KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT"

Transcriptie

1

2 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK MAANDBLAD FILATELIE November 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 november 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite (Verdieping 1) vanaf 10 uur. De nieuwe OCB is uit en dat zorgt voor wat extra animatie onder filatelisten. Kom de sfeer opsnuiven tijdens onze maandelijke vergadering. Wees weer even talrijk als vorige maand. Breng eens een vriend of kennis mee. Maak ook eens wat publiciteit voor onze vereniging in uw kennissenkring. Het bestuur EVEN UW AANDACHT De bijdrage over het Fort van Breendonk van ons lid Emiel Coeckelbergh dient uitgesteld te worden wegens plaatsgebrek. Volgende maand pikken we de draad weer op. Het 2de vervolg van de interessante filatelistische bijdrage van Joe Goes over De frankeerstempels van het postkantoor Nieuwpoort vindt u op de bladzijden (echter zonder titel bovenaan de bladzijde). Om de portkosten niet te verhogen hebben we deze studie moeten splitsen over meerdere maanden. De uitslag van de eerste reeks van onze wedstrijd Bank ING is eveneens beschikbaar. Het lijkt spannend te worden. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 Lokaal: Hotel Cosmopolite Koning Albert I laan, OOSTENDE - BAD Bankrekening: IBAN : BE BIC : BBRUBEBB op naam van POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK BTW nummer: BE Redactie maandblad: de voorzitter ( em026@skynet.be) Website: Maandblad nr. 545 of nr. 9 van jaargang Verschijnt 10 maal per jaar, de 25ste van elke maand (NIET in juli en augustus). De Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek is aangesloten bij de Koninklijke Landsbond van Belgische Postzegelkringen onder het nummer 908 en sinds 1968 aangesloten bij de Verstandhouding van West-Vlaamse Postzegelkringen.

3 2 Clubnieuws Prijswinnaars van oktober DHONT Denis 2. DE GALAN Roland 3. DUWIJN Emiliane 4. SCHEPENS Eddy 5. VAN DEN EYNDE Patrick 6. DE SNOECK Joris 7. VERSLUYS Romain en tal van winnaars van kleinere prijzen Prijzen voor de tombola van november / Cataloguswaarde: 70, : 60, / : 50, / : 40, / : 30, / : 20,00 7. Boekje : 09,00 en tal van kleinere prijzen. Nieuw lid We begroeten andermaal een nieuw lid. We zijn daar echt blij om. Nieuwe leden zijn een grote stimulans voor de club HC VANDE WOESTYNE Emmanuel Zeelaan 62/ DE PANNE (aangebracht door De Snoeck Joris) Wij wensen hem een aangenaam verblijf in ons midden en veel filatelistisch plezier. De clubwedstrijd Bank ING Verder in het maandblad vindt u de uitslag van de eerste opgave. Voor de vergadering van de maand december wordt volgende frankeerzegel ingewacht : Cat. nr F Antwerpen Berendrechtsluis met een mooie centrale afstempeling. In te dienen bij onze wedstrijdcommissaris Roger Donny in een kristalmapje voorzien van naam en lidnummer. Het geheel in een pergamijn envelopje. Bestuur mandaatvernieuwing Op 8 januari 201/ grijpt de statutaire vergadering plaats. Vier bestuurslid is dan einde mandaat van drie jaar. Het handelt zich om Marcel SOETE, Etienne MOONS, Jean-Luc NOTREDAME en Denis DHONT. Zij hebben zich opnieuw verkiesbaar gesteld waarvoor onze dank. Nieuwe Belgische catalogus 2016 De nieuwe Officiële Belgische Postzegelcatalogus zal in november nog beschikbaar zijn. Wie een exemplaar wenst kan zich tijdens de vergadering nog altijd inschrijven bij de Dienst Benodigdheden (Marcel SOETE/ Roger DONNY) achteraan in de zaal. Hij bestaat weer uit 2 delen en de winkelprijs is 29,90 euro.

4 Onze 8ste Postzegel- en Ruilbeurs Bij het opstellen en opruimen van de zaal konden we andermaal rekenen op helpende handen van onze leden. Vorige maand vergaten we daarbij Philippe SCHOOLAERT te vermelden. Wij danken ook hem voor zijn spontane inzet. P.S. De MyStamp van de ruilbeurs is nog beperkt beschikbaar en kan nog aangekocht worden tijdens de clubvergaderingen aan de vaste prijs van 2,00/stuk. Aantal beperkt. DAVO supplementen bestellen Achteraan in dit maandblad vindt u een bestelformulier af te geven aan de Dienst Benodigdheden. Abonnement op nieuwe uitgiften van postzegels Hierbij willen we de aandacht vestigen van de leden die nog een abonnement op de nieuwe uitgiften hebben bij bpost dat, indien zij hun abonnement willen stopzetten zij dit moeten melden aan Stamps & Philately van bpost vóór zekerheidshalve 15 november. Wij herinneren er aan dat onze club over een goed werkende Dienst Nieuwigheden beschikt (bij Jean-Luc Notredame) die aan al uw wensen kan tegemoet komen. De bekerwedstrijd van de VWPK Zie de opgave hierna. Bekerwedstrijd REGLEMENT BEKERWEDSTRIJD Onderwerp : 5 gestempelde frankeerzegels over internationale evenementen Opgave: Presenteren van : - vijf verschillende mooi gestempelde Belgische frankeerzegels over internationale evenementen en beperkt tot de opgegeven catalogusnummers. Afstempelingen : - geen speciale afstempelingen - niet afgestempeld op eerste dag van uitgifte - afgestempeld uiterlijk op afgestempeld in de Vlaamse provincies (zie het reglement ter zake) - elke zegel een andere poststempel De volgende zegels komen in aanmerking. Dit zijn de catalogusnummers : e frankeerzegels moeten op zwarte onderlegger (kristal klemstroken) gemonteerd worden op het blad.puntenverdeling : Centrage : 10 ptn Tanding : 10 ptn Frisheid : 10 ptn

5 Afstempeling : 20 ptn TOTAAL : 50 ptn per per zegel per jurylid Bladschikking en presentatie : 10 ptn De bladen waarop de frankeerzegels moeten aangebracht worden zullen ter beschikking zijn op de statutaire vergadering in januari De deelnamen moeten ingediend worden tijdens de vergadering van maart Aan de leden wordt gevraagd te willen zoeken naar prachtige prijskampzegels en deze aan de voorzitter in leen over te maken voor onze deelname. De deelnamen zullen tentoongesteld worden op de Dag van de Filatelist op 22 april 2017 waar ook de beker zal uitgereikt worden tijdens de receptie. 4 Zoekertjes Ons lid Michel WIJNEN zoekt nog enkele MyStamp postzegels uitgegeven door onze club 1 x 05 juni 2002 Monument KA I groene achtergrond 1 x 22 mei 2007 Ijzermonument licht fuchsia achtergrond 1 x 28 sept 2011 St Laureinstoren met achtergrondkleur 1 x 03 sept 2013 Monument Slag bij Nieuwpoort 2 x 21 mei 2014 Herdenking 100 jaar WO I Michel Wijnen 0474/ michelwijnen@telenet.be Ons lid Pierre MOUCHON zoekt krijgsgevangenenpost uit WO II en strafportzegels van België. Wie hem kan helpen kan hem treffen tijdens de clubvergaderingen. Ons lid Georges LEGEIN (eigenlijk zijn dame Nelly ) zoekt ook nog volgende MyStamps van de club : 24 april juni juni mei mei sept juni 2012 Wie haar kan helpen kan haar treffen op de clubvergaderingen of per telefoon Nr Spoedig herstel Ons lid Oscar BRUGGEMAN ontbreekt al een paar maanden op de clubvergadering wegens een verblijf in de revalidatie-inrichting Koningin Elisabeth te Oostduinkerke. Spoedig herstel Oscar en kom zo gauw mogelijk terug. Sterkte. Wij durven hopen dat het herstel van Joe GOES vordert zodat wij hem binnenkort terugzien in de club. Ledenbevraging Tot nog toe hebben een dertigtal leden hun formulier overgemaakt aan de club. Wij hadden er graag een 60-tal willen zien om zo toch een min of meer goed beeld e krijgen over wat leeft in de club doch nog meer wat de noden zijn, wat men graag een zou behandeld zien tijdens een vergadering, wat eventueel overbodig is, welke activiteiten men zou willen zien opstarten, enz Doe een kleine moeite om het document in te vullen. Tijdens de vergadering van november zullen we nog blanco formulieren ter beschikking hebben om te worden ingevuld. Vraag ernaar bij Denis Dhont of Joris De Snoeck.

6 5 Filatelistisch nieuws Nieuwe postzegeluitgiften 2016 Tijdens het schrijven van dit maandblad zijn de afbeeldingen van de nieuwe uitgiften voor 2017 bekend gemaakt. Op 16 november worden ze te Mechelen officieel voorgesteld aan de voorzitters van de filatelieclubs. U kan ze binnenkort bekijken u inlogt op de website van bephila (vroeger Pro Post) ( of op de website van bpost René Hausman : Grote prijs Bephila 2016 Overhandiging aan weduwe Mevr. Hausman-Troquette - Toespraak Dhr Jan Smets van bpost Mevrouw Hausman, filatelisten, dames en heren, Ik heb altijd van beelden gehouden, in het bijzonder van de hele kleine beelden die postzegels zijn. Ook is het voor mij een vreugde heel diverse thema s, die me nauw aan het hart liggen, te illustreren en daarbij te beseffen dat deze beelden door zoveel mensen worden gezien, dat ze deel uitmaken van hun dagelijks leven. Het is een groot geluk! dat meldde René Hausman in 2008 in het Postzegeljaarboek. Houden van, vreugde, geluk, het zijn de woorden die wij innig met René Hausman associëren. Telkens we hem een ontwerpopdracht voor een postzegel gaven, was het een waar plezier naar hem te bellen of hem, meestal samen met u mevrouw Hausman, te ontvangen. Het enthousiasme waarmee hij de taak onthaalde, werkte erg aanstekelijk. Het onderwerp ging al leven als hij erover begon te fabuleren, hoewel er nog geen trek op papier stond. Als hij ons dan zijn afgewerkte tekeningen bracht, kon je haast van elke lijn het plezier aflezen dat hij aan het tekenen had beleefd en in iedere bruine tint vond je zijn warme bonhomie. Niet enkel de persoonlijkheid van René Hausman heeft op ons een onuitwisbare indruk nagelaten, maar ook en vooral zijn grote verbeeldingskracht en zijn virtuositeit. In elke postzegel die hij creëerde wist hij een passende wereld op te roepen die toch op en top Hausman was. Ging het over legenden als Reynaert de vos, De Fiere Margriet of Les Macrâles in 1992, de eerste postzegels die hij maakte, of over De Bokkenrijders of Jean de Berneau in 1997 dan schiep hij fabelachtige, geheimvolle taferelen. Stonden er dieren op het programma dan verschenen die in een houding en een biotoop die hen echter dan echt leek lijken. En dat niet enkel omdat ze realistisch waren weergegeven, maar omdat René Hausman hun karakteristieke eigenschappen op zo eigen, levendige en originele wijze wist te vatten.

7 Slangen, reptielen en salamanders kruipen in 2000 glibberig en kronkelig over het zegeloppervlak en paarden springen in 2002 haast uit de geperforeerde randen. Om op te eten zo lieflijk waren dan weer de jonge dieren uit In 2006 liet hij een hele school Noordzeevissen sierlijk en glad onder water bewegen en boven het wateroppervlak ook nog eens een schip voorbijvaren en meeuwen door de lucht scheren. Twee jaar later toonde hij in één natuurlijke berm vijf marterachtigen met hun bedrieglijke aaibaarheid, dreigend en tegelijk poezelig. En dat allemaal op enkele centimeter! Ook in de zelfklevende versie, op de allerkleinste postzegels, blijft de das of de boommarter ons grimmig aankijken. Zelfs een woud wist hij in 2011 op een blaadje van twee postzegels in al zijn grootsheid te evoceren. Het zou helaas zijn laatste zegelcreatie worden. Het mag duidelijk zijn dat de dertig postzegels die René Hausman in bijna twintig jaar tekende stuk voor stuk tot de schatten van de Belgische filatelie behoren. Zijn overlijden is dan ook een onherstelbaar verlies voor de postzegelprogramma s van de toekomst. Laat het een troost zijn dat wij hem begin dit jaar nog hebben kunnen melden dat hem de Grote Prijs bephila werd toegekend. Hij toonde zich daarmee erg gelukkig en bevestigde zijn aanwezigheid in Roeselare. Het heeft spijtig genoeg niet mogen zijn. Maar het is voor ons een bemoediging en een eer dat wij de prijs toch kunnen uitreiken aan zijn echtgenote en grote toeverlaat Mevrouw Hausman-Troquette. 6 uit bephila.be Catalogus van Belgische Afstempelingen : COBA Hierbij een voorstelling van de nieuwe catalogus van Belgische afstempelingen: COBA, een volledig herwerkte uitgave in A4 formaat met meer dan 1000 afbeeldingen van zeldzame stempels. Deze catalogus heeft een belangrijke uitbreiding ten opzichte van reeds eerder verschenen werken: Waarde inschatting in per stempel op elke zegel in de hoofdstukken Lijnen- en Punten stempels Verregaande detaillering van de benamingen en spellingen van de postkantoren in het hoofdstuk Cirkel stempels. Een overzichtelijke indeling in tabelvorm van de verschillende stempeltypes, inclusief de overgang- en nieuwe types van de tweetalige periode ( ). De nieuwe COBA catalogus is verkrijgbaar vanaf 21 oktober 2016 bij de uitgever: Collector Club VZW Frankrijklei Antwerpen Tel IBAN BE Prijs van de catalogus 48, bij aankoop op bovenstaand adres, of te bestellen per collectorclub@hotmail.com (57 inclusief verpakking en verzendkosten per Taxipost in België).

8 2. BAAP852DS Dubbele cirkel met waarde in Euro. Fragment van een aangetekende brief gefrankeerd te Nieuwpoort 2 in Euro s op / BAAP852DS Vanaf half mei 2002 is men dan beginnen overschakelen op een nieuw soort toestel met een geïntegreerd systeem. Hierdoor werden de rode afdrukken van de loketfrankeermachines vervangen door in het zwart bedrukte witte zelfklevende vignetten; de zogenoemde "Blaster"-loketstroken. De benaming "Blaster"-loketstroken is afkomstig van de merknaam van de printers - van het bedrijf Cognitive Solution Inc. USA, eerst de algemeen beschikbare "Barcode Blaster CL" en bij het uit productie nemen hiervan werd overgeschakeld naar het type "Blaster Advantage" - gebruikt voor het bedrukken van de frankeerstroken voor zendingen afgegeven aan de loketten van de postkantoren of in de Postpunten. 1 Zoals we hierboven hebben aangetoond waren in september 2004 nog toestellen in gebruik met rode frankeringen: 2/ De installatie van het nieuwe type werd door een team uitgevoerd tussen half mei 2002 en november Bij ieder postkantoor of postpunt verschilt de datum van uitvoering. Blanco vignet logo de post met 22 insnijdingen. Rond oktober 2004 werd het nieuwe systeem met gebruik van frankeerstroken type BLASTER te 1 in gebruik genomen. Rond werd in de uitreikingkantoren een splitsing doorgevoerd, waardoor er twee diensten ontstonden; één voor de loketten: Nieuwpoort 1 werd STAD en één binnendienst (MAIL). 1 Blasters 1 e REEKS (oktober ) BELGIQUE BELGIE staat buiten het kader de naam van het postkantoor staat rechts. Nr. 1 Blaster met 26 lijnstukjes gefrankeerd te Nieuwpoort op: Lucien VAN HECKE : Mecanotelie gemeente Evergem

9 1/ (Nr.1) STAD Blasters 1 e REEKS ( ) BELGIQUE BELGIE staat buiten het kader de naam van het postkantoor staat rechts. Nr. 2 Nieuwe benaming STAD. Briefje gefrankeerd te Nieuwpoort Stad op STAD/ (Nr.2) Nr.3 Bij aangetekende zendingen gebeurde het dat het jaartal in VIER cijfers werd afgedrukt. STAD/ (Nr.3) Nr.4 Zoals reeds vroeger vermeld werden de binnendiensten gescheiden van de loketten. Hierdoor ontstond de dienst MAIL MAIL/ (Nr.4)

10 2 e REEKS -( ± ) Op 1 augustus 2007 werd het tarief non prior afgeschaft, zodat alle blasters voortaan het woordje PRIOR opgedrukt kregen. Ook de lay-out van de Blasters veranderde. (Groot kader). De benaming van het postkantoor staat nu links! Nr.5 Briefje gefrankeerd te Nieuwpoort Stad op STAD/ (Nr.5) Alhoewel er op reeds een nieuwe lay out werd gebruikt, bleef Nieuwpoort verder de oude gebruiken. Nr.6 Afhankelijk van de bediening van de computer, werd bij aangetekende zendingen het jaartal in vier cijfers afgedrukt. RP-AR gefrankeerd met een blaster op STAD/ (Nr.6)

11 3 e REEKS -. ( gebruik van papier met logo bpost ) - Groot kader met toevoeging van PRIOR in het kader Nr. 7 - (dit was afhankelijk van de stock papier met logo de post ). RP-AR gefrankeerd te Nieuwpoort Stad met een blaster (logo de post - 26 insnijdingen) op STAD/ (Nr.7) Nr8-3 e Reeks Zoals nr7.- logo de Post 26 insnijdingen, doch van Nieuwpoort Mail. (gekend: ) 4 e REEKS ( ± ) Naam v/h kantoor staat links. BELGIQUE BELGIE + waarde + PRIOR = omkaderd N 9 - Dof papier met het logo van bpost (4 hoeken) Gewone brief gefrankeerd te Nieuwpoort Stad op STAD/ (Nr.9)

12 11 UITSLAG CLUBWEDSTRIJD BANK ING - REEKS 1 Zegel Cat. Nr Vanderhaeghe Jose 42,75 op 50 2 De Buysere Gustaaf 42,00 3 Haeck Pascale 41,00 4 Coene Lut 40,75 5 Schepens Eddy 40,75 6 Dutrieux Eugene 40,50 7 Janssens Roland 40,25 8 Verlinde Eddy 40,00 9 Calcoen Gilbert 38,50 10 De Snoeck Joris 38,25 11 Vanden Eynde Patrick 38,00 12 Saelens Linda 37,50 13 Bruggeman Oscar 36,50 14 De Corte Noel 36,00 15 De Galan Roland 34,00 16 Overbergh Paul 33,75 17 Haedens Luc 32,00 18 Vandecasteele Filiep 30,75 Commentaar : De jury hield geen rekening met de centrering van de zegel daar er een volledig zegelbeeld was. Verwonderlijk waren de vele minder goede stempels en vooral de plaats van de stempel op de zegel liet zeer te wensen over. Gezien het een tamelijk recente zegel was waren er weinig opmerkingen over de staat van de zegel. Filatelistische manifestaties 1 november 2016 OUDENBURG 19 e Ruilbeurs georganiseerd door de Oudenburgse Postzegelclub in de zaal IPSO FACTO, Marktstraat 25 te Oudenburg. Open van 9 tot 17 uur. Toegang gratis. Ruime parking. Cafetaria voorzien. Tafels aan 6,00 (lengte 2,20 m.) mits vooraf storten op rek. Nr. BE Info : Desmedt Eddy - tel : 050/ of Lachat Germain Tel : 059/ november 2016 GERAARDSBERGEN Ruilbeurs in Zaal BAVO, Hoge Buizemont 165 te Geraardsbergen. Open van 9 tot uur. Gratis toegang. Ruime parking achter de kerk. Restauratie aanwezig. Info : Tel : november 2016 KORTRIJK Nationale Ruildag in het Sint-Jozefinstituut, Veldstraat 168 te Kortrijk. Open van 8.30 uur tot 16 uur. Gratis toegang. Ruime parking in de Groeningelaan 42A (via achterkant school Veemarkt). Info : Erik Notebaert Tel : of eriknotebaert@hotmail.com. 11 november 2016 ROESELARE 19 e Grote Roeselaarse Verzamelbeurs, Zaal De Nieuwe Deure, Izegemseaardeweg, 30 te Beveren- Roeselare. Open van 9 tot 16 uur. Gratis toegang. Info : Boucneau Ingrid : Tel : of geert-verghote@hotmail.com. 20 november 2016 ZELE 29 ste Nationale Postzegelbeurs in de Gemeentelijke Basisschool, Bookmolenstraat 2 te 9240 Zele. Open van 9 tot 16 uur. Ingang en parking op de speelplaats. Gratis toegang. Uitgebreide catering. Info : Laurent Van Cleef, tel : of laurent.van.cleef@telenet.be.

13 VEILING NOVEMBER ʘ 10, /98 in blok van 4 xx 4, x 10 stuks ʘ 3, A/E met cu xx 7, x 25 stuks ʘ 3, A/Q x 10, ʘ 2, R/T x 5 stuks xx 9, A ʘ 14, /27 in blok van 12 xx 4, A ʘ 18, /03 xx 2,50 7 Varia tussen 26/49 ʘ 3, V xx 25, ʘ 9, /97 xx 32, ʘ 3, B xx 2, ʘ 6, /51 xx 52, ʘ 4, /85 xx/x 17, ʘ 6, /5 xx 4, ʘ 11, xx 6, /73 xx 7, /58 in blok van 10 xx 5, ʘ 4, /7+1642/9+1747/8 xx 5, /91 xx 7, /22 xx 3, /07 xx/x 26, /1 in blok van 4 xx 2, xx 80, a xx 2, x 12, /77 xx 2, ʘ 6, /37 xx 2, C in blok van 4 xx 2, gele en groene g xx 2, in blok van 4 type 1 xx 2, /78 ʘ 2, B xx 10,00 73 BL 8 V ʘ 3, prive xx 2,50 74 BL 10 V xx 4, in blok van 10 xx 9,00 75 BL 11 ʘ 2, in blok van 4 xx 4,10 76 BL 11 x 2, /66 xx 90,00 77 BL 12 x 2, /88 A xx 21,00 78 BL 27 xx 25, /14 xx 56,00 79 BL 28 xx 25, /32 xx 63,00 80 BL 67 ʘ 3, /52 x 40,00 81 BL 99 ʘ 3, /55 x 10,00 82 Varia Erinnofilie xx 2, /62 x 33,00 83 TX 74P6/83P6 xx 8, /89 x 3,50 84 varia Belgie xx/x 2, /00 x 45,00 85 TR 168/69 xx 16, /09 xx 3,50 86 TR 407/15 xx 16, A/26 in vel van 100 xx 90,00 87 TR 416/22 xx 6, xx 18,00 88 Varia rolzegels xx 3, /65 xx 9,00 89 Duitsland 966/68 xx 2, /37 xx 16,00 90 Varia Duitsland xx 2, V xx 6,00 91 BL 1 ʘ 7, V xx 4,00 92 Varia dieren xx 2, /46 in blok van 4 xx 18,00 93 Frankrijk 580A in strook xx 30, x 7 stuks xx 5,50 94 Gibraltar varia 12 waarden xx 2, x 50 stuks xx 7,00 95 varia Italie ʘ 2, x 10 stuks xx 11,00 96 Luxemburg 926/0+948/2 xx 2, x 50 stuks xx 7, /17+991/95 xx 2, V 1 xx 4,20 98 San, Marino varia 3 reeksen xx 2, /89 A x 4 stuks xx 50,00 99 Tsjecho-slowakije varia ʘ 2, /89 A xx 8, Zwitserland 4 reeksen xx 2,50 Gebruikte notaties : XX = Postfris, X = met plakker, = Gestempeld, = Op omslag

14 BESTELLING VAN AANVULLINGEN VOOR ALBUMS Ik ondergetekende,..., lidnummer: van de Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek Nieuwpoort, geeft hierbij opdracht aan mijn vereniging voor mijn rekening bijvoegsels voor de zegels verschenen in 2016 bij volgende albums te bestellen: DAVO DAVO LUX LINDNER cristal SCHAUBEK normaal briljant 1: België normaal cristal België België 1a : Basis Frankrijk Duitsland 1b : Zegels uit blokken + Nederland Frankrijk boekjes Duitsland Luxemburg 1c : Boekjes (zelfklevend) Faroer Nederland 1d: Velletjes Guernsey 3 : Speciale briefkaarten Luxemburg 4 : Spoorwegen Oostenrijk Vaticaan SAFE dual Duitsland LEUCHTTURM cristal België : Basis België : Boekjes Duitsland Faroer Faroer België Liechtenstein Frankrijk Europa Luxemburg Israël Israël Nederland Liechtenstein Liechtenstein Spanje Luxemburg Luxemburg Vatikaan Nederland Nederland Oostenrijk Spanje Vaticaan Zwitserland Oostenrijk Zaïre Zwitserland ALLERLEI: Officiële Catalogus van België exemplaren Voorschot 15 euro x....=... euro. Dit formulier dient degelijk ingevuld aan het bestuur afgeleverd te worden (Dienst Benodigdheden), Doe uw bestelling NU!!! Verplicht ons niet tot nutteloze onkosten voor bijbestellingen. Dank voor Uw medewerking. Datum: Handtekening:

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 december 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 oktober 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 november 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2019 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 april 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 januari 2017 (TWEEDE zondag) in de ontbijtzaal

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 januari 2016 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 januari 2015 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 maart 2019 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 mei 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 mei 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 december 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 september 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 juni 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 9 november 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 oktober 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 1 Januari 2013 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2013 in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 maart 2017 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 maart 2016 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 oktober 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 december 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2018 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 januari 2018 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 mei 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

FRANKEERSTROKEN UIT POSTKANTOREN IN BELGIË Hens A. Wolf augustus 2013

FRANKEERSTROKEN UIT POSTKANTOREN IN BELGIË Hens A. Wolf augustus 2013 FRANKEERSTROKEN UIT POSTKANTOREN IN BELGIË Hens A. Wolf augustus 2013 De Belgische Post koos in 2002 voor frankeermachines van fabrikant Cognitive Solution Inc, USA, vergelijkbaar met de Hytech- en Postalvision

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 februari 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 VERGADERINGEN DONDERDAG 7 DECEMBER 2017 OM 20 UUR ZONDAG 17 DECEMBER 2017 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOKAAL DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr 18, Tongeren

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 juni 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 december 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 juni 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 september 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 februari 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2 RONDZENDDIENST - 1 Jazeker, het is zover. Dank zij een behoorlijke hoeveelheid ingeleverde boekjes en een flinke dosis organisatietalent van het hoofd van onze rondzendingen kan - naast de normale rondzendingen

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 mei 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 september 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 december 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 oktober 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 september 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Kavellijst Nalatenschappenveiling Zondag 31 maart Nr. Land Omschrijving / cat.nr(s). Cat. Kwal. Cat.w Inzet Opbr.

Kavellijst Nalatenschappenveiling Zondag 31 maart Nr. Land Omschrijving / cat.nr(s). Cat. Kwal. Cat.w Inzet Opbr. Nr. Land Omschrijving / cat.nr(s). Cat. Kwal. Cat.w Inzet Opbr. 1 NL Rembrandt en leermeesters in zegels en zilveren munten XX 75,00 2 NL De canon van Nederland met 50 velletjes a 10 stuks XX 100,00 3

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 maart 2015 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 april 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Nalatenschapveiling 29 oktober Wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1.

Nalatenschapveiling 29 oktober Wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1. Nalatenschapveiling 29 oktober 2017 Wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1. Bezichtiging is mogelijk tussen 11:00 en 13:00 en de veiling start om 13:30 De nalatenschapsveilig is alleen toegankelijk voor leden

Nadere informatie

VEILING. Bedankt voor uw komst en tot ziens op de volgende ruilbeurs / veiling. Deze is op zondag 25 november 2012

VEILING. Bedankt voor uw komst en tot ziens op de volgende ruilbeurs / veiling. Deze is op zondag 25 november 2012 438 3 Rondzendboekjes diversen 5.00 439 Insteekboekje Portugal 10.00 440 Leeg poststukkenmapje 1.00 441 Doos met ongeveer 6000 zegels Nederland 3.00 442 2 Blokken België no. 11+12 postfris 10.00 443 Kaft

Nadere informatie

Gebruiker [Kies de datum]

Gebruiker [Kies de datum] Gebruiker [Kies de datum] MAANDBLAD nr 1 JANUARI 2017 VERGADERINGEN DONDERDAG 5 JANUARI 2017 OM 19:30 UUR FEESTVERGADERING ZONDAG 15 JANUARI 2017 OM 10 UUR IN ONS NIEUW CLUBLOKAAL DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 april 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

(afbeelding 1) (afbeelding 2)

(afbeelding 1) (afbeelding 2) Loketstroken uit Slovenië Joost Hoogendoorn Het is een goede suggestie van de eindredacteur om tijdens je vakantie in een ander land daar eens een postkantoor binnen te lopen. Ik deed dat in de zomer van

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016

MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016 MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016 VERGADERINGEN DONDERDAG 2 JUNI 2016 OM 20 UUR ZONDAG 19 JUNI 2016 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOLAAL BAZILIK DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr 18, Tongeren Tel :

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 51 nr. 3 Maart 2014 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 maart 2014 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 8 OKTOBER 2014

MAANDBLAD nr 8 OKTOBER 2014 MAANDBLAD nr 8 OKTOBER 2014 VERGADERINGEN DONDERDAG 2 OKTOBER 2014 OM 20 UUR ZONDAG 19 OKTOBER 2014 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOLAAL BAZILIK DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter BLEUS Henri, St Laurensstr 18, Tongeren

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Collectie 13 oktober 2015

Collectie 13 oktober 2015 Collectie 13 oktober 2015 Uit onze voorraad verzamelingen, collecties, partijen en losse nummers & series. Bestellen (Zie onze collectie vanaf pagina 2!) U heeft uw keuze uit ons ruim assortiment kunnen

Nadere informatie

De Lekbode 106 april 2009

De Lekbode 106 april 2009 G Gebruikt. Een gestempelde zegel die echt is gebruikt. Dit in tegenstelling tot allerlei gelegenheids afstempelingen. Deze term wordt ook wel gebruikt voor postfrisse zegels met b.v. een plakker. Hier

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 februari 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 mei 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 februari 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 11juni 2017 (TWEEDE ZONDAG) in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

Afstempeling. Algemeen gebruikte uitdrukking. poststempel op een postzegel en / of poststuk. Let ook eens op de fraaie illustratie op deze kaart.

Afstempeling. Algemeen gebruikte uitdrukking. poststempel op een postzegel en / of poststuk. Let ook eens op de fraaie illustratie op deze kaart. Afgeschreven. Ook wel nietig afgeschreven. Als een met port belast stuk door de geadresseerde werd geweigerd of niet besteld kon worden, moest het niet te innen bedrag aan port worden afgeschreven en de

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2018 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 maart 2018 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April + Mei 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 april en 28 april voor de maand mei 2019

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 23 juni 2013 in de zaal Iseland

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 april 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Interessant is ook het postale strookje "Vertrokken" op de voorzijde, met daarop geschreven "Europa".

Interessant is ook het postale strookje Vertrokken op de voorzijde, met daarop geschreven Europa. Kom over de brug! Enige t i j d geleden wist ik op een clubbijeenkomst de bij dit artikel afgebeelde brief te verkrijgen. Filatelistisch maakwerk! Daar ziet het wel naar uit. Maar toch, wanneer we de frankeerwaarde

Nadere informatie

De Lekbode 118 april 2009

De Lekbode 118 april 2009 H Haarlemse druk. De zegels de 2 e emissie werden tot eind 1866 in Utrecht en daarna in Haarlem gedrukt. Er zijn minimale verschillen te zien. Vandaar dat bij deze emissie wordt gesproken Utrechtse en

Nadere informatie

PS: nummer 5 PS nº 5 verschijnt als bijlage bij het jaarlijkse supplement Nederland en

PS: nummer 5 PS nº 5 verschijnt als bijlage bij het jaarlijkse supplement Nederland en 4e jaargang nr. 5 januari 1997 PS wordt gratis verspreid door de Nederlandse Vakhandel Filatelie. Op- en aanmerkingen zijn welkom en kunt U richten aan de redaktie: Uitgeverij DAVO PS, Postbus 411, 7400

Nadere informatie

Verkoop onder leden 09 december 2018 om 14 uur Nr LAND OMSCHRIJVING **/*/O COTE INZET 1 België Nr 1 O 90,00 9,00 2 België Nr.2 O 60,00 12,00 3 België

Verkoop onder leden 09 december 2018 om 14 uur Nr LAND OMSCHRIJVING **/*/O COTE INZET 1 België Nr 1 O 90,00 9,00 2 België Nr.2 O 60,00 12,00 3 België Verkoop onder leden 09 december 2018 om 14 uur Nr LAND OMSCHRIJVING **/*/O COTE INZET 1 België Nr 1 O 90,00 9,00 2 België Nr.2 O 60,00 12,00 3 België Nr.3 O 115,00 10,00 4 België Nr.4 O 70,00 10,00 5 België

Nadere informatie

Artikels boekjes Gazel II

Artikels boekjes Gazel II Artikels boekjes Gazel II Jaargang 1 nr 1 Jan Feb 1999 Sterke verhalen Firstday-Sheets (FD.S.) Oplagecijfers speciale postzegels 1998 Jaargang 1 nr 2 Maa Apr 1999 Sterke verhalen Buitenlands nieuws Jaargang

Nadere informatie

Focus Flits 66/2 66/2

Focus Flits 66/2 66/2 66/2 1 Foto voorpagina Flits : De foto op de voorpagina van deze Flits is een bewerkte foto van Wim Corluy. Geïnteresseerde leden mogen steeds een of meerdere foto s doormailen naar focusspoor@gmail.com

Nadere informatie

De Lekbode 94 april 2009

De Lekbode 94 april 2009 F Facsimile. Nabootsing van zeldzame zegels. Regelmatig wordt dit soort maakwerk aangeboden, soms nog voor veel geld. Het gevaar van dit soort producten is dat vervalsers hiermede zeldzame stukken vervaardigen

Nadere informatie

Machinestempels als verzamelgebied (1)

Machinestempels als verzamelgebied (1) Machinestempels als verzamelgebied (1) Veel filatelisten verzamelen, behalve postzegels, ook stempels. Sommige stempels zijn geliefd omdat ze volledig op een postzegel passen (puntstempels, ook wel nummerstempels

Nadere informatie

Meer mogelijkheden met Decemberzegels

Meer mogelijkheden met Decemberzegels Meer mogelijkheden met Decemberzegels Waarschijnlijk verzamelt u Nederland postfris en hebt u een compleet velletje van twintig decemberzegels aangeschaft. Daar bent u als verzamelaar snel mee klaar: wacht

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 3 MAART 2016

MAANDBLAD nr 3 MAART 2016 MAANDBLAD nr 3 MAART 2016 VERGADERINGEN DONDERDAG 3 MAART 2016 OM 20 UUR ZONDAG 20 MAART 2016 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOLAAL BAZILIK SPECIALE EDITIE : EERSTE REEKS UITGIFTEN BELGIE DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter

Nadere informatie

/ GUUST FLATER WORDT 60 - Blok 246 (2w= 1,48) bpost Philanews Nr. 1 / 2017 (pg. 6-7) voorverkoop 28/01/2017

/ GUUST FLATER WORDT 60 - Blok 246 (2w= 1,48) bpost Philanews Nr. 1 / 2017 (pg. 6-7) voorverkoop 28/01/2017 4665 4665 4671 4671 4672 4672 4672 4672 4666 4666 4673 4674 4675 4676 4673 4674 4675 4676 - HOOP DOET (JONG) LEVEN (1w= 0,74) bpost Philanews Nr. 1 / 2017 (pg. 4-5) voorverkoop 28/01/2017 28/01/2017 Philanews

Nadere informatie

Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog

Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog Deviezenproblemen rondom de Tweede Wereldoorlog - deel IV (slot) Postzegelruil met het buitenland Direct na de bevrijding was postzegelruil met het buitenland niet mogelijk, zeer tot ongenoegen van de

Nadere informatie

De eenkleurige portzegels

De eenkleurige portzegels De eenkleurige portzegels 1911-1947 Eénkleurige portzegels. 'Wat moet ik me daarbij voorstellen?', zult u zeggen. Welnu, we zullen proberen deze kreet in dit a r t i keltje te verklaren. In 1870 ontwierp

Nadere informatie

Digitale postzegels. Wat zijn digitale postzegels? Zwitserland. Italië

Digitale postzegels. Wat zijn digitale postzegels? Zwitserland. Italië Digitale postzegels Als het gaat over de toekomst van het postzegelverzamelen hoor je vaak dat e-mail en andere moderne ontwikkelingen de postzegel overbodig zullen maken. Voor een deel zal dat zeker gebeuren;

Nadere informatie

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor.

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor. E Echt gelopen. Term voor een poststuk dat werkelijk werd verzonden en door de post werd besteld. Het stuk dat U ziet is voorzien van een vertrek en aankomststempel evenals een bestellerstempel. Eén cirkel

Nadere informatie

Koningin Beatrix een langlopende emissie

Koningin Beatrix een langlopende emissie Koningin Beatrix een langlopende emissie Toen op 2 januari 2002 de eerste postzegels verschenen met de waardeaanduiding uitsluitend in euro, werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de emissie-beatrix.

Nadere informatie

Van het bestuur I N M E M O R I A M V A N H A R T E W E L K O M! R O N D Z E N D V E R K E E R

Van het bestuur I N M E M O R I A M V A N H A R T E W E L K O M! R O N D Z E N D V E R K E E R Van het bestuur I N M E M O R I A M Helaas ontvingen wij bericht van het overlijden van ons lid mevrouw E. van der Bijlaardt-Lorrie. Zij was bijna 32 jaar lid van de ZHPV. Wij wensen de familie sterkte

Nadere informatie

DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN

DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN INTRO VOOR DE LEERKRACHT Nu uw leerlingen mooie brieven kunnen schrijven, en alles geleerd hebben over kaartjes (ontwerpen), moeten die natuurlijk

Nadere informatie

Postzegel frankeerwaarden vanaf 1/10/2007 Vanaf 01/10/2007 Nieuwe frankeerwaarden

Postzegel frankeerwaarden vanaf 1/10/2007 Vanaf 01/10/2007 Nieuwe frankeerwaarden Vanaf 01/10/2007 695 696 697 698 699 0,52 1,04 1,56 2,60,64 Sedert 1 oktober wordt de waarde van postzegels voor nationale zendingen niet meer in Euro aangeduid. U vindt van dan af op de postzegel in de

Nadere informatie