In deze brief informeren wij u over de verzoeken van bewoners voor het invoeren van vergunningparkeren en de afhandeling daarvan.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In deze brief informeren wij u over de verzoeken van bewoners voor het invoeren van vergunningparkeren en de afhandeling daarvan."

Transcriptie

1

2 RAADSINFORMATIEBRIEF Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : Aan : Gemeenteraad Datum : 26 augustus 2013 Portefeuillehouder : Wethouder J.C. Buijtelaar Programma : 8. Mobiliteit TITEL Resultaat parkeeronderzoeken 2013 KENNISNEMEN VAN De resultaten van de parkeeronderzoeken die wij in het voorjaar 2013 hebben uitgevoerd voor het beoordelen van verzoeken voor invoering van vergunningparkeren. AANLEIDING In het Parkeerbeleidsplan Kiezen of delen (link naar samenvatting) en met een raadsbesluit van 20 november 2012 heeft u aangegeven hoe de gemeente omgaat met verzoeken van bewoners voor invoering van parkeerregulering (met name: uitbreiding van vergunninggebieden). De voorwaarden zijn: 1. Op buurtniveau is de parkeerdruk op minimaal twee werkdagen gedurende minimaal 2 uren hoger dan 90%. In de meting wordt op straatniveau geteld, maar voor het genoemde criterium wordt op buurtniveau gekeken. Doel daarvan is om voor een weggebruiker en voor de bewoners een logische vergunningzone te behouden. 2. Het moet gaan om een uitbreiding met een omvang van minstens 250 parkeerplaatsen. 3. Als aan de vorige voorwaarden wordt voldaan: de bewoners stemmen in meerderheid vóór de maatregel. Ten minste 50%+1 van de respondenten op een enquête moet ja aangeven, bij een minimale respons van 50%. In deze brief informeren wij u over de verzoeken van bewoners voor het invoeren van vergunningparkeren en de afhandeling daarvan. KERNBOODSCHAP In 2013 zijn in de volgende vijf gebieden parkeeronderzoeken gehouden naar aanleiding van klachten over parkeerdruk/ parkeeroverlast: 1. Gildenkwartier 2. Vermeerkwartier 3. Vermeulenstraat e.o. 4. Soesterkwartier 5. Berg-zuid In ieder gebied gaat het om enkele klachten. De onderzoeken worden vooral gehouden om de klachten te onderzoeken, maar ook om de parkeersituatie net buiten de vergunninggebieden te monitoren. Bij voorkeur worden de onderzoeken altijd in het voorjaar uitgevoerd, zodat eventuele uitbreiding van vergunninggebieden meegenomen kan worden in de parkeerverordeningen voor het komende jaar en de invoering per 1 januari van dat komende jaar kan plaatsvinden. Als samenvattend resultaat van de onderzoeken melden wij u dat voor de eerste drie gebieden niet wordt voldaan aan de bovengenoemde eerste twee voorwaarden. Hier zijn dan ook geen Inlichtingen bij: Dhr. K.J. de Groote, SOB/VV, (033)

3 raadsinformatiebrief pagina 2 bewonersenquêtes gehouden zoals in voorwaarde 3 is verwoord. In gebied vier en vijf wordt wel voldaan aan de eerste twee voorwaarden en daarom is in juni een bewonersenquête uitgevoerd. Uit de resultaten blijkt dat er geen gebied aan te wijzen is waar wordt voldaan aan de drie gestelde criteria. Wij zullen u geen voorstel doen voor invoering of uitbreiding van vergunningparkeren. In de toelichting worden de onderzoeken en conclusies nader toegelicht.

4 raadsinformatiebrief pagina 3 Toelichting 1. Gildenkwartier Uitgevoerd: parkeerdrukonderzoek, 2 en 4 april 2013 Onderzocht gebied: Conclusie: 1. Er is een hoge parkeerdruk gemeten aan de Chirurgijngilde, Tappersgilde en De Schutspatroon. 2. In het gehele gebied lag de parkeerdruk rond de 62%. 3. In een mogelijk uitbreidingsgebied met 265 parkeerplaatsen met vooral de straten met de nieuwe woningen in het zuiden van het gebied was de bezettingsgraad rond de 79%. In de oudere straten is dit rond de 47%. Na de opening van het Eemplein is de parkeerdruk slechts met 2% gestegen. 4. De parkeerdruk voldoet in het gebied niet aan de parkeerdrukvoorwaarden voor invoering van vergunningparkeren.

5 raadsinformatiebrief pagina 4 2. Vermeerkwartier Uitgevoerd: parkeerdrukonderzoek, 6 april en 29 mei Onderzocht gebied: Conclusie: 1. De parkeerdruk doet zich met name voor - vanaf de Bisschopsweg gezien - in de eerste drie wegvakken van de Rubensstraat en de eerste delen van de Vermeerstraat, en op het Van Ostadeplein en in de Paulus Potterstraat. Deze situatie is nagenoeg gelijk ten opzichte van In het gearceerde gebied ligt de parkeerdruk op de diverse meetmomenten rond de 80%. Het aantal parkeerplaatsen in dat gebied is In het overige gebied is de parkeerdruk op de diverse meetmomenten 52%. Het aantal parkeerplaatsen in dat gebied is De parkeerdruk voldoet in het onderzochte gebied niet aan het eerste criterium voor invoering van vergunningparkeren.

6 raadsinformatiebrief pagina 5 3. Vermeulenstraat e.o. Uitgevoerd: parkeerdrukonderzoek, 18 april 2013 en situatie bekeken op 21 mei 2013 Onderzocht gebied: Conclusie: 1. De parkeerdruk doet zich met name voor in de Peter van Anrooijstraat en Matthijs Vermeulenstraat. Vooral de invloed van de school is in de Matthijs Vermeulenstraat merkbaar: in de loop van de middag neemt de parkeerdruk in het oostelijke deel van de Matthijs Vermeulenstraat af. De parkeerdruk in de Matthijs Vermeulenstraat is meestal 100%, en voor de Peter van Anrooijstraat is die vaak veel hoger (er wordt ook vaak buiten de vakken geparkeerd). In het gehele gebied ligt de parkeerdruk op de diverse meetmomenten tussen de 75 en 80% en is daarmee nagenoeg gelijk aan twee jaar geleden. 2. Er is een gebied aan te wijzen (zie arcering) met 271 parkeerplaatsen dat een parkeerdruk van 83 tot 87% heeft. 3. De parkeerdruk in het gehele gebied en in het gearceerde voldoet niet aan het eerste criterium voor invoering van vergunningparkeren.

7 raadsinformatiebrief pagina 6 4. Soesterkwartier Uitgevoerd: parkeerdrukonderzoek, 2 en 4 april bewonersenquête juni 2013 Onderzocht gebied: Conclusie: 1. In het gebied is in de Paulus Borstraat een hoge parkeerdruk van 115%, maar in de naastgelegen St. Bonifaciusstraat is de parkeerdruk met 70% een stuk lager. In het gehele gebied niettemin ligt de parkeerdruk op de diverse meetmomenten rond de 87%, wat een stuk hoger is dan in 2011, toen de parkeerdruk tussen de 73 en 76% lag. Wij vermoeden dat hier de extra parkeerdruk wordt veroorzaakt door studenten van de HUA. 2. De parkeerdruk ten zuiden van de Noordewierweg (zie gearceerde gebied) varieert tussen de 88 en 90%. Het aantal parkeerplaatsen in dat gebied is De parkeerdruk ten noorden van de Noordewierweg is circa 80% en het aantal plaatsen in dat gebied is De parkeerdruk in het zuidelijke gebied voldoet het ene meetmoment net wel en het andere moment net niet aan de parkeerdrukvoorwaarde voor invoering van vergunningparkeren. Draagvlakenquête: Op basis van deze conclusie is in juni 2013 een draagvlakenquête gehouden onder alle huishoudens in de straten binnen het gearceerde gebied. De uitkomst van die enquête is dat in het gearceerde gebied de totale respons 36% bedraagt en van deze respondenten in totaal 36% voorstander is en 64% tegen invoering van vergunningparkeren is. Voor het gehele gebied wordt niet voldaan aan de door de raad gestelde criteria voor uitbreiding van het vergunningparkeren.

8 raadsinformatiebrief pagina 7 Aanvullend is onderzocht of er deelgebieden mogelijk zijn die wél aan de gestelde criteria voldoen. Uit de resultaten blijkt dat alleen de respondenten van de rood-ingekleurde straten voorstander zijn van invoering van het vergunningparkeren. De straten staan in onderstaande tabel opgenomen. Straat Respons Voor Tegen Paulus Borstraat 59% 77% 23% Soesterweg 26% 53% 47% Uit de tabel is op te maken dat in de Soesterweg de respons lager is dan 50% en hiermee dus niet wordt voldaan aan het criteria voor uitbreiding. Daarnaast zou het in beide straten om totaal 90 parkeerplaatsen gaan wat ook niet voldoet aan de gestelde criteria. Er is geen logische uitbreiding mogelijk. De kans op uitwijkgedrag bij toch invoeren van vergunningparkeren in die straten is groot. De geënquêteerde bewoners worden op de hoogte gesteld dat het vergunningparkeren niet wordt ingevoerd.

9 raadsinformatiebrief pagina 8 5. Berg-zuid Uitgevoerd: parkeerdrukonderzoek, 16 april en 14 mei bewonersenquête juni 2013 Onderzocht gebied: Conclusie: Draagvlakenquête: 1. In het gebied is een hoge parkeerdruk aanwezig van 90% op een totaal aantal parkeerplaatsen van De parkeerdruk in het gebied voldoet aan de parkeerdrukvoorwaarde voor invoering van vergunningparkeren. Op basis van deze conclusie is in juni 2013 een digitale draagvlakenquête gehouden onder alle bewoners in de straten binnen het gehele gebied. De uitkomst van die enquête is dat in het totale gebied de respons 38% bedraagt en van deze respondenten in totaal 31% voorstander is en 69% tegen invoering van vergunningparkeren is. Voor het gehele gebied wordt niet voldaan aan de door de raad gestelde criteria voor uitbreiding van het vergunningparkeren. Gezien de omvang van het onderzoekgebied is onderzocht of er deelgebieden mogelijk zijn die wél aan de gestelde criteria voldoen. Uit de resultaten blijkt dat alleen de respondenten van de rood-ingekleurde straten voorstander zijn van invoering van het vergunningparkeren. De straten staan in onderstaande tabel opgenomen. Straat Respons Voor Tegen Anna Paulownalaan 73% 50% 50% Charlotte de Bourbonlaan 75% 83% 17% Da Costaplein 100% 100% - P.C. Hooftlaan 50% 63% 38% Prins Frederiklaan 72% 69% 31% Tesselschadelaan 40% 100% - Steven van der Hagenlaan 29% 100% - Uit de tabel is op te maken dat in de Steven van der Hagenlaan en Tesselschadelaan de respons lager is dan 50% en in deze straten dus niet wordt voldaan aan de criteria voor uitbreiding. Daarnaast gaat het in de

10 raadsinformatiebrief pagina 9 overige straten om totaal 138 parkeerplaatsen. Dit voldoet ook niet aan de gestelde criteria. Er is geen logisch gebied te definiëren dat wél voldoet aan de gestelde criteria. De kans op uitwijkgedrag bij toch invoeren van vergunningparkeren in die straten is groot. De geënquêteerde bewoners worden op de hoogte gesteld dat het vergunningparkeren niet wordt ingevoerd.

11 raadsinformatiebrief pagina 10 CONSEQUENTIES Er zijn geen consequenties. BETROKKEN PARTIJEN / COMMUNICATIE De bewoners die een klacht hebben ingediend worden allen op de hoogte gesteld van de uitkomsten van de parkeeronderzoeken. We vertellen dat in hun woongebied geen invoering of uitbreiding van vergunningparkeren komt. De onderzoeksresultaten zetten wij op internet en zijn op de gemeente website in te zien. Verder wordt in de Stadsberichten aandacht besteed aan de parkeeronderzoeken en het gegeven dat er geen uitbreiding van vergunningparkeren in 2014 komt. Burgemeester en wethouders van Amersfoort, de secretaris, de burgemeester,

2. De Verordening parkeerregulering en parkeerbelasting Delft 2017

2. De Verordening parkeerregulering en parkeerbelasting Delft 2017 Gescand archief datum 6 % 1 DEC. 2016 Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV-nr. college van B&W 27-09-2016 L.B. Harpe A.C.

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 18R.00673

RAADSINFORMATIEBRIEF 18R.00673 RAADSINFORMATIEBRIEF 18R.00673 gemeente WOERDEN Van college van burgemeester en wethouders Datum 27 november 2018 Portefeuillehouders) Wethouder Noorthoek Portefeuille(s) : ^ Verkeer en parkeren Contactpersoon

Nadere informatie

Collegevoorstel AANLEIDING BEOOGD EFFECT ARGUMENTEN

Collegevoorstel AANLEIDING BEOOGD EFFECT ARGUMENTEN Gemeente Amersfoort Collegevoorstel Sector : MO Reg.nr. : 4481990 Opsteller : E. Speelman Telefoon : (033) 469 46 21 Datum : 4 september 2013 User-id : SPEE Onderwerp Vergroten veiligheid voetbalaccommodaties

Nadere informatie

Gemeente Mill en St. Hubert. Parkeeronderzoek centrum Mill

Gemeente Mill en St. Hubert. Parkeeronderzoek centrum Mill Gemeente Mill en St. Hubert Parkeeronderzoek centrum Mill Gemeente Mill en St. Hubert Parkeeronderzoek centrum Mill Datum 28 oktober 2009 MSH005/Hdt/0067 Kenmerk Eerste versie Documentatiepagina Opdrachtgever(s)

Nadere informatie

Nota van Beantwoording

Nota van Beantwoording blauwe zone Dichterswijk, Noorderhof en enkele straten ten westen van de Slotermeerlaan kenmerk: 2014/int/1067 Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Parkeerbeleidsplan en invoering blauwe zones 3 1.2 Het voorstel:

Nadere informatie

Ons kenmerk RO10/16.0003149. Datum uw brief

Ons kenmerk RO10/16.0003149. Datum uw brief Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum 10-05-2016 Ons kenmerk RO10/16.0003149 Contactpersoon K.J. Laumen

Nadere informatie

Parkeeronderzoek De Biezen. Resultaten bewonersenquête

Parkeeronderzoek De Biezen. Resultaten bewonersenquête Parkeeronderzoek De Biezen Resultaten bewonersenquête Gemeente Nijmegen Afdeling Onderzoek en Statistiek Januari 2005 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 1.1 Achtergrond en doel onderzoek... 2 1.2 Vraagstellingen

Nadere informatie

Spelregels invoering betaald parkeren. Gemeente Nijmegen

Spelregels invoering betaald parkeren. Gemeente Nijmegen Spelregels invoering betaald parkeren Gemeente Nijmegen Afdeling Mobiliteit Juni 2012 Inhoudsopgave 1 Aanleiding... 1 2 Doel en doelgroep invoering betaald parkeren... 2 2.1 Doel... 2 2.2 Doelgroep...

Nadere informatie

Aanpak overlast wijkvreemde parkeerders in Den Hoorn

Aanpak overlast wijkvreemde parkeerders in Den Hoorn Gemeente Midden-Delfland Aanpak overlast wijkvreemde parkeerders in Den Hoorn Offerte Datum 16 mei 2008 MDD021/Rta/0097 Kenmerk Naar aanleiding van ons overleg d.d. 21 april jongstleden, brengen wij hiermee

Nadere informatie

CONCEPT. 1 Inleiding. 2 Parkeeronderzoek. Nulmeting rondom complex Brittenstein. Rijnhart Wonen. 14 december 2011 RHW009/Msm/0022 2 december 2011

CONCEPT. 1 Inleiding. 2 Parkeeronderzoek. Nulmeting rondom complex Brittenstein. Rijnhart Wonen. 14 december 2011 RHW009/Msm/0022 2 december 2011 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis

Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis Martijn Epskamp Onderzoek en Business Intelligence (OBI) augustus 2017 In opdracht van Cluster Stadsontwikkeling afdeling Verkeer en Vervoer Onderzoek

Nadere informatie

Bewonersenquête betaald parkeren Boomberg

Bewonersenquête betaald parkeren Boomberg Bewonersenquête betaald parkeren Boomberg Opgesteld in opdracht van: Gemeente Hilversum Amersfoort, 8 mei 2019 Projectnr: GM108 Kenmerk: Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Resultaten 4 2.1 Respons 4 2.2 Uitslag

Nadere informatie

Gemeente Midden-Delfland. Aanpak overlast wijkvreemde parkeerders Den Hoorn Resultaten parkeeronderzoek

Gemeente Midden-Delfland. Aanpak overlast wijkvreemde parkeerders Den Hoorn Resultaten parkeeronderzoek Gemeente Midden-Delfland Aanpak overlast wijkvreemde parkeerders Den Hoorn Resultaten parkeeronderzoek Gemeente Midden-Delfland Aanpak overlast wijkvreemde parkeerders Den Hoorn Resultaten parkeeronderzoek

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving

Gemeente Den Haag. Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Wethouder van Verkeer, Binckhorst, Binnenstad en Milieu P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Factsheet Capaciteit en parkeerdruk Gemeente Haarlem

Factsheet Capaciteit en parkeerdruk Gemeente Haarlem Factsheet Capaciteit en parkeerdruk Gemeente Haarlem Colofon Opdrachtgever: Gemeente Haarlem Rapport: Factsheet parkeerdruk Zone C Haarlem, juni 2015 Versie: 274.15.1.1.2 Datum: 17 september 2015 Auteur:

Nadere informatie

Bestemmingsplan Kop van het Gildenkwartier

Bestemmingsplan Kop van het Gildenkwartier Bestemmingsplan Kop van het Gildenkwartier Zienswijzennota Zienswijzennota Bestemmingsplan Kop van het Gildenkwartier (Doc.nr. #4719043v2) 2 INHOUD 1. INLEIDING 4 1.1. Status zienswijzennota 4 1.2. Procedure

Nadere informatie

Bewonersenquête betaald parkeren Riebeeck

Bewonersenquête betaald parkeren Riebeeck Bewonersenquête betaald parkeren Riebeeck Opgesteld in opdracht van: Gemeente Hilversum Amersfoort, 19 juni 2019 Projectnr: GM110 Kenmerk: Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Resultaten 4 2.1 Respons 4 2.2

Nadere informatie

Parkeeronderzoek. (woon)straten Weiver en Middel, Westzaan. Onderzoeksperiode: 13 februari en 15 februari Rapportnummer:

Parkeeronderzoek. (woon)straten Weiver en Middel, Westzaan. Onderzoeksperiode: 13 februari en 15 februari Rapportnummer: Parkeeronderzoek (woon)straten Weiver en Middel, Westzaan Onderzoeksperiode: 13 februari en 15 februari 2018 Opdrachtgever: gemeente Zaanstad Rapportnummer: 181179-01 Documentatiepagina Opdrachtgever(s)

Nadere informatie

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-West

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-West Gemeente Etten-Leur Parkeeronderzoek Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-West Gerwin Foesenek 6 augustus 2015 Inhoudsopgave 1) Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Vraag... 3 1.3 Doelstelling...

Nadere informatie

Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk

Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk Waarom is er gekozen voor een Review Panel? Uit eerdere enquêtes blijkt dat er niet voldoende draagvlak is in de Bomenwijk voor het invoeren van betaald parkeren.

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Ja College Financieel Juridisch

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Ja College Financieel Juridisch *BARCODE* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/16-00361 Directeur : mevr. S. van Heeren Behandelend ambtenaar P.V. Pollen Zaaknummer Z.15-14411 Datum: 7 juni 2016 Afdeling Tel.nr 0345 636

Nadere informatie

Parkeeronderzoek. Tiel Centrum. Concept versie. Onderzoeksperiode: April Rapportnummer:

Parkeeronderzoek. Tiel Centrum. Concept versie. Onderzoeksperiode: April Rapportnummer: Parkeeronderzoek Tiel Centrum Concept versie Onderzoeksperiode: April 2017 Opdrachtgever: gemeente Tiel Rapportnummer: 171016-01 Documentatiepagina Opdrachtgever(s) : Gemeente Tiel Titel rapport : Parkeeronderzoek

Nadere informatie

Onderzoek Parkeerregulering Hazepolder

Onderzoek Parkeerregulering Hazepolder Onderzoek Parkeerregulering Hazepolder Team Beleidsonderzoek en informatiemanagement Gemeente Purmerend Parkeerregulering Hazepolder, maart 2016 1 Team B&I, gemeente Purmerend Colofon In opdracht van:

Nadere informatie

Rapportage parkeeronderzoek 2018

Rapportage parkeeronderzoek 2018 Rapportage parkeeronderzoek 2018 Sint Janstraat e.o. Hoeven datum 17 oktober 2018 kenmerk 23620 opstellers Jip van Weezel/Peter Veenbrink SOAB Wurx B.V. Speelhuislaan 158, Postbus 2210, 4800 CE Breda Telefoon

Nadere informatie

Gemeente Losser. Parkeeronderzoek. Gemeente Losser

Gemeente Losser. Parkeeronderzoek. Gemeente Losser Gemeente Losser Parkeeronderzoek Gemeente Losser Gemeente Losser Parkeeronderzoek Gemeente Losser Datum 4 maart 2016 LSR018/Grd/0450.01 Kenmerk Eerste versie www.goudappel.nl goudappel@goudappel.nl Documentatiepagina

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 2015-070

RAADSINFORMATIEBRIEF 2015-070 RAADSINFORMATIEBRIEF 2015-070 Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4998406 Aan : Gemeenteraad Datum : 30 juni 2015 Portefeuillehouder : Wethouder J.C. Buijtelaar Programma : 8. Mobiliteit TITEL Ingebruikname

Nadere informatie

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Opzetten van een uitrolbare aanpak voor parkeeronderzoek met wijk De Grient als pilot.

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Opzetten van een uitrolbare aanpak voor parkeeronderzoek met wijk De Grient als pilot. Gemeente Etten-Leur Parkeeronderzoek Opzetten van een uitrolbare aanpak voor parkeeronderzoek met wijk De Grient als pilot. Gerwin Foesenek 20-3-2013 Inhoudsopgave 1) Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3

Nadere informatie

Het College van B&W heeft besloten om met ingang van 2 oktober 2017 (streefdatum) combiparkeren

Het College van B&W heeft besloten om met ingang van 2 oktober 2017 (streefdatum) combiparkeren Samenvatting Het College van B&W heeft besloten om met ingang van 2 oktober 2017 (streefdatum) combiparkeren in te gaan voeren in de buurt Boschpoort, waarbij gelijktijdig een parkeerduurbeperking van

Nadere informatie

Collegebesluit. 2. Geen aanvullende maatregelen te nemen om het financiële risico, geraamd op maximaal 0,8 mln, te compenseren;

Collegebesluit. 2. Geen aanvullende maatregelen te nemen om het financiële risico, geraamd op maximaal 0,8 mln, te compenseren; Collegebesluit Org. onderdeel: MO/ZCS Opsteller: M.J.J.M. Zuiderwijk User-id: ZUIM1 Tel: 5038 Onderwerp: WMO-BETREKKEN FINANCIËLE DRAAGKRACHT Toelichting: Bij het verstrekken van hulp bij het huishouden,

Nadere informatie

Heerhugowaard Stad van kansen. Bestuursdienst I advies aan Burgemeester en Wethouders

Heerhugowaard Stad van kansen. Bestuursdienst I advies aan Burgemeester en Wethouders ér Heerhugowaard Stad van kansen Bestuursdienst advies aan Burgemeester en Wethouders Reg.nr: BW3-464 Sector/afd.: SO/Wijkbeheer Portefeuillehouder: S. Binnendijk Casenr.: Cbb3433 Steller/tst.: J. van

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE... 4 SAMENVATTING Parkeerdruk noopt tot maatregelen Procesaanpak Uitslag peiling en voorstel

INHOUDSOPGAVE... 4 SAMENVATTING Parkeerdruk noopt tot maatregelen Procesaanpak Uitslag peiling en voorstel April 2019 INHOUDSOPGAVE... 4 SAMENVATTING... 5 1. Parkeerdruk noopt tot maatregelen... 6 2. Procesaanpak... 8 4. Uitslag peiling en voorstel... 9 4.1 Peiling... 9 4.2 Voorstel maatregel... 10 4.3 Grens

Nadere informatie

Veel gestelde vragen parkeerenquête Randwijck

Veel gestelde vragen parkeerenquête Randwijck Veel gestelde vragen parkeerenquête Randwijck Enquête en beleid Waarom wordt er nu alweer een enquête in Randwijck uitgezet? De gemeenteraad heeft op 3 februari 2016 de motie Onderzoek naar uitbreiding

Nadere informatie

: Parkeerregulering en tarieven- en vergunningenbeleid Helmond

: Parkeerregulering en tarieven- en vergunningenbeleid Helmond Vergadering 3 december 2013 Gemeenteraad Onderwerp : Parkeerregulering en tarieven- en vergunningenbeleid Helmond B&W vergadering : 12 november 2013 Dienst / afdeling : SB.ROV Aan de gemeenteraad, In het

Nadere informatie

Beleidsregels toepassing parkeernormen gemeente Eindhoven, Maart 2012

Beleidsregels toepassing parkeernormen gemeente Eindhoven, Maart 2012 Beleidsregels toepassing parkeernormen gemeente Eindhoven, Maart 2012 Burgemeester en wethouders van gemeente Eindhoven; gelezen de nota parkeernormen gemeente Eindhoven, maart 2012; overwegende dat het

Nadere informatie

Zaaknummer. Casenummer

Zaaknummer. Casenummer Besluitformulier Afdeling Auteur Toestelnummer Datum Onderwerp Ruimte I.Van Dijk 876 30 april 2015 Evaluatie blauwe zone en parkeermaatregelen Registratie nummer Geweststrook Zaaknummer : _ : _ Gemeente

Nadere informatie

Bedrijfsbelangenvereniging. Landsmeer. Parkeren centrum. Landsmeer

Bedrijfsbelangenvereniging. Landsmeer. Parkeren centrum. Landsmeer Bedrijfsbelangenvereniging Landsmeer Parkeren centrum Landsmeer Bedrijfsbelangenvereniging Landsmeer Parkeren centrum Landsmeer Datum 26 oktober 2013 Kenmerk BLM002/Mdm/0007 Eerste versie 24 september

Nadere informatie

PARKEERONDERZOEK BOXTEL

PARKEERONDERZOEK BOXTEL PARKEERONDERZOEK BOXTEL PARKEERONDERZOEK BOXTEL Rapportage Amsterdam, 18 januari 2017 In opdracht van: Gemeente Boxtel Colofon Opdrachtgever: Rapport: Projectnummer: Versie: Datum: Auteur(s): Gemeente

Nadere informatie

Het Leiderdorppanel over

Het Leiderdorppanel over Het Leiderdorppanel over Resultaten peiling 4: Koopzondag en parkeerbeleid december 2011 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 4e peiling met het burgerpanel van Leiderdorp. Deze peiling

Nadere informatie

B & W-nota. Onderwerp Uitbreiding belanghebbendenparkeren Jan van Galenstraat

B & W-nota. Onderwerp Uitbreiding belanghebbendenparkeren Jan van Galenstraat B & W-nota Onderwerp Uitbreiding belanghebbendenparkeren Jan van Galenstraat Portefeuille M. Divendal Auteur M.B. de Graaf Telefoon 5114942 E-mail: mbgraaf@haarlem.nl SB/VV Reg.nr. VV 2006/1248 Bijlagen

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

Rapportage enquête invoer betaald parkeren Nieuw West. oktober 2018 Team Onderzoek & Statistiek Zaanstad

Rapportage enquête invoer betaald parkeren Nieuw West. oktober 2018 Team Onderzoek & Statistiek Zaanstad Rapportage enquête invoer betaald parkeren Nieuw West oktober 2018 Team Onderzoek & Statistiek Zaanstad 1 Enquête invoeren betaald parkeren Nieuw West aanleiding De komende jaren bouwt Zaanstad nog circa

Nadere informatie

Parkeeronderzoek De Mérodelaan - resultaten huidige situatie - Gemeente Groningen

Parkeeronderzoek De Mérodelaan - resultaten huidige situatie - Gemeente Groningen Parkeeronderzoek De Mérodelaan - resultaten huidige situatie - Parkeeronderzoek De Mérodelaan - resultaten huidige situatie - Projectomschrijving Opdrachtgever Projectnummer 17.0170 Datum 05 oktober 2017

Nadere informatie

Parkeeronderzoek City Centrum Veldhoven december Definitieve rapportage

Parkeeronderzoek City Centrum Veldhoven december Definitieve rapportage Parkeeronderzoek City Centrum Veldhoven december 0 Definitieve rapportage Empaction B.V. Eindhoven, 9 januari 0 Rapportage parkeeronderzoek City Centrum Veldhoven december 0 Inhoudsopgave Inleiding...3

Nadere informatie

Parkeerdruk Heugemerweg e.o.

Parkeerdruk Heugemerweg e.o. Parkeerdruk Heugemerweg e.o. Opdrachtgever: Gemeente Maastricht Sector Ruimte, team Beheer, Parkeren Arno Dekkers T 043 3505259 E-mail arno.dekkers@maastricht.nl Astrid Dreesen T 043 3504120 E-mail astrid.dreesen@maastricht.nl

Nadere informatie

Aan de noordzijde van de Zuidas ligt de Prinses Irenebuurt, aan de zuidkant Buitenveldert.

Aan de noordzijde van de Zuidas ligt de Prinses Irenebuurt, aan de zuidkant Buitenveldert. BEWONERSPARKEREN ROND DE ZUIDAS 1. De Zuidas Op de Zuidas werken meer dan 30.000 mensen. Als de Zuidas volledig is uitontwikkeld in 2040 groeit dat tot 80.000 werknemers. In totaal zullen dan 200.000 mensen

Nadere informatie

Een onderzoek naar de beslissing van het college van burgemeester en. wethouders van Nijmegen om een klacht over de invoering van betaald

Een onderzoek naar de beslissing van het college van burgemeester en. wethouders van Nijmegen om een klacht over de invoering van betaald Rapport Klagen over (de uitvoering van) beleid. Een onderzoek naar de beslissing van het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen om een klacht over de invoering van betaald parkeren in de Componistenbuurt

Nadere informatie

Evaluatie parkeren Heijenoord en Burgemeesterswijk

Evaluatie parkeren Heijenoord en Burgemeesterswijk Evaluatie parkeren Heijenoord en Burgemeesterswijk December 2013 Colofon: Gemeente Arnhem Afdeling Onderzoek en Statistiek Contactpersonen: José Nieuwenstein en Dennis Bergervoet e-mailadres: onderzoek@arnhem.nl

Nadere informatie

Parkeeronderzoek. Omgeving De Ganskuijl, Amersfoort. Onderzoeksperiode: Donderdag 30 april, zaterdag 2 mei en maandag 11 mei 2015

Parkeeronderzoek. Omgeving De Ganskuijl, Amersfoort. Onderzoeksperiode: Donderdag 30 april, zaterdag 2 mei en maandag 11 mei 2015 adviseurs in verkeer Parkeeronderzoek Omgeving De Ganskuijl, Amersfoort Onderzoeksperiode: Donderdag 30 april, zaterdag 2 mei en maandag 11 mei 2015 In opdracht van: Woningcorporatie De Alliantie Datum:

Nadere informatie

Parkeerplan. Parkeerplan Uitkomsten parkeeronderzoek en inventarisatie van parkeerplaatsen

Parkeerplan. Parkeerplan Uitkomsten parkeeronderzoek en inventarisatie van parkeerplaatsen Uitkomsten parkeeronderzoek en inventarisatie van parkeerplaatsen 1 Agenda Introductie (Wethouder Ritsema) Opdracht van het wijkteam leefomgeving noord west (Caroline Baarschers) Uitkomsten parkeeronderzoek

Nadere informatie

Onderzoeken bezettingsgraad parkeerplaatsen omgeving voormalig Wienerterrein gemeente Amsterdam

Onderzoeken bezettingsgraad parkeerplaatsen omgeving voormalig Wienerterrein gemeente Amsterdam Onderzoeken bezettingsgraad parkeerplaatsen omgeving voormalig Wienerterrein gemeente Amsterdam Status : 2 e concept Datum : 21 oktober 2015 Auteur : W.H. de Haan 1 1. Inleiding Aanleiding Door de nieuwe

Nadere informatie

bericht Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van Wipstrikkerallee DK Zwolle

bericht Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van Wipstrikkerallee DK Zwolle Civiel & Cultuurtechniek Retouradres: Postbus 10007, 8000 GA Zwolle Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van Wipstrikkerallee 26 8023 DK Zwolle Stadskantoor Lübeckplein 2 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Verordening individuele studietoeslag 2015. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Verordening individuele studietoeslag 2015. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Verordening individuele studietoeslag 2015. Status Besluitvormend Voorstel 1. De Verordening individuele studietoeslag 2015 vast te stellen. Inleiding Met de invoering van de Participatiewet

Nadere informatie

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad nummer: 2013_BW_00791 Onderwerp Uitbreiden parkeren Station Sassenheim - vormend Beknopte samenvatting Voorgesteld wordt

Nadere informatie

Parkeerdrukmeting Huijgenstraat e.o. Gemeente Utrecht

Parkeerdrukmeting Huijgenstraat e.o. Gemeente Utrecht Parkeerdrukmeting Huijgenstraat e.o. Gemeente Utrecht September 2015 Opdrachtgever: Gemeente Utrecht Contactpersoon: Dhr. A. Tsakmakis Auteur: Dhr. R. Pasveer Rapporttype: Eindrapport Plaats/datum: Tilburg,

Nadere informatie

TITEL Deelname regionale aanbesteding van oplaadpunten voor elektrische auto s.

TITEL Deelname regionale aanbesteding van oplaadpunten voor elektrische auto s. RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4562162 Aan : Gemeenteraad Datum : 17 december 2013 Portefeuillehouder : Wethouder J.C. Buijtelaar Wethouder C. van Eijk Agendapunt : B&W-vergadering

Nadere informatie

Collegevoorstel - 1 - Gemeente Amersfoort

Collegevoorstel - 1 - Gemeente Amersfoort Collegevoorstel Sector : MO Reg.nr. : 4417391 Opsteller : M.J.M. Huurdeman Telefoon : (033) 469 45 97 Datum : 14 juni 2013 User-id : HUUJ Onderwerp Pilot thuisbezorging reisdocumenten Voorstel: 1. Deel

Nadere informatie

Rapportage. Parkeeronderzoek. Leidsestraatweg Woerden l

Rapportage. Parkeeronderzoek. Leidsestraatweg Woerden l Rapportage Parkeeronderzoek Leidsestraatweg Woerden l Inhoud Verantwoording Inleiding 3 Onderzoeksgebied 3 Methode 3 Onderzoek: Parkeeronderzoek Leidsestraatweg Datum: Februari 2015 Versie: Definitief

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF. TITEL Prestatieafspraken opbrengst toeristenbelasting 2014

RAADSINFORMATIEBRIEF. TITEL Prestatieafspraken opbrengst toeristenbelasting 2014 RAADSINFORMATIEBRIEF Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4541230 Aan : Gemeenteraad Datum : 15 november 2013 Portefeuillehouder : Wethouder G.J. van der Werff Programma : 10. Economie en wonen TITEL

Nadere informatie

De Raad 29-05-2007 Aanvang: 16:00

De Raad 29-05-2007 Aanvang: 16:00 De Raad 29-05-2007 Aanvang: 16:00 Tijd Raadzaal 1.02 16:00 Verantwoordingsdebat Jaarverslag 2006 en Burgerjaarverslag 2006 Verantwoordingsdebat naar aanleiding van - Jaarverslag 2006 - Burgerjaarverslag

Nadere informatie

Typ teksttyp teksttyp tekst. Geachte voorzitter,

Typ teksttyp teksttyp tekst. Geachte voorzitter, Typ teksttyp teksttyp tekst Robert van Asten Wethouder van Mobiliteit, Cultuur en Strategie 114 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de commissie Leefomgeving Datum 27 november

Nadere informatie

Bezetting parkeerplaatsen centrum Venray zonder regulering

Bezetting parkeerplaatsen centrum Venray zonder regulering Bezetting parkeerplaatsen centrum Venray zonder regulering Datum: 15 juli 2015 Algemeen Algemene bevindingen op basis van het parkeeronderzoek in 2014 (Parkeerbalans 2014 en 2020, dd. 19 september 2014).

Nadere informatie

Nota van Beantwoording

Nota van Beantwoording Nota van Beantwoording Zienswijzen Verordening Parkeerbelastingen Invoeren betaald parkeren Sluisdijkbuurt en omgeving d.d. 22 november 2010 Nota van Beantwoording zienswijzen Betaald parkeren Sluisdijkbuurt

Nadere informatie

KENNISNEMEN VAN De invulling van de ambitie van het college met betrekking tot frisse scholen.

KENNISNEMEN VAN De invulling van de ambitie van het college met betrekking tot frisse scholen. Gemeente Amersfoort RAADSINFORMATIEBRIEF Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4359235 Aan : Gemeenteraad Datum : 7 juni 2013 Portefeuillehouder : Wethouder C.J.M. van Eijk Programma : 5. Onderwijs

Nadere informatie

Conform advies. Collegevoorstel Advies: Openbaar. Onderwerp vragen m.b.t. parkeerproblematiek rond het WC Dukenburg. Registratienummer 3.

Conform advies. Collegevoorstel Advies: Openbaar. Onderwerp vragen m.b.t. parkeerproblematiek rond het WC Dukenburg. Registratienummer 3. Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp vragen m.b.t. parkeerproblematiek rond het WC Dukenburg Registratienummer 3.0808 Portefeuillehouder A.J.F.M. Hirdes Korte inhoud De SP fractie Nijmegen heeft

Nadere informatie

Rapport klanttevredenheid 2013

Rapport klanttevredenheid 2013 Rapport klanttevredenheid 2013 2014.1.73 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Procedure nieuwe verhuur 4 3. 3.1 Reparatieverzoeken Resultaten afgehandelde enquêtes Meerssen 2013 5 5 4. Procedure vertrekkende

Nadere informatie

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse P U R N E R E 'f O.,.. RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1457675 Datum: 6 november 2018 Domein / Team: RUID / ONTW Portefeuillehouder: E Tijmstra Behandeld door: M. Matthijsse Onderwerp:

Nadere informatie

Parkeerbeleid Gulpen-Wittem

Parkeerbeleid Gulpen-Wittem Parkeerbeleid Gulpen-Wittem Scenario's nieuw beleid Niels Bosch 13 juli 2017 Project related Agenda 1. Evaluatie parkeerbeleid Huidig parkeerbeleid Enquête Input stakeholders 2. Nieuw parkeerbeleid Mogelijke

Nadere informatie

Collegevoorstel. Gemeente Amersfoort. Reg.nr : 4284521 Datum : 16 januari 2013

Collegevoorstel. Gemeente Amersfoort. Reg.nr : 4284521 Datum : 16 januari 2013 Reg.nr : 4284521 Datum : 16 januari 2013 Gemeente Amersfoort Collegevoorstel Sector : SOB Reg.nr. : 4284521 Opsteller : W.N. Prot Telefoon : (033) 469 49 65 Datum : 16 januari 2013 User-id : PRO1 Onderw

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 11 november Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend. Veendam, 29 oktober 2013

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 11 november Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend. Veendam, 29 oktober 2013 GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 11 november 2013 Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend Nummer: Afdeling: 2013R0136 Ruimte en Economie Veendam, 29 oktober 2013 Onderwerp: Parkeren Veendam

Nadere informatie

DISCUSSIENOTITIE VOOR DE COMMISSIE

DISCUSSIENOTITIE VOOR DE COMMISSIE DISCUSSIENOTITIE VOOR DE COMMISSIE Onderwerp: Exploitatie parkeren centrum Registratienummer: 361105 Op voorstel van B&W d.d.: dinsdag 27 november 2012 Datum vergadering: maandag 17 december 2012 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Parkeeronderzoek Stationsomgeving Boxtel

Parkeeronderzoek Stationsomgeving Boxtel Parkeeronderzoek Stationsomgeving Boxtel Opdrachtgever Gemeente Boxtel Postbus 10.000 5280 DA Boxtel Opdrachtnemer DTV Consultants B.V. Ing. H. Godefrooij PBO 8144 Breda, oktober 2008 Niets uit dit rapport

Nadere informatie

TITEL Voorbereidingsbudget sloop Sportfondsenbad en zwembad Liendert en herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

TITEL Voorbereidingsbudget sloop Sportfondsenbad en zwembad Liendert en herontwikkeling locatie Sportfondsenbad RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 5386726 Aan : Gemeenteraad Datum : 13 december 2016 Portefeuillehouder : Wethouder J.C. Buijtelaar Agendapunt : B&W-vergadering : 13-12-2016 De

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Vaststellen parkeervergunning voor maatschappelijke instellingen

Raadsstuk. Onderwerp Vaststellen parkeervergunning voor maatschappelijke instellingen Raadsstuk Onderwerp Vaststellen parkeervergunning voor maatschappelijke instellingen Nummer Portefeuillehouder Sikkema, C.Y. Programma/beleidsveld 5.2 Parkeren Afdeling BBOR Auteur Westerman, S. Telefoonnummer

Nadere informatie

PARKEERONDERZOEK ZUIDAS EN BUITENVELDERT

PARKEERONDERZOEK ZUIDAS EN BUITENVELDERT PARKEERONDERZOEK ZUIDAS EN BUITENVELDERT PARKEERONDERZOEK ZUIDAS EN BUITENVELDERT Rapportage Amsterdam, 18 mei 2016 In opdracht van: Gemeente Amsterdam Colofon Opdrachtgever: Rapport: Projectnummer: Versie:

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM. Discussienota. Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM. Discussienota. Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM Discussienota Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend Nummer: Afdeling: 2013R0102 Ruimte en Economie Veendam, 9 september 2013 Onderwerp: Parkeren Veendam

Nadere informatie

Draagvlak onderzoek Parkeerbeleid

Draagvlak onderzoek Parkeerbeleid St Anna, Nijmegen Opdrachtgever: gemeente Nijmegen Amsterdam, augustus 2014 Draagvlak onderzoek Parkeerbeleid St Anna, Nijmegen Opdrachtgever: gemeente Nijmegen Arvid Toes Marco Martens Amsterdam, augustus

Nadere informatie

Enquête betaald parkeren Walravenbuurt, Hillesluis.

Enquête betaald parkeren Walravenbuurt, Hillesluis. Enquête betaald parkeren Walravenbuurt, Hillesluis. Opdrachtgever Onderzoeker Uitvoering veldwerk Deelgemeente Feijenoord Alex Feijt Het Opiniehuis Rotterdam, Juli 2012 Inhoud SUMMARY... 3 INLEIDING...

Nadere informatie

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. Nr. : 05.0158. Dnst. : BOWO Instellen "voorziening Bls-gelden". Leiden, 6 december 2005. 2005. Op 23 december 2004 hebben het Rijk, het Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland en de gemeente Leiden het Convenant

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Voordracht voor de collegevergadering van

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Voordracht voor de collegevergadering van Nummer Directie Dienst BD2013-010040 directie sb dienst ivv Voordracht voor de collegevergadering van 29 oktober 2013 Portefeuille 29 Agendapunt A0 Tekst van openbare besluiten Onderwerp wordt gepubliceerd

Nadere informatie

Parkeerdrukonderzoek Groot Onderhoud Swalmen

Parkeerdrukonderzoek Groot Onderhoud Swalmen Parkeerdrukonderzoek Groot Onderhoud Swalmen Documentnummer: Versie: 1.0 CA160019R01 Datum rapport: 16-08-2016 Opdrachtgever: Gemeente Roermond Contactpersoon: De heer R. Rosenboom Functie: Naam: Gezien

Nadere informatie

2 Parkeerbehoefte bezoekers van de appartementen

2 Parkeerbehoefte bezoekers van de appartementen Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: SOB/RO/BS Opsteller: C. Rijsbosch User-id: RIJC Tel: 4428 Onderwerp: ADVIES BEGROTINGSWIJZIGING 2013 EN CONCEPT- BEGROTING 2014 RECREATIESCHAP UTRECHTSE HEUVELRUG Toelichting:

Nadere informatie

Onderwerp Betaald parkeren Heesterbuurt en Vruchtenbuurt

Onderwerp Betaald parkeren Heesterbuurt en Vruchtenbuurt Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone P.W.M. Smit Gemeente Den Haag De voorzitter van de Commissie Leefomgeving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk DSB/2012.88 RIS 247391 Doorkiesnummer 070-353

Nadere informatie

ZONDAGSMETING PARKEERDRUK 2016 STADSDEEL WEST

ZONDAGSMETING PARKEERDRUK 2016 STADSDEEL WEST ZONDAGSMETING PARKEERDRUK 2016 STADSDEEL WEST ZONDAGSMETING PARKEERDRUK 2016 STADSDEEL WEST Rapportage Amsterdam, 14 november 2016 In opdracht van: Stadsdeel West Colofon Opdrachtgever: Rapport: Projectnummer:

Nadere informatie

NEERIJ NEN. W l. Raadsvoorstel. \'uuilliiàfíšiu-i'hi. Portefeuillehouder Dhr. Kool. Zaak-/Docnummer 06/

NEERIJ NEN. W l. Raadsvoorstel. \'uuilliiàfíšiu-i'hi. Portefeuillehouder Dhr. Kool. Zaak-/Docnummer 06/ Raadsvoorstel NEERIJ NEN Aan De gemeenteraad Datum vergadering 8 november 2018 Agenda nummer Portefeuillehouder Dhr. Kool Onderwerp Rotonde Hellouw Zaak-/Docnummer 06/08864-32419 Samenvatting: Er wordt

Nadere informatie

Advies: stem in met de beantwoording en zend de rib aan de raad

Advies: stem in met de beantwoording en zend de rib aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 17A.00306 Datum: 20 maart 2017 Team: concern Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v.

Nadere informatie

In te stemmen met bijgevoegde raadsinformatiebrief en met toezending hiervan aan de raad.

In te stemmen met bijgevoegde raadsinformatiebrief en met toezending hiervan aan de raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: C.P.G. Kraan Tel nr: 06 8333 8358 Nummer: 15A.00667 Datum: 7 juli 2015 Team: Onderwijs, Welzijn en Zorg Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1

Nadere informatie

Onderwerp: Raadsvoorstel uitvoeren pilot tijdelijke aanpassing reguleringstijden betaald parkeren op vrijdag- en zaterdagavond

Onderwerp: Raadsvoorstel uitvoeren pilot tijdelijke aanpassing reguleringstijden betaald parkeren op vrijdag- en zaterdagavond RAADSVOORSTEL 16R.00355 gemeente WOERDEN 16R.00355 Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 30 augustus 2016 Portefeuillehouder(s): de Weger Portefeuille(s): Parkeren Contactpersoon: M.

Nadere informatie

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-Oost

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-Oost Gemeente Etten-Leur Parkeeronderzoek Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-Oost Gerwin Foesenek 6 augustus 2015 Inhoudsopgave 1) Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Vraag... 3 1.3 Doelstelling...

Nadere informatie

2006. Nr. : Dnst. : Griffie. Burgerinitiatief oplossing parkeerproblematiek wijk De Bockhorst. Leiden, 28 februari 2006

2006. Nr. : Dnst. : Griffie. Burgerinitiatief oplossing parkeerproblematiek wijk De Bockhorst. Leiden, 28 februari 2006 2006. Nr. : 06.0024 Dnst. : Griffie Burgerinitiatief oplossing parkeerproblematiek wijk De Bockhorst. Leiden, 28 februari 2006 Uw Raad heeft op 22 februari 2005 RV 05.0013 Initiatiefvoorstel Verordening

Nadere informatie

Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt

Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt B A S I S V O O R B E L E I D Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt Erik van der Werff Onderzoek en Statistiek

Nadere informatie

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Grauwe Polder

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Grauwe Polder Gemeente Etten-Leur Parkeeronderzoek Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Grauwe Polder Gerwin Foesenek 24-11-2014 Inhoudsopgave 1) Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Vraag... 3 1.3 Doelstelling...

Nadere informatie

Onderzoeken bezettingsgraad parkeren omgeving Czaar Peterstraat gemeente Amsterdam

Onderzoeken bezettingsgraad parkeren omgeving Czaar Peterstraat gemeente Amsterdam Onderzoeken bezettingsgraad parkeren omgeving Czaar Peterstraat gemeente Amsterdam Status : Definitief Datum : 11 maart 2016 Auteur : W.H. de Haan 1 1. Inleiding Aanleiding Het stadsdeel Centrum van de

Nadere informatie

Burgerpanel Lansingerland

Burgerpanel Lansingerland Burgerpanel Lansingerland Resultaten peiling 1: P+R, hotel Rottemeren, identiteit dorpskernen, flexwerkplekken en burgerparticipatie december 2013 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van

Nadere informatie

Parkeerdrukmeting Van Bijnkershoeklaan e.o. Gemeente Utrecht

Parkeerdrukmeting Van Bijnkershoeklaan e.o. Gemeente Utrecht Parkeerdrukmeting Van Bijnkershoeklaan e.o. Gemeente Utrecht april 2015 Opdrachtgever: Gemeente Utrecht Contactpersoon: Mevr. T. Seton Auteur: Dhr. R. Pasveer Rapporttype: Eindrapport Plaats/datum: Tilburg,

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad datum vergadering: portefeuillehouder: Wethouder Pekema agendanummer: onderwerp: Verleggen bebouwde komgrens Oude Baan raadsvoorstel: Bergen, 1 december 2009 Het college van

Nadere informatie

*Z C7* documentnr.: INT/G/16/21049 zaaknr.: Z/G/15/25100

*Z C7* documentnr.: INT/G/16/21049 zaaknr.: Z/G/15/25100 *Z01290330C7* documentnr.: INT/G/16/21049 zaaknr.: Z/G/15/25100 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Uitvoering moties duurzaamheid Aard : Motie raad Portefeuillehouder : H.A.W.M. Daandels Datum college :

Nadere informatie

Raadsvergadering : 9 februari 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte. : Evaluatie proef welstandsvrije gebieden

Raadsvergadering : 9 februari 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte. : Evaluatie proef welstandsvrije gebieden Zaaknummer : 145782 Raadsvergadering : 9 februari 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Evaluatie proef welstandsvrije gebieden Collegevergadering : 12 januari 2016 agendapunt : 6

Nadere informatie

Kraagregeling: informatieavond en aanvragen vergunning

Kraagregeling: informatieavond en aanvragen vergunning Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Parkeren Retouradres: Postbus 12 651, 2500 DP Den Haag Uw brief van Aan bewoners, bedrijven en instelling in Heesterbuurt-Noord Uw kenmerk Ons kenmerk SB2009.15090

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 18A.00172

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 18A.00172 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 18A.00172 Datum: 12 februari 2018 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan:

Nadere informatie