MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT"

Transcriptie

1

2 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 april 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite (Verdieping 1) vanaf 10 uur. We weten dat het Paaszondag is en dat er problemen kunnen zijn om een parkeerplaats te vinden doch veranderingen zijn nooit goed. Daarom verwachten we u dan ook talrijk op deze Paasvergadering. Breng eens een vriend of kennis mee. Het bestuur EVEN UW AANDACHT In dit tijdschrift een vervolg en slot van het zeer interessante artikel over de post te Nieuwpoort in Vergeet niet uw zegel voor de clubwedstrijd in te leveren op de vergadering. Wie met een verzameling rond het thema Visserij of Scheepvaart wenst deel te nemen aan de tentoonstelling tijdens de voorverkoop op 27 juni 2015 dient zich dringend te melden bij het bestuur. Het is meer dan de hoogste tijd om aan dit thema te beginnen indien u zinnens zijt uw werkstuk te tonen op deze tentoonstelling. We doen ook al een oproep voor deelname aan de tentoonstelling onder de vleugels van de VWPK in 2016 in de drie frontsteden Ieper, Diksmuide en Nieuwpoort. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, OOSTENDE Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT Lokaal: Hotel Cosmopolite Koning Albert I laan, NIEUWPOORT- BAD Bankrekening: IBAN : BE BIC : BBRUBEBB op naam van POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK BTW nummer: BE NIEUWPOORT Redactie maandblad: de voorzitter ( em026@skynet.be) Website: Maandblad nr. 530 of nr. 4 van jaargang Verschijnt 10 maal per jaar, de 25ste van elke maand (NIET in juli en augustus). De Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek is aangesloten bij de Koninklijke Landsbond van Belgische Postzegelkringen onder het nummer 908 en sinds 1968 aangesloten bij de Verstandhouding van West-Vlaamse Postzegelkringen.

3 2 Clubnieuws Prijswinnaars van maart SCHEPENS Eddy 2. DHONT Denis 3. BRUGGEMAN Oscar 4. VERSLUYS Romain 5. BRUGGEMAN Oscar 6. LEDEINE Michel en al van winnaars van kleinere prijzen Prijzen voor de tombola van april / Cataloguswaarde : 45,00 2. Blok : 18,00 3. Blok : 12, / : 07, / : 05,50 6. Blok : 05,00 en tal van kleinere prijzen. Nieuw lid Wij konden in maart een nieuw lid toevoegen aan ons bestand en heten hem dan ook van harte welkom in de club. Het gaat om : EM HC MOREAU Reimond Steengracht Oost Steenkerke. Een aangenaam verblijf onder onze leden. Overlijden Via via kregen wij ik de mededeling dat mevrouw Marie-Louise Bonnevalle overleden is. Wij waren hiervan helemaal niet op de hoogte. Zelfs op internet is er niets te vinden hierover. Samen met haar man, de befaamde postzegelontwerper Oscar Bonnevalle, waren zij eertijds regelmatig betrokken bij de activiteiten van onze club. Zij bezorgde ons vele jaren de gekende Nieuwjaarskaarten evenals talrijke waardevolle prijzen voor onze tombola s. Zij mag rusten in vrede. Onze clubwedstrijd Bank ING Vergeet niet uw zegel mee te brengen en in te leveren voor de laatste reeks van onze clubwedstrijd Bank ING. Ledenbestand De lidgelden zijn geïnd en de ledenlijst is opgesteld. Op dit ogenblik tellen we 81 leden in de hoofdclub en 38 leden in de bijclub. Er zijn ook tien ereleden en dertien sympathisanten en VIP. Wij betreuren wel een onverwacht groot aantal afhakers. De crisis laat zich ook hier duidelijk voelen. Wij hopen dat we met het huidige ledenbestand de komende jaren verder onze activiteiten kunnen ontplooien. Een nieuw lid door u aangebracht is altijd zeer welkom. Bedankt voor het vertrouwen in het beleid. Het was niet altijd even gemakkelijk.

4 Een belangrijke aankondiging De VWPK is op zoek naar medewerkers (tentoonstellers van hun collectie WO I) in verband met de educatieve tentoonstelling VAN HET WESTELIJK FRONT IS ER WEL NIEUWS! die in september 2016 zal doorgaan in de drie frontsteden Ieper, Diksmuide en Nieuwpoort. Ziehier de doelstelling : Met dit project willen wij het brede publiek informeren over het postverkeer tijdens W.O. I aan de hand van effectief gelopen poststukken die alle facetten van post in oorlogstijd in beeld brengen. Inhoudelijk concept : een voorstelling aanbieden van alle vormen van briefwisseling tijdens de Groote Oorlog : - Post van militairen in de frontsteden Ieper, Diksmuide, Nieuwpoort (Belgen, Fransen, Britten en Duitsers). - Post uit onbezet België zolang dit mogelijk was. - Post uit bezet België. - Smokkelpost tussen bezet en onbezet België. - Post naar en vanuit de interneringskampen in Nederland, Zwitserland. - Duitse Feldpost in het etappegebied. - De militaire censuur. - De briefstempel Correspondance Privée en zijn gebruik. - Belgische en Franse geïllustreerde portvrijdomkaarten voor militairen. - De bezetting van het Rijnland. - De Germania postzegels en hun gebruik. Doelgroep : Onze betrachting is een aantrekkelijke tentoonstelling te organiseren die een breed publiek kan interesseren. In het bijzonder mikken wij heel erg op de scholen om door een didactische opstelling een visueel beeld van oorlogspost te bieden aan leerlingen en studenten van het basis en secundair onderwijs. Locatie : Wij geven het concept de naam van een reizende tentoonstelling van oorlogspost tijdens WO I georganiseerd gedurende drie weekends in de drie frontsteden, respectievelijk in Ieper, vervolgens in Diksmuide en tenslotte in Nieuwpoort. De timing is als volgt : - Te Ieper op 3 en 4 september Te Diksmuide op 10 en 11 september Te Nieuwpoort op 17 en 18 september 2016 De mogelijkheid de tentoonstelling enkele dagen te verlengen in elk van de steden (suggestie van de meewerkende steden) wordt voorzien doch vergt dan wel enkele bijkomende vereisten qua inzet van personeel en transport. Ook het aspect bewaking en beveiliging moet dan uitgebreid worden. Wie zich geroepen voelt neemt contact op met Etienne Moons, tel of en bij voorkeur via em0216@skynet.be. 3

5 4 Filatelistisch nieuws Nieuwe postzegeluitgiften Lucky Luke Speelgoed van alle tijden Berichten van de KLBP Vooreerst : veel info over filatelieactiviteiten is te vinden op de webstek Meer nieuws over de Regionale Tentoonstellingen met wedstrijdkarakter in 2015 : Provincies Antwerpen Limburg : september 2015 te Wijchmaal. Provincies Oost- en West-Vlaanderen : 11 april 2015 in Wetteren : 40 collecties 126 vlakken Eresalon Provincie Brabant en Brussel : juni 2015 te. Provincies Luik en Luxemburg : 24 oktober 2015 te Marche-en-Famenne Provincies Namen en Henegouwen : 19 en 20 september te Couvin De Nationale Competitieve Tentoonstelling met wedstrijdkarakter zal in 2016 doorgaan te Roeselare onder de naam WESTFILA Dit evenement zal plaatsgrijpen in de Expohallen te Roeselare, Diksmuidsesteenweg, 400 en dit op 10, 11 en 12 juni Twee immens grote zalen van elk 1925 m² zijn voorzien met bijkomend nog faciliteiten : cafetaria, vergaderzalen, ruimte voor het postkantoor van bpost, zeer grote parking,... De eerste voorbereidingen zijn al aan de gang. NOTEER DE DATA IN UW AGENDA..HET WORDT EEN PRACHTIG EVENEMENT!!!!

6 5 De voorverkoop van de speciale postzegel Garnaalvissers te paard 27 juni 2015 in het Nationaal Visserijmuseum te Oostduinkerke Op het aangehecht blaadje van de speciale postzegel is de garnaalvisser Marius Dugardein afgebeeld naar een foto van kunstfotograaf Stephan Vanfleteren. Wie is Marius Dugardein? Marius (Marre) Dujardein is een heel stuk van zijn leven visser geweest. Van 1950 tot 1966 viste hij op een Oostendse vissersboot tot in IJsland en Groenland. Van 1967 tot 1999 viste hij op tong, langoesten en paling in Zierikzee (Nederland). In een lokaal tijdschrift stond het volgende: "lk ben 46 jaar visser op zee geweest. ln 2000 kocht ik mijn paard en werd ik paardenvisser. Ik kan de zee niet loslaten", vertelt Marius, die ondertussen 70 jaar is. "Waarom Vanfleteren mij heeft gekozen? Omdat ik een schone vent ben", grapt de visser. "lk ben goed bevriend met Stephan Vanfleteren. Hij is momenteel een fotoreportage van me aan het maken. Het is voor mij een hele eer om op een postzegel te staan. Het is maar weinig mensen, die nog leven, gegeven om zoiets mee te maken." (GUS) Het is wel nog even wachten op de lancering van de nieuwe postzegel, want dat gebeurt pas op de garnaalfeesten in Oostduinkerke. Je zal de postzegel exclusief kunnen kopen in het Navigo- Nationaal Visserijmuseum op 27 juni Naar aanleiding van de voorverkoop van deze speciale postzegel doen wij een oproep aan alle postzegelverzamelaars die een collectie hebben samengesteld rond de zee, de visserij, de visvangst, vissers- en andere schepen, vissen en andere zeedieren, vuurtorens, enz. om deel te nemen aan een tentoonstelling rond dit gegeven. Uiteraard zijn ook andere thema s welkom. U kan zich melden bij volgende bestuursleden : Voorzitter Etienne Moons, Tel : of em026@skynet.be Secretaris Oscar Lingier, Tel : (na 19 uur). Op dezelfde dag wordt ook een nieuwe postzegeluitgifte te koop gesteld over Lekker maar vergeten fruit. Wie een verzameling heeft rond dit thema mag zich ook melden om deel te nemen aan de tentoonstelling.

7 6 De Groote Oorlog Het postkantoor van Nieuwpoort in 1914(vervolg) Piet van San Figuur 3: Een noodkerkhof in Nieuwpoort stad in november Onuitgegeven foto, verzameling Piet Van San. Klaarblijkelijk situeert deze noodbegraafplaats zich op het kerkplein. 1. De post in Nieuwpoort gedurende de oorlogsmaanden van 1914 Na het terugplooien van het Belgisch achter de IJzer in oktober 1914 werd de sector Nieuwpoort Diksmuide verdedigd door Belgen en Fransen samen, vandaar ook de benaming frontsector Nieuwpoort Diksmuide die we dikwijls terugvinden in de historische literatuur. We vinden dus zowel sporen van de Belgische Post als van de Franse Legerpost gedurende de maand oktober 1914 In Nieuwpoort was er van oudsher een postkantoor. Nieuport Bad (of Nieuport Bains) dat vanaf 15 juli 1876 (4) in de zomer werd opengehouden. Vanaf wijzigde de benaming van dit zomerbureel in Nieuwpoort 2. Conform alle gegevens in ons bezit stopte de Post haar activiteiten in Nieuwpoort medio oktober Henk Slabbinck (5) signaleerde een prentkaart, geschreven in Mannekensvere bij Nieuwpoort, en verzonden uit Nieuwpoort 1 op 16 oktober 1914 naar Engeland. Dit is ook de laatste datum waarop we nog post uit Nieuwpoort gedurende de oorlog konden terugvinden. Het postkantoor was trouwens op 15 oktober 1914 door de beschietingen al grotendeels verwoest. Daarenboven waren de postverbindingen toen al lang niet meer zo evident, want de voornoemde kaart in de verzameling van Henk Slabbinck kwam uiteindelijk pas in maart 1915 op zijn bestemming.

8 7 Figuur 4: Zichtkaart in militair portvrijdom (S.M.) verstuurd uit Nieuwpoort op 6 oktober 1914, enkele dagen voor het definitief sluiten van het Belgisch postkantoor in Nieuwpoort. De bestemming was Warneton, geen aankomststempel wat doet vermoeden dat de kaart niet zomaar ter bestemming raakte. Van het tijdelijke zomerkantoor Nieuwpoort 2 zijn ons slechts documenten bekend tot medio september Wel kennen we in verschillende verzamelingen ook het (her -of nood) gebruik van de oude kleinrond, eentalig Frans datumstempeltje Nieuport (bains), en dit tot medio oktober Figuur 5: Nieuport Bains 8 octo 1914

9 8 Figuur 6: De bedrijven uit Nieuwpoort wijken noodgedwongen door de oorlogsomstandigheden uit naar Oostduinkerke, Veurne, etc.. Hier La Nieuportoise (briefhoofd) uit Veurne op naar Middelburg Nederland. Figuur 7: Zichtkaart van een Franse soldaat van de 16 e Territoriale in de Secteur Postal 104 naar Mademoiselle Lahaye in Nieuwpoort op Zijn eenheid was in Nieuwpoort gelegerd tussen en , waarschijnlijk was hij dus op (herstel?)verlof in Frankrijk. De kaart werd teruggezonden naar Oostduinkerke op 5.II.15 en Coxyde op I en 10.III.15. Nieuwpoort was voor burgers niet meer toegankelijk, daarom

10 9 2. Telegraaf in Nieuwpoort Figuur 8: Abonnee 448 uit Adinkerke verbruikte in de maand juli 1914 In Nieuwpoort (?) voor een bedrag van 3,30 frank telefoongesprekken en 0,10 frank portkosten voorde verzending van de verrekenborderel (voor oorlogs tarief). De daarop volgende maand werd de afrekening opgesteld door het telegraafkantoor van Nieuwpoort Stad Ville op Het borderel geraakt echter pas verrekend na de oorlog; getuige de poststempels van Veurne op 27 september 1919 (op de keerzijde) en Adinkerke op 19 september 19. Pas na een tussenkomst van de burgemeester van Adinkerke op 31 december 1919 geraakt de afrekening rond (5,5 jaar na datum)!

11 10 Figuur 9: Een telegram uit Brugge en bestemd voor Oostduinkerke en verder naar Nieuwpoort. Telegraafstempel van Nieuwpoort (Stad) Nieuport (Ville) op 17 sept Doorgebeld naar de bestemmeling wat blijkt uit de ingekaderde eentalig Franse stempel: Déjà téléphoné copie confirmative - une annexe formule pour réponse payée. Vervolgens via de post naar Oostduinkerke via Nieuwpoort 1 op 18 IX Het waarom van deze eigenaardige route is duidelijk. Oostduinkerke beschikte slechts vanaf begin januari 1915 over een eigen telegraafbureel en telegrafische datumstempel. Na de ontruiming van Nieuwpoort door de Belgen werd Oostduinkerke tenminste tot einde november telegrafisch vanuit Koksijde bediend. Dit alles ten gevolge van de wisselende oorlogsomstandigheden. Bibliografie (1) Van Pul P., Het koninkrijk gered door de zee. De Krijger, 2008, pp 371. (2) Van Dooren A., De Escadrille M.F.36 van Nieuwpoort. Maandblad van de Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek 2014/7, september Of in Studiekring Wereldoorlog I en II van 2014/4. (3) Van Dooren A., De Post van het Détachement de l armee de Belgique in Tijdschrift Studiekring Wereldoorlog I en II, Overijse, december Zie ook voetnoot 2. (4) Stibbe J., Dictionaire des Bureaux de Poste de Belgique Brussel, p. 86, (5) Slabbinck H., Verzameling Onbezet België, zichtkaart geschreven in Mannekensvere op en verzonden in Nieuwpoort op ******************** Nogmaals onze dank aan Piet van San voor deze zeer interessante bijdrage over de post te Nieuwpoort in de eerste oorlogsweken van 1914.

12 11 Filatelistische manifestaties 28 en 29 maart 2015 ANTWERPEN Internationale Postzegel- en Muntenbeurs in Antwerp Expo, Jan van Rijswijcklaan, 191 te 2020 Antwerpen. Open van 10 tot 17 uur op zaterdag en van 10 tot 16 uur op zondag. Toegang : 5 euro. 5 april 2015 KOKSIJDE SINT IDESBALD Internationale Ruilbeurs in zaal Kerkepanne, Strandlaan 128 Van tot uur kunnen verzamelaars van oude munten, prenten en postzegels hier zeker hun gading vinden. Toegang gratis. Parking in de omgeving. 11 april 2015 WETTEREN Regionale Competitieve Tentoonstelling Oost- en West-Vlaanderen. Themafila 50, Scheppersinstituut, Cooppallaan 128 te Wetteren. Tevens voorverkoop en tijdelijk postkantoor. Eresalon thematische filatelie. Internationale filateliebeurs. Open van 9 tot 17 uur. 18 april 2015 ROESELARE 15 e Dag van de Filatelist georganiseerd door de Verstandhouding van West-Vlaamse Postzegelkringen in Het Brouwerijtje, Kaaistraat 19 te 8800 Roeselare. Start om 13 uur. Twee interessante spreekbeurten door gerenommeerde filatelisten. Receptie en mededeling uitslag bekerwedstrijd. Voor de liefhebbers is er rond uur een democratisch etentje gepland in Kachtem. 20 april 2015 ROKSEM Maandelijkse ruilbeurs voor alle verzamelingen. Open van 8 tot 12 uur. Zaal Centrum, Brugsesteenweg 89 te 8460 Roksem. Info : 050/ of desmedteddy@skynet.be 1 mei 2015 GISTEL 2 e Grote Ruilbeurs in Cultuurcentrum Zomerloos, Sportstraat 1 te Gistel. Open van 8 uur tot 17 uur. Gratis toegang. Grote parking. Bar en versnaperingen. Info : Stefaan Borgoo 0474/ of stefaan.borgoo@duni.com of Eddy Desmedt 050/ of desmedteddy@skynet.be 23 mei 2015 SINT-GILLIS DENDERMONDE 24 ste Nationale Ruildag voor postzegels, munten, prent- en telefoonkaarten in Parochiaal Centrum Gildenhuis Otterstraat 124 te 9200 Sint-Gillis Dendermonde. Open van 9 tot 16 uur. Toegang gratis. Cafetaria voorzien. Info : Gillis Frans, Tel : 052/ gillis.frans@pandora.be. 27 juni 2015 OOSTDUINKERKE Voorverkoop van de speciale postzegel Garnaalvisser te paard en Lekker fruit in het Nationaal Visserijmuseum te Oostduinkerke. Verdere detailinformatie later. 28 juni 2015 OOSTENDE 7 e Nationale Postzegelbeurs in de zaal PAX, Schilderstraat 5 te 8400 Oostende. Organisatie : Kon. Postzegelkring Oostende. Open van 9 tot 17 uur. Gratis Toegang. Cafetaria voorhanden. Inlichtingen : Robert Lisabeth tel : 059/ of lisabeth.robert@gmail.com 26 september 2015 NIEUWPOORT 8 e Nationale Postzegel- en Ruilbeurs georganiseerd door de Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek, Zaal Iseland, Stedelijke Vismijn, Kaai 8620 Nieuwpoort. Open van 9 tot 17 uur. Toegang gratis. Parking voorhanden. Lift aanwezig. Doorlopend cafetaria aanwezig. MyStamp in de reeks Monumenten van Nieuwpoort voorzien.

13 VEILING april 2015 Lotnr Lot Status Instel 1 53 in blok van 4 xx /28 (echt) xx /31(echt) xx /44 xx ʘ AA x ʘ /39 xx /57 xx /75 in bl.v 20 xx cu in paar xx V4 x C in paar xx C/G xx G x H xx H x /98 xx /32 xx m. Tandinsvarie. xx /62 xx A/26 in blok v.4 xx Aa xx /54 xx V xx V xx V2+V4 in str. 3 xx /70 x /6 in blok van 4 xx /82+583/92 xx /12 xx /46 in blok van 4 xx cu punt b. oog xx /89 xx /98 in bl.van 4 xx /00 x 10 st. xx V xx /42 x /84 xx /86 xx /22 xx /22 x /31 xx /78 xx /91 xx V xx /17 xx /23 xx /23 ʘ /51 xx 50 Lotnr Lot Status Instel /89 xx /36 ʘ V xx /65 xx /81 x /1 xx /38 xx /46 xx /46 x V xx /58 xx V xx cu xx /87 in blok v.10 xx /49 in blok v. 15 xx cu xx /48 in blok v. 20 xx zeldzaam xx cu xx /94 xx x 6 stuks xx a in blok v.10 xx /80 xx /66 xx cu xx BL 8 xx BL 29 xx B 122 ʘ 4 79 E 22/25 ʘ PA 26/27 ʘ NA 1 frans xx NA 2 frans xx NA 3 frans xx NA 5 frans xx TR 178/201 ʘ TR 336/54B ʘ TR 400/03 xx 7 88 TR /27 xx TR 459 ʘ Varia Belgie ʘ 3 91 Duitsland bl 20 xx 4 92 Fran.zelf 355/8+512 ʘ Fran. 372/85+526/37 ʘ Fran.609/20+662/73 ʘ Fran. 674/85+739/50 ʘ Fran.686/97+751/62 ʘ Fran.825/36+775/86 ʘ Haiti 280/88+LP16/0 xx/x Nicaragua 3 reeksen xx 2.50 Gebruikte notaties : XX = Postfris, X = met plakker, = Gestempeld = Op omslag

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 april 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 maart 2019 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 december 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 mei 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 mei 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April + Mei 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 april en 28 april voor de maand mei 2019

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 juni 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 januari 2016 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 april 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 april 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 december 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 maart 2015 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2019 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 februari 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 maart 2017 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 januari 2017 (TWEEDE zondag) in de ontbijtzaal

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 september 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 januari 2015 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 maart 2016 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 juni 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 mei 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 december 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 juni 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 oktober 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 september 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 december 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 februari 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 mei 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 1 Januari 2013 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2013 in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 9 november 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 11juni 2017 (TWEEDE ZONDAG) in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 oktober 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 februari 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 mei 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 april 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 oktober 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2018 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 maart 2018 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 februari 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2018 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 januari 2018 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 23 juni 2013 in de zaal Iseland

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 september 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 december 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 november 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 oktober 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK MAANDBLAD FILATELIE November 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 november 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 juni 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Filatelistische elementen

Filatelistische elementen JAN CEES VAN DUIN Filatelistische elementen Deel 16: Militaire en oorlogspost 1 Inleiding Portvrijdom is één van de filatelistische elementen. In dit hoofdstuk komen militaire en oorlogspost aan de orde.

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 september 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 VERGADERINGEN DONDERDAG 7 DECEMBER 2017 OM 20 UUR ZONDAG 17 DECEMBER 2017 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOKAAL DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr 18, Tongeren

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016

MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016 MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016 VERGADERINGEN DONDERDAG 2 JUNI 2016 OM 20 UUR ZONDAG 19 JUNI 2016 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOLAAL BAZILIK DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr 18, Tongeren Tel :

Nadere informatie

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2 RONDZENDDIENST - 1 Jazeker, het is zover. Dank zij een behoorlijke hoeveelheid ingeleverde boekjes en een flinke dosis organisatietalent van het hoofd van onze rondzendingen kan - naast de normale rondzendingen

Nadere informatie

INVENTARIS ARCHIEF NMVB

INVENTARIS ARCHIEF NMVB INVENTARIS ARCHIEF NMVB I. WEST-VLAANDEREN ALGEMEEN 1. ONDERZOEK VOOR DE AANLEG VAN NIEUWE LIJNEN EN UITBREIDINGEN 1. 300/1 Dossier inzake het onderzoek voor de aanleg van het baanvak Knokke (Zoute) en

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 september 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 51 nr. 3 Maart 2014 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 maart 2014 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

Interessant is ook het postale strookje "Vertrokken" op de voorzijde, met daarop geschreven "Europa".

Interessant is ook het postale strookje Vertrokken op de voorzijde, met daarop geschreven Europa. Kom over de brug! Enige t i j d geleden wist ik op een clubbijeenkomst de bij dit artikel afgebeelde brief te verkrijgen. Filatelistisch maakwerk! Daar ziet het wel naar uit. Maar toch, wanneer we de frankeerwaarde

Nadere informatie

Artikels boekjes Gazel II

Artikels boekjes Gazel II Artikels boekjes Gazel II Jaargang 1 nr 1 Jan Feb 1999 Sterke verhalen Firstday-Sheets (FD.S.) Oplagecijfers speciale postzegels 1998 Jaargang 1 nr 2 Maa Apr 1999 Sterke verhalen Buitenlands nieuws Jaargang

Nadere informatie

Prijswinnaar van de hoofdprijs : een aquarel van Rita Reunbrouck geschonken door de club t Jaeckx Nelly

Prijswinnaar van de hoofdprijs : een aquarel van Rita Reunbrouck geschonken door de club t Jaeckx Nelly 2 Clubnieuws Prijswinnaars van januari 2014 Clubprijzen 1. De Galan Roland 2. Dekock Eddy 3. Coeckelbergh Emiel 4. Versluys Romain 5. Coene Lut 6. Deygers Gert 7. Dhont Denis 8. Reychler Magdalena 9. De

Nadere informatie

1976 1979 1981 1985

1976 1979 1981  1985 1962 "De dag van de Postzegel" was het begin van een stukje Tongerse geschiedenis. Na Genk, Winterslag; Hasselt en Heusden kwam de heroprichting van de Tongerse postzegelvereniging "Ambiorix". De stichting

Nadere informatie

plage-lestijden onderwijzer

plage-lestijden onderwijzer plage-lestijden onderwijzer Schooljaar 2010-2011 - Schooljaar 2011-2012 Vlaams ministerie van Onderwijs & Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel http://www.ond.vlaanderen.be/wegwijs/agodi

Nadere informatie

Vluchtoord Uden tijdens WO I - Bevolkingsstatistieken

Vluchtoord Uden tijdens WO I - Bevolkingsstatistieken - 0 - De basis/bron van deze gegevens is een MS Office-Excelsheet dat destijds is samengesteld door het Streekarchief Brabant Noordoost te Veghel. Dit Excelsheet is door ondergetekende op een aantal punten

Nadere informatie

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor.

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor. E Echt gelopen. Term voor een poststuk dat werkelijk werd verzonden en door de post werd besteld. Het stuk dat U ziet is voorzien van een vertrek en aankomststempel evenals een bestellerstempel. Eén cirkel

Nadere informatie

Albert I van België: Brussel, 8 april Marche-les- Dames, 17 februari 1934

Albert I van België: Brussel, 8 april Marche-les- Dames, 17 februari 1934 Albert I van België: Brussel, 8 april 1875 - Marche-les- Dames, 17 februari 1934 Hij was prins van België, hertog van Saksen, prins van Saksen-Coburg-Gotha, was van 23 december 1909 tot 17 februari 1934

Nadere informatie

Hoog aantal vastgoedtransacties in het afgelopen trimester. De vastgoedmarkt herpakt zich na een relatief rustige maand maart

Hoog aantal vastgoedtransacties in het afgelopen trimester. De vastgoedmarkt herpakt zich na een relatief rustige maand maart I. Vastgoedactiviteit in België Hoog aantal vastgoedtransacties in het afgelopen trimester De vastgoedmarkt herpakt zich na een relatief rustige maand maart In het 2de trimester van 2013 waren er in ons

Nadere informatie

Rondleidingen om 10u, 11u, 13.30u, 14.30u, 15.30u, 16.30 en 17.30u Ravensteen, Koninklijke Plaats 7, Koksijde

Rondleidingen om 10u, 11u, 13.30u, 14.30u, 15.30u, 16.30 en 17.30u Ravensteen, Koninklijke Plaats 7, Koksijde Dit prachtige gebouw in neo-vlaamse renaissancestijl was niet van in den beginne het restaurant en internaat van de hotelschool Ten Duinen. Het werd in 1938 opgericht door de Vrije Mijnwerkers van Limburg

Nadere informatie

Berichten aan Zeevarenden OOSTENDE 12 MAART 2015 NR. 06

Berichten aan Zeevarenden OOSTENDE 12 MAART 2015 NR. 06 Berichten aan Zeevarenden + OOSTENDE 12 MAART 2015 NR. 06 1 BELGIE >06/078 (T) NIEUWPOORT - ZEEWAARTSE SCHIETOEFENINGEN BaZ 2015-05/071 (T) vervalt. Gedurende de periode van 30/03/2015 tot en met 10/04/2015

Nadere informatie

Aanvang Verkoop: 3 oktober 1989

Aanvang Verkoop: 3 oktober 1989 De Limburgzegel Enkele curieuze aspecten van deze uitgifte Op 2 oktober j. l. werd in zowel België (13 frank) als Nederland (75 cent) een zegel uitgegeven ter herdenking van het feit dat 150 jaar geleden

Nadere informatie

PERSBERICHT Brussel, 2 december 2016

PERSBERICHT Brussel, 2 december 2016 PERSBERICHT Brussel, 2 december 2016 Gemiddeld inkomen van de Belg bedroeg in 2014 17.684 euro Fiscale statistiek van de inkomens op basis van het aanslagjaar 2015 Het netto belastbare inkomen van de Belg

Nadere informatie

Polen 1914-1918. Het gebied lag ingeklemd tussen Duitsland en de Donau monarchie Oostenrijk-Hongarije.

Polen 1914-1918. Het gebied lag ingeklemd tussen Duitsland en de Donau monarchie Oostenrijk-Hongarije. Polen 1914-1918 Eigenlijk bestond Polen niet in deze periode, De grenzen van Polen zijn in de loop van de geschiedenis zo vaak gewijzigd, dat we daar ook geen houvast aan hebben. Het gebied waar we het

Nadere informatie

CEGESOMA / Centre d Études et de Documentation Guerre et Sociétés contemporaines / Studieen Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij

CEGESOMA / Centre d Études et de Documentation Guerre et Sociétés contemporaines / Studieen Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij CEGESOMA / Centre d Études et de Documentation Guerre et Sociétés contemporaines / Studieen Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij AA 2433 Frans DE SCHOUWER Na de Tweede Wereldoorlog ontstond

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 4 Oplage: 163 ex. April 2013

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 4 Oplage: 163 ex. April 2013 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 4 Oplage: 163 ex. April 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 april 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

DEUTSCHE DIENSTPOST NIEDERLANDE Elk land heeft zijn eigen postadministratie: in v r i j

DEUTSCHE DIENSTPOST NIEDERLANDE Elk land heeft zijn eigen postadministratie: in v r i j DEUTSCHE DIENSTPOST NIEDERLANDE Elk land heeft zijn eigen postadministratie: in v r i j wel alle landen is dit een monopolie van de staat, hetgeen wil zeggen dat alleen de staat binnen zijn grenzen brieven,

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 3 Maart 2013 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 maart 2013 in de ontbijtzaal van het

Nadere informatie

uitnodiging Laat ons de gesneuvelden nimmer vergeten

uitnodiging Laat ons de gesneuvelden nimmer vergeten als ge van ze leven in de westhoek passeert deur regen en noorderwinden keert omme den tijd als g' alhier passeert den oorlog ga j' hier were vinden (uit het liedje 'Duizend soldaten' van Willem Vermandere)

Nadere informatie

Wie Nijmegen zegt, zegt Vierdaagse. Hoewel Nijmegen

Wie Nijmegen zegt, zegt Vierdaagse. Hoewel Nijmegen Vierdaagse onder de loupe Wie Nijmegen zegt, zegt Vierdaagse. Hoewel Nijmegen een r i j k verleden en ook hedentendage nog veel interessants te bieden heeft, dankt de stad zijn wereldwijde faam aan een

Nadere informatie

VILVOORDSE POSTZEGELCLUB.

VILVOORDSE POSTZEGELCLUB. Tweemaandelijks tijdschrift van VILVOORDSE POSTZEGELCLUB. Aangesloten bij de: - Cultuurraad Vilvoorde - Koninklijke Landsbond der Belgische Postzegelkringen. - Koninklijke Kring van de Filatelistische

Nadere informatie

Studiepopulatie. Gezondheidsenquête, België, 1997.

Studiepopulatie. Gezondheidsenquête, België, 1997. In deze paragraaf worden een aantal kenmerken van de steekproef besproken. Het gaat om de volgende socio-demografische karakteristieken : verblijfplaats : per regio en per provincie; geslacht en leeftijd;

Nadere informatie

Vlaanderen 6 dagen per trein

Vlaanderen 6 dagen per trein Vlaanderen 6 dagen per trein individuele fietsvakantie vanaf 440 Het Brugse ommeland en de weidse polders Van oost naar west, van noord naar zuid: "In Vlaanderen geraakt ge overal in een ommezien", zoals

Nadere informatie

Jaar 1985 Plaatskenmerk 947 D 12 Trefwoorden WF2017 Toerisme ; Ieper Evenementen ; Ieper ; 20ste eeuw Horeca ; Ieper

Jaar 1985 Plaatskenmerk 947 D 12 Trefwoorden WF2017 Toerisme ; Ieper Evenementen ; Ieper ; 20ste eeuw Horeca ; Ieper Ieper 1985 Plaatskenmerk 947 D 12 Toerisme ; Ieper Evenementen ; Ieper ; 20ste eeuw Horeca ; Ieper 12 lieve hartjes plukken uit het Roeselaars cultuurfestival 1972 Plaatskenmerk 947 D 53 Roeselare ; tentoonstellingen

Nadere informatie