Leiden Bio Science Park - Plankosten nieuwbouw Naturalis en uitbreiding De Stal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leiden Bio Science Park - Plankosten nieuwbouw Naturalis en uitbreiding De Stal"

Transcriptie

1 Ben W. nr d.d Onderwerp Leiden Bio Science Park - Plankosten nieuwbouw Naturalis en uitbreiding De Stal besluiten:behoudens advies van de commi 1. De intensieve samenwerking tussen Naturalis, de Rijksgebouwendienst en de gemeente in het kader van de nieuwbouw van het museum in het Leiden Bio Science Park te continueren. 2. Af te wijken van de nota plankosten en de uren in de definitiefase t.b.v. de nieuwbouw van Naturalis ten laste te brengen van de reserve bedrijfsvoering plankosten. 3. De uitbreiding van De Stal onder leiding van de DZB en met ondersteuning van het Projectbureau te beschouwen als een gemeentelijke activiteit en de uren in de definitiefase ten laste te brengen van de reserve bedrijfsvoering plankosten. Pers samenvatting: Naturalis, de Rijksgebouwendienst en de gemeente werken sinds enkele jaren samen aan de plannen voor de uitbreiding van het museum op de huidige locatie in het Leiden Bio Science Park. Gezien het belang van Naturalis voor de stad en de invloed van de nieuwbouw op de omgeving, begeleidt de gemeente de plannen voor nieuwbouw actief. De kosten van de samenwerking in de definitiefase worden gedragen door de gemeente en niet in rekening gebracht bij de initiatiefnemer, te weten Naturalis. In De Stal is sprake van een succesvolle combinatie van leerwerktrajecten voor re-integratie (o.l.v. DZB), horeca en informatiecentrum voor het LBSP. De Stal is te klein en de gemeente overweegt een uitbreiding. Bij de uitbreidingsplannen wordt rekening gehouden met de herinrichting van het Leeuwenhoekpark en de ontwikkelingen in de omgeving, met name de nieuwbouw van Naturalis. De gemeente draagt de kosten van de planvorming.

2 Leiden Bio Science Park - Uitbreiding De Stal Projectopdracht Nu: Straks? Datum: Versie: Concept Auteur/functie: Camiel Kooijman (Directie Stad, Projectbureau, projectmanager) Mischa Prinsenberg (DZB, manager Re-integratie)

3 INHOUDSOPGAVE Akkoordverklaring...4 InleidinG...5 Doel van dit document...5 Ingangsdocumenten...5 Projectinhoud...5 Probleemdefinitie...5 Doelstelling en resultaten...5 Projectuitvoering...7 Projectaanpak...7 Relaties andere projecten / naaste omgeving...8 Relatie met going concern...8 Randvoorwaarden...8 Projectbeheersing...8 Budget...8 Baten...9 Projectorganisatie...10 Communicatie/Rapportage...12 Tijd...12 Risicobeheersing...14

4 AKKOORDVERKLARING Hierbij verklaren onderstaande partijen akkoord te gaan met de inhoud en de daaruit voortkomende verplichtingen. Datum akkoord: februari 2013 Bestuurlijk opdrachtgever (is projectwethouder) Naam: Robert Strijk Handtekening: Ambtelijk opdrachtgever (is afdelingsmanager/lid concerndirectie opdrachtgever) Naam: Ronald van de Worp Handtekening: Ambtelijk opdrachtnemer (is projectmanager): Naam: Henri van Middelaar Handtekening: Illustratie: impressie interieur na uitbreiding van De Stal:

5 INLEIDING Doel van dit document Deze projectopdracht markeert de start van de inzet van PMB. Het beschrijft de projectresultaten, de wijze waarop en in samenwerking met welke partijen die tot stand komen en de wijze waarop de uitvoering van het project wordt beheerst. Na ondertekening door de partijen is dit het contract waarop partijen elkaar kunnen aanspreken. Ingangsdocumenten Masterplan LBSP De Hollandse campus, 2008 Programma van eisen Leeuwenhoekpark, 2012 PROJECTINHOUD Probleemdefinitie De Stal, het voormalig onderkomen van stier Herman, heeft drie belangrijke functies. Oorspronkelijk is De Stal ingericht als informatiecentrum en horeca voorziening ten behoeve van het Bio Science Park. De afgelopen jaren zijn deze functies succesvol gecombineerd met de re-integratie van werkzoekenden. Onder leiding van de DZB doen werkzoekenden horeca-ervaring op. De doorstroom is groot waardoor een groot aantal werkzoekenden succesvol terechtkomt in een betaalde betrekking elders. Bij de horecafunctie betreft het lunches, borrels en evenementen. Naast de bedrijven maken ook het LUMC en Naturalis frequent gebruik van de faciliteiten. De bezoekers van De Stal ervaren de inzet van DZB ers in het algemeen als positief. De Stal is momenteel voornamelijk doordeweeks en overdag geopend. Ten gevolge van de groei van het science park neemt het gebruik van De Stal toe. Het succes leidt tot knelpunten bij het uitbaten. Er is behoefte aan een uitbreiding. Een groter oppervlak biedt ruimte om speciale gelegenheden (b.v. borrels, bedrijfs- en afstudeerpresentaties) tegelijkertijd te laten plaatsvinden met de reguliere openstelling voor bezoekers. Ook biedt De Stal nu niet voldoende ruimte voor de keuken, opslag en het personeel. De Stal is gemeentelijk eigendom en bevindt zich in het gedeelte van het Leeuwenhoekpark dat in eigendom is bij de gemeente. Bij het ontwerp voor de herinrichting van het Leeuwenhoekpark wordt rekening gehouden met een uitbreiding van De Stal. Het herinrichten van het Leeuwenhoekpark draagt sterk bij aan een verbetering van de directe omgeving van De Stal. In de nieuwe situatie zal het terras uitkijken over een waterpartij en de nieuwe groeninrichting. Doelstelling en resultaten Doelstelling De gemeente onderzoekt of een uitbreiding haalbaar is en in welke vorm. De bedrijven onderschrijven het belang van De Stal en willen een bijdrage leveren aan de uitbreiding. Naturalis heeft recentelijk aangegeven de exploitatie van De Stal op haar

6 te willen nemen, in combinatie met de re-integratie functie. Een van de ideeën is sloop en nieuwbouw, waardoor De Stal als het ware een vooruitgeschoven locatie wordt van het museum. In het haalbaarheidsonderzoek wordt dit verzoek van Naturalis meegenomen. Het college stelt zowel de horeca functie, het informatiecentrum en de re-integratie functie als randvoorwaarde bij de veranderingen rondom De Stal.

7 Resultaten Dit project leidt tot de volgende resultaten1: Verkenning haalbaarheid uitbreiding van De Stal (financieel, mogelijkheid commerciële uitbreiding, fysiek, e.d.). Besluitvorming of de uitbreiding van De Stal onder leiding van de gemeente wordt uitgebreid of in samenwerking met Naturalis. Een ontwerp voor de uitbreiding van De Stal Uitbreiding van De Stal Eventueel: aanpassing van de contracten tussen VAG en DZB of VAG, DZB en Naturalis PROJECTUITVOERING Projectaanpak Resultaten tot nu toe: DZB heeft Popma & Ter Steege ingeschakeld voor een verkenning van de uitbreidingsmogelijkheden. Popma & Ter Steeg stemmen af met LOLA wat betreft de herinrichting van het Leeuwenhoekpark. DZB heeft een bureau ingeschakeld voor een advies inzake het horeca concept voor De Stal. Vervolgstappen: De activiteiten zijn o.a.: Definitiefase: o Keuze variant uitbreiding o Vaststellen financieel kader o Randvoorwaarden uitbreiding (financieel, commercieel, ruimtelijk, e.d.) Ontwerpfase: o Ontwerp en kostenraming uitbreiding. o Selectie architect. Voorbereiding: o Eventueel: wijziging bestemmingsplan / projectbesluit. o Vergunningen. o Inkoop (o.a. bestek, aanbesteding). o Juridische en financiële transacties (nieuw huurcontract). Realisatie accommodaties en buitenruimte. Algemeen: o Besluitvorming (gemeente o.a.: Uitvoeringsbesluit). o Communicatie en afstemming. o Beheerplan (VAG). 1 Het programma van eisen (Arcadis) bevat achtergrondinformatie.

8 Relaties andere projecten / naaste omgeving Leeuwenhoekpark De Stal is gelegen in het Leeuwenhoekpark. Het Leeuwenhoekpark wordt eind 2013 heringericht. Momenteel werkt het projectteam aan het voorlopig ontwerp. Het ontwerp voor het Leeuwenhoekpark houdt rekening met een uitbreiding van De Stal. De herinrichting van het Leeuwenhoekpark resulteert in een sterke verbetering van de ruimtelijke kwaliteit rondom De Stal. De directe omgeving van De Stal zal ook sterk verbeteren: er komt plaats voor een zonnig terras aan het water. Nieuwbouw Naturalis Naturalis werkt aan een uitbreiding van de huisvesting en museum. De Stal ligt aan een belangrijke entreeroute voor Naturalis. Naturalis heeft aangegeven De Stal te willen verwerven, slopen en nieuwbouw te plegen, waarbij de exploitatie in samenwerking met DZB zal plaatsvinden. De gemeente neemt dit verzoek mee in de haalbaarheidsverkenning. Relatie met going concern VAG treedt op als verhuurder aan DZB. DZB coördineert de exploitatie en re-integratie. Randvoorwaarden Principes projectmatig werken (Leids planproces, Handboek projectmatig werken). PROJECTBEHEERSING Budget Uitvoeringskosten Het vertrekpunt is dat DZB de kosten van de uitbreiding draagt. Bij een uitbreiding o.l.v. DZB is de verwachting dat de bedrijven en instellingen op het LBSP ook zullen bijdragen (indicatie: enkele tienduizenden euro s). Een mogelijkheid is dat de gebouwgebonden kosten via een krediet worden gefinancierd en via het huurcontract in rekening worden gebracht bij de huurder. Indien de keuze is samen te gaan werken met Naturalis, dan zal Naturalis de kosten van de uitbreiding van De Stal op haar nemen. De kosten van de realisatie van de uitbreiding worden geraamd op: Variant kleinschalige uitbreiding o.l.v. DZB : max ,Variant sloop, nieuwbouw o.l.v. Naturalis : circa ,- (excl. verwervingskosten) Plankosten - Kosten inzet gemeentelijk apparaat definitiefase

9 De kosten voor de inzet van het gemeentelijk apparaat in de definitiefase worden geraamd op ca ,- (100 uren maal gemiddeld ca. 100,- per uur). PB ONT/RMB VAG REA/ORO DZB 50 uren uren 10 uren Niet doorbelast Baten Bewerkstelligen van samenhang tussen de herinrichting van het Leeuwenhoekpark, de nieuwbouw van Naturalis en de wens tot uitbreiding van DZB voor De Stal. Een uitbreiding van De Stal, die bijdraagt aan betere werkomstandigheden voor het personeel, meer ruimte voor bezoekers (waaronder een extra apart te gebruiken ruimte) en meer ruimte voor deelnemers aan re-integratie.

10 Projectorganisatie De projectorganisatie is als volgt: Robert Strijk Bestuurlijk opdrachtgever Ronald van de Worp Ambtelijk opdrachtgever Martijn Brakenhoff Projectcontroller Camiel Kooijman Gedelegeerd ambtelijk opdrachtnemer Charlotte van Luling Projectondersteuning Projectteam Gemeente Leiden: ONTW/RMB: Jan Nijland / Leon de Laat REA/OR Agnar Nijssen VAG Marco Vermeulen, Walther DZB Mischa Prinsenberg, Hans Bruin Extern: Architect Evt.: onderzoeks-/adviesbureaus Aannemer Sturingsdriehoek: Bestuurlijk opdrachtgever: Ambtelijk opdrachtgever: Ambtelijk opdrachtnemer: Robert Strijk Ronald van de Worp Henri van Middelaar. NB Camiel Kooijman zal de werkzaamheden uitvoeren als gedelegeerd ambtelijk opdrachtgever. Vanuit DZB zijn ook de volgende collega s betrokken: Koos Koelewijn Locatiemanager re-integratie De Stal

11 Guido van Ede Re-integratie consulent

12 De raming van de uren van de inzet van het ambtelijk apparaat in de definitiefase is opgenomen in 5.2. NB: Geen BTW voor de gemeentelijke inzet. De volgende expertise wordt ingekocht: o Architect (ontwerp, kostenraming en toezicht). o Aannemer (realisatie objecten en terrein). o Eventueel: onderzoek- en/of adviesbureaus (i.r.t. planologische procedure, inventarisatie bouwtechnische staat bestaande objecten, juridische ondersteuning, e.d.). De belanghebbenden zijn: Gemeente Leiden: o DZB: huurder, exploitant van De Stal, Re-integratie o VAG: eigenaar en verhuurder van De Stal Bezoekers van De Stal Bedrijven en instellingen van het LBSP, welke optreden als gebruiker en als financier. Met name LUMC, Naturalis en de stichting bedrijven LBSP. NB: Voor deze projectopdracht is geen krachtenveldanalyse uitgevoerd; hiervoor wordt uitgegaan van de kennis in het project LBSp, Naturalis en Leeuwenhoekpark. Communicatie/Rapportage De projectleider coördineert: o in overleg met de projectteamleden de benodigde overleggen. o het overleg met de ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgever. o het informeren van het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad (in ieder geval t.b.v. het uitvoeringsbesluit). o het informeren van de bedrijven, instellingen en omwonenden over de uitbreiding van De Stal. De projectmanager legt verantwoording af aan de ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgever over de voortgang en resultaten, inclusief interne aangelegenheden betreffende capaciteit en inzet van projectmedewerkers, projectbudget, kredietaanvragen, interne procedures en draagvlakvorming etc. De verslagen van de overleggen worden verzorgd door de projectondersteuning. Het project wordt opgenomen in de reguliere rapportagestructuur voor projecten. Tijd De belangrijkste mijlpalen van het project zijn: Maart 2013: Beslismoment: uitbreiding o.l.v. DZB vs. Naturalis. April 2013: Beslismoment: voorzetten planvorming (haalbaarheid). April 2013: Selectie architect.

13 Juni 2013: Definitief ontwerp. Augustus 2013: Aanvraag omgevingsvergunning. Najaar 2013: Uitvoeringsbesluit. Najaar 2013: Ondertekening contract VAG <> DZB ofwel DZB en Naturalis Najaar 2013: Aanbesteding realisatie uitbreiding. Eind 2013: Start werkzaamheden. Voorjaar 2014: Ingebruikname van de (nieuwe) clubaccommodatie door KZ Leiden.

14 Risicobeheersing Er is voor de uitbreiding van De Stal nog geen risico-inventarisatie uitgevoerd. Het voorstel is dit alsnog te doen. De volgende risico s lijken aanwezig: Het ontbreken van voldoende investeringsmiddelen bij DZB. Een stopzetting van de exploitatie door DZB, waardoor de gemeente in bezit is van een horeca voorziening (geen kerntaak). De vestiging van een concurrerende horeca instelling in het LBSP. De gemeente heeft hier invloed op middels het bestemmingsplan; momenteel is er in het Pesthuis horeca t.b.v. Naturalis.

B enw.nr d.d

B enw.nr d.d B enw.nr. 12.1135 d.d. 12-2-2013 Onderwerp Leiden Bio Science Park - NCB Naturalis, Leeuwenhoekpark e.o. Kennis genomen te hebben van de stand van zaken omtrent: 1. Het Leeuwenhoekpark. 2. De nieuwbouw

Nadere informatie

B en W. nr, 13.0841 d.d. 17-9-2013

B en W. nr, 13.0841 d.d. 17-9-2013 B en W. nr, 13.0841 d.d. 17-9-2013 Onderwerp Vaststellen projectopdracht revitalisering/herontwikkeling winkelcentrum Stevensbloem Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. De projectopdracht revitalisering/herontwikkeling

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013. Status Openbaar Datum 13 mei 2013

Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013. Status Openbaar Datum 13 mei 2013 Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013 voor Status Openbaar Datum 13 mei 2013 1. Organisatie Gemeente Weert a) bestuurlijk College van B&W, H.

Nadere informatie

Stappenplan nieuwe Dorpsschool

Stappenplan nieuwe Dorpsschool Stappenplan nieuwe Dorpsschool 10 juni 2014 1 Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 juni 2014 dit stappenplan vastgesteld waarin op hoofdlijnen is weergegeven op welke wijze

Nadere informatie

Hard Gras. Projectplan. actief en betrokken. dewolden.nl. Projectplan Hard Gras gemeente De Wolden 1

Hard Gras. Projectplan. actief en betrokken. dewolden.nl. Projectplan Hard Gras gemeente De Wolden 1 Hard Gras Projectplan actief en betrokken dewolden.nl Projectplan Hard Gras gemeente De Wolden 1 Projectplan Hard Gras Hier mee wordt de oriëntatiefase afgesloten, de voorbereidingsfase afgerond en de

Nadere informatie

Startnotitie. Realisatie Cultuurhuis in de kern Montfoort

Startnotitie. Realisatie Cultuurhuis in de kern Montfoort Startnotitie Realisatie Cultuurhuis in de kern Montfoort Voorlopige projectnaam: Bestuurlijk opdrachtgever: Bestuurlijk opdrachtnemer: haalbaarheidsonderzoek naar de versteviging van de Cultuurfunctie

Nadere informatie

Van intentieovereenkomst naar omgevingsvergunning

Van intentieovereenkomst naar omgevingsvergunning Van intentieovereenkomst naar omgevingsvergunning U wilt een locatie ontwikkelen of een bouwproject starten dat niet past in het bestemmingsplan. Daarvoor zijn formele afspraken met de gemeente nodig.

Nadere informatie

Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek

Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek Raadsvergadering, 22 april 2008 Voorstel aan de Raad Nr: 228 Agendapunt: 6 Datum: 9 april 2008 Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek Onderdeel raadsprogramma:

Nadere informatie

BESTUURSOPDRACHT MAJEURPROJECT VOORTGEZET ONDERWIJS Gemeenteraad

BESTUURSOPDRACHT MAJEURPROJECT VOORTGEZET ONDERWIJS Gemeenteraad BESTEMD VOOR BESTUURSOPDRACHT MAJEURPROJECT VOORTGEZET ONDERWIJS Gemeenteraad STATUS Openbaar DATUM BESTUURLIJKE Wethouder F. Strik OPDRACHTGEVER AMBTELIJKE OPDRACHTGEVER H. Damen hoofd Afdeling Beleid

Nadere informatie

Plan van aanpak. Herontwikkeling Ireneschool locatie. Gemeente Noordwijkerhout 28 augustus 2018, definitief 1.0 (vastgesteld)

Plan van aanpak. Herontwikkeling Ireneschool locatie. Gemeente Noordwijkerhout 28 augustus 2018, definitief 1.0 (vastgesteld) Plan van aanpak Herontwikkeling Ireneschool locatie Gemeente Noordwijkerhout Datum & versie Bestuurlijk opdrachtgever Ambtelijk opdrachtgever Ambtelijk opdrachtnemer 28 augustus 2018, definitief 1.0 (vastgesteld)

Nadere informatie

g e m e e n t e M O N T F O O R T Startnotitie Nieuw bedrijventerrein Startnotitie

g e m e e n t e M O N T F O O R T Startnotitie Nieuw bedrijventerrein Startnotitie Startnotitie Nieuw Bedrijventerrein Voorlopige projectnaam: Bestuurlijk opdrachtgever: Bestuurlijk opdrachtnemer: Nieuw bedrijventerrein H.T.J. van Beers C.L. Jonkers Ambtelijk opdrachtgever: Ambtelijk

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 13.0010 Rv. nr.: 13.0010 B en W-besluit d.d.: 22-1-2012 B en W-besluit nr.: 13.0026 Naam programma: Bereikbaarheid Onderwerp: Kredietaanvraag plankosten voor verkenning bereikbaarheid van

Nadere informatie

Projectopdracht haalbaarheidsonderzoek uitbreiding hockey

Projectopdracht haalbaarheidsonderzoek uitbreiding hockey B en W-nummer 18.0126 besluit d.d. 20-3-2018 Onderwerp Projectopdracht haalbaarheidsonderzoek uitbreiding hockey Besluiten: 1. bijgevoegde projectopdracht Naar een toekomstbestendig hockeycomplex vast

Nadere informatie

Doel: In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren van een proces dat leidt tot een herijkte visie op Borne in 2030

Doel: In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren van een proces dat leidt tot een herijkte visie op Borne in 2030 Projectvoorstel Projectopdracht / -voorstel Datum: 8 juli 2010 Versie: definitief t.b.v. definitiefase en ontwerpfase Pagina: 1 / 9 Soort project Extern/Lijn Projectnaam MijnBorne2030 (Herijking Toekomstvisie)

Nadere informatie

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 Aan: De Gemeenteraad Verzenddatum: Betreft: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Inleiding In het kader van het coalitieprogramma van

Nadere informatie

Projectvoorstel. Integraal onderhoud Zeewolde-Noord (1) Inhoudsopgave. Projectleider : Anne Damstra Datum : 05 april 2016 Versie : definitief

Projectvoorstel. Integraal onderhoud Zeewolde-Noord (1) Inhoudsopgave. Projectleider : Anne Damstra Datum : 05 april 2016 Versie : definitief Projectvoorstel Integraal onderhoud Zeewolde-Noord (1) Projectleider : Anne Damstra Datum : 05 april 2016 Versie : definitief Inhoudsopgave 2/8 1. Inleiding 3 1.1. Aanleiding 3 1.2. Historie 3 1.3. Doel

Nadere informatie

Alternatief plan nieuwbouw Theater Aan de Parade.

Alternatief plan nieuwbouw Theater Aan de Parade. 1. PROJECTPLAN Naam project Alternatief plan nieuwbouw Theater Aan de Parade. Bestuurlijk Opdrachtgever Wethouder Huib van Olden Ambtelijk Opdrachtgever Gertjan Arts, directeur Stadsbeheer Gedelegeerd

Nadere informatie

Projectplan Project afstoten Gemeentehuis Muiden

Projectplan Project afstoten Gemeentehuis Muiden Projectplan Project afstoten Gemeentehuis Muiden Algemene info Naam Project Omschrijving (soort project, context) Doel / Realisatie Opdrachtgever Projectleider Afstoten Gemeentehuis Muiden Na de fusie

Nadere informatie

GROENGEBIED AMSTELLAND Adviescommissie 30 oktober 2012 agendapunt 14 Dagelijks bestuur 9 november 2012 Algemeen bestuur 29 november 2012

GROENGEBIED AMSTELLAND Adviescommissie 30 oktober 2012 agendapunt 14 Dagelijks bestuur 9 november 2012 Algemeen bestuur 29 november 2012 GROENGEBIED AMSTELLAND Adviescommissie 30 oktober 2012 agendapunt 14 Dagelijks bestuur 9 november 2012 Algemeen bestuur 29 november 2012 Aantal bijlagen Onderwerp Besluit Korte toelichting Consequenties

Nadere informatie

E. van Vliet, E. van Andel, B. Verwijmeren, A. van Ansenwoude

E. van Vliet, E. van Andel, B. Verwijmeren, A. van Ansenwoude VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: R.B.H. Beumers Tel.nr. : Datum: 4 maart 2014 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 3 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.) Persoverleg: Ja 8751

Nadere informatie

Floris van der Valk, projectleider Kaart locatie

Floris van der Valk, projectleider Kaart locatie VOORSTEL Adviescommissie 27 oktober 2014 agendapunt 11 Dagelijks bestuur 13 november 2014 Algemeen bestuur 18 december 2014 Voorbereid door Bijlage Floris van der Valk, projectleider Kaart locatie SGP

Nadere informatie

Voortgangsrapportage gemeentelijke huisvesting

Voortgangsrapportage gemeentelijke huisvesting Voortgangsrapportage gemeentelijke huisvesting Registratienummer: : 2013011476 Opdrachtgever: : Tames Kokke/Ton van der Wees Opdrachtnemer(s) : Wim van der Vliet Budgetnummer : 000210013 Datum : 4 april

Nadere informatie

Onderwerp: Programma van Eisen en Aandachtspunten rotonde Noordwijkerweg/Voorhouterweg.

Onderwerp: Programma van Eisen en Aandachtspunten rotonde Noordwijkerweg/Voorhouterweg. Voorstel Aan : Burgemeester en Wethouders Kenmerk : 612996 Status : Openbaar / Ter besluitvorming Datum : 16 maart 2016 Afdeling : Projecten Raad : Ja Medewerk(st)er : S.W. van Beveren Ter kennisname Telefoonnummer

Nadere informatie

Verbetering stationsomgeving Wezep

Verbetering stationsomgeving Wezep Verbetering stationsomgeving Wezep Startdocument Januari 2014 Intern projectnummer gemeente Oldebroek: E23 Kenmerk 164348 INHOUDSOPGAVE Inleiding. 3 Regiocontract. 3 Plangebied 3 Resultaat 4 Werkwijze.

Nadere informatie

Stand van zaken Project (fase 1) Ongelijkvloerse Kruising Vierpaardjes te Venlo

Stand van zaken Project (fase 1) Ongelijkvloerse Kruising Vierpaardjes te Venlo Stand van zaken Project (fase 1) Ongelijkvloerse Kruising Vierpaardjes te Venlo Omwonenden februari 2018 Projectmanagers: - Monique Eussen - Ivo Gerits Doel toelichting Actief informeren over vervolgstappen

Nadere informatie

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 Opening Doel presentatie van vandaag: Toelichting op het raadsvoorstel dat u heeft ontvangen

Nadere informatie

Papierloos Vergaderen Gemeente Brummen

Papierloos Vergaderen Gemeente Brummen Papierloos Vergaderen Gemeente Brummen INHOUDSOPGAVE 1. PROJECTIDENTIFICATIE... 3 1.1 PROJECTOPDRACHT... 3 1.2 ONDERTEKENING... 3 2. PROJECTOMSCHRIJVING... 4 2.1 ACHTERGROND / PROBLEEMSTELLING... 4 2.2

Nadere informatie

Plan van aanpak verkeersveiligheidsstudie Houtkwartier

Plan van aanpak verkeersveiligheidsstudie Houtkwartier Plan van aanpak verkeersveiligheidsstudie Houtkwartier Datum: 18 december 2014 Versie: 1.3 Auteur: R. van der Griend 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 Verkeersveiligheid... 3 1.2 Motie... 3 1.3 Vaststellen

Nadere informatie

Projectopdracht. Herziening subsidiestelsel voor de vrijwilligersorganisaties + tarieven sportaccommodaties. Opgesteld door: M. van de Ven.

Projectopdracht. Herziening subsidiestelsel voor de vrijwilligersorganisaties + tarieven sportaccommodaties. Opgesteld door: M. van de Ven. ` Projectopdracht Herziening subsidiestelsel voor de vrijwilligersorganisaties + tarieven sportaccommodaties Opgesteld door: M. van de Ven. Ambtelijk opdrachtgever: T. Weekers. Bestuurlijk opdrachtgever:

Nadere informatie

WBÊ Heerhugowaard 7^ &. ^ Stad van kansen ^ ^

WBÊ Heerhugowaard 7^ &. ^ Stad van kansen ^ ^ Raadsvergadering llsep Bssiuit: WBÊ Heerhugowaard 7^ &. ^ Stad van kansen ^ ^ jg^tainurnmef': j^p^omj Agendanr.: 16 Voorstelnr.: RB2011109 Onderwerp: Kredietaanvraag realisatie uitvaartfaciliteit Aan de

Nadere informatie

Projectplan. : Verhuuroptimalisatie Cultuurhuis Pléiade. Ambtelijk opdrachtgever : Ab van de Craats. Bestuurlijk opdrachtgever : Wethouder Bert Homan

Projectplan. : Verhuuroptimalisatie Cultuurhuis Pléiade. Ambtelijk opdrachtgever : Ab van de Craats. Bestuurlijk opdrachtgever : Wethouder Bert Homan Projectplan Projectnaam : Verhuuroptimalisatie Cultuurhuis Pléiade Ambtelijk opdrachtgever : Ab van de Craats Bestuurlijk opdrachtgever : Wethouder Bert Homan Projectleider : Arie Overheul Inhoud: 1. Inleiding

Nadere informatie

Berry Verlijsdonk raad

Berry Verlijsdonk raad Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Berry Verlijsdonk 06 13690504 berry@raadhuisadvies.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp 13raad00609 19-12-2013 Beschikbaar stellen voorbereidingskredieten

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Afsluitend krediet woonrijpmaken Monacopad

Nota van B&W. Onderwerp Afsluitend krediet woonrijpmaken Monacopad Onderwerp Afsluitend krediet woonrijpmaken Monacopad Nota van B&W Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Mevr. I.M.C. Vlugt Telefoon 5113679 E-mail: i.vlugt@haarlem.nl SO/PM Reg.nr. 226228 Te kopiëren: A,B,C,D

Nadere informatie

( ) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring (x) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:..

( ) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring (x) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:.. behandeling in PMC d.d. 26 februari 2013 Onderwerp Kredietaanvraag Brede school SOM Gemeenteraad 1 Agendanr. 6.1 Soort behandeling doel behandeling inspreekmogelijkheid openbaar/besloten (x) beeldvorming

Nadere informatie

Startnotitie. Herinrichting Burg. Jhr. Van den Boschstraat, Nederstraat, Drostestraat te Amerongen

Startnotitie. Herinrichting Burg. Jhr. Van den Boschstraat, Nederstraat, Drostestraat te Amerongen Startnotitie Voorlopige projectnaam: Ambtelijk opdrachtgever: Bestuurlijk opdrachtgever: Voorgenomen projectleider: Herinrichting Burg. Jhr. Van den Boschstraat, Nederstraat, Drostestraat te Amerongen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. de grondexploitatie Krimpenerwaard College vast te stellen; 2. de voorziening ter dekking van de

Nadere informatie

Projectplan. Gebiedsvisie maatschappelijk centrum Wezep. Datum: 14 maart 2016

Projectplan. Gebiedsvisie maatschappelijk centrum Wezep. Datum: 14 maart 2016 Projectplan Gebiedsvisie maatschappelijk centrum Wezep Datum: 14 maart 2016 Projectleider: M. Maathuis Bestuurlijk opdrachtgever: H. Westerbroek Ambtelijk opdrachtgever: J. Kaat Projectnummer: E.33 Startdatum:

Nadere informatie

Bestuurlijk opdrachtgever C. Leeuwis Ambtelijk opdrachtgever H.de Krijger B&B

Bestuurlijk opdrachtgever C. Leeuwis Ambtelijk opdrachtgever H.de Krijger B&B Projectopdracht Alblasserdam langzaam verkeerroute dijklint PROJECTPLAN Fietspad Dijklint Bestuurlijk opdrachtgever C. Leeuwis Ambtelijk opdrachtgever H.de Krijger Projectleider A. Barnhoorn Projectcode

Nadere informatie

TITEL Voorbereidingsbudget sloop Sportfondsenbad en zwembad Liendert en herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

TITEL Voorbereidingsbudget sloop Sportfondsenbad en zwembad Liendert en herontwikkeling locatie Sportfondsenbad RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 5386726 Aan : Gemeenteraad Datum : 13 december 2016 Portefeuillehouder : Wethouder J.C. Buijtelaar Agendapunt : B&W-vergadering : 13-12-2016 De

Nadere informatie

= = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr..

= = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr.. *ZE9A7F4E536* = = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.14-28394/DV.14-359, afdeling Samenleving. Sellingen, 19 juni 2014 Onderwerp: nieuwbouw MFA Sellingen Op 26 februari 2013

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Aanleiding om te informeren

GEMEENTE OLDEBROEK. Aanleiding om te informeren GEMEENTE OLDEBROEK Informatie van het college aan de raad Onderwerp: Voortgangsrapportage verbouwing en uitbreiding van Dorpshuis Wezep. Portefeuillehouder: E.G. Vos-van de Weg Kenmerk: 237945 / 237984

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15 mei 2012 Nummer voorstel: 2012/35

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15 mei 2012 Nummer voorstel: 2012/35 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15 mei 2012 Nummer voorstel: 2012/35 Voor raadsvergadering d.d.: 29-05-2012 Agendapunt: 9 Onderwerp:

Nadere informatie

Campusontwikkeling Appingedam

Campusontwikkeling Appingedam Campusontwikkeling Appingedam Plan van aanpak projectorganisatie 1.0 dd. 20 december 2017 Klaas Reinders Inhoud 1. Inleiding. 03 2. Inrichten projectorganisatie.. 03 3 Vormgeven van de projectorganisatie

Nadere informatie

Vervolgwerkzaamheden. Concrete werkzaamheden

Vervolgwerkzaamheden. Concrete werkzaamheden Concept-projectplan brede school te Zuidwolde Locatie Schoolbrink Hier mee wordt de oriëntatiefase afgesloten, de voorbereidingsfase afgerond en de ontwerpfase gestart. Bijlage van het voorstel aan burgemeester

Nadere informatie

Bijlage 1 Concept intentieverklaring WOC Campus Nieuwleusen

Bijlage 1 Concept intentieverklaring WOC Campus Nieuwleusen Bijlage 1 Concept intentieverklaring WOC Campus Nieuwleusen Intentieverklaring project WOC Campus Nieuwleusen De Partijen: In het project WOC Campus Nieuwleusen participeren de volgende partijen: Landstede

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. Brede school Giessen/Rijswijk Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma

VOORSTEL AAN DE RAAD. Brede school Giessen/Rijswijk Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Onderwerp Brede school Giessen/Rijswijk Volgnr. 2012-049 Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Ambtenaar Gerty Vonk Afdeling Samenleving Datum voorstel 21 augustus 2012 Opiniërende raad 11 september

Nadere informatie

Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht. Onderzoeksplan

Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht. Onderzoeksplan Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht Onderzoeksplan Rekenkamer Utrecht 16 februari 2009 1 Inleiding Vanuit de raadsfracties van het CDA en de VVD kwam in 2008 de suggestie aan de Rekenkamer om

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. 3.2 Centrale vraag. Agenda nr. 10

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. 3.2 Centrale vraag. Agenda nr. 10 Raadsvoorstel Agenda nr. 10 Onderwerp: Beschikbaar stellen aanvullend krediet voor herinrichting Torenplein en Lambertusstraat Soort: Besluitvormend Opsteller: H.W.F. van der Linden Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Parallelle sessie B: CD Bestuur en politiek

Parallelle sessie B: CD Bestuur en politiek Parallelle sessie B: CD Bestuur en politiek Gé van Tiem Projectleider Talentencampus Oss René Duifhuizen Projectleider Stadsbrug De Oversteek Nijmegen Structuur sessie Wat waren onze bestuurlijke ambities?

Nadere informatie

Bijlage H: VAKGEBIED PROJECTMANAGEMENT

Bijlage H: VAKGEBIED PROJECTMANAGEMENT RVOI-2001 Bijlage H: VAKGEBIED PROJECTMANAGEMENT Deze Bijlage is opgesteld door de heer ir. C.H. Wentink, sectordirecteur Ruimte, vastgoed en economie van Witteveen + Bos. Hij heeft zich hierbij o.a. laten

Nadere informatie

Projectblad Regionaal Groenprogramma. 1. Naam project: Regionaal archeologisch park/ groene schakel Matilo. 2. Gegevens aanvrager

Projectblad Regionaal Groenprogramma. 1. Naam project: Regionaal archeologisch park/ groene schakel Matilo. 2. Gegevens aanvrager 1. Naam project: Regionaal archeologisch park/ groene schakel Matilo 2. Gegevens aanvrager Gemeente Leiden Postbus 9100 2300 PC Leiden Inhoudelijk contactpersoon: Joyce Langenacker (projectleider) Projectmanager

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W.nr.: 08.0205, d.d. 18 maart 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden. BESLUITEN 1 Kennis te nemen van het Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden, Grontmij/Marktplan,

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK INRICHTING STATIONSPLEIN

PLAN VAN AANPAK INRICHTING STATIONSPLEIN PLAN VAN AANPAK INRICHTING STATIONSPLEIN Datum: juli 2009 1 Inleiding Reeds in 2007 is door de toenmalige wethouder verkeer toegezegd om de integrale toegankelijkheid voor het Busstation aan te pakken.

Nadere informatie

M. Snoek wethouder jeugd, onderwijs & sport

M. Snoek wethouder jeugd, onderwijs & sport Gemeente Haarlem M. Snoek wethouder jeugd, onderwijs & sport Retouradres Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Samenleving en Ontwikkeling Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nr.: ZK / Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern. Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek

RAADSVOORSTEL. Nr.: ZK / Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern. Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek Nr.: ZK15006912 / 16-0017745 Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern RAADSVOORSTEL Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek Datum : 31 mei 2016 Korte samenvatting De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Commissie: Samen leven 9 juni 2016. Gemeenteraad: 30 juni 2016

Commissie: Samen leven 9 juni 2016. Gemeenteraad: 30 juni 2016 Raadsvoorstel Onderwerp: Tijdelijke huisvesting Vergunninghouders Commissie: Samen leven 9 juni 2016 BBVnr: 1084300 Portefeuillehouder: Mevr. T. Keuzenkamp e-mailadres opsteller: b.monsma@bar-organisatie.nl

Nadere informatie

Inleiding Dit realisatieplan vervangt het realisatieplan van 26 oktober 2012. Aanleiding hiervoor is beschreven onder het hoofdstuk Stand van Zaken.

Inleiding Dit realisatieplan vervangt het realisatieplan van 26 oktober 2012. Aanleiding hiervoor is beschreven onder het hoofdstuk Stand van Zaken. Realisatieplan Realisatieplan april december 2013 t.b.v. realisatiefase Datum: Juni 2013 Versie: 3 Pagina: 1 van 5 Programma - Soort project Dienstverlening Projectnaam Digitalisering Post en Archief Ambtelijk

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Herinrichting Sportpark IJsseloever

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Herinrichting Sportpark IJsseloever Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/14114 Datum : 19 juni 2012 Programma : Sport Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M. van

Nadere informatie

Onderwerp functiewaardering projectmanger 2 / ontwerper

Onderwerp functiewaardering projectmanger 2 / ontwerper Onderwerp functiewaardering projectmanger 2 / ontwerper Portefeuille C. van Velzen Auteur Mevr. S. van Egmond Telefoon 5113939 E-mail: s.v.egmond@haarlem.nl STB/PMB Reg.nr. 2008/164979 GEEN bijlagen kopiëren

Nadere informatie

(herstart) Herinrichting Schelkensbeek. Projectopzet

(herstart) Herinrichting Schelkensbeek. Projectopzet ARCHIEF *2013.28960* Corsa-nr. 2013.28960 Datum 21 januari 2014 Onderwerp Projectopzet (herstart) herinrichting Schelkensbeek Project 720240 (herstart) Herinrichting Schelkensbeek Projectopzet Projectnaam

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0094 Rv. nr.: 09.0094 B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: 09.0979 Naam programma +onderdeel: Bestuur en Dienstverlening Onderwerp: Voorbereidingskrediet verbouwing Stadsbouwhuis

Nadere informatie

Veel belangstelling voor startbijeenkomst ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein

Veel belangstelling voor startbijeenkomst ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein Veel belangstelling voor startbijeenkomst ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein 14 februari 2017 Ongeveer 70 omwonenden en huidige ondernemers van het Hembrugterrein namen op dinsdag 14 februari deel aan

Nadere informatie

Doel: Door een voorbereidingskrediet ter beschikking te stellen een onderzoek naar de haalbaarheid van een stedelijk jongerencentrum mogelijk maken.

Doel: Door een voorbereidingskrediet ter beschikking te stellen een onderzoek naar de haalbaarheid van een stedelijk jongerencentrum mogelijk maken. RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: Naam programma +onderdeel: Jeugd en onderwijs Onderwerp: Stedelijk jongerencentrum voorbereidingskrediet Aanleiding: Met oog op de realisatie van

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Toekenning garantstelling Museum WO II

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Toekenning garantstelling Museum WO II Openbaar Onderwerp Toekenning garantstelling Museum WO II Programma / Programmanummer Citymarketing & Externe betrekkingen / 1013 BW-nummer Portefeuillehouder Th. de Graaf Samenvatting Het bestuur van

Nadere informatie

B&W Vergadering. 7. de gemeenteraad te informeren door middel van bijgevoegde raadsinformatiebrief.

B&W Vergadering. 7. de gemeenteraad te informeren door middel van bijgevoegde raadsinformatiebrief. 2.1.7 Realiseren van een veilige schoolomgeving Synergieschool en Basisschool Neel 1 Dossier 384 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 384 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 14 juni 2016 Agendapunt 2.1.7

Nadere informatie

2. De opbrengstpotentie van het huidige schoolterrein aan het Ot en Sienpad

2. De opbrengstpotentie van het huidige schoolterrein aan het Ot en Sienpad Keuzenotitie scholencomplex Ot en Sienpad Huissen De Financiële aspecten. Naast de algemene notitie met de bijbehorende 6 bijlagen waarin de voor- en nadelen en de omgeving factoren en de financiële gevolgen

Nadere informatie

STARTBIJEENKOMST HERINRICHTING KERNWINKELGEBIED DOESBURG. Toelichting van het te doorlopen ontwikkelingsprces. Doesburg 28 juni 2017

STARTBIJEENKOMST HERINRICHTING KERNWINKELGEBIED DOESBURG. Toelichting van het te doorlopen ontwikkelingsprces. Doesburg 28 juni 2017 STARTBIJEENKOMST HERINRICHTING KERNWINKELGEBIED DOESBURG Toelichting van het te doorlopen ontwikkelingsprces Doesburg 28 juni 2017 Ons avondprogramma (in grote lijnen) 19.00-19.30 Ontvangst 19.30-19.45

Nadere informatie

B&W d.d. 24 juni 2014

B&W d.d. 24 juni 2014 B&W 14.0576 d.d. 24 juni 2014 Onderwerp Projectopdracht Nieuweroord - start Definitiefase project Nieuweroord Besluiten: 1. bijgaande projectopdracht Nieuweroord vast te stellen inclusief de raming van

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 7 augustus 2012 bestemd voor de gemeenteraad nummer: 2012_BW_00170 Onderwerp Sanering en herinrichting voormalige vuilnisbelt

Nadere informatie

Oplegvel Informatienota

Oplegvel Informatienota Oplegvel Informatienota Onderwerp Financiële haalbaarheid nieuwbouw multifunctionele sporthal Duinwijck Portefeuille J. van der Hoek Auteur Dhr. JPR Braakman Indiener Dhr. A. Kuiper Telefoon 0235113907

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

KENNISNEMEN VAN De stand van zaken van het project Eemplein/Eemhuis en de daaruit voortvloeiende actualisatie van de risico s en kostenramingen.

KENNISNEMEN VAN De stand van zaken van het project Eemplein/Eemhuis en de daaruit voortvloeiende actualisatie van de risico s en kostenramingen. RAADSINFORMATIEBRIEF Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4405978 Aan : Gemeenteraad Datum : 18 juni 2013 : Wethouder P. van den Berg Portefeuillehouder TITEL Stand van zaken Eemplein/Eemhuis KENNISNEMEN

Nadere informatie

Herhuisvesting TNO TS locatie VMB Delft. Bestaande laboratoria en kantoren verplaatsen naar drie locaties

Herhuisvesting TNO TS locatie VMB Delft. Bestaande laboratoria en kantoren verplaatsen naar drie locaties CURRICULUM VITAE R. MULDER Naam Mulder Voornamen Rob Geboortedatum 17 februari 1963 Geboorteplaats Rotterdam, Nederland Nationaliteit Nederlands Opleiding 1985-1989 HBO, HTS, Bouwkunde, Nederland. Hogeschool

Nadere informatie

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer Raadsvoorstel Raadsnummer: 2013-057 Registratiekenmerk: Onderwerp: Haalbaarheidsonderzoek Voorzieningen Nijkerkerveen - fase 2 Korte inhoud: De gemeente heeft een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren

Nadere informatie

: 7 mei 2012 : 21 mei : C.L. Jonkers : N.T. Hoekstra

: 7 mei 2012 : 21 mei : C.L. Jonkers : N.T. Hoekstra GEWIJZIGD RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering : 7 mei 2012 : 21 mei 2012 Documentnr. Zaaknummer : 835 : Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 27 november 2018 Zaaknummer: 498212 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Team Gemeentewerken

Nadere informatie

Raadscommissie SMM 18 juni 2012

Raadscommissie SMM 18 juni 2012 Raadscommissie SMM 18 juni 2012 Opbouw presentatie: 1. Tram Vlaanderen Maastricht in het kort 2. Nederlandse overwegingen 3. Waar staan we nu? 4. TVM onder de loep? 5. Rondje langs het tramtracé 6. Uw

Nadere informatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Raadsvergadering : 27 oktober 2008 Agendapunt : 6 Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Samenvatting

Nadere informatie

HAALBAARHEIDSSTUDIE Nieuwbouw basisschool St. Jan te Leenderstrijp. Opdrachtgever Gemeente Heeze-Leende Jan Deckersstraat 2 5590 GA HEEZE

HAALBAARHEIDSSTUDIE Nieuwbouw basisschool St. Jan te Leenderstrijp. Opdrachtgever Gemeente Heeze-Leende Jan Deckersstraat 2 5590 GA HEEZE HAALBAARHEIDSSTUDIE Nieuwbouw basisschool St. Jan te Leenderstrijp Opdrachtgever Gemeente Heeze-Leende Jan Deckersstraat 2 5590 GA HEEZE Huisvestingsconsultancy Laride, Hart voor huisvesting Bastion 58

Nadere informatie

Intentieverklaring Gemeente Asten Sleutelorganen idop Ommel betreffende de samenwerking bij de realisatie van een multifunctionele accommodatie (MFA)

Intentieverklaring Gemeente Asten Sleutelorganen idop Ommel betreffende de samenwerking bij de realisatie van een multifunctionele accommodatie (MFA) Intentieverklaring Gemeente Asten Sleutelorganen idop Ommel betreffende de samenwerking bij de realisatie van een multifunctionele accommodatie (MFA) Inleiding In het integraal dorpsontwikkelingsprogramma

Nadere informatie

Bespreeknotitie Uitgangspunten buurthuis van de toekomst en voorzieningen in algemeen

Bespreeknotitie Uitgangspunten buurthuis van de toekomst en voorzieningen in algemeen Bespreeknotitie Uitgangspunten buurthuis van de toekomst en voorzieningen in algemeen 24 september 2012 1 1. Aanleiding 1.1 Besluitvorming wijkcentra september 2011 en uitwerking In september 2011 heeft

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenbrief

College van Gedeputeerde Staten statenbrief Aan Provinciale Staten Datum : 24 november 2009 Uw kenmerk : Ons kenmerk : 2009INT252399 Contactpersoon : I. Zetstra E-mail : Ida.zetstra@provincieutrecht.nl Doorkiesnr. : 030-258 2286 Bijlage(n) : --

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Ontwerp inrichting openbare ruimte Impressie bouwplannen Omnia CPO - ontwikkeling Planologische procedure:

Nadere informatie

Projectplan. Winkelcentrum Meidoornplein fase II. Gemeente Oldebroek

Projectplan. Winkelcentrum Meidoornplein fase II. Gemeente Oldebroek Projectplan Winkelcentrum Meidoornplein fase II Gemeente Oldebroek Datum 07-09-2015 Projectleider M. Maathuis Ambtelijk Opdrachtgever J. Kaat Projectnummer B.2078 Startdatum 24-09-2015 Einddatum 31-05-2016

Nadere informatie

Toelichting raadsvoorstel Haalbaarheid onderwijs in greswarenfabriek

Toelichting raadsvoorstel Haalbaarheid onderwijs in greswarenfabriek Toelichting raadsvoorstel Haalbaarheid onderwijs in greswarenfabriek Tony van Wijk Hans Visser Luc Drost Dirkzwager advocaten & notarissen Zanders Treasury and Finance Solutions Gemeente Beesel 13 april

Nadere informatie

Visie, Inrichting en Accommodaties Hart van Moesel Weert- Zuid

Visie, Inrichting en Accommodaties Hart van Moesel Weert- Zuid Visie, Inrichting en Accommodaties Hart van Moesel Weert- Zuid MIES VAN DER LOO, PARTICIPATIEGROEP HART VAN MOESEL, BEWONERS AVOND STICHTING WIJKRA AD MOESEL, 24 JUNI 2015 BUURTCENTRUM MOESEL 1 Inhoud

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442

Raadsstuk. Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442 Raadsstuk Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442 1. Inleiding De gemeenteraad heeft middelen gereserveerd voor de bouw van een multifunctionele badmintonhal

Nadere informatie

*Z01028CCE49* Voorstel voor de gemeenteraad

*Z01028CCE49* Voorstel voor de gemeenteraad *Z01028CCE49* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\392 Behandelend ambtenaar P. Reine Zaaknummer Z.15-15644 Datum: 19 september 2016

Nadere informatie

Procesnotitie Centrale Huisvesting

Procesnotitie Centrale Huisvesting Procesnotitie Centrale Huisvesting 1. Doel procesnotitie Het raadsbesluit van 14 december 2010 voor de locatiekeuze, was een eerste mijlpaal in de initiatieffase van het project Centrale Huisvesting. De

Nadere informatie

M O N T F O O R T g e m e e n t e. Project plan. Zorgcomplex. Projectplan zorgcomplex

M O N T F O O R T g e m e e n t e. Project plan. Zorgcomplex. Projectplan zorgcomplex g e m e e n t e Project plan Zorgcomplex Projectnaam: Bestuurlijk opdrachtgever: Bestuurlijk opdrachtnemer: Ambtelijk opdrachtgever: Ambtelijke opdrachtnemer: Projectmanager: Zorgcomplex J.L.M. Vlaar C.L.

Nadere informatie

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. Afdeling Openbare en Gebouwde Omgeving

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. Afdeling Openbare en Gebouwde Omgeving zaak_id bericht_nummer Collegevoorstel bericht_id zaak_zaaknummer Openbare en Gebouwde Omgeving Reg.nr. B&W d.d. 21-07-2015 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Beheer Openbare Ruimte DT d.d. OR d.d.

Nadere informatie

Project Hoekse Park en Kooilaan

Project Hoekse Park en Kooilaan Voortgangsrapportage 3 e kwartaal 2014 Project Hoekse Park en Kooilaan Voortgangsrapportage 3 e kwartaal 2014 1 Rapportageperiode: 1 juli tot en met 30 september 2014 Kenmerken Project Opdrachtgever: Stadsregio

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Provinciale staten

Voortgangsrapportage Provinciale staten Voortgangsrapportage Provinciale staten Algemeen Periode Status: Project: N62 Sloeweg (fase II) Vierde Datum 22-01-2018 kwartaalrapportage SW II SW17000272 Definitief Korte omschrijving van het project

Nadere informatie

Adviesnota aan gemeenteraad

Adviesnota aan gemeenteraad Onderwerp Beëindiging activiteiten Kunstencentrum Jerusalem Datum 13 januari 2017 Naam steller Roel Reijnders Kenmerk nvt Teammanager Hans Killaars Team Concern 1. Het college een budget van 2.540.000

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W-nr. 07.0695, d.d. 26 juni 2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Re-Integratie Leiden als organisatieonderdeel van DZB BESLUITEN Behoudens advies van de commissie SZC 1. In te stemmen met de in de

Nadere informatie

Openbaar. Ontwerp Talent Centraal Nijmegen

Openbaar. Ontwerp Talent Centraal Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ontwerp Talent Centraal Nijmegen Programma Grondbeleid; Sport & Accommodaties Portefeuillehouder B. Velthuis; R. Helmer-Englebert Samenvatting Na het succesvol afronden

Nadere informatie

Startbijeenkomst Westermar. 29 november 2017

Startbijeenkomst Westermar. 29 november 2017 Startbijeenkomst Westermar 29 november 2017 Agenda Startsituatie Stand van zaken Voorstellen stuurgroep Doelstellingen en ideeën Wensen huidige gebruikers Denktank Vervolg Planning Contact Kahoot quiz

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/31

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/31 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 12-5-2015 Nummer voorstel: 2015/31 Voor raadsvergadering d.d.: 26-05-2015 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Plan van aanpak aanvulling Regionale bedrijventerreinenstrategie Holland Rijnland in verband met aansluiting gemeenten in de Rijnstreek

Plan van aanpak aanvulling Regionale bedrijventerreinenstrategie Holland Rijnland in verband met aansluiting gemeenten in de Rijnstreek Plan van aanpak aanvulling Regionale Holland Rijnland in verband met aansluiting gemeenten in de Rijnstreek Projectnaam/ onderwerp: Aanvulling Regionale Holland Rijnland met de Rijnstreekgemeenten Status:

Nadere informatie