Uitgangspunt: plezier en ontwikkelen staan bovenaan. Daarna komt het winnen. Hoe bereiken we dit?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgangspunt: plezier en ontwikkelen staan bovenaan. Daarna komt het winnen. Hoe bereiken we dit?"

Transcriptie

1 Technisch jeugdplan Met plezier leren voetballen. Plezier en spelvreugde staan voorop, maar we willen spelers beter leren voetballen, waarbij het principe dat techniek de basis van het voetbalspel is, centraal staat. Vooral de techniektraining zal veel aandacht krijgen. Uitgangspunt: plezier en ontwikkelen staan bovenaan. Daarna komt het winnen. Hoe bereiken we dit? 1) Duidelijk maken wat onze visie is Techniek is de basis van het voetbal. D.m.v. techniektrainingen krijgen de jonge voetballers de kans om veel techniek te leren. Dit betekent balgevoel, balsnelheid en behendigheid. Ook krijgen trainers intern/extern cursussen techniek trainen. Hierdoor kan ook bij de reguliere trainingen aandacht besteed worden aan techniek trainen. Veel balcontacten. Bij de F en de E willen we graag kleine partijen zien van maximaal 4 tegen 4. Hierdoor krijgen spelertjes veel vaker de bal. Ook hierin moet het passeren van spelers gestimuleerd worden. Het doel van passeerbewegingen is om iemand te passeren. Veel aandacht voor balhandelingssnelheid door 3 tegen 1 en 4 tegen 2 te spelen. Bij de oudere jeugd kan dit uitgebouwd worden. Oefening baart kunst. Dus oefeningen veel herhalen. Oefeningen met weerstand doen. Bij onderdeel 12 staan de hoofdlijnen van het trainingsplan per groepering beschreven. 2) Technisch Beleidsplan s.v. Wippolder We willen bij Wippolder met een herkenbaar systeem spelen en daar ook gericht op trainen ( ). We willen dat de kinderen met plezier en zelfvertrouwen gaan leren voetballen. Daar is het volgende voor nodig: - Techniek - Inzicht - Communicatie Verdedigen De basisformatie bij Wippolder op het moment dat we moeten gaan verdedigen: Het veld zo klein mogelijk maken dus altijd terug komen in je organisatie en dan van daaruit doelpunten proberen te voorkomen en trachten de bal te veroveren. Wat is daar voor nodig: Techniek: Voetenwerk: - zijwaarts, achteruit, draaien in de loop Laag zitten, licht door de knieën, klein maken, daardoor ben je snel en wendbaar Bal blokken (enkel strak) Sliding/ tackle op de bal Gebruik lichaam

2 Inzicht: Als de bal zo gespeeld wordt dat de dieptepass mogelijk wordt, dan op tijd zodanig afschermen dat of de breedtepass of de terugpass gespeeld moet worden Bij een foute pass of aanname trachten de bal te veroveren Communicatie: onderlinge communicatie en samenwerking Aanvallen De basisformatie bij Wippolder op het moment dat we willen gaan aanvallen: Altijd trachten op te bouwen van achteruit, veld groot maken en elkaar de bal durven aan te spelen. Durven te voetballen, zelfvertrouwen kweken, dus ook durven om fouten te maken. Wat is daar voor nodig? Techniek: Dribbelen Aanname/open/bal vooruit Versnellen met de bal Pass binnenkant voet/wreef Voetenwerk bij en voor de aanname Inzicht: Wanneer vooruit/achteruit/uit de dekking komen (afspeellijn) Druk naar voren door passing of loopactie Verplaatsen Communicatie: Versnellen met of zonder bal Vooruit/achteruit lopen Verbaal aangeven 3) Hoofdtrainers en trainingen Hoofdtrainers moeten zorgen dat de trainers leuke en leerzame trainingen geven. Waar nodig de assistent-trainers van de juiste oefenstof voorzien. Dit is leeftijdsgroep afhankelijk. Dat zoveel mogelijk kinderen techniek training krijgen d.m.v. voetbalschool en opleiden van trainers. Dit is ook de rode draad in onze vereniging. Hoofdtrainer is verantwoordelijk voor de keepers binnen de groepering. Keeperstrainer kan advies geven aan de hoofdtrainer en andersom. Hoofdtrainer houdt toezicht op gebruik kleedkamers op wedstrijd- en trainingsdagen of delegeert dit toezicht naar leider of assistent-trainer. De hoofdtrainer is eindverantwoordelijk voor de gehele groepering. De hoofdtrainer dient tweemaal per week een training te verzorgen en aanwezig te zijn op de wedstrijddag. De hoofdtrainer dient bij afwezigheid zelf tijdig voor vervanging te zorgen.

3 De hoofdtrainer dient bij trainersvergaderingen met TJC aanwezig te zijn. De spelers ruimen na de training alle spullen op. De hoofdtrainer ziet samen met de trainers hierop toe. 4) Leiders/trainers en het coachen Tijdens wedstrijden proberen van achteruit op te bouwen. Dit tijdens trainingen ook leren. Trainers/leiders moeten op een prettige en leerzame manier coachen. Schelden is taboe. Indien er in de wedstrijd zaken niet goed gaan, dit bespreken in de rust of na de wedstrijd. Val nooit spelertjes persoonlijk aan op hun fouten. Trainers/leiders moeten ook regelmatig complimenten geven. Liever te veel dan te weinig. Alle kinderen moeten zoveel mogelijk speelminuten krijgen. Indien bij bepaalde teams uitzonderingen zijn, moet dit aan het begin van het seizoen duidelijk gemaakt worden. Spelers mogen geen hele wedstrijd wissel staan, behalve als daar een zeer goede reden voor is, bijvoorbeeld bij blessure of schorsing. Bij de F- en de E-groepering spelers zoveel mogelijk laten rouleren van positie. Na de wedstrijd moeten de spelers de tegenstanders een hand geven. Sportief gedrag hebben we hoog in het vaandel staan. Na de wedstrijd bij de leider/coach verzamelen. Bespreken wat goed en fout ging. Daarna als team naar de kleedkamer. 5) Spelers Ieder kind moet het naar zijn zin hebben. Waarden en normen hebben we hoog staan. Keepers proberen zoveel mogelijk de keeperstrainingen te volgen. Indien bij de teamtrainingen keepers nodig zijn, moeten de keepers zich bij het team melden. Dit kan voorkomen bij tactisch trainen of afwerk oefeningen. Proberen om tweedejaars E-spelers te stimuleren om vaste keeper te worden. Anders krijgen we vanaf de D-pupillen problemen. Het blijft bij stimuleren. Spelers die keeper willen worden krijgen de voorkeur om te keepen. Indien er wissels nodig zijn bij de senioren, eerst kiezen voor A junioren i.p.v. B junioren. 6) Ouders Het is de bedoeling dat ouders aanmoedigen en niet coachen. Het is goed om complimenten aan de kinderen te geven. Het is hun sport en zij moeten op dat moment plezier hebben. Daarnaast zorgt het voor een beter zelfvertrouwen bij de kinderen. Ook bij de ouders moet duidelijk zijn dat plezier en ontwikkelen bovenaan staan. Winnen is minder belangrijk. 7) Teamsamenstelling en selectie Niet tussentijds spelers wisselen van teams. Dit kan alleen in de winterstop in goed overleg met de ouders. In ieder geval zo min mogelijk. Proberen spelers in team vooruit te laten gaan. Bijvoorbeeld: één seizoen in team D2 en volgende seizoen naar team D3, behalve wanneer het beter voor de ontwikkeling van de speler is.

4 Het is de bedoeling om aan het eind van het seizoen voorlopige teams in te delen. Vaak is het al voor 90 % zeker in welk team een speler terecht komt. Voordeel hiervan, is dat je al in een vroeg stadium op zoek kan gaan naar leiders en teamcoördinatoren. Ouders en spelers vinden duidelijkheid ook prettig. Als er een speler gevraagd wordt om bij een andere groepering in te vallen, wordt dit gevraagd aan de hoofdtrainer van de groepering waarin die speler zit. Dit geldt ook voor A-spelers naar de senioren. Selectiecriteria voor spelers. Dit is een verantwoordelijkheid van de hoofdtrainer. Letten op plezier en ontwikkeling. Bij MF, F en E is spelen met vriendjes nog erg belangrijk. Voor deze groeperingen proberen we de teams zoveel mogelijk intact te houden, behalve als spelers niet mee kunnen komen of veel te goed zijn. De TJC zal dit bewaken. 8) Gebruik andere spelers uit andere teams Hoofdtrainer is verantwoordelijk voor gebruik spelers uit andere teams binnen de groepering en de groeperingen die daaronder vallen. Indien spelers gevraagd worden uit een andere groepering, zal dit altijd gevraagd moeten worden aan de hoofdtrainers van deze groepering. We gaan ervan uit dat hoofdtrainers hieraan mee zullen werken. Indien voor de gevraagde speler geen toestemming door de hoofdtrainer wordt gegeven, zal de betreffende hoofdtrainer dit moeten beargumenteren. Indien de hoofdtrainers er niet uitkomen, zal de TJC hierin bemiddelen en eventueel een beslissing nemen. 9) Kleding Bij de s.v. Wippolder lopen alle jeugdtrainers in een gesponsord trainingspak. Het is verplicht deze outfit te dragen op wedstrijd- en trainingsdagen. Aan het begin van het seizoen wordt deze outfit aan iedere trainer uitgereikt en aan het eind van het seizoen weer ingenomen. Een ieder is gedurende het seizoen verantwoordelijk voor zijn eigen outfit. Indien er kledingstukken zoekraken, kapot gaan of gewoonweg op zijn dient dit direct gemeld te worden aan de TJC. Alleen de hoofdtrainers krijgen dikke winterjassen. 10) Wedstrijden en trainingen Spelers dienen op tijd bij wedstrijden en trainingen te zijn. Dit in overleg met trainer/coaches. Bij uitwedstrijden moeten de ouders om tourbeurten rijden. De teamcoördinator zorgt voor planning. Vanaf de tweedejaars E-pupillen zal er een gerichte warming-up gedaan worden. Er zal een standaard warming-up als een rode draad door de verschillende jeugdgroepen lopen. Dit zal door de hoofdtrainers in samenwerking met de TJC bij leiders en coaches bekend gemaakt worden. Het is goed om na de wedstrijd/training het team bij elkaar te halen en de wedstrijd/training te evalueren en eventueel samen naar de kleedkamer te gaan. 11) Douchen na de wedstrijd en trainingen We willen douchen niet verplichten, maar stimuleren het wel sterk. Zorgen dat de ouders de verantwoordelijkheid hiervoor nemen.

5 12) per groepering a) Mini F-pupillen (5-6-7 jarigen) Nadruk op wennen aan de bal, medespeler en tegenstander via kleine partijspelen Veel speelse oefeningen Veel laten bewegen, veel met de bal, alleen en samen met een ander Veel ruimte laten voor zelf ontdekken Veel laten scoren; doeltjes niet te klein (succes beleven) Veel balcontacten, zorgen voor kleine partijen (2x2 en 4x4) Trainingen bestaan uit passvorm, dribbelvorm, partijvorm Plezier in het voetbalspel Concentratie is nog niet belangrijk Geen eisen aan het voetballen Individueel actief zijn is prima Samenspelen is nog niet belangrijk Zelfvertrouwen geven Durven te voetballen Eigen initiatief bevorderen, pingelen mag b) F-pupillen (7-8-9 jarigen) Veel laten bewegen, veel met de bal, alleen en samen met een ander Veel ruimte laten voor zelf ontdekken Veel laten scoren; doeltjes niet te klein (succes beleven) Wennen aan de bal, medespeler en tegenstander via kleine partijspelen Veel balcontacten, zorgen voor kleine partijen (2x2 en 4x4) Pingelvormen Plezier in het voetbalspel Concentratie is nog niet belangrijk Geen eisen aan het voetballen Individueel actief zijn is prima Samenspelen is nog niet belangrijk Zelfvertrouwen geven Durven te voetballen Eigen initiatief bevorderen, pingelen mag c) E-pupillen ( jarigen) Motorisch leren Veel op techniek trainen Veel balcontact Veel spel- en wedstrijdvormen. Kleine partijen (2x2 en 4x4) Kleine partijspelen en eenvoudige positiespellen Mikken / scoren en pingelvormen Basisvaardigheden leren moet centraal staan

6 Leren samenspelen Technische vorming onder weerstand, dus in wedstrijdsituaties Sportieve wedstrijdhouding Leren omgaan met leiding Leren omgaan met medespelers Zelfvertrouwen Durven voetballen Eigen initiatief bevorderen, pingelen mag d) D-pupillen ( jarigen) Veel op techniek trainen Veel balcontact Alle technische oefeningen uitvoeren Technische vorming onder weerstand, dus in wedstrijdsituaties Positie- en partijspelen (2x2 en 4x4) Begrippen als vrijlopen en dekken echt oefenen Veel spelsituaties trainen (opbouw van achteruit) Aandacht voor handelingssnelheid. Positiespellen (4x1, 3x1 en 4x2) Omgaan met winst en verlies Accepteren van wedstrijdleiding Accepteren van instructies van trainers/leiders Accepteren van correcties van trainers/leiders Zelfvertrouwen Durven te voetballen e) C-junioren ( jarigen) Technische vaardigheden trainen onder weerstand Aandacht voor handelingssnelheid Balhandelingssnelheid. Positie spelen 3x1 en 4x2 Wedstrijdtactiek. Taken per linie Geen krachttraining Gezonde lichaamsverzorging Controle over emotie Winnaarmentaliteit kweken Initiatief nemen en coachen Zelfvertrouwen stimuleren Taakgericht kunnen werken Accepteren van positieve kritiek Aandacht voor individuele problemen Durven voetballen.

7 f) B-junioren ( jarigen) Wedstrijdsituaties met veel weerstand en in hoog tempo trainen Trainen op snelheid en duur Wedstrijdtactiek Taken binnen het team Tactische aspecten trainen met de hele groep of met linies Leren inspelen op sterke en zwakke punten tegenstander Balhandelingssnelheid. Positie spelen 1x3, 4x2, 3x2 en 5x2 Inzicht in mentaliteit tegenstanders Zelfkritiek Prestatie bewust zijn Accepteren correctie medespelers Zelfstandigheid Groepsgericht kunnen werken Winnaarmentaliteit kweken Winnen wordt belangrijker g) A-junioren ( jarigen) Alle technische facetten van het spel onder hoogste weerstand leren beheersen Spelhervattingen, eventueel ook individueel Wedstrijdtactiek Wedstrijdgerichte trainingen Conditie optimaal in orde brengen Balhandelingssnelheid. Positie spelen 1x3, 4x2, 3x2 en 5x2 Prestaties kunnen leveren Inzicht in realistische verwachtingen t.a.v. voetballoopbaan Perfectionisme t.a.v. techniek, tactiek, mentaliteit en conditie Winnaarmentaliteit kweken Winnen wordt belangrijker Zelfvertrouwen g) Keeperopleiding De spelers die de mogelijkheden hebben en/of graag willen keepen, worden uitgenodigd op de keeperstraining. Bij de F- en E- groep ligt tijdens de training de nadruk op de basisoefeningen bij het keepen, zoals: Het vangen van de bal Het stompen van de bal Hoe beweegt de keeper in zijn doel Het leren duiken naar de bal Spelhervattingen zoals uittrappen en uitgooien van de bal Het bijbrengen van technische / tactische vaardigheden i.v.m. het meevoetballen.

8 Vanaf de D-groep gaat de arbeidsintensiteit van een keeper op de keeperstraining omhoog. Naast het herhalen van de hierboven vermelde basisoefeningen worden voor de D-, C-, B- en A-keepers de volgende oefeningen toegevoegd: Het onderscheppen van hoge voorzetten (zowel passief als actief onder druk) Het leren coachen van de medespelers Zichzelf beschermen tegen de aanvallers Het vergroten van de sprongkracht

1 Doel van het Jeugd beleidsplan.

1 Doel van het Jeugd beleidsplan. Inhoudsopgave 1 Doel van het Jeugd beleidsplan.... 1-2 2 Visie... 2-3 3 Bestuurlijke organisatie... 3-4 4 Wedstrijdbeleid... 4-5 4.1 Coachen van wedstrijden... 4-5 4.2 Speltechnisch... 4-5 4.3 Contact

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers (Mini, F en E pupillen) Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je

Nadere informatie

Bijlage 1: Algemene leeftijdskenmerken : E F D pupillen en C-B- A junioren

Bijlage 1: Algemene leeftijdskenmerken : E F D pupillen en C-B- A junioren Bijlage 1: Algemene leeftijdskenmerken : E F D pupillen en C-B- A junioren Inleiding Voor u ligt de Leidraad Jeugd GVV 63. Met deze leidraad biedt de Technische Commissie aan alle trainers en jeugdspelers

Nadere informatie

voorwoord JEUGD OPLEIDINGSPLAN VV PAPENDRECHT 2014-2018 Opgericht: 1 Augustus 1920

voorwoord JEUGD OPLEIDINGSPLAN VV PAPENDRECHT 2014-2018 Opgericht: 1 Augustus 1920 JEUGD OPLEIDINGSPLAN VV PAPENDRECHT 204-208 Opgericht: Augustus 920 voorwoord Voetbalvereniging Papendrecht is aan een nieuwe periode in haar bestaan begonnen. Deze periode zal zich kenmerken door ons

Nadere informatie

Protocol Interne Scouting

Protocol Interne Scouting Protocol Interne Scouting 1. DOEL 1.1 Het doel is om uiteindelijk iedere speler op het juiste niveau en met plezier te laten spelen en trainen binnen de v.v. Hekelingen 1.2 Het scouten binnen de vereniging

Nadere informatie

Sportieve jaarplanning

Sportieve jaarplanning Sportieve jaarplanning 2013-2014 Patro Hoevenen en KVV streven ernaar om elke speler 50% speeltijd te geven in alle jeugdreeksen, Spelvreugde krijgt steeds voorrang op het resultaat!!! - Pupillen: Spelertjes

Nadere informatie

! "#$#$! %& $#' ( ##! $ )&#$ *&# # # $ # # $ + $! $ # $ $, $$' -.-#- %& # --# &#& -'& # # + -. $$ #&, /0 %& # #& + $ & & &$!!& # '&$ '!& &1213134!

! #$#$! %& $#' ( ##! $ )&#$ *&# # # $ # # $ + $! $ # $ $, $$' -.-#- %& # --# &#& -'& # # + -. $$ #&, /0 %& # #& + $ & & &$!!& # '&$ '!& &1213134! !"!" #! "##! %& #' ##! )&# *&# # # # # +! # #, ' -.-#- %& # --# &#& -'& # # + -. #&, /0 %& # #&,1 + & & &!!& # '& '!& &1213134! 56&&' &! +!' & 7& 8 *! 7 8 9 # # %&&''# &'%&&'#, 1 #&! )%%*++%&&''),+-').)'.)/&+#!!7&

Nadere informatie

Opleidingsplan Keepers FC Maasland NO

Opleidingsplan Keepers FC Maasland NO Opleidingsplan Keepers FC Maasland NO Woordje vooraf In ons specifiek opleidingsplan van de club, hebben we in grote lijnen al neergeschreven wat we juist verwachten van onze keepers. Omdat een goede opleiding

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan DEV/DSO 2012-2017

Technisch Beleidsplan DEV/DSO 2012-2017 Technisch Beleidsplan DEV/DSO 2012-2017 Inhoud Titel: Met plezier opleiden Ondertitel: Technisch Beleidsplan DEV/DSO Datum: Vrijdag 6 april 2012 Vereniging Spelers Trainers Trainingen Wedstrijden Visie

Nadere informatie

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016 Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016 Technisch jeugdplan onderbouw WSV 1930 Kleine terugblik presentatie technisch jeugdplan onderbouw

Nadere informatie

Technisch beleidsplan jeugd VV Serooskerke

Technisch beleidsplan jeugd VV Serooskerke Technisch beleidsplan jeugd VV Serooskerke Dit deel beschrijft welke technische visie de jeugdcommissie heeft in de opleiding van jeugdspelers. Hierin wordt onder meer beschreven: Doelstelling Beleid Warming

Nadere informatie

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen.

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Ouderavond VV Gorecht Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Programma Opening Doel van de ouderavond Kernwaarden VV Gorecht Wat zijn de kenmerken van E-pupillen?

Nadere informatie

Technisch jeugdbeleidsplan. Voetbalvereniging; FC Meppel

Technisch jeugdbeleidsplan. Voetbalvereniging; FC Meppel CHRISTELIJKE SPORTVERENIGING FC MEPPEL OPGERICHT 24-2-1930 KONINKLIJK GOEDGEKEURD 20-7-1972 Clubhuis, sportpark Ezinge Telefoon 0522-255252 www.fcmeppel.nl, e-mail: fcmeppel@fcmeppel.nl Technisch jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

Informatie Voetbalschool v.v. Kollum

Informatie Voetbalschool v.v. Kollum Informatie Voetbalschool v.v. Kollum De Voetbalvereniging Kollum start een voetbalschool om haar jongste jeugdspelers te helpen om een completere voetballer te worden. De clubmensen achter deze voetbalschool

Nadere informatie

Als basis voor deze voetbalschool zijn de volgende opvattingen meegenomen: VOETBAL OM VAN TE HOUDEN WINNAARS VAN MORGEN PLEZIER IN HET SPEL

Als basis voor deze voetbalschool zijn de volgende opvattingen meegenomen: VOETBAL OM VAN TE HOUDEN WINNAARS VAN MORGEN PLEZIER IN HET SPEL Voetbalschool SV Houten voor de Breedteteams Als basis voor deze voetbalschool zijn de volgende opvattingen meegenomen: VOETBAL OM VAN TE HOUDEN WINNAARS VAN MORGEN PLEZIER IN HET SPEL Dit willen we bereiken

Nadere informatie

F-jeugd. E-jeugd. Specifieke kenmerken:

F-jeugd. E-jeugd. Specifieke kenmerken: F-jeugd Specifieke kenmerken: behoefte aan duidelijke leiding concentratievermogen nog niet zo groot bal- en maatgevoel zijn nog slecht ontwikkeld zijn druk, kunnen slecht stilzitten en willen van alles

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. VV. Tollebeek 2009/2013

Jeugdbeleidsplan. VV. Tollebeek 2009/2013 Jeugdbeleidsplan VV. Tollebeek 2009/2013 In dit beleidsplan staat de toekomstvisie over de organisatie en doelstellingen voor de jeugdopleiding van vv Tollebeek. In beleidsplan staat hoe we moeten gaan

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers B junioren Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je aan de slag gaat

Nadere informatie

Jeugdplan. Een club met een visie, een club met een doel!

Jeugdplan. Een club met een visie, een club met een doel! 2014 2015 Jeugdplan Een club met een visie, een club met een doel! Jeugdplan s.v. Capelle -Inhoudsopgave 1. Inleiding en aanleiding 3 1.1 Doelstelling van dit jeugdplan 3 1.2 Werkwijze 3 1.3 Huidige opbouw

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers C junioren Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je aan de slag gaat

Nadere informatie

Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol

Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol Inleiding Het opleiden van eigen spelers en trainers staat bij Wijhe 92 hoog in het vaandel en is erg belangrijk voor een succesvolle toekomst. De

Nadere informatie

Voetbaltechnisch beleidsplan Voor de jeugd van A tot Jong Oranje S.V. Nieuwleusen

Voetbaltechnisch beleidsplan Voor de jeugd van A tot Jong Oranje S.V. Nieuwleusen Voetbaltechnisch beleidsplan Voor de jeugd van A tot Jong Oranje S.V. Nieuwleusen In opdracht van Bestuur Voetbalzaken Uitgewerkt door de Voetbaltechnische Commissie Versie Oktober 2011 Technisch Beleidsplan

Nadere informatie

Bijlage 1: Opleidingsplan. a. Visie op de manier van voetballen (speelstijl) b. Visie op (steeds beter) leren voetballen

Bijlage 1: Opleidingsplan. a. Visie op de manier van voetballen (speelstijl) b. Visie op (steeds beter) leren voetballen Bijlage 1: Opleidingsplan In het jeugdbeleidsplan paragraaf 4. is een visie weergegeven op het voetballen binnen onze vereniging. Voor de spelers gaat het daarbij om winnen van een tegenpartij die ook

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers D pupillen Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je aan de slag gaat

Nadere informatie

Jaarplan. Beleving is de belangrijkste voorwaarde om te leren en te ontwikkelen.

Jaarplan. Beleving is de belangrijkste voorwaarde om te leren en te ontwikkelen. Jaarplan Beleving is de belangrijkste voorwaarde om te leren en te ontwikkelen. Een goede sfeer is onmisbaar om een goed resultaat te bereiken; spelers moeten het naar hun zin hebben. Spel en wedstrijdvormen

Nadere informatie

Sportpark "De Starte" - Heufkesweg 29 - Telefoon kantine: (077) Rabobank: NL45RABO Hr. Roermond nr.:

Sportpark De Starte - Heufkesweg 29 - Telefoon kantine: (077) Rabobank: NL45RABO Hr. Roermond nr.: RKMSV MEIJEL Sportpark "De Starte" - Heufkesweg 29 - Telefoon kantine: (077) 466 2106 Rabobank: NL45RABO0133499375- Hr. Roermond nr.: 40175536 Opgericht 3 april 1921 Technisch beleidsplan jeugd 2016-2020

Nadere informatie

Leeftijdskenmerken in relatie met voetbaltraining

Leeftijdskenmerken in relatie met voetbaltraining Leeftijdskenmerken in relatie met voetbaltraining Leeftijdskenmerken V 1.0 19.01.2016 1 van 14 Inhoud Inhoud... 1 F-training Door te spelen wennen aan voetbal... 3 E-training Door veel te spelen leren

Nadere informatie

HET UITGANGSPUNT DE ESSENTIE

HET UITGANGSPUNT DE ESSENTIE HET UITGANGSPUNT Plezier hebben, daar gaat het om! Plezier is: dat gele shirt van DCS aantrekken; is een goal maken; vertellen op school over die goal; die bal laten doen wat jij wilt; mama of papa die

Nadere informatie

Kaderavond E & F pupillen

Kaderavond E & F pupillen Kaderavond E & F pupillen Het gaat niet om winnen maar om winst boeken ksvbwo oktober 2012 1 Doelstelling Leren voetballen met plezier Trainen en coachen geschieden op opvoedkundig verantwoorde wijze Pupillentrainer

Nadere informatie

Studiebijeenkomst VVON afd. Rijnmond: Sparta Station Rotterdam, Horvardweg 7 (Spartapark-Noord 1)

Studiebijeenkomst VVON afd. Rijnmond: Sparta Station Rotterdam, Horvardweg 7 (Spartapark-Noord 1) Studiebijeenkomst VVON afd. Rijnmond: Sparta Station Rotterdam, Horvardweg 7 (Spartapark-Noord 1) Datum: maandag 07 februari 2005 Programma: Ontvangst : 19.00 uur Stadion Sparta Aanvang training : 19.30

Nadere informatie

Keepers jeugdplan. Voetbal vereniging SC. Zwartemeerse Boys. Leerplan E en F pupillen 3. Leerplan D pupillen 4. Leerplan C junioren 5 / 6

Keepers jeugdplan. Voetbal vereniging SC. Zwartemeerse Boys. Leerplan E en F pupillen 3. Leerplan D pupillen 4. Leerplan C junioren 5 / 6 21-01-2015 Keepers jeugdplan Voetbal vereniging SC. Zwartemeerse Boys 2015 2020 Inhoudsopgave : Pagina: Voorwoord / doelstelling / Keepertrainers diverse elftallen 2 Leerplan E en F pupillen 3 Leerplan

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 3 Hoe leer je voetballen? Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Visie op leren voetballen... 2 2 Vooral veel voetballen... 2 3

Nadere informatie

D-pupillen. Leeftijdskenmerken

D-pupillen. Leeftijdskenmerken D-pupillen Leeftijdskenmerken Een (eerstejaars) D-pupil heeft ideale lichaamsverhoudingen. Dit zorgt voor een probleemloze coördinatie. Anders wordt het voor sommige (tweedejaars) D-pupillen. Zij kunnen

Nadere informatie

Voetbal en Atletiekvereniging Pax - afdeling Jeugd

Voetbal en Atletiekvereniging Pax - afdeling Jeugd JEUGDBELEIDSPLAN 2012-2016 OKTOBER 2012 Het jeugdbestuur van V.en.A.V. Pax heeft in nauwe samenwerking met de Technische Commissie Jeugd (TCJ) van V.en.A.V. Pax een nieuw (technisch) jeugdbeleidsplan opgesteld

Nadere informatie

WELKOM. pupillen-trainers cursus. DEEL 1: Oooow.. zit het zo! (de RODE lijn uitleg)

WELKOM. pupillen-trainers cursus. DEEL 1: Oooow.. zit het zo! (de RODE lijn uitleg) WELKOM pupillen-trainers cursus DEEL 1: Oooow.. zit het zo! (de RODE lijn uitleg) * Koffie en thee: gratis voor deelnemers * Svp F/mini gesplitst van E aan tafel (zie bordjes) Deze avond is bedoeld voor:

Nadere informatie

Jeugdvoetbal Beleidsplan 2011 Uitgebreid

Jeugdvoetbal Beleidsplan 2011 Uitgebreid Jeugdvoetbal Beleidsplan 2011 Uitgebreid VV Zwanenburg Versie 2.6 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Organisatie Jeugdcommissie... 4 3. Technisch adviseur... 5 4. Richtlijn Selectie voetbal bij de jeugd...

Nadere informatie

Jeugdvoetbal Beleidsplan vvzwanenburg

Jeugdvoetbal Beleidsplan vvzwanenburg Jeugdvoetbal Beleidsplan vvzwanenburg 2009-2010 Jeugdvoetbal Beleidsplan (PDF) 1 van 17 Inhoudsopgave 1. Inleiding blz. 3 2. Doelstellingen blz. 4 2.1 Doelen blz. 4 2.2 Uitwerking blz. 4 2.3 Overige voorwaarden

Nadere informatie

Circuit training ~

Circuit training ~ Circuit training ~ 2009-2010 1 Circuittraining Een circuitmodel is een model voor de organisatie van een aantal trainingen. In deze organisatie werken de voetballers in groepen. Het circuitmodel is een

Nadere informatie

BIJLAGE 1 Tips en tricks per leeftijdsgroep. 1. Benjamins en mini s. Benjamins (F- jeugd): Leeftijdskenmerken F - jeugd:

BIJLAGE 1 Tips en tricks per leeftijdsgroep. 1. Benjamins en mini s. Benjamins (F- jeugd): Leeftijdskenmerken F - jeugd: BIJLAGE 1 Tips en tricks per leeftijdsgroep 1. Benjamins en mini s Benjamins (F- jeugd): Leeftijdskenmerken F - jeugd: Grote speldrang; ze doen dingen voor het plezier van het doen. Grote drang tot nabootsen.

Nadere informatie

Handleiding voortgangs- & beoordelingsgesprekken. Jeugdopleiding DTS EDE

Handleiding voortgangs- & beoordelingsgesprekken. Jeugdopleiding DTS EDE Handleiding voortgangs- & beoordelingsgesprekken Jeugdopleiding DTS EDE Waarom een gesprek met de speler? Om van de speler te horen hoe hij kijkt naar z n eigen ontwikkeling Om als trainer de speler gerichte

Nadere informatie

HET UITGANGSPUNT DE ESSENTIE

HET UITGANGSPUNT DE ESSENTIE HET UITGANGSPUNT Plezier hebben, daar gaat het om! Plezier is: dat gele shirt van DCS aantrekken; is een goal maken; vertellen op school over die goal; die bal laten doen wat jij wilt; mama of papa die

Nadere informatie

Trainingsplan seizoen 2016-2017

Trainingsplan seizoen 2016-2017 Trainingsplan seizoen 2016-2017 0-8 en 0-9 Pupillen Onderwerpen 1. Voor wie geldt dit plan? 2. Leerdoelen aanvallen en verdedigen a. Voetbalonderdeel Aanvallen a. Aanwijzingen opbouwen: dribbelen en drijven

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 2 Wat is voetballen? Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Voetballen... 2 2 Spelbedoeling... 2 3 Structuur van het voetballen...

Nadere informatie

TECHNISCH JEUGDPLAN E-PUPILLEN

TECHNISCH JEUGDPLAN E-PUPILLEN TECHNISCH JEUGDPLAN E-PUPILLEN Versie februari 2015 Inhoudsopgave TECHNISCH JEUGDPLAN E-PUPILLEN... 3 1. INLEIDING... 3 2. TRAININGEN... 3 2.1. Zeister Visie... 3 2.2. Andere trainingsmethoden... 3 2.3.

Nadere informatie

KEEPERS. Algemeen. Doelstelling keepers. Ontwikkelingsplan keepers

KEEPERS. Algemeen. Doelstelling keepers. Ontwikkelingsplan keepers KEEPERS Algemeen Al jaren worden er bij DVOL keeperstrainingen verzorgd aan alle keepers die hier interesse in hebben. In het seizoen 2013/2014 heeft ook dit onderdeel extra aandacht gekregen door het

Nadere informatie

SCHOLING -VV REUVER -ZATERDAG 7 JANUARI 2017

SCHOLING -VV REUVER -ZATERDAG 7 JANUARI 2017 SCHOLING -VV REUVER -ZATERDAG 7 JANUARI 2017 WELKOM Even voorstellen KNVB: Naam: Maurice Voestermans Functie: Technisch jeugdcoordinator M & V Zuid Mail: maurice.voestermans@knvb.nl 1/7/2017 2 HET IS NIET

Nadere informatie

Technisch jeugdplan SJO STEO.

Technisch jeugdplan SJO STEO. . Technisch jeugdplan STEO. Inleiding. Dit technisch jeugdplan is een hulpmiddel om de jeugd STEO op een verantwoorde manier een gestructureerde voetbalopleiding aan te bieden. Het plan moet gezien worden

Nadere informatie

Teamtactics : B+ & B- U7 tot U9: Duiveltjes 6 tot 8 jaar. Voetbaltechnische/tactische vorming :

Teamtactics : B+ & B- U7 tot U9: Duiveltjes 6 tot 8 jaar. Voetbaltechnische/tactische vorming : Teamtactics : B+ & B- U7 tot U9: Duiveltjes 6 tot 8 jaar Voetbaltechnische/tactische vorming : Op een speelse manier kunnen omgaan met dribbelen, drijven, kappen, draaien, passen, trappen en inwerpen.

Nadere informatie

Jeugdvoetbalplan 2010-2015

Jeugdvoetbalplan 2010-2015 Jeugdvoetbalplan 2010-2015 S.V. Marken Sportvereniging Marken Walandweg 2 1156 DJ Marken Jeugdcommissie S.V. Marken oktober 2010 Algemene doelstelling jeugdafdeling De algemene doelstelling van de jeugdopleiding

Nadere informatie

11 v 11 Uitwerking

11 v 11 Uitwerking 11 v 11 Uitwerking 1-4-3-3 Speelwijze "De manier waarop het team de spelbedoeling wil realiseren" Hoe wil het team de wedstrijd winnen? Hoe wil het team tot scoren komen? Hoe wil het team doelpunten voorkomen?

Nadere informatie

G. Het verbeteren van het verdedigen

G. Het verbeteren van het verdedigen G. Het verbeteren van het verdedigen Verdedigen over een heel veld is geen gemakkelijke opgave. De ruimte moet voor de tegenstander klein worden gehouden, maar hoe doe je dat? Ook wordt er in dit thema

Nadere informatie

Sportvereniging R.C.D. Technisch beleidsplan jeugdvoetbal

Sportvereniging R.C.D. Technisch beleidsplan jeugdvoetbal Sportvereniging R.C.D. Technisch beleidsplan jeugdvoetbal Inhoudsopgave Algemene doelstellingen...3 Het spelconcept...4 Uitgangspunten...5 Functiebeschrijving lid technische commissie...7 Functiebeschrijving

Nadere informatie

TECHNISCH JEUGDPLAN F-PUPILLEN

TECHNISCH JEUGDPLAN F-PUPILLEN TECHNISCH JEUGDPLAN F-PUPILLEN Versie februari 2015 Inhoudsopgave TECHNISCH JEUGDPLAN F-PUPILLEN... 3 1. INLEIDING... 3 2. TRAINING... 3 2.1. Zeister Visie... 3 2.2. Andere trainingsmethoden... 3 2.3.

Nadere informatie

Trainingsplan E pupillen

Trainingsplan E pupillen Trainingsplan E pupillen Voor trainers en begeleiders Inleiding Dit trainingsplan is gemaakt om structuur te geven aan de trainers en begeleiders van alle E teams. De jaarplanning is een belangrijke factor

Nadere informatie

HET UITGANGSPUNT DE ESSENTIE

HET UITGANGSPUNT DE ESSENTIE 2013 ERIK GEUTJES DE KIJK VAN DCS OP E-PUPILLEN HET UITGANGSPUNT Plezier hebben, daar gaat het om! Plezier is: dat gele shirt van DCS aantrekken; is een goal maken; vertellen op school over die goal; die

Nadere informatie

Sporting Almere. Een voetbalclub waar iedereen bij wil horen!

Sporting Almere. Een voetbalclub waar iedereen bij wil horen! Sporting Almere Een voetbalclub waar iedereen bij wil horen! agenda Ontwikkelingen Technische commissie (TC) Training Indeling niet selectie teams Structuur Mini s / interne F Selectie teams Ouders vragen

Nadere informatie

Ksk Wavria LEERPLAN. Leerplan U6. Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie.

Ksk Wavria LEERPLAN. Leerplan U6. Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie. Ksk Wavria LEERPLAN Leerplan U6 Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie. Algemeen De ontwikkeling van de spelers is belangrijker dan het resultaat van het team. Positief coachen is

Nadere informatie

TC BLOKZIJL JEUGDPLAN 2014-2015

TC BLOKZIJL JEUGDPLAN 2014-2015 P a g i n a 1 TC BLOKZIJL JEUGDPLAN 2014-2015 De ontwikkeling van de jeugd is gebaseerd op: Maximale ontwikkeling van de individuele speler Door training optimaliseren van vaardigheden Trainen op basis

Nadere informatie

Bijlage B Keepertraining per leeftijdsgroep

Bijlage B Keepertraining per leeftijdsgroep Bijlage B Keepertraining per leeftijdsgroep Keeperstraining F- en E-pupillen Géén specifieke keeperstraining!!! Misschien alleen in zeer speciale gevallen. De enorme beweeglijkheid die de meeste kinderen

Nadere informatie

Voetbalvereniging Leveroy

Voetbalvereniging Leveroy Jeugdplan Bijlage 2 aandachtspunten leeftijdscategorie Aandachtspunten per leeftijdscategorie JO-7 t/m JO-19-jeugd JO-9 (6-8 jaar): Psychische kenmerken * behoefte aan duidelijke leiding * gering concentratievermogen

Nadere informatie

TECHNISCH JEUGDPLAN KABOUTERS

TECHNISCH JEUGDPLAN KABOUTERS TECHNISCH JEUGDPLAN KABOUTERS Versie februari 2015 Inhoudsopgave TECHNISCH JEUGDPLAN KABOUTERS... 3 1. INLEIDING... 3 2. TRAINING... 3 2.1. Zeister Visie... 3 2.2. Andere trainingsmethoden... 3 2.3. Trainingsopzet...

Nadere informatie

Jeugdvoetbalplan OFC 2009-2010

Jeugdvoetbalplan OFC 2009-2010 2009-2010 1 Inhoudsopgave Voorwoord...4 Doelstellingen...4 Algemeen...4 Organisatie Jeugdopleiding...5 Technische organisatie jeugd...6 Praktische vertaling...6 Algemeen...6 Technisch beleid...6 Spelopvatting

Nadere informatie

Uiteraard staat ons technisch hart open voor al uw voetbal/training gerelateerde vragen! Met sportieve groet, technisch hart Dios

Uiteraard staat ons technisch hart open voor al uw voetbal/training gerelateerde vragen! Met sportieve groet, technisch hart Dios Als technisch hart Dios proberen wij onze jeugdleden (uw kinderen) dat te bieden, waar hij/zij behoefte aan heeft. Ons streven is, om elk jeugdlid binnen onze club te laten voetballen op zijn/haar niveau,

Nadere informatie

Voetbalvisie D.O.S. Kampen

Voetbalvisie D.O.S. Kampen Voetbalvisie D.O.S. Kampen Algemeen: D.O.S. Kampen is een ambitieuze voetbalvereniging waar leden met veel plezier actief of passief bezig zijn met het voetbalspelletje. Deze voetbalvisie gaat over de

Nadere informatie

Voetbal Vereniging Dilettant Jeugdbeleidsplan 2012-2015

Voetbal Vereniging Dilettant Jeugdbeleidsplan 2012-2015 Voetbal Vereniging Dilettant Jeugdbeleidsplan 2012-2015 1 Jeugdbeleidsplan vv Dilettant -Inhoudsopgave 1. Inleiding en doelstelling 1.1 Doelstelling 1.2 Werkwijze 1.3 Huidige opbouw jeugd vv Dilettant

Nadere informatie

Informatie avond trainers

Informatie avond trainers Informatie avond trainers Thema: opleidingen Trainers Sv Enter 6 maart 2012 sv Enter Opleidingen Trainers maart 2012 1 Agenda 6 maart 2012 Achtergrond en doel Uitleg beleid opleidingen trainers sv Enter

Nadere informatie

Tien jaar geleden was Cock van Dijk jeugdcoördinator bij BVV Barendrecht. In De Voetbaltrainer 73, een special over pupillenvoetbal, deden

Tien jaar geleden was Cock van Dijk jeugdcoördinator bij BVV Barendrecht. In De Voetbaltrainer 73, een special over pupillenvoetbal, deden 4.Van Dijk 04-06-2008 17:09 Pagina 2 Cock van Dijk, BVV Barendrecht Tekst/ Paul Geerars Tien jaar geleden was Cock van Dijk jeugdcoördinator bij BVV Barendrecht. In De Voetbaltrainer 73, een special over

Nadere informatie

VV Groninger Boys Beleidsplan Jeugd Commissie & Technische Commissie 2013-2016

VV Groninger Boys Beleidsplan Jeugd Commissie & Technische Commissie 2013-2016 VV Groninger Boys Beleidsplan Jeugd Commissie & Technische Commissie 2013-2016 Sportpark West-End Zilverlaan 4 9743 RK Groningen 050-5713567 1 2 Inhoudsopgave Pagina 1 Inleiding 3 2 Visie 4 3 Structuur

Nadere informatie

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen.

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Ouderavond VV Gorecht Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Programma Opening Doel van de ouderavond Kernwaarden VV Gorecht Wat zijn de Leeftijdsspecifieke kenmerken

Nadere informatie

VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen

VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen Aspecten per teamfunctie Opleiding Aspecten per teamfunctie en coaching VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen Aanvallen opbouwen om kansen te creëren en bijgevolg doelpunten te maken Speelruimte groot maken

Nadere informatie

Doelstelling. Leeftijdscategorie Jeugd Aantal Spelers Ongeveer 12 Oefen/Leerfase

Doelstelling. Leeftijdscategorie Jeugd Aantal Spelers Ongeveer 12 Oefen/Leerfase Verbeteren van het passen/trappen in (hoog) tempo; Aanspelen op het 'juiste' been en in de loop; Verbeteren v/h dribbelen / kaatsen. Passen (BalBezit) Passen en Trappen in een stroomvorm Passen/Trappen

Nadere informatie

Technisch Jaarplan selectie-elftallen seizoen 2010-2011

Technisch Jaarplan selectie-elftallen seizoen 2010-2011 Technisch Jaarplan selectie-elftallen seizoen 2010-2011 Winnen=leren en de wil om te winnen moet groter zijn dan de angst om te verliezen Onderliggende gedachte De onderliggende gedachte van het periodiseren

Nadere informatie

Structuur jeugdopleiding A.S.C. Waterwijk: Onderbouw Seizoen 2009/ 2010 versie 1.1

Structuur jeugdopleiding A.S.C. Waterwijk: Onderbouw Seizoen 2009/ 2010 versie 1.1 Structuur jeugdopleiding A.S.C. Waterwijk: Onderbouw Seizoen 2009/ 2010 versie 1.1 F Pupillen: Een speler bij de F pupillen moet op meerdere posities inzetbaar zijn. 1. Dribbelen: 1.1 Elke stap de bal

Nadere informatie

v.v. Kagia Voetbaltechnisch Jeugdopleidingsplan

v.v. Kagia Voetbaltechnisch Jeugdopleidingsplan v.v. Kagia Voetbaltechnisch Jeugdopleidingsplan 2005 Voorwoord Reeds enige jaren wordt bij v.v. Kagia gewerkt met een Voetbaltechnisch Jeugdopleidingsplan. In dit plan staan de doelstellingen van het Voetbaltechnisch

Nadere informatie

Opleidingsplan keepers

Opleidingsplan keepers Opleidingsplan keepers Voorwoord Tijdens het opstellen van het Opleidingsplan is er vastgesteld dat er binnen de jeugdopleiding behoefte is aan een keeperopleiding. Door het naleven van dit gespecialiseerd

Nadere informatie

De VoetbalTrainer. www.devoetbaltrainer.nl. E-jeugd. Leren samenspelen

De VoetbalTrainer. www.devoetbaltrainer.nl. E-jeugd. Leren samenspelen De VoetbalTrainer www.devoetbaltrainer.nl E-jeugd Leren samenspelen De Voetbaltrainer Onder 11. 1 Leren spelen vanuit de basistaken en de posities 2 2 Leeftijdskenmerken 4 3 Training/coaching 6 4 Wedstrijd

Nadere informatie

groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4

groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4 groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4 DIGEN VERDE WU 4.1 2 (+k) tegen 1 (+k) breed veld - grote doelen WU 4.2 2 tegen 1 (+k) groot doel - lijn 6 9 9 12 7 8 k beide teams

Nadere informatie

Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP!

Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP! Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP! Datum: 27-2-2013 Auteur: Herman Pasman, Technisch Jeugd Coördinator Voetbal Voetbal is een complex spel doordat er

Nadere informatie

Bij D.V.O.L. trainen Mini s in de leeftijd 5 en 6 jaar. In het jaar dat de Mini 7 jaar wordt, stroomt deze door naar de F-pupillen.

Bij D.V.O.L. trainen Mini s in de leeftijd 5 en 6 jaar. In het jaar dat de Mini 7 jaar wordt, stroomt deze door naar de F-pupillen. LEEFTIJDSCATEGORIE MINI-PUPILLEN In dit hoofdstuk worden de leeftijdskenmerken van de Mini-pupil, de spelregels, de afspraken en van deze leeftijdscategorie, de voetbaltechnische doelstelling en de belangrijkste

Nadere informatie

Technisch jeugdbeleidsplan. Voetbalvereniging; FC Meppel

Technisch jeugdbeleidsplan. Voetbalvereniging; FC Meppel CHRISTELIJKE SPORTVERENIGING FC MEPPEL OPGERICHT 24-2-1930 KONINKLIJK GOEDGEKEURD 20-7-1972 Clubhuis, sportpark Ezinge Telefoon 0522-255252 www.fcmeppel.nl, e-mail: fcmeppel@fcmeppel.nl Technisch jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

Technisch plan. E-F pupillen Circuit. Willem Sinnige & Jelle Broerse. Coordinatoren overige D/E/F Pupillen. WV-HEDW Seizoen '13/'14

Technisch plan. E-F pupillen Circuit. Willem Sinnige & Jelle Broerse. Coordinatoren overige D/E/F Pupillen. WV-HEDW Seizoen '13/'14 Technisch plan E-F pupillen Circuit Willem Sinnige & Jelle Broerse Coordinatoren overige D/E/F Pupillen WV-HEDW Seizoen '13/'14 TECHNISCH PLAN E-F CIRCUIT 1 Doel: Door kennis te delen met andere trainers,

Nadere informatie

TECHNISCH JEUGDPLAN D-PUPILLEN

TECHNISCH JEUGDPLAN D-PUPILLEN TECHNISCH JEUGDPLAN D-PUPILLEN Versie februari 2015 Inhoudsopgave TECHNISCH JEUGDPLAN D-PUPILLEN... 3 1. INLEIDING... 3 2. TRAINING... 3 2.1. Zeister Visie... 3 2.2. Andere trainingsmethoden... 3 2.3.

Nadere informatie

Keepersplan Kwiek 78. D-pupillen tot en met de Senioren. Door: Marciano Sleeswijk

Keepersplan Kwiek 78. D-pupillen tot en met de Senioren. Door: Marciano Sleeswijk Keepersplan Kwiek 78 D-pupillen tot en met de Senioren Door: Marciano Sleeswijk Inleiding Dit keepersplan is geschreven ter ondersteuning van de keeperstrainers binnen de gehele vereniging en het opzetten

Nadere informatie

Pupillen 6-7 en 8 jaar 1 OSSMI JEUGD LEERPLAN

Pupillen 6-7 en 8 jaar 1 OSSMI JEUGD LEERPLAN Pupillen 6-7 en 8 jaar 1 OSSMI JEUGD LEERPLAN Speelvorm 1 tegen 1 Omschakeling B- naar B+ 3 tegen 1 Overtal 4 tegen 4 Positiespel Doelstelling Spelomgeving Ervoor zorgen dat het kind geen angst voor de

Nadere informatie

Beter leren voetballen D-E-F pupillen Estria // april 2011

Beter leren voetballen D-E-F pupillen Estria // april 2011 Beter leren voetballen D-E-F pupillen Estria // april 2011 Programma 19.00 uur 19.30 uur 20.30 uur 20.45 uur 21.15 uur 21.30 uur Voorstellen - Inleiding - Taakverdeling Praktijk "Beter leren voetballen

Nadere informatie

Jeugdkeepers Opleidingsplan voetbalvereniging MULO te Helmond. Voorwoord

Jeugdkeepers Opleidingsplan voetbalvereniging MULO te Helmond. Voorwoord Jeugdkeepers Opleidingsplan voetbalvereniging MULO te Helmond. Voorwoord Tijdens het opstellen van het jeugdplan van MULO is er vastgesteld dat er binnen de jeugdopleiding behoefte is aan een keeperopleiding.

Nadere informatie

PVC Voetbal Technisch Jeugdplan JO8- JO9-pupillen. Versie 3.0 Augustus 2017 Status: Definitief Auteur: Jos van Maurik

PVC Voetbal Technisch Jeugdplan JO8- JO9-pupillen. Versie 3.0 Augustus 2017 Status: Definitief Auteur: Jos van Maurik 2017 PVC Voetbal Technisch Jeugdplan JO8- JO9-pupillen Versie 3.0 Augustus 2017 Status: Definitief Auteur: Jos van Maurik INHOUDSOPGAVE: 1. Voorwoord. 3 2. Wat is voetbal? 4 3. JO8- en JO9-pupillen; wie

Nadere informatie

Techniek Knieën licht gebogen Op de voorvoeten bewegen Rechte rug. Tip! Kijk op de AZ Voetbalschool voor utgebreide uitleg over deze oefenvormen.

Techniek Knieën licht gebogen Op de voorvoeten bewegen Rechte rug. Tip! Kijk op de AZ Voetbalschool voor utgebreide uitleg over deze oefenvormen. Aantal spelers : 4 + 2 keeper Datum : 5-2-203 Teamfunctie : Verdedigen Doelstelling : Technisch : Verdedigende houding tegen (alle kanten) : Tactisch : Samenwerking tussen de DM, LVV, LCV, RCV, RVV, LM

Nadere informatie

Samenvatting avond pupillentrainers De jeugdspeler: Fases in de groei van een jeugdspeler: Mini:

Samenvatting avond pupillentrainers De jeugdspeler: Fases in de groei van een jeugdspeler: Mini: Samenvatting avond pupillentrainers Deze avond was bedoeld voor trainers, leiders en geïnteresseerden. Het onderwerp: de rode lijn en visie van de vereniging FC Delta Sports 95, met name gericht op de

Nadere informatie

1) 2. 3 : 1 in een afgebakende ruimte = 12 12 meter

1) 2. 3 : 1 in een afgebakende ruimte = 12 12 meter Thema: Positie- en Partijspel E/D-pupillen Oefening 1 1. Warming-up: Dribbelen door doeltjes van pilonnen Organisatie - We maken van pilonnen maken we in een afgebakende ruimte doeltjes van ongeveer 2

Nadere informatie

VISIE OPLEIDING PUPILLEN. Hoe leren we onze jeugd voetballen?

VISIE OPLEIDING PUPILLEN. Hoe leren we onze jeugd voetballen? 1 VISIE OPLEIDING PUPILLEN Hoe leren we onze jeugd voetballen? - door veel te voetballen, veel balcontacten, alles met de bal, plezier te maken - iedere speler een bal - door een goede opleiding en begeleiding

Nadere informatie

Technisch beleidsplan v.v. Olympia 28. van Jo-JOO tot senior

Technisch beleidsplan v.v. Olympia 28. van Jo-JOO tot senior Technisch beleidsplan v.v. Olympia 28 van Jo-JOO tot senior 1 Inhoud Wijzigingshistorie... 4 Inleiding... 4 Doelen... 5 Uitwerking... 6 Organisatiestructuur... 6 Samenstelling selecties... 7 Opstelling

Nadere informatie

Nieuwerkerkse Hockey Club De IJssel. Coach tips Tactische uitgangspunten

Nieuwerkerkse Hockey Club De IJssel. Coach tips Tactische uitgangspunten Tactische uitgangspunten te gebruiken bij trainingspartijen en wedstrijden Hieronder vind je de tactische principes die je bij het coachen kunt gebruiken. Door deze principes ook tijdens de training/afsluitende

Nadere informatie

Beleidsplan Voetbaltechnische Zaken

Beleidsplan Voetbaltechnische Zaken Beleidsplan Voetbaltechnische Zaken v.v. Haaksbergen Dit document beschrijft het voetbaltechnische beleid voor de prestatie teams van de v.v. Haaksbergen (jeugd en senioren selectie) V o e t b a l v e

Nadere informatie

Trainingsprogramma 1 e jaars F-pupillen

Trainingsprogramma 1 e jaars F-pupillen Trainingsprogramma 1 e jaars F-pupillen 1 Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

Training E-pupillen Woensdag 28 september 2011

Training E-pupillen Woensdag 28 september 2011 Training E-pupillen Woensdag 28 september 2011 Zodra de kinderen op het veld komen, de 1 e en 2 e jaars splitsen en 4 tegen 4 spelen op de klaarstaande veldjes. Dit is gelijk de warming up. Oefenvorm duurt

Nadere informatie

Handleiding voor Trainers seizoen 2014 / 2015

Handleiding voor Trainers seizoen 2014 / 2015 Handleiding voor Trainers seizoen 2014 / 2015 Handleiding voor trainers. Een trainer moet de volgende eigenschappen bezitten. De trainer: - Is vaardig, passend bij het te trainen niveau - Heeft tactisch

Nadere informatie

Aandachtspunten per leeftijdscategorie F- t/m A-jeugd

Aandachtspunten per leeftijdscategorie F- t/m A-jeugd Aandachtspunten per leeftijdscategorie F- t/m A-jeugd F -jeugd (6-8 jaar) * behoefte aan duidelijke leiding * gering concentratievermogen * individueel gericht, weinig sociaal -voelend * bewegingsdrang

Nadere informatie

Jeugdkeepers - Opleidingsplan

Jeugdkeepers - Opleidingsplan Jeugdkeepers - Opleidingsplan voetbalvereniging Vorden Inhoudsopgave Voorwoord pag. 1 Inhoudsopgave pag. 2 Het beleid pag. 3 Uitvoering pag. 4 Taken keeperstrainer pag. 5 Ontwikkelingspatroon pag. 6 Schema

Nadere informatie

Trainen en coachen. Hoe doe ik dat?

Trainen en coachen. Hoe doe ik dat? Leeftijdskenmerken F-pupillen 5-8 jaar F-pupil 1e jaars: bal als doel F-pupil 2e jaars: bal/basisvorm als doel - Snel afgeleid, lage concentratie; - Individueel gericht, weinig gevoel om dingen samen te

Nadere informatie