Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT"

Transcriptie

1

2 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 maart 2019 in de ontbijtzaal van het hotel Cosmopolite (verdieping 1), Albert I laan 141 vanaf 10 uur. Wij verwachten een grote opkomst zoals de voorbije maand waarvoor dank. Breng eens een vriend of kennis mee. Een kruisje = lidgeld nog niet betaald Het bestuur EVEN UW AANDACHT Voor de laatkomers herinneren we nog eens dat het lidgeld voor 2019 kan gestort worden op rekening van de club (zie hieronder voor het IBAN nummer en BIC code). De leden die het tijdschrift per ontvangen kunnen hun lidkaart bekomen bij de secretaris van de club tijdens de clubvergaderingen. Filatelistische kennis : beknopte postgeschiedenis van ons land, laatste bijdrage en wat uitleg over de Belgische post in Frankrijk tijdens WO I. Verder het 28ste vervolg van de forten van Klein-Brabant door E. Coeckelbergh. De uitslag van onze clubwedstrijd Bank ING 3e reeks en tussenklassement. Vergeet de Dag van de Filatelist op 27 april 2019 niet.. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, OOSTENDE Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT Lokaal: Hotel Cosmopolite Koning Albert I laan, NIEUWPOORT- BAD Bankrekening: IBAN : BE BIC : BBRUBEBB op naam van POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK BTW nummer: BE NIEUWPOORT Redactie maandblad: de voorzitter ( em026@skynet.be) Website: Maandblad nr. 569 of nr. 3 van jaargang Verschijnt 10 maal per jaar, de 25ste van elke maand (NIET in juli en augustus). De Postzegelclub van de Westhoek is aangesloten bij de Koninklijke Landsbond van Belgische Postzegelkringen onder het nummer 908 en sinds 1968 aangesloten bij de Verstandhouding van West-Vlaamse Postzegelkringen.

3 2 Clubnieuws Prijswinnaars van februari VANDECASTEELE Filiep 2. ADRIAENS Jean 3. CLAES Roger 4. LACOUF Michel 5. BRACKE Marcel 6. MATHIEU Jean-Pierre en tal van winnaars van kleinere prijzen Prijzen voor de tombola van maart Blokken Cataloguswaarde : 50,00 2. Blokken : 41,00 3. Boekje 45 + Blok : 34,00 4. Boekje 77 + Blok : 20,00 5. Blok : 14,00 6. Boekje : 05,50 en tal van kleinere prijzen. Nieuw lid We verwelkomen drie nieuwe leden in onze club : BC KERREMANS Pieter Badenlaan WESTENDE Welkom in de club en veel postzegelplezier. Wij hopen U regelmatig op onze ledenvergadering aan te treffen. Lidgelden!!!! Dit is de laatste oproep om uw lidgeld te vereffenen indien u dit nog niet zou gedaan hebben. Wij dringen ten zeerste aan omdat uw keuze tussen HOOFD- of BIJCLUB (lidgeld respectievelijk 8,50 en 6,50) noodzakelijk is om de juiste en volledige lijsten naar de KLBP te sturen. Wanneer er een kruis staat in het vierkantje op de eerste bladzijde heeft nog niet betaald. Het rekeningnummer vindt u eveneens op de eerste bladzijde. Wie niet betaald heeft voor 28 februari 2019 wordt op dezelfde datum geschrapt uit de ledenlijst. U laat ons toch niet in de steek! Clubwedstrijd Bank ING Op een der volgende bladzijden vindt u de uitslag van de derde opgave en het tussentijds klassement. De vierde opgave luidt als volgt : Cat. Nr Fr. Vlaanderen voorzien van een mooie centrale afstempeling. In te leveren onder kristaldiamant en in een doorschijnend envelopje met uw naam en lidnummer bij bestuurslid Roger Donny ten laatste tijdens de vergadering van april Ledenvergadering in mei Wegens het niet beschikbaar zijn van de zaal op de eerste zondag van mei 2019 wordt de vergadering verplaatst naar de laatste zondag van april nl. 28 april Noteer dit in uw agenda want het is de eerste maal dat ons dit overkomt.

4 3 Filatelistisch nieuws Nieuwe postzegeluitgiften : 150 jaar Zegeldrukkeij : Uitzonderlijke bestuivers : België in de ruimte : 50 jaar postcodes (blaadje met 10 zegels)

5 4 Tariefverhoging bpost Na de tarieventabel voor het binnenland in vorig maandblad publiceren we hier de tarieven voor Europa en voor de rest van de wereld Europa Rest van de wereld PRIOR PRIOR PRIOR Een- Prijs per Prijs per Een- Prijs per Prijs per Thematische zegels heid stuk ( ) 2 aantal ( ) 1 heid stuk ( ) 2 aantal ( ) 1 - Prijs in hoeveelheid ( ) 0 g - 50 g genormaliseerd 1 1,46 59 BFr 1,40 1 1,68 68 BFr 1,62 1,67 0 g g 3 4,38 4,20 3 5,04 4,86 niet genormaliseerd 177 Bfr 203 Bfr g g 6 8,76 8, ,08 9, g - 1 kg 10 14,60 14, ,52 22,68 1 kg - 2 kg 20 29,20 28, ,04 45,36 Internationale geografische zones (genormaliseerd en niet-genormaliseerd formaat). Europa: Albanië, Andorra, Azoren 3, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije 3, Canarische Eilanden, Ceuta, Cyprus 3, Denemarken 3, Duitsland 3, Estland 3, Faeröereilanden, Finland 3, Frankrijk 3 (exclusief DOM-COM-TAAF), Georgië, Gibraltar, Griekenland 3, Groenland, Groot-Brittannië 3, Guernsey, Hongarije 3, Ierland 3, IJsland, Italië 3, Jersey, Kroatië, Letland 3, Liechtenstein, Litouwen 3, Groothertogdom Luxemburg 3, Macedonië, Madera 3, Malta 3, Eiland Man, Melilla, Moldavië, Monaco 3, Montenegro, Nederland 3, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk 3, Polen 3, Portugal 3, Roemenië 3, Rusland, San Marino, Servië, Slowakije 3, Slovenië 3, Spanje 3, Tsjechische Republiek 3, Turkije, Vaticaanstad, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland. Rest van de wereld: alle andere landen. 1 Deze prijs is van toepassing vanaf 5 postzegels (zonder faciale waarde) met een eenheid 1, en vanaf 2 postzegels (zonder nominale waarde) met een eenheid 3. 2 Deze prijs per stuk komt overeen met het frankeertarief, dat dus tevens van toepassing is op de zendingen gefrankeerd met zegels met nominale waarde (met de waarde vermeld in euro of Belgische frank), of op de zendingen gefrankeerd aan het loket. 3 Voor zendingen naar die landen hoeft u geen douanedocumenten meer bij te voegen, behalve indien ze extra communautaire goederen bevatten. Voor de overige landen zijn de douaneformaliteiten voor buiten de EU van toepassing. Dag van de Filatelist 27 april 2019 De programmering van de Dag van de Filatelist behoudt in 2019 hetzelfde stramien als in voorgaande jaren. De aanvang is gepland om uur. Het filatelistisch luik van deze dag gaat door in Het Brouwerijtje, een lokaal van de firma van Patrick Maselis, gelegen Kaaistraat 19 te Roeselare.

6 5 Zoals vroeger zijn er twee spreekbeurten over een filatelistisch onderwerp : uur : DE BELDER Hubert Censuur in het Rijnland uur : BOLLEN André : De Ionische Eilanden Rond uur is een receptie gepland met mededeling van de uitslag van de bekerwedstrijd. Na de vergadering wordt andermaal een democratisch etentje georganiseerd waarvan de gegeven later zullen medegedeeld worden. Een uitzonderlijke filatelietentoonstelling is voorzien. Leden die graag een collectie willen tentoon stellen zijn zeer welkom. Alle onderwerpen of disciplines worden aanvaard. Wij bevelen deze filatelienamiddag ten zeerste aan. Hij wordt u gratis aangeboden door de Verstandhouding West-Vlaamse Postzegelkringen. Een vleugje marcofilie : Het Belgisch postkantoor in Frankrijk tijdens WO I Op 18 oktober 1914 werd een Belgisch postkantoor geopend in een bijgevoegd bureel te Saint-Adresse-Seine-Inferieure en dit op de Avenue de Nice-Havrais. Een ontwaardingsstempel van het hoofdbureel van Le Havre werd er tijdelijk in gebruik genomen voor de afstempeling van de daar afgeleverde Belgische poststukken. Deze stempel, waarvan de cirkel een breuk vertoonde boven de eerste letter E van Le Havre, was de eerste van een reeks van drie. Een tweede gelijkaardige stempel werd in januari 1915 in gebruik genomen (ter vervanging van de eerste) ter herdenking van de opening van het postkantoor. Een zeker aantal reeksen van de eerste Rode Kruis-reeks 1914 werden met deze ontwaardingsstempel ongeldig gemaakt en dragen de datum Niettegenstaande deze vervroegde datum hier op voorkomt kan men deze nieuwe stempel herkennen aan het feit dat hier geen breuk in de cirkel aanwezig is. Ontegensprekelijk is de eerste afstempeling (deze met de breuk) veel zeldzamer dan de tweede, omdat deze reeds vanaf gebezigd werd doch slechts een kortstondig bestaan kende. Als derde in de reeks krijgen we dan de meest gekende Le Havre (Special) Seine-Inferieure. Hier is in de kroon het woordje SPECIAL tussen haakjes bijgevoegd. Een tweede Franse afstempeling is deze van St. Adresse-Seine-Inférieure. Later werd deze stempel door een tweede gevolgd en gebruikt in het Belgisch postkantoor. Hij draagt de vermelding St.Adresse - Poste Belge - Belgische Post. De eerste is dus van het Franse postkantoor, de tweede van het Belgische te St. Adresse.

7 6 BEKNOPTE POSTGESCHIEDENIS VAN BELGIË Voorfilatelistische periode van 1500 tot 1849 door Etienne Moons 5e vervolg Wat de port-payé brieven betreft wordt de Nederlandse stempel FRANCO vervangen door de letters PP omkaderd of niet. Soms wordt ook de volledige tekst PORT PAYE gebruikt. Brief uit Nieuwpoort op verstuurd naar Brussel met PP in kader.(collectie E. Moons) De DEBOURSE merken komen in een ovaal voor. Brief uit Nieuwpoort van naar Brussel doch eerst verstuurd naar Brugge wegens verkeerd lezen van de bestemming. Vandaar de DEBOURSE BRUGES stempel van Brugge in ovaal. Aankomststempel BRUXELLES in blauw. (Collectie E. Moons)

8 In 1835 worden de postkantoren ingedeeld in Ontvangstkantoren (Bureaux de Perceptions) en Uitreikingskantoren (Bureaux de Distributions). De Ontvangstkantoren werden nogmaals onderverdeeld in 4 categorieën in functie van hun belangrijkheid. De Uitreikingskantoren hingen af van een Ontvangstkantoor en dienden aan deze verantwoording af te leggen. Voorbeeld : het uitreikingskantoor Diksmuide hing af van het Ontvangstkantoor Nieuwpoort in Op 31 augustus 1836 wordt Diksmuide een Ontvangstkantoor. De Ontvangstkantoren gebruikten verder een rode stempelinkt, de Uitreikingskantoren gebruikten zwarte stempelinkt. Brussel was hierop een uitzondering en gebruikte blauwe stempelinkt. Gebruik van postzegels De wet van 24 december 1847 beslist in art. 4 dat het port voor de verzending van poststukken dient te gebeuren bij middel van postzegels. Deze wet dient in voege te treden op 1 januari 1848 (art. 8). De wet van 22 april 1849 wijzigt grondig de dienst de posterijen en bepaalt de posttarieven in functie van afstand en gewicht. De eerste Belgische postzegels worden verkocht vanaf 25 juni 1849 maar mochten maar gebruikt worden op briefwisseling vanaf 1 juli Afstempeling Nieuwpoort (87) op de eerste Belgische postzegels. Stempel met 17 lijnen. (Collectie E. Moons) Brief van Nieuwpoort naar Poperinge van met port 20c. (dubbel port daar afstand groter dan 30 km). (Collectie E. Moons) Hier eindigt het beknopt overzicht van de postgeschiedenis van ons land.

9 DE FORTEN VAN KLEIN- BRABANT & VAARTLAND IN 1914, BREENDONK LIEZELE BORNEM DEEL I E. Coeckelbergh 28ste vervolg 8

10 9 (Wordt vervolgd)

11 10 Clubwedstrijd Bank ING Derde reeks : Zegel nr c. Koningin Elisabeth 1. Wouters Albert 40,75/50 2. Haeck Pascal 40,50 3. Vanderhaeghe José 40,25 4. Verlinde Eddy 39,00 5. Dhont Denis 37,50 6. Dutrieux Eugene 37,25 7. Coene Lut 37,00 8. Saelens Linda 36,75 9. Overbergh Philip 36, Schepens Eddy 36, Stevens Eddy 35, De Snoeck Joris 34, Vandecasteele Filiep 33, Haedens Luc 32, De Galan Roland 32,00 Commentaar Een mooi resultaat voor iedereen. Prachtige afstempelingen. Soms wat korte tanden. Resultaat na de derde reeks : 1. Haeck Pascal 80, ,50 = 121,25/ Schepens Eddy 80, ,50 = 116,75 3. Verlinde Eddy 77, ,00 = 116,50 4. Coene Lut 78, ,00 = 115,25 5. Dhont Denis 77, ,50 = 114,75 6. Dutrieux Eugene 76, ,25 = 114,00 7. Vanderhaeghe Jose 73, ,25 = 113,75 8. Saelens Linda 74, ,75 = 111,50 9. De Snoeck Joris 75, ,75 = 110, Stevens Eddy 74, ,00 = 109, Wouters Albert 68, ,75 = 109, Overbergh Philip 67, ,75 = 103, Vandecasteele Filiep 63, ,50 = 96, Haedens Luc 62, ,75 = 95, De Galan Roland 27, ,00 = 59,75

12 11 Filatelistische manifestaties Elke 2e zaterdag 2019 BRUGGE Hobby-ruilbeurs Onder de Toren in Centrum De koepel, gerard Davidstraat 10 te Brugge (Kristus-Koning). Open van 9 tot 12 uur. Toegang gratis. Elke 3e zaterdag 2019 ROKSEM Maandelijkse ruilbeurs in zaal Centrum, Brugsesteenweg 89 te Roksem. Open van 8 tot 12 uur. Toegang gratis. 2 maart 2019 DENDERMONDE Nationale Ruildag voor postzegels en prentkaarten in Koninklijk Atheneum, Geldroplaan te Dendermonde. Ruime parking, gratis toegang. NMBS nabij. Info : Hugo Denis, Hof ter Brempt Dendermonde denis.hugo@skynet.be 3 maart 2019 BEVEREN-WAAS Internationale Ruilbeurs in zaal E van voetbalstadion Freethiel, Stadionplein, Lindenlaan Ingang 2 te Beveren. De beurs is doorlopend open van 8.30 uur tot 16 uur. Gratis toegang. Ruime parking. Info : wauters.eric@hotmail.com of tel : en 06 april 2019 ANTWERPEN Internationale postzegel- en muntenbeurs in Antwerp Expo, Jan van Rijswijcklaan 191 te 2020 Antwerpen. Open op vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur. Toegang :?,??. Info : info@antwerpfila.be of tel : april 2019 ROESELARE Dag van de Filatelist 2019 in Het Brouwerietje, Kaaistraat 19 te Roeselare. Aanvang : uur. Programma zoals de vorige jaren : ontvangst 2 spreekbeurten uitslag bekerwedstrijd en receptie. Vrijblijvend een gezellig samenzijn met maaltijd. 25 mei 2019 SINT-GILLIS-DENDERMONDE 28 ste Nationale Ruildag in Parochiaal Centrum Gildenhuis, Otterstraat 124 te Sint-Gillis-Dendermonde. Open van 9 tot 16 uur. Cafetaria voorzien. Toegang gratis. 15 en 16 juni 2019 WETTEREN Regionale Competitieve Tentoonstelling en voorverkoop in Expo Gowalt, Kwadrechtsesteenweg 114 te 9230 Wetteren. 30 juni 2019 OOSTENDE Postzegelbeurs in zaal..te 8400 Oostende. Open van 9 tot 15 uur. Gratis toegang. Cafetaria voorzien. Organisatie : Kon. Postzegelkring Oostende, Robert Lisabeth 059/ of lisabeth.robert@gmail.com. 8 september 2019 TORHOUT Ruilbeurs. Verdere gegevens later. 15 september 2019 NIEUWPOORT 12e Nationale Postzegel- en Ruilbeurs in de zaal Iseland van de Stedelijke Vismijn. Open van 9 tot uur. Toegang gratis. Cafetaria voorzien. Ruime parking. Lift voorhanden. Info : O. Lingier, tel 058/ (na 19 uur) of em026@skynet.be.

13 VERKOOP ONDER DE LEDEN MAART 2019 Lotnr Lot Status Instel Lotnr Lot Status Instel 1 1 ʘ 27,00 51 BL 30 in perfecte staat xx 90, op fragement ʘ 14,00 52 TRV 1/2 met plnrs xx 2, A/12A ʘ 46,00 53 R xx 6, B in perfecte staat xx 150,00 54 Duitsland 148/49 ʘ 2, xx 17, ʘ 4,80 6 zegels uit 108/22 op brief ʘ 24, ʘ 2, /28 echt xx 75, /08 ʘ 5, /34 echt xx 110,00 58 Frankrijk 244/45 xx 3, Ax2+214x2+216x3 xx 6, /1608 xx 3, /66 in perfecte staat xx 110, /27 xx 3, /66 x 25,00 61 Engeland 68 ʘ 2, /75 x 6 stuks xx 2,50 62 Monaco 939/45 xx 2, /24 in perfecte staat xx 110, /79 xx 4, /32 xx 64, /11 xx 5, xx 3, /28 xx 15, /52 ʘ 22, /60 xx 3, /83 in perfecte staat xx 290, /66 xx 3, /93 xx 40, /71 xx 4, /03 xx 4, /3 xx 2, /54 xx 10, /85 xx 2, /54 herdenkingsblad ʘ 4, /88 xx 2, /70 xx 7, /98 xx 3, /83 xx 4, /08 xx 2, /95 xx 19,00 74 Nederland Bl 899 xx 3, /03 xx 9,00 75 BL 937 xx 3, /37 xx 16,00 76 BL xx 2, V xx 4,00 77 BL xx 2, /82 herdenkingskaart ʘ 2,50 78 BL xx 2, A zonder kaart xx 26,00 79 BL xx 2, /92 herdenkingskaart ʘ 2,50 80 BL xx 3, /92 herdenkingskaart ʘ 2, / /75 ʘ 2, /38 xx 2,50 82 BL 1836 xx 2, X/W xx 34,00 83 BL 1837 xx 2, /36 xx 4,00 84 Noorwegen varia xx 5,50 35 LX 9 748/50 ʘ 26,00 85 Spanje 256 ʘ 2, /86 xx 22,00 86 Vaticaan 726/33 in bl 4 xx 14, A xx 10, /42 in blok van 4 xx 11, /91 ʘ 57,00 88 Zwitserland. 743/63 xx 3, F in blok van 20 xx 6, /73 xx 2, /51 xx 50, /94 xx 2, /63 xx 2, /98 xx 3, /78 ʘ 2, /814 xx 2, /78 x 2, /23 xx 2, A inblok van 10 xx 3, /40 xx 3, /01 xx 2, /56 xx 3, V 2 xx 3, / /77 xx 2, V 5 xx 4, / /13 xx 2, /16 soevenierblad ʘ 2, /46 xx 3, /5 soevenierblad xx 2,50 99 Varia 10 zegels xx 3, /9+ blok 65 xx 2, Zweden Varia xx 5,00 Duitse Rijk Cat Michel Buitenland Cat YT Nederland Cat NL Gebruikte nota es : XX = Pos ris, X = met plakker, = Gestempeld, = Op omslag

14

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 december 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2019 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 april 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Tarieven Europa: staffel 1

Tarieven Europa: staffel 1 Tarieven Europa: staffel 1 Wanneer u op basis van uw daadwerkelijkaantal zendingen boven de 49 zendingen per jaar uitkomt, dan kunt u ons contacteren voor verbeterde tarieven. Wij passen uw prijzen dan

Nadere informatie

Volume: 0-49 zendingen per jaar Europa 0 2 kg 2-10 kg kg kg

Volume: 0-49 zendingen per jaar Europa 0 2 kg 2-10 kg kg kg Wanneer u op basis van uw daadwerkelijkaantal zendingen boven de 49 zendingen per jaar uitkomt, dan kunt u ons contacteren voor verbeterde tarieven. Wij passen uw prijzen dan direct aan. Volume: 0-49 zendingen

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 maart 2017 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 juni 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 december 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 mei 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Tarieven Europa: staffel 1

Tarieven Europa: staffel 1 Tarieven Europa: staffel 1 Wanneer u op basis van uw daadwerkelijkaantal zendingen boven de 49 zendingen per jaar uitkomt, dan kunt u ons contacteren voor verbeterde tarieven. Wij passen uw prijzen dan

Nadere informatie

7,50 9,50 16,00 11,50 16,00 22,00 26,78 59,50 77,35

7,50 9,50 16,00 11,50 16,00 22,00 26,78 59,50 77,35 Posttarieven 2012 Post versturen binnen Nederland of naar het buitenland? Voor al uw postzaken hebben wij een passende oplossing. In deze folder vindt u de tarieven van onze meest gebruikte producten.

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 maart 2016 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 januari 2016 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 januari 2017 (TWEEDE zondag) in de ontbijtzaal

Nadere informatie

Europese feestdagen 2019

Europese feestdagen 2019 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-01 02-01 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 01-02

Nadere informatie

Europese feestdagen 2018

Europese feestdagen 2018 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-01 02-01 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 03-03

Nadere informatie

Europese feestdagen 2017

Europese feestdagen 2017 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 03-03 Denemarken

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April + Mei 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 april en 28 april voor de maand mei 2019

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 september 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 januari 2015 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

Rijverboden in Europa Mei 2018

Rijverboden in Europa Mei 2018 Rijverboden in Europa Mei 2018 Datum Land Beschrijving DI, 1-5-2018 Andorra dag van de Arbeid DI, 1-5-2018 Oostenrijk nationale feestdag DI, 1-5-2018 België dag van de Arbeid DI, 1-5-2018 Bulgarije dag

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2018 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 maart 2018 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 februari 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen ROESELARE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen ROESELARE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen ROESELARE HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Roeselare Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2018 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 januari 2018 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen KORTEMARK. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen KORTEMARK. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen KORTEMARK Arrondissement Diksmuide HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 mei 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

-Word ik op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn bestelling?

-Word ik op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn bestelling? Klantenservice Productinformatie: Welke producten gebruikt Picture On The Wall. Bestellen: Veel gestelde vragen. Hoe doe ik een besteling. Bestellen en retourneren: Veel gestelde vragen. Verzendkosten.

Nadere informatie

Data Only Tarieven en voorwaarden

Data Only Tarieven en voorwaarden Data Only en voorwaarden D at u m 2 5 j un i 2 01 5 V ers i e 1. 2 Inhoudsopgave 1 Basisabonnement... 3 1.1 Abonnementskosten... 3 1.2 Snelheid upgrade... 3 1.3 Boven bundel tarieven... 3 1.4 SMS tarieven...

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 mei 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen

SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen CBS April 2019 Inhoud Werkblad Inhoud Toelichting Toelichting bij de tabellen Tabel

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen SPIERE-HELKIJN. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen SPIERE-HELKIJN. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen SPIERE-HELKIJN HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Kortrijk Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen LANGEMARK-POELKAPELLE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen LANGEMARK-POELKAPELLE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen LANGEMARK-POELKAPELLE HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Ieper Opsplitsing in

Nadere informatie

Nederland 0,10 0,10. Internationaal 0,10 0,10. Alarmnummer 112 Gratis Gratis

Nederland 0,10 0,10. Internationaal 0,10 0,10. Alarmnummer 112 Gratis Gratis Tarievenkaart Starttarieven Doel Incl. btw Mobiel Nederland 0,10 0,10 Internationaal 0,10 0,10 Tarieven bellen binnen Nederland tarieven in euro/ minuut (doorberekend per hele minuut) Bestemming Incl.

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 2/02/2010 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Botswana 12/05/09 03/07/09

Nadere informatie

Geachte meneer, mevrouw,

Geachte meneer, mevrouw, Informatiemap 2018 Geachte meneer, mevrouw, Hierbij ontvangt u de informatie en prijzen map voor 2018 Hierin vindt u : Onze standaard service Onze mogelijkheden Verpakking voorschriften Prijzen voor: o

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en tarieven 2013 A2B 4U Koeriers V.O.F.

Algemene voorwaarden en tarieven 2013 A2B 4U Koeriers V.O.F. Algemene voorwaarden en tarieven 2013 A2B 4U Koeriers V.O.F. Algemene voorwaarden en tarieven 2013 A2B 4U Koeriers V.O.F. Opdrachten (algemeen) Vrachtbrieven: Voor iedere opdracht binnen Nederland wordt

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 15/06/2010 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Barbados 08-12/02/10 11/02/10

Nadere informatie

Tarieven Internationale registratie (Benelux basis) 2016

Tarieven Internationale registratie (Benelux basis) 2016 Tarieven Internationale registratie (Benelux basis) 2016 Nieuwe aanvrage tot registratie officiële taksen in totale kosten in * basisbedrag t/m 3 klassen 755 1055 toeslag merk in kleur 250 275 Vernieuwing

Nadere informatie

Solcon Mobiel tarieven per 1 juni 2016

Solcon Mobiel tarieven per 1 juni 2016 Solcon Mobiel tarieven per 1 juni 2016 Solcon biedt Internetten, Bellen en SMS- en exclusief voor klanten. Met Solcon Mobiel betaalt u alleen naar uw werkelijk verbruik. Bovendien heeft u uw mobiele kosten

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Binnen EU bellen, sms en en surfen aan nationaal tarief

Binnen EU bellen, sms en en surfen aan nationaal tarief Binnen EU bellen, sms en en surfen aan nationaal tarief Naar aanleiding van een Europese maatregel, worden ook bij Orange vanaf 11 juni 2017 de kosten voor mobiele roaming in de EU afgeschaft. Dit betekent

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Antwoorden Aardrijkskunde Antwoorden Discovery par. 1

Antwoorden Aardrijkskunde Antwoorden Discovery par. 1 Antwoorden Aardrijkskunde Antwoorden Discovery par. 1 Antwoorden door een scholier 1209 woorden 24 februari 2013 4,8 4 keer beoordeeld Vak Methode Aardrijkskunde Terra Discovery 1: Noord- Europa IJsland

Nadere informatie

Bijlage B4. Eerste treden op de arbeidsmarkt. Freek Bucx

Bijlage B4. Eerste treden op de arbeidsmarkt. Freek Bucx Bijlage B4 Eerste treden op de arbeidsmarkt Freek Bucx Inhoud Tabel B4.1... 3 Tabel B4.2... 4 Tabel B4.3... 5 Tabel B4.4... 6 Tabel B4.5... 7 Tabel B4.6... 8 Bijlage B4 Eerste treden op de arbeidsmarkt

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART KROATIË

HANDLEIDING SIM KAART KROATIË HANDLEIDING SIM KAART KROATIË Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Algemene Dienstvoorwaarden Vodafone BloX Postpaid voor Sizz abonnementen

Algemene Dienstvoorwaarden Vodafone BloX Postpaid voor Sizz abonnementen Algemene Dienstvoorwaarden Vodafone BloX Postpaid voor Sizz abonnementen 1. Vodafone BloX Postpaid zijn een voorraad (bundel) van specifieke diensten of een recht op gereduceerde tarieven die afgesloten

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 10/11/2009 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Land Botswana 03/07/09 Herziene

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Overzicht uiterste aanlevertijden. Betalen via Particulier Internet Bankieren

Overzicht uiterste aanlevertijden. Betalen via Particulier Internet Bankieren Overzicht uiterste aanlevertijden Betalen via Particulier Internet Bankieren OVERZICHT UITERSTE AANLEVERTIJDEN 2 UITGAANDE BETALINGEN Eurobetaling 3 Eurobetaling Spoed 3 Wereldbetaling 4 Overboeking Eigen

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 9/06/2009 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Brunei 30/04/09 Nieuwe Overeenkomst.

Nadere informatie

- de omvang is 4,5 cm hoog en 3,5 cm breed; - het gezicht moet recht van voren gefotografeerd zijn. paspoort als een Nederlandse identiteitskaart.

- de omvang is 4,5 cm hoog en 3,5 cm breed; - het gezicht moet recht van voren gefotografeerd zijn. paspoort als een Nederlandse identiteitskaart. Reisdocumenten Wilt u een nieuw paspoort of Nederlandse identiteitskaart aanvragen, uw kinderen laten bijschrijven in uw paspoort, of bent u uw reisdocument kwijtgeraakt? In deze folder leest u alles over

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 februari 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

EUROPA, OOST EUROPA, ISRAEL, TURKIJE, NOORWEGEN & VERENIGD KONINKRIJK GELDIG VAN 1 SEPTEMBER TOT 1 OKTOBER 2016

EUROPA, OOST EUROPA, ISRAEL, TURKIJE, NOORWEGEN & VERENIGD KONINKRIJK GELDIG VAN 1 SEPTEMBER TOT 1 OKTOBER 2016 EUROPA, OOST EUROPA, ISRAEL, TURKIJE, NOORWEGEN & VERENIGD KONINKRIJK GELDIG VAN 1 SEPTEMBER TOT 1 OKTOBER 2016 Wat wilt u dit jaar bereiken met uw business? Wat zou u ervan vinden om in 2016 het Shoot

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 juni 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen OOSTENDE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen OOSTENDE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen OOSTENDE HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Oostende Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen

nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen Ten gevolge van de

Nadere informatie

Bijlage B4. Werken aan de start. Freek Bucx

Bijlage B4. Werken aan de start. Freek Bucx Bijlage B4 Werken aan de start Freek Bucx Inhoud Tabel B4.1... 3 Tabel B4.2... 5 Tabel B4.3... 6 Tabel B4.4... 7 Tabel B4.5... 8 Tabel B4.6... 9 Tabel B4.7... 10 Tabel B4.8... 11 Tabel B4.9... 12 Tabel

Nadere informatie

Inschrijformulier WK kwalificatiewedstrijden

Inschrijformulier WK kwalificatiewedstrijden W. van Beijsterveldt Rust 1 7-sep-12 Duitsland - Farëer Eilanden 3 0 9 0 2 7-sep Moldavië - Engeland 0 1 0 2 3 7-sep Wales - België 0 1 0 2 Groep A: Groep B: Groep C: 4 7-sep Bulgarije - Italië 0 1 1 3

Nadere informatie

Onderzoek gunstige prijsligging.

Onderzoek gunstige prijsligging. Onderzoek gunstige prijsligging. BMW 3 Serie Model 320D. 22 Eu-Lidstaten. Jordy Reijers Marketing/Onderzoek P van. Prijs 1 Inhoud Opgave Onderzoek informatie over Eu landen Welke landen hanteren de euro?

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 april 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 22 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening zorgtoeslag 2018

Toeslagen Belastingdienst. Berekening zorgtoeslag 2018 Toeslagen Belastingdienst Berekening zorgtoeslag 2018 De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering. Of en hoeveel zorgtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de standaardpremie de

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 oktober 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Tarieven. 1. Grensoverschrijdende betalingen. Toepassingsgebied

Tarieven. 1. Grensoverschrijdende betalingen. Toepassingsgebied Tarieven Algemene Voorwaarden en tarieven voor internationale betalingen en incasso van buitenlandse cheques en cheques in deviezen, in voege op 9 augustus 2018 Opmerking: 21% BTW is inbegrepen in de tarieven

Nadere informatie

Product Maximumformaat Maximumgewicht

Product Maximumformaat Maximumgewicht Pakketten moeten bij Fietskoeriers.nl voldoen aan de volgende specificaties. Product Maximumformaat Maximumgewicht Pakket 60x60x40 cm 10 kg Brievenbuspakket 28x26,5x3,2 cm 2 kg Pakket XL 180x100x50 cm*

Nadere informatie

Nederlandse. Website: I d e n t i t e i t s k a a r t. volg ons via:

Nederlandse. Website:  I d e n t i t e i t s k a a r t. volg ons via: Paspoort Nederlandse I d e n t i t e i t s k a a r t Website: www.bunschoten.nl volg ons via: Spoedprocedure Als u met spoed een reisdocument nodig heeft, zijn hier extra kosten aan verbonden. Aanvragen

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 november 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Bizz Flex en Bizz Flex+

Bizz Flex en Bizz Flex+ Vorige tarieven Bizz Flex en Bizz Flex+ Bizz Fusion Bizz Happy Work en Max Bizz Mobile, Bizz Mobile+ en Bizz Mobile XL Bizz Mobile No Limit Bizz Mobile Team, Bizz Mobile Team+ en Bizz Mobile Team XL Bizz

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 9 november 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen KORTRIJK. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen KORTRIJK. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen KORTRIJK HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Kortrijk Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

4COM - Uw telecomspecialist. Uw abonnement. In dit document vindt u alle informatie over uw 4COM Vodafone RED Pro abonnement

4COM - Uw telecomspecialist. Uw abonnement. In dit document vindt u alle informatie over uw 4COM Vodafone RED Pro abonnement 4COM - Uw telecomspecialist 4COM Vodafone RED Pro Uw abonnement In dit document vindt u alle informatie over uw 4COM Vodafone RED Pro abonnement Voor meer informatie. Bel ons op +31 (0) 78-750 17 35 of

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 april 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 juni 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

overal en altijd... 2

overal en altijd... 2 Gerust op reis 2 overal en altijd... Overal en altijd... Wat er ook gebeurt, Inter Partner Assistance staat u bij met raad en daad, waar u ook bent, de klok rond, het jaar rond. Thuis, op reis of onderweg,

Nadere informatie

Tarieven. Internationale Merken Overeenkomst Van Madrid En Protocol o.b.v. een Benelux Registratie

Tarieven. Internationale Merken Overeenkomst Van Madrid En Protocol o.b.v. een Benelux Registratie Tarieven Internationale Merken Overeenkomst Van Madrid En Protocol o.b.v. een Benelux Registratie MERKDEPOT Depot van een merk voor 1 t/m 3 klassen voor een periode van 10 jaar: Basisbedrag (eenmalig bedrag)

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen ARDOOIE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen ARDOOIE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen ARDOOIE HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Tielt Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 1 Januari 2013 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2013 in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

Tarieven en limieten particulier betalingsverkeer 2011

Tarieven en limieten particulier betalingsverkeer 2011 Betaalpakketten en betaalrekeningen Tarief per kwartaal Rabo RiantPakket met Rabo GoldCard en Rabo WereldPas 15,30 extra Rabo GoldCard 6,85 extra Rabo WereldPas 1,95 Rabo TotaalPakket met RaboCard en Rabo

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen RUISELEDE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen RUISELEDE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen RUISELEDE HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Tielt Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

DE RAAD VAN EUROPA HOEDER VAN DE MENSENRECHTEN OVERZICHT

DE RAAD VAN EUROPA HOEDER VAN DE MENSENRECHTEN OVERZICHT DE RAAD VAN EUROPA HOEDER VAN DE MENSENRECHTEN OVERZICHT Niet-lidstaat van de Raad van Europa (Wit-Rusland) LIDSTATEN HOOFDZETEL EN VESTIGINGEN BEGROTING Albanië, Andorra, Armenië, Azerbeidzjan, België,

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET

TRACTATENBLAD VAN HET 66 (1991) Nr. 6 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 2014 Nr. 39 A. TITEL Overeenkomst betreffende samenwerking en een douane-unie tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten,

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/13/146 ADVIES NR. 13/65 VAN 2 JULI 2013, GEWIJZIGD OP 5 NOVEMBER 2013 EN OP 7 OKTOBER 2014, INZAKE DE MEDEDELING

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET

TRACTATENBLAD VAN HET 23 (2008) Nr. 2 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 2013 Nr. 147 A. TITEL Stabilisatie- en associatieovereenkomst tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten, enerzijds en

Nadere informatie

Revisie van de Eurocodes

Revisie van de Eurocodes 1 Revisie van de Eurocodes Jan Gijsbers, TNO Voorzitter normcommissie TGB Betonconstructies Lid CEN/TC250/SC2 Eurocode Concrete structures 2 Inhoud presentatie Eurocodes en Europa Eurocodes in Nederland

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 februari 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Thema 2 Om ons heen. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 7. Landschappen. Klimaten. Samenwerking. de regering. Onder de loep.

Thema 2 Om ons heen. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 7. Landschappen. Klimaten. Samenwerking. de regering. Onder de loep. Meander Samenvatting groep 7 Thema 2 Om ons heen Samenvatting Landschappen Landschappen in Europa zijn heel verschillend. Nederland is een heel vlak land. Frankrijk is een land met heuvels en bergen. Zweden

Nadere informatie

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland Kinderen moeten

Nadere informatie

Mobiliteitsservice. Gratis SEAT-pechhulp 0800-0242500

Mobiliteitsservice. Gratis SEAT-pechhulp 0800-0242500 Mobiliteitsservice Gratis SEAT-pechhulp SEAT SERVICE 0800-0242500 SEAT houdt je mobiel Bij een nieuwe SEAT krijg je gratis Mobiliteitsservice. Die helpt je bij pech snel weer op weg, 24 uur per dag en

Nadere informatie

Docentenvel opdracht 18 (De grote klimaat- en Europa- quiz)

Docentenvel opdracht 18 (De grote klimaat- en Europa- quiz) Docentenvel opdracht 18 (De grote klimaat- en Europa- quiz) Lees ter voorbereiding de volgende teksten en bekijk de vragen en antwoorden van de quiz. De juiste antwoorden zijn vetgedrukt. Wat wil en doet

Nadere informatie

DE RAAD VAN EUROPA HOEDER VAN DE MENSENRECHTEN SAMENVATTING

DE RAAD VAN EUROPA HOEDER VAN DE MENSENRECHTEN SAMENVATTING DE RAAD VAN EUROPA HOEDER VAN DE MENSENRECHTEN SAMENVATTING LIDSTATEN Albanië, Andorra, Armenië, Azerbeidzjan, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk,

Nadere informatie

de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal van de Europese Commissie

de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal van de Europese Commissie Raad van de Europese Unie Brussel, 23 mei 2017 (OR. en) 9601/17 ADD 4 JAI 537 ASIM 57 CO EUR-PREP 27 BEGELEIDENDE NOTA van: ingekomen: 17 mei 2017 aan: de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2018 No. 28 Besluit van de 4 e juli 2018 tot afkondiging van de Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 14 juni 2018, nr. Min-Buza.2018.1422-22, houdende

Nadere informatie

Tabel 1: Economische indicatoren (1)

Tabel 1: Economische indicatoren (1) Tabel 1: Economische indicatoren (1) Grootte van de Openheid van de Netto internationale Saldo op de lopende rekening (% economie (in economie (Export + BBP per hoofd, nominaal (EUR) BBP per hoofd, nominaal,

Nadere informatie