MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT"

Transcriptie

1

2 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 december 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite (Verdieping 1) vanaf 10 uur. Dit is de laatste vergadering van het jaar De opkomst was vorige maand minder groot. Wij zouden u allen graag terugzien als beloning voor de volgehouden inzet van uw bestuur. We verwachten u dan ook talrijk op deze vergadering. Breng eens een vriend of kennis mee. Het bestuur EVEN UW AANDACHT Aan het filatelistisch firmament staan heel weinig sterren d.w.z. dat het erg rustig is en dat blijkt ook op de grote veilingen bij de postzegelhandelaren. U vindt in dit maandblad een vervolgartikel over de opdrukuitgiften EUPEN & MALME- DY geschreven door de voormalige Bondsvoorzitter Marcel Van der Mullen. Een stukje WO I geschiedenis. Vergeet niet uw zegel voor de clubwedstrijd in te leveren op de vergadering. Wie met een verzameling rond het thema Visserij of Scheepvaart wenst deel te nemen aan de tentoonstelling tijdens de voorverkoop op 27 juni 2015 mag zich melden bij het bestuur. Het is de hoogste tijd om aan dit thema te beginnen indien u zinnens zijt uw werkstuk te tonen op deze tentoonstelling. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, OOSTENDE Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT Lokaal: Hotel Cosmopolite Koning Albert I laan, NIEUWPOORT- BAD Bankrekening: IBAN : BE BIC : BBRUBEBB op naam van POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK BTW nummer: BE NIEUWPOORT Redactie maandblad: de voorzitter ( Website: Maandblad nr. 526 of nr. 10 van jaargang Verschijnt 10 maal per jaar, de 25ste van elke maand (NIET in juli en augustus). De Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek is aangesloten bij de Koninklijke Landsbond van Belgische Postzegelkringen onder het nummer 908 en sinds 1968 aangesloten bij de Verstandhouding van West-Vlaamse Postzegelkringen.

3 2 Clubnieuws Prijswinnaars van november e prijs : DE SNOECK Joris 2e prijs : REICHLER Madeleine 3e prijs : VERSLUYS Romain 4e prijs : COENE Lut 5e prijs : VANBMARCKE Norbert 6e prijs : VANDECASTEELE Filiep en tal van winnaars van kleinere prijzen Prijzen voor de tombola van december / Cataloguswaarde : 35, / : 23, / : 13, : 06, / : 05, / : 05,25 en tal van kleinere prijzen. Overlijden Vorige maand overleed ons trouwe lid HERSSENS Lucien. Hij was een eminent filatelist met een uitgebreide verzameling, vooral wat de klassieke filatelie betreft. Hij was lid van onze club sinds 1967 en bezorgde ons vele malen mooie prijzen voor de clubtombola. De Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek biedt aan de familie haar blijken van oprechte deelneming aan en wenst hen veel sterkte. Nieuw lid We begroeten sinds de vorige vergadering een nieuw lid : BC EM HAECK Pascal, Kestelstraat 3 te 9880 Aalter (aangebracht door J. Van Casteren). Wij wensen hem een aangenaam verblijf binnen onze club en verwachten hem regelmatig te zien op de ledenvergaderingen. Lidkaarten 2015 Tijdens de decembervergadering kunnen de lidkaarten 2015 betaald worden bij de secretaris van de club. Wij zouden u willen aanraden dit te doen om de januarivergadering een beetje te ontlasten. Het lidgeld blijft 8,50 voor volwassenen (hoofdclub) of 6,50 voor volwassenen (bijclub). Voor de jeugdleden tot 16 jaar wordt dit 4,25 (hoofdclub) of 3,25 (bijclub). U mag uiteraard ook overschrijven op rekening van de club. Het rekeningnummer vindt u op de eerste bladzijde van dit tijdschrift. Vermeld echter voor de zekerheid of u kiest voor hoofdclub of bijclub en uw lidnummer. Wij benadrukken dat 28 februari 2015 de laatste dag is voor het vereffenen van uw lidgeld. De club dient in maart haar lidgeld naar de KLBP en de VWPK te storten om geldig te kunnen deelnemen aan de evenementen van deze organisaties. Opgave clubwedstrijd Bank ING voor reeks 3 en 4 Vooreerst : geef tijdens de decembervergadering uw zegel voor de tweede reeks (Cat. nr ,50 Fr. Kardinaal Mercier) in bij onze wedstrijdcommissaris Roger Donny. Opgave reeks 3 : Voor de vergadering van de maand februari 2015 wordt volgende frankeerzegel ingewacht : Cat. nr Fr. Postiljon te paard met centrale afstempeling.

4 3 In te dienen bij wedstrijdcommissaris Roger Donny in een kristalmapje voorzien van naam en lidnummer. Het geheel in een pergamijn envelopje. Opgave reeks 4 : Voor de vergadering van april 2015 wordt volgende zegel ingewacht : Cat. nr Fr. Paleis stad Brussel met een mooie centrale poststempel. In te dienen bij wedstrijdcommissaris Roger Donny in een kristalmapje voorzien van naam en lidnummer. Het geheel in een pergamijn envelopje. Bekerwedstrijd Verstandhouding We verwachten van onze leden een mooie aangetekende briefomslag om te kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Opdracht : Op een door de Verstandhouding bezorgd wedstrijdformulier een AANGETEKENDE BRIEFOMSLAG voorleggen met een afstempeling tussen en Vereisten voor het aangeboden exemplaar : Alleen briefomslagen (enveloppe) komen in aanmerking. Alleen verzendingen binnen België komen in aanmerking. De frankering moet juist zijn d.w.z. in overeenstemming met de op de datumstempel op de briefomslag geldende binnenlandse posttarieven (zie vorig maandblad). Brieven met AR zijn uitgesloten. Frankeervignetten en postkantoorvignetten als frankering zijn uitgesloten. Alle frankeerzegels op de briefomslag dienen in Belgische frank te zijn. Brieven van openbare instellingen zijn uitgesloten. Briefomslagen (Amerikaans formaat 23 cm x 11 cm) zijn uitgesloten. De poststempel dient te verwijzen naar de Vlaamse provincies, Vlaams-Brabant is uitgesloten. Gelegenheidsstempels zijn uitgesloten. Binnenbrengen van de omslag ten laatste op de vergadering van maart 2015 bij de voorzitter. Suggestie van een van onze leden Er wordt gevraagd naar de mening van de vergadering om voor Kerst-Nieuwjaar een speciale MyStamp aan te maken voor aankoop en gebruik door de leden. Voor zij die internet hebben vragen wij om aan de voorzitter te willen melden of zij dit voorstel goed vinden of overbodig. Terloops gezegd, voor dit jaar zijn we eigenlijk al te laat want dan had deze MyStamp klaar moeten zijn tegen de vergadering van december en dat halen we waarschijnlijk niet meer. Toch blijft uw antwoord waardevol. Wij kijken er met belangstelling naar uit. Niet conforme zegels in de verkoop onder leden Het is een spijtige zaak dat we telkens opnieuw moeten wijzen op het juist aanduiden van de toestand van de zegels die door de aanbieders voor de veiling ingediend worden. Het is duidelijk dat deze zegels niet verkocht geraken dus..spaar het werk van de veilingsmeester die elke maand gemiddeld een 200-tal zegels dient na te zien. Spaar ook de afroeper die nodeloos de opmerkingen dient te signaleren om dan vanzelfsprekend al op voorhand te weten dat het lot met opmerkingen praktisch nooit verkocht geraakt. In de toekomst komen kavels met opmerkingen niet meer aan bod in de verkoop. Bestelformulier voor supplementen In bijlage aan dit maandblad vindt u een bestelformulier voor de aanvullingen van uw albums. Het ingevulde formulier bezorgt u bij onze Dienst Benodigdheden die voor u de bestelling zal doen bij onze leverancier.

5 4 Filatelistisch nieuws Nieuwe postzegeluitgiften 2015 Tijdens de novembervergadering werden via projectie de nieuwe speciale postzegeluitgiften voor 2015 getoond. Nieuwe rolzegels met vlinders In de loop van de maand oktober werden nieuwe rolzegels ter beschikking gesteld van de postkantoren. Deze maal zijn het 10 verschillende vlinders die in rollen van 100 zegels in doosjes te koop aangeboden worden. Elke vlinder komt dus beurtelings 10 maal voor in de rol. De tekeningen zijn van Marijke Meersman die ook al de vroegere uitgiften Sprookjes en Fantastische flora ontwierp. Nieuwe briefkaarten Een nieuwe reeks van 11 briefkaarten in de reeks Vroeger en nu werd op 6 oktober uitgegeven. Daarbij werd ook een briefkaart van Kleine Robbe gevoegd. Zoals bekend wordt de briefkaart geïllustreerd met een vroeger zicht van een plaats en is de frankeerwaarde uitgebeeld met een fragment van dezelfde lokaliteit op de dag van vandaag. Er is wel gedacht aan bekende plaatsen die met WO I te maken hadden. De lokaliteiten zijn : Ieper, Spontin, Lommel, Schaarbeek, Carlsbourg, Braine-le-Comte, Zwalm, Turnhout, Aarschot, Rixensart en Pepinster. Te bestellen via de eshop van bpost, bij de Filaboetieks en bij Stamps & Philately. Prijs : 8,25+ 0,82 (Kl. Robbe). Code BK 1401 en De set van 2013 is ook nog beschikbaar. Herdruk vlinderpostzegel Koninginnenpage Deze permanente postzegel krijgt een derde herdruk op een nieuwe soort papier dat witter is dan de vorige en bovendien het zegelbeeld scherper weergeeft. Te koop op voorverkopen en beurzen, in de eshop van bpost, in de Filaboetieks en bij Stamps & Philately. Dag van de Filatelist 18 april 2015 te Roeselare De programmering van de Dag van de filatelist behoudt volgend jaar hetzelfde stramien als dit jaar. De aanvang is gepland om 13 uur. Het filatelistisch luik van deze dag gaat door in Het Brouwerijtje, een lokaal van de firma van Patrick Maselis, gelegen Kaaistraat 19 te Roeselare. Zoals vroeger zijn er twee spreekbeurten over een filatelistisch onderwerp. De sprekers zijn nog niet helemaal vastgelegd. Rond 16 uur is een receptie gepland met mededeling van de uitslag van de bekerwedstrijd. Na de vergadering wordt andermaal een democratisch etentje georganiseerd in een plaatselijk eethuis. Al deze activiteiten zullen later nog bevestigd worden. Een uitzonderlijke filatelietentoonstelling zal zeker het bezichtigen waard zijn. Gezien het in 2015 de 15 e maal is dat een Dag van de Filatelist wordt georganiseerd zal er ook een speciale MyStamp voorzien worden. Bovendien zal een speciale spandoek aangemaakt worden om bezoekers makkelijker de weg te wijzen naar de plaats van het gebeuren. Noteer nu al de datum. Het is altijd al een mooi evenement geweest, waarom zou je er ook niet eens op af komen. Absoluut een aanrader, drempelvrees is niet nodig.

6 5 94 jaar geleden. De postzegels met opdruk EUPEN & MALMEDY Marcel Van der Mullen Na de eerste wereldoorlog werden de kantons Eupen, Malmedy en Sankt-Vith bij België aangehecht in toepassing van artikel 34 van het Verdrag van Versailles van 28 juni 919, waarbij Duitsland afzag van alle rechten en titels op voornoemde gebieden, in de volksmond de "Oostkantons" genoemd. Het Verdrag van Versailles werd op 10 januari 1920 te Parijs geratificeerd, maar de aanhechting zou pas definitief worden na een volksraadpleging die van 10 januari tot 10 juli 1920 gehouden werd. Op 18 september 1920 erkende de Volkerenbond de definitieve aanhechting bij België. Vreemd genoeg werden de Oostkantons slechts bij de wet van 6 maart 1925 definitief bij België aangehecht. De totale oppervlakte bedroeg hectare (kanton Eupen: , kanton Malmedy : en kanton St. Vith : ) met een totale bevolking van inwoners (kanton Eupen: , kanton Malmedy : en kanton St. Vith : ). 1. De voorlopige regering De Belgische Regering heeft niet gewacht, noch op de bekrachtiging van het Verdrag van Versailles op 10 januari 1920, noch op de uitslag van de volksraadpleging van 18 september 1920, om een voorlopige regering' voor de Oostkantons aan het werk te zetten. Reeds door de wet van 15 september 1919 werd het bestuur van de Oostkantons toevertrouwd aan een Hoge Commissaris. Luitenant Generaal Henri BALTIA, bevelhebber van de 9de Infanteriedivisie, werd reeds op 3 september 1919 aangesteld als "Hoogen Koninklijken Commissaris". Volgens de wet van 15 september 1919 "oefent de Commissaris - later ook Gouverneur genoemd - de volledige wetgevende en uitvoerende macht uit, onder het gezag van de Eerste Minister (art. 2) Hij vaardigt de wetgevende maatregelen uit bij middel van decreten en de bestuurlijke maatregelen bij middel van besluiten" (art. 3). Een "Hoogere Raad, bestaande uit 12 leden, en een lnterministeriële Commissie" werd aan de Commissaris toegevoegd, "gelast met het geleidelijk toepassen van het Belgisch bestuurlijk en rechterlijk stelsel" (art. 5 en 7). Dit ganse apparaat functioneerde onder de benaming "Gouvernement Eupen-Malmedy-Haut Commissariat Royal". Ook de inrichting van het Belgisch poststelsel behoorde tot de bevoegdheden van deze "voorlopige regering". De Hoge Commissaris vaardigde voor de organisatie van de Belgische posterijen in de Oostkantons in totaal 8 decreten uit. Deze decreten vormen de wettelijke grondslag van de structuur en de werking van de postdienst, o.m. voor de invoering van postzegels en de aangepaste posttarieven. We komen hier verder op terug. Op bestuurlijk vlak werden deze decreten aangevuld door de onderrichtingen van het Belgisch Bestuur der Posterijen te Brussel. 2. De Duitse Rijkspost in de Oostkantons tijdens de overgangsperiode : In de vier militaire bezettingszones van het Rijnland - de Franse, Britse, Amerikaanse en Belgische zone bleef de Duitse Reichspost gewoon de burgerlijke briefwisseling verzorgen : Duitse postkantoren, Duitse posttarieven en Duitse postzegels. 10 Pfennig Deutsches Reich - Duitse brugstempel OBERWINTER Censuur U.S.

7 Ook in Oostkantons bleef de Duitse Rijkspost bevoegd voor burgerlijke post. Dit was trouwens voorzien in art. 12 van de overeenkomst van betreffende de militaire bezetting van het Rijnland. We stippen dit toch even aan omdat in wat oudere filatelistische literatuur steeds beweerd werd dat de Duitse burgers in de 4de Belgische bezettingszone, dus ook in de Oostkantons, verplicht werden de Belgische opdrukzegels Allemagne-Duitschland" voor hun briefwisseling te gebruiken en dat zij met alle middelen hieraan probeerden te ontkomen. Deze stelling is gewoon fout, zoals uit onderstaande illustratie blijkt. 6 Frankering 10 Pfennig Duitse brugstempel RAEREN Uiteraard werd de burgerlijke briefwisseling, vooral bij begin van de bezetting, aan beperkingen, controle en censuur onderworpen. Zo kan men uit de "Bekanntmachung betreffend den öffentlichen Postverkehr van 12 januari 1919 lezen dat elke briefwisseling zo veel mogelijk moest beperkt worden, dat in het belang van het postverkeer het gebruik van postkaarten heel in 't bijzonder werd aanbevolen en dat brieven, handelsbrieven uitgezonderd, slechts twee bladzijden mochten omvatten. (Bijlage I). Vermits het gebruik van postkaarten sterk aanbevolen werd en gewone brieven slechts twee blaadjes mochten omvatten, zijn de postkaarten in de verzamelingen talrijker aanwezig dan gewone brieven. Maar niet alleen de Duitse burgers gebruikten de Duitse postzegels voor de burgerlijke briewisseling. Ook de Belgische - en andere - toeristen verzonden hun briefwisseling met de Duitse Reichspost, zoals blijkt uit onderstaande zichtkaart van het Luftkürort Eupen. Ze werd 45 dagen voor de start van de Belgische Posterijen ( ) uit de Oostkantons verzonden. Duitse brugstempel EUPEN Duits posttarief buitenland: : 15 Pfennig 3. Voorbereidende werkzaamheden voor de overname van de Duitse Reichspost door de Belgische Posterijen Bij Koninklijk Besluit van 18 november 1919 werd Hubert KRAINS, inspecteur bij het Bestuur der Posterijen, tot lid benoemd van de lnterministeriële Commissie die Gouverneur BALTlA moest adviseren bij het invoeren van het Belgisch poststelsel.

8 In feite is deze benoeming een bevestiging van een reeds bestaande toestand. Inspecteur KRAINS was reeds van 28 juni tot 1 juli 1919 in de Oostkantons op zending geweest in opdracht van Directeur Generaal NEVEN van de Belgische Posterijen. Hij bracht hierover omstandig verslag uit op 3 juli 1919, maar het zou ons in het kader van dit kort artikel te ver leiden om er dieper op in te gaan. Een medewerker van Inspecteur KRAINS, de heer CORNELIS zou vanaf 08 augustus 1919 in Malmedy verblijven en later, op 15 januari 1920, officieel "Chef de Service provisoire des postes à Malmedy worden. Het verslag van H. KRAINS begint als volgt : "De Belgische militaire bevelhebber en de burgerlijke controleur van EUPEN, alsook het hoofd van onze militaire zending te Malmedy dringen er ten sterkste op aan opdat België zo snel mogelijk bezit zou nemen van de administratieve diensten van de aangehechte gebieden" Het Bestuur der Posterijen liet er zeker geen gras over groeien. De vroegste dienstnota die we in de archieven terugvonden dateert reeds van 25 juni 1919 (Bijlage ll). Directeur J. CULOT schrijft daarin dat er "op korte termijn in de gebieden Eupen & Malmedy een postdienst, onder Belgisch regime, zal georganiseerd worden. De vroegere Duitse postkantoren van deze gebieden zullen van Belgische postzegels voorzien worden. De posttarieven zullen daar dezelfde zijn als hier, zegt men mij, zodat de bevoorrading in postzegels alle categorieën van waarden moet omvatten. Ik krijg de opdracht deze zegels met volgende opdruk te laten bedrukken : "Eupen" et "Malmedy". De pers had blijkbaar lucht gekregen van deze uitgifte. In "Le Matin" uit Antwerpen verscheen op 11 juli 1919 het bericht dat er postzegels met opdruk "Eupen" en "Malmedy" uitgegeven worden. En vermits de briefwisseling met deze gebieden toch geen duizelingwekkende hoogten zal bereiken, zullen deze zegels relatief zeldzaam zijn. We laten U hieronder mee genieten van de sappige commentaar van 'Le Matin : 7 De mededeling in "La Nation Belge" te Brussel op 8 juli 1919 (hierboven rechts) was zakelijk en bondig. Zowel de dienstnota van 26 juni, als beide persberichten, spreken van twee afzonderlijke opdrukken, enerzijds "Eupen" en anderzijds "Malmedy". Het Bestuur der Posterijen is er blijkbaar tot einde 1919 van overtuigd dat er twee afzonderlijke reeksen zullen uitgegeven worden. Het is pas op 6 januari 1920 dat de Directie van het Zegel aan de postzegeldrukkerij te Mechelen de opdracht zal geven, - met vermelding "Très urgent"! - om 5 Belgische postzegels (van uitgifte 1915) met de opdruk Eupen & Malmedy' te voorzien. (Bijlage III).

9 De postzegels van 5Oc (met opdruk 75Pf) en deze van 1F (met opdruk van 1Mk 25) ontbreken in de opdracht. Verzamelaars weten natuurlijk dat deze twee zegels samen met de vijf anderen op 15 januari 1920 zullen verschijnen. Merkwaardig is dat de opdruk op deze twee laatste zegels een rode opdruk is, terwijl de vijf eerste postzegels, vermeld in de dienstnota van , met een zwarte opdruk werden uitgegeven. De reden daarvan is ons onbekend. Noteren we terloops dat de postzegels "Allemagne-Duitschland', alsook de postzegels met opdruk 'Eupen' en Malmedy, evenals de strafportzegels 'Eupen' en 'Malmedy' allemaal met zwarte opdruk uitgegeven werden. 4. De uitgifte met opdruk "Eupen & Malmedy" : 15 januari 1920 Hoewel het Vredesverdrag van Versailles op zaterdag 10 januari 1920 werd bekrachtigd, is de uitbating van de posterijen pas op donderdag 15 januari in handen van de Belgische posterijen overgegaan. Deze enkele dagen vertraging waren het gevolg van het feit dat CORNELIS te Malmedy pas op maandag 12 januari werd verwittigd. Op woensdag 14 januari 's avonds heeft hij de nodige onderrichtingen kunnen geven voor het afsluiten van de boekhouding met de afgevaardigden van de Duitse Rijkspost. Op donderdag 15 januari 1920 werden de voorheen Duitse postkantoren voor het publiek geopend als Belgische postkantoren met het in dienst gebleven Duits personeel en de Duitse postboden. Maar de Duitse postzegels werden uit omloop genomen en op 15 januari 1920 vervangen door de eerste uitgifte van 7 Belgische postzegels met opdruk 'Eupen & Malmedy' (hieronder). 8 Om politieke redenen werd er beslist voor het postverkeer in de Oostkantons de gangbare Duitse tarieven voorlopig grotendeels ongewijzigd over te nemen, maar er werden toch belangrijke wijzigingen ingevoerd, zoals blijkt uit het eerste Decreet van 29 januari 1920 betreffende de organisatie van de postdienst in de Oostkantons. Deze tarieven werden ook gepubliceerd onder de vorm van een tabel, welke werd gevoegd bij het Bijzonder Bevel Nr. 3 van 22 januari 1920 van het Bestuur der Posterijen (bijlage lv). De eerste wijziging aan deze tarieven zou reeds op 12 juni 1920 doorgevoerd worden. De opdruk in Pfennig en Mark was noodzakelijk omdat de Duitse munt in de Oostkantons in voege bleef tot 4 maart 1920 in het kanton Malmedy-St.Vith en tot 19 maart 1920 in het kanton Eupen. De verkoop van Duitse postzegels werd stopgezet op woensdag 14 januari 1920 's avonds, De postzegels die nog in het bezit waren van het publiek werden omgewisseld tegen de nieuwe Belgische postzegels met opdruk. In de praktijk werd het frankeren met Duitse postzegels nog tijdens enkele dagen toegestaan en dit tot ongeveer 27 januari 1920.

10 9 Bovenstaande zichtkaart van RAEREN naar Aachen, gefrankeerd met 10c/10Pf opdruk "Eupen & Malmedy' en twee Duitse postzegels (10Pf en 5Pf) is zelfs nog op 12 maart 1920 zonder strafport door de mazen van het net geglipt. De frankering was correct : 25c (internationaal tarief tot ). De nieuwe postzegels met opdruk zijn te vinden op zichtkaarten door toeristen verzonden aan het tarief van 5c wanneer er enkel naam, adres en handtekening van de afzender op vermeld is. Tijdens de periode van 15 januari tot 11 juni 1920 bedroeg het tarief voor een enkelvoudige (20gr) brief van de Oostkantons naar België 20c. Hetzelfde tarief was geldig voor brieven binnen de Oostkantons. Binnenlands port Eupen-Antwerpen : 20 c.

11 In Duitsland bedroeg het tarief voor brieven naar het buitenland 30 Pfennig tijdens de periode tot Vanaf 15 januari 1920 werd in de Oostkantons het internationaal tarief op dezelfde voet gebracht als het Belgisch internationaal tarief, zijnde 25c (tot 20 gr). Blijkbaar was deze "tariefverlaging niet onmiddellijk ingeburgerd bij het publiek, zelfs niet voor commerciële briefwisseling van handelsfirma's. 10 EUPEN naar FRANKFURT a/m. Frankering 15 c/15 Pf + 15c/15 Pf = 30C/30 Pf i.p.v. 25c. De dienstnota nr. 729 van 15 mei 1920 stelt dat de verkoop van de postzegels met opdruk Eupen & Malmedy gestaakt werd op 5 maart 1920 in het kanton Malmedy en op 20 maart in het kanton Eupen; de geldigheidsduur nam een einde 8 dagen na deze data'. Dit betekent dat ze nog voor frankering mochten gebruikt worden respectievelijk tot 13 maart in het kanton Malmedy en tot 28 maart 1920 in het kanton Eupen. Onderstaand kaartje werd zelfs nog veel later verzonden zonder dat het met strafport werd belast. HERGENRATH naar MOSBACH EUPEN & MALMEDY 10c/10Pf Vermits de eerste uitgifte in het kanton Malmedy op 5 maart 1920 vervangen werd door de uitgifte met opdruk Malmedy en op 20 maart in het kanton Eupen door de uitgifte met opdruk Eupen zijn gemengde frankeringen met de eerste en tweede uitgifte mogelijk. (wordt vervolgd) (overgenomen uit Bondsnieuws nr. 115 van )

12 11 FILATELISTISCHE MANIFESTATIES 7 december 2014 LEUVEN 30 ste Postzegelbeurs in het Koninklijk AtheneumRedingenhof, Redingenstraat 90 te 3000 Leuven. Open van 9 tot 16 uur. Toegang gratis. Ruime parking. Cafetaria aanwezig. Info : Wilfried Verlinde, tel : 016/ of 13 december 2014 MECHELEN 9 e Postzegelbeurs in zaal De Brug, Nekkerspoelstraat 133 te 2800 Mechelen. Open van 9 tot 16 uur. Mystamp beschikbaar voor aankoop. Info : Jos Mareels, t : 015/ of 14 december 2014 LIER 23ste Nationale Ruildag voor postzegels-postwaardestukken in zaal Karthuiserhof, Kartuizervest 55 te 2500 Lier. Open van 9 tot 16 uur. Toegang gratis. Info : Firmin Thys, tel : 03/ of 20 december 2014 ROKSEM Maandelijkse ruilbeurs in zaal Centrum, Brugsesteenweg 89 te Roksem. Alle verzamelingen toegelaten. Inkom gratis. Bar en versnaperingen. Info : Stefaan Borgoo, tel : 0474/ of 17 januari 2015 TERNEUZEN (NL) Verzamelbeurs in Multifunctioneel Centrum De Kameleon, Leliestraat 30 Terneuzen (Ingang Dokweg). Open van 10 tot 17 uur. Gratis toegang. Gratis parkeren. Buffet aanwezig. Info: februari 2015 KUURNE Grote Verzamelaarsbeurs in zaal Kubox (renbaan), Kattestraat 188 te 8520 Kuurne. Open vanazf 6 uur voor standhouders en vanaf 7 uur voor verzamelaars. Ruime parking. Doorlopend cafetaria. Toegang gratis. Info : Chris Soens tel : februari 2015 LOKEREN Nationale postzegelbeurs in Parochiaal Centrum St. Anna, Veerstraat 10 te 9160 Lokeren. Open van 9 tot 16 uur. Toegang gratis. Ruime parking. Cafetaria met zithoek. Info : Paul smet, tel : 09/ of 1 maart 2015 ATH 13e Verzamelaarsbeurs in Ecole Saint François, rue de Pintamont 28 te Ath. Open van 9 tot 17 uur. Gratis toegang. Parking voorzien. Bar en kleine restauratie. Info : Michel Lizon tel : en 12 april 2015 WETTEREN Regionale Competitieve Tentoonstelling Oost- en West-Vlaanderen. Verdere informatie later 18 april 2015 ROESELARE Dag van de Filatelist. Verdere gegevens in dit maanblad. Details later. 27 juni 2015 OOSTDUINKERKE Voorverkoop van de speciale postzegel Garnaalvisser te paard en Lekker fruit in het Nationaal Visserijmuseum te Oostduinkerke. Verdere detailinformatie later.

13 VEILING DECEMBER 2014 Lotnr Lot Status Instel 1 6 x 8 stuks ʘ A x 10 stuks ʘ zeer mooie centr. xx zeer mooi ʘ xx a met bladboord xx /07 x /07 ʘ /44 xx V xx /72 ʘ C/G xx H xx xx /04 xx /14 xx /24 x (x) xx /32 xx /52 m.bladboord xx xx A/26 in bl.van 4 xx V 4 x V 2 xx V xx cu verschoven dr xx /46 xx A-C-E xx G-H-I xx K-L-M xx AA + u ʘ a+b+c ʘ/xx d/n ʘ /36 xx /41 xx xx /47 xx V 1 x /76 xx /80 xx V3 xx /91 x /40 x /44 xx /67 ʘ /78 xx /91 x /23 x /29 xx 18 Lotnr Lot Status Instel /37 xx /60 ʘ /78 ʘ /36 x V xx /88 x /01 xx /07 xx V1 xx /58 x 8 maal xx /65 x 3 maal xx /94 in vel v.10 xx V xx xx Bl 18/21 x/xx Bl 29 xx Bl 33 xx Gemeenschap.uitgift xx Belg. Congo 150/58 xx Belg.Congo 162/67 xx Belg.Congo 185/93 xx Belg.Congo 209/13 xx Belg.Congo Blok 2 ʘ Belg.Congo 382/99 xx Ruanda urundi154/2 xx Katanga 6/17 xx Katanga 18/22 xx Katanga 23/39 xx Cyprus 2 reeksen xx Duitse rijk S36 xx Duitse rijk 643/45 xx Duitse rijk 669/70 xx Duitse rijk 773/78 xx Duitse rijk 779 xx 5 85 Duitse rijk 831/42 xx 6 86 Duitse rijk 844/49 xx Duitse rijk 873/85 xx Duitse rijk blok 4 xx Duitse rijk blok 10 xx Frankrijk 867/72 x Frankrijk varia xx Frankrijk varia xx Frankrijk varia xx Nederland 82 zegels xx Nederland 13 blok. xx Malta 4 reeksen xx San marino 3 reeks. xx Togo 13 reeksen xx Turkije 2213/14 x 2m xx 2.50 Loten 80 tot 89 volgens MICHEL catalogus Gebruikte notaties : XX = Postfris, X = met plakker, = gestempeld, = op omslag

14 Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek BESTELFORMULIER AANVULLINGSBLADEN..(Naam, Voornaam, Lidnummer) bestelt hierbij via de club de volgende aanvullingsbladen : TYPE LAND / Supplement AANTAL HANDTEKENING DAVO LUXE (met kristal) BELGIË 1A 1B 1C 1 D LAND : DAVO STANDARD LUXE BELGIË 1A (met zwaarder papier maar zonder kristal) LINDNER 1B 1C 1D LAND: SCHAUBECK SAFE OPMERKINGEN Opmerking: Het betreffen hier bestellingen van de aanvullingen van de zegels uitgegeven tijdens het vorige of het huidige jaar. Indien andere jaren gewenst zijn dient u de jaartallen te vermelden in de kolom LAND (Land + jaartallen)

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 januari 2015 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 februari 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 9 november 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN

DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN INTRO VOOR DE LEERKRACHT Nu uw leerlingen mooie brieven kunnen schrijven, en alles geleerd hebben over kaartjes (ontwerpen), moeten die natuurlijk

Nadere informatie

De Lekbode 94 april 2009

De Lekbode 94 april 2009 F Facsimile. Nabootsing van zeldzame zegels. Regelmatig wordt dit soort maakwerk aangeboden, soms nog voor veel geld. Het gevaar van dit soort producten is dat vervalsers hiermede zeldzame stukken vervaardigen

Nadere informatie

Afstempeling. Algemeen gebruikte uitdrukking. poststempel op een postzegel en / of poststuk. Let ook eens op de fraaie illustratie op deze kaart.

Afstempeling. Algemeen gebruikte uitdrukking. poststempel op een postzegel en / of poststuk. Let ook eens op de fraaie illustratie op deze kaart. Afgeschreven. Ook wel nietig afgeschreven. Als een met port belast stuk door de geadresseerde werd geweigerd of niet besteld kon worden, moest het niet te innen bedrag aan port worden afgeschreven en de

Nadere informatie

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor.

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor. E Echt gelopen. Term voor een poststuk dat werkelijk werd verzonden en door de post werd besteld. Het stuk dat U ziet is voorzien van een vertrek en aankomststempel evenals een bestellerstempel. Eén cirkel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

De Lekbode 106 april 2009

De Lekbode 106 april 2009 G Gebruikt. Een gestempelde zegel die echt is gebruikt. Dit in tegenstelling tot allerlei gelegenheids afstempelingen. Deze term wordt ook wel gebruikt voor postfrisse zegels met b.v. een plakker. Hier

Nadere informatie

Lang geleden was dit een probleem, dat sommige

Lang geleden was dit een probleem, dat sommige OP ZONDAG >BESTELLEN< OF >NIET BESTELLEN< Lang geleden was dit een probleem, dat sommige postadministraties trachtten op te lossen. De post werd toen nog enige malen per dag bezorgd, óók op zondag. Tegenwoordig

Nadere informatie

1976 1979 1981 1985

1976 1979 1981  1985 1962 "De dag van de Postzegel" was het begin van een stukje Tongerse geschiedenis. Na Genk, Winterslag; Hasselt en Heusden kwam de heroprichting van de Tongerse postzegelvereniging "Ambiorix". De stichting

Nadere informatie

De Lekbode 66 april 2009

De Lekbode 66 april 2009 D Dag van de Aerofilatelie. Een dag die elk jaar wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Aerofilatelisten de Vliegende Hollander. Meestal is er op Schiphol een bijeenkomst en wordt er een

Nadere informatie

Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog

Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog - deel IV (slot) Postzegelruil met het buitenland Direct na de bevrijding was postzegelruil met het buitenland niet mogelijk, zeer tot ongenoegen van de

Nadere informatie

De Lekbode 118 april 2009

De Lekbode 118 april 2009 H Haarlemse druk. De zegels de 2 e emissie werden tot eind 1866 in Utrecht en daarna in Haarlem gedrukt. Er zijn minimale verschillen te zien. Vandaar dat bij deze emissie wordt gesproken Utrechtse en

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 51 nr. 3 Maart 2014 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 maart 2014 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

Van het bestuur I N M E M O R I A M V A N H A R T E W E L K O M! R O N D Z E N D V E R K E E R

Van het bestuur I N M E M O R I A M V A N H A R T E W E L K O M! R O N D Z E N D V E R K E E R Van het bestuur I N M E M O R I A M Helaas ontvingen wij bericht van het overlijden van ons lid mevrouw E. van der Bijlaardt-Lorrie. Zij was bijna 32 jaar lid van de ZHPV. Wij wensen de familie sterkte

Nadere informatie

Digitale postzegels. Wat zijn digitale postzegels? Zwitserland. Italië

Digitale postzegels. Wat zijn digitale postzegels? Zwitserland. Italië Digitale postzegels Als het gaat over de toekomst van het postzegelverzamelen hoor je vaak dat e-mail en andere moderne ontwikkelingen de postzegel overbodig zullen maken. Voor een deel zal dat zeker gebeuren;

Nadere informatie

Koningin Beatrix een langlopende emissie

Koningin Beatrix een langlopende emissie Koningin Beatrix een langlopende emissie Toen op 2 januari 2002 de eerste postzegels verschenen met de waardeaanduiding uitsluitend in euro, werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de emissie-beatrix.

Nadere informatie

Polen 1914-1918. Het gebied lag ingeklemd tussen Duitsland en de Donau monarchie Oostenrijk-Hongarije.

Polen 1914-1918. Het gebied lag ingeklemd tussen Duitsland en de Donau monarchie Oostenrijk-Hongarije. Polen 1914-1918 Eigenlijk bestond Polen niet in deze periode, De grenzen van Polen zijn in de loop van de geschiedenis zo vaak gewijzigd, dat we daar ook geen houvast aan hebben. Het gebied waar we het

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 april 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Machinestempels als verzamelgebied (1)

Machinestempels als verzamelgebied (1) Machinestempels als verzamelgebied (1) Veel filatelisten verzamelen, behalve postzegels, ook stempels. Sommige stempels zijn geliefd omdat ze volledig op een postzegel passen (puntstempels, ook wel nummerstempels

Nadere informatie

Plusbrief- Duitsland herontdekt de voorgefrankeerde envelop

Plusbrief- Duitsland herontdekt de voorgefrankeerde envelop Plusbrief- Duitsland herontdekt de voorgefrankeerde envelop De voorgefrankeerde envelop een envelop waarop gedrukt staat dat de afzender voor het vervoer betaald heeft - is inmiddels een behoorlijk oude

Nadere informatie

BIEDINGSFORMULIER. Twee of meer personen die samen bieden, zijn solidair verbonden.

BIEDINGSFORMULIER. Twee of meer personen die samen bieden, zijn solidair verbonden. BIEDINGSFORMULIER Artikel 1. Voorwerp De stad biedt openbaar aan, onder vorm van biedingen onder gesloten omslag, het recht tot exploitatie van de volgende 7 standplaatsen voor de verkoop van consumptie-ijs:

Nadere informatie

Wie Nijmegen zegt, zegt Vierdaagse. Hoewel Nijmegen

Wie Nijmegen zegt, zegt Vierdaagse. Hoewel Nijmegen Vierdaagse onder de loupe Wie Nijmegen zegt, zegt Vierdaagse. Hoewel Nijmegen een r i j k verleden en ook hedentendage nog veel interessants te bieden heeft, dankt de stad zijn wereldwijde faam aan een

Nadere informatie

HET BEHEER VAN DE CLUBGEGEVENS 2008

HET BEHEER VAN DE CLUBGEGEVENS 2008 Inhoudtafel HET BEHEER VAN DE CLUBGEGEVENS 2008...1 De Kalender 2008...1 Indeling van de webstek Rechts menu met algemene functies...2 Wijziging van de werktaal...2 0.Eenvormige schermen...3 1.Aansluiting

Nadere informatie

Outside the lines. Frankeerzegels. www.sidelines.eu info@sidelines.eu. U ontvangt frankeersets twv 0,77 (31 BEF) * Frankeer uw briefwisseling

Outside the lines. Frankeerzegels. www.sidelines.eu info@sidelines.eu. U ontvangt frankeersets twv 0,77 (31 BEF) * Frankeer uw briefwisseling Frankeerzegels 1 U ontvangt frankeersets twv 0,77 (31 BEF) * 2 Frankeer uw briefwisseling 3 Adres noteren - Klaar voor verzending * Afbeeldingen zijn indicatief geleverde zegels wijken af van deze voorbeelden

Nadere informatie

BELANGRIJK: De consulaire afdeling is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

BELANGRIJK: De consulaire afdeling is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. BELANGRIJK: 1). Cheques worden niet geaccepteerd 2). Vergeet niet het betalingsbewijs bij uw aanvraag in te dienen 3). Dien visumaanvragen van 3 maanden of langer (iedere categorie) op tijd in aangezien

Nadere informatie

Verzamelen en tentoonstellen

Verzamelen en tentoonstellen Verzamelen en tentoonstellen Het opbouwen van een eigen thematische collectie 7: Poststukken Onder poststukken kunnen we van alles verstaan, zoals brieven, drukwerken, kaarten, pakjes en pakketten die

Nadere informatie

HERZIENE STEMMING PER BRIEF Gewone Algemene Vergadering te houden op woensdag 29 april 2015 om 10u30

HERZIENE STEMMING PER BRIEF Gewone Algemene Vergadering te houden op woensdag 29 april 2015 om 10u30 NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke Zetel: Zinkstraat 1, 2490 Balen Ondernemingsnummer: BTW BE 0888.728.945 RPR Antwerpen, afdeling Turnhout HERZIENE STEMMING PER BRIEF Gewone Algemene Vergadering te

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 september 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

-00-- (luik 1), in het RSZPPO- r of een r werkt (luik 2), 3. de naam. Sociale Maribel, afhouding (luik 5), te sturen naar: Directie Sociale

-00-- (luik 1), in het RSZPPO- r of een r werkt (luik 2), 3. de naam. Sociale Maribel, afhouding (luik 5), te sturen naar: Directie Sociale R2 Beheer gegevens werkgeversrepertorium RSZPPO 00 Met dit formulierr kunt u als werkgever: 1. SCHRAPPING: stopzetting van uw activiteit als werkgever (geen personeel meer in dienst) (luik1), WIJZIGING:

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 mei 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

Vanaf pagina 9 neemt Jos Stroom ons mee in de wereld van de particuliere Vierdaagse enveloppen en kaarten. Hieronder een van de afbeeldingen,

Vanaf pagina 9 neemt Jos Stroom ons mee in de wereld van de particuliere Vierdaagse enveloppen en kaarten. Hieronder een van de afbeeldingen, Op pagina 5 begint het verhaal van Jo Toussaint over de Caprivi strook. Deze landstrook ligt langs de rivier de Zambezi in het noorden van Botswana. Ter oriëntatie geven we een kaart van de loop van de

Nadere informatie

Prijswinnaar van de hoofdprijs : een aquarel van Rita Reunbrouck geschonken door de club t Jaeckx Nelly

Prijswinnaar van de hoofdprijs : een aquarel van Rita Reunbrouck geschonken door de club t Jaeckx Nelly 2 Clubnieuws Prijswinnaars van januari 2014 Clubprijzen 1. De Galan Roland 2. Dekock Eddy 3. Coeckelbergh Emiel 4. Versluys Romain 5. Coene Lut 6. Deygers Gert 7. Dhont Denis 8. Reychler Magdalena 9. De

Nadere informatie

REGLEMENT van de 5e Tentoonstelling van de Belgische PASTELLISTEN

REGLEMENT van de 5e Tentoonstelling van de Belgische PASTELLISTEN REGLEMENT van de 5e Tentoonstelling van de Belgische PASTELLISTEN Zaal Arsenal te NAMUR Rue Bruno, 11 5000 NAMUR Van 02 april tot 11 april 2016 Open voor het publiek op zaterdag en zondag van 10u tot 18u

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST FINANCIEN Algemene administratie van de FISCALITEIT Inkomstenbelastingen AANGIFTE IN DE ROERENDE VOORHEFFING

FEDERALE OVERHEIDSDIENST FINANCIEN Algemene administratie van de FISCALITEIT Inkomstenbelastingen AANGIFTE IN DE ROERENDE VOORHEFFING Bestemd voor de Administratie Datum van ontvangst van de aangifte:.. FEDERALE OVERHEIDSDIENST FINANCIEN Algemene administratie van de FISCALITEIT Inkomstenbelastingen AANGIFTE IN DE ROERENDE VOORHEFFING

Nadere informatie

Oplage : 1523-9.000.000ex; 1524-3.500.000ex; 1525-10.500.000ex Perforatie: T.: 11 1/2 Aantal platen : 1-2-3-4 Papier: 1523: WP-P2; 1524/1525: F-P3

Oplage : 1523-9.000.000ex; 1524-3.500.000ex; 1525-10.500.000ex Perforatie: T.: 11 1/2 Aantal platen : 1-2-3-4 Papier: 1523: WP-P2; 1524/1525: F-P3 nr1523 1 nr1615 nr1615 Drukprocedure: nr1523 1 nr1524 nr1525 Drukprocedure: nr1523 2 nr1524 nr1525 Drukprocedure: nr1526 3 nr1527 nr1528 3 nr1529 4 pagina album Kenmerkenlijst: J1970-J1971 (1523-1615)

Nadere informatie

Rood, Roder, Roodfrankering

Rood, Roder, Roodfrankering Rood, Roder, Roodfrankering Inleiding Het is 7 uur s'avonds en de eerste verzamelaars komen binnen. Enkelen met grote dozen onder de arm. De belangstelling is gewekt. Oud? vraagt de ene. Nieuw, mompelt

Nadere informatie

Artikel 4 De vereniging zorgt ervoor dat de ingeleverde rondzendboekjes voldoende verzekerd zijn.

Artikel 4 De vereniging zorgt ervoor dat de ingeleverde rondzendboekjes voldoende verzekerd zijn. REGLEMENT RONDZENDVERKEER. Algemene bepalingen. Artikel 1 De vereniging onderhoudt een rondzenddienst, nader aan te duiden als RD, waaraan uitsluitend leden van de vereniging kunnen deelnemen. Artikel

Nadere informatie

Collectie 13 oktober 2015

Collectie 13 oktober 2015 Collectie 13 oktober 2015 Uit onze voorraad verzamelingen, collecties, partijen en losse nummers & series. Bestellen (Zie onze collectie vanaf pagina 2!) U heeft uw keuze uit ons ruim assortiment kunnen

Nadere informatie

Voer de ganse betaling van de bestelling uit met de mededeling : GEBRUIKERSBOEKJE + uw erkenningsnummer F.O.D. Binnenlandse Zaken

Voer de ganse betaling van de bestelling uit met de mededeling : GEBRUIKERSBOEKJE + uw erkenningsnummer F.O.D. Binnenlandse Zaken GEBRUIKERSBOEKJE VAN EEN ALARMSYSTEEM BESTELBON te faxen op het nummer 02/526.08.39 Het lid bestelt de hierna beschreven boekjes aan de LVMEB, die ze verkoopt aan de prijs aangeduid in de tarieven van

Nadere informatie

Zo stroomt de post. Poster P 4780 Afvoerleidraad Postkantoren

Zo stroomt de post. Poster P 4780 Afvoerleidraad Postkantoren Zo stroomt de post Als filatelisten zijn we niet alleen geïnteresseerd in de nieuwste uitgiften van TPG Post, maar ook in de manier waarop de posterijen werken. Daar valt veel over te vertellen, al is

Nadere informatie

Informatieblad. Hallo leden. Postzegel & Muntenvereniging Kessel. Israël. Website - www.pmvk.nl

Informatieblad. Hallo leden. Postzegel & Muntenvereniging Kessel. Israël. Website - www.pmvk.nl Nieuwsbrief jaargang 27 nummer 3 2010 Informatieblad Postzegel & Muntenvereniging Kessel Website - www.pmvk.nl IN F O B L A D IN DIT NUMMER: Hallo leden. Uitgaven en Emissies 2 Uitgaven en Emissies 3 Advertentie

Nadere informatie

Uitkeringsaanvraag voor pleegzorgen

Uitkeringsaanvraag voor pleegzorgen Uitkeringsaanvraag voor pleegzorgen Uw wenst afwezig te blijven van het werk om pleegzorgen te verstrekken aan de perso(o)n(en) die door de rechtbank, door een door de bevoegde Gemeenschap erkende plaatsingsdienst,

Nadere informatie

CONTACTBLAD Nummer 217 - April 2015

CONTACTBLAD Nummer 217 - April 2015 CONTACTBLAD Nummer 217 - April 2015 voor de jeugdleiders van Jeugdfilatelie Nederland Voor meer informatie zie onze websites: www.jeugdfilatelie.nl en www.stampkids.nl. Rectificatie In contactblad 216

Nadere informatie

Extra algemene ledenvergadering op 9 juni. Rondzending. De Catalogus en de Euro

Extra algemene ledenvergadering op 9 juni. Rondzending. De Catalogus en de Euro Veiling De inzendtermijn voor de volgende grote veiling is gesloten en de veilingmeester begint met het maken van de kavellijst. Op 7april is de kijkavond en op zaterdag 8 april barst het geweld los, zoals

Nadere informatie

Dick Bruna en de post

Dick Bruna en de post Dick Bruna en de post Als eenvoud het kenmerk is van het ware, zoals het spreekwoord luidt, dan is het werk van de Nederlandse grafisch ontwerper Dick Bruna bijzonder "waar". Er zijn weinig andere kunstenaars

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE SENAAT VAN... Proces-verbaal. Algemene optelling van de stemmen - Zetelverdeling Aanwijzing van de gekozenen

VERKIEZING VAN DE SENAAT VAN... Proces-verbaal. Algemene optelling van de stemmen - Zetelverdeling Aanwijzing van de gekozenen Nederlands kiescollege FORMULIER B/17 Collegehoofdbureau VERKIEZING VAN DE SENAAT VAN... Proces-verbaal Algemene optelling van de stemmen - Zetelverdeling Aanwijzing van de gekozenen Heden, op..., om...

Nadere informatie

R1 Aansluitingsformulier werkgevers RSZPPO

R1 Aansluitingsformulier werkgevers RSZPPO R1 Aansluitingsformulier werkgevers RSZPPO Met dit formulier dient u als toekomstige werkgever mee te delen: 1. welke kenmerkende gegevens dienen opgenomen te worden in het werkgeversrepertorium van de

Nadere informatie

REGLEMENT TOEGANGSKAARTEN SALON 2016

REGLEMENT TOEGANGSKAARTEN SALON 2016 REGLEMENT TOEGANGSKAARTEN SALON 2016 FEBIAC vzw Woluwedal 46 bus 6 BE -1200 Brussel Tel. +32 (02)788 64 00 Fax +32(0)2 762 81 71 e-mail: exhibitors@febiac.be website: www.autosalon.be 1 INTRODUCTIE Om

Nadere informatie

De bijeenkomsten van de jeugdafdelingen zijn van 19.00 uur tot 20.30 uur op de vrijdagen 8 september, 13 oktober, 10 november en 8 december.

De bijeenkomsten van de jeugdafdelingen zijn van 19.00 uur tot 20.30 uur op de vrijdagen 8 september, 13 oktober, 10 november en 8 december. maandag 18 december ( 3e maandag), Regionale ruilavond dinsdag 19 december, Middagbijeenkomst Met uitzondering van de Internationale postzegelbeurs, vinden alle bijeenkomsten plaats in "de Klokketoren",

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0

MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0 1 MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0 hcmerode@gmail.be www.hcmerode.be Inhoudstafel Wat is ONLI MYMERODE?... 2 Mijn account... 2 Hoe een login aanvragen?... 2 Foto s... 3 Persoonlijke foto... 3

Nadere informatie

Concentra Selfservice. Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3. Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS...

Concentra Selfservice. Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3. Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS... Concentra Selfservice Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3 Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS... 4 Mijn straat is niet gekend... 4 De knop bevestig postcode werkt

Nadere informatie

Wedstrijdreglement AG Insurance Tevredenheidsenquête

Wedstrijdreglement AG Insurance Tevredenheidsenquête Wedstrijdreglement AG Insurance Tevredenheidsenquête Artikel 1: Organisator De NV AG Insurance, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te Emile Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel, RPR Brussel BTW BE

Nadere informatie

HANDLEIDING ZET5 BANKPROGRAMMA

HANDLEIDING ZET5 BANKPROGRAMMA HANDLEIDING ZET5 BANKPROGRAMMA 1 Inhoud Hoofdmenu 3 Omzetten tonen 4 Bankuittreksels 5 Orders 6 Overschrijvingen 6 Toelaten 8 Binnenlandse overschrijving 11 Globale overschrijving 12 Debetorders (domicilie

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIEREN 2010-2011

INSCHRIJVINGSFORMULIEREN 2010-2011 INSCHRIJVINGSFORMULIEREN 2010-2011 T-REX nv. Schilderstraat 23 2000 Antwerpen T: 03/448.34.34 GSM: 0032 (0) 475 509 900 Fax: +32-(0)3/646.42.15 Mail: info@t-rex.be 1 Data mega eroticabeurzen Antwerp Expo

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 juni 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Toepassing. Betreffende de website van de handelszaak: Karo schoenen & lederwaren het bezoek en het gebruik ervan en de online en afstandsverkoop die er uit voortvloeit. Zowel Schoenen

Nadere informatie

Café Bie Alois. Café "DE WEEGBRUG" STAMS Loperweg 10, 6101 AE Echt Telefoon 0475-481347. Philatelistenvereniging Gelre- Gulick CLUBLOKAAL

Café Bie Alois. Café DE WEEGBRUG STAMS Loperweg 10, 6101 AE Echt Telefoon 0475-481347. Philatelistenvereniging Gelre- Gulick CLUBLOKAAL Philatelistenvereniging Gelre- Gulick CLUBLOKAAL Café Bie Alois Rijksweg Noord 21 6114 JA Susteren Telefoon 046-4493150 Uw adres voor: - Koffietafels - Vergaderingen - Party s Ruilbeurzen Café "DE WEEGBRUG"

Nadere informatie

ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie

ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie MAAND DATUM VERENIGING / EVENEMENT TIJDEN augustus 24 + 25 HOLLANDFILA, Veluwehal, NieuweMarkt 6, 3771CB

Nadere informatie

Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Website: www.filatelie-woerden.nl

Filatelistenvereniging Woerden en Omstreken Website: www.filatelie-woerden.nl Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Ingeschreven bij de kamer van koophandel te Utrecht nr: 40482911 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelisten-Verenigingen Website: www.filatelie-woerden.nl

Nadere informatie

VAKANTIE 2009 IDENTITEITSDOCUMENTEN

VAKANTIE 2009 IDENTITEITSDOCUMENTEN BERICHTEN UGA TM Division of Continuga TM nv 8501 KORTRIJK-HEULE tel. 056 36 32 00 fax 056 35 60 96 e-mail: sales@uga.be VAKANTIE 2009 IDENTITEITSDOCUMENTEN Juni 2009 De zomervakantie is in aantocht en

Nadere informatie

DAMME GOLF CHARITY CUP 28 & 29 mei 2016

DAMME GOLF CHARITY CUP 28 & 29 mei 2016 Damme Golf & Country Club DAMME GOLF CHARITY CUP 28 & 29 mei 2016 WEBSITE WWW.DAMMEGOLFCHARITYCUP.ORG DGCC - CHARITY HOOFDSPONSORING I. De hoofdsponsor engageert zich tot: Financiële input van minimum

Nadere informatie

DIRECT SPECIALE ROLZEGELS

DIRECT SPECIALE ROLZEGELS DIRECT MAIL EN SPECIALE ROLZEGELS - DIRECT MAIL Sinds een jaar of twee maakt de PTT van een aantal postzegels speciale rollen van 5000 zegels. Dit artikel vertelt het doel hiervan en gaat in op enkele

Nadere informatie

Bronnen: De ware postzegelverzamelaar. De Nederlandse zegels uit eigen verzameling

Bronnen: De ware postzegelverzamelaar. De Nederlandse zegels uit eigen verzameling ROLTANDING In het begin van de jaren 20 van de vorige eeuw voerde men in Nederland de zogeheten " POKO "-postzegelplakmachine in om poststukken te frankeren. Voor dit apparaat werden rollen van 500 of

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden www.therapeutinjouwbuurt.be versie 09 augustus 2013

Gebruiksvoorwaarden www.therapeutinjouwbuurt.be versie 09 augustus 2013 Gebruiksvoorwaarden www.therapeutinjouwbuurt.be versie 09 augustus 2013 De consument (THERAPEUT) heeft het recht aan de onderneming (NELION) mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling

Nadere informatie

Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog - deel III

Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog - deel III Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog - deel III De naoorlogse problemen Toen op 5 mei 1945 te Wageningen, en op 8 mei 1945 te Berlijn de wapenstilstandsverdragen werden gesloten, betekende dit

Nadere informatie

HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT

HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT Inhoud 1. Algemene principes... 3 2. Wijzigingen aan de voorlopige kalender... 4 Principes... 4 A. Wijzigingen

Nadere informatie

DE FILATELISTISCHE KANT VAN DE THEMATISCHE FILATELIE: Van postzegel tot postale aanduiding (afl. 5)

DE FILATELISTISCHE KANT VAN DE THEMATISCHE FILATELIE: Van postzegel tot postale aanduiding (afl. 5) DE FILATELISTISCHE KANT VAN DE THEMATISCHE FILATELIE: Van postzegel tot postale aanduiding (afl. 5) En postzegels in alle maten (vormen). In vorige afleveringen hebben we gezien dat er veel verschillende

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2011 NO. 45 LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, van 14 september 2011 tot wijziging van het Uitvoeringsbesluit rijbewijzen in verband met de invoering

Nadere informatie

2. Bestelproces, afsluiten van overeenkomsten, beperkte hoeveelheid

2. Bestelproces, afsluiten van overeenkomsten, beperkte hoeveelheid Algemene voorwaarden van DP Nederland bv Inhoudsopgave 1. Omvang 2. Bestelproces, afsluiten van overeenkomsten, beperkte hoeveelheid 3. Prijzen en verzendkosten 4. Verzending 5. Herroepingsrecht 6. Garantie

Nadere informatie

HERTOGPOST 2015 van alle markten thuis.

HERTOGPOST 2015 van alle markten thuis. HERTOGPOST 2015 van alle markten thuis. Dit jaar bestaat de s-hertogenbossche Filatelisten vereniging 85 jaar. Een enthousiaste postzegelvereniging die om de 5 jaar aan de weg timmert. Postzegels verzamelen

Nadere informatie

infobrochure verpachting mobiele snackbar huisstijl 2015

infobrochure verpachting mobiele snackbar huisstijl 2015 infobrochure verpachting mobiele snackbar huisstijl 2015 openbare verpachting van een standplaats voor een tijdelijke mobiele snackbaruitbating op de ligweide van het openluchtzwembad De Molen op de Linkeroever

Nadere informatie

Uitzoekdozen. Thema avond "Zuidelijk Afrika"

Uitzoekdozen. Thema avond Zuidelijk Afrika Uitzoekdozen Elke verzamelaar herkent dit wel: overtollige poststukken, niet passend in je verzamelgebied, maar zonde om weg te gooien. Of je koopt een doos "van alles wat" op de veiling, haalt er de gewenste

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW VABCO MOL ATLETIEK OPRICHTING BENAMING DOEL EN DUUR HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Art.1 Op 7 januari 1960 werd onze vereniging opgericht en als dusdanig aangesloten bij de

Nadere informatie

FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING

FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING EERSTE AANVRAAG AANVRAAG TOT VERLENGING OPGELET: 1) Enkel de werken die plaats vinden in de toekomst kunnen het onderwerp vormen van een vraag

Nadere informatie

Bijzonder lastenkohier voor de verkoop in bulk en in grote hoeveelheden van diverse reeds gebruikte goederen 1 ste Trimester 2010

Bijzonder lastenkohier voor de verkoop in bulk en in grote hoeveelheden van diverse reeds gebruikte goederen 1 ste Trimester 2010 Federale Overheidsdienst FINANCIEN PATRIMONIUMDOCUMENTATIE Patrimoniumdiensten Fin Shop Brussels Tweedekkerstraat, 126 1130 BRUSSEL Tel. 0257 800 30 www.finshop.belgium.be Bijzonder lastenkohier voor de

Nadere informatie

De nieuwe landen in het oosten

De nieuwe landen in het oosten De nieuwe landen in het oosten Sinds het einde van de Koude Oorlog is de kaart van Europa ingrijpend gewijzigd. Sommige staten zijn verdwenen om op te gaan in een groter geheel ( denk aan de DDR), maar

Nadere informatie

1. Registratie. Portaalsite Aalter Handleiding externe gebruikers - verenigingen. Portaalsite Aalter. Handleiding externen verenigingen 1

1. Registratie. Portaalsite Aalter Handleiding externe gebruikers - verenigingen. Portaalsite Aalter. Handleiding externen verenigingen 1 1. Registratie Portaalsite Aalter Handleiding externe gebruikers - verenigingen Op de home page klik je onder Mijn Aalter op registreren. Opgelet! Het eigenlijke registeren bestaat uit twee stappen. Portaalsite

Nadere informatie

VOLMACHT. GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN RESILUX NV (de Vennootschap ) d.d. maandag 18 mei 2015. Ondergetekende (de Volmachtgever ) :

VOLMACHT. GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN RESILUX NV (de Vennootschap ) d.d. maandag 18 mei 2015. Ondergetekende (de Volmachtgever ) : VOLMACHT GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN RESILUX NV (de Vennootschap ) d.d. maandag 18 mei 2015 Ondergetekende (de Volmachtgever ) : (Voor natuurlijke personen: naam, voornamen, adres en rijksregisternummer)

Nadere informatie

De postwinkel in Nijmegen

De postwinkel in Nijmegen De postwinkel in Nijmegen Sinds zaterdag 11 november 2006 heeft Nijmegen iets nieuws op postgebied. Op de hoek van de Bisschop Hamerstraat en de In de Betouwstraat werd op die datum de 'Winkel van TNT

Nadere informatie

VOLMACHTFORMULIER VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING

VOLMACHTFORMULIER VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VOLMACHTFORMULIER VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING Ondergetekende: naam en voornaam / (vennootschaps)naam: adres / zetel: eigenaar van: aandelen op naam 1 ; en/of eigenaar van: gedematerialiseerde aandelen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. AAN TE VULLEN RUBRIEKEN - VOORZIJDE... 2 1. Naam, Voornamen, geboortedatum en plaats... 2 2. Plaats van afgifte en nummer van het rijbewijs...

Nadere informatie

Toegangscriteria voor de Direct Mail tarieven van bpost

Toegangscriteria voor de Direct Mail tarieven van bpost Toegangscriteria voor de Direct Mail tarieven van bpost Van toepassing vanaf 17 november 2014 Verschaft de inhoud van mijn zending toegang tot Direct Mail tarieven? De precieze omschrijving van de inhoudscriteria

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MYBEE

Gebruikershandleiding MYBEE Gebruikershandleiding MYBEE Versie: 2.0 R. Beerschot T.H.C. Groeningenlei 62 2550 Kontich Tel 03 457 27 49 E-mail: info@beerschot.org www.beerschot.org Inhoud Wat is ONLI MYBEE?... 2 Hoe een login aanvragen?...

Nadere informatie

Contactpersoon: Mark De Somviele (e-mail: mark.de.somviele@skynet.be tel.: 09 374 61 19)

Contactpersoon: Mark De Somviele (e-mail: mark.de.somviele@skynet.be tel.: 09 374 61 19) Atletiek Club Halestra vzw Maatschappelijke zetel: Markettestraat 6 te 9881 Bellem Secretariaat: Sint-Gerolflaan 27 te 9880 Aalter Nieuwsbrief d.d. woensdag 30/09/2015 Contactpersoon: Mark De Somviele

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET BEKOMEN VAN HET ATTEST

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET BEKOMEN VAN HET ATTEST Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Bestuur van Financiën en Begroting Vooruitgangstraat 80 bus 1 1030 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET BEKOMEN VAN HET ATTEST Aanvraagformulier voor het

Nadere informatie

Werken met SDD in PC banking Pro. professionelen

Werken met SDD in PC banking Pro. professionelen Werken met SDD in PC banking Pro professionelen Inhoud Stap 1: De functies voor begunstigden openen. 3 Stap 2: De mandaten van uw betalers invoeren. 5 Stap 3: Een groep invorderingen aanmaken. 8 Stap 4:

Nadere informatie

Uitnodiging voor de gewone algemene vergadering van aandeelhouders die zal worden gehouden op donderdag 24 mei 2012 om 10 uur

Uitnodiging voor de gewone algemene vergadering van aandeelhouders die zal worden gehouden op donderdag 24 mei 2012 om 10 uur naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE 0876.488.436 (Brussel) Uitnodiging voor de gewone algemene vergadering van aandeelhouders die zal worden

Nadere informatie

7,50 9,50 16,00 11,50 16,00 22,00 26,78 59,50 77,35

7,50 9,50 16,00 11,50 16,00 22,00 26,78 59,50 77,35 Posttarieven 2012 Post versturen binnen Nederland of naar het buitenland? Voor al uw postzaken hebben wij een passende oplossing. In deze folder vindt u de tarieven van onze meest gebruikte producten.

Nadere informatie

Elektronisch versturen en ontvangen van sociale documenten

Elektronisch versturen en ontvangen van sociale documenten 2008 Elektronisch versturen en ontvangen van sociale documenten EASYPAY GROUP Juli 2008 Inhoudstafel Inleiding... 3 Administratieve vereenvoudiging... 3 Bijdrage tot duurzame ontwikkeling... 3 Privacy

Nadere informatie

Kinderbijslagfonds UCM. Aanvraag om een adoptiepremie Model Eter. Uw kinderen, ons engagement! Voorwaarden? Wie ontvangt de adoptiepremie?

Kinderbijslagfonds UCM. Aanvraag om een adoptiepremie Model Eter. Uw kinderen, ons engagement! Voorwaarden? Wie ontvangt de adoptiepremie? Kinderbijslagfonds UCM Aanspreekpunt: ga naar www.kbfucm.be kbf.brussel@ucm.be Aanvraag om een adoptiepremie Model Eter Het formulier op de volgende bladzijden gebruikt u om als werknemer een adoptiepremie

Nadere informatie

IDENTITEITSBEWIJZEN VOOR KINDEREN ONDER 12 JAAR

IDENTITEITSBEWIJZEN VOOR KINDEREN ONDER 12 JAAR BERICHTEN UGA TM Division of Continuga TM nv 8501 KORTRIJK-HEULE tel. 056 36 32 00 fax 056 35 60 96 e-mail: sales@uga.be December 2008 IDENTITEITSBEWIJZEN VOOR KINDEREN ONDER 12 JAAR De wintervakantie

Nadere informatie

De gouden munten onder Leopold II

De gouden munten onder Leopold II De gouden munten onder Leopold II Peter Degroote Introductie De zogenaamde gouden Louis is zowat het meest bekende Belgische gouden muntstuk. De gouden Louis is het oude 20 Frank stuk dat werd aangemunt

Nadere informatie

STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN

STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN I. NAAM // ADRES // DOEL // DUUR Statuten

Nadere informatie

DE BOERENOORLOG 1899-1902

DE BOERENOORLOG 1899-1902 DE BOERENOORLOG 1899-1902 Jan van Riebeeck Stichter van de Kaapkolonie In "Novioposta" nummer 9 van januari 1985 werd het eerste deel van dit artikel opgenomen. Na een overzicht van de geschiedenis van

Nadere informatie

Wanneer is uw nieuwe supplement beschikbaar? Voor meer dan 70 landen en gebieden. De wereld is groot en in ruim Zegels, velletjes, portzegels, wat is

Wanneer is uw nieuwe supplement beschikbaar? Voor meer dan 70 landen en gebieden. De wereld is groot en in ruim Zegels, velletjes, portzegels, wat is 16e jaargang nº 18 december 2009 DAVO nieuws Alle uitgiften op een rij In dit nummer van PS vindt u natuurlijk weer het overzicht van de Nederlandse postzegels van 2009. Wanneer is uw nieuwe supplement

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 20

FC KERKSKEN: programma week 20 FC KERKSKEN: programma week 20 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 20 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer alvast in jullie

Nadere informatie