MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT"

Transcriptie

1

2 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 9 november 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite (Verdieping 1) vanaf 10 uur. Dit is dfus op de TWEEDE zondag van november. We verwachten u talrijk op de vergadering. Breng eens een vriend of kennis mee. Het bestuur EVEN UW AANDACHT Eerst en vooral wil ik uw aandacht vestigen op de mooie zegel van de garnaalvisser te paard die eind oktober in Brussel werd voorgesteld. Tevens kan u nader kennismaken met de ontwerper van de zegel, kunstfotograaf Stephan Vanfleteren. Gezien op 1 januari 2015 de posttarieven andermaal verhogen is in dit maandblad een handige tabel voorzien met de nieuwe geldende posttarieven. Voor de bekerwedstrijd van de Verstandhouding heeft ons lid Jo Goes een handige tabel bezorgd die u toelaat het juiste posttarief te controleren voor de omslag die u zou indienen voor deze wedstrijd. Tenslotte vindt u de uitslag van de eerste reeks van onze eigen Bank ING wedstrijd en de opgeve voor de tweede reeks. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, OOSTENDE Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT Lokaal: Hotel Cosmopolite Koning Albert I laan, NIEUWPOORT- BAD Bankrekening: IBAN : BE BIC : BBRUBEBB op naam van POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK BTW nummer: BE NIEUWPOORT Redactie maandblad: de voorzitter ( em026@skynet.be) Website: Maandblad nr. 525 of nr. 9 van jaargang Verschijnt 10 maal per jaar, de 25ste van elke maand (NIET in juli en augustus). De Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek is aangesloten bij de Koninklijke Landsbond van Belgische Postzegelkringen onder het nummer 908 en sinds 1968 aangesloten bij de Verstandhouding van West-Vlaamse Postzegelkringen.

3 2 Clubnieuws Prijswinnaars van oktober DEKIEN Dan 2. DE GALAN Roland 3. VANMARCKE Norbert 4. DHONT Denis 5. OVERBERGH Philip 6. VERSLUYS Romain en tal van winnaars van kleinere prijzen Prijzen voor de tombola van november / Cataloguswaarde : 27,50 2. Blok : 20, / : 14, / : 10, / : 06, / : 06,50 en tal van kleinere prijzen. Onze secretaris-schatbewaarder aan de eer Tijdens de vergadering van de Raad van Bestuur van de Koninklijke Landsbond van Belgische Postzegelkringen op 5 oktober 2014 te Aarschot werd Oscar LINGIER, nu al 49 jaar de secretaris-schatbewaarder van de Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek vereremerkt met de provinciale medaille voor filatelistische verdienste. Proficiat Oscar en zeer bedankt voor al die jaren prachtig werk voor onze postzegelclub. De clubwedstrijd Bank ING Verder in het maandblad vindt u de uitslag van de eerste opgave. Voor de vergadering van de maand december wordt volgende frankeerzegel ingewacht : Cat. nr ,50 Fr. Kardinaal Mercier met een mooie centrale afstempeling. In te dienen bij onze wedstrijdcommissaris Roger Donny in een kristalmapje voorzien van naam en lidnummer. Het geheel in een pergamijn envelopje. Bestuur mandaatvernieuwing Op 4 januari 2015 grijpt de statutaire vergadering plaats. Er zijn geen bestuursleden van wie het mandaat van drie jaar ten einde loopt. Marcel BRACKE die tot nog toe als kandidaat-bestuurslidhelper fungeerde heeft de wens uitgedrukt bestuurslid te worden. Tijdens de statutaire vergadering kan hij aangesteld worden indien er geen objecties bij de voorzitter gemeld worden tegen 15 december Wij danken Marcel voor zijn engagement. Nieuwe Belgische catalogus 2015 De nieuwe Officiële Belgische Postzegelcatalogus zal in november nog beschikbaar zijn. Wie een exemplaar wenst kan zich tijdens de vergadering nog altijd inschrijven bij de Dienst Benodigdheden (Marcel Soete) achteraan in de zaal. Hij bestaat weer uit 2 delen en de winkelprijs is 29,90 euro. DAVO supplementen zijn al beschikbaar Achteraan in dit maandblad een bestelformulier af te geven aan de Dienst Benodigdheden. De oorspronkelijke prijslijst bevatte enkele onjuistheden. De Dienst Benodigdheden zal op de vergadering over de nieuwe lijst beschikken.

4 3 Voorstelling van de nieuwe uitgiften 2015 Gisteren, 20 oktober 2014, ging te Brussel de voorstelling van de nieuwe uitgiften van 2015 door. Onze nieuwsgierigheid ging natuurlijk uit naar de speciale postzegel van de Garnaalvissers te paard waarvan we de voorverkoop organiseren te Oostduinkerke in het Nationaal Visserijmuseum op 27 juni Door heel wat bezoekers werd deze postzegel zeer mooi gevonden door het sterke zegelbeeld. Op de voorstelling van de zegels waren de ontwerper van de zegel, kunstfotograaf Stephan Vanfleteren uit Veurne en de afgebeelde garnaalvisser Marius Dugardein aanwezig en konden we uitgebreid kennismaken. Stephan Vanfleteren Stephan Vanfleteren studeerde fotografie in Sint-Lukas Brussel ( ). Hij werkte van 1993 tot 2009 als freelance fotograaf voor de krant De Morgen maar bleef veel tijd investeren in eigen projecten. Hij is gespecialiseerd in zwart-witportretten en langdurige reportages in binnen- en buitenland. Hij werkt momenteel vooral voor buitenlandse kranten en tijdschriften. Stephan Vanfleteren is medeoprichter van Uitgeverij Kannibaal/Hannibal en werkt er als artdirector. Sinds 2010 is hij ook gastdocent aan het KASK (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) in Gent. Prijzen In 1998 won Stephan Vanfleteren de European Fuji Awards; in 1996, 1998 en 2000 won hij vijf World Press Photo Awards en verschillende Belgische persprijzen. De Duitse Henri Nannen Price viel hem te beurt in In 2012 kreeg hij de vijfjaarlijkse Cultuurprijs voor de Provincie West- Vlaanderen en de Nationale Portretprijs in Nederland. Dit jaar won hij de World Press Photo Award voor zijn reeks People of Mercy in de categorie Staged Portraits en de 5 jaarlijkse Cultuurprijs van de provincie West-Vlaanderen. Tentoonstellingen Antwerpen (FoMu & Fifty One Fine Art Potography Gallery), Brussel (Bozar), Gent (Wintercircus Mahy en Museum Dr. Guislain), Parijs (Sorbonne), Londen (Host Gallery en The Brickhouse), Liverpool (Open Eye Gallery), New York (UN Headquarter), Caïro (Hanagar Arts Center), Rome (Gallery Gate), Straatsburg (Salle de la Bourse), Amsterdam (Rijksmuseum), Leeuwarden (Fries Museum), Maastricht (Centre Ceramique), Osaka (Flanders Centre), Kortrijk (Budafabriek), Genève, Dhaka,

5 4 Zurich, Milaan, Verona, Hamburg en Berlijn, Perpignan, Breda, Sète, Arles en Barcelona Fotoboeken Twee recente fotoboeken zijn te koop op Hieronder de covers van beide boeken. Hierbij een foto uit elk van de boeken Axel Witsel Rode Duivel STEPHAN VANFLETEREN Hourdel France STEPHAN VANFLETEREN Opgelet : alle afbeeldingen staan onder het copyright van Stephan Vanfleteren. Reproduceren kan alleen mits toelating van de eigenaar. Lekker (vergeten) fruit op dezelfde voorverkoop Tijdens de voorverkoop van de postzegel over de Garnaalvissers te paard zal ook de reeks over Lekker (vergeten) fruit in voorverkoop te Oostduinkerke verkocht worden. De afbeeldingen tonen: veenbessen, zwarte moerbei, bloedperzik, kweepeer, bosaardbei, stekelbes, blauwe bes, loganbes, mispel en sterappel.

6 5 Filatelistisch nieuws Nieuwe postzegeluitgiften Optische illusies : Kerst-Nieuwjaar zegels Uitgifteprogramma 2015

7 6 BINNENLANDSE POSTTARIEVEN J. GOES BRIEVEN 1.75 (14) 2. (14) 2.5 (14) 3. (14) 3. (15) 3. (16) 3.50 (17) 4.50 (18) 5. (19) 6.5 (20) 8. (21) AANTEKENTAKS BRIEVEN (22) (23) (24) (25) (26) (27) (28) (29) AANTEKENTAKS BRIEVEN , (29a) (29b) 0,42 AANTEKENTAKS 140, 150, 150, 3,72 (14) Per gedeelte van 50 gr = 1 port meer. BRIEVEN (15) Invoeren van de "standaard" zendingen (genormaliseerd). Worden beschouwd als standaard zending: deze met een rechthoekige vorm en waarvan de langste zijde niet minder is dan de kortste vermenigvuldigd met 1.4. Voorwaarden: min. afmetingen = 90 mm X 140 mm. max. afmetingen = 120 mm X 230 mm. max. gewicht = 20 gr. max. dikte van de brief = 4 mm. genor 20 gr niet genorm. >50gr >100gr >250g >350gr >500g >1000gr >2000g r (15) (16) (17) 3, (18) 4, (19) (20) 6, (21) (22) (23) (24) (25)

8 7 (26) (27) (28) (29) (29a) (29b) Deze tabel kan u helpen in het zoeken naar het juiste port voor aangetekende brieven. Vooral voor de bekerwedstrijd is deze zeer nuttig. Bedankt Jo Goes. Verkiezingen KLBP Vraag van KLBP W. Vl. Naar aanleiding van de herverkiezing van de nationale en provinciale commissarissen voor de periode stelt het Provinciaal Comité West-Vlaanderen de vraag of er in uw vereniging eventuele kandidaten zijn voor de functie van provinciaal commissaris in de discipline Maximafilie of Postwaardestukken. Ook de functie van nationaal commissaris voor alle disciplines is vacant voor Mogelijke kandidaten kunnen dit schriftelijk melden aan het provinciaal secretariaat en dit tegen uiterlijk 7 november, die dan de Algemene Secretaris van de KLBP zal verwittigen. Ter info: de huidige commissarissen uit onze provincie zijn allen bereid hun functie verder op te nemen. Nationale commissaris Juryzaken: Luc Van Pamel Nationale commissaris Aerofilatelie: Filip Van der Haegen Prov. commissarissen: Traditionele: Luc Van Pamel Postgeschiedenis Luc Van Pamel Thematische: Noel Pattyn Aerofilatelie Filip Van der Haegen Astrofilatelie Jean Marie Verhalle Jeugdfilatelie Daniel Desloovere Open Klasse Johan Dujardin Wie zich geroepen voelt om provinciaal commissaris te worden voor Maximafilie of Postwaardestukken vragen wij dit voor 7 november te willen melden aan onze voorzitter ( ) of en liefst via em026@skynet.be. Deze zal dit dan overmaken aan KLBP West-Vlaanderen. Hoger posttarief in België overgenomen uit Filahome (Nederland)

9 Overzicht bpost met tarieven van 2014/5 in Europa. De Belgische postdienst bpost verhoogt op 1 januari 2015 het posttarief. De verzending van een brief in de laagste gewichtsklasse binnen België gaat dan 72 cent kosten; een verhoging van 2 cent. Het versturen van een brief is dan drie cent duurder dan in Nederland. Maar voor het versturen van een brief van 50 gram betaalt u in ons land aanzienlijk meer. Dit kunt u zien in een staatje dat de bpost aan haar persbericht toevoegde. Europa In deze opstelling kunt u ook zien dat u in België voor het versturen van een brief de hoofdprijs betaalt. Alleen enkele Scandinavische landen en Zwitserland zijn duurder. Daar zit logica in: de weg die de postbode in deze landen moet afleggen naar afgelegen wonende bewoners is groter. Spanje en Portugal zijn aanzienlijk goedkoper. Waarschijnlijk wordt de postbezorging in deze landen gesubsidieerd uit andere diensten of andere inkomstenbronnen. Het verzamelen van Spaanse postzegels is dus aantrekkelijker dan het aanschaffen van Belgische of Scandinavische filatelistische producten. De Belgische postdienst is zo duur, omdat de postbode betere arbeidsvoorwaarden heeft. Bovendien heeft de directie lang gewacht met marktaanpassingen. Vergelijking In België betaalt u meer voor een losse postzegel dan voor de aankoop van tien of meer postzegels. Het verschil wordt wel kleiner: in 2015 blijft het tarief per stuk 77 cent. Als u naar het staatje met de tarieven voor een brief van 50 gram kijkt, ziet u Nederland op de derde plaats staan. De Nederlandse tarievenopbouw is lineair: er komt steeds een postzegel van 69 cent bij. De opstelling van de Belgische postdienst is niet accuraat: in de opstelling tot 20 gram zijn, voor zover bekend, de tarieven van 2015 wel opgenomen, terwijl in het staatje van 50 gram met de prijzen van 2014 is gewerkt. Alleen de tarieven van bpost zijn hier van Verklaring "De nieuwe tarieven zijn van toepassing voor alle zendingen tegen standaardtarief," zegt het Belgische postbedrijf. "Bpost zal vanaf 1 januari ook zijn tarieven voor de verzending van grote volumes post onder overeenkomst aanpassen. In het totaal zal de tariefverhoging voor alle producten van de binnenlandse post voor 2015 gemiddeld ongeveer 1,5 procent bedragen." De tariefverhoging van bpost heeft te maken met belangrijke investeringen die doorgevoerd worden om de mail- en pakjesorganisatie verder te moderniseren en aldus de kwaliteit van de dienstverlening voortdurend te verbeteren. Het postbedrijf zegt al belangrijke kwaliteitsverbeteringen te hebben aangebracht: "Zo bedroeg het gemiddelde van de zendingen-op-tijd meer dan 96 procent in 2013, tegenover 95 procent in 2012." Tekst: Ruud van Capelleveen, oktober Het weten waard

10 9 Nieuwe tarieven vanaf BINNENLAND Prijs volumeaankoop ( ) Prijs per stuk ( ) Genormaliseerd 0 g 50 g 0.72 (bij aankoop zegel 1per 10 stuks) 0.77 ( 31,10 BEF) Niet genormaliseerd 0 g 100 g 1.44 (bij aankoop zegel (62,15 BEF) g 350 g 2.16 (bij aankoop zegel (93,20 BEF) g 1 kg + 1 kg 2 kg EUROPA (Zegel met tekst EUROPE) Genormaliseerd 0 g 50 g Niet genormaliseerd 3.60 (bij aankoop zegels 2en 3per 5 stuks) 5.04 (bij aankoop zegels 3 per 5 en 1per 10 stuks) Prijs volumeaankoop ( ) 1,10 (bij aankoop EU zegel (155,30 BEF) (217,45 BEF) Prijs per stuk ( ) 1,20 ( 48,41 BEF) EUROPE 0 g 100 g 3,30 (bij aankoop EU zegel 3 3,60 (145,20 BEF) EUROPE g 350 g 6,60 (bij aankoop EU zegels 3 per 5 stuks) 7.20 (290,45 BEF) 2X EUROPE g 1 kg 11,00 (bij aankoop EU zegels 1en3 12,00 (484,10 BEF) 1x EUROPE 3 3x EUROPE + 1 kg 2 kg 22,00 (bij aankoop EU zegels 1en3 23,40 (943,95BEF) 2x EUROPE 6x EUROPE Rest van de wereld (Zegel met tekst WORLD) Genormaliseerd 0g 50 g Niet-genormaliseerd Prijs volumeaankoop ( ) Prijs per stuk ( ) 1,32 (bij aankoop zegel WORLD 1 1,42 (57,30 BEF) 1X WORLD 0 g 100g 3,96 (bij aankoop zegel WORLD g 7,92 (bij aankoop zegel WORLD 3 Rest Pro memorie 4,26 (171,85 BEF) 1X WORLD 8,52 (343,70 BEF) 2X WORLD

11 10 UITSLAG CLUBWEDSTRIJD BANK ING - REEKS 1 Zegelnr: Leopold III 2,50 Fr. 1 GOES Joe 40,75 2 JANSSENS Roland 39,75 3 CALCOEN Gilbert 39,25 4 COENE Lut 38,50 5 VANDERHAEGHE José 37,75 6 VAN DEN EYNDE Patrick 37,50 7 DE BUYSERE Gustaaf 37,25 8 OVERBERGH Philip 36,75 9 WOUTERS Albert 36,75 10 VERLINDE Eddy 36,50 11 SCHEPENS Eddy 36,25 12 VANDECASTEELE Filiep 35,75 13 HAEDENS Luc 35,75 14 SAELENS Linda 35,00 15 DUTRIEUX Eugene 34,75 16 DE GALAN Roland 32,50 17 DE CORTE Noël 31,75 18 DE SNOECK Joris 29,50 19 BRUGGEMAN Oscar 00,00 Commentaar. Wat betreft de staat van de zegel was de kwaliteit redelijk goed behalve de centrage die bij veel deelnemers minder goed was. Ook zegels met gom en plakkers worden zwaar afgestraft. Een deelnemer heeft de verkeerde zegel ingegeven (verkeerde tanding). De afstempeling was bij praktisch alle ingediende zegels ondermaats. De uitzondering bevestigt ook hier de regel. Daar gingen dus de meeste punten verloren. Filatelistische manifestaties 1 november 2014 OUDENBURG 17 e Ruilbeurs in Zaal Ipso Facto, Marktstraat 25 te Oudenburg. Open van 9 tot 17 uur. Toegang gratis. Ruime parking. Buffet voorzien. Tafels aan 6,00 (lengte 2,20 m.) Info : Desmedt Eddy Tel : 050/ of Lachat Germain Tel : 059/ november 2014 BRUGGE 42ste Internationale Contactdag voor Filatelisten in het schoolrestaurant van het Internaat De Zwaan, Rijselstraat 3 te Sint-Michiels (Brugge) 500 m. van station. Open van 9 tot 17 uur. Toegang gratis. Info : Tel 0473/ november 2014 GERAARDSBERGEN Ruilbeurs voor alle verzamelaars in zaal Sint-Bavo, Hoge Buizemont 165 te Geraardsbergen. Open van 9 tot uur. Gratis toegang. Kleine restauratie Ruime parking achter de kerk.info : Secretariaat 054/ november 2014 ROESELARE 17 e Grote Roeselaarse Ruilbeurs in Zaal Ten Elsberge, Mandellaan 101 Roeselare. Open van 9 tot 16 uur. Toegang gratis.=ù 16 november 2014 ZELE 27 ste Nationale Postzegelbeurs in de gemeentelijke Basisschool, Bookmolenstraat 2 te 9240 Zele. Open van 9 tot 16 uur. Gratis toegang. Ingang en parking langs de speelplaats. Uitgebreide catering. Info : Laurent Van Cleef tel : 052/ of laurent.van.cleef@telenet.be

12 11 7 december 2014 LEUVEN 30 ste Postzegelbeurs in het Koninklijk AtheneumRedingenhof, Redingenstraat 90 te 3000 Leuven. Open van 9 tot 16 uur. Toegang gratis. Ruime parking. Cafetaria aanwezig. Info : Wilfried Verlinde, tel : 016/ of wilfried.verlinde@telenet.be 13 december 2014 MECHELEN 9 e Postzegelbeurs in zaal De Brug, Nekkerspoelstraat 133 te 2800 Mechelen. Open van 9 tot 16 uur. Mystamp beschikbaar voor aankoop. Info : Jos Mareels, t : 015/ of jos.josette@skynet.be 15 december 2014 LIER 23ste Nationale Ruildag voor postzegels-postwaardestukken in zaal Karthuiserhof, Kartuizervest 55 te 2500 Lier. Open van 9 tot 16 uur. Toegang gratis. Info : Firmin Thys, tel : 03/ of firmin.thys@telenet.be 20 december 2014 ROKSEM Maandelijkse ruilbeurs in zaal Centrum, Brugsesteenweg 89 te Roksem. Alle verzamelingen toegelaten. Inkom gratis. Bar en versnaperingen. Info : Stefaan Borgoo, tel : 0474/ of stefaan.borgoo@duni.com 22 februari 2015 LOKEREN Nationale postzegelbeurs in Parochiaal Centrum St. Anna, Veerstraat 10 te 9160 Lokeren. Open van 9 tot 16 uur. Toegang gratis. Ruime parking. Cafetaria met zithoek. Info : Paul smet, tel : 09/ of smet.bontinck@skynet.be 11 en 12 april 2015 WETTEREN Regionale Competitieve Tentoonstelling. Verdere informatie later 18 april 2015 ROESELARE (nog te bevestigen) Dag van de Filatelist. Verdere gegevens later. 27 juni 2015 OOSTDUINKERKE Voorverkoop van de speciale postzegel Garnaalvisser te paard en Lekker fruit in het Nationaal visserijmuseum te Oostduinkerke. Verdere detailinformatie later. Aanbevolen info : WEFIS STUDIE INVENTARIS VAN DE WEST-VLAAMSE FRANKEERVIGNETTEN In deze studie behandelt auteur Jo GOES het gebruik van frankeervignetten type Blaster in West- Vlaanderen vanaf het begin in mei 2002 tot heden. Postkantoren verdwenen, kregen nieuwe benamingen of werden vervangen door een postpunt. De vormgeving en het logo van de vignetten veranderden met de jaren. Gans deze evolutie wordt beschreven en aangetoond met gelopen documenten. De kostprijs van dit nummer bedraagt 8,00 (+ 2,00 portkosten / Europa op aanvraag) en is te bestellen bij de heer robert Lisabeth, Heidebloemstraat 24 te 8400 Oostende. Rekening nr. IBAN BE , BIC GEBABEBB van WEFIS 8400 Oostende met vermelding : WEFIS Studie 141. Zoekertje Ons lid mevrouw Mariette Weemaels zoekt heel specifiek : Typo s van België en de USA Geperforeerde zegels van België, USA, Nederland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Wie kan helpen kan contact nemen tijdens de clubvergaderingen of kan bellen op nr

13 VEILING November 2014 Lotnr Lot Status Instel 1 57/58 xx met certifikaat xx cu dubbel punt xx A xx in stook van 10 xx xx A xx in blok van 4 xx in blok van 9 xx /19 xx /98 xx /89 xx /400 x V 2 xx /46 xx V 1 xx /95 xx /03 xx /37 xx V xx cu witte vlek R. xx V 2 xx /46 in blok van4 xx V 2 xx V 1 xx R/T in blok 10 xx /7 in blok van 12 xx /42 x in blok van 8 xx /50 in blok van 8 xx /55 xx /84 xx /91 xx /62 xx /91 xx /99 xx /17 xx /23 ʘ /37 xx/x /40 ʘ /51 xx /60 ʘ /78 ʘ /78 ʘ /85 ʘ /89 ʘ /04 ʘ /1 xx 2.50 Lotnr Lot Status Instel /6+1150/51 xx /36 xx /36 x /45 x / x /75 ʘ /01 xx / /99 xx /38 xx /46 xx / /96 xx /58 in blok v.10 xx /22 in blok v.4 xx /94 xx /1+2048/49 xx /24 xx /24 xx /27 xx P 5a xx /44 xx /76 xx /80 xx /66 xx /94 ʘ PA 6/7 ʘ Bl 5 xx Bl 21A cu x Bl 26 xx Bl 29 xx Bl 31 xx Bl xx Bl 80 xx 6 81 Oc 1/9 ʘ Kt 23/31 xx Aland xx Aland 107/8+141 xx Varia congo+zaire ʘ Verzameling canada ʘ 9 87 Engeland 487/90 xx Monaco 313A ʘ 3 89 Monaco 398 ʘ Monaco 986/91 xx 6 91 Monaco 992/96 ʘ Monaco 992/96 xx Monaco 997/02 xx 3 94 Monaco A1 ʘ Thema vissen ʘ 3 Gebruikte notaties : XX = Postfris, X = met plakker, = Gestempeld, = Op omslag

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 december 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 januari 2015 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2019 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 maart 2019 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 april 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 januari 2016 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 februari 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 januari 2017 (TWEEDE zondag) in de ontbijtzaal

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 juni 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK MAANDBLAD FILATELIE November 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 november 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 december 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 mei 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 december 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 mei 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 oktober 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 maart 2017 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 maart 2016 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 september 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 april 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 mei 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 1 Januari 2013 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2013 in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 november 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 februari 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 december 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 juni 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 oktober 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 oktober 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2018 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 januari 2018 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 VERGADERINGEN DONDERDAG 7 DECEMBER 2017 OM 20 UUR ZONDAG 17 DECEMBER 2017 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOKAAL DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr 18, Tongeren

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 mei 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 maart 2015 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 juni 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 mei 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 september 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 september 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN

DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN INTRO VOOR DE LEERKRACHT Nu uw leerlingen mooie brieven kunnen schrijven, en alles geleerd hebben over kaartjes (ontwerpen), moeten die natuurlijk

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 december 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 51 nr. 3 Maart 2014 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 maart 2014 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

Postzegel frankeerwaarden vanaf 1/10/2007 Vanaf 01/10/2007 Nieuwe frankeerwaarden

Postzegel frankeerwaarden vanaf 1/10/2007 Vanaf 01/10/2007 Nieuwe frankeerwaarden Vanaf 01/10/2007 695 696 697 698 699 0,52 1,04 1,56 2,60,64 Sedert 1 oktober wordt de waarde van postzegels voor nationale zendingen niet meer in Euro aangeduid. U vindt van dan af op de postzegel in de

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 februari 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2018 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 maart 2018 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016

MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016 MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016 VERGADERINGEN DONDERDAG 2 JUNI 2016 OM 20 UUR ZONDAG 19 JUNI 2016 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOLAAL BAZILIK DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr 18, Tongeren Tel :

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 februari 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1976 1979 1981 1985

1976 1979 1981  1985 1962 "De dag van de Postzegel" was het begin van een stukje Tongerse geschiedenis. Na Genk, Winterslag; Hasselt en Heusden kwam de heroprichting van de Tongerse postzegelvereniging "Ambiorix". De stichting

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 april 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 september 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Nikon bekroont de beste persfotografen in België: Nederlander Károly Effenberger wint de Nikon Press Photo Awards

Nikon bekroont de beste persfotografen in België: Nederlander Károly Effenberger wint de Nikon Press Photo Awards Nikon bekroont de beste persfotografen in België: Nederlander Károly Effenberger wint de Nikon Press Photo Awards Károly Effenberger wint de 10de editie van de Nikon Press Photo Awards met zijn portret

Nadere informatie

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2 RONDZENDDIENST - 1 Jazeker, het is zover. Dank zij een behoorlijke hoeveelheid ingeleverde boekjes en een flinke dosis organisatietalent van het hoofd van onze rondzendingen kan - naast de normale rondzendingen

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIEREN 2010-2011

INSCHRIJVINGSFORMULIEREN 2010-2011 INSCHRIJVINGSFORMULIEREN 2010-2011 T-REX nv. Schilderstraat 23 2000 Antwerpen T: 03/448.34.34 GSM: 0032 (0) 475 509 900 Fax: +32-(0)3/646.42.15 Mail: info@t-rex.be 1 Data mega eroticabeurzen Antwerp Expo

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 september 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor.

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor. E Echt gelopen. Term voor een poststuk dat werkelijk werd verzonden en door de post werd besteld. Het stuk dat U ziet is voorzien van een vertrek en aankomststempel evenals een bestellerstempel. Eén cirkel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 23 juni 2013 in de zaal Iseland

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April + Mei 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 april en 28 april voor de maand mei 2019

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 11juni 2017 (TWEEDE ZONDAG) in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

Artikels boekjes Gazel II

Artikels boekjes Gazel II Artikels boekjes Gazel II Jaargang 1 nr 1 Jan Feb 1999 Sterke verhalen Firstday-Sheets (FD.S.) Oplagecijfers speciale postzegels 1998 Jaargang 1 nr 2 Maa Apr 1999 Sterke verhalen Buitenlands nieuws Jaargang

Nadere informatie

POSTTARIEVEN meest gestelde vragen

POSTTARIEVEN meest gestelde vragen POSTTARIEVEN meest gestelde vragen Vind hier uw antwoord op de meest gestelde vragen >> INHOUDSOPGAVE Posttarieven januari 2018 Tarieven postzegel Tarieven frankeermachine Vergelijk uw posttarieven Tarieven

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 april 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Kenmerkenlijst: J2015 ( c)

Kenmerkenlijst: J2015 ( c) 4469 4470 4471 4472 4473 4469 4470 4471 4472 4473 4474 4475 4476 4477 4478 4479 4469 / 4473 - Geweven pracht op postzegelformaat - Zegels uit blok 222 (1w= 0,72) bpost Philanews Nr. 1 / 2015 (pg. 4-5)

Nadere informatie

FRANKEERSTROKEN UIT POSTKANTOREN IN BELGIË Hens A. Wolf augustus 2013

FRANKEERSTROKEN UIT POSTKANTOREN IN BELGIË Hens A. Wolf augustus 2013 FRANKEERSTROKEN UIT POSTKANTOREN IN BELGIË Hens A. Wolf augustus 2013 De Belgische Post koos in 2002 voor frankeermachines van fabrikant Cognitive Solution Inc, USA, vergelijkbaar met de Hytech- en Postalvision

Nadere informatie

Outside the lines. Frankeerzegels. www.sidelines.eu info@sidelines.eu. U ontvangt frankeersets twv 0,77 (31 BEF) * Frankeer uw briefwisseling

Outside the lines. Frankeerzegels. www.sidelines.eu info@sidelines.eu. U ontvangt frankeersets twv 0,77 (31 BEF) * Frankeer uw briefwisseling Frankeerzegels 1 U ontvangt frankeersets twv 0,77 (31 BEF) * 2 Frankeer uw briefwisseling 3 Adres noteren - Klaar voor verzending * Afbeeldingen zijn indicatief geleverde zegels wijken af van deze voorbeelden

Nadere informatie

De Lekbode 118 april 2009

De Lekbode 118 april 2009 H Haarlemse druk. De zegels de 2 e emissie werden tot eind 1866 in Utrecht en daarna in Haarlem gedrukt. Er zijn minimale verschillen te zien. Vandaar dat bij deze emissie wordt gesproken Utrechtse en

Nadere informatie

Collectie 13 oktober 2015

Collectie 13 oktober 2015 Collectie 13 oktober 2015 Uit onze voorraad verzamelingen, collecties, partijen en losse nummers & series. Bestellen (Zie onze collectie vanaf pagina 2!) U heeft uw keuze uit ons ruim assortiment kunnen

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 oktober 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Zaterdag 12 januari: Nieuwjaarswandeling in de Blankaart te Woumen georganiseerd door het WVFD. Info volgt later.

Zaterdag 12 januari: Nieuwjaarswandeling in de Blankaart te Woumen georganiseerd door het WVFD. Info volgt later. Veurne, 61e jg 2019 Beste clubleden, We starten dit werkjaar met heel wat leuke herinneringen waarop we fier kunnen terugblikken. Niet alleen de goede verstandhouding tussen de clubgenoten wat intussen

Nadere informatie

Meest interessante vastgoedprijzen in Zuid-West-Vlaanderen

Meest interessante vastgoedprijzen in Zuid-West-Vlaanderen West-Vlaanderen Werkt 4, 2006 Regioscan Meest interessante vastgoedprijzen in Zuid-West-Vlaanderen Lieselot Denorme sociaaleconomisch beleid, WES Is vastgoed in West-Vlaanderen nog betaalbaar? Dit hangt

Nadere informatie

Lang geleden was dit een probleem, dat sommige

Lang geleden was dit een probleem, dat sommige OP ZONDAG >BESTELLEN< OF >NIET BESTELLEN< Lang geleden was dit een probleem, dat sommige postadministraties trachtten op te lossen. De post werd toen nog enige malen per dag bezorgd, óók op zondag. Tegenwoordig

Nadere informatie

Prijswinnaar van de hoofdprijs : een aquarel van Rita Reunbrouck geschonken door de club t Jaeckx Nelly

Prijswinnaar van de hoofdprijs : een aquarel van Rita Reunbrouck geschonken door de club t Jaeckx Nelly 2 Clubnieuws Prijswinnaars van januari 2014 Clubprijzen 1. De Galan Roland 2. Dekock Eddy 3. Coeckelbergh Emiel 4. Versluys Romain 5. Coene Lut 6. Deygers Gert 7. Dhont Denis 8. Reychler Magdalena 9. De

Nadere informatie

Tarieven Europa: staffel 1

Tarieven Europa: staffel 1 Tarieven Europa: staffel 1 Wanneer u op basis van uw daadwerkelijkaantal zendingen boven de 49 zendingen per jaar uitkomt, dan kunt u ons contacteren voor verbeterde tarieven. Wij passen uw prijzen dan

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

De Lekbode 94 april 2009

De Lekbode 94 april 2009 F Facsimile. Nabootsing van zeldzame zegels. Regelmatig wordt dit soort maakwerk aangeboden, soms nog voor veel geld. Het gevaar van dit soort producten is dat vervalsers hiermede zeldzame stukken vervaardigen

Nadere informatie

Geachte Bezoeker. We danken U voor Uw belangstelling in onze vereniging.

Geachte Bezoeker. We danken U voor Uw belangstelling in onze vereniging. Geachte Bezoeker We danken U voor Uw belangstelling in onze vereniging. Hieronder vind U alle MYSTAMP ZEGELS die onze vereniging verwezenlijkt heeft. Moest U belangstelling hebben op 1 of meerdere zegels,

Nadere informatie

Stiefkinderen van de Filatelie Spoorwegzegels

Stiefkinderen van de Filatelie Spoorwegzegels Stiefkinderen van de Filatelie Spoorwegzegels 1 Inleiding Het vervoer van post met de trein was een zaak van de PTT. Met de spoorwegen werden contracten afgesloten over het vervoer van afgesloten zakken

Nadere informatie

Aantal platen. Oplage : onbeperkt

Aantal platen. Oplage : onbeperkt 4293 4293 4294 4294 4295 4295 4296 4297 4298 4299 4300 4305 4305 4306 4307 4307 4308 4309 4310 4311 4307 4307 4308 4309 4310 Blokformaat: 4311 Ter inlichting: "blauwe vette tekst" = info eveneens in album

Nadere informatie

DE FILATELISTISCHE KANT VAN DE THEMATISCHE FILATELIE: Van postzegel tot postale aanduiding (afl. 5)

DE FILATELISTISCHE KANT VAN DE THEMATISCHE FILATELIE: Van postzegel tot postale aanduiding (afl. 5) DE FILATELISTISCHE KANT VAN DE THEMATISCHE FILATELIE: Van postzegel tot postale aanduiding (afl. 5) En postzegels in alle maten (vormen). In vorige afleveringen hebben we gezien dat er veel verschillende

Nadere informatie

Dit privilege wordt Portvrijdom genoemd. In Nederland bestaat het recht van portvrijdom alleen nog voor enkele groepen.

Dit privilege wordt Portvrijdom genoemd. In Nederland bestaat het recht van portvrijdom alleen nog voor enkele groepen. HOOFDSTUK 6 P O R T V R IJ D O M In sommige gevallen behoeven geen betalingen plaats te vinden voor de door de postdiensten te verrichten prestaties. Die poststukken kunnen dan door de afzenders ongefrankeerd

Nadere informatie

NU BELEGGEN IN BELGISCHE MUNTEN?

NU BELEGGEN IN BELGISCHE MUNTEN? Europees Genootschap voor Munt- en Penningkunde vzw NU BELEGGEN IN BELGISCHE MUNTEN? Luc Vandamme Regelmatig wordt mij gevraagd of het kopen van Belgische munten een goede belegging zou kunnen zijn. Het

Nadere informatie

tarieven 2011 * voor bedrijven wenst u meer informatie over onze oplossingen? * tarieven geldig vanaf 01.01.2011

tarieven 2011 * voor bedrijven wenst u meer informatie over onze oplossingen? * tarieven geldig vanaf 01.01.2011 wenst u meer informatie over onze oplossingen? ons commercieel team staat voor u klaar : 02 201 11 11 www.bpost.be V.U. Christian du Jardin, Muntcentrum, 1000 Brussel. RPR Brussel. OIP Code 250000002188.

Nadere informatie

Het poststuk van de maand augustus-september 2013: posttarieven 1.

Het poststuk van de maand augustus-september 2013: posttarieven 1. Het poststuk van de maand augustus-september 2013: posttarieven 1. Trefwoorden: lokaaltarief, posttarieven, tarieven. U hebt zich vast al wel eens afgevraagd waarom de Nederlandse kinderzegels en de zomerzegels

Nadere informatie

8. Te adresseren pers (PostAbo)

8. Te adresseren pers (PostAbo) 8. Te adresseren pers (PostAbo) Inhoudstafel. Definitie en voorwaarden..... De supplementen... 2. Afmetingen, gewicht & dikte... 2 3. Lay-out van de zendingen... 2 4. Voorbereiding van de zendingen....

Nadere informatie