ui ui mi int ii in nu ui

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ui ui mi int ii in nu ui"

Transcriptie

1 ĩĥ Gemeente ñ Bergen op Zoom fractie GBWP T.a.v. De heer P. Roosendaal Oudeweg HK Halsteren ui ui mi int ii in nu ui ľp-'lľ'lľl'llľ-'ll'm'ľlľľ-l Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Verlaging snelheid Nieuw Beijmoerseweg Ons kenmerk U Beh. door G de Heij Afdeling Openbare Ruimte, Beheer 8. Advies 1 1 JULI ZOtt Datum Doorkiesnr Bijlage(n) 1 Geachte heer Roosendaal, In uw brief van 5 juni 2014 vraagt u ons maatregelen te treffen om de verkeersveiligheid te vergroten op de Nieuw Beijmoerseweg. Naar aanleiding van uw vragen hebben wij een uitgebreide analyse op papier gezet die als bijlage is bijgevoegd. Alles overwegende zijn wij tot de conclusie gekomen dat op basis van deze analyse geen aanvullende maatregelen op de Nieuw Beijmoerseweg benodigd zijn. Mocht u over deze brief nog vragen of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met Ing. P.Bogers, bereikbaar via telefoonnumer (0164) Hoogachtend, het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom, secre: burgemeester,. Spindler A. Petter Jacob Obrechtlaan AR Bergen op Zoom E stadskantoor@bergenopzoom.nl Postbus AA Bergen op Zoom I T F (0164) KvK B nvbng rek. nr B IBAN: NL41BNGH B BIC: BNGHNL2G

2 Analyse Nieuw Beijmoerseweg Bijlage Onderwerp: Naar aanleiding van vragen van de GBWP-fractie over de Nieuw Beijmoerseweg is een analyse beschreven op basis van verkeerskundige afwegingen zoals ze zijn gemaakt voor aanleg van de onlangs vernieuwde weg. Deze afwegingen zullen puntsgewijs worden behandeld en op basis van deze informatie zal een conclusie worden getrokken.. 1. Categorisering wegennet Bergen op Zoom kent een vastgesteld verkeersplan. In dit verkeersplan zijn de wegen gecategoriseerd. De Nieuw Beijmoerseweg betreft een gebiedsontsluitingsweg buiten de bebouwde kom. Gebiedsontsluitingswegen dienen zoveel mogelijk verkeer te kunnen verwerken. Om de doorstroom zoveel mogelijk te kunnen garanderen zijn er vanuit de landelijke CROW richtlijnen normen voor de inrichting van type wegen. Voor een gebiedsontsluitingsweg betekent dit een maximum snelheid van 80 km/u, voorzien van rijbaanscheiding middels asbelijning en geen fysieke snelheidsremmers in de vorm van drempels/plateaus. Deze inrichtingseisen zijn, conform Duurzaam Veilig, landelijk vastgesteld. 2. Uitspraak gemeenteraad De gemeenteraad heeft het college opgeroepen geen extra plateaus en snelheidsremmers te realiseren. Op een 60 km/u weg dient conform de landelijk geldende normen om de 300 meter een plateau te worden gerealiseerd. Alleen een bord wegzetten met een maximum toegestane rijsnelheid zonder de daarbij behorende inrichting leidt helaas niet tot het gewenste effect: gebruikers (zeker hier waar sprake is van veel woon-werk verkeer) passen zich aan aan de omgeving, een bord alleen is niet voldoende. 3. Aard van de weg Tevens wordt gekeken naar de aard van de weg: is er goed zicht op naderend verkeer, van welke intensiteiten is sprake op de aansluitende wegen en wat is de breedte van de rijbaan. Als wordt gekeken naar het zicht op de rijbaan is sprake van volledig zicht:

3 De aansluitende wegen (behalve de Kannewielseweg) betreffen uitsluitend weilanden waar sprake is van volledig zicht en zeer lage verkeersintensiteiten. Volgens u is bij de Kannewielseweg sprake van minder zicht en komt men met 80 km/u aanrijden. 3ĩ j Vanuit zowel de noordeljike kant als de zuidelijke kant is sprake van volledig zicht op de aansluiting van de Kannewielseweg. Tevens kent deze weg ook zeer lage verkeersintensiteiten. Overigens is men hier vanuit de zuidkant net de bebouwde komgrens gepasseerd waar een maximum snelheid van 50 km/u geldt en komt men net uit een bocht. De rijsnelheden liggen hier, door de overgang van 50 naar 80 kmu in combinatie met het uitkomen van een bocht, in de praktijk lager dan de maximum toegestane rijsnelheid van 80 km/u. Voor wat betreft de breedte van de weg is hier een breedte gemeten van gemiddeld 6.4 meter. 6.3 meter is de standaardbreedte voor een 80 km/u weg. Wij hebben ook in dit kader bekeken of 60 km/u haalbaar was maar dan geldt een breedte van 5.5 meter. De enige goede oplossing zou dan zijn het verwijderen van een meter rijbaan, wat een behoorlijke kostenpost zou betekenen. Ook zouden dan alle inritten moeten worden aangepast.

4 4. Ongevallenbeeld Onderstaand ziet u de locatie van de ongevallen van de afgelopen 5 jaren. Het betreffen 3 ongevallen op dezelfde locatie in hetzelfde jaar Het betreft uitsluitend materiële schade (UMS). Voor een dergelijke weg zijn deze cijfers uitzonderlijk laag. A ï Malsterer İ 1 1 i Bergen op Zoom 0 tzzz-í-zl-4 T e* Ar as, Jaar Aard Hoofdtoedracht Botspartners totaal slachtoffer e nstigs dodelijke ziekenhuis overige gew UMS ongevallen ongevallen ongevallen ongevallen ongevallen ongevallen ongevallen 2DŪ3 Vast voorwerp Overige toedrachten Snelverkeer v Overig :::r Flank Voorrang/doorgang Snelverkeer/ Langzaam verkeer 2008 Kop/staart Afstand bewaren Snelverkeer! Snelverkeer t 0 ft Q t t T C'-3ä ï

5 5. Meldingen/klachten Ook is gekeken naar het aantal klachten en meldingen dat ons bereikt (per brief, , telefonisch ztc+zkcc, buitenbeter, facebook/twitter etc). Ons zijn de afgelopen jaren geen klachten bekend betreffende de rijsnelheden op de Nieuw Beijmoerseweg buiten de bebouwde kom. 6. Verkeerskundig overleg Het uiteindelijke overleg is besproken in het verkeerskundigenoverleg. Alle vier verkeerskundigen waren van mening dat, gezien het bovenstaande, er geen aanleiding was de Nieuw Beijmoerseweg aan te passen naar 60 km/u. Tevens hebben wij meerdere keren met Sabic om tafel gezeten om het fietspad inclusief middengeleider te realiseren. Bij de reconstructie (waar is voorzien in een extra fietsoversteek) is de in- en uitgang van en naar Sabic definitief verwijderd. In het verleden heeft zich hier een dodelijk ongeval en het is onwenselijk dat hier in de toekomst weer een in- en uitrit wordt gerealiseerd. Ook Sabic gaf aan geen enkele noodzaak te zien in het verlagen van de snelheid buiten de bebouwde kom. 7. In vergelijking met de Tholenseweg De Tholenseweg is in het vastgestelde verkeersplan van de gemeente Bergen op Zoom ook aangewezen als gebiedsontsluitingsweg, en toch geldt hier een maximum snelheid van 60 km/u. In het verleden hebben zich op de Tholenseweg vrij veel ongevallen voorgedaan. In het verleden (ongeveer 15 jaar geleden) is, in overleg met de provincie, besloten over te gaan tot fysieke scheiding van het fietspad. Aangezien hier geen ruimte was voor een gescheiden fietspad aan beide zijden is een eenzijdig tweerichtingen fietspad aangelegd. Naar aanleiding van vele klachten van gebruikers is destijds besloten over te gaan tot een 60 km/u weg voorzien van een inhaalverbod. Dit inhaalverbod is mede op verzoek van de politie gerealiseerd: in tegenstelling tot de Nieuw Beijmoerseweg is er zeer weinig zicht op verkeer dat de uitritten verlaat:

6 Met name als er sprake was van een inhaalactie en tegelijkertijd sprake was van verkeer dat een uitrit verliet en de rijbaan op reed was sprake van levensgevaarlijke situaties. Een geheel andere situatie dan de Nieuw Beijmoerseweg waar een inhaalverbod niet behoort tot de CROW richtlijnen en hier ook geen noodzaak voor is. Hetzelfde geldt vooreen vangrail: geen CROW richtlijn en komen nauwelijks voorop 60 en 80 km/u wegen. Overigens heeft hier ook nog nooit een vangrail gestaan en hebben zich ook nog nooit ongevallen voorgedaan dat plaatsen van een vangrail rechtvaardigt (het dodelijk ongeval van enkele jaren geleden vond plaats op de rijbaan tijdens het oversteken). Wat ook van belang is, is dat destijds bij het aanpassen van de Tholenseweg nog geen sprake was van inrichtingseisen van 60 km/u wegen zoals dat nu wel het geval is. 8. Fysieke perikelen De realisatie van een 60 km/u weg heeft in dit geval ook nogal wat gevolgen: zoals eerder beschreven heeft alleen het plaatsen van een bord niet of nauwelijks effect maar zullen fysieke aanpassingen moeten worden gedaan: de complete belijning dient te worden verwijderd en opnieuw te worden aangebracht. Wil men ook nog voldoen aan de landelijk geldende inrichtingseisen dan dienen er ook snelheidsremmers te worden aangelegd en zal de rijbaan moeten worden versmald. Conclusie Alles overwegende (categorisering conform verkeersplan, uitspraak gemeenteraad, wegeigenschappen, klachten, positief ongevallenbeeld, verkeerskundige opinie, kosten) is destijds besloten de maximum snelheid van 80 km/u, behorende bij een gebiedsontsluitingsweg in tact te laten en is er wat ons aangaat vooralsnog geen reden over te gaan tot verlaging van de maximum rijsnelheid.

Van Het presidium Contactpersoon: C.J.M. Terstappen Aan De raads- en duoburgerleden Tel:

Van Het presidium Contactpersoon: C.J.M. Terstappen   Aan De raads- en duoburgerleden Tel: Gemeente Bergen op Zoom Raadsmededeling I Datum 2 0 JUNI 2017 Nr. Van Het presidium Contactpersoon: C.J.M. Terstappen Email: K.terstappen@bergenopzoom.nl Aan De raads- en duoburgerleden Tel: Portefeuillehouder(s)

Nadere informatie

U D. Van de Graaf Concernstaf

U D. Van de Graaf Concernstaf Gemeente eente jf fl Bergen o\ op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Rondvraag commissie Stad en Ruimte d.d. 12 december ber2012 Ons

Nadere informatie

Ons kenmerk U Beh. door K. Suijkerbuijk Afdeling Middelen, Team Financiën

Ons kenmerk U Beh. door K. Suijkerbuijk Afdeling Middelen, Team Financiën Gemeente įí ñ Berven Berge op Zoom 2ÏĨ Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom II III III lil II1:1IE lil II 17 DEC 2015 Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Concretisering Taakstellingen

Nadere informatie

in uw brief van 19 oktober 2018 stelt u ons vragen over de Halsterseweg noord te Halsteren. Graag beantwoorden wij hieronder uw vragen als volgt.

in uw brief van 19 oktober 2018 stelt u ons vragen over de Halsterseweg noord te Halsteren. Graag beantwoorden wij hieronder uw vragen als volgt. GemeenteJjI Bergen op Zoom Fractie Lijst Linssen en PvdA T.a.v. de heer M. Dam en de heer Van Aken p/a de Griffie Postbus 35 4600 AA Bergen op Zoom Uw kenmerk Ons kenmerk U18-016076 Datum 1 5 NÍÌV, 2018

Nadere informatie

iiiiiniiiniiiniiiiniiiiiiiiiniinniii

iiiiiniiiniiiniiiiniiiiiiiiiniinniii Gemeente jfj Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom iiiiiniiiniiiniiiiniiiiiiiiiniinniii Uw kenmerk Ons kenmerk U17-018291 Datum u 0 8 UfTU DEC LU 2017 Uw

Nadere informatie

Gebruik Arriva buslijnen Brabantse Wal Gemiddeld aantal personen in de bus (januari 2015) Zaterdag 22-01

Gebruik Arriva buslijnen Brabantse Wal Gemiddeld aantal personen in de bus (januari 2015) Zaterdag 22-01 Weekdag 06-09u Weekdag 09-15u Weekdag 15-18u Lijnnummer richting 22 Bravis Ziekenhuis 4 5 10 3-3 1-2 4 - Station BoZ 9 7 5 1-3 1-4 1-23 Noordgeest 3 3 6 1-2 2-2 2 - Station BoZ 7 4 3 0-2 2-4 0-25 Bergseplaat

Nadere informatie

Ons kenmerk U Beh. door M. Molnar Afdeling Economie, Cultuur en Educatie,

Ons kenmerk U Beh. door M. Molnar Afdeling Economie, Cultuur en Educatie, [t Gemeente.~. ---:::::-- J ~ Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 Uw kenmerk Uw brief Onderwerp:

Nadere informatie

RAADSVERGADERING ~ ~ ~ Het raadsvoorstel is in overleg met BWB (belastingsamenwerking West-Brabant) tot stand gekomen.

RAADSVERGADERING ~ ~ ~ Het raadsvoorstel is in overleg met BWB (belastingsamenwerking West-Brabant) tot stand gekomen. :dl Gerne. Bergen RAADSVERGADERING d.d. 2 7 SEP. 2012 Mf1ffl: 1.11111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 t L_, _ Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon

Nadere informatie

i iiiiiminmilmimuimiurnurnmumil

i iiiiiminmilmimuimiurnurnmumil Gemeente jfí Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom i iiiiiminmilmimuimiurnurnmumil Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Herontwikkeling TNO Heimolen Ons kenmerk

Nadere informatie

iiiiniiiiiiiiiiiiniiiiiiiiiiiiiiii

iiiiniiiiiiiiiiiiniiiiiiiiiiiiiiii Gemeente jrj Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom iiiiniiiiiiiiiiiiniiiiiiiiiiiiiiii Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Ons kenmerk U18-001287 Beh. door B. Steffensen

Nadere informatie

voertuigen per etmaal) 2009 Zuid (naar Wijk bij Duurstede) % Noord (naar Maarn) % Totale intensiteit:

voertuigen per etmaal) 2009 Zuid (naar Wijk bij Duurstede) % Noord (naar Maarn) % Totale intensiteit: Memo Aan : De raad Van : Henk Veldhuizen Doorkiesnummer : 820 Datum : 17-6-2016 Afschriften : n.v.t. Bijlage(n) : n.v.t. Betreft : Verkeersanalyse Amersfoortseweg In deze memo komt de verkeersanalyse van

Nadere informatie

Verkeersveiligheid N361

Verkeersveiligheid N361 Verkeersveiligheid N361 Ongevalsgegevens periode 2005 t/m 2009 Op de N361 Groningen-Lauwersoog hebben in de periode 2005 t/m 2009 340 ongevallen plaatsgevonden. Hierbij werden 47 mensen in het ziekenhuis

Nadere informatie

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Gemeente jfj Bergen op Zoom ĩ Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll 9 HJW 2017 Uw kenmerk Ons kenmerk U17-000981

Nadere informatie

GEMEENTE VALKE NS WAARD

GEMEENTE VALKE NS WAARD \ \ Dhr, E. Talpe, Fractie H&G Afschrift: GEMEENTE VALKE NS WAARD Leden van de gemeenteraad van Valkenswaard \ de Hofnar 15 Postbus iqioo 5550 GA Valkenswaard T (040) 208 F (040) 204 58 '90 aetneente(5>vall

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. J. Slooter (SP) (d.d. 24 november 2017) Nummer 3348

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. J. Slooter (SP) (d.d. 24 november 2017) Nummer 3348 van Gedeputeerde Staten op vragen van J. Slooter (SP) (d.d. 24 november 2017) Nummer 3348 Onderwerp Maximumsnelheid en verkeersveiligheid N228 Gouda-Oudewater Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting

Nadere informatie

III IIII! II III Mil III III! vergunningnummer: WO/2014/152 poststuk nummer.: U

III IIII! II III Mil III III! vergunningnummer: WO/2014/152 poststuk nummer.: U V ų Gemeente ļj á Berçen Berg op Zoom OMGEVINGSVERGUNNING III IIII! II III Mil III III! poststuk nummer.: U14-010252 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente BERGEN OP ZOOM beschikkende

Nadere informatie

1 ũ FEB Gemeente r Bergen op Zoom. Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad. Geachte leden en duoburgerleden,

1 ũ FEB Gemeente r Bergen op Zoom. Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad. Geachte leden en duoburgerleden, ī Gemeente r Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Ons kenmerk Beh. door Afdeling monitoring inzake SROI U16-062116 A.A. Raphaela

Nadere informatie

Ons kenmerk U Beh. door R. Bogers Afdeling Middelen, Financiën

Ons kenmerk U Beh. door R. Bogers Afdeling Middelen, Financiën Gemeente f Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom iiniiiiiiiiiiiiiiiiiuiiiiihiniii Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Begroting 2018 U17-019346 Beh. door R. Bogers

Nadere informatie

ïĥ Gemeente ñ Bergen op Zoom

ïĥ Gemeente ñ Bergen op Zoom ïĥ Gemeente ñ Bergen op Zoom OMGEVINGSVERGUNNING 11111111111111111111111 vergunningnummer: WO/2013/539 poststuk nummer.: U13-020897 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente BERGEN OP

Nadere informatie

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Onderwerp Motie Niet van het padje af voor speed-pedelecs Documentnummer Geachte Statenleden, Op 7 juli 2017 hebben uw

Nadere informatie

Kruispunt 45: N34 Kellerlaan - Eugenboersdijk

Kruispunt 45: N34 Kellerlaan - Eugenboersdijk Kruispunt 45: N34 Kellerlaan - Eugenboersdijk Pagina 2 van 13 Inhoud Samenvatting kruispunt 45 5 45 Kruispunt 45: N34 Kellerlaan Eugenboersdijk 7 45.1 Inleiding 7 45.2 Observaties 45.3 Analyse 7 8 45.4

Nadere informatie

o 1 NOV Uw kenmerk Uw brief Onderwerp:

o 1 NOV Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: 1 Gemeente ļj įí Berçen Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom III II III II III INI III IIII o 1 NOV. 2013 Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Verslag Kritische

Nadere informatie

PROVINCIALE STÄTEN VAN OVERIJSSEL. Allereerst willen wij onze deelneming betuigen met het verlies van uw moeder.

PROVINCIALE STÄTEN VAN OVERIJSSEL. Allereerst willen wij onze deelneming betuigen met het verlies van uw moeder. PROVINCIALE STÄTEN VAN OVERIJSSEL. Re9nr fslzoihlcpss, oat 1 4 OKT 2014 a.d. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl

Nadere informatie

Ons kenmerk U Datum. Beh. door B. Steffensen Doorkiesnr Afdeling Middelen, Facilitair Inkoop DIV Bijlage(n) 2

Ons kenmerk U Datum. Beh. door B. Steffensen Doorkiesnr Afdeling Middelen, Facilitair Inkoop DIV Bijlage(n) 2 (Zļ Gemeente jfj Bergen op Zoom Aan de leden en burgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: - Toezichtoordeel archief- en informatiebeheer Intergemeentelijke Sociale

Nadere informatie

l lllll llllll lllll llll llllll

l lllll llllll lllll llll llllll Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom l lllll llllll lllll llll llllll 111111111111111111111111111111111 1 5 APR. 2016 Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Reactie op brief NBA

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT. instellen zone maximum snelheid 60 km/u omgeving Blauwhuis, Oudega, Abbega, Folsgare.

VERKEERSBESLUIT. instellen zone maximum snelheid 60 km/u omgeving Blauwhuis, Oudega, Abbega, Folsgare. VERKEERSBESLUIT instellen zone maximum snelheid 60 km/u omgeving Blauwhuis, Oudega, Abbega, Folsgare. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente súdwest-fryslân: Overwegingen van het besluit

Nadere informatie

AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC

AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC Datum : 18 maart 2016 Aan : Projectteam AZC Kopie aan : Van : Matthijs Koops Onderwerp : AZC, verkeerskundig advies loop- en fietsroute Op verzoek

Nadere informatie

Bijgaand treft u de brief van de provincie Noord-Brabant inzake het interbestuurlijk toezicht 2018.

Bijgaand treft u de brief van de provincie Noord-Brabant inzake het interbestuurlijk toezicht 2018. Gemeente Bergen op Zoom Aan de leden en burgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom Uw kenmerk U19-006816 o q u J MEI 2019 Uw brief Beh. door A. Frankort Doorkiesnr. 0164-277719 Onderwerp: Resultaten

Nadere informatie

Bijlage 10 Ongevallenanalyse

Bijlage 10 Ongevallenanalyse Bijlage 10 Ongevallenanalyse Verkeersveiligheid in de gemeente Groesbeek Om een beeld te krijgen van de objectieve verkeersveiligheid is een beknopte analyse uitgevoerd naar het aantal, de afloop en de

Nadere informatie

Definitief verkeersbesluit rotonde Hamburgerstraat-Oude Telgterweg gemeente Ermelo

Definitief verkeersbesluit rotonde Hamburgerstraat-Oude Telgterweg gemeente Ermelo STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 13414 11 maart 2016 Definitief verkeersbesluit rotonde Hamburgerstraat-Oude Telgterweg gemeente Ermelo Het college van

Nadere informatie

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest)

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) B&W-nr.: 06.0342 d.d. 14-03-2006 Onderwerp Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VOCS 1. in te stemmen met het

Nadere informatie

Afdeling Stedelijke Ontwikkeling, Team Stad Bijlage(n) 1

Afdeling Stedelijke Ontwikkeling, Team Stad Bijlage(n) 1 Gemeente ij Bergen op Zoom Aan de leden en burgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom Uw kenmerk A4/A58" Ons kenmerk U18-016600 Datum 1 7 DEC. 2018 Uw brief Beh. door G. Geijsel oorkiesnr. 0164-277275

Nadere informatie

Gemeente tj Bergen op Zoom

Gemeente tj Bergen op Zoom ų Gemeente tj Bergen op Zoom OMGEVINGSVERGUNNING vergunningnummer: 20140828OMV9665 poststuk nummer.: U14-044432 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente BERGEN OP ZOOM beschikkende op

Nadere informatie

ui ii hu ii ii ui ii H n I II

ui ii hu ii ii ui ii H n I II 1 Gemeente ñ Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom ui ii hu ii ii ui ii H n I II Uw kenmerk Ons kenmerk U14-008121 Datum 1 8 JUNI 20H Uw brief Beh. door W.

Nadere informatie

Ons kenmerk U Beh. door B.J.E.M. Kromdijk Afdeling Middelen, Financien & Inkoop

Ons kenmerk U Beh. door B.J.E.M. Kromdijk Afdeling Middelen, Financien & Inkoop Aan de leden en duoburgerfeden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom l lllll llllll lllll llll llllll 111111111111111111111111111111111 Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: nvt Advies inzake accountantscontrole

Nadere informatie

Gemeente. Bergen op Zoom. Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Beste leden en duoburgerleden,

Gemeente. Bergen op Zoom. Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Beste leden en duoburgerleden, Gemeente Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom Uw kenmerk Ons kenmerk U17-014285 Datum 16 SEP. 2017 Uw brief Beh. door A.V.M.J. van de Werfhorst-Verbraak

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht De heer E. klaagt erover dat de gemeente Bergen niets doet aan de overlast die hij ondervindt als gevolg van de situatie op de weg vóór zijn woning, waardoor het hem nagenoeg onmogelijk

Nadere informatie

I Gemeente ļfì Bergen op Zoom

I Gemeente ļfì Bergen op Zoom I Gemeente ļfì Bergen op Zoom Aan de leden en burgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom lllllllllllllllllllllllllllllllll Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Tijdspad invoeren van de vergunning malafide

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

Ons kenmerk U Bijlage(n) 2 Werkgelegenheidsenquěte 2017

Ons kenmerk U Bijlage(n) 2 Werkgelegenheidsenquěte 2017 Gemeente jfj Bergen op Zoom ĩ Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom Uw kenmerk Ons kenmerk U17-017184 Datum 2 9 NOV 2017 Uw brief Beh. door S. Vincken Doorkiesnr. 0164-277439

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Meldpunt Veilig Verkeer Analyse en zienswijze Meldpunt Veilig Verkeer http://www.meldpuntveiligverkeer.nl Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Datum: maandag 06 juli 2015 Rol Veilig Verkeer Nederland Veilig Verkeer

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepa1sw.~jaf 0' 0' ŒI ŒI ŒI

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepa1sw.~jaf 0' 0' ŒI ŒI ŒI ;j J Geme Bergen op Zoom ---:::::>- ~ 1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111II Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer

Nadere informatie

Notitie Aanvullende uitwerking varianten

Notitie Aanvullende uitwerking varianten Aanleiding Bij de tussentijdse evaluatie van het GVVP heeft u op 12 september 2013 besloten (agendapunt 17 en amendement 2013A30) de Angsterweg in Vlodrop, Stationsweg en Waarderweg in Montfort separaat

Nadere informatie

Van: Ferry Smith Verzonden: dinsdag 26 april :02 Aan: 'Theo Huisman' Onderwerp: RE: EuroRAP

Van: Ferry Smith Verzonden: dinsdag 26 april :02 Aan: 'Theo Huisman' Onderwerp: RE: EuroRAP Van: Ferry Smith [mailto:fsmith@anwb.nl] Verzonden: dinsdag 26 april 2016 18:02 Aan: '' Onderwerp: RE: EuroRAP Geachte heer Huisman, Zoals eerder aangegeven hierbij een reactie op de door u gestelde

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving

Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 29885 26 mei 2017 Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving AU17.03116 college van burgemeester en wethouders van Den

Nadere informatie

Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan. Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer

Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan. Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 54782 2 oktober 2017 Verwijderen zebramarkeringen bij voetgangersoversteekplaatsen Tilburgsweg. DV17VB2317 d.d. 2 oktober

Nadere informatie

LITI E. Aan: College B&W Gemeente Heemstede. Postbus AJ Heemstede. Geachte college,

LITI E. Aan: College B&W Gemeente Heemstede. Postbus AJ Heemstede. Geachte college, Organisatieonderdeel Eenheid Noord-Holland Afdeling Infrastructuur Team Verkeer LITI E Behandeld door Ons kenmerk AA. Tepper 2 6 APR. Functie Postadres Verkeersadviseur Postbus 57 2000 AB Haarlem Bezoekadres

Nadere informatie

Gemeente á Bergen op Zoom

Gemeente á Bergen op Zoom ïĥ Gemeente á Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Ter informatie correspondentie met Provincie U13-016726 Beh. door Afdeling

Nadere informatie

Notitie km snelheidslimiet Antwerpsestraatweg

Notitie km snelheidslimiet Antwerpsestraatweg Notitie 60 80 km snelheidslimiet Antwerpsestraatweg 1. INLEIDING In het kader van de herinrichting van de Antwerpsestraatweg is in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom een sober herinrichtingvoorstel

Nadere informatie

1 7 APR Datum Doorkiesnr Bijlage(n) 1. RMD

1 7 APR Datum Doorkiesnr Bijlage(n) 1. RMD 1 Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom l lllll llllll lllll llll llllll 111111111111111111111111111111111 Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Org anisatie Kennissen Ons kenmerk

Nadere informatie

Notitie / Memo. De Waldadrift, een belangrijke ontsluiting voor Bedum. HaskoningDHV Nederland B.V. Infrastructure

Notitie / Memo. De Waldadrift, een belangrijke ontsluiting voor Bedum. HaskoningDHV Nederland B.V. Infrastructure Notitie / Memo Aan: Gemeente Bedum Van: Gilbert Mulder, Sjoerd Hoekstra Datum: 13 november 2015 Kopie: Ons kenmerk: INFRABD8465N005F03 Classificatie: Projectgerelateerd HaskoningDHV Nederland B.V. Infrastructure

Nadere informatie

Ongevallenanalyse Quick-Scan WEGVAK N241 van N248 tot N242

Ongevallenanalyse Quick-Scan WEGVAK N241 van N248 tot N242 Ongevallenanalyse Quick-Scan WEGVAK N241 van N248 tot N242 Periode 2005 2009 Verkeersongevallenanalyse B&U IGI Geodata Provincie Noord-Holland Directie Beheer en Uitvoering Zijlweg 245 Postbus 205 2050

Nadere informatie

18 december 2014, Versie 1.1 Quick scan Rotonde Molenbroekseloop

18 december 2014, Versie 1.1 Quick scan Rotonde Molenbroekseloop 18 december 2014, Versie 1.1 Quick scan Rotonde Molenbroekseloop Michiel van Rooij Verkeersadvies In opdracht van Gemeente Gemert- Bakel 1. Aanleiding Plangebied In de afgelopen jaren heeft de gemeente

Nadere informatie

Ons kenmerk U Onderwerp: Stedelijke Ontwikkeling. Reactie op Stad en Ruimte over. schriftelijke vragen Verkeersplan

Ons kenmerk U Onderwerp: Stedelijke Ontwikkeling. Reactie op Stad en Ruimte over. schriftelijke vragen Verkeersplan ų is Gemeente Įį Bergen op Zoom 2įf Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom III II III IIII III III IIIIII Uw kenmerk Ons kenmerk U13-022477 Datum f 5 JAN. 20K Uw brief Beh.

Nadere informatie

Gemeente ñ Bergen op Zoom

Gemeente ñ Bergen op Zoom Gemeente ñ Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom 3 0 SEP 2015 Uw kenmerk Ons kenmerk U15-015951 Datum Uw brief Beh. door P.C.C. van de Watering Doorkiesnr.

Nadere informatie

GemeenteJ^ zente n Bergen op Zoom

GemeenteJ^ zente n Bergen op Zoom ų GemeenteJ^ zente n Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom Uw kenmerk Ons kenmerk U14-005804 Datum 2 0 MEI 2014 Uw brief Beh. door B. Heijnen Doorkiesnr.

Nadere informatie

Kruispunt 37: N743 N744 T-aansluiting

Kruispunt 37: N743 N744 T-aansluiting Kruispunt 37: N743 N744 T-aansluiting Pagina 2 van 14 Inhoud Samenvatting kruispunt 37 5 37 Kruispunt 37: N743 N744 7 37.1 Inleiding 7 37.2 Observaties 37.3 Analyse 7 9 37.4 Maatregelen 9 37.5 Kosten 10

Nadere informatie

Gemeente ê Bergen op Zoom

Gemeente ê Bergen op Zoom Gemeente ê Bergen op Zoom RMD06-0121 Datum Van Aan Kopie aan Onderwerp 21 december 2006 Het college van B&W De raads- en duoburgerleden Invoering huishoudelijke verzorging per 1 januari 2007 Nr.: 06-120

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 17R.00732

RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 17R.00732 Gemeente Oudew ntei RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 17R.00732 Van College van burgemeester en wethouders Datum 5 september 2017 Portefeuillehouder(s) : Wethouder L.W. Vermeij Portefeuille(s) : Verkeer Contactpersoon

Nadere informatie

0 9 N0V Brief BiZa

0 9 N0V Brief BiZa ĩĥ Gemeente fl Bergen op Zoom BSD Bergse Sociaal Democraten T.a.v. de heer L. van der Kallen Nieuwstraat4 4611 RS BERGEN OP ZOOM Uw kenmerk Ons kenmerk U17-016081 117-078836 Datum Uw brief 23-10-2017 Beh.

Nadere informatie

WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN

WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN Ons Mooi Epe WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN Wat waren de belangrijkste onderdelen van de 118 (!) zienswijzen (reacties) van aanwonenden en

Nadere informatie

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Gemeente f Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Jaarverslag 2016 StartersCentra

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 21 november 2006. Agendanummer: 9

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 21 november 2006. Agendanummer: 9 Vergadering: 21 november 2006 Agendanummer: 9 Status: hamerstuk Behandelend ambtenaar F. Hoogheem, 0595-447780 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. F. Hoogheem) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Evaluatie

Nadere informatie

HET LINT OOSTZAAN. Aanleiding. Centrale doelstelling

HET LINT OOSTZAAN. Aanleiding. Centrale doelstelling PAS DIT AAN OF VERWIJDER HET 1 2 3 HET LINT OOSTZAAN Aanleiding Wens om te komen tot een integrale visie voor de verkeersveiligheid op de wegen Kerkstraat, Zuideinde, Kerkbuurt, Noordeinde en De Haal in

Nadere informatie

Verkeersbesluit oversteek Norgerweg Roden

Verkeersbesluit oversteek Norgerweg Roden STAATSCOURANT 22 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 47279 december 2015 Verkeersbesluit oversteek Norgerweg Roden Verkeersbesluit oversteek Norgerweg Roden Burgemeester

Nadere informatie

Project. 094-09B Liesboslaan, Breda

Project. 094-09B Liesboslaan, Breda Project. 094-09B Liesboslaan, Breda Situatie Probleemstelling. De gemeente Breda heeft VVN Afd. Breda gevraagd om een advies over de verkeerssituatie Liesboslaan - Princenhagelaan te Breda. In het verleden

Nadere informatie

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Amsterdamsevaart

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Amsterdamsevaart STAATSCOURANT 7 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 63412 november 2018 Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Amsterdamsevaart Nr. 2018/433509 Burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Ja Nee

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Ja Nee RAADSVERGADERit\!C d.d 2!. 1 UNI 2013 llli iiiii iii iii iii iiii i iiiiiiiiiiuiiiiiinlmlmiü~illl '.. - ---- _ c.q ~ ~ avz """' RVB13-004 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon

Nadere informatie

Ambtelijke bijstand: Ing. R.H. Gaveel 1

Ambtelijke bijstand: Ing. R.H. Gaveel 1 Raadsvoorstel Agendapunt: 13 Onderwerp Beschikbaar stellen kredieten Turnhoutsebaan Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 6 mei 2014 8 juli 2014 Overzichtstekening werkzaamheden Aan

Nadere informatie

Dat de Anklaarseweg gelegen is binnen de bebouwde kom van Apeldoorn;

Dat de Anklaarseweg gelegen is binnen de bebouwde kom van Apeldoorn; STAATSCOURANT 19 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 53427 september 2017 Verkeersbesluit Parkeerverbod Anklaarseweg Nr. 2017-488370 Burgemeester en wethouders van Apeldoorn,

Nadere informatie

Reactienota. Reconstructie N348 Jodendijk / Scheuterdijk

Reactienota. Reconstructie N348 Jodendijk / Scheuterdijk Reactienota Reconstructie N348 Jodendijk / Scheuterdijk Inhoudsopgave 1. Inleiding p. 3 2. Reacties en antwoorden p. 4 Auteur : Dhr. A. ter Haar Afdeling : Uitvoering Werken Datum : 12 augustus 2013 Status

Nadere informatie

Memo. Aan. Adviescommissie Ruimte. Gebiedsbeheer, SLWE, Politie. Betreft. Ongevallen- en verkeersanalyse Hartog Hartogsingel Galliërsweg

Memo. Aan. Adviescommissie Ruimte. Gebiedsbeheer, SLWE, Politie. Betreft. Ongevallen- en verkeersanalyse Hartog Hartogsingel Galliërsweg Aan CC Betreft Van Adviescommissie Ruimte Gebiedsbeheer, SLWE, Politie Ongevallen- en verkeersanalyse Hartog Hartogsingel Galliërsweg Adriaan Vos (GIBORS) & Ellen Neelen (SLWE) Datum November 2014 Aanleiding

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente BERGEN OP ZOOM beschikkende op

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente BERGEN OP ZOOM beschikkende op Gemeente ñ Bergen op Zoom OMGEVINGSVERGUNNING vergunningnummer: WO/2013/200 poststuk nummer.: U13-013555 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente BERGEN OP ZOOM beschikkende op een aanvraag

Nadere informatie

Ons kenmerk U Onderwerp: E.J.P. de Koster

Ons kenmerk U Onderwerp: E.J.P. de Koster Gemeente ų is ê á Bergen op Zoom CDA fractie De heer H.P. Verroen en mevrouw A. Stinenbosch p/a De Moerkens 21 4614 GT Bergen op Zoom ľľ-'ih'lľľi'ľli'-iľ'i'lľ-i III II III llll III llllll III Uw kenmerk

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

Ons kenmerk U Beh. door S.F.J. Schenk. Datum ļ 2 JUNI 2017 Doorkiesnr Visie op veerkrachtig bestuur in de Brabantse Wal

Ons kenmerk U Beh. door S.F.J. Schenk. Datum ļ 2 JUNI 2017 Doorkiesnr Visie op veerkrachtig bestuur in de Brabantse Wal ìå Gemeente ř Bergen op Zoom ft Brabantsew3l Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk U17-008588 Beh. door S.F.J. Schenk Datum ļ 2 JUNI 2017

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Ligging van de route. Verkeersstudie Olst. Gemeente Olst-Wijhe. Analyse route Olsterveer - N juni 2017 OLW032/Fdf/concept

1 Inleiding. 2 Ligging van de route. Verkeersstudie Olst. Gemeente Olst-Wijhe. Analyse route Olsterveer - N juni 2017 OLW032/Fdf/concept Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Aanvulling evaluatie Duurzaam Veilig

Aanvulling evaluatie Duurzaam Veilig Logo MEMO Aan Van Dossier Project Betreft : Gemeente Sittard-Geleen : drs. ing. A.W.H. Erhardt : C0304-01-001 : Evaluatie Duurzaam Veilig Gemeente Sittard-Geleen : Evaluatie Duurzaam Veilig Ons kenmerk

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT. Stadsontwikkeling

VERKEERSBESLUIT. Stadsontwikkeling Stadsontwikkeling VERKEERSBESLUIT Bezoekadres Gedempte Zuiderdiep 98 Postadres Postbus 7081 9701 JB Groningen Datum 20-10-2016 Bijlage(n) 3 Kenmerk 5707520 Opsteller Luc van der Hoogen Tel. 14 050 Onderwerp

Nadere informatie

U D. Van de Graaf Concernstaf

U D. Van de Graaf Concernstaf Gemeente tj Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Normenkader 2012, RVB12-0114 Ons kenmerk Beh. door Afdeling U13-001484 D.

Nadere informatie

B : N349/Ootmarsumsestraat, tussen Ootmarsum en Denekamp

B : N349/Ootmarsumsestraat, tussen Ootmarsum en Denekamp Aanvullend memo m.b.t. quickscan Verkeersveiligheid wegen Dinkelland, naar aanleiding van het overleg tussen de provincie Overijssel en de gemeente Dinkelland. (in Corsa: 16.26951/I17.047324) Met de quickscan

Nadere informatie

TIJDELIJK FIETSPAD LANGS DE HAAGSE ARC TEN BEHOEVE VAN HET ICC COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG

TIJDELIJK FIETSPAD LANGS DE HAAGSE ARC TEN BEHOEVE VAN HET ICC COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG Gemeente Den Haag RIS104445_02-04-2003 Ons kenmerk DSO/DSO/2003.380 TIJDELIJK FIETSPAD LANGS DE HAAGSE ARC TEN BEHOEVE VAN HET ICC COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG Overwegende dat het

Nadere informatie

U reactie actiepuntenlijst commissie Stad en Ruimte d.d. 5/20 november D. Van de Graaf. Concernstaf

U reactie actiepuntenlijst commissie Stad en Ruimte d.d. 5/20 november D. Van de Graaf. Concernstaf Gemeente ti Rergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom Ons kenmerk U13-021437 Datum 0 6 DEC. 2013 Uw brief Beh. door D. Van de Graaf Doorkiesnr. 0164-277552 :

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Verkeerssituaties... 4 Hoofdweg vanaf Odoorn... 4 Fietspad langs Hoofdweg... 5 Rotonde Hoofdweg - Melkweg- Slenerweg...

Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Verkeerssituaties... 4 Hoofdweg vanaf Odoorn... 4 Fietspad langs Hoofdweg... 5 Rotonde Hoofdweg - Melkweg- Slenerweg... Verkeer Klijndijk Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Verkeerssituaties... 4 Hoofdweg vanaf Odoorn... 4 Fietspad langs Hoofdweg... 5 Rotonde Hoofdweg - Melkweg- Slenerweg... 6 Hoofdweg vanaf rotonde naar afslag

Nadere informatie

2. Brief politie Groningen. 3. Concept raadsbesluit

2. Brief politie Groningen. 3. Concept raadsbesluit Voorstel aan : Gemeenteraad van 17 december 2012 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 4 december 2012 Nummer : 68-2 Onderwerp : Aanpassing bebouwde kom Meerweg-West Bijlage(n) : 1. Tekening P175-01-09-T94-01R2

Nadere informatie

gemeente Hilvarenbeek

gemeente Hilvarenbeek Hartveroverende Heerlyckheit *12int04466* 12int04466 gemeente Hilvarenbeek Verkeersbesluit Hilverstraat en Hilverhof I. Tot het instellen van eenrichtingsverkeer in zuidelijke richting in het gedeelte

Nadere informatie

Ons kenmerl< Beh. door Afdeling. U J.G.C. de Jong Middelen, Beleid & Control

Ons kenmerl< Beh. door Afdeling. U J.G.C. de Jong Middelen, Beleid & Control . ~ ' Geme Bergen op Zoom --:::>-- ~ Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom l lllll llllll lllll llll llllll 1111111111 11111 111111 111 11111 Uwkenmerl< Uw brief Onderwerp:

Nadere informatie

Herstructurering leningen SVW. 11 September 2007 Afdeling Stijn Verstraten 0164-277174 14 Welzijn

Herstructurering leningen SVW. 11 September 2007 Afdeling Stijn Verstraten 0164-277174 14 Welzijn W- rtf Getneente jf Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Herstructurering leningen SVW Sector/ 11 September 2007 Afdeling

Nadere informatie

Ons kenmerk U15-Ũ J. Laurijssen Onderwerp:

Ons kenmerk U15-Ũ J. Laurijssen Onderwerp: ïĥ eņţfļ Gemeente fį ñ Bergen op Zoom Stichting Welzijn Ouderen t.a.v. de heer M. van Leeuwen Postbus 674 4600 AR Bergen op Zoom III II III IIIIIIIIIIIIIIII Uw kenmerk Ons kenmerk U15-Ũ10747 114-053560

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr mei Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr mei Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 27768 17 mei 2018 VERKEERSBESLUIT Nummer besluit: 17.013 Datum besluit: 17 mei 2018 Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

dat Westergracht gelegen is binnen de bebouwde kom van Haarlem;

dat Westergracht gelegen is binnen de bebouwde kom van Haarlem; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 34135 28 juni 2016 Verkeersbesluit verkeersmaatregelenwestergracht Haarlem Nr. 2016/235814 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten

Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten Gemeente Nieuwkoop Afd. Beheer openbare ruimte maart 2015 Inhoud INHOUD...2 1 INLEIDING...3 1.1 AANLEIDING...3 1.2 DOELSTELLING

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017

Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017 Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017 Aanleiding In de afgelopen jaren hebben een aantal verkeersincidenten op het kruispunt Bommelweg Dreef plaatsgevonden.

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIIIIIIII

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIIIIIIII iá Gemeente jñ Bergen op Zoom Gemeenteraadsfractie Lijst Linssen T.a.v. de heer M. de Bekker en de heer M. Dam p/a Moerstraatsebaan 41 4661 AN Halsteren IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIIIIIIII

Nadere informatie

Verkenning provinciaal kruispunt N348 N314. Informatie-avond. Presentatie 30 juni 2009

Verkenning provinciaal kruispunt N348 N314. Informatie-avond. Presentatie 30 juni 2009 Verkenning provinciaal kruispunt N348 N314 Informatie-avond Presentatie 30 juni 2009 PRESENTATIE DIT IS EEN DOORLOPENDE PRESENTATIE De presentatie geeft informatie over de verkeerskundige aanleiding en

Nadere informatie

Stedelijke Ontwikkeling, Team Vastgoed 8. Grondzaken

Stedelijke Ontwikkeling, Team Vastgoed 8. Grondzaken Gemeente ŕ Bergen op Zoom Aan de leden en burgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom 1 2 FEB. 2019 Uw kenmerk Ons kenmerk U18-015169 Datum Uw brief Beh. door T. de Vries Doorkiesnr. 0164-277546

Nadere informatie

Kruispunt problemen op de kruising Burgemeester Stemerdinglaan en Lekstraat en Oranjeplein in Oost-Souburg

Kruispunt problemen op de kruising Burgemeester Stemerdinglaan en Lekstraat en Oranjeplein in Oost-Souburg Artikel 34 vragen door 50PLUSVLISSINGEN Kruispunt problemen op de kruising Burgemeester Stemerdinglaan en Lekstraat en Oranjeplein in Oost-Souburg https://www.pzc.nl/walcheren/gemeente-vlissingen-past-gevaarlijke-kruisingoost-souburg-niet-aan

Nadere informatie

Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7, doorgaande wegverbinding Middenweg

Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7, doorgaande wegverbinding Middenweg Nota van Beantwoording Ontvangen zienswijzen en beantwoording van zienswijzen Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7, doorgaande

Nadere informatie