VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC"

Transcriptie

1 VERSLAG Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC Aanwezig: Sander Boel (ondervoorzitter), Wannes Vyvey (scouts Sint-Johannes), Ellen De Vos (jeugdhuis), Annelies Tack en Jana De Wilde (KLJ), Lotte Van Rumst en Yentl De Wit (Chiro Meerdonk), Maaike De Rudder (schepen), Ine Opgenhaffen (Afdelingshoofd Sport Jeugd Burgerzaken), Femke Lanssens (Jeugd) Verontschuldigd: Servaas Rooman (voorzitter) Afwezig: scouts Bermijn Agenda Voorstelling aanwezigen Punt 1: goedkeuring vorig verslag (20/12/2017) Inleiding de ondervoorzitter vraagt of er opmerkingen zijn geen opmerkingen Besluit goedgekeurd Punt 2: mededelingen Inleiding Dienst Jeugd geeft enkele aandachtspunten mee. Dienst Jeugd: Stefanie wordt vervangen door Femke Lanssens tot midden september. Je kan de dienst bereiken op het centrale telefoonnummer , via mail of in het nieuwe Administratief en Bestuurscentrum. Jeugdmaps.be: Elke jeugdvereniging is aangeduid op de website. Om aanspraak te kunnen maken op de vrijstelling van onroerende voorheffing moet echter ook een gebouw zijn aangeduid. Als dit voor 15 april gebeurt, kan de vrijstelling reeds gebruikt worden voor het aanslagjaar Elke jeugdvereniging is hiermee in orde, m.u.v. Chiro Interjeugdig. Dit wordt verder opgevolgd door Jeugd. Speelbos: Het speelbos is momenteel niet toegankelijk door de verontreiniging op de Sint-Helenasite. Tot wanneer deze maatregel duurt is voorlopig nog niet duidelijk.

2 Speelpleinwerking en Grabbelpas: Dit jaar wordt de speelplein- en tienerwerking georganiseerd van maandag 2 juli tot vrijdag 31 augustus. De speelpleinwerking maakt opnieuw gebruikt van GC De Route en het speelveld. De tienerwerking heeft vermoedelijk opnieuw het jeugdhuis als uitvalsbasis. Er zal ook 1 activiteit van de Grabbelpas doorgaan aan het jeugdhuis. We zoeken momenteel nog verantwoordelijken voor het speelplein en de Grabbelpas. Je kandidatuur indienen als jobstudent kan nog tot 15 april. Besluit kennisname Punt 3: jaarplanning Inleiding De jaarplanning wordt overlopen Dag van de jeugd: Zoals tijdens vorige vergadering is afgesproken dat de jeugdverenigingen zullen deelenemen aan de theatervoorstelling Meneer Linh op zondag 6 mei Hieromtrent zijn nog een aantal onduidelijkheden. Hoe staat het met de werkgroep voor de -12 jarigen, wat is intussen vastgelegd betreffende de picknick,? Het gewenste aantal zitplaatsen per vereniging werd doorgegeven aan dienst Welzijn. Er is nog geen actie ondernomen vanuit de werkgroep om een activiteit te voorzien voor de -12 jarigen. De aanwezigen vragen rond binnen de vereniging. Femke zal de personen die zich hiervoor hebben opgegeven contacteren en herinneren bij het versturen van het verslag. Picknick is een groot woord. De deelnemers brengen zelf een lunchpakket mee en krijgen een versnapering aangeboden. Wat hieromtrent concreet is afgesproken is nog vrij onduidelijk (waar, wanneer, wat bij slecht weer ). Femke neemt hiervoor contact op met de dienst Welzijn. Jeugdradenbijeenkomst: Op donderdagavond 17 mei organiseert het Waso (regionaal overleg van jeugddiensten, schepenen van jeugd en jeugdraad) een jeugdradenbijeenkomst in Temse. De concrete vormingen die zullen gegeven worden die avond, worden later nog bevestigd. Meer info volgt. De schepen zal alvast aanwezig zijn. Acties drugpunt: Drugpunt Waas is op zoek naar een evenement om een nieuwe, ludieke actie te doen. Op het lokaal drugoverleg kwam de vraag of er interesse is om een promillepolice actie te doen op de braderij in De Klinge (7/07) of Sint-Gillis-Waas (4/08). De jeugdverenigingen hebben hier positieve ervaringen mee, op ludieke manier dingen duidelijk maken. KLJ Sint-Gillis-Waas heeft eventueel interesse om deel te nemen aan de nieuwe actie op hun fuif bij het Sportfeest. Het contact verloopt rechtstreeks met Drugpunt Waas. Voor de braderij in De Klinge neemt Femke contact op met Chiro Interjeugdig (De Klinge). De verenigingen geven aan dat dit voor hen soms moeilijk is aangezien zij meestal ook zelf met een standje op de braderij staan.

3 Bevrijdingsfeesten: Tijdens het weekend november 2018 worden de bevrijdingsfeesten georganiseerd. Op zondag is er een bevrijdingsstoet waar de inbreng van de jeugdverenigingen interessant is. Zij kunnen tijdens de stoet een tafereel uitbeelden, maar bijvoorbeeld ook een eetkraam uitbaten tijdens dit weekend. Tegen 30 april Jeugdhuis heeft mogelijk interesse. De overige verenigingen lijken weinig interesse te hebben. Dag van de Jeugd - Werkgroep -12 jarigen: Femke neemt contact op met de leden die zich opgegeven hebben om hieraan mee te werken Dag van de Jeugd: Femke neemt contact op met dienst Welzijn i.v.m. afspraken rond de picknick Promillepolice: Drugpunt Waas contact laten opnemen met Chiro Interjeugdig De Klinge i.v.m. interesse voor de braderij in De Klinge. Ludieke actie Drugpunt Waas: KLJ fuif is kandidaat. Femke geeft dit door aan Drugpunt Waas, verder contact verloopt via hen. Punt 4: gemeentelijke speelterreinen Inleiding Er is in 2018 een budget van ongeveer om de speelterreinen op te frissen. Het dossier is momenteel in voorbereiding om naar de gemeenteraad gebracht te worden. Het idee: enkele nieuwe toestellen in Jan Hendrickxhof, Vendelierstraat, Vosdreef en Bagonie. De afboording op een aantal terreinen herstellen. Er is vanuit de verenigingen geen vraag naar nieuwe toestellen aangezien zij weinig gebruik maken van de speelterreinen. Chiro Meerdonk gebruikt wel het voetbalveld aan het speelterrein in de Teerlingstraat. Scouts Sint-Johannes vraagt vaste anti-vandalisme doelen. Er wordt nagekeken waar deze geplaatst kunnen worden. Ze vragen ook of het mogelijk is om de treurwilg aan het multisportterrein op de Houtvoortsite te snoeien. Zij maken geregeld gebruik van de speeltuin en het BMX-parcours op de Houtvoortsite maar zij vinden geen aanpassingen aan de speeltoestellen nodig. Besluit Kennisname Punt 5: jeugdhuis stand van zaken Inleiding de ondervoorzitter geeft het woord aan Ellen. Ellen (nieuwe voorzitter Jeugdhuis) overloopt de stand van zaken en de nieuwe bestuursleden. Eind juni openingsfuif. Oproep aan alle jeugdverenigingen om daar aanwezig te zijn. Opgelet: Het Jin café vindt ook plaats in die periode. Ellen neemt hierover contact op met de scouts (Mano of Wout) De scouts is zeer tevreden dat het jeugdhuis opnieuw open gaat. Ze staan erachter en willen zeker tappers voorzien. Besluit kennisname

4 Punt 6: kampvervoer Inleiding Vanaf mei kan de aanvraag voor kampvervoer/sportkoffer ingediend worden. Het aanvraagformulier wordt via mail verstuurd. Aanvraag indienen kan tot 1 juni, gegevens van chauffeurs moeten voor de zomer doorgegeven worden. Vraag om het formulier nu reeds te versturen (mag in de toekomst in maart/april). De jeugdverenigingen zijn blij dat ze dit kampervervoer via de gemeente aangeboden krijgen. De verenigingen zien de sportkoffers zeker als iets positief. De chiro heeft echter veel materiaal zelf en zou graag ook tijdens de zomer gebruik kunnen maken van de themakoffers (grote gezelschapsspelenkoffer). De scouts vindt de sportkoffers handig aangezien deze een aanvulling zijn op hun eigen materiaal en ze zo in verschillende groepen kunnen werken. Besluit Femke mailt het formulier naar de jeugdverenigingen en vraagt na of de themakoffers ook tijdens de zomer gebruikt kunnen worden. Punt 7: rondje jeugdverenigingen Chiro Meerdonk: Hun brievenbus hangt momenteel vast aan Stekelbees. Dit gebouw wordt afgebroken en nu zouden zij graag willen weten of ze hun brievenbus op een paal mogen plaatsen. Ze hebben ook de vraag of er een bordje enkel laden en lossen mag geplaatst worden. Nu wordt het pad vaak gebruikt door Okra, verhuur aan andere groepen, Doordat het pad niet heel breed is rijden deze mensen vaak met hun wiel door het gras waardoor dit steeds kapot gereden wordt. Het gras moet ook voor een stuk opnieuw ingezaaid worden. Zowel de parochie als de gemeente hebben beloofd dit te doen maar dit is nog niet gebeurd. Femke bekijkt dit met Groen. KLJ: Zij vragen een oplossing voor de putten in het toegangspad naar hun lokaal. Jeugdhuis: Geen opmerkingen Scouts: Zij hebben opnieuw hun intrek genomen in hun lokaal. Ze voorzien een opening maar hiervoor is nog geen datum vastgelegd. Hun materiaalhok moet nog verplaatst worden. Hiervoor willen zij in 2019 een aanvraag indienen. Ook zij willen, net als de KLJ, graag een oplossing voor de putten in de toegangsweg naar hun lokaal. Daarnaast vragen zij zich ook af wanneer de bouw op de gronden voor hun lokaal zal starten. Ze zijn intussen op de hoogte dat het R-terrein op de Houtvoortsite mag opnieuw gebruikt worden. De data waarop de korfbal gebruik maakt van het terrein worden doorgegeven. In sommige andere gemeenten wordt een weekendje georganiseerd met de jeugdraad. Dit is misschien een idee om mee te nemen. Daarnaast is ook algemene tevredenheid over de terugbetaling van vormingen. Bij andere gemeenten is dit vaak anders. Besluit Femke doet navraag bij de betrokken diensten i.v.m. het bordje laden en lossen, brievenbus en toegangswegen. Data waarop de korfbal gebruik maakt van het R-terrein worden doorgegeven aan de scouts en KLJ.

5 Punt 8: datum en locatie volgende vergadering De volgende vergadering wordt opnieuw via een doodle vastgelegd. De voorkeur gaat uit naar oktober. De vergadering zal doorgaan in het scoutslokaal van Sint-Johannes. Punt 9: rondleiding ABC Inleiding Ine schetst de dienstverlening De vraag komt vanuit de verenigingen of er een brochure kan gemaakt worden met alle informatie i.v.m. de jeugdverenigingen. Op die manier zijn bv. ook nieuwe inwoners op de hoogte. Besluit Femke bekijkt de vraag naar een brochure met Communicatie.

Punt 2: nieuw werkjaar: werking, samenstelling en voorzitterschap, communicatie

Punt 2: nieuw werkjaar: werking, samenstelling en voorzitterschap, communicatie VERSLAG Verslag jeugdraad Datum: woensdag 17 oktober 2018 Plaats: scoutslokaal Sint-Johannes Aanwezig: Sander Boel, Mano Wilssens, Eline De Boeck (scouts Sint-Johannes),Femke Lanssens en Eline Verstraeten

Nadere informatie

Zomervakantie 2017 Knuffelpas

Zomervakantie 2017 Knuffelpas V.U. Gemeente Sint-Gillis-Waas, Chris Lippens (burgemeester), Burgemeester Omer De Meyplein 1, 9170 Sint-Gillis-Waas Zomervakantie 2017 Knuffelpas Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar Tijdelijke verhuis

Nadere informatie

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD Woensdag 22 april - 12u. 13u. Raadzaal gemeentehuis 1. Voorstelling kinder- en jongerenraad Op dinsdag 21 april keurde de gemeenteraad de kinder- en jongerenraad goed. Dat

Nadere informatie

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Verslag JAL 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Aanwezigen: Chiro Malegijs: Phil Drieghe Jeugdhuis Heidestip: Jannes Ilegems Scouts Londerzeel: Lore Leo Scouts Londerzeel: Britt Buelens Chiromeisjes

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015:

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Aanwezig: Gabriëlla (Voorzitter), Ruben, Tom, Wouter (Chiro Erps-Kwerps), Dave (JH t Excuus), Mathias, Hans (Scouts Kortenberg), Jens, Thibaud (JH Den Aap), Pieter (JH

Nadere informatie

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd.

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd. Algemene vergadering 3 maart 2016 19u30 Chiro Heikant Aanwezig: Chiro Heikant: Daan Cuypers, Erin Maris Jeugdhuis: Jonathan Labiche Speelplein Kriebels: Tom Linden KLJ jongens en meisjes: Heylen Ricky,

Nadere informatie

KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar

KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar Zomervakantie 2013 Een organisatie van gemeentebestuur Sint-Gillis-Waas TIJDELIJKE VERHUIS JEUGDDIENST Deze zomer verhuist de jeugddienst tijdelijk naar

Nadere informatie

Verslag JAL: 26 juni 2013

Verslag JAL: 26 juni 2013 Verslag JAL: 26 juni 2013 Aanwezigen: Joy Leysen, chiro Malderen Flor Vertongen, chiro Malderen Stijn Rampelbergh, chiro Malderen Victor Steemans, Scouts Londerzeel Bert Stoffels, Scouts Londerzeel Jordi

Nadere informatie

Chiro Erps-Kwerps Kampinschrijvingen met frietjes eten: in orde Taartenverkoop: in orde Weekend Guiters: in orde

Chiro Erps-Kwerps Kampinschrijvingen met frietjes eten: in orde Taartenverkoop: in orde Weekend Guiters: in orde Verslag Jeugdraad 7 juni 2016: Aanwezig: Erik (Voorzitter/Penningmeester), Tom, Wouter, Ruben (Chiro Erps-Kwerps), Nils (Chiro Everberg), Jens (JH Den Aap), Tom, Jana ( Scouts Kortenberg), Mit (jeugdconsulent),

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 4 december 2014 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 4 december 2014 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 4 december 2014 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris),

Nadere informatie

2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij

2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij AANWEZIGHEDEN aanwezige leden:, Anke, Merel, Kristof, Tom, Kim, Elissa, Debbie aanwezige waarnemers: Gerrit, Mieke verontschuldigd:

Nadere informatie

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 Aanwezig: Bestuur Jeugdraad Bestuursleden Ann-Sofie D Hollander, Timo De Wit, Jan-Frederik D Hollander, Sebastiaan Vergauwen, Jonas Fabré, Jana Van Grieken, Emma Staut,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Verslag Zitting van 17 juni 2019

College van burgemeester en schepenen Verslag Zitting van 17 juni 2019 College van burgemeester en schepenen Verslag Zitting van 17 juni 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Erik Van Roelen; de heer Thomas Dubois; de heer Kris Jacobs; mevrouw Elke Boogaerts; mevrouw Ingrid

Nadere informatie

Jeugdraad Verslag Zitting van 27 november 2018

Jeugdraad Verslag Zitting van 27 november 2018 Jeugdraad Verslag Zitting van 27 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Brend Van Ransbeeck; de heer Luca Heylen; mevrouw Leen Lemmens; de heer Stijn Van Hout; de heer Seppe Bes; mevrouw Katelijne

Nadere informatie

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Jeugdraad 28 november 2013 1. Verslag vorige vergadering 2. Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Zichtrekening 1243,22 euro Spaarrekening 19122,62 euro 3. Beurtrol plakzuilen

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 25 agustus 2015 @ Gemeentehuis Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulent Chiro Lange Jo Chiro Lange Jo Chiro Ixagodo Chiro Ixagodo De Flodder De Flodder Chiro-KSA-Poelkapelle

Nadere informatie

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig:

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig: Algemene vergadering 14 januari 2015 Aanwezig: Chiro Heikant: Erin Maris en Dan Cuypers Scouts en Gidsen Vlaanderen: Valérie Eskens KLJ Jongens: Ilias Issaev KLJ Meisjes: Marlies Marien De Tofkes: Katelijne

Nadere informatie

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad.

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad. Verslag van de zitting van de algemene vergadering van 1 oktober 2016, 10.00 uur, jeugdlokalen KLJ Ravels-Eel Aanwezig: Ruben Van Nooten (jeugdconsulent, secretaris), Patrick Van den Borne (schepen), Tom

Nadere informatie

SCHEPENCOLLEGE VAN 03 JUNI Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 27 mei 2019

SCHEPENCOLLEGE VAN 03 JUNI Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 27 mei 2019 1425 SCHEPENCOLLEGE VAN 03 JUNI 2019 1. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 27 mei 2019 2. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Facturen Sint-Helena - betaalbaarstelling

Nadere informatie

De secretaris verwelkomt iedereen. Het verslag van de vorige vergadering op 30/01/2014 wordt goedgekeurd.

De secretaris verwelkomt iedereen. Het verslag van de vorige vergadering op 30/01/2014 wordt goedgekeurd. Verslag jeugdraad 20/03/2014 Aanwezig - Joris Croket Jeugddienst Sint-Amands joris.croket@sint-amands.be - Diete De Smet Chirojongens Sint-Amands - Ruben Vantomme Chirojongens Sint-Amands - Benjamin Helsen

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 5 januari 2016:

Verslag Jeugdraad 5 januari 2016: Verslag Jeugdraad 5 januari 2016: Aanwezig: Erik (Penningmeester), Jolien, Wouter, Ruben, Céline (Chiro Erps-Kwerps), Zoe, Janne, Gilles, (Chiro Everberg), Tom (Scouts Kortenberg), Jens, Sander (JH Den

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk-

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Aanwezig: Verontschuldigd: 1. Goedkeuring + overloop vorig verslag: 2.Evaluatie Jeugdnamiddag: 3.Brandveiligheid vorming: Jurgen Bal (JC Blizzard) Robby

Nadere informatie

SCHEPENCOLLEGE VAN 08 APRIL 2019

SCHEPENCOLLEGE VAN 08 APRIL 2019 SCHEPENCOLLEGE VAN 08 APRIL 2019 A1. - Cel Beleidsondersteuning - Cel beleidsondersteuning - Klacht m.b.t. agendering en notulering gemeenteraad 28 februari 2019 - kennisname 1. - Cel Beleidsondersteuning

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 6/02/2016 1. Opvolging vorig verslag Het vorig verslag werd goedgekeurd, zonder opmerkingen. 2. Infrastructuursubsidie Chiro Eine - De nieuwbouw komt aan het speelplein aan

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD 1 / 8 ONDERWERP/PLAATS Algemene Vergadering DATUM/TIJD Donderdag 001 23565/95 Contact Hellen Volckaert Stad Zottegem Beislovenstraat 4 9620 Zottegem 09 367 91 98 jeugddienst@zottegem.be AANWEZIG Elke Van

Nadere informatie

Sportkampen Sint-Gillis-Waas

Sportkampen Sint-Gillis-Waas In deze folder zijn de sportkampen opgenomen die toegankelijk zijn voor alle jeugdige inwoners. Sportkampen voor eigen leden: neem rechtstreeks contact op met je sportclub (bijv. LRV Sint-Egidius). V.U.:

Nadere informatie

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 8 september 2015 19.30u Scoutslokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: KSA: Jeroen, Kristof & Ann-Sophie SCOUTS: Anke KLJ: Kim, Tom & Elissa Speelplein: / aanwezige waarnemers:

Nadere informatie

Zomervakantie 2019 Knuffelpas

Zomervakantie 2019 Knuffelpas V.U. Gemeente Sint-Gillis-Waas, Maaike De Rudder (burgemeester), Burgemeester Omer De Meyplein 1, 9170 Sint-Gillis-Waas Zomervakantie 2019 Knuffelpas Voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar Voorwoord Hey

Nadere informatie

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd.

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd. Jeugdraadvergadering 19 november 2009 Aanwezig: Else De Wachter (schepen jeugd) Loes Troch (jeugdconsulent) Stijn Espagnet (voorzitter jeugdraad) Kim Vanden Brande (ondervoorzitter jeugdraad) Tom Lamberts

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK In Opwijk wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen, goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting

Nadere informatie

VERSLAG TOOGPRAAT 21 JUNI 2018

VERSLAG TOOGPRAAT 21 JUNI 2018 VERSLAG TOOGPRAAT 21 JUNI 2018 Aanwezig: Bestuur Jeugdraad Voorzitter Secretaris Jeugdconsulent Bestuursleden Emma Staut Toon Daems Jeroen Kersschot Ann-Sofie D Hollander, Timo De Wit, Jan-Frederik D Hollander,

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

SCHEPENCOLLEGE VAN 29 APRIL Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 23 april 2019

SCHEPENCOLLEGE VAN 29 APRIL Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 23 april 2019 1065 SCHEPENCOLLEGE VAN 29 APRIL 2019 1. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 23 april 2019 2. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Facturen Sint-Helena - betaalbaarstelling

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Bart Van Dosselaer, Sylvain De Boey, Machteld Van Raemdonck, Marleen

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 22 maart 2014 @ Moeder Baekelandt Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo Chiro Ixagodo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt KLJ Langemark KSA

Nadere informatie

WELKOM. Algemene Vergadering 27 maart 2014 STEM Zwijgershoek. Goedkeuring vorig verslag Opmerking bij stemrecht politieke jongerenverenigingen

WELKOM. Algemene Vergadering 27 maart 2014 STEM Zwijgershoek. Goedkeuring vorig verslag Opmerking bij stemrecht politieke jongerenverenigingen Algemene Vergadering 27 maart 2014 STEM Zwijgershoek WELKOM Goedkeuring vorig verslag Opmerking bij stemrecht politieke jongerenverenigingen 1 AGENDA Voorstelling Dilemma 14/18 spel Rondje deeljeugdraden

Nadere informatie

Speelplein: alle info

Speelplein: alle info Speelplein: alle info Een organisatie van gemeente Sint-Gillis-Waas met ondersteuning van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk Terugblik zomer 2018 Wat is speelpleinwerking? Speelpleinwerk is een unieke jeugdwerkvorm

Nadere informatie

SCHEPENCOLLEGE VAN 19 AUGUSTUS Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 5 augustus 2019

SCHEPENCOLLEGE VAN 19 AUGUSTUS Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 5 augustus 2019 SCHEPENCOLLEGE VAN 19 AUGUSTUS 2019 1. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 5 augustus 2019 2. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Facturen Sint-Helena - betaalbaarstelling

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Jeugdraad 29 augustus 2016

Jeugdraad 29 augustus 2016 Jeugdraad 29 augustus 2016 Aanwezig: Hannes, Nick, Karel, Ruben, Geoffrey, Justine, Frauke, Evie, Sanne Verontschuldigd: Phaedra, Jasmine en Laura Afwezig: Niels, Stef 1. Goedkeuring vorig verslag a. Geen

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286

Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286 Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286 1. "Lokale Helden" & "Dag van de jeugdbeweging in cc" (toelichting door HJ en cc) 2. Goedkeuring vorig verslag 3. Massaspektakel 2016 4. Advies begroting Leopoldsburg

Nadere informatie

AANVRAAG VRIJWILLIGERSWERK JEUGDWERK SINT-LIEVENS-HOUTEM 2017

AANVRAAG VRIJWILLIGERSWERK JEUGDWERK SINT-LIEVENS-HOUTEM 2017 AANVRAAG VRIJWILLIGERSWERK JEUGDWERK SINT-LIEVENS-HOUTEM 2017 Iedereen die in 2017 zestien jaar is of wordt kan zich kandidaat stellen als vrijwilliger. Een vrijwilliger met attest animator verdient dit

Nadere informatie

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 14 december 2013 10u KSA-lokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: Tom, Merel, Ben, Annelies, Jan aanwezige waarnemers: Kathleen, Gerrit verontschuldigd: Elissa, Kim,

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017

VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017 VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017 Aanwezig: Berre Gorrens (Chiro Rijkevorsel), Eefje Brosens (Chiro Rijkevorsel), Sophie Versmissen (Chiro Sint-Jozef), Liene Van Riel (Chiro Sint-Jozef), Zoë Van Dijck

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 7 SEPTEMBER 2012 KSA-LOKAAL KEMMEL

VERSLAG JEUGDRAAD 7 SEPTEMBER 2012 KSA-LOKAAL KEMMEL VERSLAG JEUGDRAAD 7 SEPTEMBER 2012 KSA-LOKAAL KEMMEL Aanwezig: - Schepen: Geert Vandewynckel - Voorzitter: Thijs Platteau - Consulent jeugddienst: Saskia Candry en Lies Werbrouck - Chiro Wij(t)schateren:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE JEUGDRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE JEUGDRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE JEUGDRAAD COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden -

Nadere informatie

REPORTAGE: SPEELTERREIN KOUDE KEUKEN (BRUGGE)

REPORTAGE: SPEELTERREIN KOUDE KEUKEN (BRUGGE) NOTA REPORTAGE: SPEELTERREIN KOUDE KEUKEN (BRUGGE) Datum: 1 augustus 2007 REPORTAGE: SPEELTERREIN KOUDE KEUKEN (BRUGGE) 1 augustus 2007 pagina 1 > 5 1 Speelterrein Koude Keuken (Brugge) 1.1 KORT In t kort

Nadere informatie

SCHEPENCOLLEGE VAN 07 MEI Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 29 april 2019

SCHEPENCOLLEGE VAN 07 MEI Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 29 april 2019 SCHEPENCOLLEGE VAN 07 MEI 2019 1. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 29 april 2019 2. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Facturen Sint-Helena - betaalbaarstelling

Nadere informatie

Lieselot Vanholder Voorzitter x. Hanne Volckaert Ondervoorzitter x. Arno Vandenschrieck Secretaris x. Karlien Moonens Penningmeester x

Lieselot Vanholder Voorzitter x. Hanne Volckaert Ondervoorzitter x. Arno Vandenschrieck Secretaris x. Karlien Moonens Penningmeester x aanwezig verontschuldigd afwezig VERSLAG JEUGDRAAD 31 januari 2015 AANWEZIGHEDEN Naam / Vereniging Functie Lieselot Vanholder Voorzitter Hanne Volckaert Ondervoorzitter Arno Vandenschrieck Secretaris Karlien

Nadere informatie

Alcoholbandjes op fuiven

Alcoholbandjes op fuiven Aanwezig: Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Joris Herrygers en Lotte Caers (KLJ), Wendy Van Beek en Douwe Ravers (JRK), Stijn Van Hees (Pluswerking), Chelsea Vromans en Candy Vromans (leerlingenraad SCC),

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

Verontschuldigden: Els Van De Wiele, Natascha Forde, Kirsten Heyrman, kinesitherapeuten

Verontschuldigden: Els Van De Wiele, Natascha Forde, Kirsten Heyrman, kinesitherapeuten Verslag Veranderteam 7 ELZ Datum: 28/03/2019 12:00 14:00 Locatie: Vergaderzaal SEL Waasland Lamstraat 2a, 9100 Sint-Niklaas Aanwezigen: zie bijlage Verontschuldigden: Els Van De Wiele, Natascha Forde,

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 5 OKTOBER 2018

VERSLAG JEUGDRAAD 5 OKTOBER 2018 VERSLAG JEUGDRAAD 5 OKTOBER 2018 Aanwezig: Pluym Seppe (Chiro Rijkevorsel), Adriaensen Liam (Chiro Rijkevorsel), Sophie Versmissen (Chiro Sint-Jozef), Fleur Van den Eynde (Chiro Sint-Jozef), Vermeiren

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel-

Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel- Verslag Jeugdraad 4 maart 2009 - JH Echo te Steenokkerzeel- Aanwezig: Robby Van Eycken (JH Echo) Arriane Vanhellemont (Chiro Perk) Simon Mattelé (Voorzitter) Ruben Buelens (Scouts Steenokkerzeel) Ben Buelens

Nadere informatie

Uitreiking Jong & Wijs Prijs

Uitreiking Jong & Wijs Prijs Uitreiking Jong & Wijs Prijs De Stad Gent heeft voor het eerst de Jong & Wijs Prijs uitgereikt. De prijs beloont mensen en organisaties die zich inzetten om van Gent een kind- en jeugdvriendelijke stad

Nadere informatie

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving STATUTEN Gemeenteraad 14 januari 2014 Statuten stedelijke jeugdraad Waregem Titel I Een inleidende omschrijving De stedelijke jeugdraad van Waregem is het parlement waar jongeren, met interesse voor het

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 20/11/2014

Verslag jeugdraad 20/11/2014 Verslag jeugdraad 20/11/2014 Aanwezig - Tom De Bleser Jeugdraadvoorzitter tom.de.bleser@gmail.com - Bart De Schutter Schepen voor jeugd bart.deschutter@sint-amands.be - Joris Croket Jeugddienst Sint-Amands

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel-

Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel- Verslag Jeugdraad 18 november 2008 - Scouts Perk Steenokkerzeel- Aanwezig: Verontschuldigd: 1.Goedkeuring vorig verslag: 2.Evaluatie Brandveiligheid: 3.Infrastructuursubs idie: Robby Van Eycken (JH Echo)

Nadere informatie

Jeugdraad: 2 december, FOS 207

Jeugdraad: 2 december, FOS 207 Jeugdraad: 2 december, FOS 207 Aanwezig: Celien De Grande (KSA Oostkapjes), Sim Deeren (SPWOK), Arne Den Baes (KSA Ten Rode), Eline De Voogt (JRK Oostkamp), Kenneth Cleynhens, (Natuurpunt), Liam Colignon

Nadere informatie

Verslag JAL. 27 mei 2016 GC Gerard Walschap

Verslag JAL. 27 mei 2016 GC Gerard Walschap Verslag JAL 27 mei 2016 GC Gerard Walschap Aanwezigen: Robbe Vandeputte, Chiro jongens Steenhuffel Nic Vertongen, Chiro jongens Steenhuffel Enya Teirlinck, Chiro meisjes Londerzeel Eva Laenen, Chiro meisjes

Nadere informatie

Jeugdraad 17 oktober 2016

Jeugdraad 17 oktober 2016 Jeugdraad 17 oktober 2016 1. Verwelkoming Aanwezig: Emiel en Charlotte (de Boechoutse), Schaney en Aline (JRK), Kaat (KSA), Dorien, Lotte en Manon (Gidsen), Timoti en Mathias (Scouts Boechout), Jonathan

Nadere informatie

SCHEPENCOLLEGE VAN 04 MAART Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Gebruik gemeentelijke zalen - toelatingen

SCHEPENCOLLEGE VAN 04 MAART Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Gebruik gemeentelijke zalen - toelatingen SCHEPENCOLLEGE VAN 04 MAART 2019 1. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Gebruik gemeentelijke zalen - toelatingen Beslist 2. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Verontschuldigd: Wouter (onafhankelijke), Shayan (ondervoorzitter), Andreas (JH Den Aap), Noor (Chiro Erps-Kwerps), Timo (Jeugd Rode Kruis)

Verontschuldigd: Wouter (onafhankelijke), Shayan (ondervoorzitter), Andreas (JH Den Aap), Noor (Chiro Erps-Kwerps), Timo (Jeugd Rode Kruis) Verslag Jeugdraad 7 mei 2019: Aanwezig: Gill (voorzitter), Kasper (penningmeester), Ewout, Jonas (Chiro Erps-Kwerps), Ronaldo, Kobe, Lotte (Chiro Everberg), Steffi, Laura (JH Den Aap), Marjon (Jeugd Rode

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER AUGUSTUS 2014

SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER AUGUSTUS 2014 SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER 2013-31 AUGUSTUS 2014 AANVRAAGFORMULIER VOOR JEUGDSUBSIDIES Naam vereniging:... Wij, ondergetekenden Secretaris van de vereniging: en voorzitter van de

Nadere informatie

Westhoek Vrijetijd Anders vzw

Westhoek Vrijetijd Anders vzw Westhoek Vrijetijd Anders vzw Want iedereen heeft recht op vrije tijd Westhoek Vrijetijd Anders vzw Westhoek Vrijetijd Anders of WVA is een vrijetijdszorgorganisatie. Dit wil zeggen dat wij vrijetijdsactiviteiten

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 11-02-2019 Tijd 13:00-14:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Jan

Nadere informatie

Vergadering gemeentelijke jeugdraad

Vergadering gemeentelijke jeugdraad Vergadering gemeentelijke jeugdraad Zitting dd. 27 april 2013 Aanwezig VKSJ Wakken: Jana Delagrange, Indra Vanoverbeke KLJ Dentergem: Mannens Stijn, Jolien Haverbeke Kernelle Dentergem: Isabeau De Rijcke,

Nadere informatie

1. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd.

1. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd. Algemene vergadering 20 november 2017 19u30 Raadzaal gemeentehuis Markt 1 Aanwezig: Chiro Heikant: Jasmine Van Camp Gidsen Berlaar: Wenke Coppens Scouts Berlaar: Lot De Meester KLJ jongens: Robin Heylen

Nadere informatie

Zittingsverslag van de OCMW-raad

Zittingsverslag van de OCMW-raad fnzegem ANZEGEM Zittingsverslag van de OCMW-raad Zitting van: Aanwezig: dinsdag 12 maart 2019 Koen Tack, Voorzitter Gino Devogelaere, Burgemeester Johan Delrue, Yannick Ducatteeuw, Anja Desmet, Christophe

Nadere informatie

Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter)

Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter) Jeugdraad 25/01/2014 Aanwezig: JH Guuk, Scouts Oetingen, KLJ Strijland, Chiro Windekind, Chiro Uidekrij, Scouts Gooik, Evelyne Schoukens (voorzitter) Verontschuldigd: Chiro Were Di, Chiro Kester Verslag:

Nadere informatie

º In zitting van. heeft het college van burgemeester en schepenen: - kennisgenomen - goedgekeurd - gunstig geadviseerd

º In zitting van. heeft het college van burgemeester en schepenen: - kennisgenomen - goedgekeurd - gunstig geadviseerd NOTA AAN HET SCHEPENCOLLEGE Datum: 20 mei 2017 Dienst: Secretariaat adviesraden Kenmerk: AB/058 Betreft: Verslag vergadering Jeugdraad 20 mei 2017 Bijlagen: eventuele bijlagen zijn toegevoegd aan origineel

Nadere informatie

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (voorzitter/open Jeugdwerk), Jefferie Maes (Open Jeugdwerk), Anaïs Gevaert (Chiro Kanjo), Marlies Nachtergaele (Chiro Kanjo),

Nadere informatie

50ste verjaardag scoutsgroep De Wouw bewijst dat Gents jeugdwerk springlevend is

50ste verjaardag scoutsgroep De Wouw bewijst dat Gents jeugdwerk springlevend is 50ste verjaardag scoutsgroep De Wouw bewijst dat Gents jeugdwerk springlevend is Op zaterdag 18 februari 2017 viert scoutsgroep De Wouw uit Gentbrugge haar 50- jarig bestaan met een fototentoonstelling

Nadere informatie

in afwachting tot samenstelling Uitvoerend Bureau - Niek Lyphout

in afwachting tot samenstelling Uitvoerend Bureau - Niek Lyphout Verslag Algemene Vergadering datum zondag 14/04/2013 uur 09.30u plaats JC. De 4link - Iepersestraat 52G - Moorslede volgende vergadering niet nader bepaald voorzitter in afwachting tot samenstelling Uitvoerend

Nadere informatie

Vergaderen bij KLJ. Ledenwervingen

Vergaderen bij KLJ. Ledenwervingen Aanwezig: Marlies Meeus en Brent Jansen (jeugdhuis t Onkrooid), Dien Spoormans (Meisjeschiro), Dien Appels (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Wannes De Vocht (KLJ), Diede Ravers (Scouts), Bart Horemans (Pluswerking

Nadere informatie

Beleids- En BeheersCyclus #Jeugd

Beleids- En BeheersCyclus #Jeugd ADVIES Beleids- En BeheersCyclus #Jeugd www.jeugdraadblg.be JIC t LOFT - JEUGDRAAD BLANKENBERGE VAN MONSSTRAAT 19, 8370 BLANKENBERGE E: INFO@JEUGDRAADBLG.BE W: WWW.JEUGDRAADBLG.BE OPMERKINGEN Met het document

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren. Vrijdag 04 maart 2016

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren. Vrijdag 04 maart 2016 Aanwezig: Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 04 maart 2016 DB Lentekind Jeugdconsulent Don Bosco JH Korridor KSA KLJ Wiedes VIB Eveline Van Bogaert Nathalie Van Bogaert Lore

Nadere informatie

Vergaderen bij Chiro De Vraai

Vergaderen bij Chiro De Vraai Aanwezig: Dien Spoormans & Janne De Clerck (Meisjeschiro Centrum), Jef Borgers & Douwe Ravers (Jongenschiro Centrum), Dien Appels (Chiro De Vraai), Lotte Caers & Wannes De Vocht (KLJ), Diede Ravers (Scouts),

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014

VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014 VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014 Aanwezigheden Aanwezig: Bruno (voorzitter), Aaron (ondervoorzitter), Wouter (secretaris), den Joe, Sint-Lieven, Haegepoorters, Den draai, Chiro D, JRK, Kadullen (te laat),

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 28-01-2019 Tijd 14:00-15:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Sandra

Nadere informatie

We stellen voor deze vragenlijst één maal per jaar te gebruiken.

We stellen voor deze vragenlijst één maal per jaar te gebruiken. Vragenlijst Lokaal Drugoverleg Inleiding Binnen de alcohol- en drugpreventiesector weten we dat een dynamisch lokaal drugoverleg een belangrijke basis en voorwaarde vormt om binnen de gemeente een werkbaar

Nadere informatie

Het verslag van de vorige jeugdraad is nog niet gemaakt. We koppelen dit terug op de jeugdraad van mei.

Het verslag van de vorige jeugdraad is nog niet gemaakt. We koppelen dit terug op de jeugdraad van mei. VERSLAG AV 28 maart 2019 Aanwezigen: Louise Van Rompaye (Chiro Morkhoven), Leonie De Preter (Chiro Morkhoven), Josse Timperman (Chiro Noorderwijk), Bjorn Truyts (Chiro Noorderwijk), Paulien Huyskens (Gidsen),

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 24 juni 2014 om 20u Locatie: Raadzaal gemeentehuis

Verslag jeugdraad 24 juni 2014 om 20u Locatie: Raadzaal gemeentehuis Z o u t l e e u w Verslag jeugdraad 24 juni 2014 om 20u Locatie: Raadzaal gemeentehuis Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Sara Deconninck en Lise Hoebrechts (Sint-Leonardusscouts), Nick

Nadere informatie

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010.

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Werkjaar:

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 9 november 2013 @ De Flodder + andere lokalen Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt KLJ Langemark KSA

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013 Aanwezig: Dagelijks Bestuur Jeugddienst Beerse VIB KLJ Vlimmeren Don Bosco KSJ Lentekind Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013 Sara Gers Annelien Poels Wouter Luyckx

Nadere informatie

Sara Gers. Geert van de Lisdonk. Davy Bollansée. Mathias Eyckens

Sara Gers. Geert van de Lisdonk. Davy Bollansée. Mathias Eyckens Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 5 april 2013 Aanwezig: Dagelijks bestuur: Jeugdconsulente: Scouts en gidsen: Wiedes: JH Korridor: KLJ Vlimmeren: Don Bosco: VKSJ Beerse:

Nadere informatie

Goedkeuring vorig verslag Overzicht goedgekeurde aanvragen voor subsidies staan er niet in (milieu, renovatie, ) o Staan er nooit in OK

Goedkeuring vorig verslag Overzicht goedgekeurde aanvragen voor subsidies staan er niet in (milieu, renovatie, ) o Staan er nooit in OK Verslag Jeugdraad Datum: 4 oktober 2015 Aanwezig: Mireille Helderweirdt (jeugdconsulente) Eveline Martens (voorzitter) Simon Van der Spiegel (voorzitter) Julie Devers (penningmeester) Martijn Saelens (secretaris)

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke Jeugdraad Boechout en Vremde (GJR)

Statuten Gemeentelijke Jeugdraad Boechout en Vremde (GJR) Statuten Gemeentelijke Jeugdraad Boechout en Vremde (GJR) Artikel 1 In de gemeente Boechout-Vremde werd een gemeentelijke jeugdraad (GJR) opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 24/04/2014

VERSLAG JEUGDRAAD 24/04/2014 VERSLAG JEUGDRAAD 24/04/2014 Aanwezigheden Aanwezig: Robbert Neckebroek (jeugdconsulent), Aaron De Ruyver (ondervoorzitter), Wouter Maes (secretaris) (te laat), FOS, Joe-English, Den Draai, Chiro D, JRK,

Nadere informatie

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel.

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. 1 Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. Aan de jeugdraad wordt een nominatief bedrag van 1.500 toegekend

Nadere informatie

VERSLAG TOOGPRAAT 21 FEBRUARI 2019

VERSLAG TOOGPRAAT 21 FEBRUARI 2019 VERSLAG TOOGPRAAT 21 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Bestuur Jeugdraad Voorzitters Secretaris Jeugdconsulent Schepen Bestuursleden Preventiewerker Emma Staut & Jan-Frederik D Hollander Toon Daems Jeroen Kersschot

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

Verslag jeugdraad. Datum: 3 oktober Aanwezig:

Verslag jeugdraad. Datum: 3 oktober Aanwezig: Verslag jeugdraad Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Mireille Helderweirdt Jeugdconsulent Hanna Courtijn Schepen van jeugd Simon Van der Spiegel Voorzitter Eveline Martens Voorzitter Martijn Saelens Secretaris

Nadere informatie

AV3 8 FEBRUARI KLJ Kasterlee Let the beer flow 7/3/2020. KLJ Kasterlee Freak Out 31/10/2020. KLJ LKasterlee Kermisfuif 26/9/2020

AV3 8 FEBRUARI KLJ Kasterlee Let the beer flow 7/3/2020. KLJ Kasterlee Freak Out 31/10/2020. KLJ LKasterlee Kermisfuif 26/9/2020 AANWEZIGEN AV3 8 FEBRUARI 2019 Iris Geuens Dagelijks Bestuur Jente van Gorp Chirojongens Kasterlee Gitte Wouters Jeugdconsulente Stien Dierckx KJL Kasterlee Ken Dierckx Chiro + Dagelijks Nel Baeyens KLJ

Nadere informatie