Te gast bij het JRK Vandaag mogen we vergaderen bij het Rode Kruis. Bedankt JRK!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Te gast bij het JRK Vandaag mogen we vergaderen bij het Rode Kruis. Bedankt JRK!"

Transcriptie

1 Aanwezig: Sofie Baeyens (Meisjeschiro), Jens Lenaerts (Jongenschiro), Anouk De Laat (Chiro De Vraai), Bram Van Gestel en Joris Herrygers (KLJ), Lieselotte Segers en Vicky Van Gestel (JRK), Joke Segers (schepen van jeugd), Victor van Meerten (voorzitter) en Pascal Thijs (secretaris). Verontschuldigd: Niels Bosmans en Sam Maeriën (JH t Onkrooid), Stijn van Hees (Pluswerking), Floris Lens (Scouts) en Kaatje Blockx (Meisjeschiro) Te gast bij het JRK Vandaag mogen we vergaderen bij het Rode Kruis. Bedankt JRK! Beleidsplan gemeente Arendonk Alle schepenen van onze gemeente sleutelen momenteel aan het beleidsplan Dat is een lange periode, dus het is noodzakelijk dat daar vooraf goed over wordt nagedacht. Onze schepen, Joke Segers, maakt werk van meerdere beleidsthema s. Wij zijn uiteraard in de eerste plaats geïnteresseerd in hetgeen er voor jeugd in het beleidsplan gaat worden opgenomen. In zo n beleidsplan worden meerdere beleidsdoelstellingen opgenomen. Per doelstelling volgen dan één of meerdere actieplannen oftewel projecten die ervoor moeten zorgen dat de doelstelling zal worden bereikt. Per actieplan wordt vervolgens bekeken welke concrete acties gaan worden uitgevoerd. Aangezien wij als adviesraad voor jeugdbeleid een belangrijke partner zijn als het op beleidsplanning voor jeugd aankomt, heeft Joke haar huiswerk mee naar de vergadering gebracht. Ze overloopt het samen met ons. Een belangrijke beleidsdoelstelling voor ons is de ondersteuning van het jeugdwerk. We hebben het dan over materiële, financiële en algemene ondersteuning. Bij materiële ondersteuning denken we onder meer aan kampvervoer. Bij de financiële ondersteuning gaat er gesleuteld worden aan de infrastructuursubsidie (ruimer inzetten) en de projectsubsidie (beperkt behouden in uitvoering van de prioriteit jeugdcultuur). Bij de algemene ondersteuning wordt gedacht aan een vrijwilligersloket voor alle vrijetijdsdiensten.

2 De tweede doelstelling is ruimte creëren voor de Arendonkse jeugd. Hier gaat het om zaken die te maken hebben met ruimtelijke ordening, met speelbossen en terreinen, de realisatie van RUP Biesputten zodat de Scouts hun nieuwe lokaal kunnen oprichten, maar ook het inrichten van speelstraten. Wat het gemeentelijk jeugdwerkaanbod betreft is het de bedoeling te sleutelen aan het imago van de speelpleinwerking. Er komt een nieuwe naam en een nieuw logo. Het sanitair zouden we ook graag vernieuwen. Verder wordt gedacht aan een uitbreiding naar de krokusvakantie. Specifiek voor kwetsbare kinderen en jongeren komen er ook acties. Dat is een nieuwe beleidsdoelstelling voor ons. We komen voortaan in aanmerking voor extra subsidies voor deze beleidsprioriteit. Het is de betrachting om kinderen/jongeren van het asielcentrum, het kindertehuis, maar ook het deeltijds onderwijs meer te betrekken bij de werking. De verschillende jeugdwerkinitiatieven zouden zoveel mogelijk voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Hierbij wordt gedacht aan de invoering van een vrijetijdspas, waarbij een financiële tegemoetkoming wordt voorzien voor o.a. lidgelden en kampen van jeugdverenigingen. Verder wordt binnen deze doelstelling nog gedacht aan probeerbonnetjes voor de speelpleinwerking, meer grabbelpasinitiatieven in het asielcentrum en het beter betrekken van kwetsbare jongeren bij de werking van het jeugdhuis. M.b.t. de prioriteit jeugdcultuur is het opzet kinderen en jongeren warm te maken voor cultuur. Hier liggen mogelijkheden voor een jeugdluik binnen het WAK. Ook de verenigingenbeurs zou een jeugdluik kunnen krijgen. Voor de uitleendienst kunnen nieuwe podiumelementen worden aangekocht, mogelijk ook een geluidsmeter voor muziekevenementen. De projectsubsidie kan behouden blijven voor culturele projecten. Nu is het aan jullie! Denk eens na over wat we hier net hebben verteld, maar ook over andere zaken die onder de noemer jeugdbeleid kunnen vallen. Hoe kunnen we optimaal inzetten op jeugdcultuur en maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren? Hoe kan het fuifbeleid worden verbeterd? Verantwoordingsnota 2012 Het huidige jeugdbeleidsplan loopt van 2011 t.e.m. 2013, dus nog tot het einde van dit jaar. Na ieder jaar moet er een verantwoordingsnota worden voorgelegd aan de Afdeling Jeugd van de Vlaamse regering. De verantwoordingnota van 2012 is zo goed als klaar en moet eind deze maand de deur uit richting Afdeling Jeugd. Inhoudelijk is alles grotendeels rond zodat we er jullie vandaag al een samenvatting van kunnen geven. In de verantwoordingsnota moet worden aangegeven in welke mate het jeugdbeleidsplan in het afgelopen jaar werd nageleefd. We overlopen per onderdeel de voornaamste zaken:

3 Gemeentelijk jeugdwerk: De gemeente stelt in juli en augustus een jobstudent tewerk ter ondersteuning van de jeugddienst. In 2012 werd in augustus slechts voor 2 weken een jobstudent aangesteld. Voor de zomer van 2013 wordt wellicht geen jobstudent aangesteld in augustus, mogelijk evenmin in juli (elke besparingsmaatregel is welkom). Grabbelpas kende een goed jaar met 450 leden, het op één na hoogste aantal. Voor Pascal was het z n laatste jaar Grabbelpas. Niels Bosmans heeft de fakkel overgenomen. De speelpleinwerking deed het in 2012 voor het eerst sinds lang met jobstudenten. In augustus 2011 was er immers een tekort aan vrijwilligers, waardoor er geen werking was. Met de nieuwe regeling hebben we voortaan een overaanbod. Als gedeeltelijke compensatie voor de meerprijs van de jobstudenten werden ook de tarieven voor de ouders met 1,5 euro per halve dag (per kind) verhoogd. We geven ook even mee dat er voor deze zomer 59 kandidaten waren, waarvan de 45 meest ervaren zullen worden aangesteld. Behalve ervaring werd ook gekeken naar beschikbaarheid, opleiding en leeftijd. Particulier jeugdwerk: Er werd in totaal euro kampsubsidie uitbetaald. t Onkrooid kreeg een werkingssubsidie van euro. Er was geen aanvraag voor projectsubsidie, die gaat vanaf 2014 herzien worden. De subsidie voor ledenwerving was beperkt: 441 euro. Iedere vereniging heeft gebruik gemaakt van de container voor kampvervoer, door de gemeente gehuurd voor 378 euro. De uitleendienst van de jeugdraad werd uitgebreid met 2 reuzeballen en de circuskoffer werd aangevuld: kostprijs bedroeg 304 euro. De zaal van t Onkrooid opende z n deuren op 21 maart Er werd euro aan vormingssubsidie uitbetaald. Er werden nieuwe stappen gezet in het dossier RUP Biesputten. De verhuis van de Scouts is weer wat dichterbij gekomen. De filmzaal van t Onkrooid is populair en werd zo n 50x gebruikt door andere verenigingen. t Onkrooid werd een eerste maal verhuurd voor een fuif van een jeugdvereniging (KLJ). Alle verenigingen staan open voor deelname van asielzoekerskinderen aan de werking. Klopt dat nog? Was er een deelname? Eventueel van andere maatschappelijk kwetsbare kinderen? Van het asielcentrum is er geen deelname. Dat is ook vrij moeilijk realiseerbaar. Vanuit het home is er wel een beperkte deelname. De ontbijtactie voor de dag van de jeugdbeweging was iets drukker dan gewoonlijk. De cantus verliep ook vlot. In oktober hebben we samen het Oktoberfjest georganiseerd.

4 Prioriteit brandveiligheid: De jeugdlokalen kregen nog geen herkeuring. De brandweer gaat daar dit jaar werk van maken. Er was geen training blustechnieken. Dat wordt in principe iets voor het najaar. Er werd euro uitgegeven aan infrastructuursubsidie te verbetering van de brandveiligheid van de jeugdlokalen. Het merendeel van dat bedrag ging ditmaal naar de Meisjeschiro. Prioriteit jeugdcultuur: De subsidies voor de prioriteit jeugdcultuur werden voor deze initiatieven ingezet: o Bus voor Don t Hype De Kempen: 456 euro. o Nacht van de jeugdbeweging (cantus): 756 euro. o Deelname aan filmfestival Mooov: 184 euro. o Poëtisch kapsalon en workshops rond film e.d. van Graffiti Jeugddienst: euro. o Transportbok voor Heras hekwerk: euro. Overig beleid: De speeltuin aan het zwembad kreeg een nieuwe speelboot en in Den Tobberd werd een buurtspeeltuintje ingericht. Kostprijs voor dit alles bedroeg euro. Voor de heraanleg en drainage van de Bemdwei werd euro uitgetrokken. Er werden 76 vergunningen voor evenementen afgeleverd tegenover 54 in Toch worden er de laatste jaren minder fuiven georganiseerd. Er werd voor euro subsidie uitbetaald aan verenigingen die security inhuurden voor hun fuif. Fuiven moeten 60 dagen op voorhand worden aangevraagd. Dat lukt nog niet voor iedereen, maar er is beterschap merkbaar. Pascal heeft een positief advies voorbereid. De voorzitter krijgt de eer daar zijn handtekening onder te plaatsen. Tenzij er uiteraard redenen zijn om een negatief advies af te leveren en dan vernemen we dat nu graag. Iedereen is ervan overtuigd dat de vooropgestelde doelstellingen en acties correct werden uitgevoerd. Victor plaatst bijgevolg zijn mooiste handtekening onder het advies. Vooruitblik op de zomer Het stralende weer van de jongste dagen herinnert ons eraan dat de zomer dichterbij komt. De meeste van jullie kijken bijgevolg ook stilaan uit naar het kamp en benieuwd als we zijn willen we wel eens weten waar jullie naartoe trekken. Chiro De Vraai trekt naar Wezemaal. Dat is in de regio Aarschot/Leuven. Een deel van de leden gaat de verplaatsing met de fiets maken. Het JRK heeft een kampplek gevonden in Koekelare op 15 minuten stappen van Middelkerke-Bad. Er gaan zo n 38 leden mee, 12 man leiding en uiteraard ontbreken de kookouders niet.

5 De Meisjeschiro trekt naar Affligem. Een deel rijdt met de fiets, maar dan wel in 2 dagen. Ze gaan in totaal met 100 à 120 op kamp. De Jongenschiro gaat op kamp in Montenau in het Duitstalig landsgedeelte. Dat is een heel eind, maar toch gaat ook hier een deel met de fiets. De jongens zijn ook met 100 à 120 deelnemers. De KLJ trekt naar de lokalen van de Chiro en de Scouts van Westerlo. Ze zijn met 60 à 70 deelnemers waarvan een deel met de fiets rijdt. Zoals steeds kunnen jullie een beroep doen op de gemeente voor kampvervoer. Om alles tijdig in te kunnen plannen moet Pascal vóór 30 mei weten welk vervoer jullie wensen. De aanvraagformulieren werden reeds bezorgd aan de hoofdleiding. Wat kan worden aangevraagd? Vervoer naar het kamp (heen en terug) met een gesloten container. Die container blijft ter plaatse en kan gebruikt worden als opslagruimte. De gemeente beschikt over één eigen container, de overige worden gehuurd. Naast dit kampvervoer kan er ook eenmalig een beroep worden gedaan op een transport door de gemeente voor het ophalen van tenten of andere materialen bij de uitleendienst. Van Scouts, JRK en KLJ is de aanvraag al in orde. Vicky vraagt of het mogelijk is iemand van de leiding mee te laten rijden met het kampvervoer door de gemeente. Dat zijn afspraken die je best zelf rechtstreeks met het werkhuis maakt. Jullie moeten toch afspreken waar en wanneer de container moet worden afgezet. Waarschijnlijk is het geen probleem dat er iemand meerijdt. Dat kan zelfs handig zijn om de weg naar de kampplaats te wijzen. Wie materialen van de uitleendienst van de jeugdraad mee wil, wacht best niet te lang om een aanvraag in te dienen. Kort voor de zomer moet immers de verdeling nog worden opgemaakt. Gewoonlijk zijn er namelijk enkele overlappende aanvragen. De inventaris en het aanvraagformulier staan op de website van de gemeente. Filmfestival MOOOV De Meisjeschiro is dit jaar naar het filmfestival geweest. Het was een vrij kleine groep. In het verleden zijn ooit grotere groepen van onze jeugdverenigingen naar het filmfestival geweest. Voor de deelnemers was het een toffe namiddag. Het was echt een goede film. Gemeentelijke adviesraden Stijn heeft zich opgegeven om namens de jeugdraad de Gecoro, de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening, bij te wonen. We zoeken nog steeds een plaatsvervanger. Vorige vergadering dacht Floris dat er mogelijk interesse voor was bij de Scoutsleiding. Aangezien Floris vandaag niet aanwezig is, kunnen we hier geen uitsluitsel over geven. Naar de sportraad mogen we ook iemand afvaardigen. We hebben vorige vergadering afgesproken dat we dat gingen bespreken met onze achterban. Wat is het resultaat? We dachten dat Brent van de Chiro hier interesse voor had, maar die is vandaag ook verontschuldigd.

6 Kalender/Agenda Al jullie evenementen kunnen worden opgenomen in de traditionele activiteitenkalender in de gemeentelijke berichtgeving (Hoger Op), de agenda op de website van de gemeente (ook digitale flyer bezorgen) en soms zullen ze ook worden vermeld op de lichtkrant op het marktplein. De eerste voorwaarde is natuurlijk dat jullie de activiteiten doorgeven en dat doe je best van zodra de datum gekend is. Heeft er iemand iets te melden? Er zijn geen nieuwe activiteiten aan te kondigen. Tussen de vergaderingen in kan je steeds nieuwe activiteiten op zetten aan Bekijk jullie agenda eens en geef de belangrijkste zaken die ook openstaan voor wie geen lid is van de vereniging (fuiven, koekjesverkoop, brunch,..) a.u.b. zo snel mogelijk door aan Pascal. Varia In de variaronde krijgen jullie traditioneel het woord. Profiteer van deze unieke kans om zaken met de collega s van de andere verenigingen te bespreken: Joris heeft vorige vergadering al aangegeven dat de KLJ overweegt een aanvraag voor projectsubsidie in te dienen voor de Oogstfeesten. Zij zouden dan graag een kinderdorp inrichten. Ondertussen hebben ze alles verder uitgewerkt. De voornaamste doelstelling is kinderen en jongeren op een plezante manier laten kennismaken met het landbouwleven. Er komen springkastelen en een rodeostier, maar de kinderen zullen ook een koe kunnen melken. Daarnaast zullen er diverse plattelandsspelen zijn, alsook een gymkana (behendigheidsproeven) met kleine tractoren en nog veel meer. Het klinkt allemaal veelbelovend. Wat ons betreft komt dit initiatief in aanmerking voor projectsubsidie al moeten we volgende keer nog beslissen voor welk bedrag. Victor heeft van Sander Bruyninckx de vraag gekregen om de voorzitter van de leerlingenraad voortaan uit te nodigen op onze vergaderingen. Wat ons betreft geen probleem, integendeel. Joke zal dit verder bespreken met Griet Wens Blijkbaar is het niet voor iedereen evident om de belangrijke zaken uit de verslagen van de jeugdraad te filteren om die voor te leggen aan de eigen leiding. Om het jullie wat makkelijker te maken zal Pascal er voortaan aan proberen te denken de belangrijkste zaken in de begeleidende te zetten. Uiteraard blijft het toegelaten en aanbevolen het verslag in z n geheel te lezen! Rest ons enkel nog een datum en locatie vast te leggen voor de volgende vergadering. Dat wordt zaterdag 22 juni bij de KLJ. Anouk, Bram en Vicky zijn voor deze vergadering verontschuldigd.

Aanwezig: Verontschuldigd: Te gast bij het KLJ Kampvervoer zomer 2013

Aanwezig: Verontschuldigd: Te gast bij het KLJ Kampvervoer zomer 2013 Aanwezig: Niels Bosmans (Jeugdhuis t Onkrooid), Chloë Blockx en Sofie Baeyens (Meisjeschiro), Mathias Magnus (Jongenschiro), Joris Herrygers (KLJ), Maxim Vervecken (Scouts), Nele Maris (Jeugd Rode Kruis),

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Welkom Hoe was de vakantie?

Aanwezig: Verontschuldigd: Welkom Hoe was de vakantie? Aanwezig: Benjey Van Beers en Lore Mijnendonckx ( t Onkrooid), Sofie Baeyens en Kaatje Blockx (Meisjeschiro), Brent Leyten en Wouter Vandekerkhof (Jongenschiro), Lotte Buijs en Kaat Van Houdt (Chiro De

Nadere informatie

Uniform Gemeentelijk Politiereglement

Uniform Gemeentelijk Politiereglement Aanwezig: Wendy Van Beek en Lieselotte Segers (JRK), Joris Herrygers (KLJ), Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Niels Bosmans (jeugdhuis t Onkrooid), Joke Segers (schepen van jeugd) en Victor van Meerten

Nadere informatie

Gasten: Bart Vosters (afscheidnemend schepen van jeugd) en Wilfred Thomassen (hoofdinspecteur politie).

Gasten: Bart Vosters (afscheidnemend schepen van jeugd) en Wilfred Thomassen (hoofdinspecteur politie). Aanwezig: Sofie Baeyens en Kaatje Blockx (Meisjeschiro Centrum), Brent Leyten en Jens Lenaerts (Jongenchiro Centrum), Dennis Verheijen en Joris Herrijgers (KLJ), Floris Lens en Ward Verbeek (Scouts), Lieselotte

Nadere informatie

Alcoholbandjes op fuiven

Alcoholbandjes op fuiven Aanwezig: Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Joris Herrygers en Lotte Caers (KLJ), Wendy Van Beek en Douwe Ravers (JRK), Stijn Van Hees (Pluswerking), Chelsea Vromans en Candy Vromans (leerlingenraad SCC),

Nadere informatie

Vergaderen bij Chiro De Vraai

Vergaderen bij Chiro De Vraai Aanwezig: Dien Spoormans & Janne De Clerck (Meisjeschiro Centrum), Jef Borgers & Douwe Ravers (Jongenschiro Centrum), Dien Appels (Chiro De Vraai), Lotte Caers & Wannes De Vocht (KLJ), Diede Ravers (Scouts),

Nadere informatie

Win een speelplein voor Arendonk!

Win een speelplein voor Arendonk! Aanwezig: Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Joris Herrygers (KLJ), Wendy Van Beek (Jeugd Rode Kruis), Max van de Ven (Scouts), Joke Segers (schepen van jeugd), Kaat van de Kerkhof (voorzitter

Nadere informatie

Dag van de jeugdbeweging

Dag van de jeugdbeweging Aanwezig: Lore Mijnendonckx, Charlotte Janssen en Niels Van Bouwel ( t Onkrooid), Kaatje Blockx en Hanne van Schaijk (Meisjeschiro), Sjoerd De Vocht en Dennis Van Cantfort (Jongenschiro), Kaat Van Houdt

Nadere informatie

WERKGROEP JEUGDRAAD: OKTOBERFJEST 800 JAAR ARENDONK

WERKGROEP JEUGDRAAD: OKTOBERFJEST 800 JAAR ARENDONK WERKGROEP JEUGDRAAD: OKTOBERFJEST 800 JAAR ARENDONK Vergadering van woensdag 29 augustus 2012 Aanwezig: Niels Bosmans en Jonah Hulselmans (jeugdhuis t Onkrooid), Eva Hulselmans en Lisa Smets (Meisjeschiro),

Nadere informatie

NIEUWE VERTEGENWOORDIGERS JEUGDRAAD NIEUWE HOOFDLEIDING

NIEUWE VERTEGENWOORDIGERS JEUGDRAAD NIEUWE HOOFDLEIDING Verslag vergadering 1 oktober 2011 Aanwezig: Niels Bosmans (JH t Onkrooid), Francesca Deswert en Anouk Vanhove (Meisjeschiro), Steven Leyten (Jongenschiro en ondervoorzitter), Anouk De Laat (Chiro De Vraai),

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 24.05.2008 verslag vergadering Aanwezig: Niels Van Hoof (Scouts), Jan Herrygers & Dennis Verheyen (KLJ jongens), Kristof Van Gorp & Jan Vervecken (Jongenschiro Centrum), Elle Heyns (Meisjeschiro

Nadere informatie

Aanwezig: Gast: Verontschuldigd: Aanvraag projectsubsidie Zingt en Swingt

Aanwezig: Gast: Verontschuldigd: Aanvraag projectsubsidie Zingt en Swingt Aanwezig: Niels Bosmans (jeugdhuis t Onkrooid), Kaatje Blockx, Sofie Baeyens en Eva Hulselmans (Meisjeschiro), Brent Leyten en Jens Lenaerts (Jongenschiro), Joris Herrygers en Bram Van Gestel (KLJ), Stijn

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Te gast bij de Chiro de Vraai Verslag Dag van de jeugdbeweging

Aanwezig: Verontschuldigd: Te gast bij de Chiro de Vraai Verslag Dag van de jeugdbeweging Aanwezig: Sofie Baeyens en Chloë Blockx (Meisjeschiro), Wouter Vandekerkhof en Wout Heyns (Jongenschiro), An-Katrien Noben en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Joris Herrygers (KLJ), Pieter Bax en Max van

Nadere informatie

verslag vergadering 30 augustus 2008

verslag vergadering 30 augustus 2008 verslag vergadering 30 augustus 2008 Aanwezig: Seppe Maes en Ward Van Hees (Jongenschiro), Jan Herrygers en Dennis Verheyen (KLJ Jongens), Gaetan Spoormans en Pascal Thijs. Verontschuldigd: Scouts, JRK,

Nadere informatie

Verontschuldigd: Stijn Van Hees (Pluswerking)

Verontschuldigd: Stijn Van Hees (Pluswerking) Aanwezig: Niels Bosmans ( t Onkrooid), Gert-Jan Versteynen (Jongenschiro), Sarah Wens en Anouk De Laat (Chiro de Vraai), Joris Herrygers (KLJ), Dorien Van Eemeren (Scouts), Bart Vosters (schepen van jeugd),

Nadere informatie

verslag vergadering 4 oktober 2008

verslag vergadering 4 oktober 2008 verslag vergadering 4 oktober 2008 Aanwezig: Lucas Hulselmans (JH t Onkrooid), Eva Verbeek & Hanne Van den Maegdenbergh (Meisjeschiro Centrum), Seppe Maes & Steven Leyten (Jongenschiro Centrum), Sanne

Nadere informatie

Subsidieconvenant jeugdhuis t Onkrooid

Subsidieconvenant jeugdhuis t Onkrooid Aanwezig: Dennis Van Cantfort & Sjoerd De Vocht (Jongenschiro Centrum), Kaat Van Houdt & Bhakti Moonen (Chiro De Vraai), Lotte Caers & Joris Herrygers (KLJ), Wendy Van Beek (JRK), Chelsea Vromans en Candy

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Fuifnieuws

Aanwezig: Verontschuldigd: Fuifnieuws Aanwezig: Britt Sanders en Jolien Van Gorp (Meisjeschiro Centrum), Jef Borgers en Boycke Oris (Jongenschiro Centrum), Bhakti Moonen en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Ward Verbeek (Scouts Carpe Diem),

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Uitleendienst jeugdraad

Aanwezig: Verontschuldigd: Uitleendienst jeugdraad Aanwezig: Sofie Baeyens & Lieze Smolders (Meisjeschiro), Wouter Vandekerkhof & Wout Heyns (Jongenschiro), An-Katrien Noben (Chiro De Vraai), Joris Herrygers (KLJ), Pieter Bax & Max van de Ven (Scouts),

Nadere informatie

Verslag vergadering 15 mei 2010

Verslag vergadering 15 mei 2010 Verslag vergadering 15 mei 2010 Aanwezig: Lucas Hulselmans (JH t Onkrooid), Sharon Lens (Meisjeschiro Centrum), Wouter Blockx en Steven Leyten (Jongenschiro Centrum), Sanne Van Hees en Nicky Delanoy (Chiro

Nadere informatie

VICTOR TERUG AAN HET ROER

VICTOR TERUG AAN HET ROER Verslag vergadering 12 november 2011 Aanwezig: Jonah Hulselmans en Niels Bosmans (jeugdhuis t Onkrooid), Griet Cools en Anouk Vanhove (Meisjeschiro), Steven Leyten (Jongenschiro), Anouk De Laat (Chiro

Nadere informatie

Zoals vorige vergadering afgesproken zitten we hier vandaag in t Onkrooid aan de vergadertafel. Dankjewel Marlies en Brent!

Zoals vorige vergadering afgesproken zitten we hier vandaag in t Onkrooid aan de vergadertafel. Dankjewel Marlies en Brent! Aanwezig: Marlies Meeus en Brent Jansen (Jeugdhuis t Onkrooid), Britt Sanders en Kaat Spoormans (Meisjeschiro), Douwe Ravers en Jef Borgers (Jongenschiro), Dien Appels en Janne Van Herck (Chiro De Vraai),

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Te gast bij de Scouts Dag van de jeugdbeweging

Aanwezig: Verontschuldigd: Te gast bij de Scouts Dag van de jeugdbeweging Aanwezig: Lore Mijnendonckx en Benjey Van Beers (jeugdhuis t Onkrooid), Kaatje Blockx en Sofie Baeyens (Meisjeschiro centrum), Wout Heyns en Wouter Vandekerkhof (Jongenschiro centrum), An-Katrien Noben

Nadere informatie

Verslag JAL: 26 juni 2013

Verslag JAL: 26 juni 2013 Verslag JAL: 26 juni 2013 Aanwezigen: Joy Leysen, chiro Malderen Flor Vertongen, chiro Malderen Stijn Rampelbergh, chiro Malderen Victor Steemans, Scouts Londerzeel Bert Stoffels, Scouts Londerzeel Jordi

Nadere informatie

verslag vergadering 15 november 2008

verslag vergadering 15 november 2008 verslag vergadering 15 november 2008 Aanwezig: Lucas Hulselmans (Jeugdhuis t Onkrooid), Elise Maes & Eva Verbeek (Meisjeschiro Centrum), Steven Leyten & Seppe Maes (Jongenschiro Centrum), Anne Erpels &

Nadere informatie

verslag vergadering 16 mei 2009

verslag vergadering 16 mei 2009 verslag vergadering 16 mei 2009 Aanwezig: Hulselmans Lucas & Victor van Meerten (Jeugdhuis t Onkrooid), Eva Verbeek & Charlotte Stusz (Meisjeschiro Centrum), Steven Leyten (Jongenschiro Centrum), Anne

Nadere informatie

Vandaag zijn we te gast bij de KLJ. We danken hen alvast voor de gastvrijheid.

Vandaag zijn we te gast bij de KLJ. We danken hen alvast voor de gastvrijheid. Aanwezig: Niels Bosmans ( t Onkrooid), Sofie Baeyens en Kaatje Blockx (Meisjeschiro Centrum), Brent Leyten (Jongenschiro Centrum), Anouk De Laat (Chiro De Vraai), Bram Van Gestel en Joris Herrygers (KLJ),

Nadere informatie

Hoe waren de Dag en Nacht van de jeugdbeweging?

Hoe waren de Dag en Nacht van de jeugdbeweging? Aanwezig: Eliane Meeuws en Dien Spoormans (Meisjeschiro Centrum), Jef Borgers en Dauwe Ravers (Jongenschiro Centrum), Kaat Van Houdt en Dien Appels (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Wannes De Vocht (KLJ

Nadere informatie

Cursusvoorstel Pieter-Jan

Cursusvoorstel Pieter-Jan Aanwezig: Lore Mijnendonckx en Benjey Van Beers ( t Onkrooid), Dien Spoormans en Kaatje Blockx (Meisjeschiro), Wouter Vandekerkhof en Wout Heyns (Jongenschiro), An-Katrien Noben en Karlijn Vanlimbergen

Nadere informatie

Vergaderen bij KLJ. Ledenwervingen

Vergaderen bij KLJ. Ledenwervingen Aanwezig: Marlies Meeus en Brent Jansen (jeugdhuis t Onkrooid), Dien Spoormans (Meisjeschiro), Dien Appels (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Wannes De Vocht (KLJ), Diede Ravers (Scouts), Bart Horemans (Pluswerking

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 06.01.2007 verslag vergadering Aanwezig: Jasper Vangool (Jongenschiro Centrum), Stephanie Vandersmissen & Stefanie Viskens (KLJ meisjes), Roebi van Olmen & Anne Erpels (Chiro de Vraai), Bart

Nadere informatie

Evaluatie ontbijtactie Dag van de jeugdbeweging

Evaluatie ontbijtactie Dag van de jeugdbeweging Aanwezig: Charlotte Janssen & Ellen Verwaest (jeugdhuis t Onkrooid), Hanne van Schaijk & Kaatje Blockx (Meisjeschiro), Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Lotte Caers & Joris Herrijgers (KLJ), Max van de

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Welkom!

Aanwezig: Verontschuldigd: Welkom! Aanwezig: Niels Bosmans en Charlotte Janssen (Jeugdhuis t Onkrooid), Hanne van Schaijk en Eva Van Lieshout (Meisjeschiro Centrum), Leyten Brent (Jongenschiro Centrum), An-Katrien Noben en Kaat Van Houdt

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 Aanwezig: Chirojongens Groot-Vorst (Dieter Heus, Dries Peeters), Chiromeisjes Groot-Vorst (Britt Mondelaers), Chiromeisjes Veerle (Lise Vermeulen, Lotte Gielis),

Nadere informatie

verslag vergadering 4 april 2009

verslag vergadering 4 april 2009 verslag vergadering 4 april 2009 Aanwezig: Lucas Hulselmans ( JH t Onkrooid), Eva Verbeek en Hanne Van den Maegdenbergh (Meisjeschiro), Wouter Blockx en Steven Leyten (Jongenschiro), Anne Erpels (Chiro

Nadere informatie

verslag vergadering 10 april 2010

verslag vergadering 10 april 2010 verslag vergadering 10 april 2010 Aanwezig: Lucas Hulselmans ( Jeugdhuis t Onkrooid), Sharon Lens & Eva Verbeek (Meisjeschiro Centrum), Steven Leyten (Jongenschiro Centrum), Sanne Van Hees & Nicky Delanoy

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 8.09.2007 verslag vergadering Aanwezig: Carolien Van Oerle & Stephanie Vandersmissen (KLJ meisjes), Lucas Hulselmans ( t Onkrooid), Nick Bols & Niels Van Hoof (Scouts), Dennis Verheijen (KLJ

Nadere informatie

Vergaderen bij de Meisjeschiro

Vergaderen bij de Meisjeschiro Aanwezig: Brent Janssen (Onkrooid), Lotte Van Gestel en Kaat Spoormans (Meisjeschiro), Douwe Ravers en Jef Borgers (Jongenschiro), Lotte Caers (KLJ), Diede Ravers en Mies Broeckx (Scouts), Jef Van Steenbergen

Nadere informatie

Verslag vergadering 21 september 2010

Verslag vergadering 21 september 2010 Verslag vergadering 21 september 2010 Aanwezig: Niels Bosmans en Dries Maeriën (Jeugdhuis t Onkrooid), Sofie Baeyens (Meisjeschiro Centrum), Gert-Jan Versteynen en Nick Iemants (Jongenschiro Centrum),

Nadere informatie

Inleiding Hoe is het jeugdbeleidsplan tot stand gekomen?... 5

Inleiding Hoe is het jeugdbeleidsplan tot stand gekomen?... 5 Inhoud Inleiding... 3 Hoe is het jeugdbeleidsplan 2011-2013 tot stand gekomen?... 5 Hoofdstuk 1: Jeugdwerkbeleid A. Proces en analyse... 9 Voornaamste vaststellingen... 10 B. Doelstellingen en acties m.b.t.

Nadere informatie

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 14 december 2013 10u KSA-lokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: Tom, Merel, Ben, Annelies, Jan aanwezige waarnemers: Kathleen, Gerrit verontschuldigd: Elissa, Kim,

Nadere informatie

Vergaderen bij de Scouts

Vergaderen bij de Scouts Aanwezig: Janne De Clerck en Nette Spoormans (Meisjeschiro Centrum), Douwe Ravers en Jef Borgers (Jongenschiro Centrum), Dien Appels en Janne Van Herck (Chiro De Vraai), Wannes De Vocht (KLJ), Diede Ravers,

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Nieuwjaarswensen van de voorzitter Subsidiereglementen

Aanwezig: Verontschuldigd: Nieuwjaarswensen van de voorzitter Subsidiereglementen Aanwezig: Benjey Van Beers (jeugdhuis t Onkrooid), Sofie Baeyens (Meisjeschiro), Wout Heyns (Jongenschiro), An-Katrien Noben en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Joris Herrygers en Maurice Van Raak (KLJ),

Nadere informatie

Verslag vergadering 27 november 2010

Verslag vergadering 27 november 2010 Verslag vergadering 27 november 2010 Aanwezig: Niels Bosmans ( t Onkrooid), Sofie Baeyens (Meisjeschiro), Gert-Jan Versteynen en Wouter Blockx (Jongenschiro), Sien Horsting en Sanne Van Hees (Chiro De

Nadere informatie

Welkom! Hoe waren jullie kampen?

Welkom! Hoe waren jullie kampen? Aanwezig: Ellen Verwaest ( t Onkrooid), Kaat Van Houdt en Dien Appels (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Daniëlle De Vocht (KLJ), Diede Ravers en Mies Broeckx (Scouts), Alycia Van Beylen (JRK), Bart Horemans

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig:

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig: Algemene vergadering 14 januari 2015 Aanwezig: Chiro Heikant: Erin Maris en Dan Cuypers Scouts en Gidsen Vlaanderen: Valérie Eskens KLJ Jongens: Ilias Issaev KLJ Meisjes: Marlies Marien De Tofkes: Katelijne

Nadere informatie

Nieuwjaarswensen nieuwe voorzitter

Nieuwjaarswensen nieuwe voorzitter Aanwezig: Ellen Verwaest en Niels Bosmans ( t Onkrooid), Leyten Brent, Wout Berrens en Dennis Van Cantfort (Jongenschiro), Bhakti Moonen en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Joris Herrygers

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

De secretaris verwelkomt iedereen. Het verslag van de vorige vergadering op 30/01/2014 wordt goedgekeurd.

De secretaris verwelkomt iedereen. Het verslag van de vorige vergadering op 30/01/2014 wordt goedgekeurd. Verslag jeugdraad 20/03/2014 Aanwezig - Joris Croket Jeugddienst Sint-Amands joris.croket@sint-amands.be - Diete De Smet Chirojongens Sint-Amands - Ruben Vantomme Chirojongens Sint-Amands - Benjamin Helsen

Nadere informatie

Verslag vergadering 9 april 2011

Verslag vergadering 9 april 2011 Verslag vergadering 9 april 2011 Aanwezig: Niels Bosmans en Dries Maeriën (jeugdhuis t Onkrooid), Sofie Baeyens en Sarah Vandekerkhof (Meisjeschiro), Steven Leyten en Gert-Jan Versteynen (Jongenschiro),

Nadere informatie

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (voorzitter/open Jeugdwerk), Jefferie Maes (Open Jeugdwerk), Anaïs Gevaert (Chiro Kanjo), Marlies Nachtergaele (Chiro Kanjo),

Nadere informatie

Opmaak jeugdbeleidsplan algemene richtlijnen

Opmaak jeugdbeleidsplan algemene richtlijnen Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Arenbergstraat 9 1000 Brussel T 02 553 42 45 F 02 553 42 39 www.sociaalcultureel.be sociaalcultureel@vlaanderen.be Nota aan het college van burgemeester

Nadere informatie

Verontschuldigd: Vicky Van Gestel (JRK), Chiro de Vraai en Victor van Meerten (voorzitter).

Verontschuldigd: Vicky Van Gestel (JRK), Chiro de Vraai en Victor van Meerten (voorzitter). Aanwezig: Niels Bosmans en Sam Maeriën (jeugdhuis t Onkrooid), Anouk Vanhove (Meisjeschiro), Joris Herrygers en Bram Van Gestel (KLJ), Heleen Wils (Scouts), Nele Maris (JRK), Stijn Van Hees (Pluswerking),

Nadere informatie

Algemene Vergadering 6 november 2014 De Salons

Algemene Vergadering 6 november 2014 De Salons Algemene Vergadering 6 november 2014 De Salons AGENDA Welkom + Kennismaking Huis van de Sint Goedkeuring vorig verslag Rondje deeljeugdraden en andere adviesraden Voorstelling kandidaat coöptatie + stemming

Nadere informatie

Jeugdraad 17 MEI 2011

Jeugdraad 17 MEI 2011 Jeugdraad 17 MEI 2011 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (Open Jeugdwerk), Jefferie Maes (Open Jeugdwerk), Sam De Waele (Open Jeugdwerk), Jo Vermeersch (KSA Zulte), Stefaan Vermeersch

Nadere informatie

Arendonk stopt met roken

Arendonk stopt met roken Aanwezig: Dien Spoormans en Jolien Van Gorp (Meisjeschiro Centrum), Jef Borgers en Boycke Oris (Jongenschiro Centrum), Bhakti Moonen en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Fem Mertens (Scouts Carpe Diem),

Nadere informatie

Verslag vergadering 15 januari 2011

Verslag vergadering 15 januari 2011 Verslag vergadering 15 januari 2011 Aanwezig: Niels Bosmans en Dries Maeriën (jeugdhuis t Onkrooid), Sofie Baeyens (Meisjeschiro), Steven Leyten (Jongenschiro), Sanne Van Hees (Chiro de Vraai), Lore Maris

Nadere informatie

Goedkeuring vorig verslag Overzicht goedgekeurde aanvragen voor subsidies staan er niet in (milieu, renovatie, ) o Staan er nooit in OK

Goedkeuring vorig verslag Overzicht goedgekeurde aanvragen voor subsidies staan er niet in (milieu, renovatie, ) o Staan er nooit in OK Verslag Jeugdraad Datum: 4 oktober 2015 Aanwezig: Mireille Helderweirdt (jeugdconsulente) Eveline Martens (voorzitter) Simon Van der Spiegel (voorzitter) Julie Devers (penningmeester) Martijn Saelens (secretaris)

Nadere informatie

Vandaag worden we hier prima ontvangen door het Jeugd Rode Kruis. Bedankt dat we hier mogen vergaderen!

Vandaag worden we hier prima ontvangen door het Jeugd Rode Kruis. Bedankt dat we hier mogen vergaderen! Aanwezig: Ellen Verwaest en Marlies Meeus ( t Onkrooid), Kaat Spoormans en Kaatje Blockx (Meisjeschiro), Karlijn Vanlimbergen (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Danielle De Vocht (KLJ), Fem Mertens (Scouts),

Nadere informatie

Erkenning en subsidies voor jeugdwerkinitiatieven

Erkenning en subsidies voor jeugdwerkinitiatieven Erkenning en subsidies voor jeugdwerkinitiatieven 2017-2018 Jeugdwerkinitiatieven in 4 categorieën: Jeugdbewegingen Scouts, Chiro, KSJ, Jeugdhuizen JH Tijl & JC Smurf Jongerenverenigingen voor amateurkunsten

Nadere informatie

Vergaderen in het gemeentehuis

Vergaderen in het gemeentehuis Aanwezig: Marlies Meeus en Brent Jansen (JH t Onkrooid), Eliane Meeuws en Flore Blockx (Meisjeschiro), Douwe Ravers (Jongenschiro), Dien Appels en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Mies Broeckx (Scouts),

Nadere informatie

VERSLAG TOOGPRAAT 21 JUNI 2018

VERSLAG TOOGPRAAT 21 JUNI 2018 VERSLAG TOOGPRAAT 21 JUNI 2018 Aanwezig: Bestuur Jeugdraad Voorzitter Secretaris Jeugdconsulent Bestuursleden Emma Staut Toon Daems Jeroen Kersschot Ann-Sofie D Hollander, Timo De Wit, Jan-Frederik D Hollander,

Nadere informatie

verslag vergadering 6 maart 2010

verslag vergadering 6 maart 2010 verslag vergadering 6 maart 2010 Aanwezig: Niels Bosmans & Lucas Hulselmans ( Jeugdhuis t Onkrooid), Sarah Van de Kerkhof (Meisjeschiro Centrum), Steven Leyten (Jongenschiro Centrum), Sanne Van Hees &

Nadere informatie

Vandaag worden we hier prima ontvangen door de Meisjeschiro. Bedankt dat we hier mogen vergaderen!

Vandaag worden we hier prima ontvangen door de Meisjeschiro. Bedankt dat we hier mogen vergaderen! Aanwezig: Ellen Verwaest en Marlies Meeus ( t Onkrooid), Jolien Van Gorp en Britt Sanders (Meisjeschiro), Jef Borgers en Boycke Oris (Jongenschiro), Bhakti Moonen (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Daniëlle

Nadere informatie

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Jeugdraad 28 november 2013 1. Verslag vorige vergadering 2. Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Zichtrekening 1243,22 euro Spaarrekening 19122,62 euro 3. Beurtrol plakzuilen

Nadere informatie

verslag vergadering 21 februari 2009

verslag vergadering 21 februari 2009 verslag vergadering 21 februari 2009 Aanwezig: Lucas Hulselmans (JH t Onkrooid), Hanne Van den Maegdenbergh en Sarah Vandekerkhof (Meisjeschiro Centrum), Seppe Maes en Steven Leyten (Jongenschiro Centrum),

Nadere informatie

Te gast bij t Onkrooid. Jeugdraadactiviteit

Te gast bij t Onkrooid. Jeugdraadactiviteit Aanwezig: Ellen Verwaest ( t Onkrooid), Jolien Van Gorp en Britt Sanders (Meisjeschiro Centrum), Hendrik Wouters en Jef Borgers (Jongenschiro Centrum), Bhakti Moonen en Dien Appels (Chiro De Vraai), Anton

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014

VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014 VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014 Aanwezigheden Aanwezig: Bruno (voorzitter), Aaron (ondervoorzitter), Wouter (secretaris), den Joe, Sint-Lieven, Haegepoorters, Den draai, Chiro D, JRK, Kadullen (te laat),

Nadere informatie

Jeugdraad 27 april 2015

Jeugdraad 27 april 2015 Jeugdraad 27 april 2015 Aanwezig: Frauke Alexander, Evie Wuytack, Cynthia De Kerpel, Karel Gysel, Fedra Van de Voorde, Kato Noppe, Ruben Deconinck, Michiel Van Eetvelde, Leen Groothaert Verontschuldigd:

Nadere informatie

Welkom Rik! Vergaderlocatie Jongenschiro. Nieuwjaarsvergadering

Welkom Rik! Vergaderlocatie Jongenschiro. Nieuwjaarsvergadering Aanwezig: Kaat Spoormans en Eliane Meeuws (Meisjeschiro Centrum), Jef Borgers en Douwe Ravers (Jongenschiro Centrum), Dien Appels en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Wannes De Vocht (KLJ

Nadere informatie

Aanvraag Startsubsidie

Aanvraag Startsubsidie Aanvraag Startsubsidie Dit formulier 6 maand na de start van het jeugdwerkinitiatief, bezorgen aan het College van Burgemeester en Schepenen T.a.v. De gemeentelijke jeugddienst Grote Markt 1 9060 Zelzate

Nadere informatie

Vergaderen in het gemeentehuis

Vergaderen in het gemeentehuis Aanwezig: Janne De Clerck en Flore Blockx (Meisjeschiro), Douwe Ravers en Bert de Jager (Jongenschiro), Janne Van Herck en Dien Appels (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Wannes De Vocht (KLJ), Mies Broeckx

Nadere informatie

Jeugdraad 29 april 2014

Jeugdraad 29 april 2014 Jeugdraad 29 april 2014 Aanwezig:Ruben P, Ester, Wouter, Aron, Michiel, Julie, Kato, Frauke, Leen Verontschuldigd: Sanne, Evie Afwezig 1. Goedkeuring vorig verslag punten worden nog eens overlopen en verder

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Subsidiereglement jeugdwerk (GR 18/9/2018) Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Modaliteiten 1 Dit reglement regelt enerzijds de betoelaging door de gemeente Berlaar van de erkende jeugdverenigingen

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017

VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017 VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017 Aanwezig: Berre Gorrens (Chiro Rijkevorsel), Eefje Brosens (Chiro Rijkevorsel), Sophie Versmissen (Chiro Sint-Jozef), Liene Van Riel (Chiro Sint-Jozef), Zoë Van Dijck

Nadere informatie

Verontschuldigd: Stijn Van Hees (Pluswerking) en Vicky Van Gestel (JRK).

Verontschuldigd: Stijn Van Hees (Pluswerking) en Vicky Van Gestel (JRK). Verslag vergadering 17 december 2011 Aanwezig: Sam Maeriën en Niels Bosmans (jeugdhuis t Onkrooid), Griet Cools (Meisjeschiro), Steven Leyten (Jongenschiro), Anouk De Laat en Sien Horsting (Chiro de Vraai),

Nadere informatie

Verwelkoming en Terugblik

Verwelkoming en Terugblik Verslag vergadering Jeugdraad Dinsdag 27 november 2007 Verwelkoming en Terugblik Aanwezig: Tine Faes(Chiromeisjes Sint-Antonius), Pia Claessens(JH Joe-Niz&Akabe), Daan Neels (Akabe), Gavin Mertes(Eurojoven),

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD Algemene Vergadering 13.03.15

GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD Algemene Vergadering 13.03.15 GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD Algemene Vergadering 13.03.15 Aanwezig Kim Copejans (voorzitster), Jasmien Khouder (DB), Charlotte Peeters (DB), Michael Van Slycken (jeugddienst), Nele De Wilde (jeugddienst),

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen, goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 27 oktober 2011 Art. 1. Toelagen inzake het volgen van kadervorming Art. 1.1. Binnen de betoelaging van de Vlaamse regering, volgens

Nadere informatie

JEUGDWERK IN DE GEMEENTE

JEUGDWERK IN DE GEMEENTE JEUGDWERK IN DE GEMEENTE Je eenheid ontvangt van de stad of gemeente een hoop ondersteuning en subsidies. Het gemeentelijk beleid bepaalt welke ondersteuning er voorzien is en welke subsidies verdeeld

Nadere informatie

Grabbelpas en speelpleinwerking

Grabbelpas en speelpleinwerking Aanwezig: Kaatje Blockx (Meisjeschiro Centrum), Wout Heyns (Jongenschiro Centrum), Max van de Ven (Scouts), Lieselotte Segers (JRK), Stijn Van Hees (Pluswerking), Candy Vromans en Kaat van de Kerkhof (leerlingenraad

Nadere informatie

Vergadering gemeentelijke jeugdraad

Vergadering gemeentelijke jeugdraad Vergadering gemeentelijke jeugdraad Zitting dd. 27 april 2013 Aanwezig VKSJ Wakken: Jana Delagrange, Indra Vanoverbeke KLJ Dentergem: Mannens Stijn, Jolien Haverbeke Kernelle Dentergem: Isabeau De Rijcke,

Nadere informatie

Nota Strategische Meerjarenplannen Jeugd

Nota Strategische Meerjarenplannen Jeugd Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Arenbergstraat 9 1000 Brussel T 02 553 42 45 F 02 553 42 39 www.sociaalcultureel.be sociaalcultureel@vlaanderen.be Afdeling Jeugd uw contactpersoon

Nadere informatie

Jeugdraad 9 februari 2015

Jeugdraad 9 februari 2015 Jeugdraad 9 februari 2015 Aanwezig: Frauke, Ines, Nick, Karel, Kato, Jasmine, Leen, Fedra, Niels, Tibo Van Geijn, Lenja Verontschuldigd: Evie Wuytack, Michiel, Sanne, Ruben DC Afwezig 1. Goedkeuring vorig

Nadere informatie

De werking van het gemeentebestuur vanaf 01/01/2013

De werking van het gemeentebestuur vanaf 01/01/2013 De werking van het gemeentebestuur vanaf 01/01/2013 1 Waarom veranderen? Wellicht ken je het lokaal jeugdbeleidsplan wel, het is het plan van een gemeente over hoe ze werk willen maken van jeugdwerk- en

Nadere informatie

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC VERSLAG Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april 2018 19.15u Plaats: Collegezaal ABC Aanwezig: Sander Boel (ondervoorzitter), Wannes Vyvey (scouts Sint-Johannes), Ellen De Vos (jeugdhuis), Annelies Tack

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet DATUM BESLISSING: 17 december 2015 DATUM BEKENDMAKING: 21 december 2015 Artikel 1: de wijzigingen binnen het subsidiereglement

Nadere informatie

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad.

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad. Verslag van de zitting van de algemene vergadering van 1 oktober 2016, 10.00 uur, jeugdlokalen KLJ Ravels-Eel Aanwezig: Ruben Van Nooten (jeugdconsulent, secretaris), Patrick Van den Borne (schepen), Tom

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 24 juni 2014 om 20u Locatie: Raadzaal gemeentehuis

Verslag jeugdraad 24 juni 2014 om 20u Locatie: Raadzaal gemeentehuis Z o u t l e e u w Verslag jeugdraad 24 juni 2014 om 20u Locatie: Raadzaal gemeentehuis Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Sara Deconninck en Lise Hoebrechts (Sint-Leonardusscouts), Nick

Nadere informatie

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd.

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd. Algemene vergadering 3 maart 2016 19u30 Chiro Heikant Aanwezig: Chiro Heikant: Daan Cuypers, Erin Maris Jeugdhuis: Jonathan Labiche Speelplein Kriebels: Tom Linden KLJ jongens en meisjes: Heylen Ricky,

Nadere informatie

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd.

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd. Jeugdraadvergadering 19 november 2009 Aanwezig: Else De Wachter (schepen jeugd) Loes Troch (jeugdconsulent) Stijn Espagnet (voorzitter jeugdraad) Kim Vanden Brande (ondervoorzitter jeugdraad) Tom Lamberts

Nadere informatie

Verslag vergadering 26 februari 2011

Verslag vergadering 26 februari 2011 Verslag vergadering 26 februari 2011 Aanwezig: Niels Bosmans en Dries Maeriën ( t Onkrooid), Sarah Vandekerkhof (Meisjeschiro), Steven Leyten en Gert-Jan Versteynen (Jongenschiro), Sien Horsting en Sanne

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 19.05.2007 verslag vergadering Aanwezig: Jasper Vangool & Seppe Maes (Jongenschiro Centrum), Stephanie Vandersmissen (KLJ meisjes), Lucas Hulselmans ( t Onkrooid), Vanessa Panis (Scouts), Roebi

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN ART. 1. ALGEMEEN 1.1. Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten verleent het

Nadere informatie

INSTRUMENTEN fiche 6 Model van financieel overzicht JBP

INSTRUMENTEN fiche 6 Model van financieel overzicht JBP INSTRUMENTEN fiche 6 Model van financieel overzicht JBP Een mogelijke manier om het financieel overzicht in je JBP op een overzichtelijke manier uit te werken Belangrijk Deze fiche geeft een voorbeeld

Nadere informatie

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 Aanwezig: Bestuur Jeugdraad Bestuursleden Ann-Sofie D Hollander, Timo De Wit, Jan-Frederik D Hollander, Sebastiaan Vergauwen, Jonas Fabré, Jana Van Grieken, Emma Staut,

Nadere informatie

Jeugdraad Verslag Zitting van 27 november 2018

Jeugdraad Verslag Zitting van 27 november 2018 Jeugdraad Verslag Zitting van 27 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Brend Van Ransbeeck; de heer Luca Heylen; mevrouw Leen Lemmens; de heer Stijn Van Hout; de heer Seppe Bes; mevrouw Katelijne

Nadere informatie