Gemeente Den Haag. BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Niek Roozenburg. sv 17. Corr. nr /BSD Den Haag, 13 april 1999

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Den Haag. BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Niek Roozenburg. sv 17. Corr. nr /BSD Den Haag, 13 april 1999"

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Niek Roozenburg sv 17 Corr. nr /BSD Den Haag, 13 april 1999 aangifte zedendelict bureau Overbosch De gemeenteraad Het raadslid Niek Roozenburg, heeft de volgende op 15 maart 1999 ingekomen brief, uitmondende in een achttal vragen, aan de voorzitter van de gemeenteraad gericht. "Op de voorpagina van de Haagsche Courant van gisteren valt een artikel te lezen onder de kop Man vergrijpt zich weer aan jongens. Het artikel bericht over een ruim 30 jarige man uit Benoordenhout, die op zondag 7 februari tijdens zijn proeftijd van de hem strafrechtelijk opgelegde therapie weer de fout in is gegaan door met twee 10-jarige jongetjes ontucht te plegen. De ouders van de getroffen jongens wilden terecht zo spoedig mogelijk aangifte doen van de betreffende zedendelicten. Dit verliep echter niet zo gladjes als men zou verwachten bij het aangifte doen van dit soort ernstige misdrijven. Enkele passages uit het bedoelde krantenartikel: "De ouders van de jongens zijn boos op de politie van het bureau Overbosch, omdat ze hemel en aarde moesten bewegen om aangifte te kunnen doen. Toen zij op maandag 8 februari een dag na het gebeurde, op het bureau kwamen, kregen ze te horen dat de twee zedenrechercheurs beiden met vakantie waren. Of de ouders zo vriendelijk wilden zijn half maart terug te komen, luidde het verzoek van de dienstdoende politiebeambte.... "Tot grote ergernis van de ouders kostte het ook de grootste moeite een officiële klacht in te dienen bij het bureau Overbosch. De vader: óndanks afspraken zijn we twee keer voor niets naar dit bureau geweest.

2 2 Op grond van artikel 15 lid 1 van het Reglement van orde leg ik u hierbij de onderstaande schriftelijke vragen ter beantwoording voor: 1. Is het college op de hoogte van het betreffende HC-artikel uit de Haagsche Courant van 13 maart 1999? 2. Klopt hetgeen dat in het artikel beschreven staat feitelijk? Zo nee, wat is er dan wel gebeurd? 3. Er van uitgaande dat hetgeen vermeld staat in het H.C.-artikel op waarheid berust, bent u dan met mij van mening dat hier sprake is van fouten op het politiebureau Overbosch? 4. Bent u het met mij eens dat het doen van aangiften altijd op zeer korte termijn mogelijk moet zijn, zeker waar het zeden- en/of geweldsdelicten betreft? 5. Als het H.C.-artikel klopt, betreft het hier een incident op een bureau of is er structureel vaker sprake van het niet kunnen doen van aangiften? 6. Als het H.C.-artikel klopt, bent u dan bereid in functie als korpsbeheerder er bij de korpschef c.q. de bureauchef(s) op aan te dringen de aangifteprocedure op orde te brengen en daar ook naar te handelen? 7. Er van uitgaande dat de betreffende ouders daadwerkelijk hemel en aarde hebben moeten bewegen om aangifte te kunnen doen bent u dan bereid er zorg voor te dragen dat deze ouders en de getroffen twee jongens excuses hiervoor krijgen aangeboden? 8. In het HC-artikel wordt verder beschreven dat er sprake geweest zou zijn van personele ondercapaciteit bij politiebureaus, omdat er extra inzet nodig was rond de bezetting van de Griekse ambassade. Is dat juist geconstateerd en bent u met mij van mening dat het niet aanvaardbaar is dat reguliere politietaken blijven liggen omdat Den Haag als residentie vaker te maken heeft met incidenten rond ambassades en dergelijke? Bent u bereid, als het waar is dat het Haagslandse team overbelast is, bij de ministers van Justitie en BZK extra middelen te bepleiten voor versterking van de Haaglandse politie? Bent u bereid over de problematiek van capaciteit en financiering van de Haagslandse politie ten principale met de commissie ABPB van gedachten te wisselen?"

3 3 Ingevolge het bepaalde in artikel 15, lid 4, van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van de raad der gemeente s-gravenhage (Verz. 1987, nr. 2), beantwoorden wij na - via de korpsbeheerder/burgemeester - verkregen informatie van de de politie - de gestelde vragen als volgt. 1. Is het college op de hoogte van het betreffende HC-artikel uit de Haagsche Courant van 13 maart 1999? Ja. 2. Klopt hetgeen dat in het artikel beschreven staat feitelijk? Zo nee, wat is er dan wel gebeurd? Een van de ouders van één van de jongetjes heeft zich op zondag 7 februari vervoegd aan het politiebureau Overbosch teneinde aangifte te doen van ontucht gepleegd tegenover zijn zoontje. De betreffende zedenrechercheur van het bureau was op dat moment i.v.m. vakantie niet aanwezig zodat de aangifte niet terstond kon worden opgenomen. Door de dienstdoende politie-ambtenaar van het bureau Overbosch is richting de voornoemde ouder op dat moment de gang van zaken van het doen van aangifte en het in te stellen vervolgonderzoek onvoldoende uitgelegd cq toegelicht. Daarbij heeft deze politie-ambtenaar tevens onvoldoende invoelingsvermogen getoond in relatie tot de aard van het incident. Wel is de melding daarna conform de interne richtlijnen van de politie Haaglanden doorgegeven aan de zgn. piket zedenrechercheur (bureau Soesterbergstraat), die nog diezelfde dag op eigen initiatief contact heeft opgenomen met de betreffende ouders. Dit heeft op maandag 8 februari geleid tot een formele aangifte bij bureau Soesterbergstraat. Hierna is het onderzoek aangevangen dat heeft geleid tot de aanhouding van een verdachte. Niettemin betreurt de burgemeester de gang van zaken in hoge mate. Hij heeft dit ook in een persoonlijk gesprek aan de betreffende ouders laten weten. 3. Er van uitgaande dat hetgeen vermeld staat in het H.C.-artikel op waarheid berust, bent u dan met mij van mening dat hier sprake is van fouten op het politiebureau Overbosch? Er heeft een intern onderzoek plaatsgevonden naar de gang van zaken bij bureau Overbosch Door de eerste bejegening van bureau Overbosch is de indruk gewekt dat de politie niet serieus op de melding zou hebben gereageerd. Niettemin is er in procedurele zin correct en conform de richtlijnen gewerkt. 4. Bent u het met mij eens dat het doen van aangiften altijd op zeer korte termijn mogelijk moet zijn, zeker waar het zeden- en/of geweldsdelicten betreft?

4 4 Ja. 5. Als het H.C.-artikel klopt, betreft het hier een incident op een bureau of is er structureel vaker sprake van het niet kunnen doen van aangiften? Er is sprake van een incident. Er is geen sprake geweest van het niet kunnen doen van aangifte. (zie beantwoording op vraag 2) 6. Als het H.C.-artikel klopt, bent u dan bereid in functie als korpsbeheerder er bij de korpschef c.q. de bureauchef(s) op aan te dringen de aangifteprocedure op orde te brengen en daar ook naar te handelen? De procesgang van dit incident is niet goed verlopen. De vervangingsprocedure bij vervanging van een zedenrechercheur die afwezig is, is procedureel evenwel goed geregeld. In het eerste contact tussen de aangevers en bureau Overbosch is de communicatie naar de ouders toe niet goed verlopen. Dit geeft geen aanleiding de procedure aan te passen. De betrokken politiefunctionaris(sen) zijn hierop door de bureauleiding aangesproken en de gevolgde procesgang bij bureau Overbosch wordt verder nader onderzocht. 7. Er van uitgaande dat de betreffende ouders daadwerkelijk hemel en aarde hebben moeten bewegen om aangifte te kunnen doen bent u dan bereid er zorg voor te dragen dat deze ouders en de getroffen twee jongens excuses hiervoor krijgen aangeboden? De piketzedenrechercheur heeft op eigen initiatief nog dezelfde dag met de ouders (aangevers) contact gezocht. Het ingestelde onderzoek is weliswaar aanvankelijk richting ouders niet goed gelopen maar heeft - zoals hierboven aangegeven - uiteindelijk wel geleid tot de aanhouding van een verdachte. Met de ouders (aangevers) is n.a.v. het krantenartikel door zowel de recherche-coördinator alsmede de bureauchef afzonderlijk contact opgenomen en is de situatie besproken en toegelicht. In deze gesprekken is ook tot uitdrukking gebracht dat de politie betreurt dat de contacten op het bureau Overbosch niet goed zijn verlopen. In een gesprek dat de burgemeester met de ouders heeft gehad is dit eveneens naar voren gebracht. 8. In het HC-artikel wordt verder beschreven dat er sprake geweest zou zijn van personele ondercapaciteit bij politiebureaus, omdat er extra inzet nodig was rond de bezetting van de Griekse ambassade. Is dat juist geconstateerd en bent u met mij van mening dat het niet aanvaardbaar is dat reguliere politietaken blijven liggen omdat Den Haag als residentie vaker te maken heeft met incidenten rond ambassades en dergelijke? Bent u bereid, als het waar is dat het Haagslandse team overbelast is, bij de ministers van Justitie en BZK extra middelen te bepleiten voor versterking van de Haaglandse politie?

5 5 Bent u bereid over de problematiek van capaciteit en financiering van de Haagslandse politie ten principale met de commissie ABPB van gedachten te wisselen? Voorop gesteld zij dat alles in het werk wordt gesteld om de continuïteit van de dienstverlening aan de bureaus veilig te stellen. Niettemin staat deze fors onder druk. Met name de bezetting van de Griekse residentie op 16 en 17 februari 1999 heeft de inzet van veel politiepersoneel vereist. Ook de versterkte bewaking van diverse ambassades sindsdien, demonstraties /manifestaties van Turken en Koerden alsmede o.a. demonstraties i.v.m. de opgelopen spanning in Kosovo vragen extra capaciteit. Aan de cie. ABPB zal een overzicht worden gegeven van recente en te verwachten demonstraties. Deze intensieve inzet trekt, ondanks verleende bijstand, een forse wissel op de bezetting aan de diverse bureaus in de regio. In de zesde regionale sturingsrapportage is aangegeven dat grootschalig optreden naast de feitelijke inzet ook leidt tot continuiteitsproblemen in het reguliere werk. Getracht wordt de komende tijd meer inzicht te krijgen in het karakter hiervan. Inmiddels is deze kwestie zowel aangekaart bij de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland als bij de minister van Binnnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarbij is voor de korte termijn reeds om extra bijstand gevraagd. De Korpsbeheerder is met de minister van B.Z.K. in gesprek over de sterkteverdeling en financiering van de politie, alsmede betreffende de wervings- en opleidingskosten. Over de uitkomsten hiervan wordt de commissie ABPB geinformeerd. Burgemeester en Wethouders van Den Haag de secretaris, de burgemeester, J.A.M. KROESE-DUIJSTERS W.J. DEETMAN

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid G.H.M. Wijsmuller. sv 14 Corr. nr /BSD Den Haag, 6 april 1999

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid G.H.M. Wijsmuller. sv 14 Corr. nr /BSD Den Haag, 6 april 1999 Gemeente Den Haag RIS023027_30-07-2003 BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid G.H.M. Wijsmuller sv 14 Corr. nr. 9000434/BSD Den Haag, 6 april 1999 Bezettingsactie van de Griekse residentie

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid mw. I. M. Gyömörei

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid mw. I. M. Gyömörei Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid mw. I. M. Gyömörei sv 14 RIS 083912 Corr. nr. 2001/147/BSD Den Haag, 20 februari 2001 Aanhoudingen bij gekraakte leegstaande panden

Nadere informatie

Rapport. Datum: 29 november 2001 Rapportnummer: 2001/374

Rapport. Datum: 29 november 2001 Rapportnummer: 2001/374 Rapport Datum: 29 november 2001 Rapportnummer: 2001/374 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het regionale politiekorps Limburg-Noord onvoldoende onderzoek heeft verricht naar aanleiding van zijn aangifte

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid G.H.M.. Wijsmuller

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid G.H.M.. Wijsmuller Gemeente Den Haag sv 5 RIS 083207 Corr.nr. 2000/1990/BSD Activiteiten klimaatconferentie BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid G.H.M.. Wijsmuller Den Haag, 30 januari 2001 De gemeenteraad

Nadere informatie

Algemene Bestuurlijke en Politieen Brandweeraangelegenheden RIS74910

Algemene Bestuurlijke en Politieen Brandweeraangelegenheden RIS74910 Gemeente Den Haag Bestuursdienst Commissie Algemene Bestuurlijke en Politieen Brandweeraangelegenheden RIS74910 Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van CIE. ABPB 19 mei Aan Uw kenmerk

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 mei 2004 Rapportnummer: 2004/180

Rapport. Datum: 18 mei 2004 Rapportnummer: 2004/180 Rapport Datum: 18 mei 2004 Rapportnummer: 2004/180 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het regionale politiekorps Haaglanden geen nader onderzoek heeft ingesteld naar aanleiding van zijn aangiften van

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS120085_22-SEP-2004

Gemeente Den Haag RIS120085_22-SEP-2004 rv 142 Bestuursdienst BSD/2004.2864 RIS 120085_040921 Gemeente Den Haag RIS120085_22-SEP-2004 Den Haag, 21 september 2004 Aan de gemeenteraad Bekrachtiging verordening ter handhaving van de openbare orde

Nadere informatie

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport.

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport. Rapport 2 h2>klacht Beoordeling Conclusie Aanbeveling Onderzoek Bevindingen Klacht Verzoekster klaagt erover dat een ambtenaar van het regionale politiekorps Haaglanden zich, in het kader van een sollicitatieprocedure,

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/228

Rapport. Datum: 18 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/228 Rapport Datum: 18 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/228 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Haarlem zijn veelvuldige meldingen en een klacht over het niet legen van twee GFT-bakken voor zijn

Nadere informatie

1. Is het college op de hoogte van de wijze waarop banenpoolmedewerkers in Rotterdam een aanvullende oudedagsvoorziening wordt aangeboden?

1. Is het college op de hoogte van de wijze waarop banenpoolmedewerkers in Rotterdam een aanvullende oudedagsvoorziening wordt aangeboden? Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Niek Roozenburg sv 64 corr.nr. 97222/SZW Den Haag, 16 december 1997 Banenpool De gemeenteraad Het raadslid Niek Roozenburg, heeft de

Nadere informatie

Klacht over te zwaar en dubbel straffen van een leerling en over niet nakomen van afspraken. ADVIES

Klacht over te zwaar en dubbel straffen van een leerling en over niet nakomen van afspraken. ADVIES 107973 - Klacht over te zwaar en dubbel straffen van een leerling en over niet nakomen van afspraken. ADVIES inzake de klacht van: [klagers], wonende te [woonplaats], ouders van [leerling], klagers tegen

Nadere informatie

Rapport. Datum: 22 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/175

Rapport. Datum: 22 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/175 Rapport Datum: 22 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/175 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat ambtenaren van het regionale politiekorps Limburg-Noord: - niet hebben gereageerd op een melding van verzoekers

Nadere informatie

Rapport. Datum: 8 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/162

Rapport. Datum: 8 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/162 Rapport Datum: 8 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/162 2 Klacht Verzoeker klaagt over de wijze waarop ambtenaren van het regionale politiekorps Utrecht op 6 mei 2006 hebben gereageerd op zijn verzoek om

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

1. In de eerste volzin vervalt:, bedoeld in artikel 1, derde lid, van de Politiewet 1993,.

1. In de eerste volzin vervalt:, bedoeld in artikel 1, derde lid, van de Politiewet 1993,. Artikel PM1 A.4 Bijlage 4 De Wet veiligheidsregio s wordt als volgt gewijzigd: A In artikel 1 wordt, onder vervanging van de punt aan het slot van het artikel door een puntkomma, toegevoegd korpschef:

Nadere informatie

Datum 21 december 2016 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over de aanhouding van een bejaarde Marokkaans-Nederlandse man

Datum 21 december 2016 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over de aanhouding van een bejaarde Marokkaans-Nederlandse man 1 > Retouradres Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Datum 21 december 2016 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over de aanhouding van een bejaarde Marokkaans-Nederlandse

Nadere informatie

Rapport. Datum: 4 december 1998 Rapportnummer: 1998/540

Rapport. Datum: 4 december 1998 Rapportnummer: 1998/540 Rapport Datum: 4 december 1998 Rapportnummer: 1998/540 2 Klacht Op 10 oktober 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer V. te Amsterdam, met een klacht over een gedraging van het

Nadere informatie

Rapport. Datum: 30 september 2005 Rapportnummer: 2005/302

Rapport. Datum: 30 september 2005 Rapportnummer: 2005/302 Rapport Datum: 30 september 2005 Rapportnummer: 2005/302 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de korpschef van het regionale politiekorps Haaglanden in zijn brief van 31 januari 2005 niet inhoudelijk is

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2004 2005 30 143 Wijziging van het Wetboek van Strafvordering ter versterking van de positie van het slachtoffer in het strafproces Nr. 2 VOORSTEL VAN WET

Nadere informatie

de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Plein 2 2511 CR Den Haag 13 februari

de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Plein 2 2511 CR Den Haag 13 februari Postbus 20701 2500 ES Den Haag Telefoon (070) 318 81 88 Fax (070) 318 78 88 Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Plein 2 2511 CR Den Haag Datum 13 februari Ons kenmerk C/200900249

Nadere informatie

RAPPORT. Het klachtenformulier is gedateerd 24 juni 2013 en bij het secretariaat ingeboekt op 24 juni 2013 onder nummer

RAPPORT. Het klachtenformulier is gedateerd 24 juni 2013 en bij het secretariaat ingeboekt op 24 juni 2013 onder nummer Dossiernummer 2013 051 RAPPORT Verzoeker De heer G. G. te Hengelo Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 24 juni 2013 en bij het secretariaat ingeboekt op 24 juni 2013 onder nummer 2013 051.

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller. sv 89 RIS Regnr. DSO/ Den Haag, 27 mei 2003

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller. sv 89 RIS Regnr. DSO/ Den Haag, 27 mei 2003 RIS105935_03-06-2003 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller sv 89 RIS 105935 Regnr. DSO/2002.3751 Den Haag, 27 mei 2003 Inzake: vragen over diverse projecten

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid R. Bouchtaoui. sv RIS Regnr.: BSD/ Den Haag, 7 juli 2009

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid R. Bouchtaoui. sv RIS Regnr.: BSD/ Den Haag, 7 juli 2009 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid R. Bouchtaoui sv 2009.179 RIS 164457 Regnr.: BSD/2009.2945 Den Haag, 7 juli 2009 Inzake: samenwerking met gemeenten in Zuid-Afrika

Nadere informatie

Datum 29 november 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht dat oud-minister Opstelten het minder Marokkanen-proces zou hebben beïnvloed

Datum 29 november 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht dat oud-minister Opstelten het minder Marokkanen-proces zou hebben beïnvloed 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Twee aspecten spelen een rol: de werking van de berekeningssystematiek en het omgaan met de uitkomsten daarvan.

Twee aspecten spelen een rol: de werking van de berekeningssystematiek en het omgaan met de uitkomsten daarvan. Beste collega raadsleden en leden van de commissie BLD, Zoals in de raadsvergadering van 24 februari jl al met een aantal van jullie gedeeld, vragen wij, op initiatief van onze raadscollega's in Zoetermeer,

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht

Beoordeling. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoekster klaagt erover dat een ambtenaar van het regionale politiekorps Limburg-Noord op 14 juli 2008 heeft geweigerd de aangifte van diefstal van haar kat op te nemen. Beoordeling

Nadere informatie

Rapport. Datum: 28 maart 2001 Rapportnummer: 2001/071

Rapport. Datum: 28 maart 2001 Rapportnummer: 2001/071 Rapport Datum: 28 maart 2001 Rapportnummer: 2001/071 2 Klacht Op 18 januari 2000 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer M. te Groningen, met een klacht over een gedraging van regionale

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht

Beoordeling. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat er op zijn klacht van 10 februari 2008, tot het moment dat hij zich op 15 juli 2008 tot de Nationale ombudsman wendde, nog steeds niet is beslist door de

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het regionale politiekorps Noord-Holland Noord. Datum: 21 maart Rapportnummer: 2011/099

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het regionale politiekorps Noord-Holland Noord. Datum: 21 maart Rapportnummer: 2011/099 Rapport Rapport betreffende een klacht over het regionale politiekorps Noord-Holland Noord. Datum: 21 maart 2011 Rapportnummer: 2011/099 2 Klacht Op 24 juni 2009 verhoorden twee politieambtenaren van het

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv]

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 28 684 Naar een veiliger samenleving Nr. 367 BRIEF VAN DE MINISTERS VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES EN VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag > Retouradres Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag DGOBR Directie Organisatie- en Personeelsbeleid Rijk www.facebook.com/minbzk www.twitter.com/minbzk

Nadere informatie

Besluit beschikbaarstelling politieambtenaren ten behoeve van vredesmissies

Besluit beschikbaarstelling politieambtenaren ten behoeve van vredesmissies Datum 23 December 2002 Kenmerk EA2002/101294 Onderdeel directie Politie Inlichtingen R. Demilt T (070) 426 7586 F (070) 426 7440 Blad 1 van 2 Aan De Minister van Justitie de korpsbeheerders van de regionale

Nadere informatie

1. In artikel 126nba, eerste lid, onderdeel d, wordt het woord verwerkt telkens vervangen door : opgeslagen.

1. In artikel 126nba, eerste lid, onderdeel d, wordt het woord verwerkt telkens vervangen door : opgeslagen. 34 372 Wijziging van het Wetboek van Strafrecht en het Wetboek van Strafvordering in verband met de verbetering en versterking van de opsporing en vervolging van computercriminaliteit (computercriminaliteit

Nadere informatie

Vraag 3: Is er een inschatting te maken van de kosten van door illegalen in Rotterdam gepleegde misdrijven/overlast over het afgelopen jaar?

Vraag 3: Is er een inschatting te maken van de kosten van door illegalen in Rotterdam gepleegde misdrijven/overlast over het afgelopen jaar? Rotterdam, 30 oktober 2012. Onderwerp: Beantwoording van de schriftelijke vragen van de raadsleden M.G.J. van Elck (Leefbaar Rotterdam) en J.J. Rijken (Leefbaar Rotterdam) over illegaliteit in Rotterdam.

Nadere informatie

Datum 28 juni 2012 Beantwoording kamervragen met kenmerken 2012Z10104, 2012Z10121 en 2012Z10106

Datum 28 juni 2012 Beantwoording kamervragen met kenmerken 2012Z10104, 2012Z10121 en 2012Z10106 > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directie Migratiebeleid Toezicht, Reguliere migratie en Nationaliteit

Nadere informatie

Datum 23 mei 2016 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht dat de Haagse politie een rapport over discriminatie zou hebben gemanipuleerd

Datum 23 mei 2016 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht dat de Haagse politie een rapport over discriminatie zou hebben gemanipuleerd 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG www.rijksoverheid.nl www.facebook.com/minbzk www.twitter.com/minbzk Uw kenmerk Datum Betreft Beantwoording Kamervragen

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei sv 2005.244 RIS 130511_20-sep-2005 Regnr. BOW/2005.1118 Den Haag, 20 september 2005 Inzake: meisjesbesnijdenis De gemeenteraad

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Klachtbehandeling Welzorg uit het oog verloren gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven

Klachtbehandeling Welzorg uit het oog verloren gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Klachtbehandeling Welzorg uit het oog verloren gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven 9 augustus 2007 RA0713788 Samenvatting Een vrouw, afhankelijk van een rolstoel,

Nadere informatie

Wateroverlast bij onderburen Regionale brandweer Amsterdam en omstreken

Wateroverlast bij onderburen Regionale brandweer Amsterdam en omstreken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wateroverlast bij onderburen Regionale brandweer Amsterdam en omstreken 12 maart 2008 RA0823143 Samenvatting Naar aanleiding van een melding van een lekkage bij de onderburen

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het regionale politiekorps Utrecht. Datum: 16 april Rapportnummer: 2012/062

Rapport. Rapport over een klacht over het regionale politiekorps Utrecht. Datum: 16 april Rapportnummer: 2012/062 Rapport Rapport over een klacht over het regionale politiekorps Utrecht. Datum: 16 april 2012 Rapportnummer: 2012/062 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat een met naam genoemde politieambtenaar van het

Nadere informatie

Rapport Oordeel Datum: 15 november 2017 Rapport: 2017/127

Rapport Oordeel Datum: 15 november 2017 Rapport: 2017/127 Rapport Een kwestie van vertrouwen Een onderzoek naar de ontvankelijkheid van een klacht over de klachtenvertrouwenspersoon van de WVK-Groep Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over de WVK-Groep

Nadere informatie

UITSPRAAK. het College van Bestuur van C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever gemachtigde: mevrouw mr. C.A.C.M.

UITSPRAAK. het College van Bestuur van C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever gemachtigde: mevrouw mr. C.A.C.M. 107626 UITSPRAAK in het geding tussen: A, wonende te B, appellante, gemachtigde: de heer mr. J. Roose en het College van Bestuur van C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever gemachtigde:

Nadere informatie

beantwoording vragen art. 61 fractie DMP Heusden over de beleidsregels leerlingenvervoer schooljaar

beantwoording vragen art. 61 fractie DMP Heusden over de beleidsregels leerlingenvervoer schooljaar Onderwerp Zaaknummer: OWZIG05 beantwoording vragen art. 61 fractie DMP Heusden over de beleidsregels leerlingenvervoer schooljaar 2010-2011 Collegevoorstel Inleiding In de brief van 26 augustus 2010 stelt

Nadere informatie

Artikel 43-vragen inzake aanpak wiet / inleveren van agenten

Artikel 43-vragen inzake aanpak wiet / inleveren van agenten gemeente Roermond uw nummer uw datum ons nummer onze datum verzonden inlictitingen bij sector/afdeiing doorkiesnr. 17 mei 2013 2013/UIT/51085 22 mei 2013 2 2 MEI 2013 K. Geurts SECR/Kabinet en Communicatie

Nadere informatie

Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken

Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman ` Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken 30 juni 2009 RA0939617 Samenvatting Een vrouw dient in Almere een bouwaanvraag in voor een uitbouw

Nadere informatie

Rapport. Datum: 21 juni 2001 Rapportnummer: 2001/173

Rapport. Datum: 21 juni 2001 Rapportnummer: 2001/173 Rapport Datum: 21 juni 2001 Rapportnummer: 2001/173 2 Klacht Verzoekers klagen over het optreden van het regionale politiekorps Friesland naar aanleiding van hun telefonische melding van 15 december 1998

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directoraat-generaal Politie Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus

Nadere informatie

Klager vraagt zich af wat de status is van de besluiten die door de RvC in die periode zijn genomen.

Klager vraagt zich af wat de status is van de besluiten die door de RvC in die periode zijn genomen. Klacht 2: Ten tijde van de schorsing van de toenmalige directeur van WSN hebben de commissarissen X en Y tijdelijk (van 16 april 2014 tot 21 oktober 2014) het bestuur van WSN waargenomen. Genoemde commissarissen

Nadere informatie

Datum 10 februari 2017 Onderwerp Antwoorden Kamervragen van de leden Marcouch en Fokke en het lid Kuzu

Datum 10 februari 2017 Onderwerp Antwoorden Kamervragen van de leden Marcouch en Fokke en het lid Kuzu 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 13.0175 d.d. 5-3-2013 Onderwerp Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van het raadslid E. Krijgsman (D66) d.d. 28 januari 2013 inzake het cameratoezicht bij station

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het Openbaar Ministerie te Den Haag. Datum: Rapportnummer: 2013/044

Rapport. Rapport over een klacht over het Openbaar Ministerie te Den Haag. Datum: Rapportnummer: 2013/044 Rapport Rapport over een klacht over het Openbaar Ministerie te Den Haag. Datum: Rapportnummer: 2013/044 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de officier van justitie van het arrondissementsparket te Den

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 juni 2005 Rapportnummer: 2005/179

Rapport. Datum: 23 juni 2005 Rapportnummer: 2005/179 Rapport Datum: 23 juni 2005 Rapportnummer: 2005/179 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat een ambtenaar van het regionale politiekorps Noord-Holland-Noord hem op 27 oktober 2003 - toen hij zijn auto moest

Nadere informatie

Nederlandse Orde van Advocaten T.a.v. drs. L. Korsten Postbus 30851 2500 GW Den Haag FALK-courier

Nederlandse Orde van Advocaten T.a.v. drs. L. Korsten Postbus 30851 2500 GW Den Haag FALK-courier Nederlandse Orde van Advocaten T.a.v. drs. L. Korsten Postbus 30851 2500 GW Den Haag FALK-courier Inzake: Betreft: concept-wetsontwerp beslag t.b.v. slachtoffers Utrecht, 30 september 2011. Geachte heer

Nadere informatie

Rapport. Datum: 12 maart 2002 Rapportnummer: 2002/066

Rapport. Datum: 12 maart 2002 Rapportnummer: 2002/066 Rapport Datum: 12 maart 2002 Rapportnummer: 2002/066 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat ambtenaren van het regionale politiekorps Gelderland-Zuid onvoldoende actie hebben ondernomen naar aanleiding van

Nadere informatie

Strafrechtelijke context huwelijksdwang en achterlating

Strafrechtelijke context huwelijksdwang en achterlating Strafrechtelijke context huwelijksdwang en achterlating Bij de aanpak van huwelijksdwang en gedwongen achterlating dient het belang van het slachtoffer centraal te staan. De in Nederland geldende wet-

Nadere informatie

Melding van ronselen door stembureauvoorzitter niet onderzocht Gemeente Amsterdam Burgemeester Dienst Persoonsgegevens

Melding van ronselen door stembureauvoorzitter niet onderzocht Gemeente Amsterdam Burgemeester Dienst Persoonsgegevens Rapport Gemeentelijke Ombudsman Melding van ronselen door stembureauvoorzitter niet onderzocht Gemeente Amsterdam Burgemeester Dienst Persoonsgegevens 26 september 2008 RA0829612 Samenvatting Eind mei

Nadere informatie

Datum 26 februari 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht 'Zorg over groei geweld door verwarde mensen in Rotterdam'

Datum 26 februari 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht 'Zorg over groei geweld door verwarde mensen in Rotterdam' 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

!1! Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

!1! Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Datum 9 juli 2014 Onderwer Beantwoording inbreng schriftelijk overleg

Nadere informatie

Rapport. Datum: 15 augustus 2001 Rapportnummer: 2001/247

Rapport. Datum: 15 augustus 2001 Rapportnummer: 2001/247 Rapport Datum: 15 augustus 2001 Rapportnummer: 2001/247 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het regionale politiekorps Rotterdam-Rijnmond heeft geweigerd zijn schriftelijke aangifte van 17 oktober 2000

Nadere informatie

Rapport. Rapport naar aanleiding van een klacht over het arrondissementsparket te Rotterdam. Datum: 3 augustus Rapportnummer: 2011/226

Rapport. Rapport naar aanleiding van een klacht over het arrondissementsparket te Rotterdam. Datum: 3 augustus Rapportnummer: 2011/226 Rapport Rapport naar aanleiding van een klacht over het arrondissementsparket te Rotterdam. Datum: 3 augustus 2011 Rapportnummer: 2011/226 2 Feiten Verzoekers hebben bij de politie aangifte gedaan jegens

Nadere informatie

geïnformeerd over de kosten alsmede zodanig misleid dat de indruk wordt gewekt dat het hier om een dating dienst gaat.

geïnformeerd over de kosten alsmede zodanig misleid dat de indruk wordt gewekt dat het hier om een dating dienst gaat. COMMISSIE HANDHAVING MOBIELE DIENSTEN Beslissing van 23 augustus 2013 op het verzoek van het Loket zoals gedefinieerd in artikel 1 van de Gedragscode SMS Dienstverlening van 1 maart 2012 (hierna het Loket)

Nadere informatie

Rapport. Datum: 1 februari 2000 Rapportnummer: 2000/030

Rapport. Datum: 1 februari 2000 Rapportnummer: 2000/030 Rapport Datum: 1 februari 2000 Rapportnummer: 2000/030 2 Klacht Op 16 juni 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer P. te Doetinchem, met een klacht over een gedraging van het

Nadere informatie

Rapport. Datum: 15 september 2005 Rapportnummer: 2005/267

Rapport. Datum: 15 september 2005 Rapportnummer: 2005/267 Rapport Datum: 15 september 2005 Rapportnummer: 2005/267 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat ambtenaren van het regionale politiekorps Midden- en West-Brabant op 23 mei 2004 niet naar het ziekenhuis waar

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Regiopolitie Gooi- en Vechtstreek

R e g i s t r a t i e k a m e r. Regiopolitie Gooi- en Vechtstreek R e g i s t r a t i e k a m e r Regiopolitie Gooi- en Vechtstreek 1..'s-Gravenhage, 12 maart 1999.. Onderwerp verstrekking aan Centraal Meldpunt en toegang tot CVS-JC In uw fax van 23 november 1998 stelt

Nadere informatie

Rapport. Datum: 16 mei 2003 Rapportnummer: 2003/124

Rapport. Datum: 16 mei 2003 Rapportnummer: 2003/124 Rapport Datum: 16 mei 2003 Rapportnummer: 2003/124 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat tot op het moment dat hij zich tot de Nationale ombudsman wendde (29 augustus 2002) de gemeente Amersfoort, Hoofdafdeling

Nadere informatie

Rapport. Datum: 27 juli 1998 Rapportnummer: 1998/301

Rapport. Datum: 27 juli 1998 Rapportnummer: 1998/301 Rapport Datum: 27 juli 1998 Rapportnummer: 1998/301 2 Klacht Op 14 mei 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw V. te Zoetermeer, met een klacht over een gedraging van het regionale

Nadere informatie

Aan: de Voorzitter van de gemeenteraad drs. W.J. Deetman Spui BT Den Haag. Den Haag, 26 februari Geachte heer Deetman,

Aan: de Voorzitter van de gemeenteraad drs. W.J. Deetman Spui BT Den Haag. Den Haag, 26 februari Geachte heer Deetman, Aan: de Voorzitter van de gemeenteraad drs. W.J. Deetman Spui 70 2511 BT Den Haag Den Haag, 26 februari 1999 Geachte heer Deetman, Hierbij hebben wij het genoegen U, ingevolge artikel 17 lid 1 van het

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2000 2001 Nr. 289 27 598 Gemeentelijke herindeling van Den Haag en omgeving GEWIJZIGD VOORSTEL VAN WET 29 mei 2001 Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin

Nadere informatie

Bij beschikking van 7 juli 2005 heeft het gerechtshof te Den Haag het beklag gegrond verklaard en een gerechtelijk vooronderzoek gelast.

Bij beschikking van 7 juli 2005 heeft het gerechtshof te Den Haag het beklag gegrond verklaard en een gerechtelijk vooronderzoek gelast. Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat de handelwijze van het arrondissementsparket te Den Haag naar aanleiding van verzoekers aangifte eventuele strafvervolging van de verdachte ernstig heeft

Nadere informatie

Weigerachtige behandeling Wob-verzoek Gemeente Weesp

Weigerachtige behandeling Wob-verzoek Gemeente Weesp Rapport Gemeentelijke Ombudsman Weigerachtige behandeling Wob-verzoek Gemeente Weesp 20 september 2012 RA121649 Samenvatting Een vrouw vraagt de gemeente Weesp op 2 november 2011 om een afschrift van stukken

Nadere informatie

De Commissie heeft het bevoegd gezag en de directeur van de school gevraagd te reageren op het gestelde in de klachtbrief.

De Commissie heeft het bevoegd gezag en de directeur van de school gevraagd te reageren op het gestelde in de klachtbrief. Klachtnummer 07016 Verwijdering leerling; streng sanctiebeleid De klacht valt in twee onderdelen uiteen, te weten: de gebrekkige communicatie en de handelswijze van de school met betrekking tot de verwijdering

Nadere informatie

Uw kenmerk : WOB zitting 2 december 2015-verdaagd naar Ons kenmerk : d.d. 9 november 2015 Onderwerp : openbaarmaking BIZ rapport

Uw kenmerk : WOB zitting 2 december 2015-verdaagd naar Ons kenmerk : d.d. 9 november 2015 Onderwerp : openbaarmaking BIZ rapport Uw kenmerk : WOB zitting 2 december 2015-verdaagd naar 07-01-2016 Ons kenmerk : 090712.05 d.d. 9 november 2015 Onderwerp : openbaarmaking BIZ rapport 25 augustus 2004 Bijlagen : 7 (zeven) RAPPORT Door

Nadere informatie

Rapport. Datum: 12 februari 2004 Rapportnummer: 2004/048

Rapport. Datum: 12 februari 2004 Rapportnummer: 2004/048 Rapport Datum: 12 februari 2004 Rapportnummer: 2004/048 2 Klacht Verzoeker, die op 20 juli 2002 is aangehouden op grond van verdenking van belediging van een politieambtenaar, klaagt erover dat het Korps

Nadere informatie

Datum 13 augustus 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over Aangiftebereidheid van minderjarige slachtoffers mensenhandel

Datum 13 augustus 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over Aangiftebereidheid van minderjarige slachtoffers mensenhandel 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

Schiedarn. Werktijdenregeling gemeente Schiedam. Artikel 1 Begripsbepaling Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: gemeente

Schiedarn. Werktijdenregeling gemeente Schiedam. Artikel 1 Begripsbepaling Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: gemeente - gemeente Schiedarn Werktijdenregeling gemeente Schiedam Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam besluit gelet op artikel 160 van de Gemeentewet; gelet op artikel 4:1 van de

Nadere informatie

Rapport. Datum: 3 juni 1998 Rapportnummer: 1998/207

Rapport. Datum: 3 juni 1998 Rapportnummer: 1998/207 Rapport Datum: 3 juni 1998 Rapportnummer: 1998/207 2 Klacht Op 26 maart 1996 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw M. te Oldenzaal met een klacht over een gedraging van het regionale

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2007 174 Besluit van 7 mei 2007 tot wijziging van de Ambtsinstructie voor de politie, de Koninklijke marechaussee en de buitengewoon opsporingsambtenaar

Nadere informatie

Gemeentewet. Hoofdstuk IX. De bevoegdheid van de raad. Artikel 151b

Gemeentewet. Hoofdstuk IX. De bevoegdheid van de raad. Artikel 151b Verruiming fouilleerbevoegdheden, versie 6 april 2011 internetconsultatie: de relevante bepalingen van de huidige Gemeentewet en Wet wapens en munitie en van de toekomstige Politiewet 201x, met daarin

Nadere informatie

Klachtenformulier Spectrum-SPCO

Klachtenformulier Spectrum-SPCO Klachtenformulier Klachtenformulier Spectrum-SPCO REGIE Aangezien niemand bij het hele traject is betrokken vanuit de school wordt het formulier door de contactpersoon doorgegeven aan de directeur. Naam

Nadere informatie

VRAGEN NR Haarlem, 29 november Onderwerp: Vragen van H. Putters (SP) Bijlage(n): 1

VRAGEN NR Haarlem, 29 november Onderwerp: Vragen van H. Putters (SP) Bijlage(n): 1 VRAGEN NR. 119 Haarlem, 29 november 2005 Onderwerp: Vragen van H. Putters (SP) Bijlage(n): 1 De voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland deelt u overeenkomstig het bepaalde in artikel 45 van

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERKEN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS

BUURTINFORMATIENETWERKEN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS COD24_BROCH BlauwOK2deV_NL 26-09-2005 14:33 Page 1 BUURTINFORMATIENETWERKEN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS OPSTART - PROCEDURE Preventie ter bevordering van veiligheidsgevoel en sociale betrokkenheid Stap mee

Nadere informatie

ECLI:NL:HR:2014:381. Uitspraak. Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 13/ Conclusie: ECLI:NL:PHR:2013:2556, Gevolgd

ECLI:NL:HR:2014:381. Uitspraak. Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 13/ Conclusie: ECLI:NL:PHR:2013:2556, Gevolgd ECLI:NL:HR:2014:381 Instantie Hoge Raad Datum uitspraak 18-02-2014 Datum publicatie 19-02-2014 Zaaknummer 13/02084 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Conclusie: ECLI:NL:PHR:2013:2556,

Nadere informatie

Raadsstuk. Aan de Raad der gemeente Haarlem. Datum: 7 oktober 2008 Raadsvragen ex art 38 RvO Onderwerp: Brandveiligheid woningen

Raadsstuk. Aan de Raad der gemeente Haarlem. Datum: 7 oktober 2008 Raadsvragen ex art 38 RvO Onderwerp: Brandveiligheid woningen Raadsstuk Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 239/2008 2 december 2008 VVH/vh 08/181913 Beantwoording vragen van de heer J. Fritz en mevrouw H. Koper inzake brandveiligheid woningen Aan

Nadere informatie

Verordening Inrichting Antidiscriminatievoorziening Wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen.

Verordening Inrichting Antidiscriminatievoorziening Wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen. CVDR Officiële uitgave van Nieuwkoop. Nr. CVDR393023_1 4 juli 2016 Verordening Inrichting Antidiscriminatievoorziening Wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen. Artikel 1 Begripsbepalingen 1. Wet:

Nadere informatie

Jaarverslag Klachten 2017

Jaarverslag Klachten 2017 Jaarverslag Klachten 2017 Gemeente Landerd Klachten: Signalen van burgers Burgers die niet tevreden zijn over onze dienstverlening kunnen een klacht indienen; De klachtenprocedure is bedoeld om het vertrouwen

Nadere informatie

Rapport. Datum: 25 september 2006 Rapportnummer: 2006/323

Rapport. Datum: 25 september 2006 Rapportnummer: 2006/323 Rapport Datum: 25 september 2006 Rapportnummer: 2006/323 2 Klacht Verzoeker klaagt over een brief die het regionale politiekorps Limburg Zuid hem op 16 mei 2004 heeft gezonden en waarin verzoeker werd

Nadere informatie

Parketnummer: /19 Uitspraak: 8 april 2019 Tegenspraak

Parketnummer: /19 Uitspraak: 8 april 2019 Tegenspraak vonnis GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN CURAÇAO Parketnummer: 500.00067/19 Uitspraak: 8 april 2019 Tegenspraak Vonnis van dit Gerecht in de strafzaak tegen de verdachte: N. S., geboren op te Aruba, wonende

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS121702_09-nov-2004 Regnr.BOW/ Den Haag, 9 november 2004

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS121702_09-nov-2004 Regnr.BOW/ Den Haag, 9 november 2004 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche sv 2004.471 RIS121702_09-nov-2004 Regnr.BOW/2004.1454 Den Haag, 9 november 2004 Inzake: notitie BBL-beleid De gemeenteraad

Nadere informatie

Beoordeling. Bevindingen. h2>klacht

Beoordeling. Bevindingen. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoeker, werkzaam bij het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD), klaagt over het gebrek aan voortvarendheid waarmee het disciplinaire onderzoek, dat de korpschef van het KLPD naar

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLACHTEN GEMEENTE HOF VAN TWENTE

JAARVERSLAG KLACHTEN GEMEENTE HOF VAN TWENTE JAARVERSLAG KLACHTEN 2014 GEMEENTE HOF VAN TWENTE Inhoud 1. Inleiding. 3 2. Wat zijn klachten?... 3 2.1 Gedragingen 3 2.2 Geen klachten 3 3. Klachtenprocedure.. 3 3.1 Intern en extern klachtrecht 3 3.2

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht betreffende de Voedsel en Waren Autoriteit uit Den Haag. Datum: 4 mei Rapportnummer: 2011/131

Rapport. Rapport over een klacht betreffende de Voedsel en Waren Autoriteit uit Den Haag. Datum: 4 mei Rapportnummer: 2011/131 Rapport Rapport over een klacht betreffende de Voedsel en Waren Autoriteit uit Den Haag. Datum: 4 mei 2011 Rapportnummer: 2011/131 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat de Voedsel en Waren Autoriteit

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. Z. Bonoo, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. Z. Bonoo, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-183 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. Z. Bonoo, secretaris) Klacht ontvangen op : 8 mei 2018 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Help voor het Verjaringsprogramma zeden

Help voor het Verjaringsprogramma zeden Help voor het Verjaringsprogramma zeden Inleiding Het is voor de professional in het zedenvakgebied steeds gecompliceerder geworden om de verjaring van een zedenzaak te berekenen. Dit is het gevolg van

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procedure

Samenvatting. 1. Procedure Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2011-359 d.d. 28 december 2011 (mevrouw mr. E.M. Dil-Stork, voorzitter, mevrouw mr. P.M. Arnoldus-Smit en mr. J.W.H. Offerhaus, leden, en mr.

Nadere informatie