Verslag aan de Provincieraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag aan de Provincieraad"

Transcriptie

1 10e Directie Dienst 101 Economie Verslag aan de Provincieraad registratienr betreft verslaggever OPRICHTING PROVINCIALE ONTWIKKELINGSMAATSCHAPPIJ de heer Marc De Buck Mevrouwen en mijne Heren, Tussen december 2001 en april 2003 hebben de Vlaamse regering, het provinciaal bestuursniveau en het lokaal bestuursniveau een kerntakendebat gevoerd. Dit debat had als doel het Vlaams binnenlands bestuur zo goed mogelijk te organiseren door een duidelijke verdeling van bevoegdheden en taken tussen deze drie bestuursniveaus en zodoende de overheid doorzichtiger en toegankelijker voor de burger te maken. Dit resulteerde in het bestuursakkoord van 25 april Voor de beleidsdomeinen economie en werkgelegenheid had dit bestuursakkoord een belangrijke impact. Overeenkomstig het bestuursakkoord wordt streekontwikkeling beschouwd als een aangelegenheid waar zowel de lokale als de provinciale besturen bij betrokken zijn en waarbij gewerkt volgens het interbestuurlijk samenwerkingsmodel. De beleidsbepaling inzake streekontwikkeling gebeurt door de democratisch gelegitimeerde besturen, zijnde de provincies en de lokale besturen. In vervanging van de streekplatformen en de subregionale tewerkstellingscomités worden nieuwe structuren opgericht die het overleg en advies m.b.t. het economisch en tewerkstellingsbeleid voor hun rekening nemen. Het betreft de erkende regionale samenwerkingsverbanden (ERSV), de sociaal-economische raden van de regio (SERR) en de regionale sociaal-economische overlegcomités (RESOC). Voor de beleidsuitvoering werden bij decreten van 7 mei 2004 eveneens nieuwe structuren voorzien. Het gaat enerzijds om het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid "Vlaams Agentschap Ondernemen" (VLAO) en anderzijds om provinciale ontwikkelingsmaatschappijen (POM). De oprichting van deze nieuwe structuren impliceren de ontbinding van de actuele Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappijen. Deze hervormingen werken uiteraard door op de invulling van het provinciaal sociaal-economisch beleid waarbij voortaan een duidelijke functiescheiding wordt voorzien tussen :

2 p. 2/6 - Beleidsbepaling door de verkozen instellingen (provincieraad en bestenidge deputatie) en beleidsvoorbereiding door de provinciale beleidsdienst. - Beleidsadvisering en overleg via nieuwe structuren die in de plaats komen van de streekplatformen en STC's. Het gaat (in de actuele stand) om een erkend regionaal samenwerkingsverband op provinciale schaal waar de provincie een belangrijke faciliterende rol moet spelen (en bij gebrek aan een goed functionerende co-governance model) ook sturend zal moeten ageren. Daarnaast zullen 4 op subregionale schaal ingerichte Resoc en Serr functioneren. - Beleidsuitvoering door een provinciale ontwikkelingsmaatschappij (POM) met eigen rechtspersoonlijkheid.(vermits de provincie voor de uitvoering van haar sociaal-economisch beleid op vandaag ook beschikt over de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen zal bij de concrete taakafbakening van de POM voor de toekomst ook de rol en de taakstelling van de EROV worden bekeken.) De provinciale ontwikkelingsmaatschappij, die een erkenning krijgt van de Vlaamse overheid, vormt volgens het decreet voortaan het instrument waarmee elke provincie haar sociaal-economisch beleid uitvoert. Zij draagt bij tot de bevordering van de sociaal-economische ontwikkeling van het werkgebied, met name door de ondersteuning en uitvoering van de sociaaleconomische projecten. Zij moeten bovendien de provinciale sociaaleconomische strategie via ontwikkeling, uitvoering en begeleiding van projecten onderbouwen. Hiertoe heeft de POM als taak de uitvoering van projecten gericht op de versterking van de infrastructuur tot vestiging van het bedrijfsleven en ontwikkeling van de ruimtelijk-economische infrastructuur. Ook is de POM betrokken in projecten gericht op een bedrijfsversterkend resultaat en verleent ze medewerking aan projecten tot efficiënte aanwending van de bedrijfsinfrastructuur. Daarnaast kan de POM in opdracht en voor rekening van de Vlaamse regering met bijkomende specifieke opdrachten worden belast. Bovendien is elke erkende POM gerechtigd alle activiteiten te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de missie of taken van de POM. Tenslotte heeft elke erkende POM een aantal bijzondere bevoegdheden. Zo kan de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij op last en kosten van de Vlaamse regering, van de provincie of van de gemeenten, alle onteigeningen, alle werken en alle andere openbare opdrachten van technische aard uitvoeren of laten uitvoeren. Op eigen initiatief en met eigen middelen kan elke erkende POM tevens elk onroerend goed onteigenen, uitrusten, overdragen of rechten van gebruik en genot toestaan. Het oprichten van al dan niet duurzame samenwerkingsverbanden en/of vennootschappen en verenigingen, en/of het hierin deelnemen met het oog op de verwezenlijking van economische projecten en het autonoom aanvragen en ontvangen van subsidies behoort eveneens tot de bijzondere bevoegdheden van de POM.

3 p. 3/6 Belangrijk in het ontwerpdecreet is dat de inrichting, het bestuur en de werking van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij geregeld wordt door de provincie zelf. * * * Met de goedkeuring van de ontwerpbesluiten betreffende de inwerkingtreding van het Vlaams Agentschap Ondernemen (VLAO) en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappijen (POM) door de Vlaamse Regering is het traject voor de oprichting van deze nieuwe instellingen in de eindfase beland. De ontwerpbesluiten werden ter advies voorgelegd aan de Raad van State en zullen daarna geagendeerd worden voor goedkeuring door de Vlaamse Regering. De besluiten voorzien de inwerkingtreding van de decreten bij publicatie in het Belgisch Staatsblad. Volgens art. 3 2 het decreet betreffende de POM moeten de erkenningsdossiers van de POM aan de Vlaamse Regering worden voorgelegd uiterlijk 6 maanden na de inwerkingtreding van het decreet op het VLAO en artikel 13 voorziet de opheffing van het decreet op de Gom's 7 maanden na de inwerkingtreding van het POM-decreet. Het blijft nog steeds de intentie om formeel tegen 1 januari 2006 over te gaan tot de oprichting van het VLAO. Gelet op het steeds gehuldigd parallellisme dient ook de oprichting van de POM op korte termijn te gebeuren teneinde de erkenningsprocedure op gang te kunnen brengen. Teneinde de oprichting van de POM voor te bereiden werd een startnota (zie bijlage) opgesteld die de contouren aangeeft voor de oprichting van een Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij voor Oost-Vlaanderen. Tevens werd een Stuurgroep samengesteld die de oprichting van de POM zou voorbereiden. Deze stuurgroep staat onder voorzitterschap van de gedeputeerde bevoegd voor Economie en omvat verder de gedeputeerde bevoegd voor KMO-Erov en handel en ambachten, de directeurs van de provinciale directie economie, de Gom en de Erov en verder ook provinciale deskundigen inzake juridische aangelegenheden en personeel. In uitvoering van het stappenplan dat in de startnota werd geschetst heeft de Stuurgroep in de voorbije periode vooral aandacht besteed aan het opstellen van een ontwerp van statuten en aan het opstellen van een personeelsplan voor de POM. Parallel aan deze werkzaamheden werden op verschillende niveaus (VVP en bilateraal) tevens gesprekken gevoerd met de task-force belast met de oprichting van de VLAO i.v.m. de taakverdeling tussen VLAO en provincie/pom, de personeelmigratie van het Gom-personeel en financiële consequenties verbonden aan het ontbinden van de Gom's. Deze onderhandelingen lopen nog. *

4 p. 4/6 * * Teneinde de timing van het stappenplan te respecteren dringen zich op dit moment reeds een aantal prioritaire beslissingen op die door uw Raad dienen te worden getroffen. Wij stellen de provincieraad voor : - principieel over te gaan tot de oprichting van een POM Oost- Vlaanderen op de eerste van de maand volgend op deze waarin het POMdecreet inwerkingtreedt ; - in te stemmen met het ontwerp van statuten voor de POM Oost- Vlaanderen ; - over te gaan tot de aanduiding van de vertegenwoordigers namens de provincieraad in de POM Oost-Vlaanderen ; - de Bestendige Deputatie te machtigen om het erkenningsdossier voor de POM Oost-Vlaanderen in te dienen bij de Vlaamse Regering. * * * De belangrijkste bepalingen uit de statuten worden hieronder kort toegelicht : 1. Wat de missie, de taakstelling en de bevoegdheden van de POM betreft (artikelen 2 en 3 en 7 tot en met 9) worden in essentie de bepalingen van het POM-decreet overgenomen. De toewijzing aan de POM van de in het decreet omschreven taken zijn trouwens essentieel om erkend te worden door de Vlaamse Regering. Het betreft : - projecten gericht op de versterking van de infrastructuur tot vestiging van het bedrijfsleven en ontwikkeling van de ruimtelijk economische infrastructuur ; - projecten gericht op een bedrijfsversterkend resultaat ; - de medewerking aan projecten tot efficiënte aanwending van de bedrijfsinfrastructuur, zoals brownfieldprojecten. Voor een meer uitgebreide toelichting wat de taakstelling betreft wordt verwezen naar de startnota die in bijlage gaat en waar in annex ook een concretisering van de mogelijke werkvelden van de POM Oost-Vlaanderen wordt aan toegevoegd.

5 p. 5/6 2. De POM zal zijn taken uitvoeren in het kader van een beheersovereenkomst af te sluiten met het provinciebestuur telkens voor de duur van een legislatuur. (art. 10) 3. Er wordt een link gelegd met de nieuwe overleg- en adviesstructuren voor de sociaal-economische streekontwikkeling (Resoc en Serr). (art. 12) 4. Er worden twee bestuursorganen voorzien : de raad van bestuur en het directiecomité De raad van bestuur (art ) wordt samengesteld uit 4 groepen en omvat 22 leden : - 12 leden van de provincieraad, waaronder de gedeputeerde bevoegd voor economie, die tevens van rechtswege voorzitter is ; - de voorzitters van de 4 Resoc's die in Oost-Vlaanderen actief zijn ; - 3 leden voorgedragen door de werknemersorganisaties, vertegenwoordigd in het ERSV Oost-Vlaanderen ; - 3 leden voorgedragen door de werkgeversorganisaties vertegenwoordigd in het ERSV Oost-Vlaanderen Het directiecomité (art ) wordt samengesteld uit de voorzitter van de raad van bestuur en uit ten minste twee en ten hoogste vijf leden. De leidend ambtenaar van de POM Oost-Vlaanderen en de leidend ambtenaar van de provinciale dienst bevoegd voor economie zijn van ambtswege lid van het directiecomité. Het is de raad van bestuur die beslist om bijkomende leden, andere dan de Voorzitter en deze die van ambtswege deel uitmaken van het directiecomité, aan te duiden. Het directiecomité is inzonderheid belast met het dagelijks bestuur en met de voorbereiding en de uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur. 5. Financiën De POM Oost-Vlaanderen ontvangt de inkomsten en draagt de lasten van de uitoefening van haar bevoegdheden en van al haar andere activiteiten. De POM beslist vrij over de omvang, de technieken en de voorwaarden van haar externe financiering ; zij kan onder meer toelagen, giften en legaten ontvangen en leningen aangaan. (art. 51) De basisfinanciering van de POM zal bestaan uit een jaarlijkse subsidie van de provincie. In het ontwerp van de provinciebegroting voor 2006 werd reeds een budget voorzien. In functie van de effectieve inwerkingtreding van de POM zullen via begrotingswijziging de middelen die voorlopig ook nog worden voorzien voor de eventuele tijdelijke voortzetting van de werking van de Gom in 2006, worden overgeheveld naar de Gom.

6 p. 6/6 Wat de provinciale subsidie aan de POM betreft, wordt in beginsel uitgegaan van een budgetneutrale operatie. De beheersovereenkomst met de POM zal de relatie leggen tussen de financiering en de opdrachtverlening door de provincie. In dit verband dient er ook op gewezen dat de POM overeenkomstig het decreet ook de rechtsopvolger ten algemenen titel is van de Gom. 6. Het toezicht op de financiële toestand en de jaarrekeningen wordt uitgeoefend volgens de regelgeving die geldt voor de autonome provinciebedrijven. 7. De raad van bestuur bepaalt de rechtspositieregeling van het personeel van de POM. Het personeel kan in statutair of contractueel verband worden aangesteld. (art. 66) De overgang van het personeel van de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij naar de POM wordt geregeld in een afzonderlijk protocol, volgens de bepalingen van het POM-decreet. Er wordt tevens voorzien dat personeel dat op datum van de inwerkingtreding in contractueel verband in dienst is bij de vzw Erov, tot uiterlijk twee jaar na die datum kan worden overgenomen dit eveneens volgens de bepalingen van het decreet. Kunt u akkoord gaan met dit verslag aan de Provincieraad alsmede met de bijgevoegde ontwerpen van statuten en besluiten? Kunnen deze besluiten in voorkomend geval ondertekend worden namens de Provincieraad? Gent, Namens de Bestendige Deputatie : de Provinciegriffier, Albert De Smet de Gouverneur-Voorzitter, André Denys

Het provinciedecreet voert wel een nieuwheid in, nl. het budgethouderschap. (art. 154 e.v. Provinciedecreet)

Het provinciedecreet voert wel een nieuwheid in, nl. het budgethouderschap. (art. 154 e.v. Provinciedecreet) WERKINSTRUMENTEN VAN DE PROVINCIES VOOR HET VOEREN VAN HET PROVINCIAAL BELEID Het is de algemene regel dat de provincies de hun toevertrouwde opdrachten zelf uitvoeren via hun administratie. Veel van hun

Nadere informatie

STARTNOTA TER VOORBEREIDING VAN DE OPRICHTING VAN DE POM OOST-VLAANDEREN

STARTNOTA TER VOORBEREIDING VAN DE OPRICHTING VAN DE POM OOST-VLAANDEREN STARTNOTA TER VOORBEREIDING VAN DE OPRICHTING VAN DE POM OOST-VLAANDEREN 1. DE RUIMERE CONTEXT 1.1. Het kerntakendebat en het bestuursakkoord van 25 april 2003 Tussen december 2001 en april 2003 hebben

Nadere informatie

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en. Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt :

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en. Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt : Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt : DECREET houdende vaststelling van het kader tot oprichting van de provinciale ontwikkelingsmaatschappijen (POM) HOOFDSTUK

Nadere informatie

PROVINCIALE ONTWIKKELINGSMAATSCHAPPIJ OOST- VLAANDEREN Statuten

PROVINCIALE ONTWIKKELINGSMAATSCHAPPIJ OOST- VLAANDEREN Statuten Tweede algemene stafdienst PROVINCIALE ONTWIKKELINGSMAATSCHAPPIJ OOST- VLAANDEREN Statuten HOOFDSTUK I - Algemene Bepalingen Afdeling 1 Naam en Werkgebied Artikel 1 De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0616809 betreft verslaggever HUISVESTING Aandeelhouderschap huisvestingsmaatschappijen en kredietvennootschappen - vertegenwoordiging

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Pisad provinciaal intern verzelfstandigd agentschap (piva) dossiernummer: 1706073 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Uitkanteling

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1207793 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen-vertegenwoordiging

Nadere informatie

PROVINCIALE ONTWIKKELINGSMAATSCHAPPIJ OOST-VLAANDEREN GECOÖRDINEERDE STATUTEN

PROVINCIALE ONTWIKKELINGSMAATSCHAPPIJ OOST-VLAANDEREN GECOÖRDINEERDE STATUTEN PROVINCIALE ONTWIKKELINGSMAATSCHAPPIJ OOST-VLAANDEREN GECOÖRDINEERDE STATUTEN De statuten van de POM Oost-Vlaanderen werden vastgesteld door de Provincieraad van 14 december 2005. De statuten werden gewijzigd

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0508136 betreft verslaggever PSBLO MEETJESLAND Verlenging van de scholengemeenschap basisonderwijs

Nadere informatie

Advies. Voorontwerp van decreet houdende vaststelling van het kader tot oprichting van de provinciale ontwikkelingsmaatschappijen (POM)

Advies. Voorontwerp van decreet houdende vaststelling van het kader tot oprichting van de provinciale ontwikkelingsmaatschappijen (POM) Brussel, 21 januari 2004 012104_Advies_POM Advies Voorontwerp van decreet houdende vaststelling van het kader tot oprichting van de provinciale ontwikkelingsmaatschappijen (POM) Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding...3

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 202.628 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 28 JULI EN 22 SEPTEMBER 2003 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 maart 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 maart 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 maart 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD cultuur, sport, jeugd en onderwijs Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen --- dossiernummer: 1403325 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Overname recreatiedomein De Ster Overname recreatiedomein De Ster te Sint-Niklaas vanaf 01/01/2015

Nadere informatie

4 lokale PPS-projecten : PPS-projecten van de lokale besturen en van de ervan afhangende rechtspersonen;

4 lokale PPS-projecten : PPS-projecten van de lokale besturen en van de ervan afhangende rechtspersonen; PPS Decreet 18 JULI 2003. - Decreet betreffende Publiek-Private Samenwerking. Publicatie : 19-09-2003 Inwerkingtreding : 29-09-2003 Inhoudstafel HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen. Art. 1-2 HOOFDSTUK II.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1402910 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Team Sociale Planning en Netwerking - Regionaal Welzijnsoverleg

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Wonen & Mondiale Solidariteit dienst Wonen dossiernummer:. 1900807 Verslag aan de Provincieraad betreft wonen: vertegenwoordiging provinciebestuur in Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW),

Nadere informatie

Overzicht Historiek Van oud naar nieuw AGB in Gemeentedecreet Oprichting en statuten Verhouding met gemeente Verhoudingen met derden Bestuursorganen W

Overzicht Historiek Van oud naar nieuw AGB in Gemeentedecreet Oprichting en statuten Verhouding met gemeente Verhoudingen met derden Bestuursorganen W Autonome gemeentebedrijven Studiedag Gemeentelijke verzelfstandiging: van oud naar nieuw (VVSG-Politeia) Mechelen, 8 maart 2007 Marc Bauwens, stafmedewerker VVSG Overzicht Historiek Van oud naar nieuw

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0710790 betreft verslaggever PISAD Resultatenrekening en toelichting 2006 voor vaststelling ; verslag Rekenhof voor kennisgeving

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE 51173 VLAAMSE OVERHEID N. 2006 3893 [C 2006/36477] 20 JULI 2006. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de besluiten van de Vlaamse Regering die inhoudelijk betrekking hebben op de werking van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400710 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zitting 2008-2009 18 februari 2009 ONTWERP VAN DECREET betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zie: 1853 (2008-2009)

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SUBSIDIEREGLEMENT SPORTEVENEMENTEN ter betoelaging van sportevenementen georganiseerd op het grondgebied van de Provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1308071 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

nr. 274 van KURT DE LOOR datum: 17 december 2014 aan LIESBETH HOMANS Administratie Binnenlands Bestuur - Juridische adviezen

nr. 274 van KURT DE LOOR datum: 17 december 2014 aan LIESBETH HOMANS Administratie Binnenlands Bestuur - Juridische adviezen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 274 van KURT DE LOOR datum: 17 december 2014 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

Advies. Voorontwerp van decreet houdende wijziging van decretale bepalingen inzake wonen als gevolg van het bestuurlijk beleid

Advies. Voorontwerp van decreet houdende wijziging van decretale bepalingen inzake wonen als gevolg van het bestuurlijk beleid Brussel, 9 november 2005 091105_ Advies Voorontwerp van decreet houdende wijziging van decretale bepalingen inzake wonen als gevolg van het bestuurlijk beleid Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Advies...

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer:. 1300631 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Reglementen subsidie aan gemeenten voor de realisatie van fietsinfrastructuur onderdeel van het

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Welzijn en Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever STEUNPUNT VRIJWILLIGERSWERK Reglement betreffende de provinciale collectieve verzekering vrijwilligerswerk de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG (62/11C11/FM/09003) Subsidies ouderenzorg

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1001206 betreft verslaggever ALGEMEEN WELZIJNSWERK

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 12 januari 1989 met betrekking tot de Brusselse instellingen;

Gelet op de bijzondere wet van 12 januari 1989 met betrekking tot de Brusselse instellingen; Collegebesluit nr. 04/50 22 januari 2004 Besluit houdende goedkeuring van een overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de provincie Vlaams-Brabant voor de werking van het streekgericht bibliotheekbeleid

Nadere informatie

TITEL I OPRICHTING VAN EEN INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP "INTERNE AUDIT VAN DE VLAAMSE ADMINISTRATIE"

TITEL I OPRICHTING VAN EEN INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP INTERNE AUDIT VAN DE VLAAMSE ADMINISTRATIE Besluit van de Vlaamse Regering tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap Interne Audit van de Vlaamse Administratie en tot omvorming van het auditcomité van de Vlaamse Gemeenschap tot het

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1802221 Verslag aan de Provincieraad betreft DDS: algemene vergadering op 12 juni 2018 agendapuntenvoordracht

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405963 Provincieraadsbesluit betreft IGS WESTLEDE algemene vergadering 2 december 2014 mandaat provinciaal

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CONVENANT MET HET INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER De samenwerking met het Instituut voor Sportbeheer bestendigen via een convenant tussen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad betreft PROVINCIALE CENTRA VOOR VOLWASSENENONDERWIJS Samenwerking tussen de Provinciale Centra voor Volwassenenonderwijs

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1005603 betreft verslaggever STEUNPUNT DUURZAAM WONEN EN BOUWEN Overeenkomst

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 175.529 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 5 FEBRUARI 2002 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging

Nadere informatie

Betreft: draagwijdte van het machtigingsbesluit van de provincies (RN/IP/2007/002) Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Betreft: draagwijdte van het machtigingsbesluit van de provincies (RN/IP/2007/002) Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Aanbeveling RR nr. 04/2008 van 7 mei 2008 Betreft: draagwijdte van het machtigingsbesluit van de provincies (RN/IP/2007/002) Het Sectoraal comité van het Rijksregister,

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN Werk, Economie, Innovatie en Sport NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van decreet houdende wijziging van diverse decreten met betrekking tot het economisch-, wetenschaps-

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 30705 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsformatie en organogram Wijzigingen personeelsformatie en organogram naar

Nadere informatie

PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 19 JANUARI 2009 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE VIII

PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 19 JANUARI 2009 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE VIII Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 269.882 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 19 JANUARI 2009 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 175.528 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 5 FEBRUARI 2002 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 mei 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 10/1 Europa. Beheers- en uitvoeringsovereenkomst Samenwerkingsprogramma

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Besluit van de Vlaamse Regering houdende uitvoering van het decreet van 6 maart 2009 betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING- REGIOBELEID RWANDA de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad, Gelet op artikel 65 van de provinciewet,

Nadere informatie

Verzelfstandiging in provincies: van mogelijkheden naar toepasbaarheid, wenselijkheid en noodzaak Over verzelfstandiging

Verzelfstandiging in provincies: van mogelijkheden naar toepasbaarheid, wenselijkheid en noodzaak Over verzelfstandiging Verzelfstandiging in provincies: van mogelijkheden naar toepasbaarheid, wenselijkheid en noodzaak Het verzelfstandigingdebat en de hieraan gekoppelde voornemens en initiatieven komen langzaam maar zeker

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1505694 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Projectsubsidie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405984 Provincieraadsbesluit betreft INTERWAAS - buitengewone algemene vergadering 3 december 2014 mandatering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1401955 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- jaarvergadering 2013 Jaarvergadering 2013: jaarverslag

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid Vlaams Agentschap Ondernemen

ONTWERP VAN DECREET. tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid Vlaams Agentschap Ondernemen Stuk 2201 (2003-2004) Nr. 8 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2003-2004 29 april 2004 ONTWERP VAN DECREET tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid Vlaams Agentschap Ondernemen

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT: Voorontwerp van decreet betreffende het Vlaams Pensioenfonds en het publieke pensioenstelsel voor de werknemers van de diensten van de Vlaamse overheid en andere besturen DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel

Nadere informatie

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg 917 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen van het provinciedecreet;

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 5 20 mei 2013 19de jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr. 20 Nr. 21 Toepassing van de artikelen 244 en 245 van het Provinciedecreet

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 8e Directie Dienst 81 Planning en Natuurbehoud Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ENERGIESNOEIERSBEDRIJVEN Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven de

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Dienst Begroting Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0408566 betreft verslaggever JAARREKENING 2002 - BALANS Herbestemming van voorzieningen en schulden in verband met beheer van derdengelden de

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00576 Onderwerp: Addenda bij subsidieovereenkomsten tussen de Stad Gent en het SVK OCMW Gent als gevolg van enerzijds

Nadere informatie

27288 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD

27288 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 27288 MONITEUR BELGE 10.08.2001 BELGISCH STAATSBLAD 2. Organisatiestructuur van de administratie Binnenlandse Aangelegenheden Om deze organisatorische integratie tussen de diensten die de gouverneur ondersteunen

Nadere informatie

Instelling Huidige subsidiebedrag van de provincie

Instelling Huidige subsidiebedrag van de provincie SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 32 van TINE VAN DER VLOET datum: 6 oktober 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Afslanking provincies - Overheveling welzijnsinstellingen

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE STATUTEN

GECOÖRDINEERDE STATUTEN GECOÖRDINEERDE STATUTEN Statuten van de vzw Interdiocesane Dienst voor het Katholiek Godsdienstonderwijs zoals gewijzigd door de algemene vergadering op 11 september 2003. N. 4999 [S-C 46030] Interdiocesane

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 60.227/1 van 10 november 2016 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 juni 2009 houdende

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1305002 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Projecten opmaak inventaris in het kader van de projecten: "GIScoördinator ten

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Sociale begeleiding Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0412814 betreft verslaggever SOCIALE BEGELEIDING PERSONEEL uitbouw Sociale Dienst de heer Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e directie dienst 72 Materiële uitrusting Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ALGEMENE VARIA SCHOLEN Budget Iva Provinciaal Onderwijs - 2009 de heer Peter Hertog De Provincieraad, Gelet op het

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1402932 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - ontwerp van decreet houdende de wijziging van het decreet van 30 april 2009 betreffende de organisatie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400051 Verslag aan de Provincieraad betreft VENECO- algemene vergadering 30/01/2014 algemene vergadering

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 januari 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/1 Welzijn. Ouderen. Vernieuwing van de statuten,

Nadere informatie

Vlaamse regering. Besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevoegdheid, de samenstelling en de werking van de Vlaamse Havencommissie

Vlaamse regering. Besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevoegdheid, de samenstelling en de werking van de Vlaamse Havencommissie Vlaamse regering Besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevoegdheid, de samenstelling en de werking van de Vlaamse Havencommissie DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 juni 1985 op de

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, M. Declerck, J.M. Dedecker, D. Demarcke, L. Feys-Peelman, K. Devos, commissieleden

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT: Voorontwerp van decreet betreffende het Vlaams Pensioenfonds en het publieke pensioenstelsel voor de contractuele personeelsleden van de diensten van de Vlaamse overheid en andere besturen DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

Verzelfstandiging in het Gemeentedecreet

Verzelfstandiging in het Gemeentedecreet Verzelfstandiging in het Gemeentedecreet Verzelfstandiging in het gemeentedecreet Doel gemeentedecreet: gemeenten een keuzemenu aanbieden Twee soorten verzelfstandiging: - Intern: geen rechtspersoonlijkheid:

Nadere informatie

protocol nr. 332.1 068

protocol nr. 332.1 068 Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 332.1 068 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 20 JANUARI 2014 DIE GEVOERD

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 1e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0600053 betreft verslaggever PROJECTEN: CONTRACTUELE BEZETTING project 'kwalitatieve opvolging bouwwerken'

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het decreet van 7 maart 2008 inzake

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt:

De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt: De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt: Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid bedoeld in artikel 107quater van de Grondwet. Artikel 2 Bij het Ministerie

Nadere informatie

BEKNOPT INSTITUTIONEEL DOSSIER

BEKNOPT INSTITUTIONEEL DOSSIER BEKNOPT INSTITUTIONEEL DOSSIER BEKNOPT INSTITUTIONEEL DOSSIER Vlaamse overheid Decreet van 7 mei 2004 houdende vaststelling van het kader tot oprichting van de provinciale ontwikkelingsmaatschappijen (POM)

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 10e Directie Dienst 101 Economie Provincieraadsbesluit betreft SUBSIDIEREGLEMENT Subsidiëring van exportbevorderdende initiatieven Gecoördineerde tekst (Provincieraadsbesluiten van 9/12/1999, 12/12/2001,13/11/2003,

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 199.609 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 26 MEI 2003 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1403169 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte Opmaak inventaris in het kader van de projecten "Ruien" en "Groene

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG subsidie voor zorgcircuitvorming en specifieke aandachtsgroepen in de geestelijke gezondheidszorg (62/03b07/fm/05003) de heer

Nadere informatie

VR DOC.0277/4BIS

VR DOC.0277/4BIS VR 2018 2303 DOC.0277/4BIS SAMENWERKINGSAKKOORD TUSSEN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP, HET WAALSE GEWEST, DE GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE DUITSTALIGE GEMEENSCHAP BETREFFENDE DE OPRICHTING VAN

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1305869 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG globaal dossier ouderenzorg

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 juni 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/3 Samenwerkingsovereenkomst met het extern verzelfstandigd

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Ondernemen, ontvangen op 09/12/2014;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Ondernemen, ontvangen op 09/12/2014; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 04/2015 van 21 januari 2015 Betreft: aanvraag van het Agentschap Ondernemen om als rechtsopvolger van het Bestuur KMObeleid van de FOD Economie

Nadere informatie

Versie 30 mei 2008, definitief

Versie 30 mei 2008, definitief Overeenkomst inzake de uitvoering van het Operationeel Programma in het kader van Doelstelling 3 Europese Territoriale Samenwerking: INTERREG IV-A Grensregio Vlaanderen - Nederland Versie 30 mei 2008,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 1e Directie Dienst 12 Werving en Loopbaan Provincieraadsbesluit betreft AANPASSINGEN PERSONEELSFORMATIE EN FUNCTIEBESCHRIJVINGEN wijzigingen aan de personeelsformatie van de diensten 32, 33 en 34 + functiebeschrijving

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL INSTITUUT HEYNSDAELE - RONSE Reglement van orde - Protocol van verblijf, opvang, behandeling

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 23/06/2016

Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 23/06/2016 Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 23/06/2016 Agenda provincieraad (PR) OVERZICHT RAADSCOMMISSIES: COMMISSIE AZF ALGEMENE ZAKEN EN FINANCIËN 1 STE COMMISSIE BESTUURLIJKE ORGANISATIE, ALGEMENE

Nadere informatie

protocol nr Over

protocol nr Over Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 259.837 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 7 APRIL 2008 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

INHOUDELIJK EN FINANCIEEL JAARVERSLAG AGENTSCHAP Het Agentschap Integratie en Inburgering

INHOUDELIJK EN FINANCIEEL JAARVERSLAG AGENTSCHAP Het Agentschap Integratie en Inburgering 1. Het Agentschap Integratie en Inburgering Op 22 november 2013 stemde de Vlaamse regering in met de oprichting van het Agentschap Integratie en Inburgering (hierna afgekort tot het Agentschap ). Het Agentschap

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 03 januari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

BIJLAGE. Motivering van het voorliggende convenant

BIJLAGE. Motivering van het voorliggende convenant BIJLAGE CONVENANT VRIJWILLIGERSWERK IN UITVOERING VAN HET PROTOCOL BETREFFENDE DE SAMENWERKING TUSSEN DE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN EN DE PROVINCIES TIJDENS DEZE LEGISLATUUR Motivering

Nadere informatie