R5.0 Deel IV F Werken met Uitgebreide enquete

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "R5.0 Deel IV F Werken met Uitgebreide enquete"

Transcriptie

1 R5.0 Deel IV F Werken met Uitgebreide enquete Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding

2 1/19 Deel IV F - Werken met Uitgebreide Enquête 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Clixmaster BV. Hoewel de grootst mogelijke zorgvuldigheid is betracht bij het samenstellen van deze handleiding, aanvaardt Clixmaster BV geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die voortvloeit uit enige fout die zou kunnen voorkomen in deze uitgave. Aan dit document kunnen geen rechten worden ontleend.

3 2/19 Overzicht gebruikershandleidingen Clixmaster Studio: Deel I Over Clixmaster Studio Deel II Werken met Clixmaster Studio Deel III Modules van Clixmaster Studio Deel IV A Werken met Epaper Deel IV B Werken met Vacatures Deel IV C Werken met Forum Deel IV D Werken met Blog Deel IV E Werken met Profielen Deel IV F Werken met Uitgebreide Enquête Deel IV G Werken met E-campagne Deel V Beheer in Clixmaster Studio Bijlage I Bijlage II Bijlage III Bijlage IV Wysiwyg editor FTP Variabelen in Clixmaster Studio Video Converter

4 3/19 Inhoudsopgave 1 Inleiding Antwoorden loggen Antwoord loggen activeren Pagina afbreken Pagina afbreken toepassen Routing Routing gebruiken Aan de hand van een antwoord op een vraag Aan het einde van een vraag Antwoord gebruiken van Antwoord gebruiken van instellen Overerving Overerven instellen Scores Standaard score Standaard score activeren Standaard score toekennen Doorverwijzen op basis van een score Geavanceerde score Geavanceerde score activeren Geavanceerde score toekennen Score per groep omzetten naar één enkele score Doorverwijzen op basis van de geavanceerde score... 18

5 4/19 1 Inleiding De uitgebreide enquête formulier is een uitbreiding van de standaard formuliermodule. Dit is een aanvullende Clixmaster Studio module. Alle basisfunctionaliteit van de formuliermodule is aanwezig zoals beschreven in Deel III - Modules van Clixmaster Studio hoofdstuk 6. Dit document beschrijft alle extra functionaliteiten opgedeeld in de volgende onderdelen: Antwoorden loggen Pagina afbreken Routing Antwoorden gebruiken van Overerving Scoring Van elke functionaliteit wordt uitgelegd wat het doet, hoe u het kunt toepassen en waar u het kunt vinden.

6 5/19 2 Antwoorden loggen Bij de uitgebreide enquête heeft u de mogelijkheid om de gegeven antwoorden te loggen. Deze worden als onvoltooide inzendingen opgeslagen. Als de bezoeker later weer verder gaat met het invoeren van het formulier worden de opgeslagen antwoorden ingevuld. 2.1 Antwoord loggen activeren Op de volgende manier kan het antwoord loggen geactiveerd worden: 4. Vul de eigenschappen in of bewerk deze en druk op Volgende. 5. In het nieuwe scherm ziet u onderin 3 vinkjes. 6. Vink Antwoord Logging aan 7. Druk op Volgende om het formulier verder in te vullen of aan te passen of op Voltooien om deze op te slaan.

7 6/19 3 Pagina afbreken Het is mogelijk om de vragenlijst in verschillende pagina s in te delen door na een vraag een pagina break in te stellen. Hiermee kan een groep, of een enkele vraag, op een aparte pagina worden weergegeven. Als de bezoeker in de vragenlijst op Volgende drukt wordt er genavigeerd tussen de verschillende pagina s. 3.1 Pagina afbreken toepassen Op de volgende manier kan het antwoord loggen toegepast worden: 4. Vul of bewerk de eigenschappen en druk op Volgende totdat u bij de lijst met vragen aankomt. 5. Bewerk een vraag of druk op Toevoegen om een nieuwe vraag aan te 6. Vink de eigenschap Pagina afbreken na deze vraag aan. 7. Druk op Voltooien om de vraag op te slaan 8. Druk op Voltooien om het formulier op te slaan Let op: Als in de tekst van een vraag de antwoord van een andere vraag wordt gebruikt (zie hoofdstuk 5) wordt automatisch voor de vraag de pagina afgebroken.

8 7/19 4 Routing Met behulp van routing kan, aan de hand van de gegeven antwoorden, een bepaalde route door de vragenlijst worden gemaakt. Er zijn 3 manieren om een route in de vragenlijst te brengen.de eerste manier is met behulp van scores. Deze wordt behandeld in paragraaf 7. De andere 2 manieren zijn: 1. Afhankelijk van een antwoord wordt een volgende vraag bepaald. Voorbeeld (schematisch): 2. Aan het einde van de vraag, ongeacht het antwoord, wordt naar een bepaalde vraag of naar het einde van de vragenlijst verwezen.

9 8/ Routing gebruiken Aan de hand van een antwoord op een vraag Manier 1 kan alleen gebruikt worden bij een meerkeuzevraag (1 optie). Het instellen werkt als volgt: 4. Vul of bewerk de eigenschappen en druk op Volgende totdat u bij de lijst met vragen aankomt. 5. Selecteer de meerkeuzevraag (1 optie) in de lijst met vragen en druk op Volgorde aan de rechterkant 6. Selecteer bij het antwoord de vraag waar naar toe gesprongen moet worden. 7. Druk op Voltooien om terug te keren naar het formulier. 8. Druk op Voltooien om het formulier op te slaan Aan het einde van een vraag Manier 2 kan bij elke vraag als volgt ingesteld worden: 4. Vul of bewerk de eigenschappen en druk op Volgende totdat u bij de lijst met vragen aankomt. 5. Bewerk een vraag of druk op Toevoegen om een nieuwe vraag aan te 6. Eén van de eigenschappen van de vraag is Na deze vraag doorgaan naar. Hier kunt u aangeven wat er moet gebeuren nadat de vraag is ingevuld. 7. Druk op Voltooien om de vraag op te slaan 8. Druk op Voltooien om het formulier op te slaan

10 9/19 5 Antwoord gebruiken van In de uitgebreide enquête is het mogelijk om een antwoord op een vraag over te nemen in een andere vraag. Voorbeeld: Vraag: Antwoord: Vraag: Bij welk bedrijf werkt u? Clixmaster Wat voor functie heeft u bij Clixmaster? 5.1 Antwoord gebruiken van instellen Het antwoord van de types open vraag en meerkeuzevraag met 1 optie kunnen gebruikt worden voor piping. Dit is pas mogelijk als 1 van deze 2 vragen is aangemaakt. Bij eventuele voorgaande vragen is de optie om het antwoord van een andere vraag op te nemen niet aanklikbaar. Om een antwoord in een andere vraag te gebruiken gaat u als volgt te werk: 4. Vul of bewerk de eigenschappen en druk op Volgende totdat u bij de lijst met vragen aankomt. 5. Bewerk een vraag of druk op Toevoegen om een nieuwe vraag aan te 6. Om aan te geven dat u een antwoord uit een voorgaande vraag, plaatst u een vinkje bij de optie Antwoord gebruiken van. Hier kunt u aangeven dat u gebruik wilt maken van Piping. 7. In een selectie veld naast deze optie wordt een lijst getoond met de beschikbare vragen. Selecteer de vraag, waarvan u het antwoord wilt gebruiken. 8. Plaats in de vraagtekst 4 aaneengesloten puntjes (...) op de plaats waar u het antwoord wilt gebruiken. Als u de aaneengesloten puntjes niet in de vraag hebt opgenomen, wordt u hier attent op gemaakt bij het opslaan van de vraag. Druk op Voltooien om de vraag op te slaan 9. Druk op Voltooien om het formulier op te slaan

11 10/19 6 Overerving Met Overerving kunnen de geselecteerde - of niet-geselecteerde antwoordopties gebruikt worden als antwoorden in een andere vraag. Deze functionaliteit wordt ook wel genoemd: inheritance. Geselecteerde antwoorden worden ook wel genoemd: positieve antwoorden. Niet-geselecteerde antwoorden worden ook wel genoemd: negatieve antwoorden. Voorbeeld van positieve antwoord overerving: Vraag 1) Vraag 2) 6.1 Overerven instellen De antwoorden van de meerkeuzevraag met meerdere opties kan gebruikt worden in alle andere selectievragen (Meerkeuzevraag met 1 optie, meerkeuzevraag met meerdere opties, matrixvraag, schaalvraag en prioriteitenvraag). Deze functionaliteit kan pas ingesteld worden nadat er minimaal 1 meerkeuzevraag met meerdere antwoorden is aangemaakt. Voor het gebruiken van de (niet) geselecteerde antwoorden in een andere vraag gaat u als volgt te werk: 3. Rechtermuisklik op het formulier dat u wilt aanpassen of op de map om een nieuw formulier te 4. Vul of bewerk de eigenschappen en druk op Volgende totdat u bij de lijst met vragen aankomt. 5. Bewerk een selectievraag of druk op Toevoegen om een nieuwe selectievraag aan te 6. Voor het overerven van antwoorden selecteert u bij het veld Overervingstype de gewenste optie. (Zie begin van dit hoofdstuk voor uitleg van positieve - en negatieve antwoorden) 7. Afhankelijk van uw selectie kan een extra selectieveld verschijnen met de beschikbare vragen. Selecteer de vraag waar u de antworden van wilt gebruiken. 8. Druk op Voltooien om de vraag op te slaan. 9. Druk op Voltooien om het formulier op te slaan.

12 11/19 7 Scores Er kunnen 2 score-vormen gebruikt worden: standaard score en geavanceerde score. Beide vormen werken op ongeveer dezelfde manier. Aan een antwoord van een vraag kan een score worden toegekend. Bij de standaard score wordt deze score cumulatief opgeteld, terwijl dit bij de geavanceerde score per groep wordt berekend. Aan de hand van deze score kan doorverwezen worden naar een vraag of naar een pagina. Schematische weergave: Beide vormen kunnen alleen gebruikt worden bij selectievragen (Meerkeuze met 1 optie, meerkeuzevraag met meer opties, matrixvraag en schaalvraag). 7.1 Standaard score Standaard score activeren 4. Vul de eigenschappen in of bewerk deze en druk op Volgende. 5. In het nieuwe scherm ziet u onderin 3 vinkjes. Vink Score toepassen aan 6. Druk 2 maal op Volgende om de score bij de vragen te gebruiken.

13 12/ Standaard score toekennen De score kan op de volgende manier aan een antwoord worden toegekend: 4. Vul of bewerk de eigenschappen en druk op Volgende totdat u bij de lijst met vragen aankomt. 5. Bewerk een selectievraag of druk op Toevoegen om een nieuwe selectievraag aan te (voorbeeld meerkeuzevraag met 1 optie): 6. Vink Score toepassen aan. Let op: Door een vinkje te plaatsen bij Score wissen wordt het totaal van de huidige score op nul gezet. 7. Druk op Volgende 8. In de lijst met antwoorden ziet u al Score staan. Druk op Toevoegen om een nieuw antwoord te maken 9. Vul het antwoord in en de score die erbij hoort en druk op Voltooien 10. Herhaal 8 en 9 voor alle antwoorden. 11. Druk op Voltooien om de vraag op te slaan 12. Druk op Voltooien om het formulier op te slaan

14 13/ Doorverwijzen op basis van een score U kunt op de volgende manier, op basis van een score, doorverwijzen naar een andere pagina of andere vraag: 4. Vul of bewerk de eigenschappen en druk op Volgende totdat u bij de lijst met vragen aankomt. 5. Druk op Toevoegen om een nieuwe vraag toe te voegen 6. In de lijst van vragen ziet u onder actietype de actie Doorsturen. Selecteer deze actie 7. Druk op volgende 8. Vul de naam van de doorstuur-actie in. Deze naam ziet u terug in de lijst dus het is aan te raden deze een duidelijke naam te geven. Druk op Volgende 9. Druk op Toevoegen om een nieuw Doorstuuractie aan te

15 14/ Voer de eigenschappen in: Ondergrens De minimale waarde waar de score aan moet voldoen Bovengrens Doorsturen naar De maximale waarde waar de score aan moet voldoen Geef aan waar naartoe doorverwezen moet worden: Vraag Interne of externe URL Doorverwijzen naar een vraag Doorsturen naar een opgegeven URL Selecteer vraag Selecteer de vraag waar naartoe doorverwezen moet worden (alleen zichtbaar als bij Doorsturen naar Vraag is geselecteerd) Selecteer pagina of URL Selecteer de pagina of url waar naartoe doorverwezen moet worden. De URL kan handmatig ingevoerd worden worden. (alleen zichtbaar als bij Doorsturen naar Interne of externe URL is geselecteerd). Na inzending uitbreken uit IFrame Vink deze optie aan als u wilt dat de interne pagina of de website waar men Na het verlaten van het formulier na voltooien wordt doorgestuurd, wordt geopend in een volledig scherm in plaats van in een iframe 11. Druk op Voltooien om de doorstuuractie op te slaan. 12. Herhaal 9 en 10 voor meer doorstuuracties. (alleen zichtbaar als bij Doorsturen naar Interne of externe URL is geselecteerd).

16 15/ Geavanceerde score Geavanceerde score activeren 4. Vul de eigenschappen in of bewerk deze en druk op Volgende. 5. In het nieuwe scherm ziet u onderin 4 vinkjes. Vink Geavanceerde score toepassen aan 6. Druk 2 maal op Volgende om de score bij de vragen te gebruiken. Let op: Het vinkje voor Geavanceerde score toepassen is alleen aan te vinken als score toepassen aangevinkt is.

17 16/ Geavanceerde score toekennen De score kan op de volgende manier aan een antwoord worden toegekend: 4. Vul of bewerk de eigenschappen en druk op Volgende totdat u bij de lijst met vragen aankomt. 5. Bewerk een selectievraag of druk op Toevoegen om een nieuwe selectievraag aan te (voorbeeld meerkeuzevraag met 1 optie): 6. Vink Score toepassen aan en vul in het veld Scoregroep in waar de score aan toegevoegd moet worden. De naam die hier ingevuld moet worden moet 2 uit karakters bestaan. Let op: Door een vinkje te plaatsen bij Score wissen wordt het huidige totaal van de scoregroep op nul gezet. 7. Druk op Volgende 8. In de lijst met antwoorden ziet u al Score staan. Druk op Toevoegen om een nieuw antwoord te maken 9. Vul het antwoord in en de score die erbij hoort en druk op Voltooien 10. Herhaal 8 en 9 voor alle antwoorden. 11. Druk op Voltooien om de vraag op te slaan 12. Druk op Voltooien om het formulier op te slaan

18 17/ Score per groep omzetten naar één enkele score Op de volgende manier kunt u de score van een groep omzetten naar één enkele score. 4. Vul of bewerk de eigenschappen en druk op Volgende totdat u bij de lijst met vragen aankomt. 5. Druk op Toevoegen om een nieuwe vraag toe te voegen 6. In de lijst ziet u onder Selecteer een actietype de actie Geavanceerde score. Selecteer deze actie 7. Druk op Volgende 8. Vul de naam van de Geavanceerde score-actie in. Deze naam ziet u terug in de lijst dus het is aan te raden deze een duidelijke naam te geven. Druk op Volgende 9. Druk op Toevoegen om een nieuw een groepsscore terug te brengen tot één enkele score 10. Voer de eigenschappen in: Ondergrens De minimale waarde waar de score aan moet voldoen Bovengrens Groep De maximale waarde waar de score aan moet voldoen Selecteer de groep waar de score van gebruikt moet worden Geavanceerde score 11. Druk op Voltooien om op te slaan 12. Herhaal stap 9 t/m 11 voor andere groepscores. 13. Druk op Voltooien om de actie op te slaan. Vul hier de waarde in die de geavanceerde score moet krijgen

19 18/ Doorverwijzen op basis van de geavanceerde score U kunt op de volgende manier, aan de hand van een score, doorverwijzen naar een andere pagina of andere vraag: 4. Vul of bewerk de eigenschappen en druk op Volgende totdat u bij de lijst met vragen aankomt. 5. Druk op Toevoegen om een nieuwe vraag toe te voegen 6. In de lijst van vragen ziet u onder actietype de actie Geavanceerd doorsturen. Selecteer deze actie 7. Druk op Volgende 8. Vul de naam van de doorstuur-actie in. Deze naam ziet u terug in de lijst dus het is aan te raden deze een duidelijke naam te geven. Druk op Volgende 9. Druk op Toevoegen om een nieuw doorstuuractie aan te

20 19/ Voer de eigenschappen in: Ondergrens De minimale waarde waar de score aan moet voldoen Bovengrens Doorsturen naar De maximale waarde waar de score aan moet voldoen Geef aan waar naartoe doorverwezen moet worden: Vraag Interne of externe URL Doorverwijzen naar een vraag Doorsturen naar een opgegeven URL Selecteer vraag Selecteer de vraag waar naartoe doorverwezen moet worden (alleen zichtbaar als bij Doorsturen naar Vraag is geselecteerd) Selecteer pagina of URL Selecteer de pagina of url waar naartoe doorverwezen moet worden. De URL kan handmatig ingevoerd worden worden. (alleen zichtbaar als bij Doorsturen naar Interne of externe URL is geselecteerd). Na inzending uitbreken uit IFrame Vink deze optie aan als u wilt dat de interne pagina of de website waar men na het verlaten van het formulier na voltooien wordt doorgestuurd, wordt geopend in een volledig scherm in plaats van in een iframe 11. Druk op Voltooien om de doorstuuractie op te slaan. 12. Herhaal 9 t/m 11 voor meer doorstuuracties. 13. Druk op Voltooien om de actie op te slaan (alleen zichtbaar als bij Doorsturen naar Interne of externe URL is geselecteerd).

21 Clixmaster Empowering interaction Databankweg 12s AL Amersfoort - The Netherlands T +31(0) F +31(0) I

R5.0. Bijlage IV. Video converter. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage IV. Video converter. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage IV R5.0 Video converter Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/7 Bijlage IV - Video Converter 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

R5.0. Bijlage II FTP. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage II FTP. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage II R5.0 FTP Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/14 Bijlage II - FTP 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Deel I Introductie Clixmaster Studio

Deel I Introductie Clixmaster Studio Deel I Introductie Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/12 Deel I - Introductie Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

R5.0. Bijlage I. Wysiwyg editor. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage I. Wysiwyg editor. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage I R5.0 Wysiwyg editor Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/8 Bijlage I Wysiwyg editor 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Deel II Werken met Clixmaster Studio

Deel II Werken met Clixmaster Studio Deel II Werken met Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/22 Deel II - Werken met Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

R5.0 Deel IV C Werken met Forum

R5.0 Deel IV C Werken met Forum R5.0 Deel IV C Werken met Forum Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/21 Deel IV C - Werken met Forum 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Conversie procedure. Bibliotheek.net

Conversie procedure. Bibliotheek.net Conversie procedure Bibliotheek.net (stappenplan voor de Klikwereld mediatheek) Uitgever: Stenvert Systems & Service B.V. Postbus 593 3800 AN Amersfoort Nederland E mail: helpdesk@stenvert.nl Internet:

Nadere informatie

Conversie procedure. Bibliotheek.net

Conversie procedure. Bibliotheek.net Conversie procedure Bibliotheek.net (stappenplan voor de Leerwereld mediatheek) Uitgever: Stenvert Systems & Service B.V. Postbus 593 3800 AN Amersfoort Nederland E-mail: helpdesk@stenvert.nl Internet:

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Interactions Module OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1

Interactions Module OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1 Interactions Module OTYS Recruiting Technology Versie 2.1 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 21-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen:

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen: VOORWOORD In deze handleiding wordt de module Vacature van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u de module Vacature kunt beheren. De stappenhandleiding

Nadere informatie

R5.0 Deel IV E Werken met Profielen

R5.0 Deel IV E Werken met Profielen R5.0 Deel IV E Werken met Profielen Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/21 Deel IV E - Werken met Profielen 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen:

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen: VOORWOORD In deze handleiding wordt de module Webgalerij van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u de Webgalerij kunt beheren. De stappenhandleiding is

Nadere informatie

Deel III Modules van Clixmaster Studio

Deel III Modules van Clixmaster Studio Deel III Modules van Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/110 Deel III - Modules van Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

instellingen. Handleiding Versie

instellingen. Handleiding Versie E-mail instellingen Handleiding Versie 1.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. E-mail instellen 4 1.1 Inleiding 4 1.2 Gegevens 4 2. E-mail programma

Nadere informatie

RIE Vragenlijst Editor

RIE Vragenlijst Editor Handleiding RIE Vragenlijst Editor Versie 1.0 Datum: 29 oktober 2015 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 3 2. OVERZICHT RIE VRAGENLIJSTEN... 4 3. AANMAKEN VAN EEN NIEUWE VRAGENLIJST...

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Release 1.3 Gebruikershandleiding Datum: oktober 2012 All rights reserved Alle rechten zijn voorbehouden. Deze documentatie blijft eigendom van Ternair Software Solutions b.v. en is uitsluitend bedoeld

Nadere informatie

Handleiding gebruik photo-gallery

Handleiding gebruik photo-gallery Handleiding gebruik photo-gallery Nadat u uw photo-gallery admin wachtwoord heeft ingesteld kunt u op uw fotoboek inloggen op http://www.uwwebsite.nl/photo-gallery/ Mocht u ooit de instellingen en inhoud

Nadere informatie

R5.0 Deel IV B Werken met Vacature

R5.0 Deel IV B Werken met Vacature R5.0 Deel IV B Werken met Vacature Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/26 Deel IV B - Werken met Vacatures 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Deelnemerhandleiding. Techniekstad 3.0 KSL185809.2. Kenteq Leermiddelen

Deelnemerhandleiding. Techniekstad 3.0 KSL185809.2. Kenteq Leermiddelen Techniekstad 3.0 KSL185809.2 Kenteq Leermiddelen 2010 Kenteq Training en Advies, Hilversum Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo

v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo Inhoud Voordat u begint...3 In dit document...3 Boom...3 Instellingen...4 Tenaamstelling... 4 Adres... 4 Contactgegevens...

Nadere informatie

R5.0. Deel IV D Werken met Blog. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Deel IV D Werken met Blog. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Deel IV D Werken met Blog R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/32 Deel IV D - Werken met Blog 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving)

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Versie oktober 2005 Peter Boon Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdpagina... 4 Inloggen als gast... 6 Inloggen als gebruiker/leerling... 9 Mijn profiel...

Nadere informatie

LAN DNS & DNS Forwarding

LAN DNS & DNS Forwarding LAN DNS & DNS Forwarding LAN DNS Met de LAN DNS functionaliteit kunt u ervoor zorgen dat de DrayTek als DNS-server fungeert voor het interne netwerk. Hiermee kunt u naar een interne webpagina of webapplicatie

Nadere informatie

VOORWOORD. Meer informatie over het Gastenboek vindt u terug op de supportsite:

VOORWOORD. Meer informatie over het Gastenboek vindt u terug op de supportsite: VOORWOORD In deze handleiding wordt de module Gastenboek van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u het Gastenboek kunt beheren. Meer informatie over het

Nadere informatie

Handreiking vergelijken op Scholenopdekaart.nl

Handreiking vergelijken op Scholenopdekaart.nl Handreiking vergelijken op Scholenopdekaart.nl versie 2.0, Copyright 2016 VO-raad Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Kaart

Handleiding Site to Edit Module Kaart THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Kaart Aanvulling

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Dauwland Kompas Venstertoelichting

Dauwland Kompas Venstertoelichting Dauwland Kompas Venstertoelichting Dossiervenster Kompas start met het Dossiervenster geopend. Ga met de muis over de icoontjes en de tooltips geven aan welke functie het icoontje heeft. Achter de namen

Nadere informatie

Eigen teksten. Handleiding Versie

Eigen teksten. Handleiding Versie Eigen teksten Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Mogelijkheden 5 2.1 De eigen teksten pagina 5 2.2 Andere

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Handleiding Module Security (Log in)

Handleiding Module Security (Log in) Handleiding Module Security (Log in) WebGenerator ProSite CMS Versie 1.0 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Hoe werkt de beveiliging?... 3 Wat kan worden beveiligd?... 3 Hoe beveiligt u een webpagina?...

Nadere informatie

Handleiding VSO Vragendatabank

Handleiding VSO Vragendatabank Handleiding VSO Vragendatabank Versie 1.1 5-7-2010 Rik Langerak Inhoud VSO Vragendatabank... 3 Vragen bibliotheek... 4 Vragen aanmaken... 4 Een vraag in voorvertoning bekijken... 7 Een vraag bewerken...

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

VITAMINE. VITale AMsterdamse ouderen IN de stad. Tablet Handleiding

VITAMINE. VITale AMsterdamse ouderen IN de stad. Tablet Handleiding VITAMINE VITale AMsterdamse ouderen IN de stad Tablet Handleiding Onderdelen Gebruik tablet... 2 Welke functies gebruikt u op de tablet?... 2 MBvO oefeningen... 3 Tabbladen... 3 Vandaag... 4 Uitvoeren...

Nadere informatie

Modulehandleiding VivianCMS. Meertaligheid

Modulehandleiding VivianCMS. Meertaligheid Modulehandleiding VivianCMS Meertaligheid Versie: 1.0 Startdatum: 03-03-2006 Datum laatste wijziging: 04-09-2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1 Algemene

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Offective > CRM > Vragenlijst

Offective > CRM > Vragenlijst Offective > CRM > Vragenlijst Onder het menu item CRM is een generieke vragenlijst module beschikbaar, hier kunt u zeer uitgebreide vragenlijst(en) maken, indien gewenst met afhankelijkheden. Om te beginnen

Nadere informatie

HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET

HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET HANDLEIDING Versie: 1.0 Datum: 27-07-2016 Afdeling: HR & Payroll Solutions Versie: 1.0 HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Menu IKB 5 2.1

Nadere informatie

Netwerk functionaliteit OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Netwerk functionaliteit OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Netwerk functionaliteit OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

1. Inleiding Instellingen Groepen Nawerktijd uitgaande oproepen in seconden Beheerdersrechten...

1. Inleiding Instellingen Groepen Nawerktijd uitgaande oproepen in seconden Beheerdersrechten... Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Instellingen... 4 2.1 Groepen... 5 2.1.1 Nawerktijd uitgaande oproepen in seconden... 7 2.1.2 Beheerdersrechten... 7 2.1.3 Handmatige nawerktijd... 7 2.1.4 Chat... 7 2.1.5 Oproepgeschiedenis...

Nadere informatie

Flexweb gastouderopvang

Flexweb gastouderopvang Flexweb gastouderopvang Handleiding voor gastouders document-versie 1.04 Volwassen software waar je geen kind aan hebt! Copyright Copyright 2010 Dicon Development Center BV. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie

Twinfield. Handleiding Versie 1.1. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Twinfield. Handleiding Versie 1.1. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl Twinfield Handleiding Versie 1.1 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1.0 Inleiding 4 2.0 Instellingen Twinfield 5 3.0 Instellingen CCV Shop 6 4.0 instellingen

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank Vanaf 7 april 2015 moeten debiteurengegevens in een aangepast bestandsformaat naar Deutsche Bank ABF worden gestuurd. Deze instructie beschrijft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding webagenda voor begrafenisondernemers

Gebruikershandleiding webagenda voor begrafenisondernemers Gebruikershandleiding webagenda voor begrafenisondernemers Copyright 2013, Centric Netherlands B.V. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Handleiding Autodata website modules

Handleiding Autodata website modules Handleiding Autodata website modules Hoofdstuk: Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Module: Reactieformulieren... 4 1.1 Wanneer is de module geactiveerd en zichtbaar... 4 1.2 Waar vindt u

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Exact Online. Handleiding Versie

Exact Online. Handleiding Versie Exact Online Handleiding Versie 2.3 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Artikel toevoegen 5 3. Instellingen CCV Shop 6 4. Orders verzenden

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Incura Handleiding (GGZ) ROM

Incura Handleiding (GGZ) ROM Incura Handleiding (GGZ) ROM - Classificatie: 4 - Openbaar Incura Nieuwe Gracht 35 2011 NC Haarlem 088-946 22 73 info@incura.nl www.incura.nl KvK 34183168 Incura is een product van WinBase Software en

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Multishop. Handleiding Versie 1.1. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Multishop. Handleiding Versie 1.1. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl Multishop Handleiding Versie 1.1 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. App installeren 5 3. Webshops koppelen 6 4. Producten importeren

Nadere informatie

Handleiding Plannen Expert

Handleiding Plannen Expert 2014 Handleiding Plannen Expert Opdrachten roosteren en competenties Staff Support B.V. ROI-Online / Staff 22-12-2014 Deze gebruikershandleiding is bedoeld voor gebruikers van de module Plannen Expert.

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

VAVO inrichting. 1. Vakken aanmaken

VAVO inrichting. 1. Vakken aanmaken VAVO inrichting Deze handleiding is opgesteld als naslagwerk voor het inrichten van VAVO opleidingen binnen Trajectplanner. De doelgroep voor deze handleiding is de Schoolbeheerder. Snel naar: 1. Vakken

Nadere informatie

Handleiding agendaitem

Handleiding agendaitem Handleiding agendaitem AlmereHaven Gids Je eigen gidspagina maken? Hoe gebruik ik deze website Video en/of tekst toevoegen >> Maak hier je eigen pagina Aanmaken van een Agenda-item (agenda pagina) Wonen

Nadere informatie

Werken met Bibliotheek.net

Werken met Bibliotheek.net Werken met Bibliotheek.net Gebruikershandleiding versie 1.0 Uitgever: Stenvert Systems & Service B.V. Postbus 593 3800 AN Amersfoort Nederland Telefoon: 033 457 0199 Fax: 033 457 0198 E mail: info@stenvert.nl,

Nadere informatie

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno 1. Registreren als account Wanneer je voor de eerste maal een inschrijving wenst

Nadere informatie

Webredactie dashboard

Webredactie dashboard Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheermogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Meetinstrumenten Inhoudsopgave:

Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Openen van de meetinstrumenten 2 Selecteren meetinstrumenten voor een patiënt /cliënt 4 Meetinstrument naar de patiënt / cliënt sturen 6 Inlezen meetresultaten 10 Bekijken

Nadere informatie

Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7

Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7 Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7 Copyright 2016 Swing Jive Swing is een product van ABF Research Jive Full screen weergave Swing 5 beschikt nu ook over een full screen weergave. Deze is te activeren via

Nadere informatie

Attributensets. Handleiding Versie

Attributensets. Handleiding Versie Attributensets Handleiding Versie 1.1 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Attributensets 5 2.1 Beheer 5 2.2 Toepassing 6 3. Groepsacties

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen Inhoud Algemene informatie...3 Voor wie is deze handleiding?...3 Voordat u begint...3 Pagina beheer...4 Pagina aanmaken...4 Pagina wijzigen...4

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Quick Reference Contact Manager SE

Quick Reference Contact Manager SE Eddon Software BV Rietveldenweg 82 5222 AS s-hertogenbosch The Netherlands T +31 (0)88-235 66 66 F +31 (0)88-235 66 77 E info@eddon.nl W www.eddon.nl Quick Reference Contact Manager SE Block: Contact Manager

Nadere informatie

Clixmaster Studio R4.0. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R4.0 1/5

Clixmaster Studio R4.0. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R4.0 1/5 1/5 Clixmaster Studio R4.0 Dit document beschrijft alle nieuwe functionaliteiten en wijzigingen Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Hoe de nieuwe functionaliteit exact werkt, kunt u

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Module handleiding VivianCMS. Fotoalbum

Module handleiding VivianCMS. Fotoalbum Module handleiding VivianCMS Fotoalbum Versie: 1.0 Startdatum: 06-05-2006 Datum laatste wijziging: 26-05-2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1 Algemene

Nadere informatie

Studieplan. Permissie toekennen Beheer studieplan formulieren

Studieplan. Permissie toekennen Beheer studieplan formulieren Studieplan Om studenten inzicht te geven in de opbouw en inhoud van hun opleiding, wordt het Studieplan ingezet. Docenten verdelen vakken/modules over de periodes en studiejaren, vinken relevante kerntaken

Nadere informatie

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken Modulehandleiding VivianCMS Zoeken Versie: 1.0 Startdatum: 22-05-2006 Datum laatste wijziging: 19-06-2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1. Algemene

Nadere informatie

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding Dossier Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Dossier instellingen Dossier Meetinstrumenten Meetinstrumenten importeren Nieuwe meetinstrumenten importeren met bestaande meetinstrumenten Richtlijnen Richtlijnen

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over verzendlijsten... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

R5.0. Release notes. Clixmaster Studio. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikersdocumentatie

R5.0. Release notes. Clixmaster Studio. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikersdocumentatie Release notes R5.0 Clixmaster Studio Gebruikersdocumentatie Clixmaster Studio Handleiding 1/6 Clixmaster Studio R5.0 Dit document beschrijft alle nieuwe functionaliteiten en wijzigingen in Clixmaster Studio

Nadere informatie

Handleiding Reinder.NET.Tasks.SQL versie 2

Handleiding Reinder.NET.Tasks.SQL versie 2 Handleiding Reinder.NET.Tasks.SQL versie 2 Reinder Stolte Tramstraat 33 8771RR Nijland Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 2 Installeren en configureren... 3 3 Taken instellen... 4 3.1 Taskname (Taaknaam) verplicht

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk 1 : Starten met uw eigen enquête - Een account maken - Eerste enquête Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes -

Nadere informatie

MultiSafepay. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

MultiSafepay. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl MultiSafepay Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Aanmelden MultiSafepay 5 2.1 Procedure MultiSafepay 5 2.2

Nadere informatie

Handleiding instellen account in Microsoft Outlook 2010

Handleiding instellen  account in Microsoft Outlook 2010 Handleiding instellen e-mailaccount in Microsoft Outlook 2010 Deze handleiding beschrijft de stappen die u dient te nemen om uw e-mailaccount in te stellen in uw Microsoft Outlook 2010. Inhoud E-mailaccount

Nadere informatie

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Stichting Stem Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden versie 160628 Stem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie