Deel II Werken met Clixmaster Studio

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deel II Werken met Clixmaster Studio"

Transcriptie

1 Deel II Werken met Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding

2 1/22 Deel II - Werken met Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Clixmaster BV. Hoewel de grootst mogelijke zorgvuldigheid is betracht bij het samenstellen van deze handleiding, aanvaardt Clixmaster BV geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die voortvloeit uit enige fout die zou kunnen voorkomen in deze uitgave. Aan dit document kunnen geen rechten worden ontleend.

3 2/22 Overzicht gebruikershandleidingen Clixmaster Studio: Deel I Over Clixmaster Studio Deel II Werken met Clixmaster Studio Deel III Modules van Clixmaster Studio Deel IV A Werken met Epaper Deel IV B Werken met Vacatures Deel IV C Werken met Forum Deel IV D Werken met Blog Deel IV E Werken met Profielen Deel IV F Werken met Uitgebreide Enquête Deel IV G Werken met E-campagne Deel V Beheer in Clixmaster Studio Bijlage I Bijlage II Bijlage III Bijlage IV Wysiwyg editor FTP Variabelen in Clixmaster Studio Video Converter

4 3/22 Inhoudsopgave 1 Inloggen in Clixmaster Studio Inloggen Uitloggen Startscherm De websitestructuur opzetten Inleiding Hoe maak ik een pagina? Hoe maak ik een subpagina? Hoe verplaats ik een pagina? Eigenschappen van een pagina Zoeken naar webpagina s Andere acties voor pagina s Andere acties op het tabblad Structuur Website content maken Inleiding Hoe maak ik content? Hoe bewerk ik content? Hoe verplaats ik content? Andere acties voor content Informatie over het object bekijken Geplaatste reacties Zoeken in Clixmaster Studio Content publiceren Inleiding Hoe publiceer ik content? Hoe bewerk ik de publicatie-eigenschappen van content? Hoe stel ik de publicatieperiode in? Andere acties voor publiceren Statistieken bekijken Statistieken op moduleniveau Statistieken op objectniveau Periode wisselen Google Analytics integratie... 22

5 4/22 Inleiding In dit deel wordt beschreven hoe u in Clixmaster Studio een websitestructuur opzet, en hoe u content maakt en publiceert. Content voor uw website kunt u maken in het tabblad Inhoud. Om de gemaakte content te tonen aan uw websitebezoekers, dient u het te publiceren op een webpagina. Het publiceren van content, maar ook het beheren van uw websitestructuur, doet u in het tabblad Structuur.

6 5/22 1 Inloggen in Clixmaster Studio 1.1 Inloggen Om in Clixmaster Studio te kunnen werken, dient u eerst in te loggen. Het inlogscherm bereikt u als volgt: 1. Open uw internetbrowser (Internet Explorer 5.5 of hoger). 2. Type in de adresbalk de url van uw website, gevolgd door /admin, bijvoorbeeld Het inlogscherm van Clixmaster Studio ziet er als volgt uit: 3. Vul uw gebruikersnaam in. 4. Vul uw wachtwoord in. 5. Kies of u het programma in het Nederlands of Engels wilt gebruiken. 6. Klik op Inloggen; het startscherm van Clixmaster Studio wordt nu geopend (zie paragraaf 2.3). Opmerking: Om te kunnen inloggen, dient een gebruiker op algemeen niveau in ieder geval de volgende rechten te hebben: Mapinhoud bekijken Lezen Voor meer informatie over rechten verwijzen wij u naar Deel III. Beheer van Clixmaster Studio.

7 6/ Uitloggen Als u klaar bent met uw bewerkingen, kunt u het programma op twee manieren verlaten: Klik op de knop Uitloggen of Sluit de internetbrowser. 1.3 Startscherm Hieronder ziet u het startscherm. Dit scherm is de achterkant van uw website. De websitebezoeker ziet de voorkant: de website zelf.

8 7/22 2 De websitestructuur opzetten 2.1 Inleiding Voordat u artikelen en andere content kunt publiceren op uw website, moet u eerst pagina s aanmaken. In de beschrijvingen in dit deel van de handleiding komt de term Templates regelmatig voor. Meer informatie over templates vindt u in deel V van deze handleiding. In dit hoofdstuk leest u hoe het aanmaken en vullen van webpagina s in zijn werk gaat. U krijgt onder meer antwoord op de volgende vragen: Hoe maak en bewerk ik (sub)pagina s? Hoe publiceer ik content op een pagina? 2.2 Hoe maak ik een pagina? U wilt een nieuwe pagina maken die in de structuur onder de Homepage komt te hangen. Ga als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Structuur. 2. Klik op de module Websitestructuur in de linkerkolom. 3. Klik in de linkerkolom met de rechtermuisknop op de pagina Homepage. Selecteer Nieuw en klik op Pagina. Het venster met de eigenschappen van de pagina verschijnt. 4. Vul de eigenschappen van de nieuwe pagina in, waaronder: Titel Selecteer template Vul de titel van de pagina in; deze wordt in het navigatie-menu, de sitemap en de titelbalk van de browser getoond. Selecteer hier een template waarop u uw nieuwe pagina wilt baseren. De template van de pagina, waarin de nieuwe pagina wordt gemaakt, wordt gebruikt. Let op: Dit zijn slechts enkele eigenschappen van een pagina. Meer informatie over de eigenschappen van een pagina vindt u in deel IV van deze handleiding. 5. Klik op Voltooien om de pagina op te slaan. De nieuwe pagina verschijnt in de websitestructuur onder de Homepage.

9 8/ Hoe maak ik een subpagina? U wilt een nieuwe pagina maken die in de structuur niet direct onder de homepage maar onder een andere webpagina komt te hangen. Ga als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Structuur. 2. Klik op de module Websitestructuur in de linkerkolom. 3. Klik in de linkerkolom met de rechtermuisknop op de webpagina waaronder u de nieuwe pagina wilt maken. 4. Selecteer Nieuw en klik op Pagina. Het venster met de eigenschappen van de pagina verschijnt. Vul de eigenschappen van de nieuwe subpagina in. 5. Klik op Voltooien om de pagina op te slaan. De nieuwe pagina verschijnt in de websitestructuur onder de geselecteerde pagina. 2.4 Hoe verplaats ik een pagina? U wilt een pagina op een andere plaats in de websitestructuur hangen. Ga als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Structuur. 2. Klik op de module Websitestructuur in de linkerkolom. 3. Klik in de linkerkolom met de rechtermuisknop op de pagina die u wilt verplaatsen. 4. Klik op Knippen. 5. Klik in de linkerkolom met de rechtermuisknop op de pagina waaronder u de geknipte pagina wilt plakken. 6. Klik op Plakken. De pagina is nu verplaatst. Tip: U kunt ook pagina s van de hoofdwebsite naar subwebsites (actiewebsites, mobiele websites of andere taalwebsites) kopiëren.

10 9/ Eigenschappen van een pagina Van een pagina kunt u de volgende eigenschappen invullen: Titel Titel tag Pagina omschrijving in zoekmachines Pagina keywords Selecteer template Pagina verbergen Naam van de pagina Hierin kunt u aangeven wat de naam moet zijn in de browserbalk. Als niets wordt ingevuld wordt de titel van de pagina gebruikt. Een stuk tekst die door zoekmachines wordt gebruikt als korte omschrijving van de pagina. Tevens wordt dit stukje tekst gebruikt om de pagina te indexeren. Het is belangrijk dat deze omschrijving ongeveer in de content terugkomt. Als u niets invult krijgt de pagina een lagere index. In dit veld kunt u aangeven welke keywords de pagina beschrijven. Deze keywords worden gebruikt door zoekmachines om de pagina te indexeren. Door op het bladeren icoontje te klikken kunt u een andere template selecteren die gebruikt moet worden voor de pagina. Standaard wordt de template gebruikt van de pagina waarin de nieuwe pagina wordt gemaakt. Vink deze optie aan als u wilt dat deze pagina niet in de navigatie wordt getoond.

11 10/ Zoeken naar webpagina s Naarmate de website meer vorm begint te krijgen, kan het lastiger worden een specifieke pagina of content terug te vinden in de structuur van de website. In het tabblad Structuur vindt u in de module Webpagina s linksboven in de linker kolom een zoekveld. In dit zoekveld kunt u een volledige URL van de website of een Clixmaster pagina ID invoeren en Clixmaster Studio zal direct de juiste pagina tonen, zolang deze niet is verwijderd. 2.7 Andere acties voor pagina s Hieronder vindt u een overzicht van alle acties die u kunt uitvoeren met betrekking tot een pagina. Klik met de rechtermuisknop op de betreffende pagina en kies een van de volgende opties uit het contextmenu dat verschijnt: Actie Verkennen Nieuw Bewerken Bekijken Knippen Kopiëren Plakken Verwijderen Omhoog Omlaag Tags Rechten Beschrijving Toont de pagina in Clixmaster Studio. Maakt een nieuwe (sub)pagina. Toont het venster Eigenschappen pagina waarin u de eigenschappen van de pagina kunt bewerken (zie Deel IV. Modules voor meer informatie). Toont de pagina in een webbrowser, dus zoals bezoekers van de site hem zullen zien. Knipt de pagina. Kopieert de pagina. Plakt de geknipte/gekopieerde pagina als (sub)pagina onder een geselecteerde pagina. Verwijdert de pagina uit de websitestructuur. Zet de pagina een plaats hoger in de websitestructuur. Zet de pagina een plaats lager in de websitestructuur. Toont het venster Tags toevoegen. Zie Deel III. Beheer van Clixmaster Studio voor een uitgebreide beschrijving. Opent het venster Rechten bewerken. Zie Deel III. Beheer van Clixmaster Studio voor een uitgebreide beschrijving. Let op: Als u ervoor kiest een bestaande pagina van een andere template te voorzien, moet u er rekening mee houden dat de gepubliceerde informatie op de pagina verloren kan gaan. Mogelijk zijn niet alle acties beschikbaar in het contextmenu: dit hangt af van uw rechten in Clixmaster Studio.

12 11/ Andere acties op het tabblad Structuur Naast de website structuur kunnen, op het tabblad Structuur, Favicon, Robots.txt en de Sitemap.xml worden ingesteld. Dit wordt verder uitgelegd in Deel V - Beheer in Clixmaster Studio.

13 12/22 3 Website content maken 3.1 Inleiding Voordat u artikelen en andere content kunt publiceren op uw website, dient u deze eerst voor te bereiden in het tabblad Inhoud. In dit hoofdstuk leest u hoe dat in zijn werk gaat. U krijgt onder meer antwoord op de volgende vragen: Hoe maak ik website content? Hoe bewerk ik website content? Let op: Om u een duidelijk beeld te geven van hoe u content maakt en bewerkt, wordt in dit hoofdstuk als voorbeeld de module Artikelen gebruikt. U kunt in plaats van het woord artikel dus ook banner, bestand, formuier, vacature, poll etc. lezen. 3.2 Hoe maak ik content? Voorbeeld: U wilt een nieuw artikel creëren. Ga als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Inhoud. 2. Klik op de module Artikelen. 3. Klik in de linkerkolom met de rechtermuisknop op Artikelen. 4. Selecteer Nieuw en klik op Artikel. Het venster met de eigenschappen van het artikel verschijnt. 5. Vul de eigenschappen van het artikel in, waaronder: Naam Vul de naam van het artikel in; deze kan desgewenst in een webpagina, in een artikellijst en in zoekresultaten worden getoond. Publicatiedatum Selecteer hier met behulp van het kalendericoontje de datum en tijd die u als officiële publicatiedatum wilt meegeven aan het artikel. Deze datum en tijd kunnen desgewenst worden getoond in een artikellijst en in zoekresultaten. 6. Klik op Volgende. U komt nu in de WYSIWYG-editor, waar u de inhoud van het artikel kunt bewerken. 7. Klik op Voltooien om het artikel op te slaan. Let op: Voor uitgebreide informatie over de eigenschappen van artikelen, banners, bestanden, formulieren, kalenders, etc. verwijzen wij u naar Deel III. Modules can Clixmaster Studio. U kunt een artikel (of andere content) ook maken door in stap 3 in de middelste kolom op de rechtermuisknop te klikken in plaats van in de linkerkolom.

14 13/22 Als u in een map een nieuw artikel wilt aanmaken, kunt u dit bewerkstelligen door met de rechtermuisknop op de betreffende map te klikken. 3.3 Hoe bewerk ik content? Voorbeeld: U wilt een bestaand artikel bewerken. Ga als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Inhoud. 2. Klik op de module Artikelen. 3. Klik met de rechtermuisknop op het artikel dat u wilt bewerken. 4. Klik op Bewerken. Het venster met de eigenschappen van het artikel verschijnt. 5. Bewerk de eigenschappen. 6. Klik op Volgende. U komt nu in de WYSIWYG-editor, waar u de inhoud van het artikel kunt bewerken. Deze editor wordt beschreven in Bijlage I. Wysiwyg editor 7. Klik op Voltooien om het bewerkte artikel op te slaan. 3.4 Hoe verplaats ik content? Voorbeeld: U wilt een artikel naar een map verplaatsen. Ga als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Inhoud. 2. Klik op de module Artikelen. 3. Klik met de rechtermuisknop op het artikel dat u wilt verplaatsen. 4. Klik op Knippen. 5. Klik in de mappenstructuur met de rechtermuisknop op de map waaronder het artikel moet komen. 6. Klik op Plakken. Het artikel is nu verplaatst.

15 14/ Andere acties voor content Hieronder vindt u een overzicht van alle andere acties die u kunt uitvoeren op content, zoals een artikel. Klik met de rechtermuisknop op het betreffende object en kies een van de volgende opties uit het contextmenu dat verschijnt: Actie Bewerken Knippen Kopiëren Verwijderen Tags Rechten Beschrijving Toont het venster Eigenschappen artikel waarin u de eigenschappen kunt bewerken (zie Deel IV. Modules voor uitgebreide informatie). Deze actie is vetgedrukt, wat betekent dat u het artikel ook direct kunt openen door te dubbelklikken op de naam. Knipt het artikel. Kopieert het artikel. Verwijdert het artikel. Het verwijderen van het artikel kan niet ongedaan worden gemaakt. Als het artikel gepubliceerd is wordt deze ook van de website verwijderd. Toont het venster Tags toevoegen. Zie Deel III. Beheer van Clixmaster Studio voor een uitgebreide beschrijving. Opent het venster Rechten bewerken. Zie Deel III. Beheer in Clixmaster Studio voor een uitgebreide beschrijving. Let op: Mogelijk zijn niet alle acties beschikbaar in het contextmenu: dit hangt af van uw rechten in Clixmaster Studio. Tip: De kopieerfunctionaliteit werkt ook tussen subwebsites. 3.6 Informatie over het object bekijken Geplaatste reacties Op elk object (bijv. een artikel, bestand of opinie) kan door de bezoeker gereageerd worden. Deze reacties kunnen bekeken worden door op het object te klikken. Rechts ziet u een voorbeeld van het object met daarboven enkele tabbladen. Door op de tabblad Reacties te klikken krijgt u een overzicht van alle reacties die geplaatst zijn bij het object. Voor verdere informatie zie hoofdstuk 13 in handleiding deel III Modules van Clixmaster.

16 15/22 4 Zoeken in Clixmaster Studio In het tabblad Zoeken kunt u uitgebreid zoeken naar content en Epapers. De volgende invulvelden kunnen worden ingezet bij de zoekopdracht: Een woord of uitdrukking in het document Hier kunt u een zoekterm bestaande uit tekst en/of cijfers invullen. Zoeken in Laatste wijziging Geavanceerde opties Toon maximaal... resultaten Standaard wordt in alle modules gezocht naar de door u ingevulde term, maar u kunt uw zoekopdracht ook beperken tot een specifieke module. Hier kunt u aangeven dat het zoekresultaat alleen objecten dient te bevatten waarvan de bewerkingsdatum binnen een aangegeven periode ligt. Hier kunt u opties selecteren om nog gerichter te zoeken. Hier kunt u het maximale aantal resultaten selecteren dat u wilt zien. Opmerking: Het zoekresultaat van de module Zoeken wordt mede beïnvloed door de rechten die zijn toegekend aan de gebruiker IndexingUser. U kunt bepaalde content buiten beschouwing laten bij zoekopdrachten door het leesrecht op deze content te weigeren voor de gebruiker IndexingUser. Meer informatie over het toekennen of weigeren van rechten voor een geselecteerde gebruiker vindt u in hoofdstuk 4 van dit deel van de handleiding. U kunt ook een zoekfunctie op uw website plaatsen met de module Zoeken in het tabblad Structuur of Templates. Meer informatie over deze module vindt u in Deel IV. Modules.

17 16/22 Content publiceren 4.1 Inleiding Nadat u de gewenste content hebt aangemaakt (zie hoofdstuk 4), kunt u deze publiceren op uw website. Publiceren doet u door in het tabblad Structuur componenten toe te voegen aan een pagina. In dit hoofdstuk leest u hoe dat in zijn werk gaat. U krijgt onder meer antwoord op de volgende vragen: Hoe publiceer ik content? Hoe bewerk ik de publicatie-eigenschappen van content? Hoe stel ik de publicatieperiode (publicatieschema) in? Let op: Om u een duidelijk beeld te geven van hoe u content publiceert, wordt in dit hoofdstuk als voorbeeld de module Artikelen gebruikt. U kunt in plaats van het woord artikel dus ook banner, bestand, etc. lezen. 4.2 Hoe publiceer ik content? Voorbeeld: U wilt een artikel publiceren. Ga als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Structuur. 2. Klik op de module Websitestructuur. 3. Klik op de pagina waarop u het artikel wilt publiceren. De geselecteerde pagina verschijnt in het voorbeeldscherm. (Zie hoofdstuk 3 voor meer informatie over het maken en bewerken van webpagina s.) 4. Klik in de rechterkolom op de module Artikelen. De componenten van de module Artikelen verschijnen rechtsboven. 5. Klik rechtsboven op de Artikelcomponent en houd de muisknop ingedrukt. 6. Sleep de artikelcomponent naar het voorbeeldscherm. 7. Laat de muisknop los als de muis zich boven de gewenste componenten-houder bevindt en er een plusje (+) bij uw cursor wordt getoond Het venster met de eigenschappen van de artikelcomponent verschijnt. 8. Vul de eigenschappen van de artikelcomponent in, waaronder: Componenttitel Selecteer artikel Vul de titel die u desgewenst als kop boven het artikel wilt tonen Selecteer hier het artikel dat u op de pagina wilt publiceren 9. Klik op Voltooien om de artikelcomponent op te slaan; het artikel wordt nu gepubliceerd. Let op: Voor uitgebreide informatie over de eigenschappen van de artikelcomponent en alle andere componenten verwijzen wij u naar Deel IV. Modules.

18 17/ Hoe bewerk ik de publicatie-eigenschappen van content? Voorbeeld: U wilt de publicatie-eigenschappen van een artikel bewerken. Ga als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Structuur. 2. Klik op de module Websitestructuur. 3. Klik op de pagina waarop het artikel dat u wilt bewerken, is gepubliceerd. De geselecteerde pagina verschijnt in het voorbeeldscherm. 4. Klik in het voorbeeldscherm met de rechtermuisknop op de artikelcomponent die u wilt bewerken. 5. Klik op Bewerken. Het venster met de publicatie-eigenschappen verschijnt. 6. Bewerk de eigenschappen. 7. Klik op Voltooien om de gewijzigde publicatie-eigenschappen op te slaan.

19 18/ Hoe stel ik de publicatieperiode in? Om te bepalen gedurende welke periode bijvoorbeeld gepubliceerde content zichtbaar zal zijn voor uw websitebezoekers, kunt u een publicatieperiode instellen. Voorbeeld: U wilt een publicatieperiode instellen voor een artikel. Ga als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Structuur. 2. Klik op de module Websitestructuur. 3. Klik op de pagina waarop de artikelcomponent waarvoor u een publicatieschema wilt instellen, is gepubliceerd. De geselecteerde pagina verschijnt in het voorbeeldscherm. 4. Klik in het voorbeeldscherm met de rechtermuisknop op de betreffende artikelcomponent. 5. Klik op Publicatieschema. Het venster met de eigenschappen van het publicatieschema verschijnt. 6. Bewerk de eigenschappen: Begindatum Stel de begindatum en tijd in waarop de component zichtbaar dient te zijn. Als u de begindatum niet invult, zal de component direct op de website worden getoond. Einddatum Stel de einddatum en tijd in waarop de component niet meer zichtbaar dient te zijn. Als u de einddatum niet invult, zal de component op de website worden getoond totdat hij wordt verwijderd. 7. Klik op Voltooien om het publicatieschema op te slaan en toe te passen. De content wordt nu gedurende de aangegeven periode aan de websitebezoekers getoond. Let op: De content waarvoor een publicatieperiode is ingesteld, wordt buiten de publicatieperiode in zwartwit op de voorbeeldpagina getoond in Clixmaster Studio. Tevens vermeldt de tooltip dan de tekst Nog niet gepubliceerd. Wilt u de content niet langer op de webpagina, dan moet u deze zelf verwijderen (zie paragraaf 4.5).

20 19/ Andere acties voor publiceren Hieronder vindt u een overzicht met de overige acties die u kunt uitvoeren op gepubliceerde content. Klik met de rechtermuisknop op de betreffende component in de pagina en kies een van de volgende opties uit het contextmenu dat verschijnt: Actie Bewerken Beschrijving Toont het venster Eigenschappen artikelcomponent, waarin u de publicatieeigenschappen van het artikel kunt bewerken. Deze actie is vetgedrukt, wat betekent dat u de artikelcomponent ook direct kunt bewerken door erop te dubbelklikken. Artikel bewerken Verwijderen Omhoog Omlaag Publicatieschema Tags Rechten Toont het venster Eigenschappen artikel waarin u de inhoud van het artikel (content) direct vanuit de webpagina kunt bewerken. Verwijdert een artikelcomponent van de pagina. Het artikel blijft wel beschikbaar in het tabblad Inhoud. Verplaatst een component naar boven op de pagina. Verplaatst een component naar beneden op de pagina. Publicatieperiode instellen voor de te publiceren content. Zie paragraaf 5.4 voor meer informatie. Toont het venster Tags toevoegen. Zie Deel III. Beheer van Clixmaster Studio voor een uitgebreide beschrijving. Toont het venster Rechten bewerken. Zie Deel III. Beheer van Clixmaster Studio voor een uitgebreide beschrijving. Let op: Mogelijk zijn niet alle acties beschikbaar in het contextmenu: dit hangt af van uw rechten in Clixmaster Studio.

21 20/22 5 Statistieken bekijken Binnen Clixmaster worden verschillende statistieken bijgehouden welke u kunt bekijken. Zo kunt u bijvoorbeeld van een webpagina zien hoe vaak deze is bekeken, of van een artikelmodule hoeveel artikelen er op een dag bekeken zijn met daaronder een lijst van meest bekeken artikelen. De volgende statistieken worden standaard aangeboden: Pageview statistieken Samenvatting Meest bekeken Deze kunnen op de volgende niveaus bekeken worden: Statistieken op module-niveau Statistieken op object niveau

22 21/ Statistieken op moduleniveau Van elke module in Clixmaster kunt u de statistieken bekijken. Als u bijvoorbeeld de statistieken van de bestandenmodule wilt bekijken gaat u als volgt te werk: 1. Ga naar tabblad Inhoud 2. Selecteer linksonder de module Bestanden 3. In het voorbeeld scherm (rechts) ziet u de statistieken van de module. 4. Door op 1 van de knoppen rechtsboven te klikken kunt u de periode aanpassen Op dezelfde manier kunt u in de statistieken van de andere modules bekijken. 5.2 Statistieken op objectniveau Van elk object (bijv. webpagina, artikel, bestanden of opinies) kunt u statistieken bekijken. Als u bijvoorbeeld de statistieken van een artikel wilt zien gaat u als volgt te werkt: 1. Ga naar tabblad inhoud 2. Selecteer een artikel of dubbelklik op een map om een artikel in de map te selecteren 3. Rechts verschijnt een voorbeeld van het artikel met daarboven 3 tabbladen Voorbeelden, Reacties en Statistieken. 4. Selecteer het tabblad Statistieken. Op dezelfde manier kunt u de statistieken van andere objecten bekijken. 5.3 Periode wisselen Standaard worden de statistieken vam de laatste maand getoond. Deze periode kunt u aanpassen door op de knoppen rechtsboven de statistieken te klikken. De periodes waar u uit kunt selecteren zijn dag, week, maand en jaar. Tip: Bij sommig eobjecten zijn er conversies zichtbaar. Bijvoorbeeld bij formulieren en vacatures.door op de gekleurde velden onder grafiek te klikken kunt u deze conversies aan of uit zetten.

23 22/ Google Analytics integratie In Clixmaster Studio is het mogelijk om uitgebreidere statistieken via Google Analytics te bekijken. Dit kunt u lezen in Deel V Beheer van Clixmaster Studio.

24 Clixmaster Empowering interaction Databankweg 12s AL Amersfoort - The Netherlands T +31(0) F +31(0) I

Deel I Introductie Clixmaster Studio

Deel I Introductie Clixmaster Studio Deel I Introductie Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/12 Deel I - Introductie Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

R5.0 Deel IV F Werken met Uitgebreide enquete

R5.0 Deel IV F Werken met Uitgebreide enquete R5.0 Deel IV F Werken met Uitgebreide enquete Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/19 Deel IV F - Werken met Uitgebreide Enquête 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Deel III Modules van Clixmaster Studio

Deel III Modules van Clixmaster Studio Deel III Modules van Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/110 Deel III - Modules van Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

R5.0. Bijlage I. Wysiwyg editor. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage I. Wysiwyg editor. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage I R5.0 Wysiwyg editor Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/8 Bijlage I Wysiwyg editor 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

R5.0 Deel IV C Werken met Forum

R5.0 Deel IV C Werken met Forum R5.0 Deel IV C Werken met Forum Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/21 Deel IV C - Werken met Forum 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

R5.0. Bijlage IV. Video converter. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage IV. Video converter. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage IV R5.0 Video converter Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/7 Bijlage IV - Video Converter 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

R5.0. Bijlage II FTP. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage II FTP. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage II R5.0 FTP Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/14 Bijlage II - FTP 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

R5.0. Deel IV D Werken met Blog. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Deel IV D Werken met Blog. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Deel IV D Werken met Blog R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/32 Deel IV D - Werken met Blog 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Deel V Beheer in Clixmaster Studio

Deel V Beheer in Clixmaster Studio Deel V Beheer in Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/52 Deel V - Beheer in Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

R5.0 Deel IV B Werken met Vacature

R5.0 Deel IV B Werken met Vacature R5.0 Deel IV B Werken met Vacature Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/26 Deel IV B - Werken met Vacatures 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

2 Pagina s binnen TYPO3

2 Pagina s binnen TYPO3 2 Pagina s binnen TYPO3 Als u links onder de module Web klikt op de submodule Pagina krijgt u aan de rechterzijde het volgende scherm: Afbeelding 2.2 (frontend) Afbeelding 2.1 (backend) De gele, blauwe

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBHARE 1

HANDLEIDING WEBHARE 1 HANDLEIDING WEBHARE 1 2 INHOUDSOPGAVE HANDLEIDING WEBHARE... 1 Introductie... 4 Inloggen... 5 Publisher... 7 De knoppenbalk... 7 Context Menu... 8 Rotary Word sjabloon... 9 Basis WebHare beheer... 11 Nieuwe

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Handleiding gebruik photo-gallery

Handleiding gebruik photo-gallery Handleiding gebruik photo-gallery Nadat u uw photo-gallery admin wachtwoord heeft ingesteld kunt u op uw fotoboek inloggen op http://www.uwwebsite.nl/photo-gallery/ Mocht u ooit de instellingen en inhoud

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Clixmaster Studio R4.0. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R4.0 1/5

Clixmaster Studio R4.0. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R4.0 1/5 1/5 Clixmaster Studio R4.0 Dit document beschrijft alle nieuwe functionaliteiten en wijzigingen Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Hoe de nieuwe functionaliteit exact werkt, kunt u

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

REDACTEUREN HANDLEIDING

REDACTEUREN HANDLEIDING V1.2 8/5/2009 Vertaling: John Sim 2 Inhoudsopgave De inhoud van een document bewerken... 11 Een nieuwe document aanmaken... 12 Het aanmaken van een nieuwe document gaat als volgt:... 12 Een pagina publiceren...

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

Handleiding Module Security (Log in)

Handleiding Module Security (Log in) Handleiding Module Security (Log in) WebGenerator ProSite CMS Versie 1.0 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Hoe werkt de beveiliging?... 3 Wat kan worden beveiligd?... 3 Hoe beveiligt u een webpagina?...

Nadere informatie

Clixmaster Studio R3.7. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.7 Support 1/3

Clixmaster Studio R3.7. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.7 Support 1/3 1/3 Clixmaster Studio R3.7 Dit document beschrijft alle verbeteringen, wijzigingen en bekende verbeterpunten in Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Gedetailleerde informatie kunt u

Nadere informatie

Handleiding Vedor-editor

Handleiding Vedor-editor Handleiding Vedor-editor Mei 2007, versie 0.9 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aanmelden... 4 De werkbalk... 5 Het context menu... 6 Navigeren binnen je website... 7 Tekst toevoegen en bewerken... 8 Afbeeldingen

Nadere informatie

R5.0 Deel IV E Werken met Profielen

R5.0 Deel IV E Werken met Profielen R5.0 Deel IV E Werken met Profielen Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/21 Deel IV E - Werken met Profielen 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Webredactie dashboard

Webredactie dashboard Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheermogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in Handleiding Content 2 MS Gefeliciteerd met uw keuze voor Content 2 MS, het CMS van Eye for your Vision. Met ons CMS kunt u heel eenvoudig, zonder kennis van de onderliggende techniek, de inhoud van uw

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Aan de slag met internet

Aan de slag met internet Aan de slag met internet Titel Aan de slag met internet Eerste druk December 2017 De module Aan de slag met Internet is een onderdeel van de WERK-portal.nl. De WERKportal.nl is een product van SBCM en

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Groepspagina s bijhouden door teamleden

Groepspagina s bijhouden door teamleden Groepspagina s bijhouden door teamleden Voordat je gaat beginnen! Installeer Google Chrome op je PC. Vraag voor de installatie op je PC indien nodig informatie bij je ICT coördinator. Gebruik wanneer je

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

R5.0 Deel IV A Werken met Epaper

R5.0 Deel IV A Werken met Epaper R5.0 Deel IV A Werken met Epaper Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/30 Deel IV A - Werken met Epaper 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen.

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Wat is sitebuilder Site Builder is een uiterst gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreid product waarmee u snel een eigen praktijkwebsite kunt

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

HvA CMS: Hippo. Concept

HvA CMS: Hippo. Concept HvA CMS: Hippo Concept Deze uitgave wordt uitsluitend voor persoonlijk gebruik aan cursisten meegegeven. Alle rechten worden voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag door fotokopieën of op enige andere

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken Modulehandleiding VivianCMS Zoeken Versie: 1.0 Startdatum: 22-05-2006 Datum laatste wijziging: 19-06-2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1. Algemene

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Documenten

Handleiding Site to Edit Module Documenten THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Documenten

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

In deze versie van de instructies zijn voor alsnog alleen de functies beschreven van de module WT-Content.

In deze versie van de instructies zijn voor alsnog alleen de functies beschreven van de module WT-Content. De belangrijkste applicatie van WappTools is Contentbeheer. Dit is een CMS. CMS staat voor Content Management Systeem. Hiermee kunt u de content van uw website eenvoudig beheren. Onder content wordt verstaan

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Hoe log ik in Van start gaan Beginnen met het aanmaken van je prijslijst Hoe voeg ik een kader met titel toe Hoe voeg ik lijnen tekst toe aan een kader Kiezen

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Clixmaster Studio R3.8. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.8 1/4

Clixmaster Studio R3.8. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.8 1/4 1/4 Clixmaster Studio R3.8 Dit document beschrijft alle nieuwe functionaliteiten, wijzigingen en opgeloste issues in Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Hoe de nieuwe functionaliteit

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2 Handleiding Content Management Systeem Umbraco Versie 1.2 Inhoudsopgave 1. Umbraco tour... 3 1.1 Inloggen in het Umbraco systeem... 3 1.2 De indeling van Umbraco... 3 2. Inhoud van uw website... 5 2.1

Nadere informatie

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix Weebly Inhoud 1 Starten met Weebly... 3 1.1 Aanmelden / Inloggen... 3 1.2 Website aanmaken... 3 1.2.1 Eerste website... 3 1.2.2 Tweede website... 5 2 : basis... 6 2.1 Elementen op een pagina... 6 2.1.1

Nadere informatie

1. Links invoeren, wijzigen en verwijderen

1. Links invoeren, wijzigen en verwijderen 1. Links invoeren, wijzigen en verwijderen In deze snel op weg handleiding leert u stap voor stap hoe u links kunt toevoegen, wijzigen en verwijderen. Met de module Links kunt u links naar andere websites

Nadere informatie

Handleiding Procesarchitectuur Herziening

Handleiding Procesarchitectuur Herziening Handleiding Procesarchitectuur Herziening Beheerders scholen procesarchitectuur.ihks.nl Inhoud Inleiding... 3 Meerdere schooleigen omgevingen... 3 Contact... 3 Inloggen... 4 Beveiliging... 4 Inloggen beheerdersaccount...

Nadere informatie

HANDLEIDING VAN DE BELGAcoM BIZZ SITE BUILDER Met de tool die Uw Zaak Verdient Online aanbiedt, creëert u in enkele minuten uw website. U hoeft zelfs niet meteen alle pagina s te ontwerpen, want u kan

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

Handleiding Procesarchitectuur Herziening

Handleiding Procesarchitectuur Herziening Handleiding Procesarchitectuur Herziening Beheerders scholen po.onderwijsenexaminering.nl Inhoud Inleiding... 3 Meerdere schooleigen omgevingen... 3 Contact... 3 Inloggen... 4 Beveiliging... 4 Inloggen

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9 Inhoud: Inloggen blz 3 Artikel invoeren blz 4 Werkbalk Tekst blz 6 Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu Externe link invoeren blz 9 Afbeelding invoeren blz 10 - uit de map Mijn afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Handleiding Vedor-editor

Handleiding Vedor-editor Handleiding Vedor-editor Oktober 2008 Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 3 De werkbalk... 5 4 Het contextmenu... 7 5 Navigeren binnen je website... 8 6 Tekst toevoegen en bewerken...

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen

Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen www.smitloopbaan.nl/beheer/ Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen Je kunt met WordPress op 2 manieren teksten en afbeeldingen op je website plaatsen : op een pagina of in een bericht. De vaste

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

R5.0. Release notes. Clixmaster Studio. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikersdocumentatie

R5.0. Release notes. Clixmaster Studio. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikersdocumentatie Release notes R5.0 Clixmaster Studio Gebruikersdocumentatie Clixmaster Studio Handleiding 1/6 Clixmaster Studio R5.0 Dit document beschrijft alle nieuwe functionaliteiten en wijzigingen in Clixmaster Studio

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Introductiehandleiding Website Dussense Boys

Introductiehandleiding Website Dussense Boys Introductiehandleiding Website Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 3 Uitloggen

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie