KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT"

Transcriptie

1

2 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 september 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite (Verdieping 1) vanaf 10 uur. Breng eens een vriend of kennis mee. Maak ook eens wat publiciteit voor onze vereniging in uw kennissenkring. Wij zoeken ook nog sponsors voor de nieuwe kaft van het maandblad. Het bestuur EVEN UW AANDACHT De bijdrage over het Fort van Breendonk van ons lid Emiel Coeckelbergh is aan het 14e vervolg. Ook de uiteenzetting over de aanmaak van postzegels krijgt een tweede vervolg. We zijn goed op dreef met de voorbereidingen voor onze 10e Ruilbeurs op 16 september. Vergeet ook YPRIFIL 2017 in oktober niet. Dit gaat door in het CC Den Briel, Brielenstraat 3 te Ieper (Brielen). Raadpleeg het verzamelaarsregister vooraan op de bestuurstafel om na te gaan wie ook in uw verzamelgebied geïnteresseerd is en contacteer hem tijdens de maandelijkse vergadereing. Wij denken al aan het lustrumjaar 2018.de club bestaat dan 55 jaar. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 Lokaal: Hotel Cosmopolite Koning Albert I laan, OOSTENDE 8620 NIEUWPOORT 8620 NIEUWPOORT- BAD Bankrekening: IBAN : BE BIC : BBRUBEBB op naam van Redactie maandblad: de voorzitter ( em026@skynet.be) Website: POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK 8620 NIEUWPOORT Maandblad nr. 553 of nr. 7 van jaargang Verschijnt 10 maal per jaar, rond de 25ste van elke maand (NIET in juli en augustus). De Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek is aangesloten bij de Koninklijke Landsbond van Belgische Postzegelkringen onder het nummer 908 en sinds 1968 aangesloten bij de Verstandhouding van West-Vlaamse Postzegelkringen.

3 2 Clubnieuws Prijswinnaars van juni 2017 Maandelijkse tombola: 1. MOONS Etienne 2. HOEDENAEKE Elisabeth 3. VERSLUYS Romain 4. DHONT Denis 5. BRACKE Marcel 6. LEDEINE Michel 7. DHONT Denis 8. MATHIEU Jean-Pierre 9. HAEDENS Luc 10.SYMOENS Gaby en tal van kleinere prijzen Prijzen geschonken door Denis DHONT: DEKIEN Den VERSLUYS Romain LAPON Marcel HOEDENAEKE Elisabeth DEWEERDT Georges DEWEERDT Georges Prijzen geschonken door de club: HAECK Pascal Zilveren zegel DE GALAN Roland Zilveren zegel Hoofdprijs :aquarel van de hand van Rita Reunbrouck DEFEVER Eddy Dank Onze dank gaat naar Dhr. Geert VAN DEN BROUCKE, regionaal directeur ING Bank voor de zeer gewaardeerde prijzen voor de clubwedstrijd. Prijzen voor de tombola van september Boekjes Cataloguswaarde : 60, /48B : 45,00 3. Boekjes : 40, / : 29, / : 19,00 6. Blok : 07,50 en tal van kleinere prijzen. De clubwedstrijd Bank ING Voor de vergadering van de maand oktober 2017 wordt volgende frankeerzegel ingewacht : Cat. nr c op 15c lila Koning Albert I met een mooie centrale afstempeling. In te dienen bij onze wedstrijdcommissaris Roger DONNY in een kristalmapje voorzien van naam en lidnummer. Het geheel in een pergamijn envelopje. Overlijden Er werd ons het overlijden medegedeeld van mevrouw A. Zwaenepoel, echtgenote van onze eerste voorzitter, dokter Albert Zwaenepoel. De begrafenis had plaats in familiekring. De Kon. Postzegelclub van de Westhoek biedt hierbij aan de familie Zwaenepoel haar blijken van oprechte deelneming aan bij het overlijden van mevrouw A. Antonissen.

4 3 Op 9 juni 2017 overleed onze Ereondervoorzitter Charles Van Den Broucke, geboren te Westende op 7 april Hij was 49 jaar bestuurslid van de Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek. Vele jaren was hij bovendien ondervoorzitter van de Verstandhouding West-Vlaamse Postzegelkringen. De Kon. Postzegelclub van de Westhoek biedt hierbij aan de familie Van Den Broucke haar blijken van oprechte deelneming aan bij het overlijden van Charles. Op een volgende bladzijde vindt u het In Memoriam van onze voorzitter gehouden tijdens de uitvaartplechtigheid te Veurne. Onze 10 e Nationale Postzegelbeurs op 16 september 2017 Op 16 september 2017 gaat onze 10 e Nationale Postzegel- en Ruilbeurs door in de zaal Iseland van de Stedelijke Vismijn te Nieuwpoort en dit van 9 tot 17 uur. Postzegels Brieven Maximafilie Marcofilie Munten Briefkaarten Gratis toegang - Parking Cafetaria Voor nadere inlichtingen: Secretariaat : Oscar Lingier Jozef Cardijnlaan Nieuwpoort Tel : 058/ (na 19 uur) of via em026@skynet.be. Tafels aan 6,00 (lengte 2m) mits vooraf storten van het verschuldigd bedrag op rek. nr. IBAN BE Bic : BBRUBEBB van Postzegelclub v. d. Westhoek Nieuwpoort. Op dit ogenblik zijn er al 28 standhouders voor de ruilbeurs ingeschreven wat aangeeft dat het weer een succesvolle beurs zal worden. Wie nog niet ingeschreven is als deelnemer wordt gevraagd dit zonder verwijl te doen. Nieuwe Mijnzegel in de reeks Monumenten Nieuwpoort Tijdens de 10 e Internationale Postzegelbeurs op 16 september 2017 in de Iselandzaal van de Stedelijke Vismijn zal een nieuwe MyStamp in de reeks Monumenten van Nieuwpoort aangeboden worden aan de prijs van 2,00. De oplage omvat 240 zegels. Hierbij nogmaals de afbeelding zoals gedrukt door de Zegeldrukkerij Mechelen: Er wordt alleen een zegel van type1 aangemaakt. Hij is zelfklevend en zonder tanding tussen het vignet en de eigenlijke frankeerzegel. Gouden bruiloft Enige tijd terug vierde ons lid Clara JACOBS haar gouden bruiloft te Oostende. Onze club was hiervan niet op de hoogte tot de voorzitter enige weken terug in het bezit kwam van een krantenknipsel die het jubileum uit de doeken deed. Wij wensen de jubilarissen Roland NIVILLE en Clara nog veel gelukkige jaren.

5 4 In memoriam Charles Van Den Broucke Waarde Jan, Geert en familie, waarde bestuursleden en clubleden, geachte afgevaardigden van andere postzegelverenigingen en dito besturen, geachte vrienden en kennissen, waarde aanwezigen, Als voorzitter van respectievelijk de Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek uit Nieuwpoort en de Verstandhouding van West-Vlaamse Postzegelkringen wens ik hier een korte gedachtenis te wijden aan de ere-ondervoorzitter van beide verenigingen met name Charles Van Den Broucke. Charles werd lid van onze Postzegelclub enkele jaren na de stichting, namelijk op 3 november Een jaar later werd hij aangesteld tot ondervoorzitter en kreeg hij de Dienst abonnementen op de nieuwe uitgiften in handen. Gedurende 49 jaar zal hij beide taken in de Nieuwpoortse postzegelclub met zorg en inzet uitoefenen. Ondertussen werd in 1968 de Verstandhouding West-Vlaamse Postzegelkringen opgericht, een overkoepelend orgaan binnen de West-Vlaamse filateliewereld, waar hij ook van bij de start fungeerde als ondervoorzitter. Onze postzegelclub lag Charles nauw aan het hart. Alhoewel hij in vroeger jaren een florerende drankenhandel uitbaatte zou hij geen enkele bestuursvergadering overgeslagen hebben. Zelfs na een bestuursvergadering van de Verstandhouding in Roeselare in de vooravond stevende hij nadien nog naar de bestuursvergadering in Nieuwpoort waar hij verslag uitbracht van wat eerder op de avond bedisseld werd. Hij zorgde er ook voor via zijn talrijke contacten dat regelmatig een nieuw lid aansloot bij de club. De Dienst Nieuwigheden was al die tijd zijn domein waar hij met de gewaardeerde hulp van zijn echtgenote Yo op voortreffelijke wijze de nieuwe postzegeluitgiften aan de leden die bij hem een abonnement hadden bezorgde. Meest van al was hij in zijn nopjes als hij naar aanleiding van een viering in de club of in de Verstandhouding mocht optreden als animator. Die rol was hem op het lijf geschreven. Hij was ook een graag geziene gast bij onze postzegelvrienden uit Duinkerke en Malo-les-Bains waar we meermaals deelnamen aan tentoonstellingen. Alhoewel het de laatste jaren moeilijker werd om zijn bestuurstaken uit te voeren wilde hij met de hulp van Jan en Geert toch zo lang mogelijk dienstbaar blijven. De Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek is hem daar altijd dankbaar voor geweest. Wanneer het allemaal te veel en te zwaar werd kwam hij tot rust in het WZC Ter Linden in deze stad. Beste Jan en Geert en respectievelijke echtgenotes en kinderen, u kan fier zijn op uw vader, schoon- en grootvader. Voor ons, leden van de grote familie van de Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek en van de Verstandhouding was hij een aangenaam en enthousiast bestuurslid. Charles, vaarwel en tot.later.

6 5 Filatelistisch nieuws Nieuwe postzegeluitgiften jaar Unief Gent en Luik Jeugdfilatelie Bedreigde zoogdieren in de Noordzee Evolutie van de trein in België Rouwzegel : witte roos

7 Mededelingen TIJDELIJK POSTKANTOOR IZEGEM De Koninklijke Bond van Vlaamse Postzegelverzamelaars en de Izegemse Postzegelclub organiseren een tijdelijk postkantoor. Op 4 november heten beide clubs u welkom in de vroegere schoenfabriek Éperon d Or, die vanaf november het nieuwe museum voor de collectie van schoenen en borstels huisvest. In het prachtige gerenoveerde art deco gebouw uit de jaren 30, biedt het museum de filatelisten een maximumkaart met speciale afstempeling aan. Daarnaast is een uitgifte van 3 Mystamps voorzien in verband met de schoen- en borstelnijverheid. Op deze dag zal er ook een echt volksfeest plaats vinden zowel rond het museum als in de stad. Waar: Eperon d Or, Prins Albertlaan 5, 8870 Izegem (op 2 minuten wandelafstand van het station van Izegem). Wanneer: zaterdag 4 november 2017 van uur tot uur. Inlichtingen: Mooiste postzegels van 2016 Prijzen van de filatelie Op 22 april 2017 verkozen 25 juryleden uit de wereld van de filatelie de mooiste postzegels van 2016, verdeeld over drie categorieën : Ambassadeur, Beste gegraveerde postzegel van de Europese Unie en Beste jeugdzegel van de EU. De uitslag luidt als volgt : Ambassadeur : Blaadje Het nieuwe Zwin Tweede werd : Gent, Markten en Floraliën Derde werd : Magna Carta van de Europese post. Best gegraveerde zegel in de EU : Italië met het Piazza Ruggiero Settimo in Palermo. Beste jeugdzegel in de EU : Blaadje Jip en Janneke uit Nederland. Trainworld 2 jaar oud. Train World is meer dan het museum van de Belgische spoorwegen. Speciaal voor zijn tweede verjaardag lanceert Train World een eigen postzegel (MyStamp). Deze kan je tijdens het weekend van 16 en 17 september voor de eerste keer kopen in het museum. Maar er is meer! Train World en bpost bieden die dagen een schat aan zegels aan en tonen het mooiste uit hun collecties. bpost verkoopt het nieuwe postzegelblaadje Treindesign. Een evolutie van de trein in België en de bijhorende First Day Sheet. Daarnaast organiseert Train World een uitzonderlijke verkoop van oude spoorwegzegels. Een unieke week-endafstempeling vindt plaats. Aarzel niet om er een dagje uit met de hele familie van te maken. Poseer samen in een fantastisch decor en vereeuwig dat beeld op je eigen, unieke postzegel. Meer informatie vind je op Bereikbaarheid Train World, station Schaarbeek, Prinses Elisabethplein 5, 1030 Schaarbeek. Op zondag 17 september is het autoloze zondag. Train World is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Maak gebruik van de voordelige B Dagtrip als je het volledige museum wilt bezoeken. De postzegelverkoop gaat door in het prachtig gerestaureerd station van Schaarbeek dat, samen met de spoorwegtuin, gratis toegankelijk is. De rest van het museum bezoek je aan regulier tarief. 6

8 7 AANMAAK VAN POSTZEGELS door Jules Galmart en herwerkt en verbetert door E. Moons 2 e vervolg Bijna vierhonderd jaar zal de tijd stilstaan voor de drukkunst. Er verandert niets noemenswaardig gedurende deze eeuwen. Misschien werden de houten persen iets steviger vervaardigd doch de manier van drukken bleef even primitief. Aan de behoefte van drukwerk kan gemakkelijk voldaan worden daar het lezend publiek geen grote omvang had en ook niet uitbreidde. In 1797 wordt in Engeland de eerste drukpers uit metaal vervaardigd. Het is Lord Stanhope die een metalen kopie maakt van de toen bestaande modellen België Nr BEF. De metalen pers van Lord Stanhope. In 1897 vervaardigt Stanhope de eerste metalen drukpers. Vóór 1797 waren alle drukpersen uit hout gemaakt. Een verbetering aan deze pers was de terugkeer van de drukhandel naar zijn oorspronkelijke plaats door een tegengewicht Groot-Brittannië Nr p. bisterbruin. William Caxton eerste Engelse drukpers. William Caxton ( ), vestigde zich te Brugge waar hij het drukkersvak leerde. In 1476 gaat hij terug naar Engeland met een drukpers die bij ons gebouwd is. Het is de eerste drukpers in Engeland. In hetzelfde jaar drukt hij er het eerste Engelse boek Stilaan verbeteren de machines. Er werden grote drijfwielen aangebracht die met de hand rondgedraaid werden om de machine in beweging te brengen. Latere modellen waren uitgerust met een voetpedaal om de machine al trappend te bedienen. De wereld vóór 1800 kende weinig krachtbronnen. De voornaamste krachtbron waren de spieren van mens en dier. De voortschrijdende techniek bracht daar spoedig verandering in. De industriële revolutie komt stilaan op gang. Ook de vraag naar meer drukwerk zit duidelijk in de lift. De stoommachine heeft alras een eerste drukpers in beweging gebracht. De elektromotor brengt dan de meest spectaculaire verandering teweeg. De snelheid en dus ook de productie van de nieuwe machines wordt steeds groter. Omdat deze machines niet meer met mankracht moeten voortbewogen worden is het mogelijk om veel grotere en zwaardere persen te bouwen. De cilinderpers is een volgende stap in de richting van de vooruitgang. In plaats van het gehele vlak ineens te drukken, wat een enorme drukkracht vereist, is het met een cilinder mogelijk om veel druk uit te oefenen op het papier. Het te drukken vel papier wordt rond een cilinder gespannen. Deze cilinder draait rond terwijl de tafel met de geïnkte lettervorm onder de cilinder meeloopt. Omdat op die manier het papier slechts ongeveer 1 mm de drukvorm raakt, is het mogelijk de drukking op deze smalle oppervlakte op te drijven, en alzo betere uitgedrukte teksten te bekomen. Later volgden dan de machines met twee cilinders. De drukcilinder en de tegendrukrol. De tegendrukrol was eveneens een cilinder, meestal voorzien van een rubberen bekleding. Deze machines kennen we allemaal van de dagbladdrukkerijen, de rotatiepersen.

9 Duitse bondsrepubliek Berlijn - Nr pf. Rotatiepers. Zoals men kan zien worden de zegels gedrukt door rotatie van de drukrollen en dit met verschillende vellen naast en achter elkaar. De verschillende kleuren worden op dezelfde machine achter elkaar gedrukt zodat de zegelbladen volledig klaar uit de machine komen. Die machines hadden het voordeel dat ze veel soepeler liepen dan alle voorgangers. Hier geen zware tafels met lettervormen die heen en weer gingen onder de cilinder, geen remmende bewegingen voor het aanleggen van papier. De twee cilinders van deze persen draaiden tegen elkaar, de ene met het papier, de andere met een ronde drukvorm. Het papier dat kilometers lang van de rol kwam kon elke snelheid volgen. Van 1848 tot 1865 heeft de zegeldrukkerij te Brussel uitsluitend zegels gedrukt in diepdruk op een handpers. Het verkeer van brieven en andere poststukken nam in zulke mate toe, dat men met de productie van zegels niet meer kon volgen. Daarom besloot men over te gaan tot een (toen) sneller procédé van drukken, de typografie. Tot in 1927 heeft men deze methode van drukken aangewend. Het zijn ook deze zegels die men bijna allemaal heeft vervalst, met uitzondering van enkele reeksen zoals de Helm-reeks en de Montenez, die in diepdruk in het buitenland zijn gedrukt. Na 1927 zijn alle zegels gedrukt in diepdruk. Tot voor kort werden nog wel enkele courante kleine waarden in typo gedrukt, omdat wel niemand er interesse zal voor gehad hebben om deze kleine waarden te vervalsen (cijfer op heraldieke leeuw). Tot de jaren is typo de meest voorkomende vorm van drukken. Kleine machientjes voor visitekaartjes tot enorme cilinder- en rotatiepersen voor dagbladen, verpakking en reclame, draaiden in drukkerijen over gans de wereld. Daarna kwam de doorbraak van de offset. STEENDRUK De naam Lithografie (steendruk) komt van het Grieks, lithos is steen, grafein is schrijven. In 1796 komt de Duitser A. Senefelder tot de vaststelling dat een bepaalde Boheemse steen gemakkelijk water opslorpt en vette inkt opneemt. Inkt dat voor het grootste deel is samengesteld uit oliën en vetten stoot water af. Dus waar water is, kan geen inkt zijn, waar inkt is, wordt het water afgestoten. Uit deze chemische eigenschap is de meest populaire vorm van drukken gegroeid, de offset België Nr BEF Lithopers van de firma Krause Rond 1825 heeft Senefelder, de uitvinder van de steendruk, reeds een prototype van plaatdrukmachine ontworpen. De machine op deze zegel heeft reeds een slinger om de plaat onder de tegendrukwals door te draaien. De steendruk, zoals deze vorm van drukken genoemd werd, is ook veel door kunstenaars gebruikt. Later werden er de illustraties van boeken mee gedrukt. Steendruk had het voordeel dat het niet nodig was de graveerkunst of het etsen te beheersen. De kunstenaars konden gewoon op de steen tekenen of schrijven, en de steen was klaar voor druk. (wordt vervolgd)

10 9 DE FORTEN VAN KLEIN- BRABANT & VAARTLAND IN 1914, BREENDONK LIEZELE BORNEM DEEL I 14de vervolg E. Coeckelbergh

11 10 (wordt vervolgd)

12 11 Filatelistische manifestaties 26 augustus 2017 GENT 18 e Ruilbeurs Postzegels & Poststukken in Centrum Reinaert, Reinaertstraat 28 te 9000 Gent. Open van 9 tot 16 uur. Toegang gratis. Info : Bracke Vincent Tel : 09/ september 2017 TIELT 16e Nationale Postzegelbeurs in de Europahal, Mackzekplein te Tielt. Open van 9 tot 17 uur. Toegang gratis. Gratis parking op 400 m. van de Markt. Info : 051/ september 2017 TORHOUT 6e Grote Ruilbeurs in Atheneum EUREKA, Rijselstraat 110 te Torhout. Open van 9 uur tot 16 uur. Gratis toegang. Ruime parking. Cafetaria voorzien. Info : Desloovere Daniel 050/ of desloovere.daniel@skynet.be. 16 september 2017 NIEUWPOORT 10e Nationale Postzegel- en Ruilbeurs in de zaal Iseland van de Stedelijke Vismijn. Open van 9 tot uur. Toegang gratis. Cafetaria voorzien. Ruime parking. Lift voorhanden. MyStamp in de reeks Monumenten Nieuwpoort zal te koop aangebodden worden. Info : O. Lingier, tel 058/ (na 19 uur) of em026@skynet.be. 29 en 30 september 2017 ANTWERPEN Internationale Postzegel- en Muntenbeurs in Antwerp Expo, Jan van Rijswijcklaan, 191 te 2020 Antwerpen. Open van 10 tot 17 uur op vrijdag en van 10 tot 16 uur op zaterdag. Toegang : 5 euro. 21 en 22 oktober 2017 BRIELEN (IEPER) YPRIFIL Zaal Cultureel Centrum Den Briel, Brielenstraat Ieper, voorverkoop en Regionale Competitieve tentoonstelling Oost- en West-Vlaanderen. Zie ook het artikel in dit maandblad voor meer informatie. 21 oktober 2017 AVELGEM 21ste Ruilbeurs in OC Spikkerelle, Scheldelaan 6 te Avelgem. Open van 8u30 tot 17 uur. Toegang gratis. Cafetaria aanwezig. Ruime parking. Info : Philac Avelgem 0497/ november 2017 OUDENBURG Nationale POSTZEGELBEURS. Info later 11 november 2017 ROESELARE Postzegelbeurs. Info later. PERSBERICHT WEFIS bestaat 45 jaar! 9e LUSTRUMNUMMER WEFIS. De West-Vlaamse Filatelistische Studiekring bestaat dit jaar vijfenveertig jaar en publiceert traditiegetrouw, buiten het abonnement, een Lustrumnummer. Wie deze meer dan 100-bladzijden tellende jubileumuitgave in kleurendruk wenst te bestellen, stort 20,00 (verzendingskosten binnenland inbegrepen) op het rekeningnummer IBAN BE BIC GEBABEBB van WEFIS 8400 Oostende, met de vermelding 'Lustrumnummer 9'.

13 VEILING SEPTEMBER 2017 Lotnr Lot Status Instel Lotnr Lot Status Instel 1 26 in perfecte staat xx 17, V1 xx 4, in perfecte staat xx 30, V1 xx 4, B in perfecte staat xx 125, /60 xx 8, in perfecte staat xx 80, met V2 in paar xx 3, in perfecte staat xx 50, V1 xx 16, in perfecte staat xx 150, /29 xx 10, met certifikaat xx 350, /78 xx 7, in perfecte staat xx 80, /85 xx 11, met certifikaat xx 390, /04 xx 5, in perfecte staat xx 570, xx 5, V in perfecte staat xx 1150, /36 xx 7, met certifikaat x 850, A xx 14, /70 xx 8, xx 14, /73 xx 7, ʘ 5, /31 echt xx 20, /01 xx 7, in blok van 4 xx 3, V1 xx 2, in blok van 21 xx 15, /38 xx 2, xx 2, /42 xx 2, /36 in blok van 8 xx 5, /59 xx 2, /39 xx 5, /94 ʘ 2, /53 xx 4,00 71 BL 8 xx 26, /75 in blok van 15 xx 4,80 72 BL 13 V1 xx 3, cu xx 2,50 73 BL 13 V2 xx 3, /14 x 12,00 74 BL 14 xx 3, /24 x 22,00 75 BL 15 xx 6, /32 xx 64,00 76 BL 20 xx 15, /34 xx 6,00 77 BL 21 xx 4, x 16,00 78 BL 28 V xx 72, x 16,00 79 BL 31 N.T.Z. xx 34, /62 x 26,00 80 BL 36/37 xx 2, x 14,00 81 BL 39 x 10 xx 2, x 18,00 82 BL 55 met V xx 2, x 18,00 83 BL 66 xx 4, x 18,00 84 Belgie varia 100 stuks ʘ 2, x 18,00 85 Frankrijk 571A in strook xx 4, V2 xx 3, /98 xx 3, V4 in paar xx 3, /29 xx 10, xx 11, /67 xx 6, /83 xx 4,20 89 Luxemburg Kaart ʘ 16, /46 in strook van 3 xx 9,00 90 Oostenrijk 629a/32a x 9, met V1 in paar xx 4, A xx 3, /82 x 5 xx 5, /62 xx 6, /82 x 15 xx 19, /68 xx 26, V xx 4, xx 2, V xx 4, /81 xx 6, met V1 in paar xx 5, ʘ 5, met V3 in paar xx 4, ʘ 2, V xx 6, xx 4, /92 x 6 xx 8, ʘ 4, V xx 5, Ruanda-urundi 196/99 xx 7,00 Gebruikte notaties : XX = Postfris, X = met plakker, = Gestempeld, = Op omslag

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 september 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 oktober 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 december 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 april 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 oktober 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Sept + Okt 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 september en 6 oktober 2019 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 september 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 11juni 2017 (TWEEDE ZONDAG) in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2019 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 juni 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 september 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 mei 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2018 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 januari 2018 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 december 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 juni 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 maart 2019 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 oktober 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 januari 2017 (TWEEDE zondag) in de ontbijtzaal

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 februari 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 mei 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 mei 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 juni 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 1 Januari 2013 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2013 in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 januari 2016 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 maart 2017 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 februari 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 maart 2016 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 9 november 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 januari 2015 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 december 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 april 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK MAANDBLAD FILATELIE November 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 november 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 december 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 februari 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 april 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 oktober 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 23 juni 2013 in de zaal Iseland

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 februari 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 november 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 april 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016

MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016 MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016 VERGADERINGEN DONDERDAG 2 JUNI 2016 OM 20 UUR ZONDAG 19 JUNI 2016 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOLAAL BAZILIK DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr 18, Tongeren Tel :

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April + Mei 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 april en 28 april voor de maand mei 2019

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 december 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Heliogravure Gravure : Etn. Jean Malvaux. Oplage : ex Perforatie: T.: 11 1/2 Aantal platen : 2 Gomming : Zetmeelgom Papier: F-P3

Heliogravure Gravure : Etn. Jean Malvaux. Oplage : ex Perforatie: T.: 11 1/2 Aantal platen : 2 Gomming : Zetmeelgom Papier: F-P3 nr1703 1703 nr1704 1704 nr1705 1705/1706 nr1706 nr1707 1707 nr1708 1708/1711 nr1709 nr1710 nr1711 nr1712 1712 - Cijfer op heraldieke leeuw. Type van nr. 849. folder Nr. 23/73 bpost 14/01/1974 14/01/1974

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 september 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 mei 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

Postzegels : Collectie 2016

Postzegels : Collectie 2016 Postzegels : Collectie 2016 21/12/2015 België vanuit de zegel 2 Reproductierechten Lees deze pagina aandachtig voor u het document gebruikt De postzegels moeten integraal (tanding en alle vermeldingen

Nadere informatie

Aantal platen. Oplage : onbeperkt

Aantal platen. Oplage : onbeperkt 4293 4293 4294 4294 4295 4295 4296 4297 4298 4299 4300 4305 4305 4306 4307 4307 4308 4309 4310 4311 4307 4307 4308 4309 4310 Blokformaat: 4311 Ter inlichting: "blauwe vette tekst" = info eveneens in album

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 VERGADERINGEN DONDERDAG 7 DECEMBER 2017 OM 20 UUR ZONDAG 17 DECEMBER 2017 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOKAAL DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr 18, Tongeren

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2018 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 maart 2018 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 mei 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Gravure: Zegelformaat: 30 x 25 mm; boekjeformaat: 60 x 166mm

Gravure: Zegelformaat: 30 x 25 mm; boekjeformaat: 60 x 166mm 3983 3983 3984 3984 3985 3985 3991 3991 3992 3992 3993 3993 3994 3994 3986 3987 3988 3989 3990 - Kerkuil: (waarde in ) bpost Philanews Nr. 1 / 2010 (pg. 11) 4/01/2010 4/01/2010 Philanews Nr. 1 / 2010 (pg.

Nadere informatie

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2 RONDZENDDIENST - 1 Jazeker, het is zover. Dank zij een behoorlijke hoeveelheid ingeleverde boekjes en een flinke dosis organisatietalent van het hoofd van onze rondzendingen kan - naast de normale rondzendingen

Nadere informatie

De Lekbode 118 april 2009

De Lekbode 118 april 2009 H Haarlemse druk. De zegels de 2 e emissie werden tot eind 1866 in Utrecht en daarna in Haarlem gedrukt. Er zijn minimale verschillen te zien. Vandaar dat bij deze emissie wordt gesproken Utrechtse en

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 maart 2015 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

1976 1979 1981 1985

1976 1979 1981  1985 1962 "De dag van de Postzegel" was het begin van een stukje Tongerse geschiedenis. Na Genk, Winterslag; Hasselt en Heusden kwam de heroprichting van de Tongerse postzegelvereniging "Ambiorix". De stichting

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 juni 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Zaterdag 12 januari: Nieuwjaarswandeling in de Blankaart te Woumen georganiseerd door het WVFD. Info volgt later.

Zaterdag 12 januari: Nieuwjaarswandeling in de Blankaart te Woumen georganiseerd door het WVFD. Info volgt later. Veurne, 61e jg 2019 Beste clubleden, We starten dit werkjaar met heel wat leuke herinneringen waarop we fier kunnen terugblikken. Niet alleen de goede verstandhouding tussen de clubgenoten wat intussen

Nadere informatie

Prijswinnaar van de hoofdprijs : een aquarel van Rita Reunbrouck geschonken door de club t Jaeckx Nelly

Prijswinnaar van de hoofdprijs : een aquarel van Rita Reunbrouck geschonken door de club t Jaeckx Nelly 2 Clubnieuws Prijswinnaars van januari 2014 Clubprijzen 1. De Galan Roland 2. Dekock Eddy 3. Coeckelbergh Emiel 4. Versluys Romain 5. Coene Lut 6. Deygers Gert 7. Dhont Denis 8. Reychler Magdalena 9. De

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2019 RÉTROTRAIN SAINT-GHISLAIN. De TSP-boetiek en Rétrotrain zijn open op de eerste zaterdag en de derde dinsdag van de maand

NIEUWSBRIEF MAART 2019 RÉTROTRAIN SAINT-GHISLAIN. De TSP-boetiek en Rétrotrain zijn open op de eerste zaterdag en de derde dinsdag van de maand NIEUWSBRIEF MAART 2019 RÉTROTRAIN SAINT-GHISLAIN De TSP-boetiek en Rétrotrain zijn open op de eerste zaterdag en de derde dinsdag van de maand VOLGENDE OPENINGEN : - zaterdag 2 maart van 9 tot 12u - dinsdag

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station Vichte 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Vichte Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de

Nadere informatie

Oplage : 1523-9.000.000ex; 1524-3.500.000ex; 1525-10.500.000ex Perforatie: T.: 11 1/2 Aantal platen : 1-2-3-4 Papier: 1523: WP-P2; 1524/1525: F-P3

Oplage : 1523-9.000.000ex; 1524-3.500.000ex; 1525-10.500.000ex Perforatie: T.: 11 1/2 Aantal platen : 1-2-3-4 Papier: 1523: WP-P2; 1524/1525: F-P3 nr1523 1 nr1615 nr1615 Drukprocedure: nr1523 1 nr1524 nr1525 Drukprocedure: nr1523 2 nr1524 nr1525 Drukprocedure: nr1526 3 nr1527 nr1528 3 nr1529 4 pagina album Kenmerkenlijst: J1970-J1971 (1523-1615)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2019

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2019 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2019 RÉTROTRAIN SAINT-GHISLAIN De TSP-boetiek en Rétrotrain zijn open op de eerste zaterdag en de derde dinsdag van de maand VOLGENDE OPENINGEN : - zaterdag 2 februari van 9 tot 12u

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 3 MAART 2016

MAANDBLAD nr 3 MAART 2016 MAANDBLAD nr 3 MAART 2016 VERGADERINGEN DONDERDAG 3 MAART 2016 OM 20 UUR ZONDAG 20 MAART 2016 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOLAAL BAZILIK SPECIALE EDITIE : EERSTE REEKS UITGIFTEN BELGIE DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 51 nr. 3 Maart 2014 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 maart 2014 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

Emissie Twee proeven van de 1/2 cent zegel

Emissie Twee proeven van de 1/2 cent zegel Emissie 1869 De laagste waarde van de frankeerzegels van de emissies 1852, 1864 en 1867 was 5 cent. Voor de verzending van drukwerken, couranten etc. was het tarief lager dan 5 cent, maar daarvoor ontbraken

Nadere informatie

Koningin Beatrix een langlopende emissie

Koningin Beatrix een langlopende emissie Koningin Beatrix een langlopende emissie Toen op 2 januari 2002 de eerste postzegels verschenen met de waardeaanduiding uitsluitend in euro, werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de emissie-beatrix.

Nadere informatie

Artikels boekjes Gazel II

Artikels boekjes Gazel II Artikels boekjes Gazel II Jaargang 1 nr 1 Jan Feb 1999 Sterke verhalen Firstday-Sheets (FD.S.) Oplagecijfers speciale postzegels 1998 Jaargang 1 nr 2 Maa Apr 1999 Sterke verhalen Buitenlands nieuws Jaargang

Nadere informatie

VILVOORDSE POSTZEGELCLUB.

VILVOORDSE POSTZEGELCLUB. Tweemaandelijks tijdschrift van VILVOORDSE POSTZEGELCLUB. Aangesloten bij de: - Cultuurraad Vilvoorde - Koninklijke Landsbond der Belgische Postzegelkringen. - Koninklijke Kring van de Filatelistische

Nadere informatie

HERTOGPOST 2015 van alle markten thuis.

HERTOGPOST 2015 van alle markten thuis. HERTOGPOST 2015 van alle markten thuis. Dit jaar bestaat de s-hertogenbossche Filatelisten vereniging 85 jaar. Een enthousiaste postzegelvereniging die om de 5 jaar aan de weg timmert. Postzegels verzamelen

Nadere informatie

Uitgave: november 2015 AMBACHTSE FILATELISTEN VERENIGING DE DOORLOPER

Uitgave: november 2015 AMBACHTSE FILATELISTEN VERENIGING DE DOORLOPER Uitgave: november 2015 AMBACHTSE FILATELISTEN VERENIGING DE DOORLOPER 2 Ambachtse Filatelisten Vereniging Bestuur: Voorzitter: Anton Verjaal tel.:078-6123217 e-mail: a.verjaal@telfort.nl Secretaris: Cor

Nadere informatie

Geachte Bezoeker. We danken U voor Uw belangstelling in onze vereniging.

Geachte Bezoeker. We danken U voor Uw belangstelling in onze vereniging. Geachte Bezoeker We danken U voor Uw belangstelling in onze vereniging. Hieronder vind U alle MYSTAMP ZEGELS die onze vereniging verwezenlijkt heeft. Moest U belangstelling hebben op 1 of meerdere zegels,

Nadere informatie

VOORJAARSBEURS Postzegel Vereniging Huizen e.o.

VOORJAARSBEURS Postzegel Vereniging Huizen e.o. NUMMER 158 15 E JAARGANG MAART 2018 VERSCHIJNT 2 X PER JAAR Digit@@lblad VOORJAARSBEURS Postzegel Vereniging Huizen e.o. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de filatelie in de ruimste zin,

Nadere informatie

Kenmerkenlijst: J1849-J1919 (1-178) NB: xxx (blauw vet): gegevens eveneens in album - Epauletten bpost 1/7/1849 1/7/1849

Kenmerkenlijst: J1849-J1919 (1-178) NB: xxx (blauw vet): gegevens eveneens in album - Epauletten bpost 1/7/1849 1/7/1849 1 1/2 2 3 3/5B 4 5 6 6/8A 7 8 9 9/12B 10 11 12 10 10A/12A 10 11 12 - Epauletten bpost 1/7/1849 1/7/1849 Watermerk: 2 geweven Hoofdletters "LL" in kader Aantal platen 1-1 ; 2-2 Tekeningen : Charles Baugniet

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station Aalter. 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen

Treinen vanuit en naar uw station Aalter. 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Treinen vanuit en naar uw station Aalter 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Aalter Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 april 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Postzegels Collectie 2018

Postzegels Collectie 2018 Postzegels Collectie 2018 17/11/2017 Belangrijke informatie - Reproductierechten Alle reproducties en het gebruik van de afbeeldingen van de postzegelblaadjes en de postzegels zijn strikt verboden. Postzegels

Nadere informatie

DE POST, DE ASLK EN DE WET VAN 1 juni 1919

DE POST, DE ASLK EN DE WET VAN 1 juni 1919 DE POST, DE ASLK EN DE WET VAN 1 juni 1919 door Jan Lannoye U zal zich afvragen, wat hebben deze drie zaken met elkaar en met filatelie te maken. Wel alles, want deze drie zijn onlosmakelijk met elkaar

Nadere informatie