BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv 299 RIS Regnr. BOW/ Den Haag, 25 november 2003

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv 299 RIS Regnr. BOW/ Den Haag, 25 november 2003"

Transcriptie

1 RIS110956_ Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche sv 299 RIS Regnr. BOW/ Den Haag, 25 november 2003 Inzake: Ondernemend Welzijn, kinderopvang, beantwoorden schriftelijke vragen De gemeenteraad Het raadslid de heer J.E. Labuche heeft op 16 september 2003 een brief met daarin zestien vragen aan de voorzitter van de gemeenteraad gericht. Ingevolge het bepaalde in artikel 35, lid 4, van het reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad, antwoorden wij als volgt. 1. Heeft de wethouder de zeven ijkpunten voor kwaliteitscontrole bewaard in het kader van Ondernemend Welzijn en waar liep het verkeerd en waar liggen dan de verantwoordelijkheden hiervoor? Brief d.d. 20 november 2001 (BOW/ ). Vragen over hoe het staat met de situatie van Ondernemend Welzijn zijn afdoende in de raadscommissie en raad behandeld. 2. Hoe staat het met de externe financiers die het welzijnsbeleid komen versterken? Brief d.d. 20 november 2001 (BOW/ )? Met externe financiers wordt hier gedoeld op de verschillende fondsen (Fonds 1818, Oranje fonds, Stichting Belangen van Katholieke jongeren, Stichting Van der Linden, Jan Zeuven etc.) die regelmatig door de welzijnsinstellingen worden benaderd voor een bijdrage in de kosten van uiteenlopende projecten. 3. Wat wordt bedoeld met investeringen die uitmonden in certificering kinderopvang? Brief d.d. 21 december 2001 (BOW/17807) De brief is geschreven in het kader van het fusieplan van de stichting Welzijnsorganisaties Schilderswijk en de stichting Welzijnsorganisatie Laak & Rijswijk en heeft betrekking op kwaliteitsvergroting. Het gaat hier om investeringen in kwaliteit en innovatie van de dienstverlening die zou moeten leiden tot certificering van het peuterspeelzaalwerk. De term kinderopvang (naschoolse opvang en kinderdagopvang) is ten onrechte genoemd. Wij nemen geen producten kinderopvang af bij welzijnsorganisaties.

2 BOW/ Is er wat het onderwerp kinderopvang betreft een verborgen agenda geweest waarbij de stichting Ondernemend Welzijn het ook gemunt heeft op de pakweg 30 miljoen Euro jaarlijkse omzet, die omgaat in de Haagse kinderopvang? Nee. 5. Zijn er relaties tussen Ondernemend Welzijn en de kinderopvang? In een aantal gevallen maken Ondernemend Welzijn en kinderopvang samen gebruik van een accommodatie. Op uitvoerend niveau wordt er soms in de wijken tussen de welzijnsinstellingen en instellingen voor kinderopvang afgestemd. 6. Besturen is vooruitzien: Verwacht wordt dat de kinderopvang volledig particulier (zonder rechtstreekse subsidies) zullen moeten georganiseerd worden zijn de drie koepelorganisaties hiervoor klaar? - Zo ja, hoe zal dat dan plaatsvinden, kunnen zij zich financieel voldoende redden? - Zo neen, hoe gaat dit dan gebeurden - wat is dan de taak van de gemeente? Het kabinet heeft ervoor gekozen dat de kinderopvang zich op de markt richt volgens de wetten van vraag en aanbod. De gesubsidieerde kinderopvang zal worden afgeschaft en ouders zullen gefaciliteerd worden om zelf de kinderopvang te kopen bij de gewenste instelling voor kinderopvang. Gemeenten dragen dan alleen bij in de kosten van kinderopvang voor doelgroepen die door het rijk zijn aangewezen. Instellingen voor kinderopvang dienen zich op die verandering voor te bereiden. Wij hebben nu geen aanleiding om te veronderstellen dat de koepels het op de markt niet zouden redden. De instellingen voor kinderopvang ontvangen van ons geen exploitatiesubsidie, wij nemen kindplaatsen af voor doelgroepen. Diezelfde kindplaatsen zullen na 2005 bekostigd worden vanuit een andere bron, te weten ouders/fiscus/werkgever. Wanneer de vraag naar kinderopvang drastisch afneemt, bijvoorbeeld vanwege een recessie, komen instellingen voor kinderopvang in de problemen. Maar dat geldt ook voor instellingen voor kinderopvang waarmee geen subsidierelatie bestaat. Wij hebben in de afgelopen jaren instellingen voor kinderopvang die bij ons aanklopten voor financiële steun omdat die organisaties in moeilijkheden verkeerden, niet geholpen. Wij zien nu geen aanleiding die koers te wijzigen. 7. Indien zulks gaat gebeuren gaat de Kinderopvang een onderdeel worden van Ondernemend Welzijn? Nee.

3 BOW/ Binnenkort zal door middel van een registeraccountantsverklaring verantwoording moeten worden afgelegd over de fl ,00 bij voorschot ontvangen middelen van het rijk voor de steeds tot het welzijnsdomein gerekende Haagse kinderopvang. Dit is ons bekend. 9. Is de wethouder bereid alsnog de vragen te beantwoorden zoals de Hr. Hendrickx van Familia Maxima deze gesteld heeft in zijn brief d.d. 12 oktober 2001 en regelmatig daarna? (kopie van de vragen werd overhandigd in de 12/9) De stichting Vill'ABB en aan haar verwante organisaties (Familia Maxima BV, Vereniging kinderopvang Bouwsom, stichting Stedebouw en stadsherstel, stichting Golya, Directe Democraten) hebben inmiddels vele brieven, faxen en deurwaardersexploten aan ons college, de burgemeester, de wethouder WVE, diverse diensten en diverse ambtenaren gezonden. Dit nog los van de omvangrijke correspondentie met de raad(sleden) en de Adviescommissie bezwaarschriften, voor de beantwoording waarvan wij in beginsel niet verantwoordelijk zijn. De veelheid brieven en faxen en diversiteit van wijze van indiening heeft een samenhangende beantwoording niet gemakkelijk gemaakt. Desondanks zijn de brieven beantwoord, met twee uitzonderingen. Veel correspondentie ging over zaken die ook al in juridische procedures aan de orde waren. Zo lang zaken onder de rechter zijn gaan wij niet over de zelfde materie inhoudelijk in discussie, los van de lopende procedure. Ook zijn er diverse onderwerpen waarover wij van mening verschillen met Vill'ABB cs. Het heeft dan geen zin om telkens op dezelfde of soortgelijke vragen te antwoorden. In die gevallen is vaak verwezen naar eerdere brieven. Momenteel is er een beperkte achterstand in de beantwoording, maar het ligt in de bedoeling om binnen enkele weken alle nog openstaande correspondentie met een brief te beantwoorden. Mochten er daarna nog onduidelijkheden zijn, dan vernemen wij dat te zijner tijd ongetwijfeld. Aansluitende op de vorige reeks in kader van punt 3 van de betreffende de vragen naar het hoe en waarom van het niet en niet tijdig beantwoorden van schriftelijke vragen. 10. Waar blijft de beantwoording van de schriftelijke vragen twee reeksen over kinderopvang, vragen over de veiligheid, vragen over Ypenburg? De tijd om ze te beantwoorden zoals voorzien in de verordening is overschreden en wij ontvingen geen bericht dat zij meer tijd vragen om beantwoord te worden. De bedoelde schriftelijke vragen zijn beantwoord. De vragen over de brandveiligheid van kindercentra zijn in september jl. beantwoord (Brw/2003/003886). De vragen over Ypenburg zijn in augustus jl. beantwoord (BSD/ ).

4 BOW/ Is het hardnekkig politiek en strategie van het college om onze taak als volksvertegenwoordiger middels het gedoe met de schriftelijke vragen te frustreren en te ontmoedigen? Denkt het college er op deze wijze in te slagen? Waarom dit discriminerende gedrag ten aanzien van onze fractie - als vorm van maatregel: wie als lastig ervaren wordt gaan wij op die manier aanpakken? Vragen van raadsleden worden door ons beantwoord. Van frustratie en ontmoediging is geen sprake. Er zijn raadsleden die grote hoeveelheden schriftelijke vragen stellen. Wij doen ons uiterste best om die vragen op tijd te beantwoorden. Helaas lukt dat niet altijd. Uiteindelijk worden de vragen beantwoord. 12. Hoe is het mogelijk dat Wethouder Klijnsma denkt, raadscommissie 12/9, dat al de vragen over de kinderopvang beantwoord zijn geworden en dat dit nog steeds niet gebeurd is. Zie vraag Wethouder Smits stelde twee weken geleden dat de vragen vorige week zouden beantwoord zijn? Bevestigt deze handelswijze dat de Wethouder zoals de inwoners van Leidschenveen ook stellen dat hij zijn beloftes niet nakomt? Zie vraag Is het college zich bewust dat het voortdurend niet tot niet tijdig beantwoorden van vragen in strijd is met gemeentelijke verordening ter zake en zij daardoor de gedragscode en fatsoensnorm voor B&W overtreedt? Gaat het hier om fouten van het college of van ambtenaren die denken zich dit te kunnen veroorloven ten aanzien van een gekozen volksvertegenwoordiger? Zie vraag 10, 11, 12 en Hoe lang denkt het college nog nodig te hebben om de achterstallige vragenreeksen te beantwoorden? Zie vraag 10,11, 12, 13 en 14.

5 BOW/ Lezende de antwoorden zowel op vragen door ons gesteld, als bij de andere fracties, vooral bij niet collegepartijen, roepen vragen op over de ernst en de politieke ijver waarmee zij beantwoord worden. Meermaals volgen er afscheep antwoorden - bundeling van vragen die nergens op slaat en enkel een serieus antwoord vermijden - wat gaat het college er aan doen? Antwoord als zou die niet het geval zijn is niet raadzaam - er zal een onderzoek komen door deskundigen naar de beantwoordcultuur door het Haags college - gevolgd door een publiekelijk rapport. Zie hierboven. Wij wachten de resultaten van dit onderzoek af. Het college van burgemeester en wethouders, de secretaris, de burgemeester, D.M.F. Jongen W.J. Deetman

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS121702_09-nov-2004 Regnr.BOW/ Den Haag, 9 november 2004

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS121702_09-nov-2004 Regnr.BOW/ Den Haag, 9 november 2004 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche sv 2004.471 RIS121702_09-nov-2004 Regnr.BOW/2004.1454 Den Haag, 9 november 2004 Inzake: notitie BBL-beleid De gemeenteraad

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS Regnr. BOW/ Den Haag, 21 december 2004

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS Regnr. BOW/ Den Haag, 21 december 2004 RIS123192_21-DEC-2004 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche sv 2004.530 RIS 123192 Regnr. BOW/2004.1408 Den Haag, 21 december 2004 Inzake: verantwoording van

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei sv 2005.244 RIS 130511_20-sep-2005 Regnr. BOW/2005.1118 Den Haag, 20 september 2005 Inzake: meisjesbesnijdenis De gemeenteraad

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid de heer B.C. de Liefde. sv 2006.244 RIS 142803 Regnr. DSO/2007.109 Den Haag, 27 februari 2007

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid de heer B.C. de Liefde. sv 2006.244 RIS 142803 Regnr. DSO/2007.109 Den Haag, 27 februari 2007 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid de heer B.C. de Liefde sv 2006.244 RIS 142803 Regnr. DSO/2007.109 Den Haag, 27 februari 2007 Inzake: uitsluiting van woonwijken van

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid R. Bouchtaoui. sv RIS Regnr.: BSD/ Den Haag, 7 juli 2009

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid R. Bouchtaoui. sv RIS Regnr.: BSD/ Den Haag, 7 juli 2009 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid R. Bouchtaoui sv 2009.179 RIS 164457 Regnr.: BSD/2009.2945 Den Haag, 7 juli 2009 Inzake: samenwerking met gemeenten in Zuid-Afrika

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid M.F. Dufresne. sv RIS120261_28-sep-2004 Regnr. DSO/ Den Haag, 28 september 2004

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid M.F. Dufresne. sv RIS120261_28-sep-2004 Regnr. DSO/ Den Haag, 28 september 2004 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid M.F. Dufresne sv 2004.410 RIS120261_28-sep-2004 Regnr. DSO/2004.3061 Den Haag, 28 september 2004 Inzake: Internationale treinstations

Nadere informatie

beantwoording vragen art. 61 fractie DMP Heusden over de beleidsregels leerlingenvervoer schooljaar

beantwoording vragen art. 61 fractie DMP Heusden over de beleidsregels leerlingenvervoer schooljaar Onderwerp Zaaknummer: OWZIG05 beantwoording vragen art. 61 fractie DMP Heusden over de beleidsregels leerlingenvervoer schooljaar 2010-2011 Collegevoorstel Inleiding In de brief van 26 augustus 2010 stelt

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht betreffende de raad en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn. Datum: 11 oktober 2011

Rapport. Rapport over een klacht betreffende de raad en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn. Datum: 11 oktober 2011 Rapport Rapport over een klacht betreffende de raad en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn. Datum: 11 oktober 2011 Rapportnummer: 2011/301 2 Klacht Verzoekers klagen

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Niek Roozenburg. sv 17. Corr. nr /BSD Den Haag, 13 april 1999

Gemeente Den Haag. BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Niek Roozenburg. sv 17. Corr. nr /BSD Den Haag, 13 april 1999 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Niek Roozenburg sv 17 Corr. nr. 9000440/BSD Den Haag, 13 april 1999 aangifte zedendelict bureau Overbosch De gemeenteraad Het raadslid

Nadere informatie

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen Onderwerp Zaaknummer: CCTH01 Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen Collegevoorstel Inleiding In de brief van

Nadere informatie

Hieronder volgen onze reacties op uw vragen.

Hieronder volgen onze reacties op uw vragen. Gemeente Haarlem Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de Participatieraad Datum 17 maart 2015 Ons kenmerk 2015/96569 Contactpersoon A.S. van der Wal Doorkiesnummer 023 511

Nadere informatie

De subsidie regeling Leefbaarheid en bewonersparticipatie: hoe werkt dat eigenlijk?

De subsidie regeling Leefbaarheid en bewonersparticipatie: hoe werkt dat eigenlijk? De subsidie regeling Leefbaarheid en bewonersparticipatie: hoe werkt dat eigenlijk? Handreiking subsidie Leefbaarheid en bewonersparticipatie Dit is een uitgave van de gemeente Den Haag Dienst Publiekszaken

Nadere informatie

SERVICENORMEN GEMEENTE FERWERDERADIEL

SERVICENORMEN GEMEENTE FERWERDERADIEL SERVICENORMEN GEMEENTE FERWERDERADIEL Wanneer kan ik een reactie op mijn brief verwachten? Hoe lang duurt het verlengen van mijn paspoort? Wanneer beslist de gemeente over mijn bouwplan? Met welke regels

Nadere informatie

Verordening op de Burgeragendering en het Burgerinitiatief gemeente Utrecht 2018

Verordening op de Burgeragendering en het Burgerinitiatief gemeente Utrecht 2018 Initiatiefvoorstel Opgesteld door Kenmerk Vergaderdatum Portefeuille Geheim Has Bakker (raadslid D66) 0000 27 september (aanbieding) Wijkgericht werken en participatie Nee Verordening op de Burgeragendering

Nadere informatie

Ons kenmerk U14-047493 Beh. door J.W. Labruyere Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling, Beleid, Reg ie & Projecten 1

Ons kenmerk U14-047493 Beh. door J.W. Labruyere Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling, Beleid, Reg ie & Projecten 1 ~. Geme Bergen op Zoom -----::>--- ~ ~ 1 De Fractie van de BSD De heer Van der Kallen en de heer Van den Kieboom Nieuwstraat 4 4611 RS Bergen op Zoom l lllll llllll lllll llll llllll lllll lllll lllll

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 december 2003 Rapportnummer: 2003/486

Rapport. Datum: 18 december 2003 Rapportnummer: 2003/486 Rapport Datum: 18 december 2003 Rapportnummer: 2003/486 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Belastingdienst/Holland Midden/kantoor Leiden zijn (privé-)agenda niet aan hem heeft geretourneerd. Beoordeling

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller. sv 89 RIS Regnr. DSO/ Den Haag, 27 mei 2003

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller. sv 89 RIS Regnr. DSO/ Den Haag, 27 mei 2003 RIS105935_03-06-2003 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller sv 89 RIS 105935 Regnr. DSO/2002.3751 Den Haag, 27 mei 2003 Inzake: vragen over diverse projecten

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag, RIS116036_07-MEI-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2004.580 RIS 116036 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag, Besluit:

Nadere informatie

Wmo-adviesraad GEMEENTE RENKUM Secretariaat: Postbus HA Oosterbeek Telefoon (026) Fax (026)

Wmo-adviesraad GEMEENTE RENKUM Secretariaat: Postbus HA Oosterbeek Telefoon (026) Fax (026) Wmo-adviesraad GEMEENTE RENKUM Secretariaat: 6860 HA Oosterbeek Telefoon (026) 33 48 583 Fax (026) 334 83 10 Email: Wmoraad@renkum.nl College van Burgemeester en Wethouders in de gemeente Renkum 6860 HA

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/67

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/67 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 7-10-2014 Nummer voorstel: 2014/67 Voor raadsvergadering d.d.: 07-10-2014 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie

Regeling Adviesraad Wmo gemeente Hardenberg

Regeling Adviesraad Wmo gemeente Hardenberg No. 2007/JKNE/123168 Onderwerp: Regeling Adviesraad Wmo. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hardenberg; Overwegende dat het wenselijk is ten behoeve van de beleidsvorming en de uitvoering van de

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Aan de voorzitter van de commissie Welzijn, Duurzaamheid en Leidschenveen-Ypenburg. 28 september 2004. Geachte voorzitter,

Gemeente Den Haag. Aan de voorzitter van de commissie Welzijn, Duurzaamheid en Leidschenveen-Ypenburg. 28 september 2004. Geachte voorzitter, Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie RIS120386_01-OKT-2004 mw. drs J. Klijnsma Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de commissie Welzijn,

Nadere informatie

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport.

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport. Rapport 2 h2>klacht Beoordeling Conclusie Onderzoek Bevindingen Klacht Verzoekers klagen erover dat de gemeente Voorschoten in december 2008 in het kader van een mediation een overeenkomst heeft getekend,

Nadere informatie

Opinieronde / peiling

Opinieronde / peiling Aan de Raad Made, 01-04-14 Reg.nr. 14int01525 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Opinieronde / peiling Opinieronde / peiling: 08-05-14 Agendapunt: 7 Onderwerp: Behoeftenonderzoek voor het

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Commissie Welzijn, Duurzaamheid en Leidschenveen-Ypenburg

Aan de voorzitter van de Commissie Welzijn, Duurzaamheid en Leidschenveen-Ypenburg Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie mw. drs J. Klijnsma Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de Commissie Welzijn, Duurzaamheid en Leidschenveen-Ypenburg

Nadere informatie

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2009.333 BSD2009.5357 RIS 169116 Doorkiesnummer 070-353 3684 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van de raadsleden H.M.M. Vos en M.Bolle. sv RIS Regnr. BSD/ Den Haag, 23 september 2008

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van de raadsleden H.M.M. Vos en M.Bolle. sv RIS Regnr. BSD/ Den Haag, 23 september 2008 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van de raadsleden H.M.M. Vos en M.Bolle sv 2008.129 RIS 156287 Regnr. BSD/2008.2918 Den Haag, 23 september 2008 Inzake: nazorg ex-gedetineerden De gemeenteraad

Nadere informatie

BESLUIT. Openbaar. Nederlandse mededingingsautoriteit

BESLUIT. Openbaar. Nederlandse mededingingsautoriteit Nederlandse mededingingsautoriteit BESLUIT Nummer 2745-73 Betreft zaak: Vill'ABB Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit tot ongegrondverklaring van het bezwaar van

Nadere informatie

Collegebesluit. 2. Geen aanvullende maatregelen te nemen om het financiële risico, geraamd op maximaal 0,8 mln, te compenseren;

Collegebesluit. 2. Geen aanvullende maatregelen te nemen om het financiële risico, geraamd op maximaal 0,8 mln, te compenseren; Collegebesluit Org. onderdeel: MO/ZCS Opsteller: M.J.J.M. Zuiderwijk User-id: ZUIM1 Tel: 5038 Onderwerp: WMO-BETREKKEN FINANCIËLE DRAAGKRACHT Toelichting: Bij het verstrekken van hulp bij het huishouden,

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

AFSPRAKENLIJST PRESIDIUM 20 APRIL 2015

AFSPRAKENLIJST PRESIDIUM 20 APRIL 2015 AFSPRAKENLIJST PRESIDIUM 20 APRIL 2015 Aanwezig de leden: Tevens aanwezig: Afwezig: Rollingswier (voorzitter), De Boer (GroenLinks), Gilissen (VVD), Schipper (SP), Van Waveren (CDA), Haage (PvdA), Bos

Nadere informatie

Tijdens de raadsvergadering op 30 oktober 2003 heeft de raad de motie 6.8 (Van Lente, De Jong, en Van der Zalm) aangenomen:

Tijdens de raadsvergadering op 30 oktober 2003 heeft de raad de motie 6.8 (Van Lente, De Jong, en Van der Zalm) aangenomen: Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2004.062 - BOW/2003.1571 RIS115222_06-apr-2004 Doorkiesnummer 070-353 5000 E-mailadres

Nadere informatie

Aan de Raad der gemeente Haarlem

Aan de Raad der gemeente Haarlem Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 246/2006 12 december 2006 BRW/pp 06/2425 Beantwoording vragen van de heer F.H. Reeskamp en mevrouw L.C. Zetten inzake vluchtveiligheid Patronaat Aan de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek

Huishoudelijk reglement. Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek Versie 28 mei 2015 Inhoud Artikel 1 Instelling/ instandhouding pag. 3 Artikel 2 Doel en reikwijdte pag. 3 Artikel 3 Belangenbehartiging pag.

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, RIS133696_13-DEC-2005 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2005.956 RIS 133696 REGELING DIENSTWONINGEN EN EMOLUMENTEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - gelet op het bepaalde in artikel 15:1:18

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS Regnr. DSB/ Den Haag, 20 april 2004

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS Regnr. DSB/ Den Haag, 20 april 2004 RIS115667_20-APR-2004 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche sv 2004.165 RIS 115667 Regnr. DSB/2004.300 Den Haag, 20 april 2004 Inzake: vuurwerkopslag, vergunningen,

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2007.228 - BOW/2007.1305 RIS 151081 Doorkiesnummer 070-353 5000 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

2. Ouder/verzorger klaagt er verder over dat organisatie niet heeft gereageerd op haar brief d.d. 22 december 2008.

2. Ouder/verzorger klaagt er verder over dat organisatie niet heeft gereageerd op haar brief d.d. 22 december 2008. 09-40 Communicatie, financiën 2009 Opvangvorm organisatie met meer kinderopvangvormen Betreft financiën Inleiding De klacht 1. Ouder/verzorger klaagt er over dat organisatie haar al enige tijd lastig valt

Nadere informatie

Raadsvragen van het raadslid Ann Tuza van de fractie CDA, ingevolge artikel 43 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede.

Raadsvragen van het raadslid Ann Tuza van de fractie CDA, ingevolge artikel 43 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. 2016/11 Raadsvragen van het raadslid Ann Tuza van de fractie CDA, ingevolge artikel 43 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. Binnengekomen d.d. 9 februari 2016 Betreft: Eenzaamheid Eenzaamheid

Nadere informatie

Hoofdstuk 3. Algemene beoordeling

Hoofdstuk 3. Algemene beoordeling Hoofdstuk 3. Algemene beoordeling Samenvatting Tweederde van de Leidenaren zegt bekend te zijn met de taken van het college van Burgemeester en Wethouders en één op de tien heeft in het afgelopen jaar

Nadere informatie

Aan de Raad der gemeente Haarlem. CDA fractie Haarlem Wim Catsman en Cees-Jan Pen. College van B&W T.a.v. portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling

Aan de Raad der gemeente Haarlem. CDA fractie Haarlem Wim Catsman en Cees-Jan Pen. College van B&W T.a.v. portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 52/2007 27 februari 2007 SO/pm 07/83 Beantwoording vragen van de heer W.A. Catsman en de heer C.J. Pen inzake Holland Casino en de Raaks Aan de Raad der

Nadere informatie

U heeft een klacht over ons!

U heeft een klacht over ons! De klachtenprocedure van de gemeente Helmond U heeft een klacht over ons! Als u ontevreden bent over ons.. De klachtenprocedure van de gemeente Helmond Als u ontevreden bent over ons... Wij helpen u graag

Nadere informatie

Aan: de Voorzitter van de gemeenteraad drs. W.J. Deetman Spui BT Den Haag. Den Haag, 26 februari Geachte heer Deetman,

Aan: de Voorzitter van de gemeenteraad drs. W.J. Deetman Spui BT Den Haag. Den Haag, 26 februari Geachte heer Deetman, Aan: de Voorzitter van de gemeenteraad drs. W.J. Deetman Spui 70 2511 BT Den Haag Den Haag, 26 februari 1999 Geachte heer Deetman, Hierbij hebben wij het genoegen U, ingevolge artikel 17 lid 1 van het

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) aan hem als advocaat een machtiging van zijn cliënt heeft gevraagd om stukken bij de IND te kunnen opvragen,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 12 januari 2016

BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 12 januari 2016 BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 12 januari 2016 Aanwezig: Afwezig: burgemeester, wethouders Jansen, Varkevisser en Luca en de gemeentesecretaris wethouder Fluitman I.

Nadere informatie

Onderwerp afdoening financiële motie 2.4

Onderwerp afdoening financiële motie 2.4 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2006.059 - DSB/2005.1298 RIS 135841 Doorkiesnummer 070-353 5000/2911 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014, RIS300566 SUBSIDIEREGELING ZORGSTEUNPUNTEN DEN HAA G 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014, besluit

Nadere informatie

Betreft: diverse bezwaren rondom Fokkerdea1, e.v. Op 15 februari 2016 heb ik u een brief geschreven met daarin opgenomen een

Betreft: diverse bezwaren rondom Fokkerdea1, e.v. Op 15 februari 2016 heb ik u een brief geschreven met daarin opgenomen een College van Burgemeester en Wethouders Leden van de Raad p/a de Gemeentesecretaris Markt 22 3351 P Papendrecht MPGpD2O1 7020608320028 GPD 06.02.2017 0028 Papendrecht, 2 februari 2017. Betreft: diverse

Nadere informatie

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2003

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2003 Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2003 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Coevorden Officiële naam regeling Verordening ambtelijke bijstand

Nadere informatie

Aan de Raad der gemeente Haarlem. Datum: 11 maart 2008 Betreft: Raadsvragen ex art 38 RvO Onderwerp: Brandveiligheid Waarderhaven

Aan de Raad der gemeente Haarlem. Datum: 11 maart 2008 Betreft: Raadsvragen ex art 38 RvO Onderwerp: Brandveiligheid Waarderhaven Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 79/2008 22 april 2008 WZ/ORG 08/49264 Beantwoording vragen van mevrouw H. Koper en de heer J. Fritz inzake Brandveiligheid Waarderhaven Aan de Raad der

Nadere informatie

Rapport. Datum: 10 december 2007 Rapportnummer: 2007/301

Rapport. Datum: 10 december 2007 Rapportnummer: 2007/301 Rapport Datum: 10 december 2007 Rapportnummer: 2007/301 2 Klacht Verzoeker klaagt er namens de Buurtvereniging Bieberglaan over dat de gemeente Breda niet of niet adequaat heeft gereageerd op door de buurtvereniging

Nadere informatie

De raad van de gemeente Schouwen-Duiveland;

De raad van de gemeente Schouwen-Duiveland; De raad van de gemeente Schouwen-Duiveland; in behandeling genomen het voorstel van burgemeester en wethouders dd 14 september 2004 gelet op de artikelen 8a en 18 van de Wet werk en bijstand (Stb.2003,

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Een onderzoek naar het door het Centraal Justitieel Incassobureau terugstorten op een verkeerde rekening van een ten onrechte geïnd geldbedrag.

Een onderzoek naar het door het Centraal Justitieel Incassobureau terugstorten op een verkeerde rekening van een ten onrechte geïnd geldbedrag. Rapport Een onderzoek naar het door het Centraal Justitieel Incassobureau terugstorten op een verkeerde rekening van een ten onrechte geïnd geldbedrag. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht

Nadere informatie

Beantwoording vragen van mevrouw mevrouw J.M.J. Kropman inzake herindicering Huishoudelijke Verzorging PGB houders. Aan de Raad der gemeente Haarlem

Beantwoording vragen van mevrouw mevrouw J.M.J. Kropman inzake herindicering Huishoudelijke Verzorging PGB houders. Aan de Raad der gemeente Haarlem Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 41/2008 12 februari 2008 DV/bb 08/21831 Beantwoording vragen van mevrouw mevrouw J.M.J. Kropman inzake herindicering Huishoudelijke Verzorging PGB houders

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d. 29 april 2005

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d. 29 april 2005 B&W-nr.: 05.0573 d.d. 29 april 2005 Onderwerp Antwoord schriftelijke vragen van het raadslid P. Van Meenen (D66) inzake ambtelijke procedure beantwoording schriftelijke raadsvragen. BESLUITEN Behoudens

Nadere informatie

Onderwerp oprichten stedelijke stichting brede buurtschool

Onderwerp oprichten stedelijke stichting brede buurtschool Gemeente Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2011.250 - BOW/2011.663 RIS 181735 Doorkiesnummer 070-353 33 51 E-mailadres Onderwerp oprichten stedelijke stichting brede buurtschool

Nadere informatie

5 Hoofdstuk 4: Onderwerpselectie en onderzoeken 5 Artikel 14: Werkwijze bij onderwerpselectie en onderzoeken

5 Hoofdstuk 4: Onderwerpselectie en onderzoeken 5 Artikel 14: Werkwijze bij onderwerpselectie en onderzoeken Reglement van Orde (RvO) van de Rekenkamercommissie gemeente Roermond (RKC). Inhoudsopgave Blz. Omschrijving 2 Hoofdstuk 1: Inleiding 2 Missie en doelen 2 Ambitieniveau 2 Hoofdstuk 2: Algemene bepalingen

Nadere informatie

Gemeente Den Haag PROBLEEMSCHETS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

Gemeente Den Haag PROBLEEMSCHETS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2003.3927 RIS112290_8-1-2004 PROBLEEMSCHETS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Op het terrein van TNO in Ypenburg wordt munitie getest en opgeslagen. Volgens de

Nadere informatie

(Deze mail is verzonden naar de raadsleden, duo-burgerleden en fractie-assistenten)

(Deze mail is verzonden naar de raadsleden, duo-burgerleden en fractie-assistenten) Van: Vergouwen, P. (Peter) Verzonden: vrijdag 13 november 2015 15:50 Onderwerp: Technische vragen verordening peuteropvang (Deze mail is verzonden naar de raadsleden, duo-burgerleden en fractie-assistenten)

Nadere informatie

Beantwoording vragen van de heer J. Vrugt inzake Reinigingsrecht niet-woningen

Beantwoording vragen van de heer J. Vrugt inzake Reinigingsrecht niet-woningen Raadsstuk Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 238/2008 2 december 2008 VVH/bb 08/208307 Beantwoording vragen van de heer J. Vrugt inzake Reinigingsrecht niet-woningen Aan de Raad der gemeente

Nadere informatie

Gemeente Albrandsujaard

Gemeente Albrandsujaard Gemeente Albrandsujaard RAADSBESLUIT Besluit nr.: 118973 Onderwerp: Organisatieverordening 2012 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het presidium d.d. 30 augustus 2012; Gelet

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.1099, d.d. 13 oktober 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording van schriftelijke vragen aan het college van B & W van de raadsleden L. Rademaker en E.R. de Bakker (SP) inzake vergunningaanvragen

Nadere informatie

Hoort bij raadsvoorstel

Hoort bij raadsvoorstel Verordening op de ambtelijke bijstand aan raadsleden en fractieondersteuning 2017 De raad van de gemeente Helmond; gelet op artikel 33 en 147 van de Gemeentewet; gezien het advies van de raadscommissie

Nadere informatie

CONCEPT. Nummer. b. De raad van de gemeente Delfzijl; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 6 september 2018;

CONCEPT. Nummer. b. De raad van de gemeente Delfzijl; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 6 september 2018; CONCEPT Nummer. b De raad van de gemeente Delfzijl; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 6 september 2018; gelet op artikel 33, derde lid, van de Gemeentewet; besluit: vast te stellen de volgende

Nadere informatie

A D V I E S N O T A AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

A D V I E S N O T A AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS A D V I E S N O T A AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS COSA nummer Z2014 12696 DATUM 08 december 2014 naam redacteur mw. M. Bakker/ M. Yacoub afdeling SLB portefeuillehouder G. Postma onderwerp

Nadere informatie

Gemeente p Bergen op Zoom

Gemeente p Bergen op Zoom Gemeente p Bergen op Zoom Voorlegger I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam Verantwoording

Nadere informatie

Memorie van antwoord. Convenant actieve informatieplicht

Memorie van antwoord. Convenant actieve informatieplicht Memorie van antwoord Aan : de leden van de gemeenteraad Van : het college van burgemeester en wethouders en de griffier Datum : 26 januari 2015 Onderwerp : memorie van antwoord bij Nota geheimhouding,

Nadere informatie

Voorstel om te besluiten Artikel 13 van de verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017 als volgt te wijzigen:

Voorstel om te besluiten Artikel 13 van de verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017 als volgt te wijzigen: Raadsvoorstel Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2017 / 136/2017 Onderwerp Vaststelling "Verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017" Programma Bestuur & Middelen

Nadere informatie

DOELSTELLING 2: TOEKENNEN SUBSIDIE AAN HANDS ON HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

DOELSTELLING 2: TOEKENNEN SUBSIDIE AAN HANDS ON HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag DOELSTELLING 2: TOEKENNEN SUBSIDIE AAN HANDS ON HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Ons kenmerk DSO/2005.679 RIS125953_23-MRT-2005 gezien: - het raadsbesluit Uitvoering Doelstelling

Nadere informatie

Begroting 2013 en meerjarenbegroting

Begroting 2013 en meerjarenbegroting Begroting 2013 en meerjarenbegroting 2014-2016. Voorzitter, college, collega raadsleden, mensen op de publieke tribune, luisteraars van de Zuidwest FM en lezers van onze GBWP bijdrage. Onze bijdrage vandaag

Nadere informatie

^chnft van het antwoord! Inspectie Leefomgeving en Transport Ministerie van Infrastmctmir en Milieu

^chnft van het antwoord! Inspectie Leefomgeving en Transport Ministerie van Infrastmctmir en Milieu ^ste auteur, denkt u a a n h e t ^chnft van het antwoord! Inspectie Leefomgeving en Transport Ministerie van Infrastmctmir en Milieu > Retouradres Postbus 16191 2500 BD Den Haag De Gemeenteraad van de

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Jerimi van Laar

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Jerimi van Laar Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Jerimi van Laar sv 36 RIS135719_13-APR-2006 Regnr. DSO/2006.1119 Den Haag, 4 april 2006 Inzake: Schakel- en Trafostation TenneT nabij

Nadere informatie

Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer

Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer 3.23634 Portefeuillehouder mevr. H.T.M. Scholten Korte inhoud

Nadere informatie

Gemeente Den Haag BSD/ RIS

Gemeente Den Haag BSD/ RIS Gemeente Den Haag BSD/2015.92 RIS 280743 Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg, en het college

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei. sv RIS115668_20-apr-2004 Regnr. DSB/ Den Haag, 20 april 2004

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei. sv RIS115668_20-apr-2004 Regnr. DSB/ Den Haag, 20 april 2004 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei sv 2004.164 RIS115668_20-apr-2004 Regnr. DSB/2004.280 Den Haag, 20 april 2004 Inzake: fokbeleid De gemeenteraad Het

Nadere informatie

A1j. / ja nee NOORDENVELD. Paraaf secretaris. Paraaf direct leidinggevende. Datum. 6 juni Afdeling R&S. Noël Weisenbach. Opsteller.

A1j. / ja nee NOORDENVELD. Paraaf secretaris. Paraaf direct leidinggevende. Datum. 6 juni Afdeling R&S. Noël Weisenbach. Opsteller. G E M E E N T E t NOORDENVELD Paraaf secretaris Paraaf direct leidinggevende Datum 6 juni 2013 Afdeling R&S ADVIES AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Opsteller Telefoon Registratie Noël Weisenbach 461 BW13.0611

Nadere informatie

Rekenkamercommissie Beverwijk

Rekenkamercommissie Beverwijk Rekenkamercommissie Beverwijk Gemeente Beverwijk t.a.v. leden van de Gemeenteraad Postbus 450 1940 AL Beverwijk datum 26 juni 2015 ons kenmerk onderwerp bijlagen Onderzoek naar de effectiviteit van de

Nadere informatie

Reaal Schadeverzekeringen N.V., gevestigd te Zoetermeer, hierna te noemen Aangeslotene.

Reaal Schadeverzekeringen N.V., gevestigd te Zoetermeer, hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2015-055 d.d. 20 februari 2015 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. M. van Pelt, secretaris) Samenvatting WAM-verzekering. Schorsing

Nadere informatie

Wethouder WVE Sp D.10.10 A.2000.0484

Wethouder WVE Sp D.10.10 A.2000.0484 Wethouder WVE Sp D.10.10 A.2000.0484 070-353 3576/3550 19 april 2000 Notitie Fiscale problematiek (vennootschapsbelasting) bij Welzijnsinstellingen In de raadscommissie WVE van 22 maart j.l. zijn vragen

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei. sv 2008.207 RIS 159030 Regnr. BSW/2008.836 Den Haag, 16 december 2008

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei. sv 2008.207 RIS 159030 Regnr. BSW/2008.836 Den Haag, 16 december 2008 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei sv 2008.207 RIS 159030 Regnr. BSW/2008.836 Den Haag, 16 december 2008 Inzake: buitensteedse ID-werknemers De gemeenteraad

Nadere informatie

Optie en bod. Onderhandelen met meerdere gegadigden.

Optie en bod. Onderhandelen met meerdere gegadigden. Optie en bod. Onderhandelen met meerdere gegadigden. Klager was geïnteresseerd in een woning. Hij verwijt de verkopend makelaar dat het appartement aan een derde is verkocht terwijl klager het eindbod

Nadere informatie

Afweging: Voor de beantwoording van de vragen wordt verwezen naar de bijgevoegde conceptantwoordbrief.

Afweging: Voor de beantwoording van de vragen wordt verwezen naar de bijgevoegde conceptantwoordbrief. College Onderwerp: V20100186 Vragen ex artikel 61 RvO van fractie CDA Heusden naar aanleiding van het krantenartikel over stichting De Biezen en het eigenaarschap van buurthuis De Schakel. Collegevoorstel

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 3 augustus ECSD/U Lbr. 17/042 (070)

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 3 augustus ECSD/U Lbr. 17/042 (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 3 augustus 2017 Ons kenmerk ECSD/U201700503 Lbr. 17/042 Telefoon (070) 373 8393 Bijlage(n) - Onderwerp Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk

Nadere informatie

Gemeente n Eergen op Zoom

Gemeente n Eergen op Zoom Gemeente n Eergen op Zoom RVB03-0231 Gewijzigd 0X8mplaa r 2? Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 27 februari 2003 : SB/03/03 : Afleggen eed of verklaring en belofte door duoburgerleden. Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS120085_22-SEP-2004

Gemeente Den Haag RIS120085_22-SEP-2004 rv 142 Bestuursdienst BSD/2004.2864 RIS 120085_040921 Gemeente Den Haag RIS120085_22-SEP-2004 Den Haag, 21 september 2004 Aan de gemeenteraad Bekrachtiging verordening ter handhaving van de openbare orde

Nadere informatie

Raadsstuk. 166/ september VVH/vhr 08/154674

Raadsstuk. 166/ september VVH/vhr 08/154674 Raadsstuk Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 166/2008 9 september VVH/vhr 08/154674 Beantwoording vragen van de heer C.J. Pen en mevrouw M.J.M. Keesstra- Tiggelman inzake werkervaringstages

Nadere informatie

Jongerengemeenteraad 2011. Uw school doet toch ook weer mee?

Jongerengemeenteraad 2011. Uw school doet toch ook weer mee? Jongerengemeenteraad 2011 Uw school doet toch ook weer mee? Pagina 1 Voorwoord Veel jongeren denken dat politiek alleen voor oudere mensen is. De gemeenteraad van Leidschendam- Voorburg wil daar verandering

Nadere informatie

Regeling ambtelijke bijstand aan raadsleden

Regeling ambtelijke bijstand aan raadsleden Gemeente Haarlem Regeling ambtelijke bijstand aan raadsleden Verordening nr. Datum in werking 15 Paragraaf 1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: a. bijstand: het ambtelijke

Nadere informatie

ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM

ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.964 RIS 173262 ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - uit de evaluatie van

Nadere informatie

Aan het college van B&W Postbus GZ s-hertogenbosch

Aan het college van B&W Postbus GZ s-hertogenbosch Aan het college van B&W Postbus 12345 5200 GZ s-hertogenbosch s-hertogenbosch, 17 juni 2013 Betreft: Vragen ex art 39 R.v.O. Toch lijken, niet in de kast maar op straat Geacht College, Er moet ons iets

Nadere informatie

Woordvoering SP-onderzoek De agent aan het woord 3 februari 2010

Woordvoering SP-onderzoek De agent aan het woord 3 februari 2010 Woordvoering SP-onderzoek De agent aan het woord 3 februari 2010 Voorzitter, De SP heeft een grootschalig onderzoek onder politieagenten gehouden. Van de dienders bij het Groningse korps reageerden er

Nadere informatie

Verordening burgerinitiatief gemeente Hilversum:

Verordening burgerinitiatief gemeente Hilversum: CVDR Officiële uitgave van Hilversum. Nr. CVDR53274_1 20 februari 2018 Verordening burgerinitiatief gemeente Hilversum De raad der gemeente Hilversum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Hard naar het college, zacht naar de samenleving. Julien van Ostaaijen (Tilburg

Hard naar het college, zacht naar de samenleving. Julien van Ostaaijen (Tilburg Hard naar het college, zacht naar de samenleving. Julien van Ostaaijen (Tilburg University) @ostaaijen Opzet Verbindende rol van de raad onder druk Verdieping van de klassieke rollen Hard naar het college,

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 28 december 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 28 december 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Roden, 15 februari 2010, De Rekenkamercommissie van Noordenveld, Overwegende,

Roden, 15 februari 2010, De Rekenkamercommissie van Noordenveld, Overwegende, Roden, 15 februari 2010, De Rekenkamercommissie van Noordenveld, Overwegende, dat zij op grond van artikel 8 van de Verordening gemeentelijke Rekenkamercommissie Noordenveld een reglement van orde voor

Nadere informatie

GEHEIMHOUDING EN DE GEMEENTERAAD DE REGELS

GEHEIMHOUDING EN DE GEMEENTERAAD DE REGELS GEHEIMHOUDING EN DE GEMEENTERAAD DE REGELS Openbaarheid van vergaderingen 1. Vergaderingen van de raad en commissie zijn openbaar. Ze beginnen altijd in openbaarheid (met uitzondering van de vergadering

Nadere informatie

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Beantwoording art.39 vragen fractie GroenLinks inzake bewonersparticipatie

Beantwoording art.39 vragen fractie GroenLinks inzake bewonersparticipatie Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording art.39 vragen fractie GroenLinks inzake bewonersparticipatie Programma Stedelijke ontwikkeling BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De

Nadere informatie

BIJZONDERE RUIMTEN STADHUIS/BIBLIOTHEEKCOMPLEX

BIJZONDERE RUIMTEN STADHUIS/BIBLIOTHEEKCOMPLEX Gemeente Den Haag Ons kenmerk BFA/2005.74 RIS133507_08-DEC-2005 BIJZONDERE RUIMTEN STADHUIS/BIBLIOTHEEKCOMPLEX HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: het beleidskader voor de verhuur van

Nadere informatie