DE WEIDE LEEUWARDEN. Juni 2017 een goede school ben je niet maar moet je iedere dag opnieuw worden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE WEIDE LEEUWARDEN. Juni 2017 een goede school ben je niet maar moet je iedere dag opnieuw worden."

Transcriptie

1 DE WEIDE LEEUWARDEN Juni 2017 een goede school ben je niet maar moet je iedere dag opnieuw worden.

2 Pagina 1 van 5 Inhoud Communicatie school en ouders... 2 Nieuwsberichten / documenten / activiteiten... 2 Formele contacten met ouders De informatieavond De gouden weken Het eerste rapportgesprek Het tweede rapportgesprek Vrijwillige oudergesprekken... 3 Gebruik Gebruik website... 4 Digitaal ouderportaal MijnSchool... 4 Gebruik Facebook... 5 Twitter Afspraken... 5

3 Pagina 2 van 5 Communicatie school en ouders Een goede communicatie is van groot belang. Dat is de reden waarom we als school dit protocol hebben opgesteld. Communicatie gaat over zowel zenders als ontvangers. Als zenders en ontvangers niet goed zijn afgestemd kan je eindeloos berichten sturen, maar bereik je nooit je doel. Afstemming is cruciaal als het gaat over communicatie. Persoonlijk contact kan een groot voordeel zijn. We stellen het op prijs als een ouder de leerkracht voor schooltijd direct even kort informeert over zaken die spelen rondom het welzijn van het kind (een onrustige nacht, een probleem thuis, een blessure e.d.). Maar voor schooltijd is de tijd te kort voor een uitgebreide uitleg of een doordachte reactie van een leerkracht. Bovendien vragen de binnenkomende kinderen om aandacht van de leerkracht en hebben ze daar ook recht op. Mochten er zaken zijn die een langer gesprek nodig hebben, dan vragen we ouders dat niet per mail te doen maar om een afspraak met de leerkracht te maken na schooltijd. We willen graag, dat ouders ons ervaren als een school die open staat voor vragen of wensen en dat dat we bereid zijn om goed te luisteren en de zorgen van ouders serieus te nemen. We hopen op deze wijze in goed overleg met ouders samen te kunnen werken, om iedere dag het beste onderwijs te kunnen realiseren voor de kinderen. Nieuwsberichten / documenten / activiteiten Nieuws uit de school wordt verspreid via ons digitale ouderportaal MijnSchool. Twee keer per week, op de dinsdag en vrijdag krijgen ouders een update via de mail. Waar nodig worden belangrijke berichten ook nog aangeplakt bij de ingangen van de school. Heel soms gaat er ook een brief mee in de hand van het kind. Documenten over onder andere procedures en afspraken binnen de school worden op de website maar ook op het digitale ouderportaal geplaatst. Activiteiten en vakanties binnen de school worden in de agenda van Mijnschool en website gezet. Aan het eind van het lopende schooljaar worden deze voor het komende schooljaar gepubliceerd zodat ouders vroegtijdig op de hoogte zijn. Formele contacten met ouders De school heeft een aantal contactmomenten met ouders per jaar.. 1. De informatieavond Deze avond vindt plaats in de eerste weken van het schooljaar. Ouders kunnen op die avond kennismaken met de leerkracht(en), maar ook met degenen die achter de schermen bijdragen om de kwaliteit van ons onderwijs te garanderen, zoals de intern begeleider en de directie. We hopen van harte dat ouders daar aanwezig zijn en dat we elkaar persoonlijk kunnen ontmoeten.. In de groepen vertellen de leerkrachten aan de ouders welke leerdoelen dit schooljaar behaald moeten worden en hoe we daar met de kinderen aan werken. Daarnaast worden veel organisatorische afspraken gemaakt en is het een goed moment om ouderhulp in te schakelen en te organiseren.

4 Pagina 3 van 5 2. De gouden weken Als school vinden we het belangrijk om sterk in te zetten op de sfeer binnen de groepen. Dat is soms best een lastige klus. De groep wordt in de eerste weken van het schooljaar gevormd of opnieuw gevormd. Uit onderzoek is gebleken, dat de eerste weken daarbij cruciaal zijn. We steken dan ook veel tijd in het sociale gedeelte waarbij veiligheid, jezelf mogen zijn, elkaar helpen en voorkomen van pestgedrag een grote rol spelen. Als team ondersteunen we elkaar bij dit interessante proces. Ook de internbegeleider en directeur spelen hierbij een rol. Samen zijn we verantwoordelijk voor alle kinderen binnen de school. We vinden het belangrijk om kinderen en ouders te betrekken bij het vormen van de groep door te vragen wat zij denken dat er nodig is om dit schooljaar tot een succes te maken. Waardevolle informatie waar we als school mee aan de slag gaan. Ouders worden gevraagd een kort vragenlijstje in te vullen m.b.t. de onderwijsbehoefte van hun kind. Ook kunnen ouders aangeven of ze een aanvullend gesprek met de leerkracht, intern begeleider of directeur willen. School kan natuurlijk ook ouders uitnodigen om in gesprek te gaan. 3. Het eerste rapportgesprek Dit gesprek vindt plaats als het schooljaar ruim een half jaar is gevorderd. Naast de gegevens van het CITO leerlingvolgsysteem waarvan de midden toetsen zijn afgenomen, bespreekt de leerkracht het schoolrapport. (over het informeren over CITO is een apart hoofdstuk toegevoegd). Het is belangrijk dat de ouders een beeld krijgen hoe hun kind functioneert t.o.v. het landelijk gemiddelde op het gebied van de basisvaardigheden. Maar ook hoe hij zich ontwikkelt in het leren van zaakvakken of hoe hij omgaat met creatieve vakken of het bewegingsonderwijs. Het is belangrijk dat we vaststellen of en in welke mate een kind leergierig en taak bekwaam is en op welk gebied hij graag uitdaging zoekt. Dus naast de basisvaardigheden moeten ouders ook weten wat de school ziet rondom de ontwikkeling van talent en cognitie, werkhouding en welbevinden. 4. Het tweede rapportgesprek Het tweede rapportgesprek vindt plaats in de laatste weken van het schooljaar. In dit gesprek bespreken we het schoolrapport en geven we, zo nodig, aanbevelingen mee voor de voortgang voor het volgende schooljaar of tips om gedurende de vakantieperiode bepaalde vaardigheden te blijven oefenen. 5. Vrijwillige oudergesprekken Twee keer per jaar organiseert de school naast de rapportgesprekken ook vrijwillige oudergesprekken. Deze vinden plaats in de maanden oktober en juni. Ouders kunnen dan vragen aan de leerkracht stellen over het welbevinden en de leerprestaties van hun kind. Leerkrachten kunnen ook ouders uitnodigen voor een gesprek.

5 Pagina 4 van 5 Gebruik Mits op de juiste wijze gebruikt, is de mail een fijn middel om contact te kunnen organiseren of mededelingen te doen. Voor het ziekmelden van kinderen, maar ook voor het aanvragen van een tussentijds gesprek na schooltijd kan de mail handig zijn. We benadrukken dat we de mail geen goed communicatiemiddel vinden om zorgen, ongenoegen of klachten kenbaar te maken. We stellen het op prijs dat er in dergelijke situaties rechtstreeks persoonlijk contact met de leerkracht, de intern begeleider of directeur wordt gezocht. Onze ervaring is dat een persoonlijk gesprek in dat soort gevallen meer oplost dan een mailwisseling. Als een boodschap met een andere lading gelezen wordt dan bedoeld is, kan er veel verwarring ontstaan die we graag willen voorkomen. Wat wel werkt is een kort geformuleerd verzoek om een afspraak met vermelding van het gespreksonderwerp. Gebruik website De website is informatief als je als nieuwe ouder een school voor je kind zoekt, maar hij draagt ook bij aan het stroomlijnen van de communicatie. De informatie is geheel up to date en kan veel onduidelijkheid voorkomen. Zo staat er een overzicht op van vakanties in de jaarkalender en zijn er documenten geplaatst m.b.t. tot procedures en afspraken. Digitaal ouderportaal MijnSchool Het digitale ouderportaal is voor ons een belangrijk communicatiemiddel. Alle informatie van en vanuit de school en de groepen is hier te vinden. Ouders kunnen zelf, waar nodig, de gegevens van hun kind wijzigen zodat ons administratiesysteem up tot date blijft. Oudergesprekken worden ook via MijnSchool gepland zodat ouders kunnen inschrijven op de dag en tijd naar keuze. Leerkrachten kunnen vanuit hun eigen groep via het digitale ouderportaal communiceren met de ouders. Ook kunnen er fotoboeken worden aangemaakt. Het systeem verstuurd twee keer per week op vaste dagen per mail een update naar de ouders. Waar nodig kan er een spoedbericht verstuurd worden. Jaarlijkse vragenlijst Aan het begin van het schooljaar krijgen de kinderen de jaarlijkse vragenlijst mee m.b.t. eventuele administratieve wijzigingen. Deze worden door de administratief medewerkster verwerkt in het systeem. Voor ons als school is het belangrijk om ouders snel te kunnen bereiken wanneer dat nodig mocht zijn.

6 Pagina 5 van 5 Gebruik Facebook Facebook en.. afspraken Via onze Facebookpagina kunnen we al het mooie wat onze school / het Kindcentrum te bieden heeft aan onze ouders en een breed publiek laten zien! Met z n allen zorgen we ervoor dat dit positieve klimaat op de Facebookpagina gehandhaafd blijft. Team en ouders hebben hier hun eigen verantwoordelijkheid in. Het plaatsen van foto s van kinderen op de Facebookpagina doen we als school niet zomaar. Jaarlijks wordt er aan ouders om toestemming gevraagd betreffende het plaatsen van foto s van hun kind(eren) op de Facebookpagina van school. Negatieve berichten op de Facebookpagina worden direct verwijderd. Gaat er iets niet goed. vertel het ons in een persoonlijk gesprek. Zijn ouders enthousiast over een activiteit of onze school. vertel het anderen. Als school zetten we met enige regelmaat berichtjes vanuit de school / klas op de Facebookpagina. De administratief medewerkster, intern begeleider en directeur zijn de beheerders van de pagina. We stellen het op prijs als ouders en belangstellenden ons via Facebook volgen. Twitter.. Op dit moment gebruiken we even geen Twitter. Het ligt wel in de bedoeling om dit in de toekomst weer op te pakken. Afspraken Het is belangrijk, dat school een actieve houding aanneemt m.b.t. tot het goed communiceren naar kinderen en ouders. Belangrijk hierbij is, dat we afspraken nakomen en tijdig aangeven wanneer blijkt dat we ze niet kunnen nakomen. Afspraak is afspraak is ons motto! Als team zijn we verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan en krijgen graag een seintje van kinderen en ouders als we daar tekort in schieten. Veel geplande afspraken met ouders worden door onze administratief medewerkster gemaakt en verwerkt in onze digitale teamagenda.

Document. Communicatie ouders - school. omdat ieder kind anders is. Februari 2016

Document. Communicatie ouders - school. omdat ieder kind anders is. Februari 2016 Document Communicatie ouders - school Februari 2016 omdat ieder kind anders is Communicatie school en ouders Een goede communicatie is van groot belang. Dat is de reden waarom we als RVS dit protocol hebben

Nadere informatie

Protocol contact ouders - school

Protocol contact ouders - school Het Mozaïek Houten. Protocol contact ouders - school Wederzijds vertrouwen en openheid naar elkaar toe Dit is uitgangspunt in het contact tussen ouders en leerkrachten/directie. Bij vragen en/of opmerkingen:

Nadere informatie

Binnen deze driehoek geldt een aantal randvoorwaarden:

Binnen deze driehoek geldt een aantal randvoorwaarden: Beleidsstuk ouderbetrokkenheid 3.0 In onderstaand document geven wij weer hoe we als school omgaan met oudercommunicatie en het weergeven van de behaalde resultaten van leerlingen. Dit beleidsstuk is geschreven

Nadere informatie

COMMUNICEREN MET OUDERS

COMMUNICEREN MET OUDERS COMMUNICEREN MET OUDERS Borging van de afspraken met betrekking tot de communicatie met ouders in het kader van Passend Onderwijs OSBS t Kruisrak Vogelpad 3 3752 KV Bunschoten Juni 2015 In dit document

Nadere informatie

*Daar waar ouders staat geschreven, wordt bedoeld de ouder/ouders en/of de verzorger/verzorgers.

*Daar waar ouders staat geschreven, wordt bedoeld de ouder/ouders en/of de verzorger/verzorgers. Partnerschap met ouders op basisschool de Hien november 2016 Inleiding In deze tekst wordt beschreven wat de visie van basisschool De Hien is op de samenwerking met ouders van onze school. Wij willen graag

Nadere informatie

Ouderbeleidsplan. Sbo de Bonte Vlinder. September 2014

Ouderbeleidsplan. Sbo de Bonte Vlinder. September 2014 Ouderbeleidsplan Sbo de Bonte Vlinder September 2014 1 Inleiding De meerwaarde van een ouderbeleidsplan Een ouderbeleidsplan vormt de grondslag voor de activiteiten die een school met en voor ouders ontplooit.

Nadere informatie

Communicatieplan School met de Bijbel Het Kompas Scheepsbouwplein XM Alblasserdam Brinnummer: 05 ME

Communicatieplan School met de Bijbel Het Kompas Scheepsbouwplein XM Alblasserdam Brinnummer: 05 ME Communicatieplan School met de Bijbel Het Kompas Scheepsbouwplein 10 2953 XM Alblasserdam Brinnummer: 05 ME herziene versie: juni 2018 Inhoud Inleiding... 3 Communicatiemiddelen... 3 Huisstijl... 4 Privacyreglement...

Nadere informatie

GEDRAGSPROTOCOL. (anti pestgedrag) Basisschool De Boomgaard Dieren

GEDRAGSPROTOCOL. (anti pestgedrag) Basisschool De Boomgaard Dieren GEDRAGSPROTOCOL (anti pestgedrag) Basisschool De Boomgaard Dieren Mei 2014 Gedragsprotocol de Boomgaard I. Doel van dit gedragsprotocol: Alle kinderen van De Boomgaard moeten zich veilig voelen, zodat

Nadere informatie

Op de Jules Verne willen we nadenken over hoe we ouderbetrokkenheid beter vorm kunnen geven.

Op de Jules Verne willen we nadenken over hoe we ouderbetrokkenheid beter vorm kunnen geven. Ouderbetrokkenheid Hfd. 1 Inleiding Ouderbetrokkenheid is in! Tot een paar jaar geleden hadden nog maar weinig mensen van ouderbetrokkenheid gehoord. Tegenwoordig is het een onderwerp dat volop in de schijnwerpers

Nadere informatie

Communicatiebeleidsplan

Communicatiebeleidsplan Communicatiebeleidsplan Inleiding Goede communicatie is de basis voor elke goed draaiende organisatie. Om deze reden is communicatie voor de Beatrixschool één van de belangrijkste speerpunten. In dit communicatiebeleidsplan

Nadere informatie

Wensen en verwachtingenavond de Zeetuin 16 april 2015

Wensen en verwachtingenavond de Zeetuin 16 april 2015 Op de Zeetuin werken ouders en leerkrachten samen omdat kinderen zich beter voelen, zich beter ontwikkelen en beter leren als ouders en school als partners samenwerken. Wensen en verwachtingenavond de

Nadere informatie

ZORGGids CBS TOERMALIJN FRANEKER

ZORGGids CBS TOERMALIJN FRANEKER ZORGGids CBS TOERMALIJN FRANEKER Inleiding In deze zorggids willen we de zorgstructuur van de Toermalijn uitleggen. U zult zicht krijgen op de afgesproken procedures rondom de leerlingenzorg. Leerlingenzorg

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 14 oktober 2015

Nieuwsbrief 6 14 oktober 2015 Nieuwsbrief 6 14 oktober 2015 Belangrijke data 16-10 Gastlessen Stichting Opkikker 23-10 Thema-afsluiting Iedereen hoort erbij groepen 1 t/m 8 26-10 Start Herfstvakantie t/m 30-10 04-11 Thema-avond Hoe

Nadere informatie

juni 2014 Communicatieprotocol

juni 2014 Communicatieprotocol juni 2014 Communicatieprotocol Voorwoord Het Geuzencollege vindt goede communicatie belangrijk! Niet voor niets hebben wij gekozen voor de vier woorden Persoonlijk, Betrokken, Ambitieus en Ondernemend.

Nadere informatie

Werken in het Lab Beleid verrijkingsklassen Stichting KBO Haarlem-Schoten (concept 2 oktober 2015)

Werken in het Lab Beleid verrijkingsklassen Stichting KBO Haarlem-Schoten (concept 2 oktober 2015) Werken in het Lab Beleid verrijkingsklassen Stichting KBO Haarlem-Schoten (concept 2 oktober 2015) 2015 1. Inhoud 1. Inhoud... 1 2. Woord vooraf... 2 3. Doelstelling van het Lab... 3 3.1. Visie... 3 3.2.

Nadere informatie

Nieuwsbrief OBS De Meerpaal

Nieuwsbrief OBS De Meerpaal Nieuwsbrief OBS De Meerpaal 26 augustus 2016, nummer 1 Inhoud 1. Start schooljaar 2. Studiedagen 3. Omgaan met elkaar 4. Ouder-kind-school 5. Contact ouders en school 6. TSO 7. leerlingenraad 8. Koken

Nadere informatie

Beleid ouderbetrokkenheid

Beleid ouderbetrokkenheid VAN OUDERBETROKKENHEID NAAR PARTNERSCHAP Beleid ouderbetrokkenheid 2013 C B S PR I N S M A U R I T S D I R K S L A N D 1 Inhoud Inleiding... 3 Hoofdstuk 1 Belang ouderbetrokkenheid... 4 1.1 Wat is het

Nadere informatie

Nieuw op De Breede Hei

Nieuw op De Breede Hei Op weg naar goud R. K. B A S I S S C H O O L Datum : 18-08-2017 Jaargang : 26 Aflevering : 01 Redactie : f.verdiesen@kpoa.nl Agenda 21 aug. t/m 15 sept. 'Gouden start'; groepsvorming 29 augustus Informatieavond

Nadere informatie

INFORMATIE FEBRUARI 2014 NUMMER 6

INFORMATIE FEBRUARI 2014 NUMMER 6 INFORMATIE FEBRUARI 2014 NUMMER 6 schooljaar 2013-2014 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, In deze eerste nieuwsbrief van 2014 leest u over reeds bekende zaken, maar ik vraag ook uw aandacht voor

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Huiswerkprotocol Mattheusschool

Huiswerkprotocol Mattheusschool Huiswerkprotocol Mattheusschool De Mattheusschool geeft huiswerk aan onze leerlingen vanaf groep 3. Dit huiswerk past in onze visie dat de omgeving steeds meer eisen aan de kinderen stelt naarmate ze ouder

Nadere informatie

Oudercafé : communicatie op de Achthoek

Oudercafé : communicatie op de Achthoek Oudercafé : communicatie op de Achthoek Aktie n.a.v. input ouders door de Achthoek Thema afsluitingen Input vanuit ouders Wordt als positief ervaren. Kinderen hechten groot belang aan afsluitingen. Gangen:

Nadere informatie

Voorbeeldschool OUDER RAPPORTAGE. Scholen met Succes Postbus DJ Haarlem tel:

Voorbeeldschool OUDER RAPPORTAGE. Scholen met Succes Postbus DJ Haarlem   tel: Voorbeeldschool OUDER RAPPORTAGE Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel: 023 534 11 58 Datum: 26-7-2019 LEESWIJZER Hartelijk dank voor uw deelname

Nadere informatie

Bijlage 1 INTERNETPROTOCOL

Bijlage 1 INTERNETPROTOCOL Anti-pestbeleid Alle kinderen hebben er recht op zich in hun basisschoolperiode veilig te voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. We vinden het belangrijk dat kinderen vertrouwen hebben in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, Belangrijke data: Dinsdag 18 september Informatieavond in beide gebouwen groepen 1 t/m 4 19.30-20.30 Donderdag 20 september Informatieavond groepen

Nadere informatie

De school stelt het welzijn en de ontwikkeling van het kind voorop, is geen partij in een echtscheiding en blijft neutraal tegenover beide ouders.

De school stelt het welzijn en de ontwikkeling van het kind voorop, is geen partij in een echtscheiding en blijft neutraal tegenover beide ouders. Protocol omgaan met gescheiden ouders April 2015 We praten over een scheiding; hiermee bedoelen we zowel de ontbinding van een huwelijk, van een geregistreerd partnerschap als het uit elkaar gaan van ouders

Nadere informatie

Vragenlijstresultaat

Vragenlijstresultaat Vragenlijstresultaat Rooms Katholieke Basisschool Joannes 26/01/2015 15:58 Vragenlijsttype Oudertevredenheidspeiling Oudertevred Oudertevred Respondenten 25-05-2011 22-12-2014 64/194 71/217 Landelijk Onderwijsleerproces

Nadere informatie

R. K. Basisschool t Scathe

R. K. Basisschool t Scathe Intentieverklaring Een intentieverklaring van ouders en school. Inhoudsopgave: 1 Voorwoord 2 Wat kunnen de ouders van school verwachten? 3 Wat verwacht de school van de ouders? 4 De overeenkomst 1. Voorwoord

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek De Meiboom Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders De Meiboom december 2018

Tevredenheidsonderzoek De Meiboom Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders De Meiboom december 2018 Tevredenheidsonderzoek De Meiboom Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders De Meiboom december 2018 In december 2018 hebben alle Gearhing-scholen deelgenomen aan een tevredenheidsonderzoek onder ouders, leerlingen

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018

Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018 Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018 In december 2018 hebben alle Gearhing-scholen deelgenomen aan een tevredenheidsonderzoek onder ouders, leerlingen

Nadere informatie

Protocol schooladvies groep 8

Protocol schooladvies groep 8 Protocol schooladvies groep 8 Augustus 2017 PROCEDURE SCHOOLADVIES OBS HOUTRUST INLEIDING De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs (VO) is een belangrijke stap. Tenslotte willen

Nadere informatie

Algemene informatieavond groep 5-6

Algemene informatieavond groep 5-6 Algemene informatieavond groep Kindcentrum de Eik Burg. Willemeplein 8 EA Nieuwstadt Tel. 4483938 www.kcdeeik.nl Inhoud Presentatie Afspraken Pedagogisch klimaat Handelingsgericht werken Coöperatieve werkomgeving

Nadere informatie

Beleid VPCO-Plusklas

Beleid VPCO-Plusklas Beleid VPCO-Plusklas Versie 14-07-2014 Inleiding Beide scholen van VPCO Rhenen hebben hun eigen Beleidsplan Meerbegaafdheid. Dit document is een bijlage bij deze school-specifieke beleidsplannen en omschrijft

Nadere informatie

Bijlage A. Dataverzameling & responsdetails uitgebreide versie

Bijlage A. Dataverzameling & responsdetails uitgebreide versie Bijlage A Dataverzameling & responsdetails uitgebreide versie Bij de dataverzameling is uitgegaan van de administratieve lijst van de besturen INNOVO en Kindante. Begin mei zijn alle leerkrachten voor

Nadere informatie

Richtlijnen voor de overgang naar de volgende groep. Doubleren of Versnellen; te nemen stappen

Richtlijnen voor de overgang naar de volgende groep. Doubleren of Versnellen; te nemen stappen Richtlijnen voor de overgang naar de volgende groep Doubleren of Versnellen; te nemen stappen Interne begeleiding Mei 2017 Wat zijn de criteria voor overgang naar de volgende groep en de te nemen stappen

Nadere informatie

januari 2019 Februari Kijkochtend project bouwen Studiemiddag team: alle kinderen om uur vrij

januari 2019 Februari Kijkochtend project bouwen Studiemiddag team: alle kinderen om uur vrij Nieuwsbrief januari 2019 t/m vr 4 jan Kerstvakantie Januari wo 16 wo 30 Studiedag Talent Primair, alle leerlingen vrij Kennismakingsbijeenkomst nieuwe ouders, 09.00 uur Ouderavond veilig online op College

Nadere informatie

ONZE WAARDEN. r k i j k h e i k k e. i n g i d l i n g l t a a t P l e z i e. S a m e n w e D u O n. i d e l t w R e s u. r i l i g h e i d.

ONZE WAARDEN. r k i j k h e i k k e. i n g i d l i n g l t a a t P l e z i e. S a m e n w e D u O n. i d e l t w R e s u. r i l i g h e i d. 1 ONZE WAARDEN Als team staan wij voor de taak om uw kind(eren) een zo goed mogelijke basisschool tijd te bieden. Goed onderwijs waarbij ook de creativiteit en de sociaal-emotionele ontwikkeling belangrijk

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 24 mei 2018 9 november 2017 WMKPO Allereerst hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst, wij hadden de grootste respons van heel OOadA! Jullie hebben aangegeven

Nadere informatie

Augustus Beste ouders,

Augustus Beste ouders, Beste ouders, Voor u ligt de allereerste nieuwbrief van dit schooljaar. Middels de nieuwsbrief informeren wij u maandelijks over activiteiten die op school hebben plaatsgevonden en over andere bijzonderheden.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr augustus 2017

NIEUWSBRIEF. nr augustus 2017 NIEUWSBRIEF nr. 1 23 augustus 2017 In deze nieuwsbrief: Nieuwe collega: Daniëlle Informatieavonden Afstemmingsgesprekken Vreedzame school Verlofaanvragen Ziek melden Schoolreis groep 1-2 Het goede doel

Nadere informatie

Informatieverstrekking aan gescheiden ouders

Informatieverstrekking aan gescheiden ouders Informatieverstrekking aan gescheiden ouders Elke school heeft te maken met ouders met een verbroken relatie. Als ouders scheiden hebben zij in beginsel allebei het gezag over een minderjarig kind. Soms

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari Inhoud nieuwsbrief. Kalender. Rapportgesprekken februari

Nieuwsbrief februari Inhoud nieuwsbrief. Kalender. Rapportgesprekken februari Nieuwsbrief 2017 2018 1 februari 2018 Kerklaan 1 www.obs-erica.nl 6731 BA Otterlo Tel: 0318-595077 e mail: ericaschool@proominent.nl Inhoud nieuwsbrief Rapportgesprekken Schoonmaak avond Studiedag 7 februari

Nadere informatie

Jaarverslag Interne Begeleiding Kindcentrum Claus

Jaarverslag Interne Begeleiding Kindcentrum Claus Jaarverslag Interne Begeleiding Kindcentrum Claus 2010-2011 NSCCT De Nscct is afgelopen jaar voor de 4e keer afgenomen in de groepen 4 en 6. De Nscct is een intelligentietest, die we op alle 17 scholen

Nadere informatie

Beleid Ouder- contactmomenten 3.0

Beleid Ouder- contactmomenten 3.0 Beleid Ouder- contactmomenten 3.0 Contacten met de ouders Vanuit de visie van t Speel Kwartier geven wij onze contacten met ouders vorm. Het oudercontact beleid ondersteunt ons bij het bereiken van ons

Nadere informatie

KOHNSTAMM INSTITUUT. Deelname aan het onderzoek COOL Speciaal in het schooljaar 2010-2011. Wat betekent dat praktisch voor de scholen?

KOHNSTAMM INSTITUUT. Deelname aan het onderzoek COOL Speciaal in het schooljaar 2010-2011. Wat betekent dat praktisch voor de scholen? KOHNSTAMM INSTITUUT Deelname aan het onderzoek COOL Speciaal in het schooljaar 2010-2011 Wat betekent dat praktisch voor de scholen? In deze notitie laten we in de vorm van een stappenschema zien wat het

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Team Bedoeld wordt: alle leerkrachten, de directie en onderwijsondersteunend

Team Bedoeld wordt: alle leerkrachten, de directie en onderwijsondersteunend Communicatieprotocol voor ouders CBS De Regenboog, Nieuwaal Versie december 2016 Toelichting van gebruikte termen Communicatie In dit protocol wordt gesproken over communicatie via de e-mail, het Internet,

Nadere informatie

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten Overzicht, analyse en conclusies nulmeting RKBS De Toren. Maart 2016. Wat is kwaliteit? Een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Het leveren van kwaliteit heeft in ieder geval te maken met transparantie:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer

NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam Telefoon 010 2907827 email L.Reichardt@de-akkers.nl www.de-akkers.nl November 2015 Waar te vinden? De

Nadere informatie

H O F N I E U W S AANKONDIGING: LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ZEELSTERHOF 31 OKTOBER 2018

H O F N I E U W S AANKONDIGING: LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ZEELSTERHOF 31 OKTOBER 2018 H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Vrijdag 26 oktober 1/2A en 7A Maandafsluiting Maandag 29 oktober Rondleiding Dinsdag 30 oktober Vergadering Schoolraad, aanvang 19.30 uur Woensdag 31 oktober

Nadere informatie

Wensen en verwachtingenavond basisschool de Lage Weide

Wensen en verwachtingenavond basisschool de Lage Weide Wensen en verwachtingenavond basisschool de Lage Weide Op 22 april 2015 gingen ouders en teamleden van basisschool de Lage Weide met elkaar in gesprek. Het gesprek ging over de samenwerking tussen ouders

Nadere informatie

SCHOOLMAGAZINE

SCHOOLMAGAZINE SCHOOLMAGAZINE 2016-2017 SAMENWERKEN AAN GEÏNSPIREERD ONDERWIJS! ONZE WAARDEN Als team staan wij voor de taak om uw kind(eren) een zo goed mogelijke basisschool tijd te bieden. Goed onderwijs waarbij ook

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. Kindcentrum De Scharmhof. Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen

Handleiding. Ouderportaal. Kindcentrum De Scharmhof. Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen Handleiding Ouderportaal Kindcentrum De Scharmhof Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen T: 0592-343800 email: directie.scharmhof@cogdrenthe.nl www.scharmhof.nl Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

Welkom bij de informatieavond van groep 6!

Welkom bij de informatieavond van groep 6! Welkom bij de informatieavond van groep 6! Agenda O Even voorstellen O Toelichting op de vakken & inloop O Zorg O Thuis O Praktische zaken O App Even voorstellen O Brigit Janssen maandag tot en met vrijdag

Nadere informatie

Huidige stand van zaken op de J.P.Coen

Huidige stand van zaken op de J.P.Coen Ouderbetrokkenheid op de J.P.Coenschool Ouderbetrokkenheid is van groot belang voor de ontwikkeling van de kinderen op school. Een goede schoolloopbaan is niet alleen een zaak van de school, maar wordt

Nadere informatie

ADVIES. inzake de klacht van: de heer A, wonende te B, vader van C, klager. tegen. D College, locatie E, te B, verweerster

ADVIES. inzake de klacht van: de heer A, wonende te B, vader van C, klager. tegen. D College, locatie E, te B, verweerster 107548 - Een school moet de niet-gezaghebbende ouder die daar om verzoekt, informatie verstrekken over belangrijke zaken die de persoon, verzorging of opvoeding van het kind betreffen. inzake de klacht

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. adres voor de nieuwsbrief: website:

NIEUWSBRIEF.  adres voor de nieuwsbrief: website: NIEUWSBRIEF Tel: 0161-491693 e-mailadres voor de nieuwsbrief: NIEUWSBRIEFDRIEF.DRIESPRONG@HETGROENELINT.NL website: WWW.BS-DRIESPRONG.NL KOPIJ VOOR DE NIEUWSBRIEF Kopij voor de nieuwsbrief graag mailen

Nadere informatie

Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015

Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015 Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015 Algemeen Beste ouders, Hoewel ik al voor de zomervakantie een aantal ouders ontmoet heb op de informatieavond of anderszins gesproken heb en al kennis gemaakt

Nadere informatie

Procedure schooladvies VO Basisschool St. Dionysius

Procedure schooladvies VO Basisschool St. Dionysius Procedure schooladvies VO Basisschool St. Dionysius 2016-2017 Inhoudsopgave - Procedure schooladvies VO basisschool St. Dionysius 1. Doel van de procedure... 2 2. Hoe komt het schooladvies tot stand?...

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Bewaarexemplaar Bewaarexemplaar. Fotospeurtocht op de startdag (HERHALING)

Nieuwsbrief. Bewaarexemplaar Bewaarexemplaar. Fotospeurtocht op de startdag (HERHALING) Bewaarexemplaar Bewaarexemplaar Nieuwsbrief N U M M E R 3 9 1 1 Fotospeurtocht op de startdag (HERHALING) Vrijdag 30 augustus 2019: een fotospeurtocht voor het hele gezin! I N D E Z E N I E U W S B R I

Nadere informatie

Online communicatie & de basisscholen van Leerplein055

Online communicatie & de basisscholen van Leerplein055 Online communicatie & de basisscholen van Leerplein055 Leerplein055 doet onderzoek naar de wensen en behoeften van ouders over de inzet van online communicatie. Waarom dit onderzoek? Leerplein055 is de

Nadere informatie

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s), Veenendaal, 22-6-2016 Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit schrijven willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen

Nadere informatie

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 De Marcusschool is een Vreedzame School Inleiding In dit boekje vindt u alle informatie die u nodig heeft als uw kind op de Marcusschool komt. Indien u meer informatie

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Protocol doubleren en versnellen (def. versie 5/1/2015)

Protocol doubleren en versnellen (def. versie 5/1/2015) Protocol doubleren en versnellen (def. versie 5/1/2015) Op Daltonschool Neptunus willen we elk kind het onderwijs bieden dat het nodig heeft. Wij vormen ons onderwijs voor elk kind zo optimaal mogelijk,

Nadere informatie

Rouwprotocol Widdonckschool Weert

Rouwprotocol Widdonckschool Weert Rouwprotocol Widdonckschool Weert overlijden van ouder(s) / verzorger(s) In dit protocol wordt beschreven hoe Widdonckschool Weert kan handelen bij het overlijden van een ouder(s) / verzorger(s) van (een

Nadere informatie

Inschrijfformulier basisschool de Bareel

Inschrijfformulier basisschool de Bareel Inschrijfformulier basisschool de Bareel Achternaam Roepnaam Geslacht M / V Voorna(a)m(e)n BSN nummer Kopie document bijvoegen! Geboortedatum Postcode Woonplaats Land Telefoon Mobiel: Geheim Ja/Nee Nationaliteit

Nadere informatie

Inleiding. Wat is kwalitatief goed onderwijs?

Inleiding. Wat is kwalitatief goed onderwijs? Extra editie Torenpraat kwaliteitszorg. RKBS De Toren Schooljaar 17-18 Inleiding. Door deze extra editie van de Torenpraat houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen op onze school als het om kwaliteit

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Branding, nummer 2, 15 september 2017

Nieuwsbrief De Branding, nummer 2, 15 september 2017 Nieuwsbrief De Branding, nummer 2, 15 september 2017 Jarigen!!! Wij feliciteren deze maand de komende kinderen; Datum Naam 17/09 Olivia, groep 1/2 17/09 Thijs, groep 1/2 20/09 Luuk, groep 3 26/09 Ivy,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26 november 2018

Nieuwsbrief 26 november 2018 Nieuwsbrief 26 november 2018 Basisschool De Tragellijn Lobith 0316-541390 Locatie Willibrordus Spijk 0316-541578 directie@tragellijn.nl info@tragellijn.nl Algemeen Studiedag 21 november Vorige week hebben

Nadere informatie

Protocol schooladvies groep 8

Protocol schooladvies groep 8 Protocol schooladvies groep 8 Augustus 2016 PROCEDURE SCHOOLADVIES GROEP 8 INLEIDING De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs (VO) is een belangrijke stap. Tenslotte willen we graag

Nadere informatie

Kisveldnieuws. Trots! 3 december Agenda:

Kisveldnieuws. Trots! 3 december Agenda: Kisveldnieuws 3 december 2018 www.kisveldvco.nl Agenda: 05-12 Sinterklaas. We starten om 08:30 uur. Groep 1 t/m 4 gaat om 10:30 uur naar huis. Groep 5 t/m 8 gaat om 12:30 uur naar huis 12-12 Ouderavond

Nadere informatie

PROTOCOL OMGAAN MET GESCHEIDEN OUDERS

PROTOCOL OMGAAN MET GESCHEIDEN OUDERS PROTOCOL OMGAAN MET GESCHEIDEN OUDERS 1. ALGEMEEN. Als ouders van een kind gaan scheiden is dat een zeer ingrijpende gebeurtenis. Dat geldt voor de ouders, maar in nog sterkere mate voor hun kinderen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursusjaar

Nieuwsbrief Cursusjaar Nieuwsbrief Cursusjaar 2016-2017 Redactie: Team Prins Maurits In deze nieuwsbrief informatie: Startfeest Namenlijst Schoolgids en kalender Fotograaf Interne begeleider informatieavond Interne begeleider

Nadere informatie

Informatieboekje van groep 5/6

Informatieboekje van groep 5/6 Informatieboekje van groep 5/6 2017-2018 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin aan de orde,

Nadere informatie

Voorstellen van de leerkrachten algemene afspraken en regels op school algemene afspraken en regels in de groep invullen van de verschillende

Voorstellen van de leerkrachten algemene afspraken en regels op school algemene afspraken en regels in de groep invullen van de verschillende Voorstellen van de leerkrachten algemene afspraken en regels op school algemene afspraken en regels in de groep invullen van de verschillende lijsten. Maurice Boonstra Maandag 8.30-14.30uur Dinsdag 8.30-14.30uur

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek De Pipegaal Analyse Tevredenheid ouders De Pipegaal, december 2018

Tevredenheidsonderzoek De Pipegaal Analyse Tevredenheid ouders De Pipegaal, december 2018 Tevredenheidsonderzoek De Pipegaal Analyse Tevredenheid ouders De Pipegaal, december 2018 In december 2018 hebben alle Gearhing-scholen deelgenomen aan een tevredenheidsonderzoek onder ouders, leerlingen

Nadere informatie

Hoe Yulius jongeren met autisme kan helpen

Hoe Yulius jongeren met autisme kan helpen Jongeren Hoe Yulius jongeren met autisme kan helpen Vragen? Voor wie is deze brochure? Je hebt deze brochure gekregen omdat je autisme hebt of nog niet zeker weet of je autisme hebt. Je bent dan bij Yulius

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in maart 2017 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min)

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min) Agenda MR vergadering School of Understanding 10 juli 2018 I= Instemming nodig, A= adviesrecht 18u-19u Eigen vergadering MR: 1. Vaststellen agenda Goedgekeurd 2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kinderboekenweek. Techno+klas. Studiedag! In dit nummer:

Nieuwsbrief. Kinderboekenweek. Techno+klas. Studiedag! In dit nummer: 6 oktober 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Kinderboekenweek Zoals al in een aparte nieuwsbrief vermeld zullen we woensdag 6 oktober a.s. om half 9 op het schoolplein een korte maar verrassende opening hebben

Nadere informatie

Zegveld, 25 augustus 2016

Zegveld, 25 augustus 2016 Zegveld, 25 augustus 2016 Het schooljaar is weer begonnen. We zijn dankbaar dat we alle leerlingen weer mochten zien, na zes weken vakantie. Op dinsdag, tijdens de jaaropening, hebben we daar ook bij stil

Nadere informatie

VVE protocol. IKC Juliana. Weth. Rebellaan KA Barneveld

VVE protocol. IKC Juliana. Weth. Rebellaan KA Barneveld VVE protocol IKC Juliana Weth. Rebellaan 142 3771 KA Barneveld 0342-412165 Inhoud Overstap van peuteropvang naar kleutergroep 2 Wat is VVE? 3 Doorstroming naar de 3 De warme overdracht 3 Aanbod van de

Nadere informatie

Introductie. Page 1. Beste ouder/verzorger,

Introductie. Page 1. Beste ouder/verzorger, Introductie Beste ouder/verzorger, U staat op het punt om een vragenlijst over het educatieve partnerschap tussen u en uw school in te vullen. Met educatief partnerschap wordt de relatie tussen ouders/verzorgers

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal Mijn School

Handleiding Ouderportaal Mijn School Handleiding Ouderportaal Mijn School 1 Oorspronkelijke teksten OBS de Lichtbaak COG Drenthe - Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen... 3 Wachtwoord vergeten... 3 Wachtwoord wijzigen... 4 Uitleg menu ouderportaal...

Nadere informatie

PROTOCOL OMGAAN MET GESCHEIDEN OUDERS

PROTOCOL OMGAAN MET GESCHEIDEN OUDERS PROTOCOL OMGAAN MET GESCHEIDEN OUDERS 1. ALGEMEEN. Als ouders van een kind gaan scheiden is dat een zeer ingrijpende gebeurtenis. Dat geldt voor de ouders, maar in nog sterkere mate voor hun kinderen.

Nadere informatie

OMGAAN MET GESCHEIDEN OUDERS

OMGAAN MET GESCHEIDEN OUDERS PROTOCOL 12-10-2016 OMGAAN MET GESCHEIDEN OUDERS 1. ALGEMEEN Elke school heeft te maken met ouders met een verbroken relatie. Als ouders scheiden hebben zij in beginsel allebei het gezag over een minderjarig

Nadere informatie

Ik speel, ik deel, ik werk, samen staan we sterk! Agenda: Schooljaar Nr. 25. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel?

Ik speel, ik deel, ik werk, samen staan we sterk! Agenda: Schooljaar Nr. 25. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Schooljaar 2018-2019 Nr. 25 Rapport voor groep 2 t/m 8 Op maandag 18 februari krijgen alle leerlingen van groep 2 t/m 8 hun rapport mee naar huis. Vanaf donderdag 21 februari zijn er rapportgesprekken.

Nadere informatie

Compacten bij rekenen

Compacten bij rekenen Compacten bij rekenen Kinderen die hoog scoren op de methode toetsen en op de Citotoetsen komen in aanmerking de oefenstof te compacten. Scores van 4.4 en hoger geven een A+ score aan. Deze kinderen hebben

Nadere informatie

Pesten binnen een Vreedzame school

Pesten binnen een Vreedzame school Pesten binnen een Vreedzame school Inleiding ICBS Statenkwartier wil de leerlingen een veilig pedagogisch klimaat bieden, waarin zij zich op een prettige en positieve wijze kunnen ontwikkelen. De leerkrachten

Nadere informatie

PROTOCOL OMGAAN MET GESCHEIDEN OUDERS

PROTOCOL OMGAAN MET GESCHEIDEN OUDERS PROTOCOL OMGAAN MET GESCHEIDEN OUDERS 1. ALGEMEEN. Als ouders van een kind gaan scheiden is dat een zeer ingrijpende gebeurtenis. Dat geldt voor de ouders, maar in nog sterkere mate voor hun kinderen.

Nadere informatie

Uitwerking externe communicatiemiddelen

Uitwerking externe communicatiemiddelen Uitwerking externe communicatiemiddelen Middel Doelgroep Frequentie Betrokkenen a. Schoolplan In het Schoolplan beschrijven en verantwoorden we de werkwijze van de Paulusschool en hoe we ons in de komende

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 21 januari 2016 INFO 7

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 21 januari 2016 INFO 7 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 21 januari 2016 INFO 7 IN DEZE INFO De Vreedzame School Opening LIMES lijn Studiedagen Definitieve Adviezen

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 2017-2018 Stillezen Het eerste kwartier van de dag wordt gebruikt voor het stillezen. De leerkracht kan dan extra aandacht geven aan kinderen met hulpvragen of aanvullende onderwijsbehoeften.

Nadere informatie

Ouderportaal. Een nieuwe manier van ouderbetrokkenheid

Ouderportaal. Een nieuwe manier van ouderbetrokkenheid Ouderportaal Een nieuwe manier van ouderbetrokkenheid Programma Welkom Kinderen en internet (Digitale) ontwikkelingen op VCNS scholen Ouderportaal Kinderen en internet Artikel krant Tips voor ouders (en

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie