SIMbeleidsinformatie. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SIMbeleidsinformatie. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten"

Transcriptie

1 SIMbeleidsinformatie SIMbeleidsinformatie Digitale dienstverlener voor e-gemeenten

2 SIMbri 2 Lokale beleidsinformatie is een vitaal product binnen uw gemeente. Het is van essentieel belang deze informatie toegankelijk te maken. Het burger- en raadsinformatiesysteem SIMbri stelt u in staat die toegankelijkheid op een eenvoudige en gestructureerde manier via het internet te realiseren. Zo kunnen uw medewerkers en raadsleden, maar óók uw burgers, doeltreffend van deze informatie gebruik maken. Een registratiedeel en een publicatiedeel bepalen de opbouw van SIMbri. Het registratiedeel maakt het mogelijk om beleidsinformatie op een gestructureerde manier op te slaan, door elk document te voorzien van diverse kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan trefwoorden, geografische en demografische kenmerken, onderwerpen, thema s, enzovoorts. Aan de beleidsinformatie kunnen gerelateerde documenten worden gekoppeld. Daardoor kunt u dossiers ook digitaal toegankelijk maken. Het koppelen van kenmerken aan informatie maakt deze beter vindbaar. Bovendien resulteert het toekennen van kenmerken in uitgebreide mogelijkheden voor het oproepen en tonen van de informatie via het publicatiedeel. Het publicatiedeel van SIMbri draagt sterk bij aan het gebruiksgemak en de efficiency van het opvragen van de beleidsinformatie. U kunt met SIMbri verschillende toegangswegen creëren voor betere toegang tot de informatie. We zetten er een aantal voor u op een rijtje.

3 3 Toegankelijke beleidsinformatie Ieder persoon, die op zoek is naar beleidsinformatie, zoekt op zijn eigen manier. Een raadslid zal dit doen via een agenda met bijbehorende stukken. Een ander zal dit doen op basis van zijn postcode of wijk. Weer een ander zal dit via een doelgroep- of thematische ingang doen. Kortom, het is belangrijk om puttende, vanuit dezelfde bron, informatie voor iedereen op maat aan te bieden. SIMbri faciliteert dit. Om de beleidsinformatie in te voeren en te onderhouden maakt u gebruik van het geleverde content management systeem, dat zijn plek heeft binnen SIMsite, maar ook los daarvan functioneert. Dit maakt SIMbri tot een onafhankelijk te integreren product. Binnen het logisch opgebouwde Nederlandstalige cms zijn de koppelingen tussen andere documenten ook moeiteloos te realiseren. Ook de koppeling tussen de productencatalogus SIMloket en SIMbri is interessant. Door deze informatie met elkaar in verbinding te brengen, wordt het mogelijk om via de informatie over de dienstverlening, direct door te klikken naar de relevante beleidsinformatie!

4 Koppeling Document Management Systemen 4 Wij hebben onze systemen gekoppeld aan de meest gangbare Document Management Systemen (DMS). Hierdoor is het mogelijk om informatie uit het DMS te publiceren op de website. In dat geval vervalt het registratiedeel. Deze functie wordt overgenomen door het DMS. Via de SIMbroker wordt de informatie uit het DMS aangeboden aan SIMbri, waarna dit met de uitgebreide publicatiemogelijkheden op de site wordt getoond. Denkt u hier bijvoorbeeld aan raadsinformatie, verordeningen, vergunningen, etc. De documenten die zijn ingevoerd in het DMS en op de website mogen worden gepubliceerd, worden klaargezet, zodat de SIMbroker deze documenten kan ophalen. De SIMbroker zorgt voor het transport naar SIMbri, waar de ingevoerde documenten ter beschikking worden gesteld. Binnen SIMbri is het niet mogelijk om de geëxporteerde documenten uit het DMS te bewerken of te verwijderen. Bewerkingen vinden altijd plaatst binnen het DMS. Hierdoor is het niet mogelijk dat er een verschil ontstaat tussen de informatie op de website en in de backoffice. Wel is het mogelijk om eventueel aanvullende informatie toe te voegen in het SIMbri. Hierbij kan gedacht worden aan geografische, demografische of thematische kenmerken (metadata) die gebruikt kunnen worden voor de ontsluiting op de website. Gekoppelde documenten Met de huidige publicatiewijzen van SIMbri kan de informatie uit het DMS worden getoond op de website. Doordat de informatie binnen SIMbri beschikbaar is, zal ook de zoekmachine de informatie vinden. Voor uw burgers zal er dus geen verschil zitten tussen informatie uit het DMS of informatie uit SIMbri. Aangezien er via het DMS veel documenten zullen worden gekoppeld op de website is het aan te raden om de zoekmachine uit te breiden met de optie om te zoeken binnen gekoppelde documenten. De andere kant op Het is ook mogelijk om de formulierengenerator SIMeForm te koppelen met het DMS. Formulieren die op de website worden ingevuld zullen direct ingelezen worden in een dossier binnen het DMS. Eventueel kan er dan direct een workflowtraject worden gestart.

5 5 Audio- en Videoverslagen Op dit moment is de gemeentelijke ICT markt volop in beweging. Dit geldt niet alleen voor de digitale dienstverlening, maar zeker ook voor de openbaarheid van bestuur. Nieuwe technieken maken het mogelijk om vergaderingen live te volgen of achteraf terug te kijken of luisteren. Om dit geïntegreerd aan te bieden op de website hebben wij op dit terrein een samenwerking met NotuBiz. NotuBiz is zeer goed thuis in de wereld van verslaglegging en raadsinformatie. Vanuit deze sterke gerichtheid op het verslagleggingsen informatievoorzieningsproces, is door NotuBiz een uniek concept op het gebied van digitale raadsinformatie ontwikkeld welke naadloos aansluit op onze omgeving. Een toegevoegde waarde pur sang dus. Koppelvlak SIMbroker Het generieke koppelvlak SIMbroker maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier de informatie van NotuBiz geheel automatisch - toegankelijk te maken voor uw burgers en raadsleden. Door een samenwerking tussen beide partijen wordt het mogelijk om met de publicatieinstellingen van SIMbri de complete agenda aan te bieden in de omgeving van uw website, dus inclusief de geluid- en/of beeldfragmenten per agendapunt. Zoekfunctionaliteit Onze zoekfunctionaliteit is uitgebreid met de mogelijkheid om ook in audiofragmenten te zoeken. Op deze manier worden de audio- en videoverslagen volledig onderdeel van uw gemeentelijke website!

6 ICTU- projecten 6 Wij willen met een effectieve portfolio bijdragen aan de verdere ontwikkeling van een klantgerichte gemeentelijke dienstverlening. Initiatieven die kwaliteit en snelheid toevoegen aan het innovatieproces ondersteunen wij van harte. Om die reden participeren we actief in de ICTUprojecten Bekendmakingen, Decentrale Regelgeving en Vergunningen. Het doel van deze projecten kan kort worden samengevat: meer overheidsinformatie transparanter communiceren via internet. En het belang? Het belang van de burger, dat hij altijd alle informatie vindt, of hij nu bij de gemeente, de provincie of de rijksoverheid aanklopt. No wrong door! Bekendmakingen Doel van het project: het ontsluiten en op maat en proactief aanbieden van de bekendmakingen van alle overheidsorganisaties aan burgers en bedrijven. Waarom als burger elke week het plaatselijke krantje doorspitten naar alle bekendmakingen, terwijl u eigenlijk alleen geïnteresseerd bent in de kap- en bouwvergunningen in uw eigen wijk? Overheid heeft Antwoord@ ondersteunt overheidsorganisaties die deze informatie willen ontsluiten. Hiervoor heeft zij een standaard ontwikkeld (Internet Publicatie Model) waarin is vastgelegd hoe deze informatie moet worden gepubliceerd. Op deze manier wordt de informatie overal op dezelfde wijze vastgelegd, zodat de informatie ook weer uitwisselbaar is. Hierdoor is het mogelijk om niet alleen de bekendmakingen van de gemeenten, maar ook die van de provincie en waterschappen in samenhang te publiceren. Wij hebben in SIMsite een standaard publicatiewijze ontwikkeld waarmee u automatisch voldoet aan de richtlijnen van Overheid heeft Antwoord@. Onderwater worden de bekendmakingen geautomatiseerd doorgestuurd naar de centrale voorziening, waardoor de informatie ook via te raadplegen is. Een groot deel van de metadata (informatie over de informatie, zoals publicatiedatum, publicerende overheid, etc) wordt automatisch gegenereerd door SIMsite, dit scheelt u uiteraard weer in het beheer.

7 7 SIMkluis Decentrale regelgeving Doel van het project: de uniforme ontsluiting van plaatselijke regelgeving. Ook in dit project gaat het om de ontwikkeling van een landelijke publicatie standaard. Wij hebben ons ingezet voor een gebruiksvriendelijke oplossing, voor zowel de lokale overheden die ermee moeten werken als voor de burgers die er gebruik van gaan maken. Want die combinatie, dat is onze expertise. SIMsite is uitgebreid met de module Decentrale Regelgeving. Hiermee kunt u de geconsolideerde verordeningen in het cms invoeren, inclusief de metadata, die in het Internet Publicatie Model (IPM) verplicht is gesteld. De decentrale regelgeving is daarna raadpleegbaar via de website van uw gemeente én de overheidsbrede website of via De informatie hoeft dus maar één keer te worden ingevoerd. Vergunningen Doel van het project: vergunningen van de overheid beschikbaar te stellen op het internet en deze goed vindbaar te maken. Het betreft hierbij vergunningeninformatie van aanvraag, via verlening tot handhaving. Door een koppeling te maken met uw vergunningensysteem kan de informatie gepubliceerd worden op de website. Hierdoor biedt u de burgers de mogelijkheid om het vergunningsdossier in te kunnen zien, zodat bijvoorbeeld ingeschat kan worden wat de gevolgen voor het uitzicht zijn bij het plaatsen van een dakkapel door de overbuurman. SIMkluis SIMkluis speelt in op de behoefte om burgers en bedrijven beter en vooral individueler te bedienen met informatie op maat, het liefst proactief. Informatie uit de front-, mid- en backoffice wordt automatisch en op maat getoond op de gepersonaliseerde omgeving voor burger en bedrijf. Dit geldt ook voor het publiceren van vergunningen. Met SIMkluis kunt u de status volgen van uw eigen vergunningsaanvragen, maar ook proactief op de hoogte worden gehouden over vergunningen in uw omgeving.

8 SIMgroep Innsbruckweg AH Rotterdam Postbus DA Rotterdam T: F:

SIMsite. SIMsite, full service web content management. digitale dienstverlener voor e-gemeenten

SIMsite. SIMsite, full service web content management. digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMsite SIMsite, full service web content management digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMsite SIMsite 2 Een kwalitatief hoogstaande webportal, die op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier

Nadere informatie

Publiceren Publiceren betekent dat u informatie over de vergunningen op uw eigen website openbaar maakt.

Publiceren Publiceren betekent dat u informatie over de vergunningen op uw eigen website openbaar maakt. Inleiding Het project Vergunningen op Internet van ICTU biedt een standaard voor het publiceren en uitwisselen van vergunningeninformatie. Deze standaard heet het Internet Publicatie Model (IPM). Het IPM

Nadere informatie

SIMwebintake. SIMwebintake. totaaloplossing voor digitale dienstverlening. digitale dienstverlener voor e-gemeenten

SIMwebintake. SIMwebintake. totaaloplossing voor digitale dienstverlening. digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMwebintake SIMwebintake SIMwebintake totaaloplossing voor digitale dienstverlening digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMwebintake 2 Het gaat snel. Het internetcontact tussen overheid en burger

Nadere informatie

SIMkcc. SIM klant contact centrum. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten

SIMkcc. SIM klant contact centrum. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMkcc SIM klant contact centrum Digitale dienstverlener voor e-gemeenten klacht/melding belscripts kennisbank status aanvraag direct bestellen kosten antwoorden KCC openingstijden beleidsinformatie online

Nadere informatie

Handleiding SIMfaq versie 1.0

Handleiding SIMfaq versie 1.0 Handleiding versie 1.0 SIMfaq Beste SIMsite gebruiker, Allereerst willen wij u melden dat wij er trots op zijn dat u gekozen heeft voor SIM als partner voor uw gemeentelijke front office. U bevindt zich

Nadere informatie

Periode Prijs Aantal BTW Bedrag

Periode Prijs Aantal BTW Bedrag gwcrossmedia Gemeente RiinwaarHon T.a.v. * 6915 AH Lobith Adres Postbus 10122 7301GC Apeldoorn Telefoon 055-5772900 Fax 055-5772905 14-mrt-12 Email info@gwcrossmedia.nl Internet www.gwcrossmedia.nl nummer:

Nadere informatie

EZCOMPANY. drupol uueb development

EZCOMPANY. drupol uueb development EZCOMPANY drupol uueb development RID De Liemers T.a.v. T~ Postbus 45 6920AA Duiven Betreft datum Vervaldatum nummer Onderhoudscontract websites RID De Liemers 2 augustus 2016 16 augustus 2016 20160298

Nadere informatie

Centrale Voorziening Decentrale Regelgeving

Centrale Voorziening Decentrale Regelgeving Centrale Voorziening Decentrale Regelgeving Aansluiten op de CVDR. Inhoudsopgave Centrale Voorziening Decentrale Regelgeving...1 Introductie...2 De wettelijke standaard...2 Twee invoeropties...2 Invoeroptie

Nadere informatie

Bijlage 1 Opdrachtomschrijving en algemene voorwaarden

Bijlage 1 Opdrachtomschrijving en algemene voorwaarden Bijlage 1 Opdrachtomschrijving en algemene voorwaarden Inleiding en achtergrond Het doel van het product Informatie Publicatie Model 4.0 voor Vergunningen, hierna te noemen IPM 4.0 (ICTUprogramma Overheid

Nadere informatie

Internetpublicatiemodel Decentrale Regelgeving

Internetpublicatiemodel Decentrale Regelgeving Internetpublicatiemodel Decentrale Regelgeving Deel 1: Algemeen Inhoudsopgave Internetpublicatiemodel Decentrale Regelgeving...1 1. Het project Decentrale Regelgeving...2 2. De wettelijke verplichting...3

Nadere informatie

Handleiding RaadDigitaal PRO

Handleiding RaadDigitaal PRO Handleiding RaadDigitaal PRO Omschrijving Handleiding RaadDigitaal PRO Beheerder Auteur SIMgroep Datum 20-05-2014 Versienummer 1.1 Beste SIMsite beheerder, Allereerst willen wij u melden dat wij er trots

Nadere informatie

Beste SIMbri gebruiker,

Beste SIMbri gebruiker, Leeswijzer Beste SIMbri gebruiker, U kent SIM. U bent gebruiker van SIMsite. SIMsite is uw Content Management Systeem waarmee u de publieke website(s) van uw gemeente beheerd. Met de extra toolkit SIMbri

Nadere informatie

Regiobijeenkomst Implementatie DROP

Regiobijeenkomst Implementatie DROP 1 Regiobijeenkomst Implementatie DROP UBR KOOP Den Haag Woensdag 20 januari 2 Agenda Opening en toelichting programma Introductie DROP Implementatiestappenplan Live demonstratie Vragen Lunch 3 Waarom DROP?

Nadere informatie

Stappenplan publiceren van zakelijke mededeling in de Staatscourant via de GVOP applicatie

Stappenplan publiceren van zakelijke mededeling in de Staatscourant via de GVOP applicatie Stappenplan publiceren van zakelijke mededeling in de Staatscourant via de GVOP applicatie Versie: 0.1 Wijzigingsbeheer Versie Datum Omschrijving Auteur(s) 0.1 27-5-2015 Initiële versie Pieter Lammers

Nadere informatie

A SIMSTAT - ALGEMEEN A-1 B SIMSTAT - BEHEER B-1

A SIMSTAT - ALGEMEEN A-1 B SIMSTAT - BEHEER B-1 A SIMSTAT - ALGEMEEN A-1 A.1 OVER SIMSITE A-1 A.2 TECHNISCHE SPECIFICATIES A-1 A.3 AAN DE SLAG A-2 B SIMSTAT - BEHEER B-1 B.1 AUTORISATIE B-1 B.2 ALGEMEEN B-1 B.2.1 HUIDIGE SITUATIE B-1 B.2.2 DAGELIJKS

Nadere informatie

Projectvoorstel. Gemeente Breda Projectvoorstel Decentrale regelgeving Datum 31 maart 2009 Offertenummer O Breda.Decentrale Regelgeving

Projectvoorstel. Gemeente Breda Projectvoorstel Decentrale regelgeving Datum 31 maart 2009 Offertenummer O Breda.Decentrale Regelgeving Decentrale regelgeving Datum 31 maart 2009 Offertenummer O.5405.20090331.Breda.Decentrale Regelgeving Inhoudsopgave 1. Managementsamenvatting 3 2. Decentrale Regelgeving 4 3. Begeleiding en consolidatie

Nadere informatie

RIS 2.0. Het raadsinformatiesysteem opnieuw uitgevonden.

RIS 2.0. Het raadsinformatiesysteem opnieuw uitgevonden. RIS 2.0 Het raadsinformatiesysteem opnieuw uitgevonden. RIS 2.0 Het Raadsinformatiesysteem opnieuw uitgevonden Versie 1.0 Auteur: A.C. van Slooten 2014 Cidadis.nl Raadsinformatiesystemen zijn niet nieuw.

Nadere informatie

FACTSHEET. econnect Zaakgericht Werken Portaal

FACTSHEET. econnect Zaakgericht Werken Portaal FACTSHEET econnect Zaakgericht Werken Portaal Zaakgericht Werken Portaal Uw uitdaging Vanuit organisaties in diverse branches krijgt ETTU vaak de vraag hoe Microsoft SharePoint optimaal benut kan worden.

Nadere informatie

Studieplan. Permissie toekennen Beheer studieplan formulieren

Studieplan. Permissie toekennen Beheer studieplan formulieren Studieplan Om studenten inzicht te geven in de opbouw en inhoud van hun opleiding, wordt het Studieplan ingezet. Docenten verdelen vakken/modules over de periodes en studiejaren, vinken relevante kerntaken

Nadere informatie

Studieplan. Permissie toekennen Beheer studieplan formulieren

Studieplan. Permissie toekennen Beheer studieplan formulieren Studieplan Om studenten inzicht te geven in de opbouw en inhoud van hun opleiding, wordt het Studieplan ingezet. Docenten verdelen vakken/modules over de periodes en studiejaren, vinken relevante kerntaken

Nadere informatie

SmartInstant Overheid

SmartInstant Overheid SmartInstant Overheid De bezoeker van een gemeentelijke site wil informatie snel, eenvoudig, op maat en in samenhang vinden. Vanuit de one-stop-shop gedachte moeten gemeenten niet alleen eigen informatie,

Nadere informatie

Cloud Document Management & Secure Document Sharing. Online documenten delen, archiveren en structureren voor. accountants, werkgevers en werknemers

Cloud Document Management & Secure Document Sharing. Online documenten delen, archiveren en structureren voor. accountants, werkgevers en werknemers Cloud Document Management & Secure Document Sharing Online documenten delen, archiveren en structureren voor accountants, werkgevers en werknemers Versie: 2018-01 In deze brochure lees je onder andere...

Nadere informatie

Ondernemingsdossier Horeca

Ondernemingsdossier Horeca Ondernemingsdossier Horeca Lastenvermindering door slimme gegevensuitwisseling November 2011 Arjen van den Dool Beleidsadviseur KHN (mede namens andere koploperbranches) Ondernemingsdossier 2 Huidige situatie

Nadere informatie

Mozard CMS functionaliteit op hoofdlijnen

Mozard CMS functionaliteit op hoofdlijnen Mozard CMS functionaliteit op hoofdlijnen Mozard BV Den Haag, 2013 Versie 1.1 Inhoud Inleiding... 3 Samenvatting... 4 Mozard Antwoord... 5 Mozard Zoeken... 6 Mozard Nieuwscategorieën... 6 Mozard webformulieren...

Nadere informatie

Offective > CRM > Vragenlijst

Offective > CRM > Vragenlijst Offective > CRM > Vragenlijst Onder het menu item CRM is een generieke vragenlijst module beschikbaar, hier kunt u zeer uitgebreide vragenlijst(en) maken, indien gewenst met afhankelijkheden. Om te beginnen

Nadere informatie

Procesondersteuning binnen de sociale zekerheid

Procesondersteuning binnen de sociale zekerheid Procesondersteuning binnen de sociale zekerheid Professionals binnen de sociale zekerheid werken vaak met meerdere systemen. Deze zijn statisch, communiceren niet met elkaar en geven geen inzicht in het

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding. GO. raadsinformatie 5.4

Eindgebruikershandleiding. GO. raadsinformatie 5.4 Eindgebruikershandleiding GO. raadsinformatie 5.4 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. INTRODUCTIE... 3 2. NIEUW IN DEZE VERSIE... 5 3. COMPONENT GO. RAADSINFORMATIE RIS BIS EN RAAD DIRECT... 6 3.1 HOE

Nadere informatie

Informatie Publicatie Model Samenwerkende Catalogi 4.0. Deel A: Functionele Beschrijving. Versie 1.0. Datum 23 april 2012 Status Norm

Informatie Publicatie Model Samenwerkende Catalogi 4.0. Deel A: Functionele Beschrijving. Versie 1.0. Datum 23 april 2012 Status Norm Samenwerkende Catalogi 4.0 Deel A: Functionele Beschrijving Versie 1.0 Datum 23 april 2012 Status Norm Colofon Projectnaam Samenwerkende Catalogi 4.0 Versienummer 1.0 Organisatie Logius Postbus 96810 2509

Nadere informatie

VIERDE NOTA VAN WIJZIGING. Artikel I wordt als volgt gewijzigd: 1. Onderdeel AH wordt als volgt gewijzigd:

VIERDE NOTA VAN WIJZIGING. Artikel I wordt als volgt gewijzigd: 1. Onderdeel AH wordt als volgt gewijzigd: 33 597 Wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen en een aantal andere wetten in verband met de dualisering van het gemeente- en provinciebestuur en de invoering van een bedrijfsvoeringsorganisatie

Nadere informatie

Technisch stappenplan

Technisch stappenplan Technisch stappenplan versie: 2.1.1 datum: 1 juni 2007 John Oldenhuizing Projectleider Samenwerkende Catalogi telefoon: 070-8887 850 e-mail: SC@overheid.nl adres: Postbus 84011 2508 AA Den Haag Wilhelmina

Nadere informatie

GO raadsinformatie app release 1.8

GO raadsinformatie app release 1.8 GO raadsinformatie app release1.8 Aluwinformatiealtijdbijdehand Onlineenofflinewerkeninuweigenwerkomgeving Documenten,audio envideoverslagen Maakendeelpersoonlijkenotities DigitaalarchiefvanRaadsledenNieuws

Nadere informatie

Centraal aanmeldformulier

Centraal aanmeldformulier Stappenplan: Centraal aanmeldformulier Dit stappenplan is bedoeld voor MailPlus Reselling Partners en in te zetten voor MailPlus Franchise. Introductie E-mail marketing is een fantastisch kanaal om met

Nadere informatie

KlantVenster. Klantgericht werken met KlantVenster LAAT ICT VOOR U WERKEN! Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen

KlantVenster. Klantgericht werken met KlantVenster LAAT ICT VOOR U WERKEN! Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen KlantVenster Klantgericht werken met KlantVenster Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen Een modulair opgebouwde oplossing, die de basis vormt voor online dienstverlening

Nadere informatie

Vergunningen op Internet IPM 4.0: Aanbevelingen voor de zaakpagina Versie 1.0 april 2009

Vergunningen op Internet IPM 4.0: Aanbevelingen voor de zaakpagina Versie 1.0 april 2009 Vergunningen op Internet IPM 4.0: Aanbevelingen voor de zaakpagina Versie 1.0 april 2009 Zaakpagina en metadata In het Informatie Publicatie Model (IPM) 4.0 staat beschreven hoe u als deelnemer aan Vergunningen

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Verbinden. Bestuurlijke Samenvatting

Verbinden. Bestuurlijke Samenvatting Verbinden Bestuurlijke Samenvatting Verbinding Burgers en bedrijven verwachten dat de overheid er voor hen is in plaats van andersom. Ze willen samenhangende en begrijpelijke communicatie van de overheid

Nadere informatie

Handleiding. MediaHub

Handleiding. MediaHub Handleiding MediaHub Aan: OLON Van: Erwin Veldhuizen (DGtv) Versie: 1.0 Datum: september 2012 1 OLON MediaHub De OLON MediaHub is een systeem voor de verzameling en distributie van digitale content van

Nadere informatie

Cloud Document Management & Secure Document Sharing. Online documenten delen, archiveren en structureren voor. werkgevers, werknemers en accountants.

Cloud Document Management & Secure Document Sharing. Online documenten delen, archiveren en structureren voor. werkgevers, werknemers en accountants. Cloud Document Management & Secure Document Sharing Online documenten delen, archiveren en structureren voor werkgevers, werknemers en accountants. Versie: 2018-01 In deze brochure lees je onder andere...

Nadere informatie

Advies - Algemeen concept_software

Advies - Algemeen concept_software Met de invoering van de WFT is het advies van met name complexe producten niet meer hetzelfde. Aan de ene kant stelt de WFT dat het noodzakelijk is dat de adviseur een klantprofiel opstelt. Maar aan de

Nadere informatie

Inleiding. Schema Achterhoekagenda

Inleiding. Schema Achterhoekagenda Inleiding In deze instructie wordt uitleg gegeven over de functionaliteit van de Achterhoekagenda. De informatie is tevens terug te vinden op de website. Schema Achterhoekagenda. De werking van de Achterhoekagenda

Nadere informatie

Handleiding Dance.nl CMS Systeem

Handleiding Dance.nl CMS Systeem Handleiding Dance.nl CMS Systeem 1 Voorwoord 3 Introductie 3 Aantal vooraf gestelde regels.3 Goed om te weten..3 Promotionele mogelijkheden.3 Vragen en/of opmerkingen..3 Registreren voor gebruik van het

Nadere informatie

Cloud Document Management & Secure Document Sharing. Nieuw bij Qwoater! Online documenten delen, archiveren en structureren voor

Cloud Document Management & Secure Document Sharing. Nieuw bij Qwoater! Online documenten delen, archiveren en structureren voor Nieuw bij Qwoater! Bespaar nu makkelijk tijd en geld met Digitaal Ondertekenen met Qwoater. Meer informatie op pagina 17. Cloud Document Management & Secure Document Sharing Online documenten delen, archiveren

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW 18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW Versie: 1 Datum 21 april 2016 Auteur Peter Stolk Centric Projectportaal Bouw 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Actuele informatie cruciaal 3 SharePoint

Nadere informatie

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s http://anbi.federatiecultuur.nl 1 Inhoud Introductie... 3 Registreren... 4 Organisatie toevoegen... 6 Organisatie wijzigen... 8 Wachtwoord

Nadere informatie

Xsite - easy content management

Xsite - easy content management Xsite - easy content management www.fullmoon.nl/xsite Datum: Juni 2011 1 É c h t e e nvoudig w ebsiteonderhoud Xsite is het online Content Management Systeem (CMS) van Fullmoon, waarmee u snel en eenvoudig

Nadere informatie

Factsheet Zaakgericht werken in het Onderwijs

Factsheet Zaakgericht werken in het Onderwijs Zaken Klantcontacten Zoeken Antwoord Registraties Factsheet Zaakgericht werken in het Onderwijs Zaakgericht Werken is binnen overheidsorganisaties al een bekend begrip. Vrijwel alle werkprocessen worden

Nadere informatie

DE BIS DIGIRAAD CONCEPTEN

DE BIS DIGIRAAD CONCEPTEN DE BIS DIGIRAAD CONCEPTEN Volledig geïntegreerde en digitale ondersteuning van de workflow vóór, tijdens en na uw raadsvergaderingen. Alles-in-één oplossing Van vergader app tot streaming video Volledig

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Streaming raadsvergadering

Raadsvoorstel: Onderwerp: Streaming raadsvergadering Raadsvoorstel: 2015-1445 Onderwerp: Streaming raadsvergadering Datum: 23 september 2015 Portefeuillehouder: G. Veldhuijzen, namens het presidium Raadsbijeenkomst: 29 september 2015 Raadsvergadering: 15

Nadere informatie

Handleiding voor beheerders

Handleiding voor beheerders Handleiding voor beheerders Inleiding Handleiding voor beheerders Met deze handleiding kunt u als beheerder inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

Wet Elektronische Bekendmaking (WEB)

Wet Elektronische Bekendmaking (WEB) Wet Elektronische Bekendmaking (WEB) Uitleg, gevolgen en de oplossing 1 Inhoud 1 Wet Elektronische Bekendmaking... 3 2 Gevolgen Wet Elektronisch bekendmaking... 4 2.1 Wat betekent de Wet Elektronische

Nadere informatie

Digitaal Stelsel Omgevingswet

Digitaal Stelsel Omgevingswet Digitaal Stelsel Omgevingswet Wat houdt het in? Wat zijn de verschillen met de huidige situatie? Hoe wordt het ontwikkeld? Welke systemen koppelen vanuit het lokaal bevoegd gezag? 10 januari 2019 Introductie

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Van document naar website Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1

Nadere informatie

FORUM STANDAARDISATIE Aanmelding OWMS

FORUM STANDAARDISATIE Aanmelding OWMS -----Oorspronkelijk bericht----- Van: Survey [mailto:website.open.standaarden@.nl] Verzonden: vrijdag 12 november 2010 13:54 Aan: Logius Forumstandaardisatie CC: Joris Gresnigt Onderwerp: Formulier Open

Nadere informatie

Redactie-omgeving GR-register

Redactie-omgeving GR-register Redactie-omgeving GR-register Handleiding voor redacteurs Versie 1.3 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 1.1 Wijzigingen... 2 2 Inloggen... 2 3 Bewerken van de gemeenschappelijke regeling - Algemeen... 3 3.1

Nadere informatie

Cloud Document Management & Secure Document Sharing. Online documenten delen, archiveren en structureren voor. werkgevers, werknemers en accountants.

Cloud Document Management & Secure Document Sharing. Online documenten delen, archiveren en structureren voor. werkgevers, werknemers en accountants. Cloud Document Management & Secure Document Sharing Online documenten delen, archiveren en structureren voor werkgevers, werknemers en accountants. Online documenten delen, structureren en archiveren voor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO search 2.0

Gebruikershandleiding GO search 2.0 Gebruikershandleiding GO search 2.0 1 Gebruikershandleiding Product: GO search 2.0 Documentversie: 1.1 Datum: 2 februari 2015 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van GemeenteOplossingen worden

Nadere informatie

handleiding stip website

handleiding stip website handleiding stip website Ontwerp en realisatie website Ontwerpgroep Lale www.lale.n Inhoud - Inloggen CMS - Overzicht Dashbord en toegang tot andere Stip websites - Overzicht Homepage 4- Plaatsen en bewerken

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier OWMS

Aanmeldingsformulier OWMS Aanmeldingsformulier OWMS Onderstaand het formulier voor aanmelding van een nieuwe standaard bij het Forum Standaardisatie. Deze versie van het formulier is aangepast om de persoonsgegevens van drie personen

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE RAADSVRAGEN 2017, NUMMER 15

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE RAADSVRAGEN 2017, NUMMER 15 BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE RAADSVRAGEN 2017, NUMMER 15 Datum 11 april 2017 Van College B&W Behandeld door L.S.A. van den Houten Doorkiesnummer 030-28 60344 E-mailadres l.van.den.houten@utrecht.nl Kenmerk

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP)

Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP) Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP) Presentatie algemeen 10-10-2013 De wet elektronisch bekendmaking Voor gemeentes geldt: Vanaf 1-7- 2009 mogen AVV s bekend gemaakt worden in elektronisch

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding Gefeliciteerd Ook voor jouw organisatie zal de kracht van de ipublications KnowledgeBase (zoals bekend van AFAS) worden ontsloten, in jullie eigen gepersonaliseerde KB waar interne

Nadere informatie

Toekennen metadata voor overheden

Toekennen metadata voor overheden Toekennen metadata voor overheden versie: 2.1 datum: 1 juni 2007 Samenwerkende Catalogi Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Metadata toekennen... 2 3. Metadata voor uw productencatalogus... 3 4. Voorbeeld

Nadere informatie

Informatie Publicatie Model Bekendmakingen E-mailservice op maat Deel A: Functie Versie 4.0 Juni 2015

Informatie Publicatie Model Bekendmakingen E-mailservice op maat Deel A: Functie Versie 4.0 Juni 2015 Informatie Publicatie Model Bekendmakingen E-mailservice op maat Deel A: Functie Versie 4.0 Juni 2015 Kennis en exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties Wilhelmina van Pruisenweg 52 2595 AN Den

Nadere informatie

Aan de commissie ABBZ. Datum: 9 april 2014. Onderwerp: Audiovisuele verslaglegging bestuursvergaderingen

Aan de commissie ABBZ. Datum: 9 april 2014. Onderwerp: Audiovisuele verslaglegging bestuursvergaderingen Aan de commissie ABBZ 1 Datum: 9 april 2014 Onderwerp: Audiovisuele verslaglegging bestuursvergaderingen Voorstel Kennis te nemen van de mogelijkheid van audiovisuele verslaglegging van de bestuursvergaderingen

Nadere informatie

EEN GEAVANCEERDE AV OPLOSSING VOOR UW RAADSVERGADERING

EEN GEAVANCEERDE AV OPLOSSING VOOR UW RAADSVERGADERING EEN GEAVANCEERDE AV OPLOSSING VOOR UW RAADSVERGADERING GEAUTOMATISEERDE WORKFLOW Tijdens een webcast van een vergadering automatisch accurate metadata zoals sprekersinformatie en agendapunten tonen? Live

Nadere informatie

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl December 2017 Voor het plaatsen van vrijwilligersvacatures op MaastrichtDoet.nl dient u eenmalig een account aan te maken. Vervolgens kunt u onbeperkt inloggen

Nadere informatie

www.zaakgerichtwerken.nl Wat is ZGW? aanmaken van zaken voor hoeveelheden werk waarvan kwaliteit en doorlooptijd bewaakt moeten worden met per zaak een zaakdossier gericht op het vastleggen van de status

Nadere informatie

CMS Manual Pebble Media

CMS Manual Pebble Media CMS Manual Pebble Media Inhoudstafel 1 introductie... 3 2 modules... 4 2.1 beheer van pagina s... 4 2.2 beheer van media... 7 2.3 beheer van nieuwsberichten... 8 2.4 beheer van merken... 9 3 instellingen...

Nadere informatie

Seneca B.V. Elektronicaweg 31 2628 XG Delft Nederland T +31(0)15-251 37 00 F +31(0)15-251 37 01 E info@smartsite.nl I www.smartsite.

Seneca B.V. Elektronicaweg 31 2628 XG Delft Nederland T +31(0)15-251 37 00 F +31(0)15-251 37 01 E info@smartsite.nl I www.smartsite. Seneca B.V. Elektronicaweg 31 2628 XG Delft Nederland T +31(0)15-251 37 00 F +31(0)15-251 37 01 E info@smartsite.nl I www.smartsite.nl Whitepaper Content in cascade De plaats van het content management

Nadere informatie

Bijlage 2: Globale functionele beschrijving GVOP. 1. Inleiding. Context V1.2

Bijlage 2: Globale functionele beschrijving GVOP. 1. Inleiding. Context V1.2 Bijlage 2: Globale functionele beschrijving GVOP V1.2 1. Inleiding Het project Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP) levert een generieke applicatie op waarmee het voor decentrale

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Verhaal toevoegen, publiceren en bewerken

Verhaal toevoegen, publiceren en bewerken Verhaal toevoegen, publiceren en bewerken Voordat u een verhaal kunt toevoegen moet u een groep hebben aangemaakt of van een groepsbeheerder rechten hebben om binnen een groep een verhaal te plaatsen.

Nadere informatie

DATUM BEHANDELING IN D&H 23 apfil 2013. commissie 0 MBH (8 mei 2013)

DATUM BEHANDELING IN D&H 23 apfil 2013. commissie 0 MBH (8 mei 2013) 3ATUM VERGADERING 23 IT)eİ 2013 BULAGE(N) 2 DATUM BEHANDELING IN D&H 23 apfil 2013 \GENDAPUNTNUMMER I I commissie 0 MBH (8 mei 2013) AAN DE VERENIGDE VERGADERING B1300195 waterschap Hollandse Delta VERORDENING

Nadere informatie

HUB. non lineair ---

HUB. non lineair --- HUB non lineair 1 juli 2016 2 INLEIDING Digitale workflow De OLON MediaHub non lineair (verder te noemen de MediaHub) is een backend systeem dat de oplossing biedt voor de meest complexe vraagstukken op

Nadere informatie

Onderzoek gebruik huis-aan-huis-bladen decentrale overheden

Onderzoek gebruik huis-aan-huis-bladen decentrale overheden Onderzoek gebruik huis-aan-huis-bladen decentrale overheden Versie 1.0 Datum 26 november 2018 Status Definitief Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 1. Onderzoeksopzet... 4 1.1. Te onderzoeken organisaties...

Nadere informatie

Service Pack notes Mobile Sales SPE SP3

Service Pack notes Mobile Sales SPE SP3 Service Pack notes Mobile Sales SPE SP3 Versie 1.0 INHOUD Ondertekenen van de order... 3 Opvragen van een handtekening... 4 Inrichting Agresso Wholesale... 5 Formulier orderbevestiging... 5 Parameters

Nadere informatie

Overheid heeft Antwoord. Goed gevonden. Trefzekere overheidsinformatie op internet

Overheid heeft Antwoord. Goed gevonden. Trefzekere overheidsinformatie op internet Overheid heeft Antwoord Goed gevonden Trefzekere overheidsinformatie op internet Overheid heeft Antwoord Goed gevonden Trefzekere overheidsinformatie op internet Inhoud Recht op snel en goed antwoord l

Nadere informatie

Sportagenda. Gebruikershandleiding Sportaanbieders Gemeente Zoetermeer. Wilfred van der Pluijm Versie 1.1

Sportagenda. Gebruikershandleiding Sportaanbieders Gemeente Zoetermeer. Wilfred van der Pluijm Versie 1.1 Sportagenda Gebruikershandleiding Sportaanbieders Gemeente Zoetermeer Wilfred van der Pluijm 29-06-2012 Versie 1.1 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1. Inleiding... 3 1.2. Wel of geen vergunning nodig...

Nadere informatie

Aanleverformulier metadata gemeente Katwijk

Aanleverformulier metadata gemeente Katwijk Aanleverformulier metadata gemeente Katwijk Opmerkingen t.b.v. Sdu (Deze opmerkingen worden niet gepubliceerd) Gewenste publicatiedatum Voor publicatie in DROP geldt wachttijd van 48 uur na klaarzetten

Nadere informatie

Kennisbank Handhaving

Kennisbank Handhaving Kennisbank Handhaving Gebruikershandleiding Inhoud 1 Aan de slag met de kennisbank 3 1.1 Introductie 3 1.1.2 E-alert 3 1.2 Toegang tot de kennisbank 3 1.2.1 Inloggen 4 1.2.2 Ingelogd blijven 4 1.2.3 Inlogcode

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Organisaties, locaties, evenementen, deals Wanneer je bent ingelogd in de database, kun je kiezen uit onderstaande thema s.

Organisaties, locaties, evenementen, deals Wanneer je bent ingelogd in de database, kun je kiezen uit onderstaande thema s. De Citynavigator database is gekoppeld aan de campagnewebsites van Merk Fryslân, te weten: Friesland.nl, 2018.nl, Wadtodo.nl en Meetinfriesland.nl. Inloggen doe je via login.friesland.nl met je gekregen

Nadere informatie

HANDLEIDING HIPPO MEGAMENU MEDEWERKERS

HANDLEIDING HIPPO MEGAMENU MEDEWERKERS HANDLEIDING HIPPO MEGAMENU MEDEWERKERS Inhoud Inleiding... 2 Invullen Contact... 2 Aanmaken nieuw contact... 2 Invullen/wijzigen contact... 3 Invullen Instituut pagina in Megamenu... 5 Invullen Contentpagina

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank VOOR ORGANISATIES

Handleiding vacaturebank VOOR ORGANISATIES Handleiding vacaturebank VOOR ORGANISATIES Inleiding Om voor je organisatie vacatures aan te maken te beheren dien je eerst ingeschreven te zijn bij Apeldoorn Pakt Aan. Na je inschrijving als organisatie

Nadere informatie

(5) Handleiding verhalen invoeren www.geheugenvanoost.nl

(5) Handleiding verhalen invoeren www.geheugenvanoost.nl 1: Log in (5) Handleiding verhalen invoeren www.geheugenvanoost.nl Klik op de homepage op LOG IN (links onder). Je komt dan op de Log in pagina: Hier vul je in: 1. jouw persoonlijk gebruikersnaam 2. je

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PVDD) (d.d. 19 juni 2013) Nummer Onderwerp Publicatie van besluiten

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PVDD) (d.d. 19 juni 2013) Nummer Onderwerp Publicatie van besluiten van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PVDD) (d.d. 19 juni 2013) Nummer 2831 Onderwerp Publicatie van besluiten Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller Vanaf 2014

Nadere informatie

Digitale dienstverlening, een vak!

Digitale dienstverlening, een vak! Nieuwsbrief Samenwerking / nummer 1 / januari 2006 Digitale dienstverlening, een vak! Gemeenten worden via de overheid gestimuleerd om, vanaf begin 2007, 65% van de dienstverlening ook digitaal aan te

Nadere informatie

A SIMsubsites algemeen A-1. B Beheren van subsites B-1

A SIMsubsites algemeen A-1. B Beheren van subsites B-1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave A SIMsubsites algemeen A-1 A.1 Over SIMsite A-1 A.2 Technische specificaties A-1 B B-1 B.1 Aanmaken van subsites B-1 B.2 Autoriseren van subsites B-4 Algemeen A SIMsubsites

Nadere informatie

Mozard voor de omgevingsvergunning

Mozard voor de omgevingsvergunning VTH Suite Vergunningverlening, toezicht en handhaving De Mozard 'all in one' Suite is een softwareplatform voor het verbeteren van de dienstverlening en de interne bedrijfsvoering en kan meerdere organisaties

Nadere informatie

Service Pack notes CRM SPE SP4

Service Pack notes CRM SPE SP4 Service Pack notes CRM SPE SP4 V1.0 INHOUD Agendarechten... 3 Nieuw uiterlijk... 3 Link tussen de offerte en activiteit... 4 Functies en persoonsindeling... 6 Conversie... 6 Upload documenten vanuit de

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers

Handleiding voor ondernemers Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.nl Pagina 1 van 13 Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie...3 Details...3 Adresgegevens...4 Contactgegevens...4

Nadere informatie

Missie. Visie. Kernwaarden. i-signaal. creatief. innovatief. flexibel. klant- en servicegericht. plezier

Missie. Visie. Kernwaarden. i-signaal. creatief. innovatief. flexibel. klant- en servicegericht. plezier Missie i-signaal streeft naar een vooraanstaande rol in het ontwikkelen en beheren van innovatieve software die onze klanten in staat stelt om het verzuim van de medewerkers te monitoren. Dit effectieve

Nadere informatie

Handleiding IVN CMS Een praktische handleiding voor gebruikers in de provincie

Handleiding IVN CMS Een praktische handleiding voor gebruikers in de provincie [Geef hier de samenvatting van het document op. De samenvatting is een korte beschrijving van de inhoud van het document. Geef hier de samenvatting van het document op. De samenvatting is een korte beschrijving

Nadere informatie

STAPPENPLAN COMPETENTIEPROFIELEN MAKEN

STAPPENPLAN COMPETENTIEPROFIELEN MAKEN Inhoudsopgave 1 Zelf maken of COLO... 1 2 Opbouw van het competentieprofiel... 1 3 Opbouw van de competentiematrix... 2 4 Competenties... 2 6 Competentiecriteriastatus... 3 7 Competentiestatus... 4 8 Werkprocessen...

Nadere informatie