TC BLOKZIJL JEUGDPLAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TC BLOKZIJL JEUGDPLAN 2014-2015"

Transcriptie

1 P a g i n a 1 TC BLOKZIJL JEUGDPLAN De ontwikkeling van de jeugd is gebaseerd op: Maximale ontwikkeling van de individuele speler Door training optimaliseren van vaardigheden Trainen op basis van de wedstrijd Opleiden om Sv Blokzijl naar een hoger niveau te tillen.

2 P a g i n a 2 Inhoudsopgave Voorwoord Blz. 3 De ontwikkeling van de jeugd Blz. 4 Technische Commissie Blz. 5 Jeugd Blokzijl doorloopt 3 fasen Blz. 6,7,8 Startersdagen Blz. 9 Totaalplaatje Doelstellingen Communicatie Blz. 10 Blz. 11 Blz. 12

3 P a g i n a 3 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van de Sport verenging Blokzijl. Dit beleidsplan is opgesteld door de in 2014 opgerichte Technische Commissie, welke de volgende hoofddoelstellingen heeft geformuleerd: Behoud van de vereniging op langer termijn. Op hoger niveau brengen van de jeugd. Behoud van de jeugd voor sportvereniging Blokzijl. Voetbal als uitgangspunt Wat wordt nu bedoeld met: 'het voetballen is het uitgangspunt'? Als we kijken naar voetballen, doen we dat altijd op dezelfde manier. Ongeacht waar wordt gevoetbald, het niveau en of sprake is van jongens of meisjes die voetballen. De logische structuur van het voetbalspel blijft hetzelfde. Het gaat in het voetballen altijd om meer doelpunten maken dan de tegenpartij: winnen van de wedstrijd. Om dit voor elkaar te krijgen zal het team moeten spelen van uit haar kwaliteiten. Daarom gaan we spelen vanuit een teamorganisatie en het prikkelen van onderlinge kwaliteiten waardoor de speler kan spelen vanuit zijn eigen intuïtie en inzicht, wat noodzakelijk is om een wedstrijd te kunnen winnen. Veel herhalen en bewust worden van wat je doet De wedstrijd is het uitgangspunt. Wat gebeurt daar en hoe stelt een speler daar op in. Trainingen helpen de spelers beter worden door ze in te laten zien wat voor effect het heeft als je het op die manier doet. Plus de speler kan zijn eigen kwaliteiten er aan koppelen. Veel spelen voor een optimaal resultaat Het optimaal leren voetballen van spelers gebeurt door veel wedstrijden te spelen tegen wisselende niveaus. Hiermee moeten de spelers continu inspelen op wat ze geleerd hebben en wat ze gaan doen vanuit eigen handelen. Daarnaast blijkt waar je aan kunt werken om een optimaal resultaat te kunnen behalen. Dat betekent dat we het hele seizoen wedstrijden zullen organiseren, van beker tot competitie en oefenwedstrijden tot toernooien. Alles om zoveel mogelijk input te krijgen om zo te komen tot een optimaal resultaat. Het blijven kinderen Blokzijl zal werken vanuit het kind en zal continu in de gaten houden of het zich prettig voelt. De grenzen van wat ze kunnen zijn velerlei en daar moeten we niet bang voor zijn. We moeten wel blijven kijken naar de ontwikkelingen van het individu. Daarmee komen we op onze beginwoorden terug: Meer toegespitst op Blokzijl algemeen Je optimaal ontwikkelen tot een complete voetballer.

4 P a g i n a 4 Ontwikkeling van de jeugd van Sv Blokzijl is gebaseerd op Maximale ontwikkeling van de individuele speler Door training optimaliseren van vaardigheden Trainen op basis van de wedstrijd Een lerende en productieve organisatie, dus het opleiden voor het eerste elftal Teams samenstellen Om teams samen te stellen gelden de algemene uitgangspunten. Iedere speler ontwikkelt zich naar/binnen zijn of haar vermogen. Teams moeten lekker kunnen draaien en optimaal kunnen presteren. Sv Blokzijl wil graag dat elke speler zich naar vermogen kan ontwikkelen en met plezier. Ontwikkeling gaat voor resultaat Afhankelijk van het aantal spelers heeft Blokzijl niet altijd de keuze om spelers optimaal te ontwikkelen en te gaan voor een ontwikkelingsteam en een breedteteam. Bij ontwikkelingsteams zoekt Sv Blokzijl naar spelers die de capaciteiten en de ambitie hebben om binnen de club op een zo hoog mogelijk niveau mee te draaien. Dit wordt gekoppeld aan het volgen van de speler gedurende het lopende voetbalseizoen. Echter blijft de individuele ontwikkeling en team- en clubontwikkeling belangrijker, dan hoog in de competitie te eindigen. Voetbaltechnisch is voor zowel ontwikkeling- als breedteteams het hoofddoel van Sv Blokzijl om spelers naar vermogen te ontwikkelen. Voor ontwikkelingsteams wordt geselecteerd. Ontwikkelingsteams kunnen extra begeleiding krijgen. Maar dat schept ook verplichtingen. Sv Blokzijl verwacht dat een speler uit ontwikkelingsteams voldoen aan de daarvoor gestelde verplichtingen. Tussentijds naar een ander team Hoe lastig het ook is; er zullen spelers in een ander team geplaatst kunnen worden, gedurende het seizoen. Dit heeft als doel een team beter te laten functioneren en een speler optimaler tot zijn recht te laten komen. Nogmaals dit gaat vaak gepaard met emotie, toch zullen deze keuzes leiden naar een gewenst resultaat, de optimale ontwikkeling van een speler. Spelers in een team plaatsen, op basis van hun kwaliteiten en niet op geboortemaand. Hoofdproces Het hoofdproces is gericht op: opleiden van een speler tot Blokzijl 1 speler en anderzijds het niveau van de senioren opwaarderen. - Technische en tactische zaken is de basis voor de ontwikkeling van een speler. - Systeem wordt gebaseerd op de kwaliteiten van de spelers. - Vanuit het teambelang, moet een individu zich kunnen blijven ontwikkelen en gaat voor teamresultaat maar het moet wel een toegevoegde waarde hebben voor de speler en het team. -Heeft een speler meerdere kwaliteiten, dan moeten die zich kunnen ontwikkelen. - Opleiden gaat voor winnen. Dat betekent, de kracht van herhaling is belangr4ijk. - Creëren van een leeromgeving die tot leren en ontwikkeling uitlokt, zowel voor spelers als staf.

5 P a g i n a 5 Technische Commissie - Is leidend binnen de organisatie. - Zij bepaalt de indeling en de aanstelling van trainers. - Individuele ontwikkeling staat voorop. Elke speler wordt individueel gevolgd. - Training en wedstrijden bekijken. Komen met analyse en verbeterpunten. Gesprekken met trainers over training en wedstrijden. Peiling niveau spelers. - Bijeenkomsten organiseren. Ter verbetering van een training. Scheidrechters begeleiding Informeren en sturen leiders - Zorgdragen voor speelmomenten naast de competitie. Oefenwedstrijden begin competitie winterstop ) Toernooien per team minimaal 1 a 2 toernooien. Eigen jeugdtoernooi opzetten. - De Technische Commissie en de jeugdtrainer onderhouden contact met alle trainers over: de prestaties de vorderingen van het team de vorderingen van de afzonderlijke spelers de doorstroming begeleiden van trainers aanleveren trainersstof Taken Technische Commissie Opstellen, uitvoeren en onderhouden jeugdplan Onderhouden van contacten met leiders en trainers Aanleveren van actuele informatie Maken van teamindeling inclusief doorstroming van de spelers(bevorderen) Zoeken naar trainers en leiders Het regelen van een gepast programma (denk aan zaalvoetbal of vervangende wedstrijden) tijdens de winterstop Onderhouden van contacten met de K.N.V.B, andere verenigingen en scheidsrechters Ondersteunen begeleiding van de scheidsrechters voor de jeugdwedstrijden Ondersteuning bij het regelen van oefenwedstrijden Bezoeken van Regiovergaderingen Contact onderhouden met activiteiten commissie over de activiteiten die gericht zijn op de jeugd

6 P a g i n a 6 Drie fasen van leren voetballen Bij het leren voetballen worden grofweg drie fasen onderscheiden: Mini-, F-en E-pupillen Sv Blokzijl - Onderbouw D-pupillen en C-junioren Sv Blokzijl - Middenbouw B- en A-junioren Sv Blokzijl - Bovenbouw Mini-, F- en E-pupillen Sv Blokzijl Kinderen in de leeftijd van 5 tot 10 jaar: zijn vooral gericht op doelpunten maken het in het bezit houden van de bal het pingelen, het spelen van de bal naar een medespeler schieten op doel. Vanaf de E pupillen kunnen spelers zich prima bezig houden met: om gaan met een taak spelen vanuit een positie omschakelen na bal verlies verdedigen als team Trainingen In de trainingen ligt het accent op, alles met een bal doen. Het beter om de spelers uit te leggen waar je de trainingssituatie tegen komt in de wedstrijd, zodat de speler een beeld kan maken van die situatie en hem herkend in de wedstrijd. Herhaling zorgt ervoor dat het herkenbaar wordt voor een speler. Door te werken vanuit overtal situaties, leren spelers om te gaan met de bal onder druk denk aan 3-1, 3-2, 5 tegen 2 en allerlei variaties daarvan. Plus je ontwikkeld spel inzicht. 4 tegen 4 zonder keeper leent zich het beste om het voetballen te ontwikkelen is zonder keeper, Samen doen Verdedigen met zijn allen, want als je de bal niet hebt probeer je die zo snel mogelijk weer terug te krijgen. En - zeker bij E-pupillen - leren ze dat ook steeds meer samen te doen. Leg het accent op wat het nut is van de bal overspelen en niet op het overspelen als een must! Conditie De conditie verbeter je door veel te voetballen, bijvoorbeeld als de voetbalsituatie vereist dat spelers veel sprintjes moeten trekken om vrij te komen of vaak druk moeten zetten om de opbouw van de tegenpartij te verstoren. Toch is het als je hoger speelt, dat wedstrijd fitheid van groot belang is. Het gaat hier niet om de duuractie van een speler, maar wedstrijd fit zijn. De trainer zal van zijn spelers tijdens de trainingen een hoge intentie moeten verwachten om functionele conditie te kunnen behalen. Een oefening moet met volle overgave gespeeld worden en niet op z n elfendertigst. Bal aanname moet op wedstrijd niveau. Vaak is dat niet het geval en hier ligt juist de winst, die te halen is en die een wedstrijd kan beslissen. Hoe hoger je onder druk oefent, hoe hoger het spelniveau in de wedstrijd zal zijn. Veel wedstrijden spelen Afhankelijk van wat het vertrekpunt is van een team, zul je bij veel wedstrijden de ontwikkeling kunnen optimaliseren. Door gevarieerd te spelen tegen moeilijke en makkelijkere tegenstanders krijgt een speler meer ervaring op technisch en tactisch gebied. Wat hem of haar weer een betere speler maakt. Plezier Plezier is een relatief begrip en vaak het eerste wat mensen roepen. Afhankelijk van wat voor mogelijkheden een team heeft, zul je moeten kijken wat plezier met zich mee brengt voor dat team. Als je ontwikkeling centraal hebt staan, dan speel je met een doel. Dat doel moet wel helder zijn bij de spelers en het begeleidingsteams plus de ouders. Daarnaast staat ontwikkeling voor op en niet het hoog eindigen in de ranglijst.

7 P a g i n a 7 Zorg voor een mix van individuele kwaliteiten en tactische toepassingen. Waarin creativiteit een plaats heeft en gekozen strategie vooropstaat. Om zo te komen tot een resultaat waar iedereen zich in kan vinden. Plezier zit in hem in meerdere dingen dan winst alleen. D-pupillen en C-junioren Sv Blokzijl Kinderen/jongeren in de leeftijd van 11 tot 15 jaar: wedijveren met anderen leren omgaan met emotie spelen vanuit een linie ontwikkeling eigen persoonlijkheid speelt een rol Rol eigen belang en teambelang Voetbaltechnisch en tactisch: Scherpte bij omschakel moment aanv-verd en verd - aanv spelen vanuit een positie met taak Medespeler vrijspelen door een loopactie Bal aannames worden belangrijker(aan voet, borst) Tactische momenten ontwikkelen(niet altijd het beste team wint) Trainingen In de trainingen ligt het accent op, fysieke ontwikkeling op persoonlijk gebied en wedstrijdtechnisch. Duidelijkheid in training waar het omgaat en waar je het terug ziet in de wedstrijd. Wedstrijd analyse, wat ging goed en wat kan er uitgebouwd worden, training wordt hier opgericht. In basis training visie terug laten komen, om zo spelers duidelijkheid te geven. Veel herhaling op verschillende niveau s waardoor speler zich optimaal ontwikkeld. Veel tempo trainingen om speler sneller en fysieker te maken. Plus wedstrijd echt trainen Werken in overtal situaties. 6-3 of 4-2. Dit geeft speler wedstrijd gerichte ontwikkeling op tactisch en technische gebied. 7 tegen 7 met keeper leent zich het beste om het voetballen te ontwikkelen. Samen doen Het team en de individuele kwaliteiten van de spelers zullen een eenheid moeten zijn. Dat betekent dat een team weet wanneer een speler, met een individuele kwaliteit, een actie maakt er actie ingezet moeten worden om weer als team een optimaal resultaat neer te zetten. Hierdoor is zichtbaar dat iemand zijn kwaliteit kan inzetten als anderen dit ondersteunen. Conditie Aangezien in een team 1 a 2 duurtempo spelers moeten zitten en er in een wedstrijd meer gevraagd wordt om snelkracht, is het zonde het hele team aan alleen maar duurtrainingen te zetten. Het effect is nul. Wedstrijdconditie zal zich moeten richten op continu kort aanzetten en dit lang volhouden, dus de verzuringsgrens zo hoog mogelijk bij elke speler. Dat kan door veel positiespel met loopacties om zelf vrij te komen, de aanspeelpunten te houden en een medespeler vrij te kunnen spelen. Daarnaast intensieve oefenvormen gericht op alle facetten van het voetbal, wedstrijd echt. Denk aan een turner die elke dag aan de rekstok hangt, deze ontwikkeld de daarvoor aangewezen ondersteunende spieren. Door de spelers nu al te leren dat ze alles moeten geven in een training dan zal de wedstrijdfitheid alleen maar toenemen. Hier ligt de basis voor de toekomst. Dus veel werken op tijd, snelheid en druk, gerelateerd aan de ontwikkelinggroep en de breedte groep. Wat voor de technische staf logisch is maar bij vele mensen vragen oproept. Afhankelijk van de groep kun je de complexiteit van de oefeningen toelaten nemen. Veel wedstrijden spelen Veel wedstrijden geeft speler de mogelijkheid dingen te proberen. Voorkeur om af en toe een sterke tegenstander te hebben, waardoor een team weet waar de aandacht op gericht moet worden.

8 P a g i n a 8 Plezier Individuele resultaten. Behalen van gestelde doelen. Zichtbare verbetering van individu t.o.v het begin van het seizoen. Zorg voor een mix van individuele kwaliteiten en tactische toepassingen, waarin creativiteit een plaats heeft en gekozen strategie vooropstaat. Om zo te komen tot een resultaat waar iedereen zich in kan vinden. Plezier zit in hem in meerdere dingen dan winst alleen. B-en A-junioren Sv Blokzijl Jongvolwassenen in de leeftijd van 16 tot 19 jaar: het rendement van hun taakuitvoering te verbeteren sneller te handelen zich te specialiseren in de teamtaken waarin ze het best zijn het ondergeschikt maken aan het teambelang het leren omgaan met spanning en de druk van de wedstrijd ontwikkeling eigen persoonlijkheid speelt een rol Voetbaltechnisch en tactisch: Aan de fysieke gesteldheid worden hogere eisen gesteld Innemen van een positie en bijbehoren taken Kunnen spelen in verschillende systemen Handelen naar de wedstrijd Steeds meer gaan voor, een wedstrijd omzetten naar een gewonnen wedstrijd Trainingen In de trainingen ligt het accent op, fysieke ontwikkeling en wedstrijdtechnisch gebied. Duidelijkheid in training, werken vanuit team visie met ieder zijn eigen kwaliteiten. Individuele terugkoppeling van geleverde prestatie. Eerste training van de week koppelen aan wedstrijd van zaterdag. Veel individuele coaching tijdens de training, het gaat om details. Laat constant zien wat je van ze verwacht. Training ligt op hoog tempo, om meer en meer aan conditie te werken. Werken in overtal situaties. 6-3 of 4-3. Speler zit meer en meer in een wedstrijd. 6 tegen 6 met keeper leent zich het beste om het voetballen te ontwikkelen. Samen doen Het team vormt zich steeds meer en meer. Posities worden meer bepaald. Dat betekend dat iedereen steeds beter in beeld krijgt wat van hem of haar verwacht wordt. Conditie Alles gericht op wedstrijdconditie. Meten is weten. Veel wedstrijden spelen Gerichte tegenstanders kiezen om als team je optimaal te kunnen ontwikkelen Plezier Ontwikkeling en vooruitgang. Lekker in je vel zitten. Een trainer/teamleider speelt hier een heel belangrijke rol in. Zorg af en toe voor andere dingen dan voetbal waarin je als team meer en meer naar elkaar toegroeit. Praktijk ziet er als volgt uit - A en B junioren: traint twee keer 1,5 uur en wordt daarin begeleid door de jeugdtrainer en individuele trainers. - C junioren en D pupillen: trainen twee keer 1-1,5 uur. De twee trainingen worden begeleid door de teamtrainer(s). - Mini F en E pupillen: trainen 1-2 in de week, 1 uur. Twee trainingen worden begeleid door de teamtrainer(s).

9 P a g i n a 9 Technische training (concept, voorstel) - Voor alle teams. Ontwikkelingteams 30 minuten 1 keer in de week, breedte teams 30 minuten in de 3-4 weken. Verzorgd door de jeugdtrainer in individuele trainers. Startdagen (concept, voorstel) - Voor alle teams. 2 tot 4 keer in het jaar. Startersdagen (Concept fase) Doelstelling centraal staat technische meetings moment van alle spelers ontwikkelingsmoment van de speler ontmoeten van ouders en mogelijke toekomstige trainers/begeleiders nieuwe spelers of potentiële spelers kunnen een keer meedoen. Meten is weten Momenten Begin van het jaar, de startersdag. Halverwege competitie, de ontwikkelingsdagen max 2 Eind van het jaar, de familiedag. Invulling: Team foto Penalty bokaal Volgende technische onderdelen: pass over meter dribbel met bal op tijd vanaf midden lijn met afronden hooghouden passen onder druk vrije trap vanaf de zestien afronden op snelheid afronden vanuit een passing spelen vanuit je positie ingooi uittrap bal aanname(voet borst) koppen na aangooi of voorzet. Tactische elementen: corner vrije trap overtal situatie uitspelen uitverdedigen omschakeling Testen: wedstrijdconditie fitheid wedstrijdspanning Extra mogelijkheid tot ontwikkeling voetbalniveau Blokzijl Team onder de ( 21 23) Doel: - voetbal niveau laten ontwikkelen. - Spelers laten spelen op andere posities - Uitdaging voor spelers - Tegenstanders van een hoger niveau kunnen ontmoeten. Centrale trainingen worden georganiseerd Team onder de 16 Bestaat uit D C en B spelers Het leeftijdsverschil wordt door derden gezien als negatief, maar juist voor niveau ontwikkeling krijgen jongere spelers zoveel ervaring en een positieve energie dat ze in hun eigen team beter gaan spelen. Ook hun ontwikkeling krijgt een versnelling. Alles gaat natuurlijk gepaard met begeleiding van de trainers en teamleiders. 3-5 wedstrijden per jaar, plus een toernooi. Team onder de 23 (zou een mogelijkheid zijn) Bestaat uit C spelers B en spelers van de selectie. Dit team zou Blokzijl helpen op twee manieren: De eerste elftal spelers hebben een uitdaging en ontwikkelingsmoment. B junioren wennen aan hoger niveau. 1-2 wedstrijden per jaar.

10 P a g i n a 10 Indelingen toekomst o Eind november, bespreken spelers en hun verwachte ontwikkeling. Basis opzet van de teams voor de voorjaarcompetitie en de voor het daaropvolgende seizoen. o Febr- mrt indeling in optie. o April indeling aftikken(spelers, leiders, trainers, trainingsavonden enz) Totaalplaatje Functie Technische Comissie Mini-, F-en E- pupillen Van vrij spelen naar spelen met een taak. Verantwoordelijk voor de indeling. D-pupillen en C-junioren Oog voor individu en een completere speler maken Verantwoordelijk voor de indeling. Bewaking technische norm. B- en A- junioren Voorbereiden op het eerste Verantwoordelijk voor de indeling. Oog voor detail. Ontwikkelen technisch beleid. Opmerkingen Verschil tussen ontwikkelingsteams en breedteteams. Gaan voor de meest optimale situatie voor een team en zijn ontwikkeling. Techniektrainer Teamtrainer Leider Blessure Keeperstrainer 30 min in de week Organisatie om de wedstrijd heen. Geblesseerde speler begeleiden. Gesprek met ouders over wat te doen. Basis ontwikkelen van keepen. Overleg 1 keer in de 4-6 weken 30 min in de week Tactische scholing. Techniek en team gebeuren ontwikkelen. Organisatie om de wedstrijd heen. Geblesseerde speler begeleiden. Gesprek met ouders over wat te doen. Optimale ontwikkeling voor groot veld. Meevoetballen ontplooien. 1 keer in de 4-6 weken 45 min in de week Speler sterker maken. Team ontwikkeling. Oog voor detail. Organisatie om de wedstrijd heen. Geblesseerde speler begeleiden. Ontwikkeling keeper op zijn kwaliteiten en de speelwijze van het team 1 keer in de 4-6 weken Jeugdtrainer Scholen naar mogelijkheden. Ondersteunen waar nodig. Basis informatie aanleveren. Binnen de club een team die hierin kundig is. Keepers inzetten om dit te realiseren. Overleg van TC en van trainers en leiders.

11 P a g i n a 11 Doelstellingen korte en lange termijn Spelers uitdaging bieden en club niveau verhogen Ambitie geeft mogelijkheden Duidelijkheid naar onvoorspelbaarheid Aanspeelbaar en verrassend zijn Handelingssnelheid krijg je niet zomaar Opleiding leidt tot momenten van overwinning Kennis doorgeven maakt meer mogelijk Jeugd is de toekomst Identificatie Lid zijn is niet alleen maar voetballen Niveau bepaald wat je kunt Gezonde ambitie Kortermijn 1-3 jaar Spelers uit onderliggende teams mee laten spelen in hogere elftallen Niveau verbetering spelers Spelen vanuit tactisch concept afgestemd op team Loopacties vanuit eigen posities Spelen in 1 ste tot 4 klasse Centrale trainingsdagen/ techniektraining Trainers bijeenkomsten Alle teams op een hoger plan Eigen jeugd toernooi Betrokkenheid spelers en speelster van de senioren Spelers behouden Boven in meedraaien in de 5 de klasse Lange termijn 4-8 jaar 2-4 jeugd spelers in laten stromen in het eerste elk jaar! Spelers die uitkomen voor regio selecties Kunnen spelen vanuit verschillende tactische concepten Loopacties vanuit meerdere posities Spelen in hoofdklasse 4 klasse Jeugdtrainer voor meerdere elftallen Trainers opleiden Internationaal toernooi Jeugd getraind door eigen mensen. Spelers komen naar Blokzijl Uitkomen in de 3 de of 4 de klasse Opmerkingen

12 P a g i n a 12 Communicatie Aan communicatie zitten de volgende spel regels Vertel wat er verteld moet worden. Reactie op basis van informatie of vraag om opheldering of geef aan wat je gehoord hebt. Laat emotie buiten de deur. Ga het gesprek aan. Praat in de ik vorm Check wat je hebt gehoord, in plaats van iets te roepen.

Bijlage 1: Opleidingsplan. a. Visie op de manier van voetballen (speelstijl) b. Visie op (steeds beter) leren voetballen

Bijlage 1: Opleidingsplan. a. Visie op de manier van voetballen (speelstijl) b. Visie op (steeds beter) leren voetballen Bijlage 1: Opleidingsplan In het jeugdbeleidsplan paragraaf 4. is een visie weergegeven op het voetballen binnen onze vereniging. Voor de spelers gaat het daarbij om winnen van een tegenpartij die ook

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 3 Hoe leer je voetballen? Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Visie op leren voetballen... 2 2 Vooral veel voetballen... 2 3

Nadere informatie

INTERNE SCOUTING

INTERNE SCOUTING INTERNE SCOUTING 2017-2018 RKVV WILHELMINA (Versie 1, 09 april 2017) Beleidsplan TC Wilhelmina Page 1 Interne scouting Interne scouting richt zich met name op het bevorderen van de doorstroom van niet

Nadere informatie

Uitgangspunt: plezier en ontwikkelen staan bovenaan. Daarna komt het winnen. Hoe bereiken we dit?

Uitgangspunt: plezier en ontwikkelen staan bovenaan. Daarna komt het winnen. Hoe bereiken we dit? Technisch jeugdplan Met plezier leren voetballen. Plezier en spelvreugde staan voorop, maar we willen spelers beter leren voetballen, waarbij het principe dat techniek de basis van het voetbalspel is,

Nadere informatie

Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol

Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol Inleiding Het opleiden van eigen spelers en trainers staat bij Wijhe 92 hoog in het vaandel en is erg belangrijk voor een succesvolle toekomst. De

Nadere informatie

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Wat is selectie? 4 1.2 Waarom selecteren? 4 1.3 Selectie algemeen 4 1.4 Wat houdt selectie spelen in? 5 2.0 Doelstellingen 6 2.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

Technisch jeugdbeleidsplan. Voetbalvereniging; FC Meppel

Technisch jeugdbeleidsplan. Voetbalvereniging; FC Meppel CHRISTELIJKE SPORTVERENIGING FC MEPPEL OPGERICHT 24-2-1930 KONINKLIJK GOEDGEKEURD 20-7-1972 Clubhuis, sportpark Ezinge Telefoon 0522-255252 www.fcmeppel.nl, e-mail: fcmeppel@fcmeppel.nl Technisch jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP!

Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP! Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP! Datum: 27-2-2013 Auteur: Herman Pasman, Technisch Jeugd Coördinator Voetbal Voetbal is een complex spel doordat er

Nadere informatie

Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S.

Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S. Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S. Bedoeling van de avond (donderdag 26 februari 2015) Het bespreken van de uitgangspunten van het nieuwe jeugdopleidingsplan van R.K.H.B.S. De rode lijn voor de

Nadere informatie

Voetbalvisie D.O.S. Kampen

Voetbalvisie D.O.S. Kampen Voetbalvisie D.O.S. Kampen Algemeen: D.O.S. Kampen is een ambitieuze voetbalvereniging waar leden met veel plezier actief of passief bezig zijn met het voetbalspelletje. Deze voetbalvisie gaat over de

Nadere informatie

Sporting Almere. Een voetbalclub waar iedereen bij wil horen!

Sporting Almere. Een voetbalclub waar iedereen bij wil horen! Sporting Almere Een voetbalclub waar iedereen bij wil horen! agenda Ontwikkelingen Technische commissie (TC) Training Indeling niet selectie teams Structuur Mini s / interne F Selectie teams Ouders vragen

Nadere informatie

TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013

TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 VERENIGING UVV-VOETBAL : ÉÉN IN SPORT EN SPORTIVITEIT Henri Wolf, versie 1.0, 04-07-2012 KABOUTERS BIJ UVV Hoe en waarom doen we het zo...?

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

2. TALENTONTWIKKELING BIJ DTS EDE

2. TALENTONTWIKKELING BIJ DTS EDE 2. TALENTONTWIKKELING BIJ DTS EDE 2.1 ONZE VISIE OP VOETBALLEN Speelwijze In het opleiden van onze jeugdspelers houden we rekening met de speelwijze van DTS Ede 1 (ons DTS- DNA ). Over het algemeen kenmerkt

Nadere informatie

Voetbal en Atletiekvereniging Pax - afdeling Jeugd

Voetbal en Atletiekvereniging Pax - afdeling Jeugd JEUGDBELEIDSPLAN 2012-2016 OKTOBER 2012 Het jeugdbestuur van V.en.A.V. Pax heeft in nauwe samenwerking met de Technische Commissie Jeugd (TCJ) van V.en.A.V. Pax een nieuw (technisch) jeugdbeleidsplan opgesteld

Nadere informatie

Als basis voor deze voetbalschool zijn de volgende opvattingen meegenomen: VOETBAL OM VAN TE HOUDEN WINNAARS VAN MORGEN PLEZIER IN HET SPEL

Als basis voor deze voetbalschool zijn de volgende opvattingen meegenomen: VOETBAL OM VAN TE HOUDEN WINNAARS VAN MORGEN PLEZIER IN HET SPEL Voetbalschool SV Houten voor de Breedteteams Als basis voor deze voetbalschool zijn de volgende opvattingen meegenomen: VOETBAL OM VAN TE HOUDEN WINNAARS VAN MORGEN PLEZIER IN HET SPEL Dit willen we bereiken

Nadere informatie

WELKOM. pupillen-trainers cursus. DEEL 1: Oooow.. zit het zo! (de RODE lijn uitleg)

WELKOM. pupillen-trainers cursus. DEEL 1: Oooow.. zit het zo! (de RODE lijn uitleg) WELKOM pupillen-trainers cursus DEEL 1: Oooow.. zit het zo! (de RODE lijn uitleg) * Koffie en thee: gratis voor deelnemers * Svp F/mini gesplitst van E aan tafel (zie bordjes) Deze avond is bedoeld voor:

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers B junioren Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je aan de slag gaat

Nadere informatie

Doelstelling leren voetballen jeugd:

Doelstelling leren voetballen jeugd: Doelstelling leren voetballen jeugd: Over de visie van de KNVB op het leren voetballen bestaan nog vaak misverstanden. Om aan alle onduidelijkheid een eind te maken leggen we hier kort en bondig uit wat

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers (Mini, F en E pupillen) Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je

Nadere informatie

Informatie Voetbalschool v.v. Kollum

Informatie Voetbalschool v.v. Kollum Informatie Voetbalschool v.v. Kollum De Voetbalvereniging Kollum start een voetbalschool om haar jongste jeugdspelers te helpen om een completere voetballer te worden. De clubmensen achter deze voetbalschool

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 2 Wat is voetballen? Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Voetballen... 2 2 Spelbedoeling... 2 3 Structuur van het voetballen...

Nadere informatie

Ksk Wavria LEERPLAN. Leerplan U6. Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie.

Ksk Wavria LEERPLAN. Leerplan U6. Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie. Ksk Wavria LEERPLAN Leerplan U6 Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie. Algemeen De ontwikkeling van de spelers is belangrijker dan het resultaat van het team. Positief coachen is

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan DEV/DSO 2012-2017

Technisch Beleidsplan DEV/DSO 2012-2017 Technisch Beleidsplan DEV/DSO 2012-2017 Inhoud Titel: Met plezier opleiden Ondertitel: Technisch Beleidsplan DEV/DSO Datum: Vrijdag 6 april 2012 Vereniging Spelers Trainers Trainingen Wedstrijden Visie

Nadere informatie

Uiteraard staat ons technisch hart open voor al uw voetbal/training gerelateerde vragen! Met sportieve groet, technisch hart Dios

Uiteraard staat ons technisch hart open voor al uw voetbal/training gerelateerde vragen! Met sportieve groet, technisch hart Dios Als technisch hart Dios proberen wij onze jeugdleden (uw kinderen) dat te bieden, waar hij/zij behoefte aan heeft. Ons streven is, om elk jeugdlid binnen onze club te laten voetballen op zijn/haar niveau,

Nadere informatie

Voetbalontwikkelingsmodel Algemeen

Voetbalontwikkelingsmodel Algemeen Voetbalontwikkelingsmodel Algemeen 1. Technisch-tactische ontwikkelingsdoelen 2. Mentale ontwikkelingsdoelen 3. Fysische ontwikkelingsdoelen 4. Algemeen overzicht leerplandoelstellingen per ontwikkelingsfase

Nadere informatie

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016 Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016 Technisch jeugdplan onderbouw WSV 1930 Kleine terugblik presentatie technisch jeugdplan onderbouw

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 1 Introductie Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Voorwoord... 2 2 Inleiding... 2 3 Uitgangspunten en doelstellingen... 3 3.1

Nadere informatie

Technisch beleid HVV Tubantia Visie op talent, spelprincipes, coachen en trainen

Technisch beleid HVV Tubantia Visie op talent, spelprincipes, coachen en trainen Technisch beleid HVV Tubantia Visie op talent, spelprincipes, coachen en trainen Motivatie Lerend vermogen Goede bewegers Gedrag Ruimtelijk georiënteerd Vrijspelen Dwingend verdedigen Sturen op ontwikkeling

Nadere informatie

Technische beleidsplan z.v.v. Blauw Wit 66

Technische beleidsplan z.v.v. Blauw Wit 66 Technische beleidsplan z.v.v. Blauw Wit 66 1 Inhoud 1 Algemene doelstelling 2 Doelstellingen senioren 2.1 Doelstelling selectie 2.2 Doelstellingen overige teams 3 Senioren beleidsplan 3.1 Senioren-selectie

Nadere informatie

Opleidingsdivisie AFC 34. Een goede ontwikkeling begint bij jezelf.

Opleidingsdivisie AFC 34. Een goede ontwikkeling begint bij jezelf. Opleidingsdivisie AFC 34 Een goede ontwikkeling begint bij jezelf. Missie Binnen AFC 34 staat de voetballer centraal De missie is een afgeleide van de missie van de club dat zegt dat wij op alle gebieden

Nadere informatie

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd.

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. (onderdeel van het verenigingsbeleidsplan) Inhoud Inleiding... 1 Uitgangspunten bij selectie... 1 Selectiecriteria... 2 Organisatie van het selectiebeleid.... 2 Verticale

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 7 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria en

Nadere informatie

COACHING Het planmatig beïnvloeden van spelers. Met als doel de speler en het team beter te maken.

COACHING Het planmatig beïnvloeden van spelers. Met als doel de speler en het team beter te maken. COACHING = Het planmatig beïnvloeden van spelers. Met als doel de speler en het team beter te maken. Wat is coachen? Coachen is het beïnvloeden van het voetballen of van de spelers We houden ons bezig

Nadere informatie

SCHOLING -VV REUVER -ZATERDAG 7 JANUARI 2017

SCHOLING -VV REUVER -ZATERDAG 7 JANUARI 2017 SCHOLING -VV REUVER -ZATERDAG 7 JANUARI 2017 WELKOM Even voorstellen KNVB: Naam: Maurice Voestermans Functie: Technisch jeugdcoordinator M & V Zuid Mail: maurice.voestermans@knvb.nl 1/7/2017 2 HET IS NIET

Nadere informatie

Technisch beleidsplan jeugd VV Serooskerke

Technisch beleidsplan jeugd VV Serooskerke Technisch beleidsplan jeugd VV Serooskerke Dit deel beschrijft welke technische visie de jeugdcommissie heeft in de opleiding van jeugdspelers. Hierin wordt onder meer beschreven: Doelstelling Beleid Warming

Nadere informatie

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0)

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0) Contourennota Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief 20 april 2009 (versie 1.0) INHOUDSOPGAVE Blz. 1. INLEIDING 3. 2. TOEKOMST SENIOREN SVMM VOETBAL

Nadere informatie

Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden.

Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden. MEERJARENBELEID s.v.d.f.s. Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden. Het gaat om een periode van 5 jaren. Dit beleidsplan bevat de jaren 2010-2015. In het eerste seizoen

Nadere informatie

SDOB Jeugdopleiding. SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken.

SDOB Jeugdopleiding. SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken. Missie, Visie & Doelstellingen Missie SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken. SDOB is vooruitstrevend op het gebied van: Trainingsmethodes

Nadere informatie

Technisch plan. E-F pupillen Circuit. Willem Sinnige & Jelle Broerse. Coordinatoren overige D/E/F Pupillen. WV-HEDW Seizoen '13/'14

Technisch plan. E-F pupillen Circuit. Willem Sinnige & Jelle Broerse. Coordinatoren overige D/E/F Pupillen. WV-HEDW Seizoen '13/'14 Technisch plan E-F pupillen Circuit Willem Sinnige & Jelle Broerse Coordinatoren overige D/E/F Pupillen WV-HEDW Seizoen '13/'14 TECHNISCH PLAN E-F CIRCUIT 1 Doel: Door kennis te delen met andere trainers,

Nadere informatie

Jeugdvoetbalplan 2010-2015

Jeugdvoetbalplan 2010-2015 Jeugdvoetbalplan 2010-2015 S.V. Marken Sportvereniging Marken Walandweg 2 1156 DJ Marken Jeugdcommissie S.V. Marken oktober 2010 Algemene doelstelling jeugdafdeling De algemene doelstelling van de jeugdopleiding

Nadere informatie

Trainingsmap. echniek actiek eamgevoel. Inhoudsopgave. Traingingsmap. Opgezet door: Jeugdbestuur. Technische ondersteuning voor de jeugdtrainers

Trainingsmap. echniek actiek eamgevoel. Inhoudsopgave. Traingingsmap. Opgezet door: Jeugdbestuur. Technische ondersteuning voor de jeugdtrainers ja echniek actiek eamgevoel Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 2 2. DOELEN... 4 3. TECHNIEK... 8 3.1 W-up met bal... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3.2 Balcontrole...... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Nadere informatie

Jeugd beleidsplan SGO. Seizoen

Jeugd beleidsplan SGO. Seizoen Jeugd beleidsplan SGO Seizoen 2018 2019 Introductie Sinds 2014 heeft SGO weer jeugdvoetballers binnen zijn vereniging. Met de introductie van kaboutervoetbal is het gelukt om in 2014 met deze spelers competitie

Nadere informatie

Sportieve jaarplanning

Sportieve jaarplanning Sportieve jaarplanning 2013-2014 Patro Hoevenen en KVV streven ernaar om elke speler 50% speeltijd te geven in alle jeugdreeksen, Spelvreugde krijgt steeds voorrang op het resultaat!!! - Pupillen: Spelertjes

Nadere informatie

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams.

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams. Selectiebeleid VV Gilze 2015 2020. Het selectiebeleid moet een middel zijn om de doelstellingen, die zijn bepaald in het technisch beleidsplan VV Gilze, te bereiken. Door middel van dit schrijven willen

Nadere informatie

! "#$#$! %& $#' ( ##! $ )&#$ *&# # # $ # # $ + $! $ # $ $, $$' -.-#- %& # --# &#& -'& # # + -. $$ #&, /0 %& # #& + $ & & &$!!& # '&$ '!& &1213134!

! #$#$! %& $#' ( ##! $ )&#$ *&# # # $ # # $ + $! $ # $ $, $$' -.-#- %& # --# &#& -'& # # + -. $$ #&, /0 %& # #& + $ & & &$!!& # '&$ '!& &1213134! !"!" #! "##! %& #' ##! )&# *&# # # # # +! # #, ' -.-#- %& # --# &#& -'& # # + -. #&, /0 %& # #&,1 + & & &!!& # '& '!& &1213134! 56&&' &! +!' & 7& 8 *! 7 8 9 # # %&&''# &'%&&'#, 1 #&! )%%*++%&&''),+-').)'.)/&+#!!7&

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. VV. Tollebeek 2009/2013

Jeugdbeleidsplan. VV. Tollebeek 2009/2013 Jeugdbeleidsplan VV. Tollebeek 2009/2013 In dit beleidsplan staat de toekomstvisie over de organisatie en doelstellingen voor de jeugdopleiding van vv Tollebeek. In beleidsplan staat hoe we moeten gaan

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan. Senioren Enter Vooruit

Voetbalbeleidsplan. Senioren Enter Vooruit Voetbalbeleidsplan Senioren Enter Vooruit 12 september 2013 Inhoud 1 Inleiding 2 Doel en missie Enter Vooruit 2.1 Missie 2.2 Algemene doelstellingen vanaf 2013 2.3 Seniorenvoetbal Omvang 3 Prestatieteams

Nadere informatie

Bij D.V.O.L. trainen Mini s in de leeftijd 5 en 6 jaar. In het jaar dat de Mini 7 jaar wordt, stroomt deze door naar de F-pupillen.

Bij D.V.O.L. trainen Mini s in de leeftijd 5 en 6 jaar. In het jaar dat de Mini 7 jaar wordt, stroomt deze door naar de F-pupillen. LEEFTIJDSCATEGORIE MINI-PUPILLEN In dit hoofdstuk worden de leeftijdskenmerken van de Mini-pupil, de spelregels, de afspraken en van deze leeftijdscategorie, de voetbaltechnische doelstelling en de belangrijkste

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH OPLEIDINGSPLAN

VOETBALTECHNISCH OPLEIDINGSPLAN VOETBALTECHNISCH OPLEIDINGSPLAN 2017-2022 1 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Kernwaarden van de voetbalvisie FC Castricum 4 Doelstelling 4 Spelintenties 4 Spelintentie aanvallen 4 Spelintentie omschakelen naar

Nadere informatie

Hoofdpunten Jeugdbeleid

Hoofdpunten Jeugdbeleid Hoofdpunten Jeugdbeleid 10-11-2015 Bestuur/Ben Schilder Context 1 Waarom? Onze jeugd = onze toekomst Voetbalteams (top én breedte) Kader (werving en behoud) (Toekomstige) sfeer, cultuur en identiteit van

Nadere informatie

Technisch verenigingsplan

Technisch verenigingsplan Technisch verenigingsplan Keepers 41 Inhoudsopgave Voorwoord Groepenmodel Communicatie keeperstrainer/hoofdtrainer/keepers Keeperstraining Keepers in de teamtraining Keepers leerplan - Keepers 2 e jrs

Nadere informatie

Opleidingsplan Keepers FC Maasland NO

Opleidingsplan Keepers FC Maasland NO Opleidingsplan Keepers FC Maasland NO Woordje vooraf In ons specifiek opleidingsplan van de club, hebben we in grote lijnen al neergeschreven wat we juist verwachten van onze keepers. Omdat een goede opleiding

Nadere informatie

Beleidsplan Senioren LRC Leerdam 2014-2018

Beleidsplan Senioren LRC Leerdam 2014-2018 Beleidsplan Senioren LRC Leerdam 2014-2018 LRC Leerdam december 2014 1 Inhoudsopgave Voorwoord en visie 1. Algemene doelstelling van het technisch beleid 1.1. Doelstelling selectie elftallen 1.2. Doelstelling

Nadere informatie

Handleiding voortgangs- & beoordelingsgesprekken. Jeugdopleiding DTS EDE

Handleiding voortgangs- & beoordelingsgesprekken. Jeugdopleiding DTS EDE Handleiding voortgangs- & beoordelingsgesprekken Jeugdopleiding DTS EDE Waarom een gesprek met de speler? Om van de speler te horen hoe hij kijkt naar z n eigen ontwikkeling Om als trainer de speler gerichte

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers A junioren Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Van junior naar senior Leeftijdskenmerken

Nadere informatie

1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander

1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander 1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander naar balbezit eigen team. 3 e Periode: Completeren van

Nadere informatie

BELEIDSPLAN JEUGD VOETBAL ZUIDWOLDE

BELEIDSPLAN JEUGD VOETBAL ZUIDWOLDE BELEIDSPLAN JEUGD VOETBAL ZUIDWOLDE Algemene doelstelling De jeugd van Zuidwolde e.o. met plezier beter te leren voetballen om zodoende voor een ieder z n prestaties op een voor hem/haar zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

Technische beleidsplan zvv Blauw Wit 66

Technische beleidsplan zvv Blauw Wit 66 Technische beleidsplan zvv Blauw Wit 66 Opgesteld door : R. Hendriks (2012) Aangepast door : P. Beukenkamp (sept. 2012) Inhoud 1 Algemene doelstelling... 3 2 Doelstellingen senioren... 3 2.1 Doelstelling

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers D pupillen Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je aan de slag gaat

Nadere informatie

De VoetbalTrainer. www.devoetbaltrainer.nl. E-jeugd. Leren samenspelen

De VoetbalTrainer. www.devoetbaltrainer.nl. E-jeugd. Leren samenspelen De VoetbalTrainer www.devoetbaltrainer.nl E-jeugd Leren samenspelen De Voetbaltrainer Onder 11. 1 Leren spelen vanuit de basistaken en de posities 2 2 Leeftijdskenmerken 4 3 Training/coaching 6 4 Wedstrijd

Nadere informatie

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen.

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Ouderavond VV Gorecht Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Programma Opening Doel van de ouderavond Kernwaarden VV Gorecht Wat zijn de kenmerken van E-pupillen?

Nadere informatie

Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen

Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

Trainingsprogramma C-junioren

Trainingsprogramma C-junioren Trainingsprogramma C-junioren Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training Nummer 7...

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren VV Serooskerke

Technisch beleidsplan senioren VV Serooskerke Technisch beleidsplan senioren VV Serooskerke 1. Algemeen 1.1 Inleiding Dit voetbaltechnisch beleidsplan maakt onderdeel uit van het algemene beleidsplan van de VV Serooskerke en is het raamwerk voor de

Nadere informatie

JEUGD Opleidings- en coaching doelstellingen 2014-2017

JEUGD Opleidings- en coaching doelstellingen 2014-2017 JEUGD Opleidings- en coaching doelstellingen 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding Opleidings- en coaching doelstellingen algemeen 3 1.1 F- en mini pupillen 4 1.2 E- pupillen 6 1.3 D- pupillen 8 1.4 C-

Nadere informatie

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 Doel selectiebeleid Door het vastleggen van een aantal regels ten aanzien van het selecteren van jeugdspelers, wil de jeugdcommissie duidelijkheid en continuïteit

Nadere informatie

Inhoud. Raamwerk VoetbalPsychologie 13. Waar let ik op als ik voetbal? 19 - Oefenvorm 1: waar let ik op? 25

Inhoud. Raamwerk VoetbalPsychologie 13. Waar let ik op als ik voetbal? 19 - Oefenvorm 1: waar let ik op? 25 Inhoud Raamwerk VoetbalPsychologie 13 Waar let ik op als ik voetbal? 19 - Oefenvorm 1: waar let ik op? 25 Wedstrijdspanning 29 - Oefenvorm 2: hij móet tegen het netje aan 33 Handelingssnelheid en aandacht

Nadere informatie

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur 1. Opening 2. Mededelingen 3. Wie doet wat in het Jeugdbestuur? 4. Jeugdbeleidsplan 5. Competitie-indeling 6. Verantwoordelijkheden ouders 7. Rondvraag 8.

Nadere informatie

Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior. 2 oktober 2018

Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior. 2 oktober 2018 Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior 2 oktober 2018 Welkom Presentatie Technisch beleidsplan 2018-2025 Kort vragenrondje Korte pauze Presentatie Excelsior 4All Vragenrondje Afronding Stichting Woudestein

Nadere informatie

Info Jeugdvoetbaldag. 2 juni 2012. Sportpark Ervenbos te Emmeloord. Organisatie KNVB district Noord i.s.m. vv Flevo Boys en SC Emmeloord

Info Jeugdvoetbaldag. 2 juni 2012. Sportpark Ervenbos te Emmeloord. Organisatie KNVB district Noord i.s.m. vv Flevo Boys en SC Emmeloord Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Info Jeugdvoetbaldag Sportpark Ervenbos te Emmeloord 2 juni 2012 Organisatie KNVB district Noord i.s.m. vv Flevo Boys en SC Emmeloord Jeugdvoetbaldag, een voetbaldag

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) 5.1 STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Technische Commissie weergegeven. Zie bijlage 5.1 Zie bijlage 5.2 voor Taakomschrijving Hoofdbestuurslid Technische

Nadere informatie

Technische Commissie honkbal

Technische Commissie honkbal Technische Commissie honkbal Honk- en softbalvereniging Houten Dragons Versie 21-02-2002 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Pagina 1 Voorwoord...2 2 Inleiding...2 3 Doelstelling...2 4 Taken voor de Technische

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren

Technisch beleidsplan senioren Technisch beleidsplan senioren Versie 1.1 Inhoud 1. Uitgangspunten VC Trynwâlden 2. Doelstellingen 3. Organisatie TC 3.1 Samenstelling TC 4. Wedstrijden & Selecties 5. Overgang junioren naar senioren 1.

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

Kaderavond E & F pupillen

Kaderavond E & F pupillen Kaderavond E & F pupillen Het gaat niet om winnen maar om winst boeken ksvbwo oktober 2012 1 Doelstelling Leren voetballen met plezier Trainen en coachen geschieden op opvoedkundig verantwoorde wijze Pupillentrainer

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde

Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde 1 augustus 2016 Versie 1.0 Vastgesteld Versie Opmerking/wijziging 1 augustus 2016 Versie 1.0 Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde vastgesteld

Nadere informatie

INDELINGEN / ACHTERGROND F-JEUGD & E-JEUGD SSS 18 SEIZOEN 2015-2016 WO 16 DEC 2016

INDELINGEN / ACHTERGROND F-JEUGD & E-JEUGD SSS 18 SEIZOEN 2015-2016 WO 16 DEC 2016 WO 16 DEC 2016 INDELINGEN / ACHTERGROND F-JEUGD & E-JEUGD SSS 18 SEIZOEN 2015-2016 AGENDA Voorstellen Inleiding Doel Uitleg selecteren / indeling Selectiebeleid/-criteria Indelingscriteria (selectie /

Nadere informatie

vv Bergambacht Technische Commissie Onderbouw

vv Bergambacht Technische Commissie Onderbouw vv Bergambacht Technische Commissie Onderbouw Algemene Voetbalvisie 8 tegen 8 Mo11 en Jo11 en Jo12 Toegepaste (basis)principes binnen 8 tegen 8 De jeugd van vv Bergambacht speelt in dubbel ruit met accent

Nadere informatie

Doel van de warming-up oefeningen is het trainen van de basistechnieken zoals aannames, passen, lopen met de bal en passeerbewegingen.

Doel van de warming-up oefeningen is het trainen van de basistechnieken zoals aannames, passen, lopen met de bal en passeerbewegingen. Trainingsoefenstof bijeenkomst Starten met training geven in de zaal Warming-up Tekening 1: warming-up vormen met 2-tallen (a) en 4-tallen (b) Doel van de warming-up oefeningen is het trainen van de basistechnieken

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV)

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Commissie Opleiding en Vorming weergegeven. 5.1 HOOFDTAAK De hoofdtaak van de Commissie Opleiding en Vorming

Nadere informatie

Sport Vereniging Langbroek

Sport Vereniging Langbroek Sport Vereniging Langbroek Beleidsplan 2011/2012 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2. Doelstelling... 3. Voorwaarden voor continuïteit... 4. Afspraken voetbaltechnisch beleid... 5. Fair Play beleid KNVB...

Nadere informatie

Trainingvoorbereiding formulier Trainer Coach Veldvoetbal

Trainingvoorbereiding formulier Trainer Coach Veldvoetbal Trainingvoorbereiding formulier Trainer Coach Veldvoetbal Training plannen op middellange termijn. COACH TEAM TEAMFUNCTIE TEAMTAAK SPEELVELDGEDEELTE ROL TEGENPARTIJ DOELSTELLING Mitchel Valkhof B Aanvallen

Nadere informatie

V.S.V. Velserbroek D Selectie

V.S.V. Velserbroek D Selectie Seizoen 2014 2015 V.S.V. Velserbroek D Selectie Beste spelers van V.S.V. Velserbroek, Komend seizoen zal de D1 spelen in de hoofdklasse. Door een prachtig resultaat van de oude D1 spelen we komend seizoen

Nadere informatie

Concept versie januari 2011

Concept versie januari 2011 Concept versie januari 2011 INHOUD Inleiding Uitleg & doelstelling jeugdplan. blz. 1 Eisen aan voetbaltrainer blz. 2 Eisen aan een voetbaltraining.. blz. 4 F-pupillen (6-8 jaar) blz. 7 E-pupillen (8-10

Nadere informatie

Jeugdplan v.v. VIOS(O)

Jeugdplan v.v. VIOS(O) Jeugdplan v.v. VIOS(O) Jeugdplan v.v. VIOS(O), 26 mei 2008 Pagina 1 van 19 Inhoudsopgave 1 VOORWOORD 3 2 DOELSTELLING EN MIDDELEN 4 2.1 ALGEMENE DOELSTELLING: 4 2.2 KENMERKEN VOETBALVISIE: 4 2.3 MIDDELEN:

Nadere informatie

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander.

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander. 1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. e periode: balbezit e periode: balbezit en balbezit tegenstander. 1 e Periode: Herhalen van taakgericht en teamgericht Training 1: Wat zijn de taken

Nadere informatie

3 3. TALENTIDENTIFICATIE- EN OPLEIDING

3 3. TALENTIDENTIFICATIE- EN OPLEIDING 3 3. TALENTIDENTIFICATIE- EN OPLEIDING VOETBALSPECIFIEKE (OPLEIDINGS)VISIE VOETBALVISIE VAN DE CLUB(EERSTE ELFTAL EN JO) A.SPEELSTIJL:HUISSTIJL/CULTUUR K Hove Sport streeft er naar om aanvallend en attractief

Nadere informatie

Protocol Interne Scouting

Protocol Interne Scouting Protocol Interne Scouting 1. DOEL 1.1 Het doel is om uiteindelijk iedere speler op het juiste niveau en met plezier te laten spelen en trainen binnen de v.v. Hekelingen 1.2 Het scouten binnen de vereniging

Nadere informatie

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd Versie 4 6 juni 2011 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DOELSTELLINGEN JEUGDBELEID... 3 3. TOELICHTING TEAMINDELINGEN... 3 3.1 Team indeling Jongste

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren)

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) DOELSTELLING Kwaliteitsverbetering in de (jeugd)opleiding en doorstroming naar de senioren Balans vinden en bewaken tussen recreatief en prestatief

Nadere informatie

Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers!

Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers! Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers! Tegenwoordig kunnen kinderen al op vroege leeftijd lid worden van een voetbalvereniging. Bij FC Meppel, Alcides en MSC is het mogelijk om vanaf 4 jaar

Nadere informatie

LEEFTIJDSCATEGORIE C-JUNIOREN

LEEFTIJDSCATEGORIE C-JUNIOREN LEEFTIJDSCATEGORIE C-JUNIOREN In dit hoofdstuk worden de leeftijdskenmerken van de C-junior, de nieuwe spelregels, de samenstelling, afspraken en uitgangspunten van deze leeftijdscategorie, de voetbaltechnische

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 7 Selectiebeleid Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 2 2 Uitgangspunten van het selectiebeleid... 2 3 Selectiecriteria...

Nadere informatie

Voetbaltechnisch beleidsplan Voor de jeugd van A tot Jong Oranje S.V. Nieuwleusen

Voetbaltechnisch beleidsplan Voor de jeugd van A tot Jong Oranje S.V. Nieuwleusen Voetbaltechnisch beleidsplan Voor de jeugd van A tot Jong Oranje S.V. Nieuwleusen In opdracht van Bestuur Voetbalzaken Uitgewerkt door de Voetbaltechnische Commissie Versie Oktober 2011 Technisch Beleidsplan

Nadere informatie

Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2018

Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2018 Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2018 Inhoudsopgave 1. Missie v.v. Vorden:...2 2. Organogram "voetbalvereniging Vorden"...2 3. Organogram "Jeugdcommissie"...2 4. Huidige situatie jeugdafdeling...3

Nadere informatie

Nieuws Selectie 2019/2020

Nieuws Selectie 2019/2020 Nieuws Selectie 2019/2020 Tamer Ugur. Ik ben 32 jaar, afkomstig uit IJsselstein nu woonachtig in Nieuwegein. Positie: 10 of voor de verdediging. In het verleden ook veelal als linker middenvelder-buitenspeler

Nadere informatie

Jeugdopleidingsplan. cnsjlnn

Jeugdopleidingsplan. cnsjlnn Jeugdopleidingsplan v.v. cnsjlnn Kagia versie: 8.0 september 2015 Voorwoord Voor u ligt het vernieuwde Jeugdopleidingsplan (JOP) van v.v. Kagia. Het Jeugdopleidingsplan is een handvat en een richtlijn

Nadere informatie

HET NIEUWE PUPILLENVOETBAL: PLEZIER EN ONTWIKKELING VOOROP

HET NIEUWE PUPILLENVOETBAL: PLEZIER EN ONTWIKKELING VOOROP HET NIEUWE PUPILLENVOETBAL: PLEZIER EN ONTWIKKELING VOOROP KNVB.NL/PUPILLENVOETBAL1718 HET NIEUWE PUPILLENVOETBAL: PLEZIER EN ONTWIKKELING VOOROP Wanneer je aan kinderen vraagt wat het leukste aan voetballen

Nadere informatie