KOEN belegt voor jou.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KOEN belegt voor jou."

Transcriptie

1 KOEN belegt voor jou. Maandbericht beleggingen maart 2019 KOEN vermogensbeheer

2 In dit maandbericht: Terugblik afgelopen maand 2 Rendement modelportefeuilles 2 Top 3 afgelopen maand 4 Nieuw in de portefeuille 5 Verkocht uit de portefeuille 10 Regio indeling portefeuille 11 Sector indeling portefeuille 12 Contactgegevens 13 Disclaimer 13 KOEN belegt voor jou.

3 Terugblik afgelopen maand. In maart zetten de aandelenbeurzen hun opmars voort. De centrale banken in de V.S. en Europa hielpen een handje. Voorzitter van de Amerikaanse centrale bank Jerome Powell maakte bekend de rente dit jaar niet meer te verhogen en mogelijk zelfs te verlagen. Vanuit de ECB werd het besluit bekend gemaakt om het steunprogramma voor banken opnieuw te activeren. Hierdoor kunnen Europese banken weer bij de ECB terecht voor goedkope leningen. De huidige lage rente blijft ook tot en met de zomer van dit jaar onveranderd. Toch was er in maart ook sprake van minder positief nieuws. Zo was er nog steeds geen definitief akkoord tussen de V.S. en China en leek Groot Brittanië af te stevenen op een no deal brexit. Het kon de beurzen echter niet deren. De Amerikaanse S&P 500 index steeg in februari met 1,9% in dollars gemeten en in euro gemeten was de stijging 3,3%. In Europa steeg de index van de 50 grootste beursgenoteerde ondernemingen, Eurostoxx 50, met 1,6%. De AEX-index steeg met 1,5%. De Think Global Equity ETF, een wereldwijd gespreid mandje van 250 aandelen steeg met 2,0%. De rendementen van de drie KOEN profielen voor 2019 tot en met maart zijn: KOEN Ondernemend 8,6% (Think Global Equity: 12,1%), KOEN Vaardig 6,7% (Think Global Market ETF Neutral: 7,9%) en KOEN Doordacht 5,3% (Think Global Market ETF Defensief: 5,6%). Hieronder en op de volgende pagina vind je de rendementsontwikkeling van de modelportefeuilles van KOEN. Rendementen in de individuele portefeuilles kunnen afwijken van de modelportefeuille door verschillen in aantallen posities. Rendement KOEN Ondernemend maart: 1,1% KOEN Ondernemend Think Global Equity ETF jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec 2018 KOEN Ondernemend 4,8% 2,5% 1,1% 8,6% Think Global Equity ETF 6,4% 3,4% 2,0% 12,1% De Think Global Equity ETF is een wereldwijd gespreide aandelen etf bestaande uit 250 aandelen.

4 Rendement KOEN Vaardig februari: 1,5% KOEN Vaardig Think Tot Market ETF Neutral jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec 2019 KOEN Vaardig 3,5% 1,6% 1,5% 6,7% Think Tot Market ETF Neutral 4,2% 1,4% 2,1% 7,9% KOEN Vaardig is vanaf september 2017 daadwerkelijk gehandeld voor klanten, de rendementen ervoor zijn gebaseerd op een modelportefeuille. De Think Total Market ETF Neutral is een wereldwijd gespreide etf die met 500 posities 50/50 belegd is in aandelen en obligaties. Rendement KOEN Doordacht februari: 1,6% KOEN Doordacht Think Tot Market ETF Defensief jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec 2019 KOEN Doordacht 2,6% 1,0% 1,6% 5,3% Think Tot Market ETF Defensief 2,7% 1,1% 1,8% 5,6% KOEN Doordacht is vanaf februari 2018 daadwerkelijk gehandeld voor klanten, de rendementen ervoor zijn gebaseerd op een modelportefeuille. De Think Total Market ETF Defensief is een wereldwijd gespreide etf die met 500 posities 30/70 belegd is in aandelen en obligaties.

5 Top 3 afgelopen maand. De aandelen die afgelopen maand de grootste stijging gemeten in euro lieten zien, zijn: Nextar Media Group 12,4% Advanced Micro Devices 9,9% Lukoil 9,2% Ondergaand een korte beschrijving van de topaandelen van de afgelopen maand. De Nexstar Media Group is een Telecommunicatiebedrijf uit Texas, met het hoofdkantoor in Irving dat is opgericht in Het bedrijf is de op één na grootste eigenaar van televisiestations in de Verenigde Staten. In totaal heeft het bedrijf 171 stations verspreid over de V.S.. Bij het bedrijf zijn zo n mensen werkzaam. Advanced Micro Devices (AMD) is een bedrijf uit Sunnyvale, Californië, dat tegenwoordig het meest bekend is door zijn aanbod van microprocessoren en videokaarten ten behoeve van pc s. AMD is in 1969 begonnen als een klein bedrijf dat veel productiewerk voor andere processorfabrikanten deed. Tegenwoordig zijn er ongeveer mensen werkzaam. Lukoil is de tweede oliemaatschappij van Rusland, na Gazprom, en de grootste producent van aardolie in Rusland. Het bedrijf is opgericht in 1991 en heeft het hoofdkantoor in Moskou. Lukoil is na ExxonMobil het grootste onafhankelijke oliebedrijf in termen van olie- en gasreserves. Bij het bedrijf zijn ongeveer mensen werkzaam.

6 Nieuw in de portefeuille. Afgelopen maand heeft KOEN acht nieuwe aandelen in de portefeuille opgenomen. Hieronder vind je een korte beschrijving van deze bedrijven. Airbus, het voormalige Airbus Industries, is een vliegtuigbouwer die in 1970 ontstond in een samenwerkingsverband tussen het Franse Aérospatiale en het Duitse Deutscher Aerospace. Het Spaanse Construcciones Aeronauticas (CASA) trad in 1971 toe to het consortium. Airbus is een dochteronderneming van het Europese lucht- en ruimtevaartconcern Airbus Group en produceert ongeveer de helft van alle straalvliegtuigen op de wereld. AB InBev is de grootste bierproducent van de wereld en is de grootste beursgenoteerde onderneming van België. De twee belangrijkste marketn voor bierverkopen zijn de Verenigde Staten en Brazilië. Het bedrijf heeft wereldwijd 139 brouwerijen en 12 fabrieken voor niet-alcoholische dranken. Bij het bedrijf zijn zo n werknemers in dienst in 24 landen. Cisco Systems is opgericht in 1984 door het echtpaar Leonard Bosack en Sandra Lerner, beiden werkzaam als computerassistenten aan de Stanford University. Het bedrijf was oorspronkelijk gespecialiseerd in routers. Tegenwoordig produceert en verkoopt Cisco een grote variëteit aan netwerkapparatuur voor grote bedrijven en telecombedrijven. In 1990 ging Cisco naar de beurs en kreeg een notering aan de Nasdaq.

7 LPL Financial Holdings inc is opgericht in 1968 en is de grootste onafhankelijke broker-dealer in de Verenigde Staten. In 2018 had het bedrijf meer dan financieel adviseurs in dienst en een omzet van ongeveer $5,2 miljard. Het bedrijf heeft de belangrijkste kantoren in Boston, Fort Mill en San Diego. NIBC Bank NV, voorheen de Nationale Investeringsbank, is een Nederlandse Bank die zich richt op zakelijke en particuliere klanten. De bank heeft kantoren in Den Haag, Frankfurt, Londen en Brussel. De bank is eigendom van een consortium van internationale instellingen georganiseerd door private equity investeerder J.C. Flowers & Co. Vanaf maart 2018 is de bank weer beursgenoteerd. Primerica is een Amerikaans bedrijf dat verzekeringen en financiële diensten verleent. Het is een spinoff van voormalig moederbedrijf Citigroup. In 2010 werd het bedrijf naar de beurs gebracht. Primerica is actief in de Verenigde Staten en Canada en werkt samen met ongeveer onafhankelijke vertegenwoordigers. Seaspan Corp is wereldwijd leider in onafhankelijk containervervoer per schip. Het bedrijf heeft een vloot van meer dan 100 schepen en heeft de grootste container vervoerders als klant. Bij het bedrijf zijn zo n mensen werkzaam.

8 Tenet Healthcare Corporation is opgericht in 1967 en heeft sindsdien, door overnames en fusies een aanzienlijke groei doorgemaakt. Het bedrijf levert medische verzorging en dienten en heeft 68 ziekenhuizen en 475 patiëntencentra in de Verenigde Staten. Er zijn ongeveer mensen bij het bedrijf werkzaam.

9 Verkocht uit de portefeuille. In de afgelopen maand heeft KOEN de volgende aandelen verkocht uit de portefeuille: Flow Traders Lyxor Russell 2000 Telefonica Amundi S&P 500 Burlington Citrix Coca Cola MHP

10 Regio indeling aandelen. Onderstaand zie je de indeling van het aandelengedeelte van de portefeuille naar landen en regio s. Bij profiel Ondernemend is dit 100% van de portefeuille, bij profiel Vaardig ongeveer 60% en bij profiel Doordacht ongeveer 40%. De eerste kolom laat zien hoeveel % van het aandelengedeelte belegd is in een bepaald land of regio. In de tweede kolom zie je wat het gemiddelde rendement vanaf de start ( % STD ) is geweest van de beleggingen die vallen onder een bepaalde regio. Land/regio Weging % STD Spain 1,7% 11,0% China 1,7% 9,7% Denmark 1,7% 11,8% Switzerland 3,4% 5,7% France 3,4% 8,1% Germany 5,1% 9,3% Italy 5,1% 6,6% Kazachstan 1,7% 24,2% Netherlands 6,8% 4,4% Russia 5,1% 9,1% Belgium 5,1% 0,0% Precious Metals 3,4% 4,6% Hong Kong 1,7% 0,6% United Kingdom 6,8% 2,9% United States of America 40,7% 6,7% Sweden 1,7% 3,1% Finland 3,4% 1,6% Brazil 1,7% -5,7% De regio die het in maart in de portefeuille het beste deed was Rusland. Voor deze regio zitten in portefeuille het aandeel Gazprom (-3,6%), Lukoil (9,2%) en het indexfonds Lyxor MSCI Russia (2,7%). De resultaten van Lukoil over het vierde kwartaal 2018 werden begin maart bekend gemaakt en lagen boven verwachting. Ook wist het bedrijf zijn schuldenpositie significant te verkleinen. Daarnaast maakte het bedrijf bekend door te gaan met de inkoop van eigen aandelen, waardoor het dividend per aandeel zal stijgen. Een andere regio die het in Totaal 100,0% maart goed deed was Denemarken met een stijging van 2,7%. Deze regio wordt in de portefeuille vertegenwoordigd door duurzaam energiebedrijf Vestas Wind Systems. Het bedrijf haalde in het begin van de maand een grote order uit de Verenigde Staten binnen. Daarnaast doet het bedrijf een groot project in Vietnam met een speciale financieringsstruktuur die ook in andere opkomende markten toepasbaar is. Spanje deed het eveneens goed in de portefeuille en is vertegenwoordigd met het aandeel Endesa (2,7%). Het bedrijf is actief op de markt voor de winnen en distributie van elektriciteit en gas. Afgelopen maand kreeg het bedrijf een opwaardering van JP Morgan. Brazilië deed het als regio in de portefeuille het minst goed, met een daling van -2,3%. Voor deze regio zit het indexfonds Amundi MSCI Brazil in portefeuille, een mandje met de grootste aandelen van het land. Inmiddels is deze positie gesloten.

11 Sector indeling aandelen. De onderstaande tabel geeft de indeling van het aandelengedeelte van de portefeuille naar sectoren weer. Bij profiel Ondernemend is dit 100% van de portefeuille, bij profiel Vaardig ongeveer 60% en bij profiel Doordacht ongeveer 40%. Je kunt in de eerste kolom zien hoeveel % van het aandelengedeelte is toebedeeld aan een bepaalde sector. De tweede kolom laat zien wat het gemiddelde rendement van een bepaalde sector is vanaf het moment van aankoop ( % STD ). Sector Weging % STD Applied Resources 1,7% 17,8% Banking & Investment Services 5,1% -5,3% Cyclical Consumer Services 8,5% 7,0% Energy - Fossil Fuels 8,5% 7,8% Food & Beverages 6,8% 12,0% Food & Drug Retailing 1,7% 5,3% Healthcare Services & Equipment 8,5% 14,8% Industrial Goods 3,4% 6,3% Insurance 5,1% 3,3% Mineral Resources 3,4% 15,7% Pharmaceuticals & Medical Research 6,8% 7,6% Precious Metals 3,4% 4,6% Region 8,5% -0,2% Renewable Energy 1,7% 11,8% Retailers 3,4% 0,6% Software & IT Services 3,4% 4,5% Technology Equipment 10,2% 3,2% Telecommunications Services 3,4% -2,9% Transportation 5,1% 5,8% Utilities 1,7% 11,0% De sector die in de afgelopen maand de grootste stijging liet zien is Applied Resources. Voor deze sector zit het Amerikaanse Ball Corp (7,1%) in portefeuille. Het bedrijf is leverancier van metalen verpakkingsoplossingen voor de dranken- en voedingsmiddelenindustrie en voor producenten van huishoudelijke artikelen. Daarnaast levert het ruimtevaart diensten en technologie aan met name de overheid van de Verenigde Staten. In maart werd bekend dat Ball mag meedoen in de tweede fase van een groot project voor de luchtmacht. Food & Beverages deed het Totaal 100,0% met een gemiddelde stijging van 4,9% eveneens goed. Deze sector wordt in de portefeuille vertegenwoordigd door de Belgische bierbrouwer InBev (3,1%), de Engelse frisdrankproducent Britvic (3,3%), het Italiaanse drankenconcern Davide Campari (4,4%) en de Amerikaanse producent van verpakte levensmiddelen Post Holdings (8,8%). Een andere sector die het goed deed was Healthcare Services & Equipment, met een gemiddelde stijging van 3,8%. Voor deze sector zitten in portefeuille: het Duitse Carl Zeiss Meditec (-0,7%) en de Amerikaanse bedrijven Abbott Laboratories (4,4%), Tenet Healthcare (0,7%), Veeva Systems (9,1%) en Waters Corp (5,3%). Veeva Systems verzorgt cloudoplossingen en verschillende analisten stelden hun winstverwachtingen positief bij. Food & Drug retailing was de sector die in maart het minst goed presteerde met een daling van 7,5%. Voor deze sector zit Carrefour in portefeuille, dat een downgrading kreeg van JP Morgan. Inmiddels is de koers flink hersteld en staat het aandeel weer op winst.

12 Contactgegevens KOEN Disclaimer nieuwsbrief. KOEN is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten en K.v.K. Utrecht Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De wegingen en prestaties kunnen voor individuele portefeuilles afwijken van de wegingen in de modelportefeuille. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens. Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Je beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dien je uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deel uitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden.

KOEN belegt voor jou.

KOEN belegt voor jou. KOEN belegt voor jou. Maandbericht beleggingen februari 2018 KOEN vermogensbeheer 9-3-2018 In dit maandbericht: Terugblik afgelopen maand 2 Rendement modelportefeuilles 2 Top 3 afgelopen maand 4 Nieuw

Nadere informatie

KOEN belegt voor jou.

KOEN belegt voor jou. KOEN belegt voor jou. Maandbericht beleggingen december 2017 KOEN vermogensbeheer 9-1-2017 In dit maandbericht: Terugblik afgelopen maand 2 Rendement modelportefeuilles 2 Top 3 afgelopen maand 4 Nieuw

Nadere informatie

KOEN belegt voor jou.

KOEN belegt voor jou. KOEN belegt voor jou. Maandbericht beleggingen november 2017 KOEN vermogensbeheer 1-11-2017 In dit maandbericht: Terugblik afgelopen maand 2 Rendement modelportefeuille 2 Top 3 afgelopen maand 3 Nieuw

Nadere informatie

KOEN belegt voor jou.

KOEN belegt voor jou. KOEN belegt voor jou. Maandbericht beleggingen juli 2018 KOEN vermogensbeheer 8-8-2018 In dit maandbericht: Terugblik afgelopen maand 2 Rendement modelportefeuilles 2 Top 3 afgelopen maand 4 Nieuw in de

Nadere informatie

KOEN belegt voor jou.

KOEN belegt voor jou. KOEN belegt voor jou. Maandbericht beleggingen november 2018 KOEN vermogensbeheer 20-12-2018 In dit maandbericht: Terugblik afgelopen maand 2 Rendement modelportefeuilles 2 Top 3 afgelopen maand 4 Nieuw

Nadere informatie

KOEN belegt voor jou.

KOEN belegt voor jou. KOEN belegt voor jou. Maandbericht beleggingen september 2018 KOEN vermogensbeheer 16-10-2018 In dit maandbericht: Terugblik afgelopen maand 2 Rendement modelportefeuilles 2 Top 3 afgelopen maand 4 Nieuw

Nadere informatie

KOEN belegt voor jou.

KOEN belegt voor jou. KOEN belegt voor jou. Maandbericht beleggingen mei 2018 KOEN vermogensbeheer 12-6-2018 In dit maandbericht: Terugblik afgelopen maand 2 Rendement modelportefeuilles 2 Top 3 afgelopen maand 4 Nieuw in de

Nadere informatie

KOEN belegt voor jou.

KOEN belegt voor jou. KOEN belegt voor jou. Rendementsvergelijking september 2017 KOEN vermogensbeheer 14-11-2017 Rendementsvergelijking september 2017 KOEN houdt zichzelf graag scherp. Daarom worden de netto-rendementen van

Nadere informatie

Terugblik. Maandbericht mei 2018

Terugblik. Maandbericht mei 2018 Maandbericht mei 2018 Terugblik Crisis Italië had weinig vat op aandelen in mei, veilige havens floreren Ondanks de politieke onrust in Italië zijn alle modelportefeuilles met een positief rendement geëindigd

Nadere informatie

FACTSHEET Grapes: special India HScode 08 06 10 (10)

FACTSHEET Grapes: special India HScode 08 06 10 (10) FACTSHEET Grapes: special India HScode 08 06 10 (10) Summery India was sinds 2000 sterk in opkomst als exporteur van druiven. In 2000 ging het nog om een hoeveelheid van 16.000 ton en in 2008 bereikte

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief voor Q2 2014

In deze nieuwsbrief voor Q2 2014 In deze nieuwsbrief voor Q2 2014 Werkloosheid Verenigde Staten - Fed blijft op toneel Rusland eist rol op, p.1. - Aandelen meest kansrijk in 2014, p.2. - Obligaties winnen in Q1 - weinig potentie, p.2.

Nadere informatie

Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2015

Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2015 Levensloop Rendement Bouw Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2015 Productomschrijving Met Levensloop wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst (tussentijds) verlof kan worden gefinancierd.

Nadere informatie

visie op 2018 Vice seminar a.s.r. vermogensbeheer 1 november 2017 Jack Julicher, Chief Investment Officer

visie op 2018 Vice seminar a.s.r. vermogensbeheer 1 november 2017 Jack Julicher, Chief Investment Officer visie op 2018 Vice seminar a.s.r. vermogensbeheer 1 november 2017 Jack Julicher, Chief Investment Officer de zon schijnt, maar centrale banken vinden het nog fris 2 okt-16 nov-16 dec-16 jan-17 feb-17 mrt-17

Nadere informatie

Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2016

Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2016 Levensloop Rendement Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2016 Productomschrijving Met Levensloop wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst (tussentijds) verlof kan worden gefinancierd. Door Loyalis

Nadere informatie

De jaarlijkse kosteninhouding voor het beheer van de verzekering Levensloop Aandelen bestaat uit een aantal componenten:

De jaarlijkse kosteninhouding voor het beheer van de verzekering Levensloop Aandelen bestaat uit een aantal componenten: Levensloop Aandelen Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2009 Productomschrijving Met Levensloop wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst (tussentijds) verlof kan worden gefinancierd. Door

Nadere informatie

De marktwaardedekkingsgraad per 30 juni 2015 was 135,1%. Dit is een toename van 5,7% ten opzichte van 31 maart 2015.

De marktwaardedekkingsgraad per 30 juni 2015 was 135,1%. Dit is een toename van 5,7% ten opzichte van 31 maart 2015. Kwartaalbericht 2015 Samenvatting De marktwaardedekkingsgraad per 30 juni 2015 was 135,1%. Dit is een toename van 5,7% ten opzichte van 31 maart 2015. De reële dekkingsgraad ultimo tweede kwartaal was

Nadere informatie

Welkom bij het webinar over de beleggingsresultaten van de Life Cycle Fondsen van Aegon PPI in het derde kwartaal van 2015

Welkom bij het webinar over de beleggingsresultaten van de Life Cycle Fondsen van Aegon PPI in het derde kwartaal van 2015 Welkom bij het webinar over de beleggingsresultaten van de Life Cycle Fondsen van Aegon PPI in het derde kwartaal van 2015 Bas Endlich Jacob Vijverberg 1 Marktontwikkelingen derde kwartaal 2015 Geen renteverhoging

Nadere informatie

Jaarrekeningen 5,10,15,20,25

Jaarrekeningen 5,10,15,20,25 Jaarrekeningen 5,10,15,20,25 Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2014 Productomschrijving Met een beleggingsverzekering wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst een (periodieke) uitkering

Nadere informatie

Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2015

Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2015 Levensloop Rendement Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2015 Productomschrijving Met Levensloop wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst (tussentijds) verlof kan worden gefinancierd. Door Loyalis

Nadere informatie

Jaarrekeningen 5,10,15,20,25

Jaarrekeningen 5,10,15,20,25 Jaarrekeningen 5,10,15,20,25 Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2015 Productomschrijving Met een beleggingsverzekering wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst een (periodieke) uitkering wordt

Nadere informatie

De Nobel Cashflow Portefeuille geeft u meer inkomen. augustus 2017

De Nobel Cashflow Portefeuille geeft u meer inkomen. augustus 2017 De Nobel Cashflow Portefeuille geeft u meer inkomen augustus 2017 Someone s sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago Warren Buffett 2 Nobel Cashflow Portefeuille Zorgen

Nadere informatie

Workshop 25 juni 2003

Workshop 25 juni 2003 Workshop 25 juni 2003 StockVision 2003. Alle rechten voorbehouden. Beleggen houdt in dat u risico neemt. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit het gebruik van de kennis en

Nadere informatie

Beleggen? of toch maar niet? Koers. Tijd

Beleggen? of toch maar niet? Koers. Tijd Koers Beleggen? of toch maar niet? Tijd 23-2-2018 Wie ben ik? Martijn Rozemuller Oprichter & directeur Think ETF s Technische bedrijfskunde, Optiver Minder kosten & meer spreiding als recept voor een succesvolle

Nadere informatie

Waar liggen de kansen?

Waar liggen de kansen? Grip op je vermogen Waar liggen de kansen? Bob Homan ING Investment Office 20 april 2012 Welke economie is het snelst gegroeid na invoering van de euro?* a) Zwitserland b) Duitsland c) VS d) Griekenland

Nadere informatie

Vermogensfondsen Bijeenkomst 25 november 2015

Vermogensfondsen Bijeenkomst 25 november 2015 Vermogensfondsen Bijeenkomst 25 november 2015 Providence Capital NV is geregistreerd als beleggingsonderneming bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en legt zich onder meer toe op het verrichten van

Nadere informatie

Loyalis Toekomstplan Aandelenrekening

Loyalis Toekomstplan Aandelenrekening Loyalis Toekomstplan Aandelenrekening Informatie beleggingsfonds per 30 juni 2015 Productomschrijving Met het Loyalis Toekomstplan wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst een (periodieke) uitkering

Nadere informatie

Marktwaardedekkingsgraad per 31 maart 2014: 128,6%, een toename van 3,3%-punt ten opzichte van 31 december 2013.

Marktwaardedekkingsgraad per 31 maart 2014: 128,6%, een toename van 3,3%-punt ten opzichte van 31 december 2013. Kwartaalbericht 2014 Samenvatting Marktwaardedekkingsgraad per 31 maart 2014: 128,6%, een toename van 3,3%-punt ten opzichte van 31 december 2013. Meer informatie vindt u op de website. Beleggingsrendement

Nadere informatie

Bitcoin voor iedereen!

Bitcoin voor iedereen! Bitcoin voor iedereen! Inhoud Workshop Wie zijn wij? Feiten Adoptie I. Algemeen II. Nederland III. Gebruikers / trends IV. Toekomst Wie zijn wij? Opgestart in april 2012 (met 1000,-) Begonnen met de verkoop

Nadere informatie

Vermogensbeheer Ontzorgt de klant

Vermogensbeheer Ontzorgt de klant Vermogensbeheer Ontzorgt de klant Marcel van de Meent DSI geregistreerd Senior Accountmanager. Sinds 2011 relatiebeheerder bij Care IS vermogensbeheer. Care IS vermogensbeheer Opgericht in 2009 en gevestigd

Nadere informatie

Marktwaarde van de pensioenverplichtingen in het derde kwartaal gestegen van 16.893 miljoen naar 17.810 miljoen ( 15.008 miljoen ultimo Q4 2013).

Marktwaarde van de pensioenverplichtingen in het derde kwartaal gestegen van 16.893 miljoen naar 17.810 miljoen ( 15.008 miljoen ultimo Q4 2013). Kwartaalbericht 2014 Samenvatting Marktwaardedekkingsgraad per 30 september 2014 130,4%, een toename van 0,9%-punt ten opzichte van 30 juni 2014. Over de eerste negen maanden steeg de marktwaardedekkingsgraad

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS

CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS OVERNACHTINGEN 2015-2016 - 9 maanden VOORLOPIGE CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS 2015-2016 - 9 months PRELIMINARY FIGURES BELGIUM België 15 668 923 15 878 478 +209 555 +1,3% Belgium Nederland 4 071 014 3

Nadere informatie

Voorbeeldprofielen Zelf Beleggen Basis

Voorbeeldprofielen Zelf Beleggen Basis Zelf Beleggen Voorbeeldprofielen Zelf Beleggen Basis Profiel A Dit fictieve voorbeeldprofiel geeft een indicatie van de kosten van beleggen in één jaar. Het belegd vermogen is 10.000. Er wordt belegd in

Nadere informatie

FACTSHEET KIWIFRUIT (HS code ) (8 februari 2013)

FACTSHEET KIWIFRUIT (HS code ) (8 februari 2013) FACTSHEET KIWIFRUIT (HS code 08 10 50) (8 februari 2013) Summery De wereldproductie van kiwi s was in de eerste heft van het vorige decennium redelijk stabiel op een niveau van ruim 1 miljoen ton daarna

Nadere informatie

Beleggingsrendement 3% over het vierde kwartaal van 2012 (14,4% over geheel 2012); waarde van de beleggingen gestegen naar miljoen.

Beleggingsrendement 3% over het vierde kwartaal van 2012 (14,4% over geheel 2012); waarde van de beleggingen gestegen naar miljoen. Kwartaalbericht 2012 Samenvatting DNB-dekkingsgraad 125,2% per 31 december 2012, toename van 3,6%-punt ten opzichte van 30 september 2012. Meer informatie over de dekkingsgraad vindt u op de website Beleggingsrendement

Nadere informatie

Loyalis Toekomstplan Aandelenrekening

Loyalis Toekomstplan Aandelenrekening Loyalis Toekomstplan Aandelenrekening Informatie beleggingsfonds per 30 juni 2016 Productomschrijving Met het Loyalis Toekomstplan wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst een (periodieke) uitkering

Nadere informatie

Deutsche Bank Wealth Management 0

Deutsche Bank Wealth Management 0 0 Standaard risicoprofielen Bandbreedtes Vermogensbeheer Risico Profielen Conservative Core Growth Min Target Max Min Target Max Min Target Max Aandelen 0% 20% 40% 20% 40% 60% 40% 60% 80% Vastrentende

Nadere informatie

Scenarioplanning voor pensioenfondsen

Scenarioplanning voor pensioenfondsen Scenarioplanning voor pensioenfondsen Expected Returns 2013-2017 Pensioenbestuurders.nl Erasmus Universiteit Rotterdam, 14 mei 2013 Ronald Doeswijk, Chief Strategist Roderick Molenaar, Portfolio Strategist

Nadere informatie

Rulebook Ohpen Indices

Rulebook Ohpen Indices Rulebook Ohpen Indices Ohpen, Indexbeleggen voor iedereen 2 Inhoud 1. Inleiding 4 2. Corporate Actions 4 3. Waardering van de indices 6 4. Herweging 6 5. Beurs van verhandeling 7 6. Samenstelling indices

Nadere informatie

Beleggen binnen financieel Advies

Beleggen binnen financieel Advies Beleggen binnen financieel Advies Workshop passief beleggen met Exchange Traded Funds (ETF s) 25 april 2018 Wie ben ik? Bouke van den Berg Business development Think ETF s > 15 jaar ervaring bij o.a. ING,

Nadere informatie

Voorbeeldrapportage 2015. Verslagperiode 01 januari 2015 t/m 31 december 2015. Vermogensrapportage : 400000. Portefeuilleprofiel : geel

Voorbeeldrapportage 2015. Verslagperiode 01 januari 2015 t/m 31 december 2015. Vermogensrapportage : 400000. Portefeuilleprofiel : geel Voorbeeldrapportage 2015 Verslagperiode 01 januari 2015 t/m 31 december 2015 Vermogensrapportage : 400000 Portefeuilleprofiel : geel ibeleggen Van Eeghenstraat 108 1071 GM AMSTERDAM 020-673 63 72 Rapportagedatum:

Nadere informatie

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 3 e kwartaal Bron: Reuters

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 3 e kwartaal Bron: Reuters In onze eerste nieuwsbrief nieuwe stijl willen wij terugblikken op het afgelopen kwartaal, lichten wij ons beleggingsbeleid nader toe en uiteraard geven wij onze visie op de financiële markten. Terugblik

Nadere informatie

Kwartaalbericht Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel. Eerste kwartaal januari 2016 t/m 31 maart Samenvatting:

Kwartaalbericht Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel. Eerste kwartaal januari 2016 t/m 31 maart Samenvatting: Kwartaalbericht Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel Eerste kwartaal 2016-1 januari 2016 t/m 31 maart 2016 Samenvatting: De maandelijkse nominale dekkingsgraad is gedaald van 106,3% naar 98,1%; De beleidsdekkingsgraad

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures 2011

toerisme in cijfers tourism in figures 2011 toerisme in cijfers tourism in figures 2011 XL 15 Evolutie aankomsten inclusief huurlogies via verhuurkantoren aan de kust, 2007-2011 Trend arrivals, accommodations for rent by rental agencies at the coast

Nadere informatie

FACTSHEET PLUMS SHORT VERSION

FACTSHEET PLUMS SHORT VERSION FACTSHEET PLUMS SHORT VERSION Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com WERELDHANDEL IN PRUIMEN GROIET MAAR IN 2014 EVEN(?) NIET - Jaarlijks wordt er 700 miljoen ton

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Beleggingsbericht. Uitgave 1 / 2013

Allianz Nederland Asset Management B.V. Beleggingsbericht. Uitgave 1 / 2013 Allianz Nederland Asset Management B.V. Beleggingsbericht Uitgave 1 / 213 Beleggingsfondsen Allianz Holland Fund 25 24 23 22 21 2 1 18 17 16 mrt 3 mrt 4 mrt 5 mrt 6 mrt 7 mrt 8 mrt 9 mrt 1 mrt 11 mrt 12

Nadere informatie

Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken

Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken De Nederlandse bancaire vorderingen 1 op het buitenland zijn onder invloed van de economische crisis en het uiteenvallen van ABN AMRO tussen

Nadere informatie

Onafhankelijk en rationeel. Professioneel. Transparant en veilig

Onafhankelijk en rationeel. Professioneel. Transparant en veilig Today s Vermogensbeheer Wij verzorgen persoonlijk en onafhankelijk vermogensbeheer voor zowel particulieren als ondernemingen. Op basis van uw specifieke situatie geeft Today s Vermogensbeheer invulling

Nadere informatie

2,75% Rabo Global Titans Obligatie

2,75% Rabo Global Titans Obligatie 2,75% Rabo Global Titans Obligatie 2004-2012 2,75% Rabo Global Titans Obligatie 2004-2012 Wereldwijd lijkt de economische groei op gang te komen. Dat biedt kansen op aantrekkelijke rendementen. Toch zijn

Nadere informatie

KWARTAALRAPPORTAGE KWARTAALRAPPORTAGE

KWARTAALRAPPORTAGE KWARTAALRAPPORTAGE 4E KWARTAAL 2014 TELEFOON 020 34 17 347 INFO@EFFECTENHUIS.NL Eén blik op een grafiek zegt meer dan duizend woorden We zien het als een jaar van consolidatie na eerdere jaren, waarin het gemiddelde rendement

Nadere informatie

SFS Aanvullend Privé Pensioen Aandelenfonds

SFS Aanvullend Privé Pensioen Aandelenfonds Informatie beleggingsfonds per 30 juni 2016 Productomschrijving Met het SFS Aanvullend Privé Pensioen wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst een (periodieke) uitkering wordt gefinancierd. Het SFS

Nadere informatie

Be on track met indexbeleggen Parworld Track Indexfondsen

Be on track met indexbeleggen Parworld Track Indexfondsen Be on track met indexbeleggen Parworld Track Indexfondsen Inhoud Indexbeleggen: mis de trend niet! Be on track met onze Parworld Track indexfondsen Onze aandelen indexfondsen Onze vastrentende waarden

Nadere informatie

Verder zien. Meer weten.

Verder zien. Meer weten. Verder zien. Meer weten. 1 EEN SOLIDE LANGETERMIJN BELEGGING Dankzij de gebundelde expertise van topbeleggers 2 De beste beleggers voor de beste resultaten Toegang tot de meest exclusieve fondsen ter wereld

Nadere informatie

Quinoa: Ondanks problemen in Peru wereldhandel op peil gebleven

Quinoa: Ondanks problemen in Peru wereldhandel op peil gebleven TONS Factsheet Quinoa, januari 2018 FACTSHEET QUINOA fruitvegfacts@gmail.com Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; Quinoa: Ondanks problemen in Peru wereldhandel op peil gebleven Bolivia

Nadere informatie

INFORMATIE BELEGGINGSFONDSEN (NETTO) WERKNEMERS PENSIOEN

INFORMATIE BELEGGINGSFONDSEN (NETTO) WERKNEMERS PENSIOEN INFORMATIE BELEGGINGSFONDSEN (NETTO) WERKNEMERS PENSIOEN Informatie voor werkgevers Ingangsdatum 1 januari 2016 Als uw werknemer niet kiest voor een gegarandeerde uitkering wordt zijn premie belegd. Dit

Nadere informatie

Levensloop Rendement Bouw

Levensloop Rendement Bouw Levensloop Rendement Bouw Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2016 Productomschrijving Met Levensloop wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst (tussentijds) verlof kan worden gefinancierd.

Nadere informatie

Asparagus: Acreage and companies in the Netherlands

Asparagus: Acreage and companies in the Netherlands FACTSHEET ASARAGUS Areaal Nederland groeit niet meer In 2012 is er een einde gekomen aan het gestaag groeien van het areaal asperges in Nederland. Het CBS registreerde vorig jaar een areaal van 2.890 ha.

Nadere informatie

visie op 2017 seminar a.s.r. vermogensbeheer 2 november 2016 Jack Julicher

visie op 2017 seminar a.s.r. vermogensbeheer 2 november 2016 Jack Julicher visie op 2017 Anybody who is intelligent who is not confused doesn t understand the situation very well. (Charlie Munger, 91 jaar, vice-voorzitter Berkshire Hathaway) aged 91), Vice seminar a.s.r. vermogensbeheer

Nadere informatie

Ruilverhouding fondsen

Ruilverhouding fondsen Ruilverhouding fondsen Dit document dient enkel ter informatie en is 1) geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de financiële instrumenten hierin beschreven en 2) geen beleggingsadvies.

Nadere informatie

Beleggen in het Werknemers Pensioen

Beleggen in het Werknemers Pensioen Kwartaalbericht Beleggen in het Werknemers Pensioen Het Werknemers Pensioen van a.s.r. is een moderne DC-regeling. Het kent drie lifecycles: defensief, neutraal en offensief. Alle lifecycles van het Werknemers

Nadere informatie

Levensloop Aandelen. Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2015. Productomschrijving. Beleggingsstrategie. Kosten

Levensloop Aandelen. Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2015. Productomschrijving. Beleggingsstrategie. Kosten Levensloop Aandelen Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2015 Productomschrijving Met Levensloop wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst (tussentijds) verlof kan worden gefinancierd. Door Loyalis

Nadere informatie

Levensloop Aandelen. Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2014. Productomschrijving. Beleggingsstrategie. Kosten

Levensloop Aandelen. Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2014. Productomschrijving. Beleggingsstrategie. Kosten Levensloop Aandelen Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2014 Productomschrijving Met Levensloop wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst (tussentijds) verlof kan worden gefinancierd. Door

Nadere informatie

Verwijder deze afbeelding en voeg een nieuwe in. Politieke inflatie

Verwijder deze afbeelding en voeg een nieuwe in. Politieke inflatie Verwijder deze afbeelding en voeg een nieuwe in. Politieke inflatie Januari 2017 Achmea Investment Management Zeist Brexit, Trumpflation, en de markt wil het graag geloven Bron: Achmea IM, Bloomberg 2

Nadere informatie

Mei De volatiliteit van het fonds zal de komende maanden verhoogd blijven vanwege de hoge exposure naar het aandeel Westhaven Ventures.

Mei De volatiliteit van het fonds zal de komende maanden verhoogd blijven vanwege de hoge exposure naar het aandeel Westhaven Ventures. Plethora Precious Metals Fund: +2,9% De leidende aandelenklasse van het fonds ( PPM ) steeg 2,9% in mei. De index voor edelmetaal producenten, Amex Gold Bugs (symbool: HUI), bleef in mei nagenoeg onveranderd

Nadere informatie

BNP PARIBAS OBAM N.V. Aandeelhoudersvergadering 2013/ November 2014

BNP PARIBAS OBAM N.V. Aandeelhoudersvergadering 2013/ November 2014 BNP PARIBAS OBAM N.V. Aandeelhoudersvergadering 2013/2014 3 November 2014 2 Agenda Boekjaar 2013 / 2014 Resultaat & Beleid Recente marktontwikkelingen Vooruitzichten OBAM highlights 3 Boekjaar 2013/14

Nadere informatie

Marktwaarde van de pensioenverplichtingen in het tweede kwartaal gestegen van 15.941 miljoen naar 16.893 miljoen ( 15.008 miljoen ultimo Q4 2013).

Marktwaarde van de pensioenverplichtingen in het tweede kwartaal gestegen van 15.941 miljoen naar 16.893 miljoen ( 15.008 miljoen ultimo Q4 2013). Kwartaalbericht 2014 Samenvatting Marktwaardedekkingsgraad per 30 juni 2014 129,5%, een toename van 0,9%-punt ten opzichte van 31 maart 2014. Over de eerste zes maanden steeg de marktwaardedekkingsgraad

Nadere informatie

De tien gouden regels voor het beleggen in aandelen door Aberdeen Asset Management

De tien gouden regels voor het beleggen in aandelen door Aberdeen Asset Management De tien gouden regels voor het beleggen in aandelen door Aberdeen Asset Management Finance Avenue, 14 november 2015 Christophe Palumbo, Senior Business Development Manager Benelux Aberdeen Asset Management

Nadere informatie

Productoverzicht Rabo AEX Garant september-08

Productoverzicht Rabo AEX Garant september-08 Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

De jaarlijkse kosteninhouding voor het beheer van de verzekering Levensloop Rendement bestaat uit een aantal componenten:

De jaarlijkse kosteninhouding voor het beheer van de verzekering Levensloop Rendement bestaat uit een aantal componenten: Levensloop Rendement Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2008 Productomschrijving Met Levensloop wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst (tussentijds) verlof kan worden gefinancierd. Door

Nadere informatie

Rapportage vierde kwartaal 2016

Rapportage vierde kwartaal 2016 Rapportage vierde kwartaal 2016 12 januari 2017 1. Rendement financiële markten Rendementen vierde kwartaal 2016 In tabel 1 zijn de rendementen van de beleggingscategorieën over het vierde kwartaal en

Nadere informatie

Marktwaardedekkingsgraad per 30 september ,8%, een toename van 1,3%-punt ten opzichte van 30 juni 2013.

Marktwaardedekkingsgraad per 30 september ,8%, een toename van 1,3%-punt ten opzichte van 30 juni 2013. Kwartaalbericht 2013 Samenvatting Marktwaardedekkingsgraad per 30 september 2013 122,8%, een toename van 1,3%-punt ten opzichte van 30 juni 2013. Meer informatie vindt u op de website. Beleggingsrendement

Nadere informatie

Welkom bij webinar over beleggingsresultaten van de Life Cycle Fondsen van Aegon PPI over het eerste kwartaal 2016

Welkom bij webinar over beleggingsresultaten van de Life Cycle Fondsen van Aegon PPI over het eerste kwartaal 2016 Welkom bij webinar over beleggingsresultaten van de Life Cycle Fondsen van Aegon PPI over het eerste kwartaal 2016 Bas Endlich Jacob Vijverberg Lex Solleveld 1 Marktontwikkelingen eerste kwartaal 2016

Nadere informatie

Beleggingsprincipes. Wetenswaardigheden over beleggen, risico en rendementen. De effecten van inflatie en looptijd. Balans tussen risico en rendement

Beleggingsprincipes. Wetenswaardigheden over beleggen, risico en rendementen. De effecten van inflatie en looptijd. Balans tussen risico en rendement Beleggingsprincipes Wetenswaardigheden over beleggen, risico en rendementen De effecten van inflatie en looptijd Balans tussen risico en rendement De kracht van herbeleggen Risico neemt af naarmate de

Nadere informatie

Flexibel Spaarpensioen Stichting GE Pensioenfonds

Flexibel Spaarpensioen Stichting GE Pensioenfonds Worksheet A Factsheets Fondsen Flexibel Spaarpensioen Stichting GE Pensioenfonds Datum: ultimo juni 2009 In het kader van het Flexibel Spaarpensioen zijn door uw pensioenfonds 8 fondsen geselecteerd, waarin

Nadere informatie

Beleggingsupdate Allianz Pensioen

Beleggingsupdate Allianz Pensioen Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Beleggingsupdate Allianz Pensioen Beleggingsupdate Q3 2017 Rendementen Allianz Pensioen Passieve en Actieve Lifecycles In deze Beleggingsupdate vindt u tabellen

Nadere informatie

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2019

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2019 In deze nieuwsbrief blikken wij terug op het afgelopen jaar, lichten wij ons beleggingsbeleid nader toe en presenteren wij onze visie op de financiële markten voor de komende periode. Terugblik 2018 Voordat

Nadere informatie

Verder zien. Meer weten. 1 EEN SOLIDE LANGETERMIJN BELEGGING Dankzij de gebundelde expertise van topbeleggers 2 De beste beleggers voor de beste resultaten Toegang tot de meest exclusieve fondsen ter wereld

Nadere informatie

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF BELEGGEN ONLINE Iedereen kan eenvoudig meeprofiteren van de beleggingsexpertise van Hof Hoorneman Bankiers door te beleggen

Nadere informatie

VOC Beleggen Een gewaarschuwd hefboombelegger telt voor vier

VOC Beleggen Een gewaarschuwd hefboombelegger telt voor vier VOC Beleggen Een gewaarschuwd hefboombelegger telt voor vier Rob Stuiver & Tycho Schaaf 27 september 2016 Sprekers Rob Stuiver RBA Tycho Schaaf Ondernemend belegger Beleggingsspecialist bij LYNX Algemeen

Nadere informatie

BESCHEIDEN ROL NEDERLAND IN WERELDMARKT WALNOTEN

BESCHEIDEN ROL NEDERLAND IN WERELDMARKT WALNOTEN FACTSHEET WALNOTEN Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com BESCHEIDEN ROL NEDERLAND IN WERELDMARKT WALNOTEN Wereldhandel in noten: 20 miljard euro waarvan 2 miljard walnoten.

Nadere informatie

Meer rendement, minder risico

Meer rendement, minder risico 17 juni 2016 Stand van het stoplicht: Oranje Meer rendement, minder risico In elk economieboek kunt u het lezen: Hoe meer risico u neemt, des te hoger is het rendement dat u kunt behalen. Minder risico

Nadere informatie

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 XL 14 aankomsten huurlogies via verhuurkantoren aan de kust 2013 arrivals in accommodations for rent by rental agencies at the coast 2013 Kennisbeheer u i 2014

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures 2012

toerisme in cijfers tourism in figures 2012 toerisme in cijfers tourism in figures 2012 XL 15 aankomsten huurlogies via verhuurkantoren aan de kust 2012 arrivals in accommodations for rent by rental agencies at the coast 2012 Kennisbeheer Augustus

Nadere informatie

Terug naar de kern Bob Hendriks

Terug naar de kern Bob Hendriks Terug naar de kern Bob Hendriks Oktober 2013 Waarom nog beleggen? 2 Agenda BlackRock? Sparen & beleggen We leven langer/pensioen Inkomsten uit beleggen Conclusie 3 BlackRock is opgericht voor deze nieuwe

Nadere informatie

Beleggen als onderdeel van een gezond financieel lange termijnplan? Donderdag 6 oktober 2016

Beleggen als onderdeel van een gezond financieel lange termijnplan? Donderdag 6 oktober 2016 Beleggen als onderdeel van een gezond financieel lange termijnplan? Donderdag 6 oktober 2016 Even voorstellen Martijn Rozemuller Ruim 20 jaar actie in de financiële wereld In 1995 gestart als arbitrage

Nadere informatie

Vermogensbeheerrapportage

Vermogensbeheerrapportage A.B. Stier en/of C.D. Stier-Jansen NL01BINK0123456789 256500 Kerkstraat 1 1000 AB Amsterdam Nederland Care IS vermogensbeheer Mgr. Cornelis Veermanlaan 1G 1131 KB Volendam Tel: 0299-720961 Email: info@care-is.nl

Nadere informatie

Toerisme in cijfers Tourism in figures XL

Toerisme in cijfers Tourism in figures XL www.milo-profi.com 2014 Toerisme in cijfers Tourism in figures XL overnachtingen huurlogies via verhuurkantoren aan de kust 2014 overnight stays in accommodations for rent by rental agencies at the coast

Nadere informatie

Beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen Pagina 1 Beginnen met beleggen André Brouwers Disclaimer Pagina 2 Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

Nadere informatie

Slimmer beleggen met ETF s. Donderdag 22 juni te Nijmegen

Slimmer beleggen met ETF s. Donderdag 22 juni te Nijmegen Slimmer beleggen met ETF s Donderdag 22 juni te Nijmegen Even voorstellen Martijn Rozemuller Ruim 20 jaar actief in de financiële wereld In 1995 gestart als arbitrage handelaar bij Optiver Oprichter en

Nadere informatie

BELEGGINGSINSTITUUT. André Brouwers.

BELEGGINGSINSTITUUT. André Brouwers. BELEGGINGSINSTITUUT André Brouwers Disclaimer Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Het Beleggingsinstituut

Nadere informatie

Januari MaandJournaal. Special Licht op groen voor cyclische aandelen.

Januari MaandJournaal. Special Licht op groen voor cyclische aandelen. Januari 2018 MaandJournaal Special Licht op groen voor cyclische aandelen www.nnip.nl Licht op groen voor cyclische aandelen Cyclische aandelen hoorden in 2017 tot de uitblinkers op de financiële markten.

Nadere informatie

Levensloop Rendement

Levensloop Rendement Levensloop Rendement Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2016 Productomschrijving Met Levensloop wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst (tussentijds) verlof kan worden gefinancierd. Door

Nadere informatie

Rabo Wealth Protector 05/15

Rabo Wealth Protector 05/15 Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 van de interne fondsen

Jaarverslag 2011 van de interne fondsen TwinStar Jaarverslag 31/12/2011-1 / 6 Jaarverslag 2011 van de interne fondsen twinstar Inhoudsopgave 1 Omschrijving...2 2 Beleggingsbeleid van de interne fondsen...2 2.1 Equity 50...2 2.2 Equity 100...2

Nadere informatie

NN First Class Balanced Return Fund

NN First Class Balanced Return Fund NN First Class Balanced Return Fund Alle Fonds onder de loep cijfers zijn per 31/03/015 Het NN First Class Balanced Return Fonds won in het eerste kwartaal 8,9% Zeer sterke performances van aandelen en

Nadere informatie

Kwartaalbericht Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel. Eerste kwartaal 2014-1 januari 2014 t/m 31 maart 2014. Samenvatting: stijgende aandelen

Kwartaalbericht Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel. Eerste kwartaal 2014-1 januari 2014 t/m 31 maart 2014. Samenvatting: stijgende aandelen Kwartaalbericht Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel Eerste kwartaal 2014-1 januari 2014 t/m 31 maart 2014 Samenvatting: stijgende aandelen Nominale dekkingsgraad gestegen van 123,0% naar 123,6% Reële dekkingsgraad

Nadere informatie

T T A M. Vandaag lijken aandelen volgens TreeTop Asset Management absoluut en relatief goedkoop.

T T A M. Vandaag lijken aandelen volgens TreeTop Asset Management absoluut en relatief goedkoop. T T A M Een vermogen 249 keer verhogen sinds 1900 Ondanks twee wereldconflicten en de grote crisis van de jaren dertig, verhoogde de reële waarde (na inflatie) van een globale aandelenportefeuille 249

Nadere informatie

Informatie over beleggingen in de prepensioneringsregeling

Informatie over beleggingen in de prepensioneringsregeling Informatie over beleggingen in de prepensioneringsregeling Heeft u vragen over dit beleggingsverslag of over de prepensioneringsregeling? Neemt u dan gerust contact op met onze Klantenservice. De contactgegevens

Nadere informatie

Algemene informatie 3. Verslag van de beheerder 4. Jaarrekening 6. Balans per 31 december Winst- en verliesrekening over

Algemene informatie 3. Verslag van de beheerder 4. Jaarrekening 6. Balans per 31 december Winst- en verliesrekening over Jaarverslag 2018 Inhoud Algemene informatie 3 Verslag van de beheerder 4 Jaarrekening 6 Balans per 31 december 2018 6 Winst- en verliesrekening over 2018 7 Toelichting op de jaarrekening 8 2 Algemene informatie

Nadere informatie