WERKBOEK MODULE 1 DITCH JE DIEET(MENTALITEIT)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WERKBOEK MODULE 1 DITCH JE DIEET(MENTALITEIT)"

Transcriptie

1 WERKBOEK MODULE 1 DITCH JE DIEET(MENTALITEIT)

2 MODULE 1 DITCH JE DIEET(MENTALITEIT) Ik ga je niet nogmaals vervelen met de hele diëten werken niet tirade. Het feit dat je dit traject aan bent gegaan zegt al genoeg. Wat je misschien niet wist: diëten hebben een mislukkingspercentage van zo n 80% terwijl tegelijkertijd de dieetindustrie zo n 176 miljard dollar verdiend onze onzekerheden en mislukte dieetpogingen (voorspellingen voor 2022: 245 miljard dollar). Daarom wordt het tijd om het dieet-denken te stoppen en diëten niet langer als de oplossing maar het probleem te zien. Tijdens deze eerste module gaan we onderzoeken in welke mate dieet-denken invloed heeft op jouw leven, hoe dit begonnen is en hoe je hier op een liefdevolle manier naar jezelf toe mee om kunt leren gaan. Daarnaast ga je leren wat dieetcultuur is, hoe hardnekkig deze is en hoe je deze kunt herkennen Opdracht 1 Dieetverleden 1. Pak voor deze opdracht je boekje of pen en papier erbij en neem je tijd. Schrijf per dieet (of afvalpoging) het volgende op: - Soort dieet - Leeftijd toen je startte - Reden waarom je startte met dit dieet - Hoe lang kon je het volhouden - Viel je af (ja/nee) - Zo ja, hoe lang kon je het gewicht eraf houden - Ben je uiteindelijk weer aangekomen (ja/nee) - Zo ja, ben je uiteindelijk meer gewicht aangekomen dan je kwijt was Beantwoord de volgende vragen op basis van je antwoorden op vraag Was er ooit druk vanuit je omgeving om te starten met diëten? Denk aan druk van je familie, vrienden, klasgenoten of misschien een dokter. 3. Welke trend kun je ontdekken in je gewicht sinds je gestart bent met diëten?

3 4. Vind je het tegenwoordig lastiger om een dieet vol te houden dan in het verleden? Dit kan zowel lichamelijk als mentaal zijn. 5. Hoe vaak heb je gezegd dat een dieet echt werkte omdat het er aanvankelijk voor zorgde dat je afviel? Als je nu terugkijkt naar je dieetverleden, was dit gewichtsverlies daadwerkelijk permanent of is het geleidelijk aan weer teruggekomen? Opdracht 2 De invloed van diëten op je leven Vul eerst de apart bijgevoegde checklist in voordat je verder gaat. 1. Welke invloed heeft (of had in het verleden) diëten op je sociale leven? 2. Hoe heeft diëten jouw eetgedrag beïnvloed? 3. Welke psychische gevolgen heeft diëten op jou gehad? 4. Hoeveel tijd en geld heb je gespendeerd aan je wens om af te vallen? 5. Als je kijkt naar je dieetverleden en de gevolgen die dit heeft gehad op jouw eetgedrag, sociale leven, mentale gezondheid. Wat zouden voor jou redenen kunnen zijn om het diëten voor eens en altijd te stoppen?

4 Opdracht 3 De fantasie loslaten Ondanks dat je hoogstwaarschijnlijk ondertussen zelf ook snapt dat diëten niet werken of zelfs schadelijk kunnen zijn kan het ontzettend lastig zijn om de fantasie van het gewichtsverlies en de nieuwe jij los te laten. Het is dus helemaal niet verkeerd als je nog steeds de wens hebt om af te vallen. De vraag is alleen of dat een volgende dieet deze fantasie daadwerkelijk in vervulling laat gaan of dat het je alleen maar ongelukkiger en nog gefrustreerder maakt. 1. Wat zou het voor je betekenen wanneer je je ideale gewicht zou weten te behalen én behouden? Hoe anders ziet je leven er dan uit? 2. Heb je verschillende aspecten van je leven on hold gezet totdat je je ideale gewicht hebt bereikt? Bijvoorbeeld: een relatie, solliciteren naar je droombaan, op zonvakantie gaan, een abonnement op de sportschool etc. 3. Kijk eens goed naar de antwoorden op vraag 2. Wat zou je nodig hebben om bovengenoemde activiteiten/gebeurtenissen in je hier-en-nu-lichaam te realiseren zonder dat je hiervoor eerst moet afvallen?

5 Opdracht 4 Weg met je dieet tools Vul onderstaande checklist in om te onderzoeken welke dieet tools jij in het dagelijks leven gebruikt om jezelf onder controle te houden. 1. Ik tel calorieën/punten en probeer niet boven een bepaald aantal te komen. 2. Ik eet een bepaalde snack/tussendoortje niet als het meer dan een x aantal calorieën of punten bevat. 3. Ik eet een maaltijd niet als het meer dan een x aantal calorieën of punten bevat. 4. Als ik uiteten ga dan kies ik het voorgerecht met de minste calorieën. 5. Ik sta het mezelf niet toe om iets te drinken dat calorieën bevat. 6. Ik kies een sport/activiteit op basis van de hoeveelheid calorieën die je er mee verbrandt. 7. Als ik niet weet hoeveel calorieën of punten iets bevat eet ik het niet. 8. Ik vermijd voedingsmiddelen die veel koolhydraten bevatten (bijv. brood, rijst, pasta, aardappelen, ontbijtgranen). 9. Ik vermijd voedingsmiddelen die suiker bevatten. 10. Ik vermijd voedingsmiddelen die vet bevatten. 11. Ik weeg mezelf regelmatig. 12. Ik weeg mijn eten zodat ik zeker weet dat ik niet teveel calorieën eet. 13. Ik tel mijn eten (bijv. aantal noten, aantal crackers) zodat ik niet meer eet dan één portie. 14. Als ik denk dat ik teveel gegeten heb compenseer ik dit met extra beweging. 15. Ik speur regelmatig het internet af op zoek naar nieuwe diëten / manieren om af te vallen. 16. Ik lees blogs en bekijk websites over diëten en thinspiration. 17. Ik bewaar dieetboeken en voedingsschema s. 18. Ik verzamel caloriearme recepten die helpen om af te vallen. 19. Ik neem supplementen (inclusief theesoorten) die ervoor bedoeld zijn om vet te verbranden, metabolisme te verhogen en te helpen afvallen. Kies één tool om mee te beginnen. Benoem één stap die je kunt zetten om deze tool los te laten. Bijvoorbeeld: als ik uiteten ga dan kies ik het voorgerecht waar ik zin in heb, ongeacht de calorieën. Uiteindelijk doe je dit voor alle tools die je hebt aangekruist. Dit mag je stap voor stap op je eigen tempo gaan doen, dit hoeft niet in een week af te zijn.

6 Opdracht 5 Verborgen dieetgedrag Ondanks dat je misschien geen commercieel dieet volgt zoals Herbalife, Weight Watchers etc. is het heel goed mogelijk dat je onbewust allerlei dieetregels hanteert en dus wel continu met een dieetmentaliteit rondloopt. Vul onderstaande checklist in om te onderzoeken in welke mate jij verborgen dieetgedrag vertoont. 1. Ik probeer koolhydraten te vermijden, vooral ontbijtgranen, rijst, pasta etc. 2. Ik neem graag deel aan sapkuren. 3. Ik beoordeel een dag met goed óf slecht op basis van wat ik gegeten heb. 4. Als ik een dessert eet dan moet ik van mezelf extra bewegen. 5. Als ik teveel gegeten heb tijdens een bepaalde maaltijd dan compenseer ik dit automatisch bij de volgende maaltijd, ongeacht hoeveel honger ik heb. 6. Ik zie eten als de vijand. 7. Ik sta mezelf cheatdays toe waarop ik alles eet waar ik zin in heb, ongeacht hoeveel honger ik heb of hoe verzadigd ik ben. 8. Doordeweeks eet ik heel netjes en in het weekend eet ik waar ik zin in heb, ongeacht hoeveel honger ik heb of hoe verzadigd ik ben. 9. Zodra ik iets lekkers gegeten heb dat niet de bedoeling was heb ik het gevoel dat alles toch al verloren is. Vervolgens eet ik nog meer ongeacht hoeveel honger ik heb of hoe verzadigd ik ben. 10. Als ik s avonds uiteten ga eet ik overdag minder ongeacht hoeveel honger ik heb. 11. Ik kies meestal de kleinste portie of de kleinste snack ongeacht hoeveel honger ik heb. 12. Als ik niet gesport heb of weinig beweging heb gehad compenseer ik dit door minder te eten ongeacht hoeveel honger ik heb. 13. Ik voel me schuldig als ik niet heb gesport of heb bewogen, dit betekent namelijk dat ik geen calorieën heb verbrand. 14. Ik doe regelmatig mee aan competities/evenementen gericht op afvallen, bijv. 30-dagen suikervrij etc. 15. Ik kijk graag programma s zoals Obese en My 300lbs Life ter inspiratie. 16. Ik praat graag over het aantal calorieën in voedingsmiddelen. 17. Als ik met anderen eet dan vergelijk ik mijn portie met die van de rest en voel me schuldig als ik meer eet dan de rest. 18. Ik maak me druk over wat anderen zullen denken over mijn eten. 19. In gezelschap eet ik minder ongeacht hoeveel honger ik heb of hoe verzadigd ik ben. 20. Ik denk dat ik af moet vallen om gezond te zijn. In de loop van de weken zul je deze dieetregels en gedachten steeds meer en meer gaan herkennen. Voel je je schuldig na een etentje? Het is al een hele eerste stap om in te zien dat dit een vorm van dieetmentaliteit is. Verder hoef je daar geen oordeel aan te hangen. Observeren is het enige belangrijke.

7 Opdracht 6 Zelfcompassie Als er de komende weken iets belangrijk is dan is het zelfcompassie. Mensen met een lang dieetverleden hebben nogal de neiging ontzettend hard en veroordelend over zichzelf te denken en praten. Misschien herkenbaar voor je. Ook hier gaan we de komende weken mee aan de slag. Elke ervaring die je mee gaat maken is bedoeld om je iets te leren, er is geen goed of fout. Zie jezelf als een baby die leert lopen, je zult onderuit gaan. Sta op en probeer opnieuw. Zonder oordeel. Als we allemaal als baby uitgelachen, gekleineerd en uitgescholden hadden geworden zouden we nooit zijn gaan lopen. 1. Denk eens terug aan periodes waarin je worstelde met eten, je dieet niet volhield, een eetbui had etc. Hoe reageer je normaal gesproken op jezelf? Schrijf op wat je doet en/of wat je tegen jezelf zegt. Benadruk ook goed de toon waarop je tegen jezelf praat, is dit intens en hard of juist zacht en vriendelijk? 2. Als een goede vriend(in) worstelt met haar eten. Hoe zou je op deze persoon reageren? Schrijf op wat je zou zeggen. Benadruk ook goed de toon waarop je dit doet, is dit intens en hard of juist zacht en vriendelijk? 3. Is er een verschil met hoe je tegen je vriend(in) praat in vergelijking met hoe je tegen jezelf praat? Zo ja, welke angsten/factoren spelen er mee waardoor je tegen jezelf zo anders praat dan tegen die vriend(in)? 4. Welke bemoedigende/compassievolle woorden zou je tegen jezelf kunnen zeggen om jezelf op een positieve manier te ondersteunen? Denk aan wat je tegen een goede vriend(in) zou zeggen. Hoe voelt het emotioneel als je op deze manier tegen jezelf praat?

8 Aantekeningen & inzichten Schrijf hieronder jouw belangrijkste inzichten, gedachten en wat je verder kwijt wilt.

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie: Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:.................. Gezond afvallen betekent een verandering in je levensstijl, want blijvend afvallen bereik je niet met een crashdieet. Zo

Nadere informatie

De eerste stappen naar een gezond gewicht

De eerste stappen naar een gezond gewicht De eerste stappen naar een gezond gewicht Sylvia van Willigen Online Gewichtsconsulente en Life Coach Als je dit leest, heb je de eerste stap al gezet. Gefeliciteerd! Nu gaan we verder elke week een stapje.

Nadere informatie

Zonder dieet lekkerder in je vel!

Zonder dieet lekkerder in je vel! Zonder dieet lekkerder in je vel! Vijf vragen en vijf stappen om te ontdekken hoe je jouw eetpatroon kunt veranderen en succesvol kunt afvallen. Overgewicht neemt ernstige vormen aan, veel volwassenen

Nadere informatie

SLIM DOE JE ZO! VET VERLIEZEN Door: Eiwitrijkerecepten.nl

SLIM DOE JE ZO! VET VERLIEZEN Door: Eiwitrijkerecepten.nl SLIM VET VERLIEZEN DOE JE ZO! 1.0 Door: Eiwitrijkerecepten.nl Inleiding De meeste mensen die willen afvallen houden het meestal niet lang vol. Gewicht verliezen gaat gemakkelijker als je gemotiveerd bent

Nadere informatie

De Top 10 Dieet Mythen

De Top 10 Dieet Mythen - 1 - De Top 10 Dieet Mythen Een dieet volhouden is nooit makkelijk, zeker niet met de overvloed aan dieet mythen. Het is het vaak moeilijk een onderscheid te maken tussen effectieve afval technieken/strategieën

Nadere informatie

BUIKVET WORKSHOP LES 2

BUIKVET WORKSHOP LES 2 BUIKVET WORKSHOP LES 2 De beste eet momenten voor een slanke buik Welkom bij de tweede les van de buikvet workshop. Of je nu een vrouw bent die in de overgang zit, of net bevallen bent van je eerste kindje,

Nadere informatie

Les1, Beperkende overtuigingen

Les1, Beperkende overtuigingen Les1, Beperkende overtuigingen Welkom! Bedankt voor het aanvragen van deze mini-cursus. Blijkbaar ben jij op zoek naar een manier om goed voor jezelf te zorgen, om het roer om te gooien. Deze cursus heb

Nadere informatie

Eet jezelf in balans.een nieuwe (blijvende!) oplossing voor eet- en gewichtsproblemen

Eet jezelf in balans.een nieuwe (blijvende!) oplossing voor eet- en gewichtsproblemen Matoeta, Centrum voor voeding, gezondheid en bewustwording Specialist bij eet- en gewichtsproblemen Eet jezelf in balans.een nieuwe (blijvende!) oplossing voor eet- en gewichtsproblemen In mijn praktijk

Nadere informatie

Sugar Addiction Test

Sugar Addiction Test Sugar Addiction Test Hoe is het gesteld met jouw suikerverslaving? Ontdek het met deze test. SUGARCHALLENGE Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Doe de Sugar Addiction test Ben

Nadere informatie

De 6 belangrijkste redenen waarom jij niet afvalt én de oplossingen

De 6 belangrijkste redenen waarom jij niet afvalt én de oplossingen De 6 belangrijkste redenen waarom jij niet afvalt én de oplossingen Met deze tips lukt het je wel om je ideale gewicht te behalen en te behouden Er is niets zo vervelend om ergens heel erg je best voor

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Ik ben waardevol challenge

Ik ben waardevol challenge 26 t/m 30 juni 2017 Ik ben waardevol challenge Commit Happiness In deze pdf vind je alle opdrachten bij elkaar. Dag 1 Waarom wil je je waardevol voelen? Ik wil je vandaag laten stilstaan bij de redenen

Nadere informatie

Hoe lief ben jij voor je lichaam? 20 tips voor een positieve relatie met jezelf, je lichaam en eten.

Hoe lief ben jij voor je lichaam? 20 tips voor een positieve relatie met jezelf, je lichaam en eten. Hoe lief ben jij voor je lichaam? 20 tips voor een positieve relatie met jezelf, je lichaam en eten. Inhoud Een woordje vooraf 2 Profielen en tips 4 Drilsergeant 4 Schooljuffrouw 7 Beste vriendin 10 Activist

Nadere informatie

Online Basistraining Eten naar Behoefte. ande schriftelijke toestemming van de auteur

Online Basistraining Eten naar Behoefte. ande schriftelijke toestemming van de auteur Online Basistraining Eten naar Behoefte ande schriftelijke toestemming van de auteur Waanzin is altijd hetzelfde blijven doen en toch een ander resultaat verwachten. ( Einstein) Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Kun jij de verleiding niet weerstaan als je versgebakken cake ruikt? Ga je eten als je verdrietig, boos, of gespannen bent? Lukt het je niet

Nadere informatie

Het mentale dieetplan - webclinic 7. Werkboek Webclinic 7. Copyright Alle rechten voorbehouden.

Het mentale dieetplan - webclinic 7. Werkboek Webclinic 7. Copyright Alle rechten voorbehouden. Werkboek Webclinic 7 Dit is een werkboek dat hoort bij de Webclinic van week 7 Mentale Dieetplan Print dit werkboek nu uit (druk op Ctrl + p ). Het is een WERKboek, dus je mag erin schrijven en ermee aan

Nadere informatie

Dag In deze 10 dagen aandacht voor. Opnieuw heb je 10 dagen doorgezet! Heel goed gedaan!

Dag In deze 10 dagen aandacht voor. Opnieuw heb je 10 dagen doorgezet! Heel goed gedaan! Dag 61-70 In deze 10 dagen aandacht voor Opnieuw heb je 10 dagen doorgezet! Heel goed gedaan! In deze 10 dagen ontvang je informatie over de volgende onderwerpen: Fruit, welk fruit is in deze fase toegestaan?

Nadere informatie

- Waarschuwing- dit is een pittige les!

- Waarschuwing- dit is een pittige les! - Waarschuwing- dit is een pittige les! Herken je de volgende situatie: Je vraagt aan je partner (heb je deze niet denk dan even terug aan de tijd dat je deze wel had) of hij de vuilniszak wilt buiten

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze

Nadere informatie

De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen

De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen Op 1 januari worden volop goede voornemens gemaakt. We willen stoppen met roken, afvallen, meer bewegen, gezonder leven en ga zo maar door. Afvallen is

Nadere informatie

Programmeer je lichaam op afvallen

Programmeer je lichaam op afvallen Programmeer je lichaam op afvallen Het transformeren van de onderbewuste oorzaken van overgewicht Met transfirmatie-cd Thorsten Weiss Jenny Bor Uitgeverij Akasha Inhoud Voorwoord 9 Waarom dit boek? 11

Nadere informatie

Werkboek Webclinic 8

Werkboek Webclinic 8 Werkboek Webclinic 8 Slot som Dit is een werkboek dat hoort bij de Webclinic van week 8 Mentale Dieetplan Print dit werkboek nu uit (druk op Ctrl + p ). Het is een WERKboek, dus je mag erin schrijven en

Nadere informatie

Principes Basisvoedingsschema

Principes Basisvoedingsschema Principes Basisvoedingsschema Spelregels gezond eetpatroon (volgens de richtlijnen van het voedingscentrum) 1. Breng variatie aan in je maaltijd. 2. Eet niet te veel, maar beweeg voldoende. 3. Eet veel

Nadere informatie

Werkblad Vooral volkoren, zoals volkorenbrood, volkoren pasta en couscous en zilvervliesrijst

Werkblad Vooral volkoren, zoals volkorenbrood, volkoren pasta en couscous en zilvervliesrijst Volop uit de Schijf van Vijf Veel groente en fruit Werkblad Vooral volkoren, zoals volkorenbrood, volkoren pasta en couscous en zilvervliesrijst Gezond eten: Genoeg zuivel, zoals melk, yoghurt en kaas

Nadere informatie

Waar het Programma om draait!

Waar het Programma om draait! Waar het Programma om draait! De kans is groot dat je het lichaam van een bekend persoon hebt gezien en dacht, WOW zo wil ik er ook uit zien. De kans is nog groter dat deze persoon is opgedragen om een

Nadere informatie

Overgewicht Wat is een gezond gewicht en hoe bereik ik dat?

Overgewicht Wat is een gezond gewicht en hoe bereik ik dat? Overgewicht Wat is een gezond gewicht en hoe bereik ik dat? Overgewicht Een gezond gewicht en een gezond lijf gaan hand in hand. Als je te veel weegt, heb je overgewicht. Dat is niet goed voor je gezondheid.

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

Overwin je strijd met diëten in 12 praktische stappen

Overwin je strijd met diëten in 12 praktische stappen Overwin je strijd met diëten in 12 praktische stappen Overgewicht neemt ernstige vormen aan, veel mensen proberen steeds weer iets aan hun gewicht te doen. Vreemd dat overgewicht toeneemt, het leek toch

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze

Nadere informatie

Een gezonde lunch. Een gezonde lunch. Ontbijt en energie

Een gezonde lunch. Een gezonde lunch. Ontbijt en energie Een gezonde lunch Een gezonde lunch Ga met folders van het Voorlichtingsbureau voor de Voeding een gezonde lunch voor jezelf maken. Zoek daarvoor eerst uit wat er precies in een gezonde lunch moet zitten.

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 2 Je Gedachten Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 2 Je Gedachten Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 2 Je Gedachten Inhoud 2 1. Onderzoek je zelfbeeld: welke negatieve gedachten heb je? 3 2. Oefen jezelf in gedachten veranderen 4 3. Oefen jezelf in gedachten loslaten 5 4. Bouw aan je

Nadere informatie

Instructieboek Koken. Voor de Mpower-coach

Instructieboek Koken. Voor de Mpower-coach Instructieboek Koken Voor de Mpower-coach juni 2014 Mpower-coach Instructieboek Versie 1.2014 blz. 2 Inhoud: Inhoudsopgave blz. 3 Mpower-coach blz. 5 Thema koken : blz. 7 Module 0: Beginnen met koken blz.

Nadere informatie

INHOUD. Voorwoord 7. Hoofdstuk 1 De filosofie van BodieBoost 11. Hoofdstuk 2 Voor wie is BodieBoost? 13

INHOUD. Voorwoord 7. Hoofdstuk 1 De filosofie van BodieBoost 11. Hoofdstuk 2 Voor wie is BodieBoost? 13 INHOUD Voorwoord 7 Hoofdstuk 1 De filosofie van BodieBoost 11 Hoofdstuk 2 Voor wie is BodieBoost? 13 Hoofdstuk 3 De BodieBoost afslankmethode 17 Korte uitleg over de BodieBoost-afslankmethode 17 De basisprincipes

Nadere informatie

Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming

Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming Klinkt simpel natuurlijk! Maar het is echt heel lastig om je passie te ontdekken en er achter te komen wat echt bij je past wanneer je je leeg of ongelukkig voelt. Je wilt

Nadere informatie

DE GELUKKIGE ETER TOOLKIT

DE GELUKKIGE ETER TOOLKIT DE GELUKKIGE ETER TOOLKIT CAROLA VAN BEMMELEN voedingstabellen 3. Hoeveel eten heb je nodig? bent en om niet in paniek te raken wanneer je een leeg gevoel hebt (dit is vaak honger, maar eerder een gevoel

Nadere informatie

E-book; 20 OERLEKKER ETEN TIPS 2018 OERLEKKER ETEN Anouk Veldhuizen Natuurvoedingsadviseur

E-book; 20 OERLEKKER ETEN TIPS 2018 OERLEKKER ETEN Anouk Veldhuizen Natuurvoedingsadviseur E-book; 20 OERLEKKER ETEN TIPS 2018 OERLEKKER ETEN Anouk Veldhuizen Natuurvoedingsadviseur info@oerlekkereten.nl 06-48977966 TOP!!! JIJ WIL GRAAG OERLEKKER ETEN. Dat betekent dat je bewuste voedingskeuzen

Nadere informatie

OPDRACHTKAART DRANKEN

OPDRACHTKAART DRANKEN OPDRACHTKAART DRANKEN Ga naar de afdeling met de sappen, frisdranken en sportdranken. Opdracht 1: Zoek van één soort frisdrank (mét prik) van hetzelfde merk een gewone en de light-versie. Bekijk de ingrediënten:

Nadere informatie

Superstrak in 24uur Programma: Voedingsgeheimen Module

Superstrak in 24uur Programma: Voedingsgeheimen Module Superstrak in 24uur Programma: Voedingsgeheimen Module Voedingsgeheimen bevat alle informatie die jij moeten weten om een droog, strak en mooi afgetraind lichaam te krijgen. Doe dit samen met de workouts

Nadere informatie

2019 wordt mijn jaar!

2019 wordt mijn jaar! 2019 wordt mijn jaar! Jessica Frijling DE TRIMACADEMIE Dit werkboek is zowel voor trimmers in opleiding als gediplomeerde trimmers. Het mag gratis gedeeld worden met anderen zonder aanpassingen. Hoe meer

Nadere informatie

Werkboekje. Brood op de plank 2 e Klassen 2012. Dit boekje is van..klas.

Werkboekje. Brood op de plank 2 e Klassen 2012. Dit boekje is van..klas. Werkboekje Brood op de plank 2 e Klassen 2012 Dit boekje is van..klas. WERKEN IN DE BINDELMEERCATERING INLEIDING De komende week zullen jullie gaan werken in de keuken van het Bindelmeer College. Jullie

Nadere informatie

ICT en 2F-R2 Gezond leven

ICT en 2F-R2 Gezond leven ICT en 2F-R2 Gezond leven Hieronder een overzicht van de mogelijkheden om bij dit boekje (Gezond leven) te werken aan de combinatie rekenen en digitale vaardigheden. De suggesties worden gekoppeld aan

Nadere informatie

Je kunt je schooljaar als juf/meester niet starten zonder.

Je kunt je schooljaar als juf/meester niet starten zonder. Je kunt je schooljaar als juf/meester niet starten zonder. Op een kalme manier ben ik mijzelf rustig aan het voorbereiden voor een nieuw schooljaar. Maar ik besef mij ook dat mijn huis vol staat met materialen

Nadere informatie

Zo. Dat is kort samengevat de essentie

Zo. Dat is kort samengevat de essentie Voorwoord 4 DEEL 1: ALLES OVER KETO 9 De sleutel tot succesvol gewicht verliezen 10 Wat is KETO? 12 KETO en jij 18 Over insuline 26 Alles over ketose 30 DEEL 2: GEWICHT VERLIEZEN MET KETO 39 KETO in de

Nadere informatie

Bonus Rapport : Weg met die smoesjes!

Bonus Rapport : Weg met die smoesjes! Bonus Rapport : Weg met die smoesjes! Weg met die smoesjes! Leer te leven zonder smoesjes en uitwegen. Katja Callens Copyright 2009-2010. Alle rechten voorbehouden. www.wegmetdiekilos.com Denk aub eventjes

Nadere informatie

Opdracht 1) Schrijf op papier wat je allemaal al hebt gedaan om gewicht te verliezen en gezonder te gaan leven.

Opdracht 1) Schrijf op papier wat je allemaal al hebt gedaan om gewicht te verliezen en gezonder te gaan leven. Voor 12 weken Start Met Deze Opdrachten: Opdracht Schrijf op papier wat je allemaal al hebt gedaan om gewicht te verliezen en gezonder te gaan leven. Bekijk daarna hoe het kan dat ondanks je meerdere pogingen

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

Vetarm Eten WERKT NIET.

Vetarm Eten WERKT NIET. WAAROM EEN KLASSIEK DIEET EN FITNESS JE NIET BLIJVEND HELPEN AFSLANKEN 1 Feiten over Snel Afvallen en Afslanken : Vetarm Eten WERKT NIET. Je kan niet afslanken door enkel Vetarm te eten. Vetarm eten bestaat

Nadere informatie

Afslanktips foodteacher

Afslanktips foodteacher Afslanktips foodteacher deel 1 1 foodteacher tip 1: Drink veel water Van veel water drinken val je niet af, maar het zorgt er wel voor dat veel afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. Als u wilt

Nadere informatie

Bonus Rapport : De kleine dingen die het em doen

Bonus Rapport : De kleine dingen die het em doen Bonus Rapport : De kleine dingen die het em doen De kleinee dingen die het em doen voor je gewic cht! Katja Callens Copyright 2009-2010. Alle rechten voorbehouden. www.wegmetdiekilos.com Welkom! Het zijn

Nadere informatie

Voedingsvoorlichting en gedragsverandering

Voedingsvoorlichting en gedragsverandering 11 Voedingsvoorlichting en gedragsverandering Samenvatting Slechte voedingsgewoonten zijn moeilijk te doorbreken. De sociale omgeving speelt vaak een belangrijke rol en veel eetgedrag is min of meer onbewust.

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

INTAKEFORMULIER 40 WEKEN OBESE CENTRUM PROGRAMMA Vul ook 3 dagen van het eetdagboek in. ADRES GEGEVENS

INTAKEFORMULIER 40 WEKEN OBESE CENTRUM PROGRAMMA Vul ook 3 dagen van het eetdagboek in. ADRES GEGEVENS ADRES GEGEVENS Adres: Postcode + Plaats: Telefoon: Privé: Mobiel: E-mailadres PERSOONLIJKE GEGEVENS Geboortedatum: Beroep: Aantal dagen/uren per week: Dagen: Uren: Bank/giro rekening: (IBAN) Ziektekostenverzekering:

Nadere informatie

28-9-2014. Inhoud. Voeding en leefstijl bij en na kanker. 1. Voeding van vroeger tot nu. 1. Voeding van vroeger tot nu. 2.

28-9-2014. Inhoud. Voeding en leefstijl bij en na kanker. 1. Voeding van vroeger tot nu. 1. Voeding van vroeger tot nu. 2. Voeding en leefstijl bij en na kanker Malu van Geel Inhoud 1. Voeding van vroeger tot nu 2. Voeding en kanker 3. Aanbevelingen 4. Veel gestelde vragen 1. Voeding van vroeger tot nu 1 Hippocrates Laat voeding

Nadere informatie

WELKOM! Print het uit, leg het naast je en doe stap voor stap alle opdrachten. En mail me gerust als je vragen hebt of feedback wilt ontvangen.

WELKOM! Print het uit, leg het naast je en doe stap voor stap alle opdrachten. En mail me gerust als je vragen hebt of feedback wilt ontvangen. WELKOM! Wat geweldig dat je het werkboek hebt gedownload. Dat betekent een belangrijke volgende stap in jouw succes. Want succes bereik je alleen door te doen. Dit werkboek is onderdeel van het Webinar

Nadere informatie

Bas Smeets page 1

Bas Smeets  page 1 Bas Smeets www.bsmeets.com page 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen idee wat hoe hun ideale

Nadere informatie

Lesbrief: Variëren met eten Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Variëren met eten Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Variëren met eten Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Eten is in alle culturen belangrijk. Gezellig samen eten

Nadere informatie

"Vvffffff... even wat stof wegblazen... hoppa, je doelen zijn weer in zicht!"

Vvffffff... even wat stof wegblazen... hoppa, je doelen zijn weer in zicht! "Vvffffff... even wat stof wegblazen... hoppa, je doelen zijn weer in zicht!" Heey lieve jij, Onlangs realiseerde ik me dat ik altijd zo met ontwikkeling bezig ben, maar dat het me focussen op het ene

Nadere informatie

sochicken - broeden op een leuker leven.

sochicken - broeden op een leuker leven. Steeds leuker worksheet 1 Je leven steeds leuker maken - in kleine stappen Ben je klaar om jezelf een kickstart te geven? Om je leven in een opwaartse spiraal te brengen in kleine, praktische stappen?

Nadere informatie

Heb ik een eetstoornis?

Heb ik een eetstoornis? Heb ik een eetstoornis? Heb ik een eetstoornis? Eten is voor veel mensen belangrijk: het is gezellig, lekker en een centraal moment van de dag. Ook geeft het de broodnodige energie. Soms eten we wat minder,

Nadere informatie

Weet wat je kan. Een goede toekomst

Weet wat je kan. Een goede toekomst Weet wat je kan Een goede toekomst Hoog genoeg Hoofdstuk 8 gaat over je plannen voor de toekomst. Onderwerpen in dit hoofdstuk: Stripje: Hoog genoeg. blz 2 Wat wil je in de toekomst? blz 3 Leg de lat niet

Nadere informatie

KIJK! VOEDING. mijn leven. Leerjaar 2. Leskatern 2. Ont wikkeld voor. praktijkonderwijs Basis - Kader

KIJK! VOEDING. mijn leven. Leerjaar 2. Leskatern 2. Ont wikkeld voor. praktijkonderwijs Basis - Kader em ex jk ki In KIJK! VOEDING mijn leven Leerjaar 2 aa pl Leskatern 2 r Ont wikkeld voor praktijkonderwijs Basis - Kader INLEIDING voeding Ontbijten is een heel belangrijk begin van de dag. Een goed ontbijt

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Laat je tijd niet weglekken.

Laat je tijd niet weglekken. Laat je tijd niet weglekken. Waar verdwijnt jouw tijd in? PATRICIA GORISSEN Laat jij je kostbare tijd weglekken? Je werkt zo hard aan je bedrijf, aan je projecten. Om je klanten beter te helpen en tegelijkertijd

Nadere informatie

Powervoeding. Pagina 3. Inleiding. Hoofdstuk 1: Calorieën. Pagina 4. Hoofdstuk 2: Macronutriënten. Pagina 5. Hoofdstuk 3: Fatsecret.

Powervoeding. Pagina 3. Inleiding. Hoofdstuk 1: Calorieën. Pagina 4. Hoofdstuk 2: Macronutriënten. Pagina 5. Hoofdstuk 3: Fatsecret. 1 Powervoeding Versie 1.3 Inleiding Hoofdstuk 1: Calorieën Hoofdstuk 2: Macronutriënten Hoofdstuk 3: Fatsecret Hoofdstuk 4: Voedingsmiddelen Afsluiting Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een krachtige boodschap maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Of we het leuk vinden of niet, als ondernemers zullen

Nadere informatie

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Denk aub eventjes na voor je dit hele EBoek afprint. Je dient slechts enkele pagina s af te printen

Nadere informatie

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn.

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn. RITUEEL schrijven d a g b o e k Word de persoon die je altijd al had willen zijn. Welkom De persoon worden die je altijd al had willen zijn. Daarom schrijf ik. Door ritueel te schrijven kom je in verbinding

Nadere informatie

Energieburn-outs komen maar al te vaak voor

Energieburn-outs komen maar al te vaak voor Voor introverte mensen zijn energie en balans belangrijke begrippen. Vaak is het ook iets waar we mee worstelen. De balans tussen activiteiten die energie vreten en activiteiten die energie opleveren,

Nadere informatie

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE 3 WEKEN SUPER GEZOND ETEN, GEEN HONGER EN TOCH VET VERBRANDEN. Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals met andere

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

EXCLUSIEVE FITNESSCLUB IN EINDHOVEN

EXCLUSIEVE FITNESSCLUB IN EINDHOVEN - HOMEPAGE HEALTH FIRST CLUB HTTP://WWW.HEALTHFIRST.NL/ EXCLUSIEVE FITNESSCLUB IN EINDHOVEN Ben je opzoek naar een kleinschalige sportschool in Eindhoven met een relaxte sfeer en personal training? Ga

Nadere informatie

Diabetes type 2. Het belang van gezonde voeding

Diabetes type 2. Het belang van gezonde voeding Diabetes type 2 Het belang van gezonde voeding Gezond eten is voor iedereen belangrijk, maar voor mensen met diabetes type 2 zijn er extra aandachtspunten. Onze voedingsadviezen helpen je. Wat gebeurt

Nadere informatie

Mijn Eetdagboek. Naam: Achternaam: Leeftijd: Lengte: BMR: Gewicht: Middelomtrek: Vetmassa: Vetvrije massa:

Mijn Eetdagboek. Naam: Achternaam: Leeftijd: Lengte: BMR: Gewicht: Middelomtrek: Vetmassa: Vetvrije massa: Mijn Eetdagboek Naam: Achternaam: Leef: Lengte: BMR: Gewicht: Middelomtrek: Vetmassa: Vetvrije massa: Hoe vul ik mijn eetdagboek in? Schrijf alles op wat u gegeten en gedronken hebt. Probeer dit zo exact

Nadere informatie

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen 5. Overtuigingen Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen Een overtuiging is een gedachte die je hebt aangenomen als waarheid doordat ie herhaaldelijk is bevestigd. Het is niet meer

Nadere informatie

INLEIDING 8. Is dit boek iets voor jou? 9 Waar gaat dit boek wel en niet over? 10 Hoe gebruik je dit boek? 10 INTRODUCTIE 12

INLEIDING 8. Is dit boek iets voor jou? 9 Waar gaat dit boek wel en niet over? 10 Hoe gebruik je dit boek? 10 INTRODUCTIE 12 INHOUD INLEIDING 8 Is dit boek iets voor jou? 9 Waar gaat dit boek wel en niet over? 10 Hoe gebruik je dit boek? 10 INTRODUCTIE 12 Waarom heb ik dit boek geschreven? 13 1 BASISPRINCIPES VAN DIËTEN 16 2

Nadere informatie

15 KEER JE INNERLIJKE CRITICUS TEGENSPREKEN

15 KEER JE INNERLIJKE CRITICUS TEGENSPREKEN 15 KEER JE INNERLIJKE CRITICUS TEGENSPREKEN Spreek jij wel eens met jezelf? En zijn dat dan vriendelijke gesprekjes die je voert met jezelf, of ben je misschien juist behoorlijk streng en kritisch? Misschien

Nadere informatie

Opening van het thema op vrijdag 5 november.

Opening van het thema op vrijdag 5 november. Grote Klus Thema : Lekker Fit Als je 5 opdrachten maakt en laat aftekenen, mag je meedoen met een leuke en gezonde activiteit in het restaurant. Als je de grote klus met een groepje maakt, moet je meer

Nadere informatie

Je moet voelen en beleven wat je niet meer wilt, heel helder hebben waar je van weg wilt.

Je moet voelen en beleven wat je niet meer wilt, heel helder hebben waar je van weg wilt. Waar wil je van weg? Belangrijk is dat je nu een doel gaat stellen. Maar voordat je een doel stelt is het nodig dat je specifiek in kaart brengt waar je nu bent ten aanzien van je doel. Je moet voelen

Nadere informatie

RAMM Intensief Anja van de Zand Ambachtstraat 1 5481 SM Schijndel Tel: 06-40367499

RAMM Intensief Anja van de Zand Ambachtstraat 1 5481 SM Schijndel Tel: 06-40367499 Ik bied gespecialiseerde hulp aan vrouwen én mannen die al jaren jojoën, om hun gewicht en leven te stabiliseren, zodat ze zich weer lekker in hun eigen vel voelen. Zowel letterlijk als figuurlijk. RAMM

Nadere informatie

Mijn Uitdagingen SUCCES!

Mijn Uitdagingen SUCCES! Ben je toe aan meer? Dan zul je met onze uitdagingen wel even zoet zijn! Wij hebben voor jou allerlei leuke, spannende en motiverende uitdagingen op een rijtje gezet. Je kunt deze lijst gebruiken als een

Nadere informatie

9 tips voor een sneller succes bij het afvallen

9 tips voor een sneller succes bij het afvallen 9 tips voor een sneller succes bij het afvallen Komt dit bekend voor? Je valt maar niet af, ondanks dat je erg je best doet om gewicht te verliezen. Je eet niet veel, maar ondanks dat, gaat de weegschaal

Nadere informatie

Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt.

Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt. De loopbaanvragenlijst Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt. Hoe werkt het? Ga na in welke

Nadere informatie

Hoe ga je om met buitenstaanders die het niet begrijpen

Hoe ga je om met buitenstaanders die het niet begrijpen Nieuwsbrief april 2016 Praktijk Inge Oud Het onderwerp deze keer is: Hoe ga je om met buitenstaanders die het niet begrijpen Het is soms best een klus om je partner met hersenletsel te begrijpen, laat

Nadere informatie

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Praktijk Sterre Groenendijk Je bent welkom om dit ebook naar anderen te sturen, mits je het in zijn geheel stuurt

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Afslank Programma voor Dames

Afslank Programma voor Dames Afslank Programma voor Dames Afslank Programma voor dames 1 Afslank Programma voor dames 2 Afslank Programma voor dames 3 Afslank Programma voor dames 4 Afslank Programma voor dames 5 Afslank Programma

Nadere informatie

Uitdaging Workshop 3 Een keuze maken Kun jij goed kiezen?

Uitdaging Workshop 3 Een keuze maken Kun jij goed kiezen? Uitdaging Workshop 3 Een keuze maken Kun jij goed kiezen? Je gaat een nieuw mobieltje kopen. A Je gaat 20 mobieltjes bekijken voor je een keuze maakt. B Je gaat naar de winkel en je koopt er een. C Je

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

taalkaart 1 Ik ga op reis en Ik ga op reis en Wat ga je doen? Je leert wat een reisverhaal is. Je schrijft er zelf een.

taalkaart 1 Ik ga op reis en Ik ga op reis en Wat ga je doen? Je leert wat een reisverhaal is. Je schrijft er zelf een. Ik ga op reis en Wat ga je doen? Je leert wat een reisverhaal is. Je schrijft er zelf een. Op verkenning tk taalkaart Ik ga op reis en Lees het verhaal van Aymen. 8 augustus 007 - In het vliegtuig Wat

Nadere informatie

Belgische Voedselconsumptiepeiling 2014

Belgische Voedselconsumptiepeiling 2014 Belgische Voedselconsumptiepeiling 2014 VRAGENLIJST OVER DE GEZONDHEID Adolescent Geselecteerde persoon Nummer van de persoon : Voornaam... Enquêteur Nummer van de enquêteur : Datum van de enquête / /

Nadere informatie

pest eruit? De baas spelen

pest eruit? De baas spelen Hoe ziet iemand die een ander pest eruit? Waarschijnlijk heb je wel gemerkt dat het ontzettend moeilijk is om zo n beschrijving te geven. Dat is logisch want er bestaat niet iemand die eruit ziet als een

Nadere informatie

Assertiviteit. e-book

Assertiviteit. e-book Assertiviteit e-book Opkomen voor jezelf Welkom in dit E-book. We willen je informeren over het onderwerp: opkomen voor jezelf. Hierin komt naar voren hoe je dat makkelijker kunt maken voor jezelf. Hoe

Nadere informatie

Gezond eten moet dat?

Gezond eten moet dat? 51 K e n n I s m a k e n Gezond eten moet dat? Uit allerlei studies en enquêtes in verband met gezondheid en voeding blijkt dat het aantal zwaarlijvige jongeren toeneemt. Kinderen eten te vaak frieten,

Nadere informatie

Emotie-eten de baas. Versie

Emotie-eten de baas. Versie Emotie-eten de baas Versie 2017 www.fuego.nl Emotie-eten de baas, dat lukt jou ook! Sandra, 36 jaar 'Dit pakket is een cadeautje voor jezelf als je worstelt met emotie-eten!' Heb jij de neiging om naar

Nadere informatie

Wat er ook aan de hand is, de gevolgen zijn hetzelfde. Je bent een aantal lichamelijke functies, die je voorheen als vanzelfsprekend aannam, kwijt.

Wat er ook aan de hand is, de gevolgen zijn hetzelfde. Je bent een aantal lichamelijke functies, die je voorheen als vanzelfsprekend aannam, kwijt. Hoofdstuk 7 Emoties Nu is het tijd om door te gaan. Je hebt je dwarslaesie, je bent hopelijk klaar met al de medische dingen, nu is het tijd om ook je gevoelens aandacht te geven. Dus: ga lekker zitten,

Nadere informatie

DE NEGEN ENNEAGRAM TYPEN EN HUN VALKUILEN

DE NEGEN ENNEAGRAM TYPEN EN HUN VALKUILEN DE NEGEN ENNEAGRAM TYPEN EN HUN VALKUILEN ❶ Perfectionist: Houdt van structuren. Houdt zich aan regels. Vindt dat alles altijd beter kan. Ergert zich aan fouten. Wil werken aan de perfecte wereld. De Perfectionisten

Nadere informatie

Het voedingsdagboek, hoe werkt het...

Het voedingsdagboek, hoe werkt het... Het voedingsdagboek, hoe werkt het... Met een voedingsdagboek krijg je een beeld wat je dagelijks aan voeding binnen krijgt. Vaak ben je er zelf niet van bewust wat je precies eet en dringt op één dag.

Nadere informatie