Voetbalplan voetbalvereniging SJC

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voetbalplan. 2014-2016 voetbalvereniging SJC"

Transcriptie

1 Voetbalplan voetbalvereniging SJC

2 1 Inhoudsopgave: Voorwoord 1. huidige situatie - de huidige situatie binnen de vertegenwoordigende elftallen - organisatie 2. visie en missie - visie - missie - strategische doelen - ambitie 3. organisatie - technische Commissie (taken en verantwoordelijkheden) - trainers (opleiding, functie - eisen) - scouting - meetpunten en tijdlijnen 4. opleiding en ontwikkeling - algemeen - doelstelling per leeftijdsklasse - kenmerken per leeftijdsklasse - samenstellen per leeftijdsklasse

3 2 Bijlagen: 1 wedstrijdbespreking / warming - up 2 trainingsschema 3 jaarschema 4 Voorbeeld contract Trainer Jeugd 5 Vergoedingen trainers (intern bij penningmeester)

4 3 Voorwoord: De club wil zich profileren als een ambitieuze, gezellige, financieel- gezonde en dynamische vereniging. Daarbij is het bestuur van mening dat je als lid van een vereniging zoveel mogelijk betrokken dient te zijn met het reilen en zeilen van de vereniging. Het moto geldt dan ook: S.J.C. een ambitieuze vereniging die verenigt. Voor u ligt het voetbalplan van de voetbalvereniging die samengesteld is door een commissie waarin, bestuur, jeugdtrainers en coördinatoren vertegenwoordigd waren. Samen hebben zij dit jeugdvoetbalplan tot stand laten komen en samen willen zij dit jeugdvoetbalplan in praktijk brengen. Het jeugdvoetbalplan is qua inhoud niet star en kan, indien de ontwikkelingen binnen S.J.C. daarom vragen, zo nodig aangevuld en/of gewijzigd worden. Het aanpassen van het jeugdplan wordt slechts in opdracht van het bestuur van S.J.C. uitgevoerd. Het is de bedoeling dat dit jeugdvoetbalplan een leidraad zal zijn voor de jeugdopleiding van S.J.C. Als vereniging wil je altijd het beste voor je leden en ook S.J.C. streeft daarnaar. In het bijzonder de opleiding van jonge voetballers wordt in dit plan beschreven. Door duidelijk aan te geven wat de weg is die je als vereniging wilt volgen, maak je het voor een ieder eenvoudig zich hieraan te conformeren (draagvlak). De relatie tussen de jeugdopleiding en de selectie kan niet los worden gezien van elkaar. Het bestuur is van mening dat S.J.C. 1 een afspiegeling behoort te zijn van de vereniging. Hierdoor wordt de eigen identiteit van de vereniging gewaarborgd. In het plan is daardoor naast de organisatie op technisch vlak van de jeugdopleiding ook de senioren selectie meegenomen. Het plan is als volgt ingedeeld. In hoofdstuk 1 leest u de huidige situatie van het seizoen Hoofdstuk 2 geeft de ambitie en doelstelling weer, vertaald naar een missie en visie voor de komende jaren. In hoofdstuk 3 volgt de organisatie van het technische gedeelte van de vereniging. In het laatste hoofdstuk worden de doelstellingen vertaald per leeftijdsklasse. Bedenk dat een sterke jeugdafdeling een noodzaak is om te kunnen voortbestaan, immers wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

5 4 1. Huidige situatie Op dit moment is vv S.J.C. bezig een bestuurlijke vernieuwing door te voeren. Binnen deze vernieuwing past ook de opstelling van dit voetbalplan en de invulling van de Technische Commissie. Deze taken zullen in dit voetbalplan verder worden toegelicht en uitgelicht. 1.1 De huidige situatie binnen de vertegenwoordigende elftallen Senioren; SJC 1: 1 e klasse SJC 2: reserve 1 ste klasse SJC 3: reserve 3 e klasse Dames 1 2 e klasse landelijk Binnen de selectieteams van de senioren is een gemiddelde leeftijd laag, dit betekent dat de kern van de selectie groep vooral uit jeugdige spelers bestaat. Dit zijn voor meer dan 50 % afkomstig vanuit de eigen jeugdopleiding. Waarbij het eerste elftal uit 90 % jongens van buitenaf bestaat. Jeugd; SJC A1: 1 e klasse SJC B1: 1 e klasse SJC C1: 1 e klasse SJC D1: 2 e klasse SJC E1: 3 e klasse SJC F1: 1 e klasse In totaal komen er binnen de vereniging de volgende aantallen teams uit inclusief de vertegenwoordigende elftallen; Senioren: 15 teams waarvan 3 teams op zaterdag Dames: 3 teams A junioren: 2 teams B junioren: 4 teams C junioren 5 teams D junioren 4 teams E pupillen 7 teams F pupillen 7 teams Meisjes 1 team junioren A 1 team junioren C 1 team pupillen D (combi met Noordwijk)

6 5 1.2 De Keepers Binnen de selectie van S.J.C. zijn op dit moment 4 keepers met verschillend nivo actief. Binnen de A, B en C jeugd is groeiend potentieel aanwezig. Binnen de D en E jeugd is de basis erg smal. In het seizoen 2011/2012 is gestart met de keeperopleiding. 1.3 Complex en Faciliteiten De vereniging beschikt op dit moment over 2 grasvelden en 3 kunstgrasvelden alle velden zijn voorzien van verlichting. (plaatje plattegrond vv SJC)

7 6 2 Visie en missie We zijn een grote vereniging met ruim 1100 leden. Dit noodzaakt ons om efficiënter te gaan besturen en organiseren. Het beleidsplan heeft als titel: Professionalisering van een familievereniging. Hier komen twee belangrijke woorden naar voren die wij verder willen vertalen in het voetbalplan. 2.1 Visie S.J.C. wil een bloeiende familievereniging zijn, met naast de gezonde ambitie om zo hoog mogelijk niveau te voetballen, de ambitie heeft om mensen te verenigen/ te verbinden. 2.2 Missie S.J.C. is een grote, gezellige en laagdrempelige voetbalclub voor jeugd, heren en vrouwenvoetbal waar prestatief en recreatief voetbal prima samengaan. De vereniging vindt het belangrijk dat een ieder de gelegenheid krijgt op zijn eigen wijze deel uit te maken van de vereniging, zowel de voetballende leden als de kaderleden. Dit zijn kort de uitgangspunten van het bestuur die ervoor hebben gekozen een KISS (Keep It Short and Simple) beleidsplan op te stellen. Een leesbaar plan dat duidelijkheid moet geven over de te volgen koers voor de komende jaren. Dit noodzaakt ons om naast het voetbaltechnisch plan iets verder de diepte in te gaan op het gebied van organisatie om het voetbalplan uit te kunnen voeren. Hierbij gaan we uit van de volgende strategische uitgangspunten. 2.3 Strategische uitgangspunten De belangrijkste strategische uitgangspunten van S.J.C. in de komende jaren zijn in willekeurige volgorde: Aantrekken en blijvend enthousiasmeren van jeugdleden om te spelen bij de familievereniging S.J.C. Stimuleren en belonen van vrijwilligers en de zelfwerkzaamheid binnen deze groep maximaliseren. Imago behouden en actief uitdragen. Organisatie professionaliseren met daarbij een gezonde financiële structuur. Versterken maatschappelijke functie. Betrokkenheid van jeugd en senioren in diverse leeftijdklasse. Vrouwen integreren binnen de vereniging. Selectie senioren moet een herkenbare afspiegeling worden van de vereniging waarbij het uitgangspunt wordt dat de basis van het eerste uit 50 % eigen jeugdspelers bestaat, het 2 e elftal 75 % en het 3 e elftal 100 %. Plezier, prestatie gaan hand in hand.

8 7 2.4 Ambities Sportiviteit en respect. Verzorgd voetbal spelen. Identiteit familievereniging behouden en dit ook uitstralen. Eigen spelers opleiden voor het eerste elftal. Iedereen telt. Professionaliseren. Verenigen. 2.5 Doelstelling jeugdvoetbalplan De doelstelling van dit jeugdvoetbalplan is om het voetbaltalent van alle kinderen die lid worden bij S.J.C. te ontwikkelen. Door dit op een gestructureerde manier aan te bieden hopen wij dat iedereen op zijn/haar eigen nivo veel plezier aan het voetbal kan beleven. Daarnaast is het de wens van de vereniging zo voldoende eigen spelers op te leiden welke later in het eerste team van de vereniging kunnen spelen. 2.6 Leeftijdscategorie SJC biedt de jeugd de mogelijkheid om vanaf vier jaar binnen een vereniging in contact te komen met het spelletje voetbal. De leeftijdscategorie waarin dat gebeurd heet de Ukkies. Vier en vijf jarigen leren hier met de bal omgaan. Vanaf de Toppers wordt er wekelijks getraind en gespeeld. In de onderstaande tabel vindt u hoe er gespeeld wordt en waar de nadruk wordt gelegd voor de opleiding tot voetbal(st)er. Leeftijd Categorie Wedstrijd 4-5 jaar Ukkies Elke zaterdag in de zaal Leren omgaan met de bal 5-6 jaar Toppers 4:4 binnen de vereniging Leren omgaan met de bal 7-8 jaar F klasse 7:7 competitie verband KNVB Passen trappen en techniek 9-10 jaar E klasse 7:7 competitie verband KNVB Passen trappen en techniek samenspel jaar D klasse 11:11 competitie verband KNVB Wat houd iedere positie in bij 11: jaar C klasse 11:11 competitie verband KNVB Samenwerken per linie (voor mid achter) jaar B klasse 11:11 competitie verband KNVB Samenwerking tussen de linies jaar A klasse 11:11 competitie verband KNVB Samenwerking als team. SJC heeft een opleiding voor jongens en meisjes. In de E- en F klasse spelen de meisjes tussen de jongens en vanaf de D klasse spelen de meisjes in een meisjes competitie. Voor talentvolle meisjes geldt dat zij bij gelijke voetbalcapaciteiten evenveel kans maken voor een plaats in de selectie als jongens.

9 8 2.7 Formatie In de jeugdopleiding moeten alle teams in de diverse leeftijdsgroepen op het systeem trainen en in dit systeem spelen. Een hoge uitzondering wordt gemaakt voor de lettergroep A-junioren, omdat het bij de senioren mogelijk is, dat door de trainers incidenteel voor het systeem kan worden gekozen. De A jeugd moet hierop voorbereid worden. Bij de selectieteams in de onderbouw wordt gestreefd naar een veldbezetting van , deze formatie moet de spelers voorbereiden om op een heel veld in het gewenste te gaan spelen. Het spelen van twee linies in de F klasse is vaak al complex genoeg. In een simpele veldbezetting leren ze het spel sneller. Het spelen in steeds dezelfde formatie verschaft ze houvast. In de E klasse kun je ervoor kiezen om een linie bij te voegen om ze zo nog beter voor te bereiden op 11 tegen 11. De opstelling geniet hierbij onze voorkeur. Alle teams spelen 7 tegen 7. Hierdoor zorg je ervoor dat iedereen went aan het spelen in een vaste formatie. In de niet selectieteams kan bij uitzondering gekozen worden voor 8 tegen 8. Dit geniet niet onze voorkeur. Enerzijds omdat het te vol wordt in het veld en de spelers weten niet meer wat er van iedereen verwacht wordt. Tevens dienen de elftallen in de onderbouw structureel worden onderricht in technische skills om zodoende de vaardigheden aan te leren die nodig zijn in het verdere voetballeven. 2.8 Mentaliteit Buiten het aanleren van het spelsysteem moet de jeugdopleiding zich richten op het kweken van de juiste wedstrijdmentaliteit en de juiste weerbaarheid. Dit moet zich vertalen in het ontwikkelen van het teamgevoel waarbij de spelers zich gaan realiseren dat met de juiste wedstrijdmentaliteit het team sterker in de wedstrijd staat. Er zal tijdens het opleidingstraject extra aandacht moeten worden geschonken aan de weerbaarheid waarbij specifiek gelet moet worden op ongecontroleerde acties van spelers richting scheidsrechters en tegenstanders. Hierbij heeft de commissie sportiviteit en respect regels voor op papier gezet en die moeten te allen tijde worden nageleefd.

10 9 3 Organisatie 3.1 Technische Commissie Voor de bewaking van dit technisch voetbalplan en het monitoren van de dagelijkse begeleiding van alle technische zaken op voetbalgebied is een technisch commissie gevormd: 3.2 Taken van de commissie Bepaling en bewaking van het technisch voetbalplan. Samenstellen van het meer jaren technisch voetbalplan voor jeugd en senioren. Dit plan dient de volgende zaken te bevatten; a) doelstelling en gewenste speelwijze. b) trainingsopzet en methodiek. c) eisen t.a.v. trainers en trainingen. d) visie ten aanzien van gewenste resultaten. e) organisatie selecties en prestatieve teams. f) scouting en het speler volgsysteem. g) overleg periodes en rapportage. h) gedragscode spelers, leiders en trainers( zie sportiviteit en respect). i) profielschetsen trainers en leiders (zie bijlagen contracten trainers).

11 10 Het bepalen van de opleidingsstructuur van jeugdvoetballers d.m.v. het samenstellen van een voetbalplan. 3.3 Voetbalplan Dit plan dient de volgende zaken te bevatten; a) profiel van selectie trainers b) opleidingseisen voor trainers gekoppeld aan leeftijdscategorie c) spelersprofielen en gedragscode voor selectiespelers. d) regels t.a.v. doorschuiven van spelers. e) plaatsing van A spelers binnen selectieteams senioren. Het opstellen van een medisch verzorgingsprofiel. Het bestuur adviseren betreffende aanstelling trainers voor selectieteams. Contacten onderhouden met de spelersraden. Contacten aangaan en onderhouden met BVO s. Contacten onderhouden met KNVB betreffende technische beleidszaken, opleidingen, etc. Opstellen van een scoutingsysteem en bewaking van het scouting systeem. Evalueren van trainers gedurende het seizoen. Het adviseren van het bestuur betreffende aanstelling van medische verzorgers. 3.4 Functies en hoofdtaken binnen de commissie Voorzitter a) Zit de vergaderingen voor en is vertegenwoordiger in het hoofdbestuur. b) Bewaakt de uitvoering van de taken van de commissie. c) Voert gesprekken bij aanstelling en beëindiging van contracten met trainers selectie Secretaris a) Het bijhouden samenstellen van de agenda b) Het notuleren van de vergaderingen. c) Het bijhouden van de agenda data. d) Bijhouden van archief en correspondentie Lid technische zaken jeugd a) Communicatie naar jeugd coördinatoren. b) Begeleiding van de trainers van jeugdselecties. c) Eindverantwoordelijk voor de samenstelling van de jeugdselectieteams. d) Begeleiding van de technische Pupillen Coördinator (TPC). e) Evaluatiegesprekken met trainers en TPC gedurende het seizoen. f) Voorzitter van de hoofdtrainers overleg Lid technische zaken senioren a) Vertalen van het beleid naar de trainers selecties. b) Voorzitter van selectietrainers overleg. c) Begeleiden van de externe scouting. d) Zit de gesprekken voor met de spelersraad. e) Coördineert contracten spelers.

12 11 f) Coördineren van activiteiten selectie Lid technische zaken keepers a) Bewaking opleidingsplan keepers. b) Aanspreekpunt trainers betreffende keeperaangelegenheden Hoofd Scouting a) Vertalen van het beleid naar de groep scouts. b) Beheer en aansturing van speler volgsysteem Materialen a) Beheren van trainingsmaterialen b) Beheren van kleding selectie Overige taken van de Technische Commissie De voorzitter en de secretaris zorgen ervoor dat met een gedegen beleid en agenda voor ieder lid van de technische commissie afspraken worden nageleefd. De Technische Commissie zal geregeld leden van het technisch platvorm verzoeken tijdens vergaderingen zaken toe te lichten of advies te geven op het technisch gebied. Dit om zo direct mogelijk geïnformeerd te kunnen blijven. Naast de leden van de Technische Commissie kan de voorzitter van de Technische Commissie ook bepaalde personen verzoeken om zaken op technisch vlak te analyseren of te onderzoeken en hiervan verslag uit te brengen. In alle gevallen dat de Technische Commissie gesprekken heeft of houdt met interne of externe contacten zal dit altijd geschieden door 2 leden van de Technische Commissie. Deze leden zullen in de voorafgaande vergadering door de Technische Commissie worden aangewezen. 3.5 Externe Scouting Externe Scouting vindt plaats door de scoutingcommissie die als doelstelling heeft om de selectie te voorzien van spelers die een meerwaarde hebben voor het eerste elftal en niet de groei van eigen opgeleide jongens in de weg staan. In het huishoudelijk reglement is daarom opgenomen dat eigen leden bij gelijke kunde en gedrag voorgaan voor het aantrekken van spelers van andere verenigingen. Indien een speler wordt geselecteerd moet hij door meerdere personen van de scoutingcommissie zijn beoordeeld en moet hij passen binnen de cultuur van de vereniging. Daarnaast moet hij de intentie hebben om voor meerdere jaren bij de vereniging te komen voetballen. Het advies moet worden afgestemd met de Technische zaken senioren en de trainers van de selectie. Indien alle partijen akkoord zijn dan pas wordt er met een speler gesproken over een mogelijke samenwerking voor het komende seizoen. 3.6 Trainers Wij hechten een hoog belang aan technisch en sociaal gekwalificeerde trainers om de vereniging SJC te steunen in het halen van de missie en de visie van de vereniging. In de bijlagen staan alle functieomschrijvingen van de trainers. In dit jeugdvoetbal plan staat per categorie uitgewerkt wat er wordt verwacht van iedere trainer en de vertaling naar de

13 12 praktijk. Het streven is om eigen jeugdspelers trainingen te laten verzorgen bij andere leeftijdsklasse. Dit mes snijdt aan twee kanten. Het geven van trainingen zorgt ervoor dat je bewuster moet nadenken over het voetbalspel en daarnaast beschikken deze jongens over de juiste technische vaardigheden die bij enthousiaste ouders nog wel eens ontbreken. De jeugdcoördinatoren zorgen samen met de hoofdtrainers van de leeftijdsklassen voor een optimale invulling van de trainers. Hiervoor moet binnen de mogelijkheden van S.J.C. financiële middelen vrij gemaakt worden om hier invulling aan te geven. 3.7 Opleidingen Binnen S.J.C. zijn de volgende opleidingsmogelijkheden aanwezig voor spelers en ouders om zich te ontwikkelen op het gebied van trainer, begeleider of scheidsrechter. Het streven is om iedere trainer de basis module te laten volgen bij de vereniging S.J.C. Deze module bestaat uit een theoretisch gedeelte met daaraan gekoppeld 4 praktijktrainingen. Daarnaast bestaat er nog een techniek module die verder ingaat op de techniekvormen die bij S.J.C. worden aangeleerd. Naast de eigen modules bestaat er ook de mogelijkheid om cursussen te volgen bij de KNVB. Opleidingen voor vrijwillig kader: Eigen opleiding voor beginnend trainer (ouder/eigen jeugdspeler) Techniek training KNVB opleidingen Jeugdvoetballeider (JVL) Module F pupillentrainer Module E pupillentrainer Module D pupillentrainer Pupillentrainer (voorheen JVSL) Juniorentrainer Technisch Jeugdcoördinator Opleidingen voor trainers-coaches Trainer-Coach III Jeugd Trainer-Coach III Senioren Trainer-Coach II Trainer-Coach I Jeugdvoetbal Trainer-Coach Senioren Voetbalconditietraining Arbitrage opleidingen: Basisopleiding Scheidsrechter Veldvoetbal (BOS) Pupillen scheidsrechter Junioren scheidsrechter Assistent scheidsrechter Verbinding aan de vereniging na volgen cursus: TC3 en hoger een verbintenis van minimaal 2 jaar. Trainers dienen de benodigde nascholing te volgen en hun licenties up to date te houden. Alle overige cursussen een verbintenis van 1 jaar minimaal.

14 Begeleiding en ondersteuning Voor het begeleiden en ondersteunen van de diverse SJC teams wordt geen onderscheid gemaakt tussen de prestatieve en recreatieve teams. Alle spelers binnen S.J.C. zijn lid van de familie. Wel wordt er geselecteerd op capaciteit vanaf de jongste jeugd (F klasse). Daarbij wordt de aandacht voor de niet-selecties niet uit het oog verloren. De jeugdcoördinatoren in combinatie met de hoofdtrainers van de leeftijdsklassen zorgen ervoor dat de organisatie naast de prestatieve teams voor aanvang van de zomerstop rond is. Belangrijk in dit proces is de betrokkenheid van de hoofdtrainers bij alle teams van zijn leeftijdsklasse. Indien er niet voldoende trainers zijn, moet in een vroeg stadium ouders benaderd worden om de trainingen te verzorgen voor de recreatieve teams. Selectietrainers worden aangesteld door de Technische Commissie. Streven is dat alle selectieteams moeten zijn voorzien van door de KNVB opgeleide en gediplomeerde trainers. De taken, bevoegdheden en verantwoording die bij de diverse selectietrainers behoren zijn vastgelegd in functiebeschrijvingen. De functiebeschrijvingen zijn als bijlage opgenomen in dit technisch beleidsplan. In onderstaande tabel is de organisatie per selectieteam met bijbehorende functie-eisen opgenomen. Hoofdtrainers van de diverse leeftijdscategorieën moeten de intentie hebben om tenminste twee achtereenvolgende jaren de functie van hoofdtrainer bij de desbetreffende leeftijdscategorie te gaan vervullen. Contracten worden echter niet langer dan voor één jaar afgesloten. De vergoedingen die voor de diverse functionarissen zijn vastgesteld zijn opgenomen in bijlage 5 van dit technisch beleidsplan. Deze bijlage is alleen inzichtelijk voor bestuursleden van SJC en wordt gearchiveerd door de penningmeester van SJC Team Vereiste opleiding Gewenste opleiding Assistent Verzorging Leider Assistent Scheidsrechte r Sen 1 TC 1 TC 3 Gediplomeerd Ja Ja Sen 2 TC 3 TC 2 Gediplomeerd Ja Ja Sen 3 TC 3 Ja Ja Jun A1 TC 3 TC 2 Jun Trainer Ja Ja Jun A2 Jun Ja Ja Trainer Jun B1 TC 3 TC 2 Jun Trainer Ja Ja Jun B2 Jun Ja Ja Trainer Jun C1 TC3 TC 2 JunTrainer Ja Ja Jun C2 Jun Ja Ja Trainer Pup D1 Jun Trainer Ja Ja

15 14 Pup D2 Pup D3 Pup E1 Pup E2 Pup E3 Pup F1 Jun Trainer Jun Trainer Jun Trainer Jun Trainer Jun Trainer Jun Trainer Ja Ja Ja Ja Ja Ja Met uitzondering van de functie hoofdtrainer, mogen de trainers van de overige teams zonder de vereiste opleiding de functie van trainer uitoefenen mits zij in hetzelfde jaar de opleiding volgen die bij de vereiste opleiding hoort. 3.9 Scouting Interne scouting Interne Scouting vindt plaats door de Scoutingcommissie. Belangrijkste doelstelling van de Scoutingcommissie is: Het verschaffen van inzicht in de doorstroom van jeugdspelers naar de senioren selectie van S.J.C. We realiseren dit o.a. door de kwaliteiten van jeugdspelers in kaart te brengen, zowel die van selectie- als niet selectie teams. Met het instellen van de Scoutingcommissie kunnen we anticiperen op het verloop van spelers, ondersteuning geven bij de samenstelling van de selectiegroepen aan het eind van het seizoen en de doorstroom vanuit een niet-selectieteam naar een selectieteam bevorderen. Het in kaart brengen van de kwaliteiten van de spelers is een continu proces, immers de spelers zullen zich in de loop van de tijd ontwikkelen. Om die ontwikkeling goed te kunnen volgen zullen we de gegevens van de spelers die daarvoor in aanmerking komen invoeren in het speler volgsysteem. Bij voorkeur zouden de scouts geen persoonlijke binding moeten hebben met spelers binnen de teams waar zij rapportage van maken. Ook zouden zij geen leider functie of trainer functie moeten vervullen. De reden hiervoor is dat in die gevallen persoonlijke voorkeuren kunnen prevaleren boven club belang. Daarom is scouting een taak die uitgevoerd dient te worden door voetbaltechnisch vaardige mensen zonder belang in de hoedanigheid van het betreffende team. Er wordt onderscheid gemaakt voor het scouten bij de jeugd vanaf de C tot en met de A categorie (junioren) en vanaf de F- tot en met de D categorie (pupillen) De reden hiervoor is het specifieke kenmerk die op de pupillen van toepassing is, dat de lichamelijke en voetbaltechnische ontwikkeling onvoorspelbaar ontwikkelt. Indien het scoutingtraject van de pupillen goed is uitgevoerd zullen bij de junioren, een enkeling uitgezonderd, zich geen nieuwe talenten onverwachts ontwikkelen. De talenten zijn immers al ondergebracht in de diverse selectieteams. Om te voorkomen dat talenten toch gemist zijn, wordt vanaf de C jeugd tot en met de A jeugd twee keer per seizoen een Try Out gehouden. Elke speler, die in een recreatief team is ingedeeld, mag op vrijwillige basis

16 15 aan de Try Outs deelnemen. Tijdens de Try Outs zullen de spelers door scouts worden beoordeeld. Ook zullen de scouts wedstrijden van de selectieteams bekijken en aan de hand van de spelersrapporten aangeven of spelers wel of niet een positieve ontwikkeling doormaken. Deze rapporten worden in de 2 jaarlijkse gesprekken met spelers doorgenomen. Bij de beoordeling van nieuwe spelers die voor selectie in aanmerking komen, moet de Hoofdtrainer met het volgende rekening houden: Senioren: Speler heeft de potentie om binnen drie maanden in aanmerking te komen voor het eerste elftal. Jeugd: Speler 1 e jaars moet aanzienlijk beter zijn dan zijn leeftijdsgenoten die al bij SJC spelen. Speler 2 e jaars moet aanzienlijk beter zijn dan zijn leeftijdsgenoten die al bij S.J.C. spelen en heeft de potentie om binnen twee maanden in aanmerking te komen voor het eerste elftal. Een 2 e jaars speler wordt niet in de selectie opgenomen om in het tweede elftal te spelen Meetpunten en tijdlijnen Beoordeling van de selectietrainers van SJC Het bestuurslid technische zaken is belast met het geven van advies aan het Hoofd Bestuur over het functioneren van de trainers van de verschillende selectie-elftallen van SJC. Ter onderbouwing van het advies wordt hier procedure vastgelegd om te komen tot een wel onderbouwend advies Procedures Het bestuurslid technische zaken geeft de Technische Commissie opdracht om twee keer per jaar een informatief gesprek met de trainers aan te gaan. Binnen het gesprek worden de verschillende wensen van de trainer uitgesproken. In schema 1 is de leiddraad van het gesprek weergegeven. Het bestuurslid technische zaken zal binnen drie weken terugkoppeling verrichten naar de Technische Commissie. De Technische Commissie informeert de trainer over de haalbaarheid van de wensen/ eisen die zijn geuit. Het bestuurslid technische zaken krijgt vanuit de spelersraad van de selectie- elftallen een advies over het functioneren van de trainer. In schema 2 is de procedure toegevoegd Het bestuurslid technische zaken laat zich maandelijks informeren door de Technische Commissie over de lopende zaken conform het technisch voetbalplan. Het bestuurslid technische zaken laat zich informeren door het Hoofd Bestuur met betrekking tot de mogelijkheden en wensen van het Hoofd Bestuur over de huidige en toekomstige trainers. Het bestuurslid technische zaken plant twee maal per jaar een functioneringsgesprek. In schema 3 staan de functieomschrijving aangegeven.

17 16 Tijdsplanning schema 1 Begin augustus Medio september Medio oktober December Februari April Mei Juni Alles controleren voor aanvang van het seizoen Start seizoen en competitie bespreken Evaluatie trainers en evaluatie bekerwedstrijden Trainers evalueren en nieuw seizoen bespreken Winterstop en vervolg comp bespreken, trainers contractueel vastleggen Samenstelling selecties nieuwe seizoen Voorbereiding nieuwe seizoen, voorlopige samenstelling selecties Evaluatie seizoen, benodigdheden nieuwe seizoen (bv materialen) Waarde van de verkregen informatie S.J.C. hecht de hoogste waarde aan het technisch plan. Indien een trainer niet past binnen de visie van dit voetbalplan of indien de uitvoering niet strookt, zal er ongeacht de andere adviezen, een negatief advies gegeven worden aan het Hoofd Bestuur Indien de Technische Commissie vanuit het beoordelingsgesprek geen verbetering/ aanpassing ziet of zal verwachten zal er een negatief advies gegeven worden. Indien er vanuit de spelersgroep een goed onderbouwd negatief advies gegeven wordt over de zittende trainer, zal dit naast het advies van de TC gewogen moeten worden door het HB. In dit geval zal het HB versneld op de hoogte worden gebracht door het Bestuurslid Technische Zaken. Indien trainers zich geremd voelen in hun functioneren of geen basis hebben om samen te kunnen werken met een of meerdere trainers, zal het advies van de TC over het totale functioneren van de trainers bindend zijn. Indien de trainers niet akkoord gaan met het advies, zoals wordt aangeleverd aan het HB, van de TC zal dit bij aanlevering van het advies schriftelijk worden toegevoegd. Het HB zal middels stemming een beslissing nemen Wijze van aanlevering aan het Hoofd Bestuur Het Hoofd Bestuur zal via de mail een schriftelijk advies verkrijgen van het Bestuurslid Technische Zaken. Het advies is eerder aangeleverd aan de verschillende trainers ter beoordeling. Het advies zal in week 49 aangeleverd worden Stemming binnen het Hoofd Bestuur De leden van het Hoofd Bestuur vertolken dezelfde waarde in stem. Indien de stemming gelijk is zal de stem van het Bestuurslid Technische zaken doorslag geven.

18 Terugkoppeling naar de trainers over gemaakt besluit. De verschillende trainers zullen in week 50 op de hoogte worden gebracht van de uitkomst. Een positief besluit heeft een volgend verloop; de contracten voor de nieuwjaarsreceptie aangepast, opgesteld en getekend. Een negatief besluit heeft een volgend verloop; gesprek met het Bestuurslid Technische zaken om de resterende tijd van het contract correct te kunnen uitdienen Beoordelen hoofdtrainers jeugdselecties van vv SJC Het Hoofd technische zaken jeugd is belast met het geven van advies aan de Technische Commissie over het functioneren van de hoofdtrainers jeugdselectie. Ter onderbouwing van een weloverwogen advies wordt hier de procedure vastgelegd Procedure Alle jeugdcoördinatoren hebben de opdracht om twee keer per jaar een functioneringsgesprek met de Hoofdtrainers van de jeugdselecties per leeftijdsgroep te voeren. De gesprekken worden gevoerd door de coördinator van de desbetreffende leeftijdsgroep. Bij het eerste functioneringsgesprek wordt geïnventariseerd wat de wens is van de hoofdtrainer met betrekking tot een functie in het komende seizoen. Tevens worden de hoofdpunten uit de arbeidsovereenkomst besproken. Van de resultaten wordt schriftelijk verslag gedaan aan de Technische Commissie. Aansluitend worden de assistent-trainers van de diverse leeftijdsgroepen gevraagd naar de samenwerking met de desbetreffende trainer. Ten slotte wordt bij de leeftijdscategorie A en B de spelersraad gevraagd naar het functioneren van de Hoofdtrainer. Zowel de mening van de assistent-trainer als die van de spelersraad worden meegenomen. In het uiteindelijke advies dat door het Hoofd Jeugdopleiding wordt opgesteld en ter discussie binnen de Technische Commissie wordt aangeboden. Bij unaniem besluit Technische Commissie wordt het voorstel aangeboden aan het bestuurslid Technische Zaken. Tijdsplanning schema 2 Type gesprek Met Door Over Week Informatief gesprek Hoofdtrainer, ass. Trainers 2 leden TC Wensen trainers 31 en 6 (nieuwe jaar) Functioneringsgesprek Hoofdtrainers, ass trainers 2 leden TC Beoordeling op basis van 46 en week 10 (nieuwe jaar) Spelersraad Leden spelersraad functioneren 1 lid TC Lopende zaken, beoordeling trainers Vergadering TC Leden TC Leden TC Lopende zaken conform technisch beleid 3x per jaar, beoordeling voor week 46 aanleveren 1 e maandag vd maand Vergadering HB Leden van Leden HB Agenda punt Zie schema

19 18 HB uitvoering JVB HB, advies in week 49 over trainers Tijdsplanning Jeugd Wat Met Door Over Week Eerste Hoofdtrainers Hoofd Voortgang en 46 functioneringsgesprek jeugdselecties jeugdopleiding hoofdpunten contract, Gesprek ass. Trainers Ass trainer en 1 lid TC Hoofd jeugdopleiding en 1 lid TC Gesprek spelersraad Spelersraad Lid TC en leden sel A en B wensen van trainer Samenwerking hoofdtrainer Bespreken functioneren hoofdtrainers Vergadering TC Leden TC Leden TC Verzamelde info uit functioneringsgesprekken Terug koppeling hoofdtrainers Jeugd TC overleg week 1 Leden TC Leden TC Standpunten TC 10 (!!!)

20 19 4 Ontwikkelen en opleiden In dit gedeelte zal aangegeven worden hoe binnen trainingen en begeleiding de aandacht zal worden gelegd op de leeftijdsspecifieke ontwikkeling op fysiek en psychisch vlak en hoe er organisatorisch wordt gewerkt in de vereniging en in de verschillende leeftijdsklassen. Belangrijk detail is dat het voetbalplan de rode lijn van het opleiden is en dat ieder individu ondergeschikt is aan het voetbalplan. 4.1 Algemeen opleiden De trainingsopbouw is gebaseerd op het volgende schema 4 waarin per leeftijd gekenmerkt wordt wat de specifieke mentale en fysieke eigenschappen zijn waarop gelet zal worden binnen de trainingen, begeleiding en opleiding. Schema 4: fysieke en mentale eigenschappen Leeftijd Pupillen F E D C B A Doelstellin g Accent Wennen aan de bal Leren baas te worden over de bal Veel spelvormen met de bal Leren door instructie en spelvormen Aanleren van technische vaardighed en Werken met trainings hulpmiddele n Begin van verbeteren fysieke ontwikkeling Leren door instructie en spelvormen Aanleren van technische vaardighed en Werken met trainings hulpmiddele n Begin van verbeteren fysieke ontwikkeling Ontwikkeling techniek, mentaliteit en fysiek Aanleren door scherpte Verbetere n van fysieke gesteldhei d, snelheid en reflexen Technisch e vaardighe den koppelen aan inzicht Weerstan d vergroten Prestatiegericht trainen, aanscherpen technische vaardigheden Incasseringsverm ogen verhogen, balvastheid verbeteren Duelkracht en handelingssnelhei d Verbeteren communicatieve vaardigheden Optimaliseren van technieken, fysieke vaardigheden en tactisch inzicht Zelfvertrouwen in resultaat gericht presteren Inpassen van T en C in training en wedstrijd gereed maken voor overgang naar selectie Inzichtelijk, rijping en vorming. Verhoging technische en tactische kwaliteiten. Verhogen fysieke en mentale vaardigheden

21 20 Volgens bovenstaand schema zal vanuit de jongste leeftijdsgroep een stijgende lijn ingezet worden om binnen 12 jaar tot een maximaal resultaat te komen en de speler te laten presteren op zijn hoogste nivo. Voor selectiespelers geldt hierbij de voorwaarde dat er vanaf de eerste trainingen een consequente lijn gevolgd wordt op het gebied van discipline, zelfdiscipline en prestatie gerichtheid. 4.2 Keepers De trainingsarbeid is gebaseerd op oefeningen die repeterend zijn en in zwaarte toenemen naargelang de fysieke ontwikkelingen van de keeper. Gedurende de fysieke ontwikkeling zal er vanaf de E jeugd gewerkt worden aan de mentale ontwikkeling die binnen 2 jaar in gelijke tred dient te ontwikkelen aan de fysieke kwaliteiten. Hiervoor is het noodzakelijk bij de intake van de nieuwe keepers uit de F/E jeugd al goed te letten op de mentale weerbaarheid en de op dat moment geconstateerde fysieke conditie. Hoewel in de eerste 4 jaar niet de nadruk zal liggen op de mentale kwaliteiten zullen deze toch in de tussentijdse analyses worden meegewogen. Tevens is gedrag en communicatieve vaardigheden een absoluut vereiste om de doorgroei te kunnen volbrengen. 4.3 Per leeftijdgroep Binnen de training wordt gewerkt op basis van de volgende 4 vaardigheidsgroepen, deze zullen bij elke evaluatie opgenomen worden in het evaluatieschema. Hiermee is ook voor de trainers en leiders een goed inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de speler door de jaren heen. Dit ontwikkelingspatroon kan dan als steun dienen voor de selectie bepaling. De vaardigheidsgroepen zijn: 1. Technische vaardigheden keepen/voetballen 2. Tactische vaardigheden 3. Fysieke vaardigheden 4. Mentale vaardigheden Hier tegenover staan de 4 ontwikkelingsfases: 1. Eerste ontwikkelingsfase (6 tot 10 jaar) 2. Tweede ontwikkelingsfase (10 tot 14 jaar) 3. Derde ontwikkelingsfase (14 tot 18 jaar) 4. Vierde ontwikkelingsfase (> 18 jaar) Binnen elke ontwikkelingsfase wordt gelet op: Motorische ontwikkeling Groeiontwikkeling en rijpheid Mentale ontwikkeling en weerbaarheid In schema 5 is aangegeven hoe deze ontwikkelingen en vaardigheden door de verschillende leeftijdsfases worden gehanteerd. In het belang van de keeper/speler zal natuurlijk altijd worden gekeken of de persoonlijke conditie de betreffende oefenstof en druk kan verwerken.

22 21 Schema 5: Ontwikkelingen en vaardigheden Technische opbouw spelers en keepers van 6 tot 18 jaar snelheid, aanscherpen alle technieken Handelingsnelheid verhogen 1:1 duel, weerbaarheid trappen, vangen, stompen, kracht dosering, duel, scherpte bewegen zonder bal,bal aanname, voortzetting, verbeteren van traptechniek, krachtraining, springtechniek Balvastheid, beheersing van basis technieke, vallen, springen, reflex fysieke ontwikkeling gebaseerd op groei en tempo, verbeteren reflex, passen Bal technische vaardigheden, leren vallen en opstaan, voetballende kwaliteiten Bal controle, vangen, aannemen, trappen, naar de bal toe leren bewegen Spelvreugde, angst voor de bal overwinnen, baas over de bal weerstand, verlies incasseren, fouten maken accepteren, leren keuzes maken Tactiek, spelinzicht Organisatie verdediging/middenvel/aanval, tactisch inzicht Tactische basisprincipes, spelvoortzettingen, omschakelingen coachen, organiseren verdediging Mentale ontwikkeling begeleiding en tactische opbouw spelers en keepers van 6 tot 18 jaar mentale weerbaarheid, leren incaseren keuzes maken Mentale weerbaarheid Overwicht, verbeteren mentale veerkracht

23 Algemene uitgangspunten Doorschuiven van jeugdspelers bij een tekort aan spelers Binnen de jeugdafdeling van SJC is behoefte om duidelijke afspraken vast te leggen met betrekking tot doorschuiven van jeugdspelers indien een ander team een tekort aan spelers heeft. Onderscheid moet gemaakt worden voor afspraken met betrekking tot de jeugdselectieteams en de overige niet selectieteams de zogenaamde recreatieteams. Voor wat betreft het doorschuiven van jeugdspelers uit de jeugd selectieteams naar de seniorenselectie is reeds een structuurplan opgesteld Doorschuiven van jeugd (selectie) spelers naar senioren (selectie) voor wedstrijden Wanneer er voor wedstrijden van de seniorenselectie van SJC te weinig spelers zijn, zullen deze op aangeven van de hoofdtrainer senioren aangevuld worden vanuit de jeugd. De volgende richtlijnen zijn er voor bedoeld om op een korte en gestructureerde manier jeugdspelers in de gelegenheid te stellen mee te spelen met senioren selectieteams en om overbelasting van deze (jeugd) spelers te voorkomen. Het is de bedoeling dat iedere afzonderlijke speler de voor hem beste opleiding geniet. Aangezien jeugdspelers nog volop in ontwikkeling zijn is het niet voor iedere speler mogelijk om op elk gewenst moment aan te sluiten bij een seniorenselectieteam. Hierdoor kunnen keuzes afwijken van de richtlijnen. Dit dient dan echter wel besproken te worden tussen de hoofdtrainersenioren en de hoofdtrainer A. De technische commissie zal dit bewaken Doorschuiven in geval van blessure schorsingen SJC 1 wordt aangevuld door SJC 2 ( positie gericht ) SJC 2 wordt aangevuld door SJC 3 ( alleen door de 1 ste of 2 de jaars senioren) SJC 3 wordt aangevuld door SJC A1/A2 ( positie gericht) Niet selectie teams Wanneer wij spreken over een niet selectie team, wil dit niet betekenen dat dit geen opleidingsteam voor jeugdspelers kan zijn. Wanneer een seniorenteam speelt op reserve derde klasse niveau of hoger kan dit aangemerkt worden als opleidingsteam. Spelers die in aanmerking komen voor het meespelen met deze teams zijn spelers van wie wij niet verwachten op korte termijn aan te sluiten bij het standaard eerste elftal. Met betrekking tot doorschuiven wil dit zeggen dat wanneer een niet selectie team maar wel opleidingsteam spelers nodig heeft zij gebruik kunnen maken van tweedejaars A spelers uitkomend in de A2. Communicatie hierbij gaat tussen de trainer van het niet selectieteam en de trainer van de A2, hoofdtrainer A wordt op de hoogte gebracht van dit doorschuiven. Wanneer zowel selectieteams als niet selectieteams vragen om spelers van de A2 krijgt het selectieteam voorrang.

24 Speeltijd In het kader van opleiden is het voor een speler altijd beter om te spelen dan op de bank te zitten. Hier dient bij het uitnodigen van een jeugdspeler rekening mee gehouden te worden. In principe zal een speler altijd een volledige wedstrijd bij zijn eigen team spelen. De hoofdtrainer senioren kan bij de hoofdtrainer A aangeven een juniorenspeler nodig te hebben voor seniorenselectie en vanwege overbelasting deze niet of beperkt te willen laten spelen bij zijn eigen team Promotie-degradatie Door een goede opleiding te bieden aan onze (jeugd) spelers zullen zij beter en sneller aan kunnen sluiten op het senioren selectie niveau. Kwaliteit van de opleiding is mede afhankelijk van het niveau waarop een speler kan spelen. Om deze reden zal SJC moeten proberen selectieteams op het niveau te laten spelen waar deze thuis horen. Dit kan betekenen dat bij een naderende kans op promotie of degradatie gekozen wordt om spelers te behouden voor het eigen team in plaats van het doorschuiven naar senioren (selectie). Eén en ander gebeurt na overleg met de technische commissie. Degradatie heeft ten allen tijde voorrang op promotie. Bijvoorbeeld: SJC A1 kan degraderen terwijl SJC 3 kan promoveren. In deze situatie zal een speler volledig voor de A1 inzetbaar blijven om hiermee SJC A1 te behouden van mogelijke degradatie. Dit om een voortdurende en constante kwaliteit te kunnen leveren aan SJC senioren Disciplinaire straf Wanneer een trainer aangeeft om disciplinaire redenen een gevraagde speler niet te leveren aan het senioren (selectie) team dient hier rekening mee gehouden te worden. Dit dient echter wel direct bij hoofd jeugdopleiding gemeld te worden Keepers De verantwoordelijkheid van de keepers ligt bij de keeperstrainer! Deze heeft zijn beleid aangegeven en dit is opgenomen in een aparte bijlage Doorschuiven van spelers uit en naar selectieteams van de D t-m A Uitgangspunten; Alle eerste teams hebben bij aanvang wedstrijd tenminste 13 spelers ter beschikking. Alle tweede teams hebben bij aanvang wedstrijd tenminste 13 spelers ter beschikking. Selectiespelers zijn, indien nodig, verplicht om in een ander selectieteam te spelen. In de categorie D en C worden spelers doorgeschoven van het 2 e team naar het eerste team. In deze categorie wordt indien het tweede team spelers tekort komt dit team aangevuld uit een recreatief team. In de B categorie wordt het eerste team altijd gevuld vanuit de eigen B selectie. Indien er minder dan 13 spelers voor de wedstrijd van de B2 beschikbaar zijn wordt aanvulling

25 24 gezocht vanuit een recreatief B team. In de categorie A wordt voor het eerste team specifiek per positie gekeken welke speler gehaald moet worden. Dit kan tot gevolg hebben dat een B1 speler doorgeschoven wordt naar de A1. Indien een B1 speler doorgeschoven moet worden naar de A1 moet altijd vooraf overleg gepleegd worden met het Hoofd jeugdopleiding. De hoofdtrainer moet in overleg met de trainer van het tweede team vaststellen welke speler doorschuift naar het eerste team. Indien het tweede team hierdoor onder het aantal van 13 spelers komt moet de hoofdtrainer in contact treden met de desbetreffende jeugdcoördinator van zijn leeftijdsgroep om aanvulling voor het tweede team te waarborgen. De E en F klassen spelen met 7 spelers en hebben in principe maar 1 of 2 wissels. Hierdoor zorg je ervoor dat elke speler zoveel mogelijk speelminuten maakt. Dit komt de ontwikkeling ten goede. Spelers van de selectie team moeten wel graag willen voetballen dus te vaak afzeggen voor trainingen of wedstrijden kan inhouden dat je lager gaat voetballen. Het is altijd makkelijker om iemand door te schuiven dan terug te zetten Aanvullende uitgangspunten Van bovenstaande kan in overleg met het Hoofd jeugdopleiding afgeweken worden indien er een direct gevaar voor degradatie van het tweede team aanwezig is. Indien een speler langdurig moet aansluiten bij een hoger team dan moet deze speler ook de trainingen van dit team volgen. Indien een speler van het eerste team moet spelen bij het tweede team mag deze speler niet meer dan 15 competitie wedstrijden in het eerste team hebben gespeeld (regelgeving KNVB). Het doorschuiven van spelers moet uiterlijk op donderdagavond aan betrokkenen bekend gesteld zijn. Bij conflict situatie onder trainers zal de uiteindelijke beslissing door het Hoofd jeugdopleiding worden genomen Doorschuiven van spelers uit en naar recreatieteams van de D t-m A Uitgangspunten; Alle teams hebben bij aanvang wedstrijd tenminste 13 spelers ter beschikking. Alle leiders zijn verplicht mee te werken met de jeugdcoördinator indien van hen spelers gevraagd wordt. Indien de leider van een recreatieteam onvoldoende spelers heeft neemt hij contact op met de jeugdcoördinator van zijn leeftijdsgroep. De jeugdcoördinator zal in overleg met de leider van een team uit dezelfde leeftijdscategorie contact opnemen om eventueel spelers te leveren. Het is niet verplicht om specifieke spelers aan een ander team af te staan (bv een keeper). Door de jeugdcoördinator wordt gearchiveerd welke spelers in een ander team hebben moeten spelen, doelstelling is dat niet steeds dezelfde spelers overgeheveld worden.

26 Bepaling implementatie spelers in lagere teams Selectiespelers, zowel in de jeugd als senioren, worden in principe niet gebruikt in teams onder de selectienorm. Dit wil zeggen dat spelers binnen de selectie senioren van S.J.C. senioren niet gebruikt worden onder het nivo van SJC 4, SJC 5 is in deze situatie een optie in uitzonderlijke gevallen indien een selectiespeler vrij zou zijn. Jeugd en andere selectiespelers zijn niet gerechtigd om in lagere teams van jeugd of senioren te spelen. Met andere woorden het kan niet zo zijn dat spelers uit de A1, A2 of B1, B2 in lagere seniorenelftallen spelen. Dit moet altijd in overleg met de trainers gaan. Anders is dit onder geen discussie mogelijk en zal bestraft worden met uitsluiting van het betreffende team en de betrokken speler.

27 per leeftijdsgroep de jeugdopleiding. Hieronder vindt u per leeftijdsklasse de kenmerken, doelstellingen, samenstelling en praktische uitvoering van de doelstellingen. Voor de jongste jeugd (E en F klasse) is een trainingsplan op detail uitgewerkt aan de hand van de doelstellingen. Dit trainingsplan is in het jaar geïmplementeerd te worden. SJC heeft een12-tal techniek vaardigheden welke vanaf de F aangeleerd worden. Door deze geleidelijk aan te bieden is er steeds weer een nieuwe uitdaging. Deze 12 oefeningen zijn de leidraad om balvaardig te worden. Op DVD zijn deze beschikbaar. Als de oefeningen beheerst worden is het belangrijk dat de bewegingen op snelheid en in beweging uitgevoerd kunnen worden. 4.6 Mini pupillen (Ukkies en Toppers) Kenmerken De kleinste groep SJC leden zal vooral bezig zijn met plezier in het voetbalspel en binnen deze groep zal er geen directe prestatiegerichtheid zijn. Belangrijker is de vreugde in het spelletje Doelstellingen Plezier plezier plezier!!!! Veel met de bal waarbij ruimte is om zelf veel te ontdekken. Afrond oefeningen zodat er veel gescoord kan worden en de techniek geoefend kan worden. Zodat ze veel kunnen scoren; doeltjes niet te klein (succes beleven) Samenstellen In de leeftijdscategorie van de minipupillen worden geen scouting en selectieactiviteiten toegepast. We maken onderscheidt in deze categorie. De 4-5 jarige spelen in de zaal en de 5-6 jarige spelen onderlinge wedstrijden op het veld en in de winter in de zaal Praktische uitvoering van de doelstellingen Plezier binnen de jongste jeugd staat voorop. Dit is het eerste moment dat spelers en ouders in aanraking komen met de vereniging. Duidelijkheid en vastigheid staan hoog op het programma.

28 F - jeugd Kenmerken Om zinvol met deze kinderen te kunnen werken moeten de coaches / begeleiders en trainers op de hoogte zijn van de eigenschappen van kinderen op deze leeftijd. De meest belangrijke eigenschappen zijn: -De kinderen kunnen slechts korte tijd de aandacht opbrengen voor welke activiteit dan ook. -Samenwerken is bijna onmogelijk, omdat de kinderen nog erg op zichzelf zijn gericht. -Hun wereld is nog erg klein. Zij hebben weinig tot geen oog voor ruimte en afstand. -Zij hebben nog niet echt het besef van winst en verlies. Wanneer je deze eigenschappen in acht neemt en je gaat ze vertalen naar de voetbaltraining, zijn er meteen een aantal zaken die je dan niet van kinderen uit deze leeftijd mag verwachten, b.v. overspelen, ballen over grote afstand verplaatsen e.d. Toch kun je met deze kinderen zinvol bezig zijn Doelstellingen Wennen aan de bal medespeler en tegenstanders. Veel met de bal waarbij ruimte is om zelf veel te ontdekken. Afrond oefeningen zodat er veel gescoord kan worden en de techniek geoefend kan worden. Zodat ze veel kunnen scoren; doeltjes niet te klein (succes beleven) kleine partijspelen 1:1, 2:2 en 4: Samenstellen In de F jeugd wordt één selectieteam samengesteld en conform het scoutingbeleid gescout. Doelstelling is om uit de groep eerste jaar F spelers een F team samen te stellen die met ingang van het komende seizoen zal bestaan uit 2 e jaar F spelers. Dit team wordt de F1. De F1 wordt voorzien van een trainer-coach die past bij de specifieke kenmerken behorende bij deze leeftijdsgroep. De gehele F-lichting traint twee keer per week. De eerste training vindt plaats op de maandagavond. De tweede training vindt plaats op de reguliere woensdagmiddag. Er moet getracht worden om de F en de E op dezelfde dagen te laten trainen ivm organisatie Praktische uitvoering van de doelstellingen Dit team zal altijd met zeven spelers op het veld staan. Coachen vindt plaats vanaf de zijlijn van het veld het is dus niet toegestaan om tijdens de wedstrijd tussen de spelers te gaan lopen. Tijdens thuiswedstrijden moet getracht worden om met de coach van de tegenstander deze afspraak te maken. Coachen zal zich beperken tot kleine aanwijzingen naar de spelers. Het is namelijk de doelstelling dat spelers in deze leeftijdsgroep nog kunnen en mogen ontdekken waar hun mogelijkheden liggen. Getracht moet worden dat alle spelers evenveel speeltijd krijgen.

29 E Jeugd Kenmerken E-Pupillen hebben een grote bewegingsdrang. Het oefenen van technische vaardigheden gebeurt veel bewuster en doelgerichter dan voorheen. De concentratie ontwikkelt zich. De technische vaardigheden kunnen verder worden ontwikkeld en elementaire tactische beginselen kunnen worden aangeboden, als de spelers er rijp voor zijn. Onderling zijn er grote verschillen in technische vaardigheid, maar het motorisch handelen ontwikkelt zich snel. Hun succesbeleving is puur op de eigen persoon gericht. Het is belangrijk, dat er in kleine groepen wordt geoefend en dat er binnen de groepen wordt gedifferentieerd naar vaardigheid en aanleg. Houd daarbij rekening met hun grote bewegingsdrang. Zorg voor korte instructies en laat ze zelf veel oefenen. Korte, duidelijke afspraken en laat de E-pupillen vooral zelf voetbaloplossingen aandragen. Plaatsing Doelstellingen Prima leeftijd om veel op techniek te trainen. Handelingssnelheid van de techniek oefeningen moet omhoog. Veel balcontact door middel van passen en trappen (aannemen kijken spelen) Partij vormen: 1:1 2:1 2:2 3:2 4:3 5:2 4:4 7: Samenstellen In de E-klasse wordt geprobeerd zoveel mogelijk eerst- en tweedejaars E-spelers bij elkaar in te delen. Indien dit niet mogelijk is worden de leeftijdsgroepen gemixt en op niveau ingedeeld. Alle E-teams trainen tweemaal per week, te weten dinsdag en donderdag Praktische uitvoering van de doelstellingen De E3 zal op dezelfde wijze werken als bij de F selectie. Bij de E2 en de E1 zal er meer op gecoacht moeten worden dat zij zich houden aan de veldbezetting voor het overige conform de F selectie.

30 D jeugd Kenmerken Kinderen van deze leeftijdscategorie zijn enthousiast, leergierig en vragen om technische scholing. Ze pikken op deze leeftijd veel op van goede voorbeelden ( plaatje - daadje), omdat lang luisteren nog een probleem is. Door hun motorische ontwikkeling, zijn ze in staat om de technische vaardigheden snel aan te leren. Er is een hoger leertempo dan bij de E-pupillen. Op deze leeftijd ontwikkelt zich een eigen wil. Steeds vaker zullen zij hun eigen vaardigheden vergelijken met die van anderen. Ook zullen zij kritischer zijn t.a.v. de eigen prestatie, maar ook op die van de medespeler. Eerst zullen zij nog op zichzelf gericht zijn, maar langzaam ontwikkelt zich een teamspeler en dus het groepsgevoel. Het begrip voor samenwerken en tactiek ontstaat. In de lichaamsbouw zijn ideale verhoudingen, waardoor snelheid, behendigheid en coördinatie zich optimaal ontwikkelen. Het is de ideale leeftijd om allerlei technische vaardigheden te scholen. De kinderen hebben een grote prestatiedrang, dus wedstrijdgerichte trainingsvormen zijn perfect Doelstellingen Technische vorming onder weerstand, dus in wedstrijdsituaties Veel pass en trappen in afrondoefeningen waarbij positie centraal staat. (kijken aannemen spelen of in 1 keer spelen) Begrippen als vrijlopen en dekken worden nu duidelijk Veel voetbalspelsituaties trainen (aanval tegen verdediging) Partij vormen 4:3 5:3 4:4 5:7 6:6+k (9:9) 11:11 Taak van iedere positie uitleggen Samenstellen In de D selectie drie selectie teams opgenomen nl de D1,D2 en de D3. In deze selectie zijn 39 spelers opgenomen waarvan 20 tweede jaar D en 19 eerste jaar D spelers. De D1 zal grotendeels bestaan uit 2 e jaar D spelers aangevuld met talentvolle eerste jaar spelers. De D2 is een mixed team de D3 bestaat geheel uit 1 e jaar D spelers. Elk jaar zal met de resultaten van de scouting gewogen moeten worden welke spelers in aanmerking komen voor plaatsing in de D selectie. Bij het bepalen welke spelers in de D selectie moeten worden opgenomen zal een nauwe samenwerking moeten zijn tussen het Hoofd scouting de Hoofdtrainer D selectie en het Hoofd jeugdopleiding. Aangezien de volgende leeftijdsgroep de C selectie zal bestaan uit twee selectieteams zal aan het eind van het seizoen bij de D-selectie een relatief groot aantal spelers moeten afvallen.

31 Praktische uitvoering van de doelstellingen De D3 zal voor het eerst in de opstelling gaan spelen. Bij deze groep moet getracht worden spelers op diverse posities uit te proberen. Hierdoor leren deze spelers hoe te handelen op deze posities en leren zij tevens hoe een tegenstander op een bepaalde positie kan handelen. Getracht moet worden dat alle spelers evenveel speeltijd krijgen. De D2 zal conform de D3 moeten handelen echter zal er meer nadruk gelegd moeten worden op het coachen naar positie en de taken die bij deze positie horen Getracht moet worden dat alle spelers evenveel speeltijd krijgen. De D1 moet resultaat gericht gaan voetballen. Spelers mogen worden aangesproken als zij de taken niet goed uitvoeren en het wisselbeleid kan hierop worden afgestemd. Getracht moet worden dat gemiddeld over het seizoen alle spelers evenveel speeltijd krijgen, het bijhouden van een logboek waarin de speeltijd is opgenomen is dan ook een vereiste.

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE TECHNISCHE COMMISSIE 5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN Is lid van het hoofdbestuur; Is verantwoordelijk voor het totale voetbaltechnische beleid binnen

Nadere informatie

Sport Vereniging Langbroek

Sport Vereniging Langbroek Sport Vereniging Langbroek Beleidsplan 2011/2012 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2. Doelstelling... 3. Voorwaarden voor continuïteit... 4. Afspraken voetbaltechnisch beleid... 5. Fair Play beleid KNVB...

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV)

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Commissie Opleiding en Vorming weergegeven. 5.1 HOOFDTAAK De hoofdtaak van de Commissie Opleiding en Vorming

Nadere informatie

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams.

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams. Selectiebeleid VV Gilze 2015 2020. Het selectiebeleid moet een middel zijn om de doelstellingen, die zijn bepaald in het technisch beleidsplan VV Gilze, te bereiken. Door middel van dit schrijven willen

Nadere informatie

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd.

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. (onderdeel van het verenigingsbeleidsplan) Inhoud Inleiding... 1 Uitgangspunten bij selectie... 1 Selectiecriteria... 2 Organisatie van het selectiebeleid.... 2 Verticale

Nadere informatie

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde Beleidsplan Senioren 2017 2020 Eefde, mei 2017 v.v. Sportclub Eefde Algemeen Het voetbaltechnisch beleidsplan van v.v. Sportclub Eefde bestaat uit onderdelen en elementen welke op het technisch gebied

Nadere informatie

BELEIDSPLAN ~ VOETBALZAKEN

BELEIDSPLAN ~ VOETBALZAKEN BELEIDSPLAN ~ VOETBALZAKEN Technische Commissie VV Zwanenburg 2018 2022 Samen zijn wij VV Zwanenburg Versie april 2019 1 Table of Contents Technische Commissie... 1 VV Zwanenburg... 1 2018 2022... 1 Samen

Nadere informatie

Voetbalvisie D.O.S. Kampen

Voetbalvisie D.O.S. Kampen Voetbalvisie D.O.S. Kampen Algemeen: D.O.S. Kampen is een ambitieuze voetbalvereniging waar leden met veel plezier actief of passief bezig zijn met het voetbalspelletje. Deze voetbalvisie gaat over de

Nadere informatie

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen:

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen: Beleid Technische Commissie VV Gilze Het beleid van de Technische Commissie is een middel zijn om de doelstellingen van VV Gilze, te behalen. Door middel van dit document willen wij ons beleid transparant

Nadere informatie

BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV

BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV Kartrekker bij het ontwikkelen / innoveren van het technisch beleid Aanspreekpunt binnen de vereniging m.b.t. opleiding en vorming op voetbaltechnisch gebied

Nadere informatie

Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal

Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal 1 Inleiding Het bevorderen van het spelplezier van onze spelers, van jong tot oud, staat binnen UVV Voetbal voorop. Binnen de mogelijkheden van onze vereniging streven wij

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) 5.1 STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Technische Commissie weergegeven. Zie bijlage 5.1 Zie bijlage 5.2 voor Taakomschrijving Hoofdbestuurslid Technische

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 7 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria en

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Wat is selectie? 4 1.2 Waarom selecteren? 4 1.3 Selectie algemeen 4 1.4 Wat houdt selectie spelen in? 5 2.0 Doelstellingen 6 2.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

SENIOREN. Inleiding. Doelstellingen

SENIOREN. Inleiding. Doelstellingen SENIOREN Inleiding In dit plan wordt de organisatie rondom het seniorenvoetbal van onze vereniging uitgewerkt, en is mede bedoeld om als leidraad voor zowel: bestuur, technische commissie, trainers, leiders,

Nadere informatie

Functiebeschrijving Hoofdtrainer selectie Rkvv Jeka:

Functiebeschrijving Hoofdtrainer selectie Rkvv Jeka: Functiebeschrijving Hoofdtrainer selectie Rkvv Jeka: Functie omgeving: De werkzaamheden worden verricht binnen de jeugdopleiding van Rkvv Jeka. De Hoofdtrainer richt zich op het uitvoeren van het beleid

Nadere informatie

TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE

TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling... 4 3. Afspraken... 5 a. Indeling elftallen.... 5 b. Bepalen wedstrijdselectie.... 5 c. Overige zaken... 5 4. Randvoorwaarden...

Nadere informatie

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd Versie 4 6 juni 2011 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DOELSTELLINGEN JEUGDBELEID... 3 3. TOELICHTING TEAMINDELINGEN... 3 3.1 Team indeling Jongste

Nadere informatie

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28 Beleidsplan senioren r.k.v.v. H.S.C. 28 September 2009 Technisch beleidsplan r.k.v.v. H.S.C. 28 Pagina 1 Technisch beleid senioren INLEIDING De afgelopen jaren is verschillende keren een discussie gevoerd

Nadere informatie

Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior. 2 oktober 2018

Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior. 2 oktober 2018 Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior 2 oktober 2018 Welkom Presentatie Technisch beleidsplan 2018-2025 Kort vragenrondje Korte pauze Presentatie Excelsior 4All Vragenrondje Afronding Stichting Woudestein

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan. Senioren Enter Vooruit

Voetbalbeleidsplan. Senioren Enter Vooruit Voetbalbeleidsplan Senioren Enter Vooruit 12 september 2013 Inhoud 1 Inleiding 2 Doel en missie Enter Vooruit 2.1 Missie 2.2 Algemene doelstellingen vanaf 2013 2.3 Seniorenvoetbal Omvang 3 Prestatieteams

Nadere informatie

Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol

Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol Inleiding Het opleiden van eigen spelers en trainers staat bij Wijhe 92 hoog in het vaandel en is erg belangrijk voor een succesvolle toekomst. De

Nadere informatie

Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden.

Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden. MEERJARENBELEID s.v.d.f.s. Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden. Het gaat om een periode van 5 jaren. Dit beleidsplan bevat de jaren 2010-2015. In het eerste seizoen

Nadere informatie

SDOB Jeugdopleiding. SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken.

SDOB Jeugdopleiding. SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken. Missie, Visie & Doelstellingen Missie SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken. SDOB is vooruitstrevend op het gebied van: Trainingsmethodes

Nadere informatie

Technisch Verenigings Plan

Technisch Verenigings Plan Technisch Verenigings Plan V.V. Foreholte november 2013 0 WOORD VOORAF Het hoofdbestuur dankt allen die hun bijdrage hebben gegeven aan de totstandkoming van dit document. MISSIE V.V. Foreholte is een

Nadere informatie

INTERNE SCOUTING

INTERNE SCOUTING INTERNE SCOUTING 2017-2018 RKVV WILHELMINA (Versie 1, 09 april 2017) Beleidsplan TC Wilhelmina Page 1 Interne scouting Interne scouting richt zich met name op het bevorderen van de doorstroom van niet

Nadere informatie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie Aanwijzingen voor technische staf en begeleiding Seizoen 2014-2015 KVV Quick '20 april 2014 versie 1.0 Aanwijzingen voor technische staf en begeleiding. Deze beleidsafspraken worden waar nodig als actiepunten

Nadere informatie

Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S.

Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S. Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S. Bedoeling van de avond (donderdag 26 februari 2015) Het bespreken van de uitgangspunten van het nieuwe jeugdopleidingsplan van R.K.H.B.S. De rode lijn voor de

Nadere informatie

INDELINGEN / ACHTERGROND F-JEUGD & E-JEUGD SSS 18 SEIZOEN 2015-2016 WO 16 DEC 2016

INDELINGEN / ACHTERGROND F-JEUGD & E-JEUGD SSS 18 SEIZOEN 2015-2016 WO 16 DEC 2016 WO 16 DEC 2016 INDELINGEN / ACHTERGROND F-JEUGD & E-JEUGD SSS 18 SEIZOEN 2015-2016 AGENDA Voorstellen Inleiding Doel Uitleg selecteren / indeling Selectiebeleid/-criteria Indelingscriteria (selectie /

Nadere informatie

Hoofdtrainer selectie (per selectiegroep) Selectietrainer + trainer overig team (per team)

Hoofdtrainer selectie (per selectiegroep) Selectietrainer + trainer overig team (per team) 2. De structuur 2.1 Organisatie De organisatie van de jeugdopleiding als volgt opgebouwd. De organisatorische aspecten zijn de verantwoordelijkheid van de jeugdcommissie. De jeugdcommissie valt onder het

Nadere informatie

De volgende teams worden benoemd als selectieteam: A1 B1 - C1 D1 D2. Hierbij zullen de 2 e teams in elke leeftijdscategorie de schaduwteams vormen.

De volgende teams worden benoemd als selectieteam: A1 B1 - C1 D1 D2. Hierbij zullen de 2 e teams in elke leeftijdscategorie de schaduwteams vormen. Selectiebeleid Bij RKSV Mierlo-Hout wordt onderscheid gemaakt tussen prestatieteams en recreatieteams. Voor de prestatieteams worden spelers geselecteerd. Achter de prestatieteams worden recreatieteams

Nadere informatie

Hoofdpunten Jeugdbeleid

Hoofdpunten Jeugdbeleid Hoofdpunten Jeugdbeleid 10-11-2015 Bestuur/Ben Schilder Context 1 Waarom? Onze jeugd = onze toekomst Voetbalteams (top én breedte) Kader (werving en behoud) (Toekomstige) sfeer, cultuur en identiteit van

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren VV Serooskerke

Technisch beleidsplan senioren VV Serooskerke Technisch beleidsplan senioren VV Serooskerke 1. Algemeen 1.1 Inleiding Dit voetbaltechnisch beleidsplan maakt onderdeel uit van het algemene beleidsplan van de VV Serooskerke en is het raamwerk voor de

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren

Technisch beleidsplan senioren Technisch beleidsplan senioren Versie 1.1 Inhoud 1. Uitgangspunten VC Trynwâlden 2. Doelstellingen 3. Organisatie TC 3.1 Samenstelling TC 4. Wedstrijden & Selecties 5. Overgang junioren naar senioren 1.

Nadere informatie

Uiteraard staat ons technisch hart open voor al uw voetbal/training gerelateerde vragen! Met sportieve groet, technisch hart Dios

Uiteraard staat ons technisch hart open voor al uw voetbal/training gerelateerde vragen! Met sportieve groet, technisch hart Dios Als technisch hart Dios proberen wij onze jeugdleden (uw kinderen) dat te bieden, waar hij/zij behoefte aan heeft. Ons streven is, om elk jeugdlid binnen onze club te laten voetballen op zijn/haar niveau,

Nadere informatie

Standpunten inzake intern beleid: indeling ploegen, doorstroming jeugdspelers

Standpunten inzake intern beleid: indeling ploegen, doorstroming jeugdspelers 1. Indeling Gebeurt op basis van: kalenderleeftijd. biologische leeftijd (gestalte, vaardigheden, enz.). evaluatie van de speler, progressiemarge, beleving voetbalingesteldheid Indeling van ploegen Aantal

Nadere informatie

Beleidsplan Senioren LRC Leerdam 2014-2018

Beleidsplan Senioren LRC Leerdam 2014-2018 Beleidsplan Senioren LRC Leerdam 2014-2018 LRC Leerdam december 2014 1 Inhoudsopgave Voorwoord en visie 1. Algemene doelstelling van het technisch beleid 1.1. Doelstelling selectie elftallen 1.2. Doelstelling

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren)

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) DOELSTELLING Kwaliteitsverbetering in de (jeugd)opleiding en doorstroming naar de senioren Balans vinden en bewaken tussen recreatief en prestatief

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013;

Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013; Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013; SELECTIEBELEID EN PROCEDURES T.B.V. DE JEUGDOPLEIDING UDI 19 BB; Om eenduidigheid te verkrijgen voor alle betrokkenen bij de Jeugdopleiding

Nadere informatie

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 Doel selectiebeleid Door het vastleggen van een aantal regels ten aanzien van het selecteren van jeugdspelers, wil de jeugdcommissie duidelijkheid en continuïteit

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 7 Selectiebeleid Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 2 2 Uitgangspunten van het selectiebeleid... 2 3 Selectiecriteria...

Nadere informatie

2. TALENTONTWIKKELING BIJ DTS EDE

2. TALENTONTWIKKELING BIJ DTS EDE 2. TALENTONTWIKKELING BIJ DTS EDE 2.1 ONZE VISIE OP VOETBALLEN Speelwijze In het opleiden van onze jeugdspelers houden we rekening met de speelwijze van DTS Ede 1 (ons DTS- DNA ). Over het algemeen kenmerkt

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan

Technisch Beleidsplan Technisch Beleidsplan 2012-2015 1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Prestatiegericht voetbal 4 2.1 Doelstelling 4 2.2 Selectiecriteria 4 2.3 Trainingsopkomst 4 2.4 Ontwikkeling en doorstroming 4 2.5 Elftal onder

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN V.V. DIEREN

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN V.V. DIEREN VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN V.V. DIEREN 2015-2020 VTBP 2014-2019 Dit voetbaltechnisch beleidsplan is samengesteld door de commissie Voetbal Technische Zaken (VTZ) van v.v. Dieren. Jaarlijks wordt deze

Nadere informatie

SC Lemele Voetbalbeleidsplan

SC Lemele Voetbalbeleidsplan SC Lemele Voetbalbeleidsplan 2010-2015 Versie 2010/2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Doelstellingen SC Lemele... 3 2.1 Beschrijving vereniging... 3 2.2 Doelstellingen technisch

Nadere informatie

Technische seniorenbeleid MVC' (versie 2.0) 1

Technische seniorenbeleid MVC' (versie 2.0) 1 Technische seniorenbeleid MVC'19 2017-2022 (versie 2.0) 1 Inhoud Algemene uitgangspunten Visie in relatie tot ambitie Afspraken binnen alle categorieën Selectie MVC 19 Doelmannen selectie MVC 19 Derde

Nadere informatie

Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA

Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA Voetbal vereniging TVC-BREDA Sportpark "Kwakkelhut " Kwakkelhutstraat 102-104 4814 KR Breda Tel : 076-5148000 www.tvcbreda.nl Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA Inleiding: Er is besloten door het

Nadere informatie

Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2018

Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2018 Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2018 Inhoudsopgave 1. Missie v.v. Vorden:...2 2. Organogram "voetbalvereniging Vorden"...2 3. Organogram "Jeugdcommissie"...2 4. Huidige situatie jeugdafdeling...3

Nadere informatie

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als STRATEGIE 2012-2015 Missie (Wie zijn wij) Voor de vereniging en haar leden de positie van S.V.M.E. in de Eijsdense gemeenschap verankeren, waardoor de toekomst wordt gegarandeerd. S.V.M.E. is een vereniging

Nadere informatie

Informatie avond trainers

Informatie avond trainers Informatie avond trainers Thema: opleidingen Trainers Sv Enter 6 maart 2012 sv Enter Opleidingen Trainers maart 2012 1 Agenda 6 maart 2012 Achtergrond en doel Uitleg beleid opleidingen trainers sv Enter

Nadere informatie

Selectiebeleid en -procedures

Selectiebeleid en -procedures 23 Dit rapport heeft 12 pagina s Selectiebeleid v1.01 Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Algemeen 2 3 Voorbereiding selectieperiode 4 4 Selectieperiode 7 5 Evaluatie selectieperiode 8 6 Inventarisatie huidige

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren GVV 63

Technisch beleidsplan senioren GVV 63 Scoren met GVV 63 in seizoen 2018/2019 Namens: Technische Commissie senioren Versie: 1.0 Datum: 01-04-2018 Inhoudsopgave Voorwoord 3 1.0 Inleiding 4 1.1 Waarom een technisch beleidsplan 4 2.0 Missie en

Nadere informatie

Technisch beleidsplan jeugd VV Serooskerke

Technisch beleidsplan jeugd VV Serooskerke Technisch beleidsplan jeugd VV Serooskerke Dit deel beschrijft welke technische visie de jeugdcommissie heeft in de opleiding van jeugdspelers. Hierin wordt onder meer beschreven: Doelstelling Beleid Warming

Nadere informatie

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd 1. Inleiding Het bestuur van de Hockeyclub Nuenen heeft haar beleid samengevat in Het Nuenen Concept. Een beschrijving van Het Nuenen Concept is

Nadere informatie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie Revisie geschiedenis Rev nr Datum Door Aanpassing in tekst B 05-09-2013 RN - Wouts Thema trainingen bij selectie JJ voor de D-elftallen. - Jaarlijks eigen bijdrage voor sponsorkleding. (pagina 4) - Team

Nadere informatie

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0)

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0) Contourennota Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief 20 april 2009 (versie 1.0) INHOUDSOPGAVE Blz. 1. INLEIDING 3. 2. TOEKOMST SENIOREN SVMM VOETBAL

Nadere informatie

Technisch beleidsplan voetbalvereniging Zuidland

Technisch beleidsplan voetbalvereniging Zuidland Voetbalvereniging Zuidland Door Eendracht Sterk Technisch beleidsplan voetbalvereniging Zuidland Door Eendracht Sterk opgericht 17 juni 1947 Presteren met Plezier 1 INDEX 1 Voorwoord 2 Visie 2.1. Organisatiestructuur

Nadere informatie

Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017

Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017 Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Trainers 4 1.2 Hoofd trainer 4 1.3 Assistent trainer 4 1.4 Keeper trainer 4 1.5 Verenigingstrainer 5 2 1.0 Inleiding In het

Nadere informatie

Woensdagmiddag trainingen O7 t/m O11

Woensdagmiddag trainingen O7 t/m O11 Woensdagmiddag trainingen O7 t/m O11 Welkom op rkvv JEKA Organisatie op rkvv JEKA De Jo7 en de kenmerken Veilig sportklimaat Tijden Blok 1 / Blok 2 Veldindeling Trainers/begeleiders Mijnvoetbaltrainer.nl

Nadere informatie

VOORBEREIDING op een seizoen

VOORBEREIDING op een seizoen PROCEDURE VOORBEREIDING op een seizoen Procedure van elftal evaluatie binnen een seizoen en de voorbereiding naar een nieuw seizoen. 1 Jeugdplan SV Hoofddorp/jan10 Inhoudsopgave: De voorbereiding op het

Nadere informatie

Technisch Voetbal Beleidsplan. Sportvereniging Duiveland

Technisch Voetbal Beleidsplan. Sportvereniging Duiveland Technisch Voetbal Beleidsplan Sportvereniging Duiveland Technische commissie S.V. Duiveland. Doel commissie De technische commissie is verantwoordelijk voor het technisch beleid van de vereniging voor

Nadere informatie

Voetbaltechnisch beleidsplan senioren 2012 2015 VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN SENIOREN 2012 2015

Voetbaltechnisch beleidsplan senioren 2012 2015 VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN SENIOREN 2012 2015 VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN SENIOREN 2012 2015 Inleiding Door het aanstellen van een Bestuurslid Voetbaltechnische Zaken (BVZ) tijdens de Algemene Leden Vergadering van september 2009 is door de vereniging

Nadere informatie

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016 Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016 Technisch jeugdplan onderbouw WSV 1930 Kleine terugblik presentatie technisch jeugdplan onderbouw

Nadere informatie

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5)

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5) De Commissie heeft vanuit de moederverenigingen op het gebied van de organisatie rondom voetbal de nodige informatie verzameld. Daarnaast heeft de Commissie intern op basis van discussie een aantal inzichten

Nadere informatie

TECHNISCH BELEIDSPLAN

TECHNISCH BELEIDSPLAN TECHNISCH BELEIDSPLAN. Technisch beleidsplan Fc. Eindhoven av seizoen 2013-2014 tm seizoen 2018-2019 1 Woord vooraf Waarom een Technisch beleidsplan Het voetballandschap zal de komende jaren drastisch

Nadere informatie

Jeugd beleidsplan SGO. Seizoen

Jeugd beleidsplan SGO. Seizoen Jeugd beleidsplan SGO Seizoen 2018 2019 Introductie Sinds 2014 heeft SGO weer jeugdvoetballers binnen zijn vereniging. Met de introductie van kaboutervoetbal is het gelukt om in 2014 met deze spelers competitie

Nadere informatie

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld Beleidsplan 2016 2019 Versie 2.0 17 november 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Voorwoord... 3 2. Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal... 4 2.1 Doelstellingen...

Nadere informatie

Protocol Interne Scouting

Protocol Interne Scouting Protocol Interne Scouting 1. DOEL 1.1 Het doel is om uiteindelijk iedere speler op het juiste niveau en met plezier te laten spelen en trainen binnen de v.v. Hekelingen 1.2 Het scouten binnen de vereniging

Nadere informatie

Voetbaltechnische organisatie jeugdafdeling HVCH

Voetbaltechnische organisatie jeugdafdeling HVCH Voetbaltechnische jeugdafdeling wil de voetbaltechnische ontwikkeling zo goed als mogelijk ontwikkelen door een goede en structuur hiervoor in te richten. Deze structuur kenmerkt zich door de volgende

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 1 Introductie Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Voorwoord... 2 2 Inleiding... 2 3 Uitgangspunten en doelstellingen... 3 3.1

Nadere informatie

Beleidsplan Technische Commissie Voetbalzaken Beleidsplan Technische Commissie Voetbalzaken

Beleidsplan Technische Commissie Voetbalzaken Beleidsplan Technische Commissie Voetbalzaken Beleidsplan Technische Commissie Voetbalzaken 2016-2019 Voorwoord S.V. t Harde wil zich profileren als een ambitieuze, gezellige, financieel gezonde en dynamische vereniging. Daarbij is het bestuur van

Nadere informatie

Technisch verenigingsplan

Technisch verenigingsplan Technisch verenigingsplan Keepers 41 Inhoudsopgave Voorwoord Groepenmodel Communicatie keeperstrainer/hoofdtrainer/keepers Keeperstraining Keepers in de teamtraining Keepers leerplan - Keepers 2 e jrs

Nadere informatie

PROCEDURE TEAM INDELINGEN

PROCEDURE TEAM INDELINGEN PROCEDURE TEAM INDELINGEN 1 Jeugdplan S.V. Hoofddorp/jfeb14 Doel: Duidelijkheid verschaffen m.b.t. de scheiding van recreatief en prestatief voetbal bij de jeugdafdeling, alsmede de wijze waarop elftallen

Nadere informatie

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen.

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Ouderavond VV Gorecht Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Programma Opening Doel van de ouderavond Kernwaarden VV Gorecht Wat zijn de kenmerken van E-pupillen?

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL. Door het algemeen bestuur geaccordeerd op 06-05-2013.

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL. Door het algemeen bestuur geaccordeerd op 06-05-2013. VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL Door het algemeen bestuur geaccordeerd op 06-05-2013. Dit voetbaltechnisch beleidsplan is samengesteld door de technische commissie (TC) van de rksv Volkel. Jaarlijks

Nadere informatie

Technisch jeugdbeleidsplan. Voetbalvereniging; FC Meppel

Technisch jeugdbeleidsplan. Voetbalvereniging; FC Meppel CHRISTELIJKE SPORTVERENIGING FC MEPPEL OPGERICHT 24-2-1930 KONINKLIJK GOEDGEKEURD 20-7-1972 Clubhuis, sportpark Ezinge Telefoon 0522-255252 www.fcmeppel.nl, e-mail: fcmeppel@fcmeppel.nl Technisch jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Selectie beleidsplan

Selectie beleidsplan Selectie beleidsplan 2016-2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Organisatie... 3 2.1 Technische Commissie... 3 2.2 Trainingscoördinator(en)... 3 2.3 Lijncoördinatoren... 3 3. Beoordeling... 4 4. Selectie...

Nadere informatie

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur 1. Opening 2. Mededelingen 3. Wie doet wat in het Jeugdbestuur? 4. Jeugdbeleidsplan 5. Competitie-indeling 6. Verantwoordelijkheden ouders 7. Rondvraag 8.

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen technische zaken

Functie-omschrijvingen technische zaken Functie-omschrijvingen technische zaken AFDELING SENIOREN Functie 1.5.1 Bestuurslid Technische zaken senioren - Is lid van het hoofdbestuur. - Geeft sturing aan de afdeling senioren mannen/vrouwen. - Fungeert

Nadere informatie

Een belangrijk motto binnen de hockeyclub, om het Jeugdplan goed uit te voeren, is dan ook; Vrijwillig, maar niet vrijblijvend!

Een belangrijk motto binnen de hockeyclub, om het Jeugdplan goed uit te voeren, is dan ook; Vrijwillig, maar niet vrijblijvend! JEUGDPLAN MHCH Algemeen: De belangrijkste redenen waarom MHC Heesch enige tijd geleden heeft besloten om het beleid van het Jeugdplan toe te passen binnen de hockeyclub zijn; Er is een sterke groei bij

Nadere informatie

Bruheze jeugdbeleidsplan 2011-2014 (organisatorische gedeelte)

Bruheze jeugdbeleidsplan 2011-2014 (organisatorische gedeelte) Bruheze jeugdbeleidsplan 2011-2014 (organisatorische gedeelte) Afdeling: jeugd bruheze April 2011 Versie 1.1 ORGANISATORISCHE DEEL 1. Inleiding 2. Verantwoordelijkheden 3. Hoofddoelstelling 4. Subdoelen

Nadere informatie

Technische beleidsplan z.v.v. Blauw Wit 66

Technische beleidsplan z.v.v. Blauw Wit 66 Technische beleidsplan z.v.v. Blauw Wit 66 1 Inhoud 1 Algemene doelstelling 2 Doelstellingen senioren 2.1 Doelstelling selectie 2.2 Doelstellingen overige teams 3 Senioren beleidsplan 3.1 Senioren-selectie

Nadere informatie

Technisch Jeugdvoetbal Beleidsplan

Technisch Jeugdvoetbal Beleidsplan Technisch Jeugdvoetbal Beleidsplan INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 HOOFDSTUK 1 DOELSTELLINGEN 1.1 Doelstelling Technisch Jeugdvoetbal Beleidsplan 4 1.2 Doelstelling per leeftijdscategorie 4 HOOFDSTUK 2 KWALIFICATIES,

Nadere informatie

LONGA 30 op weg naar 2020 Voetbal technische aspecten 2015-2016

LONGA 30 op weg naar 2020 Voetbal technische aspecten 2015-2016 LONGA 30 op weg naar 2020 Voetbal technische aspecten 2015-2016 Pagina 1 van 10 Doelstelling van het proces Longa 30 op weg naar 2020 Longa 30 wil zich blijven ontwikkelen als een voetbalvereniging, die

Nadere informatie

Uitgangspunt: plezier en ontwikkelen staan bovenaan. Daarna komt het winnen. Hoe bereiken we dit?

Uitgangspunt: plezier en ontwikkelen staan bovenaan. Daarna komt het winnen. Hoe bereiken we dit? Technisch jeugdplan Met plezier leren voetballen. Plezier en spelvreugde staan voorop, maar we willen spelers beter leren voetballen, waarbij het principe dat techniek de basis van het voetbalspel is,

Nadere informatie

TECHNISCH BELEID s.v. LONGA 30. augustus 2013 - augustus 2016

TECHNISCH BELEID s.v. LONGA 30. augustus 2013 - augustus 2016 TECHNISCH BELEID s.v. LONGA 30 augustus 2013 - augustus 2016 23-7-2013 INHOUDSOPGAVE 1. Doelstellingen van s.v. LONGA 30. 3 2. Organisatiestructuur. 4 2.1 Organogram 4 2.2 Bestuur 5 2.3 Hoofd voetbalzaken

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN KVV Quick'20

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN KVV Quick'20 VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN 2014 2018 KVV Quick'20 1 VERANTWOORDING Dit technisch beleidsplan is een aanpassing van het technisch beleidsplan 2012-2016 met de nieuwste ideeën uitvoerbaar door de amateurvereniging

Nadere informatie

Technische Commissie honkbal

Technische Commissie honkbal Technische Commissie honkbal Honk- en softbalvereniging Houten Dragons Versie 21-02-2002 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Pagina 1 Voorwoord...2 2 Inleiding...2 3 Doelstelling...2 4 Taken voor de Technische

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit:

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: 1. Voorzitter 2. Secretaris 3. Wedstrijdsecretaris 4. Coördinator jeugd trainers 5. Coördinator minipupillen 6. Coördinator F teams 7. Coordinator

Nadere informatie

WELKOM. pupillen-trainers cursus. DEEL 1: Oooow.. zit het zo! (de RODE lijn uitleg)

WELKOM. pupillen-trainers cursus. DEEL 1: Oooow.. zit het zo! (de RODE lijn uitleg) WELKOM pupillen-trainers cursus DEEL 1: Oooow.. zit het zo! (de RODE lijn uitleg) * Koffie en thee: gratis voor deelnemers * Svp F/mini gesplitst van E aan tafel (zie bordjes) Deze avond is bedoeld voor:

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. VV. Tollebeek 2009/2013

Jeugdbeleidsplan. VV. Tollebeek 2009/2013 Jeugdbeleidsplan VV. Tollebeek 2009/2013 In dit beleidsplan staat de toekomstvisie over de organisatie en doelstellingen voor de jeugdopleiding van vv Tollebeek. In beleidsplan staat hoe we moeten gaan

Nadere informatie

JEUGDOPLEIDINGSPLAN 2018 TECHNISCH JEUGDCOORDINATOR

JEUGDOPLEIDINGSPLAN 2018 TECHNISCH JEUGDCOORDINATOR JEUGDOPLEIDINGSPLAN 2018 TECHNISCH JEUGDCOORDINATOR SVN BTB/Consultancy 2018 Prestatie-indicatoren en hoofdtaken Prestatie-indicatoren Hoofdtaken Bezetting technisch kader Groei jeugdafdeling Gestreefd

Nadere informatie

Visie en beleidsplan Jeugdopleiding sv Juliana 31

Visie en beleidsplan Jeugdopleiding sv Juliana 31 Visie en beleidsplan 2017-2020 Jeugdopleiding sv Juliana 31 De jeugdopleiding neemt een belangrijke positie in binnen de vereniging. Er wordt veel waarde gehecht aan kwalitatief goede jeugdspelers die

Nadere informatie

v.v. Hoograven- Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2016-2020 Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2020 Inhoudsopgave

v.v. Hoograven- Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2016-2020 Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2020 Inhoudsopgave v.v. Hoograven- Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2016-2020 Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2020 Inhoudsopgave 1. Missie v.v. Hoograven... 2. Organogram "voetbalvereniging

Nadere informatie

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie.

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie. Samenstelling, werkwijze en taken Jeugdcommissie 1) Algemeen De Jeugdcommissie is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het gehele jeugdvoetbal van de vereniging. De Jeugdcommissie moet vooral

Nadere informatie