D O O R J O H N - M A R K B O L W E R K 4 WEKEN TOT DE KERST VOOR MENSEN DIE HET ZAT ZIJN OM AAN TE KOMEN TIJDENS DE FEESTDAGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "D O O R J O H N - M A R K B O L W E R K 4 WEKEN TOT DE KERST VOOR MENSEN DIE HET ZAT ZIJN OM AAN TE KOMEN TIJDENS DE FEESTDAGEN"

Transcriptie

1 D O O R J O H N - M A R K B O L W E R K 4 WEKEN TOT DE KERST VOOR MENSEN DIE HET ZAT ZIJN OM AAN TE KOMEN TIJDENS DE FEESTDAGEN

2 Index t/m 4 5 t/m 6 7 t/m 8 9 t/m t/m t/m / 26 Voorpagina Index Inleiding Mindset richting de feestdagen Voorbereiding Methode 1 Methode 2 Bewegen of niet bewegen, dat is de vraag En dan nu, aan de slag!

3 INLEIDING De statistieken liegen er niet om wanneer er beweerd wordt dat gemiddeld 85% van al het gewicht wat we jaarlijks aankomen gebeurt tussen oktober en nieuwjaar. Tijdens deze periode ligt de gemiddelde gewichtstoename rond de 3 tot 5 kilo aan puur vet zonder rekening te houden met de vochttoename. Het werkelijke probleem is dat we gemiddeld meer dan 4 maanden erover moeten doen om 50% van dat aangekomen gewicht te verliezen en de overige helft blijft maar opstapelen naar de jaren daarop volgend.

4 Ondanks de cijfers weten we als maatschappij dat we vaak te ver gaan in ons eetgedrag tijdens deze periode. Hoe komt het toch dat we telkens toegeven aan deze eetbuien en ons moeten overgeven aan de goede nieuwjaars voornemens waar we donders goed van weten dat het zelfs dan niet veel zal opleveren. De methode van dit boek zal alles behalve de feestdagen van je ontnemen. Het enige waar het je mee zal gaan helpen is balans. De kwaliteit voor jezelf en andere waarmee je het viert zal zoals vanouds zijn. Het leren omgaan met de moeilijkste uitdaging van het jaar zal jouw grootste overwinning worden richting een fittere en slankere jij met het nieuwe jaar.

5 MINDSET RICHTING DE FEESTDAGEN Laten we eerst maar is starten met onze mindset op de juiste plek te zetten. Denk nu niet gelijk dat jouw kerst door deze maatregelen totaal anders zal zijn. Je zult blijven genieten van al het eten waar jij en je familie en vrienden van houden. Nu denk je vast Ja John-Mark dat zal wel maar er moet toch iets zijn waar ik op moet gaan inleveren? En dat is dan ook zeker waar! Echter de punten waar je op gaat inleveren zijn geheel aan jou en de behoeftes die je hebt tijdens de feestdagen. In de volgende onderwerpen ga ik opties geven waar je op zou kunnen inleveren zodat je uiteindelijk de balans vindt tussen genieten en controle houden in aanloopt én tijdens de feestdagen.

6 Je zult jezelf tegen komen tijdens het uitvoeren van je plan en dat is helemaal oké want als je geen fouten zou maken dan was het ook veel te makkelijk en was er überhaupt helemaal geen probleem toch? Het belangrijkste is om dan niet in een negatieve spiraal te komen en na twee koekjes de hele doos leeg te eten en daarna het allemaal geheel op te geven. Dit is zwart wit denken waarbij de twee koekjes nog geen probleem was tot je de hoeveelheid ging verdriedubbelen en de meerdere slechte gewoontes die daarbij achteraan kwamen in verband met emoties. We willen die emoties eruit halen en onze misstappen accepteren om ervan te kunnen leren. Wanneer we in deze flow zitten zul je merken dat de minder goede dagen over de periode beetje bij beetje afnemen. Er komen nieuwe en betere gewoontes voor in de plaats wat hand in hand loopt met jouw pad naar een fitte en slankere jij.

7 DE VOORBEREIDING Vraag jezelf eens af, op welk moment van de dag of in de week heb jij de grootste verleidingen om het mis te laten gaan? Heb je het vooral in de avond wanneer je moet koken en ondertussen behoefte hebt om iets te knabbelen? Of juist later op de avond wanneer je lekker op de bank bent geploft en behoefte hebt in een aanvullende snack bij het journaal? Het kan natuurlijk ook nog dat je de hele week je discipline weet te behouden maar dat in het weekend alle doordeweekse structuur wegvalt en daarmee jouw dieet ook. Probeer deze struikelblokken duidelijk te maken en bedenk hoe jij liever met deze momenten zou willen omgaan.

8 Je kan de avond dat je gaat koken iets extra s maken dat je kan bewaren voor de volgende dag wanneer je weer moet koken. Het is natuurlijk ook slim om in de ochtend iets voor te bereiden wat je mee kan nemen zodat je na het werk niet met een lege maag boodschappen gaat doen. Zo haal je alleen wat echt nodig is in huis! Ik daag je uit om deze valkuilen dicht te gooien en actie te ondernemen. We laten het ons vaak gewoon overkomen of we gaan telkens de confrontatie met onszelf aan terwijl dat zoveel wilskracht verspild wat ons juist weer op het verkeerde pad zal brengen. Door goede voorbereiding hebben we minimale wilskracht nodig om dan nog die moeilijke momenten door te komen. Lukt het niet om dit s'avonds te doen, zet dan je wekker een half uur eerder en bereid het dan voor. Er is geen excuus om het niet te doen behalve dat het een stukje structuur moet worden binnen jouw levensstijl.

9 METHODE 1 DE GEDOSEERDE METHODE Voordelen: De hele dag door kunnen eten Meer eet structuur dan methode 2 Meer een verzadigend gevoel richting de feestmaaltijden Makkelijker uit te voeren dan methode 2 indien je hier nog onbekend mee bent

10 METHODE 1 Nadelen: Meer controle houden over de feestmaaltijden dan bij methode 2 Kan overdag meer eetlust opwekken dan methode 2 Niet aan te raden als je meer dan een feestmaaltijd hebt op een dag. Kies dan voor methode 2 De gedoseerde methode bestaat uit het toepassen van de maaltijd frequentie die je normaal gesproken ook zou hanteren van 3 tot 6 maaltijden per dag. Echter willen we de calorieën rond elke maaltijd lager houden zodat we genoeg over kunnen houden om tijdens de feestmaaltijd te kunnen genieten.

11 De focus zal voornamelijk liggen op het eten van eiwitten en vezelrijk eten. Eiwitten verzadigden enorm veel voor de calorieën die het bevat en daardoor zul je merken dat het controleren van je calorieën tijdens elke maaltijd een stuk makkelijker zal zijn. Met vezelrijk eten doel ik specifiek op het toevoegen van groenten. Groenten bevatten weinig calorieën ten opzicht van het volume. Dit samen met eiwitrijk eten zal de perfecte combinatie vormen om jou een goed gevuld gevoel te geven tijdens deze kleine restricties over de dag. DRINKEN Over de dag heen raad ik je aan om geen calorie houdende dranken te nemen. Vloeibare calorieën zullen nooit overeenkomen qua vullend gevoel als dat van vast eten. Dit is ook een grote winst die je kunt behalen wanneer je gewoonlijk altijd melk of sappen drinkt. Wel kan je kiezen voor 0% calorie houdende dranken of sapjes.

12 Mijn favoriete producten zijn Pepsi Max, Teisseire 0%, Slimpie of Raak 0%. Dit zijn natuurlijk maar tips en puur bedoeld om het voor jou makkelijker te maken het vol te kunnen houden. Voor elke maaltijd raad ik je aan om minstens twee glazen van deze 0% caloriehoudende drankjes een keuze te maken en twee glazen tijdens een maaltijd. Dit draagt extra bij aan het verzadigende gevoel en helpt tegen de extra snaaimomenten. De maag heeft een periode nodig om het signaal naar het brein af te geven wanneer het vol zit. Door eerst te drinken voor en tijdens de maaltijd heeft je maag eerder de tijd om het signaal af te geven zodat jij sneller dat gevoel van verzadiging krijgt en niet wanneer je eigenlijk te laat bent en al teveel gegeten hebt.

13 EIWIT KEUZES Misschien heb je niet zo n goed beeld van welke producten nou eigenlijk veel eiwitten bevatten. Speciaal voor jou heb ik de volgende eiwitrijke producten even in een lijst geplaatst. Ze zijn overigens naast eiwitrijk ook nog calorie arm. ZUIVEL Magere kwark (denk aan alternatieven zoals Optimel met een smaakje als je niet van magere kwark houd) Magere yoghurt (voeg 0% siroop toe als je een smaakje wilt toevoegen) Cottage cheese (magere kaas)

14 VLEES Kipfilet broodbeleg of gebakken Kalkoenfilet Rundvlees (Rosbief, ossenhaas of rookvlees) Varkensvlees (varkenshaas, varkensfilet, fricandeau) Wild vlees EIEREN Kippenei Eendenei / ganzenei Kaviaar (voor als je sjiek de friemel wilt doen) SOJA Tofu (ongepaneerd) Alpro Yoghurt (b.v. High Proteine)

15 GEDOSEERDE METHODE ONTBIJT LUNCH NAMIDDAG AVONDDINER

16 METHODE 2 DE VAST METHODE Voordelen: Maximaal genieten van de feestmaaltijden Voor sommigen makkelijker vol te houden dan methode 1 (eetlust onderdrukking) Makkelijk toe te passen Nadelen: Kan uitdagend zijn als je deze methode niet eerder hebt gedaan. Kan lastig zijn als je niet bezig blijft of actief bent

17 Methode twee is een methode die ik zelf altijd toepas tijdens de feestdagen. Ik ben een enorm fan hiervan omdat het simpel, doeltreffend en belonend werkt. De methode bestaat uit een fase waarbij je tussen de feestmaaltijden de gehele dag door vast. Voorbeelden zullen later terug komen. Gedurende de dag drinken we alleen 0% calorie houdend drankjes en eten we als enige flexibiliteit wat groenten als je daar behoefte aan hebt. Denk er wel aan dat je echt alleen groenten eet en geen dressings noten of fruit toevoegt. Door deze methode krijgen we minimale calorieën binnen die we vervolgens tijdens de feestmaaltijden kunnen spenderen. Met deze methode kun je maximaal genieten omdat je het grootste gedeelte hebt opgespaard over de dag.

18 Valkuilen zullen we voornamelijk tegenkomen op de momenten wanneer jij je verveelt waardoor je deze verveling zou willen vervangen door een prettiger gevoel wat normaal de taak van eten zal zijn. Blijf daarom lekker bezig, ga een stukje wandelen of wie weet is je huis wel toe aan een grote schoonmaakbeurt. Om de eetlust te onderdrukken zou je ook koffie of thee kunnen drinken zonder suiker of melk (6 kopjes maximaal dagelijks). De cafeïne helpt bij het onderdrukken waarbij de vocht helpt om extra vol te zitten.

19 DE VAST METHODE ONTBIJT OPTIONEEL LUNCH OPTIONEEL NAMIDDAG OPTIONEEL AVONDDINER

20 ''Bewegen of niet bewegen, dat is de vraag'' John-mark Bolwerk, kerst 2018 Beweging! Voor veel mensen een demotiverend woord wanneer ze besluiten om te willen afvallen. Mocht je nog niet aan een vorm van beweging doen dan is het belangrijk dat je de volgende punten even in afweging moet nemen. Ben je al wel actief bezig met bewegen dan kan ik alleen maar zeggen dat je al goed bezig bent! Beweging geeft je lichaam namelijk de nodige conditie en body. Daarnaast verbrand je ook nog eens meer calorieën dan wanneer je niet in beweging bent.

21 Voordelen: Je verbrand meer calorieën waardoor je meer op de dag kunt/mag eten Het is een goede bezigheidstherapie voor als je aan het vasten bent en het geeft je een dopamine reactie wanneer je klaar bent (gelukshormoon) Maakt je lichaam meer geconditioneerd en geeft het meer body Werkt stress ontladend Nadelen: Kost tijd Kost inspanning Kan in eerste instantie een drempel zijn

22 Nu we dit hebben opgesomd is het belangrijk om een vorm van beweging te vinden wat bij jou past. Hou je van zwemmen of ga je liever hardlopen? Wat je ook kiest zorg ervoor dat je het leuk vindt zodat het vol te houden is op de korte en langere termijn. Maak het behapbaar en vraag jezelf af hoe lang je dit kan gaan volhouden. Zo hou je het haalbaar en hoef je niet tegen een sessie van twee uur op te kijken. Ik vind het persoonlijk zeer ontspannend om naast mijn eigen trainingen te gaan wandelen in het bos of door de stad. Hierbij luister ik vaak naar een podcast of wandel ik gezellig samen met mijn vriendin. Dit is ook wat ik vaak als doel mee geef aan de mensen met wie ik samenwerk. Als we nu eens samen een doel stellen met het wandelen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een stappenteller en als die niet hebt kun je een app op je telefoon gebruiken. Vervolgens gaan we het doel realistisch en objectief samenstellen waarbij we kijken naar hoeveel tijd je hebt en hoeveel je gemiddeld op een dag al beweegt.

23 STAPPENDOEL VOOR JOU De algemene richtlijnen voor een gezond aantal stappen ligt dagelijks rond de Je hebt nu als eerste taak om je dag te gaan bekijken en hoeveel stappen je gemaakt hebt. Mocht dit onder de zijn dan moet je wat meer gaan wandelen. Is dit voor jou heel makkelijk dit aantal te halen dan daag ik je uit om naar de dagelijkse stappen te gaan. Dit stappen aantal zorgt ervoor dat je calorie verbruik een stuk hoger komt te liggen wat per dag zal gaan opstapelen zodat je met kerst meer speelruimte zal hebben qua calorieën.

24 EN DAN NU, AAN DE SLAG! Nu is het belangrijk om deze methodes te gaan integreren binnen jouw leven. Wat we zojuist besproken hebben in dit boek zijn sterke methodes die voor veel mensen zullen werken. Vergeet alleen niet dat je dit moet gaan schalen naar jouw persoonlijke voorkeur en situatie. Mocht je nou nog steeds met de handen in het haar zitten over bijvoorbeeld onderstaande vragen? Luister dan naar de podcast die ik speciaal hiervoor gemaakt heb. Samen met mijn vriendin delen wij onze ervaringen en geven we tips die jou extra gaan ondersteunen tijdens de feestdagen. Link: bolwerk/episodes/7-gouden-tips-om-af-te-vallen- e2f8h3

25 STAPPENDOELEN stappen Mocht je dagelijks al aan dit aantal komen dan: stappen stappen Mocht je dagelijks al aan dit aantal komen dan: stappen

26 Heb je meerdere feestmaaltijden op een dag gepland? Ben je de hele week met familie samen en krijg je daardoor maar weinig beweging? Je vind het moeilijk om met deze methodes alsnog niet te snaaien? Volg mij ook op Instagram Bolwerk) en Facebook Coaching) waar ik dagelijks tips en inspiratie deel die je zullen helpen de kerst te overleven maar ook met het behalen van jouw ultieme streefgewicht doel! Je staat er vanaf nu niet alleen voor, deze maand gaan we het samen doen om mentaal en fysiek gelukkiger dan ooit 2019 in te gaan.

27

SLIM DOE JE ZO! VET VERLIEZEN Door: Eiwitrijkerecepten.nl

SLIM DOE JE ZO! VET VERLIEZEN Door: Eiwitrijkerecepten.nl SLIM VET VERLIEZEN DOE JE ZO! 1.0 Door: Eiwitrijkerecepten.nl Inleiding De meeste mensen die willen afvallen houden het meestal niet lang vol. Gewicht verliezen gaat gemakkelijker als je gemotiveerd bent

Nadere informatie

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie: Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:.................. Gezond afvallen betekent een verandering in je levensstijl, want blijvend afvallen bereik je niet met een crashdieet. Zo

Nadere informatie

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Gezonde leefstijl Ben jij benieuwd hoe je gezond kunt eten? Daar kan de Schijf van Vijf je bij helpen. Door iedere dag producten uit

Nadere informatie

25 Geheimen om KILO'S A F T E V A L L E N!

25 Geheimen om KILO'S A F T E V A L L E N! 25 Geheimen om KILO'S A F T E V A L L E N! welkom! Wat enorm goed dat je bezig bent met je gezondheid! Een goede gezondheid kent veel voordelen. Je hebt meer energie, zit beter in je vel en je hebt minder

Nadere informatie

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Kun jij de verleiding niet weerstaan als je versgebakken cake ruikt? Ga je eten als je verdrietig, boos, of gespannen bent? Lukt het je niet

Nadere informatie

Vakantie vitamines: hoe voorkom je vakantie kilo s? Jantine Blaauwbroek Diëtist

Vakantie vitamines: hoe voorkom je vakantie kilo s? Jantine Blaauwbroek Diëtist Vakantie vitamines: hoe voorkom je vakantie kilo s? Jantine Blaauwbroek Diëtist Inhoud 1 Vakantiebestemmingen 2 Wat is gezonde voeding? 3 Energieleveranciers en functies 4 Energiebalans op vakantie 5 Weet

Nadere informatie

Eet gezond, word gezond en val af!

Eet gezond, word gezond en val af! Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE Eet gezond, word gezond en val af! Wetenschappelijk is aangetoond dat de mens in staat is binnen 21 dagen een slechte gewoonte af te leren of juist een goede gewoonte aan

Nadere informatie

De eerste stappen naar een gezond gewicht

De eerste stappen naar een gezond gewicht De eerste stappen naar een gezond gewicht Sylvia van Willigen Online Gewichtsconsulente en Life Coach Als je dit leest, heb je de eerste stap al gezet. Gefeliciteerd! Nu gaan we verder elke week een stapje.

Nadere informatie

Werkblad Vooral volkoren, zoals volkorenbrood, volkoren pasta en couscous en zilvervliesrijst

Werkblad Vooral volkoren, zoals volkorenbrood, volkoren pasta en couscous en zilvervliesrijst Volop uit de Schijf van Vijf Veel groente en fruit Werkblad Vooral volkoren, zoals volkorenbrood, volkoren pasta en couscous en zilvervliesrijst Gezond eten: Genoeg zuivel, zoals melk, yoghurt en kaas

Nadere informatie

DE GELUKKIGE ETER TOOLKIT

DE GELUKKIGE ETER TOOLKIT DE GELUKKIGE ETER TOOLKIT CAROLA VAN BEMMELEN voedingstabellen 3. Hoeveel eten heb je nodig? bent en om niet in paniek te raken wanneer je een leeg gevoel hebt (dit is vaak honger, maar eerder een gevoel

Nadere informatie

Online Basistraining Eten naar Behoefte. ande schriftelijke toestemming van de auteur

Online Basistraining Eten naar Behoefte. ande schriftelijke toestemming van de auteur Online Basistraining Eten naar Behoefte ande schriftelijke toestemming van de auteur Waanzin is altijd hetzelfde blijven doen en toch een ander resultaat verwachten. ( Einstein) Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

De 6 belangrijkste redenen waarom jij niet afvalt én de oplossingen

De 6 belangrijkste redenen waarom jij niet afvalt én de oplossingen De 6 belangrijkste redenen waarom jij niet afvalt én de oplossingen Met deze tips lukt het je wel om je ideale gewicht te behalen en te behouden Er is niets zo vervelend om ergens heel erg je best voor

Nadere informatie

Winnen door Voeding Woensdag 2 april 2014

Winnen door Voeding Woensdag 2 april 2014 Winnen door Voeding Woensdag 2 april 2014 CVO t Gooi Wat zie je? Spier: Huid: Bot: Bloed: Vet: Pezen: vocht, eiwit, koolhydraten, mineralen, vitamines vocht, eiwit mineralen vocht, eiwitten, vitamines

Nadere informatie

Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn?

Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn? 1 Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn? De 20 fabels en feiten over afslanken Be-Slank Copyright 2011 Be-Slank.nl Alle rechten voorbehouden. 2 Feiten en Fabels: Frisdrank

Nadere informatie

Stel je gezond weekmenu samen

Stel je gezond weekmenu samen Stel je gezond weekmenu samen Leer je maaltijden op een gezonde manier plannen Lotte De Clercq Auteur: Lotte De Clercq Coverontwerp: Lotte De Clercq ISBN: 978-94-6342-735-7 Uitgeverij mijnbestseller.nl

Nadere informatie

BUIKVET WORKSHOP LES 2

BUIKVET WORKSHOP LES 2 BUIKVET WORKSHOP LES 2 De beste eet momenten voor een slanke buik Welkom bij de tweede les van de buikvet workshop. Of je nu een vrouw bent die in de overgang zit, of net bevallen bent van je eerste kindje,

Nadere informatie

Lekker afvallen en gezond eten

Lekker afvallen en gezond eten Lekker afvallen en gezond eten Welkom bij STARTMETLIJNEN.nl! Leuk dat je onze weekmenu s gaat volgen! De regels van het week-menu WISSELEN Je kunt wel hele dagen wisselen, maar bijvoorbeeld niet de lunch

Nadere informatie

Zelfmanagement. Project. Filmpje IZP 24-2-2014

Zelfmanagement. Project. Filmpje IZP 24-2-2014 Zelfmanagement Agenda: - Ervaring van 1 vd kartrekkers in het project, door Annelies - Filmpje IZP - Casus en zelfmanagement tools, door Ruth Project Ervaringen van Annelies Filmpje IZP Wat gaat goed,

Nadere informatie

IN 7 DAGEN JE VOCHT BALANS OP ORDE

IN 7 DAGEN JE VOCHT BALANS OP ORDE IN 7 DAGEN JE VOCHT BALANS OP ORDE Stap voor stap voldoende drinken. Dat je voldoende moet drinken weet je wel, maar doe je het ook? Vocht zorgt ervoor dat je lichaam optimaal functioneert. Drink je te

Nadere informatie

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE 3 WEKEN SUPER GEZOND ETEN, GEEN HONGER EN TOCH VET VERBRANDEN. Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals met andere

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze

Nadere informatie

Gezond/onbewerkt eten (clean eating) VS. If It Fits Your Macro s (IIFYM)

Gezond/onbewerkt eten (clean eating) VS. If It Fits Your Macro s (IIFYM) Gezond/onbewerkt eten (clean eating) VS. If It Fits Your Macro s (IIFYM) Op je voeding letten, gezond eten of diëten hoe je het ook noemt, het moet wel leuk blijven! If It Fits Your Macro s is daar bij

Nadere informatie

Voorkom Zwangerschapsdiabetes

Voorkom Zwangerschapsdiabetes Voorkom Zwangerschapsdiabetes Steeds meer zwangere vrouwen krijgen zwangerschapsdiabetes (zwangerschapssuiker). Deze folder geeft informatie over gezond eten en bewegen tijdens zwangerschap. Wat is zwangerschapsdiabetes?

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

10 KILO ERAF ALLEEN DOOR MELK VAN JE MENU TE SCHRAPPEN

10 KILO ERAF ALLEEN DOOR MELK VAN JE MENU TE SCHRAPPEN 10 KILO ERAF ALLEEN DOOR MELK VAN JE MENU TE SCHRAPPEN Een glas melk bevat ongeveer 100 calorieën. Veel moeders drinken zowel bij het ontbijt als de lunch een glas. Dat 7 dagen in de week, 365 dagen per

Nadere informatie

GEZONDE VOEDING! Linda Verhaegh, diëtist De Zorggroep Groene Kruis Voeding en Dieet

GEZONDE VOEDING! Linda Verhaegh, diëtist De Zorggroep Groene Kruis Voeding en Dieet GEZONDE VOEDING! Linda Verhaegh, diëtist De Zorggroep Groene Kruis Voeding en Dieet Stelling 1 BMI is hetzelfde als vetpercentage BMI is hetzelfde als vetpercentage BMI meet je door gewicht (kg) / lengte²

Nadere informatie

Wat mag ik eten als ik gezond af wil vallen?

Wat mag ik eten als ik gezond af wil vallen? Wat mag ik eten als ik gezond af wil vallen? Sylvia van Willigen Online Gewichtsconsulente en Life Coach Welke producten kun je het beste kiezen om gezond te eten en om gezond af te vallen? Groente alle

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Iedereen vult zijn eigen Schijf van Vijf Je lijf gaat je hele leven mee, daar wil je dus zo goed mogelijk voor zorgen. Maar hoe doe je dat? Als je

Nadere informatie

Dieetadviezen bij wondgenezing

Dieetadviezen bij wondgenezing Dieetadviezen bij wondgenezing Diëtetiek Bereikbaarheid afdeling Diëtetiek Amphia Ziekenhuis: Locatie Langendijk, Molengracht, Pasteurlaan: (076) 595 30 75 Algemeen telefoonnummer Amphia Ziekenhuis: (076)

Nadere informatie

Bonus Rapport : De kleine dingen die het em doen

Bonus Rapport : De kleine dingen die het em doen Bonus Rapport : De kleine dingen die het em doen De kleinee dingen die het em doen voor je gewic cht! Katja Callens Copyright 2009-2010. Alle rechten voorbehouden. www.wegmetdiekilos.com Welkom! Het zijn

Nadere informatie

Gezond eten met pubers

Gezond eten met pubers Gezond eten met pubers Slimme tips voor ouders E-Book uitgegeven door Feel Good Coaching, exploitant van Ladyline Parkstad en Ladyline Sittard Gezond eten met pubers Slimme tips voor ouders Als ouder zie

Nadere informatie

Energiebalans. Opdracht 8B. Opdracht

Energiebalans. Opdracht 8B. Opdracht Opdracht 8B Energiebalans Opdracht Doel: Introductie vragen (Bijlage 1) 20 min. Opdracht 1 (Werkboekje Energiebalans) 30 min. Aan de hand van het deze opdracht leren de kinderen: Wat de energiebalans is;

Nadere informatie

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE 3 WEKEN SUPER GEZOND ETEN, GEEN HONGER EN TOCH VET VERBRANDEN. Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals met andere

Nadere informatie

De Top 10 Dieet Mythen

De Top 10 Dieet Mythen - 1 - De Top 10 Dieet Mythen Een dieet volhouden is nooit makkelijk, zeker niet met de overvloed aan dieet mythen. Het is het vaak moeilijk een onderscheid te maken tussen effectieve afval technieken/strategieën

Nadere informatie

5 Daags Afvalprogramma

5 Daags Afvalprogramma 5 Daags Afvalprogramma Dag 1 Dieetsnel.nl De eerste dag van mijn dieet is aangebroken, het zal je vast meevallen wat er vandaag op het menu staat! s Morgens 2 crackers met melk, s middags 2 boterhammen

Nadere informatie

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008:

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008: Werkbladen 2008: Over gezond eten 1 WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK? Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende

Nadere informatie

Kinderen en een gezond gewicht

Kinderen en een gezond gewicht Kinderen en een gezond gewicht Een kind met een gezond gewicht beweegt makkelijker en ontwikkelt zich lichamelijk beter dan een kind met overgewicht. Bovendien betekent nú overgewicht hebben dat je kind

Nadere informatie

Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy van der Reijden.

Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy van der Reijden. Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE Doe mee en start op: Maandag 11 januari OF Maandag 18 januari Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy

Nadere informatie

Hoe overleef jij de feestdagen?

Hoe overleef jij de feestdagen? Hoe overleef jij de feestdagen? Afvallen of op gewicht blijven in de koude dagen Contents Afvallen of op gewicht blijven in de koude dagen... 1 Voorwoord... 3 Doelen stellen: hoeveel wil je afvallen?...

Nadere informatie

Les1, Beperkende overtuigingen

Les1, Beperkende overtuigingen Les1, Beperkende overtuigingen Welkom! Bedankt voor het aanvragen van deze mini-cursus. Blijkbaar ben jij op zoek naar een manier om goed voor jezelf te zorgen, om het roer om te gooien. Deze cursus heb

Nadere informatie

lyondellbasell.com Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid

lyondellbasell.com Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid Verander je keuzes, verander je leven Deze presentatie heeft als doel om u betere beslissingen te laten nemen m.b.t. voeding om zo uw gezondheid te verbeteren. Belangrijke

Nadere informatie

Zonder dieet lekkerder in je vel!

Zonder dieet lekkerder in je vel! Zonder dieet lekkerder in je vel! Vijf vragen en vijf stappen om te ontdekken hoe je jouw eetpatroon kunt veranderen en succesvol kunt afvallen. Overgewicht neemt ernstige vormen aan, veel volwassenen

Nadere informatie

Dag In deze 10 dagen aandacht voor. Opnieuw heb je 10 dagen doorgezet! Heel goed gedaan!

Dag In deze 10 dagen aandacht voor. Opnieuw heb je 10 dagen doorgezet! Heel goed gedaan! Dag 61-70 In deze 10 dagen aandacht voor Opnieuw heb je 10 dagen doorgezet! Heel goed gedaan! In deze 10 dagen ontvang je informatie over de volgende onderwerpen: Fruit, welk fruit is in deze fase toegestaan?

Nadere informatie

21 dagen afslank dieet

21 dagen afslank dieet 21 dagen afslank dieet 21 dagen start fase voor afslanken van wzpt... Een afslank programma voor professionals De regels van het dieet zijn vrij simpel... Tijden die zijn aangegeven in het dieet zijn voorbeelden

Nadere informatie

Workshop Turn4u & Miracle Performance. De juiste voeding voor turners. Bob ter Haak Danique Stoop

Workshop Turn4u & Miracle Performance. De juiste voeding voor turners. Bob ter Haak Danique Stoop Workshop Turn4u & Miracle Performance De juiste voeding voor turners Bob ter Haak Danique Stoop Stellingen (1 / 4) Goede voeding kan blessures helpen voorkomen. Waar Door gezond te eten krijg je een mooiere

Nadere informatie

JOUW PERSOONLIJK GOEROE-PLAN. Lente in je Lijf Moeiteloos leven en je hormonen in balans

JOUW PERSOONLIJK GOEROE-PLAN. Lente in je Lijf Moeiteloos leven en je hormonen in balans Lente in je Lijf Moeiteloos leven en je hormonen in balans JOUW PERSOONLIJK GOEROE-PLAN 2016 Heleen van Lente www.lente-injeleven.nu heleen@lente-injeleven.nu Jouw persoonlijk goeroe-plan Ken je de uitspraak:

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition BMI Body Mass Index = gewicht in kg lengte x lengte in m BMI < 18,5 ondergewicht 18,5 24,9 normaal 25 29,9 overgewicht 30 34,9 zwaar

Nadere informatie

Lunchles groep 3 t/m 5 G R O E P

Lunchles groep 3 t/m 5 G R O E P G R O E P 3 4 5 1 Over de les In de Groente- en fruitles leren kinderen spelenderwijs wat er wel en niet in een gezonde lunchtrommel thuishoort. Ook gaan ze aan de slag met een werkblad waarop zij hun

Nadere informatie

AFVALPLAN. Je plan bevat de volgende onderdelen: Je voor- en nadelen van afvallen Je waarom. Je doelen Je als/dan-plannen Je Evaluatie

AFVALPLAN. Je plan bevat de volgende onderdelen: Je voor- en nadelen van afvallen Je waarom. Je doelen Je als/dan-plannen Je Evaluatie AFVALPLAN Hoe je moet afvallen weet je waarschijnlijk wel. Minder eten, meer bewegen en gezonder eten. Maar hoe ga je dat bereiken? In dit afvalplan vind je de stappen om je kans op succes zo groot mogelijk

Nadere informatie

Een gezond gewicht. Informatie voor jongeren

Een gezond gewicht. Informatie voor jongeren Een gezond gewicht Informatie voor jongeren Ben jij tevreden over je gewicht? Vind jij jezelf te dik of vind jij jezelf te dun. Wil jij weten hoe je een gezond gewicht kunt krijgen of houden? Lees deze

Nadere informatie

Gezond gewicht: BOFT. Gezonde eet- en beweegadviezen. voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar

Gezond gewicht: BOFT. Gezonde eet- en beweegadviezen. voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar Gezond gewicht: BOFT Gezonde eet- en beweegadviezen voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar Van gezond eten blijf je fit en van bewegen word je vrolijk Kinderen moeten goed eten om te groeien, leren,

Nadere informatie

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Docentenhandleiding KlasseLunch 2008:

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Docentenhandleiding KlasseLunch 2008: Over gezond eten 1 WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK? Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende voedingsstoffen

Nadere informatie

Ben je geïnteresseerd in het Paleo dieet, maar weet niet waar je moet beginnen?

Ben je geïnteresseerd in het Paleo dieet, maar weet niet waar je moet beginnen? Ben je geïnteresseerd in het Paleo dieet, maar weet niet waar je moet beginnen? Volg deze vijf eenvoudige stappen en je bent goed op weg! 1. Maak je keuken paleo proof Het lukt niet met zelfbeheersing

Nadere informatie

Principes Basisvoedingsschema

Principes Basisvoedingsschema Principes Basisvoedingsschema Spelregels gezond eetpatroon (volgens de richtlijnen van het voedingscentrum) 1. Breng variatie aan in je maaltijd. 2. Eet niet te veel, maar beweeg voldoende. 3. Eet veel

Nadere informatie

Aan tafel. Eten. Hoe ouder je kind wordt, hoe meer het zoals jou zal gaan eten.

Aan tafel. Eten. Hoe ouder je kind wordt, hoe meer het zoals jou zal gaan eten. Antwerpen Aan tafel Aan tafel Ouders maken zich geregeld zorgen over het eetgedrag van hun kinderen: Eten ze niet teveel of te weinig? Wat met de sfeer aan tafel? Lusten ze wel voldoende? In deze folder

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition BMI Body Mass Index = gewicht in kg lengte x lengte in m BMI < 18,5 ondergewicht 18,5 24,9 normaal 25 29,9 overgewicht 30 34,9 zwaar

Nadere informatie

vrouwen 2500 calorieën voor mannen dagmenu met duizend calorieën afvallen Gezond dagmenu van 1000 calorieën: Gezond eten Het 1000

vrouwen 2500 calorieën voor mannen dagmenu met duizend calorieën afvallen Gezond dagmenu van 1000 calorieën: Gezond eten Het 1000 půjčky 1000 kcal dieet recepten. pub-3922070195920298 Laag calorieën recepten 1800 ca vrouwen 2500 calorieën voor mannen dagmenu met duizend calorieën duizend calorieën dieet Een streng laag calorieën

Nadere informatie

Voor een blijvend fit en slank lichaam. Trainer Hormoonfactor- voeding en lifestyle coach

Voor een blijvend fit en slank lichaam. Trainer Hormoonfactor- voeding en lifestyle coach Voor een blijvend fit en slank lichaam klacht oorsprong oplossing online 10 weken lang elke week een weekmenu en alles wat je moet weten over hormonen en je gezondheid. Trainer Hormoonfactor- voeding en

Nadere informatie

Dag In deze 10 dagen aandacht voor:

Dag In deze 10 dagen aandacht voor: Dag 41-50 Wat een lekker gevoel! Bijna op de helft van het programma! Dit zijn de laatste 10 dagen van het koolhydraatarme deel van het programma. Je hebt veel geleerd over diabetes en weet waar koolhydraten,

Nadere informatie

Wanneer té dik? Wat is gezonde voeding en wat niet?

Wanneer té dik? Wat is gezonde voeding en wat niet? Wanneer té dik? Iedereen weet dat je gezond moet eten om te leren, te sporten en gezond volwassen te worden. Sommige jongeren worden echter te dik. Dit kan een probleem zijn als je moeite hebt met sporten,

Nadere informatie

Nationaal schoolontbijt 2016

Nationaal schoolontbijt 2016 Een gezond ontbijt is belangrijk voor elk een ontbijt met een lekker kool glaasje melk goed voor elk eet gevarieerd dat probeert het nationaal school ontbijt je te leren om gezond te eten en hoe je dat

Nadere informatie

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Door Jesse van der Velde http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer

Nadere informatie

Aan tafel! over opvoeden gesproken - Tips voor ouders

Aan tafel! over opvoeden gesproken - Tips voor ouders Aan tafel! over opvoeden gesproken - Tips voor ouders Aan tafel! Ouders maken zich al wel eens zorgen over het eetgedrag van hun kinderen. Eten ze niet teveel of te weinig? Het is zo druk aan tafel. Lusten

Nadere informatie

Overwin je strijd met diëten in 12 praktische stappen

Overwin je strijd met diëten in 12 praktische stappen Overwin je strijd met diëten in 12 praktische stappen Overgewicht neemt ernstige vormen aan, veel mensen proberen steeds weer iets aan hun gewicht te doen. Vreemd dat overgewicht toeneemt, het leek toch

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Ondervoeding. in het ziekenhuis Afdeling Diëtetiek

PATIËNTEN INFORMATIE. Ondervoeding. in het ziekenhuis Afdeling Diëtetiek PATIËNTEN INFORMATIE Ondervoeding in het ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Ondervoeding bij ziekte Ondervoeding door ziekte is in ziekenhuizen een veel voorkomend probleem. Ongeveer 1 op de 4 patiënten is

Nadere informatie

DE OVERGANG NAAR EEN YOGISCH DIEET

DE OVERGANG NAAR EEN YOGISCH DIEET DE OVERGANG NAAR EEN YOGISCH DIEET Dit zes weken durende plan zal je helpen om te werken aan een lactovegetarisch of een vegetarisch dieet. Voor het beste resultaat, breng de veranderingen geleidelijk

Nadere informatie

Lekker In Je Vel Plan

Lekker In Je Vel Plan Lekker In Je Vel Plan Meer mensen gezond Ken je iemand die ook plezier zou kunnen hebben van deze tijdelijk gratis cursus? Dan is het een goed idee om het te delen met anderen. Doe het meteen, het kost

Nadere informatie

Gezond eten in de nacht

Gezond eten in de nacht Gezond eten in de nacht Marjolein van Kleef 28 oktober 2016 Over Marjolein van Kleef Voedingsdeskundige ploegendienst Organisatieadviseur Bedrijfsdiëtist Voorlichter Trainer Enerjoy Enerjoy motiveert medewerkers

Nadere informatie

Health Products. Slank Shake gebruikers handleiding

Health Products. Slank Shake gebruikers handleiding Health Products Slank Shake gebruikers handleiding WERKING. Insuline & Glucagon Aankomen en afvallen gaan beide terug op de hormonen insuline en glucagon. Door het eten van verkeerde koolhydraten (snelle

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze

Nadere informatie

Gemakkelijker gezegd dan gedaan! Deze presentatie kan je helpen je voornemens te realiseren

Gemakkelijker gezegd dan gedaan! Deze presentatie kan je helpen je voornemens te realiseren Goede voornemens Ik wil gezonder leven Ik wil gelukkiger zijn Ik wil meer bewegen Ik wil stoppen met roken Ik wil wat zwaarder worden Ik wil minder alcolhol gaan drinken Ik will minder stress Ik wil meer

Nadere informatie

Overgewicht Wat is een gezond gewicht en hoe bereik ik dat?

Overgewicht Wat is een gezond gewicht en hoe bereik ik dat? Overgewicht Wat is een gezond gewicht en hoe bereik ik dat? Overgewicht Een gezond gewicht en een gezond lijf gaan hand in hand. Als je te veel weegt, heb je overgewicht. Dat is niet goed voor je gezondheid.

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition % LICHAAMSVET Wie wil je worden? Waar ben je nu? % LICHAAMSVET Vrouw 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Man 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Te laag

Nadere informatie

Goede voeding voor je kind. Uitleg over basisvoeding en een dagmenu

Goede voeding voor je kind. Uitleg over basisvoeding en een dagmenu Goede voeding voor je kind Uitleg over basisvoeding en een dagmenu Goede voeding Dagmenu kind 1 t/m 3 jaar Wat is goede voeding voor kinderen? Door alle beschikbare informatie is het soms lastige te weten

Nadere informatie

DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN

DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN ALOE INSPIRED 2016 EEN GEZONDE BASIS. DE DRUKTE VAN HET DAGELIJKS LEVEN MAAKT DAT WE OP HET GEBIED VAN VOEDING SOMS VOOR DE MAKKELIJKSTE WEG GAAN. DE KEUZE VALT DAN SNELLER

Nadere informatie

Ben je geïnteresseerd in het Paleo-dieet, maar weet je niet waar je moet beginnen? Volg deze vijf eenvoudige stappen en je bent goed op weg!

Ben je geïnteresseerd in het Paleo-dieet, maar weet je niet waar je moet beginnen? Volg deze vijf eenvoudige stappen en je bent goed op weg! Ben je geïnteresseerd in het Paleo-dieet, maar weet je niet waar je moet beginnen? Volg deze vijf eenvoudige stappen en je bent goed op weg! 1. Maak je keuken paleo-proof Heb je verleidelijk voedsel in

Nadere informatie

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde.

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde. Door Jesse van der Velde www.jessevandervelde.com Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer u een fysieke beperking,

Nadere informatie

Regio Nijmegen. Een gezond gewicht. Informatie voor jongeren

Regio Nijmegen. Een gezond gewicht. Informatie voor jongeren Regio Nijmegen Een gezond gewicht Informatie voor jongeren Ben jij tevreden over je gewicht? Vind jij jezelf te dik of vind jij jezelf te dun? Wat betekent je gewicht voor hoe jij je voelt? Wil jij weten

Nadere informatie

Gezond eten en drinken voor je kind van 1 tot 3 jaar

Gezond eten en drinken voor je kind van 1 tot 3 jaar Gezond eten en drinken voor je kind van 1 tot 3 jaar Kinderen vanaf twaalf maanden eten volledig met de pot mee. En ze drinken dan een stuk minder melk. Net als de rest van het gezin dus: drie maaltijden

Nadere informatie

janneke Schuppert diëtistengroep eetid, Alkmaar j.schuppert@eetid.nl

janneke Schuppert diëtistengroep eetid, Alkmaar j.schuppert@eetid.nl Casus CVRM 17 januari en 12 februari 2012 janneke Schuppert diëtistengroep eetid, Alkmaar j.schuppert@eetid.nl Dhr. B. Bikkel: 50 jaar; BMI 30,7 Monteur en sinds 2 jaar getrouwd Houdt niet van dokteren

Nadere informatie

Casus CVRM 17 januari en 12 februari 2012. janneke Schuppert. j.schuppert@eetid.nl

Casus CVRM 17 januari en 12 februari 2012. janneke Schuppert. j.schuppert@eetid.nl Casus CVRM 17 januari en 12 februari 2012 janneke Schuppert diëtistengroep eetid, Alkmaar j.schuppert@eetid.nl Dhr. B. Bikkel: 50 jaar; BMI 30,7 Monteur en sinds 2 jaar getrouwd Houdt niet van dokteren

Nadere informatie

Health Products. Slank Shake gebruikers handleiding

Health Products. Slank Shake gebruikers handleiding Health Products Slank Shake gebruikers handleiding WERKING. Insuline & Glucagon Aankomen of afvallen heeft te maken met het hormoon insuline en glucagon. Door het eten van verkeerde koolhydraten(snelle

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 5 Inleiding. 85 Energie in balans met de Schijf van Vijf. 7 Gezond eten met de Schijf van Vijf

Inhoudsopgave. 5 Inleiding. 85 Energie in balans met de Schijf van Vijf. 7 Gezond eten met de Schijf van Vijf Inleiding Iedereen weet dat gezond eten goed voor je is. Je voelt je daardoor beter. Daarnaast is het ook belangrijk om een gezond gewicht te krijgen of te houden. Om gezond te kunnen eten, moet je wel

Nadere informatie

Bewegen x vakleerkracht = toekomst 2

Bewegen x vakleerkracht = toekomst 2 Bewegen x vakleerkracht = toekomst 2 Workshop voeding Vincent Verdoorn Fontys Sporthogeschool (Bewegen + voeding) x vakleerkracht = toekomst 2 Workshop voeding Vincent Verdoorn Fontys Sporthogeschool Inhoud

Nadere informatie

Super Gezondheid Masterclass Module 2: Week 9. OptimaleGezondheid.com. Verantwoord aankomen & op gewicht blijven

Super Gezondheid Masterclass Module 2: Week 9. OptimaleGezondheid.com. Verantwoord aankomen & op gewicht blijven Super Gezondheid Masterclass Module 2: Week 9 OptimaleGezondheid.com Verantwoord aankomen & op gewicht blijven Dislaimer Dit is geen medisch advies en zal ook niet zo moeten worden opgevat. Ik deel alleen

Nadere informatie

RICHTLIJNEN BIJ EEN ENERGIEBEPERKTE VOEDING

RICHTLIJNEN BIJ EEN ENERGIEBEPERKTE VOEDING RICHTLIJNEN BIJ EEN ENERGIEBEPERKTE VOEDING Inleiding Een hoog lichaamsgewicht is gevaarlijk voor de gezondheid. Overgewicht wordt vaak in verband gebracht met: hart- en vaatziekten; gewrichtsklachten;

Nadere informatie

Sugar Addiction Test

Sugar Addiction Test Sugar Addiction Test Hoe is het gesteld met jouw suikerverslaving? Ontdek het met deze test. SUGARCHALLENGE Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Doe de Sugar Addiction test Ben

Nadere informatie

30 dagen een commitment met jezelf aangaan!

30 dagen een commitment met jezelf aangaan! 30 dagen een commitment met jezelf aangaan! 1. Training 2. Voeding 3. Rust 1. Training - Grote spieren trainen benen, borst en rug - Cardio training - Dagelijks middelmatig bewegen Grote spieren trainen:

Nadere informatie

HET GOEDE VOORBEELD GEVEN

HET GOEDE VOORBEELD GEVEN HET GOEDE VOORBEELD GEVEN 11 adviezen voor een gezonde opvoeding Aan ouders van kinderen tussen de 4-12 jaar ter preventie van overgewicht en obesitas WAAROM Je kind leert door jou na te doen. Geef daarom

Nadere informatie

Eat Clean, Train Dirty

Eat Clean, Train Dirty 3SIXTY5 FOOD CHALLENGE Eat Clean, Train Dirty Vrijdag 8 december is het zover: dan starten we met een grote groep cliënten en trainers de 14 dagen Foodchallenge! In de 2 weken tot aanvang van de kerstdagen

Nadere informatie

Opdracht 1) Schrijf op papier wat je allemaal al hebt gedaan om gewicht te verliezen en gezonder te gaan leven.

Opdracht 1) Schrijf op papier wat je allemaal al hebt gedaan om gewicht te verliezen en gezonder te gaan leven. Voor 12 weken Start Met Deze Opdrachten: Opdracht Schrijf op papier wat je allemaal al hebt gedaan om gewicht te verliezen en gezonder te gaan leven. Bekijk daarna hoe het kan dat ondanks je meerdere pogingen

Nadere informatie

De 10 dagen reset van lichaam en geest. Hoe ziet de 10- daagse reset eruit?

De 10 dagen reset van lichaam en geest. Hoe ziet de 10- daagse reset eruit? 1 De 10 dagen reset van lichaam en geest Hoe ziet de 10- daagse reset eruit? De week voor de workshopdag is de voorbereiding op de 10 dagen reset. Dag 1 is een workshopdag bij Erve Hulsbeek. De dagen 2-10

Nadere informatie

Inleiding. We vinden het fijn dat je aan een periode van gebed, vasten en persoonlijke toewijding wilt beginnen.

Inleiding. We vinden het fijn dat je aan een periode van gebed, vasten en persoonlijke toewijding wilt beginnen. Inleiding We vinden het fijn dat je aan een periode van gebed, vasten en persoonlijke toewijding wilt beginnen. Graag geven we je wat praktische tips en richtlijnen om je te helpen bij jouw persoonlijke

Nadere informatie

Schijf van Vijf-spel. Opdracht 4C. Opdracht

Schijf van Vijf-spel. Opdracht 4C. Opdracht Opdracht 4C Schijf van Vijf-spel Opdracht Doel: Introductie: 15 min. Opdracht 1: Opdracht 2: Kinderen worden bewust gemaakt van wat gezonde basisvoeding is. Dit zijn producten uit de Schijf van Vijf. Als

Nadere informatie

De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen

De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen Op 1 januari worden volop goede voornemens gemaakt. We willen stoppen met roken, afvallen, meer bewegen, gezonder leven en ga zo maar door. Afvallen is

Nadere informatie

Bedankt! voor je interesse in ons gratis menu. Wij zijn blij dat wij jou mogen laten zien hoe leuk afvallen kan zijn.

Bedankt! voor je interesse in ons gratis menu. Wij zijn blij dat wij jou mogen laten zien hoe leuk afvallen kan zijn. Bedankt! voor je interesse in ons gratis menu. Wij zijn blij dat wij jou mogen laten zien hoe leuk afvallen kan zijn. Afvallen met We Are Fit betekend elke dag lekker eten. Voornamelijk gezond maar op

Nadere informatie