Verslag aan de Provincieraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag aan de Provincieraad"

Transcriptie

1 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr betreft verslaggever WONEN - PREMIE TER VOORKOMING VAN CO- VERGIFTIGING opheffing reglement de heer Jean-Pierre Van Der Meiren Mevrouwen en mijne Heren, CO-problematiek blijft actueel Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen is in 1994 gestart met het verlenen van premies aan particuliere personen, die hun woning CO-veilig wensen laten te maken. Sinds 1994 is er aan duizenden Oost-Vlaamse gezinnen een provinciale CO-premie verleend en daarvoor heeft het provinciebestuur in het afgelopen decennium meer dan tweeëneenhalf miljoen euro geïnvesteerd (reglement als bijlage I). Het provinciebestuur was daarenboven ook actief op het terrein van de sensibilisering voor het COgevaar. Tot op vandaag blijft een vergiftiging door koolmonoxide verantwoordelijk voor vele ongevallen, soms met dodelijke afloop. Indien we de alarmerende persberichten en de cijfers daarin geloven, neemt het aantal COslachtoffers in ons land niet af, ook niet in Gent, en wellicht ook niet in Oost- Vlaanderen (persberichten als bijlage II). Elk jaar zouden, voornamelijk in de periode tussen oktober/november en maart/april, een tweeduizendtal personen in ons land het slachtoffer worden van een koolmonoxidevergiftiging, waarvan voor vijftig mensen met dodelijke afloop. In de drie grote Gentse ziekenhuizen worden jaarlijks een zeventigtal mensen opgenomen met zware vergiftigingsverschijnselen, en dat aantal lijkt niet af te nemen. De provinciale CO-premies en het jarenlange sensibiliseren voor de problematiek, vanuit diverse invalshoeken (provinciebestuur, Stad Gent, kranten, brandstofhandelaren, etc.) heeft blijkbaar geen ommekeer teweeggebracht in het aantal slachtoffers. Dit betekent dat de CO-problematiek actueel blijft en de nodige aandacht blijft verdienen.

2 p. 2/6 Nieuwe Vlaamse verbeterings- en aanpassingspremie Er vallen niet alleen CO-slachtoffers in Oost-Vlaanderen : het COgevaar ként geen grenzen. Sinds december 2003 is er een nieuw besluit van de Vlaamse regering van kracht met betrekking tot de Vlaamse verbeteringsen aanpassingspremie (VAP). In het kader daarvan wordt nu ook, voor het eerst, het uitvoeren van werken met het oog op het voorkomen van COvergiftiging subsidiabel (bijlage III). Met de nieuwe verbeterings- en aanpassingspremie neemt de Vlaamse overheid, zij het slechts gedeeltelijk, de fakkel over van het provinciebestuur, dat, binnen de eigen grenzen, tien jaar lang het voortouw had genomen. Het is duidelijk dat de Vlaamse en de provinciale regelgeving op sommige punten afwijkend zijn. De meest opvallende verschilpunten zijn : de relatief lage inkomensgrens van de Vlaamse overheid, de relatief beperkte toelating van eigenaars-verhuurders door de Vlaamse overheid (enkel de eigenaars-verhuurders, die hun huurwoning(en) ter beschikking stellen van sociale verhuurkantoren), een KI-voorwaarde (kadastraal inkomen) bij de nieuwe VAP. De reglementsvoorwaarden van de nieuwe Vlaamse verbeterings- en aanpassingspremie hebben voor gevolg, dat het doelpubliek, dat voldoet aan die voorwaarden, kleiner is dan het doelpubliek, dat bereikt wordt door het provinciaal reglement inzake de CO-premie. In het licht van de vernieuwde Vlaamse verbeterings- en aanpassingspremie is het noodzakelijk om ernstig te reflecteren inzake de provinciale regelgeving met betrekking tot de CO-premie. Beide regelgevingen bestaan vandaag naast mekaar en Oost-Vlamingen kunnen vandaag zowel bij de Vlaamse overheid, als bij het provinciebestuur terecht. Provinciale Woonraad In de schoot van de Provinciale Woonraad (voorbereid door de ad hoc werkgroep Provinciale Regelgeving) is in het voorjaar van 2004 nagedacht over de eventuele hervorming of opheffing van het provinciaal reglement. De Provinciale Woonraad heeft in zijn vergadering van 8 juni 2004 een advies geformuleerd terzake (bijlage IV). In het advies staan een aantal scenario's opgesomd, in orde van voorkeur van de Provinciale Woonraad, met inbegrip van een becijfering van de begrotingseffecten van de voorgestelde scenario's.

3 p. 3/6 De Provinciale Woonraad voelt er het meest voor om het provinciaal reglement inzake de CO-premie te hervormen, door de reglementsvoorwaarden af te stemmen op de Vlaamse regelgeving, maar de hogere inkomensgrens te behouden, en eigenaars-verhuurders enkel voorwaardelijk toe te laten (vijf voorwaarden : inkomensgrens voor eigenaarsverhuurders, KI-grens voor de huurwoning, conformiteitsattest voor de huurwoning, toilet met spoeling én douche of bad in de huurwoning, subsidie voor maximaal twee huurwoningen). De Provinciale Woonraad voelt er het minst voor om het provinciaal reglement inzake de CO-premie op te heffen en vraagt dat, indien het provinciebestuur zou beslissen om dat toch te doen, de betrokken begrotingskredieten te herbestemmen binnen de sector welzijn wonen, door het uitbouwen van een Oost-Vlaams (boven)lokaal woonbeleid bijvoorbeeld. Opheffen van het reglement De Bestendige Deputatie stelt voor om het provinciaal CO-reglement op te heffen. De hoofdargumenten die dit voorstel schragen zijn : de introductie van de Vlaamse CO-premie leidt tot een context van dubbelsubsidiëring, enerzijds, en, een tweetal practische hinderpalen leggen een hypotheek op het succes en het voortbestaan van de provinciale CO-premie, anderzijds. De Vlaamse CO-premie : een gewijzigde context Het provinciebestuur heeft, zoals hoger uiteengezet, tien jaar lang, binnen de eigen grenzen, het voortouw genomen om de slagkracht van gezinnen in hun strijd met de stille doder te verhogen. Op deze wijze is er uitgebreid geïnvesteerd en gesensibiliseerd. Sinds december 2003 heeft de Vlaamse overheid een eigen beleidsinstrument ontwikkeld, om het aantal CO-slachtoffers in Vlaanderen terug te dringen. Door de introductie van de Vlaamse CO-premie ontstaat op het terrein de facto een situatie, waarbij de Oost-Vlaamse gezinnen zowel een Vlaamse, als een provinciale (en soms ook nog een gemeentelijke) CO-premie kunnen krijgen. We slagen er niet in om de mogelijke dubbelsubsidiëring, via een eenvoudig uitvoerbare ingreep, uit te sluiten. Daartoe is er eenvoudigweg geen makkelijk implementeerbare techniek voorhanden. Practische hinderpalen leggen hypotheek op succes en voortbestaan Een tweetal practische hinderpalen leggen een hypotheek op het succes en het voortbestaan van de provinciale CO-premie. Eén : er is gebleken dat een succesvolle aanpak van het wegwerken van CO-gevaarlijke woningen gepaard moet gaan met de organisatie van een doorgedreven controle op de uitgevoerde werken. Twee : het provinciale CO-reglement zorgt reeds jaren voor problemen met de kredietbeheersing.

4 p. 4/6 Het verlenen van een provinciale CO-premie alleen is duidelijk onvoldoende om het aantal CO-veilige woningen in Oost-Vlaanderen te doen toenemen. Het provinciebestuur heeft in het verleden controlebezoeken georganiseerd of laten organiseren, waarbij woningen, waarin CO-werken waren uitgevoerd en waarvoor een provinciale premie was aangevraagd, werden onderzocht. De aard van de controleresultaten heeft aangetoond, dat het organiseren van controle een noodzaak is en geen luxe (bijlagen V, VI; VII, VIII, IX en X). Het organiseren van controle door eigen personeel ligt niet voor de hand (bijkomende werklast, onvoldoende specifieke CO-deskundigheid van de controleurs). Het laten uitvoeren van controlebezoeken door een onafhankelijk keuringsmechanisme heeft een kostprijs. Het uitvoeren van controlebezoeken met betrekking tot de kwaliteit van woningen, inclusief het CO-profiel, behoort overigens tot de reguliere taken van de Vlaamse wooninspecteurs. De kredietbeheersing met betrekking tot het verlenen van de COpremie verloopt moeizaam, in het bijzonder in het licht van de krappe provinciale begroting. In 2004 werd een totaal begrotingskrediet, begrotingswijzigingen inclusief, van EUR ( BEF) ingeschreven, dat vrijwel volledig werd uitgeput. In de begroting over het dienstjaar 2005 is initieel EUR ingeschreven ( BEF). Dat initiële krediet zal niet volstaan om alle aanvragen 2004, die nog niet zijn afgehandeld, en de aanvragen 2005, die volop worden ingediend, te financieren. In de veronderstelling dat het provinciaal reglement in maart 2005 zou worden opgeheven, zal nog ongeveer EUR nodig zijn, om de tot de opheffing van het reglement ingediende aanvragen te kunnen behandelen en uitbetalen. Dit extra krediet zou kunnen worden voorzien, naar aanleiding van de tweede begrotingswijziging over het dienstjaar 2005, of bij de begrotingsopmaak Dit betekent,dat met de opheffing van het provinciaal CO-reglement niet onmiddellijk middelen zullen vrijkomen voor andere beleidsdoelstellingen. Princiepsakkoord voor het opheffen van het reglement De Bestendige Deputatie heeft zich, in zitting van 23 december 2004, principieel akkoord verklaard met de voorbereiding van de opheffing van het reglement (bijlage V). Dit is gebeurd in het licht van de gedeeltelijke overname van de COpremie door de Vlaamse overheid, in het licht van de tien-jaren-lange inspanningen van het provinciebestuur terzake, gezien de moeizame kredietbeheersing, in het bijzonder in het kader van de krappe provinciale begroting, gezien de noodzaak aan controle op de uitgevoerde werken, gezien de moeizaam te organiseren of te betalen veralgemening van het uitvoeren van controle (bijlagen V, VI, VII, VIII, IX en X).

5 p. 5/6 Blijvende profilering van het provinciebestuur op het terrein Het opheffen van het provinciaal reglement inzake de CO-premie impliceert niet dat het provinciebestuur ervan moet afzien om verantwoordelijkheid op te nemen op het terrein van het voorkomen van koolmonoxidevergiftiging. Er kan, onder meer, door de coördinator (boven-)lokaal woonbeleid, die deelneemt aan het Oost-Vlaams lokaal woonoverleg, een dialoog gestart worden met de Oost-Vlaamse lokale besturen, om te peilen naar hun vragen over en hun aanpak van de stille moordenaar. Het provinciebestuur zou, door de organisatie van vormingsmomenten of momenten van deskundigheidsbevordering, kunnen bevorderen dat de lokale besturen tot onderlinge uitwisseling kunnen komen van de good practices op het terrein. Er kunnen daarenboven sensibiliseringsacties worden georganiseerd met betrekking tot het voorkomen van koolmonoxidevergiftiging, waarvoor overigens, in de begroting over het lopende dienstjaar, EUR begrotingskrediet is voorzien op het begrotingsartikel subsidies ten behoeve van CO-intoxicatiepreventie. Voorstellen De Bestendige Deputatie stelt voor om over te gaan tot de opheffing van het reglement betreffende provinciale subsidies voor het uitvoeren van werken aan woningen tot het voorkomen van koolmonoxidevergiftiging. De Bestendige Deputatie stelt voor om, samen met de Oost-Vlaamse lokale besturen, en eventueel in samenwerking met de Vlaamse overheid, een actieve participatie te organiseren met betrekking tot de deskundigheidsbevordering en de sensibilisering van koolmonoxidevergiftiging. Indien u daarmee akkoord gaat, kunt u het besluit als bijlage goedkeuren? Bijlagen : I. Provinciaal reglement van 11 mei 1994, gewijzigd op 15 mei 1996, 15 maart 2000 en 12 december 2001, betreffende het toekennen van premies ter voorkoming van koolmonoxidevergiftiging ; II. Persberichten : III. Ministerieel besluit van 4 december 2003 bij het besluit van de Vlaamse regering van 18 december 1992 houdende instelling van een aanpassingspremie en een verbeteringspremie voor woningen ;

6 p. 6/6 IV. Advies van de Provinciale Woonraad van 8 juni 2004, betreffende de hervorming van het provinciaal reglement met betrekking tot het uitvoeren van werken aan woningen tot het voorkomen van koolmonoxidevergiftiging, adviesnummer 04/AV/004 ; V. Nota aan de Bestendige Deputatie van 23 december 2004 betreffende Wonen Premie ter voorkoming van koolmonoxidevergiftiging Aanvraagdossiers met betrekking tot aannemer Brian Cleaning ; VI. Nota aan de Dienst Juridische Aangelegenheden van 24 september 2004, betreffende controleresultaten COdossiers, en, als antwoord, Nota aan Dienst 61 van 30 september 2004, betreffende controleresultaten COdossiers ; VII. Nota aan de Bestendige Deputatie van 16 oktober 2003, betreffende Huisvesting Premie ter voorkoming van koolmonoxidevergiftiging lijst k 83 ; VIII. Controleresultaten van de steekproefsgewijze controle op de werken van Brian Cleaning door AIB Vinçotte, bij tien Oost- Vlaamse gezinnen, die een aanvraagdossier voor een COpremie indienden bij het provinciebestuur ; IX. Nota aan de Bestendige Deputatie van 21 november 2002, betreffende Huisvesting Subsidies Particulieren Voorkomen van koolmonoxidevergiftiging toekenningen artikel ; X. Nota aan de Bestendige Deputatie van 4 oktober 2001, betreffende Premie ter voorkoming van koolmonoxidevergiftiging ; XI. Nota aan de Bestendige Deputatie van 16 november 2000, betreffende Subsidies Particulieren voorkomen van COvergiftiging. Gent, Namens de Bestendige Deputatie : de Provinciegriffier, Albert De Smet de Gouverneur-Voorzitter, André Denys

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SUBSIDIEREGLEMENT SPORTEVENEMENTEN ter betoelaging van sportevenementen georganiseerd op het grondgebied van de Provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0515083 betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING 12a/av/05026 : aanvullende werkingsubsidies voor organisaties met bovenlokale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0511562 betreft - verslaggever ZORG subsidies voor projecten en bijzondere doelgroepen in de ouderenzorg (62/03h09/fm/05002)

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG nieuw provinciaal reglement woningaanpassing thuiszorg (62/03c01/fm/06005) de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 1e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0600053 betreft verslaggever PROJECTEN: CONTRACTUELE BEZETTING project 'kwalitatieve opvolging bouwwerken'

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG subsidie voor zorgcircuitvorming en specifieke aandachtsgroepen in de geestelijke gezondheidszorg (62/03b07/fm/05003) de heer

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SOCIAAL-CULTUREEL VOLWASSENENWERK Aangepast reglement met betrekking tot de toekenning van projectsubsidies in de sector

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0616809 betreft verslaggever HUISVESTING Aandeelhouderschap huisvestingsmaatschappijen en kredietvennootschappen - vertegenwoordiging

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1207793 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen-vertegenwoordiging

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1505694 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Projectsubsidie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Subsidie voor zorgcircuitvorming en specifieke aandachtsgroepen in de geestelijke gezondheidszorg (62/03b/fm/04007) de

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie Oost-Vlaamse Bestuursacademie aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Marc De Buck, Alexander Vercamer, Ivan Verleyen, Frans Van Gaeveren Jean-Pierre Van Der Meiren, Carina Van Cauter, leden Albert

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PARTNERGEWELD subsidiëren van 3 centra voor algemeen welzijnswerk voor de hulpverlening in het kader van de integrale projecten

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer:. 1300631 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Reglementen subsidie aan gemeenten voor de realisatie van fietsinfrastructuur onderdeel van het

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Sociale begeleiding Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0412814 betreft verslaggever SOCIALE BEGELEIDING PERSONEEL uitbouw Sociale Dienst de heer Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In

Nadere informatie

VR DOC.0851/1BIS

VR DOC.0851/1BIS VR 2018 2007 DOC.0851/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBRUGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG (62/11C11/FM/09003) Subsidies ouderenzorg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever GEZINSZORG 61/04g/wb-ave-fm/04003 Meerjarenovereenkomst private diensten gezinszorg de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1005603 betreft verslaggever STEUNPUNT DUURZAAM WONEN EN BOUWEN Overeenkomst

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0710790 betreft verslaggever PISAD Resultatenrekening en toelichting 2006 voor vaststelling ; verslag Rekenhof voor kennisgeving

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies nummer 06/04 van de Vlaamse Jeugdraad, gegeven op 1 februari 2006;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies nummer 06/04 van de Vlaamse Jeugdraad, gegeven op 1 februari 2006; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de besluiten van de Vlaamse Regering van 12 september 2003 ter uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en de stimulering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1305002 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Projecten opmaak inventaris in het kader van de projecten: "GIScoördinator ten

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1402932 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Reglement provinciale mantelzorgpremie - nieuwe gecoördineerde versie (62/03303/fm/05009) de heer Jean-Pierre Van Der Meiren

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1502622 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Gelijke Kansen Prijs Gelijke

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1001206 betreft verslaggever ALGEMEEN WELZIJNSWERK

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0511357 betreft - Subsidie bijzondere doelgroepen thuiszorg (62/03c06/fm/05002) verslaggever de heer Jean-Pierre Van Der Meiren

Nadere informatie

Verbeterings en aanpassingspremie (VAP)

Verbeterings en aanpassingspremie (VAP) Verbeterings en aanpassingspremie (VAP) Besluit van de Vlaamse regering: 18 12 1992 Ministerieel besluit: 27 09 2007 vanaf 01 01 2009 Toelichting 12 mei 2015 Dirk Pairoux VAP De VAP is een premie voor

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1403169 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte Opmaak inventaris in het kader van de projecten "Ruien" en "Groene

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1802750 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale Kerkfabriek Sint-Baafs Gent Jaarrekening 2017

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Wonen & Mondiale Solidariteit dienst Wonen dossiernummer:. 1900807 Verslag aan de Provincieraad betreft wonen: vertegenwoordiging provinciebestuur in Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW),

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1308071 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Overeenkomst provinciebestuur Oost-Vlaanderen EEC vzw

Overeenkomst provinciebestuur Oost-Vlaanderen EEC vzw Overeenkomst provinciebestuur Oost-Vlaanderen EEC vzw Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen, hierna te noemen "de provincie", met zetel in het Provinciehuis Gouvernementstraat 1, 9000 Gent, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1406653 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Ouderenbeleid programmatie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Dienst Begroting Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0408566 betreft verslaggever JAARREKENING 2002 - BALANS Herbestemming van voorzieningen en schulden in verband met beheer van derdengelden de

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Wijziging aan het reglement subsidiëring projecten ter bevordering van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1702738 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Jaarrekening

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid SCSZG/18/193 BERAADSLAGING NR. 18/103 VAN 4 SEPTEMBER 2018 OVER DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CONVENANT MET HET INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER De samenwerking met het Instituut voor Sportbeheer bestendigen via een convenant tussen

Nadere informatie

INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - OUDEREN

INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - OUDEREN PROVINCIE ANTWERPEN Dienst Welzijn Boomgaardstraat 22 - bus 101 2600 Berchem-Antwerpen Tel : 03-240 61 61 Fax : 03-240 61 62 Provinciale Directie INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - OUDEREN INDIVIDUELE TOELAGE

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1705773 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn

Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 - De Provincie West-Vlaanderen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0609575 betreft verslaggever ZORG Subsidies 2006 voor projecten en bijzondere doelgroepen in de ouderenzorg de heer Jean-Pierre Van Der Meiren Mevrouwen en mijne

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1303265 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer: 1800386 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit Opheffing

Nadere informatie

Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning

Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning Pagina 1 van 6 Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning Provincie Oost-Vlaanderen directie Sport en Recreatiedomeinen dienst Sport Gouvernementstraat 1-9000 Gent tel.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1303265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT 157 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 24 november 2016 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging van het reglement innovatieve projecten in de welzijns- en gezondheidssector. De provincieraad

Nadere informatie

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT:

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT: 83 LANDBOUW Provincieraadsbesluit van 25 september 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement voor de subsidiëring van initiatieven voor duurzame en verbrede landbouw Gelet op het provinciedecreet;

Nadere informatie

Reglement betreffende de erkenning en de subsidiëring van het Nederlandstalig volksontwikkelingswerk in verenigingen

Reglement betreffende de erkenning en de subsidiëring van het Nederlandstalig volksontwikkelingswerk in verenigingen 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Reglement betreffende de erkenning en de subsidiëring van het Nederlandstalig volksontwikkelingswerk in verenigingen HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Binnen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 9e Directie Cultuur en Monumentenzorg Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0511772 betreft verslaggever HERWERKING REGLEMENTEN PRIJZEN CULTUUR EN MONUMENTENZORG reglement prijzen provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/1 Welzijn. Voorstel tot opheffing van 14 subsidiereglementen.

Nadere informatie

enerzijds, het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Kris Peeters, minister-president,

enerzijds, het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Kris Peeters, minister-president, Overeenkomst van vijf jaar tussen het Vlaams Gewest en de provincie Oost- Vlaanderen betreffende de structurele onderbouwing van een provinciaal steunpunt duurzaam wonen en bouwen. Tussen, enerzijds, het

Nadere informatie

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg 917 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen van het provinciedecreet;

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1106348 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever JEUGD - wijziging subsidiereglement

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport dossiernummer: 1704203 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement ' Oost-Vlaamse Sportringen' wijziging om op 18.12.2017 voor laatste maal de Oost-

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e directie dienst 72 Materiële uitrusting Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ALGEMENE VARIA SCHOLEN Budget Iva Provinciaal Onderwijs - 2009 de heer Peter Hertog De Provincieraad, Gelet op het

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Cultuur uitleendienst Provincie Oost-Vlaanderen dossiernummer: 1705897 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement uitleendienst Aanpassing Jozef Dauwe 1. Feitelijke en juridische gronden

Nadere informatie

Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen

Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen PROVINCIE OOST-VLAANDEREN NISNR : 44021 TABEL : BEGROTING WIJZIGING NR : W4 UITGAVEN ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1705773 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN

STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN DOEL Artikel 1 De stad Roeselare wil woningaanpassingen stimuleren zodat inwoners zolang mogelijk kunnen blijven wonen in hun eigen woning en woonomgeving,

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot instelling van een aanpassingspremie voor woningen

Besluit van de Vlaamse Regering tot instelling van een aanpassingspremie voor woningen Besluit van de Vlaamse Regering tot instelling van een aanpassingspremie voor woningen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode, artikel 81, gewijzigd bij

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1505586 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 08/429 17 december 2008 Besluit tot vaststelling van het organiek reglement op de toekenning en de controle op de aanwending van subsidies Het College, Gelet op de artikelen 127, 128,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PERSONEN MET EEN HANDICAP Wijziging reglement de heer Eddy Couckuyt De Provincieraad, Gelet op het provinciedecreet, art 42 1 en

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SPORTPROMOTIE - SPORT - EN SPELKAMPEN Reglement sport - en spelkampen mevrouw Carina Van Cauter De Provincieraad, Gelet op artikel

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad

Zitting van de gemeenteraad 1 zvvegeni Zitting van de gemeenteraad ZITTING VAN 23 NOVEMBER 2009 Agendapunt: Onderwerp: Aanpassing van het subsidiereglement inzake de gemeentelijke renovatieprem ie De Raad, Overwegende dat een actief

Nadere informatie

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas.

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas. Gemeentebestuur Kruisstraat 2 3390 Tielt-Winge tel. 016 63 40 08 - fax 016 63 95 48 info@tielt-winge.be - www.tielt-winge.be Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJKE VERBETERINGS & AA NPASSINGSPREMIE. De gemeentelijke verbeterings- en aanpassingspremie bestaat uit twee luiken:

AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJKE VERBETERINGS & AA NPASSINGSPREMIE. De gemeentelijke verbeterings- en aanpassingspremie bestaat uit twee luiken: AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJKE VERBETERINGS & AA NPASSINGSPREMIE voorwaarden De gemeentelijke verbeterings- en aanpassingspremie bestaat uit twee luiken: - een gemeentelijke aanvullende premie op de verbeterings-

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING- REGIOBELEID RWANDA de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad, Gelet op artikel 65 van de provinciewet,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie intern verzelfstandigd agentschap (IVA) egov dossiernummer:. 1105540 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever OVINOB Project Bibliotheekportalen - overeenkomst

Nadere informatie

Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van verenigingen met een specifiek educatieve werking

Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van verenigingen met een specifiek educatieve werking 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van verenigingen met een specifiek educatieve werking HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Binnen de perken

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE 51173 VLAAMSE OVERHEID N. 2006 3893 [C 2006/36477] 20 JULI 2006. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de besluiten van de Vlaamse Regering die inhoudelijk betrekking hebben op de werking van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 10e Directie Dienst 101 Economie Provincieraadsbesluit betreft SUBSIDIEREGLEMENT Subsidiëring van exportbevorderdende initiatieven Gecoördineerde tekst (Provincieraadsbesluiten van 9/12/1999, 12/12/2001,13/11/2003,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Welzijn en Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever STEUNPUNT VRIJWILLIGERSWERK Reglement betreffende de provinciale collectieve verzekering vrijwilligerswerk de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1704175 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Mondiale solidariteit: thuiszorg Buzau Goedkeuring

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming Paulo - Bestuursopleiding dossiernummer: 1504713 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Opleiding lokaal toezichthouder milieuhandhaving vastlegging nieuw examenreglement

Nadere informatie

Subsidiedossier Dakisolatie

Subsidiedossier Dakisolatie Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier Dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. Tekst aangenomen door de plenaire vergadering ( ) Nr. 8 6 juli 2011 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet. Tekst aangenomen door de plenaire vergadering ( ) Nr. 8 6 juli 2011 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1102 (2010-2011) Nr. 8 6 juli 2011 (2010-2011) Ontwerp van decreet houdende vaststelling van de algemene regels waaronder in de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest periodieke plan-

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Wonen & Mondiale Solidariteit dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1802247 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen- fusie sociale huisvestingsmaatschappijen Fusie

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de voorwaarden waaronder investeringssubsidies kunnen worden toegekend aan toeristische logiezen

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de voorwaarden waaronder investeringssubsidies kunnen worden toegekend aan toeristische logiezen Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de voorwaarden waaronder investeringssubsidies kunnen worden toegekend aan toeristische logiezen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 18 juli

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0411827 betreft ZORG - Nieuw mandaat PRATO en voorstel van statutenwijziging (62/03i/fm/04002) verslaggever de heer Jean-Pierre

Nadere informatie

Persbericht Vlaams volksvertegenwoordiger / Schepen Maldegem Valerie Taeldeman

Persbericht Vlaams volksvertegenwoordiger / Schepen Maldegem Valerie Taeldeman Persbericht Vlaams volksvertegenwoordiger / Schepen Maldegem Valerie Taeldeman 29.07.2015 WONEN IN HET MEETJESLAND: DE CIJFERS Voor steeds meer gezinnen is het een moeilijke klus om een geschikte, degelijke

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport dossiernummer: 1105979 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal reglement betreffende de Oost-Vlaamse bovenlokale sportondersteuning Goedkeuring

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 8e Directie Dienst 81 Planning en Natuurbehoud Provincieraadsbesluit betreft SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN KRINGLOOPCENTRA De Provincieraad, Gelet op de artikelen 65 en 85 van de provinciewet;

Nadere informatie

VR DOC.1379/1

VR DOC.1379/1 VR 2016 1612 DOC.1379/1 De Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING 061/12h/av/040015a : Regelgeving regiogerichte Noord- Zuidsamenwerking de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad, Gelet op artikel

Nadere informatie

VR DOC.0161/1

VR DOC.0161/1 VR 2019 0802 DOC.0161/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

ADVIES ONTWERPBESLUIT AANPASSINGSPREMIE VOOR WONINGEN

ADVIES ONTWERPBESLUIT AANPASSINGSPREMIE VOOR WONINGEN ADVIES ONTWERPBESLUIT AANPASSINGSPREMIE VOOR WONINGEN Advies 2018-18 / 30.08.2018 www.vlaamsewoonraad.be INHOUD 1 Situering... 3 2 Beknopte inhoud... 3 3 Bespreking... 3 3.1 Algemeen 3 3.2 Modaliteiten

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie Directie Leefmilieu dienst Milieu- en natuurvergunningen aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Marc De Buck, Peter Hertog, Jozef Dauwe, Eddy Couckuyt,

Nadere informatie

IV.4 PA/E/S IBO MB Dit is een gecoördineerde versie. De datum van de laatste versie is steeds de datum van het laatste wijzigingsbesluit

IV.4 PA/E/S IBO MB Dit is een gecoördineerde versie. De datum van de laatste versie is steeds de datum van het laatste wijzigingsbesluit Ministerieel besluit van 12 juni 2001 houdende vaststelling van de procedure tot het verlenen, het verlengen, het weigeren of het intrekken van een principieel akkoord, een erkenning en subsidiëring van

Nadere informatie

INHOUD 1. INLEIDING EN SITUERING. 1.1 Wettelijk kader 1.2 Gemeentelijk initiatief 1.3 Definities 2. ALGEMEEN KADER INZAKE TOEWIJZING

INHOUD 1. INLEIDING EN SITUERING. 1.1 Wettelijk kader 1.2 Gemeentelijk initiatief 1.3 Definities 2. ALGEMEEN KADER INZAKE TOEWIJZING TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE HUURWONINGEN STAD LEUVEN INHOUD 1. INLEIDING EN SITUERING 1.1 Wettelijk kader 1.2 Gemeentelijk initiatief 1.3 Definities 2. ALGEMEEN KADER INZAKE TOEWIJZING 2.1 Decretale principe

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 10e Directie Dienst 101 Economie Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0516362 betreft verslaggever OPRICHTING PROVINCIALE ONTWIKKELINGSMAATSCHAPPIJ de heer Marc De Buck Mevrouwen en mijne Heren,

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende

Nadere informatie