MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013"

Transcriptie

1

2 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 mei 2013 in de ontbijtzaal van het hotel Cosmopolite (verdieping 1), Albert I laan 141 vanaf 10 uur. Opgelet voor het parkeren van uw wagen. In principe start op 1 mei 2013 het betalend parkeren te Nieuwpoort. Kijk goed rond naar parkeermeters. Verder in de maandblad meer hierover. Breng eens een vriend of kennis mee. Het bestuur Houd uw maandblad van april goed bij zodat U alle informatie over de komende activiteiten steeds bij de hand hebt. In dit maandblad ook het vierde vervolg van de historische reeks over de Groote Oorlog in de Westhoek. De clubwedstrijd Bank ING kreeg zijn beslag. De resultaten staan verder in het tijdschrift. Het was een nek aan nek race, zeker bij de eerste vier deelnemers. Een korte filatelistische bijdrage van Piet Van San over de post tijdens WO I in West-Vlaanderen met enkele merkwaardige afstempelingen. De maandelijkse vergadering van juni gaat niet door op de eerste zondag doch wel op de derde zondag (23 juni) in de zaal ISELAND van de Stedelijke Vismijn. Dit geeft u de gelegenheid de regionale competitieve tentoonstelling te bekijken. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, OOSTENDE Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT Lokaal: Hotel Cosmopolite Koning Albert I laan, NIEUWPOORT- BAD Bankrekening: IBAN : BE BIC : BBRUBEBB op naam van POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK BTW nummer: BE NIEUWPOORT Redactie maandblad: de voorzitter ( em026@skynet.be) Website: Maandblad nr. 511of nr. 5 van jaargang Verschijnt 10 maal per jaar, de 25ste van elke maand (NIET in juli en augustus). De Postzegelclub van de Westhoek is aangesloten bij de Koninklijke Landsbond van Belgische Postzegelkringen onder het nummer 908 en sinds 1968 aangesloten bij de Verstandhouding van West-Vlaamse Postzegelkringen.

3 2 Clubnieuws Prijswinnaars van april Dhont Denis 2. Symoens Gabriël 3. Coeckelbergh Emiel 4. Dhont Denis 5. Dhont Denis 6. David Monique en tal van winnaars van kleinere prijzen Prijzen voor de tombola van mei / Cataloguswaarde : 42,00 2. Blok : 20, / : 12, : 08, / : 06, / : 05,50 en tal van kleinere prijzen. De clubwedstrijd Bank ING De strijd is gestreden en de einduitslag is bekend. U leest hem op één van de volgende bladzijden. De prijsuitreiking gebeurt zoals gewoonlijk tijdens de vergadering van juni. De clubvergadering van juni 2013 In tegenstelling van onze jarenlange gewoonte zal de vergadering van juni NIET doorgaan op de eerste zondag van juni maar wel op 23 juni en dit in de zaal ISELAND van de Stedelijke Vismijn. De reden hiervoor is dat we op deze zondag nog aanwezig zijn in de Vismijn wegens onze voorverkoop en FILA NOVUS PORTUS Dit geeft U trouwens de gelegenheid de collecties van de deelnemers aan de wedstrijd te bekijken. Een aanschouwelijke les hoe een verzameling kan opgezet worden. Website van de club U kan de website vinden met volgende URL : Er waren enkele kleine problemen met de website in die zin dat het laatste maandblad en de laatste veilinglijst niet afgebeeld konden worden. Dit is ondertussen in orde gebracht. Ledenaantal Bij het afsluiten van lidgeldenrekening stellen we vast dat er enkele leden er de brui aan gegeven hebben en dus van de ledenlijst geschrapt werden. Dit is spijtig want het is dank zij de leden dat een club kan bestaan. Daarom een oproep aan iedereen om een kleine inspanning te doen en een goede kennis waarvan u weet dat hij of zij postzegels verzamelt aan te sporen lid te worden van onze club. Hij of zij heeft er alleen maar voordelen bij. En misschien nog belangrijker, doe eens een poging om een tiener of een jong volwassene te overtuigen om postzegels te verzamelen en hem of haar te overhalen enkele uurtjes op een maand naar de club te komen om er nog zoveel meer bij te leren. Nieuw lid HC SIX Francis Meeuwenlaan 27/ Westende Wij heten dit nieuw lid van harte welkom in onze postzegelclub. Veel plezier met uw hobby.

4 Betalend parkeren te Nieuwpoort-bad Principieel zou vanaf 1 mei het betalend parkeren in voege treden. Enkele weken terug werd de syllabus over het betalend parkeren verspreid te Nieuwpoort. Voor onze vergaderingen is dit niet zo n gunstige zaak daar de weekends het ganse jaar door betalend zijn. In Nieuwpoort-bad zijn er drie zones met als uitgangspunt : hoe dichter bij de zee, hoe duurder. Zone I : Albert I laan in Nwpt-bad zelf (duurste zone) : 1,00 per uur met een max. van 4 uur Zone II : Franslaan en Elisalaan en zijstraten + parking loodswezen : 1,50 voor 2 uur en 3,00 voor 5 uur. Zone III : de volledige villawijk van Nieuwpoort-bad en de Albert I laan vanaf de Louisweg tot aan Hotel Cosmopolite alsook op de parking Jan Turpin. Het tarief luidt : 0,30 per uur van 1 april tot 30 september en 0,1 per uur van 1 oktober tot 31 maart. In Nieuwpoort-stad is er 1 zone met betalend parkeren en dit is langs de kaai, kant winkels en restaurants. Het tarief is identiek aan dit van zone I te Nieuwpoort-bad. Conclusie: voor wie het niet ontziet parkeer de wagen weg van deze zones en neem het openbaar vervoer tenminste als u niet te zwaar bepakt en beladen zijt. FILA NOVUS PORTUS 2013 en voorverkoop Zoals al in het vorige maandblad aangehaald is alles in de plooi aan het vallen wat betreft de regionale competitieve tentoonstelling. De deelnemers zijn gekend, de verdeling van de kadervlakken staat op papier. We wachten nu op de goedkeuring van de deelnemers door de nationale commissaris voor tentoonstellingen. Dan worden de nationale commissarissen per discipline op de hoogte gesteld en de juryleden aangeduid. Volgt nadien het afsluiten van de verzekering en het bestellen van het materiaal voor de inrichting van de zaal. Over de voorverkoop is niet zoveel te berichten. We wachten op de mededelingen van bpost en Stamps & Philately. Onze 6e Nationale Postzegel- en Ruilbeurs op 21 september 2013 Op 21 september 2013 gaat onze 6 e Nationale Postzegel en Ruilbeurs door in de zaal Iseland van de Stedelijke Vismijn te Nieuwpoort en dit van 9 tot 17 uur. Postzegels Brieven Maximafilie Marcofilie Munten Briefkaarten Voor nadere inlichtingen: Secretariaat : Oscar Lingier Jozef Cardijnlaan 69 Gratis toegang - Parking Cafetaria 8620 Nieuwpoort Tel : 058/ (na 19 uur) Tafels aan 6,00 (lengte 2m) mits vooraf storten van het verschuldigd bedrag op rek. nr. IBAN BE van Postzegelclub v. d. Westhoek Nieuwpoort Zoals de vorige jaren wordt er een MyStamp voorzien voor de postzegelbeurs. Het onderwerp in de reeks Monumenten van Nieuwpoort staat nog niet vast wegens de drukke activiteiten in verband met de voorverkoop en de regionale competitieve. Hij zal te koop aangeboden tijdens de postzegelbeurs op 21 september 2013 aan de prijs van 2 euro per exemplaar. 3

5 4 Filatelistisch nieuws Nieuwe postzegeluitgiften Opera: 2ààste verjaardag van Verdi en Wagner Natuur : een verrassende kijk op wilde dieren Boekje zelfklevende frankeerzegels FILA NOVUS PORTUS 2013 Regionale Competitieve tentoonstelling te Nieuwpoort op 22 en 23 juni Er nemen 29 verschillende filatelisten deel aan de competitie en 3 doen nietcompetitief mee. In totaal dus 32. Er worden in totaal 150 kadervlakken gevuld met filatelistisch materiaal. Het loont dus zeker de moeite om dit te komen bekijken. Behalve Maximafilie en Literatuur zijn alle andere disciplines aanwezig. De Korhaan De uitgifte van de zegel voor Verenigingen Vogel Korhaan in januari 2013 was voor onze verzamelaars een vraagteken. Het antwoord luidt : het is een frankeerzegel met een waarde van 0,40 die door verenigingen op brief mag gebruikt worden met als vereiste dat het aantal brieven ligt tussen 30 en 1000.

6 5 Wereldoorlog I bijzonderheden Hierbij een kort artikel van Piet Van San, specialist in de oorlogsfilatelie over twee poststempels uit de eerste weken van de oorlog van de gemeenten Moerkerke en Gullegem.

7 6

8 7 Den 'Grooten Oorlog' in de Westhoek door Etienne Moons Een tocht door het oorlogsgebied en haar meest markante sites 4e vervolg De frontstreek tussen Diksmuide en Ieper Terrest (Houthulst) Minder bekend en toch belangrijk daar deze hoogte deel uitmaakt van de kam van Westrozebeke. Op de hoogte van Terrest stonden tot vóór de eerste wereldoorlog twee windmolens. Bij het begin van de oorlog namen de Duitsers de molens in als observatiepost. De Belgen heroverden de molens, maar na beschietingen door de Duitsers brandden deze af. Deze hoogte werd nadien door de Duitsers geïntegreerd in de Flandern II Stellung. Een kleine zuil herinnert aan het 2/22e Linieregiment dat op deze plek deelnam aan het eindoffensief in september Houthulst Omstreeks 20 oktober 1914 kwamen Duitse troepen te Houthulst aan. De Duitsers veroverden het Bos van Houthulst, het Vrijbos, ondanks hevige weerstand van de Belgen, de Franse cavalerie en territoriale troepen. Zij zouden het bos de hele duur van de oorlog bezet houden. Het ganse bos diende zowel als schuilplaats, opslagplaats van munitie en werd volgebouwd met Duitse installaties en verdedigingswerken. Ze hadden het bos doorweven met een net van spoorwegen, aangesloten op de spoorlijn StadenWestrozebeke, zodat ze hun zwaar materieel en geschut gemakkelijk konden brengen tot tegen de frontlinie. In het kasteel werd een medische post ingericht. Bij het geallieerde eindoffensief, op 28 en 29 september 1918, werd het bos bevrijd door Belgische regimenten mit(s zware verliezen. In 1923 kocht de Staat 3,94 ha landbouwgrond aan de bosrand aan en verzamelde er de nietgerepatrieerde Belgische gesneuvelden. In werd de begraafplaats in stervorm aangelegd op de plaats waar de gevechten van het eindoffensief plaats vonden. Deze prachtige Belgische militaire verzamelbegraafplaats telt vandaag 1722 Belgische graven en 1 gedenksteen voor 1230 geïdentificeerde en 493 ongeïdentificeerde doden. Op de begraafplaats staan ook 81 Italiaanse grafkruisen voor 74 geïdentificeerde en 7 ongeïdentificeerde doden. Deze Italianen waren krijgsgevangenen die door de Duitsers als sjouwers ingezet werden in de havens van Roeselare en Izegem. De meesten stierven door ontbering en ziekten. In Houthulst zelf zijn meerdere oorlogsmonumenten opgericht voor Belgische linie- en artillerieregimenten die deelgenomen hebben aan het eindoffensief. Zij staan voornamelijk op het marktplein.

9 8 De Kippe (Merkem) De Slag van Merkem, ook de Slag van de Kippe genoemd, was een eendagsgevecht tussen Belgen en Duitsers waarbij voor het eerst bleek dat de Duitsers konden verslagen worden. Dit was een morele opkikker voor het Belgische leger van Koning Albert I. Op 17 april 1918 om 8 uur 's ochtends werd het Merkemse gehucht De Kippe ingenomen door de Duitsers. De Belgen moesten zich uit hun versterkingen terugtrekken tot aan Ferme Aviateurs en Ferme Guêpe. Rond 10 uur startten de Belgen een tegenaanval, en om uur was De Kippe weer in Belgische handen. Meer zuidelijk gelegen gevechtsposten in het gehucht Ashoop en de hoeven Jezuïetengoed, en Ferme Verte en nog vele anderen meer zuidelijk werden ondertussen echter ingenomen door de Duitsers. De Belgen werden genoodzaakt zich terug te trekken tot aan Langewade en de Corverbeek. Na de middag wisten de Belgische troepen de verloren posten echter stapsgewijs terug te winnen en in dat proces 789 Duitse soldaten krijgsgevangen te nemen. Rond uur trokken de Duitsers zich terug en was de slag ten einde. Hoewel alle partijen terug waren op de plaats waar ze zich 24 uur eerder ook bevonden, was de succesvolle verdediging van Merkem een belangrijke overwinning voor de Belgische troepen: nooit eerder hadden ze de Duitsers zo duidelijk verslagen. Een Naamsteen in de nabijheid van het kruispunt herinnert aan dit gevecht. Drie Grachten en Luigem (gehuchten van Merkem) Drie Grachten, een voorpost in het noordelijke deel van de sector Merkem, die eerst door Fransen en Belgen, daarna geruime tijd door de Duitsers en daarna opnieuw door de geallieerden bezet werd. Door de onderwaterzetting in november 1914 bleef enkel de steenweg Noordschote-Drie Grachten-Luigem (die over een verhoogde berm liep) nog begaanbaar. Van uit hun voorpost Drie Grachten richtten de Fransen hun mitrailleurs op deze weg. In de nacht van 9 op 10 november 1914 ondernamen de Fransen, waaronder Zouaven, een aanval op de Duitse voorpost Luigem. Het werd een hevig man-aanmangevecht met hevige verliezen aan beide kanten. De aanval mislukte. Twee dagen later, in de nacht van 11 op 12 november, mislukte een Duitse tegenaanval op Drie Grachten. Ze duwden de gevangen genomen Zouaven van het vorige gevecht voor zich uit als camouflage, maar naar verluidt riep één van hen: "Tirez donc au nom de Dieu, ce sont les Boches!". Onmiddellijk na de waarschuwing brak een salvo van de Fransen los dat zowel de Duitsers als de Zouaven neermaaide. Begin januari 1915 namen Belgen de stelling Drie Grachten over. De Duitsers, op het hoger gelegen gebied, hielden de weg Luigem-Drie Grachten onder schot. Op 29 maart zetten zij een offensief in, op 8 april konden ze Drie Grachten eindelijk veroveren. Drie Grachten, Luigem en Merkem maakten in de periode deel uit van de Duitse rustsector. De militairen richtten hun bunkers comfortabel in. De Derde Slag om Ieper (31 juli-10 november 1917) bracht opnieuw verandering in deze situatie: midden augustus konden de Fransen de frontlijn terug tot aan de Drie Grachtenbrug verleggen. Luigem, een schiereiland in het noordelijke deel van de sector Merkem, te midden van het onder water gezet gebied. Op 21 oktober 1914 werd het gehucht Luigem ingenomen door de oprukkende Duitsers. Een demarcatiepaal herinnert aan de meest vooruitgeschoven Duitse voorpost, een kleine wachtpost. Het schiereiland Luigem, beschermd door het water kon enkel bereikt worden via loopbruggen. Op 27 oktober 1917 werd Luigem door het 2de Bataljon Carabiniers heroverd.

10 Steenstraat (Zuidschote) De Tweede Slag bij leper begon op 22 april 1915 met de eerste Duitse chloorgasaanval tussen Steenstraat en St. Juliaan, ten noorden van leper. Zo wilde de legerleiding de stellingenoorlog, die sinds het najaar van 1914 was ingetreden, weer beweeglijk maken. De idee om gas in stalen flessen te gebruiken wordt toegeschreven aan de Duitse scheikundige prof. Haber. Hoewel de Haagse Conventie van 1907 chemische producten voor oorlogsdoeleinden verbood, meende Haber dat het gebruik van gas daarmee niet strijdig was. Het gifwapen had immers niet als enig doel de dood te veroorzaken, noch onnodig lijden uit te lokken. Het kwam er enkel op aan vijandelijke troepen tijdelijk buiten gevecht te stellen. ln Duitse legerkringen wees men er bovendien op dat de Fransen in 1914 bij de Slag aan de Marne al scheikundige granaten hadden gebruikt. Dit was inderdaad gebeurd, weliswaar niet om te doden maar om de vijand uit de ondergrondse schuilplaatsen te verdrijven. De aanval van 22 april 1915 wordt wekenlang op het terrein voorbereid. Tussen 4 en 11 april werden 1600 grote en 4130 kleine gasflessen in de grond gestopt, met de loden slangen voorlopig in de loopgraven. De flessen waren gevuld met een vloeibaar mengsel van chloor en stikstofperoxyde dat bij ontsnapping gasvormig werd. Rekening houdend met de windrichting werden de flessen aan de noordkant van de leperboog ingebouwd. De meest noordelijke bevonden zich ten noorden van de brug van Steenstraat, aan de zuidzijde van de Belgische frontsector. Hun uitlaat was naar het zuidoosten georiënteerd, dus naar de Franse sector, die begon vanaf de brug van Steenstraat. De actie, die de codenaam 8888 meekreeg, begon op 22 april 1915 om 17 uur s avonds. De geopende flessen lieten hun groengele gifgaswolk zoals gepland doorheen de Franse en Canadese linies waaien tussen Steenstraat en St.-Juliaan. Hoewel de Geallieerden konden vermoeden dat er iets op til was - er was o.m. het gedetailleerde verhaal van de overgelopen Duitser August Jäger - werd de aanval toch als een verrassing ervaren. De Duitsers konden er bovendien van profiteren dat in de gekozen sector van noord naar zuid de Belgische, Franse en Canadese linies in elkaar haakten, wat voor serieuze coördinatieproblemen zorgde. Na zowat vijftien minuten kwamen de Duitse soldaten, uitgerust met een gasbeschermend katoenen mond- en neusdoekje ( Riechpäkchen ), uit hun schuilplaatsen, vurend in de richting van hun half bedwelmde tegenstanders. Op 22 april vorderden de Duitsers een vijftal kilometer en sloegen aldus een brede bres in de geallieerde verdedigingslijn. Ze veroverden t Sas van Boezinge, de brug over het kanaal leper-ijzer in Steenstraat, Pilkem en Langemark. Zo bezetten ze een tweetal bruggenhoofden op de linkeroever van het kanaal. Hoewel leper voor het grijpen lag, drongen ze toch niet verder aan. Door het beperkt opzet van de gasaanval - door de Duitsers voorgesteld als een experiment - hadden ze maar weinig reservetroepen in steun. Bovendien was de weerstand van de Frans-Belgische troepen aan de noordzijde en van de Canadese aan de zuidzijde van het Duitse aanvalsfront zeer hevig. Nieuwe gasaanvallen op april leidden nog tot de verovering van de gehuchten Lizerne en St. Juliaan. Al bij al waren de aanvallen van april grotendeels een maat voor niets. Ze leverden geen noemenswaardig militair voordeel op. De Geallieerden slaagden er immers in na korte tijd een groot deel van het eerder prijsgegeven terrein te heroveren : Lizerne (27 april), Steenstraatbrug (16 mei) en het Sas van Boezinge (17 mei). In herinnering aan deze eerste gasaanval werd aan de brug van Steenstraat een gedenkteken, Verzoeningskruis genaamd, opgericht. Dit "Verzoeningskruis" vervangt het voormalige Franse monument voor de slachtoffers van de eerste gasaanval, ontworpen door Maxime Real del Sarte. Het stelde een soldaat voor, die staande voor een kruis, getroffen wordt door 9

11 het gas, met de beide handen naar de keel grijpt, terwijl twee andere soldaten al dodelijk getroffen zijn. De architect was Robert Bourin. Dit monument werd onthuld op 28 april 1929 in aanwezigheid van koning Albert. Er werden toespraken gehouden o.a. door de Franse generaal Gouraud en de Belgische minister Ch. de Broqueville. Er zouden zo'n 8000 toeschouwers bij de inhuldiging aanwezig geweest zijn. Tijdens WO II werd het monument door de Duitsers te realistisch gevonden en opgeblazen op 8 mei 1941 (op het monument staat 1942 vermeld, maar dit zou foutief zijn). Een beetje later werd 's nachts heimelijk een houten kruis geplaatst, dat nu door de Duitsers met rust gelaten werd. In 1954 werd het 'Comité d'entente de la Croix de Steenstraete' onder impuls van kanunnik E. Lancrenon van de Notre- Dame te Parijs opgericht. In plaats van het vroegere monument zou een verzoeningskruis opgericht worden in het teken van de Frans-Belgisch- Duitse verzoening. Dit voorstel veroorzaakte bij verschillende partijen heel wat commotie. De Fransen en Belgen brachten het geld samen. De wijding van het nieuwe "verzoeningskruis" greep plaats op zondag 25 juni Onder de aanwezigen was de Franse minister van de Oud-strijders. De teksten op de rotonde verwijzen naar de Belgische en Franse eenheden die tijdens en na de eerste gasaanval Steenstraat verdedigden. Filatelistische manifestaties 10 (wordt vervolgd) 18 mei 2013 SINT-GILLIS DENDERMONDE 22 ste Nationale Ruildag voor postzegels, munten, prent- en telefoonkaarten in het Parochiaal Centrum Gildenhuis, Otterstraat 124 te 9200 Sint-Gillis Dendermonde. Open van 9 tot 16 uur. Toegang gratis. Cafetaria voorzien. Info : Van der Veken Roger, Tel : 052/ en 23 juni 2013 NIEUWPOORT Regionale competitieve tentoonstelling West- en Oost-Vlaanderen voor alle filatelistische disciplines. Inrichting door de Postzegelclub van de Westhoek uit Nieuwpoort onder de vleugels van de KLBP Nationaal en KLBP West- en Oost-Vlaanderen. Medewerking van bpost, Pro-Post, Verstandhouding W. Vl. Postzegelkringen en Stadsbestuur Nieuwpoort. Voorverkoop van de speciale postzegels Koning Albert II 20 jaar op de troon, 100 jaar KMI en Muziekfestivals op 22 juni 2013 van 10 tot 15 uur. Plaats : Stedelijke Vismijn, Zaal Iseland, Kaai, 8620 Nieuwpoort. 30 juni 2013 OOSTENDE 6 e Nationale Postzegelbeurs in de zaal PAX, Schilderstraat 5 te 8400 Oostende. Organisatie : Kon. Postzegelkring Oostende. Open van 9 tot 17 uur. Gratis Toegang. Cafetaria voorhanden. Inlichtingen : Robert Lisabeth tel : 059/ of lisabeth.robert@gmail.com 7 september 2013 TORHOUT 2de Postzegel- en Ruilbeurs in zaal Campus Houtland, Rijselstraat 110 te Torhout. Open van 9 tot 17 uur.. Gratis toegang. Info: desloovere.daniel@skynet.be 21 september 2013 NIEUWPOORT 6 e Nationale Postzegelbeurs in de Zaal Iseland, Stedelijke Vismijn, Kaai te Nieuwpoort. Organisatie : Postzegelclub van de Westhoek Nieuwpoort. Open van 9 tot 17 uur. Gratis Toegang. Doorlopend cafetaria met zithoek. Ruime parking. Inlichtingen: Oscar Lingier Tel : 058/

12 11 11 november 2013 ROESELARE 16de Grote Roeselaarse Ruilbeurs in de zaal Ten Elsberghe Mandellaan 101 te Roeselare. Open van 9 tot 16 uur. Gratis toegang. De clubwedstrijd Bank ING Uitslag van de vierde opgave 1. DEBUYSERE Gustaaf 42,25 op VERLINDE Eddy 41,50 3. DHONT Denis CALCOEN Gilbert 38,50 5. GOES Joe 37,75 SAELENS Linda 37,75 7. JANSSENS Roland WOUTERS Albert 36,75 9. DECORTE Noel 36, BRUGGEMAN Oscar DE GALAN Roland 30, VANDERHAEGHE José 27,25 Commentaar: Over het algemeen mooie zegels en zeer goede afstempelingen. Iedereen zit over de helft van de punten, dat is een aardige vooruitgang Einduitslag na vier deelnames 1. CALCOEN Gilbert 114, ,50 = 152,75 / VERLINDE Eddy 112, ,50 = 150,75 3. DEBUYSERE Gustaaf 107, ,25 = WOUTERSAlbert 112, ,75 = 149,50 5. DECORTE Noël 110, ,25 = 146,75 6. GOES Joe 108, ,75 = 146,25 7. JANSSENS Roland 103, ,00 = BRUGGEMAN Oscar 106, ,00 = 137,75 9. DHONT Denis 98, ,00 = VANDERHAEGHE José 108, ,25 = 135, SAELENS Linda 91, ,75 = 129, DE GALAN Roland 89, ,75 = 120,50 Commentaar : Het was een millimeterspurt tussen de eerste vier in het eindklassement. Toch een dikke proficiat aan alle deelnemers voor de volharding in het zoekwerk.

13 VEILING MEI 2013 Lotnr Lot Status Instel Lotnr Lot Status Instel 1 1 ʘ 28, / 60 (BL v 4) XX 2, ʘ 19, / 69 ʘ 1,10 3 2A ʘ 19, /73 (x10) + 725/27 XX 2, ʘ 1, V1 (in paar) XX 2, ʘ 1, / 89 ʘ 2, ( x 21) ʘ 15, A / 89A ʘ 1, ʘ 30, N-O-P ʘ 1, ʘ 25, N (x 20) ʘ 1, / 51 ʘ 8, / 36 XX 4, / 67 ʘ 30, / 84 XX 4, / 73 XX 7, V1 XX 5, / 91 X 9, V6 XX 5, X 26, V2 XX 5, XX 42, V2 XX 8, ( x8 ) ʘ 4, cu XX 6, ( x15 ) XX 15, V XX 8, ( x3 ) XX 2, AV XX 52, (BL v 4) XX 7, /4 XX 5, / 57 XX 9, / 97 XX 25, XX 8, / 60 ʘ 3, / 88A XX 25, / 63 ʘ 0, / 90 ʘ 9, / 78 ʘ 3, XX 42, / 85 ʘ 4, / 04 XX 4, / 89 ʘ 1, / 07 X 9, XX 35, / 14 X 16, /29 (BL v 4) + F XX 4, / 24 X 20, / 45 X 2, / 4 X 5, / 58 X 1, ( BL v 4) XX 1, / 58 ʘ 2, cu ʘ 2, / 30 X 1, cu ʘ 2, / 38 ʘ 0, / 9 XX 20, / 49 (BL v 4) XX 7, / 88 XX 14, / 37 XX 1, / 18 XX 7, XX 1, A / 26 XX 0, XX 0, A / 26 (BL v 4) XX 4, / 3532 ʘ 0, / /45 XX 11, / 94 ʘ 2, / 54 XX 8,00 87 BL 39 (x10) XX 3, / 54 XX 11,20 88 BL 42 (x10) XX 4, / 54 ʘ 4,00 89 BL 50/51 (x10) XX 10, V4 X 2,50 90 BL 94 ʘ 3, cu X 3,00 91 BL 109 ʘ 2, / 77 ʘ 5,25 92 BL 192 ʘ 4, / 17 X 8,00 93 BL 200 ʘ 5, / 54 XX 4,00 94 BL 125 ʘ 3, / (BL v 4) XX 4,20 95 SP 236 / 59 ʘ 1, / 12 XX 2,80 96 SP 336 / 54B ʘ 1, / 14 V1 XX 4,00 97 BZ 26 - BZ 37 ʘ 25, / 38 XX 3,00 Gebruikte notaties : XX = Postfris, X = met plakker, = Gestempeld, = Op omslag

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 april 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 mei 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 december 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 januari 2015 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 mei 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 1 Januari 2013 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2013 in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 maart 2019 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 september 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 mei 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 maart 2017 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 juni 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 9 november 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 januari 2016 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 januari 2017 (TWEEDE zondag) in de ontbijtzaal

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 maart 2016 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 februari 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Dennis Harteveld. Robin van Leeuwenstijn 3te

Dennis Harteveld. Robin van Leeuwenstijn 3te Dennis Harteveld Robin van Leeuwenstijn 3te inleiding Wij hebben het onderwerp GIFGAS!!! Het leek ons wel boeiend en interessant omdat het een heel erg oorlog wapen was en er veel mensen dood aan zijn

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 51 nr. 3 Maart 2014 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 maart 2014 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 april 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

De betekenis van Mill in de historie van Linies en Stellingen

De betekenis van Mill in de historie van Linies en Stellingen Stichting SPOREN VAN DE OORLOG MILL De betekenis van Mill in de historie van Linies en Stellingen Vóór de Tweede Wereldoorlog Reeds in 1934 werd besloten een eventuele aanval van de Duitsers in het Zuiden

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 juni 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 juni 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Naam: EEN BRUG TE VER De Slag om Arnhem

Naam: EEN BRUG TE VER De Slag om Arnhem Naam: EEN BRUG TE VER De Slag om Arnhem A Bridge too Far is een film over de meest tragische blunder van de Tweede Wereldoorlog en vertelt heel precies over een groot plan. Dat plan kostte meer Geallieerden

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

3 de graad lager onderwijs

3 de graad lager onderwijs 3 de graad lager onderwijs Hallo beste lezer, Wat een toeval dat jij mijn dagboek gevonden hebt! Ik kijk er al naar uit om je alles te vertellen wat ik meegemaakt heb de laatste maanden, wat waren me dat

Nadere informatie

IJZERSLAG IEPER I Vraag : Welk(e) leger(s) nam(en) de verdediging van Ieper eind november 1914 op zich?

IJZERSLAG IEPER I Vraag : Welk(e) leger(s) nam(en) de verdediging van Ieper eind november 1914 op zich? IEPERBOOG ZUID Beste leerling, Dit werkblad heeft als doel je iets langer bij bepaalde zaken in het museum te laten stil staan. Laat dit werkblad je er echter niet van weerhouden alles met de nodige aandacht

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 23 juni 2013 in de zaal Iseland

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 december 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 april 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

2 de graad lager onderwijs

2 de graad lager onderwijs 2 de graad lager onderwijs Hallo beste lezer, Wat een toeval dat jij mijn dagboek gevonden hebt! Ik kijk er al naar uit om je alles te vertellen wat ik meegemaakt heb de laatste maanden, wat waren me dat

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Originele stereofoto: 'Douamont. Cheveaux morts'

Originele stereofoto: 'Douamont. Cheveaux morts' Originele stereofoto: 'Douamont. Cheveaux morts' In de conflicten voor de Eerste Wereldoorlog speelden paarden een belangrijke rol. De cavalerie was tot dan het speerpunt van de legers. Maar vanaf 1914

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1976 1979 1981 1985

1976 1979 1981  1985 1962 "De dag van de Postzegel" was het begin van een stukje Tongerse geschiedenis. Na Genk, Winterslag; Hasselt en Heusden kwam de heroprichting van de Tongerse postzegelvereniging "Ambiorix". De stichting

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

b) Waarom? Roeselare wordt in oktober 1914 veroverd en wordt dus bezet gebied. Het ligt aan de Duitse kant van het front

b) Waarom? Roeselare wordt in oktober 1914 veroverd en wordt dus bezet gebied. Het ligt aan de Duitse kant van het front 1. Inleiding a) De oude stedelijke begraafplaats van Roeselare is meer dan tweehonderd jaar oud (van 1806). Tijdens de oorlog werden hier vooral Duitse soldaten begraven. b) Waarom? Roeselare wordt in

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2019 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 september 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Prijswinnaar van de hoofdprijs : een aquarel van Rita Reunbrouck geschonken door de club t Jaeckx Nelly

Prijswinnaar van de hoofdprijs : een aquarel van Rita Reunbrouck geschonken door de club t Jaeckx Nelly 2 Clubnieuws Prijswinnaars van januari 2014 Clubprijzen 1. De Galan Roland 2. Dekock Eddy 3. Coeckelbergh Emiel 4. Versluys Romain 5. Coene Lut 6. Deygers Gert 7. Dhont Denis 8. Reychler Magdalena 9. De

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 oktober 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 februari 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 oktober 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Rotselaar jarige Herdenking van de Slag aan de Molen

Rotselaar jarige Herdenking van de Slag aan de Molen Koninklijke Vereniging 5 Linie Regiment Rotselaar 1914 2014 100-jarige Herdenking van de Slag aan de Molen In het Vossenblad van juni hebben jullie de uitnodiging voor de deelname aan de jaarlijkse herdenking

Nadere informatie

WERELDOORLOG I IN LONDERZEEL EN OMGEVING

WERELDOORLOG I IN LONDERZEEL EN OMGEVING WERELDOORLOG I IN LONDERZEEL EN OMGEVING Wandeltocht van 10 km langs 7 markante plaatsen in Londerzeel Wie het heeft over Wereldoorlog I (WO I), denkt automatisch aan de loopgraven in de Westhoek. Daar

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 april 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

IJZERSLAG IEPER I Vraag : Welk(e) leger(s) nam(en) de verdediging van Ieper eind november 1914 op zich?

IJZERSLAG IEPER I Vraag : Welk(e) leger(s) nam(en) de verdediging van Ieper eind november 1914 op zich? IEPERBOOG Noord Beste leerling, Dit werkblad heeft als doel je iets langer bij bepaalde zaken in het museum te laten stil staan. Laat dit werkblad je er echter niet van weerhouden alles met de nodige aandacht

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 december 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 11juni 2017 (TWEEDE ZONDAG) in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 december 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 april 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 maart 2015 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

Vlaamse Regering ~y. Ministerieel besluit houdende bescherming als monument van oorlogsgedenktekens te Brugge

Vlaamse Regering ~y. Ministerieel besluit houdende bescherming als monument van oorlogsgedenktekens te Brugge U HfJfJRT 2010 Vlaamse Regering ~y ~ Ministerieel besluit houdende bescherming als monument van oorlogsgedenktekens te Brugge DE VLAAMSE MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, TOERISME

Nadere informatie

Lesbrieven WOI. 100 jaar Groote Oorlog

Lesbrieven WOI. 100 jaar Groote Oorlog Lesbrieven WOI 100 jaar Groote Oorlog De Ginter gemeenten 1 Gistel 2 Oudenburg 3 Ichtegem 4 Torhout 5 Zedelgem 6 Koekelare 7 Kortemark 2 Kortemark tijdens de Eerste Wereldoorlog Kortemark vóór de oorlog

Nadere informatie

Bijlage VMBO-KB. geschiedenis en staatsinrichting CSE KB. tijdvak 1. KB-0125-a-16-1-b

Bijlage VMBO-KB. geschiedenis en staatsinrichting CSE KB. tijdvak 1. KB-0125-a-16-1-b Bijlage VMBO-KB 2016 tijdvak 1 geschiedenis en staatsinrichting CSE KB KB-0125-a-16-1-b Staatsinrichting van Nederland bron 1 Een Nederlandse munt (voor- en achterzijde): Op de munt links staat: Willem

Nadere informatie

Geschiedkundige gebeurtenis

Geschiedkundige gebeurtenis Operatie Lüttich WO2 STREEK MORTAIN Geschiedkundige gebeurtenis Voor de geïnteresseerden geven we graag wat geschiedkundige informatie over de operatie Luttich in de streek van Mortain. Hilde : +32 (0)497

Nadere informatie

De 100-jarige herdenking van het Gevecht aan de Edemolen te Nazareth. Dinsdag 7 oktober 2014

De 100-jarige herdenking van het Gevecht aan de Edemolen te Nazareth. Dinsdag 7 oktober 2014 De 100-jarige herdenking van het Gevecht aan de Edemolen te Nazareth Dinsdag 7 oktober 2014 In de eerste fase van de Eerste Wereldoorlog (4 augustus-31 oktober 1914) heeft het 5 Linie Regiment een lange

Nadere informatie

De Franse keizer Napoleon voerde rond 1800 veel oorlogen in Europa. Hij veroverde verschillende gebieden, zoals Nederland en België. Maar Napoleon leed in 1813 een zware nederlaag in Duitsland. Hij trok

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 mei 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Memoryspel Kerstmis 1914: Het eerste kerstbestand. Verbroedering tussen strijdende partijen. Er wordt eten gedeeld en men

Memoryspel Kerstmis 1914: Het eerste kerstbestand. Verbroedering tussen strijdende partijen. Er wordt eten gedeeld en men Memoryspel Kerstmis 1914: Het eerste kerstbestand. Verbroedering tussen strijdende partijen. Er wordt eten gedeeld en men speelt zelfs een voetbalwedstrijd. Dit bestand was een poging geweest om er het

Nadere informatie

Vlaamse Regering ~l~ ~ Ministerieel besluit houdende bescherming als monument van oorlogsgedenktekens te Zonnebeke

Vlaamse Regering ~l~ ~ Ministerieel besluit houdende bescherming als monument van oorlogsgedenktekens te Zonnebeke 5 rma ijf f: 2010 Vlaamse Regering ~l~ ~ Ministerieel besluit houdende bescherming als monument van oorlogsgedenktekens te Zonnebeke DE VLAAMSE MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING,

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 februari 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

germaans volk), een sterke Franse groepering. Ze verkochten haar aan de Engelsen die haar beschuldigden van ketterij (het niet-geloven van de kerk).

germaans volk), een sterke Franse groepering. Ze verkochten haar aan de Engelsen die haar beschuldigden van ketterij (het niet-geloven van de kerk). Jeanne d'arc Aan het begin van de 15de eeuw slaagden de Fransen er eindelijk in om de Engelsen uit hun land te verdrijven. De strijd begon met een vrouw die later een nationale heldin werd, van de meest

Nadere informatie

MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE VASTSTELLING VAN EEN ONTWERP VAN LIJST VAN VOOR BESCHERMING VATBARE MONUMENTEN, STADS- EN DORPSGEZICHTEN

MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE VASTSTELLING VAN EEN ONTWERP VAN LIJST VAN VOOR BESCHERMING VATBARE MONUMENTEN, STADS- EN DORPSGEZICHTEN 1")\/,,, ' ) (,_..i i ( (...-...'(, r~ - MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE VASTSTELLING VAN EEN ONTWERP VAN LIJST VAN VOOR BESCHERMING VATBARE MONUMENTEN, STADS- EN DORPSGEZICHTEN DE VLAAMSE MINISTER VAN FINANCIËN

Nadere informatie

Over de Maas. Het oorlogsverhaal van de 15-jarige Harrie Bloemen. Harrie Bloemen

Over de Maas. Het oorlogsverhaal van de 15-jarige Harrie Bloemen. Harrie Bloemen Voor Fritz - 1 - - 2 - Over de Maas Het oorlogsverhaal van de 15-jarige Harrie Bloemen Harrie Bloemen - 3 - - 4 - Harrie bij de resten van een ontplofte nevelwerper raket, lente 1946 in de achtertuin -

Nadere informatie

IEPERBOOG Noord PROPAGANDA. Beste leerling,

IEPERBOOG Noord PROPAGANDA. Beste leerling, IEPERBOOG Noord Beste leerling, Dit werkblad heeft als doel je iets langer bij bepaalde zaken in het museum te laten stil staan. Laat dit werkblad je er echter niet van weerhouden alles met de nodige aandacht

Nadere informatie

Boezinge - Ieper Industrie ID (2004/042)

Boezinge - Ieper Industrie ID (2004/042) Boezinge - Ieper Industrie ID (2004/042) Naar aanleiding van de uitbreiding van het industriegebied van leper (Industie 111) werd door het VIOE tussen april 2004 en maart 2005 met tussenpozen archeologisch

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 oktober 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

GITS TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

GITS TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG GITS TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG 31 juli 1914: ten oorlog! Op vrijdag 31 juli 1914 staat Gits in rep en roer: de algemene mobilisatie wordt afgekondigd. Alle jongemannen die in aanmerking komen voor

Nadere informatie

DEUTSCHE DIENSTPOST NIEDERLANDE Elk land heeft zijn eigen postadministratie: in v r i j

DEUTSCHE DIENSTPOST NIEDERLANDE Elk land heeft zijn eigen postadministratie: in v r i j DEUTSCHE DIENSTPOST NIEDERLANDE Elk land heeft zijn eigen postadministratie: in v r i j wel alle landen is dit een monopolie van de staat, hetgeen wil zeggen dat alleen de staat binnen zijn grenzen brieven,

Nadere informatie

Rondleidingen om 10u, 11u, 13.30u, 14.30u, 15.30u, 16.30 en 17.30u Ravensteen, Koninklijke Plaats 7, Koksijde

Rondleidingen om 10u, 11u, 13.30u, 14.30u, 15.30u, 16.30 en 17.30u Ravensteen, Koninklijke Plaats 7, Koksijde Dit prachtige gebouw in neo-vlaamse renaissancestijl was niet van in den beginne het restaurant en internaat van de hotelschool Ten Duinen. Het werd in 1938 opgericht door de Vrije Mijnwerkers van Limburg

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 3 Maart 2013 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 maart 2013 in de ontbijtzaal van het

Nadere informatie

Daags nadat Momgomery's troepen over de Rijn waren, stak Church.1i de rivier over in een Amerikaanse stormboot,

Daags nadat Momgomery's troepen over de Rijn waren, stak Church.1i de rivier over in een Amerikaanse stormboot, 23g2.. passeerden vanmiddag veel bommenwerpers en jagers in oostelijke richting. Vanavond naar Simonse geweest. Toen ik terug naar huis ging en nog maar juist de poort uit was, hoorde ik opeens iets, alsof

Nadere informatie

Naar De Grote Oorlog Ieper excursie, leerlingeninstructie

Naar De Grote Oorlog Ieper excursie, leerlingeninstructie Naar De Grote Oorlog Ieper excursie, leerlingeninstructie Monument op de Duitse militaire begraafplaats bij Langemark. Hier liggen 25.000 soldaten. Foto Reinard Maarleveld 1 Naar De Grote Oorlog Nederland

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK MAANDBLAD FILATELIE November 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 november 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Zoektocht reglement VEEL ZOEKTOCHTPLEZIER EN SUCCES!

Zoektocht reglement VEEL ZOEKTOCHTPLEZIER EN SUCCES! OMER ZOEKTOCHT 2014 >> De zoektocht is een samenwerking tussen de gemeenten Langemark-Poelkapelle, Houthulst en Staden. De zoektocht bestaat uit een fietslus van ongeveer 38 km en is bewegwijzerd met pijlen

Nadere informatie

IJZERSLAG IEPER I Vraag : Welk(e) leger(s) nam(en) de verdediging van Ieper eind november 1914 op zich?

IJZERSLAG IEPER I Vraag : Welk(e) leger(s) nam(en) de verdediging van Ieper eind november 1914 op zich? IEPERBOOG Noord Beste leerling, Dit werkblad heeft als doel je iets langer bij bepaalde zaken in het museum te laten stil staan. Laat dit werkblad je er echter niet van weerhouden alles met de nodige aandacht

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 oktober 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 VERGADERINGEN DONDERDAG 7 DECEMBER 2017 OM 20 UUR ZONDAG 17 DECEMBER 2017 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOKAAL DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr 18, Tongeren

Nadere informatie

WEBQUEST L6-02 oorlog & vrede

WEBQUEST L6-02 oorlog & vrede WEBQUEST L6-02 oorlog & vrede 2.3.1. Wereldoorlog I INHOUD OEFENBOEK De Eerste Wereldoorlog 02-03 2.3.2. Wereldoorlog II De Tweede Wereldoorlog 04-05 La Vita è Bella 06-07 3.1. Geweldige personen Jezus

Nadere informatie

IEPER KLEINE POEZELSTRAAT

IEPER KLEINE POEZELSTRAAT Archeologisch vooronderzoek IEPER KLEINE POEZELSTRAAT De archeologische site situeert zich te Boezinge, een deelgemeente van de stad Ieper. De terreinen bevinden zich tussen de Kleine Poezelstraat, de

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April + Mei 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 april en 28 april voor de maand mei 2019

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 september 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Tip mijn naam in op Google en U ziet het relaas.

Tip mijn naam in op Google en U ziet het relaas. Pagina 1 van 10 Luc Vervecken Van: "Luc Vervecken" Aan: "Luc Vervecken" Verzonden: vrijdag 5 oktober 2012 21:34 Onderwerp: Fwd: ;De acht van Stanleystad

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie