PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN"

Transcriptie

1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: Agenda nr. 9/1 Welzijn. Voorstel tot opheffing van 14 subsidiereglementen. Goedkeuring. Dienst Welzijn & Gezondheid beschikt in 2013 over een subsidiebudget van EUR verdeeld over verscheidene machtigingskredieten: 801/640: subsidies voor sociale infrastructuur/ sociale projecten/ Gielsbos 831/640: subsidies met betrekking tot gelijke kansen/ armoedebeleid 833/640: subsidies met betrekking tot gehandicapten 834/640: subsidies met betrekking tot ouderen 835/640: subsidies met betrekking tot gezins- en jeugdhulp 840/640: subsidies met betrekking tot forensisch welzijnswerk 870/640: subsidies met betrekking tot gezondheid Binnen ieder machtigingskrediet bestaan er: - Verdeelkredieten - Reglement subsidies - Nominatim subsidies Onderstaande subsidiereglementen worden, met ingang van 1 januari 2014, in het kader van de interne staathervorming opgeheven: - Subsidiëring aan vrije diensten voor gezinszorg; - Subsidiëring van de diensten voor geestelijke gezondheidszorg; - Subsidiëring van instellingen en diensten voor bijzondere jeugdbijstand; - Subsidiëring van Private Diensten voor Maatschappelijk Werk; - Werkingssubsidies aan voorzieningen, erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap; - Individuele toelage ter ondersteuning van de thuisverzorging van ouderen; - Individuele toelage ter ondersteuning van de thuisverzorging van kinderen met een handicap. Subsidie aan vrije diensten voor gezinszorg: Het subsidiereglement subsidiëring aan vrije diensten voor gezinszorg werd vastgelegd door de provincieraad in de vergadering van 23 oktober Het reglement werd laatst gewijzigd in de zitting van 8 oktober Het krediet van EUR, verdeeld over 12 diensten voor gezinszorg, dat voor deze betoelaging in het provinciaal budget is voorzien zal met ingang van 1 januari 2014, in het kader van de interne staatshervorming, door Vlaanderen worden verevend. Subsidiëring van de diensten voor geestelijke gezondheidszorg:

2 Het subsidiereglement subsidiëring van de diensten voor geestelijke gezondheid werd vastgelegd door de provincieraad in de vergadering van 20 september 1990 en werd laatst gewijzigd in de zitting van 8 oktober Het krediet, voor een totaal bedrag van EUR, werd in 2012 over 4 centra (diensten) verdeeld: Andante vzw CGG Vagga vzw CGG De Pont vzw CGG Kempen vzw de interne staatshervorming, door Vlaanderen verevend. Subsidiëring van instellingen en diensten voor bijzondere jeugdbijstand; Het subsidiereglement subsidiëring van instellingen en diensten voor bijzondere jeugdbijstand werd vastgelegd door de provincieraad in de vergadering van 27 oktober Het reglement werd laatst gewijzigd in de zitting van 24 januari Het subsidiekrediet, voor een totaal bedrag van EUR, werd verdeeld over diverse categorieën: - Residentiële instellingen (met inbegrip van de opvang in dagcentra) - Autonome dagcentra - Diensten voor begeleid zelfstandig wonen - Diensten voor thuisbegeleiding - Diensten voor plaatsing in gezinnen In 2012 werd het subsidiekrediet van EUR verdeeld over 29 instellingen bijzondere jeugdbijstand was het laatste jaar dat er een subsidie werd uitgekeerd. Vanaf 2013 was, door de beslissing van de voorgaande gedeputeerde de heer Wellens, hiervoor geen budget meer voorzien in de meerjarenplanning. de interne staatshervorming, door Vlaanderen verevend. Subsidiëring voor Private Diensten voor Maatschappelijk Werk: Het subsidiereglement subsidiëring voor Private diensten voor Maatschappelijk Werk werd vastgelegd door de provincieraad in de vergadering van 12 oktober Het reglement werd laatst gewijzigd in de zitting van 25 november Een werkingssubsidie werd verdeeld aan de private diensten voor Maatschappelijk werk binnen de Provincie Antwerpen. In 2011 werd EUR verdeeld over 13 aanvragen/ verenigingen (7 mutualiteiten en 6 vzw s) was het laatste jaar dat er subsidie werd uitgekeerd. Vanaf 2012 was, door de beslissing van de voorgaande gedeputeerde de heer Wellens, hiervoor geen budget meer voorzien in de meerjarenplanning. de interne staatshervorming, door Vlaanderen verevend. Werkingssubsidies aan voorzieningen erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap;

3 Het subsidiereglement werkingssubsidies aan voorzieningen erkend door het Vlaams Agentschap voor personen met een handicap werd vastgelegd door de provincieraad in de vergadering van 18 oktober Het reglement werd laatst gewijzigd in de zitting van 10 oktober De werkingssubsidies werd verleend aan het door het VAPH erkende voorzieningstypes die op het grondgebied van de provincie Antwerpen gevestigd zijn. In 2012 kwamen 83 verenigingen in aanmerking voor een werkingssubsidies, voor een totaal bedrag van EUR was het laatste jaar dat er een subsidie werd uitgekeerd. Vanaf 2013 was, door de beslissing van de voorgaande gedeputeerde de heer Wellens, hiervoor geen budget meer voorzien in de meerjarenplanning. de interne staatshervorming, door Vlaanderen verevend. Individuele toelage ter ondersteuning van de thuisverzorging van ouderen; Het subsidiereglement individuele toelage ter ondersteuning van de thuisverzorging van ouderen werd vastgelegd door de provincieraad in de vergadering van 26 mei 2005, gewijzigd in de provincieraad van 22 januari 2009 en 28 januari In de zitting van 25 november 2010 werd de toelage de laatste maal gewijzigd. De individuele toelage, voor een totaal bedrag van EUR, wordt verleend aan hij/ zij die thuis een zorgbehoevende (>= 75 jaar) persoon verzorgt volgens een aantal vastgestelde voorwaarden. In 2012 kwamen er om en bij de 350 aanvragen binnen voor een toelage ter ondersteuning van de thuisverzorging van ouderen. de interne staatshervorming, stopgezet. Het bestuursakkoord met de Vlaamse Overheid inzake welzijn stelt dat het de provincie in de toekomst niet langer toekomt om een premie toe te kennen aan particulieren. Individuele toelage ter ondersteuning van de thuisverzorging van kinderen met een handicap Het subsidiereglement individuele toelage ter ondersteuning van de thuisverzorging van kinderen met een handicap werd vastgelegd door de provincieraad in de vergadering van 27 februari 2003, gewijzigd in de provincieraad van 4 september 2008 en 28 januari 2010 en laatst gewijzigd in de zitting van 25 november Ouders die zelf hun kinderen met een handicap opvoeden komen in aanmerking voor de toelage, ten bedrage van 150 EUR (wanneer het kind een school, een semiinternaat of dagcentrum bezoekt) of 300 EUR (wanneer het kind thuis verblijft). In 2012 kwamen er 800 aanvragen, individuele toelage thuisverzorging kinderen met een handicap, binnen bij de dienst Welzijn & Gezondheid. de interne staatshervorming, stopgezet. Het bestuursakkoord met de Vlaamse Overheid inzake welzijn stelt dat het de provincie in de toekomst niet langer toekomt om een premie toe te kennen aan particulieren.

4 Onderstaande subsidiereglementen worden, met ingang van 1 januari 2014, in het kader van besparingen/ interne beslissingen opgeheven: Aangezien 2013 een overgangsjaar is tussen de voorgaande en de nieuwe bestuursperiode, en gezien het feit dat de interne staatshervorming en besparingscontext een gevoelige impact heeft op de financiële ruimte binnen het beleidsdomein Welzijn en Gezondheid, zijn alle andere subsidiereglementen binnen het beleidsdomein Welzijn en Gezondheid eveneens geëvalueerd. Daarbij werd, naast de relevantie van de reglementen binnen de huidige context, voornamelijk rekening gehouden met het feit of een reglement strijdig is met de geest waarin het nieuwe bestuursakkoord met Vlaanderen is opgesteld. - Vormt het subsidiereglement een versterking van de nieuwe kerntaken die de provincie inzake welzijn heeft gekregen op vlak van impulsbeleid, netwerkvorming en sociale planning? - Is het subsidiereglement in feite een financiering van de reguliere werking van organisaties die voor hun personeels- en werkingskosten reeds een werkingssubsidie ontvangen van de Vlaamse (of federale) overheid die toereikend zou moeten zijn? Als gevolg van deze evaluatie wordt voorgesteld volgende reglementen op te heven: - Subsidiëring van de werking van diensten gerechtelijke alternatieve maatregelen; - Subsidiëring van de nieuwe tewerkstelling van zwaarder mentaal gehandicapten in de beschermde werkplaatsen; - Subsidiëring van de federaties van gepensioneerdenbonden; - Individuele toelage voor de aanpassing van de woning van ouderen; Subsidiëring van de werking van diensten gerechtelijke alternatieve maatregelen: Het subsidiereglement subsidiëring van de werking van diensten gerechtelijke alternatieve maatregelen werd vastgelegd door de provincieraad in de vergadering van 7 oktober Het reglement werd laatst gewijzigd in de zitting van 8 oktober Voor de subsidiëring kwamen enkel de diensten van verenigingen of gemeenten in aanmerking die: - ofwel belast zijn met de begeleiding van alternatieve gerechtelijke maatregelen voor minderjarigen zoals beschreven in de wet van 30 maart ofwel erkend zijn door de Vlaamse Gemeenschap inzake projecten herstelgerichte alternatieve afhandeling. In 2012 werd EUR verdeeld over 4 aanvragen: Adam vzw Elegast vzw BIC vzw Cirkant vzw De Subsidies mbt gerechtelijke alternatieve maatregelen werd in het besparingsvoorstel 2014 Dienst Welzijn & Gezondheid opgenomen, omdat deze subsidie slechts een zeer beperkt aantal organisaties ten goede komt die voor hun werking reeds een tegemoetkoming van een hogere overheid ontvangen. Bovenvermelde subsidies wordt bijgevolg, met ingang van 1 januari 2014, opgeheven.

5 Subsidiëring van de nieuwe tewerkstelling van zwaarder mentaal gehandicapten in de beschermde werkplaatsen: Het subsidiereglement subsidiëring van de nieuwe tewerkstelling van zwaarder mentaal gehandicapten in de beschermde werkplaatsen werd vastgelegd door de provincieraad in de vergadering van 27 oktober Het reglement werd laatst gewijzigd in de zitting van 8 oktober Het betreft een subsidies die beschermde werkplaatsen kunnen aanvragen voor personen met een zware mentale handicap. In 2012 werd EUR verdeeld over 16 aanvragen/ verenigingen. Bovenvermelde subsidie is een bijkomende financiering bovenop de bestaande werkingssubsidie die de beschutte werkplaatsen vandaag ontvangen. Vanaf 1 januari 2014 gaat het nieuwe maatwerkdecreet in voege. Vanaf dan zullen de beschutte werkplaatsen, net als sociale werkplaatsen en invoegbedrijven, niet langer een forfaitaire financiële tegemoetkoming ontvangen. Het maatwerkdecreet voorziet voor de werknemers een rugzakje met tegemoetkomingen voor werkgevers die hen in dienst nemen, om het eventueel rendementsverlies op te vangen. De hoogte van de tegemoetkoming wordt vastgesteld in functie van de afstand die een werknemer heeft tot de arbeidsmarkt en de nood aan begeleiding. Er wordt m.a.w. rekening gehouden met de zwaarte van de beperking van een doelgroep medewerker. Een bijkomende financiële injectie vanuit het beleidsdomein Welzijn en Gezondheid van de provincie voor de tewerkstelling van personen met een zware mentale handicap is, ons inziens, bijgevolg niet langer noodzakelijk. Bovenvermelde subsidies wordt bijgevolg, met ingang van 1 januari 2014, opgeheven. Subsidiëring van de federaties van gepensioneerdenbonden: Het subsidiereglement subsidiëring van de federaties van gepensioneerden werd vastgelegd door de provincieraad in de vergadering van 14 juni Het reglement werd gewijzigd op 12 december 1996 en laatst gewijzigd in de zitting van 8 oktober EUR werd in 2012 verdeeld over 7 gepensioneerdenbonden: OKRA Regio Antwerpen OKRA Regio Mechelen OKRA Regio Kempen S-Plus Provincie Antwerpen vzw Liberale beweging voor volksontwikkeling Provincie Antwerpen vzw Vlaamse actieve senioren vzw NEOS Provinciaal Verbond Antwerpen Omdat deze verenigingen voor hun reguliere werking reeds gefinancierd worden door Vlaanderen en sommige lokale besturen, wordt bovenvermelde subsidies met ingang van 1 januari 2014, opgeheven. Het budget, ten bedrage van EUR, zal in functie van een ouderenbeleid worden her besteed. Individuele toelage voor de aanpassing van de woning van ouderen: Het subsidiereglement individuele toelage ter ondersteuning van de woning van ouderen werd vastgelegd door de provincieraad in de vergadering 27 februari 2003 en laatst gewijzigd in de zitting van 27 oktober 2011.

6 Ouderen (65 jaar en ouder) die hun woning wensen aan te passen (traplift, aangepaste badkamer) kwamen voor deze betoelaging, mits de nodige voorwaarden, in aanmerking. In 2012 werden er nieuwe dossiers, voor een totaal bedrag van EUR goedgekeurd. Omwille van volgende redenen: - Het betreft een individuele premie voor ouderen. De subsidie situeert zich in het beleidsdomein Wonen. Toch is de scheidingslijn met de andere premies voor particulieren die als gevolg van de interne staatshervorming afgeschaft dienen te worden, erg dun. We geven er de voorkeur aan een duidelijke beleidskeuze te maken en alle premies voor particulieren binnen Welzijn & Gezondheid af te schaffen. - In 2012 kwam de subsidie ten goede aan 300 huishoudens uit de provincie Antwerpen, waarbij een budget van werd verdeeld. Op een potentiële doelgroep van huishoudens waarvan de referentiepersoon ouder dan 65 jaar is, betekent dit een bereik van 0,15%. Dit betekent dat een groot budget gaat naar een hele kleine groep mensen. - Het nodige budget om de toelages te kunnen blijven betalen, stijgt jaarlijks, ongeacht de steeds strengere voorwaarden. Het overige budget van het beleidsthema wonen (ca ) is te beperkt om een provinciaal woonbeleid te kunnen voeren. - 99% van de aanvragen betreft eigenaars. De echt minder begoeden bereiken we niet (zijnde huurders, sociaal zwakkere bewoners, ). Dit kan komen omdat de eigenaar geen toestemming geeft voor de uitvoering van de werken of omdat de financieel kwetsbare doelgroepen minder middelen hebben om de aanpassingswerken (met een gemiddelde factuur van euro waarvan gemiddeld 25% door de provincie betoelaagd wordt) te laten uitvoeren. - De basisidee was dat het goed was om mensen zo lang als mogelijk in hun eigen woning te laten wonen. Vandaag wordt echter steeds meer de nadruk gelegd op de verhuis naar een aangepaste woning/appartement in de vertrouwde omgeving. Op deze manier kunnen ouderen veel comfortabeler leven (dan bijv. gebruik van een traplift) en komen er meer grotere woningen op de markt voor starters. wordt bovenvermelde subsidies, met ingang van 1 januari 2014, opgeheven. Na het stopzetten van de provinciale woningaanpassingstoelage is er nog 2 jaar geld nodig om de toegekende toelages te kunnen uitbetalen. De aanvragers hebben tot 2 jaar na de aanvraagdatum de tijd om facturen in te dienen. Dit betekent dat bij het stopzetten van de toelage per 1/1/2014, dit budget pas vanaf 1/1/2016 volledig ter beschikking zal zijn voor de uitvoering van een ander, vernieuwend, provinciaal woonbeleid. Onderstaande subsidiereglementen waarvan de werking reeds voor 2013 was stopgezet worden, met ingang van 1 januari 2014, opgeheven: Een aantal reglementen waarvan de werking reeds voor 2013 was stopgezet door de voorgaande gedeputeerde dhr. Wellens en waarvoor geen budget meer voorzien was in de meerjarenplanning, dienen nog formeel opgeheven te worden. Investerings- en/of renovatiesubsidies aan bepaalde voorzieningen in de welzijnssector: Het subsidiereglement investerings- en renovatiesubsidies aan bepaalde voorzieningen in de welzijnssector werd vastgelegd door de provincieraad in de

7 vergadering van 18 december Het reglement werd laatst gewijzigd in de zitting van 8 oktober De subsidie werd verleend aan residentiële voorzieningen gesubsidieerd door het Agentschap Jongerenwelzijn. In 2011 kwam er nog één vereniging in aanmerking voor bovenvermelde subsidie (totaal bedrag: EUR). Vanaf 2012 was hiervoor geen budget meer voorzien in de meerjarenplanning. Wegens een interne beslissing van de voormalige gedeputeerde de heer Wellens wordt bovenvermelde subsidies, met ingang van 1 januari 2014, opgeheven. Subsidies aan diensten voor logopedie: Het subsidiereglement subsidies aan diensten voor logopedie werd vastgelegd door de provincieraad in de vergadering van 22 oktober Het reglement werd laatst gewijzigd in de zitting van 8 oktober Deze toelage werd gegeven aan erkende diensten voor logopedie. In 2012 werd het subsidiekrediet, ten bedrage van EUR, voor de laatste maal toegekend aan 9 aanvragers/ diensten. Vanaf 2013 was hiervoor geen budget meer voorzien in de meerjarenplanning. Wegens interne beslissing van de voormalige gedeputeerde de heer Wellens wordt bovenvermelde subsidies, met ingang van 1 januari 2014, opgeheven. Subsidie aan vakanties: Het subsidiereglement subsidies aan vakanties werd vastgelegd door de provincieraad in de zitting van 22 oktober Het regelement voorzag een toelage aan de organisatoren van door haar erkende vakanties. In 2012 kwamen 51 verenigingen (jeugdkampen), voor de laatste maal, in aanmerking voor subsidies. Vanaf 2013 was hiervoor geen budget meer voorzien in de meerjarenplanning. Wegens interne beslissing van de voormalige gedeputeerde de heer Wellens wordt bovenvermelde subsidies, met ingang van 1 januari 2014, opgeheven. Aan uw raad wordt voorgesteld bovenvermelde 14 subsidiereglementen dient Welzijn & Gezondheid, met ingang van 1 januari 2014, op te heffen. Dit verslag werd door de deputatie goedgekeurd op 29 augustus Gelet op het provinciedecreet; Op voorstel van de deputatie; De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT: Enig artikel: De provincieraad keurt de opheffing van 14 subsidiereglementen dienst Welzijn & Gezondheid, met ingang van 1 januari 2014, goed:

8 Opheffing reglementen naar aanleiding van de interne staatshervorming: - Subsidiëring aan vrije diensten voor gezinszorg; - Subsidiëring van de diensten voor geestelijke gezondheidszorg; - Subsidiëring van instellingen en diensten voor bijzondere jeugdbijstand; - Subsidiëring van Private Diensten voor Maatschappelijk Werk; - Werkingssubsidies aan voorzieningen, erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap; - Individuele toelage ter ondersteuning van de thuisverzorging van ouderen; - Individuele toelage ter ondersteuning van de thuisverzorging van kinderen met een handicap. Opheffing reglementen naar aanleiding van besparingen/ interne beslissingen: - Subsidiëring van de werking van diensten gerechtelijke alternatieve maatregelen; - Subsidiëring van de nieuwe tewerkstelling van zwaarder mentaal gehandicapten in de beschermde werkplaatsen; - Subsidiëring van de federaties van gepensioneerdenbonden; - Individuele toelage voor de aanpassing van de woning van ouderen. Opheffing reglementen waarvan de werking voor 2013 reeds was stopgezet: - Investerings- en/of renovatiesubsidies aan bepaalde voorzieningen in de welzijnssector; - Subsidies aan diensten voor logopedie; - Subsidie aan vakanties.

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/6 Budget 2014. Herverdeling van het krediet

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 november 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Inga Verhaert Telefoon: 03 240 52 50 Agenda nr. 5/2 Wijziging subsidiereglement 'Erkenning en

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PERSONEN MET EEN HANDICAP Wijziging reglement de heer Eddy Couckuyt De Provincieraad, Gelet op het provinciedecreet, art 42 1 en

Nadere informatie

INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - GEHANDICAPTEN

INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - GEHANDICAPTEN Departement Welzijn, Onderwijs en Veiligheid Dienst Welzijn Boomgaardstraat 22 - bus 101 2600 Berchem-Antwerpen Tel : 03-240 61 61 - Fax : 03-240 61 62 INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - GEHANDICAPTEN TOELAGE

Nadere informatie

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen 831 WELZIJN Wonen en Gelijke Kansen Provincieraadsbesluit van 28 november 2013 in verband met de goedkeuring van de opheffing van het reglement impulssubsidie aan gemeenten in het kader van samenleven

Nadere informatie

INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - OUDEREN

INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - OUDEREN PROVINCIE ANTWERPEN Dienst Welzijn Boomgaardstraat 22 - bus 101 2600 Berchem-Antwerpen Tel : 03-240 61 61 Fax : 03-240 61 62 Provinciale Directie INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - OUDEREN INDIVIDUELE TOELAGE

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 juni 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 10/3 Provinciale initiatieven. Reglement ter subsidiëring

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 maart 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 43 Agenda nr. 4/4 Ontvangsten gelijke kansen M/V overboeken naar

Nadere informatie

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg 917 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen van het provinciedecreet;

Nadere informatie

Premie voor zorgbehoevende kinderen Reglement

Premie voor zorgbehoevende kinderen Reglement Premie voor zorgbehoevende kinderen Reglement Het OCMW Tervuren wenst kinderen met een hoge zorgbehoefte bijkomend te ondersteunen. De gezinnen van deze kinderen worden geconfronteerd met hogere kosten

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 11 18 december 2017 23de jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr.28 Toepassing van de artikelen 244 en 245 van het Provinciedecreet

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 30 april 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/2 Welzijn, Arbeidszorg. Reglement impulssubsidie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1001206 betreft verslaggever ALGEMEEN WELZIJNSWERK

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1304485 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1505515 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn

Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 - De Provincie West-Vlaanderen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1406551 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Subsidiebesluit Buitenschoolse

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 8 juli 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 8 juli 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de vaststelling van de procedure en de voorwaarden volgens welke het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap bijzondere subsidies kan verlenen DE VLAAMSE

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/2 Budget 2014. Verdeelkrediet - rekeningcombinatie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG (62/11C11/FM/09003) Subsidies ouderenzorg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SUBSIDIEREGLEMENT SPORTEVENEMENTEN ter betoelaging van sportevenementen georganiseerd op het grondgebied van de Provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, inzonderheid op artikel 5, 1;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, inzonderheid op artikel 5, 1; Besluit van de Vlaamse Regering van 13 januari 2006 betreffende de boekhouding en het financieel verslag voor de voorzieningen in bepaalde sectoren van het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever GEZINSZORG 61/04g/wb-ave-fm/04003 Meerjarenovereenkomst private diensten gezinszorg de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1402932 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

REGLEMENT OP DE MANTELZORGTOELAGE geldig vanaf 1 juli 2013

REGLEMENT OP DE MANTELZORGTOELAGE geldig vanaf 1 juli 2013 REGLEMENT OP DE MANTELZORGTOELAGE geldig vanaf 1 juli 2013 goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 27 mei 2013 Hieronder vindt u de volledige tekst van het mantelzorgreglement. De dienst

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PARTNERGEWELD subsidiëren van 3 centra voor algemeen welzijnswerk voor de hulpverlening in het kader van de integrale projecten

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Pisad provinciaal intern verzelfstandigd agentschap (piva) dossiernummer: 1706073 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Uitkanteling

Nadere informatie

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1589 (2011-2012) Nr. 7 27 juni 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

I N H O U D INLEIDING 11. HOOFDSTUK 1 Zorgen voor morgen 13

I N H O U D INLEIDING 11. HOOFDSTUK 1 Zorgen voor morgen 13 5 I N H O U D INLEIDING 11 HOOFDSTUK 1 Zorgen voor morgen 13 1. Welzijnszorg 13 1.1. Wat is welzijnszorg? 13 1.2. Welzijnszorg van gunst naar recht 14 1.3. De positie van de welzijnssector in Vlaanderen,

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 februari 2010

Nadere informatie

VR DOC.1242/2BIS

VR DOC.1242/2BIS VR 2018 0911 DOC.1242/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 14 oktober 2016 houdende de voorwaarden van de vaststelling, de uitbetaling en de terugvordering

Nadere informatie

BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING VR 2016 2312 DOC.1484/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Subsidiebesluit

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Wijziging aan het reglement subsidiëring projecten ter bevordering van

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen Opschrift Datum Gewijzigd bij Decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid 6 juli 2012 Decreet van 19 december 2014 houdende

Nadere informatie

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT:

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT: 83 LANDBOUW Provincieraadsbesluit van 25 september 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement voor de subsidiëring van initiatieven voor duurzame en verbrede landbouw Gelet op het provinciedecreet;

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 5 20 mei 2013 19de jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr. 20 Nr. 21 Toepassing van de artikelen 244 en 245 van het Provinciedecreet

Nadere informatie

Reglement impulssubsidie voor innovatieve projecten inclusieve economie

Reglement impulssubsidie voor innovatieve projecten inclusieve economie Reglement impulssubsidie voor innovatieve projecten inclusieve economie Goedgekeurd door de provincieraad op 23 november 2017 Hoofdstuk 1: Doel impulssubsidie Artikel 1: beleidsvisie inclusieve economie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1109135 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Wijzigingen reglement subsidiëring projecten ter bevordering van gelijke onderwijskansen

Nadere informatie

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X.

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X. Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X. Het Koninklijk Besluit houdende maatregelen ter bevordering van de participatie en sociale activering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Griffie Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0408926 betreft verslaggever NIET-CONFESSIONELE MORELE DIENSTVERLENING Advies bij het ontwerp van begroting 2005 van de Provinciale Instelling voor Morele

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1106348 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever JEUGD - wijziging subsidiereglement

Nadere informatie

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE Artikel 1. - Doel Goedgekeurd door de provincieraad op 25/09/2014 De provincie Antwerpen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/23 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen,

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen, 911 JEUGD Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het subsidiereglement "Bijzondere Bovenlokale Cultuurprojecten door jongeren" De provincieraad van Antwerpen, Gelet op

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs directie Onderwijs & Vorming Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs Artikel 1 Definities Voor de toepassing van

Nadere informatie

SOCIALE ECONOMIE. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT:

SOCIALE ECONOMIE. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT: 393 SOCIALE ECONOMIE Provincieraadsbesluit van 25 juni 2015 in verband met de goedkeuring van de opheffing van het "Reglement ter subsidiëring van projecten in de sociale economie" en in verband met de

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 november 2016. Artikel 1: Kredieten Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 april 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging

Nadere informatie

Verslag van de vergadering

Verslag van de vergadering directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking vergadering van 14 juni 2012 Verslag van de vergadering aanwezige ambtenaren : G. Huygebaert, N. Van Havere, F. Meyfroodt; W. Blondeel,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG subsidie voor zorgcircuitvorming en specifieke aandachtsgroepen in de geestelijke gezondheidszorg (62/03b07/fm/05003) de heer

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer:. 1300631 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Reglementen subsidie aan gemeenten voor de realisatie van fietsinfrastructuur onderdeel van het

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 oktober 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/3 Budget 2013. Machtigingskrediet 831/640. Subsidie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/3 Vierde reeks wijzigingen van 2014 - diverse

Nadere informatie

1 het Fonds: het Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap;

1 het Fonds: het Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap; BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 10 JULI 2001 houdende subsidieregeling van het loon en van de sociale lasten van personen tewerkgesteld in de gehandicaptensector en wier tewerkstellingskosten voorheen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1505694 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Projectsubsidie

Nadere informatie

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring GR20161124 Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 maart 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 43 Agenda nr. 10/1 Provinciale initiatieven. Stopzetting reglementen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 18 december 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/2 Samenwerkingsovereenkomst 2013 tussen provincie

Nadere informatie

SOCIAAL-CULTURELE, CULTURELE EN ARTISTIEKE PROJECTSUBSIDIES WERKINGSSUBSIDIES

SOCIAAL-CULTURELE, CULTURELE EN ARTISTIEKE PROJECTSUBSIDIES WERKINGSSUBSIDIES Provinciale subsidiereglementen SOCIAAL-CULTURELE, CULTURELE EN ARTISTIEKE PROJECTSUBSIDIES WERKINGSSUBSIDIES sociaal-culturele, culturele en artistieke projectsubsidies werkingssubsidies Met dit reglement

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer: 1800386 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit Opheffing

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 februari 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/3 Eerste reeks wijzigingen van 2015 Technische

Nadere informatie

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT 157 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 24 november 2016 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging van het reglement innovatieve projecten in de welzijns- en gezondheidssector. De provincieraad

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

Nadere informatie

Ondersteuningsaanbod in Vlaanderen: financiering en prijsbepaling

Ondersteuningsaanbod in Vlaanderen: financiering en prijsbepaling Ondersteuningsaanbod in Vlaanderen: financiering en prijsbepaling Jos Theunis Afdelingshoofd Zorg VAPH Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap 1 Zorgaanbod in Vlaanderen Hoe wordt de zorg gefinancierd?

Nadere informatie

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 59655 GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP Departement

Nadere informatie

VR DOC.1230/1TER

VR DOC.1230/1TER VR 2016 2511 DOC.1230/1TER DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN TERNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering over de regels betreffende

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van sportieve evenementen

Subsidiereglement voor ondersteuning van sportieve evenementen Subsidiereglement voor ondersteuning van sportieve evenementen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 3 20 maart 2009 15de jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr. 9 Nr. 10 Toepassing van de artikelen 244 en 245 van het Provinciedecreet

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 november 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 10/1 Subsidiekorf platteland. Vernieuwing reglementssubsidie

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Stad Eeklo Cultuurdienst Molenstraat 36 9900 EEKLO T 09 218 27 31 F 09 378 40 49 info@stad.eeklo.be SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Gelet op het decreet van 12 juli 2012 betreffende

Nadere informatie

Provinciaal impulsreglement houdende de toekenning van een projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdomeinen Welzijn

Provinciaal impulsreglement houdende de toekenning van een projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdomeinen Welzijn Provinciaal impulsreglement houdende de toekenning van een projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdomeinen Welzijn Beslissing van de Provincieraad van 23/05/2013 Hoofdstuk 1: Algemene

Nadere informatie

Toepassing reglement Arbeidszorg van 29 september 2009 aangepast op 5 december 2012 Evaluatie resultaten

Toepassing reglement Arbeidszorg van 29 september 2009 aangepast op 5 december 2012 Evaluatie resultaten Bijlage bij provincieraadsbesluit aanpassing reglement arbeidszorg Toepassing reglement Arbeidszorg van 29 september 29 aangepast op 5 december 212 Evaluatie resultaten INHOUDSTAFEL Toepassing reglement

Nadere informatie

VR DOC.0082/1BIS

VR DOC.0082/1BIS VR 2018 0202 DOC.0082/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van

Nadere informatie

: Waar naartoe met de ouderenzorg in Vlaanderen?

: Waar naartoe met de ouderenzorg in Vlaanderen? 2014-2019: Waar naartoe met de ouderenzorg in Vlaanderen? Grote uitdagingen 1. Budgettaire krapte Toenemende zorgnoden 2. Staatshervorming: nieuwe bevoegdheden voor Vlaanderen 3. Zorgvernieuwing noodzakelijk

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN Artikel 1: Algemene bepalingen Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten

Nadere informatie

VR DOC.1472/2BIS

VR DOC.1472/2BIS VR 2017 2212 DOC.1472/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende maatregelen ter beheersing van de uitgaven voor werkingssubsidies in de sector voor personen met een handicap DE VLAAMSE REGERING, Gelet

Nadere informatie

INHOUD 5 INLEIDING 13. HOOFDSTUK 1 15 De welzijnsoverheden in België 15 1. De federale overheid 18 1.1. Sociale zekerheid 19 1.2. Sociale bijstand 20

INHOUD 5 INLEIDING 13. HOOFDSTUK 1 15 De welzijnsoverheden in België 15 1. De federale overheid 18 1.1. Sociale zekerheid 19 1.2. Sociale bijstand 20 I N H O U D INHOUD 5 INLEIDING 13 HOOFDSTUK 1 15 De welzijnsoverheden in België 15 1. De federale overheid 18 1.1. Sociale zekerheid 19 1.2. Sociale bijstand 20 2. De lokale overheid 22 3. De Vlaamse overheid

Nadere informatie

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Begrotingskrediet Binnen de perken van de kredieten, voorzien

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten wordt een subsidie uitgekeerd aan

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. Tekst aangenomen door de plenaire vergadering ( ) Nr. 8 6 juli 2011 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet. Tekst aangenomen door de plenaire vergadering ( ) Nr. 8 6 juli 2011 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1102 (2010-2011) Nr. 8 6 juli 2011 (2010-2011) Ontwerp van decreet houdende vaststelling van de algemene regels waaronder in de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest periodieke plan-

Nadere informatie

STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN

STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN DOEL Artikel 1 De stad Roeselare wil woningaanpassingen stimuleren zodat inwoners zolang mogelijk kunnen blijven wonen in hun eigen woning en woonomgeving,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1308071 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR:

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR: SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR: de indeling bij het regionale niveau van en toekenning van een werkingssubsidie aan erkende, regionaal ingedeelde

Nadere informatie

Reglement aanpassingspremie

Reglement aanpassingspremie Oostrozebekestraat 4-8770 Ingelmunster T 051 33 74 00 - F 051 31 82 83 gemeente@ingelmunster.be - www.ingelmunster.be Reglement aanpassingspremie Gemeentelijk reglement tot toekenning van een aanpassingspremie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1307114 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Wonen - Impulsbeleid wonen-zorg-welzijn

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 juni 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Inga Verhaert Telefoon: 03 240 52 50 Agenda nr. 5/1 Intern Verzelfstandigde Agentschappen opheffing

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering houdende de methodiek voor de berekening van de subsidies voor personeelskosten

Besluit van de Vlaamse Regering houdende de methodiek voor de berekening van de subsidies voor personeelskosten Besluit van de Vlaamse Regering houdende de methodiek voor de berekening van de subsidies voor personeelskosten DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 april 2014 houdende de persoonsvolgende

Nadere informatie

I I

I I Provincie Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons 1 111111111111111 I I 11100]20 directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1600320

Nadere informatie

Publicatie B.S.: Inwerkingtreding: Hoofdstuk I. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1.

Publicatie B.S.: Inwerkingtreding: Hoofdstuk I. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 24 april 2009 tot vaststelling van de voorwaarden voor de experimentele subsidiëring van een aanvullend geïndividualiseerd hulpaanbod in de intersectorale aanpak van

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact;

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; Gelet op de Wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning

Nadere informatie

Vlaamse Regering ~~. =

Vlaamse Regering ~~. = VR 2012 0911 DOC.1119/2 Vlaamse Regering ~~. = >>J - n= Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende bepaling van de Vlaamse beleidsprioriteiten voor het gemeentelijk jeugdbeleid DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten Binnen het in het budget voorziene en goedgekeurde bedrag (1419/4/3/7/9 steun voor erkende socio-culturele verenigingen en 1419/4/3/6/4 Ondersteuning

Nadere informatie