verslag vergadering 15 november 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "verslag vergadering 15 november 2008"

Transcriptie

1 verslag vergadering 15 november 2008 Aanwezig: Lucas Hulselmans (Jeugdhuis t Onkrooid), Elise Maes & Eva Verbeek (Meisjeschiro Centrum), Steven Leyten & Seppe Maes (Jongenschiro Centrum), Anne Erpels & Sanne Van Hees (Chiro de Vraai), Jan Herrijgers (KLJ-jongens), Sander Bruyninckx (Scouts Carpe Diem), Jan Melis (JRK), Bea Bax (Pluswerking), Bart Vosters (Schepen van jeugd), Gaetan Spoormans (voorzitter jeugdraad) en Pascal Thijs (secretaris jeugdraad). Verontschuldigd: Pieter Maes en Niels Van Hoof (Scouts Carpe Diem) ST.-KATHARINA Vorige vergadering hadden we enkele leden van de cultuurraad op bezoek. Zij vroegen ons om in het laatste weekend voor St.-Katharina, of een ander weekend in november, tijdens de werking samen met de jongste leden lampionnetjes te maken. De KLJ vertelde ons vorige vergadering al dat zij dit reeds jaren doen. De Meisjeschiro gaat dit jaar ook lampionnetjes maken, terwijl de Jongenschiro er niet voor te vinden is. Mochten ze verplicht worden, dan willen ze het wel doen, maar eigenlijk liever niet. De Chiro van de Vraai weet dat ze daar in de gemeenteschool Voorheide werk van maken, dus zij gaan er niets rond doen. Vorige vergadering werd ook voorgesteld om lokale acties op poten te zetten ter gelegenheid van St.-Katharina. Zowel de Cultuurraad als de Jeugdraad, alsook het gemeentebestuur zijn namelijk voorstander de kinderen zoveel mogelijk in eigen buurt te laten gaan zingen, i.p.v. ze naar de markt te lokken zoals dat vroeger het geval was. We hebben toen beslist via de gemeentelijke berichtgeving een oproep te doen en bestaande buurtwerkingen die reeds iets doen omtrent St.-Katharina per brief te contacteren. Zij zouden namelijk op een financiële tussenkomst van de gemeente kunnen rekenen. Het schepencollege heeft wel een paar beperkingen opgelegd. Zo komen enkel de kosten voor ingrediënten voor (warme) chocolademelk en vers gebakken wafels in aanmerking. De buurtverenigingen krijgen deze ingrediënten op kosten van de gemeente. Andere zaken, zoals bijvoorbeeld een borrel voor de ouders, of snoep i.p.v. gebakken wafels, kunnen wel, maar dan niet op kosten van de gemeente. De bedoeling is gespreid over de gemeente zo een aantal lokale acties te bekomen.

2 Na vorige vergadering had de KLJ laten weten geïnteresseerd te zijn en de bestaande acties zoals die van de buurtverenigingen van de Grens, De Brulen, Bosvelden en Berendonk, kregen van ons een brief en gaan hier vermoedelijk aan deelnemen. N.a.v. de publicatie in de gemeentelijke berichtgeving, zal er ook in de Vloed een standje komen en in de Wampenberg t.h.v. de Neerstraat. Dat brengt het totaal voorlopig dus op 7. Hoe moeten de aankopen nu gedaan worden? De burgemeester stelt alvast het volgende voor: Buurt/straatverenigingen geven gewenste ingrediënten door aan gemeente. Gemeente zorgt dat de benodigdheden worden besteld en opgehaald. Verenigingen komen hun ingrediënten ophalen op het gemeentehuis. Winkeliers factureren ingrediënten aan de gemeente. Ongeopende verpakkingen met lange houdbaarheid komen terug naar gemeente. Alle deelnemers kregen pas nog een brief met de laatste richtlijnen. Er werd niets afgesproken omtrent het budget. Uiteindelijk zullen de kosten voor chocomelk en ingrediënten voor wafels wel meevallen. Volgend jaar kunnen we bekijken of er een maximum per initiatief moet worden opgelegd. Mogelijk is het ook praktischer om subsidies toe te kennen, maar zoals gezegd moeten we dat na afloop bekijken. De deelnemende verenigingen werden in ieder geval reeds gevraagd te laten weten hoeveel zangertjes ze hebben gehad en hoe de actie is verlopen. SUBSIDIES Hoe zit het met de ingediende aanvragen voor gemeentelijke subsidies? In principe moesten de meeste al een tijdje zijn ingediend, maar voor een aantal subsidies zijn er nauwelijks aanvragen binnen gekomen. We overlopen het samen: Subsidie jeugdhuis: Werkingsverslag 2007 nog niet ingediend; subsidie kan bijgevolg nog niet worden uitbetaald. Verslag a.u.b. zo snel mogelijk indienen. Kampsubsidie 2008: Kampsubsidie voor 2008 wordt berekend a.d.h.v. gegevens kampen De aanvraag van de Scouts was nog achter maar is recent ingediend. De deelnemerslijst zat er nog niet bij, maar Sander gaat die nog per bezorgen. De andere verenigingen hebben allemaal een volledige aanvraag ingediend. Kampsubsidie 2009: De kampsubsidie voor 2009 wordt berekend a.d.h.v. de gegevens van het kamp van dit jaar. Omdat alles nu nog vers in het geheugen zit en de papieren nog niet te ver zijn weggelegd, is het beter ook nu al een aanvraag in te dienen. De aanvragen van de Jongenschiro en van de Chiro van de Vraai ontbreken nog. De aanvragen van de Chiro van de Vraai worden volgende week ingediend en Seppe gaat de informatie doorgeven aan de hoofdleiding.

3 Toelage security: Dit is een nieuwe subsidie waar we lang op hebben aangedrongen bij de gemeente. Vanaf 2008 hebben we hiervoor een reglement en een krediet van euro. Voorlopig ziet het er echter naar uit dat er maar één aanvraag zal worden ingediend, en dan nog door de fanfare. De KLJ merkt op dat zij dit jaar ook een keer gebruik gemaakt hebben van security. Jan was in de veronderstelling dat ze daarvoor een aanvraag hadden ingediend, maar volgens Pascal is dat niet zo. Pascal gaat nu een formulier bezorgen aan Evelien Henderieckx die dan de aanvraag voor de KLJ in orde kan brengen. De KLJ is daarmee de enige jeugdvereniging die gebruik maakt van deze subsidie. In de begrotingsvoorstellen voor 2009 zal alvast worden voorgesteld de kredieten terug te brengen naar euro, wat op basis van 2008 nog veel te veel is, maar we kunnen alleen maar hopen dat er meer aanvragen gaan komen. Ledenwerving: Er werd een aanvraag voor ledenwerving ingediend door de Scouts, de Jongenschiro, de Meisjeschiro, KLJ-jongens, KLJ-meisjes. Er kan nog een aanvraag worden ingediend door de Chiro van de Vraai, de Pluswerking en jeugdhuis t Onkrooid. t Onkrooid heeft wel een vorm van ledenwerving gehad, maar gaan daarvoor toch geen subsidie aanvragen. Projectsubsidie: Voor de projectsubsidie hebben we een nieuw reglement. Ledenwerving wordt voortaan via een afzonderlijke subsidie geregeld (zie hierboven). Ook de cursus Helpertje en Junior Helper van het JRK komen niet meer in aanmerking voor projectsubsidie, maar worden wel via kredieten voor vorming terugbetaald. De Dag van de Jeugdbeweging werd vorig jaar ook nog aanzien als project. Vanaf dit jaar worden die kosten eveneens via afzonderlijke kredieten betaald. Door het wegvallen van al deze uitgaven blijft het volledige subsidiebedrag voortaan beschikbaar voor echte projecten, maar voor 2008 is er voorlopig nog geen aanvraag ingediend! Vermoedelijk komt Schoefzakkerock wel in aanmerking. De Scouts gaan de betalingsbewijzen opsnorren en Sander heeft een tijdje geleden van Pascal al een aanvraagformulier ontvangen. En is er dit jaar een Jogifuif geweest bij de Scouts? Die was er inderdaad, maar daar hebben ze geen zaal voor moeten huren en de andere kosten vielen ook mee. Het is zelfs niet zeker dat daar nog betalingsbewijzen van zijn, dus vermoedelijk volgt hiervan geen aanvraag. Alle andere verenigingen kunnen best eens terugkijken op hetgeen ze dit jaar hebben georganiseerd dat ruimer gaat dat de gewone werking. Misschien zit er wel iets tussen dat in aanmerking kom voor projectsubsidie. Aanvragen hiervoor kunnen nog tot eind november worden ingediend. Vormingssubsidie Voor de vormingssubsidie werden er heel wat aanvragen ingediend. Het totale jaarlijkse subsidiebedrag bedraagt euro, maar voor dit jaar zijn al voor 3.385,30 euro aanvragen ingediend door de Scouts, JRK, Chiromeisjes, KLJ en 3 individuele aanvragen.

4 Van de Chiro van de Vraai, de Chirojongens, t Onkrooid en de Pluswerking hebben we dus nog geen aanvragen binnen. Aanvragen die te laat worden ingediend komen in aanmerking om volgend jaar te worden terugbetaald. Het is nog niet duidelijk of aanvragen boven de euro dit jaar kunnen worden uitbetaald, anders worden de laatste aanvragen verschoven naar volgend jaar. Formulier rekeningnummer vereniging: Onze gemeenteontvanger vraagt ieder jaar een formulier op, waarop de vereniging het rekeningnummer invult, ondertekend door 2 verantwoordelijken van de vereniging. Zonder dat formulier kan geen enkele subsidie worden uitbetaald. Het formulier ontbreekt van de Jongenschiro, de Chiro van de Vraai en jeugdhuis t Onkrooid. Ook de Pluswerking moet dit formulier nog indienen willen ze gebruik maken van een subsidie (vb. ledenwerving). VERSLAG DAG & NACHT VAN DE JEUGDBEWEGING Vrijdag 17 oktober was het weer Dag (én Nacht) van de Jeugdbeweging. s Morgens was alvast niet alles vlekkeloos verlopen. Aan het werkhuis was een gasfles gevraagd (de Chiro van de Vraai zou voor het vuur zorgen), maar die gasfles was er niet, met als resultaat dat we koude chocolademelk moesten uitdelen. Ook de gevraagde bakken voor het afval waren er niet. Koffiekoeken waren er wel, maar die waren veel te groot. Het waren puddingkoeken met chocolade, en sommige waren wel tot 10cm dik en je moet al een heel grote mond hebben om die zonder morsen binnen te krijgen. Voor volgend jaar moeten we ervoor opletten dat we niet opnieuw zo n grote koffiekoeken hebben. We gaan dan aan de bakker vragen om een deel gewone koffiekoeken te bakken (normaal formaat) en een deel kleinere koffiekoeken (als dat mogelijk is), zodat iedereen zelf kan kiezen. Ook de tent stond niet optimaal opgesteld, namelijk in de verkeerde richting. Sander merkt op dat de tent in feite wel goed stond opgesteld, maar langs de verkeerde kant was geopend. Voor de rest was alles vrij vergelijkbaar met voorgaande jaren, met vermoedelijk opnieuw zo n 500 bezoekers, waarschijnlijk iets minder. Er waren in ieder geval meer koffiekoeken over die de Chiro van de Vraai weer is gaan uitdelen in de school van de Voorheide, vermits die kinderen meestal niet langs de markt passeren. Na het bezoek aan de school bleven er echter nog een aantal koeken over en dat was vorig jaar niet het geval. We denken dat dit vooral was omdat de koeken zo groot uitvielen. De KLJ vraagt om voortaan van verse melk chocolademelk te maken. Wij hebben daar niets op tegen. Jan gaat ons hier mee aan helpen denken en we vragen aan de KLJ dat zij dan volgend jaar voor de chocomelk gaan zorgen. Normaal komt dat in orde. s Avond hadden we de nacht van de jeugdbeweging in t Onkrooid. Op het programma een cantus voor de leiding en veel goedkope pintjes. De cantus verliep een beetje rommelig, heel veel is er al bij al niet gezongen, gedronken is er wel wat meer en de uiteindelijke opkomst was lager dan verwacht. Maar het was wel plezant.

5 Ook in het café was er minder volk dan vorig jaar. Een deel zat allicht in Turnhout, waar ze dit jaar ook een fuif hadden ter gelegenheid van de nacht van de jeugdbeweging. Toch was het een geslaagde avond en werden er weer heel wat vaten afgetapt. Dat gebeurde deels in glazen, maar die waren er onvoldoende, waardoor de rest in plastic bekers werd getapt. Dat gaf problemen, want in de bekers had men telkens meer schuimkraag dan bier, terwijl uit dezelfde tapkraan wel perfecte pintjes konden worden getapt in glazen. Uiteindelijk is de brouwer met nieuwe bekers komen opdraven en toen lukte het wel, terwijl het nochtans om identieke bekers ging. Een raadsel dat niet snel zal worden opgelost, al werd gezegd dat het aan de manier van stockeren zou liggen. Voor volgend jaar gaan we de dag en nacht van de jeugdbeweging vroeger op de agenda van de jeugdraad plaatsen, best al ergens voor het verlof. JEUGDKALENDER HOGER OP De jeugdkalender in Hoger Op is voorlopig nog maar 1x gepubliceerd. Veel te weinig natuurlijk, maar vorige vergadering bleken de data in de kalender niet allemaal te kloppen (de fuif van de Chiro ging niet door en vooral bij t Onkrooid waren er nogal wat data verschoven). Om zeker te zijn dat er correcte data gepubliceerd worden, overlopen we het nog eens zodat we geen fouten publiceren. Pascal stelt voor de kalender daarna om de 2 weken te publiceren. Nieuwe activiteiten of wijzigingen doorgeven kan je uiteraard op onze vergaderingen doen, of je zet ze even op naar pascal.thijs@arendonk.be. De activiteiten die je opgeeft worden dan mogelijk ook op de lichtkrant geplaatst. Daarover beslist het gemeentesecretariaat, op basis van het aanbod aan activiteiten voor de komende weken. VORMING De volgende maanden staan er een aantal vormingsmomenten op het programma. De eerste was voor vandaag gepland. Was, want door de lage opkomst gaat het feestje niet door. Nochtans was er een maximum van 16 cursisten vooropgesteld, niet onoverkomelijk om een volle groep te krijgen. Vooral niet omdat het JRK vooraf bij ons op de jeugdraad geïnformeerd heeft en er nogal wat interesse bleek te zijn. De Jongenschiro had ook meteen 5 namen opgegeven, van de Chiro van de Vraai volgde er 1 inschrijving en daar is het dan bij gebleven. Het Rode Kruis heeft dan nog geprobeerd om via publicaties aan extra deelnemers te komen, maar zonder succes. Toen de deelnemer van de Chiro van de Vraai geblesseerd moest afhaken, nadat ook de Jongenschiro al had laten weten met een man minder te zijn, is dan beslist de cursus niet door te laten gaan. We vinden dit een zeer spijtige zaak. Het Rode Kruis heeft hier veel tijd en energie in gestoken. De cursus zou jullie leiding niets gekost hebben en de vergaarde kennis zou zeker van pas kunnen komen (en is zelfs een beetje noodzakelijk voor iedere vereniging). Om dergelijke mislukkingen in de toekomst te vermijden, hadden we er graag met jullie over nagedacht wat de reden van de lage opkomst kan zijn geweest. Het ziet er namelijk naar uit dat er later toch nog een cursus gaat komen. Mogelijk was de datum ongelukkig gekozen, is een hele dag teveel gevraagd, of waren er volgens jullie andere redenen?

6 Van de Jongenschiro alvast goed nieuws. Zij hadden zelfs meer kandidaten, maar omdat er in totaal maar 16 cursisten konden deelnemen hebben ze hun aantal beperkt tot 5. Ook van t Onkrooid goed nieuws. De datum kwam ditmaal niet goed uit, anders zou Lucas zich ook hebben opgegeven (en hij had misschien nog wel wat volk meegebracht). Verder zijn we het erover eens dat een dag van 9.30u tot middernacht een lange dag is en mogelijk heeft dit ook wel een aantal mensen afgeschrikt. Anderzijds is dit voor ons toch een goed concept, veel beter dan de cursus te spreiden over meerdere kortere delen of verschillende dagen. We denken dat vooral de datum een struikelblok is geweest. We gaan daarom aan het Rode Kruis vragen om een volgende cursus in het voorjaar van 2009 (februari-maartapril) te organiseren. We zouden graag hebben dat zij ons meerdere mogelijke data in die periode doorgeven, waaruit de geïnteresseerde verenigingen dan kunnen voorstellen welke data het best zouden gaan voor hun leiding. Mocht de volgende keer de groep weer niet vol geraken, dan kunnen we misschien onze oudste leden de gelegenheid geven de vrije plaatsen op te vullen. Zij worden een jaar later meestal toch leiding en dan kunnen ze alvast met een goede basis van start gaan. De volgende vorming die op het programma staat zijn brandblusoefeningen voor jullie leiding. De firma FFT komt daarvoor met een speciaal uitgeruste vrachtwagen met de nodige apparatuur naar onze brandweer. De brandweer gaat ook aanwezig zijn en een deel van het werk verrichten. De datum die met de firma, de brandweer en de deelnemende verenigingen overeengekomen is, is zaterdag 13 december De Jongenschiro had in eerste instantie laten weten met een 20-tal personen geïnteresseerd te zijn, bij de Meisjeschiro waren dat er 10, bij de Chiro van de Vraai 7 à 10, de Scouts zouden met zo n 15 aanwezig zijn, de KLJ met 9. Een hele hoop, maar op één dag kunnen minstens 40 à 50 man deelnemen, normaal zelfs meer zodat iedere geïnteresseerde zal kunnen deelnemen. We rekenen er op dat het opgegeven aantal ook grotendeels aanwezig gaat zijn. Uiteraard kan er altijd iemand afvallen, maar we willen benadrukken dat deze cursus de gemeente veel geld kost, maar gratis is voor jullie, en de brandweer hier ook tijd voor moet vrijmaken, dus het zou heel spijtig zijn mocht ook hier de opkomst dik tegenvallen. De prijs voor de firma ligt overigens vast voor de hele dag, ongeacht het aantal deelnemers. De prijs per deelnemer daalt dus naarmate er meer zijn. De dagindeling die met de firma is overeengekomen ziet er als volgt uit: tot 11.30u (groep 1) tot 14.00u (groep 2) tot 15.45u (groep 3) tot 17.30u (reservegroep, enkel indien de andere groepen vol geraken) Per sessie kunnen zo n 15 personen deelnemen (ideaal), maximum 20. Jullie verenigingen kregen ondertussen ook de mogelijkheid voorkeururen op te geven. Bij de KLJ hebben sommige groepen in de namiddag activiteit, dus liefst groep 1. Bij de Chiro van de Vraai kunnen de meeste geïnteresseerden in groep 2. Bij de Meisjeschiro zijn er uiteindelijk nog 4 die kunnen in groep 3 of de reservegroep (mocht daarvan gebruik worden gemaakt). Bij de Jongenschiro mogen de deelnemers verdeeld worden over groep 1 en 2.

7 Bij de Scouts hebben de deelnemers ook al een keuze gemaakt, Sander bezorgt die aan Pascal. Bij t Onkrooid is er uiteindelijk ook interesse bij 2 bestuursleden. Van de Meisjeschiro weten we dus dat zij maar met 4 gaan zijn, bij de Vraai blijven dat er vermoedelijk een 7-tal, bij de KLJ 9. De Scouts en de Jongenschiro laten best nog weten met hoeveel ze effectief gaan zijn, zodat Pascal een uurrooster kan opmaken dat aan iedere deelnemende vereniging zal worden bezorgd. Als we exacte aantallen hebben kunnen we nog een bericht versturen om eventuele gaten zoveel mogelijk op te vullen en eventueel ook de oudste leden de kans geven deze cursus mee te volgen (tenzij er een minimumleeftijd zou worden opgelegd door de firma). Voor volgend voorjaar is er ook nog een vorming rond ADHD en autisme gepland. Voorlopig is de cursus exclusief voor het JRK en de Chiro van de Vraai, bij de andere verenigingen was er tot vandaag geen interesse. De cursus zal doorgaan in de lokalen van het Rode Kruis. Het Rode Kruis had een aantal data voorgesteld, daar heeft de Chiro van de Vraai vrijdag 6 maart 2009 uit gekozen. Pascal gaat nu contact opnemen met een organisatie die de cursus kan komen brengen in de hoop dat die 6 maart kunnen (vermoedelijke uren van tot 22.00u). Bij de Chiro van de Vraai was hiervoor een man of 10 geïnteresseerd, bij het JRK 5. Mochten er meer kandidaten worden toegelaten op de cursus dan volgt daarover uiteraard ook nog bericht. Ondertussen kan iedereen bij zijn/haar achterban nog eens informeren of er interesse is. Als er veel interesse is kunnen we misschien 2 groepen gelijktijdig laten deelnemen. Wordt vervolgd. Wie nog voorstellen heeft voor andere vorming volgend jaar, mag dat steeds laten weten. NIEUWJAARSVERGADERING Tenzij we eind december nog een vergadering gaan inleggen, wordt dit onze laatste vergadering van het jaar. Dat wil dan ook zeggen dat in dat geval volgende vergadering onze nieuwjaarsvergadering gaat worden. En zoals dat al jaren de traditie is, zorgen we voor een wijntje en voor lekkere hapjes, een feestvergadering dus. Dé vraag die we ons de laatste vergadering van het jaar telkens stellen is: waar gaan we hapjes bestellen en welke hapjes moeten dat zijn? De laatste 10 jaar deden we beroep op volgende zaken: 2008: De Gouden Arend (diverse koude en warme hapjes) 2007: De Gouden Arend (diverse hapjes) 2006: Wereldwinkel (diverse koude en warme hapjes) 2005: De Gouden Arend (diverse hapjes) 2004: Wereldwinkel (diverse hapjes) 2003: Wereldwinkel (diverse hapjes) 2002: Bakkerij Pelkmans (koffiekoeken en vlaaien) 2001: De Gouden Arend (receptieschotel) 2000: Boermans (receptieschotel) 1999: Boermans (receptieschotel)

8 De vergadering stelt voor om weer warme en koude hapjes (niet te speciaal) te bestellen bij de Gouden Arend. De koude hapje mogen bij het begin van de vergadering klaar staan en we gaan vragen om tegen à 10.45u de warme te brengen. JEUGDBELEIDSPLAN We overlopen kort een aantal punten uit het jeugdbeleidsplan waarrond dit jaar of volgend jaar gewerkt gaat worden: A3 Folder uitgeven ter promotie van het gemeentelijk jeugdwerk. A4 Nieuwe site voor gemeente Arendonk: site op zich is zo goed als af, maar er wordt nog gekeken in hoeverre daar een e-loket aan gekoppeld kan worden. De kostprijs kan echter een struikelblok worden. De uitwerking van het e-loket zou nog eens een dik half jaar in beslag nemen. A14 Kampsubsidie: eenvoudig aanvraagformulier opstellen, eventueel reglement herzien. A20 Voorstellen voor nieuwe aankopen uitleendienst. A28 Verbouwing zaal t Onkrooid: plannen zijn rond. Alle partijen komen binnenkort nog eens samen. Bouwaanvraag kan dan vertrekken en dan is het wachten. Dat kan soms lang duren, hopelijk kunnen de werken in de loop van 2009 starten. A29 Per jeugdlokaal één brandweercontrole door brandweer in periode : we gaan de brandweer hierover contacteren. A30 Infrastructuursubsidie: hiervoor moeten we een reglement schrijven. Wat moet er volgens jullie zeker in komen. Welke werken moeten in aanmerking komen? Kunnen materialen van de Hubo en dergelijke + werken in eigen beheer? Gaan we voor één project per jaar (dat dan veel geld krijgt) of meerdere kleine projecten, Wat valt er te verdelen: 4000 volgend jaar, 7000 in Werken rond brandveiligheid, maar ook verfraaiingswerken moeten zeker in aanmerking komen. We gaan dit volgende keer als hoofdpunt op de agenda plaatsen. A31 Nieuwe stek voor de Scouts: voorlopig is hier weinig nieuws over, de dossiers zijn lopende en uiteindelijk zou dit toch in orde moeten komen. A35 Hebben jullie weet van financiële drempels of andere belemmeringen die deelname aan jullie jeugdwerk in de weg staan? Geen problemen. In het sportbeleidsplan is een reglement opgenomen voor sportcheques, waarbij het lidgeld voor de sportclub wordt terugbetaald en indien leden niet betalen is er een regeling voorzien waarbij de kosten uiteindelijk door de gemeente worden gedragen, uiteraard allemaal mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. A39 In het jeugdbeleidsplan hadden we ook opgenomen dat het jeugdhuis alcoholvrije woensdagnamiddagen zou organiseren voor de leeftijd van jaar (proefproject). Daarvoor moeten ze eerst natuurlijk wel iemand hebben die op woensdagnamiddag vrij is en dit wil/kan doen. Voorlopig kan dit nog niet. A42 Het jeugdhuis wordt gevraagd bij haar leden te informeren naar de interesse voor uitwisselingen en soortgelijke initiatieven. A46 We moeten er aan denken de leerlingenraden te contacteren als er zaken zijn die hen mogelijk aanbelangen of als we een mening willen van een ruimere groep. A52 Voor de vernieuwing van de speeltuin Congobos dient er voor 2009 een bedrag van te worden opgenomen in de begroting.

9 A53 Jeugdraad kan advies uitbrengen omtrent speelterreinen. Wat denken jullie van een multisportveldje en waar zou dat moeten komen? Waar het moet komen weten we zo direct ook niet, daar moeten we wat langer over nadenken. We vermoeden wel dat het aan kan slaan, zeker in het begin. Het moet wel duurzaam zijn (is normaal wel het geval) en we denken dat er best ineens licht rondom wordt voorzien (is vermoedelijk geen probleem). A53 We zouden met de jeugdraad gebreken aan speeltoestellen melden. A56 Nieuwe fit-o-meter is een feit. A64 Niet vergeten: brandweer leent brandblussers en pictogrammen uit voor (tent)fuiven. A67 Fuifgids herzien: moet nog gebeuren, maar ondertussen kan je terecht op waar je alle nodige info kan vinden op uitzondering van lokale info. A73 We zouden nagaan waar in de gemeente nieuwe plakpalen kunnen worden aangebracht en voorstellen doen aan het schepencollege. Gaan we volgend jaar werk van maken. A76 Folderdistributie van het JAC uitbreiden naar het jeugdhuis. De vraag is gesteld, 1x zijn de folders zeker geleverd, maar zijn er daarna nog leveringen geweest? Lucas denkt ook dat er daarna geen leveringen meer geweest zijn. Pascal gaat navraag doen bij het JAC. A78 Het JAC bekendmaken via de jeugdverenigingen. Hier is nog niets voor gedaan. A81 We mogen iemand afvaardigen naar de sportraad, drugspreventieraad, Voorlopig hebben we daar niemand voor. De volgende vergadering van de drugspreventieraad is maandag 15 december om 20.00u. VARIA In de variaronde kunnen alle onderwerpen aan bod komen die nog niet tijdens de vergadering werden besproken. Zo kan je dus elk onderwerp ter sprake brengen. Vergeet niet dat je ook altijd een punt op de agenda kan laten plaatsen. Wie tijdig een onderwerp doorgeeft aan Gaetan of Pascal kan er zeker van zijn dat zijn/haar onderwerp op de agenda komt en reeds bij de uitnodiging wordt vermeld. Vooraleer we jullie elk afzonderlijk aan het woord laten hebben we eerst zelf nog een paar variapunten. Het gemeentebestuur heeft voortaan armbandjes in de Belgische driekleur met de vermelding wegkapitein of groepsleider. Deze kunnen gedragen worden bij activiteiten die je in groep organiseert op openbaar domein. Bij twijfel kan je de politie (Leon van Gestel) contacteren en informeren of je armbandjes moet dragen en welke dat moeten zijn (meestal groepsleider). Aanvragen kan via de jeugddienst of rechtstreeks via Mia Noyens van het secretariaat van de gemeente ). De armbandje moeten op het secretariaat worden opgehaald en uiteraard ook teruggebracht. Pascal zal echter vragen of iedere jeugdvereniging een paar eigen armbandjes kan krijgen. Wij hebben die praktisch wekelijks nodig om leden over te zetten en dergelijke. Aan de politie zal een beknopte wetgeving worden opgevraagd. Verhuis naar t glazen huis is een initiatief van het Glazen Huis-team met medewerking van de gemeentelijke sportraad. Het is een initiatief ten voordele van Music for Life van Stubru. Uit Arendonk vertrekken op 20 december bussen

10 richting Gent om daar te lopen en te fietsen voor het goede doel. Er dient vooraf te worden ingeschreven, supporters kunnen ook mee. Bart zorgt ervoor dat Pascal de affiche per ontvangt om door te sturen naar alle verenigingen. Je kan ook een kijkje nemen op Speeltuin zwembad: aan het zwembad komen nieuwe speeltoestellen, meerbepaald een speeldorpje in zandbak (vooraan) en een parcours met touwen en andere hindernissen (achterste deel). De kostprijs bedraagt zo n euro. Er is een bosbeheersplan in de maak. Ergens in de loop van 2009 moet dat klaar geraken. In het plan worden 3 nieuwe speelbossen voorgesteld. Concreet gaat het om een deel van het Kongobos, een deel van het bos in Reenstraat/Zwartbergstraat en het bos tussen de Kapelstraat en Meulegoor. Vanuit de jeugd- en sportdienst zal de vraag gesteld worden om ons (en de sportraad) de gelegenheid te geven advies te verlenen. We vinden dat onze adviesraden niet gepasseerd mogen worden. We vragen onze schepen hier mee op toe te zien. De Plussers zitten in de lift, ze zijn momenteel al met meer dan 20 leden. Dat is goed nieuws, maar daardoor wordt hun lokaal te klein. Ze hopen dat de gemeente hen een vergaderlokaal ter beschikking kan stellen. Ze vergaderen overigens maar 1 avond in de maand. Bart denkt dat er wel mogelijkheden zijn. De oude school van het Begijnhof krijgt op kosten van de gemeente een nieuwe verwarming. Daaraan zou gekoppeld worden dat het gemeentebestuur wel nog minstens 10 jaar van de gebouwen gebruik moet kunnen blijven maken. En de gemeente heeft het lokaal van de harmonie gekocht. De Plussers schrijven best een brief aan het schepencollege waarin ze hun probleem uitleggen. De Scouts zouden ook graag ergens anders vergaderen. Ze vragen of dat in t Onkrooid zou kunnen. Lucas gaat dat voorleggen aan de overige bestuursleden. Is er al een brief voor de kerstboomverbranding verstuurd? Anders heeft de Chiro van de Vraai er geen ontvangen. Pascal vraagt dit na op het gemeentesecretariaat. De KLJ wil eenmalig de turnzaal van de Schoolstraat gebruiken. Ze worden gevraagd daarvoor een brief of te sturen die aan het schepencollege zal worden voorgelegd. Lucas wil uitleggen hoe de verenigingen gebruik kunnen maken van de filmzaal van t Onkrooid. Nu moet daar telkens iemand van het bestuur voor komen en mits een beetje uitleg is dat niet nodig. Volgende vergadering is gepland op zaterdag 3 januari Dat wordt dan ineens onze nieuwjaarsvergadering met hapjes en drankjes!

verslag vergadering 4 oktober 2008

verslag vergadering 4 oktober 2008 verslag vergadering 4 oktober 2008 Aanwezig: Lucas Hulselmans (JH t Onkrooid), Eva Verbeek & Hanne Van den Maegdenbergh (Meisjeschiro Centrum), Seppe Maes & Steven Leyten (Jongenschiro Centrum), Sanne

Nadere informatie

verslag vergadering 30 augustus 2008

verslag vergadering 30 augustus 2008 verslag vergadering 30 augustus 2008 Aanwezig: Seppe Maes en Ward Van Hees (Jongenschiro), Jan Herrygers en Dennis Verheyen (KLJ Jongens), Gaetan Spoormans en Pascal Thijs. Verontschuldigd: Scouts, JRK,

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 10.11.2007 verslag vergadering Aanwezig: Stephanie Vandersmissen (KLJ meisjes), Lucas Hulselmans ( t Onkrooid), Niels Van Hoof (Scouts), Dennis Verheijen (KLJ jongens), Charlotte Stusz & Eva

Nadere informatie

verslag vergadering 4 april 2009

verslag vergadering 4 april 2009 verslag vergadering 4 april 2009 Aanwezig: Lucas Hulselmans ( JH t Onkrooid), Eva Verbeek en Hanne Van den Maegdenbergh (Meisjeschiro), Wouter Blockx en Steven Leyten (Jongenschiro), Anne Erpels (Chiro

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Welkom Hoe was de vakantie?

Aanwezig: Verontschuldigd: Welkom Hoe was de vakantie? Aanwezig: Benjey Van Beers en Lore Mijnendonckx ( t Onkrooid), Sofie Baeyens en Kaatje Blockx (Meisjeschiro), Brent Leyten en Wouter Vandekerkhof (Jongenschiro), Lotte Buijs en Kaat Van Houdt (Chiro De

Nadere informatie

Te gast bij het JRK Vandaag mogen we vergaderen bij het Rode Kruis. Bedankt JRK!

Te gast bij het JRK Vandaag mogen we vergaderen bij het Rode Kruis. Bedankt JRK! Aanwezig: Sofie Baeyens (Meisjeschiro), Jens Lenaerts (Jongenschiro), Anouk De Laat (Chiro De Vraai), Bram Van Gestel en Joris Herrygers (KLJ), Lieselotte Segers en Vicky Van Gestel (JRK), Joke Segers

Nadere informatie

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Artikel 1 Met ingang van 1 januari 2014 kunnen alle jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen, goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER AUGUSTUS 2014

SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER AUGUSTUS 2014 SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER 2013-31 AUGUSTUS 2014 AANVRAAGFORMULIER VOOR JEUGDSUBSIDIES Naam vereniging:... Wij, ondergetekenden Secretaris van de vereniging: en voorzitter van de

Nadere informatie

Verslag vergadering 27 november 2010

Verslag vergadering 27 november 2010 Verslag vergadering 27 november 2010 Aanwezig: Niels Bosmans ( t Onkrooid), Sofie Baeyens (Meisjeschiro), Gert-Jan Versteynen en Wouter Blockx (Jongenschiro), Sien Horsting en Sanne Van Hees (Chiro De

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 23.02.2008 verslag vergadering Aanwezig: Stephanie Vandersmissen en Carolien Van Oerle (KLJ meisjes), Niels Van Hoof & Glenn Van Laarhoven (Scouts), Jan Herrygers (KLJ jongens), Maes Seppe &

Nadere informatie

verslag vergadering 16 mei 2009

verslag vergadering 16 mei 2009 verslag vergadering 16 mei 2009 Aanwezig: Hulselmans Lucas & Victor van Meerten (Jeugdhuis t Onkrooid), Eva Verbeek & Charlotte Stusz (Meisjeschiro Centrum), Steven Leyten (Jongenschiro Centrum), Anne

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 Aanwezig: Chirojongens Groot-Vorst (Dieter Heus, Dries Peeters), Chiromeisjes Groot-Vorst (Britt Mondelaers), Chiromeisjes Veerle (Lise Vermeulen, Lotte Gielis),

Nadere informatie

verslag vergadering 21 februari 2009

verslag vergadering 21 februari 2009 verslag vergadering 21 februari 2009 Aanwezig: Lucas Hulselmans (JH t Onkrooid), Hanne Van den Maegdenbergh en Sarah Vandekerkhof (Meisjeschiro Centrum), Seppe Maes en Steven Leyten (Jongenschiro Centrum),

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015:

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Aanwezig: Gabriëlla (Voorzitter), Ruben, Tom, Wouter (Chiro Erps-Kwerps), Dave (JH t Excuus), Mathias, Hans (Scouts Kortenberg), Jens, Thibaud (JH Den Aap), Pieter (JH

Nadere informatie

WERKGROEP JEUGDRAAD: OKTOBERFJEST 800 JAAR ARENDONK

WERKGROEP JEUGDRAAD: OKTOBERFJEST 800 JAAR ARENDONK WERKGROEP JEUGDRAAD: OKTOBERFJEST 800 JAAR ARENDONK Vergadering van woensdag 29 augustus 2012 Aanwezig: Niels Bosmans en Jonah Hulselmans (jeugdhuis t Onkrooid), Eva Hulselmans en Lisa Smets (Meisjeschiro),

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 8.09.2007 verslag vergadering Aanwezig: Carolien Van Oerle & Stephanie Vandersmissen (KLJ meisjes), Lucas Hulselmans ( t Onkrooid), Nick Bols & Niels Van Hoof (Scouts), Dennis Verheijen (KLJ

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 27 oktober 2011 Art. 1. Toelagen inzake het volgen van kadervorming Art. 1.1. Binnen de betoelaging van de Vlaamse regering, volgens

Nadere informatie

Cursusvoorstel Pieter-Jan

Cursusvoorstel Pieter-Jan Aanwezig: Lore Mijnendonckx en Benjey Van Beers ( t Onkrooid), Dien Spoormans en Kaatje Blockx (Meisjeschiro), Wouter Vandekerkhof en Wout Heyns (Jongenschiro), An-Katrien Noben en Karlijn Vanlimbergen

Nadere informatie

Hoe waren de Dag en Nacht van de jeugdbeweging?

Hoe waren de Dag en Nacht van de jeugdbeweging? Aanwezig: Eliane Meeuws en Dien Spoormans (Meisjeschiro Centrum), Jef Borgers en Dauwe Ravers (Jongenschiro Centrum), Kaat Van Houdt en Dien Appels (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Wannes De Vocht (KLJ

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk-

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Aanwezig: Verontschuldigd: 1. Goedkeuring + overloop vorig verslag: 2.Evaluatie Jeugdnamiddag: 3.Brandveiligheid vorming: Jurgen Bal (JC Blizzard) Robby

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Te gast bij de Chiro de Vraai Verslag Dag van de jeugdbeweging

Aanwezig: Verontschuldigd: Te gast bij de Chiro de Vraai Verslag Dag van de jeugdbeweging Aanwezig: Sofie Baeyens en Chloë Blockx (Meisjeschiro), Wouter Vandekerkhof en Wout Heyns (Jongenschiro), An-Katrien Noben en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Joris Herrygers (KLJ), Pieter Bax en Max van

Nadere informatie

Dag van de jeugdbeweging

Dag van de jeugdbeweging Aanwezig: Lore Mijnendonckx, Charlotte Janssen en Niels Van Bouwel ( t Onkrooid), Kaatje Blockx en Hanne van Schaijk (Meisjeschiro), Sjoerd De Vocht en Dennis Van Cantfort (Jongenschiro), Kaat Van Houdt

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK 1 Nominatieve toelagen jeugdraad 1500... 2 2 Toelagen voor jeugdverenigingen... 2 2.1 Jeugdraadtoelage 800... 2 2.2 subsidie De Flodder 1400... 2 2.2.1 Werkingstoelage 1100...

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 24.05.2008 verslag vergadering Aanwezig: Niels Van Hoof (Scouts), Jan Herrygers & Dennis Verheyen (KLJ jongens), Kristof Van Gorp & Jan Vervecken (Jongenschiro Centrum), Elle Heyns (Meisjeschiro

Nadere informatie

NIEUWE VERTEGENWOORDIGERS JEUGDRAAD NIEUWE HOOFDLEIDING

NIEUWE VERTEGENWOORDIGERS JEUGDRAAD NIEUWE HOOFDLEIDING Verslag vergadering 1 oktober 2011 Aanwezig: Niels Bosmans (JH t Onkrooid), Francesca Deswert en Anouk Vanhove (Meisjeschiro), Steven Leyten (Jongenschiro en ondervoorzitter), Anouk De Laat (Chiro De Vraai),

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

Aanvraag Startsubsidie

Aanvraag Startsubsidie Aanvraag Startsubsidie Dit formulier 6 maand na de start van het jeugdwerkinitiatief, bezorgen aan het College van Burgemeester en Schepenen T.a.v. De gemeentelijke jeugddienst Grote Markt 1 9060 Zelzate

Nadere informatie

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Jeugdraad 28 november 2013 1. Verslag vorige vergadering 2. Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Zichtrekening 1243,22 euro Spaarrekening 19122,62 euro 3. Beurtrol plakzuilen

Nadere informatie

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht!

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! Volg de aanwijzingen in deze brochure stap voor stap en kom zo tot een perfect subsidiedossier! We overlopen alle formulieren zodat je duidelijk weet

Nadere informatie

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel.

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. 1 Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. Aan de jeugdraad wordt een nominatief bedrag van 1.500 toegekend

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Te gast bij het KLJ Kampvervoer zomer 2013

Aanwezig: Verontschuldigd: Te gast bij het KLJ Kampvervoer zomer 2013 Aanwezig: Niels Bosmans (Jeugdhuis t Onkrooid), Chloë Blockx en Sofie Baeyens (Meisjeschiro), Mathias Magnus (Jongenschiro), Joris Herrygers (KLJ), Maxim Vervecken (Scouts), Nele Maris (Jeugd Rode Kruis),

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK Jeugd Houthalen-Helchteren Pastorijstraat 30 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN. T: 011/492.098 E: dries.vandebeeck@houthalen-helchteren.be

Nadere informatie

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad van 30 april 2015 DATUM BESLISSING: 30 april 2015 DATUM BEKENDMAKING: 5 mei 2015 Artikel 1: het reglement

Nadere informatie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie Aanvraagformulier projectsubsidie integratie In te vullen door de aanvragers 1. Vul hieronder enkele gegevens van je organisatie in: IBAN: B E - - 2. Vul hieronder enkele gegevens van de verantwoordelijke

Nadere informatie

Verslag JAL: 26 juni 2013

Verslag JAL: 26 juni 2013 Verslag JAL: 26 juni 2013 Aanwezigen: Joy Leysen, chiro Malderen Flor Vertongen, chiro Malderen Stijn Rampelbergh, chiro Malderen Victor Steemans, Scouts Londerzeel Bert Stoffels, Scouts Londerzeel Jordi

Nadere informatie

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK DOEL EN PERIODE De subsidiëring van het jeugdwerk heeft tot doel het jeugdwerk financieel te ondersteunen zodat zij hun werking behouden, verder uitbouwen en differentiëren.

Nadere informatie

Verslag vergadering 21 september 2010

Verslag vergadering 21 september 2010 Verslag vergadering 21 september 2010 Aanwezig: Niels Bosmans en Dries Maeriën (Jeugdhuis t Onkrooid), Sofie Baeyens (Meisjeschiro Centrum), Gert-Jan Versteynen en Nick Iemants (Jongenschiro Centrum),

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet DATUM BESLISSING: 17 december 2015 DATUM BEKENDMAKING: 21 december 2015 Artikel 1: de wijzigingen binnen het subsidiereglement

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN ART. 1. ALGEMEEN 1.1. Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten verleent het

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG JEUGDVERENIGINGEN

WERKINGSVERSLAG JEUGDVERENIGINGEN WERKINGSVERSLAG JEUGDVERENIGINGEN TIP: neem er het gemeentelijk subsidiereglement bij! WERKJAAR:... AANVRAAG WERD INGEDIEND OP:... A. GEGEVENS VERENIGING NAAM VERENIGING:... JEUGDWERKVORM: JEUGDBEWEGING

Nadere informatie

Gasten: Bart Vosters (afscheidnemend schepen van jeugd) en Wilfred Thomassen (hoofdinspecteur politie).

Gasten: Bart Vosters (afscheidnemend schepen van jeugd) en Wilfred Thomassen (hoofdinspecteur politie). Aanwezig: Sofie Baeyens en Kaatje Blockx (Meisjeschiro Centrum), Brent Leyten en Jens Lenaerts (Jongenchiro Centrum), Dennis Verheijen en Joris Herrijgers (KLJ), Floris Lens en Ward Verbeek (Scouts), Lieselotte

Nadere informatie

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 Aanwezig: Bestuur Jeugdraad Bestuursleden Ann-Sofie D Hollander, Timo De Wit, Jan-Frederik D Hollander, Sebastiaan Vergauwen, Jonas Fabré, Jana Van Grieken, Emma Staut,

Nadere informatie

Gemeentelijke toelagen: werkingsverslag 2008-2009 1 september 20.. tot 31 augustus 20.. JEUGDWERK

Gemeentelijke toelagen: werkingsverslag 2008-2009 1 september 20.. tot 31 augustus 20.. JEUGDWERK Gemeentelijke toelagen: werkingsverslag 2008-2009 1 september 20.. tot 31 augustus 20.. JEUGDWERK 1. De officiële benaming van de vereniging is: 2. De essentiële doelstelling van de vereniging is: 3. De

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit

Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit DIS/APISID/09-04-2013 Dienst Internationale Samenwerking/Integratie Gemeenteplein 2, 8790 WAREGEM T 056 62 13 87 F 056 60 66 96 integratie@waregem.be

Nadere informatie

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse In werking vanaf werkjaar 2014-2015 1.1. Algemene bepalingen art. 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentelijke begroting en het

Nadere informatie

Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders

Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders STEDELIJKE SPORTDIENST HARELBEKE Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders Artikel 1.: Definities 1.1. In de periode 2009-2013 kan de gemeente impulssubsidies krijgen van de Vlaamse Overheid. De overheid stelde

Nadere informatie

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010.

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Werkjaar:

Nadere informatie

verslag vergadering 6 maart 2010

verslag vergadering 6 maart 2010 verslag vergadering 6 maart 2010 Aanwezig: Niels Bosmans & Lucas Hulselmans ( Jeugdhuis t Onkrooid), Sarah Van de Kerkhof (Meisjeschiro Centrum), Steven Leyten (Jongenschiro Centrum), Sanne Van Hees &

Nadere informatie

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD Woensdag 22 april - 12u. 13u. Raadzaal gemeentehuis 1. Voorstelling kinder- en jongerenraad Op dinsdag 21 april keurde de gemeenteraad de kinder- en jongerenraad goed. Dat

Nadere informatie

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Verslag JAL 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Aanwezigen: Chiro Malegijs: Phil Drieghe Jeugdhuis Heidestip: Jannes Ilegems Scouts Londerzeel: Lore Leo Scouts Londerzeel: Britt Buelens Chiromeisjes

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen, feesten en fuiven in de gemeente Holsbeek De organisator van een openbaar

Nadere informatie

Aankomst met de bus op den Brink. Deelnemerslijsten. Postkaartjes op indianenklas? Onze animator op indianenklas. Beste leerkracht, Beste directie,

Aankomst met de bus op den Brink. Deelnemerslijsten. Postkaartjes op indianenklas? Onze animator op indianenklas. Beste leerkracht, Beste directie, Beste leerkracht, Beste directie, Binnenkort vertrekt u met Activak op indianenklassen, en via deze mail willen we u nog even de laatste praktische zaken doorgeven die toch wel belangrijk zijn naar een

Nadere informatie

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 De gemeente Kalmthout voorziet in een subsidiereglement

Nadere informatie

Gelet op het advies van de gemeentelijke jeugdraad d.d. 2 oktober 2004;

Gelet op het advies van de gemeentelijke jeugdraad d.d. 2 oktober 2004; De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 9 juni 1993 houdende de subsidiëring van gemeentebesturen en de Vlaamse gemeenschapscommissie inzake het voeren van een jeugdwerkbeleid gewijzigd op 6 juli 2003;

Nadere informatie

CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT

CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT Cultuurdienst Centrum 17 1540 Herne 1 02 397 11 60 cultuur@herne.be Dit reglement werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de Cultuurraad d.d. 15 juni 2015.

Nadere informatie

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd.

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd. Jeugdraadvergadering 19 november 2009 Aanwezig: Else De Wachter (schepen jeugd) Loes Troch (jeugdconsulent) Stijn Espagnet (voorzitter jeugdraad) Kim Vanden Brande (ondervoorzitter jeugdraad) Tom Lamberts

Nadere informatie

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig:

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig: Algemene vergadering 14 januari 2015 Aanwezig: Chiro Heikant: Erin Maris en Dan Cuypers Scouts en Gidsen Vlaanderen: Valérie Eskens KLJ Jongens: Ilias Issaev KLJ Meisjes: Marlies Marien De Tofkes: Katelijne

Nadere informatie

Verslag jeugdraad. Datum: 3 oktober Aanwezig:

Verslag jeugdraad. Datum: 3 oktober Aanwezig: Verslag jeugdraad Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Mireille Helderweirdt Jeugdconsulent Hanna Courtijn Schepen van jeugd Simon Van der Spiegel Voorzitter Eveline Martens Voorzitter Martijn Saelens Secretaris

Nadere informatie

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009)

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Wat Binnen de perken van

Nadere informatie

Uniform Gemeentelijk Politiereglement

Uniform Gemeentelijk Politiereglement Aanwezig: Wendy Van Beek en Lieselotte Segers (JRK), Joris Herrygers (KLJ), Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Niels Bosmans (jeugdhuis t Onkrooid), Joke Segers (schepen van jeugd) en Victor van Meerten

Nadere informatie

1. Algemene bepalingen

1. Algemene bepalingen GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende de subsidiëring van verhoging van de sportkwalificatie van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen 2014-2019 Artikel 1 1. Algemene

Nadere informatie

Aanvraagformulier vormingstoelage (terugstorting op rekening vereniging)

Aanvraagformulier vormingstoelage (terugstorting op rekening vereniging) Aanvraagformulier vormingstoelage (terugstorting op rekening vereniging) Datum:.. Volgnummer:... Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen,

Nadere informatie

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (voorzitter/open Jeugdwerk), Jefferie Maes (Open Jeugdwerk), Anaïs Gevaert (Chiro Kanjo), Marlies Nachtergaele (Chiro Kanjo),

Nadere informatie

INSTRUMENTEN fiche 6 Model van financieel overzicht JBP

INSTRUMENTEN fiche 6 Model van financieel overzicht JBP INSTRUMENTEN fiche 6 Model van financieel overzicht JBP Een mogelijke manier om het financieel overzicht in je JBP op een overzichtelijke manier uit te werken Belangrijk Deze fiche geeft een voorbeeld

Nadere informatie

ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT?

ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT? ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT? dienst co dienst informatie en feestelijkheden Zin in een activiteit in uw buurt? Wil je met je straat of buurt een activiteit organiseren? Dat kan! Het gemeentebestuur

Nadere informatie

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 14 december 2013 10u KSA-lokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: Tom, Merel, Ben, Annelies, Jan aanwezige waarnemers: Kathleen, Gerrit verontschuldigd: Elissa, Kim,

Nadere informatie

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max.

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max. AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Jeugddienst Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Fax 03 750 10 40 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail: jeroen.kersschot@beveren.be of

Nadere informatie

Werkingssubsidies. Advies aanpassingen Aanvraagformulier

Werkingssubsidies. Advies aanpassingen Aanvraagformulier Werkingssubsidies Advies aanpassingen Aanvraagformulier 26 november 2015 Werkingssubsidies Stad Vilvoorde dienst cultuur en evenmenetn Grote Markt 1800 Vilvoorde Tel. 02 255 49 50 Aanvraag voor een subsidie

Nadere informatie

Evaluatie ontbijtactie Dag van de jeugdbeweging

Evaluatie ontbijtactie Dag van de jeugdbeweging Aanwezig: Charlotte Janssen & Ellen Verwaest (jeugdhuis t Onkrooid), Hanne van Schaijk & Kaatje Blockx (Meisjeschiro), Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Lotte Caers & Joris Herrijgers (KLJ), Max van de

Nadere informatie

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten SUBSIDIEREGLEMENT Projectsubsidie Subsidie voor educatieve en sensibiliserende De gemeente Boechout voorziet jaarlijks een bedrag voor financiële steun voor ontwikkelingssamenwerking, zowel voor Zuidwerking

Nadere informatie

Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds

Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds HOOFDSTUK I: algemene bepalingen Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Het Cultuurfonds heeft tot doel de erkende

Nadere informatie

verslag vergadering 10 april 2010

verslag vergadering 10 april 2010 verslag vergadering 10 april 2010 Aanwezig: Lucas Hulselmans ( Jeugdhuis t Onkrooid), Sharon Lens & Eva Verbeek (Meisjeschiro Centrum), Steven Leyten (Jongenschiro Centrum), Sanne Van Hees & Nicky Delanoy

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Fuifnieuws

Aanwezig: Verontschuldigd: Fuifnieuws Aanwezig: Britt Sanders en Jolien Van Gorp (Meisjeschiro Centrum), Jef Borgers en Boycke Oris (Jongenschiro Centrum), Bhakti Moonen en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Ward Verbeek (Scouts Carpe Diem),

Nadere informatie

Subsidiereglement jeugdbeleidsplan

Subsidiereglement jeugdbeleidsplan Subsidiereglement jeugdbeleidsplan Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 19 oktober 2009. HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Binnen de voorziene bedragen in het budget van het jeugdbeleidsplan,

Nadere informatie

Verontschuldigd: Stijn Van Hees (Pluswerking) en Vicky Van Gestel (JRK).

Verontschuldigd: Stijn Van Hees (Pluswerking) en Vicky Van Gestel (JRK). Verslag vergadering 17 december 2011 Aanwezig: Sam Maeriën en Niels Bosmans (jeugdhuis t Onkrooid), Griet Cools (Meisjeschiro), Steven Leyten (Jongenschiro), Anouk De Laat en Sien Horsting (Chiro de Vraai),

Nadere informatie

TOELICHTINGSBROCHURE Erkenning en subsidiëring van de Mortselse verenigingen

TOELICHTINGSBROCHURE Erkenning en subsidiëring van de Mortselse verenigingen TOELICHTINGSBROCHURE Erkenning en subsidiëring van de Mortselse verenigingen Sinds 1 januari 2003 werd een nieuw reglement ingevoerd in verband met de erkenning en subsidiëring van de Mortselse verenigingen.

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen Artikel 1. Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Meerhout kan jaarlijks subsidies verlenen aan erkende jeugdhuizen en jeugdverenigingen van Meerhout die werken met vrijwilligers, en dit binnen de

Nadere informatie

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 8 september 2015 19.30u Scoutslokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: KSA: Jeroen, Kristof & Ann-Sophie SCOUTS: Anke KLJ: Kim, Tom & Elissa Speelplein: / aanwezige waarnemers:

Nadere informatie

JEUGDWERK IN DE GEMEENTE

JEUGDWERK IN DE GEMEENTE JEUGDWERK IN DE GEMEENTE Je eenheid ontvangt van de stad of gemeente een hoop ondersteuning en subsidies. Het gemeentelijk beleid bepaalt welke ondersteuning er voorzien is en welke subsidies verdeeld

Nadere informatie

Win een speelplein voor Arendonk!

Win een speelplein voor Arendonk! Aanwezig: Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Joris Herrygers (KLJ), Wendy Van Beek (Jeugd Rode Kruis), Max van de Ven (Scouts), Joke Segers (schepen van jeugd), Kaat van de Kerkhof (voorzitter

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN 1 SPORTSUBSIDIE 2014-2019 Algemene bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Trainer: sporttechnisch

Nadere informatie

I. ALGEMENE VOORWAARDEN

I. ALGEMENE VOORWAARDEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT : IMPULSSUBSIDIE VOOR KWALITEITSVOLLE JEUGDOPLEIDING EN BEGELEIDING I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op artikel 764/332-02/002

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Subsidiereglement jeugdwerk (GR 18/9/2018) Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Modaliteiten 1 Dit reglement regelt enerzijds de betoelaging door de gemeente Berlaar van de erkende jeugdverenigingen

Nadere informatie

SAMENVATTING TAKEN VOORZITTER Omschrijving Taakspecificaties SECRETARIS Omschrijving Taakspecificaties PENNINGMEESTER Omschrijving

SAMENVATTING TAKEN VOORZITTER Omschrijving Taakspecificaties SECRETARIS Omschrijving Taakspecificaties PENNINGMEESTER Omschrijving SAMENVATTING TAKEN Hier een summiere samenvatting van taken die betrekking hebben op het besturen van onze kring. Ik heb deze al aan een functie gelinkt. Sommige van deze functies zijn vast gelegd via

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: Toepassingsgebied

HOOFDSTUK I: Toepassingsgebied Reglement projectsubsidie jeugd Gelet op artikel 57 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet het jeugdbeleidsplan 2011-2013; goedgekeurd door de gemeenteraad d.d. 18 oktober 2010; Gelet op het subsidiereglement

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDVERENIGINGEN ZOTTEGEM

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDVERENIGINGEN ZOTTEGEM Jeugddienst Zottegem SJC De Muze Beislovenstraat 4 9620 Zottegem tel/09 367 91 98 jeugddienst@zottegem.be SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDVERENIGINGEN ZOTTEGEM Reglement Dit reglement regelt de verdeling van de

Nadere informatie

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN sport formulier 14 AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN Dit formulier moet volledig ingevuld en met de gevraagde bijlagen terug bezorgd worden bij de gemeentelijke sportdienst, Snellegemsestraat

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN Gezien om gevoegd te worden bij het besluit van de gemeenteraad van 24 juni 2014 betreffende de goedkeuring van het gemeentelijk subsidiereglement van jeugdwerkinitiatieven. REGLEMENT SUBSIDIERING VAN

Nadere informatie

WERKGROEP JEUGDRAAD: OKTOBERFJEST 800 JAAR ARENDONK

WERKGROEP JEUGDRAAD: OKTOBERFJEST 800 JAAR ARENDONK WERKGROEP JEUGDRAAD: OKTOBERFJEST 800 JAAR ARENDONK Vergadering van zaterdag 15 september 2012 Aanwezig: Niels Bosmans ( t Onkrooid), Sofie Baeyens en Kaatje Blockx (Meisjeschiro), Brent Leyten (Jongenschiro),

Nadere informatie

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland.

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Art.1. Iedere sportvereniging kan onder bepaalde voorwaarden erkend worden door de sportraad van Heuvelland.

Nadere informatie

Basiscursus voor monitoren

Basiscursus voor monitoren Basiscursus voor monitoren 2015 V.U. Vakantiewerking Scherpenheuvel-Zichem, August Nihoulstraat 13-15, 3270 Scherpenheuvel Voor wie? Ben je minimum 16 jaar of word je nog 16 in de loop van 2015? Kan je

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen

Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen VERENIGING: Gemeentebestuur Nevele Sportdienst ONTVANGEN: / 2017 vak bestemd voor de sportdienst Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen Voor wie geldt deze subsidieaanvraag? De

Nadere informatie

Wie ben jij? Ik ben in 2010: 16 jaar 19 jaar 22 jaar 25 jaar 17 jaar 20 jaar 23 jaar 18 jaar 21 jaar 24 jaar. Geslacht: Vrouw. Man

Wie ben jij? Ik ben in 2010: 16 jaar 19 jaar 22 jaar 25 jaar 17 jaar 20 jaar 23 jaar 18 jaar 21 jaar 24 jaar. Geslacht: Vrouw. Man NAAM: ADRES: Wie ben jij? Ik ben in 2010: 16 jaar 19 jaar 22 jaar 25 jaar 17 jaar 20 jaar 23 jaar 18 jaar 21 jaar 24 jaar Geslacht: Man Vrouw Rijbewijs: Rijbewijs A Rijbewijs B Rijbewijs C Rijbewijs D

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 20/04/2015 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

Chiro Erps-Kwerps Kampinschrijvingen met frietjes eten: in orde Taartenverkoop: in orde Weekend Guiters: in orde

Chiro Erps-Kwerps Kampinschrijvingen met frietjes eten: in orde Taartenverkoop: in orde Weekend Guiters: in orde Verslag Jeugdraad 7 juni 2016: Aanwezig: Erik (Voorzitter/Penningmeester), Tom, Wouter, Ruben (Chiro Erps-Kwerps), Nils (Chiro Everberg), Jens (JH Den Aap), Tom, Jana ( Scouts Kortenberg), Mit (jeugdconsulent),

Nadere informatie