Gemeenteraad van dinsdag 19 december 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeenteraad van dinsdag 19 december 2017"

Transcriptie

1 Gemeenteraad van dinsdag 19 december 2017 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Reinold De Vuyst, schepenen Dirk De Rouck, toegevoegde schepen Georges De Langhe, Marc De Lat, Gaston Van De Keer, Dries Hostens, Hedwig Redant, Dirk Janssens, Maggie Van Impe, Ria Flobert, Anja Vanrobaeys, Wim Lammens, Hilde Schockaert, Tom Van Keymolen, Greet Du Bois, Gina De Brouwer, Rie Van Den Broeck, Tom Van Impe, Frederika Baeyens, raadsleden Bruno Van Maldegem, gemeentesecretaris Afwezig: Reinold De Vuyst, schepen afwezig voor agendapunt 11 Kevin Van Impe, raadslid Bruno Van Maldegem, gemeentesecretaris afwezig voor agendapunt 18 Verontschuldigd: Johan Van Vaerenbergh, schepen Reinold De Vuyst, schepen verontschuldigd voor agendapunt 1, 2, 3, 4, 5, 6 Marc De Lat, raadslid verontschuldigd voor agendapunt 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 Dries Hostens, raadslid verontschuldigd voor agendapunt 1, 2, 3, 4, 5, 6 Anja Vanrobaeys, raadslid verontschuldigd voor agendapunt 1, 2, 3, 4, 5, 6 Mia Mertens, raadslid De voorzitter opent de vergadering te 20u02. OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering. De voorzitter vraagt aan de raad of er opmerkingen zijn bij de notulen van de vergadering van 28 november De raad formuleert geen opmerkingen en keurt de notulen van de vergadering van 28 november 2017 goed met eenparigheid. 2. Kennisnemen van het ontslag als OCMW-raadslid van An Van Hove. Het OCMW-decreet van 19 december 2008, artikel 25 en 26. Het besluit van de gemeenteraad van 2 januari 2013 tot verkiezing van de leden van de OCMW-raad. Met haar van 3 december 2017 aan de voorzitter van de gemeenteraad heeft OCMW-raadslid An Van Hove haar ontslag als OCMW-raadslid meegedeeld. Enig artikel: Kennisnemen van het ontslag als OCMW-raadslid van An Van Hove. 3. Kennisnemen van de installatie van Griet De Waele als opvolger in de OCMW-raad.

2 Het OCMW-decreet van 19 december 2008, artikel 25 en 26. Het besluit van de gemeenteraad van 2 januari 2013 tot verkiezing van de leden van de OCMW-raad. Na zijn vrijwillig ontslag werd raadslid dhr. José De Bondt opgevolgd door mevr. An Van Hove. Met haar van 3 december 2017 gericht aan de voorzitter van de gemeenteraad heeft mevr. An Van Hove haar ontslag als lid van de raad voor maatschappelijk welzijn meegedeeld. De gemeentesecretaris heeft voor de voorzitter van de gemeenteraad de geloofsbrieven van de tweede opvolger, mevr. Griet De Waele opnieuw onderzocht en correct bevonden. Mevr. Griet De Waele heeft op 7 december 2017 de eed afgelegd in handen van de voorzitter van de gemeenteraad en in aanwezigheid van de gemeentesecretaris. Enig artikel: Kennisnemen van de aanstelling als OCMW-raadslid van Griet De Waele. 4. Subsidiëren van het plaatsen van LED-verlichting in de Sint-Pietersbandenkerk te Erondegem. Burgemeester Hugo De Waele Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42. Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van erkende erediensten. Het besluit van de kerkfabriek Sint-Pietersbanden Erondegem van 14 maart 2017, punt 8, houdende het voorstel om een dossier op te stellen om de Sint-Pietersbandenkerk te Erondegem te verlichten met LED-verlichting. Het plaatsen van LED-verlichting in de kerk te Erondegem werd besproken op de overlegvergadering tussen het centraal kerkbestuur en het college van burgemeester en schepenen van 18 mei De kerkfabriek wenst LED-verlichting te plaatsen in de Sint-Pietersbandenkerk te Erondegem en dit om de kosten van het elektriciteitsverbruik te verlagen. De kerkfabriek Erondegem heeft de opdracht voor het plaatsen van LED-verlichting in de kerk te Erondegem gegund aan Electro-technisch installateur Patrick Annaert, Zandstraat 10, voor een bedrag van euro (incl. btw). Tijdens de overlegvergadering tussen het centraal kerkbestuur en het college van burgemeester en schepenen van 18 mei 2017 is overeengekomen dat de kerkfabriek euro, zijnde 21 % btw, zelf zal betalen met patrimoniummiddelen. Zowel in de meerjarenplanwijziging , opgemaakt in 2016, als in de budgetwijziging nr. 1, dienstjaar 2017, van de kerkfabriek Sint-Pietersbanden Erondegem, werd voldoende investeringstoelage voorzien. Het college is van oordeel dat het aangewezen is dat het gemeentebestuur het plaatsen van LED-verlichting in de kerk van Erondegem subsidieert. Vormvereisten Het visum van de financieel beheerder van 30 november 2017 met nr. 110/2017.

3 Budget/Financiële impact De nodige kredieten zijn voorzien onder de jaarbudgetrekening GBB-CBS/ / /BESTUUR/E-1. Enig artikel: Het gemeentebestuur zal het plaatsen van LED-verlichting in de Sint-Pietersbandenkerk van Erondegem subsidiëren met een maximum van euro. 5. Goedkeuren van het kerkenbeleidsplan voor Erpe-Mere. Burgemeester Hugo De Waele. Het gemeentedecreet van 15 juli De conceptnota van Minister Bourgeois van 2011 Een toekomst voor de Vlaamse parochiekerk. De beleidsnota Onroerend Erfgoed Minister Bourgeois De beleidsbrief Onroerend Erfgoed Minister Bourgeois Het vijfstappenplan voor de opmaak van het kerkenbeleidsplan. Het ontwerp van het kerkenbeleidsplan zoals samengesteld door de kerkelijke en de burgerlijke werkgroep, onder impuls van de voorzitter van het centraal kerkbestuur, met als sluitstuk de toekomstvisie en het plan van aanpak opgemaakt door de stuurgroep. Het addendum van 29 november 2017 dat naar aanleiding van het advies van het bisdom van 25 november 2017 werd toegevoegd. De stuurgroep opteerde voor een opdeling van de toekomstvisie in twee fases: Eerste fase: Er wordt volop gekozen om te gaan voor valorisatie, wat wil zeggen dat er volop wordt ingezet op initiatieven die met respect voor het normale gebruik van de parochiekerk, de betekenis van het kerkgebouw in al zijn aspecten kunnen bevorderen en versterken bv. kunsthistorische rondleidingen, concerten, voordrachten, conferenties, Herbestemming of afbraak van kerkgebouwen is volgens het pastoraal plan niet aan de orde en dit is ook de formele keuze van het gemeentebestuur: alle kerken blijven open, zolang de mensen ter plaatse er kunnen voor zorgen dat er gevierd kan worden. Tweede fase: na 2024 of wanneer nieuwe omstandigheden tot wijziging van het plan dwingen zal de toestand opnieuw worden geëvalueerd. Na advies van het bisdom werd een addendum toegevoegd, waarbij gesteld wordt dat deze evaluatie reeds zal worden gemaakt in 2020 (i.p.v. in 2024). Onderstaande elementen zijn essentieel voor de stuurgroep in haar plan van aanpak om haar visie tot een goed einde te brengen: Er werd via de cultuurraad een bevraging georganiseerd om de noden een verwachtingen van het verenigingsleven beter te leren kennen. Daaruit kwam dat er in eerste instantie slechts een klein aantal aanpassingen moeten gebeuren om de valorisatie verder mogelijk te maken. Deze bevraging is slechts een eerste stap: ook andere adviesraden worden aangemoedigd om op regelmatige basis hun achterban te bevragen. Op deze manier kunnen op adequate manier beoordelen wanneer een overgang naar fase 2 noodzakelijk zal zijn. Er wordt gestart met voorbereidend onderzoek voor fase 2 van de toekomstvisie o.a. van de architecturale mogelijkheden van de kerken.

4 Alle betrokken partijen engageren zich om naar aanleiding van het jaarlijks overleg tussen het centraal kerkbestuur en de gemeente na te gaan of het plan nog actueel is en of wijzigingen noodzakelijk zijn. Indien er wijzigingen moeten aangebracht worden, worden deze opgenomen in een addendum aan dit kerkenbeleidsplan na goedkeuring van de bisschop van het bisdom Gent en door de gemeenteraad. Vormvereisten Na formeel overleg met het beleid van het bisdom en de principiële goedkeuring van het Agentschap Onroerend Erfgoed over de vormelijke aspecten van het plan, moet het plan ter officiële goedkeuring worden voorgelegd aan de bisschop. Daarna kan het worden goedgekeurd door de gemeenteraad en kunnen de leden van de betrokken gemeenschappen worden geïnformeerd. De principiële goedkeuring van het kerkenbeleidsplan op 24 oktober 2017 en 5 december 2017 (addendum). De goedkeuring van het kerkenbeleidsplan door de bisschop van bisdom Gent van 11 december Enig artikel: Goedkeuren van het kerkenbeleidsplan van de gemeente Erpe-Mere. 6. Aanpassen van de retributie op de afgifte van bestuursdocumenten in het kader van de regelgeving "openbaarheid van bestuur", voor de periode Het college van burgemeester en schepenen, Het gemeentedecreet van 15 juli Artikel 20, 3, derde lid van het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur en de memorie van toelichting bij dit decreet. Het besluit van de gemeenteraad van 18 december 2012 houdende retributie op de afgifte van bestuursdocumenten in het kader van de regelgeving openbaarheid van bestuur, voor de periode Momenteel wordt er 0,05 euro aangerekend voor een A4-kopie en 0,10 euro voor een A3- kopie. Informatie versturen via mail is gratis en gegevens op een cd-rom zetten kost 1,00 euro. Deze laatste optie wordt nauwelijks gebruikt. Het registreren van het aanrekenen van deze kosten is zowel voor de burger (inlezen pas) als voor de medewerkers omslachtig en brengt administratieve lasten en kosten (Bancontact) met zich mee die niet in verhouding staan tot de opbrengst ervan. Het digitaal doorsturen is kosteloos en is soms nog omslachtiger (inscannen). Vandaar dat er wordt voorgesteld om geen retributie meer te vragen, tenzij het totaalbedrag van een bepaald dossier meer is dan 15 euro. Budget/Financiële impact In 2016 werd 50 euro ontvangen voor in het totaal 64 verrichtingen. Artikel 1: In artikel 2 van het gemeenteraadsbesluit van 18 december 2012 houdende retributie op de afgifte van bestuursdocumenten in het kader van de regelgeving openbaarheid van bestuur wordt met ingang van 01/01/2018 de volgende passage toegevoegd: Deze tarieven worden pas toegepast vanaf het ogenblik dat de totale retributie per dossier meer bedraagt dan 15 euro. Artikel 2: Afschrift van deze beslissing wordt bezorgd aan de toezichthoudende overheid.

5 7. Aanpassen van het meerjarenplan Schepen William De Windt. Het gemeentedecreet van 15 juli Het besluit van 25 juni 2010 van de Vlaamse Regering betreffende de beleids-en beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. Het ministerieel besluit van 1 oktober 2010 tot vaststelling van de modellen en nadere voorschriften van de beleidsrapporten en de toelichting ervan en van de rekeningstelsels van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. De omzendbrief BB 2013/4 van 22 maart 2013 betreffende de strategische meerjarenplanning en budgettering volgens de beleids- en beheerscyclus. De omzendbrief BB 2017/5 van 6 oktober 2017 betreffende de aanpassing van de meerjarenplannen en de budgetten Het ontwerp van het meerjarenplan bestaande uit de strategische nota, de financiële nota en de toelichting. Het meerjarenplan moet op een aantal punten aangepast worden. Deze financiële nota van het meerjarenplan bestaat uit het financieel doelstellingenplan en de staat van het financieel evenwicht. Voor wat betreft dit laatste document voldoet het resultaat op kasbasis en de autofinancieringsmarge voor de dienstjaren aan artikel 14 van het voormelde besluit van de Vlaamse Regering van 25 juni Vormvereisten Het advies van het managementteam van 19 december 2017 betreffende het voorontwerp van de strategische nota en de financiële nota van het meerjarenplan Tussenkomst Raadslid Anja Vanrobaeys. Enig artikel: 18 Ja - stemmen (Hugo De Waele, William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Reinold De Vuyst, Gaston Van De Keer, Dries Hostens, Hedwig Redant, Dirk Janssens, Ria Flobert, Wim Lammens, Hilde Schockaert, Tom Van Keymolen, Greet Du Bois, Gina De Brouwer, Rie Van Den Broeck, Tom Van Impe, Frederika Baeyens) 3 Nee - stemmen (Georges De Langhe, Maggie Van Impe, Anja Vanrobaeys) Het meerjarenplan van de gemeente Erpe-Mere bestaande uit een strategische nota, een financiële nota en een toelichting wordt als volgt aangepast: Dagboeknummers: Exploitatie: Investering: 1503 Andere: 103 Resultaat op kasbasis I. Exploitatiebudget (B-A) A. Uitgaven B. Ontvangsten 1a. Belastingen en boetes 1b. Algemene werkingsbijdrage van andere lokale overheden 1c. Tussenkomst door derden in het tekort van het boekjaar 2. Overige II. Investeringsbudget (B-A) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,83 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0, , , , , , , , , , , , , , ,60

6 A. Uitgaven B. Ontvangsten III. Andere (B-A) A. Uitgaven 1. Aflossing financiële schulden a. Periodieke aflossingen b. Niet-periodieke aflossingen 2. Toegestane leningen 3. Overige transacties B. Ontvangsten 1. Op te nemen leningen en leasings , , , , , , , , , , , , ,90 0, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,99 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0, ,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0, , , , , , , ,00 0,00 0, , , ,00 0, ,00 2. Terugvordering van aflossing van financiële schulden , , , , , , ,00 a. Periodieke terugvorderingen b. Niet-periodieke terugvorderingen 3. Overige transacties IV. Budgettaire resultaat boekjaar (I+II+III) , , , , , , ,00 0,00 0, ,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0, , , , , , , ,43 V. Gecumuleerde budgettaire resultaat vorig boekjaar , , , , , , ,73 VI. Gecumuleerde budgettaire resultaat (IV+V) , , , , , , ,30 VII. Bestemde gelden (toestand op 31 december) , , , , , , ,00 A. Bestemde gelden voor de exploitatie B. Bestemde gelden voor investeringen C. Bestemde gelden voor andere verrichtingen VIII. Resultaat op kasbasis (VI-VII) Autofinancieringsmarge I. Financieel draagvlak (A-B) A. Exploitatieontvangsten , , , , , , ,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,58 B. Exploitatie-uitgaven exclusief de nettokosten van schulden (1-2) , , , , , , ,42 1. Exploitatie-uitgaven 2. Nettokosten van schulden II. Netto periodieke leningsuitgaven (A+B) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,99 A. Netto-aflossingen van schulden B. Nettokosten van schulden III. Autofinancieringsmarge (I-II) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,17 8. Vaststellen van het budget Schepen William De Windt. Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 43 en artikel 148 tot en met 157. Het besluit van 25 juni 2010 van de Vlaamse Regering betreffende de beleids-en beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. Het ministerieel besluit van 1 oktober 2010 tot vaststelling van de modellen en nadere voorschriften van de beleidsrapporten en de toelichting ervan en van de rekeningstelsels van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. De omzendbrief BB 2013/4 van 22 maart 2013 betreffende de strategische meerjarenplanning en budgettering volgens de beleids- en beheerscyclus. De omzendbrief BB 2017/5 van 6 oktober 2017 betreffende de aanpassing van de meerjarenplannen en de budgetten 2018.

7 Het ontwerp van het budget 2018 bestaande uit de beleidsnota, de financiële nota en de toelichting. Het budget 2018 moet vastgesteld worden. Deze financiële nota van het budget 2018 bestaat uit exploitatiebudget, het investeringsbudget en het liquiditeitenbudget. Het resultaat op kasbasis en de autofinancieringsmarge voldoen aan artikel 27 van het vermelde besluit van de Vlaamse Regering van 25 juni Vormvereisten Het advies van het managementteam van 19 december 2017 betreffende het voorontwerp van het budget Enig artikel: 18 Ja - stemmen (Hugo De Waele, William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Reinold De Vuyst, Gaston Van De Keer, Dries Hostens, Hedwig Redant, Dirk Janssens, Ria Flobert, Wim Lammens, Hilde Schockaert, Tom Van Keymolen, Greet Du Bois, Gina De Brouwer, Rie Van Den Broeck, Tom Van Impe, Frederika Baeyens) 3 Nee - stemmen (Georges De Langhe, Maggie Van Impe, Anja Vanrobaeys) Het budget 2018 bestaande uit een beleidsnota, een financiële nota en een toelichting wordt als volgt vastgesteld: Dagboeknummers: Exploitatie: Investering: 1503 Andere: 103 Resultaat op kasbasis Meerjarenplanaanpassing Budget 2018 Verschil IV. Budgettaire resultaat boekjaar (I+II+III) , ,50 0,00 V. Gecumuleerde budgettaire resultaat vorig boekjaar , ,79 0,00 VI. Gecumuleerde budgettaire resultaat (IV+V) , ,29 0,00 VII. Bestemde gelden (toestand op 31 december) , ,00 0,00 A. Bestemde gelden voor de exploitatie , ,00 0,00 B. Bestemde gelden voor investeringen 0,00 0,00 0,00 C. Bestemde gelden voor andere verrichtingen 0,00 0,00 0,00 VIII. Resultaat op kasbasis (VI-VII) , ,29 0,00 Autofinancieringsmarge Meerjarenplanaanpassing Budget 2018 Verschil I. Financieel draagvlak (A-B) , ,29 0,00 A. Exploitatieontvangsten , ,68 0,00 B. Exploitatie-uitgaven exclusief de nettokosten van schulden (1-2) , ,39 0,00 1. Exploitatie-uitgaven , ,49 0,00 2. Nettokosten van schulden , ,10 0,00 II. Netto periodieke leningsuitgaven (A+B) , ,55 0,00 A. Netto-aflossingen van schulden , ,45 0,00 B. Nettokosten van schulden , ,10 0,00 III. Autofinancieringsmarge (I-II) , ,74 0,00 9. Vernieuwen van de dakbedekking aan het buurthuis te Mere. Vaststellen van de gunningswijze en de voorwaarden van de opdracht. Schepen Marleen Lambrecht.

8 Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, de artikelen 42, 43 en artikel bis. De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, meer bepaald artikel 42, 1, 1 a (limiet van euro excl. btw niet bereikt). De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies. Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, artikel Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. In het kader van de opdracht Vernieuwen van de dakbedekking aan het buurthuis te Mere werd een bestek met nr. 24/2017 opgesteld door de dienst Openbare Werken. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op euro incl. btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. Budget/Financiële impact De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2017, op budgetcode 2017-IB / /IE-9 (ACT-64). Tussenkomst Raadslid Anja Vanrobaeys. Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Goedkeuren van het bestek met nr. 24/2017 voor de opdracht met als voorwerp Vernieuwen van de dakbedekking aan het buurthuis te Mere, opgesteld door de dienst Openbare Werken. De raming bedraagt euro incl. btw. Dit bedrag is voorzien in het investeringsbudget van 2017, op budgetcode 2017-IB / /IE-9 (ACT-64). Wanneer na raadpleging van de mededinging het voorziene budget blijkt te zijn overschreden kan deze opdracht toegewezen worden mits het college van burgemeester en schepenen in het gunningsbesluit opneemt dat de noodzakelijke verhoging van het betrokken krediet ter goedkeuring aan de gemeenteraad zal voorgelegd worden bij de eerstvolgende budgetwijziging. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. 10. Goedkeuren van de akte van aankoop van het perceel grond gelegen in de deelgemeente Erpe, sectie B nr. 454B. Schepen Marleen Lambrecht. Het gemeentedecreet van 15 juli Ten behoeve van het gemeentepatrimonium werd met de eigenaar een aankoop overeengekomen voor het perceel in de deelgemeente Erpe, sectie B nr. 454b (3110 m²).

9 Het dossier is als volgt samengesteld: - het visum van de financieel beheerder; - het desbetreffende onteigeningsplan; - de eigendomstitel; - het uittreksel uit de kadastrale legger; - het uittreksel uit het kadastraal plan; - het bodemattest; - de akte van aankoop, ondertekend door de eigenaar; - de tabel van de grondafstand. Vormvereisten Het visum van de financieel beheerder met nr. 113/2017 van 6 december Budget/Financiële impact De uitgave is voorzien in het budget van 2017 op budgetcode ACT-54/ / /IE-11. Artikel 1: Goedkeuren van de akte van aankoop van het perceel gelegen in de deelgemeente Erpe, sectie B nr. 454b, om reden van openbaar nut, volgens navolgende tabel: Naam en adres eigenaars Sectie en nummer Totale Oppervlakte Totale Vergoeding Van Der Sype Herwig Dorpsstraat 249 B-454b 3110 m² 8.708,00 Artikel 2: Artikel 3: De tabel van de grondinneming wordt geviseerd als bijlage aan dit besluit. Het college van burgemeester en schepenen belasten met de uitvoering van dit besluit. 11. Goedkeuren van de akten van grondafstand in der minne in de deelgemeente Aaiem, Populierenstraat sectie B nrs. 307r2, 307s2, 307t2, 307p2, 307n2, 307c3, 301d, 299d, 295c, 280n, 279g, 274l, 274n, 173n, 269t, 269s, 269r, 269w, 268k, 268n, 268l, 262d, 257c, 250r, 327d, 323d, 324e, 321f, 321e, 312l, 310f, 298a02, 298, 296d, 296e, 287b, 284c, 281g, 270a, 271b, 265, 264, 263, 259, 258a, 255a, 254 en 237t. Schepen Marleen Lambrecht. Artikel 42 van het gemeentedecreet van 15 juli Voor de realisatie van de wegen- en rioleringswerken in de Populierenstraat werd met de eigenaars een grondafstand in der minne overeengekomen voor de percelen gelegen in de deelgemeente Aaigem, sectie B nrs. 307r2, 307s2, 307t2, 307p2, 307n2, 307c3, 301d, 299d, 295c, 280n, 279g, 274l, 274n, 173n, 269t, 269s, 269r, 269w, 268k, 268n, 268l, 262d, 257c, 250r, 327d, 323d, 324e, 321f, 321e, 312l, 310f, 298a02, 298, 296d, 296e, 287b, 284c, 281g, 270a, 271b, 265, 264, 263, 259, 258a, 255a, 254 en 237t (2041 m²). Het betreft de volgende percelen: Erpe-Mere (deelgemeente Aaigem), sectie B, nrs. 307r2, 307s2, 307t2, 307p2, 307n2, 307c3, 301d, 299d, 295c, 280n, 279g, 274l, 274n, 173n, 269t, 269s, 269r, 269w, 268k, 268n, 268l, 262d, 257c, 250r, 327d, 323d, 324e, 321f,

10 321e, 312l, 310f, 298a02, 298, 296d, 296e, 287b, 284c, 281g, 270a, 271b, 265, 264, 263, 259, 258a, 255a, 254 en 237t. Het dossier is als volgt samengesteld: - het desbetreffende onteigeningsplan; - het schattingsverslag; - de eigendomstitels; - de uittreksels uit de kadastrale legger; - de uittreksels uit het kadastraal plan; - de bodemattesten; - de akten van grondafstand in der minne, ondertekend door de eigenaars; - de tabel van de grondafstand. Vormvereisten Het visum zal aangevraagd worden op het moment van de uitbetaling van de onteigeingsvergoeding. Budget/Financiële impact De uitgave is voorzien in het budget van 2018 op budgetcode 2018/GBB-CBS/ /220000/BESTUUR/CBS/IE- 1. Artikel 1: Goedkeuren van de akten van grondafstand in der minne in het kader van de wegenis- en rioleringswerken in de Populierenstraat in de deelgemeente Aaigem voor de percelen gekend ten kadaster als sectie B nrs. 307r2, 307s2, 307t2, 307p2, 307n2, 307c3, 301d, 299d, 295c, 280n, 279g, 274l, 274n, 173n, 269t, 269s, 269r, 269w, 268k, 268n, 268l, 262d, 257c, 250r, 327d, 323d, 324e, 321f, 321e, 312l, 310f, 298a02, 298, 296d, 296e, 287b, 284c, 281g, 270a, 271b, 265, 264, 263, 259, 258a, 255a, 254 en 237t (2041 m²) volgens navolgende tabel: Naam en adres eigenaars Sectie en nummer Totale Oppervlakte Totale Vergoeding Mortier Philippe Slagmulder Ann Opaaigem 103 B-307r2 (thans 307h3) 17,00 m² 529,13 euro Uyttendaele Marc Van Melckebeke Greta Populierenstraat 1 B- 307s2 (thans 307k3) 14,00 m² 435,75 euro Scheerlinck Wim Saegerman Katrien Populierenstraat 3 B-307t2 (thans 307l3 en 307m3) 12,00 m² 404,63 euro De Schutter Wilfried De Schutter Dirk Opaaigem 99 B- 307p2 (thans 307n3) 6,00 m² 186,75 euro De Schutter Wilfried De Schutter Dirk Opaaigem 99 B-307n2 (thans 307p3) 5,00 m² 155,63 euro De Vulder Elise Sannastraat Haalter B- 301d (thans 301e) 2,00 m² 62,25 euro Van Medegael Helena B-299d (thans 299e) 11,00 m² 342,38 euro

11 Populierenstraat 13 Fleurinck Carmen Rooberg 31B 9860 Oosterzele Fleurinck Lorenzo Neerwegstraat Herzele Fleurinck Michaël Terbiest 6B 9550 Herzele De Vuyst Jan De Winter Alma Populierenstraat 15 B-295e (thans 295d) 54,00 m² 1.680,75 euro Van De Casteele Wivine Populierenstraat 23 B-279g (thans 279h) 18,00 m² 560,25 euro D Hondt Nele Kapelleveldstraat 17 D Hondt Lennie Grote Baan Aalst Dehenau Geraard D Haeseleer Anneleen Prinsdaal 17B B-274l (thans 274p) 21,00 m² 653,63 euro Van Overmeiren Marcel Vereeken Simonne Opaaigem 53 B-269t (thans 269x) 20,00 m² 622,50 euro Braeckman Dirk Opaaigem 51 B-269s (thans 269y) 20,00 m² 622,50 euro Braeckman Jan Groebbebaan Haaltert Braeckman Joke Dorpsstraat 10 Braeckman Marjolien Bevrijdingstraat Herzele Moreels Aimé Opaaigem 49 B-269r (thans 269z) 14,00 m² 435,75 euro Moreels Patrick

12 Bosstraat Haaltert Bogaert Gunther Wauters Wendy Steven Aalst B-269w (thans 269a2) 12,00 m² 373,50 euro Fiers Lea Opaaigem 45 B-268k (thans 268p) 24,00 m² 747,00 euro Goossens Annie Renaat De Rudderstraat Gent Goossens Hilda Heidekruidstraat De Haan Goossens Daniel Houw Herzele Goossens Herman P. Maegermanstraat Zottegem Soetinck Patrick Van Der Mijnsbrugge Marleen Zilverstraat Brussel B-268n (thans 268r) 24,00 m² 747,00 euro OCMW Erpe-Mere Oudenaardsesteenweg 458 Vertegenwoordigd door: De Rouck Dirk Keerstraat 103 B-262d (thans 262e) 39,00 m² 1.213,88 euro Van Maldegem Bruno Oostmoer Waarschoot Cautaert Paul Coppens Elisabeth Opaaigem 27 B-257e (thans 257d) 53,00 m² 1.649,63 euro Cautaert Ingrid Opaaigem 27 B-250r (thans 250s) 46,00 m² 1.431,75 euro Vermassen Gentil Leybaert Marie Rose Populierenstraat 6 B-327d (thans 327e) 3,00 m² 93,38 euro De Koker Karel Cayman Martha B-323d (thans 323e) 4,00 m² 124,50 euro

13 Populierenstraat 8 De Koker Kris Vermoesen Ingeborg Populierenstraat 10 B-324e (thans 324g) 3,00 m² 93,38 euro De Koker Kris Vermoesen Ingeborg Populierenstraat 10 B-321f (thans 321g en 321h) 5,00 m² 155,63 euro Van Cauter Etienne Geerts Nicole Populierenstraat ErpeMere B-321e (thans 321k) 4,00 m² 124,50 m² Windey Paul Haverwerf 9B 2800 Mechelen B-312l (thans 312n) 9,00 m² 280,13 euro De Schutter Maria Populierenstraat 14 De Schutter Linda Affligemdreef Aalst B-310f (thans 310g) 15,00 m² 466,88 euro De Schutter Hilda Onze-Lievevrouwestraat Kampenhout De Schutter Wilfried Opaaigem 99 De Schutter Maria Populierenstraat 14 De Schutter Dirk Opaaigem 99 Janssens Marie Louise Aaigemdorp 68 B-298a02 (thans 298 2B) 147,00 m² 549,05 euro Van Cauter Anita Opaaigem 90 Van Cauter Linda Hoogstraat Iddergem Janssens Marie Louise Aaigemdorp 68 B-298p (thans 298a) 128,00 m² 478,08 euro Van Cauter Anita Opaaigem 90

14 Van Cauter Linda Hoogstraat Iddergem De Pauw Nelly Vogelzangstraat Nederhasselt B-287b (thans 287c) 233,00 m² 870,26 euro De Pauw Freddy Vlierstraat Vlierzele Van Haverbeke André Populierenstraat 24 B-284c (thans 284d) 226,00 m² 844,11 euro Van Haverbeke Johnny Eetsvelde 19 Van Haverbeke Rudi Welzijnstraat Zottegem VanHaverbeke Marleen Eigenstraat Haaltert Van Haverbeke Sandy Sint-Fledericusstraat Vlierzele Van Haverbeke André Populierenstraat 24 B-281g (thans 281h) 18,00 m² 67,23 euro Van Haverbeke Johnny Eetsvelde 19 Van Haverbeke Rudi Welzijnstraat Zottegem VanHaverbeke Marleen Eigenstraat Haaltert Van Haverbeke Sandy Sint-Fledericusstraat Vlierzele nv Hof Somergem Wijngaardstraat Kerksken B-271b (thans 271c) 183,00 m² 425,79 euro Vertegenwoordigd door: Michiels Willy

15 Wijngaardstraat Kerksken Cautaert Ingrid Opaaigem 27 B-265 (thans 265a) 246,00 m² 560,25 euro Cautaert Ingrid Opaaigem 27 B-264 (thans 264a) 146,00 m² 324,95 euro Cautaert Ingrid Opaaigem 27 B-263 (thans 263a) 119,00 m² 265,19 euro Roggeman Juliette Aaigemdorp 68 B-259 (thans 259a) 56,00 m² 126,99 euro Van Boxstael Johan Hofveldweg 44 Van Boxstael Lutgarde Goezestraat Ressegem Cautaert Ingrid Opaaigem 27 B-258a (thans 258b) 92,00 m² 209,16 euro Van Neck Joseph Cautaert Ingrid Opaaigem 27 B-255a (thans 255b) 92,00 m² 216,63 euro Domein van de kerkfabriek van de parochie Sint-Biklaas Kerkstraat 4 Vertegenwoordigd door: Liessens gerrit Opaaigem 113 B-254 (thans 254a) 302,00 m² 705,92 euro Van Sande Liliane Langemunt 21 Culturele en Sociale Werken Sint- Vincentius Meulenstraat Deinze B-237t (thans 237a2 237x 237y en 237z) 74 m² 2.303,25 euro Vertegenwoordigd door: De Poortere José Meulenstraat Deinze

16 Velghe Maria Meulenstraat Deinze Artikel 2: Artikel 3: De tabel van de grondinneming wordt geviseerd als bijlage aan dit besluit. Het college van burgemeester en schepenen belasten met de uitvoering van dit besluit. 12. Pastorie Burst: aanstellen verkopende instantie. Schepen Marleen Lambrecht. Het gemeentedecreet van 15 juli Het decreet van 3 maart 1976 tot bescherming van monumenten, stads- en dorpsgezichten. De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van de bestuurshandelingen. Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten. Het ministerieel besluit van 27 januari 2003 houdende bescherming als monument, stads- of dorpsgezicht overeenkomstig de bepalingen van het decreet van 3 maart 1976, van de pastorie van Burst, omwille van de historische en artistieke waarde. Het college van burgemeester en schepenen besliste op 5 april 2016 om de pastorie van Burst met de bijhorende tuin gelegen in de deelgemeente Burst, Kerkstraat 4 te, kadastraal gesitueerd te Erpe-Mere, 4 de afdeling, sectie A nr. 271c te verkopen. Het schattingsverslag werd op 7 juni 2016 opgemaakt door Reinout Janssens, Hammersweg 11 te 9420 Erpe- Mere waarbij de verkoopswaarde van het goed wordt geraamd op euro. De woning en tuin van de pastorie, het kerkhof, de parking van het kerkhof en de toegangsweg tot het kerkhof waren één kadastraal perceel (sectie A nr. 271c). Om de pastorie te kunnen verkopen moeten de woning en de tuin van de pastorie afgesplitst worden en een eigen kadastraal nummer krijgen. Op 28 november 2017 heeft landmeter Reinout Janssens ons het proces-verbaal van afbakening en opsplitsing toegestuurd. Bij onroerende vervreemding is een openbare verkoop de regel. Bij bijzondere motivering om reden van algemeen belang kan hiervan afgeweken worden. Het gemeentebestuur is van oordeel dat een online verkoop meer garanties biedt om een hogere prijs te verwerven omdat het rekruteringsveld ruimer is. Voor een beschermd gebouw is het beter dat niet enkel in de naaste omgeving gezocht wordt omdat het aantal potentiële kopers hiervoor eerder beperkt is. Het voeren van de nodige publiciteit is in elk geval een basisvereiste om zoveel mogelijk kandidaat-kopers aan te trekken. Omwille van de professionele ervaringen bij de verkoop van de pastorie van Bambrugge en Aaigem met de firma Covast werd voorgesteld om deze terug aan te stellen. Het college van burgemeester en schepenen besliste op 12 november 2017 om cvba Covast te belasten met de verkoop van de pastorie te Burst.

17 Artikel 1: Artikel 2: Het Coöperatief van vastgoedmakelaars voor de begeleiding van vastgoedtransacties van overheden en bijzondere opdrachtgevers, afgekort cvba Covast, met als ondernemingsnummer , met statutaire zetel te 9000 Gent, Kortrijksesteenweg 1005, wordt belast met de verkoop van de pastorie van Burst met de bijhorende tuin, gelegen in de deelgemeente Burst, Kerkstraat 4 te, kadastraal gesitueerd te Erpe-Mere, 4 de afdeling, sectie A nr. 271c (5a 86ca) en deel van nr. 267r (7a 95ca). Met Covast wordt een projectovereenkomst van zes maanden afgesloten die aanvangt vanaf de aankondiging van het verkoopdossier op de website. De projectovereenkomst is opzegbaar per aangetekend schrijven en mits het respecteren van een opzegtermijn van minstens één maand. Bij gebreke aan tijdige opzeg wordt de overeenkomst stilzwijgend verlengd voor eenzelfde duur en onder dezelfde voorwaarden. Indien er op het ogenblik van de opzeg een eenzijdige aankoopbelofte bestaat aan minstens de minimale verkoopprijs, dan heeft de opzeg van de overeenkomst geen uitwerking. Artikel 3: Het college van burgemeester en schepenen belasten met de uitvoering van dit besluit. 13. Aankopen van een nieuwe heftruck voor de technische dienst. Vaststellen van de gunningswijze en de voorwaarden van de opdracht. Schepen Marleen Lambrecht. Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, de artikelen 42, 43 en artikel bis. De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies. De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, artikel 42, 1, 1 a (limiet van euro excl. btw niet bereikt). Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, artikel Aan de raad wordt voorgesteld om een nieuwe heftruck voor de technische dienst aan te kopen. Het aankopen van een nieuwe heftruck is nodig omdat de huidige heftruck versleten is. De kosten voor de huidige heftruck swingen de pan uit, daarom zou er geopteerd worden om een nieuwe aan te kopen. In het kader van de opdracht Aankopen van een nieuwe heftruck voor de technische dienst werd een bestek met nr. 33/2017 opgesteld door de Dienst Openbare Werken. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op euro incl. btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. Budget/Financiële impact De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2017, op budgetcode / /IE-1 (actie GBB-CBS).

18 Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Goedkeuren van het bestek met nr. 33/2017 voor de opdracht met als voorwerp Aankopen van een nieuwe heftruck voor de technische dienst, opgesteld door de dienst Openbare Werken. De raming bedraagt euro incl. btw. Dit bedrag is voorzien in het investeringsbudget van 2017, op budgetcode / /IE-1 (actie GBB-CBS). Wanneer na raadpleging van de mededinging het voorziene budget blijkt te zijn overschreden kan deze opdracht toegewezen worden mits het college van burgemeester en schepenen in het gunningsbesluit opneemt dat de noodzakelijke verhoging van het betrokken krediet ter goedkeuring aan de gemeenteraad zal voorgelegd worden bij de eerstvolgende budgetwijziging. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. 14. Voorlopig aannemen van het rooilijnplan van de Korteveldstraat in Burst. Schepen Marleen Lambrecht. Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42. Het decreet van 8 mei 2009 houdende vaststellen en realisatie van de rooilijnen. De beslissing van de gemeenteraad van Burst van 10 juni 1963 tot vaststelling van het algemeen rooilijnplan voor buurtwegen nrs De beslissing van de gemeenteraad van Burst van 5 april 1965 tot wijziging van het algemeen rooilijnplan voor buurtwegen nrs Het gemeentebestuur wenst het rooilijnplan voor de Korteveldstraat in de deelgemeente Burst aan te passen omdat het huidige rooilijnplan van 1963 (gewijzigd in 1965) de woningen met huisnummer 2, 4 en 6 volledig belast. Het KB die de beslissingen van de gemeenteraad van 10/06/1963, gewijzigd in gemeenteraad van 05/04/1965, bekrachtigd kan niet terug gevonden worden. Bij opzoekingen in onze eigen archieven en bij navraag bij de provincie en het Rijksarchief in Beveren blijkt dit niet te bestaan. Het ontwerp van het rooilijnplan voor de Korteveldstraat in de deelgemeente Burst werd voorlopig goedgekeurd door de gemeenteraad in vergadering van 27 juni Op het college van 29 augustus 2017 werd beslist om het rooilijnplan dat in openbaar onderzoek gelegd werd van 24 juli tot en met 23 augustus 2017 niet definitief goed te keuren gezien de bezwaarschriften van de bewoners van de onpare huisnummers. Een nieuw ontwerp van rooilijn werd opgemaakt door landmeter Joris Vandendriessche, Schonenberg 52B te 9550 Herzele, waarbij een breedte van 7 meter werd aangehouden en waarbij tegemoetgekomen wordt aan de verzuchtingen van de bewoners van de onpare huisnummers. Deze nieuwe rooilijn zal gerealiseerd worden in functie van het bouwen en verbouwen van woningen. Het ontwerp van rooilijnplan wordt aan de gemeenteraad voorgelegd om voorlopig aan te nemen. Dit plan zal aan een openbaar onderzoek worden onderworpen. : Artikel 1: Het ontwerp van het rooilijnplan voor de Korteveldstraat in de deelgemeente Burst, wordt voorlopig aangenomen.

19 Artikel 2: Artikel 3: Voorvermeld rooilijnplan zal het voorwerp uitmaken van een openbaar onderzoek en het zal ter inzage liggen in het gemeentehuis. Na de sluiting van het onderzoek zal bedoeld plan voor definitieve goedkeuring aan de gemeenteraad worden voorgelegd. 15. Leveren en plaatsen van sportvloer in sportzaal Steenberg. Vaststellen van de gunningswijze en de voorwaarden van de opdracht. Schepen Antoine Slagmulder. Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, de artikelen 42, 43 en artikel bis. De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies. De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, artikel 42, 1, 1 a (limiet van euro excl. btw niet bereikt). Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, artikel Aan de raad wordt voorgesteld om de sportvloer in de grote zaal van de sporthal Steenberg te vernieuwen. De sportvloer is 24 jaar oud en vertoont verschillende gebreken: - de grijze toplaag is op sommige plaatsen weggesleten waardoor donkere plekken ontstaan - de belijning van enkele badmintonterreinen is sterk vervaagd of zelfs volledig verdwenen - er zijn veel krassen en blijvende strepen - de belijning van de basketbalterreinen is niet aangepast aan de nieuwe Fiba-norm - er zit geen vering meer in de vloer. In het kader van de opdracht Leveren en plaatsen van sportvloer in sportzaal Steenberg werd een bestek met nr. 32/2017 opgesteld door de dienst Openbare Werken. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op euro incl. 21% btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. Budget/Financiële impact De uitgave voor deze opdracht is voorzien in de budgetwijziging van 2017, op budgetcode / /IE-13 (ACT-66). Tussenkomst Raadslid Anja Vanrobaeys. 21 Ja - stemmen (Hugo De Waele, William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Reinold De Vuyst, Georges De Langhe, Marc De Lat, Gaston Van De Keer, Dries Hostens, Hedwig Redant, Dirk Janssens, Maggie Van Impe, Ria Flobert, Wim Lammens, Hilde Schockaert, Tom Van Keymolen, Greet Du Bois, Gina De Brouwer, Rie Van Den Broeck, Tom Van Impe, Frederika Baeyens) 1 Onthouding (Anja Vanrobaeys)

20 Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Goedkeuren van het bestek met nr. 32/2017 voor de opdracht met als voorwerp Leveren en plaatsen van sportvloer in sportzaal Steenberg, opgesteld door de dienst Openbare Werken. De raming bedraagt euro incl. 21% btw. Dit bedrag is voorzien in de budgetwijziging van 2017, op budgetcode / /IE-13 (ACT-66). Wanneer na raadpleging van de mededinging het voorziene budget blijkt te zijn overschreden kan deze opdracht toegewezen worden mits het college van burgemeester en schepenen in het gunningsbesluit opneemt dat de noodzakelijke verhoging van het betrokken krediet ter goedkeuring aan de gemeenteraad zal voorgelegd worden bij de eerstvolgende budgetwijziging. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. 16. Oeverherstel van de vijver op het domein Steenberg. Goedkeuren van bijkomende werken. Vaststellen van de gunningswijze en de voorwaarden van de opdracht. Door schepen Reinold De Vuyst Het gemeentedecreet van 15 juli De wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, artikel 24 en artikel 26, 1, 2, a. Het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren. Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, artikel 37. Het college van burgemeester en schepenen verleende in zitting van 11 april 2017 goedkeuring aan de gunning van de opdracht Oeverherstel van de vijver op het domein Steenberg aan NV QUINTELIER GEBROEDERS, Hoogveld 27 te 9200 Dendermonde tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van ,20 euro excl. btw of ,80 euro incl. 21% btw. De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 07/2017. Tijdens de uitvoering van de opdracht bleek dat het noodzakelijk was om volgende wijzigingen aan te brengen: HV in meer (ponton in optie) 7.550,00 HV in min (afvoer van steenpuin) ,00 Bijwerken (grondverzet en breuksteen) ,00 Totaal excl. btw = ,00 Btw ,90 TOTAAL = ,90 Deze verrekening overschrijdt het bestelbedrag met 56,92%, waardoor het totale bestelbedrag na verrekeningen nu ,20 euro excl. btw of ,70 euro incl. 21% btw bedraagt. Budget/Financiële impact De uitgave voor deze verrekening is voorzien in het investeringsbudget van 2017, op budgetcode / /IE-1 (actie GBB-CBS). Tussenkomst Raadsleden Marc De Lat en Anja Vanrobaeys.

21 Enig artikel: 21 Ja - stemmen (Hugo De Waele, William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Reinold De Vuyst, Georges De Langhe, Marc De Lat, Gaston Van De Keer, Dries Hostens, Hedwig Redant, Dirk Janssens, Maggie Van Impe, Ria Flobert, Wim Lammens, Hilde Schockaert, Tom Van Keymolen, Greet Du Bois, Gina De Brouwer, Rie Van Den Broeck, Tom Van Impe, Frederika Baeyens) 1 Onthouding (Anja Vanrobaeys) Goedkeuren van verrekening 1 van de opdracht Oeverherstel van de vijver op het domein Steenberg voor het totaalbedrag in meer van ,00 euro excl. btw of ,90 euro incl. 21% btw. 17. Mondelinge vragen bij toepassing van artikel 13 van het huishoudelijk reglement. Raadslid Anja Vanrobaeys heeft vragen bij de intergemeentelijke samenwerking rond integratie van vreemdelingen: Ik heb de verslagen opgevraagd. Ik zie wel dat er een taalcoach zal aangeworven worden. Verder is er blijkbaar weinig draagvlak voor dit project. Is dat het enige initiatief of zijn er nog initiatieven? De burgemeester antwoordt dat het aanleren van de taal de eerste stap is op het vlak van de integratie. En dat ook het sociaal huis zijn werk doet wat de opvang van vluchtelingen betreft. Raadslid Hedwig Redant meldt dat het verkeersbord 3,5 Ton op het industriegebied in Ottergem slaat omdat het al aan het Vijverhof geplaatst is. De burgemeester antwoordt dat dit moet nagekeken worden maar dat daar een onderbord bij moet met de afstand waarop het van toepassing wordt. De voorzitter sluit de vergadering te 20u48. De gemeentesecretaris Namens de raad: De burgemeester - voorzitter Bruno Van Maldegem Hugo De Waele

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 26 september 2017

Gemeenteraad van dinsdag 26 september 2017 Gemeenteraad van dinsdag 26 september 2017 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Reinold De Vuyst, schepenen Dirk De Rouck, toegevoegde schepen Georges

Nadere informatie

GR Punt 7. Financiële dienst - OCMW-meerjarenplan aanpassing goedkeuring

GR Punt 7. Financiële dienst - OCMW-meerjarenplan aanpassing goedkeuring GR20141230 Punt 7. Financiële dienst - OCMW-meerjarenplan 2014-2019 - aanpassing 2015 - goedkeuring De raad Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op het decreet van 19 december 2008, en de wijzigingen van

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 Aanwezig Afwezig Verontschuldigd Thijs D'Alleine: Voorzitter raad voor maatschappelijk welzijn; Dirk Sioen, Ingrid Vandepitte, Jan Vandoolaeghe,

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-12-11 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Rapportgegevens : Titel : Type beleidsrapport : Naam bestuur : NIS-code bestuur : Adres bestuur :

Rapportgegevens : Titel : Type beleidsrapport : Naam bestuur : NIS-code bestuur : Adres bestuur : Rapportgegevens : Titel : Type beleidsrapport : Naam bestuur : NIS-code bestuur : Adres bestuur : Rapporteringsperiode : Laatste volgnummer budgettair dagboek : Wijziging Schema M2 : De staat van het financiële

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019

Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter Marleen Lambrecht, Johan Van Vaerenbergh, Tom Van Keymolen, Reinold De Vuyst, Gerda Van Steenberge, schepenen

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Rapportgegevens : Titel : Type beleidsrapport : Naam bestuur : NIS-code bestuur : Adres bestuur :

Rapportgegevens : Titel : Type beleidsrapport : Naam bestuur : NIS-code bestuur : Adres bestuur : Rapportgegevens : Titel : Type beleidsrapport : Naam bestuur : NIS-code bestuur : Adres bestuur : Rapporteringsperiode : Laatste volgnummer budgettair dagboek : INTERN DOCUMENT Wijziging Schema M2 : De

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 27 september 2016

Gemeenteraad van dinsdag 27 september 2016 Gemeenteraad van dinsdag 27 september 2016 Aanwezig: Afwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

Hugo De Waele. voorzitter college van burgemeester en schepenen. voorzitter politieraad Politiezone Erpe-Mere/Lede

Hugo De Waele. voorzitter college van burgemeester en schepenen. voorzitter politieraad Politiezone Erpe-Mere/Lede Hugo De Waele burgemeester voorzitter college van burgemeester en en voorzitter gemeenteraad voorzitter politiecollege Politiezone Erpe-Mere/Lede voorzitter politieraad Politiezone Erpe-Mere/Lede lid zoneraad

Nadere informatie

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 25 oktober 2016

Gemeenteraad van dinsdag 25 oktober 2016 Gemeenteraad van dinsdag 25 oktober 2016 Aanwezig: Afwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, schepenen

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 3 JULI 2018 Provincie OOST VLAANDEREN Aanwezig: Rik Laureys, voorzitter Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn Filip Bruggheman, Sigrid

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 26 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 26 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 26 JANUARI 2017 Aanwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche Luc, De Wilde Marnic,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karlien, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 29 november 2016

Gemeenteraad van dinsdag 29 november 2016 Gemeenteraad van dinsdag 29 november 2016 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, schepenen

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Toelichting Aanpassing Meerjarenplan n.a.v. budgetwijziging 2016/2

Toelichting Aanpassing Meerjarenplan n.a.v. budgetwijziging 2016/2 Toelichting Aanpassing Meerjarenplan 2014-2021 n.a.v. budgetwijziging 2016/2 Foto s: Roeselare Kiekt Inhoudsopgave aanpassing meerjarenplan 2014-2021 nav Budgetwijziging 2016/2 36015 Botermarkt 2 8800

Nadere informatie

Gemeenteraad van woensdag 6 september 2017

Gemeenteraad van woensdag 6 september 2017 Gemeenteraad van woensdag 6 september 2017 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, schepenen

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 10 NOVEMBER 2015.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 10 NOVEMBER 2015. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 10 NOVEMBER 2015. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karlien, VANDERSTRAETEN Anja,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

aanpassing meerjarenplan aanpassing BW2 2017

aanpassing meerjarenplan aanpassing BW2 2017 aanpassing meerjarenplan 214-219 aanpassing BW2 217 MEERJARENPLAN 214-219 Aanpassing voorafgaand aan de vaststelling van de tweede reeks wijzigingen aan het budget 217 MOTIVERING VAN DE AANPASSINGEN 5

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst financiële dienst Volgnummer dossier 58 Onderwerp Financiën. Vaststelling van de 2e aanpassing van

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 22 maart 2016

Gemeenteraad van dinsdag 22 maart 2016 Gemeenteraad van dinsdag 22 maart 2016 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Reinold De Vuyst, schepenen Dirk De Rouck, toegevoegde

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 31 mei 2016

Gemeenteraad van dinsdag 31 mei 2016 Gemeenteraad van dinsdag 31 mei 2016 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, schepenen Dirk

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Aanwezig Nele Geudens, voorzitter Cyriel Van Sweevelt, Mariette Boven, Paula Van Hal, Mark Struyf, Heidi Suls, Jo Laenen, Dorien Lievens, Filip Monsieurs,

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 18 december 2018

Gemeenteraad van dinsdag 18 december 2018 Gemeenteraad van dinsdag 18 december 2018 Aanwezig: Afwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, schepenen

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 25 oktober 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019 GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering. De raad keurt de notulen van de vergadering van 30 april 2019 goed. 2. Adviseren van de rekeningen 2018 van de diverse

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 23 februari 2016

Gemeenteraad van dinsdag 23 februari 2016 Gemeenteraad van dinsdag 23 februari 2016 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, schepenen Dirk De Rouck, toegevoegde

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

AANGEPAST MEERJARENPLAN IN FUNCTIE VAN BUDGET 2018

AANGEPAST MEERJARENPLAN IN FUNCTIE VAN BUDGET 2018 AGBM Markt 1 368 MAASEIK NIS-code: 7221 AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MAASEIK AANGEPAST MEERJARENPLAN 214-22 IN FUNCTIE VAN BUDGET 218 Secretaris Peter Graux Voorzitter Dirk Verlaak AGB Maaseik Budget 218 en

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Aanpassing 3 van het meerjarenplan

Aanpassing 3 van het meerjarenplan Aanpassing 3 van het meerjarenplan 2014-2019 inclusief budgetwijziging 1/2016 AGB Westerlo Meerjarenplan 2014-2019 AGB Westerlo p. 2 van 28 Meerjarenplan 2014-2019 AGB Westerlo Kasteelpark 6 laatste budgettair

Nadere informatie

OCMW Budget Beleidsnota

OCMW Budget Beleidsnota OCMW Budget Beleidsnota Algemeen directeur: Kathleen Bergoets Financieel directeur: Luc Vandijck Rapportgegevens : Titel : Type beleidsrapport : Naam bestuur : NIS-code bestuur : Adres bestuur : Rapporteringsperiode

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MALDEGEM

AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MALDEGEM AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MALDEGEM BUDGET 2016 - Beleidsnota Doelstellingennota Doelstellingenbudget Financiële toestand - Financiële nota Exploitatiebudget Investeringsbudget Liquiditeitenbudget - Bijkomende

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 30 mei 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 30 mei 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 juni 2017 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

Aanpassing 5 van het meerjarenplan

Aanpassing 5 van het meerjarenplan Aanpassing 5 van het meerjarenplan 2014-2019 Inclusief budget 2018 AGB Westerlo Meerjarenplan 2014-2019 AGB Westerlo p. 2 van 23 Meerjarenplan 2014-2019 AGB Westerlo laatste budgettair Kasteelpark 6 journaalnummer:

Nadere informatie

Toelichtingsnota Raadszitting van vrijdag, 21 december 2018 OPENBARE ZITTING

Toelichtingsnota Raadszitting van vrijdag, 21 december 2018 OPENBARE ZITTING Harelbeke, 14/12/18 OCMW HARELBEKE Toelichtingsnota Raadszitting van vrijdag, 21 december 2018 OPENBARE ZITTING 1. Verslag zitting Dit verslag wordt aan de raad voorgelegd. 2. Vaststellen budgetwijziging

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 30 januari 2018

Gemeenteraad van dinsdag 30 januari 2018 Gemeenteraad van dinsdag 30 januari 2018 Aanwezig: Afwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, schepenen

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

AGBM Markt MAASEIK NIS-code: AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MAASEIK. Budget AGB Maaseik Voorzitter. Secretaris. Dirk Verlaak.

AGBM Markt MAASEIK NIS-code: AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MAASEIK. Budget AGB Maaseik Voorzitter. Secretaris. Dirk Verlaak. AGBM Markt 1 368 MAASEIK NIS-code: 7221 AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MAASEIK Budget AGB Maaseik 219 Secretaris Peter Graux Voorzitter Dirk Verlaak AGB Maaseik Budget 219 1 Inhoudstafel budget 219 - AGB MAASEIK

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Budget AGB Infrastructuur Maaseik 2019

Budget AGB Infrastructuur Maaseik 2019 AGB Infrastructuur Maaseik Markt 1 368 MAASEIK NIS-code: 7221 MAASEIK Budget AGB Infrastructuur Maaseik 219 Secretaris Peter Graux Voorzitter Dirk Verlaak AGB Infrastructuur Maaseik Budget 219 1 Inhoudstafel

Nadere informatie

meerjarenplan Aanpassing bw1-2015

meerjarenplan Aanpassing bw1-2015 meerjarenplan 214-219 Aanpassing bw1-215 AANPASSING MEERJARENPLAN 214 219 MOTIVERING VAN DE AANPASSINGEN 5 FINANCIËLE NOTA Financieel doelstellingenplan 215 219 (schema M1) 9 Staat van het financiële

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015.

ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015. ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur.

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur. Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r 2 0 1 8. AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert, schepenen; Guy Glorieux, schepen - voorzitter

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge Van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u. Ontwerpverslag van de vergadering

Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u. Ontwerpverslag van de vergadering Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u Ontwerpverslag van de vergadering versiebeheer: v1 Aanwezig Kris Ally, voorzitter; Erné De Blaere, burgemeester; Herlinde Trenson, Fons De Neve,

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van 24 oktober 2016.

Overzichtslijst gemeenteraad van 24 oktober 2016. Overzichtslijst gemeenteraad van 24 oktober 2016. Aanwezig: Vlayen Bart, voorzitter waarnemend. Roggen Jo, burgemeester. Allard Elke, Lassaut Rik en Jamar Chris, schepenen. Munten Benny, Claes Ingrid,

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

GR punt 11: Financiële dienst - jaarrekening 2015 AGB Ninove - goedkeuring (datum van publicatie )

GR punt 11: Financiële dienst - jaarrekening 2015 AGB Ninove - goedkeuring (datum van publicatie ) GR20160623 punt 11: Financiële dienst - jaarrekening 2015 AGB Ninove - goedkeuring (datum van publicatie 07.07.2016) De raad Gelet op het gemeentedecreet, in het bijzonder de artikelen 225 tot en met 244;

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 31 januari 2017

Gemeenteraad van dinsdag 31 januari 2017 Gemeenteraad van dinsdag 31 januari 2017 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, schepenen Dirk De Rouck, toegevoegde

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk. OCMW AVELGEM Leopoldstraat Avelgem Tel: 056/

Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk. OCMW AVELGEM Leopoldstraat Avelgem Tel: 056/ Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW AVELGEM Leopoldstraat 66 8580 Avelgem Tel: 056/65.07.70 Rekeningnummer Belfius: BE03 0910 0090 7684 MEERJAREN PLAN 2014 2020 aanpassing nr.4 20 december

Nadere informatie

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC)

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om 20.00 uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) (conform artikel 29 tot en met 33 van het decreet van 19 december 2008) Aanwezig Voorzitter:

Nadere informatie

Gemeentebestuur Herne Centrum Herne NIS Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING Gemeente Herne

Gemeentebestuur Herne Centrum Herne NIS Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING Gemeente Herne Gemeentebestuur Herne Centrum 17 1540 Herne NIS 23032 Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING 2 2015 Gemeente Herne Gemeenteraad 30/12/2015 Budgetwijziging 2015/2 A. VERKLARENDE NOTA 1 Motivering van

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Financiën dienst Budget dossiernummer: 171323 Provincieraadsbesluit betreft Meerjarenplan 214-219 Aanpassing voorafgaand aan de vaststelling van de eerste reeks budgetwijzigingen 217 verslaggever

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

aanpassing meerjarenplan aanpassing BW1 2018

aanpassing meerjarenplan aanpassing BW1 2018 aanpassing meerjarenplan 214-219 aanpassing BW1 218 1 2 MEERJARENPLAN 214-219 Aanpassing voorafgaand aan de vaststelling van de eerste reeks wijzigingen aan het budget 218 MOTIVERING VAN DE AANPASSINGEN

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2015.

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

OCMW Schilde Budget 2019 NIS-code: Turnhoutsebaan 67, 2970 Schilde. Budget december 2018

OCMW Schilde Budget 2019 NIS-code: Turnhoutsebaan 67, 2970 Schilde. Budget december 2018 OCMW Schilde Budget 2019 NIS-code: 11039 Budget 2019 13 december 2018 Inhoud 1 Beleidsnota 1.1 Doelstellingennota 1.2 Doelstellingenbudget 2019 1.3 De financiële toestand 1.4 Lijst met opdrachten voor

Nadere informatie

Zitting van 27 juni 2016

Zitting van 27 juni 2016 Zitting van 27 juni 2016 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, Nicole Vercruysse, Annie

Nadere informatie

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van de Voorde Liesbeth, Van der Helst Anne-Marie,

Nadere informatie

VERSLAG GEMEENTERAAD 29 SEPTEMBER 2016

VERSLAG GEMEENTERAAD 29 SEPTEMBER 2016 VERSLAG GEMEENTERAAD 29 SEPTEMBER 2016 Aanwezig: Igor Philtjens, voorzitter; Marc Penxten, burgemeester; Filip Vanvinckenroye, Ingrid Loix, André Vanhex, Cindy Vandormael, Anita Reekmans en Frank Vroonen,

Nadere informatie

Logghe Christine is niet aanwezig bij de behandeling van het agendapunt met referentie OR/2017/089 (art van het OCMWdecreet).

Logghe Christine is niet aanwezig bij de behandeling van het agendapunt met referentie OR/2017/089 (art van het OCMWdecreet). Zitting van 29 augustus 2017 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Stijn De Neve, Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Iris Plaisier, Raadsleden Stephan

Nadere informatie