Reacties op voorlopig ontwerp busstation Heerenveen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reacties op voorlopig ontwerp busstation Heerenveen"

Transcriptie

1 Reacties op voorlopig ontwerp busstation Heerenveen Onderstaand vindt u alle reacties op het voorlopig ontwerp. Deze reacties hebben wij ontvangen tijdens de inloopdagen op het busstation en via de mail. Alle reacties zijn van antwoord voorzien. Fietsenstalling 1. Er zijn diverse suggesties aangedragen om de fietsenstalling elders te plaatsen dan in het voorlopig ontwerp, zodat het groen behouden kan worden. 1A. Langs de heg aan het spoor. 1B. Op de in het voorlopig ontwerp voorgestelde groenvlakken in combinatie met een fietspad in twee richtingen langs het kantoor van Arriva. 1C. Ten noorden van de nieuwe busperrons. 1D. Ten zuiden van de nieuwe busperrons, in combinatie met een fietspad aan de zuidzijde 1E. In de leegstaande ruimte onder Bellavista, zodat de fietsen uit het zicht en overdekt gestald kunnen worden. 1F. Naast Bellavista (parkeerterrein waar weinig gebruik van wordt gemaakt/groenstrook) 1G. Onderin het kantoor van Arriva. 1H. Op de huidige locatie. 1 I. Achter het gebouw van Arriva. Fietsers kunnen dan aan de zijde van de Trambrege blijven. 1J. Langs de voorzijde van het Arriva gebouw (op het brede trottoir) Alle opties zijn inmiddels bekeken en onderzocht. Voor een aantal aangedragen suggesties zijn ontwerpen getekend. Voorlopig komt er aan de voorzijde geen extra fietsenstalling en blijft het groen behouden. 2. De fietsenstalling overkappen. Eventueel met een groen dak ter bevordering van een blijvend groen uitzicht voor omwonenden. Goede landschappelijke inpassing (zoals bij Tjongerschans). 3. Scheiding tussen het groen en de fietsenstalling om te voorkomen dat mensen vanaf het fietspad over het groen naar de fietsenstalling fietsen. Bijvoorbeeld met een hek of groene haag. 4. Een ondergrondse fietsenstalling creëren. Bijvoorbeeld zoals in Groningen, waar ook netjes gehandhaafd wordt. Eventueel in samenwerking met andere plaatsen. 5. Er wordt gevreesd voor een rommelige fietsenstalling en handhaving is dus gewenst. Eventueel door vrijwilligers of sociale werkplaats. De gemeente Heerenveen handhaaft zowel op het verkeerd parkeren van fietsen als op weesfietsen. Vanaf maart/april 2016 is de handhaving op het stallen van fietsen bij het stationsgebied en kantorengebied K.R. Poststraat geïntensiveerd. Dat betekent dat de gemeente Heerenveen minimaal 1 x per week handhaaft. 6. Omwonenden vrezen voor geluidsoverlast doordat de stalling in het voorlopig ontwerp voor hun huis geplaatst is.

2 7. Is er in het ontwerp van de fietsenstalling rekening gehouden met de groei van E-bike gebruik? In het voorlopige ontwerp is daar niet nadrukkelijk rekening mee gehouden. E-bikes kunnen overdekt gestald worden in de bewaakte fietsenstalling. 8. Waar kunnen studenten die hun fiets voor langere tijd willen stallen hun fiets kwijt? De fietsenstalling is alleen de eerste 24u gratis is. Moeten zij gaan betalen? Studenten kunnen hun fiets in de 24h gratis stalling plaatsen en daar (na 24h) voor betalen. Of ervoor kiezen hun fiets gratis in de onbewaakte stallingen aan de westzijde van het station te plaatsen. Busperrons 9. Perrons op goede hoogte voor mindervaliden. De perrons worden geschikt gemaakt voor een veilige instap voor invaliden (= +18 cm). 10. Goede informatievoorziening (bijvoorbeeld DRIS: Dynamisch Reizigers Informatie Systeem). Zeker wanneer de bus steeds van een ander perron vertrekt. Denk hierbij aan duidelijke informatievoorziening voor blinden en slechtzienden. Bij het huidige eilandmodel is dit duidelijker doordat de bus altijd van dezelfde halte vertrekt. Bussen zullen zo veel mogelijk van hetzelfde perron vertrekken. Er wordt wel een DRIS systeem toegepast vergelijkbaar met het busstation Leeuwarden. Dit gaat dus om digitale informatie op één of meerdere locaties in de wachtgelegenheid. 11. Bescherming tegen wind en regen. Niet alleen door middel van een luifel, maar naar de perrons toe. Bij het huidige eilandmodel kun je droog instappen. Reizigers kunnen binnen wachten of buiten onder de luifel. Hier wacht men totdat de bus langs het perron staat. Na de oversteek van de wachtvoorziening naar het juiste perron kan men direct instappen. 12. Is er rekening gehouden met evenementen- en vakantietouringcars? Nee, wel met touringcars voor treinvervangend busvervoer. Service- /wachtruimte 13. Loket van het VVV in de service-/wachtruimte, waar ook informatie over Heerenveen verstrekt wordt. Dit is binnen dit project niet haalbaar. 14. Zorg voor een restauratie in het gebouw. In ieder geval een plek waar koffie gehaald kan worden. In de wachtruimte kan koffie gekocht worden. Daarnaast sluit de wachtruimte aan op Domino s pizza. Bezoekers kunnen hier en bij de Albert Heijn to go een kop koffie kopen. 15. Zorg voor genoeg bemensing van de ruimtes in verband met de sociale veiligheid (bijv. restauratie, loket Arriva en/of NS, bemenste fietsenstalling, etc.). In de Arriva Store/wachtruimte zijn vanaf 7:00u s ochtends mensen aanwezig. De Domino s sluit alle dagen om uur. Daarmee zijn er voor het overgrote deel van de dag mensen aanwezig.

3 16. Ruimere openingstijden van het openbaar toilet. De geringe openingstijden leiden tot wildplassen. Voor het gebruik van het openbare toilet kan de sleutel afgehaald worden bij bloemist Volbeda. De openingstijden zijn op doordeweekse dagen van 9.00 tot 18.00, op zaterdag van 9.00 tot en op zondag van tot Er komt geen extra toilet in de nieuwe wachtruimte. 17. Vraag D-drive van het Friesland College om iets leuks te ontwerpen voor het metselwerk van de installatieruimte (prijsvraag). Gezien de strakke planning van het project kan dit idee niet verder uitgewerkt worden. Bevoorrading ondernemers station / ophalen vuil 18. Geen bevoorrading aan de voorkant van het station (tussen uitstaphalte en taxiplaatsen) maar aan de achterzijde. Dit in verband met verkeersveiligheid en mindervaliden. Vrachtwagens die de winkels bevoorraden zijn maar een zeer beperkt deel van de dag aanwezig. Voor minder validen is er voldoende ruimte om deze vrachtwagens te passeren. 19. Bevoorrading aan de zijkant/achterkant van het gebouw, langs de heg aan het spoor. Er is geen ruimte voor de bevoorrading aan de zijkant van het service-/wachtgebouw vanwege het drukke busverkeer en de ruimte die dit verkeer nodig heeft om naar de perrons te rijden en weg te gaan. 20. Kan bevoorrading en het ophalen van vuil buiten de spits? Dit maken we als verzoek kenbaar, maar is praktisch niet altijd te regelen. Verkeersafwikkeling 21. Verkorte looproute van het busstation naar de treinperrons achter het service-/ wachtgebouw langs (bij voorkeur in combinatie met verplaatste uitstaphalte punt 24). Het is vanuit veiligheidsoverwegingen niet wenselijk om langs het spoor te lopen. 22. Zebrapaden tussen fietsenstalling en wachtruimte/ns-station. Het gebied rondom de haltes wordt ingericht als shared space. Hierin passen geen zebrapaden of andere voorrangsregelingen. 24. Auto s in de richting laten rijden van de bussen (inrijverbod weg) voor een Kiss&Riderondje. De uitstaphalte vervolgens verplaatsen naar vlak voor de wachtruimte buiten (of voor de instaphaltes. Deze optie is onderzocht. De passagiers zouden op de K&R dan aan de verkeerde kant uitstappen. En het is, gezien de verkeersveiligheid van de reizigers, niet wenselijk de uitstaphalte te verplaatsen naar de plek voor de wachtruimte. Overig 25. De wachtruimte buiten onder de luifel komt op de plek waar nu de ingang van de Domino s is en de parkeerplaats van de bezorgscooters. Er moet een veilige aanrijroute komen en een goede oplossing voor het parkeren van de scooters. Op dit moment wordt er met Domino s overlegd over een praktische en verkeersveilige plek om de bezorgscooters te parkeren. Vanuit de projectgroep gaat de voorkeur uit naar een locatie aan de voorzijde van het gebouw, zodat de bezorgers niet kruisen met wachtende en overstekende busreizigers.

4 26. Plaats camera s ter bevordering van de sociale veiligheid. Er worden geen camera s geplaatst. De wachtruimte is zodanig ingericht dat er het grootste gedeelte van de dag mensen aanwezig zijn. Met betrekking tot (sociale) veiligheid worden dan ook geen problemen verwacht. 27. Niet meer de blauwe kleur. Het huidige overdekte busstation (perrons) wordt gesloopt. Voor de rest van het gebouw wordt onderzocht of een andere kleur de uitstraling ten goede komt. Het beheer en onderhoud van het gebouw wordt door NS uitgevoerd. 28. Bussen verbieden stationair te draaien voor vertrek. Op het busstation wordt stationair draaien van bussen tot een minimum beperkt. Normaal zullen bussen max. 2 minuten stationair draaien waarna ze vertrekken. Bussen voorafgaand aan hun dienst wel enkele minuten warmdraaien. Overigens zijn de bussen voorzien van een systeem waarbij de bussen automatisch uitschakelen als ze langer dan 5 minuten stationair draaien. 29. Maak van de huidige Arriva service store een landmark. Een toegangspoort voor Heerenveen. Bouw een glazen garage waarin de Hanje bus wordt getoond, met goed verlichte zit- en staplaatsen, wifi en wisselende tentoonstellingen. Gezien de strakke planning en het beschikbare budget kan dit idee niet verder uitgewerkt worden. Ideeën die buiten dit project vallen Er zijn veel ideeën aangedragen voor de verkeersafwikkeling aan de voorzijde van het station. In principe vallen deze ideeën buiten dit project. 31. Meer Kiss&Ride plaatsen. In de meeste gevallen zijn er voldoende Kiss&Ride plekken. 32. Al het verkeer voor het station in één richting laten rijden. Ook de bussen, welke dan voor het station langsrijden. Daar is uiteraard meer ruimte voor nodig op het plateau boven de fietsonderdoorgang. Dit is niet haalbaar omdat de bussen dan dichter langs panden rijden waar ook gewoond wordt en de Kiss&Ride plekken opgeofferd moeten worden. 33. Fietspad in beide richtingen langs het kantoor van Arriva, zodat fietsers niet over het trottoir fietsen en niet hoeven over te steken bij het kruispunt met de Heerenwal. In het nieuwe ontwerp is er geen aanleiding om een fietspad aan te leggen langs de kantoorgebouwen. Wanneer de bestaande fietsenstalling weg gaat, zullen fietsers naar verwachting niet meer over het trottoir fietsen. 34. Inrijverbod duidelijker aangeven en handhaven. De verkeerssituatie vraagt teveel aandacht van automobilisten, waardoor het verbod vaak gemist wordt. De provincie Fryslân zal in samenwerking met de gemeente Heerenveen bekijken hoe deze situatie duidelijker kan worden gemaakt. 35. Aandacht voor kruispunt Trambaan. Bij voorkeur in de vorm van shared space. Dit valt buiten dit project. Wel zal de situatie voor fietsers veranderen, als de bestaande fietsenstalling weggehaald wordt. Zie ook vraag 36.

5 36. Geef fietsers die rechtdoor fietsen (centrum-station) voorrang, in plaats van de rechts afslaande auto s. Voorlopig blijft de kruising zoals die is. Fietsers zullen vaker rechtsaf slaan om de fietsenstalling te bereiken. De gemeente maakt een plan om met borden/belijning fietsers duidelijk te maken hoe ze de fietsenstalling kunnen bereiken. 37. Fietsbrug tussen het Breedpad en het busstation. Een fietsbrug tussen het Breedpad en het station valt buiten dit project. Bezwaar maken/schade verhalen 38. Waar kan ik bezwaar maken tegen dit ontwerp? Het ontwerp van het busstation valt binnen het huidige bestemmingsplan. Voor het chauffeursgebouw wordt een omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente Heerenveen, hierin zit een bezwaarprocedure. 39. Waar kan ik de waardedaling van mijn huis op verhalen? Nu de fietsenstalling niet op het plantsoen komt, is deze vraag niet meer van toepassing.

Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010

Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010 Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010 Afdeling Projectontwikkeling 10 januari 2011 Aantal aanwezigen Locatie Ca 17 personen Aula in De Heemlanden

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor

Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor Op de bijeenkomst werd voor ProRail een toelichting gegeven door dhr. Bert Kassies. Hij is voor ProRail verantwoordelijk voor het project

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

INTERNATIONAAL BUSSTATION

INTERNATIONAAL BUSSTATION Verkeersbesluit 11 december 2017 De gemeente Maastricht heeft bij verkeersbesluit 11 december 2017 besloten om de huidige halte voor internationale bussen aan de Meerssenerweg te handhaven, inclusief enkele

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Stationsgebied. Toelichting Stedenbouwkundig Plan. 2 & 3 april 2013

Stationsgebied. Toelichting Stedenbouwkundig Plan. 2 & 3 april 2013 Stationsgebied Toelichting Stedenbouwkundig Plan 2 & 3 april 2013 Stedenbouwkundig plan 2010: masterplan: geen vierde kwadrant, dóór de stad 2011: variantenstudie: keuze variant Korte Autotunnel 2012:

Nadere informatie

Leidraad opstellen mobiliteitsplan. Voor evenementen in de gemeente Ermelo.

Leidraad opstellen mobiliteitsplan. Voor evenementen in de gemeente Ermelo. Leidraad opstellen mobiliteitsplan Voor evenementen in de gemeente Ermelo. Over dit document In de gemeente Ermelo worden regelmatig evenementen georganiseerd. Zowel de organisator als de gemeente Ermelo

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

10 jaar Project Gent Sint-Pieters

10 jaar Project Gent Sint-Pieters 10 jaar Project Gent Sint-Pieters Resultaten van de enquête Infopunt Project Gent Sint-Pieters Prinses Clementinalaan 215, 9000 Gent info@projectgentsintpieters.be 09 241 24 11 Tussen 24 januari en 12

Nadere informatie

Visie stationslocatie

Visie stationslocatie Visie stationslocatie Gemeente Etten-Leur November 2016 Visie stationslocatie Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Het proces 3. Wensen en ideeën omgeving 4. Samenhang met andere plannen 5. Visie 6. Kantoorgebouwen

Nadere informatie

Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie

Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie Impressie nieuwe HOV halte Ruimzicht aan het Osdorpplein Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie Westtangent Route en haltes STUDIO ZWAAN NOV 2016 2 Wat is de Westtangent? Volgens

Nadere informatie

CU update. februari 2016. over de projecten in het Utrechtse Stationsgebied kjaarbeurskant M K L E O F A B C D G I

CU update. februari 2016. over de projecten in het Utrechtse Stationsgebied kjaarbeurskant M K L E O F A B C D G I N M K O F L E A B C D J G I H februari 2016 CU update over de projecten in het Utrechtse Stationsgebied kjaarbeurskant Er gebeurt van alles in het Stationsgebied, maar waar wordt nou precies aan gewerkt?

Nadere informatie

Variant 1. Stedenbouwkundig. Visuele belevingswaarde. Functioneren stadhuis. Functioneren station

Variant 1. Stedenbouwkundig. Visuele belevingswaarde. Functioneren stadhuis. Functioneren station Variant 1 Stedenbouwkundig Het voormalig postkantoor en het stationsgebouw worden vervangen door nieuwbouw. De nieuwbouw verschuift in de richting van het stadspark, waardoor de aansluiting met het centrum

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Gewijzigde dienstregeling

Gewijzigde dienstregeling van 25 juli 22 augustus 2010 Gewijzigde dienstregeling rond Arnhem omreizen of bus in plaats van trein! Zwolle Deventer Amersfoort Apeldoorn Zutphen Schiphol Ö Rotterdam Centraal Den Haag Centraal Utrecht

Nadere informatie

Visie stationsomgeving

Visie stationsomgeving Visie stationsomgeving 2015-2025 7 mei 2014 Ideeën 10 maart 3 thema s Perronoversteek / wijkverbinding Functies bebouwing Stationsplein Huidige perronoversteek Ideeën 10 maart Gelijkvloerse oversteek Oversteek

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

Herinrichting Halsterseweg zuid. Prentbriefkaart Halsterseweg 1932

Herinrichting Halsterseweg zuid. Prentbriefkaart Halsterseweg 1932 Herinrichting Halsterseweg zuid Prentbriefkaart Halsterseweg 1932 31 augustus 2017 Programma 1. Ontvangst door wethouder Patrick van der Velden 2. Terugblik op vragen vorige bewonersbijeenkomst (Laurent

Nadere informatie

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De quiz 4 rondes - ronde 1 regels als je fietst - ronde 2 verkeersweetjes - ronde 3 regels als je loopt - ronde 4 borden en tekens 5 vragen per ronde 10 seconden denken

Nadere informatie

Verkeersbordenspeurtocht

Verkeersbordenspeurtocht Verkeersbordenspeurtocht Dit boekje is van uit groep Verkeersborden, hoe zit het ook alweer? Er zijn vijf soorten borden. Als je goed naar de vorm en de kleur van een bord kijkt, weet je al met wat voor

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

[UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015]

[UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015] 2015 Fietsersbond Deventer gst [UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015] Aantal respondenten t/m 24 september 2015: 26 leden van de Fietsersbond Deventer e.o. Dit is ongeveer 12 % van het ledenbestand met e-mail.

Nadere informatie

ACHTERGROND MAAR: 22 MEI 2014 SEPTEMBER MAART BESLUIT COLLEGE B&W routevariant 3. Informatieavond routevarianten

ACHTERGROND MAAR: 22 MEI 2014 SEPTEMBER MAART BESLUIT COLLEGE B&W routevariant 3. Informatieavond routevarianten ACHTERGROND T I J D S P A D 22 MEI 2014 Informatieavond routevarianten B E S L U I T V O R M I N G Ruimtelijke Inpassing HOV routes Roden SEPTEMBER 2014 BESLUIT COLLEGE B&W routevariant 3 MAAR: N A D E

Nadere informatie

Gewijzigde dienstregeling

Gewijzigde dienstregeling zaterdag 17 zondag 25 oktober 2009 Gewijzigde dienstregeling Rond Deventer omreizen of bus in plaats van trein in de herfstvakantie Groningen Leeuwarden Zwolle Wierden Almelo Wijhe Rijssen Olst Hengelo

Nadere informatie

Geachte heer Meijer, aan gemeente Amsterdam Dienst IVV t.a.v. projectmanager E. Meijer postbus HB Amsterdam

Geachte heer Meijer, aan gemeente Amsterdam Dienst IVV t.a.v. projectmanager E. Meijer postbus HB Amsterdam aan gemeente Amsterdam Dienst IVV t.a.v. projectmanager E. Meijer postbus 95089 1090 HB Amsterdam datum : 21 juni 2011 uw kenmerk : - ons kenmerk : 2011/3479/bm-rar bijlage(n) : 1 onderwerp : reactie inrichting

Nadere informatie

Koninklijke Horeca afdeling Haarlem Haarlem Centraal Vereniging Eigenaren Binnenstad Haarlem Fietsersbond

Koninklijke Horeca afdeling Haarlem Haarlem Centraal Vereniging Eigenaren Binnenstad Haarlem Fietsersbond Bijlage 1. Resultaten evaluatie verkeersinrichting Stationsplein Paragraaf 1. Samenvatting evaluatie 1. De circulatie van de bussen; het af- en aanrijden via Kruisweg en Jansweg Neutraal / positief over

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool Verkeersveiligheidsplan Veilig verkeer rond de Godelindeschool Inhoudsopgave Voorwoord 3 Hoofdgebouw 4 -Ingang Gerard Doulaan 4 -Ingang Godelindeweg 7 -Ingang Rotonde 8 Dependance 12 -Fietsers 12 -Automobilisten

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013 Alkmaar - Openbare Ruimte Station 18 juni 2013 Hoe gaat het stationsgebied eruit zien? Centrumzijde Stationsplein en Stationsweg Het nieuwe stationsplein aan de Centrumzijde krijgt een stedelijke inrichting

Nadere informatie

stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017

stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017 stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017 programma 19:30-19:40 19:40-19:45 19:45-20:15 20:15-20:30 20:30-21:00 21:00-21:15 Welkom (Wimar Jaeger) Toelichting op de

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Onderzoek gebruik fietsenstallingen rondom station Zwolle

Onderzoek gebruik fietsenstallingen rondom station Zwolle fietsen Advies en Faciliteiten AF Stadskantoor Lübeckplein Postbus 538 8000 AM Zwolle Telefoon (038) 498 2008 www.zwolle.nl Onderzoek gebruik fietsenstallingen rondom station Zwolle Opdrachtgever Opdrachtnemer

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK HULST Vertrek: voor de school. Fiets richting Vogelwaarde via de Hengstdijkse Kerkstraat. Let op: fiets achter elkaar, want er is hier

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

De RAR is tot een algemeen oordeel gekomen met daarnaast op een aantal detail punten kritiek en/of voorstellen voor verbetering.

De RAR is tot een algemeen oordeel gekomen met daarnaast op een aantal detail punten kritiek en/of voorstellen voor verbetering. aan het college van burgemeester en wethouders gemeente Zaanstad postbus 2000 1500 GA ZAANDAM datum : 21 juni 2011 uw kenmerk : - ons kenmerk : 2011/3478/bm-rar bijlage(n) : 1 onderwerp : reactie inrichting

Nadere informatie

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018 Ontwikkeling centrum De Heeg gemeente Maastricht 16 april 2018 OPZET VAN DE AVOND 1. Welkom door Buurtnetwerk Like de Heeg 2. Presentatie door gemeente 3. Korte pauze 4. Vragen stellen en reactie geven

Nadere informatie

Verkeer en vervoer. Omnibus 2009

Verkeer en vervoer. Omnibus 2009 Verkeer en vervoer Omnibus 2009 Afdeling O&S Maart 2010 2 Kort samengevat Najaar 2009 is door de afdeling Onderzoek & Statistiek een omnibusonderzoek gehouden. In dit onderzoek is de bewoners van de gemeente

Nadere informatie

Verkeer en vervoer in Helmond

Verkeer en vervoer in Helmond D. Vragenlijst VERKEER EN VERVOER A. VERVOERSMIDDELEN 1 Wilt u aangeven hoeveel van de volgende vervoersmiddelen er in uw huishouden aanwezig zijn? - Fiets - Personenauto - Bromfiets, scooter, motor (tweewielig

Nadere informatie

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie:

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN 19DEC 20B HOV in 't Gooi Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: 1. Huizen 2. Blaricum 3. Eemnes/Laren 4. Hilversum Zie vvww.hovinhetgooi.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Avondwandeling Weizigtpark. Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4

Avondwandeling Weizigtpark. Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4 Avondwandeling Weizigtpark Inhoud Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4 De stadsboerderij is een leuke aanvulling op het

Nadere informatie

Portefeuillehouder: J. Hoekzema Behandelend ambtenaar J. Koomans van den Dries, 0595 447784 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J. Koomans van den Dries)

Portefeuillehouder: J. Hoekzema Behandelend ambtenaar J. Koomans van den Dries, 0595 447784 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J. Koomans van den Dries) Vergadering: 11 september 2012 Agendanummer: 3 Status: Informerend Portefeuillehouder: J. Hoekzema Behandelend ambtenaar J. Koomans van den Dries, 0595 447784 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. J. Koomans

Nadere informatie

Foto-analyse Twijnstraat

Foto-analyse Twijnstraat Foto-analyse Twijnstraat Inhoudsopgave Inleiding p. 3 1. Terras bij De Poort p. 4 2. Laad- en losvakken Ekoplaza p. 5 3. Laad- en losvak Albert Heijn p. 6 4. Doorloop hoek Twijnstraat en Nicolaasstraat

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr augustus Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr augustus Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT 24 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 26904 augustus 2015 VERKEERSBESLUIT Datum besluit: 18 augustus 2015 Besluitnummer: VB-15-30 Registratienummer: Stationsomgeving

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Raadsvoorstel voor behandeling in oordeelvormende/besluitvormende vergadering Datum vergadering 30-4-2015 Zaaknummer : Onderwerp Kredietaanvraag tijdelijke P&R en verplaatsen

Nadere informatie

Stedenbouwkundig Plan Stationsgebied 4 e bijeenkomst 6 september 2011

Stedenbouwkundig Plan Stationsgebied 4 e bijeenkomst 6 september 2011 Stedenbouwkundig Plan Stationsgebied 4 e bijeenkomst 6 september 2011 Bespreekpunten deze avond: stand van zaken (wat hebben we tot nu toe laten zien) proces: stedenbouwkundig plan bestemmingsplan bouwplannen

Nadere informatie

Lefier Groningen. Routebeschrijving en parkeren

Lefier Groningen. Routebeschrijving en parkeren Lefier Groningen Routebeschrijving en parkeren Routebeschrijving Het nieuwe adres is: Winschoterdiep 50, 9723 AB Groningen Openbaar vervoer Bus In de omgeving van het kantoor zijn twee bushaltes beschikbaar.

Nadere informatie

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5 Memo Ter attentie van Gemeente Utrecht T.a.v. dhr. R. Hilhorst Datum 8 oktober 2014 Distributie R. Hilhorst, A. Wenning, J. Blok Projectnummer 141737 VVA Fietsstraat Leidseweg Onderwerp Fietsstraat Leidseweg:

Nadere informatie

Optimalisering openbaar vervoer Krimpen aan den IJssel

Optimalisering openbaar vervoer Krimpen aan den IJssel Optimalisering openbaar vervoer Krimpen aan den IJssel Juni 2017 Pagina 1 Voorwoord Voor u ligt de zienswijze van Leefbaar Krimpen ten aanzien van de in onze ogen optimalisering van het openbaar vervoer

Nadere informatie

St. Janstraat: 2 e atelierbijeenkomst Hoeven, 8 mei 2018

St. Janstraat: 2 e atelierbijeenkomst Hoeven, 8 mei 2018 St. Janstraat: 2 e atelierbijeenkomst Hoeven, 8 mei 2018 Opzet van deze bijeenkomst Opening, Jac Borghouts Heemkundekring, P. Lauwerijssen Riolering, Albert Verkooijen Groen, Gert Kroes Stand van zaken

Nadere informatie

Spoorzone Zwolle. Noordzijde Fietsparkeren. Fietsenkelder. Gevolgen perronverbreding. Gevolgen aanleg passerelle

Spoorzone Zwolle. Noordzijde Fietsparkeren.  Fietsenkelder. Gevolgen perronverbreding. Gevolgen aanleg passerelle Spoorzone Noordzijde Fietsparkeren sen bij het station. Er zijn nu circa 7.3 stallingsplekken voor noordkant. In 23 zijn er ongeveer 12. plekken nodig. Ruimtelijk wensbeeld De spoorzonepartners werken

Nadere informatie

Bijlagen: - Initiatiefvoorstel SP - Memo B&W advies. Samenvatting

Bijlagen: - Initiatiefvoorstel SP - Memo B&W advies. Samenvatting Raadsvoorstel Indiener: Stallingsbeleid fietsen fractie SP Bijlagen: - Initiatiefvoorstel SP - Memo B&W advies 1. Samenvatting Voor het gebied Centrum West geldt een stallingsverbod. Om allerlei redenen

Nadere informatie

10. 11. 12. 13. 14. 15. 18.

10. 11. 12. 13. 14. 15. 18. 1. Op de fietspad en fietsstrook mogen alleen fietsers en snorfietsers rijden. 2. Alarmnummer is 112. 3. Rijbewijs is 10 jaar geldig. 4. Alle betrokkenen bij een aanrijding moeten blijven wachten. (Plaats

Nadere informatie

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte ZwolleSpoort Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte 150 jaar spoor in Zwolle Eerste trein juni 1864 Inhoudsopgave 150 jaar station Zwolle: animatie Vernieuwing station Zwolle Aanpassen sporen in

Nadere informatie

Het digitale stadspanel over bereikbaarheid

Het digitale stadspanel over bereikbaarheid Het digitale stadspanel over bereikbaarheid Enkele resultaten uit de digitale enquête onder het Nijmeegse stadspanel over het thema bereikbaarheid 1. Inleiding Eind augustus / begin september jl. is het

Nadere informatie

Oplegger voor het raadsdebat

Oplegger voor het raadsdebat Oplegger voor het raadsdebat Datum raadsdebat : 18 oktober 2018 Agendapuntnummer : XI, D1 Portefeuillehouder : Wethouder Mirjam Pauwels Onderwerp : Verkeerssituatie kruising Hoofdstraat- Steenbergerweg

Nadere informatie

Bundel van de Vragenuur van 22 december 2016

Bundel van de Vragenuur van 22 december 2016 Bundel van de Vragenuur van 22 december 2016 1 Opening 2 Mondelinge vragen nr. 1 van de heer van der Zweth (PvdA) inzake een Toegankelijk Utrecht CS mv 1 Een toegankelijk Utrecht CS 3 Mondelinge vragen

Nadere informatie

CURIEUZE NEUZEN WERKBOEK

CURIEUZE NEUZEN WERKBOEK CURIEUZE NEUZEN WERKOEK 6 Wie heeft voorrang? Voorrang oefenen Voorrang van rechts 1 2 A A C D Tekening 1 heeft voorrang op Tekening 2 A heeft voorrang op en moet voorrang geven aan heeft voorrang op

Nadere informatie

Zuidtangent t.h.v. Stadshart

Zuidtangent t.h.v. Stadshart Zuidtangent t.h.v. Stadshart Aan: Het college van B&W Van: Martien Ippel Datum: 12 oktober 2010 Betreft: Verkeerssituatie Zuidtangent t.h.v. Stadshart Afschrift aan: - Geacht college, Hierbij enige aanvullende

Nadere informatie

Opties voor verkeersoplossingen Zuidelijk stationsgebied

Opties voor verkeersoplossingen Zuidelijk stationsgebied 1. Inleiding Opties voor verkeersoplossingen Zuidelijk stationsgebied De vernieuwing van het zuidelijk stationsgebied moet gepaard gaan met een goede verkeersafwikkeling. Het moet een aangename ontvangstruimte

Nadere informatie

Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg

Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg Den Haag, augustus 2009 Voorall Van Diemenstraat 196 2518 VH Den Haag 070 365 52 88 www.voorall.nl info@voorall.nl Inleiding 1 Het Mobiele

Nadere informatie

Praktische verkeersproef. Maasbracht

Praktische verkeersproef. Maasbracht Praktische verkeersproef Maasbracht Vertrek We vertrekken vanaf de parkeerplaats en slaan linksaf (Europlein). We fietsen langs de sportvelden Linksaf de Kruisweg in Dit is een voorrangskruising. Je moet

Nadere informatie

Verkeersplan GroenLinks Hilversum Februari 2017

Verkeersplan GroenLinks Hilversum Februari 2017 Oplossing Verkeersveilige Kleine Spoorbomen en auto vrije Groest-Stationsstraat Verkeersplan GroenLinks Hilversum Februari 2017 1 GroenLinks komt met plan voor kleine spoorbomen in Hilversum Met de plannen

Nadere informatie

herinrichting stationsgebied

herinrichting stationsgebied herinrichting stationsgebied ambities, opties & afwegingen verkeer in omgeving consequenties en gevolgen schapen kamp stations straat aansluiten en verlevendigen centrum welkom in onze stad! stations plein

Nadere informatie

Papenaardekenstraat Schoten VERKEERSPLAN. Veiligheid voor onze kinderen in het verkeer is een gezamenlijke zorg van ouders en van de school.

Papenaardekenstraat Schoten VERKEERSPLAN. Veiligheid voor onze kinderen in het verkeer is een gezamenlijke zorg van ouders en van de school. Papenaardekenstraat 53 2900 Schoten VERKEERSPLAN 1. Inleiding Veiligheid voor onze kinderen in het verkeer is een gezamenlijke zorg van ouders en van de school. Vermits iedereen zich in het verkeer moet

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl. Naam dossier: M20150812

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl. Naam dossier: M20150812 Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Naam dossier: M20150812 Locatie: Veldhoven, Mullerlaan; bushalten / doorsteek middenberm Datum uitgifte advies: 14-10-2015 Rol Veilig Verkeer

Nadere informatie

Van 26 maart tot 5 april 2012

Van 26 maart tot 5 april 2012 Van 26 maart tot 5 april 2012 Start nutswerken aan de zuidzijde De aannemer werkt verder aan het voetpad en de wandelpromenade aan de noordzijde van de straat. De nutswerken aan de zuidzijde van de De

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - VOGELWAARDE - HULST

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - VOGELWAARDE - HULST HENGSTDIJK - VOGELWAARDE - HULST TOTALE FIETSROUTE HENGSTDIJK - VOGELWAARDE-HULST VANUIT HENGSTDIJK Vertrek: voor de school. Fiets richting Vogelwaarde via de Hengstdijkse Kerkstraat. Let op: fiets achter

Nadere informatie

Afdeling Hulst ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HEIKANT - KAPELLEBRUG - ST.JANSTEEN - HULST

Afdeling Hulst ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HEIKANT - KAPELLEBRUG - ST.JANSTEEN - HULST ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HEIKANT - KAPELLEBRUG - ST.JANSTEEN - HULST TOTALE FIETSROUTE KOEWACHT-HEIKANT-KAPELLEBRUG-ST.JANSTEEN-HULST ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT-HEIKANT-KAPELLEBRUG-ST.JANSTEEN-HULST

Nadere informatie

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht Nr. 1 Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht.

Nadere informatie

Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren. Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie

Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren. Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: 20-10-2015 Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie 1 1.1 Maakt bezwaar tegen het definitief maken van 1.1 Er is

Nadere informatie

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 Impressie Rivierweg-Midden Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen van harte welkom

Nadere informatie

Jeugd Verkeerskrant 5 Kun je veilig eerst?

Jeugd Verkeerskrant 5 Kun je veilig eerst? Jeugd Verkeerskrant 5 Kun je veilig eerst? Een uitgave van Veilig Verkeer Nederland, schooljaar 2017-2018 groep 7/8 Start Voorgaanregels Op de foto zie je een zwevend zebrapad. Op een zebrapad mag je voorgaan

Nadere informatie

Makkelijk met de bus of OV-fiets naar Grote Polder

Makkelijk met de bus of OV-fiets naar Grote Polder Makkelijk met de bus of OV-fiets naar Grote Polder GRATIS probeerkaart voor de bus vanaf Leiden Centraal Drie maanden GRATIS OV-fiets vanaf Leiden Lammenschans! Grote Polder is nu nog beter bereikbaar

Nadere informatie

Adviesnota. Verkeerscirculatieplan Columbiz Park

Adviesnota. Verkeerscirculatieplan Columbiz Park Adviesnota Verkeerscirculatieplan Columbiz Park Datum: 7 april 2016 Versie: 3 Status: Definitief Revisie: Afdeling(en): Team(s): i.o.m.: Steller: Afdelingsmanager: Projectleider: Wethouder: Vastgoed en

Nadere informatie

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Enkele belangrijke pas op. Borden Pas op een gevaarlijk kruispunt Pas op er kunnen tegemoet komers zijn Pas

Nadere informatie

Onderzoek. Fietsen in het centrum van Oss?

Onderzoek. Fietsen in het centrum van Oss? Onderzoek Fietsen in het centrum van Oss? mei/juni 2018 Aanleiding Al van meet af aan waren de meningen verdeeld over het wel of niet fietsen in het centrum van Oss. De een vond het reuze-handig, de ander

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen Ruimte voor initiatieven Workshop 29 november 2017 Groen en licht op parkeerplein Kindvriendelijke parkeerpleinen Steegjes

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

Voortgang project herinrichting stations- en stadhuisomgeving. 14 januari 2015 Raadscommissie Ruimte

Voortgang project herinrichting stations- en stadhuisomgeving. 14 januari 2015 Raadscommissie Ruimte Voortgang project herinrichting stations- en stadhuisomgeving 14 januari 2015 Raadscommissie Ruimte Inhoudsopgave Onderdelen project Wat is aanbesteed en uitgevoerd? De oplevering Evaluatie De planning

Nadere informatie

Handhaving gevaarlijk en hinderlijk gestalde fietsen

Handhaving gevaarlijk en hinderlijk gestalde fietsen Handhaving gevaarlijk en hinderlijk gestalde fietsen 7 januari 2013 www.utrecht.nl Handhaving gevaarlijk en hinderlijk gestalde fietsen Stationsgebied en voetgangersgebied 7 december 2012 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Nieuwsbrief FlorijnAs

Nieuwsbrief FlorijnAs Werk aan de stad in september/oktober Ook deze maand werken we hard aan het zuidelijke deel van de Overcingeltunnel en het de Europaweg Zuid. STATIONSGEBIED Paviljoens station krijgen steeds meer vorm

Nadere informatie

wachten op de stoep. Directie/ leerkrachten mogen ook wel ouders aanspreken

wachten op de stoep. Directie/ leerkrachten mogen ook wel ouders aanspreken Algemeen Pleininrichting Verkeer Gedrag Nu wel; is verbeterd, etc. Autovrij plein totaal/ tijdens brengen-halen veel gevaarlijke toestanden met auto's Er is niemand (behalve soms andere Zolang ouders zich

Nadere informatie

Brief LES. tegelijk GR EN. Groep 7 en 8

Brief LES. tegelijk GR EN. Groep 7 en 8 Brief LES Groep 7 en 8 ALLE FIETSERS TEGELIJK GROEN Deze verkeerslessen gaan over de alle fietsers kruispunten. In 1989 heeft Groningen het eerste kruispunt aangelegd waar de verkeerslichten voor alle

Nadere informatie

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 6 januari 2014 Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 1. Opening / wie zijn wij Marc Reijs opent de informatieavond en heet iedereen van harte welkom. Foolen & Reijs Vastgoed BV (FRV) houd zich bezig

Nadere informatie

Verkeerseducatie KBS- De Werft, Breda

Verkeerseducatie KBS- De Werft, Breda Verkeerseducatie KBS- De Werft, Breda Wouter Lavrijsen 103134 Verkeerskunde, NHTV Breda 2011/2012 Opdracht Vrije Studie Ruimte (VSR) Inleiding/opdrachtomschrijving KBS de werft heeft contact gehad met

Nadere informatie

Zwolle Herinrichting Gasthuisplein

Zwolle Herinrichting Gasthuisplein Herinrichting Gasthuisplein Februari 2016 In deze presentatie wordt het plan toegelicht aan de hand van een aantal thema s die bepalend zijn voor de inrichting van het plein: Historie Verbinding met de

Nadere informatie

Bijeenkomsten. Er is een aantal themabijeenkomsten gehouden waarover we u graag berichten:

Bijeenkomsten. Er is een aantal themabijeenkomsten gehouden waarover we u graag berichten: 3 e jaargang nr 2 - juli 2017 Voor het tracé van de Uithoornlijn is de voorkeursvariant eind 2016 vastgesteld. Nu wordt gewerkt aan de verdere uitwerking van de plannen. Er is inmiddels een aantal bijeenkomsten

Nadere informatie

GESPREKSVERSLAG. Datum overleg : 4 februari 2014 : Fietsproblematiek Tarthorst

GESPREKSVERSLAG. Datum overleg : 4 februari 2014 : Fietsproblematiek Tarthorst GESPREKSVERSLAG Datum overleg : 4 februari 2014 Onderwerp : Fietsproblematiek Tarthorst Agenda 1. Opening 2. Voorstelronde 3. Toelichting van de gemeente op ontwikkelingen 4. Inventarisatie van de problemen

Nadere informatie

D66 Lansingerland voor een duurzame gemeente. Uitkomsten fietsenquête Lansingerland. Berkel Centrum en Station Berkel Westpolder

D66 Lansingerland voor een duurzame gemeente. Uitkomsten fietsenquête Lansingerland. Berkel Centrum en Station Berkel Westpolder D66 Lansingerland voor een duurzame gemeente Uitkomsten fietsenquête Lansingerland Berkel Centrum en Station Berkel Westpolder maart 2015 1 Inleiding D66 Lansingerland gaat voor een nog duurzamere gemeente.

Nadere informatie

Fietsparkeren Stationsgebied 20/04/2007 1

Fietsparkeren Stationsgebied 20/04/2007 1 Fietsparkeren Stationsgebied 20/04/2007 1 Organisatie Parkeerbedrijf Utrecht Dienst Stadsontwikkeling Hoofd Parkeerbedrijf Bureau Financiën & invordering Bureau Operationele zaken Bureau Parkeermanagement

Nadere informatie

Aan: Gemeenteraad van de gemeente Haarlem per Haarlem, 24 januari 2016 Onderwerp: Voorlopig Ontwerp HOV-Noord

Aan: Gemeenteraad van de gemeente Haarlem per   Haarlem, 24 januari 2016 Onderwerp: Voorlopig Ontwerp HOV-Noord Wijkraad Delftwater Wijkraad Dietsveld-Vogelbuurt Wijkraad Indische Buurt Noord Wijkraad Kleverpark Wijkraad Sinnevelt Wijkraad Sterrenbuurt Wijkraad Vondelkwartier Fietsersbond Aan: Gemeenteraad van de

Nadere informatie

Cameraonderzoek kruispunt Stationsweg-Burgemeester Van Roijensingel. Eindrapportage

Cameraonderzoek kruispunt Stationsweg-Burgemeester Van Roijensingel. Eindrapportage Cameraonderzoek kruispunt Stationsweg-Burgemeester Van Roijensingel Eindrapportage Keypoint Consultancy bv Institutenweg 32 7521 PK Enschede www.keypoint.eu Tel. 053 482 57 00 Fax 053 482 57 29 info@keypoint.eu

Nadere informatie

Stedenbouwkundige reactie

Stedenbouwkundige reactie Stedenbouwkundige reactie 1. Stedenbouwkundige visie Stationsgebied Buitenpost Naast het voornemen voor de bouw van een passerelle over het spoor, is er ook een plan gemaakt voor de totale invulling van

Nadere informatie

Herinrichting Stationsgebied Driebergen-Zeist

Herinrichting Stationsgebied Driebergen-Zeist LEESWIJZER Herinrichting Stationsgebied Driebergen-Zeist Er komt een geheel nieuw ingericht Stationsgebied Driebergen Zeist. Na jarenlange planvorming ligt er nu een breed gedragen ontwerp met een degelijke

Nadere informatie