R5.0 Deel IV E Werken met Profielen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "R5.0 Deel IV E Werken met Profielen"

Transcriptie

1 R5.0 Deel IV E Werken met Profielen Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding

2 1/21 Deel IV E - Werken met Profielen 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Clixmaster BV. Hoewel de grootst mogelijke zorgvuldigheid is betracht bij het samenstellen van deze handleiding, aanvaardt Clixmaster BV geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die voortvloeit uit enige fout die zou kunnen voorkomen in deze uitgave. Aan dit document kunnen geen rechten worden ontleend.

3 2/21 Overzicht gebruikershandleidingen Clixmaster Studio: Deel I Over Clixmaster Studio Deel II Werken met Clixmaster Studio Deel III Modules van Clixmaster Studio Deel IV A Werken met Epaper Deel IV B Werken met Vacatures Deel IV C Werken met Forum Deel IV D Werken met Blog Deel IV E Werken met Profielen Deel IV F Werken met Uitgebreide Enquête Deel IV G Werken met E-campagne Deel V Beheer in Clixmaster Studio Bijlage I Bijlage II Bijlage III Bijlage IV Wysiwyg editor FTP Variabelen in Clixmaster Studio Video Converter

4 3/21 Inhoudsopgave 1 Inleiding Configuratie van de Profielen module Configureren module Extra velden Configureren module Gebruikers & Profielen Hoe kan ik velden vertalen van Gebruikers & Profielen? Beheren van de module Extra velden Beheren van categorieën Hoe kan ik een categorie toevoegen? Hoe kan ik een categorie bewerken? Hoe verwijder ik een categorie? Beheren van velden binnen een categorie Hoe voeg ik velden toe aan een categorie? Hoe bewerk ik velden van een categorie? Hoe verwijder ik een veld van een categorie? Eigenschappen van een veld bewerken Voorbeeld van beschikbare veldtypes binnen de module Extra velden Beheren van de module Gebruikers & Profielen Beheren van profielgroepen Hoe kan ik een profielgroep toevoegen? Hoe kan ik een profielgroep bewerken? Hoe kan ik een profielgroep verwijderen? Eigenschappen van een profielgroep bewerken Beheren van gebruikers Ik heb een profielgroep, maar hoe verder? Relatie met bestaande componenten Module Intranet/Extranet aanmeldcomponent Module Intranet/Extranet Profiel bewerken component Module Gebruikers & Profielen, importeren gebruikers... 21

5 4/21 1 Inleiding In deze module kunt u lezen hoe u de Profielen module kunt gebruiken om de verschillende eigenschappen van uw bezoekers in kaart te brengen en hoe u deze onschatbare waarde kunt inzetten in de communicatie naar deze bezoekers via de website of andere kanalen (mobiel, , sms, print, etc). Via de Profielen module wordt een anonieme website bezoeker een levend profiel van wie u heel veel komt te weten. In dit deel van de handleiding leest u hoe u de Profielen module kunt inrichten en onderhouden. Feitelijk bestaat de Profielen module uit twee componenten die onlosmakelijk met elkaar zijn verweven. De ene component is de module Gebruikers & Profielen, de andere component is de module Extra velden. Opmerking: Ten behoeve van de leesbaarheid worden de volgende aanduidingen gehanteerd in het vervolg van de handleiding: Clixmaster Studio wordt kortweg aangeduid met Clixmaster.

6 5/21 2 Configuratie van de Profielen module Zoals eerder gezegd bestaat de Profielen module feitelijk uit een gedeelte waar dynamisch extra velden aan een profiel kunnen worden toegevoegd. Zo kunt u bijvoorbeeld Kleur ogen toevoegen of Favoriete sport, etc. Als u over de Profielen module beschikt zal het u opvallen dat de reeds bekende module Gebruikers is veranderd in de module Gebruikers & Profielen. Bovendien zal u opvallen dat deze module nu is uitgebreid met Profielgroepen en dat bij de module Gebruikers een extra filter is gekomen: Onbekende gebruikers. In dit hoofdstuk kunt u lezen hoe u deze module onderdelen kunt configureren. Profielen module niet geactiveerd Profielen module geactiveerd 2.1 Configureren module Extra velden Clixmaster Studio beschikt over vele voorgedefinieerde datatypes (lijstjes, keuzelijsten, tekstvelden, etc.). Als u een veld aan een profiel toevoegt, kiest u altijd een op basis van deze beschikbare datatypes. In tegenstelling tot de meeste andere modules binnen Clixmaster Studio hoeft u voor deze module dus niets te configureren bij de instellingen van deze module. Zelfs de optie om velden te vertalen is hier niet beschikbaar. Tip Mocht u een datatype willen selecteren datn niet standaard beschikbaar is, dan kan uw leverancier deze voor u aanmaken.

7 6/ Configureren module Gebruikers & Profielen Mocht u de Profielen module naderhand hebben aangeschaft, dan zal het u niet zijn ontgaan dat de module Beveiliging is opgegaan in de module Gebruikers & Profielen. Voor u gebruik gaat maken van de module Gebruikers & Profielen, dient u deze te configureren. Om de module te configureren gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Beheer. 2. Klik op de module Modules. 3. Klik op Systeemmodules. Er verschijnt een overzicht van de beschikbare systeemmodules. 4. Klik in dit overzicht met de rechter muisknop op de module Gebruikers & Profielen. 5. Selecteer de actie Configureren. Het dialoogvenster Module configureren verschijnt. 6. Vul de eigenschappen van het dialoogvenster: User import artikel Clixmaster Studio genereert een verwerkingsverslag van de importactie en zal dit versturen naar het adres van de gebruiker die de import heeft gestart. Het adres is afkomstig uit het profiel van de gebruiker. Standaard is dit verwerkingsverslag opgesteld in het Engels. Indien u een ander artikel wenst te versturen, kunt u hier een artikel selecteren. Tijdspanne inlogpogingen (minuten) Dit is het aantal minuten, waarbinnen het maximum aantal inlogpogingen geprobeerd mag worden, alvorens de bewuste account wordt geblokkeerd. Maximum aantal inlogpogingen 7. Klik op Voltooien om de configuratie op te slaan. Dit is het aantal pogingen dat een gebruiker mag proberen als een verkeerde combinatie van gebruikersaccount en wachtwoord is ingevoerd, alvorens het bewuste account wordt geblokkeerd. De Profielen module kan gebruikmaken van de extra gedefineerde velden die beschikbaar zijn gesteld in de module Extra velden. De module Extra velden bevat een scala aan voorgedefinieerde velden die u kunt inzetten om het profiel van uw bezoekers in kaart te brengen. In het volgende hoofdstuk kunt u meer lezen over de module Extra velden.

8 7/ Hoe kan ik velden vertalen van Gebruikers & Profielen? De Profielen module biedt de mogelijkheid diverse eigenschappen naar eigen wens aan te passen. Om bij de eigenschappen van de profiel module te komen, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Beheer. 2. Klik op de module Modules. 3. Klik op Systeemmodules. Er verschijnt een overzicht van de beschikbare systeemmodules. 4. Klik in dit overzicht met de rechter muisknop op de module Gebruikers & Profielen. 5. Selecteer de actie Vertalen. Het dialoogvenster Module vertalen verschijnt. 6. In dit dialoogvenster kunt u de vertalingen van de informatievelden inregelen. 7. Klik in de lijst van beschikbare informatievelden op de regel die u wenst te vertalen, waarbij u de lijst kunt laten scrollen met de scrollbalken. 8. Klik op de knop Bewerken om de huidige vertaling van de oorspronkelijke tekst aan te passen. Het dialoogvenster Vertaling bewerken verschijnt. 9. Klik in het veld Vertaling om de gewenste vertaling van de oorspronkelijke tekst aan te passen 10. Klik op Voltooien om de gewenste vertaling op te slaan en terug te keren naar het overzicht. 11. Herhaal de stappen vanaf punt 7 om meerdere vertalingen door te voeren. 12. Klik vervolgens nogmaals op Voltooien om de module vertalen af te sluiten.

9 8/21 3 Beheren van de module Extra velden Clixmaster Studio biedt u met de module Extra velden de mogelijkheid de profielen van uw bezoekers uit te breiden met een aantal extra gegevensvelden. Deze gegevensvelden kunnen gevuld worden door de gevraagde informatie via formulieren en dergelijke te vergaren (ook wel genoemd Expliciet profielbeheer), maar ook op basis van het surf- en klikgedrag van de bezoekers aan uw website (ook wel genoemd Impliciet profielbeheer). Als uw bezoekers geen informatie tegenkomen die aansluit bij hun interesses, zullen ze uw website weer verlaten. Personalisatie maakt het mogelijk om materiaal te koppelen aan specifieke doelgroepen. Wanneer deze bezoekers een website bezoeken waarvan de personalisatiefunctionaliteit is ingeschakeld, kan de inhoud van de site dynamisch aangepast aan interesses van de bezoeker. Met behulp van Clixmaster Studio kunt u een rechtstreekse koppeling tot stand brengen tussen inhoud en bezoekersprofielen en bezoekers materiaal tonen dat met hun profiel overeenkomt. U kunt niet alleen gebruikmaken van bezoekersprofielinformatie, maar ook uw webmateriaal verrijken op basis van metagegevens. Met behulp van metagegevens kunt u uw bezoekers indelen in categorieën en waarde toevoegen aan marketingmateriaal, zodat de inhoud die de bezoekers zien, overeenkomt met hun profielinformatie. Met de module Extra velden bent u in staat aan bestaande profielen extra categorieën toe te voegen met een aantal gespecificeerde velden, waarbij u zelf kunt aangeven hoe deze velden gevuld moeten worden. In de volgende paragrafen wordt uiteen gezet hoe u de profielen kunt voorzien van deze categorieën en velden.

10 9/ Beheren van categorieën Clixmaster Studio biedt de mogelijkheid om de eigenschappen van diverse modules van Clixmaster Studio uit te breiden met extra velden. Deze extra velden kunt u zelf aanmaken op basis van een aantal beschikbare velddefinities. Met de beschikbare velddefinities bent u in staat zelf een veld te definiëren. Wanneer u deze extra velden toevoegt aan de module Gebruiker, ziet u deze extra velden niet alleen terug bij de dialoogvensters van het gebruikersprofiel, maar tevens bij de dialoogvensters van de aanverwante module Intranet/Extranet Hoe kan ik een categorie toevoegen? De module Extra velden stelt u in staat aan een of meerdere moduleprofielen categorieën toe te voegen. Elke categorie is een nieuw venster in de profieleigenschappen van de geselecteerde moduleprofielgroep. U kunt bijvoorbeeld velden toevoegen aan een gebruikersprofiel, maar ook aan een gebruikersgroepprofiel. In het volgende voorbeeld laten wij zien hoe u een categorie toevoegt aan de moduleprofielgroep Gebruiker. Om een categorie toe te voegen aan een profielgroep gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Beheer. 2. Klik op de module Extra velden. 3. Klik in de linker kolom met de rechter muisknop op de gewenste moduleprofielgroep. 4. Selecteer in het contextmenu de actie Nieuw en klik vervolgens op Categorie. 5. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster. 6. Vul de velden in het dialoogvenster: Naam* 7. Klik op Voltooien om de categorie op te slaan Hier dient u de naam van de categorie in te vullen. Deze naam komt terug als paragraaf binnen de geselecteerde profielgroep. Voorbeeld: De naam van een profielgroep zou kunnen zijn Adresgegevens

11 10/ Hoe kan ik een categorie bewerken? De module Extra velden stelt u in staat van een of meerdere moduleprofielen categorieën te bewerken. In het volgende voorbeeld laten wij zien hoe u een categorie van de moduleprofielgroep Gebruiker kunt bewerken. Om een categorie te bewerken van een moduleprofielgroep gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Beheer. 2. Klik op de module Extra velden. 3. Open de gewenste profielgroep door op het plusje te klikken voor de profielgroep. 4. Klik met de rechter muisknop op de categorie. (in onderstaand voorbeeld heeft de categorie Adresgegevens) 5. Selecteer in het contextmenu de actie Bewerken. 6. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster. 7. Vul de velden in het dialoogvenster: Naam* 8. Klik op Voltooien om de bewerkingen op te slaan. Hier dient u de naam van de categorie in te vullen. Deze naam komt terug als paragraaf binnen de geselecteerde moduleprofiel. Voorbeeld: De naam van een profielgroep zou kunnen zijn Adresgegevens Hoe verwijder ik een categorie? In het volgende voorbeeld laten wij zien hoe u de categorie Adresgegevens van de moduleprofielgroep Gebruiker kunt verwijderen. Om een categorie te verwijderen van de geselecteerde moduleprofielgroep gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Beheer. 2. Klik op de module Extra velden. 3. Open de gewenste moduleprofielgroep door op het plusje te klikken voor de moduleprofielgroep. 4. Klik met de rechter muisknop op de categorie die u wilt verwijderen. 5. Selecteer in het contextmenu de actie Verwijderen. 6. Er verschijnt een venster waarin bevestiging van uw keuze wordt gevraagd. 7. Klik op OK. 8. Het categorie is verwijderd. Let op: Met het verwijderen van een categorie worden tevens alle velden binnen deze categorie verwijderd. Alle informatie in deze velden zal verloren gaan. Deze actie is onomkeerbaar!!!

12 11/ Beheren van velden binnen een categorie Hoe voeg ik velden toe aan een categorie? De module Extra velden stelt u in staat aan een of meerdere velden toe te voegen aan een categorie binnen een moduleprofielgroep. In het volgende voorbeeld laten wij zien hoe u een veld kunt toevoegen aan de categorie Adresgegevens van de moduleprofielgroep Gebruiker. Om een veld toe te voegen aan de geselecteerde categorie gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Beheer. 2. Klik op de module Extra velden. 3. Open de gewenste moduleprofielgroep door op het plusje te klikken voor de moduleprofielgroep. 4. Klik met de rechter muisknop op de categorie waaraan u een veld wilt toevoegen. 5. Selecteer in het contextmenu de actie Nieuw en klik op de actie Veld. 6. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster. 7. Vul de velden in het dialoogvenster (zie paragraaf 3.2.4) 8. Klik op Voltooien om het nieuwe veld toe te voegen aan de geselecteerde categorie. Let op: De velden van de geselecteerde moduleprofielgroep worden direct naar aanleiding van de bewerkingen toegepast. Dit betekent dat bij verwijderen van velden uit een moduleprofielgroep direct de aanwezige informatie is verdwenen! Hoe bewerk ik velden van een categorie? De module Extra velden stelt u in staat aan een of meerdere velden toe te bewerken van een categorie binnen een moduleprofielgroep. In het volgende voorbeeld laten wij zien hoe u een veld kunt bewerken van de categorie Adresgegevens van de moduleprofielgroep Gebruiker. Om een veld toe te wijzigen van de geselecteerde categorie gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Beheer. 2. Klik op de module Extra velden. 3. Open de gewenste moduleprofielgroep door op het plusje te klikken voor de moduleprofielgroep. 4. Klik met de linker muisknop op de categorie waarvan u een veld wilt bewerken. 5. Klik met de rechter muisknop op het veld dat u wilt bewerken. 6. Selecteer in het contextmenu de actie Bewerken. 7. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster. 8. Vul de velden in het dialoogvenster (zie paragraaf 3.2.4) 9. Klik op Voltooien om de bewerkingen van het veld op te slaan bij de geselecteerde categorie Hoe verwijder ik een veld van een categorie? In het volgende voorbeeld laten wij zien hoe u een veld kunt verwijderen van de categorie Adresgegevens van de moduleprofielgroep Gebruiker. Om een veld te verwijderen van de geselecteerde categorie gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Beheer. 2. Klik op de module Extra velden. 3. Open de gewenste moduleprofielgroep door op het plusje te klikken voor de moduleprofielgroep. 4. Klik met de linker muisknop op de categorie waarvan u een veld wilt bewerken. 5. Klik met de rechter muisknop op het veld dat u wilt verwijderen. 6. Selecteer in het contextmenu de actie Verwijderen. 7. Er verschijnt een venster waarin bevestiging van uw keuze wordt gevraagd. 8. Klik op OK. 9. Het veld is verwijderd. Let op: De velden van de geselecteerde moduleprofielgroep worden direct naar aanleiding van de bewerkingen toegepast. Dit betekent dat bij verwijderen van velden uit een moduleprofielgroep direct de aanwezige informatie is verdwenen! Deze actie is onomkeerbaar!

13 12/ Eigenschappen van een veld bewerken Er wordt bij de beschrijving vanuit gegaan dat u het dialoogvenster met de eigenschappen van een veld op het scherm ziet staan, nadat u zojuist de actie Nieuw of Bewerken hebt geselecteerd in paragraaf of Om de gegevens in het dialoogvenster te bewerken gaat u als volgt te werk: 1. Vul de velden in het dialoogvenster: Naam* Hier kunt u de naam voor het nieuwe veld ingegeven. Voorbeeld: Hier kunt u bijvoorbeeld het veld Postcode toevoegen. Omschrijving Hier kunt de omschrijving ingegeven die kan verschijnen op het moment dat de bezoeker gevraagd wordt in te vullen. Voorbeeld: Hier kunt u bijvoorbeeld uitleggen dat de bezoeker hier de postcode van zijn huidige verblijfplaats dient in te geven. Let op: Deze omschrijving kan tevens aan de frontend van de website worden getoond aan bezoekers in de volgende componenten: Aanmeld-component Profiel bewerken-component Type Hier kunt u het veldtype selecteren dat bij de gewenste informatie past. Door op het pulldownicoon te klikken zal een lijst van de beschikbare veldtypes worden getoond (zie paragraaf voor een veldtype overzicht). Let op: Het is zeer belangrijk het juiste veldtype te selecteren bij het veld om een juiste invulling te waarborgen. Het is bijvoorbeeld niet logisch een veldtype getal te selecteren bij een veld met de naam Organisatie. Deze optie is niet beschikbaar bij het bewerken van een bestaand veld! Bereikfoutmelding Hier kunt u een tekst ingeven die getoond zal worden indien een ongeldige waarde door de bezoeker wordt ingegeven. Voorbeeld: Als iemand een getal invult dat niet tussen de minimaal en maximaal toegestane waardes ligt, wordt deze middels een melding geïnformeerd. Uniek Hier kunt u ingeven of de ingegeven waarde door de gebruiker als een uniek gegeven in de website moet worden behandeld. Voorbeeld: Een abonneenummer kan uniek zijn voor een persoon, een postcode kan echter meerdere malen voorkomen. Verplicht Hier kunt u aangeven of de bezoeker dit veld verplicht moet invullen. Let op: Deze optie is grijs aangevinkt bij velden die reeds verplicht zijn gesteld op dat niveau. Verplicht foutmelding Hier kunt u de tekst ingeven die getoond gaat worden als het veld niet is ingevuld door de bezoeker. Doorzoekbaar Hier kunt u aangeven of de inhoud van dit veld gevonden mag worden bij zoekopdrachten aan de voorkant van de website. 2. Klik op Voltooien om de gegevens van het veld op te slaan.

14 13/21 Let op: De velden van de geselecteerde moduleprofielgroep worden direct naar aanleiding van de bewerkingen toegepast. Dit betekent dat bij verwijderen van velden uit een moduleprofielgroep direct de aanwezige informatie is verdwenen! Voorbeeld van beschikbare veldtypes binnen de module Extra velden Hieronder ziet u een voorbeeld van beschikbare velden met een korte uitleg: Veldtype Beschrijving Publiek bestand Biedt de mogelijkheid een bestand te uploaden dat als openbaar toegankelijk gekenmerkt moet worden beschouwd. Voorbeeld Als voorbeeld kunt u denken aan een pasfoto die door iedereen gezien mag worden. Prive bestand Biedt de mogelijkheid een bestand te uploaden dat als persoonlijk toegankelijk gekenmerkt moet worden beschouwd. Voorbeeld Als voorbeeld kunt u denken aan een CV dat niet door iedereen ingezien mag worden. nl_bijlage nl_datum_(kalenderkeuze) nl_datum_(selectievelden) nl_datum_(tekstvelden) nl_ adres nl_geslacht_man/vrouw_(radiobutton) nl_geslacht_man/vrouw/onbekend_(radiobutton) nl_huisnummer nl_huisnummer_toevoeging nl_selectie_ja/nee_(dropdown) nl_selectie_ja/nee/onbekend_(dropdown) nl_regio nl_getal_reeks_0_t/m_10_(getalselectie) nl_getal_reeks_0_t/m_10_(regelinvoer) nl_tekstregel_15_karakters Biedt de mogelijkheid een bestand te uploaden. Selecteer een datum m.h.v. een kalender. Selecteer een datum middels dropdown voor dag/maand/jaar. Selecteer een datum via tekst invoer. Vul een geldig adres in (invoer wordt gevalideerd). Selecteer een geslacht m.b.v. een radiobutton. Selecteer geslacht of onbekend m.b.v. een radiobutton. Vul een huisnummer in (invoer wordt gevalideerd). Vul een eventuele toevoeging in op het huisnummer. Selecter een optie ja/nee m.b.v. een dropdown. Selecteer een optie ja/nee/onbekend m.b.v. een dropdown. Selecteer een regio m.b.v. een dropdown. Selecteer een getal van 0 t/m 10 m.b.v. een dropdown. Selecteer een getal van 0 t/m 10 m.b.v. handmatige invoer. Vul een tekst in van maximaal 15 karakters.

15 14/21 nl_tekstregel_100_karakters nl_tekstgebied_1000_karakters nl_tekstgebied_99999_karakters nl_telefoonnummer Vul een tekst in van maximaal 100 karakters. Vul een tekstgebied van maximaal 1000 karakters. Vul een teksgebied van maximaal 9999 karakters. Vul een telefoonnummer in (invoer wordt gevalideerd). Dit is slechts een kort overzicht van de beschikbare velden. Tip U kunt velden knippen, kopiëren en plakken van de ene categorie naar de andere.

16 15/21 4 Beheren van de module Gebruikers & Profielen Clixmaster Studio biedt u met de module Gebruikers & profielen niet alleen de mogelijkheid gebruikers in te delen op basis van gebruikersgroepen, maar ook op basis van kenmerken. Bijvoorbeeld: alle mannen of alle vrouwen ouder dan 35 jaar. De kenmerken van de gebruiker kunnen als een vast gegeven worden ingevoerd (=expliciet) of worden vastgesteld op basis van het surf- en klikgedrag van de bezoeker (=impliciet). Profielgroepen zijn realtime. Dat betekent dat als er een man zich aanmeldt op de website, hij direct in de profielgroep alle mannen valt. In de volgende paragrafen wordt uiteen gezet hoe u profielgroepen kunt definiëren en onderhouden. 4.1 Beheren van profielgroepen Hoe kan ik een profielgroep toevoegen? In het volgende voorbeeld laten wij zien hoe u een profielgroep toevoegt. Om een profielgroep toe te voegen gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Beheer. 2. Klik op de module Gebruikers & Profielen. 3. Klik in de linker kolom met de rechter muisknop op de Profielgroepen. 4. Selecteer in het contextmenu de actie Nieuw en klik vervolgens op Profielgroep. 5. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster. 6. Vul de velden in het dialoogvenster (zie paragraaf 4.1.4) 7. Klik op Voltooien om de eigenschappen van de profielgroep op te slaan.

17 16/ Hoe kan ik een profielgroep bewerken? Om een profielgroep te bewerken gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Beheer. 2. Klik op de module Gebruikers & Profielen. 3. Klik in de linker kolom met de rechter muisknop op de Profielgroepen. 4. Selecteer in het contextmenu de actie Bewerken. 5. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster. 6. Vul de velden in het dialoogvenster (zie paragraaf 4.1.4) 7. Klik op Voltooien om de eigenschappen van de profielgroep op te slaan Hoe kan ik een profielgroep verwijderen? Om een profielgroep te bewerken gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Beheer. 2. Klik op de module Gebruikers & Profielen. 3. Open de folder Profielgroepen 4. Klik in de linker kolom met de rechter muisknop op de profielgroep die u wilt verwijderen. 5. Selecteer in het contextmenu de actie Verwijderen. 6. Er verschijnt een venster waarin bevestiging van uw keuze wordt gevraagd. 7. Klik op OK. 8. De profielgroep is verwijderd. Let op: Bij het verwijderen van een profielgroep worden tevens te eventueel toegepaste rechten en beperkingen opgeheven. Dit kan tot gevolg hebben dat ongewenste toegang verleend kan worden tot gevoelige informatie. Het verwijderen van een profielgroep is onomkeerbaar!

18 17/ Eigenschappen van een profielgroep bewerken De profielgroep biedt u zeer geavanceerde mogelijkheden om uw doelgroep(en) te selecteren. U kunt diverse criteria definiëren. In principe wordt een profielgroep uit drie kenmerken samengesteld: Op basis van expliciete gegevens, bijv. Geslacht= Man en Werk= True Op basis van IP-adres Op basis van browsegedrag, bijv. Meer dan 3x een bepaalde pagina bekeken. Er wordt bij de beschrijving vanuit gegaan dat u het dialoogvenster met de eigenschappen van een profielgroep op het scherm ziet staan, nadat u zojuist de actie Nieuw of Bewerken hebt geselecteerd in paragraaf of Om de gegevens in het dialoogvenster te bewerken gaat u als volgt te werk: 1. Vul de velden in het dialoogvenster: Naam* Hier kunt u de naam voor de profielgroep ingegeven. Profielcriteria Veld Hier kunt u met behulp van de pulldownicoon een veld selecteren waarvoor u wilt selecteren. Opmerking: De lijst met velden bevat naast de standaard velden, tevens alle velden uit de module Extra velden. Conditie Hier kunt u met behulp van de pulldownicoon een conditie selecteren uit een lijst. Let op: De lijst van beschikbare condities is afhankelijk van het geselecteerde type veld. = Is gelijk aan <> Is ongelijk aan < Is kleiner dan <= Is kleiner dan of gelijk aan > Is groter dan >= Is groter dan of gelijk aan Bevat Bevat niet Bevat Bevat niet 2. Klik op Volgende. Waarde En/of Hier kunt u de waarde ingeven waar het geselecteerde veld met de geselecteerde conditie aan moet voldoen om aan in de profielgroep te vallen. U kunt de profielgroep criteria uitbreiden en combineren met extra criteria.

19 18/21 3. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster. 4. Vul de velden in het dialoogvenster: Vanaf IP adres T/m IP adres Toevoegen Hier kunt u een start IP-adres van bezoeker ingeven binnen een reeks. Hier kunt u een eind IP-adres van een bezoeker ingeven binnen een reeks. Om de IP-reeks toe te voegen, klikt u op de knop Toevoegen. Verwijderen Om een reeks te verwijderen, klikt u eerst op de regel en vervolgens op de knop Verwijderen. 5. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster. 6. Vul de velden in het dialoogvenster: Tag Aantal maal bekeken Hier kunt u een beschikbare tag selecteren waaraan u een voorwaarde wilt verbinden waaraan de bezoeker moet voldoen om tot het profielgroep te kunnen behoren. Klik op de pulldown icoon om een beschikbare tag te kunnen selecteren. Hier kunt u ingeven waaraan de geselecteerde tag moet voldoen. = Is gelijk aan > Is groter dan >= Is gelijk aan of groter dan Waarde Toevoegen Hier kunt u ingeven hoe vaak de bezoeker content moet hebben gezien om tot de profielgroep te kunnen behoren. Om het criterium toe te voegen, klikt u op de knop Toevoegen. Verwijderen Om een criterium te verwijderen, klikt u op de bewuste regel en klik vervolgens op de knop Verwijderen. 7. Klik op Voltooien om de gegevens van het profiel op te slaan.

20 19/ Beheren van gebruikers De module Gebruikers & Profielen stelt u in staat uw bezoekers op vele manieren in kaart te brengen. De module toont u niet alleen de u bekende bezoekers, maar toont u ook de gebruikers waarvan u niet weet wie ze zijn of hoe ze heten. Clixmaster Studio toont de gebruikers in filtergroepen. Deze filtergroepen zijn als volgt ingedeeld: Actieve gebruikers Inactieve gebruikers Geblokkeerde gebruikers Onbekende gebruikers Actieve gebruikers Deze filter toont alle actieve geregistreerde gebruikers, waarbij een vinkje is geplaatst in het profiel bij Gebruiker actief. Inactieve gebruikers Deze filter toont alle inactieve geregistreerde gebruikers, waarbij geen vinkje is geplaatst in het profiel bij Gebruiker actief. Geblokkeerde gebruikers Deze filter toont alle geblokkeerde geregistreerde gebruikers, waarbij een vinkje is geplaatst in het profiel bij Gebruiker geblokkeerd. Het vinkje wordt tevens automatisch geplaatst indien een gebruiker binnen een gestelde periode meer dan het toegestane aantal heeft geprobeerd in te loggen. Onbekende gebruikers Deze filter toont alle geregistreerde bezoekers aan uw website, die niet zijn ingelogd via een login-component. Deze onbekende gebruiker krijgt bij het bereiken van uw website op basis van het IP-adres een automatisch gegenereerde code toegekend. Let op: Als een geregistreerde onbekende gebruiker zich aanmeldt of inlogt als geregistreerde bezoeker, zal Clixmaster Studio de automatisch gegenereerde code vermelden in het profiel van de bezoeker. Op deze manier beschikt u direct over alle geregistreerde kenmerken van deze nieuwe geregistreerde gebruiker die nu ook werkelijk bekend is geworden.

21 20/21 5 Ik heb een profielgroep, maar hoe verder? In tegenstelling tot Gebruikersgroepen, waar u de leden van deze groep handmatig hebt toegevoegd, kunnen bij de Profielgroepen de leden dynamisch worden toegevoegd of verwijderd worden. Deze mutaties worden op basis van de geselecteerde criteria dynamisch toegepast. Nu bent u in staat pagina s en/of content te beperken en/of te ontsluiten voor een geselecteerde profielgroep. Als voorbeeld kunt u bijvoorbeeld banners laten tonen op het gebied van auto s als in het profiel is vastgelegd dat de bezoeker een man is of banners laten tonen van prachtige juwelen als in het profiel van deze bezoeker is vastgelegd dat het hier een vrouw betreft. Uiteraard is dit een zeer generaliserend voorbeeld dat slechts bedoeld is om een indruk te geven van de mogelijkheden. Het toekennen van rechten aan een profielgroep geschiedt op eenzelfde wijze als bij een reguliere gebruiker of gebruikersgroep. Meer informatie over het toekennen van rechten, kunt u nalezen in Deel V Beheer in Clixmaster Studio van de handleidingen. 5.1 Relatie met bestaande componenten De velden die worden toegevoegd aan een profielmodulegroep zijn niet alleen beschikbaar in het tabblad Beheer, maar worden tevens opgenomen in de gerelateerde componenten. In het onderstaande voorbeeld ziet u een voorbeeld waar de extra velden van de profielmodulegroep Gebruikers toegepast kunnen worden Module Intranet/Extranet aanmeldcomponent Voor meer informatie over deze component verwijzen wij u graag naar Deel V Beheer in Clixmaster Studio van de handleidingen.

22 21/ Module Intranet/Extranet Profiel bewerken component Voor meer informatie over deze component verwijzen wij u graag naar Deel V Beheer in Clixmaster Studio van de handleidingen Module Gebruikers & Profielen, importeren gebruikers Voor meer informatie over deze component verwijzen wij u graag naar Deel V Beheer in Clixmaster Studio van de handleidingen.

23 Clixmaster Empowering interaction Databankweg 12s AL Amersfoort - The Netherlands T +31(0) F +31(0) I

R5.0 Deel IV F Werken met Uitgebreide enquete

R5.0 Deel IV F Werken met Uitgebreide enquete R5.0 Deel IV F Werken met Uitgebreide enquete Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/19 Deel IV F - Werken met Uitgebreide Enquête 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Deel I Introductie Clixmaster Studio

Deel I Introductie Clixmaster Studio Deel I Introductie Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/12 Deel I - Introductie Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

R5.0. Bijlage II FTP. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage II FTP. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage II R5.0 FTP Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/14 Bijlage II - FTP 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

R5.0. Bijlage IV. Video converter. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage IV. Video converter. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage IV R5.0 Video converter Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/7 Bijlage IV - Video Converter 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Deel II Werken met Clixmaster Studio

Deel II Werken met Clixmaster Studio Deel II Werken met Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/22 Deel II - Werken met Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

R5.0. Release notes. Clixmaster Studio. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikersdocumentatie

R5.0. Release notes. Clixmaster Studio. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikersdocumentatie Release notes R5.0 Clixmaster Studio Gebruikersdocumentatie Clixmaster Studio Handleiding 1/6 Clixmaster Studio R5.0 Dit document beschrijft alle nieuwe functionaliteiten en wijzigingen in Clixmaster Studio

Nadere informatie

R5.0 Deel IV C Werken met Forum

R5.0 Deel IV C Werken met Forum R5.0 Deel IV C Werken met Forum Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/21 Deel IV C - Werken met Forum 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

R5.0 Deel IV B Werken met Vacature

R5.0 Deel IV B Werken met Vacature R5.0 Deel IV B Werken met Vacature Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/26 Deel IV B - Werken met Vacatures 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Clixmaster Studio R4.0. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R4.0 1/5

Clixmaster Studio R4.0. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R4.0 1/5 1/5 Clixmaster Studio R4.0 Dit document beschrijft alle nieuwe functionaliteiten en wijzigingen Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Hoe de nieuwe functionaliteit exact werkt, kunt u

Nadere informatie

R5.0. Deel IV D Werken met Blog. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Deel IV D Werken met Blog. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Deel IV D Werken met Blog R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/32 Deel IV D - Werken met Blog 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Quick Reference Contact Manager SE

Quick Reference Contact Manager SE Eddon Software BV Rietveldenweg 82 5222 AS s-hertogenbosch The Netherlands T +31 (0)88-235 66 66 F +31 (0)88-235 66 77 E info@eddon.nl W www.eddon.nl Quick Reference Contact Manager SE Block: Contact Manager

Nadere informatie

R5.0. Deel IV G Werken met E-campagne. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Deel IV G Werken met E-campagne. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Deel IV G Werken met E-campagne R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/43 Deel IV G - Werken met E-campagne 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Handleiding Module Security (Log in)

Handleiding Module Security (Log in) Handleiding Module Security (Log in) WebGenerator ProSite CMS Versie 1.0 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Hoe werkt de beveiliging?... 3 Wat kan worden beveiligd?... 3 Hoe beveiligt u een webpagina?...

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over verzendlijsten... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk : Starten met je eigen enquête - Registreren - Enquete Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes - Vragenlijst beheren - Vertakkingen invoeren

Nadere informatie

Deel V Beheer in Clixmaster Studio

Deel V Beheer in Clixmaster Studio Deel V Beheer in Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/52 Deel V - Beheer in Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

R5.0. Bijlage I. Wysiwyg editor. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage I. Wysiwyg editor. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage I R5.0 Wysiwyg editor Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/8 Bijlage I Wysiwyg editor 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Kaart

Handleiding Site to Edit Module Kaart THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Kaart Aanvulling

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 2.0 Datum : 14 april Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 2.0 Datum : 14 april Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 2.0 Datum : 14 april 2018 Portero Beheerdershandleiding v 2.0 14-04-2018 Pagina 1 van 12 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 1.4 Datum : juli 2017 Portero Beheerdershandleiding v 1.4 15-07-2017 Pagina 1 van 12 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in Web IDM 1. Aanmelden in het gebruikersbeheerplatform Na het voltooien van het aanmeldproces (zie Aanmelden bij Mijn Onderwijs), kom

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Clixmaster Studio R3.7. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.7 Support 1/3

Clixmaster Studio R3.7. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.7 Support 1/3 1/3 Clixmaster Studio R3.7 Dit document beschrijft alle verbeteringen, wijzigingen en bekende verbeterpunten in Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Gedetailleerde informatie kunt u

Nadere informatie

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier Handleiding PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier De agenda in PlanCare 2 De agenda kent verschillende invalshoeken of benaderingswijzen. Centraal staat de Cliëntagenda waar alle afspraken en

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Offective > CRM > Vragenlijst

Offective > CRM > Vragenlijst Offective > CRM > Vragenlijst Onder het menu item CRM is een generieke vragenlijst module beschikbaar, hier kunt u zeer uitgebreide vragenlijst(en) maken, indien gewenst met afhankelijkheden. Om te beginnen

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 2.1 Datum : 9 juni Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 13

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 2.1 Datum : 9 juni Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 13 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 2.1 Datum : 9 juni 2018 Portero Beheerdershandleiding v 2.1 09-06-2018 Pagina 1 van 13 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg

Nadere informatie

Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl)

Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl) Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl) Lees eerst de documentatie voor het installeren van het wmail certificaat (Certificaat_installeren.pdf) en voer de daarin vermelde

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers De website van het openbaar ministerie is momenteel (tijdelijk) te vinden op volgende intranetadres: http://10.241.132.229.

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

Create Your Locksystem

Create Your Locksystem Create Your Locksystem Gebruikershandleiding Wendy Caers CVO Antwerpen Inhoudstafel Inhoudstafel 2 Het programma starten 3 Profielen Profiel aanmaken Profiel wijzigen Profiel verwijderen Sluitplannen Sluitplan

Nadere informatie

Deel III Modules van Clixmaster Studio

Deel III Modules van Clixmaster Studio Deel III Modules van Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/110 Deel III - Modules van Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Conversie procedure. Bibliotheek.net

Conversie procedure. Bibliotheek.net Conversie procedure Bibliotheek.net (stappenplan voor de Leerwereld mediatheek) Uitgever: Stenvert Systems & Service B.V. Postbus 593 3800 AN Amersfoort Nederland E-mail: helpdesk@stenvert.nl Internet:

Nadere informatie

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip:

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: FORMULIEREN In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: belangrijk Importeer formulierdata uit een CSV-bestand precies zoals verderop beschreven. 1. Gedrag

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.3 Datum : juni Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 11

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.3 Datum : juni Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 11 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 1.3 Datum : juni 2017 Portero Beheerdershandleiding v 1.3 26-06-2017 Pagina 1 van 11 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 1.1 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Handleiding Haagcom Mobiel Reach

Handleiding Haagcom Mobiel Reach Handleiding Haagcom Mobiel Reach Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Algemeen... 3 3. Reach instellen... 4 Eerste keer opstarten... 4 Stap 1: Contacten creëren... 5 Stap 2: Agenda configureren... 6 Stap 3: Bereikbaarheid

Nadere informatie

E-mails. Een e-mail aanmaken

E-mails. Een e-mail aanmaken E-mails E-mails kunnen volledig in Kleos worden beheerd. U kunt in Kleos een e-mail opstellen en versturen, ook kunt u e-mails importeren vanuit uw externe e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook). Als u

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Handleiding Mailing Wizard 18.0

Handleiding Mailing Wizard 18.0 Handleiding Mailing Wizard 18.0 UNIT4 Accountancy B.V. Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 Telefoon Servicedesk: 0318-581750 E-mail: servicedesk.accountancy@unit4.com

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Handleiding. Smoelenboek Website St. Jansgemeente

Handleiding. Smoelenboek Website St. Jansgemeente Handleiding Smoelenboek Website St. Jansgemeente In deze handleiding vindt u uitleg over het aanmaken van een eigen profielpagina op de website van de St. Jansgemeente te Gouda. 1 Stappenplan registratie:

Nadere informatie

Conversie procedure. Bibliotheek.net

Conversie procedure. Bibliotheek.net Conversie procedure Bibliotheek.net (stappenplan voor de Klikwereld mediatheek) Uitgever: Stenvert Systems & Service B.V. Postbus 593 3800 AN Amersfoort Nederland E mail: helpdesk@stenvert.nl Internet:

Nadere informatie

Handleiding Gravity Forms

Handleiding Gravity Forms Handleiding Gravity Forms Deze handleiding gaat in op het maken van formulieren via Gravity Forms binnen WordPress. Ter voorbeeld wordt een formulier gemaakt voor het inzenden van hulp vragen voor Gravity

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding Gefeliciteerd Ook voor jouw organisatie zal de kracht van de ipublications KnowledgeBase (zoals bekend van AFAS) worden ontsloten, in jullie eigen gepersonaliseerde KB waar interne

Nadere informatie

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Algemeen... 2 Afspraken... 6 Synchroniseren... 6 Synchroniseren... 7 Export... 8 Filters... 9 * Er kan niet met Outlook Express gesynchroniseerd

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

DinZ Web ZVW. Gebruikershandleiding. Release 1.46 Copyright DinZ BV, Nederland

DinZ Web ZVW. Gebruikershandleiding. Release 1.46 Copyright DinZ BV, Nederland DinZ Web ZVW Gebruikershandleiding Release 1.46 Copyright DinZ BV, Nederland Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 2 Inhoud Inloggen... 4 Standnaam en logo invoeren... 5 Invoeren van uw bedrijfsgegevens...

Nadere informatie

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0.

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0. Handleiding Documentbeheer Handleiding Declareren Versie 3.0.0.3 PlanCare 2 elektronisch cliënten dossier G2 Paramedici het EPD voor paramedici INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 2 2 Gebruik van de module...

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal

Gebruikershandleiding Cliëntportaal Gebruikershandleiding Cliëntportaal Augustus 2017, versie 1.0 Inhoudsopgave 1. Inloggen in het Cliëntportaal... 2 1.1 Inloggen... 3 1.2 Accepteren van een uitnodiging... 4 1.3 Wachtwoord vergeten?... 4

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 HANDLEIDING onderzoekaccount serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 Inhoudsopgave Inloggen serviceapotheek.tevreden.nl... 3 Dashboard... 3 Rapportcijfers... 4 Toon...

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Clixmaster Studio R3.8. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.8 1/4

Clixmaster Studio R3.8. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.8 1/4 1/4 Clixmaster Studio R3.8 Dit document beschrijft alle nieuwe functionaliteiten, wijzigingen en opgeloste issues in Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Hoe de nieuwe functionaliteit

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Handleiding voor organisaties Inleiding Handleiding voor organisaties Met deze handleiding kunt u als organisatie inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club voor Waterpoloverenigingen

Handleiding Sportlink Club voor Waterpoloverenigingen voor Waterpoloverenigingen Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Sportlink Club downloaden en installeren.........................................................................

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Eigen teksten. Handleiding Versie

Eigen teksten. Handleiding Versie Eigen teksten Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Mogelijkheden 5 2.1 De eigen teksten pagina 5 2.2 Andere

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 2.0 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Simply Free handleiding

Simply Free handleiding Simply Free handleiding Versie 20-12-2017 1 Om gebruik te kunnen maken van dit systeem, is het belangrijk om bij het eerste gebruik het hoofdstuk Eerste gebruik door te nemen en uit te voeren! Onderwerp

Nadere informatie

Handleiding beheerders gebruikersgroep NETQ Premium

Handleiding beheerders gebruikersgroep NETQ Premium Handleiding beheerders gebruikersgroep NETQ Premium NetQuestionnaires Nederland B.V. Amsterdam, 28 juli 2014 Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd, verzonden, gecodeerd

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen DOCENTEN HANDLEIDING Oktober 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of krachtens

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Handleiding instellen account in Microsoft Outlook 2010

Handleiding instellen  account in Microsoft Outlook 2010 Handleiding instellen e-mailaccount in Microsoft Outlook 2010 Deze handleiding beschrijft de stappen die u dient te nemen om uw e-mailaccount in te stellen in uw Microsoft Outlook 2010. Inhoud E-mailaccount

Nadere informatie

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ Stijn Van Baekel 1/19 - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ laatste aanpassing: 08/10/2008 Stijn Van Baekel 2/19 Index Index... 2 Inleiding... 3 1. Tonen van pagina s... 4 2. Beheer van pagina

Nadere informatie

Praktische handleiding Aanmaak van een account

Praktische handleiding Aanmaak van een account Praktische handleiding Aanmaak van een account Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Start... 4 3. Nieuwe account aanmaken... 4 3.1. Invoeren van bedrijfsinformatie door gebruik van het ondernemingsnummer (KBO-nummer).

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 6 3. De module HR Self Service... 7 4. De taakbalk aan de linkerzijde... 8 5. Het afhandelen van openstaande taken...

Nadere informatie