SESSIE PROCEDURES EN REGELINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SESSIE PROCEDURES EN REGELINGEN"

Transcriptie

1 SESSIE PROCEDURES EN REGELINGEN

2 ONDERWERPEN 1. SALARISGARANTIE 2. BEZWARENPROCEDURE 3. INTERNE BEZWAREN- COMMISSIE 4. ONDERHOUDS- PROCEDURE

3 1. SALARISGARANTIE BIJ IMPLEMENTATIE

4 WERKNEMERS DIE EEN FUNCTIEBESCHRIJVING KRIJGEN TOEGEWEZEN DIE IS INGEDEELD IN Hogere functiegroep dan hun huidige functie: Gaan over naar het naast hogere bedrag in de hogere salarisschaal. Zij krijgen recht op het perspectief van de nieuwe salarisschaal. Lagere functiegroep dan hun huidige functie: Gaan over naar de lagere salarisschaal met minimaal behoud van hun geldende salaris. Zij houden recht op het perspectief van hun eerdere hogere salarisschaal. Dit perspectief zal geïndexeerd worden met toekomstige cao-loonstijgingen. Bij de salarisgarantieregeling in zowel de oude als nieuwe onderhoudsprocedure is het perspectief van de medewerkers beperkt tot de nieuwe (lagere) schaal.

5 VOORBEELD Huidige salarisschaal 10 (maximum 4.000,-) wordt salarisschaal 9 (maximum 3.750,-). Huidig salaris is Nieuw maximum om naar toe te groeien is Huidig salaris is Nieuw maximum om naar te groeien is ook

6 Vraag Antwoord De implementatie van het nieuwe functieboek loopt samen met de gebruikelijke periodieke verhoging van medewerkers en daarmee met de datum dat een eventuele salarisconsequentie van toepassing wordt. Wat geldt nu eerst: eerst de reguliere periodieke verhoging (in oude schaal) en daarna overschalen naar de naast hogere periodiek in de nieuwe schaal (vanwege implementatie functieboek)? In deze situatie kan artikel a in de cao toegepast worden: Indien de werknemer een andere functie gaat vervullen waaraan een hogere salarisschaal is verbonden, komt de werknemer, nadat hij eerst is ingeschaald in tenminste het naast hogere salarisbedrag in de nieuwe schaal, in aanmerking voor een extra periodiek in de nieuwe schaal behorend bij de nieuwe functie. of meteen vanuit de oude schaal naar het naast hogere bedrag in de nieuwe schaal?

7 2. BEZWAARPROCEDURE

8 BEZWAAR- PROCEDURE De WN kan binnen 14 dagen verzoeken om een gesprek met de WG. Na dit gesprek stelt de WG de functiebeschrijving definitief vast. BEZWAAR TEGEN FUNCTIEBESCHRIJVING Als de WN hier niet om heeft verzocht binnen deze termijn en dit in redelijkheid wel van hem/ haar kan worden verwacht, stelt de WG de functiebeschrijving definitief vast. Als de WN niet instemt met het definitief besluit kan de WN binnen 30 dagen na ontvangst van de definitieve functiebeschrijving bezwaar maken bij de IBC. De WG stelt 14 dagen na ontvangst van het advies van de IBC de functiebeschrijving opnieuw vast. Als de WN niet instemt met de opnieuw vastgestelde functiebeschrijving kan WN binnen 30 dagen bezwaar maken bij de (landelijke beroepscommissie).

9 BEZWAAR- PROCEDURE De WN kan binnen 14 dagen verzoeken om een gesprek met de WG. Na dit gesprek stelt de WG de functie-indeling definitief vast. BEZWAAR TEGEN FUNCTIE-INDELING Als de WN hier niet om heeft verzocht binnen deze termijn en dit in redelijkheid wel van hem/ haar kan worden verwacht, stelt de WG de functie-indeling definitief vast. Als de WN niet instemt met het definitief besluit kan de WN binnen 30 dagen na ontvangst van de definitieve functie-indeling bezwaar maken bij de IBC. De WG stelt 14 dagen na ontvangst van het advies van de IBC de functie-indeling opnieuw vast. Als de WN niet instemt met de opnieuw vastgestelde functieindeling kan WN binnen 30 dagen bezwaar maken bij de (landelijke beroepscommissie).

10 LANDELIJKE BEROEPSCOMMISSIE De LBC is bevoegd uitspraak te doen over het advies van de IBC. De uitspraak van de LBC is bindend. WG of WN kan bezwaar maken tegen uitspraak van de IBC door indiening beroepsschrift. Partijen betrokken bij de cao zijn verantwoordelijk voor inrichting van LBC. De LBC wordt opgeheven op 31 december 2016.

11 Vraag Antwoord Het nieuwe functieboek dient volgens de afspraak in de cao voor 1 januari 2016 geïmplementeerd te zijn. Kan echter de doorlooptijd van een voor 1 januari 2016 opgestarte bezwarenprocedure doorlopen? De werkgever moet voor 1 januari 2016 alle functiebeschrijvingen en bijbehorende functiewaarderingen aan de werknemers hebben voorgelegd. Hierbij is het mogelijk dat de opgestarte bezwarenprocedure doorloopt na 1 januari 2016

12 3. INTERNE BEZWARENCOMMISSIE

13 INTERNE BEZWAREN- COMMISSIE A. Samenstelling en procedure B. Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden C. Werkwijze

14 A. SAMENSTELLING EN PROCEDURE Werkgever is verantwoordelijk voor inrichting IBC. Commissie bestaat uit: 1 lid namens werkgever 1 lid namens werknemers aan te wijzen door OR Een onafhankelijke voorzitter De leden zijn niet werkzaam bij of op enige wijze verbonden aan de organisatie. IBC stelt zelf haar procedure inclusief redelijke termijnen vast. De werkgever maakt deze procedure bekend aan werknemers. Werkgever en werknemer die bezwaar maakt, leggen vooraf schriftelijk vast of het advies van IBC bindend zal zijn.

15 B. TAKEN, VERANTWOORDELIJK- HEDEN EN BEVOEGDHEDEN Taak Behandelen van bezwaarschriften tegen de functiebeschrijving en de functieindeling teneinde de werkgever van advies te dienen. Verantwoordelijkheden Zorgvuldige, objectieve en tijdige behandeling van de bezwaarschriften. Bevoegdheden Behandeling van bezwaarschrift en werkwijze van IBC binnen randvoorwaarden, leidend tot een onafhankelijk advies aan de werkgever.

16 C. WERKWIJZE IBC ONTVANKELIJKHEID Ontvankelijk Verkeerde functiebeschrijving toegewezen. Functiebeschrijving voldoet niet aan de eisen. Functiebeschrijving is niet actueel op peildatum. Juist gevolgde procedure. Niet ontvankelijk Bezwaar buiten de bezwaartermijn. Bezwaar tegen salaris.

17 C. WERKWIJZE IBC BEZWAAR EN VERWEER Stukken aanwezig en gemotiveerd bezwaarschrift. Men mag niet volstaan met ik maak bezwaar omdat ik het er niet mee eens ben. Overweging richting IBC: indien niet of deels gemotiveerd, verzoeken om aanvulling. Voorbeeld opzet brief bezwaar (hand out).

18 C. WERKWIJZE IBC GANGBARE BEHANDELING Bevestigen. Bepalen ontvankelijkheid. Eventueel: partijen uitnodigen en hoor/ wederhoor toepassen. Eventueel: aanvullende informatie verzamelen. Uitspraak. Advies formuleren. Advies aan werkgever (cc. werknemer).

19 Vraag Antwoord Is het mogelijk om een IBC met een aantal collega-instellingen in te richten in de vorm van een Regionale Bezwaren Commissie? Dit is mogelijk als de onafhankelijkheid van de commissieleden is gewaarborgd. Waarvan dienen de leden van de IBC kennis te hebben c.q. opgeleid te zijn? De leden van de IBC hebben kennis benodigd van de cao, systemen en procedures!

20 4. ONDERHOUDSPROCEDURE

21 ONDERHOUDS- PROCEDURE FUNCTIE- WAARDERING NA INVOERING GENERIEK FUNCTIEBOEK Eenmaal per 2 jaar stelt WG in overleg met OR of PVT vast of het functiegebouw om onderhoud vraagt. De WG is verantwoordelijk voor een actuele beschrijving van de functies. Tevens kan de WN om herziening van zijn/ haar functiebeschrijving en functiewaardering vragen. Als basis voor de indeling geldt de beschrijving van de organieke werkzaamheden die de WN duurzaam uitoefent. De mogelijkheid tot bezwaar verloopt gelijk aan de bezwaarprocedure voor de invoering van het generiek functieboek. Met als verschil dat als de WN niet instemt met het definitief besluit van de WG de MW (alleen) bezwaar kan maken tegen de functiebeschrijving en functiewaardering bij de Commissie van Geschillen.

22 Vraag Wanneer is sprake van regulier onderhoud en wanneer van implementatie nieuwe functieboek? Antwoord De werkgever heeft uiterlijk op 1 januari 2016 het nieuwe functieboek geïmplementeerd. Tot het moment dat het nieuwe functieboek is geïmplementeerd, past de werkgever de oude onderhoudsprocedure, inschalings- en salarisgarantieregeling toe. Pas op het moment dat een organisatie haar nieuwe of gewijzigde functies koppelt aan de matrixfuncties uit het nieuwe functieboek is de implementatie een feit. Dan zijn ook de afspraken over inschaling en salarisgarantie die horen bij de implementatie van toepassing (cao bijlage I Inleiding). Let op: de nieuwe functiegroep is van toepassing vanaf het moment dat de werkgever heeft vastgesteld dat de functie van de medewerker is gewijzigd. Na implementatie van het nieuwe functieboek kan een jeugdzorgorganisatie regulier onderhoud toepassen. Dan geldt bij wijziging van de functiegroep de inschalings- of salarisgarantieregeling in de nieuwe cao (bijlage I.C.).

23 HUMAN CAPITAL GROUP WILMA VAN VUUREN FRANK VAN GENE

Bijlage 11.B Invoerings- en bezwaarprocedure bij de invoering van het generieke functieboek

Bijlage 11.B Invoerings- en bezwaarprocedure bij de invoering van het generieke functieboek Bijlage 11.B Invoerings- en bezwaarprocedure bij de invoering van het generieke functieboek 1. Wijze van invoering nieuwe functiebeschrijvingen en bezwaarprocedure 1. De werkgever maakt een beschrijving

Nadere informatie

1/1/18 - peildatum start functiebeschrijvingen in de bedrijven

1/1/18 - peildatum start functiebeschrijvingen in de bedrijven Stappenplan invoering Loon- en functiesysteem De cao Hibin is een collectieve arbeidsovereenkomst die is afgesloten door Koninklijke Hibin namens werkgevers enerzijds en FNV Bouw en Wonen, CNV Vakmensen

Nadere informatie

Implementatieplan functiegebouw Hibin

Implementatieplan functiegebouw Hibin Implementatieplan functiegebouw Hibin Inhoud 1. Aanleiding... 2 2. Planning... 2 3. Invoeren functie-/loongebouw... 3 1. Voorbereiding... 3 2. Opstellen of actualiseren functiebeschrijvingen (01-01-2018

Nadere informatie

PLENAIRE BIJEENKOMST IMPLEMENTATIE FUNCTIEBOEK JEUGDZORG

PLENAIRE BIJEENKOMST IMPLEMENTATIE FUNCTIEBOEK JEUGDZORG PLENAIRE BIJEENKOMST IMPLEMENTATIE FUNCTIEBOEK JEUGDZORG Programma 9.30 uur Inloop 10.00 uur Plenaire start 12.00 uur Lunch 13.00 uur Sessie 1 14.00 uur Pauze 14.15 uur Sessie 2 15.15 uur Afsluiting Sessies:

Nadere informatie

1. Algemeen. Artikel 1.1 Definities

1. Algemeen. Artikel 1.1 Definities 1. Algemeen Artikel 1.1 Definities In deze bijlage wordt verstaan onder: FWG : het computerondersteunde functiewaarderingsysteem als bedoeld in artikel 7.1.3 van de CAO. De laatst vastgestelde versie is

Nadere informatie

Bijlage D Protocol FunctieWaardering Gezondheidszorg. 1. Algemeen

Bijlage D Protocol FunctieWaardering Gezondheidszorg. 1. Algemeen Bijlage D Protocol FunctieWaardering Gezondheidszorg 1. Algemeen Artikel 1.1 Definities In deze bijlage wordt verstaan onder: FWG : het functiewaarderingsysteem als bedoeld in artikel 7.1.3 van de cao.

Nadere informatie

Bezwaar- en beroepsprocedure functiewaardering (Bijlage 15 CAO OBD 2004) (artikel 20, lid 5 CAO Onderwijsadviesbureaus)

Bezwaar- en beroepsprocedure functiewaardering (Bijlage 15 CAO OBD 2004) (artikel 20, lid 5 CAO Onderwijsadviesbureaus) 070455/446 29 oktober 2007 In artikel 20 van de CAO wordt verwezen naar de onderhoudsprocedure, bezwaar- en beroepsprocedure alsmede de Garantieregeling voor wat betreft de artikelen 1, derde lid, artikelen

Nadere informatie

Inhoud. Functiewaardering in het kort. FWG en uw salaris

Inhoud. Functiewaardering in het kort. FWG en uw salaris FWG in Vogelvlucht Inhoud Functiewaardering in het kort 3 FWG en uw salaris 5 Hoe is de zwaarte van uw functie bepaald? Beschrijven Waarderen met FWG 3.0 IJkfuncties Toetsing en besluit 7 7 9 10 11 Wat

Nadere informatie

Bijlage II Procedure FuWater

Bijlage II Procedure FuWater Bijlage II Procedure FuWater Artikel 1.1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: a. ambtenaar: degene zoals bedoeld in artikel 1.2.1, van de Sectorale arbeidsvoorwaardenregelingen waterschapspersoneel

Nadere informatie

SESSIE FUNCTIEWAARDERINGSMETHODEN

SESSIE FUNCTIEWAARDERINGSMETHODEN SESSIE FUNCTIEWAARDERINGSMETHODEN ONDERWERPEN 1. BAKKENIST METHODE 2. MNT VERGELIJKEND INDELEN 3. VEELGESTELDE VRAGEN RONDOM WAARDEREN 4. MEERDERE CAO S 1. BAKKENIST-METHODE VOOR FUNCTIE-WAARDERING EN

Nadere informatie

2010-2011 FWG in vogelvlucht

2010-2011 FWG in vogelvlucht 1 2010-2011 FWG in vogelvlucht 2 Inhoud Functiewaardering in het kort 3 FWG en uw salaris 4 Hoe is de zwaarte van uw functie bepaald? 5 Beschrijven 5 Waarderen met FWG 3.0 6 IJ kfuncties 7 Toetsing en

Nadere informatie

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS INVOERING FUNCTIE-/LOONGEBOUW EN TOEPASSING BEOORDELINGSSYSTEMATIEK CAO DAGBLADJOURNALISTEN

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS INVOERING FUNCTIE-/LOONGEBOUW EN TOEPASSING BEOORDELINGSSYSTEMATIEK CAO DAGBLADJOURNALISTEN FREQUENTLY ASKED QUESTIONS INVOERING FUNCTIE-/LOONGEBOUW EN TOEPASSING BEOORDELINGSSYSTEMATIEK CAO DAGBLADJOURNALISTEN Ten aanzien van de invoering en toepassing van het functie-/loongebouw Algemeen 1.

Nadere informatie

INTERACTIEVE SESSIE PLAN VAN AANPAK

INTERACTIEVE SESSIE PLAN VAN AANPAK INTERACTIEVE SESSIE PLAN VAN AANPAK ONDERWERPEN 1. DOEL SESSIE 2. INVENTARISATIE ONDERWERPEN 3. PLAN VAN AANPAK 1. DOEL SESSIE ERVARINGEN DELEN A. (Beoogde) aanpak E. (Geplande) rol betrokkenen B. Geleerd

Nadere informatie

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs:

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs: Bezwaar van docent bewegingsonderwijs tegen aanstelling in LA met persoonlijke toelage, gegrond Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs:

Nadere informatie

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het christelijk en algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het christelijk en algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs Bezwaar van docent bewegingsonderwijs tegen aanstelling in LA met persoonlijke toelage, gegrond Bezwarencommissie Functiewaardering voor het christelijk en algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

UITSPRAAK. [Bestuur], gevestigd te [vestigingsplaats], verweerder, hierna te noemen de werkgever

UITSPRAAK. [Bestuur], gevestigd te [vestigingsplaats], verweerder, hierna te noemen de werkgever 108101 - Het bezwaar tegen handhaving van de functie informatiemanager schaal 11 is gegrond omdat bepaalde structurele werkzaamheden niet in de functiebeschrijving zijn opgenomen. in het geding tussen:

Nadere informatie

RUD Utrecht. Procedureregeling functiebeschrijving en waarderingrud Utrecht

RUD Utrecht. Procedureregeling functiebeschrijving en waarderingrud Utrecht RUD Utrecht Procedureregeling functiebeschrijving en waarderingrud Utrecht 1 Regeling functiebeschrijving en -waardering RUD Utrecht Het dagelijks bestuur van de RUD Utrecht Overwegende - dat de RUD Utrecht

Nadere informatie

A. Nieuwe functie- en loonstructuur

A. Nieuwe functie- en loonstructuur CAO SCHILDERS-, AFWERKINGS- EN GLASZETBEDRIJF 2011-2013 PRINCIPE-AKKOORD over FUNCTIE- EN LOONSTRUCTUUR Partijen betrokken bij de CAO voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf - de Koninklijke

Nadere informatie

KLM ICT MSG Functiehuis

KLM ICT MSG Functiehuis KLM ICT MSG Functiehuis Bezwaarprocedure HR CIO/IS Juni 2013 Samenvatting procedure Bezwaar & Beroep Indeling MSG-functies Wanneer je het niet eens bent met de indeling van het niveau van je functie bespreek

Nadere informatie

Informatiebrochure. Invoering HR21. Gemeente Littenseradiel

Informatiebrochure. Invoering HR21. Gemeente Littenseradiel Informatiebrochure Invoering HR21 Gemeente Littenseradiel Verbindt functies, competenties en resultaten April 2012 Inhoudsopgave Een nieuw functieboek voor de gemeente Littenseradiel 3 HR21 3 Het selecteren

Nadere informatie

Betreft: gezamenlijke verklaring NVJ/NDP loongebouw Dagbladjournalisten (inclusief toevoegingen NVJ in cursief)

Betreft: gezamenlijke verklaring NVJ/NDP loongebouw Dagbladjournalisten (inclusief toevoegingen NVJ in cursief) Aan de NVJ-leden werkzaam bij de Dagbladen Amsterdam, 6 februari 2007 Betreft: gezamenlijke verklaring NVJ/NDP loongebouw Dagbladjournalisten (inclusief toevoegingen NVJ in cursief) Geachte mevrouw, mijnheer,

Nadere informatie

Functie-indeling en beloningsstructuur Binnendienst Fortis Verzekeringen Nederland N.V.

Functie-indeling en beloningsstructuur Binnendienst Fortis Verzekeringen Nederland N.V. Artikel 1 Definities 1. Werkgever: 2. Vakorganisaties: CNV Dienstenbond, gevestigd te Hoofddorp; FNV Bondgenoten, gevestigd te Utrecht; De Unie, gevestigd te Culemborg; Beroepsorganisatie Banken Verzekeringen

Nadere informatie

FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o.

FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o. FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o. Juni 2012 Opgesteld door de SKPO in samenwerking met Leeuwendaal VOS/ABB Functiebouwwerk en Toelagebeleid SKPO 1 FUNCTIEBOUWWERK In dit deel van de

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN Zorgcentrum Horizon

SOCIAAL PLAN Zorgcentrum Horizon SOCIAAL PLAN Zorgcentrum Horizon Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN 1.1 Inleiding Zorgcentrum Horizon zal met ingang van 1 januari 2015 de werkwijze in de facilitaire dienst, met name de keuken ingrijpend

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G Landelijke Bezwarencommissie functiewaardering PO, VO en MBO. Meer informatie op

J A A R V E R S L A G Landelijke Bezwarencommissie functiewaardering PO, VO en MBO. Meer informatie op 1 J A A R V E R S L A G 2 0 1 7 Landelijke Bezwarencommissie functiewaardering PO, VO en MBO Meer informatie op www.onderwijsgeschillen.nl 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Samenstelling van de Commissie...

Nadere informatie

PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING GEMEENTE STICHTSE VECHT

PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING GEMEENTE STICHTSE VECHT PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING GEMEENTE STICHTSE VECHT Secretariaat BPL Partners in BPL ING bank 65.13.65.465 Postbus 1255 T 070-414 27 00 (Leeuwendaal) KVK 54423392 2280 CG

Nadere informatie

4 BELONING. 4.1 Beloning en inschaling

4 BELONING. 4.1 Beloning en inschaling 14 4 BELONING 4.1 Beloning en inschaling 4.1.1 Inschaling Artikel 28 1. Het niveau van de functie bij de werkgever wordt bepaald aan de hand van het systeem van functiewaardering dat is overeengekomen

Nadere informatie

Logistiek medewerker Ok en functiewaardering

Logistiek medewerker Ok en functiewaardering Logistiek medewerker Ok en functiewaardering FWG ontrafeld Isala Marie-Anne Nijhuis Datum 29 mei 2015 Inhoud Inleiding Introductie FWG Procedures Nieuwe functie Herindeling Herbeschrijving Functiebeschrijving

Nadere informatie

Onderwerp: Wijziging Procedureregeling Fube & Fuwa gemeente Heusden 2009

Onderwerp: Wijziging Procedureregeling Fube & Fuwa gemeente Heusden 2009 College V20100243 Onderwerp: Wijziging Procedureregeling Fube & Fuwa gemeente Heusden 2009 Collegevoorstel Inleiding: Op 21 juli 2009 heeft uw college de Procedureregeling FuBe & FuWa gemeente Heusden

Nadere informatie

BEZWARENCOMMISSIE FUNCTIEAARDERING VOOR HET CHRISTELIJK EN ALGEMEEN BIJZONDER PRIMAIR EN VOORTGEZET ONDERWIJS

BEZWARENCOMMISSIE FUNCTIEAARDERING VOOR HET CHRISTELIJK EN ALGEMEEN BIJZONDER PRIMAIR EN VOORTGEZET ONDERWIJS BEZWARENCOMMISSIE FUNCTIEAARDERING VOOR HET CHRISTELIJK EN ALGEMEEN BIJZONDER PRIMAIR EN VOORTGEZET ONDERWIJS UITSPRAAK 07.01 27 maart 2007 Bezwaar tegen inschaling als studiecoördinator met terugwerkende

Nadere informatie

Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering gemeente Helmond

Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering gemeente Helmond GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Helmond Nr. 47629 24 maart 2017 Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering gemeente Helmond Burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond;

Nadere informatie

PROCEDUREREGELING BEHEER EN BEHOUD FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING HR21

PROCEDUREREGELING BEHEER EN BEHOUD FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING HR21 PROCEDUREREGELING BEHEER EN BEHOUD FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING HR21 GEMEENTE TERSCHELLING Burgemeester en wethouders van de ; Overwegende: dat bij besluit van 7 februari 2012 is vastgelegd

Nadere informatie

Concept Communicatieplan

Concept Communicatieplan Concept Communicatieplan DATUM AUTEUR VERSIE Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Achtergrond... 3 1.2 Doelstelling... 3 1.3 Randvoorwaarden... 3 2 Communicatiestrategie... 4 2.1 Doelgroepen...

Nadere informatie

Invoering functie-/loongebouw en beoordelingssystematiek. Informatie voor de journalisten

Invoering functie-/loongebouw en beoordelingssystematiek. Informatie voor de journalisten Invoering functie-/loongebouw en beoordelingssystematiek CAO Dagbladjournalisten Informatie voor de journalisten Inhoudsopgave Voorwoord 1 Inleiding 2 Het functiegebouw Begrippenlijst De functiewaardering

Nadere informatie

FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o.

FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o. [] ~ s t;.;hl:ng ~. Katltot"e ~ en - Prot~sl.;~nls Chrlst~!., Ie OndBrnijs Elndho\Cn o.o. FUNCTIEBOUWWERK EN TOELAGEBELEID SKPO EINDHOVEN e.o. Juni 2012 Opgesteld door de SKPO in samenwerking met Leeuwendaal

Nadere informatie

SAMENVATTING ADVIES. de bestuurscommissie van C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever

SAMENVATTING ADVIES. de bestuurscommissie van C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever SAMENVATTING 104042 Bezwaar tegen waardering als Docent-LB VO Werknemer is afgewezen in de sollicitatieprocedure voor een LC-functie aan een openbare school. Werknemer heeft intern bezwaar ingediend, de

Nadere informatie

Flexkompaan-medewerker: de werknemer die een arbeidscontract heeft bij Flexkompaan BV en gedetacheerd

Flexkompaan-medewerker: de werknemer die een arbeidscontract heeft bij Flexkompaan BV en gedetacheerd CVDR Officiële uitgave van WVS-groep. Nr. CVDR484578_1 5 juni 2018 Regeling organieke functiewaardering 2018 Regeling organieke functiewaardering 2018 Inhoudsopgave Artikel 1 Definities 3 Artikel 2 Algemeen

Nadere informatie

Onder mannelijke naamgevingen worden in deze regeling tevens vrouwelijke naamgevingen begrepen.

Onder mannelijke naamgevingen worden in deze regeling tevens vrouwelijke naamgevingen begrepen. Functiewaardering Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. medewerker : de ambtenaar in de zin van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling voor de

Nadere informatie

Het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie

Het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie Het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie overwegende dat bij besluit is vastgelegd dat de GR-BAR per 1-1-2014 voor het beschrijven en waarderen van functies aansluiting zoekt

Nadere informatie

CAO voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf. Reglement Geschillencommissie Vastgesteld op 27 maart 2012

CAO voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf. Reglement Geschillencommissie Vastgesteld op 27 maart 2012 CAO voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf Vastgesteld op 27 maart Versie 0.2 Mvw 21/2/ Inhoud Artikel 1. Begripsbepalingen 3 Artikel 2. Samenstelling van de Geschillencommissie 3 Artikel 3.

Nadere informatie

Instemmingsgeschil VO-artikel 12 lid 1 onder g WMS (toekenning generieke toelage teamleiders)

Instemmingsgeschil VO-artikel 12 lid 1 onder g WMS (toekenning generieke toelage teamleiders) SAMENVATTING 104469 - Instemmingsgeschil VO-artikel 12 lid 1 onder g WMS (toekenning generieke toelage teamleiders) GMR heeft geweigerd in te stemmen met het voornemen om voor alle teamleiders, ongeacht

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G Landelijke Bezwarencommissie functiewaardering PO, VO en MBO. Meer informatie op

J A A R V E R S L A G Landelijke Bezwarencommissie functiewaardering PO, VO en MBO. Meer informatie op J A A R V E R S L A G 2 0 1 6 Landelijke Bezwarencommissie functiewaardering PO, VO en MBO Meer informatie op www.onderwijsgeschillen.nl Inleiding Naar aanleiding van de onderbrenging van diverse landelijk

Nadere informatie

PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING. BghU

PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING. BghU PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING BghU Het bestuur van de Belastingsamenwerking gemeenten & hoogheemraadschap Utrecht (BghU); Overwegende: dat bij besluit van 28 oktober 2016 is

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G Landelijke Bezwarencommissie functiewaardering PO, VO en MBO. Meer informatie op

J A A R V E R S L A G Landelijke Bezwarencommissie functiewaardering PO, VO en MBO. Meer informatie op J A A R V E R S L A G 2 0 8 Landelijke Bezwarencommissie functiewaardering PO, VO en MBO Meer informatie op www.onderwijsgeschillen.nl 2 Inhoudsopgave. Inleiding... 3 2. Samenstelling van de Commissie...

Nadere informatie

Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied: Overwegende: dat bij besluit van 27 juni

Nadere informatie

FUWA RK VO , 6 oktober 2011

FUWA RK VO , 6 oktober 2011 FUWA RK VO 2011-02, 6 oktober 2011 Bezwaarde benoemd in de functie van Facilitair Medewerker C met Salarisschaal 4: bezwaar ongegrond Samenvatting Het bezwaar van bezwaarde betreft de beschrijving van

Nadere informatie

FUNCTIEBOEK & FUNCTIEBOUWWERK

FUNCTIEBOEK & FUNCTIEBOUWWERK FUNCTIEBOEK & FUNCTIEBOUWWERK Concept nr. 3 Maart 2010-1 - Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1. Functieboek... 4 1.1 Inleiding... 4 1.2 Keuze Functieboek Het Sticht... 5 1.3 Overzicht huidige normfuncties en

Nadere informatie

Cao Openbare Bibliotheken Gewijzigde artikelen per 1 januari 2017

Cao Openbare Bibliotheken Gewijzigde artikelen per 1 januari 2017 Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken Cao Openbare Bibliotheken 2015-2019 - Gewijzigde artikelen per 1 januari 2017 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 4 (Aard van de arbeidsovereenkomst)

Nadere informatie

REGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN WAARDERING OMGEVINGSDIENST GRONINGEN CONCEPT

REGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN WAARDERING OMGEVINGSDIENST GRONINGEN CONCEPT REGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN WAARDERING OMGEVINGSDIENST GRONINGEN CONCEPT Bijzonder Georganiseerd Overleg Groningen 15 mei 2013 1 Artikel 1. Definities In deze regeling wordt verstaan onder: a. Functiehouder:

Nadere informatie

Bijlage XII Akkoord CAO Jeugdzorg 2014-2015

Bijlage XII Akkoord CAO Jeugdzorg 2014-2015 Bijlage XII Akkoord CAO Jeugdzorg 2014-2015 De ondergetekenden, de organisatie van werkgevers Jeugdzorg Nederland en de volgende organisaties van werknemers 1. Abvakabo FNV 2. CNV Publieke Zaak 3. FBZ:

Nadere informatie

Regeling Generiek Functieprofiel en Functiewaardering van de Gemeente Schiedam

Regeling Generiek Functieprofiel en Functiewaardering van de Gemeente Schiedam GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Schiedam. Nr. 108990 9 augustus 2016 Regeling Generiek Functieprofiel en Functiewaardering van de Gemeente Schiedam Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES. Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks

FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES. Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks Fusie convenant 1 van 7 INLEIDING Het fusie convenant bestaat uit: - het doorlopend

Nadere informatie

AANPAK INVOERING VAN HR21 GRIFFIE GEMEENTE GRONINGEN DE WERKGEVERSCOMMISSIE VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN:

AANPAK INVOERING VAN HR21 GRIFFIE GEMEENTE GRONINGEN DE WERKGEVERSCOMMISSIE VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Groningen. Nr. 100666 22 juli 2016 AANPAK INVOERING VAN HR21 GRIFFIE GEMEENTE GRONINGEN DE WERKGEVERSCOMMISSIE VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN: Gelet op

Nadere informatie

Onderhandelaarsakkoord CAO Jeugdzorg 2014-2015

Onderhandelaarsakkoord CAO Jeugdzorg 2014-2015 Onderhandelaarsakkoord CAO Jeugdzorg 2014-2015 De ondergetekenden, de organisatie van werkgevers Jeugdzorg Nederland en de volgende organisaties van werknemers 1. Abvakabo FNV 2. CNV Publieke Zaak 3. FBZ:

Nadere informatie

Akkoord CAO Jeugdzorg 2014-2015

Akkoord CAO Jeugdzorg 2014-2015 Akkoord CAO Jeugdzorg 2014-2015 De ondergetekenden, de organisatie van werkgevers Jeugdzorg Nederland en de volgende organisaties van werknemers 1. Abvakabo FNV 2. CNV Publieke Zaak 3. FBZ: Federatie van

Nadere informatie

Uitspraaknr. F

Uitspraaknr. F Landelijke bezwarencommissie onderwijs inzake functiewaardering (mr. B.K. Olivier, mr. J.G. Schouten, B.A. Béguin) Uitspraaknr. F 06.051 Datum: 13 februari 2007 Oordeel inzake het geschil tussen De heer

Nadere informatie

Commissie van Advies Bezwaren Functiewaardering (CABF) Jaarverslag 2015

Commissie van Advies Bezwaren Functiewaardering (CABF) Jaarverslag 2015 Commissie van Advies Bezwaren Functiewaardering (CABF) Jaarverslag 2015 Secretariaat: Centrum Arbeidsverhoudingen (CAOP) Postbus 556, 2501 CN Den Haag Lange Voorhout 13 Telefoon: 070-376 5865 E-mail: info@cabf.nl

Nadere informatie

CONCEPT. De Minister van Veiligheid en Justitie, Gelet op artikel 6, negende lid, van het Besluit bezoldiging politie: Besluit:

CONCEPT. De Minister van Veiligheid en Justitie, Gelet op artikel 6, negende lid, van het Besluit bezoldiging politie: Besluit: directoraat-generaal Veiligheid Personeel & Materieel CONCEPT Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie van DGV Politie/Personeel en Materieel, houdende invoering van de Tijdelijke regeling functieonderhoud

Nadere informatie

Commissie van Advies Bezwaren Functiewaardering (CABF) Jaarverslag 2014

Commissie van Advies Bezwaren Functiewaardering (CABF) Jaarverslag 2014 Commissie van Advies Bezwaren Functiewaardering (CABF) Jaarverslag 2014 Secretariaat: Centrum Arbeidsverhoudingen (CAOP) Postbus 556, 2501 CN Den Haag Lange Voorhout 13 Telefoon: 070-376 5997 E-mail: info@cabf.nl

Nadere informatie

- 4 e Concept PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING GEMEENTE BRUNSSUM

- 4 e Concept PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING GEMEENTE BRUNSSUM - 4 e Concept PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING GEMEENTE BRUNSSUM Mei 2009 1 Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Brunssum; Overwegende, dat met betrekking

Nadere informatie

MIHO 2013-2015. Algemene regels betreffende arbeidsvoorwaarden voor het middelbaar- en hoger personeel

MIHO 2013-2015. Algemene regels betreffende arbeidsvoorwaarden voor het middelbaar- en hoger personeel Algemene regels betreffende arbeidsvoorwaarden voor het middelbaar- en hoger personeel 1 april 2013 tot en met 31 maart 2015 1 Algemene regels betreffende arbeidsvoorwaarden voor het middelbaar en hoger

Nadere informatie

Functiewaardering in de Groothandel in Bloembollen. praktische wegwijzer

Functiewaardering in de Groothandel in Bloembollen. praktische wegwijzer Functiewaardering in de Groothandel in Bloembollen praktische wegwijzer INLEIDING In de CAO van de Groothandel in Bloembollen is afgesproken dat bij de indeling van functies gebruik gemaakt wordt van het

Nadere informatie

Bezwaarde benoemd in de functie van onderwijsassistent schaal 5: bezwaar gegrond

Bezwaarde benoemd in de functie van onderwijsassistent schaal 5: bezwaar gegrond LANDELIJKE BEZWARENCOMMISSIE FUNCTIEWAARDERING CONFESSIONEEL BVE FUWA Confessioneel BVE 2014-01 18 november 2014 Bezwaarde benoemd in de functie van onderwijsassistent schaal 5: bezwaar gegrond Samenvatting

Nadere informatie

Commissie van Advies bezwaren functiewaardering Politie

Commissie van Advies bezwaren functiewaardering Politie Functie : Groepschef Verkeershandhavingsteam (VHT) Schaal ingedeeld : schaal 8 gevraagd : schaal 9 Dossier: 13.17 Uitspraak: 2013 Bijzonderheden Argumenten van het bevoegd gezag en de ambtenaar Samengevat

Nadere informatie

ORBA IN HET SLAGERSBEDRIJF INFORMATIEBROCHURE VOOR WERKNEMERS

ORBA IN HET SLAGERSBEDRIJF INFORMATIEBROCHURE VOOR WERKNEMERS ORBA IN HET SLAGERSBEDRIJF INFORMATIEBROCHURE VOOR WERKNEMERS INHOUDSOPGAVE Inleiding 4 Wat is ORBA? 6 Hoe wordt een functie ingedeeld? 9 Wat gebeurt er met mijn salaris? Wat als ik het niet eens ben met

Nadere informatie

Regeling Functiewaardering Gemeente Deventer

Regeling Functiewaardering Gemeente Deventer Regeling Functiewaardering Gemeente Deventer inwerking getreden 1 juli 1999 gewijzigd per datum 1 december 2007 ALGEMEEN Artikel 1 1. Deze regeling is van toepassing op medewerkers van wie de bezoldiging

Nadere informatie

Harmonisatie Peuterspeelzalen, Landelijk Sociaal Plan

Harmonisatie Peuterspeelzalen, Landelijk Sociaal Plan Harmonisatie Peuterspeelzalen, Landelijk Sociaal Plan Ex art. 1.3.7 CAO W&MD en ex art. 1.4.8 CAO Kinderopvang Sociaal plan d.d. 23 juni 2011 De ondergetekenden, MOgroep Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening,

Nadere informatie

het College van bestuur van het C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever

het College van bestuur van het C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever Samenvatting 02073 Commissie voor geschillen Geschil omtrent inschaling van de functie. De werknemer treedt in tijdelijke dienst van de werkgever en ontvangt eerst een salarisstrook met vermelding van

Nadere informatie

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs:

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs: Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs: Uitspraak 07.02 12 juni 2007 Functiebeschrijving en waardering mediathecaris. Appellant heeft

Nadere informatie

SAMENVATTING ADVIES. het College van Bestuur van C, gevestigd te B, verweerder, hierna te noemen de werkgever gemachtigde: de heer mr. J.A.

SAMENVATTING ADVIES. het College van Bestuur van C, gevestigd te B, verweerder, hierna te noemen de werkgever gemachtigde: de heer mr. J.A. 104801 SAMENVATTING De onderscheidende activiteiten in de door werknemer gewenste functie van Diensthoofd C (schaal 13) en de functie van Diensthoofd B (schaal 12) betreffen de gebieden van de werkzaamheden,

Nadere informatie

handboek loonsysteem timmerindustrie

handboek loonsysteem timmerindustrie handboek loonsysteem timmerindustrie Inleiding Op 1 januari 2006 is de Timmerindustrie gestart met de invoering van een nieuw functiesysteem. Het systeem is gebaseerd op de functiewaarderingmethode die

Nadere informatie

UITSPRAAK. het College van Bestuur van C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever gemachtigde: de heer mr. A.L.W.G.

UITSPRAAK. het College van Bestuur van C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever gemachtigde: de heer mr. A.L.W.G. 107524 - Het bezwaar tegen de beschrijving en waardering van de functie van psychodiagnostisch assistent is ongegrond omdat de opgedragen werkzaamheden passen binnen de toegekende functie en de kenmerkscores

Nadere informatie

Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering SED organisatie

Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering SED organisatie Procedureregeling functiebeschrijving en functiewaardering SED organisatie Procedureregeling Functiebeschrijving en functiewaardering SED organisatie De colleges van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen

Nadere informatie

BEDRIJFS-CAO ENECO

BEDRIJFS-CAO ENECO BEDRIJFS-CAO ENECO 2017-2018 Eneco Bedrijfs-cao 2017-2018 - DEF versie 1 van 13 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN... 3 1.1 STRUCTUUR... 3 1.2 DEFINITIES... 3 1.3 GELDIGHEIDSDUUR... 3 HOOFDSTUK

Nadere informatie

UITSPRAAK in het geding tussen: de heer A, wonende te B, bezwaarde, hierna te noemen A gemachtigde: mevrouw mr. J.G.T.M. Bekkers-Van Heumen

UITSPRAAK in het geding tussen: de heer A, wonende te B, bezwaarde, hierna te noemen A gemachtigde: mevrouw mr. J.G.T.M. Bekkers-Van Heumen 107336 UITSPRAAK in het geding tussen: de heer A, wonende te B, bezwaarde, hierna te noemen A gemachtigde: mevrouw mr. J.G.T.M. Bekkers-Van Heumen en het College van Bestuur van C, gevestigd te D, verweerder,

Nadere informatie

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs:

Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs: Bezwarencommissie Functiewaardering voor het Christelijk en Algemeen bijzonder primair en voortgezet onderwijs: Uitspraak 07.03 9 oktober 2007 Functiewaardering remedial teacher Vanwege het ontbreken van

Nadere informatie

ORBA IN HET SLAGERSBEDRIJF INFORMATIEBROCHURE VOOR WERKNEMERS

ORBA IN HET SLAGERSBEDRIJF INFORMATIEBROCHURE VOOR WERKNEMERS ORBA IN HET SLAGERSBEDRIJF INFORMATIEBROCHURE VOOR WERKNEMERS INHOUDSOPGAVE Inleiding Wat is ORBA? Hoe wordt een functie ingedeeld? 7 Wat gebeurt er met mijn salaris? Wat als ik het niet eens ben met de

Nadere informatie

Sociaal plan. Stichting SGJ Christelijke Jeugdzorg. Stichting Gereformeerde Jeugdbescherming. van. Maart 2011

Sociaal plan. Stichting SGJ Christelijke Jeugdzorg. Stichting Gereformeerde Jeugdbescherming. van. Maart 2011 Sociaal plan van Stichting SGJ Christelijke Jeugdzorg en Stichting Gereformeerde Jeugdbescherming Maart 2011 Sociaal Plan Preambule 1. Voorliggend Sociaal Plan is een nieuwe toepassing van de sociale statuten

Nadere informatie

VRAAG & ANTWOORD. Sectoraal generiek functiegebouw. Versie:

VRAAG & ANTWOORD. Sectoraal generiek functiegebouw. Versie: & Sectoraal generiek functiegebouw Versie: 27-3-2019 ALGEMEEN 1. Wat is een generiek functiegebouw? Een generiek functiegebouw benadert functies vanuit overeenkomsten in plaats van verschillen. Zo kijkt

Nadere informatie

UITSPRAAK. in het geding tussen: de heer A, wonende te B, bezwaarde, hierna te noemen A gemachtigde: mevrouw mr. J.G.T.M. Bekkers-Van Heumen

UITSPRAAK. in het geding tussen: de heer A, wonende te B, bezwaarde, hierna te noemen A gemachtigde: mevrouw mr. J.G.T.M. Bekkers-Van Heumen 107335 - Het bezwaar tegen de beschrijving en waardering van de functie van accountmanager schaal 10 is ongegrond omdat de opgedragen werkzaamheden voldoende in overeenstemming zijn met de functiebeschrijving

Nadere informatie

UITSPRAAK. in het geding tussen: mevrouw A, wonende te B, bezwaarde, hierna te noemen A gemachtigde: de heer F. Verschuren

UITSPRAAK. in het geding tussen: mevrouw A, wonende te B, bezwaarde, hierna te noemen A gemachtigde: de heer F. Verschuren 107364 - Het bezwaar tegen de beschrijving en waardering van de functie van accountmanager schaal 10 is ongegrond omdat de opgedragen werkzaamheden voldoende in overeenstemming zijn met de functiebeschrijving

Nadere informatie

Commissie van Advies bezwaren functiewaardering Politie

Commissie van Advies bezwaren functiewaardering Politie Functie : Senior medewerker Verkeershandhavingsteam (VHT) Schaal ingedeeld : schaal 7 gevraagd : schaal 8 Dossier: 13.18 Uitspraak: 2013 Argumenten van het bevoegd gezag en de ambtenaar Samengevat komen

Nadere informatie

Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie

Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie Definitief eindbod ANKO Cao Kappers 2017-2019 INLEIDING De ANKO heeft overleg gevoerd met FNV Mooi en CNV Vakmensen over de inhoud van een nieuwe cao. De huidige cao is geëxpireerd op 30 juni 2016. Tot

Nadere informatie

SAMENVATTING UITSPRAAK. het College van Bestuur van C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever

SAMENVATTING UITSPRAAK. het College van Bestuur van C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever 104275 SAMENVATTING Landelijke De hoofdlocatie van de school bezit een mediatheek. De vestiging waar bezwaarde werkzaam is heeft een open leercentrum. Het scoreprofiel van de Coördinator Mediatheek wijkt

Nadere informatie

Regeling Geschillen- en Bezwarencommissie Orionis Walcheren WSW

Regeling Geschillen- en Bezwarencommissie Orionis Walcheren WSW Regeling Geschillen- en Bezwarencommissie Orionis Walcheren WSW Het Algemeen Bestuur van Orionis Walcheren, hierna te noemen Orionis Walcheren, te Vlissingen gehoord de Ondernemingsraad gelet op de bepalingen

Nadere informatie

Functie-indeling en beloningsstructuur Binnendienst ASR Nederland N.V.

Functie-indeling en beloningsstructuur Binnendienst ASR Nederland N.V. Artikel - 1 Definities 1. Werkgever: ASR 2. Vakorganisaties: CNV Dienstenbond, gevestigd te Hoofddorp; FNV Bondgenoten, gevestigd te Utrecht; De Unie, gevestigd te Culemborg. 3. Werknemer: de man of vrouw,

Nadere informatie

SAMENVATTING. Verdient een man meer? januari Gelijke beloning van mannen en vrouwen bij hogescholen

SAMENVATTING. Verdient een man meer? januari Gelijke beloning van mannen en vrouwen bij hogescholen SAMENVATTING Verdient een man meer? januari 2016 Gelijke beloning van mannen en vrouwen bij hogescholen B College voor de Rechten van de Mens Samenvatting en aanbevelingen Aanleiding In Nederland komen

Nadere informatie

Loonschalenstructuur CAO MITT

Loonschalenstructuur CAO MITT Loonschalenstructuur CAO MITT Voorlichtingsbijeenkomsten 4 en 9 november 2005 13.15 uur 14.45 uur CAO Mode Interieur Tapijt en Textiel 1 Agenda 1. Totstandkoming nieuwe functiegroepen en loonschalen 2.

Nadere informatie

Kaderregeling functiebouwwerk Lucas

Kaderregeling functiebouwwerk Lucas Kaderregeling functiebouwwerk Lucas t.b.v de scholen voor VO van de Lucas 1. Inleiding Het Lucas heeft in overeenstemming met met de CAO-VO het functiebouwwerk vernieuwd. Voor de beschrijving en de waardering

Nadere informatie

ALGEMENE REGELS BETREFFENDE ARBEIDSVOORWAARDEN VOOR HET MIDDELBAAR- EN HOGER PERSONEEL

ALGEMENE REGELS BETREFFENDE ARBEIDSVOORWAARDEN VOOR HET MIDDELBAAR- EN HOGER PERSONEEL #461819 Logo Vredestein ALGEMENE REGELS BETREFFENDE ARBEIDSVOORWAARDEN VOOR HET MIDDELBAAR- EN HOGER PERSONEEL 1 juli 2010 tot en met 30 september 2011 Logo FNV Bondgenoten Logo CNV BedrijvenBond Logo

Nadere informatie

UITSPRAAK. [verweerder], gevestigd te [plaatsnaam], verweerder, hierna te noemen de werkgever

UITSPRAAK. [verweerder], gevestigd te [plaatsnaam], verweerder, hierna te noemen de werkgever 108069/ 108072/ 108075 - Drie bezwaren tegen de generieke functie logopedist, schaal 9, zijn gegrond omdat de werknemers geen therapeutisch werk doen, maar adviseurs zijn. UITSPRAAK in het geding tussen:

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2012 520 Besluit van 24 oktober 2012, houdende wijziging van het Besluit algemene rechtspositie politie, Besluit bezoldiging politie en het Besluit

Nadere informatie

Regeling Geschillen- en Bezwarencommissie Orionis Walcheren WSW

Regeling Geschillen- en Bezwarencommissie Orionis Walcheren WSW Regeling Geschillen- en Bezwarencommissie Orionis Walcheren WSW Het Algemeen Bestuur van Orionis Walcheren, hierna te noemen Orionis Walcheren, te Vlissingen gehoord de Ondernemingsraad gelet op de bepalingen

Nadere informatie

Akkoord Global Career Architecture Teva Pharmachemie

Akkoord Global Career Architecture Teva Pharmachemie Akkoord Global Career Architecture Teva Pharmachemie Teva is gestart om wereldwijd haar functiehuis te harmoniseren. Dit brengt consistentie, transparantie en een wereldwijde taal en infrastructuur die

Nadere informatie

Aanvullende rechtspositieregeling voor de ambtenaar in een instelling voor kunsteducatie

Aanvullende rechtspositieregeling voor de ambtenaar in een instelling voor kunsteducatie Hoofdstuk 19b Aanvullende rechtspositieregeling voor de ambtenaar in een instelling voor kunsteducatie Paragraaf 1 Algemene bepalingen Werkingssfeer Artikel 19b:1 Dit hoofdstuk is van toepassing op ambtenaren

Nadere informatie

PROCEDUREREGELING ORGANIEKE FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING VEILIGHEIDSREGIO NOORD- EN OOST-GELDERLAND

PROCEDUREREGELING ORGANIEKE FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING VEILIGHEIDSREGIO NOORD- EN OOST-GELDERLAND PROCEDUREREGELING ORGANIEKE FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEWAARDERING VEILIGHEIDSREGIO NOORD- EN OOST-GELDERLAND 1 Het Dagelijks Bestuur van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland; - overwegende,

Nadere informatie

PC 341 - PARITAIR COMITE VOOR DE BEMIDDELING IN BANK EN BELEGGINGSDIENSTEN: Invoeringsprocedures van de functieclassificatie

PC 341 - PARITAIR COMITE VOOR DE BEMIDDELING IN BANK EN BELEGGINGSDIENSTEN: Invoeringsprocedures van de functieclassificatie PC 341 - PARITAIR COMITE VOOR DE BEMIDDELING IN BANK EN BELEGGINGSDIENSTEN: Invoeringsprocedures van de functieclassificatie Het Paritair Comité is verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van

Nadere informatie

BEDRIJFS-CAO STEDIN

BEDRIJFS-CAO STEDIN BEDRIJFS-CAO STEDIN 2017-2018 Stedin Bedrijfs-cao 2017-2018 - DEF versie 1 van 14 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN... 3 1.1 STRUCTUUR... 3 1.2 DEFINITIES... 3 1.3 GELDIGHEIDSDUUR... 3 HOOFDSTUK

Nadere informatie

SAMENVATTING. 104960 - Bezwaar tegen waardering als intaker/ondersteuner PCL schaal 7; PO

SAMENVATTING. 104960 - Bezwaar tegen waardering als intaker/ondersteuner PCL schaal 7; PO SAMENVATTING 104960 - Bezwaar tegen waardering als intaker/ondersteuner PCL schaal 7; PO De werknemer wenst waardering van de functie in schaal 8. Het bezwaar is ontvankelijk omdat de weigering van de

Nadere informatie

BIJLAGE IV REGLEMENT VAN DE BEROEPSCOMMISSIE VOOR DE ZOETWARENINDUSTRIE Als bedoeld in artikel 53 van de CAO voor de Zoetwarenindustrie

BIJLAGE IV REGLEMENT VAN DE BEROEPSCOMMISSIE VOOR DE ZOETWARENINDUSTRIE Als bedoeld in artikel 53 van de CAO voor de Zoetwarenindustrie BIJLAGE IV REGLEMENT VAN DE BEROEPSCOMMISSIE VOOR DE ZOETWARENINDUSTRIE Als bedoeld in artikel 53 van de CAO voor de Zoetwarenindustrie ARTIKEL 1 DEFINITIES CAO: Beroepscommissie: Werkgeversvereniging:

Nadere informatie