De grotere G serie cabines zijn geschikt voor toepassingen in de bouw en andere vormen van transport. Leverbaar met motoren tot 480 pk en Nm.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De grotere G serie cabines zijn geschikt voor toepassingen in de bouw en andere vormen van transport. Leverbaar met motoren tot 480 pk en Nm."

Transcriptie

1 PRESS info P13102NL / Per-Erik Nordström 29 januari 2013 Scania biedt grootste keus aan heavy-duty trucks op de markt Dankzij Scania s modulaire productsysteem hebben klanten de keus uit miljoenen specificatie-opties om voertuigen te creëren die precies op hun taak zijn afgestemd. Brandstofzuinigheid, inzetbaarheid en duurzaamheid hebben altijd de hoogste prioriteit bij onze nieuwe ontwerpen en er zitten altijd nieuwe systemen en componenten in de pijplijn. De al grote populariteit van Scania bij chauffeurs wordt bij heavy-duty trucks nog verder wordt versterkt door een automatisch schakelsysteem dat aangepast is aan off-road condities en een gebruiksvriendelijke tractiemodule. Drie cabineseries voorzien in alle behoeftes De compacte P serie cabines bieden extra ruimte voor de opbouw en maken het inen uitstappen heel gemakkelijk. Leverbaar met motoren tot 440 pk en Nm. De grotere G serie cabines zijn geschikt voor toepassingen in de bouw en andere vormen van transport. Leverbaar met motoren tot 480 pk en Nm. De R serie cabines vormen het summum op het gebied van comfort en ruimte en bieden ook toegang to Scania's legendarische V8-motoren. Leverbaar met motoren tot 730 pk en Nm. Speciaal ontworpen off-road trucks Scania Corporate Relations Telephone SE Södertälje Fax Sweden

2 2 (7) Scania s off-road trucks uit de P en G serie hebben robuuste kenmerken die in zware off-road condities voor maximale mobiliteit en inzetbaarheid zorgen. De stevige stalen bumper heeft een vrijloophoek vóór van 25 graden en steekt 135 mm naar voren uit om de cabine tegen kleine hobbels te beschermen. De bumper is onafhankelijk gemonteerd en staat dus niet in verbinding met andere componenten die anders bij zware schokken beschadigd zouden kunnen worden. Dit scheelt aanzienlijk in reparaties. De heavy-duty sleepkoppeling heeft een capaciteit van 350 kn (35 ton) zodat het voertuig meestal uit de problemen gesleept kan worden zonder eerst de lading te hoeven lossen. Vanaf de bumper loopt een beschermende plaat naar achteren ter bescherming van de onderkant van de intercooler en radiator en de voorkant van het carter. Bovenop de bumper bevindt zich een breed, anti-slip serviceplateau, dat bereikbaar is via een uitklapbare opstaptrede onder de sleepkoppeling.twee van de grillespijlen fungeren als handgrepen waar de chauffeur zich aan vast kan houden, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken van de voorruit. Scania s vrachtautoserie Korte Dag- Slaapcabine cabine cabine Laag Normaal Highline Topline De korte cabine heeft de kleinste afmetingen en is daardoor ideaal voor toepassingen waarbij maximale laadruimte prioriteit heeft. De iets langere dagcabine biedt meer opbergruimte achter de stoelen en het neerklapbare bed (optie) bewijst goede diensten wanneer de chauffeur even wil uitrusten. Ook zijn er slaapcabines in verschillende dakhoogtes leverbaar, inclusief één met laag dak waardoor de opbouw boven de cabine kan doorlopen. Tenslotte zijn er CrewCabs en lage-instapcabines leverbaar voor andere toepassingen.

3 3 (7) Scania's off-road truckserie Korte Dag- Slaapcabine cabine cabine Laag Normaal Highline Speciale cabines Naast de standaard P serie cabines kan Scania op veel markten ook CrewCabs in twee lengtes leveren, bijvoorbeeld voor brandweerwagens en reddingsvoertuigen. De Scania CrewCab wordt af-fabriek compleet geleverd zodat de opbouw snel kan worden aangebracht. Scania CrewCab Lange Scania CrewCab Scania cabine met lage instap De lage-instapcabines met drie dakhoogtes zijn ideaal voor bijvoorbeeld distributievoertuigen, vuilniswagens, wegenvegers en andere gemeentelijke toepassingen. Modulair opgebouwde, high-performance motorenserie die op alle condities berekend is Scania ontwikkelt motoren voor alle soorten toepassingen in een gemeenschappelijk proces met gebruikmaking van dezelfde basismotoren, dezelfde motorarchitectuur en een groot aantal gedeelde componenten en hulpsystemen. Scania volgt verder een strategie waarbij alle motormanagement-systemen in eigen huis worden ontwikkeld. Dit zorgt voor een uitstekende flexibiliteit en de mogelijkheid om de motorprestaties goed op specifieke toepassingen te kunnen afstemmen. Scania s motorenserie bestrijkt alle emissieniveaus, van Euro 3 tot en met Euro 6. Dankzij Scania's Euro 6 technologie konden alle nabehandelingsystemen geïntegreerd worden in een compacte demperunit, die dezelfde afmetingen heeft als die voor de andere emissieniveaus. Het grote voordeel hiervan is dat de demper geen ruimte voor de opbouw in beslag neemt. Ongeacht de vermogensklasse geldt dat alle motoren uitstekend presteren en al vanaf ca omw/min een zeer hoog koppel - en dus een grote trekkracht kunnen leveren. Andere voordelen zijn de grote brandstofzuinigheid, duurzaamheid en inzetbaarheid.

4 4 (7) 9-liter 5-cilinder vrachtauto- en busmotoren 13-liter 6-cilinder vrachtauto- en busmotoren 16-liter V8 vrachtautomotoren Euro pk pk pk EEV pk (EGR) pk (SCR) pk (SCR) Euro pk (EGR) pk (SCR) pk (EGR) pk (SCR) pk (SCR) Euro pk (SCR) pk (SCR) pk (SCR) Euro pk pk pk Daarnaast biedt Scania de meest uitgebreide serie motoren voor alternatieve brandstoffen op de markt, inclusief motoren die op 100% biodiesel kunnen lopen en motoren die aangepast zijn voor biogas, aardgas en bio-ethanol. Transmissies waarmee je overal komt De Scania versnellingsbakken zijn gebaseerd op een modulair ontwerp, waarbij de secties op verschillende manieren te combineren zijn. Op die manier kan voor elk soort toepassing de meest geschikte transmissie worden geproduceerd. Dankzij het modulaire ontwerp zijn onderhoud en reparaties snel uit te voeren en zijn onderdelen snel leverbaar. Bovendien is elke Scania monteur bekend met de verschillende versnellingsbakken. Scania levert 8-, 8+1-, 12- en 12+2-versnellingsbakken met als optie een geïntegreerde retarder en een automatisch schakelsysteem. De 8+1- en 12+2 versnellingsbakken hebben kruipversnellingen ter vergroting van de mobiliteit en trekkracht bij lage snelheden. Op de 12+2-versnellingsbakken kan een overdrive gespecificeerd worden om het toerental bij kruissnelheden op de weg laag te houden en zo brandstof te besparen. Deze bakken zijn ook berekend op het hoge koppel dat Scania s meest krachtige V8-motoren produceren. Op verzoek zijn er ook automatische versnellingsbakken leverbaar. Automatisch schakelen in off-roadmodus Op Scania s standaard versnellingsbakken is Scania Opticruise leverbaar als alternatief voor handmatig schakelen. Er is keus uit een versie met volledig automatisch bediening of één met koppelingspedaal, afhankelijk van wat de voorkeur heeft. Alle rijmodi worden ingeschakeld via de veerbelaste Opticruisehendel en de geactiveerde modus wordt op het centrale instrumentencluster aangegeven. In elke Scania werkplaats kunnen verschillende Opticruise-parameters worden aangepast om de functionaliteit precies af te stemmen op de werkcondities. De power-modus en kickdown kunnen bijvoorbeeld worden uitgeschakeld. De wegrijversnelling wordt automatisch geselecteerd, maar de standaard wegrijversnelling kan ook geherprogrammeerd worden.

5 5 (7) Op bouwvoertuigen heeft Scania Opticruise een speciale off-roadmodus die afgestemd is op rijden op een zachte of losse ondergrond met een hoge rolweerstand. De off-road modus, die de Normal- en Power-modus aanvult, probeert de koppeling zoveel mogelijk te laten aangrijpen om onderbrekingen in de vermogensafgifte, en daarmee in de tractie, te voorkomen. Het aantal keren dat er geschakeld wordt, wordt tot een minimum beperkt door de motorsnelheid over een breder toerenbereik te laten variëren. Het schakelen gebeurt sneller, zonder dat dit ten koste van het comfort gaat. Daarnaast zijn er nog veel andere handige functies zoals een manoeuvreermodus, die zorgt dat het voertuig bij zeer lage snelheden met grote precisie kan manoeuvreren. De jutterfunctie wordt automatisch ingeschakeld wanneer het systeem registreert dat alleen de aangedreven wielen spinnen. De chauffeur kan een speciale functie activeren ter verhoging van het toerental wanneer hij met een zeer hoge rolweerstand moet wegrijden door het gaspedaal snel helemaal in te trappen. Het voorselecteren van de D of R met de draaiknop terwijl het voertuig nog langzaam in tegenovergestelde richting rolt, zorgt voor de onmiddellijke activering wanneer het voertuig stopt. Scania Retarder de benchmark in hulpremsystemen Al 20 jaar lang is de Scania Retarder de benchmark in de industrie als het gaat om hulpremsystemen. Dankzij de Scania Retarder worden de bedrijfsremmen 75% minder vaak gebruikt op de snelweg en kan in heuvelachtig terrein snel en veilig worden gereden. Het systeem is geïntegreerd in het remsysteem van het voertuig en heeft een daalsnelheidsregeling. Ook de werking van de uitlaatrem is in het systeem geïntegreerd. Om het verwachte remvermogen ook tijdens het schakelen te kunnen leveren, wordt gebruik gemaakt van Brake Blending (automatische activering van de wielremmen). De retarder wordt handmatig bediend met de rechterstuurhendel of automatisch door het intrappen van het rempedaal. In combinatie met Scania Opticruise zorgt het automatische terugschakelen voor maximale remkracht.

6 6 (7) De Retarder is in twee versies leverbaar: en Nm. De Nm versie is geschikt voor rijden op de snelweg en zorgt voor zo zuinig mogelijk rijden. De Nm versie, die maximaal 25% extra remkracht kan leveren bij bepaalde snelheden, is aangepast voor bijvoorbeeld werk in de bouw en off-roadtoepassingen. Tractiemodule Alle functies die verband houden met de grip en tractie zijn samengebracht in één gebruiksvriendelijke module op het dashboard, vlakbij de schakelhand. De draaiknop, die aangepast is aan de asconfiguratie van het voertuig, schakelt de differentieelsloten in de juiste volgorde in om de tractie steeds verder te vergroten, met maximaal behoud van de bestuurbaarheid. De voorgang wordt aangegeven door de pictogrammen op het centraalinstrument. Aan weerszijden van de draaiknop bevindt zich een schakelaar: één voor het heffen van de sleepas en één voor de aslastoverheveling tussen de assen van de tandem. PTO s op verschillende plaatsen Er zijn verschillende soorten PTO s leverbaar die op verschillende plaatsen worden gemonteerd en die verschillende overbrengingsverhoudingen hebben. Zo zijn er zijdelings gemonteerde PTO s die geschikt zijn voor kiepwagens, achter gemonteerde PTO s met hoge overbrengingsverhoudingen voor houttransporten en een combinatie van achter/zijdelings gemonteerde PTO s voor bijvoorbeeld grote kranen die twee hydraulische circuits nodig hebben. Op speciaal verzoek zijn ook andere types leverbaar. De door de motor aangedreven PTO s voor bijvoorbeeld haakarmsystemen en mixers worden op de motor of het vliegwiel gemonteerd en werken onafhankelijk van de versnellingsbak of koppeling. Aangedreven assen, asconfiguraties en tandems In lijn met Scania's modulaire filosofie biedt Scania s assenserie een uitzonderlijk grote keus aan aslasten en overbrengingsverhoudingen, waardoor het voertuig precies kan worden afgestemd op de eisen die gelden voor het laadvermogen, de tractie, de mobiliteit en de werkcondities. De aslast van de voor- en sleepassen varieert van 7 tot 10 ton. Er zijn 11,5-tons en 13-tons achterassen met enkele overbrenging leverbaar en 13- en 15-tons assen met naafreductie. De tandems lopen van 18-tons tandems met sleepas tot en met

7 7 (7) 32-tons tandems. Voor de vering is er voor de meeste combinaties keuze uit trapeziumvering, paraboolvering of luchtvering. Configuraties Sleepassen Trekkers 2 assen 4x2, 4x4 3 assen 6x2, 6x4, 6x6 (op speciale Met gestuurde voorloopas en bestelling) gestuurde naloopas Bakwagens 2 assen 4x2, 4x4 3 assen 6x2, 6x4, 6x6 Met gestuurde voorloopas en gestuurde naloopas 4 assen 8x2, 8x4 Op speciale bestelling 4 assen 8x6 1, 8x8 (op speciale bestelling) 5 assen 10x4 2 (op speciale bestelling) Op speciale bestelling 6 assen 12x4 (op speciale bestelling) Op speciale bestelling Bij voertuigen met aandrijving op alle wielen (4x4, 6x6, 8x8 en 8x6) is als optie permanente of inschakelbare voorwielaandrijving leverbaar, welke laatste optie gunstig is uit het oogpunt van brandstofbesparing. Andere configuraties kunnen op speciale bestelling worden gebouwd. Ga voor andere persberichten en foto s naar de Bauma 2013 preview op Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Niklas Engholm, Productmanager Bouwsegment, tel , niklas.engholm@scania.com, Dan Persson, Productmanager complete voertuigen, tel , dan.persson@scania.com, Per-Erik Nordström, Productzaken, tel , en per-erik.nordstrom@scania.com 1 Assen 1, 3 en 4 aangedreven. 2 Assen 1, 2 en 5 gestuurd.

Scania s programma voor bouwtoepassingen weer verder uitgebreid

Scania s programma voor bouwtoepassingen weer verder uitgebreid PRESS info P11906NL / Per-Erik Nordström 16 september 2011 Scania s programma voor bouwtoepassingen weer verder uitgebreid Scania breidt voortdurend haar programma aan bouwvoertuigen uit om in te spelen

Nadere informatie

PRESS info. Spectaculaire brandstofbesparingen Scania Opticruise met verschillende prestatieprogramma s. P13303NL / Per-Erik Nordström 21 maart 2013

PRESS info. Spectaculaire brandstofbesparingen Scania Opticruise met verschillende prestatieprogramma s. P13303NL / Per-Erik Nordström 21 maart 2013 PRESS info P13303NL / Per-Erik Nordström 21 maart 2013 Spectaculaire brandstofbesparingen Scania Opticruise met verschillende prestatieprogramma s Scania Opticruise is nu zonder extra kosten uitgebreid

Nadere informatie

Brandstof-geoptimaliseerde Scania trekkers

Brandstof-geoptimaliseerde Scania trekkers PRESS info P09904NL / Per-Erik Nordström 17 september 2009 Brandstof-geoptimaliseerde Scania trekkers In samenhang met de introductie van de nieuwe R serie vrachtauto s introduceert Scania een serie nieuwe

Nadere informatie

Scania R 730 6x4 zwaar-transporttrekker met Scania s zwaarste motor

Scania R 730 6x4 zwaar-transporttrekker met Scania s zwaarste motor PRESS info P10400NL / Per-Erik Nordström April 2010 Geschikt voor zwaar werk Scania op de Bauma 2010: grote keus, solide ondersteuning Scania s solide engineering, de uitgebreide productserie en de uitgebreide

Nadere informatie

SCANIA BOUWVOERTUIGEN. Robuust, sterk en flexibel

SCANIA BOUWVOERTUIGEN. Robuust, sterk en flexibel SCANIA BOUWVOERTUIGEN Robuust, sterk en flexibel SCANIA BOUWVOERTUIGEN Klaar voor het zware werk. Op zwaar terrein. Bij Scania stellen we alles in het werk om met onze ervaring en expertise de krachtigste

Nadere informatie

PRESS info. Scania promoot op IAA 2012 oplossingen voor de klant: P12901NL / Per-Erik Nordström 4 september 2012

PRESS info. Scania promoot op IAA 2012 oplossingen voor de klant: P12901NL / Per-Erik Nordström 4 september 2012 PRESS info P12901NL / Per-Erik Nordström 4 september 2012 Scania promoot op IAA 2012 oplossingen voor de klant: 9- en 13-liter Euro 6 motoren voor vrachtauto s en bussen Nieuwe high-performance Euro 6

Nadere informatie

Modellenreeks uitgebreid met P 360 en P 400 Euro 5 Scania P serie nu leverbaar met zwaardere motoren

Modellenreeks uitgebreid met P 360 en P 400 Euro 5 Scania P serie nu leverbaar met zwaardere motoren PRESS info P09401NL / Per-Erik Nordström 30 april 2009 Modellenreeks uitgebreid met P 360 en P 400 Euro 5 Scania P serie nu leverbaar met zwaardere motoren Scania s P serie biedt nu in combinatie met de

Nadere informatie

PRESS info. Volledig automatisch schakelen - geen luxe in een luxe touringcar

PRESS info. Volledig automatisch schakelen - geen luxe in een luxe touringcar PRESS info P09X02 NL/Per-Erik Nordström 15 oktober 2009 Volledig automatisch schakelen - geen luxe in een luxe touringcar Het nieuwe Scania Opticruise voor bussen en touringcars is nu volledig geautomatiseerd,

Nadere informatie

PRESS info. Scania op de IAA 2010 Scania vrachtauto s bieden toegevoegde waarde op alle fronten. P10906NL / Per-Erik Nordström 22 september 2010

PRESS info. Scania op de IAA 2010 Scania vrachtauto s bieden toegevoegde waarde op alle fronten. P10906NL / Per-Erik Nordström 22 september 2010 PRESS info P10906NL / Per-Erik Nordström 22 september 2010 Scania op de IAA 2010 Scania vrachtauto s bieden toegevoegde waarde op alle fronten Nieuwe, belangrijke introducties van Scania tillen de prestaties,

Nadere informatie

Scania op de Bauma 2013 in München Scania vrachtauto s en motoren voor het zwaarste werk met de nieuwste emissietechnologie

Scania op de Bauma 2013 in München Scania vrachtauto s en motoren voor het zwaarste werk met de nieuwste emissietechnologie PRESS info P13101NL / Per-Erik Nordström 29 januari 2013 Scania op de Bauma 2013 in München Scania vrachtauto s en motoren voor het zwaarste werk met de nieuwste emissietechnologie Scania presenteert op

Nadere informatie

Scania R 730 4x2 Topline V8-trekker voor maximale prestaties en groot chauffeurscomfort

Scania R 730 4x2 Topline V8-trekker voor maximale prestaties en groot chauffeurscomfort PRESS info P10901NL / Per-Erik Nordström 22 september 2010 Scania op IAA 2010 Vrachtautoserie met verhoogde productiviteit Nieuwe instrumenten om brandstofverbruik en CO 2 -emissies te verlagen V8-vrachtautoserie

Nadere informatie

Nieuwe Scania Opticruise: functionaliteit van baanbrekend systeem nu uitgebreid

Nieuwe Scania Opticruise: functionaliteit van baanbrekend systeem nu uitgebreid PRESS info P09902NL / Per-Erik Nordström 17 september 2009 Nieuwe Scania Opticruise: functionaliteit van baanbrekend systeem nu uitgebreid Het nieuwe Scania Opticruise systeem is leverbaar in een volledig

Nadere informatie

SCANIA BOUWVOERTUIGEN

SCANIA BOUWVOERTUIGEN Bouwvoertuigen 2 SCANIA BOUWVOERTUIGEN Klaar voor het zware werk. Sterk, robuust, betrouwbaar. Scania s bouwvoertuigen zijn het resultaat van generaties lang hard werken onder de zwaarste condities. Met

Nadere informatie

Nieuw mondiaal motorenplatform garandeert optimale prestaties voor alle transportondernemers

Nieuw mondiaal motorenplatform garandeert optimale prestaties voor alle transportondernemers PRESS info P11X21NL/Per-Erik Nordström 25 oktober 2011 Nieuw mondiaal motorenplatform garandeert optimale prestaties voor alle transportondernemers Scania biedt momenteel de meest uitgebreide serie heavy-duty

Nadere informatie

SCANIA EURO 6, EURO 5 EN EEV AANDRIJFLIJNEN. De kracht van keuze

SCANIA EURO 6, EURO 5 EN EEV AANDRIJFLIJNEN. De kracht van keuze SCANIA EURO 6, EURO 5 EN EEV AANDRIJFLIJNEN De kracht van keuze SCANIA EURO 6, EURO 5 EN EEV AANDRIJFLIJNEN 2-3 Technologische vrijheid. Keuzevrijheid. Dat betekent bij Scania dat u altijd een maatwerkoplossing

Nadere informatie

SCANIA EURO 5 EN EEV MOTOREN. Voor vlijmscherpe prestaties

SCANIA EURO 5 EN EEV MOTOREN. Voor vlijmscherpe prestaties SCANIA EURO 5 EN EEV MOTOREN Voor vlijmscherpe prestaties SCANIA EURO 5 AND EEV POWERTRAINS De kracht van visionair denken Transport draait om meer dan alleen het veilig vervoeren van goederen tegen de

Nadere informatie

PRESS info. Scania V8 1969-2009 Scania s legende wordt 40. P09301NL / Per-Erik Nordström 31 maart 2009

PRESS info. Scania V8 1969-2009 Scania s legende wordt 40. P09301NL / Per-Erik Nordström 31 maart 2009 PRESS info P09301NL / Per-Erik Nordström 31 maart 2009 Scania V8 1969-2009 Scania s legende wordt 40 De kracht, het gevoel en dat onmiskenbare geluid zij verklaren voor een belangrijk deel waarom Scania

Nadere informatie

Scania s Euro 6 serie: Beproefde technologie en oplossingen voor alle toepassingen

Scania s Euro 6 serie: Beproefde technologie en oplossingen voor alle toepassingen PRESS info P13X02NL / Örjan Åslund 24 oktober 2013 s Euro 6 serie: Beproefde technologie en oplossingen voor alle toepassingen levert nu maar liefst elf Euro 6 motoren, die van 250 pk tot 730 pk lopen.

Nadere informatie

DE nieuwe EuRo 6 BouwVoERtuIgEn DRIVEN BY QUALITY DRIVEN BY QUALITY TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.

DE nieuwe EuRo 6 BouwVoERtuIgEn DRIVEN BY QUALITY DRIVEN BY QUALITY TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF. De nieuwe Euro 6 Bouwvoertuigen DRIVEN BY QUALITY TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM Nieuw: de CF Construction. Speciaal ontwikkeld voor toepassingen in de bouw, waarbij regelmatig off road gereden wordt.

Nadere informatie

Distributievoertuigen

Distributievoertuigen Distributievoertuigen SCANIA DISTRIBUTIEVOERTUIGEN Voor een ononderbroken leveringsketen Omdat u zich bezig houdt met distributie, leveringen en logistiek, wilt u dat uw voertuigen voortdurend beschikbaar

Nadere informatie

Motortoerentalregeling tijdens kiepen. Achtergrondinformatie

Motortoerentalregeling tijdens kiepen. Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Om het manoeuvreren met het voertuig te vergemakkelijken wanneer een haakarm of kiepplatform wordt gebruikt, kan het wenselijk zijn om tijdelijk het motortoerental

Nadere informatie

Scania s nieuwe motoren nu wereldwijd leverbaar - voor industriële en maritieme toepassingen en vermogensgeneratie

Scania s nieuwe motoren nu wereldwijd leverbaar - voor industriële en maritieme toepassingen en vermogensgeneratie PRESS info P11X27NL/Ann-Helen Tolleman 23 september 2011 Scania s nieuwe motoren nu wereldwijd leverbaar - voor industriële en maritieme toepassingen en vermogensgeneratie Met de overschakeling op een

Nadere informatie

520 pk, Nm bij omw/min, EGR+SCR 580 pk, Nm bij omw/min, EGR+SCR 730 pk, wordt later geïntroduceerd

520 pk, Nm bij omw/min, EGR+SCR 580 pk, Nm bij omw/min, EGR+SCR 730 pk, wordt later geïntroduceerd PRESS info P13304NL / Per-Erik Nordström 21 maart 2013 Tweede generatie Euro 6 motoren met nog lager brandstofverbruik Scania introduceert nieuwe Euro 6 motoren met kenmerken die de efficiency nog verder

Nadere informatie

Bakwagen 8 4. Bakwagen ,5 46. Med

Bakwagen 8 4. Bakwagen ,5 46. Med ASCONFIGURATIE/CHASSISHOOGTE/WIELBASIS (afmetingen in dm) Bakwagen X- Bakwagen 6 2 48 48 48 Bakwagen 6 4 X- Bakwagen 8 2 Radt-ar radt-gr,5 RAPDT-GR 60 60 Bakwagen,5,5 62,5 RADDT-GR 53 RADDT-G2 X- X- 53

Nadere informatie

motor D16K euro 6 Nettovermogen volgens: EC 582/2011 D16K750 D16K650 D16K550 D16K550 Motortoerental (t/min)

motor D16K euro 6 Nettovermogen volgens: EC 582/2011 D16K750 D16K650 D16K550 D16K550 Motortoerental (t/min) motor Dk euro 6 motor D16K euro 6 Vermogen/koppel Vermogen/koppel Nettovermogen volgens: EC 582/2011 Nettovermogen volgens: EC 582/2011 Vermogen (pk) Koppel (Nm) Vermogen (pk) Koppel (Nm) 950 5 850 530

Nadere informatie

500, 560, 620 en 730 pk Nieuwe Scania V8 vrachtautoserie met uitzonderlijke prestaties en unieke styling

500, 560, 620 en 730 pk Nieuwe Scania V8 vrachtautoserie met uitzonderlijke prestaties en unieke styling PRESS info P10401NL/Per-Erik Nordström 16 april 2010 500, 560, 620 en 730 pk Nieuwe Scania V8 vrachtautoserie met uitzonderlijke prestaties en unieke styling Met 3500 Nm en 730 pk heeft Scania s nieuwe

Nadere informatie

Beter voor het milieu, goed voor het rendement Ecolution by Scania

Beter voor het milieu, goed voor het rendement Ecolution by Scania PRESS info P10902NL/ Per-Erik Nordström 22 september 2010 Beter voor het milieu, goed voor het rendement Ecolution by Scania Ecolution by Scania is de naam van een nieuwe lijn groene producten en diensten

Nadere informatie

DAF, a World of Applications Waste & Environmental Transport

DAF, a World of Applications Waste & Environmental Transport DAF, a World of Applications Waste & Environmental Transport DAF, a World of Applications DAF voertuigconcepten LF Distributie Stedelijk CF XF Nationaal Lange afstand Rij-afstand DAF cabine-overzicht DAF

Nadere informatie

Innovatief hybride busconcept van Scania verlaagt brandstofverbruik met 25%

Innovatief hybride busconcept van Scania verlaagt brandstofverbruik met 25% PRESS info P09601NL/ Per-Erik Nordström Mei 2009 Innovatief hybride busconcept van Scania verlaagt brandstofverbruik met 25% Scania gaat beginnen met uitgebreide operationele tests van een unieke hybride-elektrische

Nadere informatie

Aan het woord is Martin Lundstedt, Scania s Executive Vice-President voor sales en marketing:

Aan het woord is Martin Lundstedt, Scania s Executive Vice-President voor sales en marketing: PRESS info P11301NL / Per-Erik Nordström 31 maart 2011 Wereldpremière: Scania Euro 6 eerste motoren nu klaar voor de markt Scania introduceert nu 440 en 480 pk 13-liter Euro 6 motoren, die vooral bedoeld

Nadere informatie

gloednieuwe familie stads- en streekbussen

gloednieuwe familie stads- en streekbussen PRESS info P11X02NL/ Per-Erik Nordström 20 oktober 2011 en LE gloednieuwe familie stads- en streekbussen Scania Citywide is een nieuwe serie bussen met een lage vloer en lage instap, met een opvallende

Nadere informatie

GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY

GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM DE NIEUWE LF EURO 6, GEMAAKT OM TE LEVEREN De nieuwe LF biedt alles wat u mag verwachten van een moderne distributietruck. Hij is

Nadere informatie

euro Het nieuw 6 e Porter gamma

euro Het nieuw 6 e Porter gamma Het nieuwe euro 6 Porter gamma euro 6 MEER VERMOGEN* MEER KOPPEL* Nieuwe krachtbron De nieuwe MultiTech Euro 6 krachtbron is het antwoord voor het Piaggio-gamma van benzine aangedreven bedrijfsvoertuigen,

Nadere informatie

GEBOUWD OM TE PRESTEREN DAF CF CONSTRUCTION FAT (6X4) KIPPER-TREKKER

GEBOUWD OM TE PRESTEREN DAF CF CONSTRUCTION FAT (6X4) KIPPER-TREKKER GEBOUWD OM TE PRESTEREN DAF CF CONSTRUCTION FAT (6X4) KIPPER-TREKKER COMFORT OP ALLE TERREINEN Nieuwe comfortabele stoelen, een nieuw stuurwiel en een dashboard met alle schakelaars overzichtelijk per

Nadere informatie

druk 1 1TH 084070 NSN 2320-17-122-6055 PROJECTNUMMER 084070 TECHNISCHE HANDLEIDING VAU 150 KN 6X6 DAF YBB95.480 TAKEL

druk 1 1TH 084070 NSN 2320-17-122-6055 PROJECTNUMMER 084070 TECHNISCHE HANDLEIDING VAU 150 KN 6X6 DAF YBB95.480 TAKEL druk 1 1TH 084070 NSN 30-17-1-6055 PROJECTNUMMER 084070 TECHNISCHE HANDLEIDING VAU 150 KN 6X6 DAF YBB5.480 TAKEL Vastgesteld door de Directeur Defensie Materieel Organisatie voor deze Hoofd Logistieke

Nadere informatie

DE Scania van de volgende generatie. Een nieuwe invulling geven aan de rijervaring

DE Scania van de volgende generatie. Een nieuwe invulling geven aan de rijervaring DE Scania van de volgende generatie Een nieuwe invulling geven aan de rijervaring Klaar om geschiedenis te schrijven. Opnieuw. Perfectie kent geen grenzen. Dat weten we al sinds jaar en dag. En onze vastberadenheid

Nadere informatie

Activeren voetplaat volgens EN Functie

Activeren voetplaat volgens EN Functie De functie is een klantoptie voor vuilniswagens met een voetplaat. Als de voetplaat wordt geactiveerd aan de hand van deze beschrijving, beschermt de functie personeel op de voetplaat. De functie voldoet

Nadere informatie

Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED

Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED De ultieme truck voor lange afstanden Als we het over brandstof hebben, denken we niet alleen aan hoeveel u kunt besparen, maar ook hoe ver

Nadere informatie

Scania op de Busworld 2013 in Kortrijk, België Oplossingen die het verschil maken - hier en nu

Scania op de Busworld 2013 in Kortrijk, België Oplossingen die het verschil maken - hier en nu PRESS info P1301NL 17 oktober 2013 Scania op de Busworld 2013 in Kortrijk, België Oplossingen die het verschil maken - hier en nu Scania s oplossingen voor bussen en touringcars zullen direct een gunstige

Nadere informatie

euro Het nieuw 6 e Porter gamma

euro Het nieuw 6 e Porter gamma Het nieuwe euro 6 Porter gamma euro 6 MEER VERMOGEN* MEER KOPPEL* Nieuwe krachtbron De nieuwe MultiTech Euro 6 krachtbron is het antwoord voor het Piaggio-gamma van benzine aangedreven bedrijfsvoertuigen,

Nadere informatie

GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER!

GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER! GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER! 1 2 ZUINIGHEID EN VEILIGHEID hebben bij het transport van goederen de hoogste prioriteit. Een veeleisende gevarieerde topografie, druk verkeer evenals kostendruk en

Nadere informatie

Krachtafnemer in aandrijflijn via BWS. Algemene informatie over de functie. Bediening met voertuig in beweging en stilstaand voertuig

Krachtafnemer in aandrijflijn via BWS. Algemene informatie over de functie. Bediening met voertuig in beweging en stilstaand voertuig Algemene informatie over de functie Algemene informatie over de functie De krachtafnemer in de aandrijflijn wordt hoofdzakelijk gebruikt als er om heel veel vermogen wordt gevraagd. Het voordeel is dat

Nadere informatie

Iveco S.p.A. Via Puglia, Torino Italia

Iveco S.p.A. Via Puglia, Torino Italia Iveco S.p.A. Via Puglia, 35 10156 Torino Italia www.iveco.com Iveco - External Relations and Communication - Brand Promotion Publication H070334 April 2007 Graphic Design Penno advertising - Torino The

Nadere informatie

WINNING by PERFORMANCE! ISEKI SFH 200 SERIE COMPACT EN DUURZAAM SFH 220 SFH 240

WINNING by PERFORMANCE! ISEKI SFH 200 SERIE COMPACT EN DUURZAAM SFH 220 SFH 240 WINNING by PERFORMANCE! ISEKI SFH 200 SERIE COMPACT EN DUURZAAM SFH 220 SFH 240 WINNING by PERFORMANCE! DE ISEKI SFH 200 SERIE: EFFICIËNT EN BETROUWBAAR Met de nieuwe modellen van de SFH 200 serie is Iseki

Nadere informatie

Scania V8 TRUCKREEKS

Scania V8 TRUCKREEKS Scania V8 TRUCKREEKS Scania V8 TRUCKREEKS Een echte krachtpatser. ALLES WAT U VERWACHT, EN MEER. Scania is de enige truckfabrikant die V8-motoren aanbiedt in zijn EURO 6-reeks. Meer nog: met 520, 580,

Nadere informatie

Scania Streamline voor een lagere luchtweerstand en hoger rendement

Scania Streamline voor een lagere luchtweerstand en hoger rendement PRESS info P13302NL / Per-Erik Nordström 21 maart 2013 Scania Streamline voor een lagere luchtweerstand en hoger rendement Scania heeft de luchtstroming rondom de voorkant en zijkanten van de G en R serie

Nadere informatie

DE NIEUWE SCANIA V8-VRACHTAUTOSERIE. Uitzonderlijke prestaties, exclusieve styling

DE NIEUWE SCANIA V8-VRACHTAUTOSERIE. Uitzonderlijke prestaties, exclusieve styling DE NIEUWE SCANIA V8-VRACHTAUTOSERIE Uitzonderlijke prestaties, exclusieve styling DE NIEUWE SCANIA V8-MODELLENSERIE 2-3 Maak uw ambities zichtbaar. Scania s nieuwe V8-vrachtautoserie weerspiegelt in veel

Nadere informatie

Scania / ESTEPE MidLift-as

Scania / ESTEPE MidLift-as De midliftas is compact en licht waardoor hij aan al onze verwachtingen voldoet. - Wim Minnaard, Directeur van Minnaard Krabbendijke NV De nieuwe midliftas of EML-as, voluit ESTEPE MidLift-as, is een 4,5-tons

Nadere informatie

Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa

Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa Hugo van der Goeslaan 1 Postbus 90065 5600 PT Eindhoven Tel : +31 (0)40 214 21 04 Fax: +31 (0)40 214 43 17 Internet: www.daf.com Nieuwe chassisvarianten, nieuwe assen DAF

Nadere informatie

De GM-serie is zowel in vorm als inhoudelijk vernieuwd en is klaar om de uitdaging aan te gaan met een moderne markt in de vermogensklasse tot 55 pk.

De GM-serie is zowel in vorm als inhoudelijk vernieuwd en is klaar om de uitdaging aan te gaan met een moderne markt in de vermogensklasse tot 55 pk. De toegevoegde waarde in termen van technische eigenschappen komt van de nieuwe 3- en 4-cilinder Yanmar motoren met vermogen van 35 tot 54 pk, die worden gemonteerd in de 40-45-50-55 modellen. Het 55 model

Nadere informatie

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard Kioti Mechron, wat gaan we doen vandaag? MECHRON HET 4 X 4 WERKPAARD Dit is de alleskunner, de Kioti Mechron. Hij staat klaar om je mee te nemen waar jij maar wil. De Mechron is de transporter van een

Nadere informatie

Compacte veelzijdigheid 3036E Standaard Compacttrekker

Compacte veelzijdigheid 3036E Standaard Compacttrekker Compacte veelzijdigheid 3036E Standaard Compacttrekker 2 Standaard zoals u het nog niet eerder heeft gezien Soms moet je verder durven te gaan. Toen we de John Deere 3036E Standaard Compacttrekker ontworpen,

Nadere informatie

MechaTrac / MF Dealers Nederland September 2012 MF 7626

MechaTrac / MF Dealers Nederland September 2012 MF 7626 MechaTrac / MF Dealers Nederland September 2012 MF 7626 Massey Ferguson breid zijn award winnende MF 7600 serie uit met een extra 6 cilinder model. Dit model zal een maximaal vermogen hebben van 255 Pk

Nadere informatie

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger RX 70 modellen leggen de lat weer hoger Wijnegem, januari 2013 - STILL, toonaangevende leverancier van intralogistieke oplossingen op maat, breidt haar RX 70-familie uit. Met de RX 70-60/80 en de RX 70-40/50

Nadere informatie

Activering krachtafnemer automatische transmissie

Activering krachtafnemer automatische transmissie Functie Functie De functie is bedoeld voor het activeren van de krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en van buiten de cabine. De krachtafnemer wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface

Nadere informatie

Beperkingen bij werkzaamheden aan het chassis. Algemeen

Beperkingen bij werkzaamheden aan het chassis. Algemeen Algemeen Voor het plannen van carrosseriewerkzaamheden is het van belang in een vroeg stadium te weten welke werkzaamheden wel en niet zijn toegestaan aan een voertuig. Algemeen Dit document beschrijft

Nadere informatie

Algemene informatie over brandstofverbruik. Overzicht PGRT

Algemene informatie over brandstofverbruik. Overzicht PGRT Overzicht Overzicht Dit document geeft een overzicht van de factoren die het brandstofverbruik van een voertuig beïnvloeden en verklaart ze. Er zijn diverse factoren die het brandstofverbruik van een voertuig

Nadere informatie

P Als twee van de drie eenheden P, U of I bekend zijn, dan kan de derde worden berekend aan de hand van de volgende formule (zie de afbeelding):

P Als twee van de drie eenheden P, U of I bekend zijn, dan kan de derde worden berekend aan de hand van de volgende formule (zie de afbeelding): Algemene informatie over stroomverbruik Algemene informatie over stroomverbruik BELANGRIJK! Om beschadiging van de accu te voorkomen, moet de laadcapaciteit van de dynamo worden aangepast aan het stroomverbruik.

Nadere informatie

Activering EK-krachtafnemer. Algemene informatie

Activering EK-krachtafnemer. Algemene informatie Algemene informatie EK-krachtafnemers worden mechanisch aangedreven door het vliegwiel. Algemene informatie Informatie over hoe krachtafnemers kunnen worden gecombineerd vindt u in het document Krachtafnemercombinaties.

Nadere informatie

Hobelman-Halle HOOBY MH115. Hooby

Hobelman-Halle HOOBY MH115. Hooby Hobelman-Halle HOOBY MH115 Hooby Licht gewicht met hoge stabiliteit De Hooby MH115 is een mobiele kraan met een eigengewicht van 11 ton. De dieselmotor en de hydrauliek componenten zijn in de onderwagen

Nadere informatie

Trucks voor internationaal vervoer

Trucks voor internationaal vervoer Trucks voor internationaal vervoer SCANIA INTERNATIONAAL VERVOER De onbetwiste leider. Overal ter wereld gaat het om snelheid en u zit achter het stuur. Het is tijd om alle aspecten van uw bedrijf te optimaliseren,

Nadere informatie

TXG 237. De compacte allrounder voor de professionele gebruiker

TXG 237. De compacte allrounder voor de professionele gebruiker TXG 237 De compacte allrounder voor de professionele gebruiker TXG 237, de allrounder De Iseki TXG 237 biedt u een veelvoud aan inzetmogelijkheden. Denk eens aan werken met een voorlader, frontbezem, frontschuif

Nadere informatie

Greentec Stobbenfrezen

Greentec Stobbenfrezen Greentec Stobbenfrezen Greentec 660 stobbenfrees Uitgekiende freeswielkap: Goede lossing en weinig morsen Zeer compacte, aftakas aangedreven stobbenfrees voor het professionele werk. Direkte aandrijflijn

Nadere informatie

Iveco S.p.A. Via Puglia, 35 10156 Torino Italia www.iveco.com

Iveco S.p.A. Via Puglia, 35 10156 Torino Italia www.iveco.com Iveco S.p.A. Via Puglia, 35 10156 Torino Italia www.iveco.com Iveco - External Relations and Communication - Brand Promotion Publication L070534 October 2007 Graphic Design Penno advertising - Torino The

Nadere informatie

De koning zonder grenzen

De koning zonder grenzen De koning zonder grenzen Land- en tuinbouwers zijn dol op deze ATV. Met de Grizzly 350 4WD kunt u alle kanten op. De robuuste motor met Ultramatic transmissie is gemaakt voor steile hellingen en beklimmingen.

Nadere informatie

Productinformatie. Volvo FE hybride Volvo FE hybride. D7F-motor Euro 5. Specificatie D7F 300 pk 340 pk. Dieselmotor met parallelle hybride.

Productinformatie. Volvo FE hybride Volvo FE hybride. D7F-motor Euro 5. Specificatie D7F 300 pk 340 pk. Dieselmotor met parallelle hybride. Vlv FE hybride Vlv FE hybride Prductinfrmatie D7F-mtr Eur 5 Dieselmtr met parallelle hybride Kppel 3 2 1 TPM 1. Elektrmtr 2. Dieselmtr 3. Hybride stand Vergelijking Specificatie D7F 300 pk 340 pk distributie

Nadere informatie

HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES

HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES Elektrische trekkers/magazijntrucks MOVING YOU FURTHER HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES n Foto kan optionele uitrusting omvatten. Een revolutie voor de productiviteit in de materiaalsector! Dankzij de jarenlange

Nadere informatie

Activeren van een EK-krachtafnemer via BWS. Algemene informatie. Veiligheidsvoorwaarden. Permanente veiligheidsvoorwaarden

Activeren van een EK-krachtafnemer via BWS. Algemene informatie. Veiligheidsvoorwaarden. Permanente veiligheidsvoorwaarden Algemene informatie Algemene informatie De functie EK-krachtafnemer activeren is bedoeld voor het activeren voor de door het vliegwiel aangedreven krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en/of vanaf de

Nadere informatie

Krachtafnemer in de aandrijflijn activeren. Functie

Krachtafnemer in de aandrijflijn activeren. Functie Functie Functie De functie is bedoeld voor het activeren van de krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en van buiten de cabine. De krachtafnemer wordt geregeld door de BCI-regeleenheid. Voor een correcte

Nadere informatie

50 JAAR HOOGWAARDIGE TECHNOLOGISCHE INNOVATIE. Diafragmakoppeling

50 JAAR HOOGWAARDIGE TECHNOLOGISCHE INNOVATIE. Diafragmakoppeling Diafragmakoppeling De eerste innovatie die een belangrijke rol heeft gespeeld in het succesverhaal van LuK is de diafragmakoppeling, die in 1965 is geïntroduceerd. Dr. Wilhelm en Dr. Georg Schaeffler hebben

Nadere informatie

N I E U W E B R A N S O N K 7 8. Krachtige Tier lv motor met 78 pk en Power Shuttle BRANSON K SERIE.

N I E U W E B R A N S O N K 7 8. Krachtige Tier lv motor met 78 pk en Power Shuttle BRANSON K SERIE. N I E U W E B R A N S O N K 7 8 Krachtige Tier lv motor met 78 pk en Power Shuttle BRANSON K SERIE www.bransontractors.nl Importeur Branson Benelux B.V. Branson beschikt over een moderne fabriek in Zuid

Nadere informatie

Lichter Lager Modulair

Lichter Lager Modulair Hét chassis voor de carrosseriebouwer Lichter Lager Modulair Maatwerk chassis voor diverse doelgroepen Coxx bouwt sinds 1994 het lage vloer chassis. Inspelend op de markt is het chassis continu doorontwikkeld,

Nadere informatie

Nieuw: Multifunctioneel Voertuig KUBOTA RTV-X900. Product Overzicht Kenmerken & Voordelen

Nieuw: Multifunctioneel Voertuig KUBOTA RTV-X900. Product Overzicht Kenmerken & Voordelen Nieuw: Multifunctioneel Voertuig KUBOTA RTV-X900 Product Overzicht Kenmerken & Voordelen Styling & Design Kubota is er van overtuigd haar positie als leider in de markt van diesel aangedreven multifunctionelevoertuigen

Nadere informatie

DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL. Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen

DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL. Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen HOGE PRESTATIES, ZEER EFFICIËNT - ÉN EEN DUURZAME OPLOSSING De introductie van de Volvo FM Methaan-Diesel betekent

Nadere informatie

Motor vermogen: 26 pk Eigen gewicht: 1599 kg KUBOTA WIELLADER

Motor vermogen: 26 pk Eigen gewicht: 1599 kg KUBOTA WIELLADER Motor vermogen: 26 pk Eigen gewicht: 1599 KUBOTA WIELLADER KRACHTIG, SOEPEL EN VEELZIJDIG Kubota heeft een nieuwe lijn wielladers in het assortiment van 1000 tot 2800. Deze nieuwe RT-serie is ontworpen

Nadere informatie

Mercedes-Benz Vito 114 CDI 7G-Tronic Dubbelcabi

Mercedes-Benz Vito 114 CDI 7G-Tronic Dubbelcabi Tony Vos 28 november 2018 De gulden middenweg De Europese bestelautomarkt is grofweg in drie segmenten ingedeeld. Aan de basis staan de compacte modellen als de Volkswagen Caddy en Renault Kangoo. Mercedes-Benz

Nadere informatie

Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving

Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving Tegenwoordig worden vrachtwagens niet enkel gebruikt om van A naar B te rijden, maar ook om werkzaamheden op lage snelheid

Nadere informatie

E Series TRUCKS.COM. New Energy Efficiency Sustainability Safety

E Series  TRUCKS.COM. New Energy Efficiency Sustainability Safety E Series WWW.GINAF TRUCKS.COM New Energy Efficiency Sustainability Safety GINAF Trucks Nederland B.V. is een vrachtwagenfabrikant met 70 jaar ervaring in ontwikkeling en truckbouw voor de niche markt.

Nadere informatie

X6 Series WWW.GINAF.COM. Manoeuvrability Payload Traction Safety

X6 Series WWW.GINAF.COM. Manoeuvrability Payload Traction Safety 6 Series WWW.GINAF.COM Manoeuvrability Payload Traction Safety De 6 serie kenmerkt zich door de ongeëvenaarde terrein capaciteiten met as configuraties van 4x4 tot 10x8. Deze voertuigen hebben een grote

Nadere informatie

Kverneland Siloking Selfline 4.0 premium 15m³

Kverneland Siloking Selfline 4.0 premium 15m³ Kverneland Siloking Selfline 4.0 premium 15m³ Een concept van vermogen en capaciteit de Premium Selfline 4.0 biedt meer prestaties en efficiëntie. De langere laadfrees kan voer verzamelen tot 5m hoogte.

Nadere informatie

multitrailer MCO-PX semi-dieplader Het MCO-PX semi-dieplader programma uitzonderlijk in laadvermogen en manoeuvreerbaarheid

multitrailer MCO-PX semi-dieplader Het MCO-PX semi-dieplader programma uitzonderlijk in laadvermogen en manoeuvreerbaarheid multitrailer MCO-PX semi-dieplader Het MCO-PX semi-dieplader programma uitzonderlijk in laadvermogen en manoeuvreerbaarheid T r e n d s e t t e r s i n T r a i l e r s NOOTEBOOM multitrailer de MCO-PX

Nadere informatie

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Simpelweg mobiel. Elektrische hulpaandrijving Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Weer meer dingen samen doen, daar hebben we naar uitgekeken. Geniet van meer mobiliteit Van handbewogen naar elektrisch

Nadere informatie

Juvo Maximaal onafhankelijk.

Juvo Maximaal onafhankelijk. Juvo Maximaal onafhankelijk www.revamed.com optimale stabiliteit en ongekend rijgedrag Juvo De compacte elektrische rolstoel van Ottobock met voor-, midden- en achterwielaandrijving biedt u maximaal zitcomfort,

Nadere informatie

Wij zijn blij dat wij u de lancering en de nieuwe uitvoering van onze multifunctionele voertuigen mogen

Wij zijn blij dat wij u de lancering en de nieuwe uitvoering van onze multifunctionele voertuigen mogen PRODUCTNIEUWSBRIEF COMPACTMACHINES Ede, 20 december 2018 Onderwerp: NIEUWE KUBOTA RTV-X1110 Geachte Dealer, Wij zijn blij dat wij u de lancering en de nieuwe uitvoering van onze multifunctionele voertuigen

Nadere informatie

T5 Electro Command T5 T4 TD5 ALLE MIDDENKLASSE TRACTOREN VOOR UW LANDBOUWACTIVITEITEN

T5 Electro Command T5 T4 TD5 ALLE MIDDENKLASSE TRACTOREN VOOR UW LANDBOUWACTIVITEITEN T5 Electro Command T5 T4 TD5 ALLE MIDDENKLASSE TRACTOREN VOOR UW LANDBOUWACTIVITEITEN PAST BIJ IEDERE TAAK, IEDER LANDBOUWBEDRIJF EN IEDER BUDGET. New Holland bevestigt haar leiderschap in het segment

Nadere informatie

chassis 1 Bakwagen 4 2 Bakwagen 4 4 Bakwagen 6 2 Bakwagen 6 4 Bakwagen 6 6 Bakwagen 8 2 Bakwagen 8 4 Bakwagen 8 6

chassis 1 Bakwagen 4 2 Bakwagen 4 4 Bakwagen 6 2 Bakwagen 6 4 Bakwagen 6 6 Bakwagen 8 2 Bakwagen 8 4 Bakwagen 8 6 ASCONFIGURATIE/CHASSISHOOGTE/WIELBASIS (afmetingen in dm) Bakwagen X- X- 63 65 67 63 65 67 Bakwagen 4 4 XX- Bakwagen 6 2 48 48 Bakwagen 6 4 X- X- X- X- Bakwagen XX- XX- XX- Bakwagen 8 2,5 RAPDT-GR Bakwagen

Nadere informatie

CBF25 - CBF25S - CBF25G CBF25Q - CBF25B - CJF10 Specificaties

CBF25 - CBF25S - CBF25G CBF25Q - CBF25B - CJF10 Specificaties CBF25 - CBF25S - CBF25G CBF25Q - CBF25B - CJF10 Specificaties Handpallettruck 2,5 (1.0) ton Handpallettruck De handpallettruck is ongetwijfeld het meest eenvoudige, maar essentiële, hulpmiddel voor intern

Nadere informatie

Onkruidbestrijding Onkruidborstels

Onkruidbestrijding Onkruidborstels Onkruidbestrijding Onkruidborstels Batterij - Openbare diensten XMI KM-A10 Motor Borstel XMI KM-A10 4.899 4.048,76 45cm Li-ion accu 48V 1500 W HEAVY DUTY Duwmodel 120 kg De KM-A10 is een unieke en uiterst

Nadere informatie

NEW TCD-A New Holland Serie TCD-A tractoren Modellen TC27DA, TC40DA en TC45DA

NEW TCD-A New Holland Serie TCD-A tractoren Modellen TC27DA, TC40DA en TC45DA NEW TCD-A New Holland Serie TCD-A tractoren Modellen TC27DA, TC40DA en TC45DA NEW TCD-A Stijlvolle werkpaarden die de bestaande normen verleggen. Er zijn weinig compacte tractoren die zowel de sterke prestaties

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem Algemeen Algemeen De volgende componenten voor het bedienen van hydraulische uitrusting kunnen af fabriek worden besteld: De volgende componenten zijn beschikbaar: Bedieningshendel Hydraulische olietank

Nadere informatie

MAKING MORE POSSIBLE

MAKING MORE POSSIBLE MAKING MORE POSSIBLE > TERBERG TECHNIEK IS ONDERDEEL VAN DE TERBERG GROUP EN HOUDT ZICH SPECIFIEK BEZIG MET VOERTUIGMODIFICATIE, MINING, AANDRIJFASSEN, OPBOUW VAN CONTAINER- SYSTEMEN, SCHADEHERSTEL EN

Nadere informatie

De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt!

De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt! De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt! Productbrochure Efficiënt, kostenbesparend en milieuvriendelijk De Hiab Multilift XR18S - Pro Future haakarm is honderden kilo s lichter dan vergelijkbare

Nadere informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie Algemene informatie Er is een minimaal toegestane afstand tussen de cabine en de carrosserie vastgelegd om ervoor te zorgen: Algemene informatie Informatie over de cabinetypeaanduiding vindt u in het document

Nadere informatie

Rijverlichting deactiveren

Rijverlichting deactiveren Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie De functie voor deactivering van de rijverlichting wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface carrosserie). De functie kan ofwel door analoge

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD. I-Shift-softwarepakket. Volvo Trucks. Driving Progress

INFORMATIEBLAD. I-Shift-softwarepakket. Volvo Trucks. Driving Progress Volvo Trucks. Driving Progress INFORMATIEBLAD De functies van de I-Shift-versnellingsbak worden geoptimaliseerd met speciaal aangepaste software die de versnellingsbak nog praktischer en economischer maakt

Nadere informatie

Tweeassige trekkers juli 2008

Tweeassige trekkers juli 2008 Tweeassige trekkers juli 2008 Inhoud Inleiding 5 1 Veiligheid en milieu 1.1 Lekkage van brandstof, olie of koelvloeistof 1.2 Wettelijke regels 7 7 7 2 Starten, wegrijden en stoppen 2.1 Starten 2.2 Wegrijden

Nadere informatie

Scania. Trux voor een stoere vrachtwagen met karakter

Scania. Trux voor een stoere vrachtwagen met karakter Scania Trux voor een stoere vrachtwagen met karakter Trux voor een stoere vrachtwagen met karakter Maak uw vrachtwagen stoer met een persoonlijke look, zoals veel transporteurs op de Europese wegen al

Nadere informatie

Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren.

Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren. Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren. Performance in een nieuwe dimensie. In deze brochure zijn deels uitvoeringen afgebeeld die niet tot de standaarduitvoering behoren. 2. Fahrerhaus

Nadere informatie

PANORAMIC PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET STABILISATOREN PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET HOGE CAPACITEIT

PANORAMIC PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET STABILISATOREN PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET HOGE CAPACITEIT PANORAMIC Het Panoramic-assortiment werd in 1987 geboren. De motor werd toen van de achterkant naar de zijkant verplaatst om plaats te maken voor de telescopische arm. Een revolutionaire wijziging die

Nadere informatie

Man-up Hoogbouwtrucks

Man-up Hoogbouwtrucks Man-up Hoogbouwtrucks 24/7 service wereldwijd netwerk Combitrucks EK Man-up hoogbouwtrucks Hoge performance gecombineerd met smalle gangen Compact, krachtig, manoeuvreerbaar, eenvoudig te bedienen en boven

Nadere informatie