verslag vergadering 30 augustus 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "verslag vergadering 30 augustus 2008"

Transcriptie

1 verslag vergadering 30 augustus 2008 Aanwezig: Seppe Maes en Ward Van Hees (Jongenschiro), Jan Herrygers en Dennis Verheyen (KLJ Jongens), Gaetan Spoormans en Pascal Thijs. Verontschuldigd: Scouts, JRK, Chiro de Vraai en Bart Vosters NIEUWE GEZICHTEN Bij het begin van ieder werkjaar, verschijnen er vaak nieuwe gezichten rond onze vergadertafel. Of misschien kom je nog een laatste keer en weet je dat er vanaf volgende vergadering iemand anders voor jouw vereniging gaat komen. Of misschien heeft jouw vereniging wel een nieuwe hoofdleider. Kortom, het zit er dik in dat er hier en daar iets wijzigt, vandaar dat we nu, ondanks de lage opkomst en een gebrek aan nieuwe gezichten, twee lijsten rond laten gaan waarop alle wijzigingen kunnen worden aangebracht. Onze voorzitter is ook dit jaar weer bereid om bij jullie vereniging op bezoek te komen om een woordje uitleg te geven over de werking en doelstellingen van de jeugdraad. Mochten jullie met veel nieuwe leiding zitten en van dit aanbod gebruik willen maken, laat het dan even weten. Jan Herrygers stelt voor dat Gaetan bij het begin van het nieuwe schooljaar ook een keertje bij het leerlingenparlement van het St.-Clara langsgaat. Gaetan ziet dat wel zitten. Misschien gaat Jan zelfs mee, zodat Gaetan ineens vergezeld is van een jonger iemand die tot voor kort ook nog deel uitmaakte van het leerlingenparlement. DE ZOMERKAMPEN: EEN TERUGBLIK Ieder jaar vernemen wij graag hoe jullie kampen zijn geweest. Met alles nog fris in het geheugen doen we een rondje waarbij jullie de plezante en minder plezante momenten van het kamp met de anderen kunnen delen en we vernemen ook graag wat jullie vonden van het kampvervoer, de huurcontainers, de uitleendienst, De KLJ-jongens hadden tegenslag met de huurcontainer, die namelijk lek was. In het verleden hebben we daar meer problemen mee gehad. Pascal dringt er daarom bij de bestelling steeds op aan dat de containers waterdicht en proper moeten zijn. De container van de jongenschiro was ook een huurcontainer, maar die was wel in orde.

2 De gemeente beschikt momenteel over één container die wordt ingezet voor kampvervoer, de overige containers worden gehuurd. Een tweede container aankopen zou een gedeeltelijke oplossing kunnen zijn. Voor de rest hadden de KLJ-jongens wel een goed kamp. Hun kampplaats lag hoog en droog in tegenstelling tot het naburige kamp van een Chirogroep uit West-Vlaanderen, met als gevolg dat laatstgenoemde veel problemen had na een stevige regenbui. Verder hebben ze wel goed weer gehad. Het zwembad, met een doormeter van 4 meter, kwam dus goed van pas, ook om oververhitting tegen te gaan. De KLJ heeft dit jaar pater Luk op bezoek gekregen. Een reportage daarvan is gepubliceerd in het parochieblad. De Chirojongens hadden ook een goed kamp en een uitstekende kampplaats. Wel kregen ze te maken met een aantal ziekenhuisopnames (gebroken duim, gebroken sleutelbeen, ) en met buikgriep en andere ziekten. De WC s hebben hun diensten bewezen! GRABBELPAS: EEN TERUGBLIK Grabbelpas en Swap hebben een goed jaar achter de rug. Het totaal aantal leden bleef steken op 404, wat minder is dan de 458 van vorig jaar, maar anderzijds hadden we vóór 2007 nooit meer dan 400 deelnemers. Wat het aantal leden betreft mogen we dus zeker tevreden zijn, ook al omdat er geen deelnemers waren van het asielcentrum terwijl zij in het verleden steeds voor 20 à 25 deelnemers zorgden. In totaal tellen we zo n 3500 inschrijvingen voor de activiteiten, wat betekent dat er per deelnemer gemiddeld voor zo n 9 activiteiten werd ingeschreven. Die gegevens hebben we niet één voor één uitgeteld, maar kunnen we opvragen dankzij het programma dat we voor de jeugddienst hebben laten schrijven. Alle gegevens omtrent grabbelpas en speelpleinwerking worden hiermee bijgehouden. Het programma moest in de eerste plaats dienen voor de inschrijvingen van de activiteiten voor de grabbelpas. Die inschrijvingen zijn vlotter verlopen, de deelnemers kregen een duidelijke afdruk mee met de ingeschreven activiteiten en de kans op fouten werd verkleind. Ook het afleveren van de fiscale attesten zal in de toekomst veel vlotter kunnen verlopen. Toch nog even vermelden dat het vooral op aandringen van onze schepen is dat de jeugddienst voortaan over een dergelijk programma kan beschikken. Monitoren waren er dit jaar maar net voldoende en het waren voor 2/3 nieuwelingen. Een zeer jonge ploeg dus, maar er zaten een paar talenten bij, dus als die volgend jaar terugkomen ziet dat er goed uit. Van alle nieuwelingen was er slechts één die op dit moment niet voldoet en daardoor wat minder goed in de groep lag. SPEELPLEINWERKING: EEN TERUGBLIK Bij de speelpleinwerking gaat het gemiddeld aantal aanwezige kinderen vermoedelijk iets hoger uitvallen dan de zomer van De gegevens van de laatste week zijn niet mee verrekend, maar voorlopig ligt het gemiddelde op 42 kinderen per dag, het beste resultaat na Vorig jaar lag het gemiddelde op 41.

3 Zoals steeds was het op woensdag en vrijdagnamiddag rustiger dan op andere momenten. Tijdens het bouwverlof is het ook opvallend minder druk, Vrij Kermis heeft minder negatieve invloed op de opkomst, behalve wat monitoren betreft. De oudste groep trekt het minste volk, de laatste kleuterklasjes en de eerste leerjaren het meeste volk. Ook bij de speelpleinwerking was er geen overschot aan monitoren en was er vooral een tekort aan ervaren monitoren. Bepaalde periodes hebben we het met minder monitoren moeten doen dan vooropgesteld en er waren nogal wat wissels en vervangingen, wat dan vooral voor de kinderen nadelig was. Niet alle monitoren waren even gemotiveerd. Sommige verlangen een hogere vergoeding, wat binnen het systeem van vrijwilligersvergoeding niet mogelijk is. Daarbij dient te worden opgemerkt dat de meest gemotiveerde monitoren zich het minst om de vergoedingen bekommeren. Zowel bij grabbelpas als bij speelpleinwerking vinden we de laatste jaren opvallend weinig jongens bij de monitoren. Qua accommodatie wordt de heraanleg van het grasveld als positief ervaren, de ongelijke verharding van de speelplaats is dan weer een duidelijk minpunt. INFOPAGINA VOOR DE JEUGD In de loop van september willen we starten met een infopagina voor jeugd in Hoger Op. Bedoeling is dat de meeste van jullie activiteiten daarin kunnen worden opgenomen, zeker zaken die openstaan voor een ruimer publiek. We denken daarbij aan de werving, een fuif, koekjesverkoop, We zullen er ook de vergaderingen van de jeugdraad in opnemen. De activiteiten van het jeugdhuis kunnen er zeker ook in en eventuele activiteiten vanuit de jeugddienst (vb startdag inschrijvingen grabbelpas), of vanuit de sportdienst of andere diensten (vb. jeugdboekenweek,..) kunnen worden opgenomen. Het is de bedoeling dat iedere vereniging nu zo snel mogelijk de activiteiten voor de komende maanden doorgeeft. De eerste activiteiten zijn wellicht de wervingen. Bij de KLJ is dat 12, 13 en 14 september, bij de Chirojongens 14 september en bij de Scouts 21 september. Vermits de andere activiteiten nog moeten worden verzameld is de kans klein dat we de pagina tijdig rond krijgen voor de wervingen. We moeten alles overigens een kleine week voor de publicatiedatum al doorgeven. Pascal zal een versturen naar alle hoofdleiding met de vraag om de activiteiten van de komende maanden door te geven. De eerste infopagina voor de jeugd kan dan hopelijk eind september gepubliceerd worden in Hoger Op. VORMING We hebben het er al een paar keer over gehad, voor 2008, 2009 en 2010 beschikken we dankzij het jeugdbeleidsplan over kredieten voor vormingsinitiatieven.

4 Van de brandweer mogen we zeer binnenkort een voorstel verwachten voor brandblusoefeningen. Ze zijn momenteel in onderhandeling met de firma die een paar jaar geleden ook hier geweest is. Die beschikken over een trailer die uitgerust is met de nodige apparatuur om te kunnen blussen. Bedoeling is dat de oefeningen op zaterdag kunnen. Verder werkt het Rode Kruis nog aan een soort EHBO-marathon voor leiding van het jeugdwerk. Dat zou een cursus worden die op 1 dag kan worden gegeven. Volgens onze voorzitter zijn de voorbereidingen al ver gevorderd. Wellicht volgt daar binnenkort meer info over. Verder is het de bedoeling dat we organisaties die vorming kunnen geven naar hier laten komen. We zijn dan vooral op zoek naar organisaties die op zaterdag kunnen en vermits de meeste liever voor een kleinere groep werken, denken we dat best per leidingsploeg gewerkt wordt. Bij de opmaak van het jeugdbeleidsplan bleek er vooral vraag te zijn naar vorming omtrent ADHD en autisme, maar andere onderwerpen kunnen zeker ook worden voorgesteld. Pascal heeft al contacten gehad met een aantal organisaties die rond autisme en ADHD werken en vorming kunnen geven, maar om dit concreet af te spreken moeten we natuurlijk weten wie hiervoor interesse heeft en wanneer dit zou kunnen. Pascal stelt voor volgende week een bericht te sturen naar jullie hoofdleiding met de vraag welke vorming je voor de vereniging wenst, welke data voor jullie zouden kunnen, hoeveel leiding er vermoedelijk aanwezig gaat zijn, op welke locatie, zodat er over een 2 à 3 weken concrete afspraken kunnen worden gemaakt. PROJECTSUBSIDIE In het jeugdbeleidsplan hadden we vooropgesteld dat we dit jaar een nieuw reglement voor projectsubsidie zouden uitwerken. Vorige vergadering hadden we al gezegd dat we het reglement van de sportraad als vertrekpunt kunnen nemen. Dat is eenvoudig en duidelijk opgesteld. We overlopen het samen. Art 1. Jaarlijks wordt 3000 euro voorzien in het kader van de projectsubsidies. Art 2. De projectsubsidies worden verdeeld over maximaal 5 projecten per werkingsjaar. De geselecteerde projecten krijgen een tussenkomst van 50% in de kosten met een maximum van 600 euro. Art.3 Eenzelfde club kan geen twee opeenvolgende jaren in aanmerking komen voor deze subsidie. Evenementen waarvoor reeds andere gemeentelijke toelagen of tussenkomsten zijn voorzien kunnen geen aanspraak maken op een projectsubsidie. Art 4. De aanvraag dient te gebeuren via het daartoe bestemde aanvraagformulier dat door de sportdienst ter beschikking zal worden gesteld. Art 5. De projecten worden gekozen en toegekend door de subsidiecommisie, na voorafgaandelijk advies door de sportraad.

5 De aanvragen dienen te gebeuren uiterlijk 2 maanden voor de datum waarop het evenement zal plaatsvinden. Uiterlijk 1 maand na het evenement dient de club bewijzen voor te brengen van de daadwerkelijke organisatie, betalingsbewijzen en overzicht van de gemaakte kosten. Art 6. Het dient te gaan om een evenement ter promotie van de sport, maar met uitsluiting van eigen tornooien, sportkampen, eetfestijnen, Het evenement mag niet vallen binnen de evenementen die deel uitmaken van de normale clubwerking en het mag geen jaarlijks weerkerend evenement zijn. Het reglement kan als vertrekpunt dienen, maar de jeugdraad is de sportraad niet. De sportraad heeft veel meer aangesloten verenigingen waardoor het noodzakelijk is om een beperking op te leggen op het aantal aanvragen. Sportverenigingen mogen geen twee jaar op rij een aanvraag indienen, voor ons moet dat wel kunnen, eventueel zelfs meerdere aanvragen per jaar, zodat actieve verenigingen kunnen rekenen op een tussenkomst waar ze recht op hebben. Ons subsidiebedrag bedraagt jaarlijks 2500 i.p.v euro. Een afzonderlijke subsidiecommissie binnen de jeugdraad lijkt ons overbodig. Aanvragen en beslissingen kunnen worden genomen door de jeugdraad zelf. Ons oude reglement is in ieder geval te ingewikkeld, maar een aantal zaken daaruit kunnen we misschien wel behouden. Het oude reglement voorziet in een verdeling van de restsubsidies over de ingediende aanvragen als aanmoedigingstoelage. Misschien is dat wel iets om te behouden. Mogelijk staan er zo nog wel andere zaken in. Pascal zal het allemaal nog eens overlopen en een voorstel van reglement uitwerken dat per verstuurd zal worden aan de leden van de jeugdraad en de hoofdleiding, met de bedoeling dat we volgende vergadering, mits alle nodige aanpassingen, een nieuw reglement kunnen goedkeuren. ZWERFVUILACTIE 2009 De volgende zwerfvuilactie is in principe voorzien voor het voorjaar Hierbij dient te worden opgemerkt dat werkmeester Nick Erpels heeft laten weten dat het zwerfvuil net zo goed door gemeentewerkers kan worden opgehaald. Elke winter zijn er wel dagen dat er voor een aantal van de personeelsleden weinig werk is en dan kunnen zij het zwerfvuil gaan ophalen. Voor ons is het overigens al lang niet meer haalbaar om heel Arendonk een opruimbeurt te geven. Mochten we er toch voor opteren een zwerfvuilactie te organiseren, dan stelt Gaetan voor om ook de sportraad daarbij te betrekken. Na iedere wielerwedstrijd beland er immers een massa zwerfvuil in de wegbermen. We hebben de laatste zwerfvuilacties gemerkt dat er naast de verenigingen van de jeugdraad weinig medewerking was van andere verenigingen. Ook onze verenigingen staan er doorgaans niet om te springen. En vermits het zwerfvuil tegenwoordig door de gemeente wordt opgehaald stelt de vergadering daarom voor volgend jaar geen zwerfvuilactie te organiseren. Voorlopig houden we dit initiatief voor bekeken.

6 ACTIVITEITEN-/JEUGDRAADKALENDER Een aantal activiteiten zijn al doorgegeven bij het agendapunt voor de jeugdpagina. Andere activiteiten die overigens ook in de jeugdpagina kunnen: - 22/11 halve liter fuif KLJ Renova - 18/10 I Love Chiro (Chiro Centrum) Bemdhal VARIA Vorige keer werd door de Jongenschiro de vraag gesteld of de gemeente zou kunnen instaan voor het afrijden van het gras aan de lokalen. Een beetje naar de verwachtingen en eigenlijk ook wel logisch, kon daar niet op worden ingegaan. Maar de Jongenschiro heeft wel vernomen dat de gemeente het gras afrijdt aan de lokalen van de Chiro van de Vraai. Waarom daar wel en bij andere verenigingen niet? Pascal doet navraag. Volgende vergadering is gepland op zaterdag 4 oktober 2008.

verslag vergadering 4 oktober 2008

verslag vergadering 4 oktober 2008 verslag vergadering 4 oktober 2008 Aanwezig: Lucas Hulselmans (JH t Onkrooid), Eva Verbeek & Hanne Van den Maegdenbergh (Meisjeschiro Centrum), Seppe Maes & Steven Leyten (Jongenschiro Centrum), Sanne

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Te gast bij het KLJ Kampvervoer zomer 2013

Aanwezig: Verontschuldigd: Te gast bij het KLJ Kampvervoer zomer 2013 Aanwezig: Niels Bosmans (Jeugdhuis t Onkrooid), Chloë Blockx en Sofie Baeyens (Meisjeschiro), Mathias Magnus (Jongenschiro), Joris Herrygers (KLJ), Maxim Vervecken (Scouts), Nele Maris (Jeugd Rode Kruis),

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 24.05.2008 verslag vergadering Aanwezig: Niels Van Hoof (Scouts), Jan Herrygers & Dennis Verheyen (KLJ jongens), Kristof Van Gorp & Jan Vervecken (Jongenschiro Centrum), Elle Heyns (Meisjeschiro

Nadere informatie

verslag vergadering 4 april 2009

verslag vergadering 4 april 2009 verslag vergadering 4 april 2009 Aanwezig: Lucas Hulselmans ( JH t Onkrooid), Eva Verbeek en Hanne Van den Maegdenbergh (Meisjeschiro), Wouter Blockx en Steven Leyten (Jongenschiro), Anne Erpels (Chiro

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 23.02.2008 verslag vergadering Aanwezig: Stephanie Vandersmissen en Carolien Van Oerle (KLJ meisjes), Niels Van Hoof & Glenn Van Laarhoven (Scouts), Jan Herrygers (KLJ jongens), Maes Seppe &

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN 1 SPORTSUBSIDIE 2014-2019 Algemene bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Trainer: sporttechnisch

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 6.10.2007 verslag vergadering Aanwezig: Carolien Van Oerle & Stephanie Vandersmissen (KLJ meisjes), Lucas Hulselmans & Dimi De Jong ( t Onkrooid), Sander Bruynickx & Niels Van Hoof (Scouts),

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 Aanwezig: Chirojongens Groot-Vorst (Dieter Heus, Dries Peeters), Chiromeisjes Groot-Vorst (Britt Mondelaers), Chiromeisjes Veerle (Lise Vermeulen, Lotte Gielis),

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 12.01.2008 verslag vergadering Aanwezig: Stephanie Vandersmissen (KLJ meisjes), Niels Van Hoof & Glenn Van Laarhoven (Scouts), Dennis Verheijen & Jan Herrygers (KLJ jongens), Maes Seppe & Kristof

Nadere informatie

Te gast bij het JRK Vandaag mogen we vergaderen bij het Rode Kruis. Bedankt JRK!

Te gast bij het JRK Vandaag mogen we vergaderen bij het Rode Kruis. Bedankt JRK! Aanwezig: Sofie Baeyens (Meisjeschiro), Jens Lenaerts (Jongenschiro), Anouk De Laat (Chiro De Vraai), Bram Van Gestel en Joris Herrygers (KLJ), Lieselotte Segers en Vicky Van Gestel (JRK), Joke Segers

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 8.09.2007 verslag vergadering Aanwezig: Carolien Van Oerle & Stephanie Vandersmissen (KLJ meisjes), Lucas Hulselmans ( t Onkrooid), Nick Bols & Niels Van Hoof (Scouts), Dennis Verheijen (KLJ

Nadere informatie

verslag vergadering 16 mei 2009

verslag vergadering 16 mei 2009 verslag vergadering 16 mei 2009 Aanwezig: Hulselmans Lucas & Victor van Meerten (Jeugdhuis t Onkrooid), Eva Verbeek & Charlotte Stusz (Meisjeschiro Centrum), Steven Leyten (Jongenschiro Centrum), Anne

Nadere informatie

verslag vergadering 15 november 2008

verslag vergadering 15 november 2008 verslag vergadering 15 november 2008 Aanwezig: Lucas Hulselmans (Jeugdhuis t Onkrooid), Elise Maes & Eva Verbeek (Meisjeschiro Centrum), Steven Leyten & Seppe Maes (Jongenschiro Centrum), Anne Erpels &

Nadere informatie

Subsidiereglement jeugdbeleidsplan

Subsidiereglement jeugdbeleidsplan Subsidiereglement jeugdbeleidsplan Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 19 oktober 2009. HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Binnen de voorziene bedragen in het budget van het jeugdbeleidsplan,

Nadere informatie

Alcoholbandjes op fuiven

Alcoholbandjes op fuiven Aanwezig: Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Joris Herrygers en Lotte Caers (KLJ), Wendy Van Beek en Douwe Ravers (JRK), Stijn Van Hees (Pluswerking), Chelsea Vromans en Candy Vromans (leerlingenraad SCC),

Nadere informatie

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig:

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig: Algemene vergadering 14 januari 2015 Aanwezig: Chiro Heikant: Erin Maris en Dan Cuypers Scouts en Gidsen Vlaanderen: Valérie Eskens KLJ Jongens: Ilias Issaev KLJ Meisjes: Marlies Marien De Tofkes: Katelijne

Nadere informatie

verslag vergadering 21 februari 2009

verslag vergadering 21 februari 2009 verslag vergadering 21 februari 2009 Aanwezig: Lucas Hulselmans (JH t Onkrooid), Hanne Van den Maegdenbergh en Sarah Vandekerkhof (Meisjeschiro Centrum), Seppe Maes en Steven Leyten (Jongenschiro Centrum),

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN 1 SPORTSUBSIDIE 2008-2013 Algemene bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Trainer: sporttechnisch

Nadere informatie

Vergaderen bij Chiro De Vraai

Vergaderen bij Chiro De Vraai Aanwezig: Dien Spoormans & Janne De Clerck (Meisjeschiro Centrum), Jef Borgers & Douwe Ravers (Jongenschiro Centrum), Dien Appels (Chiro De Vraai), Lotte Caers & Wannes De Vocht (KLJ), Diede Ravers (Scouts),

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad van 30 april 2015 DATUM BESLISSING: 30 april 2015 DATUM BEKENDMAKING: 5 mei 2015 Artikel 1: het reglement

Nadere informatie

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 Aanwezig: Bestuur Jeugdraad Bestuursleden Ann-Sofie D Hollander, Timo De Wit, Jan-Frederik D Hollander, Sebastiaan Vergauwen, Jonas Fabré, Jana Van Grieken, Emma Staut,

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017

VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017 VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017 Aanwezig: Berre Gorrens (Chiro Rijkevorsel), Eefje Brosens (Chiro Rijkevorsel), Sophie Versmissen (Chiro Sint-Jozef), Liene Van Riel (Chiro Sint-Jozef), Zoë Van Dijck

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGDVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGDVERENIGINGEN Bijlage 1 SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGDVERENIGINGEN Het subsidiereglement voor de jeugdverenigingen wordt goedgekeurd zoals hierna vermeld : 1. Basistoelage - 35% van het ter beschikking gesteld krediet

Nadere informatie

Verslag JAL: 26 juni 2013

Verslag JAL: 26 juni 2013 Verslag JAL: 26 juni 2013 Aanwezigen: Joy Leysen, chiro Malderen Flor Vertongen, chiro Malderen Stijn Rampelbergh, chiro Malderen Victor Steemans, Scouts Londerzeel Bert Stoffels, Scouts Londerzeel Jordi

Nadere informatie

verslag vergadering 10 april 2010

verslag vergadering 10 april 2010 verslag vergadering 10 april 2010 Aanwezig: Lucas Hulselmans ( Jeugdhuis t Onkrooid), Sharon Lens & Eva Verbeek (Meisjeschiro Centrum), Steven Leyten (Jongenschiro Centrum), Sanne Van Hees & Nicky Delanoy

Nadere informatie

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Artikel 1 Met ingang van 1 januari 2014 kunnen alle jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Aanwezig: Dries Maerien, Niels Bosmans (JH t Onkrooid), Victor van Meerten

Aanwezig: Dries Maerien, Niels Bosmans (JH t Onkrooid), Victor van Meerten Verslag vergadering 14 mei 2011 Aanwezig: Dries Maerien, Niels Bosmans (JH t Onkrooid), Victor van Meerten (voorzitter), Joris Herrygers (KLJ), Stijn Van Hees (Plussers), Steven Leyten, Gert-Jan Versteynen

Nadere informatie

Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Rekeningnummer jeugdwerkinitiatief: Plaats kamp: Naam: Adres: Tel:

Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Rekeningnummer jeugdwerkinitiatief: Plaats kamp: Naam: Adres: Tel: Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Sint-Niklaas Gemeente 9150 Kruibeke INVULLEN IN DRUKLETTERS AANVRAAGFORMULIER VOOR KAMPSUBSIDIES Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Naam: Adres: Tel.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES SPORTVERENIGING

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES SPORTVERENIGING GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling vrijetijd d i e n s t s p o r t Markt 1-9890 GAVERE T 09 389 60 97 - F 09 384 89 63 sport@gavere.be Waarvoor

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD Het subsidiereglement werd, na positief advies van de jeugdraad dd 15 mei 2012, goedgekeurd in de openbare zitting van de gemeenteraad dd 9 juli 2012. Het reglement gaat in op 1

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 10.11.2007 verslag vergadering Aanwezig: Stephanie Vandersmissen (KLJ meisjes), Lucas Hulselmans ( t Onkrooid), Niels Van Hoof (Scouts), Dennis Verheijen (KLJ jongens), Charlotte Stusz & Eva

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 06.01.2007 verslag vergadering Aanwezig: Jasper Vangool (Jongenschiro Centrum), Stephanie Vandersmissen & Stefanie Viskens (KLJ meisjes), Roebi van Olmen & Anne Erpels (Chiro de Vraai), Bart

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 19.05.2007 verslag vergadering Aanwezig: Jasper Vangool & Seppe Maes (Jongenschiro Centrum), Stephanie Vandersmissen (KLJ meisjes), Lucas Hulselmans ( t Onkrooid), Vanessa Panis (Scouts), Roebi

Nadere informatie

Subsidiereglement voor organiserende sportverenigingen

Subsidiereglement voor organiserende sportverenigingen 2014-2019 Subsidiereglement voor organiserende sportverenigingen Inhoudsopgave Inhoudsopgave ----------------------------------------------------------------------- 1 Inleiding ------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Subsidiereglement jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019

Subsidiereglement jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019 Subsidiereglement jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019 Algemene bepalingen Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten op de begroting, voorziet het

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen

Nadere informatie

Uniform Gemeentelijk Politiereglement

Uniform Gemeentelijk Politiereglement Aanwezig: Wendy Van Beek en Lieselotte Segers (JRK), Joris Herrygers (KLJ), Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Niels Bosmans (jeugdhuis t Onkrooid), Joke Segers (schepen van jeugd) en Victor van Meerten

Nadere informatie

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen;

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Subsidiereglement 2014-2019 Gelet op artikel 42, 1 en 3, Gemeentedecreet; Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Gelet op het decreet

Nadere informatie

2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij

2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij AANWEZIGHEDEN aanwezige leden:, Anke, Merel, Kristof, Tom, Kim, Elissa, Debbie aanwezige waarnemers: Gerrit, Mieke verontschuldigd:

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Alle door het Gemeentebestuur erkende sportverenigingen (d.m.v. het erkenningreglement) kunnen

Nadere informatie

Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk

Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk StadLier Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk Algemene bepalingen Erkenningsvoorwaarden Werkingssubsidie Kadervorming Subsidie voor plaatselijke vormings- en informatieprojecten

Nadere informatie

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 8 september 2015 19.30u Scoutslokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: KSA: Jeroen, Kristof & Ann-Sophie SCOUTS: Anke KLJ: Kim, Tom & Elissa Speelplein: / aanwezige waarnemers:

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

Gemeentelijke subsidies voor sport

Gemeentelijke subsidies voor sport 1 Gemeentelijke subsidies voor sport Puntensysteem voor de toekenning van de subsidies aan sportverenigingen in de gemeente Wichelen. 1. Afspraken met het schepencollege en de gemeenteraad Dit puntensysteem

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk-

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Aanwezig: Verontschuldigd: 1. Goedkeuring + overloop vorig verslag: 2.Evaluatie Jeugdnamiddag: 3.Brandveiligheid vorming: Jurgen Bal (JC Blizzard) Robby

Nadere informatie

Jeugdraad 9 februari 2015

Jeugdraad 9 februari 2015 Jeugdraad 9 februari 2015 Aanwezig: Frauke, Ines, Nick, Karel, Kato, Jasmine, Leen, Fedra, Niels, Tibo Van Geijn, Lenja Verontschuldigd: Evie Wuytack, Michiel, Sanne, Ruben DC Afwezig 1. Goedkeuring vorig

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2010-2011

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2010-2011 Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2010-2011 IDENTIFICATIE: alles correct invullen AUB! NAAM SPORTCLUB :...... CONTACTPERSOON :... CONTACTADRES :. TELEFOONNR. :.. E-MAIL

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN ART. 1. ALGEMEEN 1.1. Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten verleent het

Nadere informatie

Chiro Erps-Kwerps Kampinschrijvingen met frietjes eten: in orde Taartenverkoop: in orde Weekend Guiters: in orde

Chiro Erps-Kwerps Kampinschrijvingen met frietjes eten: in orde Taartenverkoop: in orde Weekend Guiters: in orde Verslag Jeugdraad 7 juni 2016: Aanwezig: Erik (Voorzitter/Penningmeester), Tom, Wouter, Ruben (Chiro Erps-Kwerps), Nils (Chiro Everberg), Jens (JH Den Aap), Tom, Jana ( Scouts Kortenberg), Mit (jeugdconsulent),

Nadere informatie

Verslag vergadering 15 mei 2010

Verslag vergadering 15 mei 2010 Verslag vergadering 15 mei 2010 Aanwezig: Lucas Hulselmans (JH t Onkrooid), Sharon Lens (Meisjeschiro Centrum), Wouter Blockx en Steven Leyten (Jongenschiro Centrum), Sanne Van Hees en Nicky Delanoy (Chiro

Nadere informatie

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Verslag JAL 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Aanwezigen: Chiro Malegijs: Phil Drieghe Jeugdhuis Heidestip: Jannes Ilegems Scouts Londerzeel: Lore Leo Scouts Londerzeel: Britt Buelens Chiromeisjes

Nadere informatie

Jeugdraad Verslag Zitting van 27 november 2018

Jeugdraad Verslag Zitting van 27 november 2018 Jeugdraad Verslag Zitting van 27 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Brend Van Ransbeeck; de heer Luca Heylen; mevrouw Leen Lemmens; de heer Stijn Van Hout; de heer Seppe Bes; mevrouw Katelijne

Nadere informatie

Aanvraag Startsubsidie

Aanvraag Startsubsidie Aanvraag Startsubsidie Dit formulier 6 maand na de start van het jeugdwerkinitiatief, bezorgen aan het College van Burgemeester en Schepenen T.a.v. De gemeentelijke jeugddienst Grote Markt 1 9060 Zelzate

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen financieel

Nadere informatie

Nog steeds op zoek naar nieuwe jeugdraadvoorzit(s)ter Kandidaten? Suggesties?

Nog steeds op zoek naar nieuwe jeugdraadvoorzit(s)ter Kandidaten? Suggesties? Verslag jeugdraad 15.03.2012 Aanwezig - Els Op de Beeck Jeugddienst Sint-Amands els.opdebeeck@sint-amands.be - Kenneth De Schutter KLJ Oppuurs - Kristof Jacobs KLJ Oppuurs - Dylan Kaekelbergh KLJ Oppuurs

Nadere informatie

De secretaris verwelkomt iedereen. Het verslag van de vorige vergadering op 30/01/2014 wordt goedgekeurd.

De secretaris verwelkomt iedereen. Het verslag van de vorige vergadering op 30/01/2014 wordt goedgekeurd. Verslag jeugdraad 20/03/2014 Aanwezig - Joris Croket Jeugddienst Sint-Amands joris.croket@sint-amands.be - Diete De Smet Chirojongens Sint-Amands - Ruben Vantomme Chirojongens Sint-Amands - Benjamin Helsen

Nadere informatie

Contactpersoon: Jeroen Kersschot

Contactpersoon: Jeroen Kersschot AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail:... www.jonginbeveren.be Wie komt in aanmerking voor een subsidie?

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1.1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen Art. 1.1.1. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer. Art.

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK Jeugd Houthalen-Helchteren Pastorijstraat 30 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN. T: 011/492.098 E: dries.vandebeeck@houthalen-helchteren.be

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen

Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen VERENIGING: Gemeentebestuur Nevele Sportdienst ONTVANGEN: / 2017 vak bestemd voor de sportdienst Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen Voor wie geldt deze subsidieaanvraag? De

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Subsidiereglement jeugdwerk (GR 18/9/2018) Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Modaliteiten 1 Dit reglement regelt enerzijds de betoelaging door de gemeente Berlaar van de erkende jeugdverenigingen

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max.

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max. AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Jeugddienst Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Fax 03 750 10 40 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail: jeroen.kersschot@beveren.be of

Nadere informatie

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK DOEL EN PERIODE De subsidiëring van het jeugdwerk heeft tot doel het jeugdwerk financieel te ondersteunen zodat zij hun werking behouden, verder uitbouwen en differentiëren.

Nadere informatie

Cursusvoorstel Pieter-Jan

Cursusvoorstel Pieter-Jan Aanwezig: Lore Mijnendonckx en Benjey Van Beers ( t Onkrooid), Dien Spoormans en Kaatje Blockx (Meisjeschiro), Wouter Vandekerkhof en Wout Heyns (Jongenschiro), An-Katrien Noben en Karlijn Vanlimbergen

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie en overschotten Heistse sportverenigingen

Reglement werkingssubsidie en overschotten Heistse sportverenigingen Reglement werkingssubsidie en overschotten Heistse sportverenigingen Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente worden subsidies verleend volgens de normen en voorwaarden

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen Artikel 1. Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Meerhout kan jaarlijks subsidies verlenen aan erkende jeugdhuizen en jeugdverenigingen van Meerhout die werken met vrijwilligers, en dit binnen de

Nadere informatie

Verontschuldigd: Vicky van Gestel (JRK), Niels Bosmans (JH t Onkrooid), Meisjeschiro.

Verontschuldigd: Vicky van Gestel (JRK), Niels Bosmans (JH t Onkrooid), Meisjeschiro. Aanwezig: Brent Leyten & Jens Lenaerts (Jongenschiro), Anouk De Laat (Chiro De Vraai), Joris Herrygers (KLJ), Michiel Lefelon & Floris Lens (Scouts), Lieselotte Segers (JRK), Dries Maeriën (JH t Onkrooid),

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse

Nadere informatie

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel.

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. 1 Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. Aan de jeugdraad wordt een nominatief bedrag van 1.500 toegekend

Nadere informatie

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Artikel 1: Krediet Voor zover er een krediet in de begroting wordt ingeschreven, kan het gemeentebestuur een basis-, project-

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar DEEL 1: basissubsidie: 20% van de subsidie

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar DEEL 1: basissubsidie: 20% van de subsidie Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2016-2017 IDENTIFICATIE: alles correct invullen AUB! NAAM SPORTCLUB :...... CONTACTPERSOON :... CONTACTADRES :. TELEFOONNR. :.. E-MAIL

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN - WORTEGEM-PETEGEM. Om als sportvereniging gesubsidieerd te worden gelden onderstaande subsidiëringvoorwaarden:

SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN - WORTEGEM-PETEGEM. Om als sportvereniging gesubsidieerd te worden gelden onderstaande subsidiëringvoorwaarden: SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN - WORTEGEM-PETEGEM Om als sportvereniging gesubsidieerd te worden gelden onderstaande subsidiëringvoorwaarden: ALGEMENE VOORWAARDEN Art.1. Art.2. Art.3. Art.4. Binnen

Nadere informatie

Subsidiereglement Sportverenigingen

Subsidiereglement Sportverenigingen Subsidiereglement Sportverenigingen HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN Artikel 1: Definities Sportvereniging: groepering van mensen die zich structureel en duurzaam heeft georganiseerd met als primaire doelstelling

Nadere informatie

Gelet op het advies van de gemeentelijke jeugdraad d.d. 2 oktober 2004;

Gelet op het advies van de gemeentelijke jeugdraad d.d. 2 oktober 2004; De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 9 juni 1993 houdende de subsidiëring van gemeentebesturen en de Vlaamse gemeenschapscommissie inzake het voeren van een jeugdwerkbeleid gewijzigd op 6 juli 2003;

Nadere informatie

Win een speelplein voor Arendonk!

Win een speelplein voor Arendonk! Aanwezig: Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Joris Herrygers (KLJ), Wendy Van Beek (Jeugd Rode Kruis), Max van de Ven (Scouts), Joke Segers (schepen van jeugd), Kaat van de Kerkhof (voorzitter

Nadere informatie

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden aan de erkende sportclubs uit Kluisbergen, die een aanvraagdossier

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag Glenn Dufraing stond niet bij de aanwezigen bij het laatste verslag.

1. Goedkeuring verslag Glenn Dufraing stond niet bij de aanwezigen bij het laatste verslag. Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 september 2015 Aanwezig: Dagelijks Bestuur Jeugddienst Wiedes VIB KLJ KSA JH Korridor Seniorenraad Gemeente Lore Van Herck Wouter Luyckx

Nadere informatie

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC VERSLAG Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april 2018 19.15u Plaats: Collegezaal ABC Aanwezig: Sander Boel (ondervoorzitter), Wannes Vyvey (scouts Sint-Johannes), Ellen De Vos (jeugdhuis), Annelies Tack

Nadere informatie

AV3 8 FEBRUARI KLJ Kasterlee Let the beer flow 7/3/2020. KLJ Kasterlee Freak Out 31/10/2020. KLJ LKasterlee Kermisfuif 26/9/2020

AV3 8 FEBRUARI KLJ Kasterlee Let the beer flow 7/3/2020. KLJ Kasterlee Freak Out 31/10/2020. KLJ LKasterlee Kermisfuif 26/9/2020 AANWEZIGEN AV3 8 FEBRUARI 2019 Iris Geuens Dagelijks Bestuur Jente van Gorp Chirojongens Kasterlee Gitte Wouters Jeugdconsulente Stien Dierckx KJL Kasterlee Ken Dierckx Chiro + Dagelijks Nel Baeyens KLJ

Nadere informatie

VERSLAG 20 mei u00

VERSLAG 20 mei u00 VERSLAG 20 mei 2008 20u00 JEUGDRAAD MAASEIK Jeugdhuis De Kick Aanwezig: Maarten Lemmens (JH De Kick), Sepp Thilkens (JH De Kick), Tom Vranken (Chiro NRT), Bregt Vastmans (Chiro NRT), Koen Pijls (Scouts),

Nadere informatie

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse In werking vanaf werkjaar 2014-2015 1.1. Algemene bepalingen art. 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentelijke begroting en het

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: Toepassingsgebied

HOOFDSTUK I: Toepassingsgebied Reglement projectsubsidie jeugd Gelet op artikel 57 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet het jeugdbeleidsplan 2011-2013; goedgekeurd door de gemeenteraad d.d. 18 oktober 2010; Gelet op het subsidiereglement

Nadere informatie

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Jeugdraad 28 november 2013 1. Verslag vorige vergadering 2. Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Zichtrekening 1243,22 euro Spaarrekening 19122,62 euro 3. Beurtrol plakzuilen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

Hoe waren de Dag en Nacht van de jeugdbeweging?

Hoe waren de Dag en Nacht van de jeugdbeweging? Aanwezig: Eliane Meeuws en Dien Spoormans (Meisjeschiro Centrum), Jef Borgers en Dauwe Ravers (Jongenschiro Centrum), Kaat Van Houdt en Dien Appels (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Wannes De Vocht (KLJ

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG JEUGDVERENIGINGEN

WERKINGSVERSLAG JEUGDVERENIGINGEN WERKINGSVERSLAG JEUGDVERENIGINGEN TIP: neem er het gemeentelijk subsidiereglement bij! WERKJAAR:... AANVRAAG WERD INGEDIEND OP:... A. GEGEVENS VERENIGING NAAM VERENIGING:... JEUGDWERKVORM: JEUGDBEWEGING

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 27 oktober 2011 Art. 1. Toelagen inzake het volgen van kadervorming Art. 1.1. Binnen de betoelaging van de Vlaamse regering, volgens

Nadere informatie

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN sport formulier 14 AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN Dit formulier moet volledig ingevuld en met de gevraagde bijlagen terug bezorgd worden bij de gemeentelijke sportdienst, Snellegemsestraat

Nadere informatie

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld:

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: Reglement beleidssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1: aard Binnen de perken door de gemeenteraad op

Nadere informatie

Subsidiereglement Impulssubsidie 2009-2013 te Maarkedal

Subsidiereglement Impulssubsidie 2009-2013 te Maarkedal Subsidiereglement Impulssubsidie 2009-2013 te Maarkedal Strategische doelstelling: Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleiders en jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen, aangesloten bij

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Artikel 1: IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Elke Zultse sportvereniging die een jeugdopleiding aan zijn leden aanbiedt, erkend

Nadere informatie

NIEUWE VERTEGENWOORDIGERS JEUGDRAAD NIEUWE HOOFDLEIDING

NIEUWE VERTEGENWOORDIGERS JEUGDRAAD NIEUWE HOOFDLEIDING Verslag vergadering 1 oktober 2011 Aanwezig: Niels Bosmans (JH t Onkrooid), Francesca Deswert en Anouk Vanhove (Meisjeschiro), Steven Leyten (Jongenschiro en ondervoorzitter), Anouk De Laat (Chiro De Vraai),

Nadere informatie