CP-FM zomerbijeenkomsten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CP-FM zomerbijeenkomsten"

Transcriptie

1 BLAD 1/4 CP-FM zomerbijeenkomsten Deze nieuwsbrief staat in het teken van de zomerbijeenkomsten. Controllers en bedrijfsvoering komen samen om te sparren over onderwerpen op het gebied van strategische planning en control. Onderstaand onze agenda voor deze zomer. Iedere sessie wordt twee keer georganiseerd, dus kunt u in juli niet, dan bent u in augustus van harte welkom (of vice versa). Thema Vastgoed Control 3.0 Teams ICT & Finance ERP in control Risico s Kernwoorden Vastgoed en financiering: vastgoed rekenen, business case voor RvT en financiers Control 3.0 voor Care instellingen: P&C Standaardisatie en toepasbare benchmarks Zorgteams sturen het succes van de organisatie! Financieel management voor ICT-professionals ERP-systeem vanuit perspectief van het operationele proces of vanuit het control? Nut en noodzaak van een control framework voor beheersen van (compliance)risico s De zomersessies worden op het kantoor van CP-FM in Den Haag (Scheveningen Haven) georganiseerd. Alle sessies zullen s middags plaatsvinden en zijn voor CP-FM relaties kosteloos. Let op: vol is vol. Ochtend sessies eindigen met en middag sessies beginnen met een lunch om Middag sessies worden afgesloten met een hapje en een drankje. Als het weer mee zit, zullen lunch en borrel op een terras genuttigd worden. Geen mooi weer, dan zorgen wij binnenshuis voor de innerlijke mens. Tip: mocht het nu heel mooi weer zijn, combineer onze zomersessie met een uitje naar het mooie en zonnige Scheveningen. Natuurlijk mag uw partner aanschuiven tijdens de borrel! U kunt u aanmelden voor 1 of meerdere zomerbijeenkomsten door een te sturen naar Martin Kartomo martin.kartomo@cp-fm.com of telefonisch:

2 BLAD 2/4 Financieel management voor ICT-professionals Uw zorgteams sturen het succes van de organisatie! Het controlling vakgebied zien we steeds meer uitdijen in alle lagen van de organisatie. Als CP-FM worden we steeds meer gevraagd om controlling te helpen uitdragen in organisaties. Geen bureaugeleerdheid, maar pragmatische waardoor andere mensen in de organisaties het belang van controlling beter begrijpen. De zomerbijenkomsten die vanuit de CP-FM Academy worden georganiseerd geven handvatten aan ICT-ers en medewerkers van zelf teams om zichzelf en hun directe omgeving operationeel en financieel te kunnen sturen. Als allround ICT professional krijgt u steeds vaker te maken met financieel-economische zaken. Dat vraagt van u praktische, direct toepasbare kennis en inzicht op dit gebied. U bent werkzaam als medewerker in een zorgteam. De organisatie wil dat u en het team meer zelf.. zijn. Naast de bekende zorgtaken bent u als team hierbij ook verantwoordelijk voor de financieel economische aspecten, zoals de omzet, de kosten, het resultaat, de bezetting, de inzet en het roosteren van personeel, de kas en de zorgkwaliteit. Samen met de financiële en/of controlling functie moet de ICT professional tegenwoordig de regie functie nemen in het groeperen en presenteren van (financiële en operationele) informatie. De training Financieel Management voor de ICT professional voorziet in deze knowhow. U ontwikkelt zich tijdens deze opleiding in de belangrijkste aspecten van financieel management om uw functie nog succesvoller te maken. De zomerbijeenkomst is geen training, maar geeft u de handvatten om op het vlak van ICT & Finance mee te praten en te denken. Dit zal uw toegevoegde waarde binnen uw organisatie aanzienlijk vergroten. De training Financieel Management voor de ICT professional zou een mogelijk vervolg kunnen zijn. Di 12 juli : Do 11 aug: Echter, voordat u een training selecteert om te bezien of bovenstaande thema s u aanspreken, wilt u bepalen of de training voor uw organisatie geschikt is. Tijdens de zomerbijeenkomst wordt daarom ingaan op de casus gerichte aanpak van de training. Onder andere komen aan bod een aantal casussen, zoals: Waar is het geld gebleven?, Hoe bepalen we de winst?, Hoe is het met de omzet?, Wat zegt de managementinformatie/het dashboard en de KPI s? en Hoe personeelskosten waarde toevoegen Zo kunt u onze doelstellingen van deze training beoordelen, namelijk: U snapt wat financiën kan betekenen voor het team U kunt de managementinfo lezen en interpreteren U neemt de juiste beslissingen in het spanningsveld van cliënt, personeel en financiën Uw team is in control U spreekt de taal van de financiële mensen en u vind het leuk om met financiën te werken Di 12 juli : Do 11 aug:

3 BLAD 3/4 ERP in control Risicomanagement en Compliance in de zorg Een belangrijk deel van de organisaties in Nederland stelt zich momenteel de vraag of dat hun ERP-systeem de bedrijfsvoering processen nog wel in voldoende mate ondersteunt. In veel gevallen gaat men over tot vervanging. Maar hoe kom je nu in control bij de selectie en implementatie van een ERP-systeem? Controllers worden niet afgerekend op hun pakketselectie, maar wel op de door hen geleverde managementinformatie. Als na een intensieve implementatieperiode het nieuwe ERP-systeem dan eindelijk live is, breekt al snel het eerste verslaggevingsmoment aan. Dan blijkt vaak dat de eerste rapportages onder de maat zijn en begint een langdurig reparatieproces. Bij een terloopse ontmoeting is een veel gestelde vraag alles onder controle? en de meeste mensen antwoorden daarop ja of zo goed als. Maar is dat ook echt zo? Bent u als zorgondernemer in control en voldoet uw organisatie aan wet en regelgeving? Zoals de wetten en regeltjes op het gebied van medicatieveiligheid, onvrijwillige zorg en privacy? En bovendien, kunt u dat ook aantonen? Voldoet u aan de normen goede zorg en stuurt u op de kwaliteitsthema s van het zorgkantoor? Hebben uw cliënten voldoende inbreng en invloed in het gevoerde beleid en betrekt u de cliëntenraad op de juiste wijze? Bent u klaar voor een onaangekondigde inspectie van de IGZ? U heeft de financiën in de greep, maar geldt dat ook voor risicomanagement thema s? Tijdens de bijeenkomst duiken we in het thema risicomanagement en compliance in de zorg. Vaak wordt een ERP-systeem ingericht vanuit het perspectief van het operationele en administratieve proces en onvoldoende vanuit het control en informatie perspectief. Hoe borg je nu dat het nieuwe systeem straks op tijd de juiste informatie weet te genereren? In onze zomersessie willen wij samen met u de handvatten bespreken hoe in control te komen bij de selectie en implementatie van een ERP-systeem. Centrale vragen zijn: Wie is nou in de lead bij de selectie en implementatie? Waarop te letten bij de selectie van systemen, wat zijn de verhalen van de leveranciers waard? Op welke elementen te letten vanuit control perspectief? In hoeverre spelen mensen en cultuur een rol? Do 14 juli : Vr 19 aug: In een interactieve sessie zullen we het nut en noodzaak van een control framework bespreken om de grootste (compliance)risico s te beheersen voor uw zorgorganisatie. U gaat naar huis met een aantal nieuwe inzichten die u binnen uw eigen organisatie kunt toepassen. Het uitgangspunt daarbij is dat regels tot een minimum beperkt worden en dat aan de belangrijkste regels op een slimme en eenvoudige manier wordt voldaan. Wo 13 juli : Wo 17 aug:

4 BLAD 4/4 Naast de hiervoor besproken themabijeenkomsten, hebben we meer nieuws met u te delen. Het vakgebied controlling ontwikkelt met de dag, en CP-FM ontwikkelt net zo hard (al dan niet harder). Naast ontwikkelingen binnen CP-FM, ontwikkelt Corporate Planner ook steeds verder. CP-Finance: Een logische aanvulling op Corporate Planner CP-Finance biedt mogelijkheden om integrale rapportages van de balans, kasstroom en resultatenrekening zowel voor interne maar ook voor externe rapportages te verzorgen. Wat dacht u bijvoorbeeld van uw jaarrekening, niet in Excel, maar met een druk op de knop vanuit uw financiële systeem in het door u gewenste rapportageformat. Een focus op uw analyses en onderbouwingen van uw financiële organisatie, in plaats van het vullen van een Excel format. Dit is mogelijk met CP-Finance. Event: Nationale Controllersdag 2016 Op de Nationale Controllersdag 2014 en 2015 bleek het stormachtig te zijn in Nederland. Deelnemers gaven op ons korte onderzoek aan dat zij een hoge noodzaak tot veranderen zagen. Hiernaast zagen zij gelukkig ook een hoog veranderpotentieel in hun organisatie. Zij kwamen hiermee in het kwadrant Storm uit, oftewel de wil en de mogelijkheden om van richting te veranderen. Veelal wijken de rapportages die voor interne en externe doeleinde gebruikte worden van elkaar af, onder aan de streep zijn de rapportages gelijk, maar de opbouw of groeperingen zijn anders. De interne en externe rapportages die afwijken qua vorm en inhoud worden in CP-Finance opgebouwd vanuit hetzelfde basis grootboekrekeningschema en worden vervolgens op verschillende manieren gegroepeerd. Dit leidt tot flexibel rapporteren op een consistente basis. Dus is het niet meer nodig om te vergelijken of de cijfers wel gelijk zijn, deze zijn gelijk! Indien in CP-Finance ook de begrote resultatenrekening wordt verwerkt, dan worden zelfs de prognose balans en de prognose kasstroom bepaald op basis van journalisering. De business input zoals de eindejaarsverwachting komt uit Corporate Planner. CP-Finance als toepassing voor o.a. liquiditeits, balans en kasstroom prognoses. Het is dus meer dan alleen het opleveren van de specificaties voor de jaarrekening. Dit jaar stellen wij deelnemers van de Nationale Controllersdag 2016 dezelfde vragen. Benieuwd naar de uitkomst? Kijk op: Wilt u meer informatie over een van de onderwerpen besproken in deze nieuwsbrief? Meer informatie is te vinden op onze website ( of neem contact op met een van onze consultants. U kunt u aanmelden voor 1 of meerdere zomerbijeenkomsten door een te sturen naar Martin Kartomo martin.kartomo@cp-fm.com of telefonisch:

5 Addendum Nieuwsbrief BLAD 1/1 Control 3.0 In de visie van CP-FM hoeven zorginstellingen niet elke keer het wiel opnieuw uit te vinden, maar kan men gebruik maken van de kennis en ervaring van collega zorginstellingen. Wat feitelijk in het CP-FM Care model is ingebracht zijn definities, normen, benchmarks, rekenvoorbeelden, dashboard templates voor zelforganiserende teams en rapportages vastgelegd ten behoeve van meerjarenbegroting, liquiditeitsplanning, begroting en managementinformatie. Het CP-FM Care model is ontwikkeld middels een control 3.0 aanpak van CP-FM. Control 1.0 richt zich op het financieel in control zijn. Control 2.0 kent een focus op de business kant. Oftewel, de relatie tussen zorgproductie, inzet medewerkers, zorgkwaliteit en financiën. Control 3.0 is een vertaling van de meerjaren business strategie (zorg en vastgoed) vertaald naar meerjaren kasstroom, balans en de strategische formatiemix. Onderdeel van het CP-FM aanbod is een benchmark tussen klanten van CP-FM. Anders dan menig benchmark wordt ook tijdens de bijeenkomst gespard omtrent benchmarks die verder gaan de bekende benchmarks die slechts op stichtingsniveau beschikbaar zijn. We gaan in op ruim 100 individuele verpleeg-verzorging & behandel locaties. Maar ook kleinschalig wonen, appartement wonen, ondersteunende diensten en meer. Initieel met Corporate Planner en CP-Finance vanuit een controlling perspectief. Wanneer de informatiestromen in control zijn, dan is een logische stap om de vorm van integrale management rapportages te vertalen naar interactieve dashboards voor bijvoorbeeld zorgteams. Echter, management informatie bepaald vanuit de centrale organisatie kent een andere oriëntatie dan die van zelfsturende zorgteams. Zowel qua inhoud als qua vorm (dashboards). Hier over meer tijdens een volgende bijeenkomst omtrent het gat tussen bestuur en zelfsturende teams. Vr 15 juli : Di 9 aug:

6 Addendum Nieuwsbrief BLAD 2/2 Vastgoed en financiering Vastgoed wordt steeds belangrijker voor een zorgorganisatie. Cliënten baseren hun keuze voor een zorgorganisatie niet alleen op de kwaliteit van de organisatie, maar ook op de vraag hoe aantrekkelijk het vastgoed er uit ziet. Niet alleen locatie, maar vooral de faciliteiten die geboden kunnen worden in de huisvesting spelen een belangrijke rol. Dit wordt, onder invloed van het scheiden van wonen en zorg, alleen maar belangrijker. Maar hoe maak je nu de keuze om een locatie nieuw te bouwen of een bestaande locatie te verbouwen? Wat zijn de punten waar je allemaal rekening mee moeten houden? Hoe bouw je een business case waarmee je niet alleen de mensen binnen je eigen organisatie overtuigt van nut en noodzaak van de (ver)bouw, maar ook de Raad van Toezicht, Financiers en het Waarborgfonds van de Zorg? Welke meerjaren scenario s worden geaccepteerd door banken en (vastgoed-financiers)? Tijdens de vastgoed bijeenkomst gaat u o.a. werken met het vastgoed rekenmodel. Op basis van een aantal gegevens, waaronder looptijden, productie en financiering, kan op relatief eenvoudige wijze de business case voor uw project cijfermatig onderbouwd worden. Het model kan daarnaast gebruikt worden voor impairment berekeningen. Maar het rekenen is maar een deel van het proces, daar gaan vele (strategische) keuzes aan vooraf. Graag lopen we samen met u door het hele proces van eerste idee tot realisatie heen. Centraal in deze sessie staat het uit wisselen van ervaring. Hoe kun je het beste omgaan met potentiële financiers en het WfZ, welke uitgangspunten worden gehanteerd bij verschillende zorginstellingen, etc. Ma 11 juli : Do 18 aug:

HealthRatio Integrated Planning

HealthRatio Integrated Planning HealthRatio Integrated Planning HIP is de alles in één oplossing voor uw besturing: Begroten, plannen, prognosticeren en rapportage Financieel, Productie en Middelen (FTE, OK, Bedden) Geïntegreerde kostprijscalculatie

Nadere informatie

Een gezonde business case voor uw woonzorglocatie

Een gezonde business case voor uw woonzorglocatie Een gezonde business case voor uw woonzorglocatie ILFA Treasury Support Irma Langeraert 7 juni 2011 Een gezonde business case voor uw woonzorglocatie Irma Langeraert 7 juni 2011 www.kcwz.nl 1 ILFA Treasury

Nadere informatie

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Toegevoegde waarde vanuit inhoud

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Toegevoegde waarde vanuit inhoud Toegevoegde waarde vanuit inhoud De Organisatie 1 De Organisatie Bluefield Finance is als onderdeel van Bluefield Partners in 2007 opgericht door 2 ervaren financials met een uitgebreide expertise in business-

Nadere informatie

Werkwijze Verbetering & Vernieuwing (V&V)

Werkwijze Verbetering & Vernieuwing (V&V) Werkwijze Verbetering & Vernieuwing (V&V) Inhoudsopgave Nut en Noodzaak Eerste resultaten Afgestemde werkwijze Wijze van terugkoppeling aan directie 2 Vernieuwing & Verbetering: noodzaak en onderscheid

Nadere informatie

Sneller en nauwkeuriger begroten in de zorg met LucaNet

Sneller en nauwkeuriger begroten in de zorg met LucaNet Sneller en nauwkeuriger begroten in de zorg met LucaNet Begroten wordt een steeds grotere uitdaging Begroten is binnen de zorg een belangrijk, maar ook steeds tijdrovender onderdeel van de financiële jaarcyclus.

Nadere informatie

Gemeenten Gelderland. Nieuwe perspectieven 1. Naar een duurzaam begrotingsevenwicht. Frank van der Lee & Anton Revenboer partners BDO Advisory

Gemeenten Gelderland. Nieuwe perspectieven 1. Naar een duurzaam begrotingsevenwicht. Frank van der Lee & Anton Revenboer partners BDO Advisory Gemeenten Gelderland Naar een duurzaam begrotingsevenwicht Nieuwe perspectieven 1 Frank van der Lee & Anton Revenboer partners BDO Advisory Wat gaan we doen? 1. Inleiding en verwachtingen 2. Bevindingen

Nadere informatie

Voor een efficiënt planning & control proces FINANCIAL MONITOR A PLANNING COMPANY B.V. BUSINESS SOLUTION

Voor een efficiënt planning & control proces FINANCIAL MONITOR A PLANNING COMPANY B.V. BUSINESS SOLUTION Voor een efficiënt planning & control proces FINANCIAL MONITOR A PLANNING COMPANY B.V. BUSINESS SOLUTION 1. De Controllers (en adviseurs) van MKB-ondernemingen en organisaties gebruiken de om een volledig

Nadere informatie

Factview software. innovatieve financiële rapportages. Planning Company financieel en strategisch bedrijfsadvies en informatie

Factview software. innovatieve financiële rapportages. Planning Company financieel en strategisch bedrijfsadvies en informatie v.01 Factview software innovatieve financiële rapportages Planning Company financieel en strategisch bedrijfsadvies en informatie Planning Company is een innovatieve advies organisatie en leverancier van

Nadere informatie

Siza Dorp Groep in drie gangen. Relevante ontwikkelingen Waar komen we vandaan? Zorg voor de toekomst!

Siza Dorp Groep in drie gangen. Relevante ontwikkelingen Waar komen we vandaan? Zorg voor de toekomst! Siza Dorp Groep We verlenen zorg aan 2700 cliënten Lichamelijk gehandicapten Verstandelijk gehandicapten Audio/visueel gehandicapten Psychiatrische aandoening Alleen dagbesteding 2.800 medewerkers (1.750

Nadere informatie

Lean Six-Sigma. HealthRatio Operational Excellence

Lean Six-Sigma. HealthRatio Operational Excellence Lean Six-Sigma HealthRatio Operational Excellence De zorg werkt in een roerige omgeving Veel veranderingen leggen extra druk op zorginstellingen om goedkoper, efficiënter en transparanter te kunnen werken.

Nadere informatie

Implementatie eboard. Nederlandse Board gebruikersdag. Fred Elgers, Hoofd Controlling

Implementatie eboard. Nederlandse Board gebruikersdag. Fred Elgers, Hoofd Controlling Implementatie eboard Nederlandse Board gebruikersdag Fred Elgers, Hoofd Controlling Agenda Introductie Aanleiding CPM Selectieproces Projectaanpak Resultaten Toekomst 2 Introductie Persoonlijk Fred Elgers

Nadere informatie

HEAD-Congres 2015. Anders kijken,anders denken, anders doen.

HEAD-Congres 2015. Anders kijken,anders denken, anders doen. HEAD-Congres 2015 Anders kijken,anders denken, anders doen. Even voorstellen: Cordaan Zorginstelling met de basis in Amsterdam en biedt aan 20.000 cliënten: thuiszorg en ondersteuning en begeleiding in

Nadere informatie

Functiebeschrijving manager Bedrijfsvoering

Functiebeschrijving manager Bedrijfsvoering Functiebeschrijving manager Bedrijfsvoering Doel Is verantwoordelijk voor de afdeling Bedrijfsvoering, waartoe behoren datakwaliteit, informatisering en analyse, registratie en boekhouding, compliance

Nadere informatie

Klaar voor een veranderende zorgmarkt? Themabijeenkomst PT Finance, DHK Tax & Legal en InterCare management 27 november 2014

Klaar voor een veranderende zorgmarkt? Themabijeenkomst PT Finance, DHK Tax & Legal en InterCare management 27 november 2014 Themabijeenkomst PT Finance, DHK Tax & Legal en InterCare management 27 november 2014 Agenda BNG Bank in het kort Bancaire kredietverstrekking zorgsector Toetsingskader financiers Bancaire kredietverstrekking

Nadere informatie

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Sense Template. Toegevoegde waarde vanuit inhoud

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Sense Template. Toegevoegde waarde vanuit inhoud Sense Template BluefieldFinance Toegevoegde waarde vanuit inhoud De Organisatie Opgericht 2007 Bluefield Finance is als onderdeel van Bluefield Partners in 2007 opgericht door 2 ervaren financials met

Nadere informatie

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE 1 Boeiend en verrijkend. Ook verschillend van invalshoeken en belangen Het was mijn doel om van de ervaringen van anderen te leren en dat is geslaagd De rondetafelsessies

Nadere informatie

T rainingskalender 2015

T rainingskalender 2015 T rainingskalender 2015 Flustraat 35 Tel. 531330 Fax 531340 tahconsulting@sr.net www.tahconsulting.com Tjong A Hung Consulting N.V. 2 I n h o u d s o p g a ve pagina Instaptraining Kredieten 3 Basistraining

Nadere informatie

Programma. Ontwikkelingen. Kansen. Hoe pak je dat aan? Waar willen jullie het over hebben?

Programma. Ontwikkelingen. Kansen. Hoe pak je dat aan? Waar willen jullie het over hebben? ICT en Vastgoed Programma Ontwikkelingen Kansen Hoe pak je dat aan? Waar willen jullie het over hebben? Wie ben ik? Loopbaan IT biedt vastgoedbedrijven concurrentievoordelen RealEstateIT helpt deze voordelen

Nadere informatie

INTEGRALE PLANNING & CONTROL VOOR DE OVERHEID

INTEGRALE PLANNING & CONTROL VOOR DE OVERHEID INTEGRALE PLANNING & CONTROL VOOR DE OVERHEID Public Insights & Innovations 2018 Onderwerpen Iets over integrale planning & control Hoe ziet dat eruit bij een gemeente? Wat voor tools bieden uitkomst?

Nadere informatie

KOVON THEMACONGRES. 20 november 2014

KOVON THEMACONGRES. 20 november 2014 KOVON THEMACONGRES 20 november 2014 Aanleidingen voor de oprichting van KOVON in 2003 Objectivering van kwaliteit Zuiver berekenen van uurloon en kosten Toepassen van automatisering Wat is KOVON? KOVON

Nadere informatie

Nationale Controllersdag 2016 9 juni 2016. Financial Control Framework Van data naar rapportage

Nationale Controllersdag 2016 9 juni 2016. Financial Control Framework Van data naar rapportage Nationale Controllersdag 2016 9 juni 2016 Financial Control Framework Van data naar rapportage Inhoudsopgave Even voorstellen Doel van de workshop Positie van Finance & Control Inrichting van management

Nadere informatie

14 en 15 februari 2018

14 en 15 februari 2018 Levende Cijfers en Academie voor Cultuurmanagement Basiscursus 2 daagse Opleiding 14 en 15 februari 2018 Cijfers zijn voor mij gaan leven. Ik zie mijn bedrijf nu echt beter. Meer controle over de financiën

Nadere informatie

Webinar:..en nu de aandacht op de financiële toekomst

Webinar:..en nu de aandacht op de financiële toekomst Webinar:..en nu de aandacht op de financiële toekomst Live vanuit: Reeuwijk 11 juni 2018 Even kennismaken Rob Latten DeVerandermotOR.nl info@deverandermotor.nl 06 1024 66 60 Liza Arends OR-Ondersteuning.nl

Nadere informatie

Credit Management en Excel

Credit Management en Excel Credit Management en Excel Debiteurenbeheer of het opstellen van debiteuren rapportages, het zijn terugkerende werkzaamheden op iedere creditmanagement afdeling. Werkzaamheden die lang niet altijd goed

Nadere informatie

De uitdagingen rondom zorgvastgoed. Bestuursvergadering 14 juni 2012 (inclusief aanvullingen)

De uitdagingen rondom zorgvastgoed. Bestuursvergadering 14 juni 2012 (inclusief aanvullingen) De uitdagingen rondom zorgvastgoed Bestuursvergadering 14 juni 2012 (inclusief aanvullingen) De elementen van de uitdaging Bekostiging: Normatieve huisverstingscomponent Scheiden wonen en zorg Strategie:

Nadere informatie

Compliance: is dat de bedoeling? Workshop: Van controle naar vertrouwen

Compliance: is dat de bedoeling? Workshop: Van controle naar vertrouwen Compliance: is dat de bedoeling? Workshop: Van controle naar vertrouwen Compliance de theorie Compliance is het zodanig inrichten van de structuur, systemen en cultuur van een zorgorganisatie dat wordt

Nadere informatie

Financieel Management voor semiprofs Workshop over financieel management in de praktijk

Financieel Management voor semiprofs Workshop over financieel management in de praktijk Inleiding Programma Aanmelden Route Financieel Management voor semiprofs Workshop over financieel management in de praktijk Deze workshop is een vervolg op de door FHI in samenwerking met Planning Company

Nadere informatie

De concerncontroller als navigator van een wendbare gemeentelijke organisatie Mario Halfhide en Roy Mierop

De concerncontroller als navigator van een wendbare gemeentelijke organisatie Mario Halfhide en Roy Mierop De concerncontroller als navigator van een wendbare gemeentelijke organisatie Mario Halfhide en Roy Mierop Seminar Concerncontrol binnen de gemeente 2018 15 maart 2018 een organisatie die zich rond maatschappelijke

Nadere informatie

Welke keuzes maakt u op weg naar een duurzaam maatschappelijk bedrijfsmodel?

Welke keuzes maakt u op weg naar een duurzaam maatschappelijk bedrijfsmodel? Welke keuzes maakt u op weg naar een duurzaam maatschappelijk bedrijfsmodel? Inleiding Duurzaam - Maatschappelijk - Bedrijfsmodel Strategische sturing gericht op gezond bedrijfsmodel Lange termijn financieel

Nadere informatie

BluefieldFinance Samenvatting Quickscan Administratieve Processen Light Version

BluefieldFinance Samenvatting Quickscan Administratieve Processen Light Version BluefieldFinance Samenvatting Quickscan Administratieve Processen Light Version Introductie Quickscan De financiële organisatie moet, net zo als alle andere ondersteunende diensten, volledig gericht zijn

Nadere informatie

Financiële Informatie Behoefte (FIB)

Financiële Informatie Behoefte (FIB) IBM BusinessConnect A New Era of Thinking Financiële Informatie Behoefte (FIB) Magda van der Voet, Treasurer Jan de Vries, Manager Treasury 1 2016 IBM Corporation Carante Groep Algemeen Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Business control is een vernieuwde tak van sport

Business control is een vernieuwde tak van sport Business control is een vernieuwde tak van sport Are you in or out? 26 september 2017 Wat stellen cijfers voor in 3 stappen Robert Weij Folkert-Jan Slagter 44 11 0,3 2 6 14.500 7 250 2 15 2? 20 9 44

Nadere informatie

Wendbaar organisatiemodel essentieel in de transitie!

Wendbaar organisatiemodel essentieel in de transitie! Wendbaar organisatiemodel essentieel in de transitie! Sectordag VVT 20 november 2014 Learn, share & innovate PwC 1 Agenda 1. Introductie 2. Waarom is wendbaarheid essentieel? De voordelen voor uw zorgorganisatie

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Interim (Project) Controller WO BE RC

Curriculum Vitae. Interim (Project) Controller WO BE RC Curriculum Vitae Interim (Project) Controller WO BE RC Delfin Finance Contactpersoon: Mark Simons Telefoonnummer: 06-52376775 E- mail: m.simons@delfin.eu Algemeen Kandidaatnummer K164 Aantal jaren ervaring

Nadere informatie

Monitor Sociaal Domein

Monitor Sociaal Domein Monitor Sociaal Domein Elke gemeente heeft of krijgt een Monitor Sociaal Domein Hoe staan we er voor binnen het Sociaal Domein? Waarom stijgen de zorgkosten zo hard en hoe krijgen we hier grip op? In welke

Nadere informatie

IN CONTROL STATEMENT IN HET ONDERWIJS

IN CONTROL STATEMENT IN HET ONDERWIJS IN CONTROL STATEMENT IN HET ONDERWIJS OVER GOVERS ONDERWIJS ACCOUNTANTS OVER GOVERS ONDERWIJS ACCOUNTANTS Ruim 25 jaar ervaring in de controle en advisering van onderwijsinstellingen Sinds 1 juli 2013

Nadere informatie

RNHB Financial controller augustus 2018

RNHB Financial controller augustus 2018 RNHB Financial controller augustus 2018 Financial controller Wat ga je doen? Vanuit greenfield setting vertalen van de strategie naar financial control activiteiten Verantwoordelijk voor het opzetten van

Nadere informatie

ISO norm voor milieumanagement

ISO norm voor milieumanagement ISO 14001- norm voor milieumanagement 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. ISO 14001 4. Advies diensten 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding 9. Onderhoudstrajecten

Nadere informatie

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB 5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB VIJF GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Veranderingen in de markt 3 De vijf

Nadere informatie

ISO Asset Management

ISO Asset Management ISO 55001 Asset Management 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. ISO 55001 4. Advies diensten 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding 9. Onderhoud 10. Contactgegevens

Nadere informatie

Meerjaren projectplan Commissie MKB

Meerjaren projectplan Commissie MKB Meerjaren projectplan Commissie MKB Maart 2017 1 Digitalisering biedt kansen Digitalisering en robotisering zijn niet nieuw, maar de omvang en snelheid nemen in rap tempo toe. ERP-systemen en dashboarding

Nadere informatie

Hoofd financiën en leerlingenadministratie

Hoofd financiën en leerlingenadministratie Hoofd financiën en leerlingenadministratie Elde College, standplaats locatie Schijndel Het Hoofd financiën en leerlingenadministratie coördineert en verricht werkzaamheden binnen de financiële en de leerlingenadministratie

Nadere informatie

Bijeenkomst cliëntenraden Verpleging & Verzorging. 13 juli 2018 Nieuwegein, 17 juli 2018 Zwolle

Bijeenkomst cliëntenraden Verpleging & Verzorging. 13 juli 2018 Nieuwegein, 17 juli 2018 Zwolle Bijeenkomst cliëntenraden Verpleging & Verzorging 13 juli 2018 Nieuwegein, 17 juli 2018 Zwolle Programma Welkom Kwaliteitskader verpleeghuiszorg Zorginkoop 2019 in relatie tot kwaliteitskader verpleeghuiszorg

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Magentazorg

FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Magentazorg FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER Algemeen Organisatie: Stichting Magentazorg Organisatorische eenheid: raad van bestuur Opsteller functiebeschrijving: adviseur P&O Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015

Nadere informatie

Financieel Controller en Administrateur bij hulporganisatie.

Financieel Controller en Administrateur bij hulporganisatie. Vastenaktie Nederland Financieel Controller en Administrateur bij hulporganisatie. Wie zijn wij: De stichting Vastenaktie Nederland is een R.-K. hulporganisatie die in Nederland geld werft, met name in

Nadere informatie

ASSET MANAGEMENT KEN DE RISICO S, DAN IS ALLES BEHEERSBAAR

ASSET MANAGEMENT KEN DE RISICO S, DAN IS ALLES BEHEERSBAAR ASSET MANAGEMENT KEN DE RISICO S, DAN IS ALLES BEHEERSBAAR Jan A. Kamphuis Voorzitter NVDO Sectie Food, Beverages & Farma / Partner Traduco B.V. Food Event 2015 De Verkadefabriek, Den Bosch 03 december

Nadere informatie

LEERGANG STRATEGISCH HRM EN FINANCIEEL LEIDERSCHAP

LEERGANG STRATEGISCH HRM EN FINANCIEEL LEIDERSCHAP VERGROOT DE REIKWIJDTE VAN JE SCHOOL VERDIEP JE LEIDERSCHAP LEERGANG STRATEGISCH HRM EN FINANCIEEL LEIDERSCHAP VOOR SCHOOLLEIDERS EN MIDDENMANAGERS IN HET ONDERWIJS VOORJAAR 2018 WWW.NSO-CNA.NL LEERGANG

Nadere informatie

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE.

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE. BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE. 1 De rondetafel sessies vind ik echt een toegevoegde waarde hebben Rondetafels geven toch de meeste interactie en diepgang Het was een goede bijeenkomst waar ik

Nadere informatie

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Profielschets Manager Financiën Omnivera GWZ ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Adviseurs ERLY: drs. Lilian Vos Telefoonnummer: 035 543 00 88 Omnivera GWZ Omnivera

Nadere informatie

Lean Healthcare met Fundum Zorg op maat, efficiënt verzorgd. Maandag 7 juni 2010 Dirk-Jan Visser, manager I&A Freek Erens, Adapcare

Lean Healthcare met Fundum Zorg op maat, efficiënt verzorgd. Maandag 7 juni 2010 Dirk-Jan Visser, manager I&A Freek Erens, Adapcare Lean Healthcare met Fundum Zorg op maat, efficiënt verzorgd Maandag 7 juni 2010 Dirk-Jan Visser, manager I&A Freek Erens, Adapcare Agenda 1. Voorstellen van Opella 2. Lean Healthcare: visie en strategie

Nadere informatie

Onderzoeksbureau GBNED Twitter #ictacc

Onderzoeksbureau GBNED Twitter #ictacc Corporate Performance Management () Op basis van rapport Markanalyse 2014 Door Gerard Bottemanne, GBNED Datum 22 mei 2014 Wie maakt al gebruik van Corporate Performance Management? Welke functies vallen

Nadere informatie

FINANCIEEL BELEID: DE ONDERNEMINGSRAAD EN DE EIGEN CIJFERS

FINANCIEEL BELEID: DE ONDERNEMINGSRAAD EN DE EIGEN CIJFERS FINANCIEEL BELEID: DE ONDERNEMINGSRAAD EN DE EIGEN CIJFERS Tweedaagse Open Inschrijvingscursus Financieel Beleid in de VVT sector data 6 en 7 juni 2017 12 en 13 september 2017 locatie Hampshire Hotel Mooi

Nadere informatie

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software 4orange, 2014 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Hoe kunnen de juiste keuzes voor marketing software gemaakt worden? In

Nadere informatie

HODES "SNELLER, MAKKELIJKER EN KOSTENBESPAREND"

HODES SNELLER, MAKKELIJKER EN KOSTENBESPAREND HODES "SNELLER, MAKKELIJKER EN KOSTENBESPAREND" INHOUDSOPGAVE HET JUISTE GEREEDSCHAP DE UITDAGINGEN 3 5 IMPLEMENTATIE 7 11 OVER AFAS 2 HODES DE UITDAGINGEN Controller Carlien Smit van Hodes Huisvesting

Nadere informatie

Achtergrond Informatieprotocol Stichting Bram Ridderkerk

Achtergrond Informatieprotocol Stichting Bram Ridderkerk Informatieprotocol Achtergrond Informatieprotocol Stichting Bram Ridderkerk De Zorgbrede Governancecode 2010 bepaalt dat de informatievoorziening van de Raad van Toezicht wordt vastgelegd in een Informatieprotocol.

Nadere informatie

HET BLOEMMODEL. Peter van Leeuwen Directeur Instellingen ING Mid Corporates

HET BLOEMMODEL. Peter van Leeuwen Directeur Instellingen ING Mid Corporates HET BLOEMMODEL Peter van Leeuwen Directeur Instellingen Mid Corporates MID CORPORATES Doelgroep Bedrijven met omzet > 5 en < 250 miljoen of > 50 werknemers Instellingen uit gezondheidszorg of Public Sector

Nadere informatie

6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN

6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN 6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN INLEIDING Het Nieuwe Werken is in de afgelopen jaren op vele plekken geïntroduceerd om slimmer om te gaan met de beschikbare middelen binnen organisaties

Nadere informatie

Afdeling : Planning & Control Organisatie : Thuisvester Functie : Medewerker Planning & Control Datum : augustus 2014

Afdeling : Planning & Control Organisatie : Thuisvester Functie : Medewerker Planning & Control Datum : augustus 2014 FUNCTIEDOCUMENT CONTEXT De afdeling Planning & Control richt zich op de effectieve en efficiënte uitvoering van planning & controlcyclus governance, financiering & treasury en risicomanagement. De medewerker

Nadere informatie

Achtergrond informatie Riskchanger software en content. Methoden voor uitvoer

Achtergrond informatie Riskchanger software en content. Methoden voor uitvoer Achtergrond informatie Riskchanger software en content. Methoden voor uitvoer EIGENAARSCHAP STIMULEREN In de missie van de inspectie staat het schoolbestuur is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het

Nadere informatie

Informatievoorziening is een puzzel. Informatievoorziening in de langdurige zorg

Informatievoorziening is een puzzel. Informatievoorziening in de langdurige zorg Informatievoorziening is een puzzel Informatievoorziening in de langdurige zorg Den Spreker Haag Plaats 25 juni 2013 datum Even voorstellen Werk Principal Consultant bij Ciber Opdracht Informatie Architect

Nadere informatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie DIENST Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie Advies over en ondersteuning bij het initieel inrichten/optimaliseren

Nadere informatie

FINANCIEEL BELEID: DE ONDERNEMINGSRAAD EN DE EIGEN CIJFERS

FINANCIEEL BELEID: DE ONDERNEMINGSRAAD EN DE EIGEN CIJFERS FINANCIEEL BELEID: DE ONDERNEMINGSRAAD EN DE EIGEN CIJFERS Tweedaagse Open Inschrijvingscursus Financieel Beleid in de Gehandicaptenzorg data 13 en 14 juni 2017 19 en 20 september 2017 locatie Hampshire

Nadere informatie

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van een of

Nadere informatie

Masterclass IT Savvy. Impact van trends

Masterclass IT Savvy. Impact van trends Masterclass IT Savvy Impact van trends Regelmatig komen onderzoeksbureaus zoals Gartner en McKinsey met rapporten waarin nieuwe trends worden aangekondigd. Belangrijke vraag, en niet eenvoudig te beantwoorden,

Nadere informatie

Inhoud. 1. Even voorstellen. 2. Doel van deze sessie. 3. Veranderende omgeving bij de Nationale Politie. 4. Nationale Politie. 5. Portfoliomanagement

Inhoud. 1. Even voorstellen. 2. Doel van deze sessie. 3. Veranderende omgeving bij de Nationale Politie. 4. Nationale Politie. 5. Portfoliomanagement Inhoud 1. Even voorstellen 2. Doel van deze sessie 3. Veranderende omgeving bij de Nationale Politie 4. Nationale Politie 5. Portfoliomanagement 6. Sturen op resultaat effectmeting 7. Next Practices? 8.

Nadere informatie

Een complete oplossing voor uw CRM-vraagstuk!

Een complete oplossing voor uw CRM-vraagstuk! Een complete oplossing voor uw CRM-vraagstuk! Alles wat u moet weten om te gaan groeien met CRM. 1. Inleiding: Wat is CRM 2. Efficiëntie & productiviteit 3. Effectiviteit & CRM strategie 4. Managementinformatie

Nadere informatie

Financiële Planning & Forecasting Rutger den Ouden Controller Pon Automotive Products & Services

Financiële Planning & Forecasting Rutger den Ouden Controller Pon Automotive Products & Services 1 24 mei 2011 IBM Finance Forum 2011 Financiële Planning & Forecasting Rutger den Ouden Controller Automotive Products & Services 2 Agenda Welkom in de wereld van Logistiek & Services Organisatie & TM1

Nadere informatie

RiskCongres PublicValues Donderdag 6 april 2017 Venue New Babylon, Den Haag Thema: Risicomanagement in de publieke sector: De paarse krokodil? Het gaat om wat je niet ziet! www.riskcongrespublicvalues.nl

Nadere informatie

FINANCIEEL BELEID DE ONDERNEMINGSRAAD EN DE EIGEN CIJFERS

FINANCIEEL BELEID DE ONDERNEMINGSRAAD EN DE EIGEN CIJFERS FINANCIEEL BELEID DE ONDERNEMINGSRAAD EN DE EIGEN CIJFERS Tweedaagse Open Inschrijvingscursus Financieel Beleid in de Gehandicaptenzorg data 21 en 22 juni 2012 2 en 3 juli 2012 11 en 12 september 2012

Nadere informatie

Servicedesking! Hot or Not? Egbert van der Steege MSc

Servicedesking! Hot or Not? Egbert van der Steege MSc Servicedesking! Hot or Not? Egbert van der Steege MSc FACTO CONGRES 2013 Servicedesking! Hot or Not? 11 juni 2013 BENT U TEVREDEN OVER DE PERFORMANCE VAN UW (FACILITAIRE) SERVICEDESK? DRAAGT UW (FACILITAIRE)

Nadere informatie

Strong Controllership

Strong Controllership Strong Controllership Als ik gemekker wil, koop ik wel een geit Hoe verandert onze functie? Welke competenties zijn er nodig op ons vakgebied gezien de veranderende context? Wat betekent dit voor de inrichting

Nadere informatie

Het sturend niveau: onderlinge afstemming en jaarplannen Een whitepaper van The Lifecycle Company

Het sturend niveau: onderlinge afstemming en jaarplannen Een whitepaper van The Lifecycle Company Het sturend niveau: onderlinge afstemming en jaarplannen Een whitepaper van The Lifecycle Company Met dit whitepaper lichten we de sturende processen uit het BiSL-model nader toe en laten we zien hoe jaarplannen

Nadere informatie

ConQuaestor Summer Game Week

ConQuaestor Summer Game Week ConQuaestor Summer Game Week Glue It: lean management bij productiebedrijven Alles moet snel én alles moet goed. U heeft te maken met (toenemende) eisen en wensen van klanten op het gebied van kwaliteit,

Nadere informatie

Scenario Advies Cloud biedt een vertrouwde omgeving met verbeterde mogelijkheden.

Scenario Advies Cloud biedt een vertrouwde omgeving met verbeterde mogelijkheden. BUSINESS CASE Waar Partners: Scenario Advies Cloud biedt een vertrouwde omgeving met verbeterde mogelijkheden. Waar Partners is een allround financieel dienstverlener, gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht.

Nadere informatie

ISO norm gericht op medische hulpmiddelen

ISO norm gericht op medische hulpmiddelen ISO 13485 norm gericht op medische hulpmiddelen 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. ISO 13485 4. Advies diensten 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding 9. Onderhoudstrajecten

Nadere informatie

VASTGOEDFINANCIERING IN DE ZORG

VASTGOEDFINANCIERING IN DE ZORG VASTGOEDFINANCIERING IN DE ZORG PIM DIEPSTRATEN Doorn, 1 december 2015 AGENDA 1 Financieringsstrategie zorginstelling 2 Huidige financiers en het WFZ 3 Perspectief investeerder op de zorgmarkt 4 Alternatieve

Nadere informatie

Functieprofiel: Controller Functiecode: 0304

Functieprofiel: Controller Functiecode: 0304 Functieprofiel: Controller Functiecode: 0304 Doel Bijdragen aan de formulering van het strategische en tactische (financieel-)economische beleid van de instelling of onderdelen daarvan, alsmede vorm en

Nadere informatie

WITTENBERGZORG JAARPLAN 2014. Haaften, december 2013

WITTENBERGZORG JAARPLAN 2014. Haaften, december 2013 WITTENBERGZORG JAARPLAN 2014 Haaften, december 2013 1 Schematische Uitwerking doelen per onderdeel 1. Leiderschap Doel Activiteit Prestatie Indicator Verantwoordelijke Tijdsbestek/ Levering van Direct

Nadere informatie

Van Training naar Transitie. Kennismarkt, 18 november 2013

Van Training naar Transitie. Kennismarkt, 18 november 2013 Van Training naar Transitie Kennismarkt, 18 november 2013 Programma Over Estinea Wmo-programma Trainingsprogramma Estinea Achterhoek en Twente 900 cliënten 800 medewerkers 300 vrijwilligers 70 locaties

Nadere informatie

Thema 2: aanschaf en gebruik van e-healthtoepassingen

Thema 2: aanschaf en gebruik van e-healthtoepassingen Checklist verantwoord e-health inzetten op basis van proefbezoeken Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd Auteurs: Maartje van Hees (ExceptionAll) en Foppe Rauwerda (Beeldzorgadvies) Versie 1.0, 3 juli 2018

Nadere informatie

Terug naar de bedoeling met ISO 9001:2015

Terug naar de bedoeling met ISO 9001:2015 Walvis ConsultingGroep Brengt kwaliteit tot leven Voor kwaliteit van mens en organisatie Terug naar de bedoeling met ISO 9001:2015 Ronald Zwart Vennoot, senior consultant en auditor ronald.zwart@walviscg.nl

Nadere informatie

Primavera bij ProRail. Integraal projectmanagement meer dan 1200 projecten op de rails 10 september 2013

Primavera bij ProRail. Integraal projectmanagement meer dan 1200 projecten op de rails 10 september 2013 Primavera bij ProRail Integraal projectmanagement meer dan 1200 projecten op de rails 10 september 2013 Martin Zoontjens, Business Information Manager ProRail Projecten 2 Agenda Introductie ProRail De

Nadere informatie

KENNISSESSIE. How Shared Service Centers (SSC) can use Big Data

KENNISSESSIE. How Shared Service Centers (SSC) can use Big Data KENNISSESSIE How Shared Service Centers (SSC) can use Big Data 27 September 2018 How Shared Service Centers (SSC) can use Big Data Traditioneel wordt een SSC gezien als een afdeling die zich hoofdzakelijk

Nadere informatie

Gezocht: Krachtige Stafmedewerker Financiën

Gezocht: Krachtige Stafmedewerker Financiën Gezocht: Krachtige Stafmedewerker Financiën Voel jij je aangetrokken tot de dynamische ontwikkelingen binnen Primair Onderwijs? Ben jij de krachtige, financiële duizendpoot die behalve het opstellen van

Nadere informatie

Examenprogramma management en organisatie vwo

Examenprogramma management en organisatie vwo Examenprogramma management en organisatie vwo Het eindexamen Het eindexamen bestaat uit het centraal examen en het schoolexamen. Het examenprogramma bestaat uit de volgende domeinen: Domein A Vaardigheden

Nadere informatie

Praktijkplatform 3D en Gemeentefinanciën. Kwaliteits- en budgetsturing 3D s

Praktijkplatform 3D en Gemeentefinanciën. Kwaliteits- en budgetsturing 3D s Praktijkplatform 3D en Gemeentefinanciën Kwaliteits- en budgetsturing 3D s De decentralisaties vragen sturing op kwaliteit en budget Aanleiding De decentralisaties (Jeugdzorg, delen van de AWBZ en Participatiewet)

Nadere informatie

Een essay over de nieuwe beleidscyclus voor de Gemeente Nuth.

Een essay over de nieuwe beleidscyclus voor de Gemeente Nuth. Eind maart 2014. Eind maart 2014: de uitslag van de gemeenteraad is bekend; de samenstelling van de raad staat in de krant, de omvang van de fracties staat vast en wie met wie wil samenwerken is ook geen

Nadere informatie

Visie op besturen en toezicht houden

Visie op besturen en toezicht houden Visie op besturen en toezicht houden Vastgesteld door directeur-bestuurder en raad van commissarissen op 14 februari 2018 Inleiding De nieuwe woningwet die op 1 juli 2015 in werking is getreden en de nieuwe

Nadere informatie

In de volgende sheets geven we de achtergrond informatie over Riskchanger software en content. Methoden voor uitvoer

In de volgende sheets geven we de achtergrond informatie over Riskchanger software en content. Methoden voor uitvoer In de volgende sheets geven we de achtergrond informatie over Riskchanger software en content. Methoden voor uitvoer Riskchanger is software met content voor het onderwijs. Onze software is SAAS, Cloud,

Nadere informatie

Financieel Statuut 2015 Status: Definitief

Financieel Statuut 2015 Status: Definitief Financieel Statuut 2015 Status: Definitief 20151230 Financieel statuut 2015 definitief.doc 2 Inhoudsopgave 1. Waarom een financieel statuut... 4 1.1 Uitgangspunten... 4 1.2 Instrumenten... 4 1.3 Relatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 489473 Datum : 10 oktober 2017 Programma : Alle Blad : 1 van 6 Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg

Nadere informatie

Significante groei en sterk vertrouwen

Significante groei en sterk vertrouwen Significante groei en sterk vertrouwen Administratie- en accountantskantoren, aangesloten bij NOAB en Fiscount, laten significante groei in omzet en resultaat zien. Tevens groei in personeel. Kortom er

Nadere informatie

ZORGELOOS ZORG VERLENEN

ZORGELOOS ZORG VERLENEN Wij zijn InoCare InoCare is een dynamische onderneming die zich sinds 2014 profileert binnen de zorgsector. Wij leveren stabiliteit en zekerheid aan zorgorganisaties én aan zorgverleners. Samen met onze

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF Inleiding De raad van toezicht van Laverhof heeft de wettelijke taak toezicht te houden op de besturing door de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken binnen Laverhof

Nadere informatie

PROFIEL @ SENIOR BUSINESS CONTROLLER ADRZ

PROFIEL @ SENIOR BUSINESS CONTROLLER ADRZ PROFIEL @ SENIOR BUSINESS CONTROLLER ADRZ 6 februari 2015 voor meer info over de functie: werving.search@leeuwendaal.nl, telefoon (070) 41 42 700 voor sollicitatie: www.leeuwendaal.nl Niets uit dit profiel

Nadere informatie

BPM OD Maturity Model

BPM OD Maturity Model BPM OD Maturity Model VISION PAPER Vanuit de basis op orde naar samenwerken in de keten BPM Consult presenteert u 8 groeifasen richting succes voor uw omgevingsdienst Volwassenheid Omgevingsdienst Hoe

Nadere informatie

ISO norm voor Zorg en Welzijn

ISO norm voor Zorg en Welzijn ISO 15224- norm voor Zorg en Welzijn 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. ISO 15224 4. Advies diensten 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding 9. Onderhoud 10. Contactgegevens

Nadere informatie

Samen ondernemen, samen waarde creëren. Introductie

Samen ondernemen, samen waarde creëren. Introductie Samen ondernemen, samen waarde creëren Introductie Inhoud Dienstverlening; Werkwijze; Mensen. Dienstverlening (1) Consultancy; Compliance & Controlling; Advisory. Dienstverlening (2) Consultancy Onze consultancy

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 11 maart 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Website maken / teksten aanpassen Gratis

Nadere informatie