Superstrak in 24uur Programma: Voedingsgeheimen Module

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Superstrak in 24uur Programma: Voedingsgeheimen Module"

Transcriptie

1 Superstrak in 24uur Programma: Voedingsgeheimen Module Voedingsgeheimen bevat alle informatie die jij moeten weten om een droog, strak en mooi afgetraind lichaam te krijgen. Doe dit samen met de workouts van Superstrak in 24uur Programma.

2 Als jij exact uitvoert wat ik je nu ga vertellen, wees dan voorbereid om jouw vetpercentage te zien dalen!

3 Hoe werkt het? Er zijn 5 simpele regels die je moeten volgen. Het is mogelijk om tot 9kg aan vet te verliezen in de eerste 30 dagen als je deze 5 regels strikt opvolgt. REGEL #1: Eet geen "Witte Koolhydraten" STOP met het eten van de volgende voedingsmiddelen. (Behalve DIRECT na 1 van de workouts van Afvallenin24uur) Alle soorten brood Alle soorten rijst granen aardappelen pasta totillas gefrituurd voedsel Als je deze voedingsmiddelen niet eet, dan ben al heel goed op weg! REGEL #2: Eet steeds dezelfde maaltijden, opnieuw en opnieuw. De meeste producten in de supermarkt maken je dik. Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die je echt veel kunt eten en waarvan je niet aankomt in vetmassa. Zie hieronder een overzicht van de voedingsmiddelen die jij het best kunt eten. Deze voeding heeft me het snelste en meeste resultaat opgeleverd. Ik heb 3 groepen gemaakt, probeer om elke maaltijd iets van elke groep te nemen. Eiwitten Eieren (2 tot 5, met eigeel of zonder kan je kiezen) Kip Rund Varken Vis Peulvruchten Linzen Bonen (alle soorten, bij voorkeur zwarte en rode bonen)

4 Groenten Spinazie Brocoli Bloemkool Asperges Wortelen Groene bonen... Het is belangrijk dat je voldoende eet. Hoeveel moet je dan eten? Groenten bevatten veel minder calorieen, in vergelijk met bijvoorbeeld rijst. Je zult dus misschien zelfs iets meer moeten gaan eten dan je gewend bent. Sommige mensen klagen dat ze minder energie hebben als ze een koolhydraten-arm dieet volgen, maar dat komt omdat deze mensen gewoonweg te weinig eten. Je kunt je calorieen wel tellen, en zorgt dat je niet veel te weinig calorieen gaat eten met je nieuw eetschema. Gebruik de groenten om het aantal calorieen aan te vullen. Zorg dat je jouw ontbijt eet binnen 1 uur na het wakker worden. Je kut gemiddeld 4 uur tussen je maaltijd laten. Mijn voedingsschema ziet er ongeveer zo uit: 9u30: Ontbijt 12u: Workouts / Kickboxen 13u: Lunch 16: Protein Shake 18u30: Avondeten 22u: Protein Shake 0u: Slapen Voorbeelden van wat ik zoal eet: Ontbijt: omelet met spekblokjes (150gr), rode bonen in chilisaus Lunch: Kipfilet, rode bonen in chilisaus, mix van groenten (diepvries) Avondeten: Biefstuk, linzen, gemixte groenten (diepvries) Vergeet niet: Het gaat erom dat het effectief is en snel werkt. Het is niet echt "leuk" om steeds hetzelfde te eten. Maar het is goed vol te houden, het werkt heel snel, en het is gezond!

5 REGEL #3: Geen drank met suikers Drink juist veel water! Veel thee drinken is ook goed. Koffie is geen probleem, maar overdrijf hier niet mee. Drink geen melk. Drink geen frisdrank Drink geen fruitdranken Gelukkig kun je nog wel steeds een light product drinken, maar Max. 33cl (een blikje cola light is OK) Rode wijn is wel mogeijk, witte wijn niet. Geen sterke dranken of bier. REGEL #4: Geen Fruit Mensen hebben geen nood aan fruit voor 6 dagen per week, en zeker niet het hele jaar door. De uitzonder hierop is avocado en tomaat (groente). Eet deze voeding maximaal 1 keer per dag Fruit bevat suikers en deze suikers kunnen jou ook dikker maken. Vermijd dus nu om fruit te eten. REGEL #5: 1 dag per week: Crap Day! Er is 1 dag in de week dat jij echt alles kunt eten wat je wil. Ik doe dit meestal op zaterdag. Er zijn twee redenen om de Crap Day in te lassen. De eerste reden is dat het een belangrijke rol speelt in het volhouden van het voedingsschema. Als je heel de week al zin hebt om bvb een lekkere magnum te eten, dan kan je tegen jezelf zeggen: Wacht nog tot zaterdag, dan eet ik er misschien wel 3. En dat is geen enkel probleem. Op deze manier is niet al het "Slechte Eten" verboden, je kunt het gewoon slechts op 1 dag eten. De tweede reden is dat het ook helpt om af te vallen...nu denk jij... HOE DAN? Als je 1 dag een overload aan calorieen binnenkrijgt, dan gaat jouw metabolise stabiel blijven of zelfs lichtjes stijgen. Eet zoveel op deze "Crap Day" dat je ziek wordt, dat je echt geen zin meer hebt in die lekkere dingen tot de volgende zaterdag. Voor je de eerste keer "Crap Day" doet, moet je wel 5 dagen het voedingsschema hebben gevolgd. Om het makkelijk te houden, begin je dus best op een maandag. DIT IS HET!

6 Dus nog even herhalen... Ja het is echt zo simpel en het werkt voor iedereen! REGEL #1: Eet geen "Witte Koolhydraten" REGEL #2: Eet steeds dezelfde maaltijden, opnieuw en opnieuw. REGEL #3: Geen drank met suikers REGEL #4: Geen Fruit REGEL #5: 1 dag per week: Crap Day! In het volgende hoofdstuk zal je veelgestelde vragen en fouten behandelen.

7 Veel Gestelde Vragen Moet ik supplementen nemen? Ik raad je aan om een Multivitamine te nemen. Dat is niet per se vanwege het voedingsschema, maar omdat de moderne manier van groenten en fruit delen op een dergelijk manier gebeurt dat er nog maar weinig vitamines en mineralen in zitten. Gebruik geen goedkope rommel zoals producten van het kruidvat, etos, de tuinen,... Wat ik je wil aanraden is Phyto Vite van Wellness International. Deze producten zijn volledig natuurlijk en de beste kwaliteit op de markt. Wel een beetje prijzig. Maar goed nieuws. Omdat jij mijn klant bent, krijg jij korting bij Wellness International. Ga hiervoor naar de website: kortingscode: viastefan Voor de rest is het niet noodzakelijk om supplementen bij te nemen. Persoonlijk neem ik ook Omega 3 (visolie). Het is saai om steeds hetzelfde te eten. De meeste mensen eten zoiezo niet echt heel veel verschillende maaltijden. Je kunt best nog veel afwisselen met je vlees, groenten en vis. We zijn gewoon om veel koolhydraten te eten en ons lichaam vraagt er ook om als we dit een tijdje niet hebben gegeten. Na een paar weken gaat het veel makkelijk en heb je hier ook minder last van. De crap day geeft je dan weer de mogelijkheid om toch 1 keer per week alles te eten waar je gedurende de week van droomt. Geen Melk? Daar zit toch niet veel suiker in? Er zit inderdaad niet veel suiker in melk. Maar vreemd genoeg heeft melk wel effect op je suikerspiegel, deze gaat stijgen als je zuivelproducten gebruikt. Omdat we dat willen vermijden, zullen alle voeding waar melk in voorkomt moeten vermijden, behalve op crap day. Geen Fruit? Daar zitten toch mijn vitamientjes in! Uit onderzoek is gebleken dat we genoeg hebben aan 1 dag fruit eten per week. De meeste vitamines komen uit onze groenten. Fruit eten doe je dus enkel op crap day en dit is niet schadelijk of negatief voor jouw lichaam.

8 Ik lust echt geen bonen! Waarmee kan ik dit vervangen? Misschien bedoel je eerder dat je geen zin hebt om heel de dag winderig rond te wandelen? Linzen hebben dit effect veel minder en zijn dus beter voor jou als jij inderdaad last hebt van een trillende broek. Door de bonen in bik te kopen, ga je veel minder last hebben van winderigheid. Deze bonen hebbe al een tijdje geweekt in water en dit zorgt ervoor dat er geen chemisch proces meer in gang wordt gezet in je lichaam. Ik ben 3kg aangekomen na de Crap Day! Heb ik nu alles voor niets gedaan? Maak je geen zorgen en raak hier zeker niet door gedemotiveerd! Het is logisch dat je zult aankomen na de crap day, maar dit extra gewicht verdwijnt tegen maandag wel. (crap day = zaterdag) Als we dit wat van dichterbij bekijken dan zien we dat veel gewicht komt van extra vocht in het lichaam. Als je meer koolhydraten hebt gegeten, heb je ook meer vocht in je lichaam gekregen. Verwacht dus wel dat je gaat aankomen na de crap day, maar weet dat dit vooral vocht is, en dat je tegen maandag weer op hetzelfde gewicht bent. In plaats van je te wegen, kun je veel beter opmeten. Kilograms zeggen eigenlijk niet zo veel, maar je lichaam opmeten wel. Als je jouw lichaamsvetpercentage gaat meten, zal je zien dat je soms geen gewicht kwijt bent, maar dat je wel in vetpercentage bent gedaald. Door de workouts kan je spiermassa ontwikkelen en tegelijk ook vetmassa verliezen. Ga je dus steeds opmeten in plaats van enkel de kilograms te meten. Kan ik nog saus eten? Of waarmee moet ik koken? Als je saus wil eten, is dat geen enkel probleem. Let er wel op dat er niet veel suiker in zit verwerkt. Salade sausjes zijn meestal prima. Let op dat je geen sauzen gebruikt waar room in zit verwerkt. Koken doe je best met olijfolie, bakken met boter kan je beter vermijden. Kan ik alcohol drinken? En hoe zit dat met wijn? Op de crap day drink je wat je wil. Op de andere dagen moet je alle vormen van alcohol vermijden. Rode wijn kan je wel tot max. 2 glazen per dag drinken. In witte wijn zit al te veel suiker. Droge wijn is het beste.

9 Welke snacks kan ik eten? Je zou geen drang moeten hebben om snacks te eten. Dit kan betekenen dat je te weinig hebt gegeten. Eet dan grotere porties. Als je toch echt veel hebt gegeten en je hebt nog steeds zin in lekkere dingen dan is dat puur een psychologische drang. Het is belangrijk dat je volhoudt en dat je goed denkt aan waarom jij wil afvallen. Als je het niet doet, zal je dat doel niet bereiken en zul je ook later met die vervelende gevoelens zitten. Dus aan jou de keuze! Als je toch echt iets moeten eten, eet dan een zak wortelen. Je kunt ook nog altijd opnieuw een maaltijd maken. Je kunt echt zoveel eten als je wil van varken, rund, kip, groeten en peulvruchten. Heb jij last van hoofdpijn of voel je je slap? Dat zijn tekenen dat je te weinig eet, je moet grotere porties maken. Moet ik echt de crap day doen? Het is belangrijk om 1 dag veel meer calorieen te eten. Het geeft je lichaam de prikkel om je hormoonhuishouding aan te passen. Iedereen die een dieet volgt gaat vroeg of laat enorme vreetbuiten krijgen, je kunt het dus beter plannen en de schade beperken door de spceciale oefeningen te doen beschreven op Maar het allerbelangrijkste is het psychologisch effect, dat je dus weet dat je tegen het einde van de week alles dus kunt eten, dat je bij een moeilijke moment dus een houvast hebt. Dat je kunt uitkijken naar de crap day is de reden dat zoveel mensen dit volhouden! Wat je wel kunt doen om iets minder hard aan te komen, maar toch alle gewenste effecten te hebben. Eet een eiwitrijk ontbijt en begin pas met de crap day na de middag tot de avond. Zorg ook dat je na de crap day alle slechte voeding uit je huis hebt verwijderd. Zorgt dat er niets meer over is, en dat je gewoon niets van die dingen in huis hebt. Dat helpt enorm! Als je al in je auto moet stappen om naar de snackbar te rijden of naar de winkel, dan ben je echt bewust bezig met het te verknallen. Dit doen heel veel mensen niet zo snel. Zorgt dus dat de (ijs)kast enkel toegestane voeding bevat! Wat moet ik dan als ontbijt eten? Mijn ontbijt bestaat meestal uit eieren, spek, en linzen of bonen. Het is heel snel klaar en je hebt er geen echte kookkunsten voor nodig. In het begin zal dit waarschijnlijk het lastigste zijn. We zijn enorm gewend aan brood en ontbijtgranen. Je hoeft niet enorm veel te eten als ontbijt, maar zorg ervoor dat je een eiwitrijk ontbijt eet en je zult voelen dat je metabolisme stijgt. Het ontbijt voelt meer aan als een lunch, en daar moet je misschien even aan wennen. Je kunt bij de je omelet ook tomaat en guacamole doen, dat vind ik wel lekker. Is voeding uit blik niet slecht? Dat is geen enkel probleem. Alle groenten of peulvruchten die ik eet die komen uit blik of uit de diepvries. Zoals je kunt zien op de pagina: kan je makkelijk een lekkere maaltijd maken. Tonijn in blik, met bonen in chilisaus uit blik en kikkererwten uit blik. Dit is heel snel klaar te maken en heel weinig werk om alles schoon te maken.

10 Kan ik ontbijtgranen eten? Neen. Ik eet geen vlees, kan ik nu nog steeds meedoen? Vlees eten is niet noodzakelijk, maar het is wel veel makkelijker. Als jij geen vlees eet, dan kan je nog steeds eieren en bonen eten. Als je vis wel eet, kan je dat natuurlijk doen. Kan ik gefrituurd voedsel eten? Diep gefrituurd voedsel kan je niet eten. Voedsel bakken in de pan met olijfolie is geen enkel probleem. Wat als ik op restaurant ga eten? Meestal geen enkel probleem. Je kunt zoiezo vlees bestellen, en daar een extra portie groenten bij bestellen. Als ze geen groenten kunt klaarmaken, kan je nog vragen om een salade te bestellen. Wat als ik veel in de auto zit onderweg voor mijn werk? Tupperware. Dat zal je beste vriend worden onderweg. Je kunt makkelijk 1 of twee maaltijden voorbereiden en de tupperware en een vork of lepel meenemen. Om de maaltijd op te warmen? Stap een tankstation (met shop) binnen en vraag of ze aub jouw maaltijd willen opwarmen. In 99% van de gevallen is dat geen enkel probleem. Is een eiwitrijk dieet niet schadelijk voor de nieren? Neen. Lees hier het onderzoek: Ik val niet meer verder af, ik heb mijn plateau bereikt? Waarschijnlijk maak je 1 van de 4 meest voorkomende fouten: 1. Te laat eten 2. Te weinig eiwitten 3. Te weinig water drinken 4. Te weinig slaap

11 Veel Gemaakte Fouten Niet eten binnen 30 minuten na wakker worden in de ochtend. Dit is erg belangrijk. Zorg dat je ontbijt zeker 20gr eiwitten bevat. Dit zorgt ervoor dat je lichaam een anders gaat functioneren. Na 2 weken zal je voelen dat je niet meer verlangt naar brood of granen. Niet genoeg eiwitten eten. Eet genoeg peulvruchten zoals bonen en linzen om extra eiwitten binnen te krijgen. Niet genoeg water drinken Drink minstens 3l water per dag, en probeer toch 5l water te drinken voor optimale resultaten. Denken dat je 2x per dag uitgebreid gaat koken. Als jij normaal nooit kookt, denk dat niet dat je nu wel ineens gaat koken en dit gaat volhouden. Jezelf wegen net voor je het beginnen van je menstuatie (enkel voor vrouwen) Net voor de menstruatie hou je veel meer vocht vast, dit geeft een vertekend en fout beeld van je gewicht. Doe de weging beter na je menstruatie. Kijk uit met alle soorten noten, niet meer dan een handvol eten per dag. Noten kunnen veel calorieen bevatten, als je te veel eet heeft dit wel een negatief effect. Kunstmatige zoetstoffen: Niet meer dan 33cl per dag drinken. Als je niet meer dan 33cl. drinkt dan is er geen enkel probleem. Meer van deze kunstmatige zoetstoffen hebben een negatief effect om af te vallen.

12 Geen fruit eten, dit bevat ook natuurlijke suikers! De suikers in fruit kunnen je ook dik houden. Eet enkel fruit op de crap day of DIRECT na een workout. Te veel sporten. Als je te veel sport kan je lichaam niet volledig uitrusten en herstellen. 3x 20 minuten per week is zeker genoeg!

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE 3 WEKEN SUPER GEZOND ETEN, GEEN HONGER EN TOCH VET VERBRANDEN. Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals met andere

Nadere informatie

Health Products. Slank Shake gebruikers handleiding

Health Products. Slank Shake gebruikers handleiding Health Products Slank Shake gebruikers handleiding WERKING. Insuline & Glucagon Aankomen of afvallen heeft te maken met het hormoon insuline en glucagon. Door het eten van verkeerde koolhydraten(snelle

Nadere informatie

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE 3 WEKEN SUPER GEZOND ETEN, GEEN HONGER EN TOCH VET VERBRANDEN. Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals met andere

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition % LICHAAMSVET Wie wil je worden? Waar ben je nu? % LICHAAMSVET Vrouw 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Man 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Te laag

Nadere informatie

Health Products. Slank Shake gebruikers handleiding

Health Products. Slank Shake gebruikers handleiding Health Products Slank Shake gebruikers handleiding WERKING. Insuline & Glucagon Aankomen en afvallen gaan beide terug op de hormonen insuline en glucagon. Door het eten van verkeerde koolhydraten (snelle

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition BMI Body Mass Index = gewicht in kg lengte x lengte in m BMI < 18,5 ondergewicht 18,5 24,9 normaal 25 29,9 overgewicht 30 34,9 zwaar

Nadere informatie

VOEDING OP DE BUURDERIJ

VOEDING OP DE BUURDERIJ VOEDING OP DE BUURDERIJ De voeding op de Buurderij voldoet aan de richtlijnen Gezonde Voeding van het Voedingscentrum. Per 1 januari 2018 is er gemiddeld 6,60 beschikbaar per bewoner per dag voor het eten.

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition BMI Body Mass Index = gewicht in kg lengte x lengte in m BMI < 18,5 ondergewicht 18,5 24,9 normaal 25 29,9 overgewicht 30 34,9 zwaar

Nadere informatie

Eat Clean, Train Dirty

Eat Clean, Train Dirty 3SIXTY5 FOOD CHALLENGE Eat Clean, Train Dirty Vrijdag 8 december is het zover: dan starten we met een grote groep cliënten en trainers de 14 dagen Foodchallenge! In de 2 weken tot aanvang van de kerstdagen

Nadere informatie

Voorkom Zwangerschapsdiabetes

Voorkom Zwangerschapsdiabetes Voorkom Zwangerschapsdiabetes Steeds meer zwangere vrouwen krijgen zwangerschapsdiabetes (zwangerschapssuiker). Deze folder geeft informatie over gezond eten en bewegen tijdens zwangerschap. Wat is zwangerschapsdiabetes?

Nadere informatie

Inhoud. 04 Inleiding. Het 5 Stappen AFSLANKPLAN. Wat Is Het 5 Stappen Plan? Het 5 Stappen Afslankplan. Veel Gestelde Vragen

Inhoud. 04 Inleiding. Het 5 Stappen AFSLANKPLAN. Wat Is Het 5 Stappen Plan? Het 5 Stappen Afslankplan. Veel Gestelde Vragen Inhoud 04 Inleiding Een gezonde levensstijl... Wat is het 5 stappen Afslankplan... 04 04 05 Wat Is Het 5 Stappen Plan? Gezond leven is duur?... Gezond leven kost veel moeite en tijd?... Hoeveel mag je

Nadere informatie

Gezond/onbewerkt eten (clean eating) VS. If It Fits Your Macro s (IIFYM)

Gezond/onbewerkt eten (clean eating) VS. If It Fits Your Macro s (IIFYM) Gezond/onbewerkt eten (clean eating) VS. If It Fits Your Macro s (IIFYM) Op je voeding letten, gezond eten of diëten hoe je het ook noemt, het moet wel leuk blijven! If It Fits Your Macro s is daar bij

Nadere informatie

Eet gezond, word gezond en val af!

Eet gezond, word gezond en val af! Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE Eet gezond, word gezond en val af! Wetenschappelijk is aangetoond dat de mens in staat is binnen 21 dagen een slechte gewoonte af te leren of juist een goede gewoonte aan

Nadere informatie

Ben je geïnteresseerd in het Paleo dieet, maar weet niet waar je moet beginnen?

Ben je geïnteresseerd in het Paleo dieet, maar weet niet waar je moet beginnen? Ben je geïnteresseerd in het Paleo dieet, maar weet niet waar je moet beginnen? Volg deze vijf eenvoudige stappen en je bent goed op weg! 1. Maak je keuken paleo proof Het lukt niet met zelfbeheersing

Nadere informatie

Ben je geïnteresseerd in het Paleo-dieet, maar weet je niet waar je moet beginnen? Volg deze vijf eenvoudige stappen en je bent goed op weg!

Ben je geïnteresseerd in het Paleo-dieet, maar weet je niet waar je moet beginnen? Volg deze vijf eenvoudige stappen en je bent goed op weg! Ben je geïnteresseerd in het Paleo-dieet, maar weet je niet waar je moet beginnen? Volg deze vijf eenvoudige stappen en je bent goed op weg! 1. Maak je keuken paleo-proof Heb je verleidelijk voedsel in

Nadere informatie

VOEDING OP DE BUURDERIJ

VOEDING OP DE BUURDERIJ VOEDING OP DE BUURDERIJ De voeding op de Buurderij voldoet aan de richtlijnen Gezonde Voeding van het Voedingscentrum. Per 1 januari 2018 is er gemiddeld 6,60 beschikbaar per bewoner per dag voor het eten.

Nadere informatie

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Waarom eet je eigenlijk? Je krijgt er energie van! Energie heb je nodig alle processen in je lichaam b.v. voor lopen, computeren Maar ook

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Workshop Turn4u & Miracle Performance. De juiste voeding voor turners. Bob ter Haak Danique Stoop

Workshop Turn4u & Miracle Performance. De juiste voeding voor turners. Bob ter Haak Danique Stoop Workshop Turn4u & Miracle Performance De juiste voeding voor turners Bob ter Haak Danique Stoop Stellingen (1 / 4) Goede voeding kan blessures helpen voorkomen. Waar Door gezond te eten krijg je een mooiere

Nadere informatie

Leesboekje eten en drinken

Leesboekje eten en drinken Leesboekje eten en drinken Leesboekje Eten en Drinken Pagina 1 Dit is de groente Dit is het fruit. Dit is de sinaasappel. Dit is de banaan. Dit is de tomaat. Dit is de appel. Dit zijn de druiven. Dit is

Nadere informatie

Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy van der Reijden.

Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy van der Reijden. Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE Doe mee en start op: Maandag 11 januari OF Maandag 18 januari Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy

Nadere informatie

25 Geheimen om KILO'S A F T E V A L L E N!

25 Geheimen om KILO'S A F T E V A L L E N! 25 Geheimen om KILO'S A F T E V A L L E N! welkom! Wat enorm goed dat je bezig bent met je gezondheid! Een goede gezondheid kent veel voordelen. Je hebt meer energie, zit beter in je vel en je hebt minder

Nadere informatie

Inhoud. 04 Inleiding. Het 5 Stappen AFSLANKPLAN. Wat Is Het 5 Stappen Plan? Het 5 Stappen Afslankplan. Veel Gestelde Vragen

Inhoud. 04 Inleiding. Het 5 Stappen AFSLANKPLAN. Wat Is Het 5 Stappen Plan? Het 5 Stappen Afslankplan. Veel Gestelde Vragen Inhoud 04 Inleiding Een gezonde levensstijl... Wat is het 5 stappen Afslankplan... 04 04 05 Wat Is Het 5 Stappen Plan? Gezond leven is duur?... Gezond leven kost veel moeite en tijd?... Hoeveel mag je

Nadere informatie

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Gezonde leefstijl Ben jij benieuwd hoe je gezond kunt eten? Daar kan de Schijf van Vijf je bij helpen. Door iedere dag producten uit

Nadere informatie

Vakantie vitamines: hoe voorkom je vakantie kilo s? Jantine Blaauwbroek Diëtist

Vakantie vitamines: hoe voorkom je vakantie kilo s? Jantine Blaauwbroek Diëtist Vakantie vitamines: hoe voorkom je vakantie kilo s? Jantine Blaauwbroek Diëtist Inhoud 1 Vakantiebestemmingen 2 Wat is gezonde voeding? 3 Energieleveranciers en functies 4 Energiebalans op vakantie 5 Weet

Nadere informatie

Voeding in de Sport. 1. Het belang van voeding in sport. 2. De basis. a Macro-nutriënten. b Micro-nutriënten. 4. Drinken

Voeding in de Sport. 1. Het belang van voeding in sport. 2. De basis. a Macro-nutriënten. b Micro-nutriënten. 4. Drinken Voeding in de Sport 1. Het belang van voeding in sport 2. De basis a Macro-nutriënten Koolhydraten Eiwitten Vetten b Micro-nutriënten Vitamines en Mineralen 4. Drinken 5. Tijdstip inname voedingsmiddelen

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 3. Voeding 6. Slaap 22. Houding 30. Naar de dokter 37. Kleding 65. Mode 74. Kleding wassen 77

Inhoud. Voorwoord 3. Voeding 6. Slaap 22. Houding 30. Naar de dokter 37. Kleding 65. Mode 74. Kleding wassen 77 Inhoud Voorwoord 3 Voeding 6 Slaap 22 Houding 30 Naar de dokter 37 Kleding 65 Mode 74 Kleding wassen 77 6 VOEDING Weet wat je eet Je eet elke dag. Alles wat je eet (en drinkt) heet voeding. Is elke voeding

Nadere informatie

DE GELUKKIGE ETER TOOLKIT

DE GELUKKIGE ETER TOOLKIT DE GELUKKIGE ETER TOOLKIT CAROLA VAN BEMMELEN voedingstabellen 3. Hoeveel eten heb je nodig? bent en om niet in paniek te raken wanneer je een leeg gevoel hebt (dit is vaak honger, maar eerder een gevoel

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze

Nadere informatie

5 Daags Afvalprogramma

5 Daags Afvalprogramma 5 Daags Afvalprogramma Dag 1 Dieetsnel.nl De eerste dag van mijn dieet is aangebroken, het zal je vast meevallen wat er vandaag op het menu staat! s Morgens 2 crackers met melk, s middags 2 boterhammen

Nadere informatie

Zwangerschap wat kun je wel en niet eten?

Zwangerschap wat kun je wel en niet eten? Zwangerschap wat kun je wel en niet eten? Gezond zwanger Tijdens je zwangerschap is goed eten belangrijk. Je baby gebruikt namelijk de voedingsstoffen uit jouw eten om te groeien. Jullie hebben dus samen

Nadere informatie

Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn?

Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn? 1 Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn? De 20 fabels en feiten over afslanken Be-Slank Copyright 2011 Be-Slank.nl Alle rechten voorbehouden. 2 Feiten en Fabels: Frisdrank

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze

Nadere informatie

voorkomen van ondervoeding bij ouderen ZorgSaam

voorkomen van ondervoeding bij ouderen ZorgSaam voorkomen van ondervoeding bij ouderen ZorgSaam 1 2 VOORKOMEN VAN ONDERVOEDING BIJ OUDEREN Bij het bezoek op de polikliniek is u een aantal vragen gesteld over gewichtsverlies en uw eetlust. Hiermee wordt

Nadere informatie

Workshop Korfbal & Voeding: maximaal effect door minimale aanpassingen. Miracle Performance

Workshop Korfbal & Voeding: maximaal effect door minimale aanpassingen. Miracle Performance Workshop Korfbal & Voeding: maximaal effect door minimale aanpassingen. Bob ter Haak Miracle Performance Bob ter Haak Eigenaar Miracle Performance Sportdiëtist Bewegingsdeskundige Docent Sport Fietsen

Nadere informatie

Adviezen voor een optimale voeding. Energie- en eiwitrijke voeding bij ouderen

Adviezen voor een optimale voeding. Energie- en eiwitrijke voeding bij ouderen Adviezen voor een optimale voeding Energie- en eiwitrijke voeding bij ouderen Optimale voeding Wanneer u de laatste maanden onbedoeld bent afgevallen en/of minder eetlust heeft gehad, heeft dit invloed

Nadere informatie

Voedingsschema. Believe in. 12 sep t/m 18 sep FUNCTIONEEL FIT

Voedingsschema. Believe in. 12 sep t/m 18 sep FUNCTIONEEL FIT Voedingsschema FUNCTIONEEL FIT 12 sep t/m 18 sep Believe in GEZONDE LEVENSSTIJL Je bent nu in je bezit van een gezond voedingsschema. Dit voedingsschema helpt jou om de dagelijkse structuur en planning

Nadere informatie

Stel je gezond weekmenu samen

Stel je gezond weekmenu samen Stel je gezond weekmenu samen Leer je maaltijden op een gezonde manier plannen Lotte De Clercq Auteur: Lotte De Clercq Coverontwerp: Lotte De Clercq ISBN: 978-94-6342-735-7 Uitgeverij mijnbestseller.nl

Nadere informatie

SLIM DOE JE ZO! VET VERLIEZEN Door: Eiwitrijkerecepten.nl

SLIM DOE JE ZO! VET VERLIEZEN Door: Eiwitrijkerecepten.nl SLIM VET VERLIEZEN DOE JE ZO! 1.0 Door: Eiwitrijkerecepten.nl Inleiding De meeste mensen die willen afvallen houden het meestal niet lang vol. Gewicht verliezen gaat gemakkelijker als je gemotiveerd bent

Nadere informatie

DE MAAND ZONDER SUIKER

DE MAAND ZONDER SUIKER DE MAAND ZONDER SUIKER Spelregels Hoe werkt het experiment? De maand november is voor Kassa de Maand Zonder Suiker. Helemaal suikervrij is niet gezond: in fruit zit bijvoorbeeld van nature suiker, maar

Nadere informatie

Beach Body Programma

Beach Body Programma Beach Body Programma Je bent je vast alweer aan het verheugen op mooi weer, nu de zon wat meer gaat schijnen en de dagen weer langer worden, de temperatuur stijgt en je hebt meer zin om dingen te ondernemen

Nadere informatie

de appel het fruit de peer de sinaasappel de banaan

de appel het fruit de peer de sinaasappel de banaan Werkbladen bij thema eten en drinken: dag 1 Naam:................. 1. Lezen en overschrijven: de appel het fruit de peer de sinaasappel. de banaan LOWAN-vo startpakket NT2 Werkbladen thema 4 Pagina 1 2.

Nadere informatie

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Iedereen vult zijn eigen Schijf van Vijf Je lijf gaat je hele leven mee, daar wil je dus zo goed mogelijk voor zorgen. Maar hoe doe je dat? Als je

Nadere informatie

de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren.

de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren. Woordenlijst bij hoofdstuk 6 de aardappel Wat eten we vanavond, rijst of a? alcoholvrij zonder alcohol Graag een a bier. Ik moet nog auto rijden. de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren.

Nadere informatie

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Docentenhandleiding KlasseLunch 2008:

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Docentenhandleiding KlasseLunch 2008: Over gezond eten 1 WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK? Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende voedingsstoffen

Nadere informatie

Gezond eten met pubers

Gezond eten met pubers Gezond eten met pubers Slimme tips voor ouders E-Book uitgegeven door Feel Good Coaching, exploitant van Ladyline Parkstad en Ladyline Sittard Gezond eten met pubers Slimme tips voor ouders Als ouder zie

Nadere informatie

Principes Basisvoedingsschema

Principes Basisvoedingsschema Principes Basisvoedingsschema Spelregels gezond eetpatroon (volgens de richtlijnen van het voedingscentrum) 1. Breng variatie aan in je maaltijd. 2. Eet niet te veel, maar beweeg voldoende. 3. Eet veel

Nadere informatie

niveau 2, 3, 4 thema 5.5

niveau 2, 3, 4 thema 5.5 niveau 2, 3, 4 thema 5.5 Gezonde voeding Inleiding Wanneer eet je gezond? Hoeveel moet ik dagelijks eten? Wat is een goed lichaamsgewicht? Onder- en overgewicht Inleiding Goede voeding levert de dagelijks

Nadere informatie

Traintechniek VOEDING VOOR MINIOREN. Coordinator Traintechniek Sylvia de Kort

Traintechniek VOEDING VOOR MINIOREN. Coordinator Traintechniek Sylvia de Kort Traintechniek VOEDING VOOR MINIOREN Coordinator Traintechniek Sylvia de Kort februari 2016 Zwemmen en voeding Je vindt sporten leuk, met name het zwemmen. Je besteed daar veel tijd aan, niet alleen tijdens

Nadere informatie

10 KEER GEZOND EET GROENTEN

10 KEER GEZOND EET GROENTEN 10 KEER GEZOND 10 KEER GEZOND Er zijn volgens ons tien regels waar het voedingspatroon van elke sporter of niet-sporter dagelijks aan zou moeten voldoen. Deze richtlijnen zijn grotendeels gebaseerd op

Nadere informatie

lyondellbasell.com Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid

lyondellbasell.com Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid Verander je keuzes, verander je leven Deze presentatie heeft als doel om u betere beslissingen te laten nemen m.b.t. voeding om zo uw gezondheid te verbeteren. Belangrijke

Nadere informatie

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen www.edusom.nl Opstartlessen Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen Wat leert u in deze les? Wat u kunt zeggen als u iets lekker vindt of ergens van houdt. Praten over eten en drinken. Praten over boodschappen

Nadere informatie

Koolhydraatarm dieet en diabetes mellitus

Koolhydraatarm dieet en diabetes mellitus Koolhydraatarm dieet en diabetes mellitus Een koolhydraatarm dieet De arts of diëtist heeft met u besproken dat u gedurende drie maanden een koolhydraatarm dieet gaat volgen. Dit dieet volgt u in overleg

Nadere informatie

De Voedingswijzer. Calorie wijzer Product wijzer Groente en fruit wijzer Drinkwijzer

De Voedingswijzer. Calorie wijzer Product wijzer Groente en fruit wijzer Drinkwijzer De Voedingswijzer De Voedingswijzer is een gebaseerd om algemene richtlijnen. Probeer balans te vinden in je voedingspatroon. Onderstaand de opstartgids. Gebruik bij voorkeur samen met de Voedingswijzer

Nadere informatie

Gezond aankomen: De 10 beste tips op een rijtje!

Gezond aankomen: De 10 beste tips op een rijtje! 2019 Gezond aankomen: De 10 beste tips op een rijtje! Gezond Aankomen: De 10 Beste Tips Op Een Rijtje Een vraag die ik wel regelmatig krijg is hoe kan ik succesvol aankomen. Als je de media bekijkt valt

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Albert Schweitzer ziekenhuis Januari 2012 Pavo 0915 Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze folder leggen

Nadere informatie

Een operatie? Let op uw voeding!

Een operatie? Let op uw voeding! Een operatie? Let op uw voeding! Belangrijk Om een operatie en uw herstel zo goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat u lichamelijk in een zo goed mogelijke conditie bent. Een goede voedingstoestand

Nadere informatie

Bonus Rapport : De kleine dingen die het em doen

Bonus Rapport : De kleine dingen die het em doen Bonus Rapport : De kleine dingen die het em doen De kleinee dingen die het em doen voor je gewic cht! Katja Callens Copyright 2009-2010. Alle rechten voorbehouden. www.wegmetdiekilos.com Welkom! Het zijn

Nadere informatie

Voedingsadviezen bij een maagverkleining en laparoscopische nissen

Voedingsadviezen bij een maagverkleining en laparoscopische nissen Voedingsadviezen bij een maagverkleining en laparoscopische nissen INFORMATIEBROCHURE VOOR PATIËNTEN INHOUD 1. Inleiding...4 2. Enkele aandachtspunten...4 3. Wat mag ik eten en drinken...4 4. Welke voedingsmiddelen

Nadere informatie

Bijlage: Dieet zonder koolhydraten

Bijlage: Dieet zonder koolhydraten Bijlage: Dieet zonder koolhydraten Let op: u hoeft dit dieet alleen te volgen als u als voorbereiding Dieet en nuchter heeft. Het is belangrijk dat u de dag voor het onderzoek tot de laatste 6 uren voor

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Ondervoeding. in het ziekenhuis Afdeling Diëtetiek

PATIËNTEN INFORMATIE. Ondervoeding. in het ziekenhuis Afdeling Diëtetiek PATIËNTEN INFORMATIE Ondervoeding in het ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Ondervoeding bij ziekte Ondervoeding door ziekte is in ziekenhuizen een veel voorkomend probleem. Ongeveer 1 op de 4 patiënten is

Nadere informatie

Wij, Nederlanders, hebben er ook veel nieuwe eetgewoontes bij gekregen. Dat komt door drie dingen:

Wij, Nederlanders, hebben er ook veel nieuwe eetgewoontes bij gekregen. Dat komt door drie dingen: Samenvatting door B. 739 woorden 29 november 2016 6,5 4 keer beoordeeld Vak Methode Biologie Nectar 7.1 Eten Eet iedereen hetzelfde? Eetgewoontes hangen van verschillende dingen af: je voorkeur voor eten

Nadere informatie

Naam: VOEDINGSSTOFFEN Gezond eten en drinken

Naam: VOEDINGSSTOFFEN Gezond eten en drinken Naam: VOEDINGSSTOFFEN Gezond eten en drinken Wat zijn voedingsstoffen Voedingsstoffen zijn stoffen die je nodig hebt om te lopen, te denken enz. Er zijn 6 soorten voedingsstoffen. 1. eiwitten (vlees, peulvruchten.

Nadere informatie

Voedingsrichtlijnen zwangerschap

Voedingsrichtlijnen zwangerschap Voedingsrichtlijnen zwangerschap Hoera! Je bent zwanger. Een nieuwe tijd breekt aan. Wat gaat deze zwangerschap brengen? Hoe zorg je dat je baby goed groeit? Hoe blijf je zelf fit tijdens je zwangerschap?

Nadere informatie

DAGMENU 1 DAGMENU 2. Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade

DAGMENU 1 DAGMENU 2. Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade DAGMENU 1 Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade karamelsmaak +150 gram magere kwark 1 appel Lunch Fat burner + NewINShape shake Rolletje rookvlees met gekookt ei Diner Fat burner + Gegrilde

Nadere informatie

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008:

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008: Werkbladen 2008: Over gezond eten 1 WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK? Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende

Nadere informatie

Voedingsadviezen na een Whipple-operatie

Voedingsadviezen na een Whipple-operatie Voedingsadviezen na een Whipple-operatie Albert Schweitzer ziekenhuis september 2014 pavo 1127 Inleiding U heeft een Whipple-operatie gehad waarbij (een deel van) uw alvleesklier is verwijderd. Na de operatie

Nadere informatie

DE OVERGANG NAAR EEN YOGISCH DIEET

DE OVERGANG NAAR EEN YOGISCH DIEET DE OVERGANG NAAR EEN YOGISCH DIEET Dit zes weken durende plan zal je helpen om te werken aan een lactovegetarisch of een vegetarisch dieet. Voor het beste resultaat, breng de veranderingen geleidelijk

Nadere informatie

REDENEN WAAROM JIJ OP DIT MOMENT GEEN VET VERLIEST.

REDENEN WAAROM JIJ OP DIT MOMENT GEEN VET VERLIEST. 10 REDENEN WAAROM JIJ OP DIT MOMENT GEEN VET VERLIEST. 3 Reden 1: Waarom Zit Jouw Lichaam Niet In De Vet Verbrand-Modus? Als jij te weinig eet, dan gaat jouw lichaam alles opslaan als vet! Wellicht denk

Nadere informatie

21 dagen afslank dieet

21 dagen afslank dieet 21 dagen afslank dieet 21 dagen start fase voor afslanken van wzpt... Een afslank programma voor professionals De regels van het dieet zijn vrij simpel... Tijden die zijn aangegeven in het dieet zijn voorbeelden

Nadere informatie

Gezonde voeding : basis informatie

Gezonde voeding : basis informatie Gezonde voeding : basis informatie door: Anita Boone en Ingeborg de Booy Een gezonde basisvoeding bestaat uit eiwitten, koolhydraten en vetten. We streven naar de volgende verhoudingen: Eiwitten- 30%-

Nadere informatie

Deze tip klinkt op het eerste zich misschien vreemd, maar veel experts schenken er helemaal geen aandacht aan.

Deze tip klinkt op het eerste zich misschien vreemd, maar veel experts schenken er helemaal geen aandacht aan. Hoe val je het beste af? Tip 1: hou je lever actief en gezond Deze tip klinkt op het eerste zich misschien vreemd, maar veel experts schenken er helemaal geen aandacht aan. Je lever is hét vetverbrandende

Nadere informatie

Schijf van Vijf-spel. Opdracht 4C. Opdracht

Schijf van Vijf-spel. Opdracht 4C. Opdracht Opdracht 4C Schijf van Vijf-spel Opdracht Doel: Introductie: 15 min. Opdracht 1: Opdracht 2: Kinderen worden bewust gemaakt van wat gezonde basisvoeding is. Dit zijn producten uit de Schijf van Vijf. Als

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 5 Inleiding. 85 Energie in balans met de Schijf van Vijf. 7 Gezond eten met de Schijf van Vijf

Inhoudsopgave. 5 Inleiding. 85 Energie in balans met de Schijf van Vijf. 7 Gezond eten met de Schijf van Vijf Inleiding Iedereen weet dat gezond eten goed voor je is. Je voelt je daardoor beter. Daarnaast is het ook belangrijk om een gezond gewicht te krijgen of te houden. Om gezond te kunnen eten, moet je wel

Nadere informatie

HAVER APPELVEZEL VEZELS UIT 6 NATUURLIJKE BRONNEN CITRUS WITLOF MAIS HAVER SOJA

HAVER APPELVEZEL VEZELS UIT 6 NATUURLIJKE BRONNEN CITRUS WITLOF MAIS HAVER SOJA HAVER APPELVEZEL CITRUS VEZELS UIT 6 NATUURLIJKE BRONNEN APPEL HAVER WITLOF SOJA MAIS WAT ZIJN VEZELS? Als essentieel onderdeel van een evenwichtig dieet helpen vezels uw spijsverteringssysteem in goede

Nadere informatie

De eerste stappen naar een gezond gewicht

De eerste stappen naar een gezond gewicht De eerste stappen naar een gezond gewicht Sylvia van Willigen Online Gewichtsconsulente en Life Coach Als je dit leest, heb je de eerste stap al gezet. Gefeliciteerd! Nu gaan we verder elke week een stapje.

Nadere informatie

Diabetes type 2. Het belang van gezonde voeding

Diabetes type 2. Het belang van gezonde voeding Diabetes type 2 Het belang van gezonde voeding Gezond eten is voor iedereen belangrijk, maar voor mensen met diabetes type 2 zijn er extra aandachtspunten. Onze voedingsadviezen helpen je. Wat gebeurt

Nadere informatie

Bijlage: Dieet zonder koolhydraten

Bijlage: Dieet zonder koolhydraten Bijlage: Dieet zonder koolhydraten Let op: u hoeft dit dieet alleen te volgen als u als voorbereiding Dieet en nuchter heeft. Het is belangrijk dat u de dag voor het onderzoek tot de laatste 6 uren voor

Nadere informatie

1. Verdeling tijdens de ramadan 2. Het Suikerfeest

1. Verdeling tijdens de ramadan 2. Het Suikerfeest 1. Verdeling tijdens de ramadan 2. Het Suikerfeest 4. Goede indeling van het bord 3. Goede vulling van het bord 6. Goede hoeveelheid kiezen 5. Goede keuze maken 8. Drink geen vruchtensap 7. Gedroogd of

Nadere informatie

Powervoeding. Pagina 3. Inleiding. Hoofdstuk 1: Calorieën. Pagina 4. Hoofdstuk 2: Macronutriënten. Pagina 5. Hoofdstuk 3: Fatsecret.

Powervoeding. Pagina 3. Inleiding. Hoofdstuk 1: Calorieën. Pagina 4. Hoofdstuk 2: Macronutriënten. Pagina 5. Hoofdstuk 3: Fatsecret. 1 Powervoeding Versie 1.3 Inleiding Hoofdstuk 1: Calorieën Hoofdstuk 2: Macronutriënten Hoofdstuk 3: Fatsecret Hoofdstuk 4: Voedingsmiddelen Afsluiting Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina

Nadere informatie

VEILIGHEID. 5. TBM Maart 2014

VEILIGHEID. 5. TBM Maart 2014 VEILIGHEID 5. TBM Maart 2014 TBM: Gezond op het werk * Aan de hand van een Quiz * Verdeel de Quiz kaart de dag voor de TBM * Verzamel voor de start van de TBM de kaarten en steek deze in een omslag met

Nadere informatie

inhoud blz. 1. Eten 3 2. De maaltijd 4 3. Het bestek 5 4. Planten en dieren 6 5. Uit eten 8 6. Eten in andere landen Dat lust ik niet

inhoud blz. 1. Eten 3 2. De maaltijd 4 3. Het bestek 5 4. Planten en dieren 6 5. Uit eten 8 6. Eten in andere landen Dat lust ik niet Eten inhoud blz.. Eten 3 2. De maaltijd 4 3. Het bestek 5 4. Planten en dieren 6 5. Uit eten 8 6. Eten in andere landen 0 7. Dat lust ik niet. 8. Hap, slik, boem! 2 9. Filmpjes 4 Pluskaarten 5 Bronnen

Nadere informatie

Kinderen en een gezond gewicht

Kinderen en een gezond gewicht Kinderen en een gezond gewicht Een kind met een gezond gewicht beweegt makkelijker en ontwikkelt zich lichamelijk beter dan een kind met overgewicht. Bovendien betekent nú overgewicht hebben dat je kind

Nadere informatie

voedingsadvies bij dreigende ondervoeding

voedingsadvies bij dreigende ondervoeding patiënteninformatie voedingsadvies bij dreigende ondervoeding De arts of verpleegkundige heeft met u besproken dat u kans heeft op ondervoeding. Goede voeding kan helpen om uw conditie te verbeteren. Wat

Nadere informatie

Risico op ondervoeding tijdens uw behandeling

Risico op ondervoeding tijdens uw behandeling Risico op ondervoeding tijdens uw behandeling Ondervoeding door ziekte, een behandeling of een operatie is een veelvoorkomend probleem in het ziekenhuis. Ongeveer één op de drie patiënten loopt risico

Nadere informatie

LOW CALORIE DIET DAGEN LANG VERLIES 2 MAALTIJD- VERVANGERS PER DAG VOOR GEWICHTS-

LOW CALORIE DIET DAGEN LANG VERLIES 2 MAALTIJD- VERVANGERS PER DAG VOOR GEWICHTS- 10 DAGEN LANG 2 MAALTIJD- VERVANGERS PER DAG VOOR GEWICHTS- VERLIES LOW CALORIE DIET GROENE SMOOTHIE WIL JE AFSLANKEN? OF JE CALORIEËN CONTROLEREN EN TOCH DE AANBEVOLEN VITAMINES, VOEDINGS- EN BOUWSTOFFEN

Nadere informatie

Werkblad Vooral volkoren, zoals volkorenbrood, volkoren pasta en couscous en zilvervliesrijst

Werkblad Vooral volkoren, zoals volkorenbrood, volkoren pasta en couscous en zilvervliesrijst Volop uit de Schijf van Vijf Veel groente en fruit Werkblad Vooral volkoren, zoals volkorenbrood, volkoren pasta en couscous en zilvervliesrijst Gezond eten: Genoeg zuivel, zoals melk, yoghurt en kaas

Nadere informatie

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over.

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Pre-diabetes Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Wat is pre-diabetes Pre-diabetes is het stadium vóór diabetes (suikerziekte). Het

Nadere informatie

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA De hoeveelheden in dit menu zijn voor 1 persoon ONTBIJT Roerei (zie recept) Kop koffie of thee Voedingssupplementen (zie toelichting) SNACK 1 roze grapefruit en 1

Nadere informatie

VOORW OORD VOORWOORD. Omwille van de leesbaarheid staat in dit boekje steeds hij, maar je kunt hiervoor natuurlijk ook zij lezen.

VOORW OORD VOORWOORD. Omwille van de leesbaarheid staat in dit boekje steeds hij, maar je kunt hiervoor natuurlijk ook zij lezen. VOORW OORD VOORWOORD Over dit boekje Alles over gezond eten en bewegen met kinderen van 4 tot 18 jaar? Bij de titel van dit boekje vraag je je misschien af wat een kleuter te maken heeft met iemand die

Nadere informatie

CrossCamp Amsterdam. Voedingsleer

CrossCamp Amsterdam. Voedingsleer CrossCamp Amsterdam Voedingsleer CrossCamp Amsterdam Voel je Fit, voel je Sterk,, Gemotiveerd trainen met stimulerende begeleiding. Voedinsleer Wat halen we uit voeding? Koolhydraten Vetten Eiwitten Voedingsmiddelen

Nadere informatie

Wanneer té dik? Wat is gezonde voeding en wat niet?

Wanneer té dik? Wat is gezonde voeding en wat niet? Wanneer té dik? Iedereen weet dat je gezond moet eten om te leren, te sporten en gezond volwassen te worden. Sommige jongeren worden echter te dik. Dit kan een probleem zijn als je moeite hebt met sporten,

Nadere informatie

Wat is winderigheid? Voeding en winderigheid

Wat is winderigheid? Voeding en winderigheid Winderigheid Wat is winderigheid? Bij ieder mens is er altijd een hoeveelheid gas in het maagdarmkanaal aanwezig. Dit gas komt daar door: het inslikken van lucht; gasvorming door de darmflora (alle bacteriën

Nadere informatie

Diëtetiek. Patiënteninformatie. Kaliumbeperkt dieet. Slingeland Ziekenhuis

Diëtetiek. Patiënteninformatie. Kaliumbeperkt dieet. Slingeland Ziekenhuis Diëtetiek Kaliumbeperkt dieet i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen U heeft een te hoog kaliumgehalte in het bloed. Uw arts heeft u daarom geadviseerd om een kaliumbeperkt dieet te volgen.

Nadere informatie

VOEDINGSDRIEHOEK: Gezond en duurzaam eten met de voedingsdriehoek

VOEDINGSDRIEHOEK: Gezond en duurzaam eten met de voedingsdriehoek VOEDINGSDRIEHOEK: Gezond en duurzaam eten met de voedingsdriehoek Gezond eten: wat is dat nu precies? In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten dat je op den duur het bos door de bomen niet

Nadere informatie

Voorkomen van ondervoeding bij volwassenen

Voorkomen van ondervoeding bij volwassenen Voorkomen van ondervoeding bij volwassenen Inleiding Ondervoeding door ziekte komt in het ziekenhuis veel voor. Daarom besteedt ook de Ommelander Ziekenhuis Groep hieraan extra aandacht. Ziek zijn is topsport

Nadere informatie

Voedingsschema. Believe in. 5 sep t/m 11 sep FUNCTIONEEL FIT

Voedingsschema. Believe in. 5 sep t/m 11 sep FUNCTIONEEL FIT Voedingsschema FUNCTIONEEL FIT 5 sep t/m 11 sep Believe in GEZONDE LEVENSSTIJL Je bent nu in je bezit van een gezond voedingsschema. Dit voedingsschema helpt jou om de dagelijkse structuur en planning

Nadere informatie

Hoe werk je nu met de driehoek?

Hoe werk je nu met de driehoek? Weet en eet gezond Dit boekje gaat over gezonde voeding en over de driehoek die je kan helpen om iedere dag en iedere maaltijd gezond te eten. Als je gezond eet en genoeg beweegt zal je ook minder snel

Nadere informatie

Voeding en sport. Verantwoord eten en drinken

Voeding en sport. Verantwoord eten en drinken Voeding en sport Verantwoord eten en drinken Je bent wat je eet Inhoud van de Presentatie Voeding algemeen Voeding en sport Drinken en sport Eten en drinken rond wedstrijden Eten en drinken rond trainingen

Nadere informatie