DinZ Web ZVW. Gebruikershandleiding. Release 1.46 Copyright DinZ BV, Nederland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DinZ Web ZVW. Gebruikershandleiding. Release 1.46 Copyright DinZ BV, Nederland"

Transcriptie

1 DinZ Web ZVW Gebruikershandleiding Release 1.46 Copyright DinZ BV, Nederland Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of op enige manier, zonder voorafgaande toestemming van DinZ BV.

2 Inhoudsopgave 1.Inleiding...3 Doel van de gebruikershandleiding ZVW Inrichting...3 ZVW machtiging...3 Cliënt aanmaken...4 Tabs: meer detailinformatie per Cliënt...6 Menu Cliënt > Document Cliënten...6 Machtiging aanmaken...10 Activiteiten aanmaken...11 Uitvoeren en verantwoorden verleende zorg...13 Factureren Basis inrichting...14

3 Hoofdstuk 1 1. Inleiding Doel van de gebruikershandleiding U leert alle aspecten van de module DinZ Web voor de ZVW kennen. De applicatie is bedoeld voor de registratie, planning en urenverantwoording van en voor cliënten die (tijdelijk) in zorg worden opgenomen en waarvan de zorg wordt verleend aan Cliënten vanuit de ZorgVerzekering Wet. 2. Hoofdstuk 2 ZVW Inrichting ZVW machtiging Om de ZVW machtiging in te richten wordt eerst onder cliënt cliënten een nieuwe cliënt aangemaakt door gebruik te maken van de knop Cliënt aanmaken Cliënten kunnen worden weergegeven, gewijzigd en worden aangemaakt door het scherm Cliënt te openen. Menu Cliënt > Document Cliënten Bij het openen van dit scherm worden de cliënten weergegeven waartoe u tot het zorgteam behoort.

4 Een nieuwe Cliënt kan worden aangemaakt door handmatig de gegevens betreffende de nieuwe Cliënt in te geven. Klik op Toevoegen om een nieuwe Cliënt aan te maken. Het volgende scherm verschijnt: Figuur 1 Cliënt aanmaken In dit scherm kunnen de basisgegevens betreffende de Cliënt worden ingegeven. Veld Weergavenaam Verplicht Nvt Toelichting Hier wordt de naam van de cliënt samengesteld die wordt gebruikt in de diverse schermen. Roepnaam Voornamen De volledige voornamen waarvan de voorletters hierna worden opgegeven. Voorletters De voorletters van de Cliënt. Tussenvoegsels De tussenvoegsel(s) van de Cliënt. Achternaam De achternaam van de Cliënt. Getrouwde tussenvoegsels Indien de Cliënt getrouwd is, kunnen hier de tussenvoegsels voor de achternaam van de partner worden opgegeven.

5 Getrouwde naam Indien de Cliënt getrouwd is, kan hier de achternaam van de partner worden opgegeven. Getrouwde notatie U heeft de keuze uit de items in de lijst. Burgerlijke staat U heeft de keuze uit de items in de lijst. Geslacht U heeft de keuze uit de items in de lijst. Geboortedatum Een ingegeven geboortedatum kan niet in de toekomst liggen. Geboorteplaats De geboorteplaats van de Cliënt. Overleden Hier kunt u aangeven dat de Cliënt is overleden. Overlijdensdatum Indien de Overlijdensdatum wordt gevuld, wordt het veld Overleden automatisch aangevinkt. Het veld Overleden worden niet uitgevinkt indien de Overlijdensdatum wordt verwijderd. BSN Het ingegeven BSN nummer wordt gecontroleerd op de elfproef. Indien geen BSN nummer bekend is, kan worden ingegeven. Tevens wordt een ingegeven BSN nummer gecontroleerd of deze bij een andere Cliënt al geregistreerd is (voorkomt dubbele invoer). Legitimatiesoort U heeft de keuze uit de items in de lijst. Legitimatienummer Het nummer behorende bij de bij Legitimatiesoort gemaakte keuze. Het Legitimatienummer is verplicht indien bij Legitimatiesoort een keuze is gemaakt. Telefoonnummer Het (vaste) telefoonnummer waarop de Cliënt bereikbaar is. Mobiel nummer Het (mobiele) telefoonnummer waarop de Cliënt bereikbaar is. adres Het adres waarop de Cliënt bereikbaar is. Overgangsrecht Moet handmatig worden aangevinkt Tabs: meer detailinformatie per Cliënt Menu Cliënt > Document Cliënten. In het scherm Cliënt worden meerdere Tabs met detailgegevens weergegeven. Hieronder wordt de inhoud en betekenis van de tabs uitgelegd. Let op: afhankelijk van de afgenomen modules, zijn enkele tabjes wel of niet zichtbaar. Hieronder worden alleen de tabjes besproken die ook horen bij de module DinZ Web ZVW Cliëntadres In de tab Cliënt adres kunnen één of meerdere adressen worden aangemaakt voor de Cliënt.

6 Klik op Toevoegen om een adres toe te voegen. Het volgende scherm verschijnt. Figuur 1 Cliënt Tab Cliënt adres Figuur 2 Cliënt adres Bij Soort heeft u de keuze uit de voorkomende soorten adressen, bijvoorbeeld GBA adres of Tijdelijk verblijfadres. Het format van de postcode wordt gecontroleerd op de volgende notatie 1234AA. Bij het niet correct invoeren van de postcode, verschijnt de volgende foutmelding: Figuur 3 Foutmelding bij niet correct invoeren van een postcode Gemeentecode, deze moet gevuld worden. Cliënt Contactpersonen In de tab Cliënt Contactpersonen worden de gegevens van de contactpersonen van de Cliënt en andere Adressen van de Cliënt getoond en kunnen nieuwe Contactpersonen of Adressen worden toegevoegd. Klik op Toevoegen om een contactpersoon toe te voegen. Het volgende scherm verschijnt.

7 Figuur 4 Cliënt aanmaken tab Contactpersonen Het onderstaande scherm verschijnt: Figuur 5 Aanmaken nieuwe Contactpersoon Veld Contactpersoon soort Verplicht Toelichting U heeft de keuze uit de voorgedefinieerde soorten contactpersonen. Deze soorten worden ook gebruikt voor diverse berichten. Roepnamen De volledige voornamen waarvan de voorletters hierna worden opgegeven. Voornamen Hier kunnen de voornamen worden ingevuld

8 Veld Voorletters Verplicht Toelichting De voorletters worden met punten ingegeven, bijvoorbeeld: M.L. Tussenvoegsel Achternaam Getrouwd Tussenvoegsel Getrouwde naam Getrouwde notaite Hier kan gekozen worden hoe de naam wordt weergegeven. U heeft de keuze uit de lijst. Burgelijke staat U heeft de keuze uit de items in de lijst. Geslacht U heeft de keuze uit de items in de lijst. Geboortedatum Middels een datum veld kunt u dit invullen, u kunt ook de datum weergeven door te typen Overleden Aanvinken Overlijdensdatum Middels een datum veld kunt u dit invullen, u kunt ook de datum weergeven door te typen BSN Telefoon Het (vaste) telefoonnummer waarop de Contactpersoon van de Cliënt bereikbaar is. Mobiel Het (mobiele) telefoonnummer waarop de Contactpersoon van de Cliënt bereikbaar is. adres Het adres waarop de Contactpersoon van de Cliënt bereikbaar is. Indien een Cliënt wordt opgeslagen zonder een Contactpersoon, verschijnt de volgende melding. Figuur 6 Cliënt aanmaken opslaan zonder Contactpersoon Indien op wordt geklikt, verschijnt het scherm om een Contactpersoon aan te maken. Indien op wordt geklikt, wordt de Cliënt opgeslagen en is er geen Contactpersoon bekend voor de Cliënt. Deze melding blijft verschijnen zolang er geen Contactpersoon is aangemaakt voor de Cliënt. Cliënt Zorgteam In de tab Zorgteam worden leden van het Zorgteam van de Cliënt weergegeven. Figuur 7 Cliënt tab Cliënt Zorgteam Bij het aanmaken van een nieuwe Cliënt word je automatisch toegevoegd aan het Zorgteam van de Cliënt.

9 Logboek In de tab Logboek staan alleen de Logboek berichten die bestemd zijn voor de ingelogde gebruiker en de door de ingelogde gebruiker zelf aangemaakte berichten. De berichten zijn gesorteerd van nieuw naar oud (en al dan niet gelezen). Het logboek kan gezien worden als rapportage tussen collega s onderling. Figuur 8 Cliënt Tab Logboek ZVW machtigingen Menu Cliënt > Document ZVW Machtigingen In de tab ZVW machtigingen wordt de machtiging op de ZVW aangemaakt. Figuur 9 Cliënt Tab ZVW machtigingen De periode vanaf en tot wanneer er een declaratie kan worden aangemaakt met zorgmomenten die uitgevoerd worden bij de client. Machtiging aanmaken Nadat de Cliënt is aangemaakt, kan worden opgegeven welke zorgmomenten worden gepland. Daarvoor moet er eerst een machtiging worden aangemaakt. Menu Cliënt > Document Cliënt > Tab ZVW machtigingen Figuur 10 Cliënt Tab ZVW Klik op Toevoegen om een nieuwe Machtiging voor een bestaande Cliënt aan te maken. Het volgende scherm verschijnt:

10 Figuur 11 Cliënt Machtiging aanmaken In het de blauwe veld verplicht de begin datum in te vullen. Overige velden zijn optioneel. Activiteiten aanmaken Menu Cliënt > Document Activiteiten Door links in het menu de activiteiten aan te maken kan er worden aangeven wat er onder de machtiging aan activiteiten plaats kan vinden. De knop toevoegen onder Module Client > Document Activiteiten De Prestatiecodes die ingevoerd kunnen worden staan in de tabel onder prestatiecodes.

11 Figuur 12 Cliënt -ZVW Machtigingen-Activiteiten Klik vervolgens in het gedeelte ZVW Machtigingen activiteiten en klik op Toevoegen. Het volgende scherm verschijnt:

12 Figuur 13 Cliënt - -ZVW Machtigingen -Activiteiten Hier kan de planning gemaakt worden van de ZVW activiteiten. Indien dit een structurele planning wordt kan men middels de taak voor een langere periode een planning worden aangemaakt. Belangrijk is ook dat bij één van de dagen maandag t/m zondag de DUUR wordt gevuld. De DUUR geeft aan dat en wat er gedeclareerd gaat worden, in de EENHEID van de Product Toegewezen. Dus als de EENHEID in Product Toegewezen 'Uren per Week' is, moet de DUUR in Uren worden uitgedrukt. Altijd 5 minuten bij de ZVW Taak => activiteiten aanmaken

13 Het volgende veld kan dan worden gevuld. Figuur 14 Cliënt - -ZVW Machtigingen Activiteiten- Taak Uitvoeren en verantwoorden verleende zorg Als de zorg is uitgevoerd, moeten de uren worden verantwoord. Om de uren te verantwoorden, ga naar Client activiteiten. Menu Cliënt > Document Cliënt activiteiten Bij het openen van het scherm worden de activiteiten van de geselecteerde Cliënten weergegeven, standaard voor de huidige week. Figuur 15 Activiteiten uitvoeren Om de activiteiten te registreren, klik op de lijst en vervolgens op Edit mode. De duur kan worden veranderd in de werkelijke duur van de uitgevoerde zorg. Vink vervolgens van de uitgevoerde regels het veld uitgevoerd aan. Klik vervolgens op Opslaan.

14 Met de Prefilters kan een andere periode worden opgevraagd. Om de activiteiten te registreren, klik op de lijst en vervolgens op Edit mode. De duur kan worden veranderd in de werkelijke duur van de uitgevoerde zorg. Vink vervolgens van de uitgevoerde regels het veld uitgevoerd aan. Klik vervolgens op Opslaan. Declareren Uitgevoerde Cliënt activiteiten kunnen worden gedeclareerd aan de ZVW. Als de Declaratie wordt verzonden naar de zorgverzekeraar wordt een Verkoopfactuur aangemaakt. Op basis van het retourbericht wordt een Credit Factuur aangemaakt. De declaratie voor de ZVW is: Declaratie AW319 Zvw.

15 3. Hoofdstuk 3 Basis inrichting Voor het aanmaken van ZVW Machtiging per Cliënt is het noodzakelijk om de volgende basisgegevens aangemaakt en ingericht te hebben: COV check Debiteur aanmaken Contract ZVW aanmaken COV Check Menu Cliënt > Document COV check COV check = check op verzekeringsrecht Figuur 16 Cliënt aanmaken tab Cliënt Zorgteam Met de Taak COV check worden de verzekeringsgegevens van de Cliënt opgehaald bij de betreffende Ziektekostenverzekeraar.

16 Debiteur aanmaken Indien de Debiteur aan wie gefactureerd moet worden nog niet bekend is, moet deze worden aangemaakt. Module Financieel > Document Debiteur Klik op Toevoegen om een nieuwe Debiteur aan te maken. Het volgende scherm verschijnt: Figuur 17 Debiteur aanmaken Kies bij Relatie type voor: Bedrijf: indien de nieuw aan te maken Debiteur een Bedrijf is. Indien wordt gekozen voor Bedrijf, verschijnt het volgende scherm Figuur 18 Bedrijf aanmaken als Debiteur Indien het een nieuw Bedrijf is dat als Debiteur moet worden aangemaakt, kunnen de betreffende velden worden ingevuld. De Naam van het bedrijf is in ieder geval verplicht. Klik op Opslaan na het ingeven van de gegevens.

17 Contract ZVW aanmaken Menu Administratie> Document Administratie> tab contract AW319 ZVW Na het kiezen van de tab contract AW319 ZVW kan er middels de knop toevoegen een nieuw contact worden toegevoegd. Veld Verplichting Toelichting Debiteur Vanuit de lijst kiezen na aanmaken debiteur AGB code UVOZI Contractjaar Ingangsdatum Contractreferentie Informatie over het contact Budget Mogelijk om dit aan te geven Code van het zorgkantoor volgens lijst

18 Na het aanmaken van contact moeten de contractregels worden aangemaakt. Na het kiezen van toevoegen kunnen onderstaande velden worden ingevuld.

dinz doelmatig in zorg DinZWeb WMO Gebruikershandleiding Release 1.46 Copyright [ID DinZ BV, Nederland

dinz doelmatig in zorg DinZWeb WMO Gebruikershandleiding Release 1.46 Copyright [ID DinZ BV, Nederland DinZWeb WMO Gebruikershandleiding Release 1.46 Copyright [ID DinZ BV, Nederland dinz doelmatig in zorg Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Zorgaanbieder module

Handleiding Zorgaanbieder module Handleiding Zorgaanbieder module De oplossing voor het berichtenverkeer in de Jeugd wet. Eenvoudig en simpel voor iedere zorgaanbieder Versie: 1.3 Auteur: Zorgverkeer B.V. Datum: Februari 2017 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO

Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO Eerste aanmelding Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO Datum release 24/04/2013 Versie 1.0 1. Eerste aanmelding Wanneer u als contactpersoon via het registratiesysteem

Nadere informatie

Nedap healthcare iwmo of ijw beschikking handmatig toevoegen / wijzigen

Nedap healthcare iwmo of ijw beschikking handmatig toevoegen / wijzigen Het is mogelijk om iwmo en ijw-beschikkingen handmatig in te voeren. Hierdoor wordt het mogelijk om naar gemeentes 303-declaraties te kunnen versturen, zonder dat de gemeente hiervoor beschikkingen in

Nadere informatie

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL SCHOUW INFORMATISERING B.V. 11-10-2018 HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL Schouw Informatisering B.V. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde

Nadere informatie

Releasenote BRIStoezicht

Releasenote BRIStoezicht Releasenote BRIStoezicht 3 april 2016 Versie: 4.0.0 Voorwoord De afgelopen maanden is er hard gewerkt om verbeteringen aan te brengen in BRIStoezicht. Vanaf 4 april 2016 staat de nieuwe versie van BRIStoezicht

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0 Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten Met web applicatie Tropaz 2.0 Ondervindt u problemen bij het gebruik van het programma Tropaz, neemt u dan contact op met uw eigen trombosedienst. 2012

Nadere informatie

Algemene vragen U kunt met al uw vragen en het aanleveren van bestanden terecht bij de Servicedesk Dataverkeer Ketenpartners:

Algemene vragen U kunt met al uw vragen en het aanleveren van bestanden terecht bij de Servicedesk Dataverkeer Ketenpartners: Handleiding CORFU Inleiding Het Centraal Administratiekantoor (CAK) is onder andere verantwoordelijk voor het berekenen, vaststellen en innen van de eigen bijdrage voor de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0 Gebruikers Handleiding voor patiënten Met web applicatie Tropaz 2.0 Trombosedienst Leiden Poortgebouw Rijnsburgerweg 10 2333 AA Leiden Telefoon: 071-5262449 E-mail: trombosedienst@lumc.nl www.trombosedienst-leiden.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding webagenda voor begrafenisondernemers

Gebruikershandleiding webagenda voor begrafenisondernemers Gebruikershandleiding webagenda voor begrafenisondernemers Copyright 2013, Centric Netherlands B.V. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Contacten

Handboek ZooEasy Online Contacten Handboek ZooEasy Online Contacten Datum: juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD CONTACTEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Werken met de Verwijsindex Rechtenrol Gebruiker

Werken met de Verwijsindex Rechtenrol Gebruiker Deze instructie geeft uitleg over het werken met de Verwijsindex als gebruiker. De rechten voor gebruiker kunnen per regio verschillen. Indien u één of meerdere handelingen niet kunt verrichten, maar deze

Nadere informatie

Een klant project in Newbase

Een klant project in Newbase Een klant project in Newbase Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Oktober 2013 versie 1.0 pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1 Algemeen...3

Nadere informatie

Jaaropgave in The Nanny versie 4B

Jaaropgave in The Nanny versie 4B Jaaropgave in The Nanny Inleiding Binnen iedere kinderopvangorganisatie zullen er specifieke vragen zijn over bepaalde processen binnen The Nanny. Met dit document willen wij u een handreiking geven, zodat

Nadere informatie

Declareren naar Portaal DMVoetzorg vanuit PodoFile. (vanaf PodoFile versie 4.6.4)

Declareren naar Portaal DMVoetzorg vanuit PodoFile. (vanaf PodoFile versie 4.6.4) Declareren naar Portaal DMVoetzorg vanuit PodoFile (vanaf PodoFile versie 4.6.4) 1 INHOUD 2 Declaratieportaal DMVoetzorg... 3 3 Voorbereiding... 4 3.1 Debiteur toevoegen... 4 3.2 Map aanmaken... 4 3.2

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Release 1.3 Gebruikershandleiding Datum: oktober 2012 All rights reserved Alle rechten zijn voorbehouden. Deze documentatie blijft eigendom van Ternair Software Solutions b.v. en is uitsluitend bedoeld

Nadere informatie

Handleiding MijnEigenDossier

Handleiding MijnEigenDossier Handleiding MijnEigenDossier Inleiding Voor organisaties met vrijwilligersvacatures Het Vrijwilligerspunt ondersteunt organisatie in het vinden en behouden van vrijwilligers. Belangrijke service van de

Nadere informatie

Evry voor Diëtheek. Handleiding eerste gebruik

Evry voor Diëtheek. Handleiding eerste gebruik Evry voor Diëtheek Handleiding eerste gebruik 1 Introductie Maak verbinding met het bureaublad-op-afstand van Diëtheek op de gebruikelijke manier. Start hier Evry met het icoon op het bureaublad. De gebruikersnaam

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Uitslagen

Handboek ZooEasy Online Uitslagen Handboek ZooEasy Online Uitslagen Datum: Juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD UITSLAGEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

Handleiding RoosterPlaats

Handleiding RoosterPlaats Handleiding RoosterPlaats In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen weergegeven in de Wizard van RoosterPlaats een rooster kunt maken. Deze vijf stappen helpen u bij

Nadere informatie

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Contents Inleiding...1 Wanneer is het gebruik van de webservice nodig?...2 Welke stappen dienen uitgevoerd te worden om de webservice

Nadere informatie

Werken met de Verwijsindex Regio Arnhem (VIRA) Rechtenrol Instantie beheerder

Werken met de Verwijsindex Regio Arnhem (VIRA) Rechtenrol Instantie beheerder Werken met de Verwijsindex Regio Arnhem (VIRA) Rechtenrol Instantie beheerder Deze instructiekaart geeft uitleg over het werken met de Verwijsindex als instantie beheerder. De rechten voor instantie beheerder

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Declaratie-afspraken vastleggen

Declaratie-afspraken vastleggen kunnen op een speciale pagina vastgelegd worden. Op deze pagina kunnen ZVW-, Eerstelijns- en declaratie-afspraken van handmatig aangemaakte legitimatietypes vastgelegd worden. De werking is niet beschikbaar

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Kaart

Handleiding Site to Edit Module Kaart THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Kaart Aanvulling

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal

Gebruikershandleiding Cliëntportaal Gebruikershandleiding Cliëntportaal Augustus 2017, versie 1.0 Inhoudsopgave 1. Inloggen in het Cliëntportaal... 2 1.1 Inloggen... 3 1.2 Accepteren van een uitnodiging... 4 1.3 Wachtwoord vergeten?... 4

Nadere informatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie Versie: Technopark 1.0 Datum: 01-12-2014 Inleiding OBD-Personeelsdiensten maakt gebruik van een digitaal urendeclaratie systeem. De flexwerker voert zijn uren aan het einde

Nadere informatie

Flexweb gastouderopvang

Flexweb gastouderopvang Flexweb gastouderopvang Handleiding voor gastouders document-versie 1.04 Volwassen software waar je geen kind aan hebt! Copyright Copyright 2010 Dicon Development Center BV. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Cliëntportaal. Documentversie: 2.0

Cliëntportaal. Documentversie: 2.0 Cliëntportaal Documentversie: 2.0 Datum uitgifte: 01-10-2018 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Doel van het portaal.... 3 2 Portaal openen... 4 3 Registreren... 4 4 Inloggen... 8 5 Wachtwoord vergeten...

Nadere informatie

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier Handleiding PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier De agenda in PlanCare 2 De agenda kent verschillende invalshoeken of benaderingswijzen. Centraal staat de Cliëntagenda waar alle afspraken en

Nadere informatie

Beginnen met de Agenda & planning module

Beginnen met de Agenda & planning module Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 22 juni 2010 2 Minimale stappen om te beginnen Introductie Hieronder wordt het minimum aantal stappen om te beginnen met de module Agenda & Planning kort beschreven.

Nadere informatie

1 INLEIDING INLOGGEN BEHEER GEBRUIKER MUTATIES ONLINE CORRECTIES DOORVOEREN OP EERDERE MUTATIES... 17

1 INLEIDING INLOGGEN BEHEER GEBRUIKER MUTATIES ONLINE CORRECTIES DOORVOEREN OP EERDERE MUTATIES... 17 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 INLOGGEN... 2 3 BEHEER GEBRUIKER... 4 3.1 GEBRUIKER TOEVOEGEN... 4 3.2 GEBRUIKER WIJZIGEN... 4 4 MUTATIES ONLINE... 5 4.1 AANMELDEN NIEUWE WERKNEMER... 6 4.2 BESTAANDE

Nadere informatie

HANDLEIDING ECD. Zorgplan

HANDLEIDING ECD. Zorgplan HANDLEIDING ECD Zorgplan INHOUDSOPGAVE 1.Inloggen ECD...3 2.Cliënt selecteren...5 2.1 Zoeken cliënt...5 2.2 Cliënten van jouw team...5 3Ondersteuningsplan opstellen...7 3.1 Nieuw concept zorgplan handmatig

Nadere informatie

AANVULLENDE DIENSTEN EN (PERIODIEKE) DECLARATIES

AANVULLENDE DIENSTEN EN (PERIODIEKE) DECLARATIES AANVULLENDE DIENSTEN EN (PERIODIEKE) DECLARATIES Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 04-10-2017 Table of Contents Algemene uitleg... 3 Uitleg aanvullende diensten en periodieke declaraties... 4

Nadere informatie

Handleiding Cliëntportaal voor cliënten en naasten van Zorggroep Elde. Inhoudsopgave. 1 Inleiding 2. 2 Portaal openen 2. 3 Registreren 3.

Handleiding Cliëntportaal voor cliënten en naasten van Zorggroep Elde. Inhoudsopgave. 1 Inleiding 2. 2 Portaal openen 2. 3 Registreren 3. Handleiding Cliëntportaal voor cliënten en naasten van Zorggroep Elde Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 2 Portaal openen 2 3 Registreren 3 4 Inloggen 5 5 Wachtwoord vergeten 5 6 Algemeen 6 6.1 Hoog contrast

Nadere informatie

Op tabblad "2. Declaraties" van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen.

Op tabblad 2. Declaraties van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk om naast het declareren naar verzekeraars en patiënten, ook te declareren naar bedrijven en instellingen. Er kan op drie manieren gedeclareerd worden naar

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Organisator Handleiding Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Contactpersoon: Martijn Faber Website: www.mrwebsites.nl E-mail: info@mrwebsites.nl 1 Inleiding Voor u ligt de handleiding voor organisatoren

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Inhoud. 1 Gebruik ECD op smartphone (telefoon) INSTRUCTIE ECD GEBRUIKEN OP DE SMARTPHONE Vragen? Stuur een naar

Inhoud. 1 Gebruik ECD op smartphone (telefoon) INSTRUCTIE ECD GEBRUIKEN OP DE SMARTPHONE Vragen? Stuur een  naar Inhoud 1 Gebruik ECD op smartphone (telefoon)... 1 1.1 Inloggen... 2 1.2 Startscherm... 3 1.3 Dagelijks werk... 3 1.3.1 Geplande afspraken bekijken... 3 1.3.2 Details afspraak, rapportage, metingen, uren

Nadere informatie

PlanCare Dossier V11.11 Tijdverantwoording. Inhoudsopgave

PlanCare Dossier V11.11 Tijdverantwoording. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding... 2... 3 Leesmodus... 3 Schrijfmodus... 4 Verantwoording... 5 Wijzigen van een verantwoording... 8 Bevriezen en vrijgeven... 8 PlanCare Dossier V11.11 - Pagina 1 van 8 Inleiding

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

Hoofdmenu > Algemeen > Toegangsbeheer. Voor de ervaren gebruikers :

Hoofdmenu > Algemeen > Toegangsbeheer. Voor de ervaren gebruikers : Pag 1 Voor de ervaren gebruikers : De instelmogelijkheden voor Toegangsbeheer zijn fundamenteel uitgebreid zodat de individuele rechten van gebruikers nauwkeuriger kunnen worden vastgesteld en dat niettoegestane

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET

HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET HANDLEIDING Versie: 1.0 Datum: 27-07-2016 Afdeling: HR & Payroll Solutions Versie: 1.0 HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Menu IKB 5 2.1

Nadere informatie

Invulinstructie berichtenverkeer

Invulinstructie berichtenverkeer Invulinstructie berichtenverkeer Invulinstructie Excelformat bericht JW301 Het bericht JW301 in Excel heeft verschillende velden die ingevuld moeten worden wanneer de gemeente een zorgopdracht verstrekt

Nadere informatie

Uursoortfinanciering importeren

Uursoortfinanciering importeren Vanaf 1 april 2018 is het mogelijk om voor de WLZ tijd te legitimeren onder Zorgprofielen (ook wel ZZP s). Omdat voorheen uursoorten niet door Zorgprofielen/ZZP s mochten worden gelegitimeerd, zal dit

Nadere informatie

Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan?

Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan? Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan? Voor een aantal onderwerpen op anwb.nl heeft u een inlogaccount nodig. Iedereen kan zo n account aanmaken. Hiervoor moet u zich eenmalig registeren. Daarna kunt u

Nadere informatie

Gebruikershandleiding VGN-Portal

Gebruikershandleiding VGN-Portal Gebruikershandleiding VGN-Portal MediQuest Tel: 088 12 63 908 (werkdagen van 10-15 uur) Email: vgn@mediquest.nl Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 2 Inloggen... 4 Deel A: Concerninrichting... 5 1.1 Het

Nadere informatie

Werken met de Verwijsindex Rechtenrol Instantie beheerder

Werken met de Verwijsindex Rechtenrol Instantie beheerder Deze instructie geeft uitleg over het werken met de Verwijsindex als instantie beheerder. De rechten voor instantie beheerder kunnen per regio verschillen. Indien u één of meerdere handelingen niet kunt

Nadere informatie

Agenda-items maken Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 22 juni 2010

Agenda-items maken Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 22 juni 2010 Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 22 juni 2010 2 In de module Agenda & Planning onderscheiden we drie typen agenda-items. Algemene agenda-items Planning-items Afspraak-items In de maandagenda

Nadere informatie

Werken met de Verwijsindex Regio Arnhem (VIRA) Rechtenrol Gebruiker

Werken met de Verwijsindex Regio Arnhem (VIRA) Rechtenrol Gebruiker Werken met de Verwijsindex Regio Arnhem (VIRA) Rechtenrol Gebruiker Deze instructiekaart geeft uitleg over het werken met de Verwijsindex als gebruiker. De rechten voor gebruiker kunnen per regio verschillen.

Nadere informatie

HANDLEIDING Jaarovergang 2017/2018

HANDLEIDING Jaarovergang 2017/2018 HANDLEIDING Jaarovergang 2017/2018 Bij het opstarten van FysioRoadmap als administrator komt de vraag of de 2017/2018 wizard opgestart moet worden. Klik op om de wizard te starten, als wordt

Nadere informatie

Thuiszorg Meest gestelde vragen over

Thuiszorg Meest gestelde vragen over Veilig medicijngebruik en verbeterde therapietrouw Thuiszorg Meest gestelde vragen over CareXS Medicatiezorg Inhoudsopgave: Cliënten 1. Hoe maak ik een nieuwe cliënt aan? Pagina 4 2. Hoe kan ik een cliënt

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Devoteam PGB XML tool

Gebruikshandleiding Devoteam PGB XML tool Gebruikshandleiding Devoteam PGB XML tool Versie 1.0 2 november 2015 Inhoudsopgave 1 Introductie 3 2 Invoeren beschikkingsgegevens 3 2.1 Een toekenningsbericht maken 3 2.1.1 Voorbeeld van een complete

Nadere informatie

Handleiding Amyyon Care BSN functionaliteit. Rondomzorg

Handleiding Amyyon Care BSN functionaliteit. Rondomzorg Handleiding Amyyon Care BSN functionaliteit Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 BSN bevraging NAW... 4 3 BSN bevraging BSN... 7 4 BSN verificatie... 9 5 ID registratie... 11 6 WID controle... 12 7 Vergewissen...

Nadere informatie

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen?

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen? Handleiding data-export uit magister naar de uitstroommonitor Met behulp van deze handleiding informeren we u over de wijze waarop u gebruik kunt maken van een zogenaamde data-export uit Magister naar

Nadere informatie

Handleiding. invoeren werkbriefje

Handleiding. invoeren werkbriefje Handleiding invoeren werkbriefje Waar kun je een werkbriefje invoeren Nadat je bent ingelogd in my.tentoo ga je naar Werkbriefjes en klik je op Invoeren. Je krijgt dan het onderstaande scherm te zien.

Nadere informatie

Instellingen Groeps Login & app

Instellingen Groeps Login & app Instellingen Groeps Login & app Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Instellingen in The Nanny Kindplanning... 3 3. Mogelijkheden en keuzes in wijze van planning, registratie en facturatie... 4 3.1 Trajectplanning

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

Handout WebHIS Arts Portaal

Handout WebHIS Arts Portaal Handout WebHIS Arts Portaal Versie: 5.2 Juli 2014 Copyright: Labelsoft Clinical IT Inhoudsopgave WebHIS Arts Portaal na inloggen... 1 Toevoegen nieuwe patiënt... 6 Navigatie... 6 WebHIS Arts Portaal na

Nadere informatie

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 Inhoud Inhoud... 2 Maak een nieuwe gebruiker aan... 3 Registreer een machine... 8 Nieuwe tellerstand doorgeven... 11 Nieuwe bestelling

Nadere informatie

2019 Van Brug Software. Van Brug Software

2019 Van Brug Software. Van Brug Software 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of op welke andere wijze ook en evenmin

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

avineas 1 / 21 Gebruikershandleiding administratie website v1.0

avineas 1 / 21 Gebruikershandleiding administratie website v1.0 Inleiding Dit document beschrijft het gebruik van de avineas administratie website. Het document is opgedeeld in een aantal onderdelen: Deel 1 beschrijft het algemene opzet van de applicatie. Deel 2 beschrijft

Nadere informatie

Wijziging algemene btw-tarief Plan&Go TMS, In&Out WMS en Cash&Pay

Wijziging algemene btw-tarief Plan&Go TMS, In&Out WMS en Cash&Pay Wijziging algemene btw-tarief Plan&Go TMS, In&Out WMS en Cash&Pay Versie: 1.0 Datum: 14 augustus 2012 Auteur: T.M. Vink / H. Kroezen Afdeling: Centric Logistic Solutions Wijziging algemene btw-tarief Inhoudsopgave

Nadere informatie

Invulinstructie aanmelding en wijziging verbonden bemiddelaar

Invulinstructie aanmelding en wijziging verbonden bemiddelaar Invulinstructie aanmelding en wijziging verbonden bemiddelaar Een toelichting bij het aanmeldings- en wijzigingsformulier voor de verbonden bemiddelaar Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Inloggen op het cliëntportaal... 2 3. Mijn Afspraken... 4 4. Mijn Dossier... 6 5. Mijn Berichten... 8 6. Mijn Gegevens... 10

Nadere informatie

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo voor aanbieders (Versie 26 augustus 2014) 1 Inhoud Wat is het Resultaatmeetsysteem?... 3 Cliënten stimuleren mee te doen... 4 Over de handleiding... 4 Deel I

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 4.0 KraamzorgCompleet versie 4.0 Inhoudsopgave Update documentatie versie 4.0 Hoofdstuk 1 Declareren partusassistentie...1 1.1 Declareren partusassistentie

Nadere informatie

Verzekeraars (zorgverzekeraars, prestatiecodes en tarieven) Inhoudsopgave

Verzekeraars (zorgverzekeraars, prestatiecodes en tarieven) Inhoudsopgave Verzekeraars (zorgverzekeraars, prestatiecodes en tarieven) Inhoudsopgave Inleiding Verzekeraars Een eigen verzekeraar toevoegen Een bestaande verzekeraar wijzigen Een verzekeraar op niet actief zetten

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. Hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl.

Nadere informatie

Profile Editor - Mobielschademelden.nl

Profile Editor - Mobielschademelden.nl Gebruikershandleiding beheren teksten Profile Editor - Deze handleiding is bestemd voor professionele gebruikers van Zeist, mei 2012, versie 1.2 ( ) 2012, ABZ Alle rechten voorbehouden Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

HANDLEIDING URENPORTAAL

HANDLEIDING URENPORTAAL HANDLEIDING URENPORTAAL RELATIE ONLINE INTERMEDIAIR UITZENDBUREAU PORTAAL De inloggegevens voor het portaal zult u per email ontvangen. U kunt nu inloggen om gebruik te maken van het portaal. GEBRUIKERS

Nadere informatie

Assessment handleiding

Assessment handleiding Assessment handleiding versie 2016.1.2 Met behulp van deze korte handleiding kunt u stapsgewijs een Assessment onderzoek uitvoeren binnen Dariuz Works. U kunt een uitgebreide handleiding terugvinden op

Nadere informatie

Handleiding ZorgDomein Bijlagen verzenden

Handleiding ZorgDomein Bijlagen verzenden Handleiding ZorgDomein Bijlagen verzenden ZorgDomein 2014 Inleiding Het is mogelijk om naast de verwijsbrief ook bijlagen elektronisch te verzenden via ZorgDomein. Het toevoegen van bijlagen aan de verwijzing

Nadere informatie

Offective > Verkoop > Offertes

Offective > Verkoop > Offertes Offective > Verkoop > Offertes Met Offective kunt u ongelimiteerd offertes maken, na het klikken op het menu item Verkoop > Offertes komt onderstaand scherm, hier heeft u direct overzicht van de verschillende

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

ZIEN!VO HANDLEIDING VOOR VERZORGERS. Version 2.8-SNAPSHOT

ZIEN!VO HANDLEIDING VOOR VERZORGERS. Version 2.8-SNAPSHOT ZIEN!VO HANDLEIDING VOOR VERZORGERS Version 2.8-SNAPSHOT Inhoudsopgave Inleiding................................................................................... 1 1. Wat is ZIEN!VO?..........................................................................

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Wachtlijst

Handboek ZooEasy Online Wachtlijst Handboek ZooEasy Online Wachtlijst Datum: Juni2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. WACHTLIJST... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES... 4 1.1.2.1.

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

ABAX WORKER Gebruikershandleiding mobiele app

ABAX WORKER Gebruikershandleiding mobiele app ABAX WORKER Gebruikershandleiding mobiele app Login... 1 App overzicht... 1 Mijn taken... 1 Beschikbare taken... 1 Voltooide taken... 1 Bouwplaatsen... 1 Taken... 2 Taakgegevens... 2 Registreer uren...

Nadere informatie

Bulkfacturatie. Functioneel ontwerp uitbreiding Coachview.net. Dé nieuwe manier van samenwerken

Bulkfacturatie. Functioneel ontwerp uitbreiding Coachview.net. Dé nieuwe manier van samenwerken Bulkfacturatie Functioneel ontwerp uitbreiding Coachview.net Dé nieuwe manier van samenwerken 20 juni 2012 Pagina 1 van 10 Inleiding Dit document beschrijft de aanpassingen m.b.t. bulkfacturatie. Auteur(s):

Nadere informatie

GEMMA e-formulieren Vaste blokken Release 1.5 Inhoud

GEMMA e-formulieren Vaste blokken Release 1.5 Inhoud GEMMA e-formulieren Vaste blokken Release 1.5 Inhoud 1.1 Burger of Organisatie... 2 1.2 Contactgegevens Organisatie... 2 1.3 Contactgegevens Organisatie Buitenland... 4 1.4 Contactgegevens Persoon... 5

Nadere informatie

AEOLUS. Cliënt aanmaken. Aeolus Back. Versie 1 /

AEOLUS. Cliënt aanmaken. Aeolus Back. Versie 1 / AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS Cliënt aanmaken Aeolus Back Versie 1 / 7-9-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Stamgegevens Debiteuren

Gebruikershandleiding Stamgegevens Debiteuren Om een nieuwe Debiteur aan te maken klikt u op het pictogram. U geeft allereerst een niet bestaand nummer aan uw debiteur. Indien u een reeds bestaand nummer ingeeft, zal het pakket u waarschuwen dat dit

Nadere informatie

PAYROLL. Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll

PAYROLL. Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll MF PAYROLL Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll Inhoudsopgave 1. Inloggen 3 2. SIGN: Tekenen van contracten 6 3. TIME: Invoeren van declaraties 9 3.1 Declaratie invoeren via PC 10 3.2 Declaratie invoeren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.0

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.0 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie: 3.0 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie 2.0 Pagina 1 van 19 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen in het Cliëntportaal...

Nadere informatie

Handleiding EPD-overdrachtbericht (MEDOVD) Versie: 0.2. EPD Overdrachtbericht (MEDOVD)... 2 Aanmaken verhuisdossier Inlezen verhuisbericht...

Handleiding EPD-overdrachtbericht (MEDOVD) Versie: 0.2. EPD Overdrachtbericht (MEDOVD)... 2 Aanmaken verhuisdossier Inlezen verhuisbericht... Promedico-VDF 10 Handleiding EPD-overdrachtbericht (MEDOVD) Versie: 0.2 Inhoud EPD Overdrachtbericht (MEDOVD)... 2 Aanmaken verhuisdossier... 2 Inlezen verhuisbericht... 5 Koppelen aan bestaande patiënt...

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving in- en verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 In- en verkooprol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Verkoopfacturen

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Instructie t.b.v. gebruikers (versie )

Instructie t.b.v. gebruikers (versie ) Inhoudsopgave. Inloggen.... Contact maken met server.... Inloggen gebruiker figuur....3 Wachtwoord vergeten figuur.... Patiëntgegevens... 3. Openen patiënt dossiers... 3.. Startscherm zorgpad figuur 6...

Nadere informatie

1 Over Scouts Online. In deze handleiding komen de volgende onderwerpen aan bod: Inschrijven voor een activiteit. Aanmaken van een inlogaccount

1 Over Scouts Online. In deze handleiding komen de volgende onderwerpen aan bod: Inschrijven voor een activiteit. Aanmaken van een inlogaccount 1 Over Scouts Online Scouts Online (SOL) is het ledenadministratiesysteem voor alle scoutinggroepen in Nederland. Dus ook de Shawano s maken hier gebruik van om de ledenadministratie in bij te houden.

Nadere informatie