Het college van Burgemeester en Wethouders van Zaanstad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het college van Burgemeester en Wethouders van Zaanstad"

Transcriptie

1 Zaanstad, 19 november 2014 Aan Het college van Burgemeester en Wethouders van Zaanstad Betreft: artikel 51 vragen over 4 e D(oorsnijding) - Guisweg en integraal plan mobiliteit en bereikbaarheid voor de stad Op 6 november 2014 werd de raad via een raadsinformatiebrief, zie bijlage I, op de hoogte gebracht over de: Vervolgaanpak Fietstunnel Guisweg in Zaanstad. Ook had de VVD al tijdens de behandeling van de algemene beschouwingen 2014 uitdrukkelijk de 4 e D -- doorsnijding van onze stad -- onder de aandacht gebracht, zie bijlage II. De VVD heeft na aanleiding van de raadsinformatiebrief met aanvullende informatie en na het behandelen van de algemene beschouwingen besloten om een agendainitiatief over de 4 e D, zie bijlage III, in te dienen bij de agendacommissie van de raad. Ons initiatief, om de doorsnijding en doorstroming van onze stad te bespreken, is gehonoreerd en wordt op korte termijn, half december 2014, ingepland. De VVD is blij dat ook de agendacommissie het belang van de 4 e D inziet. Omdat de 4 e D voor alle inwoners en ondernemers, maar ook voor inwoners en ondernemers in onze regio, een zeer belangrijk onderwerp is en de komende jaren zal gaan worden wil de fractie van VVD de volgende extra vragen aan het College van B & W stellen. De VVD hoopt dat de wethouder mobiliteit en bereikbaarheid de antwoorden op onze vragen vooraf aan de behandeling van het VVD agenda-initiatief kan beantwoorden. De antwoorden kunnen namelijk helpen bij een nog betere behandeling van het agenda-initiatief in het Zaanstad Beraad. Maar dit is niet noodzakelijk. 1. Hoe gaat de gemeente de verdere integrale aanpak van de spoorwegovergang Guisweg aanpakken? 2. Is er al of nog steeds overleg met belanghebbende partijen zoals Prorail, SRA n.a.v. de Guisweg problemen om te komen tot een integrale aanpak? 3. Waarom pakt de gemeente de 5 miljoen niet aan om een studie te beginnen? 4. Pakt de gemeente het totale onderwerp spoorse doorsnijding nu op? En op welke termijn komt men met een visie?

2 5. Welke maatregelen neemt u om de toegezegde 5 miljoen alsmede het aanvullend toegezegde bedrag vanuit SRA (stadsregio) voor het project spoorse doorsnijdingen zeker te stellen? 6. Welk risico loopt de gemeente als het restant van de Rijkssubsidie voor spoorse doorsnijdingen terug betaald moet worden? 7. Bent u ervan op de hoogte dat vanaf 2018 nieuwe treinen beschikbaar komen (16 bakken SLT (Sprinter Light Train materieel conform de norm) waardoor het perron van o.a. Koog Zaandijk richting Noord met 30 meter verlengd dient te worden ten gevolge waarvan de gelijkvloerse spoorwegovergang in de Guisweg moet worden afgesloten? 8. Overweegt u het nemen van een dubbelbesluit waarbij de problematiek langzaam verkeer wordt losgekoppeld van die verbonden met het snelverkeer of geeft u de voorkeur eraan deze problematiek in één project op te lossen? 9. Graag zien wij een tijdspad met als einddoel de opheffing van de gelijkvloerse overweg in Zaandijk. Wanneer kunnen wij die ontvangen? 10. Hoe ziet u de ontsluiting van Westerwatering richting Vincent van Goghweg? 11. Bent u van plan bij de oplossing van de ontsluiting van Westerwatering richting Vincent van Goghweg burgerorganisaties zoals de vereniging Hart voor Stad te betrekken? Zo ja, wanneer? 12. Welke financiële middelen meent u te kunnen vrijmaken ten behoeve van ambtelijke inzet en het doen uitvoeren van verder deskundig onderzoek? 13. Bent U ervan op de hoogte dat vanaf 2017 in het kader van het project BOR RegioNet Beverwijk geen goederentreinen meer op het Zaantraject behoeven te passeren? En dat als gevolg daarvan de hellingshoeken van een eventuele spoortunnel vergroot kunnen worden? 14. Is het uw bedoeling om energiek het voortouw te nemen om geen goederentreinen meer op het Zaantraject te hebben? 15. Welke partijen meent u voor de financiering en technische uitvoering te kunnen interesseren voor de diverse knelpunten? Namens de fractie van VVD Zaanstad, Gerard Ram Fractievoorzitter

3 Bijlage I: Raadsinformatiebrief Link naar de informatie:

4 Bijlage II: VVD algemene beschouwingen 4 e D Link naar de gehele VVD algemene beschouwingen: Onderdeel uit de VVD algemene beschouwingen 4 e D Het college wil een inspirerend plan voor Zaanstad. De VVD wil in dit plan de 4e D opgelost zien. Ik zie mensen denken: De 4e D? wat is dat?. Op dit moment gaat alle aandacht uit naar de 3 D s in het sociale domein. Dit is terecht maar wij moeten ook verder naar de toekomst kijken. Wij zien de 4e D - de DOORSNIJDING van onze gemeente als groot probleem om Zaanstad bereikbaar en economisch gezond te houden. Er gaan straks twee keer zo veel treinen door Zaanstad rijden. Dat geeft extra druk op de doorstroming van het verkeer tussen de verschillende delen van onze gemeente. Nu al is aangetoond dat het zo niet langer kan. De A8 zal met de A9 moeten worden verbonden om de verkeersdrukte in Krommenie en Wormerveer af te laten nemen. Laten wij niet tegen elkaar roepen dat er geen geld is voor de 4e D. Laten wij roepen wij gaan dit samen oplossen!. Want met een inspirerend plan voor Zaanstad kunnen wij gezamenlijk marktpartijen verleiden om te investeren.

5 Bijlage III: Agenda-initiatief

6 2014/ ZNSTD gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein MZ Zaandam Postbus GA Zaandam Telefoon DATUt^ ONS KENt^ERK BIJLAGE(N) DOORKIESNÜMMER PORTEFEUILLEHOUDER 1 O DEC. 2QU 2014/ O A. Verschuren ONDERWERP Beantwoording artikel 51 vragen over 4e D(oorsnijding) - Guisweg en integraal plan mobiliteit en bereikbaarheid voor de stad Geachte leden van de gemeenteraad, Door de heer Ram zijn mede namens de fractie van de VVD vragen gesteld op grond van artikel 51 van het Reglement van Orde voor de gemeenteraad van Zaanstad over 4^ D(oorsnijding) - Guisweg en Integraal plan mobiliteit en bereikbaarheid voor de stad. De gestelde vragen beantwoorden wij als volgt: Vraag 1: Hoe gaat de gemeente de verdere integrale aanpak van de spoorwegovergang Guisweg aanpakken? Het college ziet de spoorse doorsnijding van de Guisweg als belangrijk knelpunt in de stad en zet zich hiervoor blijvend in. Dat doet ze enerzijds door zelf initiatief te nemen bij de verdere planvorming via het in het coalitieakkoord aangekondigde inspirerend plan voorde stad. Dit "plan" moet als basis dienen voor een aanpak van kansen en knelpunten. De Guisweg wordt daarbij expliciet genoemd als één van de plekken waar het dan over gaat. Daartoe is in de begroting 2015 binnen het programmaonderdeel Bereikbare Stad de activiteit "kansen knooppuntontwikkeling/guisweg opgenomen". Daarnaast wordt overleg gevoerd met de verschillende betrokken partijen om zodoende vanuit samenwerking het onderwerp goed op de diverse agenda's te zetten en de dwarsverbanden daartussen optimaal te benutten. Met de Stadsregio Amsterdam wordt in het kader van de Investeringsagenda Weg gesproken over de verbinding van de A8 met de N203. Deze verbinding is benoemd als zwakke schakel in het regionale wegennet. Om dit knelpunt het hoofd te bieden, dient er een oplossing voor het spoor gevonden te worden Deze oplossing is 50% subsidiabel en indicatief is daarvoor 50 miljoen gereserveerd. Met het ministerie van IM is er gesprek over de MIRT Verkenning A7/A8. In de ambtelijke voorbereidende contacten daarover wordt er nu gesproken over de mogelijkheden om de verbinding van de A8 en de N203 binnen de scope van de verkenning op te nemen. In januari volgt hierover bestuurlijk overleg.

7 ZNSTD ONDERWERP PAGINA gemeente Zaanstad Beantwoording artikel 51 vragen over 4e 2/4 D(oorsnijding) - Guisweg en integraal plan mobiliteit en bereikbaarheid voor de stad Daarnaast heeft Zaanstad samen met de andere gemeenten langs het spoortraject Amsterdam - Heerhugowaard (de Zaancorridor), NS, ProRail en de provincie Noord-Holland op 12 november een intentieovereenkomst getekend om de ruimtelijke ontwikkelingen op de stationslocaties af te stemmen. Op basis van dit convenant gaat de gemeente verder studeren op de knooppunten. En tezamen met de Provincie bezien welke mogelijkheden zich kunnen voordoen. Vraag 2: Is er al of nog steeds overleg met belanghebbende partijen zoals Prorail, SRA n.a.v. de Guisweg problemen om te komen tot een integrale aanpak? Zie het antwoord bij vraag 1. Vraag 3: Waarom pakt de gemeente de 5 miljoen niet aan om een studie te beginnen? De genoemde 5 miljoen betreft een vrijgevallen bedrag uit budget BOR RegioNet. Om voor het bedrag in aanmeri<ing te komen was de voonwaarde dat projecten op korte termijn uitgevoerd zouden worden. Een studie kan niet uit dit budget worden gedekt. Vraag 4: Pakt de gemeente het totale onderwerp spoorse doorsnijding nu op? En op welke termijn komt men met een visie? Op basis van het programmarapport Zaanstad Verbonden uit 2006 heeft de gemeente eind 2006 een eenmalige uitkering Spoorse Doorsnijdingen van het ministerie ontvangen. Met het rapport is afgesproken dat deze subsidie aan vier deelprojecten zou worden besteed. Behalve de Guisweg zijn dat de Zuidelijke Randweg, de Buiging (Inverdan) en de Dorpsstraat (Assendelft). Afgezien van de Guisweg zijn deze projecten allemaal uitgevoerd of in voorbereiding. Bij de beantwoording van vraag 1 is aangegeven dat er in de begroting is opgenomen dat er in 2015 aandacht wordt besteed aan het onderwerp knooppunt Guisweg. U kunt medio 2015 de resultaten venwachten. Vraag 5. Welke maatregelen neemt u om de toegezegde 5 miljoen alsmede het aanvullend toegezegde bedrag vanuit SRA (stadsregio) voor het project spoorse doorsnijdingen zeker te stellen? Met de Stadsregio Amsterdam is binnen het kader van de investeringsagenda weg intensief contact over de problematiek. Daarbij gaat het ook over de financiering van diverse oplossingen. Tegelijkertijd is het zo dat de keuze om in te zetten op een oplossing die de totale problematiek rond de Guisweg dekt meer tijd vraagt. Dat betekent dat er op dit moment nog geen project is dat aan de voonwaarden van de subsidie voldoet. Vraag 6: Welk risico loopt de gemeente als het restant van de Rijkssubsidie voor spoorse doorsnijdingen terug betaald moet worden? Geen, want het bedrag dat voor het deelproject Guisweg is gereserveerd is niet uitgegeven. Zaanstad gaat ervan uit dat bij het niet doorgaan van de Guisweg, dit deel van de subsidie teruggeven moet worden. Vraag 7: Bent u ervan op de hoogte dat vanaf 2018 nieuwe treinen beschikbaar komen (16 bakken SLT (Sprinter Light Train materieel conform de norm) waardoor het perron van o.a. Koog - Zaandijk richting Noord met 30 meter verlengd dient te worden ten gevolge waarvan de gelijkvloerse spoorwegovergang in de Guisweg moet worden afgesloten? Nee. Er is regelmatig overleg met zowel prorail als de NS. In deze gesprekken is dit onderwerp niet aan de orde geweest.

8 ZNSTD ONDERWERP PAGINA gemeente Zaanstad Beantwoording artikel 51 vragen over 4e 3/4 D(oorsnijding) - Guisweg en integraal plan mobiliteit en bereikbaarheid voor de stad Vraag 8: Overweegt u het nemen van een dubbelbesluit waarbij de problematiek langzaam verkeer wordt losgekoppeld van die verbonden met het snelverkeer of geeft u de voorkeur eraan deze problematiek in één project op te lossen? Nee, het college heeft op basis van de eerdere onderzoeken en het meest recente onderzoek naar de fietstunnel geconcludeerd dat het knelpunt alleen kan worden opgelost wanneer er integraal naar wordt gekeken. Wellicht kan de uiteindelijk ontwikkelde oplossingsrichting wel gefaseerd worden uitgevoerd. Vraag 9: Graag zien wij een tijdspad met als einddoel de opheffing van de gelijkvloerse overweg in Zaandijk. Wanneer kunnen wij die ontvangen? De oplossing is niet eenvoudig. Eerst zal er een onderzoek plaatsvinden. De uitkomsten van dit onderzoek kunt u medio 2015 venwachten. Daarin zal de verdere planning worden opgenomen. Vraag 10: Hoe ziet u de ontsluiting van Westerwatering richting Vincent van Goghweg? Deze verbinding is in het in 2009 vastgestelde Zaans Verkeers- en Vervoersplan (ZVVP) genoemd als een van de mogelijkheden om de bereikbaarheid van Westenwatering en Westerkoog te verbeteren. Om deze verbinding te realiseren dient ook het spoor te worden gekruist. Complicerende factor daarbij is dat op deze plek ook het spoor naar Purmerend/Hoorn aftakt. Wanneer deze nieuwe verbinding een alternatief dient te zijn voor een afgesloten Guisweg, zal dit een een extra belasting van het wegennet in Westerkoog betekenen. Een deel van het verkeer van en naar Rooswijk dient dan immers gebruik te maken van deze verbinding. Om bovenstaande redenen is deze verbinding vooralsnog niet aan de orde. Vraag 11: Bent u van plan bij de oplossing van de ontsluiting van Westerwatering richting Vincent van Goghweg burgerorganisaties zoals de vereniging Hart voor Stad te betrekken? Zo ja, wanneer? Er is overleg met Hart voor de Stad. Zij zijn ook aan het nadenken over mogelijke oplossingen. Zaanstad levert hen gegevens. Hun ideeën dragen bij aan onze werkwijze. Hart voor de Stad blijft betrokken bij het onderzoek naar de Guisweg. Vraag 12: Welke financiële middelen meent u te kunnen vrijmaken ten behoeve van ambtelijke Inzet en het doen uitvoeren van verder deskundig onderzoek? Binnen de begroting 2015 is zowel ruimte gecreëerd voor "het inspirerend plan voor de stad" als voor het ondenwerp "kansen Knooppuntontwikkeling/Guisweg". Daarmee is de ambtelijke inzet voor het ondenwerp gegarandeerd. In het voorbereidingskrediet Spoorse Doorsnijdingen is nog enige ruimte beschikbaar voor externe onderzoeken. Vraag 13: Bent U ervan op de hoogte dat vanaf 2017 in het kader van het project BOR RegioNet Beverwijk geen goederentreinen meer op het Zaantraject behoeven te passeren? En dat als gevolg daarvan de hellingshoeken van een eventuele spoortunnel vergroot kunnen worden? Ja, dat zijn we. Maar of dat direct gevolg heeft voor de hellinghoeken is niet aan de gemeente Zaanstad maar aan de beheerder van het spoor. Vraag 14 Is het uw bedoeling om energiek het voortouw te nemen om geen goederentreinen meer op het Zaantraject te hebben? De Zaanlijn is geen hoofdroute voor goederentreinen, maar wel een omleidingsroute Het actief lobbyen met als doel om de goederentreinen via een andere route buiten Zaanstad om te laten rijden, vinden wij niet fair richting de gemeenten die hier dan weer de nadelige effecten van ondervinden. In onze overieggen met spoorbranche is het verminderen van de "overlast" van goederentreinen een onderwerp.

9 ONDERWERP Beantwoording artikel 51 vragen over 4e D(oorsnijding) - Guisweg en integraal plan mobiliteit en bereikbaarheid voor de stad PAGINA 4/4 ZNSTD gemeente Zaanstad Vraag 15: Welke partijen meent u voorde financiering en technische uitvoering te kunnen Interesseren voorde diverse knelpunten? Dat zijn de partijen waar we nu al mee overleggen. Het Rijk, ProRail, de SRA en de Provincie Noord- Holland, leder met een eigen belang: a. Het Rijk is doende de doorstroming op de Rijkswegen te verbeteren en stuit daarbij binnen Zaanstad op twee onhandig, dicht op elkaar gelegen eenzijdige op-/afritten, b. Prorail en NS hebben belang bij een ongestoorde dienstregeling en een verhoging van de frequentie, c. de Stadsregio heeft belang bij doorstroming op het regionale wegennet, de verkeersveiligheid en een goed fietsnet, d. de Provincie heeft een belang bij een goede bereikbaarheid via het spoor van een groot deel van Noord-Holland en zet in op ruimtelijke verdichting rondom stationslocaties. In het vertrouwen u voldoende te hebben geïnformeerd Hoogachtend, burgemeester en wethouders van Zaanstad, G.H. Faber, burgemeester

Wij gaan u confronteren met de grootste infrastructurele opgave voor Zaanstad in de komende 10 jaren. Dia 1

Wij gaan u confronteren met de grootste infrastructurele opgave voor Zaanstad in de komende 10 jaren. Dia 1 Wij gaan u confronteren met de grootste infrastructurele opgave voor Zaanstad in de komende 10 jaren. Dia 1 Spoorse doorsnijdingen in Zaanstad Al sedert de 80er jaren wordt gezocht naar oplossingen voor

Nadere informatie

het college van Burgemeester en Wethouders Stadshuisplein 100 Zaandam Zaanstad, 30 juni 2015 Betreft: art 51 vragen inschrijfkosten Woningnet

het college van Burgemeester en Wethouders Stadshuisplein 100 Zaandam Zaanstad, 30 juni 2015 Betreft: art 51 vragen inschrijfkosten Woningnet Aan: het college van Burgemeester en Wethouders Stadshuisplein 100 Zaandam Zaanstad, 30 juni 2015 Betreft: art 51 vragen inschrijfkosten Woningnet Geachte college, Op 17 maart jl. nam de Regioraad van

Nadere informatie

Memo start gebiedsgerichte regionale verkenning spoorkruising Guisweg

Memo start gebiedsgerichte regionale verkenning spoorkruising Guisweg Memo start gebiedsgerichte regionale verkenning spoorkruising Guisweg Voorgesteld besluit: 1. In te stemmen met het starten van de gebiedsgerichte verkenning Guisweg in Q1 2018 door de Vervoerregio, in

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein MZ Zaandam Postbus GA Zaandam

De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein MZ Zaandam Postbus GA Zaandam *2016224813* 2016/224813 Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Hierbij treft u mijn antwoorden aan op de vragen van de leden Visser en De Boer (beiden VVD) over de Zaanse spoorlijn (ingezonden 11 maart 2015).

Hierbij treft u mijn antwoorden aan op de vragen van de leden Visser en De Boer (beiden VVD) over de Zaanse spoorlijn (ingezonden 11 maart 2015). > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Artikel 51-vragen: fossielvrije gemeente

Artikel 51-vragen: fossielvrije gemeente Artikel 51-vragen: fossielvrije gemeente Eind 2013 heeft Zaanstad zich, net als meer dan 220 gemeenten, tot schalie- en steenkoolgasvrije gemeente verklaard. De gemeente Boxtel is nog een stapje verdergegaan,

Nadere informatie

Zaandam Zuid postcode 1501 1505

Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Bevolking Zaandam zuid Zaanstad Aantal inwoners 12.605 - Bevolkingsdichtheid 4.447 2.007 Aantal huishoudens 5.622 - Gemiddelde gezinsgrootte 2,1 2,2 Alleenstaanden 1.963

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Artikel 51 vragen over ontwikkelingen rondom Hemkade 48 en Hemkade 51

Artikel 51 vragen over ontwikkelingen rondom Hemkade 48 en Hemkade 51 Artikel 51 vragen over ontwikkelingen rondom Hemkade 48 en Hemkade 51 Op donderdag 15 januari is een begin gemaakt met de behandeling van het Reparatieplan Bestemmingsplan Bedrijven Zuid. Aangezien het

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân

provinsje fryslân provincie fryslân Heerenveen provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van Fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 5125 ;vvsv.fryslan.ni provincie@fryslan.nl

Nadere informatie

Gelet op: - Artikelen 7 en 9 van de Wegenwet op grond waarvan de gemeenteraad bevoegd is een onttrekkingsbesluit te nemen.

Gelet op: - Artikelen 7 en 9 van de Wegenwet op grond waarvan de gemeenteraad bevoegd is een onttrekkingsbesluit te nemen. Besluit tot definitieve onttrekking aan de openbaarheid van de (voormalige) spoorwegovergang Bakhuisdreef (tussen Bakhuisdreef en Kapelweg/Voorstraat) in Boxtel. Het voorliggende besluit tot de definitieve

Nadere informatie

B en W nummer ; d.d

B en W nummer ; d.d B en W nummer 130889; d.d. 1-10-2013 Onderwerp Onderdoorgang onder spoor Kanaalweg; Risico voor bedrijfszekerheid van spoorbrug tijdens bouw onderdoorgang; vaststellen brief aan ProRail en brief aan gemeenteraad.

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen D66 over herinrichting stationsgebied Nijmegen. Met bijgaande brief beantwoorden wij die vragen.

Beantwoording schriftelijke vragen D66 over herinrichting stationsgebied Nijmegen. Met bijgaande brief beantwoorden wij die vragen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen D66 over herinrichting stationsgebied Nijmegen Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting De fractie

Nadere informatie

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad nummer: 2013_BW_00791 Onderwerp Uitbreiden parkeren Station Sassenheim - vormend Beknopte samenvatting Voorgesteld wordt

Nadere informatie

Uitkomst besluitvorming Zwolle - Herfte

Uitkomst besluitvorming Zwolle - Herfte De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000 F 070-456 1111 Getypt door / paraaf H.C.

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare.

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 januari 2012 Datum voorstel 23 december 2011 Agendapunt Onderwerp Spoorwegovergang in Leijenseweg te Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Bij de behandeling van de Zomernota

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

PHS corridor Alkmaar Amsterdam Opstellen Sprinter materieel

PHS corridor Alkmaar Amsterdam Opstellen Sprinter materieel PHS corridor Alkmaar Amsterdam Opstellen Sprinter materieel 19:00 19:15 Presentatie IenM 19:15 20:00 Presentatie ProRail 20:00 21:00 Informatie markt 21:00 Gelegenheid tot plenair aandragen zorgen en belangen

Nadere informatie

ARTIKEL 51-VRAGEN: TOERMALIJN, ASBESTINVENTARISATIE, INFORMATIEVOORZIENING

ARTIKEL 51-VRAGEN: TOERMALIJN, ASBESTINVENTARISATIE, INFORMATIEVOORZIENING ARTIKEL 51-VRAGEN: TOERMALIJN, ASBESTINVENTARISATIE, INFORMATIEVOORZIENING Op donderdag 12 februari is een interpellatiedebat gehouden in de gemeenteraad van Zaanstad. Tijdens dit debat is er gesproken

Nadere informatie

Antwoord 1 Ja. Schiedam Centrum is een van de regionale knooppunten, vergelijkbaar met stations als Rotterdam Blaak en Rotterdam Alexander:

Antwoord 1 Ja. Schiedam Centrum is een van de regionale knooppunten, vergelijkbaar met stations als Rotterdam Blaak en Rotterdam Alexander: > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

In de Algemene Plaatselijke Verordening staat in Afdeling 3 (Het bewaren van houtopstanden), artikel 4:10 (begripsbepalingen):

In de Algemene Plaatselijke Verordening staat in Afdeling 3 (Het bewaren van houtopstanden), artikel 4:10 (begripsbepalingen): SCHRIFTELIJKE VRAGEN 14 juli 2014 Geacht college, In de Algemene Plaatselijke Verordening staat in Afdeling 3 (Het bewaren van houtopstanden), artikel 4:10 (begripsbepalingen): 'd. boom: (z) een houtachtig,

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2012

Nieuwsbrief november 2012 Nieuwsbrief november 2012 Geachte lezer, Er is weer het nodige te melden sinds onze laatste nieuwsbrief van september. Van enkele lezers kregen wij commentaar dat onze nieuwsbrieven (te) lang zijn. Vandaar

Nadere informatie

Aan de bewoners/bedrijven/scholen van de wijk Westerkoog te Koog aan de Zaan Stadhuisplein MZ Zaandam Postbus GA Zaandam

Aan de bewoners/bedrijven/scholen van de wijk Westerkoog te Koog aan de Zaan Stadhuisplein MZ Zaandam Postbus GA Zaandam 1 11 1 11 2017/2606 II II ZNSTD gemeente Zaanstad Ingenieursbureau C Aan de bewoners/bedrijven/scholen van de wijk Westerkoog te Koog aan de Zaan Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA

Nadere informatie

Statenmededeling aan Provinciale Staten

Statenmededeling aan Provinciale Staten Statenmededeling aan Provinciale Staten Onderwerp Programma Hoogfrequent Spoor (PHS), tracé Meteren-Boxtel. Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Kennisnemen van De stand van zaken en het vervolgproces

Nadere informatie

iiiiiiiiiiiiiniiiiihii Oosterhout 2 mi m gemeente Aan de gemeenteraad r.van.haaf@oosterhout.nl IO.1431088 Zienswijze project A27 Houten Hooipolder

iiiiiiiiiiiiiniiiiihii Oosterhout 2 mi m gemeente Aan de gemeenteraad r.van.haaf@oosterhout.nl IO.1431088 Zienswijze project A27 Houten Hooipolder WW w iiiiiiiiiiiiiniiiiihii gemeente Oosterhout Aan de gemeenteraad 2 mi m Uw kenmerk Ons kenmerk IO.1431088 In behandeling bij r.van.haaf@oosterhout.nl Onderwerp Zienswijze project A27 Houten Hooipolder

Nadere informatie

Gewijzigd Raadsvoorstel

Gewijzigd Raadsvoorstel Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Zaaknummer: 1077115 Sliedrecht, 6 augustus 2013 Onderwerp: Kruispunt Ouverture met toe- en afrit A15 Beslispunten 1. In te stemmen met het

Nadere informatie

Bijlage 5. Concept overeenkomst Uitvoeringsafspraken Verkeer en Vervoer Gemeente. Stadsregio 2004 tot en met 2007

Bijlage 5. Concept overeenkomst Uitvoeringsafspraken Verkeer en Vervoer Gemeente. Stadsregio 2004 tot en met 2007 Bijlage 5 Concept overeenkomst Uitvoeringsafspraken Verkeer en Vervoer Gemeente. Stadsregio 2004 tot en met 2007 De Partijen A. De gemeente, ingevolge artikel 171 van de Gemeentewet, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

1

1 Geachte voorzitter, Hierbij zend ik u mijn antwoorden op de vragen van de leden Middendorp en Remco Dijkstra (beiden VVD) over de aanpassing van de dienstregeling van het treinverkeer in het Rivierengebied

Nadere informatie

Voortgang Dossier Verbinding A8-A9. Portefeuillehouders Overleg Regio Alkmaar 4 juni 2014

Voortgang Dossier Verbinding A8-A9. Portefeuillehouders Overleg Regio Alkmaar 4 juni 2014 Portefeuillehouders Overleg Regio Alkmaar 4 juni 2014 nut en noodzaak Waarom willen we deze verbinding? Robuustheid netwerk Bovenregionale bereikbaarheid Regionale bereikbaarheid Sluipverkeer Leefbaarheid

Nadere informatie

(AMBTELIJK CONCEPT) Investeringsopgaven Investeringsagenda Fiets, 2015-2025. Bijdrage SRA bij bestaande subsidieregels. Totale Kostenraming

(AMBTELIJK CONCEPT) Investeringsopgaven Investeringsagenda Fiets, 2015-2025. Bijdrage SRA bij bestaande subsidieregels. Totale Kostenraming Investeringsopgaven Investeringsagenda Fiets, 2015-2025 (AMBTELIJK CONCEPT) Verbeteren Netwerk Ontbrekende schakels Zwakke schakels* + verbetering verkeersveiligheid/kruispunten Verbeteren Fietsparkeren

Nadere informatie

PS2009MME College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel

PS2009MME College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel PS2009MME04-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 6 januari 2009 Nummer PS : PS2009MME04 Afdeling : MOB Commissie : MME Registratienummer : 2008int235036 Portefeuillehouder : Ekkers

Nadere informatie

Snelfietsroute Nijmegen-Mook-Cuijk

Snelfietsroute Nijmegen-Mook-Cuijk Openbaar Onderwerp Snelfietsroute Nijmegen-Mook-Cuijk Programma Mobiliteit Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Vanuit de voormalige stadsregio Arnhem-Nijmegen, nu provincie Gelderland, is het initiatief

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Zaanstad

Profielschets Burgemeester van Zaanstad Profielschets Burgemeester van Zaanstad ZAANSTAD IS een stad met meer dan 152 000 inwoners. In de loop der eeuwen zijn vele duizenden mensen van heinde en verre naar de Zaanstreek toe gekomen. De Russische

Nadere informatie

Raad. Raad Disnummer: Onderwerp: Zuidelijke spooraansluiting Chemelot. Meegestuurde stukken: Convenant bereikbaarheidsimpuls Limburg

Raad. Raad Disnummer: Onderwerp: Zuidelijke spooraansluiting Chemelot. Meegestuurde stukken: Convenant bereikbaarheidsimpuls Limburg Raad Raad-2011-036 Disnummer: 100976 Onderwerp: Zuidelijke spooraansluiting Chemelot Meegestuurde stukken: Convenant bereikbaarheidsimpuls Limburg Ter inzage liggende stukken: Geen Steller (t.b.v. technische

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad NS Groep N.V.

Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad NS Groep N.V. Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad NS Groep N.V. 7 oktober 2005 Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad - NS Groep N.V. De hieronder aangegeven partijen De Provincie Noord-Brabant in haar hoedanigheid

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Motie D66, Maatregelen 50 en 51, Verkeer- vervoersvisie. Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Motie D66, Maatregelen 50 en 51, Verkeer- vervoersvisie. Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Motie D66, Maatregelen 50 en 51, Verkeer- vervoersvisie Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. Voor de komende twee jaar bij wijze van

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. VS/ZJG IX/ 4 f 2. Schriftelijke vragen ex art 59 inzake overbelastverklaring spoorlijn Zwolle-Emmen.

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. VS/ZJG IX/ 4 f 2. Schriftelijke vragen ex art 59 inzake overbelastverklaring spoorlijn Zwolle-Emmen. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 o.nl Provinciale Staten PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. VS/ZJG IX/ 4 f 2 Dat. ontv.: 2 7 JUN 2012 a.d.

Nadere informatie

Op dit o e t zij er og eel o duidelijkhede o er dit o pro is. Het egrip ee beperkt aantal

Op dit o e t zij er og eel o duidelijkhede o er dit o pro is. Het egrip ee beperkt aantal Art. 51 vragen over de bed, bad en broodopvang Inleiding De regeringspartijen hebben op 22 april jongstleden een compromis bereikt over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Het compromis houdt

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 13.1174 d.d. 17-12-2013 Onderwerp Brief aan de raad inzake Stand van Zaken Openbaar Vervoer Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. De brief aan de leden van de gemeenteraad met onderwerp

Nadere informatie

: : Mobiliteit : R. T. Reitsma /(058) of

: : Mobiliteit : R. T. Reitsma /(058) of provincie fry-sill' b )ostbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 SI 25 Provinciale Staten van de provincie Fryslan t.a.v. de heer D. Pool Postbus 20120

Nadere informatie

Projectscope: Voorkeursvariant dubbele overweg Tongersestraat Boxtel

Projectscope: Voorkeursvariant dubbele overweg Tongersestraat Boxtel Projectscope: Voorkeursvariant dubbele overweg Tongersestraat Boxtel Beschrijving van de Voorkeursvariant B14/B15 variant 6 die, op basis van de Variantenstudie dubbele overweg Tongersestraat d.d. 30 oktober

Nadere informatie

Mededeling van het college

Mededeling van het college Mededeling van het college Aan de leden van de commissie Onderwerp Casenummer Mededelingnummer Verzenddatum Ruimte Spoorpassage Naarden-Bussum AB15.00393 MC2015-052 17 juni 2015 Gemeente Bussum Inlichtingen

Nadere informatie

mermeer Aan de leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Ruimtelijke Ontwikkeling W. Thon

mermeer Aan de leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Ruimtelijke Ontwikkeling W. Thon mermeer Aan de leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon Telefoon

Nadere informatie

De deelprojecten voor de eerste twee deelprojecten worden gecoördineerd in procedure gebracht.

De deelprojecten voor de eerste twee deelprojecten worden gecoördineerd in procedure gebracht. Concept-verkeersbesluit tot het instellen van een geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen op de spoorwegovergang in de Kapelweg (gedeelte tussen Kapelweg 62 en Kapelweg 67) in Boxtel. Het voorliggende

Nadere informatie

Raadsvoorstel en besluit

Raadsvoorstel en besluit Raadsvoorstel en besluit 2011-10566 Uitvoering snelfietsroute 13 december 2011 Aan de leden van de raad, Het college van burgemeester en wethouders stelt u voor op grond van artikel 192 van de gemeentewet

Nadere informatie

Arriva Openbaar Vervoer N.V. Afdeling trein noordelijke lijnen T.a.v. mevrouw Dubben Postbus 626 8440 AP Heerenveen. Beste mevrouw Dubben,

Arriva Openbaar Vervoer N.V. Afdeling trein noordelijke lijnen T.a.v. mevrouw Dubben Postbus 626 8440 AP Heerenveen. Beste mevrouw Dubben, Pagina 1 van 5 Arriva Openbaar Vervoer N.V. Afdeling trein noordelijke lijnen T.a.v. mevrouw Dubben Postbus 626 8440 AP Heerenveen Plaats en datum: Leeuwarden 28-07-2014 Onderwerp: Advies dienstregeling

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS janauri 2016

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS janauri 2016 Wethouder Financiën, Verkeer, Vervoer en Milieu Tom de Bruijn Gemeente Den Haag De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/2015.1245 RIS 290600 8 janauri 2016 Stand van zaken maatregelen aan inprikkers

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord Holland

Provinciale Staten van Noord Holland Provinciale Staten van Noord Holland Voordracht 59 Haarlem, 23 augustus 2005 Onderwerp: Overeenkomst Omlegging A9 Badhoevedorp Bijlagen: ontwerpbesluit scope document cash flow prognose Inleiding. Op het

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel U C H( C C» I. 6 IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer Programma Commissie Portefeuillehouder: Informatie bij : E-mail/tel.nr. : Evaluatiedatum : 358639

Nadere informatie

Zaanstad, 25 juli 2014

Zaanstad, 25 juli 2014 SCHRIFTELIJKE VRAGEN in het kader van art. 51 van het reglement van orde van de Zaanstad, 25 juli 2014 Geachte college, Al geruime tijd wordt door de Vereniging Hart voor Stad gewaarschuwd en gepubliceerd

Nadere informatie

Openbaar Miriam van Meerten MIRT

Openbaar Miriam van Meerten MIRT Raadsmededeling Van Aan Datum B&W vergadering Zaaknummer Vertrouwelijkheid Portefeuillehouder Onderwerp Het college van burgemeester en wethouders De gemeenteraad 6 juni 2017 Openbaar Miriam van Meerten

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot instemming van de rapportage Bereikbaar Boxmeer ook na 2020 en uitwerking van de gedane aanbevelingen.

Onderwerp: Voorstel tot instemming van de rapportage Bereikbaar Boxmeer ook na 2020 en uitwerking van de gedane aanbevelingen. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot instemming van de rapportage Bereikbaar Boxmeer ook na 2020 en uitwerking van de gedane aanbevelingen. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 januari

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Nr oktober Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814

STAATSCOURANT. Nr oktober Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 STAATSCOURANT 19 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 59650 oktober 2017 Verkeersbesluit tot het instellen van een geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen op de spoorwegovergang

Nadere informatie

Over de omvang en de inpasbaarheid van een opstellocatie voor sprinters nabij Uitgeest

Over de omvang en de inpasbaarheid van een opstellocatie voor sprinters nabij Uitgeest Over de omvang en de inpasbaarheid van een opstellocatie voor sprinters nabij Uitgeest Nota van het raadslid Van Ooijen (PvdA) 23 november 2015 Aanleiding In aanloop naar én tijdens het bestuurlijk overleg

Nadere informatie

Raadsvergadering. Grondslag Samenwerkingsverband U10; strategische agenda (Stepping Stones) en jaarlijks werkplan uit te voeren door EBU

Raadsvergadering. Grondslag Samenwerkingsverband U10; strategische agenda (Stepping Stones) en jaarlijks werkplan uit te voeren door EBU RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-05-2016 16-023 Onderwerp Afsluiten convenant tussen EBU en U10 regio Aan de raad, Onderwerp Afsluiten convenant tussen EBU en U10 regio Gevraagde beslissing 1.

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 27 januari 2009

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 27 januari 2009 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 27 januari 2009 Steller : A. Vlug Telefoonnummer: 0343-565853 E-mailadres : Sandro.Vlug@heuvelrug.nl Onderwerp : verkeerslicht busstation Driebergen-Zeist Geachte leden

Nadere informatie

Naar aanleiding van de OPEN BRIEF heeft de fractie van de PvdA de volgende vragen aan het College:

Naar aanleiding van de OPEN BRIEF heeft de fractie van de PvdA de volgende vragen aan het College: Schriftelijke vragen Adviesaanvraag NS Dienstregeling 2018 Castricum, 15 februari 2017 Vandaag heeft de fractie van de PvdA een OPEN BRIEF aan de verantwoordelijke wethouders van de gemeenten Castricum,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 29 mei 2012 nummer: 2012_BW_00060 Onderwerp Beslispunten inzake RijnlandRoute en RijnGouweLijn vergadering AB Holland Rijnland

Nadere informatie

Heerhugowaard Stad van kansen

Heerhugowaard Stad van kansen Raadsvergadering : ļ ļ p^g 2012 Besluit: C f IVoorstelnummer: Ç.Q)2LJ\\ Heerhugowaard \QĮ 3 z Agendanr.: 8. Voorstelnr.: RB2011101 Onderwerp: Kredietaanvraag langzaamverkeersbrug over N242 in verlengde

Nadere informatie

Spoorboekloos reizen in de Randstad - PHS. Vlot bewegen.veilig leven. Verkeer en Waterstaat.

Spoorboekloos reizen in de Randstad - PHS. Vlot bewegen.veilig leven. Verkeer en Waterstaat. Spoorboekloos reizen in de Randstad - PHS Vlot bewegen.veilig leven. Verkeer en Waterstaat. Spoorboekloos reizen in de Randstad Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Spoorboekloos reizen in de Randstad Er

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek

Huishoudelijk reglement. Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek Versie 28 mei 2015 Inhoud Artikel 1 Instelling/ instandhouding pag. 3 Artikel 2 Doel en reikwijdte pag. 3 Artikel 3 Belangenbehartiging pag.

Nadere informatie

Maak het! in Heerenveen

Maak het! in Heerenveen Maak het! in Heerenveen Thematisch raadsakkoord 2018 2022 Een afspraak met de samenleving Vastgesteld door de gemeenteraad op: [ [en/of] ] Gemeenteraad Heerenveen 2018-2022

Nadere informatie

S. Jansen (PVV) (d.d. 5 januari 2012) Nummer Onderwerp Bereikbaarheid Bollenstreek. Aan de leden van Provinciale Staten

S. Jansen (PVV) (d.d. 5 januari 2012) Nummer Onderwerp Bereikbaarheid Bollenstreek. Aan de leden van Provinciale Staten S. Jansen (PVV) (d.d. 5 januari 2012) Nummer 2595 Onderwerp Bereikbaarheid Bollenstreek Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller In het Haarlems Dagblad d.d. 20 december 2011 uitten

Nadere informatie

Onderwerp Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie D66 Heusden inzake de aankondiging van 130 km op de A59

Onderwerp Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie D66 Heusden inzake de aankondiging van 130 km op de A59 Zaaknummer: OLOGWB20 Onderwerp Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie D66 Heusden inzake de aankondiging van 130 km op de A59 Collegevoorstel Inleiding In de bijgevoegde brief van 9 december

Nadere informatie

B en W. nr d.d Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012

B en W. nr d.d Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012 B en W. nr. 12.0685 d.d. 3-7-2012 Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de raad

Nadere informatie

Raadsvragenuan het raadslid de heer E. Cols over goederentreinen rijden

Raadsvragenuan het raadslid de heer E. Cols over goederentreinen rijden gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer lk Milieu Raadsnummer 0 9. RQQ7$. QOI Inboeknummer o9bstoat46 Beslisdatum B&W 9 november 2009 possiernummer 945 55> Raadsvragenuan het raadslid de heer E. Cols

Nadere informatie

Melding van het voornemen tot het nemen van een Stap 3-besluit tot afwijken van milieukwaliteitsnormen voor het Hembrugterrein in Zaandam

Melding van het voornemen tot het nemen van een Stap 3-besluit tot afwijken van milieukwaliteitsnormen voor het Hembrugterrein in Zaandam Burgemeester & Wethouders Provincie Noord-Holland Postbus 3007 2001 DA HAARLEM Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl DATUM 31 januari 2017 ONS KENMERK

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B&W.nr. 11.0422., d.d. 19-4-2011 Onderwerp Afdoening motie M100113/35, uitbreiding zaterdagse warenmarkt. Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de

Nadere informatie

Aansluiting A59 via Ei van Drunen op de Spoorlaan te Drunen

Aansluiting A59 via Ei van Drunen op de Spoorlaan te Drunen Raadsvoorstel Inleiding Reeds vele malen zijn de aansluitingen op de A59 ter hoogte van de gemeente Heusden ter sprake gekomen. Deze zijn verwerkt in de Corridorstudie A59, de Structuurvisie Heusden en

Nadere informatie

Investeringsagenda Weg Portefeuillehouder Verkeer Lode Goossens

Investeringsagenda Weg Portefeuillehouder Verkeer Lode Goossens agendapunt : B-2 vergaderdatum : 19 november 2015 onderwerp : aangemeld door : behandelend ambtenaar : paraaf afdelingshoofd : Investeringsagenda Weg Portefeuillehouder Verkeer Lode Goossens Gevraagde

Nadere informatie

2017/53151 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders

2017/53151 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders *2017053151* Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl PORTEFEUILLEHOUDER 09-01-2018

Nadere informatie

De colleges van Burgemeester en Wethouders van de gemeenten Vianen, Nieuwegein, IJsselstein, Utrecht, Stichtse Vecht, De Bilt, Zeist, Bunnik en Houten

De colleges van Burgemeester en Wethouders van de gemeenten Vianen, Nieuwegein, IJsselstein, Utrecht, Stichtse Vecht, De Bilt, Zeist, Bunnik en Houten 1 Bestuursconvenant Mobiliteit in grootstedelijk Utrecht De colleges van Burgemeester en Wethouders van de gemeenten Vianen, Nieuwegein, IJsselstein, Utrecht, Stichtse Vecht, De Bilt, Zeist, Bunnik en

Nadere informatie

Onderwerp: Beantwoording raadsvragen over verkeersveiligheid spoorwegovergang Voorhout - Besluitvormend

Onderwerp: Beantwoording raadsvragen over verkeersveiligheid spoorwegovergang Voorhout - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 15 december 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00947 Onderwerp: Beantwoording raadsvragen over verkeersveiligheid spoorwegovergang Voorhout - Besluitvormend Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

Verbetering stationsomgeving Wezep

Verbetering stationsomgeving Wezep Verbetering stationsomgeving Wezep Startdocument Januari 2014 Intern projectnummer gemeente Oldebroek: E23 Kenmerk 164348 INHOUDSOPGAVE Inleiding. 3 Regiocontract. 3 Plangebied 3 Resultaat 4 Werkwijze.

Nadere informatie

METROPODIREGIO AMSTERDAM

METROPODIREGIO AMSTERDAM METROPODIREGIO AMSTERDAM Postbus 202 woo AE Amsterdam Telefoon 14020 Retouradres: Postbus 202, 1000 AE Amsterdam Colleges van B&W en GS van de samenwerkende gemeenten, provincies en de Vervoerregio i.o.

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten verzoeken Provinciale Staten om: - de inhoud van deze brief voor kennisgeving aan te nemen (informatieplicht)

Gedeputeerde Staten verzoeken Provinciale Staten om: - de inhoud van deze brief voor kennisgeving aan te nemen (informatieplicht) Statenbrief Onderwerp Eerbeek-Loenen 2030: Vervolgaanpak N786, Zienswijzennota Maatschappelijke Kosten Baten Analyse Inlichtingen Irma Bijker 026 359 86 92 post@gelderland.nl 1 van 5 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Bijlage(n): Doorkiesnummer: adres: Datum: 16 oktober 2018

Bijlage(n): Doorkiesnummer: adres: Datum: 16 oktober 2018 Raadsinformatiebrief De gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief Ons kenmerk: 1357164 van: Uw kenmerk: Contact: Erwin Weterings Bijlage(n): Doorkiesnummer: 010-5061137 E-mailadres: e.weterings@albrandswaard.nl

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

Doetinchem, 31 mei 2017

Doetinchem, 31 mei 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 10.9 ALDUS VASTGESTELD 8 JUNI 2017 Verdubbeling Europaweg Te besluiten om: 1. Voor de doorstroming van de Europaweg het maatregelpakket onder 2 t/m 7 als belangrijkste opgaven

Nadere informatie

2016/ gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders

2016/ gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders *2016260692* Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl PORTEFEUILLEHOUDER 31012017 2016/260688

Nadere informatie

Aan de lezer datum 14 mei telefoon (010) betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg. Geachte heer, mevrouw,

Aan de lezer datum 14 mei telefoon (010) betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg. Geachte heer, mevrouw, STADSREGM, ^ ^ "^^" ROTTERDAM Aan de lezer datum 14 mei 2008 ons kenmerk 25673 steller» A - van Kapel telefoon (010) 4172862 uw kenmerk betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief 1

Raadsinformatiebrief 1 2016/149608 Raadsinformatiebrief 1 Onderwerp Eindevaluatie n.a.v. motie 114 Maak werk van Max WW'ers Portefeuillehouder D. Straat B&W besluit d.d. 05-07-2016 Aan de leden van de gemeenteraad Zaanstad,

Nadere informatie

Positie van de gemeente Venlo in de Integrale MIRT/HWBP Verkenning Meer Maas Meer Venlo

Positie van de gemeente Venlo in de Integrale MIRT/HWBP Verkenning Meer Maas Meer Venlo venlo Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR onderwerp RIB nummer 2018 114 Positie van de gemeente Venlo in de Integrale MIRT/HWBP Verkenning Meer Maas Meer Venlo collegevergadering d.d. g oktober 2018 programma

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Uw kenmerk 14

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen Groen Links over aanbesteding doelgroepenvervoer

Beantwoording schriftelijke vragen Groen Links over aanbesteding doelgroepenvervoer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen Groen Links over aanbesteding Programma Mobiliteit Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting De fractie van Groen Links heeft ons

Nadere informatie

Antwoord op de reactie van ROVER NHN met betrekking tot de voorstellen van de PvdA voor verbetering van het NS dienstverlening in Noord-Holland.

Antwoord op de reactie van ROVER NHN met betrekking tot de voorstellen van de PvdA voor verbetering van het NS dienstverlening in Noord-Holland. Antwoord op de reactie van ROVER NHN met betrekking tot de voorstellen van de PvdA voor verbetering van het NS dienstverlening in Noord-Holland. Algemeen Al enige jaren gaat de dienstregeling van de NS

Nadere informatie

Komen overeen zich in te spannen dat de volgende stappen genomen worden: 1. standpunt Bevoegd Gezag (ministers van VROM en VenW) 2009

Komen overeen zich in te spannen dat de volgende stappen genomen worden: 1. standpunt Bevoegd Gezag (ministers van VROM en VenW) 2009 1. A4 Delft-Schiedam doel Doel van het project A4 Delft-Schiedam is de problemen rond bereikbaarheid, leefbaarheid (inclusief externe veiligheid) en verkeersveiligheid tussen Rotterdam en Den Haag zo veel

Nadere informatie

Gemeente Delft. College van B&W 29 oktober 2013 Gescand archief clatum

Gemeente Delft. College van B&W 29 oktober 2013 Gescand archief clatum Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Ondenwerp College van B&W 29 oktober 2013 Gescand archief clatum M.C. Junius [U A.A.J.

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 19-12-2017 NUMMER PS PS2018MME07 AFDELING Mobiliteit COMMISSIE MME STELLER A.M. van 't Zand DOORKIESNUMMER 3346 DOCUMENTUMNUMMER 81C4B60E PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake opdrachtformulering knelpuntenonderzoek Hulp in het Huishouden

Raadsvoorstel inzake opdrachtformulering knelpuntenonderzoek Hulp in het Huishouden Betreft : Raadsvoorstel inzake opdrachtformulering knelpuntenonderzoek Hulp in het Huishouden Vergaderdatum 25 september 2014 Gemeenteblad 2014 / 57 Agendapunt 12 Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend

Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Concept jaarrekening 2018 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Een financieel gezond samenwerkingsverband 4. Behandelschema: Datum: Informerend

Nadere informatie

Gemeente. Wassenaar INGEKOMEN 2 8 JAN Afdeling beleid

Gemeente. Wassenaar INGEKOMEN 2 8 JAN Afdeling beleid Gemeente INGEKOMEN 2 8 JAN. 2010 Wassenaar Vr- Afdeling beleid Provincie Zuid Holland Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie Postbus 90602 2509 LP DEN HAAG Datum Ons kenmerk Uw brief d.d. Uw kenmerk

Nadere informatie

In onderstaande nota lichten we de verschillende stappen die we doorlopen hebben toe en zetten wij de financiële consequenties uiteen.

In onderstaande nota lichten we de verschillende stappen die we doorlopen hebben toe en zetten wij de financiële consequenties uiteen. Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : College van Burgemeester en Wethouders Datum : 28-05-2019 Pfh. : Brandligt Steller : Derk van Schoten tel.nr. : 0622569928 e-mail : dvschoten@delft.nl Registratie

Nadere informatie

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Binnen de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu hebben verschillende fracties de behoefte om vragen en opmerkingen voor te leggen aan de

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Regionaal arbeidsmarktprogramma AgriFood Capital Werkt! en Werkbedrijf Noordoost Brabant

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Regionaal arbeidsmarktprogramma AgriFood Capital Werkt! en Werkbedrijf Noordoost Brabant GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 5 april 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Regionaal arbeidsmarktprogramma AgriFood Capital Werkt! 2016-2020 en Werkbedrijf

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Gemeenteraad Castricum 25 juni 2014 Robert de Jong (IenM) Inhoud presentatie Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Maatregelen

Nadere informatie