Jaarplan voor het schooljaar Year plan for the school year Jierplan foar it skoallejier

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarplan voor het schooljaar 2013-2014 Year plan for the school year 2013-2014 Jierplan foar it skoallejier 2013-2014"

Transcriptie

1 Evaluatie Jaarplan voor het schooljaar Year plan for the school year Jierplan foar it skoallejier September 2013, septimber 2013, September 2013 Vastgesteld, set at, fêststeld d.d

2 1 SPECIFIEK MEETBAAR ACCEPTABEL REALISTISCH TIJDGEBONDEN Drie-talige school. De school is in juni 2013 gecertificeerd als drietalige school en heeft als doel het Engels te versterken In juli 2013 is de school gecertificeerd als 3 talige school. Aan het einde van het schooljaar doen de leerlingen mee met het Anglia examen. Team heeft de wens uitgesproken om de native speaker in het schooljaar in te zetten in de diverse groepen De native speaker is bekend met de school en heeft goede vaardigheden om de school te ondersteunen. Schooljaar Team en native speaker september reserve en 1500 certificering-geld Cedin Mei 2014 Taalbeleidsplan Taco en directie Informerend Het team heeft er voor gekozen om de native speaker nog 1 jaar in te zetten. Mogelijk sluit de school aan bij de pilot Engels en kunnen de kosten voor de native speaker betaald worden uit de subsidie die de school dan ontvangt. Bij Fier is aangeven dat er een reservering is van 1500,- uit de reserve voor de native speaker. De native speaker is op donderdagochtend inzetbaar, van september t/m mei Het rooster moet voor 1 september duidelijk zijn. De native speaker heeft tot volle tevredenheid gefunctioneerd. Het is een meerwaarde gebleken voor ondersteuning aan leerlingen én leerkrachten. De Anglia examens zijn in april 2014 afgenomen.

3 2 SPECIFIEK MEETBAAR ACCEPTABEL REALISTISCH TIJDGEBONDEN Project Europees platform. Het Europees platform heeft een project van twee jaar. Dit project heeft als doel; internationalisering Aan het einde van de projectperiode hebben alle leerlingen contact met een school uit het buitenland. Het project wordt volledig begeleid door Ab van Rheenen van het Europees platform. Doel van het project is om de leerlingen actief Engels te leren gebruiken. Bij dit project wordt de school volledig begeleid en is er een duidelijk stappenplan. Er is een tijdpad uitgezet tot januari Mogelijk wordt dit verlengd naar juni 2015 omdat de start is uitgesteld naar september Groep 1 t/m 8 September 2013 t/m januari 2015 Team Subsidie Europees Platform Ab van Rheenen Andere scholen binnen het project Eerste evaluatie na voorlichting in september Taalbeleidsplan Directie / Taco informerend Het team heeft de eerste informatieve bijeenkomst gevolgd. Daarna hebben we besloten mee te doen met het project. Internationalisering is ook een voorwaarde voor de certificering 3TSplus. In september is de eerste voorlichtingsbijeenkomst. Daarna kan het officiële besluit worden genomen met team en mr. Binnen het team moet een keuze gemaakt worden voor een coördinator van dit project. Het project heeft diverse onderdelen.bv het teddy bear project, etwinning en uitwisseling. In diverse netwerk bijeenkomsten hebben we ons georiënteerd op My School Network en e-twinning. In het bijzonder met e- Twinning zijn verdere stappen ondernomen. Een instap moment voor verkenning en beheersing van deze site is gedaan. Er worden gerichte contacten gezocht met scholen uit Napels Italië / Cyprus / Thessoloniki - Griekenland. Dit op basis van interesse gebied : De omgeving waar we wonen én een leeftijdsaanbod van leerlingen tussen de 4 en 12 jaar. Webcams zijn aangeschaft. Na de zomervakantie zullen de eerste contacten gelegd worden door leerkrachten én leerlingen. Dit zal gebeuren in de beveiligde omgeving van e-twinning.

4 3 SPECIFIEK MEETBAAR ACCEPTABEL REALISTISCH TIJDGEBONDEN Pilot uitbreiding Engels Op dit moment ligt er een uitnodiging om mee te doen met de pilot uitbreiding Engels Na afronding van het project komt de verdeling van de talen als volgt. 50% Nederlands 20% Fries 30% Engels De school gaat in september naar een informatiebijeenkomst/ voorlichting. Eelke Goodijk zal de school begeleiden. Na deze bijeenkomst kan de school definitief besluiten om zich aan te melden voor dit project. Op dit moment lijkt het project realistisch voor de school. Engels is nu ook onderdeel van het lesaanbod en de taal wordt ook als voertaal gebruikt. Het team heeft het traject naar een 3 talige school met veel enthousiasme doorlopen en heeft de wens uitgesproken om deel te nemen aan dit project. Op dit moment is er gesproken over een project van 5 jaar. Team Projectplan is 5 jaar Team Subsidie vanuit het rijk Cedin, Eelke Goodijk Europees platform Juni 2014 Taalbeleidsplan Directie/ taco adviserend De start van dit project is door bezuinigingen vertraagd naar september Binnen het team is wens uitgesproken om mee te doen aan het project. Ook de mr heeft een positief advies gegeven. De definitieve inschrijving heeft nog niet plaatsgevonden, dit kan nadat de taco en directie de bijeenkomst in Utrecht hebben bezocht. Na een zeer gedegen voorbereiding zijn we toegelaten tot het landelijk geïnitieerde TPO project. Twaalf scholen uit Nederland zullen met elkaar invulling gaan geven aan een goed onderwijsaanbod Engels in de basisschool. Ondersteuning is er van: Europees Platform, Onderwijsbegeleidingsdienst Cedin en Provincie Friesland.

5 4 SPECIFIEK MEETBAAR ACCEPTABEL REALISTISCH TIJDGEBONDEN Begrijpend lezen Fier organiseert een bijeenkomst begrijpend lezen. Team volgt deze bijeenkomst. Indien nodig kan de CIBer op school komen voor een extra info bijeenkomst begrijpend lezen School maakt gebruik van de methode Nieuwsbegrip XL en de cito boekjes Bij de middentoetsen zijn de resultaten voldoende. Groep 3 heeft voldoende gescoord bij de eindtoets. School heeft als doel om de resultaten van begrijpend lezen op inspectieniveau te scoren. In de voorgaande jaren zijn de resultaten goed geweest. In het schooljaar waren niet alle resultaten voldoende. Het is realistisch dat de resultaten op voldoende niveau zijn. Gedurende het schooljaar. Team Schooljaar Bijeenkomst Fier en CIBer Fier en CIBer Cedin Na middentoetsen Directie/iber informatief De school maakt gebruik van de methode Nieuwsbegrip XL. De keuze is gemaakt na een scholing begrijpend lezen met een externe ondersteuner. Na de middentoetsen in januari 2013 is besloten om naast deze methode Ook gebruik te maken van de Cito oefenboekjes. Specifiek aandachtspunt is de huidige groep 5. De resultaten op Begrijpend lezen Cito M.

6 Groep 4 Goed Groep 5 Onvoldoende Ondanks de extra ondersteuning blijft het resultaat teleurstellend. Op drie van de vijf toets momenten is er in groep 5 onder gemiddeld gescoord op de Cito toets. Deels is het te verklaren door de verhoogde inspectie normen t.a.v. Begrijpend lezen. Volgens de oude normen had het net een gemiddelde uitslag gegeven. Opvallend blijft dat deze groep in de afgelopen jaren twee keer onder gemiddeld gescoord heeft op de reguliere Cito toets en twee keer boven gemiddeld op de Pilot Cito toetsen Begrijpend lezen. Groep 6 Onvoldoende Ook deze groep heeft dit jaar extra ondersteuning gehad. Bij deze groep is wel een licht dalende lijn te zien. Dit laatste heeft ook als oorzaak dat de inspectienorm dit jaar voor Begrijpend lezen fiks omhoog is gegaan. Ondanks dit gegeven blijft het zorgelijk dat ook volgens de oude normen het resultaat onvoldoende zou zijn gescoord. Groep 7 Groep 8 Goed Ruim voldoende Conclusie: In groep 5-6 blijft het Begrijpend lezen ook voor het volgend jaar een sterk aandachts- én actiepunt. In deze leerjaren zit blijkbaar een soort breekpunt. Daarnaast zal wat nu groep 6 is en straks groep 7 wordt een groep blijven die beneden het geachte niveau blijft scoren.

7 5 SPECIFIEK MEETBAAR ACCEPTABEL REALISTISCH TIJDGEBONDEN Gouden weken De leerkrachten starten met de Gouden weken in de 2 e schoolweek De gouden weken zijn in de eerste zes weken van het schooljaar. September 2013 Op de teamvergadering is besloten om de Gouden weken schoolbreed te handhaven. Initiatief vanuit het team en aansluitend bij de gouden weken. De vorm van de gouden weken kan per jaar verschillen van bv oudergesprekken tot een ouderavond. Groepsleerkrachten Week 2 t/m 6 van het schooljaar Leerkrachten en ouders Oktober 2013 Directie Informatief Om te komen tot een goede samenwerking met de ouders en een goede werksfeer in de groep hebben we besloten om te starten met de Gouden weken. In een teamoverleg is besloten het plan schoolbreed uit te voeren. In het eerste jaar hebben we met alle ouders een intake gesprek gehad. In het schooljaar nodigden we alle ouders uit op 25 september. Dit was de gouden ouderavond waarop ouders en team met elkaar konden kennismaken. Daarnaast zijn er diverse activiteiten/spelletjes die in de klas worden uitgevoerd om de groepsbinding sterker te maken. De uiteindelijke vorm voor het schooljaar is nog niet vastgesteld. N.a.v. De Gouden Weken zijn er dit jaar individuele gesprekken geweest tussen ouders / verzorgers en leerkracht(en). Tijdens deze gesprekken vertelden de ouders / verzorgers over hun kind(eren). Hoe zijn ze thuis, wat zijn hun belangstellingen, wat vinden ze vervelend, wat zijn aandachtspunten om op te letten e.d. Het vastleggen van een gespreksmoment ging hier en daar te moeizaam. Gesprekken werden dan gevoerd op andere momenten dan op de vastgestelde twee dagen. Dit werkt storend en omvat een te grote tijdspanne. In het vervolg zal in een bijzonder geval nog één nadere afspraak gemaakt worden.

8 6 SPECIFIEK MEETBAAR ACCEPTABEL REALISTISCH TIJDGEBONDEN Scholing leerkracht Een leerkracht volgt de opleiding special education needs. Hogeschool Windesheim. Specialisatie:rekenen. Aan het einde van schooljaar is de afronding Op eigen initiatief De lerarenbeurs is toegekend Schooljaar C. Bekkema Schooljaar Scholing Windesheim Lerarenbeurs Juli 2014 C Bekkema Informatief C Bekkema heeft zich ingeschreven voor de opleiding Rekenspecialist Master SEN reken- en wiskundespecialist/dyscalculie. In deze leerroute leert men hoe men tegemoet kan komen aan de specifieke ondersteuningsbehoeftes van leerlingen met reken- en wiskundeproblemen. De leerroute bestaat o.a. uit de volgende onderdelen, *dialogen rond onderwijsbehoeften *rekengesprekken en rekeninterventies *dyscalculie *prakrijkgericht onderzoek Cindy heeft de opleiding met succes afgerond. Op school hebben we incidenteel al kunnen profiteren van de nieuwe kennis die we nu in huis hebben. Een duidelijk voorbeeld dat meerdere partijen hierbij voordeel hebben behaald.

9 7 SPECIFIEK MEETBAAR ACCEPTABEL REALISTISCH TIJDGEBONDEN Reken en taal Schoolplanperiode referenties De taalreferenties worden opgenomen in het taalbeleidsplan. De invoering van de verplichte eindtoets is nog onduidelijk. De referentieniveau s zijn bepaald door de overheid. Wij dienen deze in te voeren in ons onderwijs. De komende schoolplanperiode hebben wij gepland voor de invoering. Team Schooljaar Taco en team, tijdens teamvergaderingen Taco ontvangt ondersteuning via netwerk Einde schooljaar Taalbeleidsplan Taco / directie Informatief De taco heeft het team geïnformeerd over de taal referentieniveaus. De niveaus zijn nader uitgewerkt, specifiek en concreet. Belangrijk is dat de leerkrachten zich bewust van de niveaus en deze herkennen in hun onderwijs en daar waar nodig toevoegen. Onder leiding van Gellie is dit uitgevoerd. Dit geheel nog opslaan (digitaal en op papier) in onze Borgingsmap o.b.s. De Pôlle.

10 8 SPECIFIEK MEETBAAR ACCEPTABEL REALISTISCH TIJDGEBONDEN Taalcoördinator Schooljaar (taco) 2014 De Taalcoördinator onderhoudt het taalbeleidsplan, de aanvraag en evaluatie van Boppeslach. Invoering van de referentieniveau s De resultaten van taal/lezen komen terug in het taalbeleidsplan. Taalcoördinator heeft opleiding gevolgd en is LB leerkracht. Het taalbeleidsplan en Boppeslachplan worden geëvalueerd en opnieuw vastgesteld Binnen de Boppeslach uren is er taakverlichting voor de Taco. Dit gaat in overleg met de directie De taco krijgt ondersteuning binnen het netwerk taal - coördinatoren. Taalcoördinator Schooljaar Taco is LB leerkracht Taco netwerk Einde schooljaar Taalbeleidsplan en Evaluatie Boppeslach Taalcoördinator Advies De taco zorgt dat het beleidsplan taal/lezen wordt onderhouden. De taco volgt de bijeenkomsten voor taalcoördinatoren bij onderwijsgroep Fier en het netwerk. Op bestuursniveau zijn een aantal bijeenkosten gepland voor alle taco s. Deze bijeenkomsten zijn na schooltijd. De taco zal samen met de directie het drietalig onderwijs coordineren. De taco en directie dienen de aanvraag en evaluatie van Boppeslach in. De taalcoördinator vervult haar rol met verve. Stimulerend en uitvoerend. De netwerken provinciaal en landelijk verlopen prima. De bijeenkomsten en uitvoering in het netwerk van Onderwijsgroep Fier is zo nu en dan wel eens wat onduidelijk.

11 9 SPECIFIEK MEETBAAR ACCEPTABEL REALISTISCH TIJDGEBONDEN Kenniskring kenniskring bijeenkomsten voor de leerkrachten, ibers, taco en directie Er is een planning voor het komende jaar. Door BIB en BICT is de inhoud vastgesteld, gericht op de praktijk van de leerkracht. de bijeenkomsten sluiten aan bij de dagelijkse praktijk. Schooljaar Team Schooljaar Bovenschools IB en ICT Juni 2014 Bovenschools Informatief 6/11 1e uitwisseling. ( s ochtends) 20/11 ICT. Invulling door werkgroep. 15/1 Begrijpend lezen. Nanne, Baukje en Teun. 29/1 Passend onderwijs. Invulling door werkgroep. (Verplicht voor iedereen!) 12/3 2e uitwisseling. ( s ochtends) 26/3 ICT. Invulling door werkgroep 21/5 Passend onderwijs. Invulling door werkgroep Hier is wel eens wat onduidelijkheid in geweest. Noodzakelijke aanwezigheid van het gehele team bleek anders te zijn. Eén vertegenwoordiger per school was voldoende. De bijeenkomst van begrijpend lezen was zinvol, maar gerekend werd op andere informatie: kennis verwerving om het Begrijpend Lezen in deze regio op te krikken. Passend onderwijs als bijeenkomst op de woensdagmiddag is vervallen. ICT bijeenkomst is de laatste keer bezocht door twee collega s. Noodzakelijk omdat per nieuw schooljaar gewerkt gaat worden met Office 365.

12 10 SPECIFIEK MEETBAAR ACCEPTABEL REALISTISCH TIJDGEBONDEN Netwerk 3 TS Workshop bijeenkomsten op initiatief van het netwerk 3TS Er staan voor dit schooljaar een aantal bijeenkomsten gepland. De inhoud is gezocht in nauwe aansluiting bij de dagelijkse praktijk. De bijeenkomsten zijn ook een ontmoeting met andere 3 Ts scholen Aansluitend bij de praktijk. Schooljaar team schooljaar Cedin, netwerk 3TS Overige 3 Ts scholen Juli 2013 informatief Er zijn jaarlijks een aantal bijeenkomsten 3 TO gepland. De verplichte bijeenkomsten zijn op 30 oktober en 23 april. Voor de verschillende bouwen worden mogelijk nog andere data gepland. Een bijeenkomst is bij ons op school geweest. Een ander in Leeuwarden. Zeer zinvol en inspirerend.

De Pôlle: iedereen doet ertoe. Everyone matters. Eltsenien docht der ta. Vastgesteld: juli 2014, July 2014, july 2014 M.R.: G Bleijinga.

De Pôlle: iedereen doet ertoe. Everyone matters. Eltsenien docht der ta. Vastgesteld: juli 2014, July 2014, july 2014 M.R.: G Bleijinga. Jaarplan voor het schooljaar en evaluatie Year plan for the school year and evaluation Jierplan foar it skoallejier en evaluaasje Vastgesteld: juli 2014, July 2014, july 2014 M.R.: G Bleijinga. september

Nadere informatie

Evaluatie Jaarplan 2010-2011 Obs de Schovenhorst

Evaluatie Jaarplan 2010-2011 Obs de Schovenhorst Jaarplan 2010-2011 Versie augustus 2011 Jaarplan 2010-2011 Obs de Schovenhorst Actiepunt 4A: Schoolplan Hoofdstuk 4 Onderwijskundig beleid: Obs de Schovenhorst heeft deelgenomen aan de bijeenkomsten georganiseerd

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2018-2019 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

Doorstromen, vertragen en versnellen.

Doorstromen, vertragen en versnellen. Doorstromen, vertragen en versnellen. Openbare Basisschool t Koppel Nieuw-Weerdinge Vastgesteld op: 7 maart 2011 Evalueren op: schooljaar 2011-2012 Protocol doorstromen, vertragen en versnellen obs t Koppel

Nadere informatie

Schooljaarplan obs de Skûle 2015-2016

Schooljaarplan obs de Skûle 2015-2016 Jaarplan schooljaar 2015 2016 Jaarplan in plaats van het schoolplan i.v.m. fusie cbs de Wyngert Toegevoegd Jaarplan 2015-2016 van de samenwerkingsschool Drachtstercompagnie Naam school Adres Postcode Telefoon

Nadere informatie

o.b.s. De Wieden Schooljaarplan

o.b.s. De Wieden Schooljaarplan o.b.s. De Wieden Schooljaarplan 2016-2017 Directeur I. Jousma Adres Beulakerwiede 4 Plaats Zwolle Telefoon 038-4542762 E-Mail i.jousma@ooz.nl Datum 8-9-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Onderwijs... 4

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2017-2018 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

Jaarplan OBS It Kruirêd Mûnein JAARPLAN JAARVERSLAG School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd

Jaarplan OBS It Kruirêd Mûnein JAARPLAN JAARVERSLAG School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd Jaarplan 2018-2019 OBS It Kruirêd Mûnein www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd Datum 10-07-2018 Datum School & omgeving Inleiding Naar

Nadere informatie

Protocol schooladvies groep 8

Protocol schooladvies groep 8 Protocol schooladvies groep 8 Augustus 2017 PROCEDURE SCHOOLADVIES OBS HOUTRUST INLEIDING De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs (VO) is een belangrijke stap. Tenslotte willen

Nadere informatie

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum Jaarplan 2018-2019 OBS Het Spectrum 1 Inleiding In dit jaarplan staan de voorgenomen acties en de te bereiken doelen voor het schooljaar 2018-2019. Per onderdeel staan de doelen, de resultaatindicatoren

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2015-2016

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2015-2016 In het jaarplan worden de doelstellingen en activiteiten beschreven waar wij het komend aandacht aan gaan besteden. De onderwerpen komen uit het schoolplan, de evaluatie van het huidige jaarplan en onderwerpen

Nadere informatie

De Klaver. Schooljaarverslag

De Klaver. Schooljaarverslag De Klaver Schooljaarverslag 2017-2018 Directeur Dhr. M. Pik Adres Bedumerweg 33 Plaats Stedum Telefoon 0596-551302 E-Mail directie.klaver@noordkwartier.nl Datum 30-5-2018 Inhoudsopgave Evaluatie projecten...

Nadere informatie

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg op OBS De Springplank Kwaliteit Voor de directeur zijn het schoolplan, de schoolgids en het schooljaarverslag / -plan van school de belangrijkste

Nadere informatie

Jaarplan Montessori Onderwijs Purmerend

Jaarplan Montessori Onderwijs Purmerend Jaarplan 2017-2018 Montessori Onderwijs Purmerend Onderwerp uit verbeterplan ICT en LAS Leerkrachten voeren ook incidentenregistratie in in Parnassys, verslagen van derden worden gescand en in Parnassys

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl Jaarplan 2015-2016 Baron De Vos Van Steenwijk Rockanje Datum: 6 oktober 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 Schoolnaam Baron De Vos Van Steenwijk Datum 15-09-2015 Inleiding In ons jaarplan geven

Nadere informatie

OPENBARE BASISSCHOOL DE GROTE BEER

OPENBARE BASISSCHOOL DE GROTE BEER JAARPLAN 2014 2015 OPENBARE BASISSCHOOL DE GROTE BEER Zonnehof 1 1115 TZ Duivendrecht T. 020-6994997 E. info@obsdegrotebeer.nl I. www.obsdegrotebeer.nl INHOUD 1 Inleiding... 3 2 Algemene informatie...

Nadere informatie

Procesgang PO-VO Leidend is de BOVO procedure

Procesgang PO-VO Leidend is de BOVO procedure Procesgang PO-VO Leidend is de BOVO procedure 2017-2018 Leidend is de BOVO Haaglanden procedure voor het betreffende schooljaar. In het schooljaar 2017-2018 is de procedure aangepast. Het tijdpad voor

Nadere informatie

D 1.35 Beleidsnotitie Eindtoets en schooladvies VO. STATUS: Vaststelling DB Besluit College van Bestuur

D 1.35 Beleidsnotitie Eindtoets en schooladvies VO. STATUS: Vaststelling DB Besluit College van Bestuur D 1.35 Beleidsnotitie Eindtoets en schooladvies VO STATUS: Vaststelling DB Besluit College van Bestuur Evaluatie 10-04-2017 Versie: 1 10-04-2017 19-04-2017 Jaarlijks, 04-2018 5 blz. Samenvatting; In dit

Nadere informatie

Protocol Doubleren 1

Protocol Doubleren 1 Protocol Doubleren 1 Protocol: Doubleren. Inleiding Bij Basisschool Aventurijn kan het voorkomen dat kinderen niet altijd goed presteren. Er zijn situaties waardoor kinderen niet kunnen overgaan maar dat

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2019-2020 Thriantaschool locatie SO Emmen Datum: 29 augustus 2019 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2019-2020 JAARVERSLAG 2019-2020 School School Datum Inleiding Datum Inleiding Streefbeelden

Nadere informatie

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen.

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen. 6. KWALITEITSZORG Het Leerlingvolgsysteem (LVS) Om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken en de ontwikkeling van de leerling goed te volgen, gebruiken we een Leerlingvolgsysteem. Een goed LVS moet een

Nadere informatie

JAARPLAN JAARVERSLAG Jaar School Schoolleider Datum Inleiding

JAARPLAN JAARVERSLAG Jaar School Schoolleider Datum Inleiding JAARPLAN JAARVERSLAG Jaar School Schoolleider Datum Inleiding 2015-2016 Jaar OBS Weisterbeek School Bart Mous Schoolleider 07-07-2015 Datum In ons jaarplan geven we aan Inleiding [1] welke Quick Scans

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015

Jaarverslag 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Doel van het jaarverslag Dit jaarverslag is opgesteld door de schoolleiding na vaststelling in de MR en met het team. Het geeft een overzicht van de behaalde resultaten in schooljaar

Nadere informatie

Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016

Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016 Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016 Inleiding Elk jaar stellen wij als team van o.b.s. De Boomhut gezamenlijk een jaarplan op. Vanuit de evaluatie van het vorige jaarplan, gekoppeld aan de strategische

Nadere informatie

Protocol Advies keuze voortgezet onderwijs

Protocol Advies keuze voortgezet onderwijs Protocol Advies keuze voortgezet onderwijs Obs Valkenhorst Bremstraat 14 9404 GD Assen 0592-331393 directie@devalkenhorst.nl www.devallkenhorst.nl Protocol Advies schoolkeuze Voortgezet Onderwijs Aanmelding

Nadere informatie

Skopos Protocol overgang PO-VO

Skopos Protocol overgang PO-VO 5.6.8. Skopos Protocol overgang PO-VO A. Bovenschools niveau Stap A Activiteit Wie Wanneer Toelichting 1 Planning van de afname Algemeen directeur September Gegevens Rijksoverheid: van de Centrale Eindtoets

Nadere informatie

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat 1 3235 BV Rockanje info@bvs.vcodekring.nl http://www.barondevos.nl 0181-402401 JAARVERSLAG 2015-2016 Algemeen Het schooljaar 2015-2016

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 11 MEI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 11 MEI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 11 MEI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Perre van Beek (notulist), Ingrid Berg, Marie- Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn,, Ester den Otter,

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009

Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009 Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Inleiding 3 3. Evaluatie schooljaar 2008-2009 4 3.1 Invoering methode aanvankelijk lezen. 4 3.2 Invoering Taalmethode Taal op Maat

Nadere informatie

INFORMATIEBIJEENKOMSTEN CENTRALE EINDTOETS 2019

INFORMATIEBIJEENKOMSTEN CENTRALE EINDTOETS 2019 INFORMATIEBIJEENKOMSTEN CENTRALE EINDTOETS 2019 Centrale Eindtoets primair onderwijs Het College voor Toetsen en Examens heet u van harte welkom op de informatiebijeenkomsten over de Centrale Eindtoets

Nadere informatie

Plan van aanpak Hoek van Holland/Van Rijckevorsel n.a.v. rapportage inspectie kwaliteit VVE.

Plan van aanpak Hoek van Holland/Van Rijckevorsel n.a.v. rapportage inspectie kwaliteit VVE. De aanpak op schoolniveau: Indicator Doel Actie/middel Tijdpad Wie Resultaat Professionalisering Tussenevaluatie /borging Condities Scholing VVE. Ouders De leerkrachten van de vroegschoolse zijn VVE-geschoold.

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. 2017 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Hans Nuhn, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Judith Aust, Jeroen Verhoeven, Sander Pustjens, Marie-

Nadere informatie

School Ontwikkel Plan

School Ontwikkel Plan School Ontwikkel Plan r.k.b.s. de Ark Burg.Kooimanweg 1 1711 KK Hensbroek tel: 0226-452072 directie.deark@skowestfriesland.nl www.rkbs-deark.nl Jaar 2013-2014 School Rkbs de Ark Schoolleider Peter van

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2014-2015 Rehobôthschool 1.

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2014-2015 Rehobôthschool 1. Jaarplan 2015-2016 In het schoolplan 2015-2019 zijn de kaders neergelegd voor de schoolontwikkeling op de langere termijn. In dit jaarplan beschrijven we concreet welke acties gedaan worden om de gestelde

Nadere informatie

FAST LANE ENGLISH (FLE) Versterkt Engels in de bovenbouw VWO

FAST LANE ENGLISH (FLE) Versterkt Engels in de bovenbouw VWO FAST LANE ENGLISH (FLE) Versterkt Engels in de bovenbouw VWO Belangrijke data Donderdag 7 april: Anglia examen Maandag 30 mei: FCE examen Dinsdag 21 juni: Feestelijke uitreiking TTO Junior Certificaten

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE KUBUS. BRIN-nummer : 19MN Onderzoeksnummer : 90802

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE KUBUS. BRIN-nummer : 19MN Onderzoeksnummer : 90802 RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE KUBUS School : De Kubus Plaats : Enschede BRIN-nummer : 19MN Onderzoeksnummer : 90802 Datum schoolbezoek : 18 december 2006 Datum vaststelling : 22 maart 2007 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL KOTTEN

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL KOTTEN RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL KOTTEN School : Basisschool Kotten Plaats : Winterswijk BRIN-nummer : 18WW Onderzoeksnummer : 74364 Datum schoolbezoek : 30 maart 2006 Datum vaststelling : 24 april

Nadere informatie

Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019

Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019 Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019 Basisschool Cleijn Hasselt Hasseltstraat 198 013-5422281 bs.cleijnhasselt@xpectprimair.nl www.cleijnhasselt.nl Juf Jeske s World Trip Voor de kerstvakantie heeft

Nadere informatie

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur Nieuwsbrief nummer: 7 juni 2017 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Hebt u vragen of opmerkingen over onderwerpen die in de nieuwsbrief staan? Regelmatig is er een Oudercafé waarin de directeur

Nadere informatie

Het werken met Integraal is geïmplementeerd in de schoolorganisatie.

Het werken met Integraal is geïmplementeerd in de schoolorganisatie. Evaluatie schooljaarplan 2014-2015 Openbare basisschool Ekke de Haan Organisatie/overleg Domeinen: 0 onderwijsleerproces 0 communicatie met ouders 0 leerstofaanbod 0 kwaliteitszorg 0 schoolontwikkeling

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE LOCKAERT

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE LOCKAERT RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE LOCKAERT School : Basisschool De Lockaert Plaats : Oss BRIN-nummer : 00CD Onderzoeksnummer : 63530 Datum schoolbezoek : 16 december 2005 Datum vaststelling :

Nadere informatie

Schooljaarplan Sint Gerardusschool

Schooljaarplan Sint Gerardusschool Directie Mevr. M.C. Sijmons Adres Splitting 145 Plaats Emmen Telefoon 0591-622465 E-mail stgerardus@primenius.nl Website www.sintgerardus.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Borgingstrajecten 4 3 Verbetertrajecten

Nadere informatie

Schooljaarplan 2015-2016 Koning Willem-Alexander

Schooljaarplan 2015-2016 Koning Willem-Alexander Schooljaarplan -2016 Koning Willem-Alexander 1 e kolom: (S.)ignaal, (M.)eetbaar, (A.)cceptabel, 2 e kolom (R.)ealisatie, (T.)ijd Onderwerp (S.M.A.) Datum agendapunt (R.T.) Klaar? (T) Borging VCPO-NG scholen

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies;

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; 2 e rapport groep 6: Bij het tweede rapport van groep 6, worden de Cito grafieken voor ouders, vanuit

Nadere informatie

Protocol schooladvies groep 8

Protocol schooladvies groep 8 Protocol schooladvies groep 8 Augustus 2016 PROCEDURE SCHOOLADVIES GROEP 8 INLEIDING De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs (VO) is een belangrijke stap. Tenslotte willen we graag

Nadere informatie

VMBO Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs

VMBO Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs Inhoud VO avond 1. Onderwijstypen voortgezet onderwijs (VO) 2. Advisering basisschool 3. Toelichting toetsafname 4. Tijdspad 5. Ontwikkelingen 6. Traject aanmelding VO. 7. Tips bezoek en overzicht van

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool Maria Goretti

Jaarverslag schooljaar Basisschool Maria Goretti Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Basisschool Maria Goretti Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar 2016-2017... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom...

Nadere informatie

Schooljaarplan Didactisch handelen

Schooljaarplan Didactisch handelen Schooljaarplan 2014-2015 Schooljaarplan 2014 2015 Didactisch handelen Effectieve instructie Borgen van eerder gemaakte afspraken; bewaken van de doorgaande lijn Coaching door directie op team en individueel

Nadere informatie

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten Overzicht, analyse en conclusies nulmeting RKBS De Toren. Maart 2016. Wat is kwaliteit? Een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Het leveren van kwaliteit heeft in ieder geval te maken met transparantie:

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 School CBS 3sprong Schoolleider Chris Klaver Datum Mei 2015 Inleiding In ons jaarplan 2015-2016 geven we aan [1] welke beleidsterreinen we hebben gescoord (mei 2015),

Nadere informatie

Schooljaarplan Planperiode Versie Versie 4 Datum Obs Prins Willem Alexander. Adres t Witzand 22. Telefoon

Schooljaarplan Planperiode Versie Versie 4 Datum Obs Prins Willem Alexander. Adres t Witzand 22. Telefoon Plan n in g Schooljaarplan Planperiode 2011-2015 Versie Versie 4 Datum 04-07-2013 Naam school Adres t Witzand 22 Postcode Obs Prins Willem Alexander 9463PA Telefoon 0592 262400 E-mail Directeur pwa@primah.org

Nadere informatie

Jaarplan basisschool. De Goudakker

Jaarplan basisschool. De Goudakker Jaarplan basisschool De Goudakker 2016 2017 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2017-2018 Basisschool de Langereis Ursem www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 JAARVERSLAG 2017-2018 Schoolnaam Basisschool de Langereis Schoolnaam Basisschool de Langereis Datum

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool De Fontein

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool De Fontein RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK basisschool De Fontein Plaats : Breda BRIN nummer : 12WE C1 Onderzoeksnummer : 273589 Datum onderzoek : 1 april 2014 Datum vaststelling : 22 mei 2014 Pagina

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. OBS De Kameleon

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. OBS De Kameleon SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 OBS De Kameleon 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool de Kameleon. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Schooljaarplan 2014 2015

Schooljaarplan 2014 2015 Schooljaarplan 2014 2015 Naam school O.B.S. De Wjukslach Adres De Klamp 12 Postcode 8404 BM Langezwaag Telefoon O513-688555 E-mail directeur@wjukslach.nl Website www.wjukslach.nl Directeur J. Nijboer Datum

Nadere informatie

Kort agenda bespreken. Korte mededelingen: - Arbo - Ondersteuningsplanraad Rondvraag Punten voor de volgende vergadering?

Kort agenda bespreken. Korte mededelingen: - Arbo - Ondersteuningsplanraad Rondvraag Punten voor de volgende vergadering? MR vergadering notulen Datum: dinsdag 4 februari 2014 Tijd: 19.00-20.10 uur Plaats: Teamkamer Verslag: Bianca Aanwezig: Bianca Bleeuwerke (ouder Jari gr 4 en gr 1), Huub Hulsker (ouder Lotta gr 5, Helana

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Anne Frankschool Ellecom

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Anne Frankschool Ellecom SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Anne Frankschool Ellecom 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Anne Frankschool Ellecom. Iedere school stelt een SOP op,

Nadere informatie

Richtlijnen voor de overgang naar de volgende groep. Doubleren of Versnellen; te nemen stappen

Richtlijnen voor de overgang naar de volgende groep. Doubleren of Versnellen; te nemen stappen Richtlijnen voor de overgang naar de volgende groep Doubleren of Versnellen; te nemen stappen Interne begeleiding Mei 2017 Wat zijn de criteria voor overgang naar de volgende groep en de te nemen stappen

Nadere informatie

JANUARI / FEBRUARI 2014 CITO TOETSEN

JANUARI / FEBRUARI 2014 CITO TOETSEN CITO TOETSEN We zijn natuurlijk erg benieuwd of onze inzet en de inzet van u en uw kinderen met betrekking tot het speerpunt Taal al vruchten begint af te werpen. Tijdens de oudergesprekken op 24 februari

Nadere informatie

Jaarplan Mûnein. Datum: 29 juni

Jaarplan Mûnein. Datum: 29 juni Jaarplan 2017-2018 OBS It Kruirêd Mûnein Datum: 29 juni 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 Schoolnaam OBS It Kruirêd Datum 14-06-2017 Inleiding Voor u ligt het schooljaarplan 2017-2018 van OBS

Nadere informatie

Jaarverslag Evaluatie jaarplan

Jaarverslag Evaluatie jaarplan Jaarverslag 2016-2017 Evaluatie jaarplan Basisschool de Krullevaar Schoonhoven Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847 Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van

Nadere informatie

De Werkschuit. Schooljaarplan

De Werkschuit. Schooljaarplan De Werkschuit Schooljaarplan 2016-2017 Directeur I. Jousma Adres Rijnlaan 200 Plaats Zwolle Telefoon 038-4533873 E-Mail directie-werkschuit@ooz.nl Datum 7-9-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Onderwijs...

Nadere informatie

Jaarverslag. 1 Inleiding. September 2014. Inhoud

Jaarverslag. 1 Inleiding. September 2014. Inhoud DEEL 1 NUMMER 2 Jaarverslag September 2014 Inhoud 1 Inleiding 1 Leerlinggegevens 2 Resultaten 3 Onderwijskundige ontwikkelingen 4 Formatie 4 Tevredenheidsenquête 5 Brede school 6 Bijzondere ontwikkelingen

Nadere informatie

Het groeidocument. De 6 richtinggevers zijn:

Het groeidocument. De 6 richtinggevers zijn: Het groeidocument Naar aanleiding van het ingezette verbetertraject, voortkomend uit het bezoek van de inspectie (2008), is het jaarplan op andere wijze opgezet, namelijk in de vorm van een groeidocument.

Nadere informatie

PO Platform Kwaliteit & Innovatie

PO Platform Kwaliteit & Innovatie PO Platform Kwaliteit & Innovatie Postbus 162 3440 AD WOERDEN BESTEMD VOOR: Besturen in het Primair Onderwijs (BaO en SBO) Woerden, Kenmerk: 23 april 2008 PPKI-08-026/JvdP-GS/Wee/ree Onderwerp: Subsidieregeling

Nadere informatie

2014-2015 De Kameleon R.Schreurs

2014-2015 De Kameleon R.Schreurs JAARPLAN Jaar School Schoolleider Datum Inleiding JAARVERSLAG 2014-2015 Jaar 2014-2015 De Kameleon R.Schreurs Juni 2014 School Schoolleider Datum Juni 2015 In ons jaarplan geven we aan Inleiding [1] welke

Nadere informatie

Procedure schooladvies VO Basisschool St. Dionysius

Procedure schooladvies VO Basisschool St. Dionysius Procedure schooladvies VO Basisschool St. Dionysius 2016-2017 Inhoudsopgave - Procedure schooladvies VO basisschool St. Dionysius 1. Doel van de procedure... 2 2. Hoe komt het schooladvies tot stand?...

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Doorzetten continuüm van zorg groep 3-8. Niveauleesgroepjes. Verdere Implementatie. Groep 5: II (69,7) 100% van de groepen een III score of hoger.

Doorzetten continuüm van zorg groep 3-8. Niveauleesgroepjes. Verdere Implementatie. Groep 5: II (69,7) 100% van de groepen een III score of hoger. Stap 9: Evaluatie schooljaar 2016 2017 In onderstaande tabel staan al onze doelen voor het schooljaar 2016 2017 geschreven. Er staat bij op welke manier we aan deze doelen hebben gewerkt en wat het resultaat

Nadere informatie

INHOUD: BLADZIJDE 1. TECHNIEK 3

INHOUD: BLADZIJDE 1. TECHNIEK 3 JAARPLAN SCHOOLJAAR 2016-2017 1 INHOUD: BLADZIJDE 1. TECHNIEK 3 2. BURGERSCHAP 3 3. VEILIG LEREN LEZEN 4 4. TAAL EN SPELLING IN BEELD 4 5. ACTIEF OUDERSCHAP 5 6. ZIEN 6 7. ENGELS 6 8. ANALYSE / TRENDANALYSE

Nadere informatie

OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG. Schooljaar 2013-2014

OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG. Schooljaar 2013-2014 OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG Schooljaar 2013-2014 Jacqueline de Fouw Buren, 15 september 2014 Inleiding In dit verslag van obs Koningin Beatrix geef ik weer welke activiteiten zijn ondernomen in het

Nadere informatie

Zorg voor onze kinderen

Zorg voor onze kinderen Zorg voor onze kinderen Versie 5.0 juni 2011 Gelukkig de kinderen, die zonder angst, naar school gaan. Gelukkig de kinderen, die zonder hoge cijfers zich geaccepteerd weten. Gelukkig de kinderen, die ondanks

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP) 2013 2014

Schooljaarplan (SJP) 2013 2014 Schooljaarplan (SJP) 203 204 Naam school Rk basisschool de Banier Adres De Blokken 6 Postcode 7894CL Zwartemeer Postadres Postbus 9, 7890AA Klazienaveen Telefoon 059-3393 E-mail banier@skod.nl Website

Nadere informatie

DE WEIDE LEEUWARDEN. Juni 2017 een goede school ben je niet maar moet je iedere dag opnieuw worden.

DE WEIDE LEEUWARDEN. Juni 2017 een goede school ben je niet maar moet je iedere dag opnieuw worden. DE WEIDE LEEUWARDEN Juni 2017 een goede school ben je niet maar moet je iedere dag opnieuw worden. Pagina 1 van 5 Inhoud Communicatie school en ouders... 2 Nieuwsberichten / documenten / activiteiten...

Nadere informatie

In het Jaarplan wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

In het Jaarplan wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Jaarplan 2014-2015 Inleiding In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte vorm waarbij

Nadere informatie

Trendanalyse Midden Toetsen Cito. Schooljaar Vakgebieden:

Trendanalyse Midden Toetsen Cito. Schooljaar Vakgebieden: KONINGIN JULIANASCHOOL Trendanalyse Midden Toetsen Cito Schooljaar 2014-2015 Vakgebieden: 1. Taal voor kleuters 2. Rekenen voor kleuters 3. Technisch Lezen (DMT) 4. Begrijpend Lezen 5. Spelling 6. Rekenen

Nadere informatie

Procedure aanmelding en toelating nieuwe leerlingen

Procedure aanmelding en toelating nieuwe leerlingen Procedure aanmelding en toelating nieuwe leerlingen 2017 2020 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Zorgplicht... 3 1.1. De procedure... 3 2. Aanmelding... 3 2.1. Toelating en beleid... 3 3. Uitnodiging en

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. Basisschool De Schuilplaats

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. Basisschool De Schuilplaats RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK Basisschool De Schuilplaats Plaats : Putten BRIN nummer : 23ZZ C1 Onderzoeksnummer : 150592 Datum onderzoek : 15 januari 2013 Datum vaststelling : 28 maart

Nadere informatie

NOTULEN MR vergadering 18 november 2014 Locatie: MFR Aanvang: 19.00 uur

NOTULEN MR vergadering 18 november 2014 Locatie: MFR Aanvang: 19.00 uur NOTULEN MR vergadering 18 november 2014 Locatie: MFR Aanvang: 19.00 uur Aanwezig: Maartje Oudbier, Maria Ramselaar, Sarah Reintjes, Pamela Hoogenveen, Babette Hofstede, Merel van Galen, Emmeline Bijlsma,

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE PC BASISSCHOOL DE REGENBOOG

RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE PC BASISSCHOOL DE REGENBOOG RAPPORT ONDERZOEK REKENEN-WISKUNDE PC BASISSCHOOL DE REGENBOOG School : Pc Basisschool De Regenboog Plaats : Hoofddorp BRIN-nummer : 21RR Onderzoeksnummer : 94593 Datum schoolbezoek : 5 juni 2007 Datum

Nadere informatie

Beleid VPCO - Plusklas

Beleid VPCO - Plusklas Beleid VPCO - Plusklas Versie 24-09- 2015 07 Inleiding Beide scholen van VPCO Rhenen hebben hun eigen Beleidsplan Meerbegaafdheid. Dit document is een bijlage bij deze school-specifieke beleidsplannen

Nadere informatie

Protocol verwijzing naar voortgezet onderwijs

Protocol verwijzing naar voortgezet onderwijs Protocol verwijzing naar voortgezet onderwijs In dit protocol staat de procedure beschreven die wij hanteren ten aanzien van de verwijzing van leerlingen naar het voortgezet onderwijs. Eerst volgt een

Nadere informatie

Procesgang PO- VO Leidend in deze is de BOVO Procedure

Procesgang PO- VO Leidend in deze is de BOVO Procedure Procesgang PO- VO Leidend in deze is de BOVO Procedure De totstandkoming van het basisschooladvies Indicatie advies groep In het ontwikkelgesprek van februari wordt met de ouders besproken aan welke adviesrichting

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden 4. Structurele onderwerpen 5. Vergaderdata

Nadere informatie

Bijlage 1 Evaluatie jaarplan

Bijlage 1 Evaluatie jaarplan Bijlage 1 Evaluatie jaarplan 2015-2016 In het jaarplan is beschreven aan welke doelen in het schooljaar 2015-2016 is gewerkt. Daarbij is, d.mv. kleuren, een prioritering aangegeven.de in rood aangegeven

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 CONCLUSIE EN VOORUITBLIK 8 Dit is het jaarverslag 2017-2018 van

Nadere informatie

Doen wat werkt! Verbeterplan OBS Daltonschool Jan Ligthart januari OBS Dalton Jan Ligthart Leeuwerikstraat JB Zutphen

Doen wat werkt! Verbeterplan OBS Daltonschool Jan Ligthart januari OBS Dalton Jan Ligthart Leeuwerikstraat JB Zutphen Doen wat werkt! Verbeterplan OBS Daltonschool Jan Ligthart januari 2017 OBS Dalton Jan Ligthart Leeuwerikstraat 1 7203JB Zutphen Inhoudsopgave Inleiding 3 Aanleiding 3 Doelstellingen 4 Planningsoverzicht

Nadere informatie

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Jaarplan 2017-: Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Januari Juni 1718 K2 Besprekingen resultaten Er worden meerdere relevante instrumenten

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 OBS de Pijler Maasdam Datum: 19 mei 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam OBS de Pijler Schoolnaam OBS de Pijler Datum 31-03-2016

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij cbs 'Het Kompas'

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij cbs 'Het Kompas' RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij cbs 'Het Kompas' Plaats : Maarssen BRIN-nummer : 23EX Onderzoeksnummer : 123385 Datum schoolbezoek : 23 Rapport vastgesteld te Utrecht op

Nadere informatie

KMPO 2016/2017. Plan van aanpak

KMPO 2016/2017. Plan van aanpak KMPO 2016/2017 Plan van aanpak Inleiding De kwaliteitsmeter PO is afgenomen in april 2017. In de richtlijnen zijn criteria voor zwakke en sterke punten opgesteld. Hieronder de analyse van de zwakke en

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. rkbs "De Beiaard"

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. rkbs De Beiaard RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK rkbs "De Beiaard" Plaats : Utrecht BRIN nummer : 10PY C1 Onderzoeksnummer : 268816 Datum onderzoek : 12 december 2013 Datum vaststelling : 3 maart 2014 Pagina

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Indicatie advies groep 7; Op grond van ons leerlingvolgsysteem (met daarin de CITO toetsen) wordt in

Nadere informatie

De Schakel. Schooljaarplan

De Schakel. Schooljaarplan De Schakel Schooljaarplan 2017-2018 Directeur W. de Vries /C. Hertsenberg Adres Schoolstraat 5 Plaats Hollum Telefoon 0519-554361 E-Mail schakel@opo-ameland.nl Datum 6-9-2017 Inhoudsopgave Borging... 3

Nadere informatie

Schooljaarplan Planperiode Versie 1 Datum Augustus Adres t Witzand 22. Telefoon

Schooljaarplan Planperiode Versie 1 Datum Augustus Adres t Witzand 22. Telefoon Planning Schooljaarplan Planperiode 2015-2019 Versie 1 Datum Augustus 2015 Naam school Adres t Witzand 22 Postcode OBS Prins Willem Alexander 9463PA Telefoon 0592 262400 E-mail Directeur pwa@primah.org

Nadere informatie

Protocol overgang PO VO

Protocol overgang PO VO Protocol overgang PO VO In dit protocol beschrijven we hoe op onze school de overgang van het basisonderwijs (PO) naar het voortgezet onderwijs (VO) is geregeld. Het traject start in groep 7 en loopt door

Nadere informatie

Basisschool Extralent, jaarplan Jaarplan

Basisschool Extralent, jaarplan Jaarplan Basisschool Extralent, jaarplan 2017-2018 1 Jaarplan 2017-2018 Voorwoord Voor u ligt het jaarplan 2017-2018 van basisschool Extralent, een basisschool voor voltijd onderwijs aan hoogbegaafde kinderen (voorheen

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij basisschool De Compaan

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij basisschool De Compaan RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij basisschool De Compaan Plaats : Almelo BRIN-nummer : 21EI Onderzoeksnummer : 125044 Datum schoolbezoek : 23 januari 2012 Datum vaststelling

Nadere informatie