BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid M.F. Dufresne. sv RIS _10-mrt-2004 Regnr. BSD/ Den Haag, 9 maart 2004

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid M.F. Dufresne. sv RIS _10-mrt-2004 Regnr. BSD/ Den Haag, 9 maart 2004"

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid M.F. Dufresne sv RIS _10-mrt-2004 Regnr. BSD/ Den Haag, 9 maart 2004 Inzake: Digitaal Wonen Moerwijk De gemeenteraad Het raadslid de heer M.F. Dufresne heeft op 5 februari 2004 een brief met daarin 48 vragen aan de voorzitter van het college gericht. Ingevolge het bepaalde in artikel 35, lid 4, van het reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad, antwoorden wij deze als volgt. 1. Wat kan het college vertellen over wat de Gemeente doet bij het project Digitaal Wonen Moerwijk waarover bij de zoekmachine Google is te lezen>>>>de Informatiewerkplaats projecten en prototypes Digitaal Wonen Moerwijk. NAAM. Digitaal Wonen Moerwijk. OPDRACHTGEVER. Gemeente Den Haag en. Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties document.asp?docid=1013&menuid=169-15k-in cache- gelijkwaardige pagina s De InformatieWerkPlaats en prototypes<<<<< Op 5 december 2001 is aan het Ministerie van BZK de aanvraag verstuurd voor het programma Digitale Broedplaats waarin het voorbeeldproject Digitaal Wonen Moerwijk is opgenomen. Het Ministerie van BZK heeft de aanvraag positief beoordeeld en heeft Den Haag als Digitale Broedplaats benoemd. Digitaal Wonen Moerwijk is hierna in opdracht van de Gemeente Den Haag gestart met subsidie vanuit het gemeentelijke programma ICT in de Stad en subsidie vanuit het programma Digitale Broedplaats van het Ministerie van BZK. Ten slotte verwijzen wij u naar de commissiebrief met als onderwerp Digitale Broedplaats en Digitaal Wonen Moerwijk, die onlangs verstuurd is. 2. Er is in dit artikel sprake van euro. Geeft volgens het college de Gemeente een subsidie aan dit project? Zie vraag 4.

2 BSD/ Zo nee, waarom niet? N.v.t., zie vraag Zo ja, waarom wel volgens het college en om hoeveel geldelijke middelen gaat het? Reden voor het college om dit project in 2001 te starten is dat het enerzijds aansloot bij de ontwikkelingen van de WoonZorgZone Moerwijk (rv 214 van 6 juli 2000). Voorts sloot het aan bij de raadsvoorstellen 99 en 100, waarin het programma en de eerste verdeling van het programma ICT in de Stad vastgesteld is. Doelstelling hierbij is projecten te initiëren die de stad Den Haag aan de basis informatiseren. Het project Digitaal Wonen Moerwijk, zoals dat is ingediend en goedgekeurd door het Ministerie van BZK, past geheel in de lijn van deze twee ontwikkelingen. Het gaat om een begroting van ,00 voor de periode van drie jaar. Om deze begroting te kunnen dekken is beschikbaar gesteld: ,00 vanuit de Gemeente Den Haag, i.h.k.v. het programma ICT in de Stad, ,00 vanuit het Ministerie van BZK i.h.k.v. het programma Digitale Broedplaatsen, ,00 van het Ministerie van VWS, ,00 door de Stichting WoonZorgZone 5. In hetzelfde van Google is ook te lezen over het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Betekent dit volgens het college dat ook het bewuste Ministerie een subsidie geeft aan Digitaal Wonen Moerwijk? Ja, zij het indirect. Het Ministerie van BZK heeft een totaal subsidie aan de Gemeente Den Haag gegeven om het programma Digitale Broedplaats uit te voeren. Hierbinnen wordt door het Ministerie van BZK een onderscheid gemaakt tussen een voorbeeldproject en een fonds lokale initiatieven. In Den Haag is het voorbeeldproject het project Digitaal Wonen Moerwijk opgezet (toen sociaal laboratorium moerwijk geheten) en bestaat het fonds lokale initiatieven uit de andere projecten binnen het programma ICT in de Stad/Digitale Broedplaats. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de onlangs verstuurde voortgangsrapportage van ICT in de Stad/Digitale Broedplaats of de projectendatabank die u via kunt vinden. 6. Zo ja wat is hier de geldelijke omvang van volgens het college? Zie vraag Heeft het college kennis van het artikel dat vandaag te lezen is bij het Haags internetmedium onder de titel Digitaal Wonen Moerwijk wordt de nek omgedraaid? Ja. Het college heeft op 4 februari kennis genomen van het artikel en de daarin beschreven problematiek.

3 BSD/ In het artikel is te lezen over de in 2002 opgerichte computervereniging Moerwijk Morgen. Wat is volgens het college de link tussen de computervereniging Moerwijk Morgen en Digitaal Wonen Moerwijk? De Vereniging Moerwijk Morgen is opgericht vanuit het project Digitaal Wonen Moerwijk en wordt kennelijk door de auteur van het artikel de Computervereniging Moerwijk Morgen genoemd. 9. Bij welke wethouder of wethouders zit volgens het college het project Digitaal Wonen Moerwijk in de wethoudersportefeuille en welke wethouder of wethouders zijn op dit onderwerp aanspreekbaar en wat is de volgorde van aansprekelijkheid van welke wethouder eerst aansprekelijk is op dit onderwerp? Het project Digitaal Wonen Moerwijk valt onder verantwoordelijkheid van de portefeuillehouders SISS en WVE, ook in die volgorde. 10. Wat is volgens het college de aard van de problematiek bij Digitaal Wonen Moerwijk? De aard van het probleem is volgens het college dat binnen het oprichtingsbestuur van de vereniging en daarna door één of een deel van de bewoners van mening verschilde over de aanpak van de ALV waarin het nieuwe bestuur van de vereniging Moerwijk Morgen moet worden gekozen. Door gemeentelijke interventie is dit probleem inmiddels opgelost. 11. Hoe lang speelt volgens het college de problematiek al? Uit het artikel op maakt het college op dat deze situatie kennelijk al sinds half oktober speelt. 12. Hoe lang heeft het college als kennis van de in het artikel geschetste problematiek? Zie vraag Waarom is de Raad niet door het college geïnformeerd over problemen die in het artikel naar voren komen? Het college heeft pas op 4 februari kennis genomen van het artikel, maar het probleem speelt zich af binnen de nog op te richten Vereniging Moerwijk Morgen, een rechtspersoon waar de Gemeente geen zeggenschap over heeft. Zodoende zag het college geen reden om dit probleem met de Gemeenteraad te bespreken. 14. Gaat het college de problemen met de Raad bespreken? Zie vraag Zo nee waarom niet? Zie vraag 13.

4 BSD/ Heeft volgens het college deze kwestie een bestuurlijke bananenschil in zich waardoor een wethouder in bestuurlijke problemen kan geraken? Nee. 17. Bij dossiers is naar voren gekomen dat wethouders tegen mensen melden om dingen niet naar buiten te brengen. Als iets al zo lang speelt en het komt niet gelijk naar buiten kan gedacht worden dat het college in de persoon van een wethouder het verzoek heeft gedaan om niets naar buiten te brengen. In de problemen van Digitaal Wonen Moerwijk en de computervereniging Moerwijk Morgen heeft het college gevraag om niet naar buiten te brengen. Met andere woorden: heeft het college mensen gevraagd om het niet naar buiten te brengen? Nee, geen van de collegeleden heeft een dergelijk verzoek gedaan. 18. Zo ja waarom en wanneer heeft dit plaatsgevonden? Zie vraag Het artikel spreekt het niet volgens de statuten ontslaan van de penningmeester van de computervereniging Moerwijk Morgen. Hoe statutair correct is dit volgens het college verlopen? Dit is geen zaak van het college. 20. Waarom is volgens het college de penningmeester ontslagen? Zie vraag Welke gevolgen en conclusies trekt het college als het niet statutair correct is verlopen? Zie vraag Gezien dit al zo lang speelt is er sprake van een doofpotaffaire vanuit het college of is het college duidelijk en transparant aan het handelen? Zie vraag Voor het geval dat het college het gevoel heeft in deze kwestie toch niet zo goed te zitten hoe komt het volgens het college dat het college niet goed in deze kwestie zit? Niet van toepassing.

5 BSD/ In het artikel is sprake van de heer Toet. Is dit volgens het college de heer Toet welk ambtenaar is bij de Gemeente en met wethouder Stolte meegegaan is naar Seattle voor het bezoek bij Bill Gates of is het volgens het college een andere heer Toet? Hier wordt kennelijk verwezen naar de directeur BSD/POI. 25. Indien het gaat om de ambtenaar de heer Toet wat doet hij daar volgens het college, is het iets van zijn vrije tijd of doet hij dat volgens het college namens de Gemeente? Het project Digitaal Wonen Moerwijk is een van de vele projecten binnen het programma ICT in de Stad/Digitale Broedplaats die binnen de directie BSD/POI vallen waar de heer F.A.F. Toet directeur van is. 26. In het artikel is ook sprake van de functie van voorzitter/adviseur/projectmedewerker. Hoe kijkt het college tegen dit bestuurlijk gegeven? De projectleider van Digitaal Wonen Moerwijk geeft voorlopig leiding aan de vereniging in oprichting. 27. In het artikel is ook sprake van iets onder de naam De InformatieWerkPlaats. Wat kan het college melden over De InformatieWerkPlaats? De InformatieWerkPlaats is een particulier initiatief, maar vindt zijn herkomst in de Haagse I-Visie met als doel om in Den Haag ICT-projecten op te zetten en een kenniscentrum te vormen. Zie voor meer informatie RISNUMMER Zij heeft in de afgelopen jaren in opdracht van de Gemeente voor een aantal projecten het projectmanagement uitgevoerd. Momenteel, en daarom genoemd in het artikel, voert zij in opdracht van de Gemeente Den Haag het projectmanagement uit van het project Digitaal Wonen Moerwijk. 28. In het artikel is verder te lezen dat>>>>als zodanig kan men dus stellen dat het gehele Haagse ICT gebeuren in handen is van de drie samenwerkende partners Bert Mulder, Hanneke Verburg en Ferd van den Eerenbeemt, zij het onder supervisie van Jan Korff de Gidts en Frans Toet. Teneinde een zeker binding van de deelnemende Moerwijk-bewoners tot stand te brengen werd 28 oktober 2002, ten overstaan van de heer Mr. J.H.M. Grijmans notaris te s Gravenhage, door de projectmedewerkers dhr. Hugo Labout, mej. Bianca Peters en dhr. Rudolf Peter Vriend, de computervereniging Moerwijk Morgen opgericht. Deze vereniging wordt in de projectomschrijving van de InformatieWerkPlaats duidelijk genoemd als zijnde een vereniging van en voor de Moerwijkbewoners <<< Klopt volgens het college de passage>>> Als zodanig kan men dus stellen dat het gehele Haagse ICT gebeuren in handen is van de drie samenwerkende partners Bert Mulder, Hanneke Verburg en Ferd van den Eerenbeemt, zij het onder supervisie van Jan Korff de Gidts en Frans Toet.<<<? Nee. Als uitwerking van de gemeentelijke I-visie zijn met het programma ICT in de Stad vele tientallen projecten gestart. Digitaal Wonen Moerwijk is daar één van. De InformatieWerkPlaats speelt daarbij een rol, maar er zijn veel meer organisaties en personen actief in Den Haag.

6 BSD/ Om enkele te noemen: Welzijn Scheveningen, t Paard, Haagse Hogeschool, Stichting Winternachten, Kamer van Koophandel, Stichting Snookerpromotie, CIPO, Haags Gemeentearchief, Digitaal Leren, Vestia of Transmurale Zorg Den Haag. Deze organisaties en meer, hebben subsidie kregen vanuit het programma ICT in de Stad/Digitale Broedplaats. Zie voor meer informatie de verscheidene voortgangsrapportages van ICT in de Stad/Digitale Broedplaats (Bijv. RISNUMMERS of ). De heer Korff de Gidts is overigens de programmamanager van dit programma en werkt hierbij onder leiding van de directeur BSD/POI. 29. Hoe kijkt het college hier tegen aan? Zie vraag Bij het invoeren van verschijnt op internet het volgende>>>fout, de gevraagde URL kon niet worden opgehaald tijdens het opvragen van de kwam de fout voor: Niet in staat op het Ipadres te bepalen van de hostnaam De dnsserver gaf als antwoord: Name Error: The domain nam does not exist<<< Hoe kijkt het college aan tegen het feit dat niet bestaat? Het is aan de projectleider van het project Digitaal Wonen Moerwijk zelf, om uit te maken hoe zij haar presentatie en communicatie wenst te organiseren. Zij heeft er blijkbaar voor gekozen om deze domeinnaam niet gebruiken. Als het college over dit project communiceert gebruikt zij Hoe komt het volgens het college dat Digitaal Wonen Schilderswijkof Digitaal Wonen Vogelwijk of Digitaal Wonen Loosduinen niet bestaan? Er is bij de start van het project een keuze gemaakt voor Moerwijk, omdat deze aansloot bij de bestuurlijke wens tot het ontwikkelen van de WoonZorgZone Moerwijk. 32. Gaat het college nog meer Digitaal Wonen ontwikkelen? Nee. Dit project is expliciet als groot experiment bedoeld, waarbij het nadrukkelijk de bedoeling is de bruikbare onderdelen elders in de stad te gaan gebruiken en dus over te dragen aan andere organisaties. 33. Zo ja, in welke wijken? Zie vraag Zo nee, waarom niet? Zie vraag 32.

7 BSD/ Is volgens het college ook van Digitaal Wonen Moerwijk? Nee die is van de bewoners, maar de site komt wel voort uit het project Digitaal Wonen Moerwijk. 36. Hoe kan het volgens het college dat men via bij doorlinken naar de Vereniging Moerwijk Morgen niets te zien is? Dit is geen zaak van het college. 37. Waar wel blijkbaar iets te zien is over Digitaal Wonen Moerwijk is bij Vindt het college dit niet vreemd? Dit geen zaak voor het college, maar ter uwer informatie: zie voor informatie over Digitaal Wonen Moerwijk. 38. Zo te zien zijn ook gemeentelijke stukken te vinden bij Vindt het college dat de gemeentelijke stukken duidelijk te vinden zijn bij de Dit is geen zaak van het college, want er is geen overtreding van vertrouwelijkheid van stukken geconstateerd. 39. Als men bij de home van kijkt ziet men dat het bedrijf aan de Kneuterdijk zit. Ziet het college de Kneuterdijk als een goedkope plaats om een bedrijf te hebben waarmee de Gemeente een subsidierelatie heeft? Dit is geen zaak van het college. 40. Zijn er volgens het college gelden van de Gemeente Den Haag middels de subsidierelatie door De InformatieWerkPlaats die worden gebruikt voor de huur van het pand? Niet relevant. 41. Geeft het college middels de Gemeente Den Haag een subsidie aan De InformatieWerkPlaats? Nee. 42. Zo ja, wat is de omvang van de gemeentelijke subsidie aan De InformatieWerkPlaats? Zie vraag Wat voor een bedrijfsvorm is volgens het college De InformatieWerkPlaats. Is het volgens het college een BV, NV een VOF, een vereniging of een stichting of misschien iets anders, maar in ieder geval wat is het volgens het college? Volgens de site van De InformatieWerkPlaats is het een B.V., gevestigd in Den Haag op de Kneuterdijk 18.

8 BSD/ Bij geval dat het college een relatie heeft met De InformatieWerkPlaats, wat vindt het college van deze relatie? De relatie met De InformatieWerkPlaats is dezelfde als de Gemeente heeft met iedere andere private partij die in opdracht van de Gemeente een project uitvoert. 45. In het artikel is er sprake van het weggeven van computers. Wat kan het college melden aangaande het weggeven van computers. Zijn dit gemeentelijke afgeschreven computers en ontvangen de mensen de computers echt gratis, of moeten zij een bijdrage betalen? Er worden geen computers weggegeven, maar in bruikleen gesteld aan de bewoners. Dit zijn geen gemeentelijk afgeschreven computers, maar via computerherstelbedrijven verworven computers. 46. Worden er volgens het college mensen gepiepeld rondom Digitaal Wonen Moerwijk? Zie de strekking van het voorgaande. 47. Zo ja, hoe kijkt het college hier tegen aan? Zie vraag In het Haagse Beleidsakkoord : Den Haag, dat zijn we allemaal, valt te lezen>>>teneinde burgers en organisaties meer te betrekken bij het gemeentelijke ICT-beleid wordt de mogelijkheid bezien van de oprichting van een adviesraad voor de ICT>>> Hoe staat het volgens het college met deze belofte van het college? Deze vraag is in de commissie Middelen van 5 februari 2004 reeds beantwoord: er is een Haags Innovatieplatform in oprichting en daar wordt de Raad nog over geïnformeerd. Het college van burgemeester en wethouders, de secretaris, de burgemeester, D.M.F. Jongen L.E.J. Engering-Aarts, lo.

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller. sv 89 RIS Regnr. DSO/ Den Haag, 27 mei 2003

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller. sv 89 RIS Regnr. DSO/ Den Haag, 27 mei 2003 RIS105935_03-06-2003 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller sv 89 RIS 105935 Regnr. DSO/2002.3751 Den Haag, 27 mei 2003 Inzake: vragen over diverse projecten

Nadere informatie

* bij B7 en B8 en B18 t/m B25 en B27 en B28 ** bij B7 en B8 *** B18 t/m B25 en B27 en B28

* bij B7 en B8 en B18 t/m B25 en B27 en B28 ** bij B7 en B8 *** B18 t/m B25 en B27 en B28 09-06-2003 RIS109054VS_07-10-2003 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 september 2003 Aanwezig: Afwezig: burgemeester*, de dames Engering en Klijnsma**

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Niek Roozenburg. sv 17. Corr. nr /BSD Den Haag, 13 april 1999

Gemeente Den Haag. BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Niek Roozenburg. sv 17. Corr. nr /BSD Den Haag, 13 april 1999 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Niek Roozenburg sv 17 Corr. nr. 9000440/BSD Den Haag, 13 april 1999 aangifte zedendelict bureau Overbosch De gemeenteraad Het raadslid

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller. sv 87 RIS Regnr. BSD/ Den Haag, 27 mei 2003

Gemeente Den Haag. BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller. sv 87 RIS Regnr. BSD/ Den Haag, 27 mei 2003 RIS105918_03-06-2003 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller sv 87 RIS 105918 Regnr. BSD/2003.1025 Den Haag, 27 mei 2003 Inzake: gemeentelijk radiobeleid De

Nadere informatie

RIS106431_ BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid M.F. Dufresne. sv 100 RIS Regnr. DSB/ Den Haag, 24 juni 2003

RIS106431_ BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid M.F. Dufresne. sv 100 RIS Regnr. DSB/ Den Haag, 24 juni 2003 Gemeente Den Haag RIS106431_25-06-2003 BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid M.F. Dufresne sv 100 RIS 106431 Regnr. DSB/2003.382 Den Haag, 24 juni 2003 Inzake: gescheiden afval, gratis stadsvervoer,

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid M.F. Dufresne. sv RIS120261_28-sep-2004 Regnr. DSO/ Den Haag, 28 september 2004

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid M.F. Dufresne. sv RIS120261_28-sep-2004 Regnr. DSO/ Den Haag, 28 september 2004 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid M.F. Dufresne sv 2004.410 RIS120261_28-sep-2004 Regnr. DSO/2004.3061 Den Haag, 28 september 2004 Inzake: Internationale treinstations

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv 299 RIS Regnr. BOW/ Den Haag, 25 november 2003

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv 299 RIS Regnr. BOW/ Den Haag, 25 november 2003 RIS110956_28-11-2003 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche sv 299 RIS 110956 Regnr. BOW/2003.1271 Den Haag, 25 november 2003 Inzake: Ondernemend Welzijn, kinderopvang,

Nadere informatie

^chnft van het antwoord! Inspectie Leefomgeving en Transport Ministerie van Infrastmctmir en Milieu

^chnft van het antwoord! Inspectie Leefomgeving en Transport Ministerie van Infrastmctmir en Milieu ^ste auteur, denkt u a a n h e t ^chnft van het antwoord! Inspectie Leefomgeving en Transport Ministerie van Infrastmctmir en Milieu > Retouradres Postbus 16191 2500 BD Den Haag De Gemeenteraad van de

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.1 RIS 280860 SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - het concept Buurthuis

Nadere informatie

11 Stiens, 05 januari 2015

11 Stiens, 05 januari 2015 11 Stiens, 05 januari 2015 Raadsvergadering: 22 januari 2015 Voorstelnummer: 2015/3 Portefeuillehouder: J.R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: Wouter Loef E-mail: w.loef@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

Schriftelijke vragen. Inleiding door vragensteller.

Schriftelijke vragen. Inleiding door vragensteller. Gemeenteraad Schriftelijke vragen Jaar 2015 Datum akkoord college van b&w van 3 maart 2015 Publicatiedatum 4 maart 2015 Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer Z.D. Ernsting

Nadere informatie

gfedcb Besluitenlijst d.d. d.d.

gfedcb Besluitenlijst d.d. d.d. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS/SI/MM Projectplan Centrum voor jeugd en gezin 1- Notagegevens Notanummer 2007.27935 Datum 15-10-2007 Portefeuillehouder Weth. Adema

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid R. Bouchtaoui. sv RIS Regnr.: BSD/ Den Haag, 7 juli 2009

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid R. Bouchtaoui. sv RIS Regnr.: BSD/ Den Haag, 7 juli 2009 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid R. Bouchtaoui sv 2009.179 RIS 164457 Regnr.: BSD/2009.2945 Den Haag, 7 juli 2009 Inzake: samenwerking met gemeenten in Zuid-Afrika

Nadere informatie

Raadsstuk. Aan de Raad der gemeente Haarlem. CDA fractie Haarlem Cees-Jan Pen/Ria Keesstra. College van B&W T.a.v. portefeuillehouder Welzijn

Raadsstuk. Aan de Raad der gemeente Haarlem. CDA fractie Haarlem Cees-Jan Pen/Ria Keesstra. College van B&W T.a.v. portefeuillehouder Welzijn Raadsstuk Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 199/2008 7 oktober 2008 STZ/wwgz 08/161830 Beantwoording vragen van de heer C.J. Pen en mevrouw M.J.M. Keestra- Tiggelman inzake Prestatieplan

Nadere informatie

Ondersteunen actie mensenketting tegen Tihange

Ondersteunen actie mensenketting tegen Tihange Pagina 2 van 7 De voltallige gemeenteraad van Sittard-Geleen staat achter de actie Stop Tihange en steunt de menselijke kettingreactie die op 25 juni 2017 als protest tegen het openhouden van de Belgische

Nadere informatie

rv 38 Dienst Stedelijke Ontwikkeling nr. DSO/ RIS 93445_ Aanwijziging gemeentelijke beschermde stadsgezichten. RIS093445_

rv 38 Dienst Stedelijke Ontwikkeling nr. DSO/ RIS 93445_ Aanwijziging gemeentelijke beschermde stadsgezichten. RIS093445_ RIS093445_11-02-2002 rv 38 Dienst Stedelijke Ontwikkeling nr. DSO/2002.84 RIS 93445_020208 Den Haag, 8 februari 2002 Aan de gemeenteraad Aanwijziging gemeentelijke beschermde stadsgezichten. Inleiding

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, Nadere regels bewonersinitiatieven Rotterdam Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van de directeur Activering & Welzijn van het cluster Maatschappelijke

Nadere informatie

STATUTEN. Te Brussel, Traffic Control, zaal Alfa, werd op 27 maart 2008 een zaalvoetbalvereniging opgericht onder de benaming zvc Traffic Control.

STATUTEN. Te Brussel, Traffic Control, zaal Alfa, werd op 27 maart 2008 een zaalvoetbalvereniging opgericht onder de benaming zvc Traffic Control. STATUTEN Titel I Oprichting, doel en zetel van de vereniging Artikel 1 Oprichting Te Brussel, Traffic Control, zaal Alfa, werd op 27 maart 2008 een zaalvoetbalvereniging opgericht onder de benaming zvc

Nadere informatie

Collegevoorstel BEDRIJFSVOERING. Ja, zonder beperkingen Dienstverlening. Afdeling Bedrijfsvoering. Pilot verloning payroll bij de WAA

Collegevoorstel BEDRIJFSVOERING. Ja, zonder beperkingen Dienstverlening. Afdeling Bedrijfsvoering. Pilot verloning payroll bij de WAA zaak_id bericht_nummer Collegevoorstel BEDRIJFSVOERING Reg.nr. 12-7774 B&W d.d. Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Dienstverlening DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten d.d. 12-03-2012

Nadere informatie

Intentie-overeenkomst voor duurzame energie en energiebesparing

Intentie-overeenkomst voor duurzame energie en energiebesparing (vignetten van de drie partijen) RIS092267a_10-12-2001 Intentie-overeenkomst voor duurzame energie en energiebesparing CONCEPT 5 december 2001 PARTIJEN 1. De gemeente Den Haag, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS120085_22-SEP-2004

Gemeente Den Haag RIS120085_22-SEP-2004 rv 142 Bestuursdienst BSD/2004.2864 RIS 120085_040921 Gemeente Den Haag RIS120085_22-SEP-2004 Den Haag, 21 september 2004 Aan de gemeenteraad Bekrachtiging verordening ter handhaving van de openbare orde

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid de heer W. van der Velden

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid de heer W. van der Velden Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid de heer W. van der Velden sv 2009.263 RIS 166255 Regnr.: BSD/2009.4383 Den Haag, 29 september 2009 Inzake: Vragen over de financieel

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vliegramp Tripoli

Beleidsplan Stichting Vliegramp Tripoli Beleidsplan Stichting Vliegramp Tripoli 2011-2015 Dit is het beleidsplan van de Stichting Vliegramp Tripoli. De bedoeling van het beleidsplan is om inzicht te geven in: de doelstelling en het beleid van

Nadere informatie

Raadsvragen van het raadslid N.A. Peters van de fractie, Burgerbelangen, ingevolge artikel 43 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede.

Raadsvragen van het raadslid N.A. Peters van de fractie, Burgerbelangen, ingevolge artikel 43 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. 2014/42 Raadsvragen van het raadslid N.A. Peters van de fractie, Burgerbelangen, ingevolge artikel 43 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. Binnengekomen d.d. 3 december 2014 Onderwerp:

Nadere informatie

VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM

VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM 1 Eigen Belang. Makelaar koopt via rechtspersoon. Beklaagde heeft van een gemeente een opdracht tot dienstverlening bij verkoop van een kantoorpand ontvangen. Er was weinig belangstelling en het pand is

Nadere informatie

jaarstukken BWI 2016

jaarstukken BWI 2016 Stichting Brede Welzijnsinstelling Papendrecht Seringenstraat 16 3353 VJ PAPENDRECHT Jaarstukken 2016 Papendrecht, 25 april 2017 Telefoon 078-6154741 Fax 078-6150317 E-mail info@bwi-papendrecht.nl www.bwi-papendrecht.nl

Nadere informatie

Convenant Almeerse Scholen Groep Gemeente Almere

Convenant Almeerse Scholen Groep Gemeente Almere Convenant Almeerse Scholen Groep Gemeente Almere Partijen 1. de publiekrechtelijke rechtspersoon: gemeente Almere, ter zake van de convenant op grond van artikel 171 eerste lid Gemeentewet vertegenwoordigd

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; Nadere regels subsidie Sociaal Innovatief Fonds Helmond 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; gelet op de bepalingen in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 30 mei 2013 10

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 30 mei 2013 10 Af r MAASDRIEL Raadsvoorstel Gemeenteraad 30 mei 2013 10 Kerkdriel, 11 april 2013 Onderwerp Benoeming accountant Beslispunten 1. Instemmen met de uitkomst van de regionale Europese aanbesteding accountantscontrole;

Nadere informatie

Intentieovereenkomst tussen het Ministerie van. Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en. Rabobank met betrekking tot het Revolverend

Intentieovereenkomst tussen het Ministerie van. Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en. Rabobank met betrekking tot het Revolverend Intentieovereenkomst tussen het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Rabobank met betrekking tot het Revolverend Fonds Energiebesparing 11 Juli 2013 Betrokken partijen Initiatiefnemer:

Nadere informatie

Checklist Bbsh volkshuisvestingsverslag 2011

Checklist Bbsh volkshuisvestingsverslag 2011 Algemeen Lees eerst het onderdeel 'algemeen' uit de toelichting. (! ) 1. Controle volledigheid Volkshuisvestingsverslag 1.1. 1.1.1. Bevat het volkshuisvestingsverslag een uiteenzetting over c.q. overzicht

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

Verordening op de participatieraad

Verordening op de participatieraad pagina 1 van 5 Zoek regelingen op overheid.nl Amsterdam Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Organisatietype

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek

Huishoudelijk reglement. Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek Versie 28 mei 2015 Inhoud Artikel 1 Instelling/ instandhouding pag. 3 Artikel 2 Doel en reikwijdte pag. 3 Artikel 3 Belangenbehartiging pag.

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Berkelland Nr. 190484 7 september 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland houdende regels omtrent subsidie

Nadere informatie

5. Stichting IKC+, een statutair te Almere gevestigde stichting, met adres Randstad 20-31, 1314 BC Almere, hierna te noemen: "Stichting IKC+

5. Stichting IKC+, een statutair te Almere gevestigde stichting, met adres Randstad 20-31, 1314 BC Almere, hierna te noemen: Stichting IKC+ CONVENANT ALMEERSE SCHOLEN GROEP-GEMEENTE ALMERE PARTIJEN, 1. de publiekrechtelijke rechtspersoon: gemeente Almere, in het bijzonder handelende voor de gemeenteraad vanwege de aan de gemeenteraad bij de

Nadere informatie

Raadsvoorstel 49. Gemeenteraad. Vergadering 8 mei Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007

Raadsvoorstel 49. Gemeenteraad. Vergadering 8 mei Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007 Raadsvoorstel 49 Vergadering 8 mei 2007 Gemeenteraad Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007 B&W vergadering : 27 maart 2007 Dienst / afdeling : SE. MOeD Aan de gemeenteraad, Als één van de uitwerkingen

Nadere informatie

Maatschappelijk Domein De gemeenteraad van Purmerend

Maatschappelijk Domein De gemeenteraad van Purmerend gemeentebestuur PURMEREND~ Maatschappelijk Domein De gemeenteraad van Purmerend uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1474110 4 april 2019 onderwerp Brief minister Ollongren Geachte leden van de raad, Op

Nadere informatie

Raadsstuk. CDA fractie Haarlem Cees-Jan Pen/Ria Keesstra. College van B&W T.a.v. portefeuillehouders Onderwijs en Welzijn

Raadsstuk. CDA fractie Haarlem Cees-Jan Pen/Ria Keesstra. College van B&W T.a.v. portefeuillehouders Onderwijs en Welzijn Raadsstuk Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 001/2009 9 december 2008 STZ/jos 08/202871 Beantwoording vragen van de heer C.J. Pen en mevrouw M.J.M. Keesstra- Tiggelman inzake maatschappelijke

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rotterdam Nr. 122443 17 juli 2017 Regeling Brede Raad 010 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van de

Nadere informatie

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Directie Dar NV Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 9610 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting In onze brief aan de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Geachte heren Van der Want, Van der Spek, geacht College van Burgemeester en Wethouders,

Geachte heren Van der Want, Van der Spek, geacht College van Burgemeester en Wethouders, Aan het College van Burgemeester en Wethouders Ter attentie van de wethouders E. Van der Want en W.Van der Spek Postbus 9900 1201 GM Hilversum Hilversum, 25 januari 2018 Geachte heren Van der Want, Van

Nadere informatie

DOELSTELLING 2: TOEKENNEN SUBSIDIE AAN HANDS ON HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

DOELSTELLING 2: TOEKENNEN SUBSIDIE AAN HANDS ON HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag DOELSTELLING 2: TOEKENNEN SUBSIDIE AAN HANDS ON HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Ons kenmerk DSO/2005.679 RIS125953_23-MRT-2005 gezien: - het raadsbesluit Uitvoering Doelstelling

Nadere informatie

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid ONTWERP Statuten Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid (Gemeenteraad 6 mei 2019) Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid De doelstelling van De Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid, afgekort

Nadere informatie

de Rechtspraak Rechtbank Rotterdam Hierbij zend ik u een kopie van de uitspraak van de rechtbank waarbij op bovenvermeld beroep is beslist.

de Rechtspraak Rechtbank Rotterdam Hierbij zend ik u een kopie van de uitspraak van de rechtbank waarbij op bovenvermeld beroep is beslist. de Rechtspraak Rechtbank Rotterdam Aantekenen De Raad van de gemeente Schiedam Postbus 1501 3100 EA Schiedam Sector Bestuursrecht bezoekadres Wilhelminaplein 100/125 datum onderdeel contactpersoon doorkiesnummer

Nadere informatie

D66 INITIATIEFVOORSTEL HAAGSE REFERENDUMVERORDENING

D66 INITIATIEFVOORSTEL HAAGSE REFERENDUMVERORDENING rv 307 RIS 91131_011108 D66 INITIATIEFVOORSTEL HAAGSE REFERENDUMVERORDENING 8 november 2001 Robert van Lente Albert van der Zalm Arthur van Buitenen 1 Inleiding Op vrijdag 28 september 2001 heeft de commissie

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2007.228 - BOW/2007.1305 RIS 151081 Doorkiesnummer 070-353 5000 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 Ons kenmerk RIS295239 SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de gemeenteraad op 8 september 2016 de nota Sterk

Nadere informatie

Gemeente n Eergen op Zoom

Gemeente n Eergen op Zoom RAADSVERGADERING K.- U Gemeente n Eergen op Zoom Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 1 maart 24 : SMD/4/6 : : ESF-subsidieaanvraag Aan de gemeenteraad, Voorstel 1 instemmen met het verlenen van de

Nadere informatie

Onderwerp Burgeradvieskring Rustenburg Oostbroek

Onderwerp Burgeradvieskring Rustenburg Oostbroek Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad RIS121827_15-nov-2004 Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2004.206-BSD/2004.3416 RIS 121827 Doorkiesnummer 070-353 5000

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in artikel 16, boek 1 van het Burgerlijke Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit burgerlijke stand 1994.

Gelet op het bepaalde in artikel 16, boek 1 van het Burgerlijke Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit burgerlijke stand 1994. Gemeente Den Haag Ons kenmerk PBS/2010.150 RIS 178674 REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2011 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegingen: - in de vorige collegeperiode was het de uitdrukkelijke

Nadere informatie

overwegende, dat het gewenst is om van advies te worden voorzien inzake Wmo-beleid;

overwegende, dat het gewenst is om van advies te worden voorzien inzake Wmo-beleid; Het college van de gemeente Lisse; overwegende, dat het gewenst is om van advies te worden voorzien inzake Wmo-beleid; gelet op het bepaalde in artikel 84 van de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht;

Nadere informatie

VERORDENING BESTUURSCOMMISSIE OPENBAAR BASISONDERWIJS WEERT

VERORDENING BESTUURSCOMMISSIE OPENBAAR BASISONDERWIJS WEERT VERORDENING BESTUURSCOMMISSIE OPENBAAR BASISONDERWIJS WEERT De raad der gemeente Weert; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Weert van 10 februari 2004; overwegende,

Nadere informatie

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2009.333 BSD2009.5357 RIS 169116 Doorkiesnummer 070-353 3684 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

: Stichting Taalcoaches Zuid-Kennemerland

: Stichting Taalcoaches Zuid-Kennemerland ANBI GEGEVENS Naam : Stichting Taalcoaches Zuid-Kennemerland RSIN- nummer : 857383772 KvK-nummer : 68305028 Secretariaat : Molenlaan 6 2103 AE Heemstede telefoon : 06 46352564 e-mailadres : taalcoacheszuidkennemerland@gmail.com

Nadere informatie

21 mei 2013 RV/13/ mei 2013 RV/13/

21 mei 2013 RV/13/ mei 2013 RV/13/ Datum vergadering Gemeenteraad 1 Voorstelnummer Agendapunt 21 mei 2013 RV/13/00298 Datum vergadering Voorbereidende Voorstelnummer Agendapunt gemeenteraad 7 mei 2013 RV/13/00298 7 Voorstel ingebracht door

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei. sv RIS115668_20-apr-2004 Regnr. DSB/ Den Haag, 20 april 2004

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei. sv RIS115668_20-apr-2004 Regnr. DSB/ Den Haag, 20 april 2004 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei sv 2004.164 RIS115668_20-apr-2004 Regnr. DSB/2004.280 Den Haag, 20 april 2004 Inzake: fokbeleid De gemeenteraad Het

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van raadslid G.H.M. Wijsmuller

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van raadslid G.H.M. Wijsmuller RIS090638_24-10-2001 Gemeente Den Haag sv 65 RIS 090638 Regnr. BOW/2001.740 Cuturele broedplaatsen BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van raadslid G.H.M. Wijsmuller Den Haag, 23 oktober 2001 De gemeenteraad

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering van 4 mei 2007 (BS 19 juni 2007) houdende het lokaal beleid kinderopvang. Titel I. Algemene bepalingen

Besluit van de Vlaamse Regering van 4 mei 2007 (BS 19 juni 2007) houdende het lokaal beleid kinderopvang. Titel I. Algemene bepalingen 1 Besluit van de Vlaamse Regering van 4 mei 2007 (BS 19 juni 2007) houdende het lokaal beleid kinderopvang Titel I. Algemene bepalingen Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Afwezig: *) bij agendapunt 1 mevrouw Engering en de heren Meijer, Noordanus en Verkerk

Afwezig: *) bij agendapunt 1 mevrouw Engering en de heren Meijer, Noordanus en Verkerk Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 13 juli 1999 (artikel 56, tweede lid, Gemeentewet) Aanwezig: de burgemeester, de heer Heijnen, mevrouw Klijnsma *) en

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN MEANDER MEDISCH CENTRUM, AMERSFOORT RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012

STICHTING VRIENDEN MEANDER MEDISCH CENTRUM, AMERSFOORT RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012 STICHTING VRIENDEN MEANDER MEDISCH CENTRUM, AMERSFOORT RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012 INHOUDSOPGAVE 1.1 Informatie over de stichting 1 1.2 Bestuur 2 1.3

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk ZSPM) Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk ZSPM) Collegevoorstel Openbaar Openbaar Onderwerp Benoeming Raad van Commissarissen Dar NV Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 9610 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting De gemeente Nijmegen is de enige aandeelhouder

Nadere informatie

ECLI:NL:CRVB:2017:1551

ECLI:NL:CRVB:2017:1551 ECLI:NL:CRVB:2017:1551 Instantie Datum uitspraak 11-04-2017 Datum publicatie 26-04-2017 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Centrale Raad van Beroep 15/1071 WWB Socialezekerheidsrecht

Nadere informatie

ARTIKEL 51-VRAGEN: TOERMALIJN, ASBESTINVENTARISATIE, INFORMATIEVOORZIENING

ARTIKEL 51-VRAGEN: TOERMALIJN, ASBESTINVENTARISATIE, INFORMATIEVOORZIENING ARTIKEL 51-VRAGEN: TOERMALIJN, ASBESTINVENTARISATIE, INFORMATIEVOORZIENING Op donderdag 12 februari is een interpellatiedebat gehouden in de gemeenteraad van Zaanstad. Tijdens dit debat is er gesproken

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST ( MoU 2 ) INZAKE ADO DEN HAAG

RAAMOVEREENKOMST ( MoU 2 ) INZAKE ADO DEN HAAG RAAMOVEREENKOMST ( MoU 2 ) INZAKE ADO DEN HAAG tussen Stichting Stadion Ontwikkeling N.V. ADO Den Haag H.P. Beheer B.V. en de gemeente s-gravenhage 25 maart 2009 Streefkerk Advocaten Postbus 716 2270 AS

Nadere informatie

OVEREENKOMSTIG DE BESLUITEN VAN MEI 2010 VERSIE

OVEREENKOMSTIG DE BESLUITEN VAN MEI 2010 VERSIE OVEREENKOMSTIG DE BESLUITEN VAN MEI 2010 VERSIE 12/05/2010 Beleidsplan voor de Stichting Collectieve Marorgelden Israel (SCMI) Tel Aviv, mei 2010 1 van 6 . 1. Achtergrond De ter inleiding in het beleidsplan

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 9 november 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 9 november 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

COBc-dag 2012 Peter Hoekstra Bert Winkel

COBc-dag 2012 Peter Hoekstra Bert Winkel COBc-dag 2012 Peter Hoekstra Bert Winkel 1 Project Toekomst toetsing op de constructieve veiligheid van bouwwerken Aanleiding: De ontwikkelingen n.a.v. Commissie Dekker hebben er toe geleid dat het COBc

Nadere informatie

CUOS-Regeling Internationaliseringssubsidies

CUOS-Regeling Internationaliseringssubsidies CUOS-Regeling Internationaliseringssubsidies Algemeen Artikel 1. Begripsbepalingen Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. De universiteit, de RUG: de Rijksuniversiteit Groningen.

Nadere informatie

Juridische aspecten van besturen van huisartsenorganisaties

Juridische aspecten van besturen van huisartsenorganisaties Juridische aspecten van besturen van huisartsenorganisaties mr drs Titia Hollman ZinZ - Juridisch Advies Medrie, 11 mei 2017 Doel Eerste inzicht in juridische structuren van (huisartsen)organisaties en

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS Regnr. BOW/ Den Haag, 21 december 2004

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS Regnr. BOW/ Den Haag, 21 december 2004 RIS123192_21-DEC-2004 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche sv 2004.530 RIS 123192 Regnr. BOW/2004.1408 Den Haag, 21 december 2004 Inzake: verantwoording van

Nadere informatie

6. Servicepunt de POST, projectgebouw woonzorgzone

6. Servicepunt de POST, projectgebouw woonzorgzone 6. Servicepunt de POST, projectgebouw woonzorgzone De POST is door Woonzorg Nederland om niet in gebruik gegeven aan de Stichting Woonzorgzone Moerwijk, als projectbureau voor de woonzorgzone, in principe

Nadere informatie

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007; overwegende dat; Het college

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : 12.0243 Onderwerp: Oprichten rechtspersoon ten behoeve van verzelfstandiging van het Stedelijk Museum s- Hertogenbosch (SM s) Reg.nr. : B&W verg.. : 24 april 2012 Commissie :

Nadere informatie

Raadsstuk. Aan de Raad der gemeente Haarlem. Datum: 7 oktober 2008 Raadsvragen ex art 38 RvO Onderwerp: Brandveiligheid woningen

Raadsstuk. Aan de Raad der gemeente Haarlem. Datum: 7 oktober 2008 Raadsvragen ex art 38 RvO Onderwerp: Brandveiligheid woningen Raadsstuk Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 239/2008 2 december 2008 VVH/vh 08/181913 Beantwoording vragen van de heer J. Fritz en mevrouw H. Koper inzake brandveiligheid woningen Aan

Nadere informatie

a) de beleidsvisie en over de initiatieven die er op gemeentelijk vlak kunnen genomen worden.

a) de beleidsvisie en over de initiatieven die er op gemeentelijk vlak kunnen genomen worden. Statuten Januari 2013 Artikel 1. De Raad voor Internationale Samenwerking is de adviesraad van de gemeente voor ontwikkelingssamenwerking en Noord-Zuidproblematiek DAC (Development Assistance Committee)

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel U C H( C C» I. 6 IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer Programma Commissie Portefeuillehouder: Informatie bij : E-mail/tel.nr. : Evaluatiedatum : 358639

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen Groen Links over het Cultuurfonds Rijk van Nijmegen Programma / Programmanummer Cultuur / 1071 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS121702_09-nov-2004 Regnr.BOW/ Den Haag, 9 november 2004

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS121702_09-nov-2004 Regnr.BOW/ Den Haag, 9 november 2004 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche sv 2004.471 RIS121702_09-nov-2004 Regnr.BOW/2004.1454 Den Haag, 9 november 2004 Inzake: notitie BBL-beleid De gemeenteraad

Nadere informatie

B&W voorstel. c.vanhelvert@shertogenbosch.nl

B&W voorstel. c.vanhelvert@shertogenbosch.nl B&W voorstel Steller : van Helvert Tel. : 06 1586 2307 Portefeuille : Weyers e-mail. : c.vanhelvert@shertogenbosch.nl B&W : Agenda nr. : Reg.nr. : 3597514 Openbaar : ja Onderwerp : BewonersBedrijf Hambaken

Nadere informatie

Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016. Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf,

Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016. Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf, Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf, gelet op de Algemene subsidieverordening Werststellingwerf 2016, besluit vast te stellen

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Wooninitiatief Culemborg 2014

Jaarrekening. Stichting Wooninitiatief Culemborg 2014 Jaarrekening Stichting Wooninitiatief Culemborg 2014 Inhoudsopgave Verslag van bestuur 1.1 Oprichting 1.2 Doelstelling 1.3 Kamer van Koophandel 1.4 Samenstelling bestuur 1.5 Financiële positie 1.6 Activiteiten

Nadere informatie

: het college van burgemeester en wethouders. : de leden van de gemeenteraad

: het college van burgemeester en wethouders. : de leden van de gemeenteraad Van Aan : het college van burgemeester en wethouders : de leden van de gemeenteraad Onderwerp : memorie van antwoord bij Wijziging juridische grondslagen Gemeenschappelijke Regeling WAVA en!go BV Raadsvoorstel

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 5 april 2017 U Lbr. 17/018 (070)

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 5 april 2017 U Lbr. 17/018 (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 5 april 2017 Ons kenmerk BB/U201700247 Lbr. 17/018 Telefoon (070) 373 8393 Bijlage(n) 1 Onderwerp Instelling Fonds Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: Opsteller: G.A.J. van Gulik User-id: DIE2 Tel: 4960 Onderw erp: OPRICHTEN VAN EN DEELNEMING IN GEBRUIKERSCOÖPERATIE EEMHUIS Toelichting: Bij de multifunctionele

Nadere informatie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie statuten van de gemeentelijke Afdeling 1 Algemeen kader verkeerscommissie versie 25/04/2013 Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne richt een professionele verkeerscommissie in, die het bestuur adviseert

Nadere informatie

BB/U Lbr. 16/075

BB/U Lbr. 16/075 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Wijziging Statuten en Huishoudelijk Reglement i.v.m. oprichting algemene directie uw kenmerk ons kenmerk BB/U201601386

Nadere informatie

Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe

Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur MD Zaaknummer: 583313 Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe Burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe, overwegende: dat de gemeenteraad in de

Nadere informatie

Afweging: Voor de beantwoording van de vragen wordt verwezen naar de bijgevoegde conceptantwoordbrief.

Afweging: Voor de beantwoording van de vragen wordt verwezen naar de bijgevoegde conceptantwoordbrief. College Onderwerp: V20100186 Vragen ex artikel 61 RvO van fractie CDA Heusden naar aanleiding van het krantenartikel over stichting De Biezen en het eigenaarschap van buurthuis De Schakel. Collegevoorstel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Aan de Raad van de gemeente Hattem, Inhoud Onderwerp. : Nieuwe governance-structuur Openbaar Onderwijs Zwolle Indiener

RAADSVOORSTEL. Aan de Raad van de gemeente Hattem, Inhoud Onderwerp. : Nieuwe governance-structuur Openbaar Onderwijs Zwolle Indiener RAADSVOORSTEL Inhoud Onderwerp : Nieuwe governance-structuur Openbaar Onderwijs Zwolle Indiener : College van B en W Voorstel behandeling : Ter vaststelling door gemeenteraad Bevoegd orgaan : Gemeenteraad

Nadere informatie

1. Er mee in te stemmen om de Gemeenschappelijke regeling AQUON 2011 aan te vullen met een nieuw artikel 29a Borgtocht.

1. Er mee in te stemmen om de Gemeenschappelijke regeling AQUON 2011 aan te vullen met een nieuw artikel 29a Borgtocht. VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR AGENDAPUNT 9a/b Onderwerp: Aanpassing GR AQUON conform circulaire 1999 Nummer: 571841 In D&H: 21-08-2012 Steller: A.M.A. Vernooij In Cie: BMZ Telefoonnummer: 0611614698

Nadere informatie

RIS123603_15-feb-2005 Gemeente Den Haag

RIS123603_15-feb-2005 Gemeente Den Haag RIS123603_15-feb-2005 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BBZ/2004.19 RIS 123603 REGLEMENT VOOR DE HAAGSE BEVOLKINGSADMINISTRATIE HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op de Wet gemeentelijke basisadministratie

Nadere informatie

WIE BESTUURT DE GEMEENTE?

WIE BESTUURT DE GEMEENTE? WIE BESTUURT DE GEMEENTE? De gemeente dichtbij Dagelijks heeft u met de gemeente te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw vuilnis wordt opgehaald en dat er wegen en fietspaden worden aangelegd. Bij

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

d college Nr. Afd. BDVQ Aan alle samenwerkingspartners van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap-Smart Technology "^ofl Gouda, 18 februari 201 5

d college Nr. Afd. BDVQ Aan alle samenwerkingspartners van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap-Smart Technology ^ofl Gouda, 18 februari 201 5 d college Aan alle samenwerkingspartners van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap-Smart Technology Nr. Afd. BDVQ "^ofl Gouda, 18 februari 1 5 Geachte collega, Allereerst willen we iedereen bedanken

Nadere informatie

BB/U201000350 Lbr. 10/026

BB/U201000350 Lbr. 10/026 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 Betreft Openstelling vacatures bestuur en commissies VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201000350 Lbr. 10/026 bijlage(n)

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Personeelsvereniging Dow Benelux - Terneuzen Huishoudelijk Reglement Personeelsvereniging Dow-Benelux Terneuzen Personeelsvereniging Dow Benelux - Terneuzen ALGEMEEN Artikel 1. Het Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Klachtenregeling Vereniging Spierziekten Nederland (VSN)

Klachtenregeling Vereniging Spierziekten Nederland (VSN) Klachtenregeling Vereniging Spierziekten Nederland (VSN) De VSN doet haar uiterste best om haar leden zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat er zaken fout gaan of niet zoals afgesproken.

Nadere informatie

''I'"""»" ''n' i M julî aoió

''I'» ''n' i M julî aoió Burgemeester en Wethouders Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 1 4 030 www.utrecht.nl Gemeente Utrecht Vereniging van Nederlandse Gemeenten Mevrouw J. Kriens, voorzitter van de directieraad

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag PBS/2015.295 RIS 290049 SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - het doen van

Nadere informatie