Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Milieu

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Milieu"

Transcriptie

1 Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Milieu P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus , 2500 DJ Den Haag Aan: de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk DSO/ RIS Doorkiesnummer adres Onderwerp Rapportage Groene Golf Team doorstroming Centrumring -west en -zuid Aantal bijlagen 2 Datum 4 november 2008 Geachte Commissie, Het Groene Golf Team (GGT) van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat onderzocht de doorstroming op de Centrumring-west en -zuid. Na 2010, als onder andere de maatregelen van het verkeerscirculatieplan zijn uitgevoerd, hebben de meeste kruisingen voldoende capaciteit. Volgens het GGT ontstaan met name knelpunten bij de Vaillantlaan en de Loosduinseweg. Hier zijn infrastructurele maatregelen nodig om de verwachte verkeersstroom op te vangen. Ook stelt het rapport op een aantal locaties maatregelen voor om de doorstroming te optimaliseren. De Dienst Stedelijke Ontwikkeling onderzoekt momenteel de haalbaarheid van de maatregelen die in dit rapport worden voorgesteld. 1. Doel en uitgangspunten van het onderzoek en het rapport 1.1 Doel van het onderzoek Een goede doorstroming op de Centrumring is belangrijk voor de uitvoering van het verkeerscirculatieplan. Twee onderzoeken zijn uitgevoerd. Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat stelt gemeenten, provincies en het Rijk in de gelegenheid om de doorstroming op kruisingen met verkeersregelinstallaties te analyseren. Hiervoor heeft het ministerie het Groene Golf Team (GGT) opgericht. In opdracht van de Dienst Stadsbeheer heeft het GGT de knelpunten op de ring west en zuid geïnventariseerd - deze loopt van de Waldeck Pyrmontkade en de Vaillantlaan naar de Neherkade en Mercuriusweg. De conclusies uit dit rapport worden in deze oplegnotitie besproken. Inlichtingen bij Postadres: Postbus , 2500 DJ Den Haag Telefoon: Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Fax: Internetadres:

2 DSO/ Ingenieursbureau DHV rondt in opdracht van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling momenteel een rapport af over de ring noord en oost. Ik verwacht u hierover in februari volgend jaar nader te informeren. Doel van beide rapporten is aan te geven in hoeverre knelpunten ontstaan op de ring als alle voor 2010 geplande maatregelen zijn uitgevoerd. Naast de doorstroming 1 van het verkeer komt ook de beleving 2 van weggebruikers aan de orde. Deze brief geeft de belangrijkste conclusies van het GGT-rapport weer, en geeft aan welke vervolgacties hieruit voortvloeien Uitgangspunten Bij de analyse van het GGT zijn de volgende uitgangspunten gehanteerd: Er is uitgegaan van de huidige verkeersregelingen op de kruisingen 3. Bij het beoordelen van de doorstroming wordt ervan uitgegaan dat de maximale cyclustijd 4 (maximaal 100 seconden) niet wordt overschreden. Een langere cyclustijd verhoogt de neiging van verkeersdeelnemers het rode licht te negeren. Het beleidsuitgangspunt dat het openbaar vervoer prioriteit heeft bij kruisingen 5 is in dit rapport niet meegenomen. De analysemethode die het GGT hanteert is daarvoor niet geschikt. Het GGT heeft op basis van de analyseresultaten bij een aantal kruispunten globale conclusies getrokken of het aandeel van openbaar vervoer op een kruising binnen de maximale cyclustijd verwerkt kan worden. 2. Belangrijkste uitkomsten 2.1 Verbeteringen mogelijk op een aantal kruisingen De meeste van de 17 onderzochte kruispunten leveren geen capaciteitsproblemen op. Wel constateert het GGT dat op een aantal kruisingen makkelijk verbeteringen in de doorstroming of de beleving van weggebruikers zijn te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld door het aanpassen van bestaande regelingen of het treffen van eenvoudige infrastructurele maatregelen zoals het verplaatsen van een bushalte of het inpassen van een grotere laad- en losplaats. 2.2 Kruispunten waar de doorstroming een knelpunt vormt Het GGT heeft zes kruispunten geconstateerd die in 2010 overbelast zullen zijn. 1 Doorstroming is de mate waarin het autoverkeer zonder verstoringen over de Centrumring kan rijden. De doorstroming wordt gemeten in het aantal stops voor een kruising en het tijdverlies dat optreedt (voertuigverliesuren). 2 Beleving is de mate waarin weggebruikers het gebruik van de Centrumring als positief ervaren. Beoordelingscriteria zijn comfort (zo min mogelijk hinder), begrijpelijkheid (Centrumring als route), geloofwaardigheid (de reden waarom gestopt moet worden is zichtbaar) en beeldkwaliteit (de vormgeving ondersteunt de functie van de Centrumring). 3 In een verkeersregeling wordt geprogrammeerd welke richting wanneer groen krijgt en hoe lang. 4 De cyclustijd is de tijd die nodig is om al het verkeer op een kruising een keer groen licht te geven. 5 OV-prioriteit betekent dat de bus of tram inbreekt in de verkeersregeling: het overige verkeer krijgt rood en de bus of tram groen.

3 DSO/ Bij drie van deze kruisingen wordt de maximale cyclustijd overschreden. Dat komt vooral door de hoeveelheid autoverkeer in combinatie met de prioriteit voor het openbaar vervoer: o Loosduinseweg - Noordwest Buitensingel - Westeinde; o Neherkade - Leeghwaterplein; o Neherkade - Rijswijkseweg. Het GGT-rapport geeft aan dat infrastructurele aanpassingen noodzakelijk zijn om de uitgangspunten te halen, zodat deze kruispunten de voorspelde hoeveelheid verkeer voor 2010 kunnen verwerken. Op de andere drie kruispunten kan het verkeer in 2010 niet of bijna niet binnen de uitgangspunten worden verwerkt. Dat zijn: o Vaillantlaan - Van Ostadestraat; o Vaillantlaan - Hoefkade; o Vaillantlaan - Calandstraat (de Put). 3. Uit te werken acties naar aanleiding van dit rapport 3.1 Maatregelen voor de doorstromingsknelpunten Op dit moment onderzoekt de Dienst Stedelijke Ontwikkeling de haalbaarheid van de maatregelen die in het GGT-rapport voor de doorstromingsknelpunten zijn voorgesteld. Loosduinseweg - Noordwest Buitensingel - Westeinde Waarschijnlijk zijn infrastructurele aanpassingen noodzakelijk om het doorstromingsknelpunt op deze kruising structureel op te lossen. De maatregelen die het GGT heeft voorgesteld worden op dit moment door ingenieursbureau DHV gesimuleerd, zodat meer duidelijkheid ontstaat over de effecten. Hierin wordt ook het openbaar vervoer meegenomen. Vaillantlaan - Van Ostadestraat en Vaillantlaan Hoefkade Er worden schetsontwerpen gemaakt van de voorgestelde infrastructurele aanpassingen. Dit zijn eenvoudige maatregelen, waarbij de inpassing in de openbare ruimte wel enige aandacht zal vragen. Vaillantlaan - Calandstraat (de Put) Het besluit over het verbreden en verhogen van de spoorwegonderdoorgang bij de Vaillantlaan- Parallelweg en Calandstraat-Waldorpstraat was genomen nog voor over het verkeerscirculatieplan was besloten. Het GGT-rapport concludeert dat de Put onvoldoende capaciteit heeft om het verkeer na 2010 goed te kunnen verwerken. De afmetingen van het nieuwe viaduct zijn wel voldoende: de capaciteit wordt beperkt door de contouren van de kruising met de Parallelweg. Op de kruising Calandstraat-Waldorpstraat kan de doorstroming worden verbeterd, door de kruising te reconstrueren of een richting te verbieden. Een aanvullende simulatie die momenteel door DHV wordt uitgevoerd, moet hier meer duidelijkheid over verschaffen. Ik verwacht u daar in februari volgend jaar nader over te informeren.

4 DSO/ Neherkade - Leeghwaterplein en Neherkade Rijswijkseweg Voor de kruisingen van de Neherkade (Leeghwaterplein en Rijswijkseweg) zijn binnen de kaders van dit onderzoek geen noemenswaardige doorstromingsverbeterende maatregelen mogelijk, zonder concessies te doen aan de uitgangspunten absolute OV-prioriteit en/of de maximale cyclustijd. Het scheiden van OV en het autoverkeer door middel van ongelijkvloerse kruisingen zou voor de doorstroming van de Centrumring de meest effectieve maatregel zijn. Deze grootschalige aanpassingen worden in het project Neherkade, dat gerelateerd is aan het Trekvliettracé, nader uitgewerkt. 3.2 Invoeren netwerkgeoriënteerde regelingen Door de verkeersregelingen op een aantal kruisingen te coördineren, kan winst in de doorstroming worden bereikt. Hiervoor zijn diverse systemen op de markt. Netwerkgeoriënteerde regelingen, waarin het verkeersproces in een netwerk wordt beheerst, zijn technisch zeer complex. De beschreven beleidsuitgangspunten worden vertaald in functionele specificaties waarmee de regelingen kunnen worden ontworpen. Hierin worden aspecten meegenomen als verkeersveiligheid, oversteekmogelijkheden voor voetgangers en belang van doorgaande fietsroutes. Het onderzoek naar de invoering van netwerkgeoriënteerde regelingen wordt in nauwe samenwerking met de invoering van dynamisch verkeersmanagement uitgevoerd. Door tussen kruisingen slimme netwerken te bouwen zal het autoverkeer op de Centrumring met name buiten de spits gemiddeld beter doorstromen doordat voertuigen minder vaak of minder lang voor een verkeerslicht hoeven te stoppen. Door de vele kruisende OV-lijnen (die prioriteit hebben) en parkeerbewegingen leent de Centrumring zich niet voor een echte groene golf. 6 Het GGT adviseert voor een aantal kruisingen op de Waldeck Pyrmontkade en de Vaillantlaan coördinaties of netwerkgeoriënteerde regelingen te onderzoeken. 3.3 Snelle verbeteringen in de doorstroming (quick wins) Het GGT-rapport benoemt een aantal maatregelen die zorgen voor het verbeteren van de doorstroming. Kleine aanpassingen op straat. Voorbeelden hiervan zijn het inpassen van haltekommen, verlengen van opstelgelegenheden etc. Hiervoor worden zonodig schetsontwerpen gemaakt. Bij aangetoonde haalbaarheid worden deze schetsontwerpen verder uitgewerkt en aan het bestuur voorgelegd. 6 Bij het koppelen van meerdere verkeersregelinstallaties denkt men vaak aan groene golven. Een groene golf betekent dat automobilisten kunnen doorrijden op een verkeersweg met meerdere verkeerslichten zonder te hoeven stoppen (bij aankomst staat bij elke kruising het licht op groen). Dit wordt gerealiseerd door de cyclus van de verkeerslichten aan elkaar te koppelen en aan te passen aan de gemiddelde rijsnelheid. Het creëren van groene golven is in een stad niet altijd haalbaar, omdat de afstanden tussen de kruisingen vaak te klein zijn en de kans groot is op verstoring van de doorstroming door allerlei andere factoren (ongeregeld afslaand of invoegend verkeer, in- en uitparkeerbewegingen, laden en lossen etc.). Het GGT spreekt daarom in zijn rapport over coördinaties tussen kruisingen, waarmee in bepaalde omstandigheden alsnog een groene golf kan worden bereikt maar niet altijd kan worden gegarandeerd.

5 DSO/ Vervangen defecte hardware zoals lampen, detectielussen etc. Deze acties maken onderdeel uit van het reguliere onderhoudswerk van de afdeling Verkeersmanagement (VM) van de Dienst Stadsbeheer. Bestaande regelprogramma s optimaliseren In de bestaande regeling van de kruising Vaillantplein is een verbetering in de huidige verkeersregeling mogelijk (verlaging van de cyclustijd en gemiddelde verliestijd). Deze zal worden opgenomen in het onderhoudsprogramma van de afdeling VM van de Dienst Stadsbeheer, en voor 2010 aangepast. In een aantal andere regelingen zijn ook verbeteringen. Deze regelingen gaan echter mee in het onderzoek naar netwerkgeoriënteerde regelingen die worden ingesteld op het moment dat de maatregelen van het verkeerscirculatieplan zijn uitgevoerd, óf worden meegenomen in de ontwerpplannen van de infrastructurele herinrichtingsvoorstellen. Bij complexere reconstructies van kruisingen zoals de Lijnbaan - Noordwest Buitensingel - Westeinde wordt afhankelijk van de uitvoeringsplanning bepaald of vooruitlopend op de uitvoering een verbetering (herprogrammering) van de bestaande regeling ingevoerd kan worden. Bij de kruisingen Waldeck Pyrmontkade-Groot Hertoginnelaan en Lijnbaan-Prinsegracht leveren aanpassingen in de bestaande regelingen geen winst voor de doorstroming op. 4. Vervolg Zodra ingenieursbureau DHV het rapport van de studie voor de doorstroming van de Centrumring - noord en -oost heeft opgeleverd, worden de resultaten van de beide studies (GGT en DHV) gebundeld. De diverse maatregelen zijn voor 2010 uitvoerbaar, met in acht name van een aantal risico s: snelheid in besluitvorming, stroomlijnen van de te doorlopen procedures, de planning in relatie tot de uitvoeringsplanning van de werkzaamheden van De Put en het organiseren van voldoende ambtelijke capaciteit. Februari volgend jaar wordt aan het bestuur een totaalpakket van verbetermaatregelen voorgelegd, inclusief de uitvoeringsplanning. Met vriendelijke groet, de wethouder van Verkeer, Binckhorst en Milieu, P.W.M. Smit

Onderwerp Betaald parkeren Heesterbuurt en Vruchtenbuurt

Onderwerp Betaald parkeren Heesterbuurt en Vruchtenbuurt Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone P.W.M. Smit Gemeente Den Haag De voorzitter van de Commissie Leefomgeving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk DSB/2012.88 RIS 247391 Doorkiesnummer 070-353

Nadere informatie

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT)

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) RIS297062 VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - het

Nadere informatie

Onderwerp préverkenning Internationale Ring Den Haag

Onderwerp préverkenning Internationale Ring Den Haag Wethouder van Verkeer, Binckhorst, Binnenstad en Milieu P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Voorzitter van de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Uw

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Verkeer, Milieu en leefomgeving

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Verkeer, Milieu en leefomgeving Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Milieu P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Verkeer, Milieu en leefomgeving Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Quickscan Meerndijk (N228) Op/afrit A12 zuid Reyerscop te De Meern

Quickscan Meerndijk (N228) Op/afrit A12 zuid Reyerscop te De Meern 3 Quickscan Meerndijk (N228) Op/afrit A12 zuid Reyerscop te De Meern Onderzoek naar het functioneren van de VRI op het kruispunt Meerndijk Op/afrit A12 zuid Reyerscop te De Meern Datum 17 december 2009

Nadere informatie

Quickscan Volmerlaan te Rijswijk

Quickscan Volmerlaan te Rijswijk 3 Quickscan Volmerlaan te Rijswijk Onderzoek naar het functioneren van de verkeersregelinstallaties van de kruispunten Sir Winston Churchilllaan Volmerlaan en Volmerlaan Treubstraat Datum 10 juni 2010

Nadere informatie

Aansluiting Westraven Utrecht

Aansluiting Westraven Utrecht 3 Aansluiting Westraven Utrecht Onderzoek naar de doorstroming en veiligheid op de kruispunten ten zuiden van de A12 bij Westraven Datum 06-07-2010 Status Definitief Colofon Uitgegeven door: In opdracht

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke ordening

Aan de voorzitter van de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke ordening Wethouder van Bouwen en Wonen M. Norder Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke ordening Uw brief van Uw

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS janauri 2016

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS janauri 2016 Wethouder Financiën, Verkeer, Vervoer en Milieu Tom de Bruijn Gemeente Den Haag De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/2015.1245 RIS 290600 8 janauri 2016 Stand van zaken maatregelen aan inprikkers

Nadere informatie

Gemeente Den Haag DSO/ april Geacht college.

Gemeente Den Haag DSO/ april Geacht college. Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Hoogheemraadschap van Delfland aan het College van Dijkgraaf en Hoogheemraden Postbus 3 061 2601 DB DELFT Onderwerp watercompensatie t.b.v.

Nadere informatie

Buzziburglaan. Advies voor de N225 ter hoogte van de Buzziburglaan in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. 21 april 2008

Buzziburglaan. Advies voor de N225 ter hoogte van de Buzziburglaan in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. 21 april 2008 Ministerie van Verkeer en Waterstaat Buzziburglaan Advies voor de N225 ter hoogte van de Buzziburglaan in de gemeente Utrechtse Heuvelrug 21 april 2008 ........................................................................................

Nadere informatie

Kattenburgerplein Amsterdam

Kattenburgerplein Amsterdam Kattenburgerplein Amsterdam Quickscan verkeersregelinstallaties Traject Prins Hendrikkade - Kattenburgerplein Datum 3 juni 2009 Status definitief Colofon Uitgegeven door In opdracht van Contactpersoon

Nadere informatie

Bestemmingsplannen in de Binckhorst (zie plattegrond in bijlage 1)

Bestemmingsplannen in de Binckhorst (zie plattegrond in bijlage 1) Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Ruimte Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk DSO/2013.1331

Nadere informatie

Quickscan Japuradreef - Rio Brancodreef in gemeente Utrecht

Quickscan Japuradreef - Rio Brancodreef in gemeente Utrecht 3 Quickscan Japuradreef - Rio Brancodreef in gemeente Utrecht Onderzoek naar de doorstroming van het verkeer op het kruispunt Japuradreef - Rio Brancodreef in de gemeente Utrecht Datum 6 juli 2010 Status

Nadere informatie

Rotterdam Sandelingplein

Rotterdam Sandelingplein 3 Rotterdam Sandelingplein Verbetering van de doorstroming op korte termijn Datum 23 september 2009 Status Definitief Colofon Uitgegeven door In opdracht van Contactpersoon Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Nadere informatie

Gemeente Den Haag HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gezien bijgevoegd concept collegebesluit en tekening, Besluit:

Gemeente Den Haag HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gezien bijgevoegd concept collegebesluit en tekening, Besluit: Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2013.1619 RIS 268503 VRIJGEVEN VOOR INSPRAAK VAN HET CONCEPT COLLEGEBESLUIT VOOR HET VOORLOPIG ONTWERP VAN HET BETER BENUTTEN HAAGLANDEN PROJECT A4/N14/ZOETERMEERSE RIJWEG

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving

Gemeente Den Haag. Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Wethouder van Verkeer, Binckhorst, Binnenstad en Milieu P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Groene Golf Team. Ad Wilson Rijkswaterstaat/Dienst Verkeer en Scheepvaart

Groene Golf Team. Ad Wilson Rijkswaterstaat/Dienst Verkeer en Scheepvaart Groene Golf Team Ad Wilson Rijkswaterstaat/Dienst Verkeer en Scheepvaart 1 Inhoud presentatie Verkeerslichtenregelingen in Nederland Groene Golf Team aanpak projecten voorbeelden van projecten overzicht

Nadere informatie

Verkeerslichten Bos en Lommerplein

Verkeerslichten Bos en Lommerplein Ministerie van Verkeer en Waterstaat Verkeerslichten Bos en Lommerplein 5 januari 2009 Ministerie van Verkeer en Waterstaat Groene Golf Team Kluyverweg 4 Het Zuiderkruis 29 2629 HT Delft 5215 MV s Hertogenbosch

Nadere informatie

Quickscan twee kruispunten Hekelingseweg

Quickscan twee kruispunten Hekelingseweg Ministerie van Verkeer en Waterstaat Quickscan twee kruispunten Hekelingseweg Advies inzake de doorstroming op de kruispunten Ruwaard van Puttenweg Hekelingseweg en Planetenplein. 19 februari 2008 Ministerie

Nadere informatie

Verkeerslicht N235 Pont Watergang Verbetering van de VRI op N235 bij Het Schouw

Verkeerslicht N235 Pont Watergang Verbetering van de VRI op N235 bij Het Schouw Ministerie van Verkeer en Waterstaat Verkeerslicht N235 Pont Watergang Verbetering van de VRI op N235 bij Het Schouw 12 september 2008 Ministerie van Verkeer en Waterstaat Groene Golf Team Kluyverweg 4

Nadere informatie

N302 bij Enkhuizen: Kruispunten met Zijlweg en Voorland

N302 bij Enkhuizen: Kruispunten met Zijlweg en Voorland 3 bij Enkhuizen: Kruispunten met Zijlweg en Voorland Onderzoek naar de verkeersregelingen op de kruispunten 3213 en 3214 aan de bij Enkhuizen Datum 13 oktober 2009 Status Definitief Colofon Uitgegeven

Nadere informatie

Quickscan Werkendam Tol-West

Quickscan Werkendam Tol-West Quickscan Werkendam Tol-West Een klein kruispunt bij afrit 24 Werkendam. Maart 2008 ........................................................................................ Colofon Uitgegeven door:, Informatie:

Nadere informatie

Notitie. Referentienummer Datum Kenmerk 10 december Betreft Simulatie Herenweg Nollenweg

Notitie. Referentienummer Datum Kenmerk 10 december Betreft Simulatie Herenweg Nollenweg Notitie Datum Kenmerk 10 december 2013 332356 Betreft Simulatie Herenweg Nollenweg In 2012 hebben Provinciale Staten het Uitvoeringsprogramma Visie OV 2020 vastgesteld. Een van de deelprogramma s is het

Nadere informatie

Colofon Uitgegeven door In opdracht van Contactpersoon Ministerie van Verkeer en Waterstaat RWS Dienst Verkeer en Scheepvaart Groene Golf Team Van der

Colofon Uitgegeven door In opdracht van Contactpersoon Ministerie van Verkeer en Waterstaat RWS Dienst Verkeer en Scheepvaart Groene Golf Team Van der Quickscan Ringweg Amersfoort Verbetering van de verkeersregelinstallatie Randweg Kruiskamp - Hogeweg in Amersfoort Datum 22 juni 2009 Status Definitief Colofon Uitgegeven door In opdracht van Contactpersoon

Nadere informatie

Ei van Ommel Aansluiting N279 A67. Datum 29 maart 2011 Status Definitief

Ei van Ommel Aansluiting N279 A67. Datum 29 maart 2011 Status Definitief Ei van Ommel Aansluiting N279 A67 Datum 29 maart 2011 Status Definitief Colofon Uitgegeven door In opdracht van Contactpersoon Ministerie van Verkeer en Waterstaat RWS Dienst Verkeer en Scheepvaart Groene

Nadere informatie

Quick Scan Bleiswijk

Quick Scan Bleiswijk Ministerie van Verkeer en Waterstaat Quick Scan Bleiswijk Kort onderzoek naar het functioneren van de VRI op het kruispunt N209-Hoekeindseweg te Bleiswijk 17 september 2008 Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Nadere informatie

Laan der Nederlanden in Beverwijk

Laan der Nederlanden in Beverwijk 3 Laan der Nederlanden in Beverwijk Onderzoek naar de introductie van een groene golf op de Laan der Nederlanden in Beverwijk. Datum 22 februari 2010 Status Definitief Colofon Uitgegeven door: In opdracht

Nadere informatie

Quickscan Weideweg te Hengelo. Gemeente Hengelo Weideweg/Bornsestraat, Weideweg/Bankastraat & Weideweg/Wegtersweg

Quickscan Weideweg te Hengelo. Gemeente Hengelo Weideweg/Bornsestraat, Weideweg/Bankastraat & Weideweg/Wegtersweg 3 Quickscan Weideweg te Hengelo Gemeente Hengelo Weideweg/Bornsestraat, Weideweg/Bankastraat & Weideweg/Wegtersweg Datum 11 juni 2010 Status Definitief Colofon Uitgegeven door In opdracht van Contactpersoon

Nadere informatie

Quickscan N244 Advies inzake de doorstroming op de kruispunten N244-Edisonweg en N244-Nieuwe Gouw te Purmerend

Quickscan N244 Advies inzake de doorstroming op de kruispunten N244-Edisonweg en N244-Nieuwe Gouw te Purmerend Ministerie van Verkeer en Waterstaat Quickscan N244 Advies inzake de doorstroming op de kruispunten N244-Edisonweg en N244-Nieuwe Gouw te Purmerend 22 oktober 2007 Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Nadere informatie

Herinrichting Neherkade Den Haag

Herinrichting Neherkade Den Haag Herinrichting Neherkade Den Haag Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 24 mei 2013 / rapportnummer 2486 66 1. Oordeel over het milieueffectrapport MER De gemeente Den Haag heeft het voornemen de

Nadere informatie

Wethouder van Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie. Onderwerp Stimulans nieuwe bouwprojecten

Wethouder van Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie. Onderwerp Stimulans nieuwe bouwprojecten Wethouder van Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie M. Norder Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Ruimte Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 13.1174 d.d. 17-12-2013 Onderwerp Brief aan de raad inzake Stand van Zaken Openbaar Vervoer Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. De brief aan de leden van de gemeenteraad met onderwerp

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. De voorzitter van Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale zaken

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. De voorzitter van Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale zaken Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en

Nadere informatie

Bijdragenr. 32. Verkeerskundig beheer van verkeerslichten en andere verkeerssystemen

Bijdragenr. 32. Verkeerskundig beheer van verkeerslichten en andere verkeerssystemen Bijdragenr. 32 Verkeerskundig beheer van verkeerslichten en andere verkeerssystemen ****** Erna Schol (Rijkswaterstaat Dienst Verkeer en Scheepvaart, Groene Golf Team) Emile Oostenbrink (CROW) Samenvatting

Nadere informatie

Quickscan VRI Gorslaan- Jaagweg Advies inzake de doorstroming op het kruispunt Gorslaan-Jaagweg in Purmerend

Quickscan VRI Gorslaan- Jaagweg Advies inzake de doorstroming op het kruispunt Gorslaan-Jaagweg in Purmerend Ministerie van Verkeer en Waterstaat Quickscan VRI Gorslaan- Jaagweg Advies inzake de doorstroming op het kruispunt Gorslaan-Jaagweg in Purmerend 23 juni 2008 Ministerie van Verkeer en Waterstaat Groene

Nadere informatie

Kruispunt 1, 2 en 3: Aansluiting N307 - A50

Kruispunt 1, 2 en 3: Aansluiting N307 - A50 Kruispunt 1, 2 en 3: Aansluiting N307 - A50 A50 A50 Inhoud Samenvatting kruispunt 1, 2 en 3 5 1 Kruispunt 1, 2 en 3 7 1.1 Inleiding 7 1.2 Observaties 1.3 Analyse 8 9 1.4 Maatregelen 11 1.5 Kosten 11 Bijlage

Nadere informatie

30 januari Functioneel Beheer Verkeerslichten in s-hertogenbosch Vialis 10 november 2016, kijkje in de keuken

30 januari Functioneel Beheer Verkeerslichten in s-hertogenbosch Vialis 10 november 2016, kijkje in de keuken 30 januari 2017 Functioneel Beheer Verkeerslichten in s-hertogenbosch Vialis 10 november 2016, kijkje in de keuken Verkeerslichten door de jaren heen Van klapbord tot.its-conected 2 Overzicht van verkeersregelinstallaties

Nadere informatie

Notitie Einsteindreef - Utrecht

Notitie Einsteindreef - Utrecht Notitie Einsteindreef - Utrecht 31 maart 2008 Ministerie van Verkeer en Waterstaat Groene Golf Team Kluyverweg 4 Het Zuiderkruis 29 2629 HT Delft 5215 MV s Hertogenbosch Notitie Einsteindreef - Utrecht

Nadere informatie

Koppeling op de Middenveldweg

Koppeling op de Middenveldweg Ministerie van Verkeer en Waterstaat Koppeling op de Middenveldweg Notitie n.a.v. de doorstroming op de kruispunten: Bedrijventerrein Toldijk-Middenveldweg en Toldijk-Middenveldweg te Hoogeveen 25 juni

Nadere informatie

Quick scan kruispunt Larenweg Maaspoortweg

Quick scan kruispunt Larenweg Maaspoortweg Ministerie van Verkeer en Waterstaat Quick scan kruispunt Larenweg Maaspoortweg Advies inzake de doorstroming op kruispunt 83 te s-hertogenbosch 7 december 2007 Ministerie van Verkeer en Waterstaat Groene

Nadere informatie

Kruispunt 40: N764 N765 Manenberg

Kruispunt 40: N764 N765 Manenberg Kruispunt 40: N764 N765 Manenberg Pagina 2 van 10 Inhoud Samenvatting kruispunt 40 5 40 Kruispunt 40: N764 N765 (de Manenberg) 7 40.1 Inleiding 7 40.2 Observaties 40.3 Analyse 7 8 40.4 Maatregelen 10 40.5

Nadere informatie

Nationaal verkeerskundecongres 2014

Nationaal verkeerskundecongres 2014 Nationaal verkeerskundecongres 2014 Dynamisch verkeersmanagement in Leeuwarden Onderzoek naar de toepassing van dynamisch verkeersmanagementmaatregelen op één van de invalswegen van Leeuwarden. Arjen Kromkamp

Nadere informatie

Meldpunt verkeerslichten gemeente Utrecht

Meldpunt verkeerslichten gemeente Utrecht Meldpunt verkeerslichten gemeente Utrecht Hier Studiedag komt tekst verkeerslichten Jonathan de Vries Hier komt ook tekst Adviseur verkeersmanagement Patricia Stumpel-Vos Adviseur mobiliteitsbeleid Inhoud

Nadere informatie

Verbetering doorstroming kruispunt Westduinweg-Zeesluisweg-Duinstraat

Verbetering doorstroming kruispunt Westduinweg-Zeesluisweg-Duinstraat RV 37; RIS 257848 Initiatiefvoorstel Verbetering doorstroming kruispunt Westduinweg-Zeesluisweg-Duinstraat VVD-gemeenteraadsfractie Martin Wörsdörfer Inleiding Bereikbaarheid is essentieel voor de economische

Nadere informatie

ImFlow: BELEIDSMATIG VERKEERS MANAGEMENT

ImFlow: BELEIDSMATIG VERKEERS MANAGEMENT ImFlow: BELEIDSMATIG VERKEERS MANAGEMENT Uw doelstellingen onder controle De slimme, duurzame stad Imflow zal de huidige manier van verkeersmanagement rigoureus veranderen. Effectief en duurzaam vervoer

Nadere informatie

Afweging kruispuntvormen kruisingen Rietschans en Buitenhoflaan

Afweging kruispuntvormen kruisingen Rietschans en Buitenhoflaan Afweging kruispuntvormen kruisingen Rietschans en Buitenhoflaan Op 12 september 2012 heeft de gemeenteraad budget beschikbaar gesteld voor het uitvoeringsplan IVVP. Hierin is besloten linksaf-stroken te

Nadere informatie

N302 bij Enkhuizen: Randweg en Westeinde

N302 bij Enkhuizen: Randweg en Westeinde 3 N302 bij Enkhuizen: Randweg en Westeinde Verbetering van de verkeersregeling op twee kruispunten aan de N302 bij Enkhuizen Datum 9 maart 2009 Status Definitief Colofon Uitgegeven door In opdracht van

Nadere informatie

Monseigneur Zwijsenstraat- N65 nabij Haaren en Helvoirt

Monseigneur Zwijsenstraat- N65 nabij Haaren en Helvoirt Monseigneur Zwijsenstraat- N65 nabij Haaren en Helvoirt Advies inzake betere doorstroommogelijkheden Maart 2008 ........................................................................................

Nadere informatie

Doorstroming op de Van der Capellenlaan

Doorstroming op de Van der Capellenlaan 3 Doorstroming op de Van der Capellenlaan Een onderzoek naar de verkeerssituatie op het kruispunt Van der Capellenlaan Industrieweg - Deventerweg te Zutphen Datum 27 mei 2010 Status Definitief Colofon

Nadere informatie

3 Gemeente Hellendoorn Afdeling Wegen en Verkeer T.a.v. Dhr. A.J. Grolleman Postbus AE Hellendoorn

3 Gemeente Hellendoorn Afdeling Wegen en Verkeer T.a.v. Dhr. A.J. Grolleman Postbus AE Hellendoorn 3 Gemeente Hellendoorn Afdeling Wegen en Verkeer T.a.v. Dhr. A.J. Grolleman Postbus 200 7440 AE Hellendoorn Nijverdal N35 fase 2 - afwikkeling bus tijdens bouwperiode Combitunnel van den Burghweg 1 2628

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Kruispunt N733 Oude Deventerweg / Landweerweg

Kruispunt N733 Oude Deventerweg / Landweerweg Kruispunt N733 Oude Deventerweg / Landweerweg Klankbordgroep 2: 28 januari 2016 Agenda 1. Terugblik eerste bijeenkomst 2. Toelichting varianten 3. Bespreken voor- en nadelen 4. Voorkeursvariant 5. Vervolgproces

Nadere informatie

Kruispunt N233/N416 (VRI.60)

Kruispunt N233/N416 (VRI.60) 3 Kruispunt N233/N416 (VRI.60) Advies ter verbetering van de doorstroming op het kruispunt Cuneraweg (N233) / Veenendaalsestraatweg (N416) / Kerkewijk te Veenendaal Datum 10 juli 2009 Status Definitief

Nadere informatie

Inventarisatie evaluaties stedelijk verkeersmanagement

Inventarisatie evaluaties stedelijk verkeersmanagement Inventarisatie evaluaties stedelijk verkeersmanagement Een overzicht van de beschikbare kennis Florence Bloemkolk, Henk Taale 21 juni 2018 Stedelijk verkeersmanagement: wat is het? CROW: Verkeersmanagement

Nadere informatie

Info UC en POC Apeldoorn

Info UC en POC Apeldoorn Info UC en POC Apeldoorn Door Wierd Janse Redenen om vooraan in de rijdende landelijke ITS trein plaats te nemen: De opstart van de landelijke ITS BBV speelde in een periode waarin wij zelf ook zoekende

Nadere informatie

Delft: traject Wateringsevest

Delft: traject Wateringsevest 3 Delft: traject Wateringsevest Quick scan ter verbetering van de doorstroming en veiligheid Datum 19 mei 2009 Status Definitief Colofon Uitgegeven door In opdracht van Contactpersoon Ministerie van Verkeer

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS maart 2014

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS maart 2014 Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone P.W.M. Smit Gemeente Den Haag De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/2014.200 RIS 270781 070-3536028 7 maart 2014 Invulling vervangend vervoer tijdens

Nadere informatie

V O O R W O O R D. Trots op het resultaat

V O O R W O O R D. Trots op het resultaat V O O R W O O R D Trots op het resultaat In 1,5 jaar tijd is de 85 jaar oude Put volledig verbouwd. De Put voldoet nu aan de eisen van deze tijd: verkeersveilig, ruim, licht en duurzaam. Het was een complex

Nadere informatie

Beleving van wachten bij verkeerslichten

Beleving van wachten bij verkeerslichten (Bijdragenr. 129) Beleving van wachten bij verkeerslichten Jaap Vreeswijk Peek Traffic bv Bas van der Bijl Grontmij (voorheen stagiair bij Peek Traffic bv) Korte samenvatting De wachttijdbeleving van automobilisten

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Agendapunt 4. Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2

Agendapunt 4. Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2 Agendapunt 4 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2 Ter informatie is het persbericht en de concept-brief aan

Nadere informatie

Quick wins kruispunten

Quick wins kruispunten Quick wins kruispunten Verkeerslichtengeregelde kruispunten regelen en sturen Keuze voor rotonde (kwalitatief) Bron: Geïllustreerd reglement voor de wegbeheerder, OCW 2014 Keuze voor verkeerslicht (kwalitatief)

Nadere informatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie H.P.G. van Alphen Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Commissie Maatschappelijke ontwikkeling Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Heiligenbergerweg Ringweg Randenbroek Amersfoort

Heiligenbergerweg Ringweg Randenbroek Amersfoort 3 Heiligenbergerweg Ringweg Randenbroek Amersfoort Onderzoek naar de verbetering van de doorstroming op het kruispunt Heiligenbergerweg - Ringweg Randenbroek te Amersfoort Datum 21 juli 2009 Status Definitief

Nadere informatie

Quickscan Havendreef - Televisieweg, Almere

Quickscan Havendreef - Televisieweg, Almere Ministerie van Verkeer en Waterstaat Quickscan Havendreef - Televisieweg, Almere Resultaten van optimalisering van de VRI Havendreef Televisieweg te Almere 18 december 2007 ......................... Colofon

Nadere informatie

Toepassen van verkeersregelinnovaties, doen!

Toepassen van verkeersregelinnovaties, doen! Toepassen van verkeersregelinnovaties, doen! Eric Greweldinger (gemeente s-hertogenbosch) Zeger Schavemaker (IT&T) Samenvatting Nederland loopt voorop als het gaat om voertuig afhankelijk regelingen bij

Nadere informatie

Provincie Limburg; gemeente Roermond

Provincie Limburg; gemeente Roermond 3 Provincie Limburg; gemeente Roermond Quickscan van 3 kruispunten op de N293 Datum 23 oktober 2009 Status Definitief Provincie Limburg; gemeente Roermond, 23 oktober 2009 Colofon Uitgegeven door In opdracht

Nadere informatie

Kruispunt problemen op de kruising Burgemeester Stemerdinglaan en Lekstraat en Oranjeplein in Oost-Souburg

Kruispunt problemen op de kruising Burgemeester Stemerdinglaan en Lekstraat en Oranjeplein in Oost-Souburg Artikel 34 vragen door 50PLUSVLISSINGEN Kruispunt problemen op de kruising Burgemeester Stemerdinglaan en Lekstraat en Oranjeplein in Oost-Souburg https://www.pzc.nl/walcheren/gemeente-vlissingen-past-gevaarlijke-kruisingoost-souburg-niet-aan

Nadere informatie

Heemsteedse Dreef - Julianaplein

Heemsteedse Dreef - Julianaplein 3 Heemsteedse Dreef - Julianaplein Verbetering van de verkeerslichtenregeling op kruispunt K3, Heemstede Datum 17 november 2008 Status Definitief Pagina 1 van 27 Colofon Uitgegeven door In opdracht van

Nadere informatie

GDH_10-A. NDW Locatie overzicht - Gemeente Den Haag. Loosduinsekade. Lichtmastnummer 98. Soort installatie HM

GDH_10-A. NDW Locatie overzicht - Gemeente Den Haag. Loosduinsekade. Lichtmastnummer 98. Soort installatie HM GDH_10-A Loosduinsekade Lichtmastnummer 98 MB Valkenboslaan GPS 52.06862,4.27657 Noord-Oost 10 May 2009 Pagina 1 van 52 GDH_10-B Loosduinsekade/Loosduinse Lichtmastnummer Vanuit VRI 342 MB Valkenboslaan/Zuideparklaan

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Aan de voorzitters van de commissies voor Middelen, Stadsbeheer, Sport en Scheveningen en Verkeer, Economie en Monumenten

Gemeente Den Haag. Aan de voorzitters van de commissies voor Middelen, Stadsbeheer, Sport en Scheveningen en Verkeer, Economie en Monumenten Wethouder van Stadsbeheer, ICT, Scheveningen en Sport Wilbert J. Stolte Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitters van de commissies voor Middelen, Stadsbeheer,

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl. Naam dossier: D1509 1512 3044 0384. Locatie: Gemeente Zwolle: Havezathenallee

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl. Naam dossier: D1509 1512 3044 0384. Locatie: Gemeente Zwolle: Havezathenallee Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Naam dossier: D1509 1512 3044 0384 Locatie: Gemeente Zwolle: Havezathenallee Datum uitgifte advies: Oversteekbaarheid fietsers en voetgangers

Nadere informatie

Vlaams actieplan voor veiligere verkeerslichten. Van Herzeele Stanny Agentschap Wegen en Verkeer

Vlaams actieplan voor veiligere verkeerslichten. Van Herzeele Stanny Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams actieplan voor veiligere verkeerslichten Van Herzeele Stanny Agentschap Wegen en Verkeer Agenda Visie op slimmere verkeerslichten Voorgestelde optimalisaties actieplan Uitrol Resultaten Vragen Visie

Nadere informatie

Groene golf Sint Jorissteeg Leiden

Groene golf Sint Jorissteeg Leiden Groene golf Sint Jorissteeg Leiden Onderzoek naar de mogelijkheden van een groene golf tussen de Lammenschansweg en de Hooigracht Datum 12 april 2011 Status Definitief Colofon Uitgegeven door In opdracht

Nadere informatie

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid Factsheet Verkeer 1. Inleiding In deze factsheet Verkeer staan de voertuigen en personen centraal die de openbare weg gebruiken. Het gaat hier dus niet om de fysiek aanwezige infrastructuur (die komt aan

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

AANGETEKEND Burgemeester en wethouders van Den Haag Spui 70 2511 BT Den Haag. Ook per fax: 070-353 27 82. Amsterdam, 5 april 2005

AANGETEKEND Burgemeester en wethouders van Den Haag Spui 70 2511 BT Den Haag. Ook per fax: 070-353 27 82. Amsterdam, 5 april 2005 AANGETEKEND Burgemeester en wethouders van Den Haag Spui 70 2511 BT Den Haag Ook per fax: 070-353 27 82 Amsterdam, 5 april 2005 Dossiernummer : 20050025 Betreft : Luchtkwaliteit Veerkades Geacht college,

Nadere informatie

Onderzoek brug over de Amstel (N522)

Onderzoek brug over de Amstel (N522) 3 Onderzoek brug over de Amstel (N522) Onderzoek naar verbeteringen voor de doorstroming Datum 4 juni 2009 Status Definitief Colofon Uitgegeven door In opdracht van Contactpersoon Ministerie van Verkeer

Nadere informatie

3 Rijkswaterstaat Noord-Nederland Gerrit Schenk Zuidersingel 4 8911 AV Leeuwarden

3 Rijkswaterstaat Noord-Nederland Gerrit Schenk Zuidersingel 4 8911 AV Leeuwarden 3 Rijkswaterstaat Noord-Nederland Gerrit Schenk Zuidersingel 4 8911 AV Leeuwarden Prestaties van ontwerpvarianten Julianaplein Dienst Verkeer en Scheepvaart van den Burghweg 1 2628 CS Delft Postbus 5044

Nadere informatie

Memo evaluatie Kwakelbrug en bereikbaarheid industriegebied

Memo evaluatie Kwakelbrug en bereikbaarheid industriegebied Memo evaluatie Kwakelbrug en bereikbaarheid industriegebied In de commissie Ruimte is enige tijd geleden besloten de vernieuwde Kwakelbrug te evalueren. Daarnaast is besloten te onderzoeken of verbeterpunten

Nadere informatie

Quick scan N18-N313 tijdens Zwarte Cross in Lievelde

Quick scan N18-N313 tijdens Zwarte Cross in Lievelde Quick scan N18-N313 tijdens Zwarte Cross in Lievelde Onderzoek naar het functioneren van de verkeersregelinstallatie in combinatie met verkeersregelaar op het kruispunt N18-N313 te Lievelde tijdens het

Nadere informatie

Kruispunt 4: N334 Ruxveenseweg Oldemarktseweg

Kruispunt 4: N334 Ruxveenseweg Oldemarktseweg Kruispunt 4: N334 Ruxveenseweg Oldemarktseweg Pagina 2 van 14 Inhoud Samenvatting kruispunt 4 5 4 Kruispunt 4: N334 Ruxveenseweg Oldemarktseweg 7 4.1 Inleiding 7 4.2 Observaties 4.3 Analyse 7 8 4.4 Maatregelen

Nadere informatie

Kruispunt 5: N340 Kranenburgweg Vechtdijk

Kruispunt 5: N340 Kranenburgweg Vechtdijk Kruispunt 5: N340 Kranenburgweg Vechtdijk Pagina 2 van 14 Inhoud Samenvatting kruispunt 5 5 5 Kruispunt 5: N340 Kranenburgweg Vechtdijk 7 5.1 Inleiding 7 5.2 Observaties 5.3 Analyse 7 8 5.4 Maatregelen

Nadere informatie

abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus LP DEN HAAG Geachte heer Huls,

abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus LP DEN HAAG Geachte heer Huls, abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus 90602 2509 LP DEN HAAG Contactpersoon Doorkiesnummer Datum 16 juni 2006 Ons kenmerk DGP/WV/u.06.01301

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM

ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.964 RIS 173262 ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - uit de evaluatie van

Nadere informatie

Aan: Gemeenteraad van de gemeente Haarlem per Haarlem, 24 januari 2016 Onderwerp: Voorlopig Ontwerp HOV-Noord

Aan: Gemeenteraad van de gemeente Haarlem per   Haarlem, 24 januari 2016 Onderwerp: Voorlopig Ontwerp HOV-Noord Wijkraad Delftwater Wijkraad Dietsveld-Vogelbuurt Wijkraad Indische Buurt Noord Wijkraad Kleverpark Wijkraad Sinnevelt Wijkraad Sterrenbuurt Wijkraad Vondelkwartier Fietsersbond Aan: Gemeenteraad van de

Nadere informatie

Vlaams actieplan voor veiligere verkeerslichten

Vlaams actieplan voor veiligere verkeerslichten Vlaams actieplan voor veiligere verkeerslichten Vlaams Congres Verkeersveiligheid 2017 Stanny Van Herzeele/Humerto Van Nunen 1 Agenda Waarom een actieplan verkeerslichten? Visie op slimmere verkeerslichten

Nadere informatie

provincie :: Utrecht Mobiliteit

provincie :: Utrecht Mobiliteit provincie :: Utrecht Mobiliteit Aan: Minister van Infrastructuur en Milieu Mw. drs. M.H. Schultz van Haegen Postbus 20901 2500 EX Den Haag Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2016

Nieuwsbrief oktober 2016 Beerendonk van, André (PJA) Van: Gemeente Verzonden: donderdag 13 oktober 2016 8:44 Aan: Wolfs, Madeleine (M); Otten, Paul (P) Onderwerp: FW: MIRTA2WE Nieuwsbrief oktober 2016 Van: MIRT A2 Weert Eindhoven

Nadere informatie

Hans Peperkamp, DRO team ORV (VRO/verkeersregeltechnisch ontwerp)

Hans Peperkamp, DRO team ORV (VRO/verkeersregeltechnisch ontwerp) Aan Van DRO, t.a.v. Ruwan Aluvihare DIVV, t.a.v. Hester van der Meer Hans Peperkamp, DRO team ORV (VRO/verkeersregeltechnisch ontwerp) Doorkiesnummer 7768 E-mail h.peperkamp@dro.amsterdam.nl Datum 2 april

Nadere informatie

Ingewikkelde conflicten

Ingewikkelde conflicten Ministerie van Verkeer en Waterstaat Ingewikkelde conflicten Beschrijving van het verkeersregelprogramma en advies over de mogelijkheden tot het verbeteren van de doorstroming op het kruispunt Kon. Julianalaan

Nadere informatie

EverGreen: minder stoppen, betere luchtkwaliteit, maar

EverGreen: minder stoppen, betere luchtkwaliteit, maar (Bijdragenr. 70) EverGreen: minder stoppen, betere luchtkwaliteit, maar A. Bezemer (DTV Consultants) C. Stolz (DTV Consultants) J.G.M. Boormans (DTV Consultants) K. Langelaar (DTV Consultants) Samenvatting

Nadere informatie

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum Stationsweg huidige situatie Stationsweg nieuwe situatie Wagenstraat huidige situatie Wagenstraat nieuwe situatie Huidig profiel: 50 km weg, 7 m asfalt,

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 Verkenning N307 Roggebot-Kampen bijna klaar De provinciale weg N307 verbindt Lelystad en Kampen en is ook nog eens onderdeel van een groter geheel: de N23 van A (Alkmaar)

Nadere informatie

Lid Gedeputeerde Staten

Lid Gedeputeerde Staten Lid Gedeputeerde Staten H.M.C. Dwarshuis-van de Beek Contact T 070-441 6418 F 070-441 79 92 hmc.dwarshuls@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP DenHaag T 070-441 6611 www.zuid-holland.nl

Nadere informatie

N225 Hoofdstraat. Advies voor de N225 ter hoogte van de aansluitingen met de A12, Loolaan en Nijendal in de gemeente Utrechtse Heuvelrug

N225 Hoofdstraat. Advies voor de N225 ter hoogte van de aansluitingen met de A12, Loolaan en Nijendal in de gemeente Utrechtse Heuvelrug Ministerie van Verkeer en Waterstaat N225 Hoofdstraat Advies voor de N225 ter hoogte van de aansluitingen met de A12, Loolaan en Nijendal in de gemeente Utrechtse Heuvelrug 10 december 2007 ........................................................................................

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Onderwerp Harmonisatie straatparkeertarieven

Onderwerp Harmonisatie straatparkeertarieven Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Leefomgeving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk DSB/2011.809

Nadere informatie