KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT"

Transcriptie

1

2 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 mei 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite (Verdieping 1) vanaf 10 uur. Breng eens een vriend of kennis mee. Maak ook eens wat publiciteit voor onze vereniging in uw kennissenkring. Nieuwe gezichten zijn welkom. Het bestuur EVEN UW AANDACHT We gaan door met de bijdrage over het Fort van Breendonk van ons lid Emiel Coeckelbergh. We zijn aan het 3e vervolg. In dit maandblad ook een klein artikel over de Airgraphs of V -Mail tijdens de tweede wereldoorlog. De uitslag van onze wedstrijd Bank ING vindt u verder in het maandblad. Wij zoeken nog altijd bij onze leden enkele mensen met een vlotte pen die een artikeltje willen publiceren in het maandblad. WESTFILA 2016 op juni 2016 te Roeselare staat al behoorlijk in de steigers. Raadpleeg www;westfila2016.be om er meer over te vernemen. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 Lokaal: Hotel Cosmopolite Koning Albert I laan, OOSTENDE 8620 NIEUWPOORT 8620 NIEUWPOORT- BAD Bankrekening: IBAN : BE BIC : BBRUBEBB op naam van POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK 8620 NIEUWPOORT BTW nummer: BE Redactie maandblad: de voorzitter ( em026@skynet.be) Website: Maandblad nr. 541 of nr. 5 van jaargang Verschijnt 10 maal per jaar, de 25ste van elke maand (NIET in juli en augustus). De Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek is aangesloten bij de Koninklijke Landsbond van Belgische Postzegelkringen onder het nummer 908 en sinds 1968 aangesloten bij de Verstandhouding van West-Vlaamse Postzegelkringen.

3 2 Clubnieuws Prijswinnaars van april VERSLUYS Romain 2. VANMARCKE Norbert 3. MATHIEU Jean-Pierre 4. MATHIEU Jean-Pierre 5. VAN DEN EYNDE Patrick 6. CLAEYS Eddy en tal van winnaars van kleinere prijzen Prijzen voor de tombola van mei / Cataloguswaarde : 70, : 60, / : 47, / : 40, / : 23, / : 05,50 7. Blok : 10,00 en tal van kleinere prijzen. De clubwedstrijd Bank ING De strijd is gestreden en de einduitslag is bekend. U leest hem op één van de volgende bladzijden. De prijsuitreiking gebeurt zoals gewoonlijk tijdens de vergadering van juni. Nieuwe leden Tijdens de vergadering van april mochten we 1 nieuw lid verwelkomen HC HOEDENAEKE Elisabeth, Beemd SINT-GENESIUS-RODE Wij hopen dat zij haar gading kan vinden in onze postzegelclub. Spoedig herstel Joe GOES heeft een zware val opgelopen toen hij op weg was naar onze clubvergadering in april. Hij is voor een paar maanden out met een afgeknapte achillespees. Wij wensen hem een spoedig en volledig herstel toe. Hou de moed er in Joe. Bevraging onder de leden Bestuursleden Joris De Snoeck en Denis Dhont hebben een bevragingsformulier opgesteld waarmee ze tijdens de komende vergaderingen (vanaf september) bij de aanwezige leden zullen langskomen om naar hun filatelistische interesses en verzamelingen te peilen. Zij die niet aanwezig (kunnen) zijn zullen de vragenlijst per mail ontvangen of bijgevoegd aan het maandblad vinden. Hen wordt gevraagd de ingevulde vragenlijst te bezorgen aan de club via een van de bestuursleden of via mail aan een van hen. Volgende adressen kunnen hiervoor gebruikt worden : joris.de.snoeck@telenet.be denis.dhont@skynet.be Wij vragen u om zo waarheidsgetrouw te willen antwoorden. Deze lijsten zijn alleen bestemd voor ons bestuur om toch eens te weten te komen waar de meeste interesses naartoe gaan en wat de belangrijkste verzamelgebieden zijn.

4 Onze 9ste Nationale Postzegel- en Ruilbeurs op 17 september 2016 Op 17 september 2016 gaat onze 9de Nationale Postzegel- en Ruilbeurs door in de zaal Iseland van de Stedelijke Vismijn te Nieuwpoort en dit van 9 tot 17 uur. Postzegels Brieven Maximafilie Marcofilie Munten Briefkaarten Gratis toegang - Parking Cafetaria 3 Voor nadere inlichtingen: Secretariaat : Oscar Lingier Jozef Cardijnlaan Nieuwpoort Tel : 058/ (na 19 uur) Tafels aan 6,00 (lengte 2m) mits vooraf storten van het verschuldigd bedrag op rek. nr. IBAN BE van Postzegelclub v. d. Westhoek Nieuwpoort Zoals de vorige jaren wordt er een MyStamp voorzien voor de postzegelbeurs. Het onderwerp in de reeks Monumenten van Nieuwpoort is nog niet definitief vastgelegd. Bezoekerscentrum Westfront Nieuwpoort De Duitse invasie in 1914 werd voor Nieuwpoort tot staan gebracht. Dat gebeurde door de kracht van het zeewater en het slim dirigeren van de sluizen. Maar het water was niet alleen een bondgenoot: het veroordeelde Nieuwpoort ook tot het lot van eerste stad aan het Westfront en dus tot een genadeloze vernietiging. Honderd jaar later is het Koning Albert I-gedenkteken een serene plek in een weids landschap, met water aan alle kanten. De uitgelezen plaats om het verhaal van de onderwaterzetting te vertellen. Dat gebeurt in een hypermodern bezoekerscentrum pal onder het 2500m² grote terras van het monument, met een polyvalente binnen cirkel en 3 tentoonstellingsvleugels. het geheel krijgt, heel toepasselijk, de naam 'Westfront Nieuwpoort'. In een interactief computerspel kunt u de sluizen van 1914 bedienen, terwijl u uitkijkt over het sluizencomplex zoals het nu is. Dat alles en nog veel meer in een open, lichte constructie van waaruit u een weids uitzicht hebt over het slagveld van weleer. Hij zal te koop aangeboden tijdens de postzegelbeurs aan de prijs van 2 euro per exemplaar. Hier een voorontwerp : Filatelie en Astronomie Frans Danneels (lid van onze club voor zijn overlijden) heeft in zijn laatste maanden gewerkt aan een mooi boek over sterrenkunde en het heelal en dit rijkelijk geïllustreerd met afbeeldingen en postzegels over astronomie. Geïnteresseerden kunnen dit werk bestellen via aan francine.roets@skynet.be. De prijs is 20 euro + portkosten. Een tweede druk is in de maak dus het kan een moment duren eer het werk beschikbaar is.

5 4 Filatelistisch nieuws Nieuwe postzegeluitgiften Al deze uitgiften zullen door bpost in voorverkoop aangeboden worden tijdens WESTFILA 2016 te Roeselare op juni 2016

6 5 FOTOBRIEVEN UIT DE TWEEDE WERELDOORLOG Meestal hebben oorlogen onder elk oogpunt slechts nare gevolgen. Voor de filatelie echter is dit niet altijd het geval. Wisselende krijgskansen, gevangenenkampen, e.d. kunnen een aanleiding zijn tot het uitgeven van lokale en kampzegels en tot het invoeren van censuur op de post. Vreemde opdrukken op zegels uit bezet gebied, veldpostkaarten en censuurstempels zijn de verzamelaars voldoende bekend. Daar in een goede thematische verzameling, waar het kan, van alle soorten filatelistische stukken op een harmonische wijze gebruik dient gemaakt te worden, kunnen deze fotobrieven van belang zijn bij het uitwerken van sommige thema's. Tijdens de tweede wereldoorlog ontstonden vanaf 1942 eerder ongewone hele stukken ten behoeve van het postverkeer der geallieerde legers. Het waren de fotobrieven, die voor een snelle en accurate correspondentie tussen front en heimat zorgden. Militair te velde bij het schrijven van een airgraph Geïllustreerde Britse Airgraph Waarschijnlijk is u de reden wel bekend, waarom de geallieerden deze uiterst praktische manier van corresponderen hebben ingevoerd. De troepen die ver van hun vaderland gelegerd waren, kregen vanaf 1942 postbladen ter beschikking, die verplicht gebruikt dienden te worden voor de briefwisseling. Nadat deze speciale bladen volgeschreven waren, werden ze ingezameld, gecensureerd en op zeer dunne microfilm gefotografeerd. Die microfilm werd dan per vliegtuig verstuurd en op zijn beurt in het land van bestemming afgedrukt op kleiner formaat. (ongeveer 13 X 10 cm), onder omslag gestoken en door de gewone post aan de geadresseerden bezorgd. Het grote voordeel van deze dienst was natuurlijk dat met één microfilm vele duizenden brieven konden gefotografeerd worden en dat met één vliegtuig honderden films konden meegegeven worden, gezien de enorme winst aan beschikbare ruimte in het vliegtuig.

7 6 Aankomst van de microfilms in het ontwikkellabo De V...-Maildienst (Victory-Mail), zo noemden de Amerikanen hem, en de Airgraph-Service, zoals de Britten zegden, ontstonden in 1942 en raakten in onbruik na De laatste datum van de Britse dienst was 31 juli Na het fotograferen van de formulieren werden deze onmiddellijk vernietigd. Zo komt het dat er bijna geen originele, geschreven bladen meer te vinden zijn. Na het afdrukken van de films op de blaadjes die naar de geadresseerden werden gestuurd, werden de films op hun beurt verbrand. Fotobrieven kunnen uiteraard slechts als gebruikt verzameld worden. De militairen kregen hun formulieren gratis, de Britse burgers konden ze kopen voor 3 pence in elk postkantoor. De Amerikanen moesten er 3 of 6 cent voor betalen, naargelang ze deze via de gewone of de luchtpost naar de fotocentrale doorstuurden. Publiciteit op het thuisfront voor het gebruik van V -Mail De Britse bladen hadden als afmetingen 28 X 21 cm. De Amerikaanse waren in 't rood gedrukt en het formaat was 28 X 21,5 cm. De binnenkant had bovenaan in een kadertje een plaats voor het adres en bij de Amerikaanse stond onderaan de vermelding V...-Mail. De Amerikanen stuurden V -Mails vanuit de USA naar militaire postkantoren en omgekeerd stuurden militairen vanuit de oorlogsgebieden meer van 510 miljoen V..-Mails naar huis. De Britten verstuurden tussen 1942 en 1945 in totaal airgraphs.

8 7 Britse airgraph Amerikaanse V -Mail Alle brievenpost van het Amerikaanse leger werd tijdens de oorlog gecensureerd. Officieren werd toegelaten hun eigen brieven te censureren, alle overige manschappen dienden hun brieven voor te leggen aan hun oversten die nagingen of er geen gevoelige informatie in de brieven voorkwam zoals plaats, militaire sterkte of toekomstige strijdplannen. De fotobrieven, de afdrukken dus, zoals ze door de post thuis bezorgd werden, (op formaat 13 x 10 cm - 5 x 4 inches), werden gevouwen, de bovenkant met het adres naar achteren. Zo kwam het adres juist op zijn plaats in het vensterenvelopje en zat de beschreven kant bijgevolg aan de achterzijde. Verzonden airgraph in omslag Gecensureerde US V -Mail in omslag Nu is het voor de hand liggend, dat er voor het overbrengen van kerst- en nieuwjaarsgroeten speciale, geïllustreerde formulieren gedrukt werden en dat sommige soldaten zelf tekeningen aanbrachten in verband met het land waar ze gelegerd waren of met betrekking tot de feesten die ze gewoon waren thuis te vieren. De Angelsaksische kerstmisvieringen zijn immers bij uitstek familiefeesten. In navolging van de luchtpostbladen met kerstmotieven van het Britse Gemenebest ontstonden er ook Airgraphbladen met soortgelijke versieringen.

9 Verscheidene van deze fotobrieven kregen reeds een plaats in thematische verzamelingen zoals : Postvervoer, Kerstmis, Militaria, e.a. Ze zijn zeer waardevolle tijdsdocumenten en getuigen van de voortschrijdende techniek bij het overbrengen van berichten. Evenals het leven niet stilstaat, is er ook geen stilstand in de filatelie. Edoch, de huidige elektronische mogelijkheden via internet maken het gebruik van de microfilm helemaal overbodig. Nu gaat alles via computer, laptop, tabblad, skype, smartphone,..om het finaal allemaal in the cloud te stoppen. Gelukkig is er nog de printer die enig soelaas kan brengen om in de toekomst de filatelie te depanneren. Bronnen : J. Peeters in Catalogus Themabelga 1975 Eigen documentatie Illustraties (gedeeltelijk) uit Google 8 Etienne Moons Filatelistische manifestaties 1 mei 2016 GISTEL 3 e Grote Ruilbeurs in Cultuurcentrum Zomerloos, Sportstraat 1 te Gistel. Open van 8 uur tot 17 uur. Gratis toegang. Grote parking. Bar en versnaperingen. Info : Stefaan Borgoo 0474/ of stefaan.borgoo@duni.com of Eddy Desmedt 050/ of desmedteddy@skynet.be 28 mei 2016 SINT-GILLIS DENDERMONDE 25 ste Nationale Ruildag voor postzegels, munten, prent- en telefoonkaarten in Parochiaal Centrum Gildenhuis Otterstraat 124 te 9200 Sint-Gillis Dendermonde. Open van 9 tot 16 uur. Toegang gratis. Cafetaria voorzien. Info : Gillis Frans, Tel : 052/ gillis.frans@pandora.be. 10 tot 12 juni 2016 ROESELARE WESTFILA 2016 Nationale Competitieve Tentoonstelling in Het Fabriekspand, Veldstraat 159 te 8800 Roeselare. Verdere gegevens zie website 26 juni 2016 OOSTENDE Nationale Postzegelbeurs in de zaal PAX, Schilderstraat 5 te 8400 Oostende. Organisatie : Kon. Postzegelkring Oostende. Open van 9 tot 17 uur. Gratis Toegang. Cafetaria voorhanden. Inlichtingen : Robert Lisabeth tel : 059/ of lisabeth.robert@gmail.com 17 september 2016 NIEUWPOORT 9 e Nationale Postzegel- en Ruilbeurs georganiseerd door de Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek, Zaal Iseland, Stedelijke Vismijn, Kaai 8620 Nieuwpoort. Open van 9 tot 17 uur. Toegang gratis. Parking voorhanden. Lift aanwezig. Doorlopend cafetaria aanwezig. MyStamp in de reeks Monumenten van Nieuwpoort voorzien.

10 9 DE FORTEN VAN KLEIN- BRABANT & VAARTLAND IN 1914, BREENDONK LIEZELE BORNEM DEEL I E. Coeckelbergh 3de vervolg

11 10 (wordt vervolgd)

12 11 Uitslagen van de clubwedstrijd Bank ING Uitslag 4de reeks zegel Goes Joe 40,00 op 50 2 Verlinde Eddy 40,00 3 Haeck Pascal 39,75 4 Coene Lut 39,25 5 Vanderhaeghe Jose 39,25 6 Dutrieux Eugene 38,00 7 Schepens Eddy 38,00 8 Haedens Luc 35,00 9 Van Den Eynde Patrick 34,25 10 Roland Janssens 33,00 11 De Galan Roland 32,25 12 Overbergh Philip 31,25 13 Bruggemans Oscar 30,75 14 Calcoen Gilbert 30,50 15 Vandecasteele Filiep 30,00 16 Decorte Noel 30,00 17 De Buysere Gustaaf 29,50 18 De Snoeck Joris 28,75 Commentaar : Gomresten, beschadigde tanding en grotendeels zeer slechte afstempelingen waren de voornaamste oorzaken van puntenverlies. Einduitslag en algemene rangschikking van Verlinde Eddy 114, ,00 = 154,25 op Vanderhaeghe Jose 114, ,25 = 153,25 3 Haeck Pascal 111, ,75 = 151,50 4 Goes Joe 108, ,00 = 148,25 5 Dutrieux Eugene 110, ,00 = 148,00 6 Coene Lut 104, ,25 = 143,75 7 Schepens Eddy 105, ,00 = 143,50 8 Haedens Luc 106, ,00 = 141,00 9 Calcoen Gilbert 107, ,50 = 137,75 10 De Galan Roland 105, ,25 = 137,75 11 Decorte Noel 105, ,00 = 135,50 12 Janssens Roland 101, ,00 = 134,25 13 De Buysere Gustaaf 104, ,50 = 133,75 14 Van den Eynde Patrick 97, ,25 = 131,50 15 Overbergh Philip 98, ,25 =129,50 16 Bruggeman Oscar 98, ,75 = 129,00 17 Vandecasteele Filiep 96, ,00 = 126,25 18 De Snoeck Joris 96, ,75 = 125,50 Commentaar : Het was een millimeterspurt tussen de eerste drie in het eindklassement. Toch een dikke proficiat aan alle deelnemers voor de volharding bij het zoekwerk.

13 VEILING mei 2016 Lotnr Lot Status Instel 1 3 A ʘ ʘ ʘ ʘ ʘ xx /83 xx xx xx x /31 echt xx /34 xx xx A tanding 15 xx xx cu links dubbel k xx xx xx /72 xx xx x xx x in blok van 4 ʘ C xx /14 xx /9 xx cu kleurpunten k. xx cu groen punt xx V xx A/26 in bl.van 4 xx /37 xx xx xx xx V xx V xx /46 xx /46 in blok van 4 xx /89 xx A/89A xx A xx /96 x2 xx a/v v 30 zegels xx X/W ʘ R/T in blok van 6 xx /36 xx V 1 xx /44 x /62 ʘ 5 Lotnr Lot Status Instel xx A.F in blok van 10 xx /91 xx /97 xx /23 xx /29 ʘ CA/27C x 8 xx /65 in blok v. 10 xx cu groene stip xx A xx xx wit papier xx In paar met cu xx /58 in blok v. 10 xx cu streep d.bo xx /87 in blok v. 10 xx /47 in blok v.15 xx /48 in blok v.20 xx V xx gr/gele g xx witte gom xx Bl 17 xx 5 73 Bl 30 xx BZ 10/25 x BZ 55/61 ʘ 9 76 PA 5 xx PA 6/7 xx PR 81/82 xx TX 32/48 xx TX 75p5a/83 p5a xx TR 304/20 x TR 400/03 xx Belgisch C. 85/99 ʘ 5 84 Cook eilanden 389/0 xx 7 85 Duitsland Blok 1 x 5 86 Duitsland bizone 82 ʘ 7 87 Engeland 151 ʘ a ʘ /90 xx /20 ʘ /64+687/90 xx Frankrijk 4 reeksen ʘ Luxemburg 702/3++ xx Oman reeks 10 zgls. xx Spanje 8 waarden xx USA 7 waarden xx Vatikaan BL 6/7 xx Zaire 1723/31 xx Zwitserland 536 xx /94 ʘ 2.50 Gebruikte notaties : XX = Postfris, X = met plakker, = Gestempeld, = Op omslag

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 april 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 mei 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 december 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 mei 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 januari 2016 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 januari 2015 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 juni 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 maart 2019 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 maart 2017 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 juni 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 maart 2016 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 januari 2017 (TWEEDE zondag) in de ontbijtzaal

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2019 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 mei 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 april 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 september 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 mei 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 juni 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 9 november 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 1 Januari 2013 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2013 in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 april 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 december 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 oktober 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK MAANDBLAD FILATELIE November 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 november 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 februari 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 april 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 februari 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 11juni 2017 (TWEEDE ZONDAG) in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 maart 2015 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2018 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 januari 2018 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April + Mei 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 april en 28 april voor de maand mei 2019

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 oktober 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 oktober 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 september 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 december 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 november 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2018 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 maart 2018 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 februari 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 februari 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 december 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 23 juni 2013 in de zaal Iseland

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 september 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 september 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Sept + Okt 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 september en 6 oktober 2019 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 51 nr. 3 Maart 2014 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 maart 2014 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 april 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Artikels boekjes Gazel II

Artikels boekjes Gazel II Artikels boekjes Gazel II Jaargang 1 nr 1 Jan Feb 1999 Sterke verhalen Firstday-Sheets (FD.S.) Oplagecijfers speciale postzegels 1998 Jaargang 1 nr 2 Maa Apr 1999 Sterke verhalen Buitenlands nieuws Jaargang

Nadere informatie

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2 RONDZENDDIENST - 1 Jazeker, het is zover. Dank zij een behoorlijke hoeveelheid ingeleverde boekjes en een flinke dosis organisatietalent van het hoofd van onze rondzendingen kan - naast de normale rondzendingen

Nadere informatie

Filatelistische elementen

Filatelistische elementen JAN CEES VAN DUIN Filatelistische elementen Deel 16: Militaire en oorlogspost 1 Inleiding Portvrijdom is één van de filatelistische elementen. In dit hoofdstuk komen militaire en oorlogspost aan de orde.

Nadere informatie

Geïllustreerde postwaardestukken Postwaardestukken op bestelling

Geïllustreerde postwaardestukken Postwaardestukken op bestelling Filatelistische elementen deel IX Postwaardestukken: Een postwaardestuk is een postaal stuk met een officieel ingedrukte waardeaanduiding. Zoals een zegelafdruk of andere erkende waardeaanduidingen waaruit

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 oktober 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor.

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor. E Echt gelopen. Term voor een poststuk dat werkelijk werd verzonden en door de post werd besteld. Het stuk dat U ziet is voorzien van een vertrek en aankomststempel evenals een bestellerstempel. Eén cirkel

Nadere informatie

De Lekbode 106 april 2009

De Lekbode 106 april 2009 G Gebruikt. Een gestempelde zegel die echt is gebruikt. Dit in tegenstelling tot allerlei gelegenheids afstempelingen. Deze term wordt ook wel gebruikt voor postfrisse zegels met b.v. een plakker. Hier

Nadere informatie

Digitale postzegels. Wat zijn digitale postzegels? Zwitserland. Italië

Digitale postzegels. Wat zijn digitale postzegels? Zwitserland. Italië Digitale postzegels Als het gaat over de toekomst van het postzegelverzamelen hoor je vaak dat e-mail en andere moderne ontwikkelingen de postzegel overbodig zullen maken. Voor een deel zal dat zeker gebeuren;

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 december 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

De Lekbode 66 april 2009

De Lekbode 66 april 2009 D Dag van de Aerofilatelie. Een dag die elk jaar wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Aerofilatelisten de Vliegende Hollander. Meestal is er op Schiphol een bijeenkomst en wordt er een

Nadere informatie

WESTFRONT NIEUWPOORT GROEPSBROCHURE

WESTFRONT NIEUWPOORT GROEPSBROCHURE WESTFRONT NIEUWPOORT GROEPSBROCHURE Binnencover WESTFRONT NIEUWPOORT Westfront Nieuwpoort Kustweg 2 8620 Nieuwpoort 058 23 07 33 www.westfrontnieuwpoort.be info@westfrontnieuwport.be Geachte Mevrouw, Geachte

Nadere informatie

De Lekbode 118 april 2009

De Lekbode 118 april 2009 H Haarlemse druk. De zegels de 2 e emissie werden tot eind 1866 in Utrecht en daarna in Haarlem gedrukt. Er zijn minimale verschillen te zien. Vandaar dat bij deze emissie wordt gesproken Utrechtse en

Nadere informatie

Polen 1914-1918. Het gebied lag ingeklemd tussen Duitsland en de Donau monarchie Oostenrijk-Hongarije.

Polen 1914-1918. Het gebied lag ingeklemd tussen Duitsland en de Donau monarchie Oostenrijk-Hongarije. Polen 1914-1918 Eigenlijk bestond Polen niet in deze periode, De grenzen van Polen zijn in de loop van de geschiedenis zo vaak gewijzigd, dat we daar ook geen houvast aan hebben. Het gebied waar we het

Nadere informatie

Postwissels: formulieren, postwaardestukken en prentbriefkaarten

Postwissels: formulieren, postwaardestukken en prentbriefkaarten Postwissels: formulieren, postwaardestukken en prentbriefkaarten Behalve met het vervoer van brieven en pakketten zijn de posterijen zich al vroeg bezig gaan houden met financiële zaken. In de tijd dat

Nadere informatie

FILATELISTISCHE TERMEN, BEGRIPPEN EN UITDRUKKINGEN

FILATELISTISCHE TERMEN, BEGRIPPEN EN UITDRUKKINGEN A Aangesneden. Dit is een term voor ongeperforeerde zegels waarvan bij het losknippen te weinig rand is overgebleven of het zegelbeeld is beschadigd. U ziet dit veel bij de 1 e emissie. De prijs van een

Nadere informatie

Prijswinnaar van de hoofdprijs : een aquarel van Rita Reunbrouck geschonken door de club t Jaeckx Nelly

Prijswinnaar van de hoofdprijs : een aquarel van Rita Reunbrouck geschonken door de club t Jaeckx Nelly 2 Clubnieuws Prijswinnaars van januari 2014 Clubprijzen 1. De Galan Roland 2. Dekock Eddy 3. Coeckelbergh Emiel 4. Versluys Romain 5. Coene Lut 6. Deygers Gert 7. Dhont Denis 8. Reychler Magdalena 9. De

Nadere informatie

DE BOERENOORLOG 1899-1902

DE BOERENOORLOG 1899-1902 DE BOERENOORLOG 1899-1902 Jan van Riebeeck Stichter van de Kaapkolonie In "Novioposta" nummer 9 van januari 1985 werd het eerste deel van dit artikel opgenomen. Na een overzicht van de geschiedenis van

Nadere informatie

Het gebruik van V-mail, airgraphs e.d. in een thematische tentoonstellingscollectie - Vervolg

Het gebruik van V-mail, airgraphs e.d. in een thematische tentoonstellingscollectie - Vervolg ANDRÉ SCHEER EN JAN VERMEULE Het gebruik van V-mail, airgraphs e.d. in een thematische tentoonstellingscollectie - Vervolg In Thema 30 van april 2015 heeft Jan Vermeule (jurylid en exposant) een artikel

Nadere informatie

Verkoop onder leden 09 december 2018 om 14 uur Nr LAND OMSCHRIJVING **/*/O COTE INZET 1 België Nr 1 O 90,00 9,00 2 België Nr.2 O 60,00 12,00 3 België

Verkoop onder leden 09 december 2018 om 14 uur Nr LAND OMSCHRIJVING **/*/O COTE INZET 1 België Nr 1 O 90,00 9,00 2 België Nr.2 O 60,00 12,00 3 België Verkoop onder leden 09 december 2018 om 14 uur Nr LAND OMSCHRIJVING **/*/O COTE INZET 1 België Nr 1 O 90,00 9,00 2 België Nr.2 O 60,00 12,00 3 België Nr.3 O 115,00 10,00 4 België Nr.4 O 70,00 10,00 5 België

Nadere informatie

Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog deel 1

Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog deel 1 Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog deel 1 Algemeen Het leek mij nuttig om vóór de beschrijving van de deviezenproblemen eerst duidelijk te maken wat onder deviezen verstaan moet worden, zulks

Nadere informatie

Afstempeling. Algemeen gebruikte uitdrukking. poststempel op een postzegel en / of poststuk. Let ook eens op de fraaie illustratie op deze kaart.

Afstempeling. Algemeen gebruikte uitdrukking. poststempel op een postzegel en / of poststuk. Let ook eens op de fraaie illustratie op deze kaart. Afgeschreven. Ook wel nietig afgeschreven. Als een met port belast stuk door de geadresseerde werd geweigerd of niet besteld kon worden, moest het niet te innen bedrag aan port worden afgeschreven en de

Nadere informatie

DE FILATELISTISCHE KANT VAN DE THEMATISCHE FILATELIE: Van postzegel tot postale aanduiding (afl. 5)

DE FILATELISTISCHE KANT VAN DE THEMATISCHE FILATELIE: Van postzegel tot postale aanduiding (afl. 5) DE FILATELISTISCHE KANT VAN DE THEMATISCHE FILATELIE: Van postzegel tot postale aanduiding (afl. 5) En postzegels in alle maten (vormen). In vorige afleveringen hebben we gezien dat er veel verschillende

Nadere informatie

Filatelistische elementen Deel 22: Telegrammen

Filatelistische elementen Deel 22: Telegrammen JAN CEES VAN DUIN Filatelistische elementen Deel 22: Telegrammen Inleiding Een telegram wordt ook beschouwd als een poststuk. Poststukken vormen één van de twaalf filatelistische elementen. Een telegram

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 3 Maart 2013 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 maart 2013 in de ontbijtzaal van het

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 VERGADERINGEN DONDERDAG 7 DECEMBER 2017 OM 20 UUR ZONDAG 17 DECEMBER 2017 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOKAAL DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr 18, Tongeren

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 september 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Van het bestuur I N M E M O R I A M V A N H A R T E W E L K O M! R O N D Z E N D V E R K E E R

Van het bestuur I N M E M O R I A M V A N H A R T E W E L K O M! R O N D Z E N D V E R K E E R Van het bestuur I N M E M O R I A M Helaas ontvingen wij bericht van het overlijden van ons lid mevrouw E. van der Bijlaardt-Lorrie. Zij was bijna 32 jaar lid van de ZHPV. Wij wensen de familie sterkte

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016

MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016 MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016 VERGADERINGEN DONDERDAG 2 JUNI 2016 OM 20 UUR ZONDAG 19 JUNI 2016 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOLAAL BAZILIK DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr 18, Tongeren Tel :

Nadere informatie

In vele Europese landen en in een groot aantal buiten

In vele Europese landen en in een groot aantal buiten STIEFKINDEREN VAN DE FILATELIE TELEGRAMZEGELS In vele Europese landen en in een groot aantal buiten ons werelddeel werd in de vorige eeuw op ruime schaal gebruik gemaakt van telegramzegels. Op 1 januari

Nadere informatie

Richtlijnen aanbieden en acceptatie POSTZEGELS

Richtlijnen aanbieden en acceptatie POSTZEGELS Richtlijnen aanbieden en accepta OSTZEGELS remium segment postzegels Bij Catawiki delen we uw passie voor postzegels Bij Catawiki veilen we postzegels van premium kwaliteit. We willen u helpen uw complete

Nadere informatie

DEUTSCHE DIENSTPOST NIEDERLANDE Elk land heeft zijn eigen postadministratie: in v r i j

DEUTSCHE DIENSTPOST NIEDERLANDE Elk land heeft zijn eigen postadministratie: in v r i j DEUTSCHE DIENSTPOST NIEDERLANDE Elk land heeft zijn eigen postadministratie: in v r i j wel alle landen is dit een monopolie van de staat, hetgeen wil zeggen dat alleen de staat binnen zijn grenzen brieven,

Nadere informatie

HET POSTVERKEER VAN NEDERLAND MET HET BUITENLAND GEDURENDE DE TWEEDE WERELD OORLOG.

HET POSTVERKEER VAN NEDERLAND MET HET BUITENLAND GEDURENDE DE TWEEDE WERELD OORLOG. HET POSTVERKEER VAN NEDERLAND MET HET BUITENLAND GEDURENDE DE TWEEDE WERELD OORLOG. - Inleiding Op 3 september 1939 verklaarden Frankrijk en Groot- Brittanië de oorlog aan Duitsland omdat dit land op 1

Nadere informatie