewerkers die worden geraakt door een wijziging van de organisatie

Nadere informatie

F A Q. Vraag en antwoord over de uitwerking van het Sociaal Beleid Rijk (Van- Werk- naar- Werk- beleid) voor de Belastingdienst

F A Q. Vraag en antwoord over de uitwerking van het Sociaal Beleid Rijk (Van- Werk- naar- Werk- beleid) voor de Belastingdienst Vraag en antwoord over de uitwerking van het Sociaal Beleid Rijk (Van- Werk- naar- Werk- beleid) voor de Belastingdienst Waarom is er een uitwerking van het Sociaal Beleid Rijk voor de Belastingdienst?

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI DECEMBER 2013

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI DECEMBER 2013 COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI 2011 31 DECEMBER 2013 1 De ondergetekenden: Werkgever: Dierenpark Emmen Hoofdstraat 18 7811 EP Emmen als partij ter ene zijde en Werknemerspartijen:

Nadere informatie

De stoelendans anno 2018

De stoelendans anno 2018 M. Hulstijn-Botter 1 ArtikelenAfl. 4april 2018 De stoelendans anno 2018 Veranderingen binnen de organisatie kunnen ertoe leiden dat bepaalde functies komen te vervallen en nieuwe functies worden gecreëerd.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3

Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Sociaal Plan Liemerije 1 april 2011 Inhoudsopgave Inleiding...4 Hoofdstuk 1...5 1.1 Het sociaal plan... 5 1.2 Definities... 5 1.2.1 Werkgever... 5 1.2.2 Werknemer... 5 1.2.3 Boventallige werknemer... 5

Nadere informatie

1/1/18 - peildatum start functiebeschrijvingen in de bedrijven

1/1/18 - peildatum start functiebeschrijvingen in de bedrijven Stappenplan invoering Loon- en functiesysteem De cao Hibin is een collectieve arbeidsovereenkomst die is afgesloten door Koninklijke Hibin namens werkgevers enerzijds en FNV Bouw en Wonen, CNV Vakmensen

Nadere informatie

Kenmerk HR/24112011/onderhandelaarsakkoord. SOCIAAL PLAN RoUTe 14 +

Kenmerk HR/24112011/onderhandelaarsakkoord. SOCIAAL PLAN RoUTe 14 + Kenmerk HR/24112011/onderhandelaarsakkoord SOCIAAL PLAN RoUTe 14 + BEGRIPPENLIJST Begeleidingsplan Boventalligheid het begeleidingsplan bevat een schets van de individuele situatie van de werknemer, de

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN VERSIE 1.2 SOCIAAL PLAN. ten behoeve van interne reorganisaties. Stichting Maatschappelijke Opvang Verdihuis Oss

SOCIAAL PLAN VERSIE 1.2 SOCIAAL PLAN. ten behoeve van interne reorganisaties. Stichting Maatschappelijke Opvang Verdihuis Oss SOCIAAL PLAN VERSIE 2 SOCIAAL PLAN ten behoeve van interne reorganisaties Stichting Maatschappelijke Opvang Verdihuis Oss SOCIAAL PLAN VERSIE 2 DE ONDERGETEKENDEN: Werkgever: SMO Verdihuis namens deze

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 34013 30 juni 2016 Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 23 juni 2016, nr. 2016-0000141518,

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Werkorganisatie Duivenvoorde Nr. 424 28 juli 2017 Sociaal Statuut Werkorganisatie Duivenvoorde Doel en werkingssfeer

Nadere informatie

Synergorî allemaal kansen

Synergorî allemaal kansen Synergorî allemaal kansen Werkvoorzieningsschap Synergon Sociaal statuut SW-medewerkers 2014-1 januari 2019 Winschoten, oktober 2014 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen... 5 1.1. Werkingssfeer...

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN EMCO-GROEP. Voor Wsw-medewerkers. 1 maart 2014-1 januari 2018. Business Post

SOCIAAL PLAN EMCO-GROEP. Voor Wsw-medewerkers. 1 maart 2014-1 januari 2018. Business Post SOCIAAL PLAN EMCO-GROEP Voor Wsw-medewerkers 1 maart 2014-1 januari 2018 Business Post Deo INLEIDING In dit Sociaal Plan hebben de vakorganisaties Abvakabo FNV en CNV Publieke zaak en de EMCOgroep als

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN 01 JULI JULI 2014 ZIUT

SOCIAAL PLAN 01 JULI JULI 2014 ZIUT SOCIAAL PLAN 01 JULI 2012-01 JULI 2014 ZIUT Ziut - Sociaal Plan juli 2012 juli 2014 Versie 2.0 - Definitief Pagina 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 1. 1. PERIODIEK OVERLEG EN WIJZIGINGEN... 3 1. 2. UITGANGSPUNTEN

Nadere informatie

2. SELECTIEMETHODEN OP BASIS WAARVAN BEPAALD WORDT IN WELKE VOLGORDE WERKNEMERS DOOR DE VERKRIJGER EEN ARBEIDSOVEREENKOMST AANGEBODEN KRIJGEN

2. SELECTIEMETHODEN OP BASIS WAARVAN BEPAALD WORDT IN WELKE VOLGORDE WERKNEMERS DOOR DE VERKRIJGER EEN ARBEIDSOVEREENKOMST AANGEBODEN KRIJGEN Regeling van de Minister voor Rechtsbescherming van [datum] tot vaststelling van regels voor het bepalen van de volgorde waarin werknemers bij een overgang van onderneming in faillissement door de verkrijger

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT ABILITY VOOR SW-MEDEWERKERS

SOCIAAL STATUUT ABILITY VOOR SW-MEDEWERKERS SOCIAAL STATUUT ABILITY VOOR SW-MEDEWERKERS Inhoudsopgave Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Definities... 5 1.2 Werkingssfeer... 6 1.3 Bevoegdheid tot het nemen

Nadere informatie

MENTOR Power Edition, Afspiegelingsmodule UWV

MENTOR Power Edition, Afspiegelingsmodule UWV MENTOR Power Edition, Afspiegelingsmodule UWV Een toelichting bij het afspiegelingsprincipe bij ontslag van het UWV & De werking van de MENTOR Power Edition afspiegelingsmodule UWV Versie 1.5 1 mei 2007

Nadere informatie

Addendum. Algemeen Sociaal Plan

Addendum. Algemeen Sociaal Plan Addendum behorende bij het Algemeen Sociaal Plan 2013 2014 bij organisatieveranderingen in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven Versie 0.4 Augustus 2016 Inhoud Pagina Inhoud 2 Overeenkomst Fout! Bladwijzer

Nadere informatie

Bijeenkomst 17 december Organisatie & Formatierapport en plaatsingsproces ODRA

Bijeenkomst 17 december Organisatie & Formatierapport en plaatsingsproces ODRA Bijeenkomst 17 december Organisatie & Formatierapport en plaatsingsproces ODRA Programma Welkom! O&F rapport Organisatiestructuur Formatieoverzicht Toelichting plaatsingsproces Vragen? Organisatiestructuur

Nadere informatie

Sociaal Plan Alliander 1 november 2013 1 november 2016

Sociaal Plan Alliander 1 november 2013 1 november 2016 1 Sociaal Plan Alliander 1 november 2013 1 november 2016 Inhoudsopgave Inleiding 0. Over dit Sociaal Plan 0.1. Looptijd 0.2. Op wie van toepassing 1. Fase 1: de Mobiliteitsfase 1.1. Uitgangspunten 1.2.

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN STICHTING MEE ZHN

SOCIAAL PLAN STICHTING MEE ZHN Concept d.d. 26-03-2012 SOCIAAL PLAN STICHTING MEE ZHN In het kader van reorganisatie door bedrijfseconomische omstandigheden en het verlies van werkgelegenheid Het Sociaal Plan regelt de personele gevolgen

Nadere informatie

UITSPRAAK. in het geding tussen: mevrouw A, wonende te B, appellante, hierna te noemen A

UITSPRAAK. in het geding tussen: mevrouw A, wonende te B, appellante, hierna te noemen A 107607 - De overplaatsing als gevolg van boventalligheid houdt geen stand omdat de werkgever de regels die hij hiervoor heeft opgesteld niet juist heeft toegepast. in het geding tussen: UITSPRAAK mevrouw

Nadere informatie

Mijn Sociaal Plan Hoofdstuk in de cao

Mijn Sociaal Plan Hoofdstuk in de cao Mijn Sociaal Plan Hoofdstuk in de cao 2016-2017 Inhoudsopgave Inleiding 4 1 Preventieve mobiliteit 5 1.1 Uitgangspunten 1.2 Wanneer word je preventief mobiel? 1.3 Ondersteuning bij preventieve mobiliteit

Nadere informatie

Functie-indeling en beloningsstructuur Binnendienst ASR Nederland N.V.

Functie-indeling en beloningsstructuur Binnendienst ASR Nederland N.V. Artikel - 1 Definities 1. Werkgever: ASR 2. Vakorganisaties: CNV Dienstenbond, gevestigd te Hoofddorp; FNV Bondgenoten, gevestigd te Utrecht; De Unie, gevestigd te Culemborg. 3. Werknemer: de man of vrouw,

Nadere informatie

Addendum bij het doorlopend Sociaal Plan Albert Schweitzer ziekenhuis (5 maart 2009)

Addendum bij het doorlopend Sociaal Plan Albert Schweitzer ziekenhuis (5 maart 2009) Onderhandelaarakkoord addendum 24042013 Addendum bij het doorlopend Sociaal Plan Albert Schweitzer ziekenhuis (5 maart 2009) Overeengekomen voor het opvangen van de personele gevolgen die volgen uit de

Nadere informatie

Sociaal plan Mueller ten behoeve van de verhuizing naar de nieuw te bouwen locatie te Groenlo.

Sociaal plan Mueller ten behoeve van de verhuizing naar de nieuw te bouwen locatie te Groenlo. Sociaal plan Mueller ten behoeve van de verhuizing naar de nieuw te bouwen locatie te Groenlo. Inleiding Deze regeling (hierna te noemen: de Regeling), is bedoeld om de opvang van de sociale gevolgen te

Nadere informatie

REGELING HERPLAATSING EN VACATUREVERVULLING RADBOUD UNIVERSITEIT NIJMEGEN

REGELING HERPLAATSING EN VACATUREVERVULLING RADBOUD UNIVERSITEIT NIJMEGEN REGELING HERPLAATSING EN VACATUREVERVULLING RADBOUD UNIVERSITEIT NIJMEGEN vastgesteld door het college van bestuur d.d. 14 januari 2008 laatstelijk gewijzigd met ingang van 13 november 2009. In aanvulling

Nadere informatie

De volgende alinea wordt toegevoegd in de inleiding van hoofdstuk 7 van de Beleidsregels Ontslagtaak UWV (Bedrijfseconomische redenen):

De volgende alinea wordt toegevoegd in de inleiding van hoofdstuk 7 van de Beleidsregels Ontslagtaak UWV (Bedrijfseconomische redenen): Uitvoeringsinstructie UWV De volgende alinea wordt toegevoegd in de inleiding van hoofdstuk 7 van de Beleidsregels Ontslagtaak UWV (Bedrijfseconomische redenen): Sinds enige tijd komt het voor dat werkgevers

Nadere informatie

Stichting Ouderenzorg Kapelle. Sociaal Plan

Stichting Ouderenzorg Kapelle. Sociaal Plan Stichting Ouderenzorg Kapelle Sociaal Plan Juni 2006 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 2. Wederzijdse rechten en plichten...3 3. Arbeidsvoorwaardelijke regelingen... 4 4. Adviescommissie Sociale Begeleiding...

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 45451 17 december 2015 Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 7 december 25, 2015-0000300381,

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT BIJ DE REGIONALISERING VAN

SOCIAAL STATUUT BIJ DE REGIONALISERING VAN SOCIAAL STATUUT BIJ DE REGIONALISERING VAN DE BRANDWEER IN GELDERLAND-ZUID Colofon Sector: Directie Auteur(s): BGO Gelderland-Zuid Datum: 25 oktober 2012 Status: Onderhandelingsresultaat Datum ingang:

Nadere informatie