KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT"

Transcriptie

1

2 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 april 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite (Verdieping 1) vanaf 10 uur. OPGELET : we vergaderen dus op de TWEEDE zondag van april daar Pasen op de eerste zondag valt. Breng eens een vriend of kennis mee. Maak ook eens wat publiciteit voor onze vereniging in uw kennissenkring. Wij zoeken ook nog DRINGEND sponsors voor de nieuwe kaft van het maandblad. EVEN UW AANDACHT Het bestuur De datum voor de viering van de 55ste verjaardag van de oprichting van onze club is vastgelegd op 22 september Nadere gegevens worden binnenkort medegedeeld. De voorzitter schreef een vervolg over de Belgische militaire post na de tweede wereldoorlog en de bezetting van Duitsland.. De kalligrafische bijdrage over De forten van Klein-Brabant van ons lid Emiel Coeckelbergh is aan het 20ste vervolg.toe. De nieuwe uitgiften voor juni 2018 zijn te vinden in dit maandblad. Raadpleeg het verzamelaarsregister vooraan op de bestuurstafel om na te gaan wie ook in uw verzamelgebied geïnteresseerd is en contacteer hem tijdens de maandelijkse vergadering. DAG VAN DE FILATELIST : Roeselare 14 april Filatelisten...welkom!! Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 Lokaal: Hotel Cosmopolite Koning Albert I laan, OOSTENDE 8620 NIEUWPOORT 8620 NIEUWPOORT- BAD Bankrekening: IBAN : BE BIC : BBRUBEBB op naam van Redactie maandblad: de voorzitter ( em026@skynet.be) Website: POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK 8620 NIEUWPOORT Maandblad nr. 560 of nr. 4 van jaargang Verschijnt 10 maal per jaar, rond de 25ste van elke maand (NIET in juli en augustus). De Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek is aangesloten bij de Koninklijke Landsbond van Belgische Postzegelkringen onder het nummer 908 en sinds 1968 aangesloten bij de Verstandhouding van West-Vlaamse Postzegelkringen.

3 2 Clubnieuws Prijswinnaars van maart DE SNOECK Joris 2. LEDEINE Michel 3. JACOBS Clara 4. DEWEERDT Georges 5. LEDEINE Michel 6. BRACKE Marcel en al van winnaars van kleinere prijzen Prijzen voor de tombola van april Cataloguswaarde : 60, /99 + Boekje : 48,95 3. Blok Boekje : 45, / : 30, / : 19,00 6. Boekje : 16,00 en tal van kleinere prijzen. Nieuwe leden BC SWAELENS François, Beemd Sint-Genesius-Rode, partner van Hoedenaeke Elisabeth die al lid is sinds HC SMAGGHE Mark, Esdoornlaan Oostende HC ANTOIN Avit, Meersstraat Avelgem Van harte welkom aan de nieuwe leden en wij hopen u regelmatig te zien op onze maandelijkse ledenvergadering. Onze clubwedstrijd Bank ING Vergeet niet uw zegel mee te brengen en in te leveren voor de laatste reeks van onze clubwedstrijd Bank ING. Ledenbestand De lidgelden zijn geïnd en de ledenlijst is opgesteld. Op dit ogenblik tellen we 130 leden (74 leden in de hoofdclub en 37 leden in de bijclub). Er zijn ook 8 ereleden en 11 sympathisanten en VIP. Wij betreuren wel een (on)verwacht groot aantal afhakers. Wij hopen dat we met het huidige ledenbestand de komende jaren verder onze activiteiten kunnen ontplooien. Een nieuw lid door u aangebracht is altijd zeer welkom. Bedankt voor het vertrouwen in het beleid. Het was niet altijd even gemakkelijk. Wijziging vergaderdatum Om technische redenen is het niet mogelijk de vergadering van april te houden op de eerste zondag ( PASEN). We verplaatsen dus de vergadering naar de tweede zondag van april ( ). Men zegge het voort!

4 3 Jubileum dagtrip van de Verstandhouding West-Vlaamse Postzegelkringen (VWPK) De VWPK bestaat dit jaar 55 jaar en wil deze verjaardag samen met alle clubs die bij haar aangesloten zijn niet zo maar laten voorbijgaan. Om die reden wordt voor alle leden van de VWPKclubs en hun partner een dagreis voorzien waarvan de details hierna gepubliceerd worden. DAGTRIP NAAR HEUVELLAND EN FRANS-VLAANDEREN 30 juni 2018 We komen samen te Roeselare (uur nog te bepalen) en parkeren onze wagen (plaats nog te bepalen) waar we allen op de bus stappen richting Nieuwkerke (Heuvelland) onder begeleiding van een competente gids. In Nieuwkerke worden we ontvangen in Gasthof De Beiaard op het Marktplein waar ons koffie en een ontbijtkoek geserveerd worden. Van daar gaan we richting WATOU waar we een brouwerij bezoeken. Vervolgens keren we terug naar De Beiaard voor de lunch. In de namiddag steken we de schreve over richting Frans-Vlaanderen. In ABLAIN-St-NAZAIRE bezoeken we eerst de Nécrpole Nationale de Notre-Dame de Lorette, een nationaal monument opgericht in 1920 om de gesneuvelde Fransen uit WO I te herdenken. Na het bezoek aan deze indrukwekkende necropool gaan we zuid-oostwaarts richting VIMY naar het Canadian National Vimy Memorial, een prachtig en adembenemend complex ter herinnering aan de Canadese gesneuvelden van WO I.

5 Na dit zeer interessant bezoek keren we terug naar De Beiaard waar ons een avondmaal geserveerd wordt. Uiteindelijk, na deze gevulde trip keren we terug naar Roeselare om dan moe maar voldaan huiswaarts te keren. De kosten voor bus en gids worden gedragen door de VWPK. Alhoewel de juiste kostprijs per persoon nog niet haarfijn bepaald is zal deze echter zeker onder 45 euro/persoon blijven. Later zal het juiste bedrag medegedeeld worden. Wie interesse heeft mag een seintje geven aan onze voorzitter die ook de voorzitter van de VWPK is. Een zoekertje.opgelost Met heel wat moeite en heel veel zoeken via Google Afbeeldingen en daarbij de Scott Catalogus konden we uiteindelijk vinden over welk zegeltje het gaat. Het zijn Bahrain - D'n'D Stamps (Scott Cat. Nr. MR2) Dit wil zeggen dat deze zegels extra dienden gekleefd te worden bij de normale briefwisseling als een surplus voor hulp aan oorlogsvluchtelingen Bahrain MR Bahrain MR 2 Gestempeld exemplaar van Emiel Coeckelbergh Een geheugensteuntje i.v.m. de nieuwe posttarieven Sinds 1 maart 2018 zijn onderstaande posttarieven in voege. Zij zijn geldig voor een genormaliseerde brief met een max. gewicht van 50 gram. Wanneer u nog Belgische frankeerzegels met waarde-aanduiding in Belgische frank en uitgegeven na 2 oktober 1961 wil gebruiken vindt u het overeenstemmend port ( 0,87 x 33,99 ) in de laatste kolom. (Tabel uit het maandblad van Postzegelkring Tussen IJzer en Geleed Lombardsijde)

6 5 Filatelistisch nieuws Nieuwe postzegeluitgiften De volgende nieuwe uitgiften van postzegels zijn voorzien voor 11 juni De voorverkoop grijpt plaats op 09 juni 2018 in het Cultureel Centrum, Kastanjedreef 1 te 3970 Leopoldsburg De magische wereld van Tomorrowland Voetbal EUROPA Bruggen : Africamuseum

7 : Geometrie in de natuur : De spiraalvorm De liberalisering van de postdiensten in België TBC-Post is een privé postbedrijf dat sinds 30 jaar actief is in België. Haar postbodes halen dagelijks de post op bij bedrijven en bij haar netwerk van postpunten en postbussen. De verdeling gebeurt grotendeels door haar eigen mensen maar ook door de samenwerking met andere netwerken (zoals de historische Belgische operateur bpost doet voor de internationale brieven). TBC-Post verstuurt gewone post, aangetekende zendingen of pakjes, van minder dan 30 kg, voor binnen- en buitenland. De klanten van TBC-Post gebruiken de TBC-frankeerzegels, de TBC-frankeermachines of de dienst "DAILY MAIL" (ophalen van (niet)gefrankeerde post). TBC-Post biedt nog andere diensten aan: mailing of levering van gebruiksgoederen (papier, omslagen,...). Website : Adres hoofdzetel : Leuvensesteenweg Zaventerm Tel : Een andere postdienst is Moeskroen-L of Post-L Website : Adres : Dorpstraat Luingne (Moeskroen) Tel : D0955E8FF6D799E23BF01F829A3C3C5Den uitgebreid artikel over deze postdienst van Lucien Van Hecke is te vinden via volgende link :

8 7 BELGISCHE MILITAIRE POST Etienne Moons 1945 In februari 1945 drongen de Geallieerden Duitsland binnen. In maart staken de Amerikanen de Rijn over. In het Noorden rukten de Britten op naar Hamburg. Op 25 maart maakten de Amerikanen contact met de eerste Russische troepen. Eind april naderden Russen Berlijn terwijl de Britten en Amerikanen uit het Westen aanvielen. Zo werd de Duitse hoofdstad van alle kanten ingesloten. Op 5 mei 1945 capituleerden de Duitse troepen in Noordwest-Duitsland, Nederland en Denemarken, op 7 mei ondertekenden de Duitsers in Reims (Frankrijk) de onvoorwaardelijke capitulatie en om middernacht, 8 mei 1945, ging de wapenstilstand in. De Belgische legereenheden die in 1945, samen met het Britse Bevrijdingsleger (BRITISH LIBERATION ARMY ), deelnamen aan de gevechten voor de bevrijding van Nederland (o.a. de Brigade PIRON) en dan verder trokken naar West- en Noord Duitsland hadden een veldpostdienst die deel uitmaakte van het Britse 8 BASE ARMY POST OFFICE. In de Solvijnstraat te Antwerpen werd op 3 januari 1945 ook een eerste Belgisch militair veldpostkantoor geopend. Als de 1ST BELGIAN BASE POSTAL SECTION was het een onderdeel van het B.L.A. en bijgevolg aangehecht aan het 8 B APO doch tezelfdertijd maakte het ook deel uit van het ARMY POST OFFICE. Op 14 maart 1945 kreeg de Belgische sectie de opdracht zich te installeren in het station Brussel-Zuid. Dit Belgische veldpostkantoor gebruikte poststempelmateriaal van de Britten en poststempels die speciaal voor haar werden ontworpen. We troffen dus in die periode documenten aan met de Britse 8/ BASE/ A.P.O. stempel evenals stukken met de nieuwe stempels hieronder : 1/ BELGIAN BASE POSTAL SECTION/ B.L.A. en LEGERPOST/ /POST. MILIT./ A.P.O. Deze beide poststempels bleven in gebruik tot 31 juli Handstempel 1 BELGIAN BASE POSTAL SECTION/ / B.L.A. (verkleind) Handstempel LEGERPOST/*/POST.MILIT./ /A.P.O.

9 8 Sommige publicaties vermelden dat er van de de poststempel LEGERPOST/*/POST.MILIT./-x-xxxx/A.P.O. ook een variant bestaat waarbij de ster vervangen is door een punt. Waarschijnlijk is dit te herleiden tot een curiositeit in de afstempeling en is het een minder geslaagde ster. In de laatste oorlogsmaanden telde de Belgische Landmacht meer dan man. De indeling was als volgt : man voor bewakingsopdrachten (de Liberated Manpower Units of Fuseliersbataljons), in de 6 infanteriebrigades die vanaf 1945 hun opleiding in Ierland kregen, 1500 boswachters (forestiers), 2000 ontmijners, 2000 voor Sedichar (Dienst voor kolenbedeling) en voor de binnenlandse diensten. De Belgische regering had er sterk op aangedrongen dat onze troepen zouden deelnemen aan de bezetting van Duitsland. De geallieerden wezen ons een sector toe in de Britse zone. Aanvankelijk werden de fuseliersbataljons voor de bezetting ingezet Het Britse Leger aan de Rijn (British Army on the Rhine - B.A.O.R.) werd op 25 augustus 1945 gevormd uit de 21st Army Group. Haar oorspronkelijke functie was de zogenaamde Corpsdistricten te controleren die het militaire bestuur van de Britse Zone van bezet Duitsland vormden. In de Belgische sector werden vanaf 1946 de fuseliersbataljons gedemobiliseerd en vervangen door enkele van de zogenaamde Ierse brigades, die samen met de Eerste Brigade Piron het geraamte van het Eerste Legerkorps vormden. De herschikking van 1946 leidde tot de oprichting van drie Belgische infanteriebrigades in Duitsland onder Brits bevel (B.A.O.R.) en aldus kon men in feite al over 'bezettingseenheden' spreken. Het hoofdkwartier bevond zich achtereenvolgens in Lüdenscheid (1946), Bonn (1948) en Weiden-Lövenich bij Keulen vanaf Kort daarop kregen de Belgische eenheden een eigen zone binnen de Britse bezettingssector. Deze zone gelegen tussen Aken, Keulen, Soest, Siegen en Kassel, grotendeels in Noordrijn_Westfalen, werd door het Belgische leger gecontroleerd. Ook in Bonn was een garnizoen gevestigd tot aan de oprichting van de Bondsrepubliek Duitsland op 23 mei Dit geheel kreeg de officiële naam BELGISCHE STRIJDKRACHTEN IN DUITSLAND (B.S.D.). In het Frans luidde dit : FORCES BELGES EN ALLEMAGNE (F.B.A.). De Belgische regering besliste dat de in de BSD gestationeerde troepen over een eigen postdienst dienden te beschikken. Zo ontstond er opnieuw een Legerpost geschoeid op de leest van de Legerpost van met een aantal noodzakelijke aanpassingen. Organisatorisch werden volgende diensten en kantoren opgericht : - De S.M.P.C. (Service Militaire des Postes et Colis) Militaire Post- en Collidienst, met als leiding de Directie van de Legerpost (D.S.M.P.C.). - Het B.P.A. (Bureau Postal d Armée) Legerpostkantoor dat de briefwisseling voor het bezettingsleger centraliseert. - Een Divisiepostkantoor (Bureau Postal Divisionnaire) B.P.D./1. - De B.P.S. (Bureau Postal Secondaire) : hulppostkantoren die alle postbewerkingen kunnen uitvoeren. Vanaf 30 maart 1946 transformeerde de 1st Belgian Base Postal Section zich tot DIRECTION DU SERVICE MILITAIRE DES POSTES ET COLIS. Deze dienst werd op 6 april 1946 ondergebracht in het bestaande postkantoor aan de Elsensesteenweg 27 te Brussel. Tezelfdertijd werd ook het BUREAU POSTAL D ARMÉE (B.P.A.) geactiveerd in het station Brussel-Zuid. Vanaf 1 april 1946 werd door het B.P.A naast de bestaande stempels (zie 1945) een derde poststempel in gebruik genomen : POSTES POSTERIJEN/datum-uurgroep/ B.P.A.

10 9 Handstempel B.P.A. : POSTES-POSTERIJEN/ /B.P.A. Merk op: Letter A heeft een horizontaal streepje bovenaan Handstempel B.P.A. : POSTS-POSTERIJEN/ /B.P.A. Merk op: A met scherpe punt bovenaan (wordt vervolgd)

11 10 DE FORTEN VAN KLEIN-BRABANT & VAARTLAND IN 1914, BREENDONK LIEZELE BORNEM DEEL I 20ste vervolg E. Coeckelberg (wordt vervolgd)

12 11 FILATELISTISCHE ACTIVITEITEN Elke 2e zaterdag 2018 BRUGGE Hobby-ruilbeurs Onder de Toren in Centrum De koepel, Gerard Davidstraat 10 te Brugge (Kristus-Koning). Open van 9 tot 12 uur. Toegang gratis. Elke 3e zaterdag 2018 ROKSEM Maandelijkse ruilbeurs in zaal Centrum, Brugsesteenweg 89 te Roksem. Open van 8 tot 12 uur. Toegang gratis. 30 en 31 maart 2018 ANTWERPEN Internationale postzegel- en muntenbeurs in Antwerp Expo, Jan van Rijswijcklaan 191 te 2020 Antwerpen. Open op vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur. Toegang : 5,00. Info : info@antwerpfila.be of tel : april 2018 ROESELARE Dag van de Filatelist 2018 in Het Brouwerietje, Kaaistraat 19 te Roeselare. Aanvang : uur. Programma zoals de vorige jaren : ontvangst 2 spreekbeurten uitslag bekerwedstrijd en receptie. Vrijblijvend een gezellig samenzijn met maaltijd. 21 april 2018 HARELBEKE 18 e Nationale Ruildag in het Cultureel Centrum Het Spoor, Eilandstraat 6 te Harelbeke. Open van 8 tot 16 uur. Gratis toegang. 21 april 2018 TERNEUZEN (NL) Verzamelbeurs in het Multifunctionele Centrum De Kameleon, Leiestraat 30 te Terneuzen. Open van 9 tot 16 uur. 26 mei 2018 SINT-GILLIS DENDERMONDE 27 ste Nationale Ruildag in Parochiaal Centrum Gildenhuis, Otterstraat 124 te Sint-Gillis Dendermonde. Open van 9 tot 16 uur. Inkom gratis. Cafetaria aanwezig. Info : Gillis Frans 052/ of pzk.st.gillis@pandora.be. 24 juni 2018 OOSTENDE Postzegelbeurs in zaal Pax, Schilderstraat 5 te 8400 Oostende. Open van 9 tot 15 uur. Gratis toegang. Cafetaria voorzien. Organisatie : Kon. Postzegelkring Oostende, Robert Lisabeth 059/ of lisabeth.robert@gmail.com. 8 september 2018 TORHOUT Ruilbeurs. Verdere gegevens later. 15 september 2018 NIEUWPOORT 11e Nationale Postzegel- en Ruilbeurs in de zaal Iseland van de Stedelijke Vismijn. Open van 9 tot uur. Toegang gratis. Cafetaria voorzien. Ruime parking. Lift voorhanden. Info : O. Lingier, tel 058/ (na 19 uur) of em026@skynet.be. 22 september 2018 NIEUWPOORT Viering van de 55 ste verjaardag van de oprichting van de Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek met ontvangst op het stadhuis en aansluitend banket. Verdere gegevens later.

13 Verkoop onder leden APRIL 2018 Lotnr Lot Status Instel Lotnr Lot Status Instel 1 1 ʘ 21, /07 xx 44, ʘ 16, /01 xx 3, ʘ 26, /20 xx 4, ʘ 15, /38 xx 3, ʘ 6, in vel van 100 xx 5, A+11A ʘ 7, /48 x 20 stuks xx 18, ʘ 3, in blok van 4 xx 2, A met certifikaat ʘ 29, /94 xx 2, /45 in perfecte staat xx 150, /68 F.D.C. ʘ 2, /70 xx 9, /7 +BL.62 xx 3, met tussen paneel x3 xx 2, xx 10, /5+78/79 ʘ 5, /80 xx 2, /76 x 15, /99 xx 12, /28 met zware plakker x 5, /1+F.D.C. xx 7, /49 ʘ 60,00 65 Jaar 1981 xx 20, a+b xx 5,50 66 jaar 1982 xx 20, in paar met v1 xx 2,50 67 Jaar 1983 xx 13, /44 xx 4,30 68 Varia Belgie 100stuks ʘ 2, x 14,00 69 Bl 1 xx 180, /24 xx 105,00 70 BL 8 xx 22, in blok van 4 xx 11,00 71 BL 17 xx 4, /52 in perfecte staat xx 125,00 72 Bl 17 xx 5, /52 xx 29,00 73 BL 28 V xx 72, /64 x 48,00 74 BL 30 xx 108, in blok van 4 xx 50,00 75 BL 30 xx 110, /400 in perfecte staat xx 170,00 76 BL 37/45 xx 4, /09 x 4,50 77 BL 39/44 xx 2, /65 xx 9,00 78 BL 49/53 xx 4, V2 xx 3,00 79 BL 53/55 xx 3, /03 xx/x 4,50 80 B 29 xx 7, /18 xx 25,00 81 S 42/46 xx 12, V3 x 5,00 81A TR 1/06 ʘ 20, V1 x 6,00 82 TR 168/69 xx 16, /26 x 8,50 83 TR 288/90 in paar ongetand xx 24, B met kaart xx 22,00 84 TR 355/57 xx 7, xx 5,50 85 TR 428/31 xx 2, /22+849/59 xx 4,20 86 TRV 1/2 xx 3, V xx 4,00 87 L.P.15/23+28/29 xx 5, A/89A xx 2,50 88 L.P. 28/29 xx 4, G/M xx 18,00 89 KP.3/12 xx 55, X/W xx 40,00 90 R xx 6, /42 x 11,50 91 Duitsland Bundesp 9/24 ʘ 9, /25 xx 2, xx 10, /40 xx 14, /110 ʘ 6, /11 xx 2, /20 ʘ 7, /23 xx 17, /04 xx 4, /42 in blok van 8 xx 7, / /46 xx 4, /63 xx 2,50 97 Engeland 1615/ ʘ 5, /6 x'+997 in blok van 9 xx 17,00 98 Jersey 594/05 xx 4, /04 xx 4,00 99 Zweden BL 2/05 xx 2,50 Gebruikte notaties : XX = Posris, X = met plakker, = Gestempeld, = Op omslag

14

15

16

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 april 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 maart 2019 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 mei 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 december 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 januari 2017 (TWEEDE zondag) in de ontbijtzaal

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 september 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 december 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April + Mei 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 april en 28 april voor de maand mei 2019

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 juni 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2019 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 februari 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 juni 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 juni 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 april 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 maart 2017 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 januari 2016 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 april 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 oktober 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 november 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 oktober 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 mei 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 maart 2016 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2018 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 januari 2018 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 11juni 2017 (TWEEDE ZONDAG) in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 december 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2018 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 maart 2018 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Sept + Okt 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 september en 6 oktober 2019 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 februari 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 mei 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 januari 2015 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 september 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 oktober 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 december 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 december 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 1 Januari 2013 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2013 in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 februari 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 9 november 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

De Lekbode 118 april 2009

De Lekbode 118 april 2009 H Haarlemse druk. De zegels de 2 e emissie werden tot eind 1866 in Utrecht en daarna in Haarlem gedrukt. Er zijn minimale verschillen te zien. Vandaar dat bij deze emissie wordt gesproken Utrechtse en

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 mei 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK MAANDBLAD FILATELIE November 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 november 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 februari 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 VERGADERINGEN DONDERDAG 7 DECEMBER 2017 OM 20 UUR ZONDAG 17 DECEMBER 2017 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOKAAL DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr 18, Tongeren

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 september 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 23 juni 2013 in de zaal Iseland

Nadere informatie

De 100-jarige herdenking van het Gevecht aan de Edemolen te Nazareth. Dinsdag 7 oktober 2014

De 100-jarige herdenking van het Gevecht aan de Edemolen te Nazareth. Dinsdag 7 oktober 2014 De 100-jarige herdenking van het Gevecht aan de Edemolen te Nazareth Dinsdag 7 oktober 2014 In de eerste fase van de Eerste Wereldoorlog (4 augustus-31 oktober 1914) heeft het 5 Linie Regiment een lange

Nadere informatie

Filatelistische elementen

Filatelistische elementen JAN CEES VAN DUIN Filatelistische elementen Deel 16: Militaire en oorlogspost 1 Inleiding Portvrijdom is één van de filatelistische elementen. In dit hoofdstuk komen militaire en oorlogspost aan de orde.

Nadere informatie

DEUTSCHE DIENSTPOST NIEDERLANDE Elk land heeft zijn eigen postadministratie: in v r i j

DEUTSCHE DIENSTPOST NIEDERLANDE Elk land heeft zijn eigen postadministratie: in v r i j DEUTSCHE DIENSTPOST NIEDERLANDE Elk land heeft zijn eigen postadministratie: in v r i j wel alle landen is dit een monopolie van de staat, hetgeen wil zeggen dat alleen de staat binnen zijn grenzen brieven,

Nadere informatie

Artikels boekjes Gazel II

Artikels boekjes Gazel II Artikels boekjes Gazel II Jaargang 1 nr 1 Jan Feb 1999 Sterke verhalen Firstday-Sheets (FD.S.) Oplagecijfers speciale postzegels 1998 Jaargang 1 nr 2 Maa Apr 1999 Sterke verhalen Buitenlands nieuws Jaargang

Nadere informatie

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2 RONDZENDDIENST - 1 Jazeker, het is zover. Dank zij een behoorlijke hoeveelheid ingeleverde boekjes en een flinke dosis organisatietalent van het hoofd van onze rondzendingen kan - naast de normale rondzendingen

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 september 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 april 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 oktober 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Interessant is ook het postale strookje "Vertrokken" op de voorzijde, met daarop geschreven "Europa".

Interessant is ook het postale strookje Vertrokken op de voorzijde, met daarop geschreven Europa. Kom over de brug! Enige t i j d geleden wist ik op een clubbijeenkomst de bij dit artikel afgebeelde brief te verkrijgen. Filatelistisch maakwerk! Daar ziet het wel naar uit. Maar toch, wanneer we de frankeerwaarde

Nadere informatie

Focus Flits 65/4 65/4

Focus Flits 65/4 65/4 65/4 1 Foto voorpagina Flits : De foto op de voorpagina van deze Flits is van Etienne Van Hees. Geïnteresseerde leden mogen steeds een of meerdere foto s doormailen naar focusspoor@gmail.com voor opname

Nadere informatie

FRANKEERSTROKEN UIT POSTKANTOREN IN BELGIË Hens A. Wolf augustus 2013

FRANKEERSTROKEN UIT POSTKANTOREN IN BELGIË Hens A. Wolf augustus 2013 FRANKEERSTROKEN UIT POSTKANTOREN IN BELGIË Hens A. Wolf augustus 2013 De Belgische Post koos in 2002 voor frankeermachines van fabrikant Cognitive Solution Inc, USA, vergelijkbaar met de Hytech- en Postalvision

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016

MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016 MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016 VERGADERINGEN DONDERDAG 2 JUNI 2016 OM 20 UUR ZONDAG 19 JUNI 2016 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOLAAL BAZILIK DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr 18, Tongeren Tel :

Nadere informatie

De Lekbode 106 april 2009

De Lekbode 106 april 2009 G Gebruikt. Een gestempelde zegel die echt is gebruikt. Dit in tegenstelling tot allerlei gelegenheids afstempelingen. Deze term wordt ook wel gebruikt voor postfrisse zegels met b.v. een plakker. Hier

Nadere informatie

Naam: EEN BRUG TE VER De Slag om Arnhem

Naam: EEN BRUG TE VER De Slag om Arnhem Naam: EEN BRUG TE VER De Slag om Arnhem A Bridge too Far is een film over de meest tragische blunder van de Tweede Wereldoorlog en vertelt heel precies over een groot plan. Dat plan kostte meer Geallieerden

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 mei 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Meerdaagse tourtocht 2015 Côte d Opale. 4-6 september 2015. VVK West - Vlaanderen Hendryckx Myriam De Backer Geert

Meerdaagse tourtocht 2015 Côte d Opale. 4-6 september 2015. VVK West - Vlaanderen Hendryckx Myriam De Backer Geert 4-6 september 2015 VVK West - Vlaanderen Hendryckx Myriam De Backer Geert 1 Inleiding : Beste oldtimervrienden in 2015 wensen we jullie opnieuw mee te nemen op een meerdaagse buitenlandse reis richting

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor.

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor. E Echt gelopen. Term voor een poststuk dat werkelijk werd verzonden en door de post werd besteld. Het stuk dat U ziet is voorzien van een vertrek en aankomststempel evenals een bestellerstempel. Eén cirkel

Nadere informatie

Dit privilege wordt Portvrijdom genoemd. In Nederland bestaat het recht van portvrijdom alleen nog voor enkele groepen.

Dit privilege wordt Portvrijdom genoemd. In Nederland bestaat het recht van portvrijdom alleen nog voor enkele groepen. HOOFDSTUK 6 P O R T V R IJ D O M In sommige gevallen behoeven geen betalingen plaats te vinden voor de door de postdiensten te verrichten prestaties. Die poststukken kunnen dan door de afzenders ongefrankeerd

Nadere informatie

Geachte Bezoeker. We danken U voor Uw belangstelling in onze vereniging.

Geachte Bezoeker. We danken U voor Uw belangstelling in onze vereniging. Geachte Bezoeker We danken U voor Uw belangstelling in onze vereniging. Hieronder vind U alle MYSTAMP ZEGELS die onze vereniging verwezenlijkt heeft. Moest U belangstelling hebben op 1 of meerdere zegels,

Nadere informatie

NOORDFRANKRIJK. Een reis langs oorlogsmonumenten van WOI 07/09-09/09/2018 OZ GROEPSREIZEN 2018

NOORDFRANKRIJK. Een reis langs oorlogsmonumenten van WOI 07/09-09/09/2018 OZ GROEPSREIZEN 2018 OZ GROEPSREIZEN 2018 NOORDFRANKRIJK 07/09-09/09/2018 Een reis langs oorlogsmonumenten van WOI De Eerste Wereldoorlog tekent onze geschiedenis. Ook in het Noorden van Frankrijk vinden we de sporen ervan

Nadere informatie

Postzegel frankeerwaarden vanaf 1/10/2007 Vanaf 01/10/2007 Nieuwe frankeerwaarden

Postzegel frankeerwaarden vanaf 1/10/2007 Vanaf 01/10/2007 Nieuwe frankeerwaarden Vanaf 01/10/2007 695 696 697 698 699 0,52 1,04 1,56 2,60,64 Sedert 1 oktober wordt de waarde van postzegels voor nationale zendingen niet meer in Euro aangeduid. U vindt van dan af op de postzegel in de

Nadere informatie

Op 11 november 1918 eindigde de Eerste Wereldoorlog:

Op 11 november 1918 eindigde de Eerste Wereldoorlog: Deviezencontrole en Inflatie in Duitsland in de jaren 1918-1923 - INLEIDING Op 11 november 1918 eindigde de Eerste Wereldoorlog: de Duitsers hadden de wapens neergelegd, de Duitse Keizer was met zijn familie

Nadere informatie

DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN

DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN INTRO VOOR DE LEERKRACHT Nu uw leerlingen mooie brieven kunnen schrijven, en alles geleerd hebben over kaartjes (ontwerpen), moeten die natuurlijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2019 RÉTROTRAIN SAINT-GHISLAIN. De TSP-boetiek en Rétrotrain zijn open op de eerste zaterdag en de derde dinsdag van de maand

NIEUWSBRIEF MAART 2019 RÉTROTRAIN SAINT-GHISLAIN. De TSP-boetiek en Rétrotrain zijn open op de eerste zaterdag en de derde dinsdag van de maand NIEUWSBRIEF MAART 2019 RÉTROTRAIN SAINT-GHISLAIN De TSP-boetiek en Rétrotrain zijn open op de eerste zaterdag en de derde dinsdag van de maand VOLGENDE OPENINGEN : - zaterdag 2 maart van 9 tot 12u - dinsdag

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 51 nr. 3 Maart 2014 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 maart 2014 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

Wereldoorlog 2: de opmars van Duitsland (les 03 6des) Geschiedenis 6MEVO-6EM-6EI-6IW VTI Kontich

Wereldoorlog 2: de opmars van Duitsland (les 03 6des) Geschiedenis 6MEVO-6EM-6EI-6IW VTI Kontich Wereldoorlog 2: de opmars van Duitsland (les 03 6des) Geschiedenis 6MEVO-6EM-6EI-6IW --- www.degeschiedenisles.com --- VTI Kontich 1. Inleiding Wereldoorlog 2 => Ongeveer 20 jaar na de Grote Oorlog (WO

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 maart 2015 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

De Lekbode 94 april 2009

De Lekbode 94 april 2009 F Facsimile. Nabootsing van zeldzame zegels. Regelmatig wordt dit soort maakwerk aangeboden, soms nog voor veel geld. Het gevaar van dit soort producten is dat vervalsers hiermede zeldzame stukken vervaardigen

Nadere informatie

Lang geleden was dit een probleem, dat sommige

Lang geleden was dit een probleem, dat sommige OP ZONDAG >BESTELLEN< OF >NIET BESTELLEN< Lang geleden was dit een probleem, dat sommige postadministraties trachtten op te lossen. De post werd toen nog enige malen per dag bezorgd, óók op zondag. Tegenwoordig

Nadere informatie

MAANDBLAD nr. 7 SEPTEMBER 2018

MAANDBLAD nr. 7 SEPTEMBER 2018 MAANDBLAD nr. 7 SEPTEMBER 2018 VERGADERINGEN DONDERDAG 6 SEPTEMBER 2018 OM 20 UUR ZONDAG 16 SEPTEMBER 2018 2017 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOKAAL DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter+ Nieuwigheden Bleus Henri, St Laurensstr

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1994 Nr. 256

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1994 Nr. 256 33 (1951) Nr. 10 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 1994 Nr. 256 A. TITEL Verdrag tussen de Staten die partij zijn bij het Noord-Atlantisch Verdrag, nopens de rechtspositie van hun

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 juni 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Postzegels Collectie 2018

Postzegels Collectie 2018 Postzegels Collectie 2018 17/11/2017 Belangrijke informatie - Reproductierechten Alle reproducties en het gebruik van de afbeeldingen van de postzegelblaadjes en de postzegels zijn strikt verboden. Postzegels

Nadere informatie

CEGESOMA / Centre d Études et de Documentation Guerre et Sociétés contemporaines / Studieen Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij

CEGESOMA / Centre d Études et de Documentation Guerre et Sociétés contemporaines / Studieen Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij CEGESOMA / Centre d Études et de Documentation Guerre et Sociétés contemporaines / Studieen Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij AA 2433 Frans DE SCHOUWER Na de Tweede Wereldoorlog ontstond

Nadere informatie