Kunnen freelancers ook toetreden? de Vlaamse overheid kunnen er afnemen van het door hen afgesloten raamcontract?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kunnen freelancers ook toetreden? de Vlaamse overheid kunnen er afnemen van het door hen afgesloten raamcontract?"

Transcriptie

1 Topic Vraag Antwoord Overeenkomst leverancier - PS Wat zijn leveranciers? Iedereen die een btw-nummer heeft wordt als leverancier beschouwd. Overeenkomst leverancier - PS Communicatie klant Kunnen freelancers ook toetreden? Welke klanten van de Vlaamse overheid kunnen er afnemen van het door hen afgesloten raamcontract? Ja, als zij over een btw-nummer beschikken. Een van de vereisten van het contract is dat de toegang voor freelancers gevrijwaard is. Hieronder vind je ook welke entiteiten/organisaties gebruik kunnen maken van het contract (zoals gestipuleerd in het basiscontract met de Vlaamse overheid) Volgende entiteiten kunnen Werkaanvragen indienen bij de ICT-Dienstverlener en kunnen dus de hoedanigheid van Klant hebben: alle entiteiten die deel uitmaken van de rechtspersoon Vlaamse Gemeenschap en/of Vlaamse Gewest: dit zijn de 13 Vlaamse ministeries (departementen en IVA s zonder rechtspersoonlijkheid), de kabinetten van de Vlaamse ministers en het Vlaams Parlement; alle entiteiten die onder één van de 13 beleidsdomeinen van de Vlaamse administratie vallen doch een van de Vlaamse Gemeenschap of het Vlaamse Gewest onderscheiden rechtspersoonlijkheid hebben (Extern of Intern Verzelfstandigde Agentschappen, Strategische Adviesraden); alle Vlaamse openbare instellingen (VOI s): dit zijn entiteiten met eigen rechtspersoonlijkheid die niet onder één van de 13 beleidsdomeinen van de Vlaamse administratie vallen maar krachtens oprichtingsdecreet /- besluit hetzij werden ingedeeld in één van de categorieën bedoeld in de Wet van 16 maart 1954 betreffende de controle op sommige instellingen van openbaar nut (VOI type A of VOI type B) hetzij onder een andere vorm van controle of beheer van de Vlaamse Gemeenschap of het Vlaamse Gewest vallen (VOI type suï generis); De Vlaamse Gemeenschapscommissie; De lokale en provinciale besturen zoals hierna omschreven: de gemeenten en de districten; de provincies;

2 de andere gemeentelijke en provinciale instellingen, met inbegrip van de verenigingen zonder winstoogmerk waarin één of meer gemeenten of de provincies minstens de helft van de stemmen in één van de beheersorganen heeft of de helft van de financiering voor haar rekening neemt; de verenigingen van provincies en gemeenten, bedoeld in de wet van 22 december 1986 betreffende de intercommunales, en de samenwerkingsvormen zoals geregeld in het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking; de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, hierna O.C.M.W.'s te noemen, en de verenigingen, bedoeld in Titel VIII van het decreet betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn van 19 december 2008; Overeenkomst leverancier - PS Kan De Lijn hier ook gebruik van maken? Ja, zij kunnen hier ook gebruik van maken, naast hun bestaande raamovereenkomsten (zie tekst topic 3). Wie moet zich registreren? Krijg ik een aparte omgeving in Connecting voor elke klant? Als een kandidaat geweigerd wordt voor 1 bepaalde klant, kan hij dan wel nog voorgesteld worden voor andere klanten? De firma (=rechtspersoon gekoppeld aan het BTW nr) moet zich registreren. Binnen een firma kunnen er verschillende gebruikers opgegeven worden. Neen, alle aanvragen voor de verschillende klanten krijg je in 1 overzicht te zien. Ja, want klanten kunnen enkel hun eigen klantomgeving zien: een klant kan niet zien dat een kandidaat in een andere selectie bij een andere klant niet weerhouden is.

3 Hoe zal het voorstellen van de kandidaten gebeuren (cv's en dergelijke)? Is het de bedoeling om dat ook online in te geven? Werkt de login die we momenteel hebben in Connecting ook voor de (andere) aanvragen van Public-Sourcing? Ja. Eens je geregistreerd bent zal je een mailnotificatie krijgen als er een project binnenkomt dat beantwoordt aan de specialisaties die je voor je eigen firma opgegeven hebt. Op dat moment kan je cv s voorstellen via de tool. Cv s kunnen worden opgeladen in Word, pdf,... Op het moment dat je de cv samen met een prijsvoorstel hebt ingediend (= offerte), zal deze zichtbaar worden voor de klant. Ja, u hoeft zich niet nogmaals te registreren. Tarief/prijs Zijn er prijzen bepaald voor een aantal profielen? Ja. Er is een catalogus opgemaakt door de Vlaamse Overheid met profielbeschrijvingen en maximumtarieven. Deze catalogus zal ter beschikking worden gesteld Mogen we profielen aan een hogere prijs dan de maximumprijs voorstellen? Technisch is dit mogelijk. Als je hoger gaat dan de maximumprijs krijg je een verwittiging dat je hoger indient, het systeem gaat niet blokkeren. Je staat uiteraard in concurrentie met bedrijven die gelijkaardige profielen kunnen aanbieden aan een lager tarief. Moeten we een fee betalen om toe te kunnen treden tot de marktplaats? Moeten we een fee betalen bovenop onze tarieven voor de dienstverlening van Public-Sourcing? Neen, toegang is gratis. Neen, Public Sourcing rekent hiervoor een vergoeding aan de klant aan, dus niet aan de leveranciers.

4 Tarief/prijs Tarief/prijs Communicatie klant Wij hebben profielen die aan de website bijvoorbeeld werken voor de verkiezingen aan 200% tarief, zoals op zondag bij de VRT, hoe wordt dat opgevangen in systeem? Wat is de beoogde doorlooptijd vanaf het moment van de aanvraag tot aanwerving? Als we eenmaal akkoord krijgen dat de contactpersoon die is voorgesteld zal worden aangenomen, wanneer krijgen we dan het contract of dienen we nog 3 of 4 weken te wachten op handtekening? Wie bepaalt de termijn van de opdracht? Zijn er indexaties van het contract? Wat is de betalingstermijn? Facturatie, purchasegebeuren? Wat we vandaag ook merken in openbare opdrachten, als omschrijvingen niet coherent zijn met facturatie dan zal de factuur niet doorgaan? Hoe gaat dat gebeuren? In principe moet een tarief all-in zijn. Bij het doorgeven van een aanvraag dient de klant aan te geven of er in de week en/of in het weekend en/of eventueel met wachtdiensten gewerkt wordt. Een all-in bij public sourcing is met normale verplaatsing en werktijden. Binnen de week gaan de kandidaten geshortlist worden. Contractueel is een termijn van 10 werkdagen voorzien. Je dient niet te wachten op een handtekening, daar verschillende stappen in het proces zijn geautomatiseerd naar goedkeuring toe. Alles inclusief goedkeuring is terug te vinden in de module contract in connecting-expertise. De klant. Per aanvraag wordt de termijn bepaald. Neen. 50 dagen factuurdatum (cfr overeenkomst Vlaamse overheid) Zowel het contractbeheer, als tijdsbeheer, als facturatie wordt getriggerd door Connecting in het proces. Dus als de timesheet goedgekeurd is gaat het automatisch over naar facturatie. Er is een volledige digitaal facturatieproces opgezet. U kan ook een factuur op papier afdrukken. De goedkeuring van timesheets kan u dan nog steeds op papier of mail laten gebeuren.

5 Wat met verlenging van een bestaand contract? De definitie van verlenging is contractueel vastgelegd, en de termijn kan nooit meer dan 20% van het oorspronkelijke budget bedragen. Indien de 20% overschreden wordt dient er altijd een nieuwe lancering naar de marktplaats te gebeuren. Concreet voorbeeld: indien overeenkomst voor 100 mandagen gesloten is, kan de verlenging maar voor max 20 mandagen gebeuren. Indien de diensten langer gewenst zijn, moet de vraag opnieuw gelanceerd worden. Is er een maximum aantal cv's per leverancier dat gepost mag worden? Momenteel niet, de kwaliteit van de kandidaten zal gemonitord worden. Een klassiek VMSsysteem zorgt ervoor dat je als gebruiker van het systeem toegang krijgt tot scorecards, vendor X heeft 20 kandidaten voorgesteld en daar waren er maar 3 goed van. Dat wordt wel gemonitord. Zijn er leveranciers die niet mogen leveren? Procedures RSZattesten (en andere)? Neen, als u geregistreerd bent op het platform zal u de aanvragen ontvangen. Er wordt u gevraagd zich akkoord te verklaren met de algemene voorwaarden. Die stipuleren dat u in orde bent met RSZ, btw etc. Op aanvraag dienen de documenten aangeleverd te kunnen worden, maar ze worden niet standaard opgevraagd. Moeten leveranciers een minimale omzet kunnen aantonen om in aanmerking te komen? Wanneer moet er vervanging voorzien worden? Neen, de vo heeft gekozen voor maximaal bereik, maximale transparantie. Als de kandidaat negatief wordt beoordeeld in de eerste 10 dagen, dan zal er vervanging gevraagd worden, alsook bij een afwezigheid van meer dan 5 werkdagen. De vervanging dient te gebeuren door een kandidaat met vergelijkbare competenties. Public Sourcing zal op dat moment de aanvraag voor een nieuwe kandidaat lanceren.

6 Communicatie klant Ziet de leverancier wie de aanvraag gelanceerd heeft (departement, entiteit, )? Kunnen we de plaats van tewerkstelling (locatie) zien op het moment van de aanvraag? Wie keurt de uren van de contractor goed? Hoe verloopt het goedkeuringsproces van de gepresteerde uren? Ja, dit is zichtbaar in de aanvraag. Ja De klant. De uren dienen aan de klant te worden aangeboden op de eerste maandag volgend op de laatste werkdag van de maand, en dienen de gepresteerde uren per dag en een toelichting te bevatten. Op het moment dat de contractor zijn uren bevestigt, zal de klant ze ter goedkeuring ontvangen. Op het einde van diezelfde week zal Public-Sourcing controleren welke timesheets niet ingediend zijn en welke goedkeuringen nog niet in orde zijn. Public-Sourcing zal op dat moment de klanten en de leveranciers aanspreken. Maandelijks wordt er een rapport voorgelegd waarin de opvolging van het aantal dagen tot goedkeuring wordt gegarandeerd. In bijlage ook het bijhorend extract uit de service portfolio: Het voorleggen van prestatiestaten aan de Klant m.b.t. de geleverde prestaties. De prestatiestaten worden bij voorkeur wekelijks, maar minstens maandelijks ter goedkeuring voorgelegd aan de Klant. De Klant keurt de in de betrokken maand uitgevoerde prestaties goed door aanvaarding van de voorgelegde prestatiestaten. Dit proces gebeurt bij voorkeur volledig elektronisch

7 Overeenkomst leverancier - PS Overeenkomst leverancier - PS Communicatie klant Gaat het om weekof maandprestaties? Welke profielen kunnen er via dit contract geleverd worden? Kan de lijst worden uitgebreid tot andere profielen dan ICTprofielen? Wie is verantwoordelijk voor onderhandeling? Maandprestaties, maar de contractors dienen dit wekelijks op te volgen. De scope beperkt zich tot ICT profielen. Dit is niet contractueel voorzien. Public-Sourcing faciliteert de onderhandeling. Het is de klant zelf die finaal zijn akkoord dient te geven. Prijs is naast competenties en ervaring 1 van de elementen die de keuze van de kandidaten bepaalt. Wie zorgt voor de goedkeuring van het budget? Het is de Klant die de vraag voor het ICT-profiel lanceert en ook daadwerkelijk een bestelling plaatst is verantwoordelijk om de nodige budgetten te reserveren. Neutraliteit Welke zekerheid hebben we dat de consultants die wij doorgeven niet worden doorgegeven aan collega's? Dat die niet worden gebruikt voor andere kanalen bij Public- Sourcing? Er zijn 3 elementen die dit garanderen: 1: contractueel: Public-Sourcing mag zelf geen kandidaten aanbieden..

8 2. PS is gehouden aan de wetgeving op de privacy en mag de info van de kandidaten of leveranciers enkel in het kader van tewerkstelling bij de Vlaamse overheid gebruiken 3: : over alle data wordt gerapporteerd. Connecting expertise doet daarbovenop extra security checks. Indien er misbruik vastgesteld wordt, is dit een reden voor het beëindigen van het contract Neutraliteit Neutraliteit Public- Sourcing? Public sourcing is een entiteit binnen USG. In het contract staat dat de leverancier moet kunnen aantonen dat hij vendor neutraal is en hij zelf geen kandidaten mag aanbieden. Leveranciers die behoren tot de USG groep worden op dezelfde manier behandeld als andere leveranciers. Alle aanvragen worden op hetzelfde moment aan iedereen kenbaar gemaakt en bij elke aanvaarde/geweigerde kandidaat zit een argumentatie. Indien meerdere partijen dezelfde contractor voorstellen, wie krijgt dan voorrang? Hoe krijgen we terugkoppeling over de voorgestelde kandidaat? Wie zijn de recruiters? De leverancier die als eerste de kandidaat heeft voorgesteld en die daar een schriftelijk (mail ok) akkoord van de contractor voor kan voorleggen in het geval van betwisting. In de VMS-tool krijg je zowel bij het afwijzen als het accepteren een korte reden (vb. prijs, competenties, andere kandidaat voorgesteld of kandidaat reeds voorgesteld door andere partij). Recruiters met +10jaar ervaring in het rekruteren van ICT-profielen, het freelancenetwerk van recruiters zal worden meegeschaald met het volume van de aanvragen.

9 Hoe loopt het selectieproces en op basis waarvan worden de keuzes gemaakt? Eerst longlist door recruiter op basis van harde competenties meegegeven in aanvraag, en prijs. Kandidaten op longlist zijn direct zichtbaar voor klant, waardoor hij indien gewenst kan ingrijpen op het proces. Klant kan indien gewenst zelf kandidaten shortlisten die hij zeker wil overhouden. Daarnaast zal de recruiter telefonisch contact opnemen met de kandidaten om te verifiëren of ze de aangegeven competenties wel degelijk bezitten. Indien positief: kandidaten op shortlist. Klant bepaalt welk van de geshortliste kandidaten hij op interview wil ontvangen (wordt rechtstreeks geregeld tussen klant en leverancier). Daarna maakt de klant zijn uiteindelijke keuze. Kwaliteitscontrole: rapporten over dit hele proces worden maandelijks aan het opdrachtgevend bestuur (e-ib) bezorgd. Mogen wij rechtstreeks contact opnemen met de klant om de competenties te bespreken? Neen. Tot aan het moment dat de kandidaat uitgenodigd wordt om op interview te gaan, mag er geen contact met de klant zijn, om te vermijden dat de klant overstelpt wordt door honderden telefoontjes. Werkwijze: vraag richten aan recruiter, recruiter neemt contact op met klant en geeft feedback. Kan bij een nieuwe vacature of een latere fase dezelfde kandidaat aangeboden worden? Hoe ziet de tijdslijn van de implementatie eruit? Ja, dat kan/mag. Alle data worden gelogd;, Als een consultant wordt geweigerd voor een aanvraag, dan wil dat niet zeggen dat hij zal geweigerd worden voor een volgende opdracht. Op 2 juni zullen AWV, LNE en VRT het systeem gaan gebruiken in een pilootfase. Digipolis volgt, ook in het kader van het pilootproject, in de loop van de zomer. Alle andere klanten kunnen instappen vanaf 1 oktober 2014, de datum waarop het contract volledig operationeel wordt.

10 Communicatie PS/contact Wat is het te verwachten volume? Wie mogen we contacteren in het geval we bijkomende vragen hebben? Geen exacte cijfers beschikbaar. Ramingen tussen 30 en 50 miljoen per jaar, zij het dat klanten niet verplicht zijn dit contract te gebruiken. Voor Public-Sourcing: Dieter De kerpel op 0485/ , op 03/ , of via mailbox Voor Connecting- Expertise: Peter de Buck op 0496/ of via Hoeveel leveranciers kunnen aanbieden? Het aantal leveranciers dat kan aanbieden is niet beperkt en hangt af van het profiel en de specialiteiten die leveranciers hebben opgegeven. Contractueel is bepaald om niet met voorkeursleveranciers maar alle vragen naar de hele markt te sturen. Kan de klant onze performantie evalueren? Ja. De Klant krijgt spiderdiagram met 25 Key performance indicatoren ter beschikking die hij kan afzetten tegenover andere leveranciers/leveranciersgroepen of met zelfde leverancier in andere periode. Leveranciers krijgen nooit info/grafieken van andere leveranciers te zien.

HANDLEIDING LEVERANCIERS. Project IProf: technische ondersteuning IT profielen Vlaamse overheid

HANDLEIDING LEVERANCIERS. Project IProf: technische ondersteuning IT profielen Vlaamse overheid HANDLEIDING LEVERANCIERS Project IProf: technische ondersteuning IT profielen Vlaamse overheid Inhoudstafel. HOE WERKEN PUBLIC-SOURCING & CONNECTING-EXPERTISE VOOR JOU. OVERZICHT PROCES 3. VERKLARENDE

Nadere informatie

Service Portfolio. Technische ondersteuning door ICT-Profielen

Service Portfolio. Technische ondersteuning door ICT-Profielen Technische ondersteuning door ICT-Profielen Pagina 1 van 6 1 Scope en doel Via dit dienstenaanbod kan de Klant op een flexibele manier en aan marktconforme voorwaarden ICTgerelateerde opdrachten in middelenverbintenis

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING De Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Principiële beslissing tot het afsluiten van een dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 23 november 2016

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 23 november 2016 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 23 november 2016 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS. Project IProf: technische ondersteuning IT profielen Vlaamse overheid

HANDLEIDING LEVERANCIERS. Project IProf: technische ondersteuning IT profielen Vlaamse overheid HANDLEIDING LEVERANCIERS Project IProf: technische ondersteuning IT profielen Vlaamse overheid Inhoudstafel. HOE WERKEN PUBLIC-SOURCING & CONNECTING-EXPERTISE VOOR JOU. OVERZICHT PROCES 3. VERKLARENDE

Nadere informatie

ICT Contract 2015 Raamovereenkomst voor Technische ondersteuning door ICT-Profielen Glossarium ICT-contract 2015 - Technische ondersteuning

ICT Contract 2015 Raamovereenkomst voor Technische ondersteuning door ICT-Profielen Glossarium ICT-contract 2015 - Technische ondersteuning Glossarium ICT-contract 2015 - Technische ondersteuning - 1/10 - Inhoudstafel ICT Contract 2015 1 DOEL VAN HET DOCUMENT... 3 2 GLOSSARIUM... 3-2/10 - 1 Doel van het document In dit document wordt een definitie

Nadere informatie

HANDLEIDING KLANTEN. Project IProf: technische ondersteuning IT profielen Vlaamse overheid

HANDLEIDING KLANTEN. Project IProf: technische ondersteuning IT profielen Vlaamse overheid HANDLEIDING KLANTEN Project IProf: technische ondersteuning IT profielen Vlaamse overheid Inhoudstafel. HOE WERKT CONNECTING-EXPERTISE VOOR JOU. ALGEMEEN PROCES 3. OVERZICHT ROLLEN 4. CONNECTING-EXPERTISE:

Nadere informatie

ICT Contract 2015 Raamovereenkomst voor aankoop van diverse ICT-producten Glossarium ICT-contract 2015 - Aankoop ICT-Producten

ICT Contract 2015 Raamovereenkomst voor aankoop van diverse ICT-producten Glossarium ICT-contract 2015 - Aankoop ICT-Producten Glossarium ICT-contract 2015 - Aankoop ICT-Producten - 1/10 - Inhoudstafel ICT Contract 2015 1 DOEL VAN HET DOCUMENT... 3 2 GLOSSARIUM... 3-2/10 - 1 Doel van het document In dit document wordt een definitie

Nadere informatie

Handreiking voor het Menzis beleid betreffende het Inhuren van Interim Medewerkers in de vrije markt

Handreiking voor het Menzis beleid betreffende het Inhuren van Interim Medewerkers in de vrije markt Handreiking voor het Menzis beleid betreffende het Inhuren van Interim Medewerkers in de vrije markt Pagina 1 van 7 1. Inhoud 1. Inhoud... 2 2. Inleiding... 3 2.1 Beleid... 3 2.2 Doel... 3 2.3 Marktbenadering...

Nadere informatie

Vlaamse overheid - Raamcontracten voor lokale besturen - Instapmogelijkheid brandweerzones

Vlaamse overheid - Raamcontracten voor lokale besturen - Instapmogelijkheid brandweerzones SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 695 van MARTINE FOURNIER datum: 29 april 2015 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer. Advies VTC nr. 02/2012 van 10 juli 2012

Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer. Advies VTC nr. 02/2012 van 10 juli 2012 Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Advies VTC nr. 02/2012 van 10 juli 2012 Betreft: Advies inzake het ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering houdende uitvoering

Nadere informatie

ICT Contract 2015 Raamovereenkomst voor Ontwikkelingsprojecten Glossarium ICT-contract 2015 - Ontwikkelingsprojecten

ICT Contract 2015 Raamovereenkomst voor Ontwikkelingsprojecten Glossarium ICT-contract 2015 - Ontwikkelingsprojecten Glossarium ICT-contract 2015 - Ontwikkelingsprojecten - 1/12 - Inhoudstafel 1 DOEL VAN HET DOCUMENT... 3 2 GLOSSARIUM... 3-2/12 - 1 Doel van het document In dit document wordt een definitie gegeven voor

Nadere informatie

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: "VTC");

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: VTC); Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC nr. 41/2013 van 9 oktober 2013 Betreft: aanvraag tot wijziging en uitbreiding van de machtiging 05/2013 van

Nadere informatie

Voor het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE), is Vlaanderen connect op zoek naar een: Informatiebeheerder. Contract onbepaalde duur.

Voor het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE), is Vlaanderen connect op zoek naar een: Informatiebeheerder. Contract onbepaalde duur. /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE), is Vlaanderen connect op zoek naar een: Informatiebeheerder

Nadere informatie

ICT Programmamanager

ICT Programmamanager /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor agentschap het Facilitair Bedrijf (HFB), is Vlaanderen connect op zoek naar een: ICT Programmamanager Contract

Nadere informatie

TITEL I OPRICHTING VAN EEN INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP "INTERNE AUDIT VAN DE VLAAMSE ADMINISTRATIE"

TITEL I OPRICHTING VAN EEN INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP INTERNE AUDIT VAN DE VLAAMSE ADMINISTRATIE Besluit van de Vlaamse Regering tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap Interne Audit van de Vlaamse Administratie en tot omvorming van het auditcomité van de Vlaamse Gemeenschap tot het

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Rechtspositieregeling Personeel Stad Gent - Mobiel werken - Technische wijzigingen - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Rechtspositieregeling Personeel Stad Gent - Mobiel werken - Technische wijzigingen - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00518 Onderwerp: Rechtspositieregeling Personeel Stad Gent - Mobiel werken - Technische wijzigingen - Goedkeuring Beknopte

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - BESLUIT

GEMEENTERAAD - BESLUIT GEMEENTERAAD - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00363 Onderwerp: Overeenkomst tussen VDAB en Stad Gent (Dienst Werk) voor de gratis terbeschikkingstelling van de

Nadere informatie

AuditchArter VAn het AGentSchAp Audit VLAAnderen 1 / 9

AuditchArter VAn het AGentSchAp Audit VLAAnderen 1 / 9 Auditcharter Van HET AGENTSChap AUDIT VLAANDEREN 1 / 9 Inhoudsopgave MISSIE VAN HET AGENTSCHAP AUDIT VLAANDEREN... 3 ONAFHANKELIJKHEID... 4 OBJECTIVITEIT EN BEKWAAMHEID... 5 KWALITEIT VAN DE AUDITWERKZAAMHEDEN...

Nadere informatie

Procesomschrijving Inkooporders Goederen en diensten

Procesomschrijving Inkooporders Goederen en diensten Stap Actie Actor Omschrijving / Instructie Timing Systeem van registratie 1 ontvangen van offerte leverancier 2 samenstellen van het dossier dossierbehandelaar dossierbehandelaar voert marktonderzoek en

Nadere informatie

2016/HFB/OO/ Leveren van groentenfruit. aardappelproducten. Opening 21/12/2016 9u45

2016/HFB/OO/ Leveren van groentenfruit. aardappelproducten. Opening 21/12/2016 9u45 2016/HFB/OO/33001 Leveren van groentenfruit en aardappelproducten Opening 21/12/2016 9u45 DISCLAIMER : de huidige slides zijn enkel een samenvatting van de voornaamste clausules van het bestek met referentie

Nadere informatie

Dienstorder MOW/AWV/2013/12

Dienstorder MOW/AWV/2013/12 Dienstorder MOW/AWV/2013/12 19 augustus 2013 Titel: Kostprijs, vergoeding en aanvraagprocedure voor het verkrijgen van verkeersparameters bij het Agentschap Wegen en Verkeer Voorgesteld door: (stuurgroep)

Nadere informatie

ICT Projectleider Open Data

ICT Projectleider Open Data /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, is Vlaanderen connect op zoek naar een: ICT Projectleider

Nadere informatie

Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 februari 2017

Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 februari 2017 Londerzeel, 28 februari 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft: Zitting

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement klusjesdienst

Huishoudelijk reglement klusjesdienst Huishoudelijk reglement klusjesdienst Doelstelling Artikel 1 De klusjesdienst van OCMW Meise wil aanvullend werken. Dat betekent dat zij karweien uitvoeren die de gebruiker niet meer zelf kan doen en waarvoor

Nadere informatie

ZIEKENHUISNETWERKEN REGIONALE ZORGSTRATEGISCHE PLANNING 10/07/2019

ZIEKENHUISNETWERKEN REGIONALE ZORGSTRATEGISCHE PLANNING 10/07/2019 ZIEKENHUISNETWERKEN REGIONALE ZORGSTRATEGISCHE PLANNING 10/07/2019 ZIEKENHUISNETWERKEN WET OP DE ZIEKENHUIZEN 18.10.17 Agentschap Zorg en Gezondheid 3 LOCOREGIONAAL KLINISCH ZIEKENHUISNETWERK > Elk ziekenhuis

Nadere informatie

Algemene voorwaarden digitale marktplaats IGOM.nl

Algemene voorwaarden digitale marktplaats IGOM.nl Algemene voorwaarden digitale marktplaats IGOM.nl De digitale marktplaats van IGOM.nl is een hulpmiddel voor deelnemende organisaties om tot een rechtmatige en doelmatige inhuur van derden te komen. De

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DATUM 1/07/2016

ALGEMENE VOORWAARDEN DATUM 1/07/2016 ALGEMENE VOORWAARDEN DATUM 1/07/2016 Artikel. 1. Een overeenkomst met U Talent komt tot stand onder deze algemene voorwaarden. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdrachten

Nadere informatie

Expert Protocollen en Beraadslagingen

Expert Protocollen en Beraadslagingen /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, kortweg VDAB is Vlaanderen connect op zoek

Nadere informatie

Handleiding VMS-tool Public-Sourcing

Handleiding VMS-tool Public-Sourcing Handleiding VMS-tool Public-Sourcing Inhoudstafel 1 Over dit document... 4 1.1 Historiek... 4 1.2 Doelstelling van dit document... 4 2 Algemene flow van het proces... 5 3 Registratie & inloggen in de VMS-tool...

Nadere informatie

FAQ Saldoseminarie. Oproepen Mensgericht Ondernemen & Innovatie Vrijdag 4 oktober 2013 BRUSSEL

FAQ Saldoseminarie. Oproepen Mensgericht Ondernemen & Innovatie Vrijdag 4 oktober 2013 BRUSSEL FAQ Saldoseminarie Oproepen Mensgericht Ondernemen & Innovatie Vrijdag 4 oktober 2013 BRUSSEL VRAAG: Wat moeten we doen met de opmerkingen die in de goedkeuring gemaakt werden m.b.t. de kwaliteitsopstap

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

OEFENFIRMA. Handleiding ordergenerator-marktplaats. Auteur: Albert Geuens

OEFENFIRMA. Handleiding ordergenerator-marktplaats. Auteur: Albert Geuens OEFENFIRMA Handleiding ordergenerator-marktplaats Auteur: Albert Geuens Inhoudstabel 1 Algemeen... 3 2 Webwinkels... 4 2.1 Handelsproducten bestellen... 5 2.2 Een spontane offerte... 8 De ordergenerator

Nadere informatie

Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK

Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK Versie: 0.3 Datum vaststelling: 6 december 2013 Datum herziening: december 2014 Documenteigenaar: P&O Omvang document: 5 pagina s incl. voorblad De digitale

Nadere informatie

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 infodocument werkgever 2015 Wil je een schoolverlater zonder diploma secundair onderwijs kansen bieden om onze sector te leren kennen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK

Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK Versie: 0.4 Datum vaststelling: 6 december 2013 Datum herziening: juli 2016 Documenteigenaar: P&O Omvang document: 5 pagina s incl. voorblad 2 De digitale

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerp van decreet houdende de instemming met het samenwerkingsakkoord van (datum) tussen

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van ouderen

Ontwerp van decreet. houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van ouderen stuk ingediend op 1716 (2011-2012) Nr. 6 28 november 2012 (2012-2013) Ontwerp van decreet houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van ouderen Tekst aangenomen

Nadere informatie

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur Beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie Vlaamse Regering Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid Afdeling Kanselarij Boudewijnlaan 30, bus 20 1000 Brussel

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT: Voorontwerp van decreet betreffende het Vlaams Pensioenfonds en het publieke pensioenstelsel voor de werknemers van de diensten van de Vlaamse overheid en andere besturen DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om uur.

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om uur. Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om 20.00 uur. Aanwezig: Ver Berne Erik, voorzitter Dexters Nancy, ondervoorzitter Ciarlo Diego, Deckers Daan, Er

Nadere informatie

Versie Gezien de uitstekende samenwerking tussen de Federale Staat en de deelstaten in het kader van dit samenwerkingsakkoord;

Versie Gezien de uitstekende samenwerking tussen de Federale Staat en de deelstaten in het kader van dit samenwerkingsakkoord; Samenwerkingsakkoord tussen de Federale Staat, de Vlaamse overheid, het Waals Gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Duitstalige Gemeenschap over de opstelling van een gemeenschappelijke lijst

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 63.743/3 van 18 juli 2018 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende het jeugd- en kinderrechtenbeleid 2/6 advies Raad van State 63.743/3

Nadere informatie

5 voucher: de voucher, vermeld in artikel 2, 11 van het decreet van 25 april 2014 houdende de persoonsvolgende financiering voor personen met een hand

5 voucher: de voucher, vermeld in artikel 2, 11 van het decreet van 25 april 2014 houdende de persoonsvolgende financiering voor personen met een hand Besluit van de Vlaamse Regering houdende het vergunnen van aanbieders van niet-rechtstreeks toegankelijke zorg en ondersteuning voor personen met een handicap DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet

Nadere informatie

De Vlaamse minister van Mobiliteit, Openbare werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

De Vlaamse minister van Mobiliteit, Openbare werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Pagina 1 van 5 De Vlaamse minister van Mobiliteit, Openbare werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van decreet tot wijziging van diverse bepalingen

Nadere informatie

Algemenevoorwaarden. Winschoten, 30 oktober 2011. Inhoudsopgave

Algemenevoorwaarden. Winschoten, 30 oktober 2011. Inhoudsopgave Algemenevoorwaarden Inhoudsopgave Algemeen...2 Onderhoud van de website...2 Aanbiedingen en offertes...2 Prijzen, facturatie en betaling...2 Verplichtingen...3 Uitvoering van de overeenkomst...3 Wijzigingen

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over het transitiereglement voor culturele projecten met bovenlokale uitstraling

Veel gestelde vragen over het transitiereglement voor culturele projecten met bovenlokale uitstraling Veel gestelde vragen over het transitiereglement voor culturele projecten met bovenlokale uitstraling Vraag: Kan een samenwerkingsverband van partners (bv. verschillende bibliotheken) zonder formele structuur

Nadere informatie

OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 29.01.2015

OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 29.01.2015 OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 29.01.2015 Bekendmaking website: 03.02.2015 THUISZORG OCMW BEERSEL Algemene voorwaarden dienstreglementering DOEL 1. Het OCMW stelt zich tot doel om zorgbehoevende

Nadere informatie

Programmamanager IT-infrastructuur verhuisbewegingen en datacenter

Programmamanager IT-infrastructuur verhuisbewegingen en datacenter /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor agentschap het Facilitair Bedrijf (HFB), is Vlaanderen connect op zoek naar een: Programmamanager IT-infrastructuur

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 SEPTEMBER 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 SEPTEMBER 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 SEPTEMBER 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Patrick Vansweevelt: raadsleden; Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Eva Poelemans: algemeen directeur

Nadere informatie

Samenwerking binnen en tussen lokale besturen: Wat, hoe en met wie? VAN INTEGRATIE TOT FUSIE: WAT ZIJN DE OPPORTUNITEITEN

Samenwerking binnen en tussen lokale besturen: Wat, hoe en met wie? VAN INTEGRATIE TOT FUSIE: WAT ZIJN DE OPPORTUNITEITEN Samenwerking binnen en tussen lokale besturen: Wat, hoe en met wie? VAN INTEGRATIE TOT FUSIE: WAT ZIJN DE OPPORTUNITEITEN Agenda Samenwerking Uitwerking samenwerking Ge-objectiveerde change: In 3 stappen

Nadere informatie

Kwaliteitsplanning 2014

Kwaliteitsplanning 2014 Kwaliteitsplanning 2014 Lokaal dienstencentrum De Stille Meers OCMW Middelkerke Sluisvaartstraat 17 8430 Middelkerke Voorzitter: Dirk Gilliaert Secretaris: Pierre Ryckewaert 1 Inhoudstafel 1. Evaluatie

Nadere informatie

Administratieve Bijlage. Raamovereenkomst voor kleine bouwwerken op het domein van de Europese Commissie JRC-IRMM, Geel, België

Administratieve Bijlage. Raamovereenkomst voor kleine bouwwerken op het domein van de Europese Commissie JRC-IRMM, Geel, België EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Directoraat D Institute for Reference Materials and Measurements D.1 Site Management Administratieve Bijlage Raamovereenkomst

Nadere informatie

VR DOC.0996/1BIS

VR DOC.0996/1BIS VR 2018 0709 DOC.0996/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende het jeugd- en kinderrechtenbeleid

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT: Voorontwerp van decreet betreffende het Vlaams Pensioenfonds en het publieke pensioenstelsel voor de contractuele personeelsleden van de diensten van de Vlaamse overheid en andere besturen DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

CLIENTSCAN - CITATENVERSLAG

CLIENTSCAN - CITATENVERSLAG Vertrouwelijk CLIENTSCAN - CITATENVERSLAG AT-RECRUITMENT Auditor: Pieter van Galen Datum: 05/08/11 Management Information Ninoofsesteenweg 1078 bus 1 1080 Brussel, Tel. (02) 414 25 00 Informatie over Qfor:

Nadere informatie

Conceptnota A Versie 7.0 A000033_Conceptnota_SF SO.docx Pagina 1 van 6

Conceptnota A Versie 7.0 A000033_Conceptnota_SF SO.docx Pagina 1 van 6 Conceptnota A000033 Raamovereenkomst voor de aanneming van diensten met betrekking tot de implementatie van de Talent Management applicatie SuccessFactors Versie 7.0 A000033_Conceptnota_SF SO.docx Pagina

Nadere informatie

Spelregels digitale inhuurdesk ZuidoostBrabantHuurtin.nl

Spelregels digitale inhuurdesk ZuidoostBrabantHuurtin.nl Spelregels digitale inhuurdesk ZuidoostBrabantHuurtin.nl De digitale inhuurdesk van ZuidoostBrabantHuurtin.nl is een middel voor de deelnemende organisaties om tot een rechtmatige en doelmatige inhuur

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Connect Secure 365

Dienstbeschrijving Connect Secure 365 Dienstbeschrijving Connect Secure 365 CBG Connect B.V. Tel: +31228 56 60 70 Fax: +31228 56 60 79 Verkoop@cbgconnect.nl Versie: 1 Maand: Februari 2018 Versie log Versie Datum Door Opmerking 1 26-2-2018

Nadere informatie

Changepoint training - NL Freelance consultants. 31 Augustus 2018

Changepoint training - NL Freelance consultants. 31 Augustus 2018 Changepoint training - NL Freelance consultants 31 Augustus 2018 Vooraleer we beginnen... Microfoon uitschakelen, aub Duur van de sessie ca. 20 min Q&A ca. 10 min Agenda 1. DEMO 2. FAQ 3. HELP DEMO DEMO

Nadere informatie

Gunningverslag. CD000630 Raamovereenkomst Meldjeaan: Cloud Hosting en alle support. Bevoegd orgaan Elektronisch Directiecomité van 2 februari 2015

Gunningverslag. CD000630 Raamovereenkomst Meldjeaan: Cloud Hosting en alle support. Bevoegd orgaan Elektronisch Directiecomité van 2 februari 2015 Bevoegd orgaan Elektronisch Directiecomité van 2 februari 2015 Opgesteld door Dirk Debruyne, beheer en ondersteuning Voorwerp van de opdracht 1. Omschrijving: Hosting van de applicatie op een Azure PAAS

Nadere informatie

Foreal Creative Media is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54609577. Opgemaakt te Brunssum op 23 april 2014.

Foreal Creative Media is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54609577. Opgemaakt te Brunssum op 23 april 2014. Algemene voorwaarden Foreal Creative Media is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54609577. Opgemaakt te Brunssum op 23 april 2014. 1) Definities 1.1 Opdrachtgever Onder opdrachtgever

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van het Departement Financiën en Begroting tot aanpassing van de beraadslaging RR nr. 45/2009 van 15 juli 2009 (RN-MA )

Betreft: aanvraag van het Departement Financiën en Begroting tot aanpassing van de beraadslaging RR nr. 45/2009 van 15 juli 2009 (RN-MA ) 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 102/2014 van 10 december 2014 Betreft: aanvraag van het Departement Financiën en Begroting tot aanpassing van de beraadslaging RR nr. 45/2009

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Directeur van de sociale departementen A7 Directeur. Sociale departementen Hoofdzetel

FUNCTIEBESCHRIJVING. Directeur van de sociale departementen A7 Directeur. Sociale departementen Hoofdzetel FUNCTIEBESCHRIJVING Naam van de functie: Dienst: Plaats: van de sociale departementen Sociale departementen Hoofdzetel Datum creatie: Datum revisie: Auteur beschrijving: Houder van de functie: 02/01/2019

Nadere informatie

VR DOC.0184/1

VR DOC.0184/1 VR 2019 1502 DOC.0184/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 662/6 van

Nadere informatie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie B Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie Inleiding Deze projectoproep kadert binnen de verderzetting van Actie 24 van het Kankerplan: Steun aan pilootprojecten

Nadere informatie

Aanbesteding Inhuur Flexibele Arbeidskrachten Massaal op basis van een Uitzendovereenkomst ten behoeve van de Belastingdienst

Aanbesteding Inhuur Flexibele Arbeidskrachten Massaal op basis van een Uitzendovereenkomst ten behoeve van de Belastingdienst Bijlage G Digitale systemen in gebruik bij percelen 1t/m 3 Aanbesteding Inhuur Flexibele Arbeidskrachten Massaal op basis van een Uitzendovereenkomst ten behoeve van de Belastingdienst Onderstaand figuur

Nadere informatie

WERKAFSPRAKEN VOOR GEBRUIKERSORGANISATIES TOLK- EN VERTAALDIENST PROVINCIE ANTWERPEN

WERKAFSPRAKEN VOOR GEBRUIKERSORGANISATIES TOLK- EN VERTAALDIENST PROVINCIE ANTWERPEN WERKAFSPRAKEN VOOR GEBRUIKERSORGANISATIES TOLK- EN VERTAALDIENST PROVINCIE ANTWERPEN Inleiding Het Agentschap Integratie en Inburgering biedt twee vormen van dienstverlening aan: - sociaal tolken - sociaal

Nadere informatie

Brussel, 10 september _AdviesBBB_Toerisme_Vlaanderen. Advies. Oprichtingsdecreet Toerisme Vlaanderen

Brussel, 10 september _AdviesBBB_Toerisme_Vlaanderen. Advies. Oprichtingsdecreet Toerisme Vlaanderen Brussel, 10 september 2003 091003_AdviesBBB_Toerisme_Vlaanderen Advies Oprichtingsdecreet Toerisme Vlaanderen Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding...3 2. Krachtlijnen van het advies... 3 3. Advies...4 3.1.

Nadere informatie

N HAND PRAK - Biociden A2 Brussel, 26 juli 2013 MH/AB/AS 709-2013 ADVIES. over

N HAND PRAK - Biociden A2 Brussel, 26 juli 2013 MH/AB/AS 709-2013 ADVIES. over N HAND PRAK - Biociden A2 Brussel, 26 juli 2013 MH/AB/AS 709-2013 ADVIES over EEN VOORONTWERP VAN KONINKLIJK BESLUIT BETREFFENDE HET OP DE MARKT AANBIEDEN EN HET GEBRUIKEN VAN BIOCIDEN (goedgekeurd door

Nadere informatie

Aankopen van van elektrische voertuigen. Opening offertes op 06/09/2016 om 10:45 uur

Aankopen van van elektrische voertuigen. Opening offertes op 06/09/2016 om 10:45 uur 2016/HFB/OA/32615 Aankopen van van elektrische voertuigen Opening offertes op 06/09/2016 om 10:45 uur Informatievergadering op 11/08/2016 om 13u30 in lokaal 4.E.12 van het Boudewijngebouw Disclaimer :

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00537 Onderwerp: Overheidsopdracht van diensten houdende de voorwaarden voor het aanstellen van gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 26 januari 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 26 januari 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 2 februari 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

Aanvragen van een machtiging bij het Sectoraal comité voor de Federale Overheid

Aanvragen van een machtiging bij het Sectoraal comité voor de Federale Overheid Aanvragen van een machtiging bij het Sectoraal comité voor de Federale Overheid A Algemeen luik Voor elke machtigingsaanvraag moeten delen A, B en C van dit formulier correct worden ingevuld. Indien de

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zitting 2008-2009 18 februari 2009 ONTWERP VAN DECREET betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zie: 1853 (2008-2009)

Nadere informatie

Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect

Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect Realisatie Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect Bijlage 12 Flexibiliteit en Commitment Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Den Haag, juni 2019 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...4 2 Wijziging organisatie...5

Nadere informatie

Adjunct-coördinator HRM (A4a-A4b)

Adjunct-coördinator HRM (A4a-A4b) Adjunct-coördinator HRM (A4a-A4b) Brandweer Zone Antwerpen streeft naar een degelijke bescherming voor haar burgers, bedrijven en andere maatschappelijke partners. Om een goede dienstverlening te kunnen

Nadere informatie

Overeenkomst huwelijksbemiddeling

Overeenkomst huwelijksbemiddeling Overeenkomst huwelijksbemiddeling De klant heeft gedurende zeven werkdagen 1 te rekenen van de dag volgend op die van de ondertekening van de overeenkomst, het recht om deze op te zeggen, kosteloos en

Nadere informatie

Toelichting bij de nota Opvolging van doelstellingen in de regeerperiode 2014-2019. Dieter Vanhee Departement Bestuurszaken

Toelichting bij de nota Opvolging van doelstellingen in de regeerperiode 2014-2019. Dieter Vanhee Departement Bestuurszaken Toelichting bij de nota Opvolging van doelstellingen in de regeerperiode 2014-2019 Dieter Vanhee Departement Bestuurszaken Infosessie ondernemingsplan 12 januari 2015 Regeerakkoord 2014-2019 We verminderen

Nadere informatie

Beraadslaging VTC nr. 07/2014 van 9 april 2014

Beraadslaging VTC nr. 07/2014 van 9 april 2014 Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC nr. 07/2014 van 9 april 2014 Betreft: Aanvraag tot machtiging voor het meedelen van persoonsgegevens opgeslagen

Nadere informatie

Conceptnota. Raamovereenkomst met betrekking tot de aankoop van gebruiksrechten op standaard (out of the box) software CD000551

Conceptnota. Raamovereenkomst met betrekking tot de aankoop van gebruiksrechten op standaard (out of the box) software CD000551 Conceptnota Raamovereenkomst met betrekking tot de aankoop van gebruiksrechten op standaard (out of the box) software CD000551 Versie 7.0 CD000551_Conceptnota_Software (RO) Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave

Nadere informatie

De wet op de overheidsopdrachten: uitdaging of last?

De wet op de overheidsopdrachten: uitdaging of last? De wet op de overheidsopdrachten: uitdaging of last? Jo Swartenbroekx Hoofdapotheker UZ Antwerpen PUO 4 oktober 2011 Wet op de overheidsopdrachten Wet op overheidsopdrachten is meer dan Europese aanbesteding

Nadere informatie

2 jobstudenten baliebediende

2 jobstudenten baliebediende / Departement Cultuur, Jeugd en Media werft aan in contractueel dienstverband 2 jobstudenten baliebediende Afdeling: Waarborgen en beheren Alden Biesen Beleidsdomein: Cultuur, Jeugd en Media Standplaats:

Nadere informatie

Call for ideas: sollicitatiefeedback

Call for ideas: sollicitatiefeedback Call for ideas: sollicitatiefeedback Probleemstelling Een centrale component in de dienstverlening van VDAB is de bemiddeling naar werk. VDAB leidt geschikte kandidaten toe naar werkgevers die hun vacatures

Nadere informatie

Infosessie Groepsaankopen

Infosessie Groepsaankopen Infosessie Groepsaankopen 5 september 2014 05/09/2014 ICT-Diensten voor de Vlaamse overheid en de lokale/provinciale besturen Objectieven van deze infosessie Introductie tot de dienst Groepsaankopen binnen

Nadere informatie

ACTIES UITGEVOERD BINNEN HET KADER VAN DE ELEKTRONISCHE DIENSTENCHEQUES

ACTIES UITGEVOERD BINNEN HET KADER VAN DE ELEKTRONISCHE DIENSTENCHEQUES ACTIES UITGEVOERD BINNEN HET KADER VAN DE ELEKTRONISCHE DIENSTENCHEQUES EIND 2015 Workshops elektronische dienstencheques EO Workshops met erkende ondernemingen om de voor- en nadelen van het toen gangbare

Nadere informatie

WIN[S] ANALYSE. Eerste stap naar een Efficiëntere werkplek. 1 of of 81

WIN[S] ANALYSE. Eerste stap naar een Efficiëntere werkplek. 1 of of 81 WIN[S] ANALYSE Eerste stap naar een Efficiëntere werkplek. 1 of 81 1 of 81 HALLO! WIJ ZIJN UFIRST ONZE AMBITIE NL ORGANISATIES (BE)GELEIDEN TOT EEN HOGERE PEFORMANTIE DOOR EFFICIËNTE WERKPLEKDIENSTEN EN

Nadere informatie

Handleiding VMS-tool Public-Sourcing

Handleiding VMS-tool Public-Sourcing Handleiding VMS-tool Public-Sourcing Inhoudstafel 1 Over dit document... 4 1.1 Doelstelling van dit document... 4 2 Algemene flow van het proces... 5 3 Registratie & inloggen in de VMS-tool... 6 3.1 Registratie...

Nadere informatie

Bijlage 13 C IFAR 2018 Beschrijving inhuurprocessen Deelnemende aanbestedende diensten - Inhuurproces inclusief facturering & Digitale systemen in

Bijlage 13 C IFAR 2018 Beschrijving inhuurprocessen Deelnemende aanbestedende diensten - Inhuurproces inclusief facturering & Digitale systemen in Bijlage 13 C IFAR 2018 Beschrijving inhuurprocessen Deelnemende aanbestedende diensten - Inhuurproces inclusief facturering & Digitale systemen in gebruik bij Belastingdienst Onderstaand figuur geeft de

Nadere informatie

Oplossing: Vertalen van strategisch plan naar concrete en meetbare afdelings- en persoonlijke doelstellingen.

Oplossing: Vertalen van strategisch plan naar concrete en meetbare afdelings- en persoonlijke doelstellingen. Planning, budget en forecast 1/ Planning budgetting yearplan Een onderneming heeft haar langetermijndoelstellingen en strategie bepaald. Ze heeft die ook vertaald naar belangrijke KPI s, waaronder concurrentie,

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 A-AGENDA Dienstverlening 1 2019_VB_00035 Bijzonder Comité Sociale Dienst - Kennisgeving eedaflegging mevrouw Eunice Yahuma Baitoapala- Kennisneming

Nadere informatie

Dit moet gemotiveerd worden in het projectvoorstel en wordt mee beoordeeld bij de evaluatie.

Dit moet gemotiveerd worden in het projectvoorstel en wordt mee beoordeeld bij de evaluatie. 0 OP ESF Vlaanderen 2014-2020 FAQ oproep 315 Innovatie door adaptatie Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit 1. Moeten de promotor en partners Vlaamse dienstverleners zijn? De promotor en

Nadere informatie

De meerjarige ondernemingsplannen binnen de Vlaamse overheid Les plans d entreprises pluriannuels au sein de l administration Flamande

De meerjarige ondernemingsplannen binnen de Vlaamse overheid Les plans d entreprises pluriannuels au sein de l administration Flamande De meerjarige ondernemingsplannen binnen de Vlaamse overheid Les plans d entreprises pluriannuels au sein de l administration Flamande Martin Ruebens Secretaris-generaal Departement Kanselarij en Bestuur

Nadere informatie

Beraadslaging VTC nr. 16/2016 van 30 maart 2016

Beraadslaging VTC nr. 16/2016 van 30 maart 2016 Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC nr. 16/2016 van 30 maart 2016 Betreft: Aanvraag tot machtiging voor het meedelen van persoonsgegevens van

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

VR DOC.1167/1BIS

VR DOC.1167/1BIS VR 2016 2810 DOC.1167/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse

Nadere informatie

FAQ. Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten

FAQ. Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten FAQ Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 Wie kan aanvragen?... 4 1.1 Kan een feitelijke vereniging indienen? 4 1.2 Kan eenzelfde aanvrager

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. Tekst aangenomen door de plenaire vergadering ( ) Nr. 8 6 juli 2011 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet. Tekst aangenomen door de plenaire vergadering ( ) Nr. 8 6 juli 2011 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1102 (2010-2011) Nr. 8 6 juli 2011 (2010-2011) Ontwerp van decreet houdende vaststelling van de algemene regels waaronder in de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest periodieke plan-

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: 1 Goedkeuring en machtiging tot ondertekening van de overeenkomst tot oprichting van de internationale

Nadere informatie

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1589 (2011-2012) Nr. 7 27 juni 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie