Gemeenteraad van woensdag 6 september 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeenteraad van woensdag 6 september 2017"

Transcriptie

1 Gemeenteraad van woensdag 6 september 2017 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, schepenen Georges De Langhe, Marc De Lat, Gaston Van De Keer, Dries Hostens, Hedwig Redant, Dirk Janssens, Maggie Van Impe, Anja Vanrobaeys, Wim Lammens, Tom Van Keymolen, Greet Du Bois, Kevin Van Impe, Gina De Brouwer, Rie Van Den Broeck, Tom Van Impe, Frederika Baeyens, raadsleden Bruno Van Maldegem, gemeentesecretaris Afwezig: Georges De Langhe, raadslid afwezig voor agendapunt H1, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Dries Hostens, raadslid afwezig voor agendapunt H1, 1, 2, 3, 4, 5, 6 Wim Lammens, raadslid afwezig voor agendapunt H1, 1, 2 Verontschuldigd: Dirk De Rouck, toegevoegde schepen Ria Flobert, Hilde Schockaert, Mia Mertens, raadsleden De voorzitter opent de vergadering te 20u01. OPENBARE VERGADERING H1. Stemming over spoedbehandeling van het punt 'Goedkeuren schoolreglement van de Gemeentelijke Basisschool Erpe-Mere'. Burgemeester Hugo De Waele. Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 29. Het punt kon niet eerder op de agenda geplaatst worden omdat er tijdens de maanden juli en augustus vaak nog nieuwe instructies verstrekt worden door het departement Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, en omdat op 28 augustus nog een infovergadering van OVSG voor de directies georganiseerd werd waar men alle nieuwigheden toelichtte. Alle wijzigingen werden besproken met de leerkrachten op een vergadering eind augustus en vervolgens op de schoolraad. Alle gekende wijzigingen/nieuwigheden voor het nieuwe schooljaar worden altijd bij het begin van elk schooljaar mondeling meegedeeld aan de ouders. Dit gebeurt steeds op de klasvergadering (infomoment nieuw schooljaar). De klasvergaderingen zijn dit jaar doorgegaan op dinsdag 29 augustus 2017 (Burst) en op woensdag 30 augustus 2017 (Erondegem). Pas wanneer het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraad alles goedgekeurd hebben, worden zowel het afsprakenplan als het schoolreglement aan de ouders bezorgd. Dit gebeurt nooit vooraf. Er kan enkel tot spoedbehandeling van een punt dat niet op de agenda staat worden besloten door ten minste twee derde van de aanwezige leden. Alle aanwezige gemeenteraadsleden gaan akkoord om het punt met spoed te behandelen. Enig artikel: Het punt Goedkeuren schoolreglement van de Gemeentelijke Basisschool Erpe-Mere wordt met spoed behandeld op de gemeenteraad van 6 september 2017.

2 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering. De voorzitter vraagt aan de raad of er opmerkingen zijn bij de notulen van de vergadering van dinsdag 27 juni De raad formuleert geen opmerkingen en keurt de notulen van de vergadering van dinsdag 27 juni 2017 goed met eenparigheid. 2. Aanpassen van de wijziging van het meerjarenplan , opgemaakt in 2017, van de kerkfabriek Sint-Martinus Erpe. Burgemeester Hugo De Waele Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42. Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, artikel 41 t.e.m. artikel 44. Het besluit van de Vlaamse regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, artikel 16. De omzendbrief BB 2013/01 van 1 maart 2013 betreffende de boekhouding van de besturen van de erediensten. De mail van dhr. Carchon, dienst Kerkfabrieken representatief orgaan, van 1 augustus 2017 met nadere toelichting bij hun ongunstig advies. De mail van dhr. Van Dooren, Agentschap Binnenlands Bestuur, van 4 augustus De beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 8 augustus 2017 houdende het voorstellen aan de gemeenteraad om de meerjarenplanwijziging van de kerkfabriek Erpe aan te passen aan het advies van het representatief orgaan. De mail van 9 augustus 2017 van het gemeentebestuur bij wijze van formeel overleg aangaande deze kwestie aan het centraal kerkbestuur en de kerkfabriek Erpe. De gemeenteraadsbeslissing van 25 oktober 2016 houdende goedkeuren van de wijziging van het meerjarenplan , nr. 2 opgemaakt in 2016, van de kerkfabriek Sint-Martinus Erpe. De kerkfabriek heeft naar aanleiding van de budgetwijziging nr. 1, dienstjaar 2017, ook een meerjarenplanwijziging doorgevoerd. Deze budgetwijziging werd opgemaakt omwille van de verkoop van de huizen in de Dorpsstraat 43 en Rooseveltlaan 19 te Erpe en het slopen van de woningen Erpedorp 10 en 11. De meerjarenplanwijziging , opgemaakt in 2017, van de kerkfabriek Sint-Martinus Erpe werd ingediend door het centraal kerkbestuur bij de gemeente op 25 juli Er werd een ongunstig advies afgeleverd door het representatief orgaan. De kredieten voor de afbraak van de woningen werden verkeerdelijk voorzien onder exploitatie, terwijl het een investering betreft. Er wordt bijgevolg voorgesteld aan de gemeenteraad om deze wijziging van het meerjarenplan, wegens materiële misslag, aan te passen overeenkomstig het advies van de bisschop. Vormvereisten Het ongunstig advies van de bisschop te Gent bij de meerjarenplanwijziging , opgemaakt in 2017, van de kerkfabriek Sint-Martinus Erpe van 10 juli 2017.

3 Enig artikel: Aanpassen wegens materiële misslag van de meerjarenplanwijziging , opgemaakt in 2017, van de kerkfabriek Sint-Martinus Erpe volgens het advies van het representatief orgaan van 10 juli 2017: de kredieten onder MAR 139, zijnde een bedrag van ,80 euro en de tegenboeking op MAR 239 moeten worden voorzien op MAR 335 (vervallen beleggingen) en 436 (investeringsbeleggingen). 3. Aanpassen van de budgetwijziging nr. 1, dienstjaar 2017, van de kerkfabriek Sint-Martinus Erpe aan de aangepaste meerjarenplanwijziging De gemeenteraad, in besloten vergadering, Burgemeester Hugo De Waele Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42 Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, artikel 49. De budgetwijziging nr. 1, dienstjaar 2017, van de kerkfabriek Sint-Martinus Erpe werd bij ons bestuur ingediend op 25 juli De exploitatietoelage en de investeringstoelage blijven ongewijzigd. Deze budgetwijziging 2017 werd opgemaakt voor de verkoop van de huizen in de Dorpsstraat 43 en Rooseveltlaan 19 te Erpe en het slopen van de woningen Erpedorp 10 en 11. Ter zelfder zitting werd de meerjarenplanwijziging , opgemaakt in 2017, van de kerkfabriek Erpe reeds aangepast aan het advies van het representatief orgaan. Om deze correctie ook door te voeren in de budgetwijziging wordt voorgesteld om deze budgetwijziging aan te passen aan de ter zelfder zitting aangepaste meerjarenplanwijziging van de kerkfabriek Sint-Martinus Erpe. Vormvereisten Het ongunstig advies van de bisschop te Gent bij de budgetwijziging nr. 1, dienstjaar 2017, van de kerkfabriek Sint- Martinus Erpe van 10 juli Het Eredienstendecreet bepaalt dat vooraleer de budgetwijziging ingediend wordt bij het gemeentebestuur advies moet worden ingewonnen bij het representatief orgaan van de eredienst. Zonder dat advies is de ingediende budgetwijziging niet volledig en loopt de toezichtstermijn eigenlijk nog niet. Enig artikel: Aanpassen van de budgetwijziging nr. 1, dienstjaar 2017, van de kerkfabriek Sint-Martinus Erpe aan de ter zelfde zitting aangepaste meerjarenplanwijziging van de kerkfabriek Sint- Martinus Erpe. 4. Goedkeuren van de wijziging van het meerjarenplan , opgemaakt in 2017, van de kerkfabriek Sint-Bavo Mere. Burgemeester Hugo De Waele

4 Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42. Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, artikel 41 t.e.m. artikel 44. Het besluit van de Vlaamse regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, artikel 16. De omzendbrief BB 2013/01 van 1 maart 2013 betreffende de boekhouding van de besturen van de erediensten. De gemeenteraadsbeslissing van 25 oktober 2016 houdende goedkeuren van de wijziging van het meerjarenplan , opgemaakt in 2016, van de kerkfabriek Sint-Bavo Mere. De kerkfabriek voorziet in zijn budget 2018 een investeringstoelage van euro voor de het uitvoeren van restauratiewerken aan de ramen en dakgoten van de kerk te Mere, zoals besproken tijdens het overleg tussen het college van burgemeester en schepenen en het centraal kerkbestuur van 18 mei Aangezien de gemeentelijke toelage niet past binnen de laatst goedgekeurde meerjarenplanwijziging , opgemaakt in 2016, moest een nieuwe meerjarenplanwijziging worden opgemaakt en goedgekeurd. De meerjarenplanwijziging , van de kerkfabriek Sint-Bavo Mere, opgemaakt in 2017, werd ingediend door het centraal kerkbestuur bij de gemeente op 25 juli Vormvereisten Het gunstig advies van de bisschop te Gent van 29 augustus Enig artikel: Goedkeuren van de meerjarenplanwijziging , opgemaakt in 2017, van de kerkfabriek Sint-Bavo Mere. 5. Goedkeuren van de budgetwijziging nr. 2, dienstjaar 2017, van de kerkfabriek Sint-Bavo Mere. Burgemeester Hugo De Waele. Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42 Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, artikel 48. De budgetwijziging nr. 2, dienstjaar 2017, van de kerkfabriek Sint-Bavo Mere werd bij ons bestuur ingediend op 25 juli 2017 met volgend resultaat: - De exploitatietoelage verhoogt met 3.000,00 euro tot ,34 euro; - De investeringstoelage blijft ongewijzigd. Deze budgetwijziging past niet binnen de goedgekeurde meerjarenplanwijziging , opgemaakt in 2017 en bijgevolg moet de gemeenteraad deze budgetwijziging goedkeuren. Vormvereisten Het gunstig advies van de bisschop te Gent van 3 juli 2017.

5 Enig artikel: Goedkeuren van de budgetwijziging nr. 2, dienstjaar 2017, van de kerkfabriek Sint-Bavo Mere met volgend resultaat: - De exploitatietoelage verhoogt met 3.000,00 euro tot ,34 euro; - De investeringstoelage blijft ongewijzigd. 6. Bijkomende akte van gratis grondafstand ingevolge riolerings- en wegeniswerken in de Melkerijstraat te Mere. Schepen Marleen Lambrecht. Het gemeentedecreet van 15 juli De gemeenteraad keurde op 25 oktober 2016 de akten van grondafstand (gratis en in der minne) goed voor de riolerings- en verbeteringswerken in de Melkerijstraat te Mere. Deze akten werden overgeschreven op het hypotheekkantoor te Dendermonde op 14 december 2016 en vervolgens geregistreerd in het registratiekantoor op 11 januari Van het perceel, sectie B nr. 255L moet 9,04 m 2 afgestaan worden. Ingevolge het overlijden van één van de medeeigenaars en de erfopvolging beschikt de gemeente momenteel slechts over een deel van het eigendomsrecht van het afgesplitste perceel (deel gelegen in de wegenis). Daarom moet een bijkomende akte opgesteld worden. Het betreft het volgende perceel: Erpe-Mere (deelgemeente Mere), sectie B, nr. 255L (thans 255L2). Het dossier is als volgt samengesteld: - het desbetreffende onteigeningsplan; - de eigendomstitel; - het uittreksels uit de kadastrale legger; - het uittreksels uit het kadastraal plan; - het bodemattest; - de akte van gratis grondafstand, ondertekend door de eigenaars; - de tabel van de grondafstand. Goedkeuren van de akte van gratis grondafstand bij het uitvoeren van riolerings- en wegenwerken in de Melkerijstraat in de deelgemeente Mere, om reden van openbaar nut, volgens navolgende tabel: Naam en adres eigenaars Sectie en nummer Totale Oppervlakte Totale Vergoeding Amant Selina Vredestraat Gent Ondertekend door haar vader die drager is van het ouderlijk gezag: Amant Fabrice Melkerijstraat 22 B nr. 255L (thans 255L2) 9,04 m² gratis

6 9420 Erpe-Mere Artikel 2: Artikel 3: De tabel van de grondinneming wordt geviseerd als bijlage aan dit besluit. Het college van burgemeester en schepenen belasten met de uitvoering van dit besluit. 7. Bijkomende akte van gratis grondafstand ingevolge riolerings- en wegeniswerken in de Windmolenstraat te Vlekkem. Schepen Marleen Lambrecht. Het gemeentedecreet van 15 juli In vergadering van de gemeenteraad van 25 oktober 2016 werden de akten van gratis grondafstand goedgekeurd ingevolge de riolerings- en verbeteringswerken in de Windmolenstraat te Vlekkem. Deze akten werden overgeschreven op het hypotheekkantoor te Dendermonde op 14 december 2016 en vervolgens geregistreerd in het registratiekantoor op 24 januari Het perceel, sectie A nr. 359H (thans 359L) is eigendom van Kris Van Den Bossche. Dit perceel werd aangekocht op 08/07/2008 door Van Den Bossche Kris voor 1/1 BE en door bvba Kris Van Den Bossche voor 1/1 VRG. Van hogervermeld perceel dient 7,19 m² afgestaan te worden aan de gemeente om reden van openbaar nut. De akte van afstand van grond aan de gemeente werd eerder ondertekend door Kris Van Den Bossche. Door het hypotheekkantoor te Dendermonde werd ons meegedeeld dat voormelde bvba enkel verschenen is in de akte en bezit enkel het vruchtgebruik (VRG). Voor de overdracht van de bloote eigendom (BE) dient er nog een bijkomende akte van gratis grondafstand opgemaakt worden waarin dhr. Kris Van Den Bossche in eigen naam verschijnt en afstand doet van zijn bloote eigendom. Het betreft het volgende perceel: Erpe-Mere (deelgemeente Vlekkem), sectie A, nr..359h (thans 359L). Het dossier is als volgt samengesteld: - het desbetreffende onteigeningsplan; - de eigendomstitel; - het uittreksels uit de kadastrale legger; - het uittreksels uit het kadastraal plan; - het bodemattest; - de akte van gratis grondafstand, ondertekend door de eigenaar; - de tabel van de grondafstand. Tussenkomst Raadslid Anja Vanrobaeys.

7 Goedkeuren van de akte van gratis grondafstand bij het uitvoeren van riolerings- en wegenwerken in de Windmolenstraat in de deelgemeente Vlekkem, om reden van openbaar nut, volgens navolgende tabel: Naam en adres eigenaars Sectie en nummer Totale Oppervlakte Totale Vergoeding Van Den Bossche Kris Windmolenstraat Erpe-Mere A nr. 359H (thans 359L) 7,19 m² gratis Artikel 2: Artikel 3: De tabel van de grondinneming wordt geviseerd als bijlage aan dit besluit. Het college van burgemeester en schepenen belasten met de uitvoering van dit besluit. 8. Goedkeuren van de akten van aankoop van percelen grond gelegen aan het domein Steenberg, sectie A nrs. 433a - 437a - 438/02-440a en 442a in de deelgemeente Bambrugge. Schepen Marleen Lambrecht. Het gemeentedecreet van 15 juli Ten behoeve van het gemeentepatrimonium werd met de eigenaar een aankoop overeengekomen voor percelen in de deelgemeente Bambrugge, sectie A nrs. 433a 437a 438/02 440a en 442a (11093 m²). Het betreft de volgende percelen: Erpe-Mere (deelgemeente Bambrugge), sectie A, nrs. 433a 437a 438/02 440a en 442a. Het dossier is als volgt samengesteld: - het visum van de financieel beheerder; - het desbetreffende onteigeningsplan; - de eigendomstitels; - de uittreksels uit de kadastrale legger; - de uittreksels uit het kadastraal plan; - de bodemattesten; - de akten van aankoop, ondertekend door de eigenaar; - de tabel van de grondafstand. Vormvereisten Het visum van de financieel beheerder met nr. 81/2017 van 17 augustus Budget/Financiële impact De uitgave is voorzien in het budget van 2017 op budgetcode ACT-54/ (onbebouwde terreinen). Goedkeuren van de akten van aankoop van de percelen gelegen in de deelgemeente Bambrugge, sectie A nrs. 433a 437a 438/02 440a en 442a, om reden van openbaar nut, volgens navolgende tabel:

8 Naam en adres eigenaars Sectie en nummer Totale Oppervlakte Totale Vergoeding D Haeseleer Peter Kuilstraat Erpe-Mere A-433a A-437a 438/02 440a 6132 m² 3600 m² , ,00 A-442a 1361 m² 2.720,00 Artikel 2: Artikel 3: De tabel van de grondinneming wordt geviseerd als bijlage aan dit besluit. Het college van burgemeester en schepenen belasten met de uitvoering van dit besluit. 9. Gratis grondafstand in de Steenstraat/Kruisstraat te Mere, sectie B nr. 537d (thans 537e) - 70,16 m². Schepen Marleen Lambrecht. Het gemeentedecreet van 15 juli Om reden van openbaar nut wordt een grondafstand uitgevoerd voor het perceel (deel) gelegen in de deelgemeente Mere, Steenstraat/Kruisstraat - sectie B nr. 537d (thans 537e). Het betreft volgende grond: Erpe-Mere (deelgemeente Mere) - sectie B nr. 537d (thans 537e) 70,16 m². Het dossier is als volgt samengesteld: - het desbetreffende onteigeningsplan; - de eigendomstitel; - het uittreksel uit de kadastrale legger; - het uittreksel uit het kadastraal plan; - het bodemattest; - de akte van grondafstand ten kosteloze titel, ondertekend door de eigenaars; - de tabel van de kosteloze grondafstand. Goedkeuren van de akte van gratis grondafstand om reden van openbaar nut in de Steenstraat/Kruisstraat in de deelgemeente Mere te nemen uit het perceel gekend ten kadaster als sectie B nr. 537d (thans 537e) 70,16 m² volgens navolgende tabel: Naam en adres eigenaars Sectie en nummer Totale Oppervlakte Totale Vergoeding Meganck André Van Impe Marie-Thérèse Steenweg naar Oudegem 1/A Aalst B-nr. 537d (thans 537e) 70,16 m² gratis

9 Artikel 2: Artikel 3: De tabel van de grondinneming wordt geviseerd als bijlage aan dit besluit. Het college van burgemeester en schepenen belasten met de uitvoering van dit besluit. 10. Gratis grondafstand Stationsplein te Burst, sectie B nr. 345d2 (thans 345f2 en 345g2) m². Schepen Marleen Lambrecht. Het gemeentedecreet van 15 juli Om reden van openbaar nut wordt een grondafstand uitgevoerd voor het perceel (deel) gelegen in de deelgemeente Burst, Stationsplein - sectie B nr. 345d2 (thans 345f2 en 345g2). Het betreft volgende grond: Erpe-Mere (deelgemeente Burst) - sectie B nr. 345d2 (thans 345f2 en 345g2) 147 m². Het dossier is als volgt samengesteld: - het desbetreffende onteigeningsplan; - de eigendomstitel; - het uittreksel uit de kadastrale legger; - het uittreksel uit het kadastraal plan; - het bodemattest; - de akte van grondafstand ten kosteloze titel, ondertekend door de eigenaars; - de tabel van de kosteloze grondafstand. Goedkeuren van de akte van gratis grondafstand om reden van openbaar nut op het Stationsplein in de deelgemeente Burst te nemen uit het perceel gekend ten kadaster als sectie B nr. 345d2 (thans 345f2 en345g2) 147 m² volgens navolgende tabel: Naam en adres eigenaars Sectie en nummer Totale Oppervlakte Totale Vergoeding Yves Dupont Petra De Zutter Achterstraat 2A 9310 Meldert B-nr. 345d2 (thans 345f2 en 345g2) 147 m² gratis Artikel 2: Artikel 3: De tabel van de grondinneming wordt geviseerd als bijlage aan dit besluit. Het college van burgemeester en schepenen belasten met de uitvoering van dit besluit. 11. Vaststellen van het gewijzigd wegentracé in functie van de aanleg van fietspaden langsheen de Broekstraat tot Diepestraat te Mere. Schepen Marleen Lambrecht.

10 Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42. De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (VCRO). Het besluit van de Vlaamse regering van 5 mei 2000 betreffende de openbare onderzoeken over aanvragen tot stedenbouwkundige vergunning en verkavelingsaanvragen. Het gemeentebestuur van Erpe-Mere diende een aanvraag in tot het aanleggen van fietspaden langsheen de Broekstraat tot de Diepestraat te Mere. Ligging perceel: Mere, Broekstraat - Diepestraat, sectie B en C. Het wegentracé wijzigt in functie van de aanleg van deze fietspaden. Deze aanvraag werd aan een openbaar onderzoek onderworpen gedurende de periode van 15 juni 2017 tot en met 14 juli Gedurende dit onderzoek werden geen bezwaarschriften ingediend. Overeenkomstig art VCRO moet de gemeenteraad een beslissing nemen over de zaak van de wegen, alvorens het vergunningverlenende bestuursorgaan een beslissing neemt over de vergunningsaanvraag. Vormvereisten De aanvraag wordt beoordeeld door de gemeentelijke stedenbouwkundig ambtenaar (gewone procedure), gelet op de aard van de aanvraag. Artikel 2: De raad keurt het gewijzigde wegentracé goed in functie van het aanleggen van fietspaden langsheen de Broekstraat tot de Diepestraat te Mere. Een afschrift van dit besluit zal aan de gemeentelijke stedenbouwkundig ambtenaar worden bezorgd (gewone procedure). 12. Goedkeuren van de jaarrekening en het jaarverslag 2016 van de interlokale vereniging BibArt. Schepen Antoine Slagmulder. Het decreet van 6 juni 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, artikel 7. Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 43. Het gemeenteraadsbesluit van 28 september 2004 houdende goedkeuring van een overeenkomst tot oprichting van een interlokale vereniging BibArt. Het gemeenteraadsbesluit van 26 juni 2007 houdende wijziging van de statuten van de interlokale vereniging BibArt. De statuten van de interlokale vereniging BibArt, artikel 18. De jaarrekening en het jaarverslag van de interlokale vereniging BibArt moeten aan de gemeenteraad voor goedkeuring worden voorgelegd. Tussenkomst Raadslid Anja Vanrobaeys.

11 Artikel 2: 21 Ja - stemmen (Hugo De Waele, William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, Georges De Langhe, Marc De Lat, Gaston Van De Keer, Dries Hostens, Hedwig Redant, Dirk Janssens, Maggie Van Impe, Wim Lammens, Tom Van Keymolen, Greet Du Bois, Kevin Van Impe, Gina De Brouwer, Rie Van Den Broeck, Tom Van Impe, Frederika Baeyens) 1 Onthouding (Anja Vanrobaeys) Het jaarverslag en de jaarrekening 2016 van de interlokale vereniging BibArt goedkeuren. Afschrift van dit besluit aan de beherende gemeente van de interlokale vereniging BibArt toesturen. 13. Verlenen van een recht van opstal aan T.Palm voor de bouw van een nieuwe gemeenteschool. Het college van burgemeester en schepenen, Het Burgerlijk Wetboek, artikels 1101 en volgende. De wet van 10 januari 1824 over het recht van opstal. Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, de artikelen 42, 43 en artikel bis. De beslissing van de gemeenteraad van 31 mei 2016 houdende goedkeuren van de selectieleidraad voor de promotieopdracht voor het ontwerp, de bouw en de prefinanciering van de gemeentelijke basisschool De Schatkist in Erondegem. De verzending voor publicatie naar het Bulletin der Aanbestedingen op 3 oktober De beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 25 oktober 2016 tot selectie van de kandidaten. De beslissing van de gemeenteraad van 25 oktober 2016 houdende goedkeuren van het bestek met nr. 19/2016 met als voorwerp Promotieopdracht voor het ontwerp, de bouw en de prefinanciering van een gemeentelijke basisschool De Schatkist in Erondegem. De beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 28 maart 2017 de opdracht te gunnen aan T.Palm. De bouw van de nieuwe gemeenteschool in Erondegem werd via een promotieopdracht uitbesteed aan een privéfirma. Er wordt in dit type van opdrachten steeds gewerkt met een opstalrecht tegen een bepaalde, weliswaar symbolische vergoeding. Het verlenen van kosteloze zakelijke rechten is voor een overheid minder gebruikelijk. Het gaat hier echter om een zgn. accessoir opstalrecht, om te vermijden dat de fiscus dit beschouwt als een levering van een onroerend goed, waarop de ontwikkelaar registratierechten moet betalen berekend op de waarde van het goed. Hier is enkel het vast registratierecht van toepassing. Bij de aankoop van de school, op het einde van het opstalrecht, dus niet door automatische natrekking, gelet op de subsidie voor de aankoop, zullen er door de gemeente geen registratierechten verschuldigd zijn. Tussenkomst Raadslid Marc De Lat. 21 Ja - stemmen (Hugo De Waele, William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, Georges De Langhe, Marc De Lat, Gaston Van De Keer, Dries Hostens, Hedwig Redant, Dirk Janssens, Maggie Van Impe, Wim Lammens, Tom Van Keymolen, Greet Du Bois, Kevin Van Impe, Gina De Brouwer, Rie Van Den Broeck, Tom Van Impe, Frederika Baeyens) 1 Onthouding (Anja Vanrobaeys) De gemeente Erpe-Mere kent overeenkomstig bijgevoegde akte, ten algemene nutte, een recht

12 van opstal toe op het perceel Erpe-Mere 8 Afd/Erondegem, sectie B, nr. 0424D, aan T.Palm, naamloze vennootschap, met maatschappelijke zetel te 4910 Theux, Rue Armand Enkart 40, opstalhouder. Artikel 2: Dit recht van opstal wordt toegekend van 15 augustus 2017 tot en met 1 september Artikel 3: Artikel 4: Het opstalrecht wordt, gelet op het algemeen nut ervan, verleend mits betaling door de opstalhouder van een eenmalige canon van één euro. Aan de wettelijke vertegenwoordigers van de gemeente wordt de bevoegdheid verleend om naar aanleiding van de ondertekening van de akte de hypotheekbewaarder te ontslaan van het nemen van de ambtshalve hypothecaire inschrijving. 14. Goedkeuren aanbestedingsdossier Cultuurhuis. Schepen Johan Van Vaerenbergh. Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, de artikelen 42, 43 en artikel 160, 1 bis. De beslissing van de gemeenteraad van 26 januari 2016 SOLVA aan te stellen als ontwikkelaar van een Cultuurhuis op het domein Steenberg en opdracht te geven het nodige te doen voor het opstellen van het ontwerp, de aanleg van de infrastructuurwerken en de realisatie van de nieuwbouw, alles in nauw overleg met de bestuursorganen en de administratie van de gemeente. Solva werd aangesteld als ontwikkelaar voor de bouw van een Cultuurhuis op Steenberg. SOLVA moet bij het vervullen zijn opdracht in elke stap van de beslissingsprocedure de wetgeving op de overheidsopdrachten en de beginselen van behoorlijk bestuur respecteren. In een eerste fase werd een architect geselecteerd. De architect heeft in overleg met het bestuur het ontwerp uitgewerkt en een aanbestedingsdossier opgesteld. Solva zal in samenspraak met de architect de opvolging doen van de bekendmaking, het nazicht van de offertes, en een voorstel tot gunning opmaken. De voorgestelde aannemer zal met het gunningsverslag (opgesteld door de architect) eerst een goedkeuring moeten krijgen van het gemeentebestuur en de raad van bestuur van Solva alvorens hij de opdracht kan aanvatten. De procedure die gevolgd wordt is de openbare procedure met de prijs als enige gunningscriterium. Budget/financiële impact Het budget voor deze overheidsopdracht wordt geraamd op ,11 euro. Tussenkomst Raadslid Anja Vanrobaeys. Enig artikel: 21 Ja - stemmen (Hugo De Waele, William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, Georges De Langhe, Marc De Lat, Gaston Van De Keer, Dries Hostens, Hedwig Redant, Dirk Janssens, Maggie Van Impe, Wim Lammens, Tom Van Keymolen, Greet Du Bois, Kevin Van Impe, Gina De Brouwer, Rie Van Den Broeck, Tom Van Impe, Frederika Baeyens) 1 Onthouding (Anja Vanrobaeys) Goedkeuren van het aanbestedingsdossier voor de bouw van een Cultuurhuis op Steenberg.

13 15. Reglement verplicht conformiteitsattest voor huurwoningen ouder dan 20 jaar. Schepen Reinold De Vuyst. Het gemeentedecreet van 15 juli Het decreet Vlaamse Wooncode van 15 juli 1997, art. 6-11, art. 15, art. 20, 20bis, 20ter. Het van de Vlaamse Regering van 12 juli 2013, art. 3 tot 10 over de kwaliteits- en veiligheidsnormen voor woningen. Het decreet van 1 juni 2012 over de beveiliging van woningen door optische rookmelders. Het gemeentelijk actieplan wonen van 15 december 2015, en in het bijzonder Hfst. 1 Actie 2 over de uitreiking van conformiteitsattesten. Het algemeen politiereglement van 26 april De Wet betreffende de gemeentelijke administratieve sancties van 13 maart 1999 en latere wijzigingen. Het Koninklijk van 21 december 2013 over GAS-vaststellers. Het besluit van de gemeenteraad van 31 januari 2017 tot vaststelling van het reglement verplicht conformiteitsattest voor huurwoningen ouder dan 20 jaar. Op 17 mei 2017 werd met een ministerieel besluit de voorwaardelijke goedkeuring gegeven voor het verplicht conformiteitsattest vanaf 1 januari 2018 voor huurwoningen ouder dan 20 jaar. De gemeenteraad rest nog de goedkeuring van het definitief reglement, de goedkeuring van een toevoeging aan het algemeen politiereglement, de aanduiding van de vaststellend ambtenaar bij overtredingen en de kennisname van de informatiecampagne. Tussenkomst Raadsleden Marc De Lat en Anja Vanrobaeys. 17 Ja - stemmen (Hugo De Waele, William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, Gaston Van De Keer, Dries Hostens, Dirk Janssens, Anja Vanrobaeys, Wim Lammens, Tom Van Keymolen, Greet Du Bois, Gina De Brouwer, Rie Van Den Broeck, Tom Van Impe, Frederika Baeyens) 5 Nee - stemmen (Georges De Langhe, Marc De Lat, Hedwig Redant, Maggie Van Impe, Kevin Van Impe) Voor elke woning die verhuurd wordt of te huur of ter beschikking wordt gesteld als hoofdverblijfplaats of met het oog op de huisvesting van een of meer studenten, moet de verhuurder een geldig conformiteitsattest kunnen voorleggen. Deze verplichting wordt gefaseerd ingevoerd voor alle nieuwe verhuringen en verlengingen van verhuring vanaf 1 januari 2018 en gefaseerd op basis van de eerste ingebruikname van de huurwoning: - Vanaf 1 januari 2018 voor huurwoningen van 70 jaar en ouder (eerste ingebruikname in 1948 en eerder) - Vanaf 1 januari 2021 voor huurwoningen van 50 jaar en ouder (eerste ingebruikname in 1971 en eerder) - Vanaf 1 januari 2024 voor huurwoningen van 30 jaar en ouder (eerste ingebruikname in 1994 en eerder) - Vanaf 1 januari 2026 voor alle huurwoningen ouder dan 20 jaar, te rekenen van de eerste ingebruikname.

14 Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: De woningen die verhuurd worden door een sociale huisvestingsmaatschappij worden vrijgesteld van deze verordening, vermits vastgelegde procedures de woonkwaliteit reeds waarborgen. Het conformiteitsattest heeft een geldigheidsduur van 10 jaar indien het aantal strafpunten lager is dan 8. Bij een aantal strafpunten hoger dan of gelijk aan 8 bedraagt de geldigheidsduur 5 jaar. De gemeente levert het conformiteitsattest gratis af. Bij vastgestelde overtredingen zal een Gemeentelijke Administratieve Sanctie van 350 euro worden uitgeschreven ten laste van de verhuurder. Deze sanctie wordt opgelegd door de sanctionerend ambtenaar conform de procedure vervat in het algemeen politiereglement van de gemeente. Deze verordening treedt in werking nadat het reglement is voorgelegd aan de Vlaamse minister van Wonen. Een afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Vlaamse minister van Wonen en het project Intergemeentelijke Woonwijzer. Het algemeen politiereglement van 26 april 2016 wordt als volgt aangepast: a. Toevoeging aan Hoofdstuk 4: Openbare veiligheid, Afdeling 2: Gebouwen van het volgende artikel: Artikel 159bis (GAS Erpe-Mere): Het is vanaf 1 januari 2018 verboden om een woning waarvan de eerste ingebruikname dateert van minstens 70 jaar eerder (1948), te verhuren of te huur of ter beschikking te stellen als hoofdverblijfplaats of met het oog op de huisvesting van een of meer studenten zonder een geldig conformiteitsattest. Vanaf 1 januari 2021 geldt dit verbod voor huurwoningen met een eerste ingebruikname van minstens 50 jaar eerder (1971), vanaf 1 januari 2024 voor huurwoningen met een eerste ingebruikname van minstens 30 jaar eerder (1994) en vanaf 1 januari 2026 voor alle huurwoningen ouder dan 20 jaar te rekenen vanaf de eerste ingebruikname. Voor de eerste ingebruikname wordt gekeken naar de datum van de eerste inschrijving in het bevolkingsregister van de gemeente. b. In Hoofdstuk 9: STRAFBEPALINGEN EN PROCEDURE, Afdeling 2: De gemeentelijke administratieve geldboete, wordt in artikel 221 na "artikel 107" de tekst artikel 159bis toegevoegd. Artikel 9: Artikel 10: De gemeentelijke huisvestingsambtenaar wordt aangesteld als ambtenaar bevoegd voor het vaststellen van administratiefrechtelijke inbreuken uit het algemeen politiereglement. Deze beslissing vervangt het besluit van de gemeenteraad van 31 januari 2017 tot vaststelling van het reglement verplicht conformiteitsattest voor huurwoningen ouder dan 20 jaar. H2. Goedkeuren schoolreglement van de Gemeentelijke Basisschool Erpe-Mere. Schepen Johan Van Vaerenbergh De Nieuwe Gemeentewet van 24 juni 1988, artikel 104 en 119. Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42. Het decreet basisonderwijs van 25 februari 1997, artikelen 11ter, 19, 27, 28, 31, 32, 33 en 37. Het decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, artikel 21. De omzendbrief BaO/97/12 van 17 juni 1997 betreffende schoolveranderen in de loop van het schooljaar. De omzendbrief BaO/98/11 van 21 december 1998 betreffende het uitreiken van het getuigschrift basisonderwijs.

15 De omzendbrief BaO/2001/10 van 10 augustus 2001 betreffende toelatingsvoorwaarden voor leerlingen in het gewoon basisonderwijs. De omzendbrief BaO/2002/2 van 8 februari 2002 betreffende informatie bij de eerste inschrijving en het schoolreglement. De omzendbrief BaO/2002/11 van 16 augustus 2002 betreffende afwezigheden van leerlingen in het basisonderwijs. De omzendbrief GD/2004/03 van 13 juli 2004 betreffende de lokale participatieregeling in het basis- en secundair onderwijs. De omzendbrief BaO/2007/05 van 22 juni 2007 betreffende kostenbeheersing in het basisonderwijs. De omzendbrief BaO/2009/02 van 27 april 2009 betreffende de engagementsverklaring in het basisonderwijs. De omzendbrief BaO/2014/01 van 15 mei 2014 betreffende screening niveau onderwijstaal, taaltraject en taalbad in het gewoon lager onderwijs. De omzendbrief BaO/2014/03 van 15 mei 2014 betreffende zittenblijven in het basisonderwijs. De omzendbrief BaO/2014/04 van 15 mei 2014 betreffende de preventieve schorsing, tijdelijke en definitieve uitsluiting van leerlingen in het lager onderwijs vanaf 1 september De omzendbrief BaO/2014/05 van 15 mei 2014 betreffende de overdracht van leerlingengegevens bij schoolverandering. Een schoolbestuur moet voor zijn basisschool een schoolreglement opstellen dat de betrekkingen tussen het schoolbestuur en de ouders en de leerlingen regelt. Het huidige schoolreglement, goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 september 2016, moet geactualiseerd worden. Het afsprakenplan maakt integraal deel uit van het schoolreglement. Het schoolreglement en het afsprakenplan werden besproken met het schoolteam en kreeg een advies van de directie. Een schoolbestuur moet voor zijn school een schoolreglement opstellen dat de betrekkingen tussen het schoolbestuur en de ouders en de leerlingen regelt. Vormvereisten Het schoolreglement en het afsprakenplan werden voorgelegd aan de schoolraad van 12 juni Tussenkomst Raadslid Anja Vanrobaeys. Artikel 2: Artikel 3: Het bestaande schoolreglement, zoals goedgekeurd door de gemeenteraad op 27 september 2016, wordt opgeheven met ingang van 1 september Het hierbij gevoegde schoolreglement van de gemeentelijke basisschool wordt goedgekeurd en is van toepassing vanaf 1 september Het afsprakenplan maakt integraal deel uit van het schoolreglement. Het college van burgemeester en schepenen wordt gemandateerd om het afsprakenplan te wijzigen na overleg in de schoolraad. 16. Mondelinge vragen bij toepassing van artikel 13 van het huishoudelijk reglement.

16 Raadslid Anja Vanrobaeys stelt drie vragen. 1. Kladder Ik zou aan de bevoegde schepen willen vragen of er al een nieuwe leerkracht/begeleider is voorzien voor Kladder. De deelnemers hadden daar eind augustus nog geen zicht op, hoewel hun inschrijvingsgeld reeds was betaald. Schepen Johan Van Vaerenbergh antwoordt als volgt. We moesten twee zaken doen. Een jeugdconsulent aanwerven en een lesgever voor Kladder. Bij de vorige titularis vielen deze twee taken onder dezelfde functiebeschrijving maar we gaan daar op terugkomen, dat was niet ideaal. We opteerden om eerst een jeugdconsulent aan te stellen, want we kunnen niet zonder. Het duurde een tijdje voor zij toezegde. We dachten een lesgever Kladder gevonden te hebben maar die heeft afgehaakt. We zijn nu verder op zoek. Het aantal inschrijvingen voor Kladder ligt echter zeer laag. Ik ga het college van burgemeester en schepenen wel vragen om de kunstcommissie te polsen om te onderzoeken of we Kladder kunnen integreren in de kunstacademie. 2. Tour de France Via de pers heb ik vernomen dat Erpe-Mere en Geraardsbergen zich kandidaat hebben gesteld voor een passage van de Tour de France in Zou u hiervan een stand van zaken kunnen geven, evenals het budget dat daarvoor zou moeten worden uitgetrokken. De burgemeester antwoordt als volgt. In 2019 is het 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste Tour won en daarom vertrekt de Tour dat jaar in Brussel. Men wil er een soort kleine Ronde van Vlaanderen van maken zoals ze ook al een kleine Paris-Roubaix gereden hebben in de Tour. We hebben inderdaad een schrijven gericht om een passage te vragen. We rekenen erop dat hiervoor niets gevraagd wordt. Dat zou niet realistisch zijn gezien ze heel wat gemeenten moeten doorkruisen. Voor een start of een aankomst zal er wel een tegemoetkoming gevraagd worden. Maar wij willen hiermee vooral mensen samenbrengen. 3. De Lijn De Lijn heeft een hervorming aangekondigd van zijn aanbod, waarbij wordt uitgegaan van een kernnet van bussen en trams dat in steden opereert en centra met elkaar verbindt. Daarnaast komt een aanvullend net, dat kan bestaan uit bussen van De Lijn maar ook uit taxi's of vervoersmiddelen van de gemeente (schoolbussen die stilstaan) om reizigers naar het kernnet te brengen en daar te laten overstappen. Ik zou aan de bevoegde schepen willen vragen of hierover al overleg geweest is met De Lijn of verder overleg is voorzien en welke impact dit plan heeft op het busaanbod in Erpe-Mere en op de rol die in dit plan aan de lokale overheid wordt toegewezen. De schepen geeft een uitgebreide toelichting bij de stand van zaken van de werkzaamheden van de vervoersregio Aalst. *** Raadslid Kevin Van Impe stelt nog twee vragen i.v.m. de communicatie rond het afsluiten van de Magerstraat n.a.v. de werken en n.a.v. het drukke verkeer via de Beekstraat als gevolg hiervan en vraagt of de speelstraat daar dan behouden wordt. De burgemeester en schepen Johan Van Vaerenbergh antwoorden dat de speelstraat daar komend weekend effectief behouden wordt. De voorzitter sluit de vergadering te 21u31. De gemeentesecretaris Namens de raad: De burgemeester - voorzitter Bruno Van Maldegem Hugo De Waele

17

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 27 september 2016

Gemeenteraad van dinsdag 27 september 2016 Gemeenteraad van dinsdag 27 september 2016 Aanwezig: Afwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst,

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 17/12/2014 cf. art. 186 van het gemeentedecreet

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 17/12/2014 cf. art. 186 van het gemeentedecreet Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 17/12/2014 cf. art. 186 van het gemeentedecreet Goedkeuren gewijzigd schoolreglement gemeenteschool Uitbergen Gelet op het decreet basisonderwijs van 25/2/1997;

Nadere informatie

Hugo De Waele. voorzitter college van burgemeester en schepenen. voorzitter politieraad Politiezone Erpe-Mere/Lede

Hugo De Waele. voorzitter college van burgemeester en schepenen. voorzitter politieraad Politiezone Erpe-Mere/Lede Hugo De Waele burgemeester voorzitter college van burgemeester en en voorzitter gemeenteraad voorzitter politiecollege Politiezone Erpe-Mere/Lede voorzitter politieraad Politiezone Erpe-Mere/Lede lid zoneraad

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De exploitatietoelage verhoogt met 8.300,00 euro tot ,88 euro. Er is geen investeringstoelage voorzien.

OPENBARE VERGADERING. De exploitatietoelage verhoogt met 8.300,00 euro tot ,88 euro. Er is geen investeringstoelage voorzien. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 21 juni 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 26 september 2017

Gemeenteraad van dinsdag 26 september 2017 Gemeenteraad van dinsdag 26 september 2017 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Reinold De Vuyst, schepenen Dirk De Rouck, toegevoegde schepen Georges

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 25 oktober 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 25 oktober 2016

Gemeenteraad van dinsdag 25 oktober 2016 Gemeenteraad van dinsdag 25 oktober 2016 Aanwezig: Afwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, schepenen

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 31 mei 2016

Gemeenteraad van dinsdag 31 mei 2016 Gemeenteraad van dinsdag 31 mei 2016 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, schepenen Dirk

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari en 26 maart 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari en 26 maart 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 30 april 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 maart 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 30 mei 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 30 mei 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 juni 2017 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019

Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter Marleen Lambrecht, Johan Van Vaerenbergh, Tom Van Keymolen, Reinold De Vuyst, Gerda Van Steenberge, schepenen

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 31 januari 2017

Gemeenteraad van dinsdag 31 januari 2017 Gemeenteraad van dinsdag 31 januari 2017 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, schepenen Dirk De Rouck, toegevoegde

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 29 mei 2018

Gemeenteraad van dinsdag 29 mei 2018 Gemeenteraad van dinsdag 29 mei 2018 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, schepenen Dirk

Nadere informatie

GEMEENTERAAD notulen. Zitting van 22 juni 2017

GEMEENTERAAD notulen. Zitting van 22 juni 2017 GEMEENTERAAD notulen Zitting van 22 juni 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Gerard Liefooghe, burgemeester-voorzitter Dirk Vermeulen, Jacques Blanckaert, Johan Albrecht, schepenen Karolien Avonture,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 124 GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Georges Lambrecht,

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 22 maart 2016

Gemeenteraad van dinsdag 22 maart 2016 Gemeenteraad van dinsdag 22 maart 2016 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Reinold De Vuyst, schepenen Dirk De Rouck, toegevoegde

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 4 september 2018

Gemeenteraad van dinsdag 4 september 2018 Gemeenteraad van dinsdag 4 september 2018 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, schepen - voorzitter voor agendapunt 25, 26 William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd.

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 april 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019 GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering. De raad keurt de notulen van de vergadering van 30 april 2019 goed. 2. Adviseren van de rekeningen 2018 van de diverse

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van dinsdag 4 september 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van dinsdag 4 september 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 23 oktober 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen en het zittingsverslag van de vergadering van 25 juni 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen en het zittingsverslag van de vergadering van 25 juni 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 4 september 2019 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 23 februari 2016

Gemeenteraad van dinsdag 23 februari 2016 Gemeenteraad van dinsdag 23 februari 2016 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, schepenen Dirk De Rouck, toegevoegde

Nadere informatie

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur.

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. GEMEENTERAAD Bekendmaking reglement/verordening Zitting van 28 februari 2019 Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 over:

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 29 november 2016

Gemeenteraad van dinsdag 29 november 2016 Gemeenteraad van dinsdag 29 november 2016 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, schepenen

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 27 juni 2017

Gemeenteraad van dinsdag 27 juni 2017 Gemeenteraad van dinsdag 27 juni 2017 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Reinold De Vuyst, schepenen Dirk De Rouck, toegevoegde

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 29 mei 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 29 mei 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 juni 2018 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010 Aanwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 26 januari 2016

Gemeenteraad van dinsdag 26 januari 2016 Gemeenteraad van dinsdag 26 januari 2016 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, schepenen Dirk

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 30 januari 2018

Gemeenteraad van dinsdag 30 januari 2018 Gemeenteraad van dinsdag 30 januari 2018 Aanwezig: Afwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, schepenen

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD DD. 02 JULI 2013. Aanvang: 20.00 uur gemeenteraadzaal te Nevele

DAGORDE GEMEENTERAAD DD. 02 JULI 2013. Aanvang: 20.00 uur gemeenteraadzaal te Nevele DAGORDE GEMEENTERAAD DD. 02 JULI 2013 Aanvang: 20.00 uur gemeenteraadzaal te Nevele Openbare zitting 1 Tijdelijke politieverordeningen getroffen bij besluit burgemeester bekrachtiging door de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Commissie Zorgvuldig Bestuur

Commissie Zorgvuldig Bestuur Commissie Zorgvuldig Bestuur CZB/V/KBO/2014/341 BETREFT: wijziging bijdrageregeling tijdens schooljaar 1. PROCEDURE 1.1. Ontvangst: 30 januari 2014 1.2. Vraagsteller [A], directie 1.3. Verweerder / 1.4.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Marianne VANCOILLIE, Jean DAENEN, Mia DELODDERE, Gabriël BENOIT, Carine

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 18 december 2018

Gemeenteraad van dinsdag 18 december 2018 Gemeenteraad van dinsdag 18 december 2018 Aanwezig: Afwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, schepenen

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Voor het afleveren van een conformiteitsattest voor huur- en kamerwoningen en voor controle op de kwaliteitsnorm in kader van een uitbatingsvergunning voor kamerwoningen en studentenkamers

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Aktename en bekrachtiging van de politiereglementen getroffen door het schepencollege

OPENBARE ZITTING. 1. Aktename en bekrachtiging van de politiereglementen getroffen door het schepencollege Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 mei 2014 (overeenkomstig artikel 252 1 van het gemeentedecreet) OPENBARE ZITTING 1. Aktename en bekrachtiging

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01011

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01011 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01011 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/07133 - Kuhlmannlaan/Riemekaai zn, 9042 Gent -

Nadere informatie

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 27 maart 2018

Gemeenteraad van dinsdag 27 maart 2018 Gemeenteraad van dinsdag 27 maart 2018 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, schepenen Georges

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE stad brugge dienst ruimtelijke ordening STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE Herziening Vastgesteld door de Gemeenteraad in zitting van

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2019

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2019 GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2019 1. Kennisnemen van het ontslag als gemeenteraadslid van Antoine Slagmulder. Er wordt akte genomen van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Antoine

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 21 oktober 2014

Zitting Gemeenteraad van 21 oktober 2014 Zitting Gemeenteraad van 21 oktober 2014 AANWEZIG: Dirk Debaere, Voorzitter - Kurt Windels, Burgemeester - Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Robrecht Kindt, Katrien

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van 22 september 2011 Aanwezig : MM. Johan Deleu, raadslid voorzitter; Mevr. Lutgard Van Biesen Van der Borght, burgemeester;

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1705773 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN 08/10/2018

BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN 08/10/2018 PROVINCIE LIMBURG GEMEENTEBESTUUR DIEPENBEEK BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN 08/10/2018 001. BUDGET 2019 - KERKFABRIEK ONZE-LIEVE-VROUW VAN DE VREDE LUTSELUS, KERKFABRIEK

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00025 Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning - nummer 2015/01150 - Bijzondere Procedure - nieuwe

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010

GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010 GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010 Aanwezig M.M.: Jan Stevens, burgemeester, Filiep De Vos, Marc Debie, Magda Deprez, Rik Buyse, Guido Callewaert (voorzitter OCMW), schepenen Georges Lambrecht, Mia Deloddere-Eeckhout,

Nadere informatie

Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur. Verontschuldigd: de heer C. Vanandroye

Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur. Verontschuldigd: de heer C. Vanandroye Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur Aanwezig: mevrouw M. Smolders, voorzitter van de gemeenteraad de heer H. Dumont, burgemeester de heren K. Pirard, S. Budo, mevrouw H. Pirlotte, schepenen de

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 07 maart 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

Gemeenteraad van dinsdag 27 november 2018

Gemeenteraad van dinsdag 27 november 2018 Gemeenteraad van dinsdag 27 november 2018 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter William De Windt, Marleen Lambrecht, Antoine Slagmulder, Johan Van Vaerenbergh, Reinold De Vuyst, schepenen

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning NR. 2017/ Kuhlmannlaan/Riemekaai - zaak van de wegen - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning NR. 2017/ Kuhlmannlaan/Riemekaai - zaak van de wegen - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 september 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00809 Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning NR. 2017/07133 - Kuhlmannlaan/Riemekaai - zaak van de wegen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 GKS ONDERSTEBOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Toelichting Het huishoudelijk reglement voor- en naschoolse opvang

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING Algemeen beleid. 1. Integrale veiligheid algemene machtiging voor het gebruik van zichtbare verplaatsbare

Nadere informatie

Commissie Zorgvuldig Bestuur

Commissie Zorgvuldig Bestuur Commissie Zorgvuldig Bestuur CZB/V/KBO/2012/304 BETREFT: verhoging kosten voor middagtoezicht 1. PROCEDURE 1.1 Ontvangst: 29 december 2011 1.2 Vraagsteller [X], ouder van een leerling en gemeenteraadslid

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie