500, 560, 620 en 730 pk Nieuwe Scania V8 vrachtautoserie met uitzonderlijke prestaties en unieke styling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "500, 560, 620 en 730 pk Nieuwe Scania V8 vrachtautoserie met uitzonderlijke prestaties en unieke styling"

Transcriptie

1 PRESS info P10401NL/Per-Erik Nordström 16 april , 560, 620 en 730 pk Nieuwe Scania V8 vrachtautoserie met uitzonderlijke prestaties en unieke styling Met 3500 Nm en 730 pk heeft Scania s nieuwe V8 krachtbron hogere koppelen vermogenscijfers dan welke andere vrachtautomotor ook. Daarbij zorgen de nieuwe stylingaccenten ervoor dat Scania's prestigieuze V8 modellen op de weg direct worden herkend. Er is keuze uit vier motorvermogens: 500, 560, 620 en 730 pk. Samen met een groot aantal andere innovaties op de nieuwe 730 pk motor tilt Scania XPI de productiviteit van zware vrachtauto s weer naar nieuwe hoogtes. In samenhang met de introductie van de nieuwe top-performance motor heeft Scania s V8 vrachtautoserie (die gebaseerd is op de nieuwe Scania R serie, die uitgeroepen is tot International Truck of the Year 2010) een unieke identiteit gekregen. Deze weerspiegelt de sterke positie die deze modellen onder zowel chauffeurs als transportbedrijven hebben. Scania s V8 trucks hebben hun eigen niche gecreëerd, vertelt Henrik Henriksson, Scania s Senior Vice-President voor trucks. De overgrote meerderheid van Scania's V8 klanten kiezen op rationele gronden voor een V8. Alleen met de prestaties, betrouwbaarheid en inzetbaarheid van een V8 motor kunnen zij hun transporttaken zo efficiënt mogelijk uitvoeren. De unieke combinatie van uitzonderlijke prestaties, lage verbruikscijfers, een lange levensduur en een grote aantrekkingskracht op chauffeurs staat garant voor een enorme productiviteit. Dit verklaart ook waarom de Scania V8 modellen de hoogste inruilwaarde op de markt hebben. De nieuwe styling bouwt dan ook verder op dit imago. Hoewel de enorme kracht van de nieuwe R 730 natuurlijk belangrijk is, is het koppelcijfer misschien nog wel veelzeggender. Als je 3500 Nm achter de hand hebt, wordt elke transporttaak leuk om te doen. Alle kans dus dat je de chauffeur met een glimlach op zijn gezicht zijn werk zult zien doen, aldus Henriksson tot besluit. Scania Corporate Relations Telephone SE Södertälje Fax Sweden Website

2 2 (10) De Scania V8 modellen domineren het high-outputsegment van de markt: zij nemen meer dan de helft van het totale omzetvolume in het segment van rond de 600 pk en hoger voor hun rekening. Met vier verschillende vermogenscijfers om uit te kiezen, hebben Scania s veeleisende V8 klanten nu een grote keus, die geen enkele andere vrachtautofabrikant kan evenaren. En tegen de combinatie van 3500 Nm en 730 pk kan geen enkele concurrent op. Scania's aandrijflijn is aangepast om op deze enorme kracht berekend te zijn. Er wordt standaard een versterkte Scania versnellingsbak gebruikt, die voorzien is van het nieuwe Scania Opticruise (Scania s automatische schakelsysteem). Dankzij de soepele vermogensafgifte die inherent is aan een V8 motor konden de andere aandrijflijncomponenten grotendeels ongewijzigd blijven. De nieuwe V8 is volledig geïntegreerd in Scania s modulaire motorenreeks. De motor is gebaseerd op het modulaire motorenplatform en de technologieën uit Scania s nieuwste generatie lijnmotoren. Ook heeft deze krachtbron een groot aantal kenmerken en componenten met de al bestaande V8 motoren gemeen. Scania s principe is om haar producten stapsgewijs te ontwikkelen zodat de andere onderdelen en componenten zo veel mogelijk gebruikt kunnen blijven worden. Dit biedt voordelen voor de klanten, die de zekerheid hebben dat onderdelen snel leverbaar zijn Foto s en illustraties zijn te vinden op de mediasite op Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: - Joel Granath, Directeur lange-afstandsvervoer, tel , joel.granath@scania.com, en - Per-Erik Nordström, Productzaken, tel , per-erik.nordstrom@scania.com.

3 3 (10) SCANIA V8 VRACHTAUTOSERIE STYLING EN KENMERKEN Speciale V8 identiteit Scania V8 bezitters en rijders zijn meestal heel trots op hun voertuig en willen dit graag op verschillende manieren laten zien. Hiervoor worden vaak versieringen en speciale accenten aan de binnen- en buitenkant van de vrachtauto gebruikt. Vanaf september 2010 zullen alle Scania V8 modellen uiterlijke kenmerken hebben waarmee ze zich onderscheiden van de andere Scania s. Met behulp van deze nieuwe identiteit kunnen transportbedrijven hun imago verder uitbouwen. Exterieur Chromen Scanialogo, modelaanduiding en V8-symbool aan de voorkant en chromen omlijsting voor luchtinlaten V8-symbool op zij-skirts Opvallende grille vóór in de kleur Black Brilliant, met speciaal gaatjespatroon Xenon-koplampen (optie) met donkere omlijsting Speciaal gestylde uitlaatpijp met chromen sierstuk aan de linkerkant (i.c.m. aerodynamisch gevormde zij-skirts ter verlaging van de luchtweerstand) V8 interieur Interieur Sportief gestylde, metalen pedalen met speciale pedaalrubbers V8-symbool op dashboard en instaplijst V8-symbool op afstandsbediening voor centrale deurvergrendling V8-symbool op centraal instrument Zwart stuur met hout en gestikt leer met lichtgrijze naden (optie) Stoelen met geribbeld zwart leer, naden met lichtgrijs stiksel en ingestanst V8-symbool (optie) V8-symbool, lederafwerking, lederen armleuning met zwart stiksel en Scania Griffin op deurpanelen (opties) Zwarte V8 vloermat van geribbeld leer, met lichtgrijs stiksel in midden van cabine (optie)

4 4 (10) TECHNOLOGIE Uitgebreide V8 vrachtautoserie die zich kenmerkt door enorme souplesse Scania's V8 vrachtautomotoren lopen nu van 500 pk tot en met maar liefst 730 pk. De koppelcijfers gaan van 2400 of 2500 Nm tot 3500 Nm, resulterend in een koppel- /vermogensverhouding van 4,8 tot 5,0 en natuurlijk de enorme souplesse waar Scania om bekend staat. Euro 3: 500 pk 2400 Nm, 580 pk 2700 Nm Euro 4: 500 pk 2400 Nm, 560 pk 2700 Nm en 620 pk 3000 Nm Euro 5: 500 pk 2500 Nm, 560 pk 2700 Nm, 620 pk 3000 Nm en 730 pk 3500 Nm EEV: 730 pk 3500 Nm De Scania V8 motoren staan er niet alleen om bekend dat zij efficiënt met de brandstof omspringen wanneer zij hard moeten werken, maar ook om hun enorme zuinigheid bij lichte belasting. Omdat er al bij lage toeren een hoog koppel beschikbaar is, kan er extra brandstof worden bespaard door een snelle achterasoverbrenging te nemen. Scania biedt klanten ook de mogelijkheid om hun voertuigen op 100% biodiesel te laten rijden om zo de CO 2 -uitstoot te verminderen. De motoren zijn zo afgesteld dat zij al bij stationair draaien voldoende koppel leveren om soepel te kunnen wegrijden. Het maximumkoppel wordt al vanaf 1000 geproduceerd. Het verloop van de koppelkromme bij hogere toeren is goed afgestemd op de stijging van de vermogenskromme zodat de motor bergopwaarts goed aan het gas blijft hangen voor een optimale souplesse. In het hele nuttige toerengebied is sprake van een soepele vermogensafgifte. Scania's V8 erfgoed Eigen ontwerpen en zelf ontwikkelde technologie Traditiegetrouw heeft Scania zelf de controle over alle strategische stappen in de ontwikkeling en prestatieregeling. Scania ontwikkelt en produceert niet alleen de motoren zelf, maar ontwerpt ook de motormanagement-, brandstofinspuiting- en emissiesystemen in eigen huis.

5 5 (10) Door deze strategische beslissing is gegarandeerd dat aan alle eisen en doelstellingen voor de te leveren prestaties en de brandstofzuinigheid kan worden voldaan. Alle componenten van de aandrijflijn werken goed samen voor een optimaal milieuprofiel, een lange levensduur en een groot bedieningsgemak. Cilinderblock van CGI De belangrijkste kenmerken van de nieuwe high-output V8 motor zijn: De motor is onderdeel van Scania's modulaire motorenserie en heeft dus veel componenten gemeen met Scania s lijnmotoren en andere V8 motoren; dit vergemakkelijkt niet alleen service en onderhoud, maar ook de levering van onderdelen en de training van de monteurs. De motor heeft een traditionele, onderhoudsvriendelijke architectuur met afzonderlijke cilinderkoppen Het blok is gemaakt van CGI-gietijzer (Compacted Graphite Iron) om berekend te zijn op de hogere verbrandingsdruk, zonder dat daarvoor een boete betaald is in de vorm van een hoger gewicht. De boring en cilinderinhoud zijn vergroot (gemodulariseerd met de andere motoren). Dankzij de Scania XPI (Extra-high Pressure Injection) common-rail brandstofinspuiting zijn meerdere inspuitingen mogelijk, ongeacht de positie van de nokkenas. De maximale inspuitdruk kan oplopen tot 2400 bar, de gemiddelde bedrijfsdruk is 1800 bar. De cilinderkoppen hebben koeling door middel van oliesproeiers. Dankzij Scania VGT (Variable Geometry Turbocharger), die via een elektrische actuator geregeld wordt, kunnen de laaddruk en turbinesnelheid doorgaans onafhankelijk van de motorsnelheid gevarieerd worden; dit zorgt onder meer voor betere motorreacties bij lagere snelheden en sneller schakelen met Scania Opticruise. Het Scania motormanagement-systeem regelt alle aan de motor gerelateerde systemen op het voertuig, inclusief de emissieregeling, en werkt daarnaast samen met alle andere regelsystemen aan boord van het voertuig. Nabehandeling van de uitlaatgassen door Scania SCR. Voldoet aan Euro 5 en EEV.

6 6 (10) Scania XPI op de V8-motor Modulair motorenplatform De nieuwe 730 pk V8 is onderdeel van Scania's nieuwe motorenplatform met common-railbrandstofinspuiting, die in 2007 op de lijnmotoren werd geïntroduceerd. De motor heeft een volledig nieuw ontwerp dat sterker is om een hogere verbrandingsdruk mogelijk te maken. Traditionele Scania kenmerken, zoals individuele cilinderkoppen, een hoog in het blok geplaatste nokkenas, aan de achterkant geplaatste distributietandwielen en de bekende centrifugaal-oliefilter, zijn echter behouden. Ondanks het nieuwe ontwerp heeft de motor een groot deel van de architectuur en componenten gemeen met Scania s andere Euro 5 V8-motoren en de lijnmotoren. De hoek tussen de twee banken van de V8 is nog steeds 90 graden. Dit zorgt voor een goede balans van de motor met gelijkmatige vermogenspulsen en een uiterst soepele vermogensafgifte - soepeler nog dan bij een zes-cilinder lijnmotor van vergelijkbare grootte. De slag is onveranderd gebleven, waardoor de geometrie aan de onderkant van de motor ook hetzelfde kon blijven. Het grote voordeel hiervan is dat veel componenten van de andere Scania V8- en lijnmotoren konden worden gebruikt. De boring is 3 mm groter, waardoor de cilinderinhoud is toegenomen tot 0,8 liter. De boring is nu hetzelfde als bij de nieuwe lijnmotoren, wat inhoudt dat voor alle 9,3-, 12,7- en 16,4-liter common-railmotoren dezelfde zuigervoeringen, cilinderkoppen, enz. kunnen worden toegepast. De nokkenassen bevinden zich op dezelfde plaats als voorheen, dat wil zeggen hoog in het cilinderblok, zodat er korte, stabiele klepstoters konden worden gebruikt. De nokkenassen zijn nieuw en het kleppenmechanisme is vereenvoudigd omdat de pompverstuivers bij commonrail-inspuiting elektronisch worden bediend. Daardoor zijn er geen afzonderlijke klepstoters voor de pompverstuivers meer nodig. De andere componenten aan de bovenkant van de motor, zoals de cilinderkoppen en de klepbediening, zijn grotendeels ongewijzigd gebleven en zijn hetzelfde als bij de lijnmotoren.

7 7 (10) Transmissiekenmerken Dankzij de soepele vermogensafgifte van de V8 kan Scania haar modulaire productsysteem ook in het high-outputsegment volledig benutten. Het feit dat er binnen de hele modellenserie dezelfde componenten worden gebruikt, betekent dat transportbedrijven hun voertuigen precies op hun behoeften kunnen afstemmen. Vrachtauto s met de nieuwe high-output V8 hebben een koppeling met enkele plaat en een hogere aanlegdruk. Er wordt een versterkte versie van Scania's rangesplitterbak met overdrive gebruikt (12 weg- en 2 kruipversnellingen). De tandwielen hebben een dubbele shot peening gekregen en kennen een gewijzigde tandwielgeometrie. Het maximumkoppel is in de hoogste drie versnellingen beschikbaar, waardoor de souplesse bij weggebruik optimaal is. Het koppel is in de lagere versnellingen met 5-6% verlaagd, maar is nog steeds hoger dan dat van alle andere motoren op de markt. Het volledig geautomatiseerde Scania Opticruise met elektro-hydraulische koppelingsbediening De nieuwe V8-motor wordt uitsluitend aangeboden in combinatie met Scania Opticruise, dat in twee uitvoeringen leverbaar is: een volledig geautomatiseerde versie en één met koppelingspedaal; beide systemen zijn voorzien van de aangepaste software die recent geïntroduceerd is. De Scania Retarder is als optie leverbaar. Ondanks het hoge vermogenscijfer van de nieuwe V8 kan er, net als bij de lijnmotoren, voor een groot aantal toepassingen een efficiënte achteras met enkele reductie worden toegepast om vermogensverliezen tot een minimum te beperken en zo zuinig mogelijk te rijden.

8 8 (10) TECHNISCHE GEGEVENS V8 vrachtautoserie (Euro 5/EEV) R 500 R 560 R 620 R 730 Cabines Korte cabine Slaapcabine met laag dak Normale slaapcabine Highline Topline Korte cabine Slaapcabine met laag dak Normale slaapcabine Highline Topline Korte cabine Slaapcabine met laag dak Normale slaapcabine Highline Topline Slaapcabine met laag dak Normale slaapcabine Highline Topline Trekkers 4x2 6x2 6x4 4x2 6x2 6x4 4x2 6x2 6x4 4x2 6x2 6x4 Bakwagens 4x2 6x2 8x2 6x4 8x4 4x2 6x2 8x2 6x4 8x4 4x2 6x2 8x2 6x4 8x4 4x2 6x2 8x2 6x4 8x4 Zwaar transport 6x4 8x4 6x4 8x4 6x4 8x4 6x4 8x4 V8 motorgegevens (Euro 5/EEV) R 500 R 560 R 620 R 730 Motortype DC DC DC DC Emissieniveau Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 en EEV Configuratie 90 V8 90 V8 90 V8 90 V8 Cilinderinhoud 15,6 liter 15,6 liter 15,6 liter 16,4 liter Inspuitvolgorde Aantal cilinderkoppen Kleppen/cilinder Boring x slag 127x154 mm 127x154 mm 127x154 mm 130x154 mm

9 9 (10) R 500 R 560 R 620 R 730 Compressieverhouding 18:1 17:1 17:1 17.4:1 Brandstofinspuiting Scania PDE Scania PDE Scania PDE Scania XPI Emissieregeling Scania SCR Scania SCR Scania SCR Scania SCR Vermogen 500 pk (368 kw) bij pk (412 kw) bij pk (456 kw) bij pk (537 kw) bij 1900 Koppel 2500 Nm bij Nm bij Nm bij Nm bij Max. motorremvermogen 304 kw bij kw bij kw bij kw bij 2400 Oliecapaciteit 32 liter 32 liter 32 liter 48 liter V8 transmissiegegevens (Euro 5/EEV) R 500 R 560 R 620 R 730 Versnellingsbaktype (versnellingen) Direct drive Overdrive GRS905 (12+2) GRSO905 (12+2) GRS905 (12+2) GRSO905 (12+2) GRSO905 (12+2) GRSO925 (12+2) Handmatig schakelen Standaard Standaard Standaard Scania Opticruise Volledig autom. Met koppelingspedaal Scania Retarder Achterassen Enkele reductie Naafreductie R780 R782 RP835 R780 R782 RP835 R780 R782 RP835 R780 R782 RP835 Tandemassen Enkele reductie Naafreductie RB662+R660 RBP735+RP735 RBP835+RP835 RB662+R660 RBP735+RP735 RBP835+RP835 RB662+R660 RBP735+RP735 RBP835+RP835 RB662+R660 RBP735+RP735 RBP835+RP835 V8 vrachtauto s voor Euro 4 en Euro 3 Euro 4 R 500 R 560 R 620 Vermogen 500 pk (368 kw) bij pk (412 kw) bij pk (456 kw) bij 1900 Koppel 2400 Nm bij Nm bij Nm bij

10 10 (10) Euro 3 R 500 R 580 Vermogen Koppel 500 pk (368 kw) bij Nm bij r/min 580 pk (426 kw) bij Nm bij

DE NIEUWE SCANIA V8-VRACHTAUTOSERIE. Uitzonderlijke prestaties, exclusieve styling

DE NIEUWE SCANIA V8-VRACHTAUTOSERIE. Uitzonderlijke prestaties, exclusieve styling DE NIEUWE SCANIA V8-VRACHTAUTOSERIE Uitzonderlijke prestaties, exclusieve styling DE NIEUWE SCANIA V8-MODELLENSERIE 2-3 Maak uw ambities zichtbaar. Scania s nieuwe V8-vrachtautoserie weerspiegelt in veel

Nadere informatie

Brandstof-geoptimaliseerde Scania trekkers

Brandstof-geoptimaliseerde Scania trekkers PRESS info P09904NL / Per-Erik Nordström 17 september 2009 Brandstof-geoptimaliseerde Scania trekkers In samenhang met de introductie van de nieuwe R serie vrachtauto s introduceert Scania een serie nieuwe

Nadere informatie

Nieuw mondiaal motorenplatform garandeert optimale prestaties voor alle transportondernemers

Nieuw mondiaal motorenplatform garandeert optimale prestaties voor alle transportondernemers PRESS info P11X21NL/Per-Erik Nordström 25 oktober 2011 Nieuw mondiaal motorenplatform garandeert optimale prestaties voor alle transportondernemers Scania biedt momenteel de meest uitgebreide serie heavy-duty

Nadere informatie

Scania s Euro 6 serie: Beproefde technologie en oplossingen voor alle toepassingen

Scania s Euro 6 serie: Beproefde technologie en oplossingen voor alle toepassingen PRESS info P13X02NL / Örjan Åslund 24 oktober 2013 s Euro 6 serie: Beproefde technologie en oplossingen voor alle toepassingen levert nu maar liefst elf Euro 6 motoren, die van 250 pk tot 730 pk lopen.

Nadere informatie

Scania s nieuwe motoren nu wereldwijd leverbaar - voor industriële en maritieme toepassingen en vermogensgeneratie

Scania s nieuwe motoren nu wereldwijd leverbaar - voor industriële en maritieme toepassingen en vermogensgeneratie PRESS info P11X27NL/Ann-Helen Tolleman 23 september 2011 Scania s nieuwe motoren nu wereldwijd leverbaar - voor industriële en maritieme toepassingen en vermogensgeneratie Met de overschakeling op een

Nadere informatie

Scania R 730 6x4 zwaar-transporttrekker met Scania s zwaarste motor

Scania R 730 6x4 zwaar-transporttrekker met Scania s zwaarste motor PRESS info P10400NL / Per-Erik Nordström April 2010 Geschikt voor zwaar werk Scania op de Bauma 2010: grote keus, solide ondersteuning Scania s solide engineering, de uitgebreide productserie en de uitgebreide

Nadere informatie

SCANIA EURO 5 EN EEV MOTOREN. Voor vlijmscherpe prestaties

SCANIA EURO 5 EN EEV MOTOREN. Voor vlijmscherpe prestaties SCANIA EURO 5 EN EEV MOTOREN Voor vlijmscherpe prestaties SCANIA EURO 5 AND EEV POWERTRAINS De kracht van visionair denken Transport draait om meer dan alleen het veilig vervoeren van goederen tegen de

Nadere informatie

PRESS info. Scania op de IAA 2010 Scania vrachtauto s bieden toegevoegde waarde op alle fronten. P10906NL / Per-Erik Nordström 22 september 2010

PRESS info. Scania op de IAA 2010 Scania vrachtauto s bieden toegevoegde waarde op alle fronten. P10906NL / Per-Erik Nordström 22 september 2010 PRESS info P10906NL / Per-Erik Nordström 22 september 2010 Scania op de IAA 2010 Scania vrachtauto s bieden toegevoegde waarde op alle fronten Nieuwe, belangrijke introducties van Scania tillen de prestaties,

Nadere informatie

PRESS info. Scania promoot op IAA 2012 oplossingen voor de klant: P12901NL / Per-Erik Nordström 4 september 2012

PRESS info. Scania promoot op IAA 2012 oplossingen voor de klant: P12901NL / Per-Erik Nordström 4 september 2012 PRESS info P12901NL / Per-Erik Nordström 4 september 2012 Scania promoot op IAA 2012 oplossingen voor de klant: 9- en 13-liter Euro 6 motoren voor vrachtauto s en bussen Nieuwe high-performance Euro 6

Nadere informatie

520 pk, Nm bij omw/min, EGR+SCR 580 pk, Nm bij omw/min, EGR+SCR 730 pk, wordt later geïntroduceerd

520 pk, Nm bij omw/min, EGR+SCR 580 pk, Nm bij omw/min, EGR+SCR 730 pk, wordt later geïntroduceerd PRESS info P13304NL / Per-Erik Nordström 21 maart 2013 Tweede generatie Euro 6 motoren met nog lager brandstofverbruik Scania introduceert nieuwe Euro 6 motoren met kenmerken die de efficiency nog verder

Nadere informatie

Scania V8 TRUCKREEKS

Scania V8 TRUCKREEKS Scania V8 TRUCKREEKS Scania V8 TRUCKREEKS Een echte krachtpatser. ALLES WAT U VERWACHT, EN MEER. Scania is de enige truckfabrikant die V8-motoren aanbiedt in zijn EURO 6-reeks. Meer nog: met 520, 580,

Nadere informatie

Aan het woord is Martin Lundstedt, Scania s Executive Vice-President voor sales en marketing:

Aan het woord is Martin Lundstedt, Scania s Executive Vice-President voor sales en marketing: PRESS info P11301NL / Per-Erik Nordström 31 maart 2011 Wereldpremière: Scania Euro 6 eerste motoren nu klaar voor de markt Scania introduceert nu 440 en 480 pk 13-liter Euro 6 motoren, die vooral bedoeld

Nadere informatie

SCANIA EURO 6, EURO 5 EN EEV AANDRIJFLIJNEN. De kracht van keuze

SCANIA EURO 6, EURO 5 EN EEV AANDRIJFLIJNEN. De kracht van keuze SCANIA EURO 6, EURO 5 EN EEV AANDRIJFLIJNEN De kracht van keuze SCANIA EURO 6, EURO 5 EN EEV AANDRIJFLIJNEN 2-3 Technologische vrijheid. Keuzevrijheid. Dat betekent bij Scania dat u altijd een maatwerkoplossing

Nadere informatie

PRESS info. Scania V8 1969-2009 Scania s legende wordt 40. P09301NL / Per-Erik Nordström 31 maart 2009

PRESS info. Scania V8 1969-2009 Scania s legende wordt 40. P09301NL / Per-Erik Nordström 31 maart 2009 PRESS info P09301NL / Per-Erik Nordström 31 maart 2009 Scania V8 1969-2009 Scania s legende wordt 40 De kracht, het gevoel en dat onmiskenbare geluid zij verklaren voor een belangrijk deel waarom Scania

Nadere informatie

Scania R 730 4x2 Topline V8-trekker voor maximale prestaties en groot chauffeurscomfort

Scania R 730 4x2 Topline V8-trekker voor maximale prestaties en groot chauffeurscomfort PRESS info P10901NL / Per-Erik Nordström 22 september 2010 Scania op IAA 2010 Vrachtautoserie met verhoogde productiviteit Nieuwe instrumenten om brandstofverbruik en CO 2 -emissies te verlagen V8-vrachtautoserie

Nadere informatie

Scania s programma voor bouwtoepassingen weer verder uitgebreid

Scania s programma voor bouwtoepassingen weer verder uitgebreid PRESS info P11906NL / Per-Erik Nordström 16 september 2011 Scania s programma voor bouwtoepassingen weer verder uitgebreid Scania breidt voortdurend haar programma aan bouwvoertuigen uit om in te spelen

Nadere informatie

De grotere G serie cabines zijn geschikt voor toepassingen in de bouw en andere vormen van transport. Leverbaar met motoren tot 480 pk en Nm.

De grotere G serie cabines zijn geschikt voor toepassingen in de bouw en andere vormen van transport. Leverbaar met motoren tot 480 pk en Nm. PRESS info P13102NL / Per-Erik Nordström 29 januari 2013 Scania biedt grootste keus aan heavy-duty trucks op de markt Dankzij Scania s modulaire productsysteem hebben klanten de keus uit miljoenen specificatie-opties

Nadere informatie

Modellenreeks uitgebreid met P 360 en P 400 Euro 5 Scania P serie nu leverbaar met zwaardere motoren

Modellenreeks uitgebreid met P 360 en P 400 Euro 5 Scania P serie nu leverbaar met zwaardere motoren PRESS info P09401NL / Per-Erik Nordström 30 april 2009 Modellenreeks uitgebreid met P 360 en P 400 Euro 5 Scania P serie nu leverbaar met zwaardere motoren Scania s P serie biedt nu in combinatie met de

Nadere informatie

SCANIA BOUWVOERTUIGEN. Robuust, sterk en flexibel

SCANIA BOUWVOERTUIGEN. Robuust, sterk en flexibel SCANIA BOUWVOERTUIGEN Robuust, sterk en flexibel SCANIA BOUWVOERTUIGEN Klaar voor het zware werk. Op zwaar terrein. Bij Scania stellen we alles in het werk om met onze ervaring en expertise de krachtigste

Nadere informatie

de nieuwe Scania V8-generatie WHEN EMOTION MEETS LOGIC

de nieuwe Scania V8-generatie WHEN EMOTION MEETS LOGIC de nieuwe Scania V8-generatie WHEN EMOTION MEETS LOGIC WHEN EMOTION MEETS LOGIC Een Scania V8 rijden is altijd een reden geweest om trots te zijn en is bovendien het startpunt van een ervaring vol verschillende

Nadere informatie

PRESS info. Spectaculaire brandstofbesparingen Scania Opticruise met verschillende prestatieprogramma s. P13303NL / Per-Erik Nordström 21 maart 2013

PRESS info. Spectaculaire brandstofbesparingen Scania Opticruise met verschillende prestatieprogramma s. P13303NL / Per-Erik Nordström 21 maart 2013 PRESS info P13303NL / Per-Erik Nordström 21 maart 2013 Spectaculaire brandstofbesparingen Scania Opticruise met verschillende prestatieprogramma s Scania Opticruise is nu zonder extra kosten uitgebreid

Nadere informatie

Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED

Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED De ultieme truck voor lange afstanden Als we het over brandstof hebben, denken we niet alleen aan hoeveel u kunt besparen, maar ook hoe ver

Nadere informatie

PRESS info. Volledig automatisch schakelen - geen luxe in een luxe touringcar

PRESS info. Volledig automatisch schakelen - geen luxe in een luxe touringcar PRESS info P09X02 NL/Per-Erik Nordström 15 oktober 2009 Volledig automatisch schakelen - geen luxe in een luxe touringcar Het nieuwe Scania Opticruise voor bussen en touringcars is nu volledig geautomatiseerd,

Nadere informatie

Scania op de Bauma 2013 in München Scania vrachtauto s en motoren voor het zwaarste werk met de nieuwste emissietechnologie

Scania op de Bauma 2013 in München Scania vrachtauto s en motoren voor het zwaarste werk met de nieuwste emissietechnologie PRESS info P13101NL / Per-Erik Nordström 29 januari 2013 Scania op de Bauma 2013 in München Scania vrachtauto s en motoren voor het zwaarste werk met de nieuwste emissietechnologie Scania presenteert op

Nadere informatie

Innovatief hybride busconcept van Scania verlaagt brandstofverbruik met 25%

Innovatief hybride busconcept van Scania verlaagt brandstofverbruik met 25% PRESS info P09601NL/ Per-Erik Nordström Mei 2009 Innovatief hybride busconcept van Scania verlaagt brandstofverbruik met 25% Scania gaat beginnen met uitgebreide operationele tests van een unieke hybride-elektrische

Nadere informatie

GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY

GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM DE NIEUWE LF EURO 6, GEMAAKT OM TE LEVEREN De nieuwe LF biedt alles wat u mag verwachten van een moderne distributietruck. Hij is

Nadere informatie

VOLVO FH PERFORMANCE EDITION. Optimale prestaties en meer comfort

VOLVO FH PERFORMANCE EDITION. Optimale prestaties en meer comfort VOLVO FH PERFORMANCE EDITION Optimale prestaties en meer comfort FOCUS OP PRESTATIES De Volvo FH Performance Edition is de perfecte combinatie tussen topprestaties, chauffeurscomfort, veiligheid en brandstofefficiency.

Nadere informatie

Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren.

Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren. Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren. Performance in een nieuwe dimensie. In deze brochure zijn deels uitvoeringen afgebeeld die niet tot de standaarduitvoering behoren. 2. Fahrerhaus

Nadere informatie

Distributievoertuigen

Distributievoertuigen Distributievoertuigen SCANIA DISTRIBUTIEVOERTUIGEN Voor een ononderbroken leveringsketen Omdat u zich bezig houdt met distributie, leveringen en logistiek, wilt u dat uw voertuigen voortdurend beschikbaar

Nadere informatie

DE NIEUWE EURO 6 MOTOREN

DE NIEUWE EURO 6 MOTOREN DE NIEUWE EURO 6 MOTOREN DE KRACHT VAN EFFICIENCY Voor de nieuwe Euro 6 DAF XF, CF en LF is een compleet aanbod aan state-of-the-art motoren beschikbaar. Van de meest compacte PX-5 met vermogens vanaf

Nadere informatie

DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL. Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen

DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL. Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen HOGE PRESTATIES, ZEER EFFICIËNT - ÉN EEN DUURZAME OPLOSSING De introductie van de Volvo FM Methaan-Diesel betekent

Nadere informatie

MechaTrac / MF Dealers Nederland September 2012 MF 7626

MechaTrac / MF Dealers Nederland September 2012 MF 7626 MechaTrac / MF Dealers Nederland September 2012 MF 7626 Massey Ferguson breid zijn award winnende MF 7600 serie uit met een extra 6 cilinder model. Dit model zal een maximaal vermogen hebben van 255 Pk

Nadere informatie

Iveco S.p.A. Via Puglia, Torino Italia

Iveco S.p.A. Via Puglia, Torino Italia Iveco S.p.A. Via Puglia, 35 10156 Torino Italia www.iveco.com Iveco - External Relations and Communication - Brand Promotion Publication H070334 April 2007 Graphic Design Penno advertising - Torino The

Nadere informatie

gloednieuwe familie stads- en streekbussen

gloednieuwe familie stads- en streekbussen PRESS info P11X02NL/ Per-Erik Nordström 20 oktober 2011 en LE gloednieuwe familie stads- en streekbussen Scania Citywide is een nieuwe serie bussen met een lage vloer en lage instap, met een opvallende

Nadere informatie

VOLVO OCEAN RACE LIMITED EDITION

VOLVO OCEAN RACE LIMITED EDITION VOLVO OCEAN RACE LIMITED EDITION VOLVO FH EN FH16 id5_volvo_2401713_008.indd 3 29-6-2011 9:15:56 IN uw ELEMENT... U neemt plaats in de stoel, start de motor en voelt de kracht op de weg. In een vrachtwagen,

Nadere informatie

motor D16K euro 6 Nettovermogen volgens: EC 582/2011 D16K750 D16K650 D16K550 D16K550 Motortoerental (t/min)

motor D16K euro 6 Nettovermogen volgens: EC 582/2011 D16K750 D16K650 D16K550 D16K550 Motortoerental (t/min) motor Dk euro 6 motor D16K euro 6 Vermogen/koppel Vermogen/koppel Nettovermogen volgens: EC 582/2011 Nettovermogen volgens: EC 582/2011 Vermogen (pk) Koppel (Nm) Vermogen (pk) Koppel (Nm) 950 5 850 530

Nadere informatie

SCANIA BOUWVOERTUIGEN

SCANIA BOUWVOERTUIGEN Bouwvoertuigen 2 SCANIA BOUWVOERTUIGEN Klaar voor het zware werk. Sterk, robuust, betrouwbaar. Scania s bouwvoertuigen zijn het resultaat van generaties lang hard werken onder de zwaarste condities. Met

Nadere informatie

MAJOR HET BETROUWBARE INSTAPMODEL. Zetor Tractoren sinds 1946.

MAJOR HET BETROUWBARE INSTAPMODEL. Zetor Tractoren sinds 1946. MAJOR HET BETROUWBARE INSTAPMODEL Zetor Tractoren sinds 1946. EEN UNIVERSELE TRACTOR VOOR ALLEDAAGS GEBRUIK! DE ZETOR MAJOR IS EEN COMPACTE TRACTOR MET EEN VERMOGEN IN DE CATEGORIE TOT 80 PK. HIJ HERINNERT

Nadere informatie

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Succesvolle E-Klasse nog attractiever met nieuwe motoren De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Nog efficiëntere motoren over de gehele breedte van het gamma Interieur nog verder verfijnd Nieuwe 7G-TRONIC

Nadere informatie

Jan Schouten. Volvo Truck Nederland

Jan Schouten. Volvo Truck Nederland Jan Schouten Quality Safety Environmental care A company driven by strong core values CO 2 -neutrale productie Eerste 100 % CO 2 -neutrale truckfabriek in Gent Windenergie, zonne-energie, biobrandstoffen

Nadere informatie

Belangrijke mijlpalen die de geschiedenis hebben veranderd

Belangrijke mijlpalen die de geschiedenis hebben veranderd Belangrijke mijlpalen die de geschiedenis hebben veranderd Vanaf de introductie van de eerste, stadsvriendelijke frontstuur cabine in 1956 tot de enorm geavanceerde langeafstand trucks van vandaag, heeft

Nadere informatie

Technische gegevens per 28 mei De Amarok. * Wijzigingen voorbehouden.

Technische gegevens per 28 mei De Amarok. * Wijzigingen voorbehouden. Technische gegevens per 28 mei 2018 De Amarok * Wijzigingen voorbehouden. Amarok Dubbele Cabine Brandstofverbruik [l/100 km] excl. AdBlue en gemiddelde CO2-emissie [g/km], tankinhoud brandstof circa 80

Nadere informatie

DE nieuwe EuRo 6 BouwVoERtuIgEn DRIVEN BY QUALITY DRIVEN BY QUALITY TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.

DE nieuwe EuRo 6 BouwVoERtuIgEn DRIVEN BY QUALITY DRIVEN BY QUALITY TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF. De nieuwe Euro 6 Bouwvoertuigen DRIVEN BY QUALITY TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM Nieuw: de CF Construction. Speciaal ontwikkeld voor toepassingen in de bouw, waarbij regelmatig off road gereden wordt.

Nadere informatie

6,5% minder verbruik. MAN EfficientLine 2. De zuinigste MAN nu nog zuiniger. www.man-trucks.nl

6,5% minder verbruik. MAN EfficientLine 2. De zuinigste MAN nu nog zuiniger. www.man-trucks.nl MAN EfficientLine 2 De zuinigste MAN nu nog zuiniger 6,5% minder verbruik www.man-trucks.nl MAN EfficientCruise De basis voor een grote besparing Door koppeling van GPS data aan de cruise control is het

Nadere informatie

Technische specificaties per januari De nieuwe Amarok

Technische specificaties per januari De nieuwe Amarok Technische specificaties per januari 2018 De nieuwe Amarok Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Motor 3.0l V6 TDI BMT 120 kw 6-hand achter 3.0l V6 TDI BMT 120 kw 6-hand 4MOTION inschakelbaar 3.0l V6 TDI BMT

Nadere informatie

Nieuwe Scania Opticruise: functionaliteit van baanbrekend systeem nu uitgebreid

Nieuwe Scania Opticruise: functionaliteit van baanbrekend systeem nu uitgebreid PRESS info P09902NL / Per-Erik Nordström 17 september 2009 Nieuwe Scania Opticruise: functionaliteit van baanbrekend systeem nu uitgebreid Het nieuwe Scania Opticruise systeem is leverbaar in een volledig

Nadere informatie

VOLVO FH FUEL CONCEPT

VOLVO FH FUEL CONCEPT VOLVO FH FUEL CONCEPT Trucks ontworpen voor maximale BRANDSTOFEFFICIËNTIE reduceer uw brandstofkosten VOLVO FH FUEL CONCEPT TRUCKS Meer kilometers. Minder brandstof. Onze Fuel Concept trucks zijn goed

Nadere informatie

4700, MF 5700 & MF 6700

4700, MF 5700 & MF 6700 4700, MF 5700 & MF 6700 75-130 pkmf VAN MASSEY FERGUSON 02 www.masseyferguson.com MF 4700, MF 5700 & MF 6700 Nieuwe normen. Hoge verwachtingen. HET WERELD- EN MERKSYMBOOL - Als de meest prestigieuze naam

Nadere informatie

euro Het nieuw 6 e Porter gamma

euro Het nieuw 6 e Porter gamma Het nieuwe euro 6 Porter gamma euro 6 MEER VERMOGEN* MEER KOPPEL* Nieuwe krachtbron De nieuwe MultiTech Euro 6 krachtbron is het antwoord voor het Piaggio-gamma van benzine aangedreven bedrijfsvoertuigen,

Nadere informatie

- Dé internetsite voor de Automotive Professional

- Dé internetsite voor de Automotive Professional WWW.AMT.NL - Dé internetsite voor de Automotive Professional BEDRIJFSAUTO S Nieuwe V8 Common Rail van MAN Foto s/tekeningen: MAN V8 voor extreem zwaar vervoer MAN met power MAN heeft een reputatie hoog

Nadere informatie

DAF, a World of Applications Waste & Environmental Transport

DAF, a World of Applications Waste & Environmental Transport DAF, a World of Applications Waste & Environmental Transport DAF, a World of Applications DAF voertuigconcepten LF Distributie Stedelijk CF XF Nationaal Lange afstand Rij-afstand DAF cabine-overzicht DAF

Nadere informatie

GEBOUWD OM TE PRESTEREN DAF CF CONSTRUCTION FAT (6X4) KIPPER-TREKKER

GEBOUWD OM TE PRESTEREN DAF CF CONSTRUCTION FAT (6X4) KIPPER-TREKKER GEBOUWD OM TE PRESTEREN DAF CF CONSTRUCTION FAT (6X4) KIPPER-TREKKER COMFORT OP ALLE TERREINEN Nieuwe comfortabele stoelen, een nieuw stuurwiel en een dashboard met alle schakelaars overzichtelijk per

Nadere informatie

Scania Streamline voor een lagere luchtweerstand en hoger rendement

Scania Streamline voor een lagere luchtweerstand en hoger rendement PRESS info P13302NL / Per-Erik Nordström 21 maart 2013 Scania Streamline voor een lagere luchtweerstand en hoger rendement Scania heeft de luchtstroming rondom de voorkant en zijkanten van de G en R serie

Nadere informatie

DAF Trucks N.V. - DAF Nederland Hugo van der Goeslaan 1 Postbus PV Eindhoven Telefoon: +31 (0) Fax: +31 (0)

DAF Trucks N.V. - DAF Nederland Hugo van der Goeslaan 1 Postbus PV Eindhoven Telefoon: +31 (0) Fax: +31 (0) Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend. DAF Trucks N.V. behoudt zich het recht voor om zonder voorafgaande kennisgeving wijzigingen in de productspecificaties aan te brengen. De producten

Nadere informatie

Beter voor het milieu, goed voor het rendement Ecolution by Scania

Beter voor het milieu, goed voor het rendement Ecolution by Scania PRESS info P10902NL/ Per-Erik Nordström 22 september 2010 Beter voor het milieu, goed voor het rendement Ecolution by Scania Ecolution by Scania is de naam van een nieuwe lijn groene producten en diensten

Nadere informatie

Scania op de Busworld 2013 in Kortrijk, België Oplossingen die het verschil maken - hier en nu

Scania op de Busworld 2013 in Kortrijk, België Oplossingen die het verschil maken - hier en nu PRESS info P1301NL 17 oktober 2013 Scania op de Busworld 2013 in Kortrijk, België Oplossingen die het verschil maken - hier en nu Scania s oplossingen voor bussen en touringcars zullen direct een gunstige

Nadere informatie

DE Scania van de volgende generatie. Een nieuwe invulling geven aan de rijervaring

DE Scania van de volgende generatie. Een nieuwe invulling geven aan de rijervaring DE Scania van de volgende generatie Een nieuwe invulling geven aan de rijervaring Klaar om geschiedenis te schrijven. Opnieuw. Perfectie kent geen grenzen. Dat weten we al sinds jaar en dag. En onze vastberadenheid

Nadere informatie

De Caddy en Caddy Maxi

De Caddy en Caddy Maxi De Caddy en Caddy Maxi Naast de zuivere diesel- of benzinemodellen zijn de Caddy en de Caddy Maxi als optie ook verkrijgbaar als modelvarianten Caddy EcoFuel en Caddy BiFuel. Met deze alternatieve aandrijvingsvarianten

Nadere informatie

Pers/Press/ Presse /Prensa/Stampa

Pers/Press/ Presse /Prensa/Stampa Pers/Press/ Presse /Prensa/Stampa Hugo van der Goeslaan 1 Postbus 90065 5600 PT Eindhoven Tel : +31 (0)40 214 21 04 Fax: +31 (0)40 214 43 17 Internet: www.daf.com DAF introduceert nieuwe Euro 6 LF en CF:

Nadere informatie

PANORAMIC PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET STABILISATOREN PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET HOGE CAPACITEIT

PANORAMIC PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET STABILISATOREN PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET HOGE CAPACITEIT PANORAMIC Het Panoramic-assortiment werd in 1987 geboren. De motor werd toen van de achterkant naar de zijkant verplaatst om plaats te maken voor de telescopische arm. Een revolutionaire wijziging die

Nadere informatie

WINNING by PERFORMANCE! ISEKI SFH 200 SERIE COMPACT EN DUURZAAM SFH 220 SFH 240

WINNING by PERFORMANCE! ISEKI SFH 200 SERIE COMPACT EN DUURZAAM SFH 220 SFH 240 WINNING by PERFORMANCE! ISEKI SFH 200 SERIE COMPACT EN DUURZAAM SFH 220 SFH 240 WINNING by PERFORMANCE! DE ISEKI SFH 200 SERIE: EFFICIËNT EN BETROUWBAAR Met de nieuwe modellen van de SFH 200 serie is Iseki

Nadere informatie

GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER!

GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER! GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER! 1 2 ZUINIGHEID EN VEILIGHEID hebben bij het transport van goederen de hoogste prioriteit. Een veeleisende gevarieerde topografie, druk verkeer evenals kostendruk en

Nadere informatie

Nieuwe motoren van Hyundai

Nieuwe motoren van Hyundai Nieuwe motoren van Hyundai Persinformatie September 2015 HYUNDAI MOTOR EUROPE GmbH Kaiserleipromenade 5 63067 Offenbach, Duitsland www.hyundai.com/eu Geavanceerde aandrijftechnologieën voor meer efficiëntie

Nadere informatie

- Dé internetsite voor de Automotive Professional

- Dé internetsite voor de Automotive Professional WWW.AMT.NL - Dé internetsite voor de Automotive Professional BEDRIJFSAUTO S Volvo actualiseert de aandrijflijn Zuiniger, stiller, schoner en krachtiger Efficiënte geweldenaar Begin dit jaar introduceerde

Nadere informatie

DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X

DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X (ADEMBENEMEND ( De nieuwe Jeep Wrangler Rubicon X, de speciale versie van de Wrangler Rubicon is met niets te vergelijken. Gebaseerd op de Rubicon garandeert hij met

Nadere informatie

ISUZU N-SERIES LICHTE VRACHTWAGENS VAN 3,5T TOT 7,5T

ISUZU N-SERIES LICHTE VRACHTWAGENS VAN 3,5T TOT 7,5T ISUZU N-SERIES LICHTE VRACHTWAGENS VAN 3,5T TOT 7,5T Isuzu is s werelds nummer 1 fabrikant van dieselmotoren voor industriële toepassingen VERSNELLINGSBAK Voor de N-Series voorziet Isuzu een handgeschakelde

Nadere informatie

euro Het nieuw 6 e Porter gamma

euro Het nieuw 6 e Porter gamma Het nieuwe euro 6 Porter gamma euro 6 MEER VERMOGEN* MEER KOPPEL* Nieuwe krachtbron De nieuwe MultiTech Euro 6 krachtbron is het antwoord voor het Piaggio-gamma van benzine aangedreven bedrijfsvoertuigen,

Nadere informatie

WRANGLER X: VAN NATURE OPWINDEND

WRANGLER X: VAN NATURE OPWINDEND J E E P W R A N G L E R JEEP WRANGLER X: VAN NATURE OPWINDEND Sommige mensen zijn gebon met een onstilba honger naar avontuur. Ze zijn altijd op zoek naar spannende dingen: in de stad, in de natuur of

Nadere informatie

- Dé internetsite voor de Automotive Professional

- Dé internetsite voor de Automotive Professional WWW.AMT.NL - Dé internetsite voor de Automotive Professional BEDRIJFSAUTO S Personenauto-dieseltechniek in Scania Euro 5-krachtbron Complexe nabehandeling overbodig Schoon bij de bron Er zijn twee wegen

Nadere informatie

Technische Gegevens Multivan 6

Technische Gegevens Multivan 6 Technische Gegevens Multivan 6 MJ2018 Stand: 17 mei 2017 Multivan Euro 6 ₂ Brandstofverbruik/ CO - uitstoot. Brandstofverbruik (l/100 km) en e CO2-emissie (g/km) met handgeschakelde versnellingsbak, tankinhoud

Nadere informatie

MAN Truck & Bus nv/sa Technical Data TGL. 12.210 4x2 BL. Versnellingsbak. ZF 6AS-850, geautomatiseerde versnellingsbak Tipmatic, 6 overbrengingen

MAN Truck & Bus nv/sa Technical Data TGL. 12.210 4x2 BL. Versnellingsbak. ZF 6AS-850, geautomatiseerde versnellingsbak Tipmatic, 6 overbrengingen TGL 12.210 4x2 BL Motor D0834LFL52 151 KW/206 PK 830 Nm bij 1400 t/min Maximaal toegelaten massa Ophanging vooraan Ophanging achteraan ZF 6AS-850, geautomatiseerde versnellingsbak Tipmatic, 6 overbrengingen

Nadere informatie

De GM-serie is zowel in vorm als inhoudelijk vernieuwd en is klaar om de uitdaging aan te gaan met een moderne markt in de vermogensklasse tot 55 pk.

De GM-serie is zowel in vorm als inhoudelijk vernieuwd en is klaar om de uitdaging aan te gaan met een moderne markt in de vermogensklasse tot 55 pk. De toegevoegde waarde in termen van technische eigenschappen komt van de nieuwe 3- en 4-cilinder Yanmar motoren met vermogen van 35 tot 54 pk, die worden gemonteerd in de 40-45-50-55 modellen. Het 55 model

Nadere informatie

Technische Gegevens Transporter 6 Pick-Up

Technische Gegevens Transporter 6 Pick-Up Technische Gegevens Transporter 6 Pick-Up MJ2019 Stand: 1-3-2019 Transporter Pick-up Euro 6 Brandstofverbruik/ CO₂- uitstoot. Brandstofverbruik (l/100 km) en Motor/ Model 2.0 TDI BMT 2.0 TDI 75kW 62kW

Nadere informatie

Sublieme uitrusting. en verscheidene andere functies. Deze garanderen rijeigenschappen van wereldklasse en een laag brandstofverbruik.

Sublieme uitrusting. en verscheidene andere functies. Deze garanderen rijeigenschappen van wereldklasse en een laag brandstofverbruik. Sublieme uitrusting Volvo FH16 De zwaar transport kampioen. De Volvo Ocean Race Limited Edition truck is geïnspireerd door de grootste zeilrace ter wereld en wordt geleverd met topapparatuur direct uit

Nadere informatie

Naam:.. Klas: Datum:..

Naam:.. Klas: Datum:.. Naam:.. Klas: Datum:.. Vragen over motoren: 1 Wat is een rootscompressor? Een Roots type supercharger of Rootsblower vindt zijn toepassing in auto's en vrachtwagens in alternatief van een turbolader. Een

Nadere informatie

Toyota Avensis Wagon 2.2 D-4D D-CAT Executive

Toyota Avensis Wagon 2.2 D-4D D-CAT Executive Dennis van 't Kruis 15 augustus 2005 Intro In de Amsterdamse taxiwereld is er, bij de eigen rijders, altijd wel iets van een trend te zien als het gaat de keuze van de auto s. Want hoewel er altijd wel

Nadere informatie

GT 120 GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL

GT 120 GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL ADVANCE Grenzeloos comfort >> >> >> Geluidsarme werking en Lange levensduur Oplossingen en Comfort

Nadere informatie

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS DYNAMISCH, EIGENTIJDS, EFFICIENT De oorspronkelijke Prius was bij zijn introductie in 1997 een regelrechte sensatie. Met de

Nadere informatie

Alle motoren Ruud Vos

Alle motoren Ruud Vos Alle motoren 2017 Ruud Vos UITGEVERIJ DE ALK BV Inhoud Inleiding.......................................... 4 Motorrijden over dertig jaar?.......................... 5 Verklaring technische gegevens.......................

Nadere informatie

VOLVO S80, V70 drive SUPPLEMENT BIJ HET INSTRUCTIEBOEKJE

VOLVO S80, V70 drive SUPPLEMENT BIJ HET INSTRUCTIEBOEKJE VOLVO S80, V70 drive SUPPLEMENT BIJ HET INSTRUCTIEBOEKJE Algemeen Stiller en schoner Milieuzorg vormt een van de kernwaarden van Volvo Car Corporation en geeft richting aan al onze activiteiten. Dit resulteerde

Nadere informatie

De Golf GTI Clubsport

De Golf GTI Clubsport De Golf GTI Clubsport 01 Standaard uitrusting S Meeruitvoering MU 1) Brandstofverbruik in l/100 km: tussen 9,1 en 8,5 (stadscyclus)/tussen 6,0 en 5,9 (buitenwegcyclus)/tussen 7,0 en 6,9 (gecombineerd),

Nadere informatie

Technische Gegevens Multivan 6

Technische Gegevens Multivan 6 Technische Gegevens Multivan 6 MJ2018 Stand: 17 mei 2017 Multivan Euro 6 ₂ Brandstofverbruik/ CO - uitstoot. Brandstofverbruik (l/100 km) en e CO2-emissie (g/km) met handgeschakelde versnellingsbak, tankinhoud

Nadere informatie

Een legendarische buitenboordmotor nog verder verbeterd!

Een legendarische buitenboordmotor nog verder verbeterd! Een legendarische buitenboordmotor nog verder verbeterd! De nieuwste versie van onze legendarische F150 is met haar slanke nieuwe look en extra kenmerken perfect voor ontspanning op het water. De ultramoderne

Nadere informatie

Tien jaar ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat de naam Scomadi staat waar hij nu staat. De Turismo Leggera is ontwikkeld in Engeland en ontstaan uit

Tien jaar ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat de naam Scomadi staat waar hij nu staat. De Turismo Leggera is ontwikkeld in Engeland en ontstaan uit Tien jaar ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat de naam Scomadi staat waar hij nu staat. De Turismo Leggera is ontwikkeld in Engeland en ontstaan uit liefde voor het vak. De handgemaakte carbon Limited

Nadere informatie

- Dé internetsite voor de Automotive Professional

- Dé internetsite voor de Automotive Professional WWW.AMT.NL - Dé internetsite voor de Automotive Professional MOTOREN ACERT Technologie reduceert emissies Geoptimaliseerde verbrandingstechnologie van Cater Schoon naar beh Caterpillar motoren worden gebruikt

Nadere informatie

The kids' ATV that adults love too.

The kids' ATV that adults love too. The kids' ATV that adults love too. De YFM90R is niet alleen compact van formaat, maar is tevens uitgerust met verschillende voorzieningen van de grotere Yamaha ATV-modellen. Zoals onafhankelijke wielophanging

Nadere informatie

SXG 216 /323 /326. Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers

SXG 216 /323 /326. Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers SXG 216 /323 /326 Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers Krachtig & betrouwbaar Bij de zitmaaiers van Iseki zit al het vakmanschap in één enkele machine: uitmuntende wereldvermaarde technologie van

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductie

Voortgang CO2 reductie Voortgang CO2 reductie Introductie A. Hak wil in 2030 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001, MVO

Nadere informatie

Technische specificaties per november De nieuwe Amarok

Technische specificaties per november De nieuwe Amarok Technische specificaties per november 2016 De nieuwe Amarok Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Motor/ Model 4 MOTION permanent 3.0l V6 TDI BMT 150kW 8-Aut 3.0l V6 TDI BMT 165kW 8-Aut Stadsrit 8,6 8,6 Buitenweg

Nadere informatie

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard Kioti Mechron, wat gaan we doen vandaag? MECHRON HET 4 X 4 WERKPAARD Dit is de alleskunner, de Kioti Mechron. Hij staat klaar om je mee te nemen waar jij maar wil. De Mechron is de transporter van een

Nadere informatie

Technische Gegevens Crafter 2 Chassis

Technische Gegevens Crafter 2 Chassis Technische Gegevens Crafter 2 Chassis MJ2018 Stand: 19 maart 2018 Gewichten Maximaal Toelaatbaar totaalgewicht GVW Aandrijving Chassis enkele cabine L3 wielbasis 3.640 mm Vermogen [kw] Min. leeggewicht

Nadere informatie

E08 E10. Compacte graafmachines

E08 E10. Compacte graafmachines E08 E10 Compacte graafmachines E08 Micrograafmachine Uitschuifbare onderwagen en blad Plooibare TOPS-structuur Ingebouwde veiligheidssystemen voor de bestuurder Compacte afmetingen Cilinder-bovenop-giek-ontwerp

Nadere informatie

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger RX 70 modellen leggen de lat weer hoger Wijnegem, januari 2013 - STILL, toonaangevende leverancier van intralogistieke oplossingen op maat, breidt haar RX 70-familie uit. Met de RX 70-60/80 en de RX 70-40/50

Nadere informatie

Wij zijn blij dat wij u de lancering en de nieuwe uitvoering van onze multifunctionele voertuigen mogen

Wij zijn blij dat wij u de lancering en de nieuwe uitvoering van onze multifunctionele voertuigen mogen PRODUCTNIEUWSBRIEF COMPACTMACHINES Ede, 20 december 2018 Onderwerp: NIEUWE KUBOTA RTV-X1110 Geachte Dealer, Wij zijn blij dat wij u de lancering en de nieuwe uitvoering van onze multifunctionele voertuigen

Nadere informatie

BMW Group Nederland Public Relations

BMW Group Nederland Public Relations 16 januari 2015 Vier dieselversies met 20 procent bijtelling. Rijswijk. Grille, voorbumper en achterzijde van de BMW 1 Serie zijn flink gerestyled en het interieur oogt nog stijlvoller. Tevens introduceert

Nadere informatie

CONSUMENTENPRIJSLIJST. Technische specificaties OPEL ASTRA.

CONSUMENTENPRIJSLIJST. Technische specificaties OPEL ASTRA. CONSUMENTENPRIJSLIJST Technische specificaties OPEL ASTRA. Per 51 januari maart 2014 2018 5-deurs Sports Tourer BUITENAFMETINGEN in mm Lengte 4370 4702 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels

Nadere informatie

Technische specificaties modeljaar De Multivan

Technische specificaties modeljaar De Multivan Technische specificaties modeljaar 2017 De Multivan Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Motor/ Model 75 kw/102 Pk 84 kw/114 Pk 110 kw/1 Pk 110 kw/1 Pk 4MOTION 1 kw/204 Pk 1 kw/204 Pk 4MOTION 2.0 TSI BMT 110

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties PERSINFORMATIE Mazda Motor Nederland Technische specificaties Vernieuwde Mazda6 2018 Deze technische specificaties zijn onder voorbehoud van niet aangekondigde wijzigingen. Alle cijfers en specificaties

Nadere informatie

Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greenl. Bns

Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greenl. Bns 5-XLJ-15 Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greenl. Bns Deze Skoda Octavia Combi komt uit 2014, werd geleverd van 01-01-2014 tot 30-06-2015 en kostte toen 29.380,-. Deze originele Nederlandse

Nadere informatie

Voorpremière van een blijvend succes De nieuwe Alfa 159

Voorpremière van een blijvend succes De nieuwe Alfa 159 Voorpremière van een blijvend succes De nieuwe Alfa 159 Alfa Romeo presenteert: De nieuwe Alfa 159 Zijn roem is hem al vooruitgesneld: de nieuwe Alfa 159 is de nieuwe maatstaf in zijn klasse. Een riante

Nadere informatie